A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Kép

Kép
bettiflame

<font color="119911"> Ildi,
remélem nagy boszorkány vagy és tényleg ez volt az utolsó éjszaka 2in1. Kép Király lehet a babakocsi. Gratula a 32-höz!
Anita,
akkor szépülj ma. Én mindig nézem a számat, hogy dagad e, de ilyet nem vettem észre.
Eszti,
jók a programok! Pörögj csak! Egyébként én is aktív vagyok!
Nici,
mi volt ma?

Sütöttem muffint. Kép</font>
angi79

Cory, Betti! Köszönöm!

Melitta

Kép
nyf

Sziasztok!

Most nem olvasok vissza, csak leírom hogy mi volt: NST rendben, méhtevékenység nem jelentős, még nincsenek fájásaim. A doki megvizsgált mert elmondtam neki hogy tegnap folyt valami belőlem. Kiderült hogy van valami folyásom, úgyhogy beecsetelte valami olajjal. A méhszájam nyitva van 1 ujjnyira. Kaptam hüvelykúpot is amit 3 napig kell használni. Kedden megyek legközelebb NST-re, meg csinál rákszűrést is! Egyébként most értünk haza, 8.30 óta ott várakoztunk Patrikkal (aki csak 1-2 órát aludt az éjjel mert ugye éjszakás volt), 1000-en voltak előttem az NST-n. Most meg vérezgetek a vizsgálat miatt! A doki jól megbolygatott, nem volt túl kellemes! Most lepihenek mert fáj a hasam! Majd jövök valamikor!

Nicika 37+4

KépKép
nicika

SZiasztok!!!

Angi! Milyen muffint sütöttél?
Miért van az amúgy hogy dagad az ember arca a vége felé? Ez jelent is valamit?

Petri, ezek az álmok érdekesek... nekem ezen a héten az anyukám is aggódva hívott egyik reggel és a barátnőm is, hogy azt álmodták megszültem... de én nem álmodok ilyeneket (egyelőre? Kép )

Én is egy ágyas alapítványi szobába szeretnék menni, de nagyon kicsi esélyét látom, hogy épp üres lesz, mert akkorra nagyon sokan vannak kiírva a védőnőm szerint. Kép

AMúgy az Uzsokiban is 5000 egy szoba, de ha belegondolunk, hgy legjobb esetben is 3-4 éjszakát kell maradni. Elég rémes... Kép

Én ma nagyon pörgök, már kinyaltam glancba a lakást, megfőztem az ebédet és most Liszt Ferencet hallgatunk Pöttyel, az ölemben a laptoppal.... Kép

Kész lett a kirakóm, megpróbálom feltenni a képét. Ez lesz Pötty szobájában... Kép
A másik kép, meg egy kis izgató szer a tegnapi diétás tortámból... Kép

Puszi:
Barti
31+4

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Bartika,
nem látszik a puzzle. Kép
Egyébként joghurtos-citromos muffint sütöttem. Nekem is azt mondták, hogy a száj megdagad a szülés előtt pár nappal. De ez is biztos olyan, mint a pocak formája.
Én is alapítványi szobába készülök. Nálunk az 1ágyas 6e, a 2ágyas 4e. De jelenleg teltház van.
Nici,
pihizz ma!! Azért jó, hogy megtudtad miért volt a folyás.

Na, én megyek sétálni egy picit.</font>
angi79

Barti, de helyes kis képKép
Biztos cuki lesz a szobaKép

Nici, tök jó, hogy végülis minden rendben,de ezek a dokik úgy megtudják az embert vizsgálni!!!!Még vérzéssel is járKép

Mi éppen Robbie Williass dvd-t nézünk, Olivér tetette be, hogy"apa, apa"Kép

Angi, majd kiderül, hívhatsz-e boszinakKép
A kocsi tényleg nagyon jó, nem bírtam ki, hogy ne tegyünk vele egy próbautat, annyira jól vett minden akadályt, a legsz*rabb gidres-gödrös földúton mentünk, hóba, sárba, jégen.
Kicsit fura még a 3 kerék, de úgy látom kircsi lesz.
Olivér be is aludt hazafele( most már persze nem alszikKép )

Perti, örülök, hogy minden rendben.Kép
Én olyanokat szoktam álmodni, hogy teljesen kidugja a lábait, kezeit, hogy meg is tudom fogni őket(már kétszer is álmodtam erről)

Ildi 32+0
vas

A manóba!!! Nicinek írt hozzászólásom sem látszik... Kép Hülye babanet. Kép
A torta sem látszik? Én látom mindkettő képet, nem értem... Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> De most látom! Nagyon ügyi vagy és édesek a babák a képen.
A süti is jól néz ki. Kép</font>
angi79

Hú, közben felkerült a torta is!!!!

Ez kínzásKépKépKépKép!!
Meg a joghurtos citromos muffin isKép
(én múltkor narancsos-citromos kuglófot sütöttem, na az is állat jó lett)KépKép
vas

ANgi!!! Kérem szépen a muffin receptjét! HOnnan van? Én nagy muffin rajongó vagyok!
Itt küldöm egyik kedvenc nutellás muffinom receptjét (amúgy Stahl Jucié).

Barti

10 deka mogyoróbél

3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

20 deka liszt

1 teáskanál sütőpor

30 deka puha vaj

30 deka cukor

4 tojás

15 deka Nutella

2 evőkanál tej

Bekapcsoltam a sütőt 180 C-ra (gázsütőn ez 6-os fokozat) és papírkapszlival
kibéleltem 2 muffintepsi összesen 24 db horpadását.
A tésztához száraz serpenyőben illatosra pirítottam 10 deka mogyorót, aztán
amikor már kihűlt, kávé őrlőben finomra töröltem, és a mogyorómorzsát hozzászórtam
3 evőkanálnyi cukrozatlan kakaóporral meg 1 teáskanálnyi sütőporral összekevert
20 deka liszthez.
Utána egy nagy tálba beletettem 30 deka puha vajat és ugyanennyi cukrot, majd 3-4
perc alatt kézi robotgéppel habosra kevertem a cukros vajat. Egyenként
hozzáütöttem 4 tojást, majd a 15 deka Nutellát már fakanállal is könnyedén hozzá tudom kavarni a sárga mixturához.
Végül pár részletben beledolgoztam még a kakaós-mogyorós lisztet is, és miután 2
evőkanálnyi tejjel kicsit lazítottam a tésztán, a nyersen is jóízű kevercset
belekanalaztam a papírkapszlival bélelt muffinhorpadásokba. 20 perc alatt megsülnek.

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok! Még nem tudtam visszaolvasni, de gondoltam gyorsan jelentkezem, míg a család alszik Kép

Köszi a gratulációkat mindenkinek! Kép
Tegnap délben hazajöttünk, Kincső szépen szopizik, és nagyon álomszuszék baba, szinte cska alszik és eszik. Alig 10-20 perceket van fenn és bizony van, hogy 5-6 órákat alszik, és fel se lehet ébreszteni Kép Tejem rengeteg van, már töltöm a mélyhűtőt, 3 deci már ott figyel Kép
A szülésme is villám volt, a doki a tolófájásokra esett be Kép
Röviden: éjfélkor nagy mennyiségű rózsaszín folyás, és kezdődő derékfájás. 2-től 6-7 perces fájások, de párommal csak röhögcséltünk az ágyban, hogy á ez biztos nem az Kép 4-kor csak felkeltünk, hogy mégis AZ lehet, hívtuk anyóst, 10 perc alatt átért hozzánk, a dokit is hívtuk, mondta, induljunk a kórházba, megvizsgálnak és szólnak neki. n6-ra mentünk be, addigra 5 percesek voltak, de még továbbra is nevetgéléssel, ekkor 5 centire voltam nyilva, az ügyeletes doki le is döbbent, mert kívülről nem látta az állapotomon, hogy már itt tartanék. Burok fezsült teljesen, baba feje lefelé feszült. 3/7-re hirtelen 2 percesek jöttek, 1 perc hosszúak, és sétálgatás közben burok megrepedt, egyből tolófájásaim lettek, a dokim akkor ért be, mevizsglt, mondta, AZONNAL szülünk. A szülőszobáig alig jhutottam el...

pill... Kincső ébred...folyt köv...
titati

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam, mostanra sikerült visszaolvasnom titeket, szép sűrű események történtek!Kép

Titati, Lettymama, Mariannka,
nagyon sok boldogságot, tejcsit kívánok a kis családjaitoknak, nagyon ügyesek voltatok ti is, és a kicsik is! Hát még az apuk...Kép

Katicuska, Csema,
ugye már jól vagytok, nincs semmi baj?

Nicika,
jó, hogy megnyugtatott a doki, beszélj Szintivel, hogy most jön a hideg, jobb még neki odabent!

Angi, Tünde,
HAJRÁ!!! Úgy várom már a ti picikéitek kibújását is!!!

A kajákkal ne kínozzatok minket!!! Kép Épppen valamelyik nap nyomtam be egy habrolót, krémest és egy puncsszeletet egyszerre! Kép

Vikó, drága,
ÖRÜLÖK, hogy jelentkeztél, és minden oké veletek. Jó nagy babucit nevelgetsz te is! Repülőjegy ügyben még mindig a rendelkezésedre állok, éppen hétfőn beszéltem a reptéren dolgozó barátnőmmel, és említettelek neki, szóval a check-innél is lesz protekciód, hogy jó helyetek legyen a gépen! Csak szólj időben!

Ma voltam védőnőnél, 110/60 a vérnyomi, Bence baba déltől csikizte a hasam egy órán keresztül, előtte, pedig a hólyagomat nyomorgatta, szóval ez egy könnybelábadt szemű Lyly, aki most irkál nektek.Kép
A hepatitis B negatív lett, ennek nagyon örülök, 9-én kókuszszűrés lesz.
Kötögetem a kicsinknek a kocsikabátokat, a Burdában nagyon puha, finom bébifonalat lehet venni, 5 dkg 350 Ft, ha esetleg valakit érdekel, nagyon szép pasztell színekben. Kb. 8-10 dkg kell egy kis pulóverhez, kötős lányok...Kép

Ágyneműhuzatnak való: az Üllői úti bolt elég drága, én is ajánlok nektek két kelmés boltot:
1. A Keleti pu-nál a 80 trolimegálló környékén a sarkon van egy anyagbolt, most bébiplüssöket lehet venni (6-8 szín van asszem), 1340 Ft/m, polár több féle színben is van, de ennek árát itt nem tudom.
2. A Petőfi-híd felé menet, az Üllői úti villamosmegállót követő megállónál (4-es, 6-os villamos) van egy méterárubolt (ha a híd felé fordulunk, a bal oldalon), ahol kiselefántos tiszta vászon ágyneműhuzatot vettem, 140 széles, 450 Ft/m. Ezzel majdnem szemben egy olcsó, főleg pamut, szövet és dzsörzé anyagot áruló kis boltocska, ahol minden kelme 190-390 Ft/m, de ugyanitt gyönyörű alkalmi ruhákhoz való anyagok is vannak ugyanennyiért.

Ne haragudjatok, ha nem tudok mindenkinek reagálni, olvaslak ám benneteket ezerrel, és mindenkire nagy szeretettel gondolok!

Lányok,
milyen pelenkát visztek a kórházba?

Lyly
35+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Nici, pihengess, tényleg, mi lesz a táblával ha eljön az idő? Kép

Többek unszolására ma bementem az SZTKba (így egyszerűbb volt mint a kilinkára bevergődni)
A főorvos megvizsgált, nem látott arra utaló jelet, hogy a víz szivárogna, de azt mondta néhány perc alatt nem lehet eldönteni.
Az a menet ilyenkor, hogy be kell feküdni pár napra.
Ettől függetlenül nem rohanok rögtön a kórházba.
Azt mondta figyeljem a folyást. Így nem tettem be betétet, már ott a nedves foltocska a bugyimon. Mintha vízzel locsoltam volna le. Folyamatosan szivárog, de nem sok, nem csepeg.
Gondolom burokrepedés után több folyna...
Szerdánként lehet menni a dokimhoz, lehet hogy jöv szerdán elmegyek, akkorra meglesz a kontroll vér és vizelet vizsg. Addig meg ázok.

Titati, gratulálok a gyors szüléshez meg a sok tejcsihez.

Katica 33+3
katicuska

TitatiKép
Nem is hangzik rosszul ez a szülésKép remélem nekem is hasonlóban lesz részem. A cicid nem akar szétdurrani amikor Kincső 5-6 órát alszik? Vagy akkor fejsz?

muffin, torta KépKépKép és a diétázók???

LylyKép
Én pampers newborn pelust viszek a kórházba. Elvileg adnak de a biztonság kedvéért viszek is.

KaticuskaKép
Te is szivárgás gyanus vagy? Vigyázzatok magatokra! Miért nem próbálod ki azt a betétet ami megmutatja az-e? (nemtom a nevét csak hallottam róla)

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Petri,
vki azt mondta, hogy a hüvelyváladéktól is elszíneződik....
katicuska

Sziasztok!

Borzalmas/izgalmas éjszakám volt. Rendszeres fájásokkal ami reggelre teljesen elmúlt. Na, ilyenkor mi van? pedig már készültem lelkileg!

Eszti: ilyen jelek vannakKép Most már nincs erőm pörögni sem.

Vikó: ez a koktál durván hangzik, remélem nem lesz rá szükségKép
D vitamint nem írtak?? Nekünk A vitamin nem volt!

Cory: BOLDOG NÉVNAPOT BALUNAK!!!

Kép

Scullyx: akkor ezek nagyon jó hírekKépKép

Csema: jobbulást az egész családnak!!!

Titati: örülök, hogy ilyen könnyű és gyors szülésed volt! A szopival így tovább!!

Lyly: jó, hogy jelentkeztél és hogy minden rendben Veletek!!

Katica: azért ha bármi arra utal, hogy szivárog, akkor inkább feküdj be pár napra!!

+Angi: a lépcsőzésről a múltkor olvastam, hogy nem jó, mert oxigénhiányt okozhat! azért egy séta biztos nem árt!!

Anita: hol vannak a képek?Kép

Tünde 39+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Katicuska: szerintem jobb lenne minél előbb dokihoz jutni vagy betéthez, ha szivároghat a magzatvíz. Én tuti nem kockáztatnék.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bartika: muszáj lesz sütnöm ma este valamit!!KépKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Katicuska
Ezt nem tudtam. Még jó hogy árulják, gondolom drága pénzért.

Pircsi &
Kép
Kép
petri

Cory,
boldog névnapot a nagyfiúnak!
Mit kap a jeles nap alkalmából?

Tünde,
izgi lehetett az éjszakád, de ha te sem tudod a harmadik gyermekkel a szíved alatt, hogy mi a helyzet, akkor vajon honnan fogjuk mi tudni, első babások?!Kép

Lyly

Kép

Kép

Kép
lyly

TündeKép Bocs, a D az A-hoz közel van a billentyűn Kép Persze, hogy DKép Vigantol Kép A koktél tényleg hatott, két kismami is így szültKép

indianyo

Angi!!! Azta! Köszi a recepteket! No ebből minden napra jut egy új, amíg csak meg nem szülök!!! Kép

Titati! ÍGy egész kedvet kaptam a szüléshez! GRATULÁLUNK még egyszer. Mondjuk amilyen lazán csináltad végig a 9 hónapot is, nem is lehetett volna más vége... Kép

Tündi! Meggondolta magát a babátok úgy tűnik... Kép

Petri! Ez a torta nagyon kevés kalóriát tartalmaz, mert teljes kiörlésű lisztből van, de abból is csak 6 dkg kell bele... A málnahab, meg csak málna, egy csomó natúr joghurt, méz, na és a kicsi bűn benne a tejszín (2 dl). Szóval ajánlani tudom csak, meg nagyon hamar megvan. Kép

Puszi:

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="aa00aa">Tünde Kép Meggondolta magát?Kép Jó meleg van odabentKép

Lyly, nagyon köszönöm, nem felejtettem ám el! Ez olyan óriási segítség, amit biztosan kihasználok és emlegetek majd jó sokáig Kép Mél megy hamarosan Kép</font>

indianyo

Kati!
Szerintem keresd fel a dokidat... Én bazira nem toom milyen lehet, de nekem azt mondta a szülésznő, h a magzatvíz szivárog, vagy elönt, akkor az mindenképp korházat igényel a fertőzésveszély miatt!

Kép

Kép
nancsika

Tünde: ez izgalmasan hangzik Kép
Köszi Balu nevében Kép

Lyly: neked is köszi Kép Nem nagyon tartjuk a névnapokat, csak említés szintjén, úgyhogy max egy csokit kap Kép

cory
Budapest

Tündi,
hát akkor még várni kell...
Angi, veled mi a helyzet?

Okés, jövő hét szerdán bemegyek a dokihoz és megdumáljuk ezt a szivárgás- ügyet...
katicuska

<font color="aa00aa">Citromos muffin receptjét úgy, de úgy szeretném... annál is jobban azonban magát a sütitKép

Katica, legalább egy telefont a kórházba eressz meg, tényleg veszélyes a babára a fertőzések miatt...</font>

indianyo

Katica!
Inkább feküdj be,a hogy a főorvos mindta, hogy meg tudják nézni. Ez nagyon fontos! Ezzel ne várj!!!!!

Eszter
Kép
Kép
vok

Tünde, ez izgin hangzikKép
Csak tényleg ne ijesztegessük itt az először szülőket, hogy még mi sem tudjuk eldönteni, hogy mikor menjünk szülniKép
Titati is míg vígan röhögcséltKépKép, aztán pár óra múlva meglett KincsőKép
Titati, gratulálok mégegyszerKép

Vikó, miért off a Waldorf téma mostanában?
Csak arról akartam érdeklődni, hogy érdemes-e oda adni Leventét.
Örülnék, ha pár szóval(számomra is érthető nyelven ) kifejtenéd a véleményed a módszerről(persze e-mail-ban).Te ebben bennfenntes vagy, én meg amit írnak az ismertetők nem tudom eldönteni, hogy jónak tartom-e vagy sem.
KöszikeKépKép

Katica, szerintem se várj, ha tényleg magzatvíz csorgásod van.

Ildi
vas

IldiKép csak azérlt gondoltam, mert ezt tényleg nem lehet egy-két mondatban elintézni... aztán tele lenne a topik vele Kép Majd hétvégén írok neked rólaKép de kérek kérdéseket: mit tudsz róla és mire vagy kíváncsi, jó? úgy könnyebb írnom. lebeszélni nem foglak, az tuti KépKépKép

indianyo

Sziasztok!
Köszönjük a gratulációkat...

Nicikának megírtam a történetünket és képeket is mellékeltem...

Cory: köszi... most már hítunk...

Nem mindig jutok ide, mert nekem nincs segítségem... még apa is dolgozik...
Akkor van időm pc-t benyomni, mikor Valentin hagy egy kis szünetet..

Puszi és drukk mindenkinek...
Lettymama2

Vikó, kérdéseim egyenlőre nincsenek, melegedjél csak bele, írj ami csak eszedbe jut.
Na, utána teszek fel kérdéseket, jó?????Kép
Persze, ne is ide írj, szerintem is sok lenne belőleKép

Annyit tudok róla, amit itt a neten olvasggattam,aztán ennyi.
Minden érdekel.
KépKép

Letty, láttam a képeket, nagyon aranoys ValentinKép
Bár akkor még szüléstörténet nem volt.
De ami késik, nem múlik.
Nici ügyes lányKépKép
vas

<font color="119911">Joghurtos-citromos muffin

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 &frac12; teáskanál sütőpor
&frac12; teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
17,5 dkg joghurt
1 tojás
0,6 dl növényi olaj
1 citrom leve
Tetejére:12,5 dkg porcukor
2-3 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat papírral kibéleljük.
Egy kisebb tálban elkeverjük a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódabikarbóna, só, cukor, citromhéj). Egy másik (nagyobb) tálban simára keverjük a joghurtot a tojással, az olajjal és a citromlével, majd kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket.
A masszát a formákba kanalazzuk, 20-25 percig sütjük.
A porcukrot elkeverjük a citromlével, majd a kisült muffinokat ezzel megkenegetjük.

Tünde,
ez azért már alakul. Remélem az éjjel majd rám is hasonló vár, de nem múlik el... A lépcsőzést én is hallottam, hogy káros. Még jó, hogy van liftünk. Kép
Lettymama,
kiváncsi vagyok a képekre!

Titatinak gyönyörű a lánya! Én már láttam róla képeket!!! Kép
Vas,
egyik ismerősünk gyerekei járnak abba a Waldorf suliba Gödöllőn. Milyen típusú Levente? Mennyire kellenek neki a korlátok?
Lyly,
további jó kötögetést! Jó hallani felőled. Kép</font>
angi79

Ezek a sütik...
Az albiban nincs sütő. Már nagyon várom, hogy megvegyük a saját tűzhelyünket és átköltözzünk!
Áprilistól én is sütök ezerrel!

És köszönöm a sok aggódó hozzászólást.
Az a helyzet, hogy a férjem nem is tudja...
Különben már rég bevitt volna...
De hétvégén elmondom neki, meg kitakarítok és bevásárolok, hétfőn meg beszélek a dokimmal és ha azt mondja akkor befekszem. Most így el se tudom képzelni, még sose voltam kórházban...
De hétfőig felkészítem magam.
katicuska

Sziasztok!

Indianyó,
húúú, hát az a koktél nem semmi! Én kihagynám az első kettőt, és a gyümlé mellet raknám le a voksomat, de ugye attól még nem szül senki, csak simán finom! Kép
Az jó, ha nem sürgősek ezek a vizsgálatok, meglesznek ezek később is! Kép

Cory,
én is jövő hétre tervezem még a nagy bevásárlást! Még van egy-két dolog, ami hiányzik, ezeket akarom beszerezni.
Különben miért szeretnéd szüléskor kihagyni az állandó nézegetést? CTG. Annyira nem jó?

Anita,
várjuk a képeket pocakról és fejről Kép is! Kép

Maminti,
gratula az uccsó munkanaphoz, mostantól pihenés és kényeztetés ezerrel! Kép Kellemes készülődést! Kép
Én azt a bébiőrt nem ismerem, nem tudok neked segíteni. Kép

Rita,
én azt hiszem nemválasztanám az egyágyast, elsősorban a társaság miatt, és a tapasztalatlanságom miatt! Kép Nekem azt hiszem nem fog ártani, ha ott van egy-két kismama még! Itt Sopronban 4 ágyasak vannak, így ha mindegyikben fekszik valaki, még az sem tömegnyomor. Szóval bírható. Kép

Betti,
nekünk is 75 mm lett a fejünk a 28. betöltött héten! Kép Olyan kis nagy Kép már, nem?

Csema,
Krisznek további gyógyulást kívánok, és akkor most már Kittinek is! Te meg vigyázz magadra! Kép

Petri,
nekem anyukám azt álmodta, hogy jöttünk ki babával a kórházból, és úgy kiabáltak utánunk az ajtóból, hogy várjunk már, mert kettőt szültem. Csak erről egész terhesség alatt nem szóltak (mert nem látták Kép), és szüléskor sem. Csak indulásnál... Kép

Bartika,
nagyon aranyos az a kirakó! Kép Hány darabos és ki volt ennyire ügyes?
A torta meg... Kép Nahát! Ez kínzás... Kép
Ugyan a kettő nem ugyanaz, de én nemrég ettem meg naaagyon jóízűen egy naaagyon finom kocsonyát! Kép

Ildi,
nekem is volt már olyan álmom, hogy annyira kinyomta a hasamon a lábát, hogy meg tudtam fogni még a bokáját is! Kép Szóval olyan természetellenesen, de nem fájdalmasan annyira kidugta, hogy szinte kiállt belőlem a kis lába! Kép

Titati,
irigykedek, hogy így zajlott a szülésed! Kép További kellemes babázást, szopizást, tejcifagyasztást, meg minden szépet! Kép

Nadine 29+1 Kép

nadine81

Nadine: mert ha ctg-znek, jó eséllyel hanyattfekvésre ítélik az embert vajúdás közben, arra meg nagyon nem vágyom.

cory
Budapest

Csak felületesen olvastam vissza, úgyhogy bocsi ha valakinek nem reagálok!

A szülésznő szerint egyébként igy a terhesség végén felhigul a hüvelyváladék és az hírtelen kifolyhat a hüvelyből. Mivel utoljára tegnap volt, azt mondta hogy nem valószín hogy magzatvíz szivárgás volt. A dokim ugyanezt mondta, szerinte biztos hogy nem magzatvíz volt, hanem van egy kis folyásom és az okozta!

Anita! Én úgy tudom hogy az NST és CTG között annyi a külömbség hogy egyik a vizsgálat neve (cardiotomograf &#8211; asszem így kell írni) a másik pedig magának a gépnek a neve!

Bartika! Nagyon tetszik a kirakó!

Lányok! Tábla ügyileg azért annyira ne aggódjatok! Majd valahogy csak lesz! Kép Ja már benn vannak a táblában a szüléstörténetek! Tessék megkukkolni! Képek is vannak! Kép

KépKép
nicika

Dobok egy képet Titati kislányáról Kincsőről, mert küldött párat! Ez a kedvencem! Kép

Kép

KépKép
nicika

Köszikösziköszi ezét a kis husi hajasbabaképért!!!! mééééééég kérünk Kép

indianyo

Viko! Mindjárt felrakok egy friss táblát és abban lesz egy csomó! Kép

KépKép
nicika

Nici!

Tökre örülök, hogy nem magzatvíz volt, ami jött belőled. Remélem megnyugodtál te is. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok! Nyugodtabb vagyok, de nagyon fáj a hasim, jól megbolygatott a doki!

KépKép
nicika

Nici!
Komolyan szörnyű, amit a végén csinálnak az emberrel! Én nem értem, miért kell úgy megpiszkálni, hogy vérezzen az ember! Remélem enyhülni fog a fájdalom! Nekem néha egy síma vizsgálattól fájt a pocim, amikor nem is voltam terhes.... Kép
Lehet, hogy majd a kúp enyhít rajta egy kicsit. Kép

Eszter
Kép
Kép
vok

Meg aztán nem igazán fűlik a fogam ehhez a hüvelykupozáshoz! Multkor is ilyet írt fel (20 hetesen) és annyira égett meg viszketett tőle a hüvelyem. Tudom hogy ez normális, mert rá van írva a papírra hogy előfordulhat, de piszok szar érzés! Éjjel sem sokat aludtam! Amikor aludtam akkor rémálmaim voltak a szüléssel kapcsolatban az idegességemtől, a többi időben pedig ébren voltam, ugyanis Szintin rajta volt a bulizhatnék! Amúgy azt álmodtam hogy császároztak és fiam született! Majdnem szétrugta a hasamat! Hihetetlen hogy mit művelt!
Na nem panaszkodok ám! Már lassan sok lesz belőlem! Kép Úgyhogy eldugulok!

KépKép
nicika

Szerintem azért van a vizsgálatok után vérzés, mert ugye ilyenkor fel vannak puhulva a szövetek, meg alapból vértöbblet van odalent. Beecsetelni meg muszály volt, mivel nyitott méhszájnál egy hüvely fertőzés elég csúnya dolgokat művelhet. Kérdezte a doki hogy nem-e volt lázam. Nem mértem de nem is éreztem. Azt mondta ha lázas lennék azonnal menjek be! Szóval szerintem a doki is attól fél hogy a bacik feljutnak a babához!

KépKép
nicika

Van friss tábla! Friss Kincső baba képekkel! Kép

KépKép
nicika

Én nagyon nézem a kislányokatKépKépKép
Lettymama2

....a szülőszobáig alig jutottam el. Doki kérdezte hogy szeretnék szülni, (mert csak az alternatív szobában volt hely, így szülőszék nem volt, pedig azt terveztem), mondta, próbáljam ki a sámlit, leterítette egy lepedővel, d emár nem bírtam ráülni. Doki hirtelen kitalálta, marad a franciaágy, párom leült, én az ölébe, és már jött is az 1. fájás, egyből megjelent a feje, és közölték, hogy hajasbaba: nem akartuk elhinni. 2. fájásra a fél feje kibújt, de mivel fájás elmúlt, így haspréssel kellett kinyomnom a feje másik felét. 3-ra pedig a válla is kibújt. Itt vissza kellett tartanom a tolást, mert védték a gátat. SIKERESEN! egyáltalán nem sérült. Viszont az előző szülésből visszamaradt hüvelyi heggek újra repedtek, de erről nem tehetnek.
2 óra megfigyelés végén felkeltem, és már le se akartam ülni, jöttem-mentem egész nap. Párom nem bírt lelőni, hogy maradjak már nyugton Kép

Ideültem, hogy befejezzem a történetet, erre megszólalt a párom: hosszabb leírni, mint átélni Kép Valóban! Mindenkinek ilyen álomba illő könnyű, gyors, és természetes szülést kívánok!!!

Petri: 2-3 óránként fejek, mert tovább nem bírom. Nagyon hamar megtelek. Most reggel óta ismét 360 ml plusz tejem lejött. Nem foogk beférni a mélyhűtőbe Kép Tegnap a gyerekorvos mikor megtidta mennyi tejem van, már fel is írt a listájára, hátha vállalok majd "tejadást" Kép

Na, most megyek pihizni...

Titati
titati

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?