A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Istvános lányok:
ISTENIEN főznek a kórházban Kép A szülésznők is nagyon kedevsek (2-höz volt szerencsém, mert épp váltás volt), az ügyeletes doki, is nagyon kedves volt, és a gyerekágyon is minden csecsemős, segítőkész, stb.
Had ne fényezzem őket tovább Kép Szóval minden tökéletes volt!
titati

Titati Kép
Nagyon-nagyon örülök nektek Kép
SOk boldogságot kívánok és rengeteg tejcsit Kép
Örülök, hogy Kincső azért szopizik rendesen Kép
Mindenkinek ilyen szülést kívánok Kép

GRATULÁLOK KépKépKép

Annácska 31+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Titati! Én is nagyon irigylem a szülésedet! Kép

KépKép
nicika

Titati
De jó neked, nagyon irigyellek ám!
Ilyen szülésre pedíg álmomban sem számítanék! Bár mindenkinél így lenne!Kép
Kincső pedíg nagyon szép kisbaba!Kép

Alina 38+2hét
Vendég

Cory,
akkor már értem, miért nem akarod, hogy zargassanak! Az azért mindennél fontosabb, hogy úgy vajúdj, ahogy neked a "legkényelmesebb". Ha már fáj, hát döntsük el mi, hogy közben mit akarunk.

Titati,
Kincső nagyon szép baba, tényleg igazi hajasbaba! Kép Mindjárt nézem is a táblában a többit! Kép

Vizsgálat közbeni fájdalom már volt nekem is, de akkor csak szerencsére tényleg közben volt, utána nem. És közben sem hasban, hanem hüvelyben. Most, amikor legutóbb levette a cervix baktert. Ja, és még előtte, aznap, amikor elmentem hozzá rendelésre és megvizsgált és utána befektetett. Nekem ugye előtte a terhesség alatt nem volt manuális vizsgálat, meg nem is vett semmi kenetet semmiféle csúnya nagy szerszámmal, így kellemetlen meglepetésben volt részem.. Nem pont olyan, mint amikor az ember nem terhes és pl. kenetet vesznek egy cytora.. Brr...

Mi a különbség a szülőszék és a sámli között? Vagy az ugyanaz?

Én tegnap kivasaltam egy rakás kisruhát, ma pedig vasaltam őket, amíg ment a következő adag. Jövő héten menni akarok vásárolgatni, és meg akartam nézni, hogy miből mennyi van, mekkorák, miből kell még venni, és ha már ott tartottam, akkor gondoltam lesz belőle mosás is vasalás is! Úgy néz ki, hogy hosszú ujjú rugiból van kevés (már kis méretből), sőt, lehet, hogy nincs is. Vagy csak 1-2 db.
Meg apróságok, pl. melltartóbetét, körömvágó készlet, fültisztító, pelenka, betét nekem, cumi, cumisüveg, és hasonlók.

Nadine 29+1 Kép

nadine81

Sziasztok!

Titati: Az első szülésed is ilyen mesébeillő volt? Én májusban szülöm a második babócát, és eléggé tartok tőle, lévén az első babát 15 órás vajúdás után sikerült világra hoznom. Nem fűlik hozzá a fogam.

Köszi
sinez

Sziasztok Lányok!

Köszi a szobával kapcsolatos infókat. Majd még meggondolom, hogy jövőre hogy szeretnék adóbevallást csinálni.

Vikó!
Igen nekem is valami olyan rémlik, hogy túl erős görcsöket okoz, meg valami szer van a növényben. Mondjuk a végén már persze a görcs miatt jön a baba.

Nicika!
Sajnálom, hogy kellemetlen volt a vizsgálat. Pihenj sokat!

Titati!
Micsoda villám módszer! Én is ilyen gyorsan szeretnék! Gyönyörű ez a kép a babáról, amit Nicika betett!

Nekem még sose fájt a vizsgálat ennél a dokinál, még akkor se, amikor a polipot ecsetelte mert vérzett. Pedig vizsgálat közben újra kezdett vérezni és utána tartott is még pár óráig a vérzés. Viszont egyik barátosném - szintén ehhez a dokihoz jár - a szülés előtt járt méhszájtágításra, és ő nagyon panaszkodott. Igaz ő túlhordta a babát.

Ma vettünk a babának ágyneműt, vízhőmérőt, tök aranyos puha szélű kiskanalat, és kis hajkefét. Viszont láttam kisollót, és szerintem nem alkalmas körmöt vágni, mert olyan vastag a pengéje. Ennyi erővel az itthoni szabóollómmal is vághatnám a baba körmét. Fültisztítót meg nem akarok venni. Ja és a párom rábeszélt egy kézi orrszívóra.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Titati! Kép hihetetlen. nagyon ügyik vagytok! Kép

Csajok! ha valaki málnalevél teára vadászik, de nem kap sehol, akkor fusson el a Pólusba, ott a Tescoba, és ott az üzletsoron a Herbariába most jött "árú"! Kép 280/csomag.

Kép

Kép
nancsika

Azt hiszem húzok az ágyikóba alukálni! Most ugyan az egész az enyém, mert Apa éjjeles, de azért úgy a jobb, ha ott szuszog mellettem. Igaz nem hallom, mert én is alszom, de azért jó! Nem? Kép

Jó éjt Nektek!

Nadine és Dorka 29+1 Kép

Kép

nadine81

Jó Estét Lányok!

Angi, Vikó: most sül a citromos muffinKépKép Nem bírtam ki, hogy ne csináljak, mert a baba mellett nehezebb lesz sütögetni.

Titati: cuki a baba, gyönyörű!!KépKép

Lyly: ha nem múlik el a fájás és sűrűsödik, akkor menni kell!Kép ha belealszol, mint én, akkor csak jósló volt!Kép

Szelivi: igazad van az ollóval kapcsolatban! Viszont van olyan, ami kerek végű, mégis használható, csak jóval drágább. Megéri, én 11 éve használom már a mienket, még a Patríciának vettük.

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Titati, olyan gyönyörű a kiscsajod, és ilyen szülést mindenki csak álmodhat magának! Húúú, ezt most jól esett olvasni! Kép Örülök, hogy minden jól alakul, csak így tovább! Kép

Nicika, jó, hogy nincs nagyobb gond, de ezt a rákszűrést nem is értem.....ilyenkor???? Ilyenkor már egyáltalán nem szoktak, sőt, általában ha nem muszáj, a terhesség alatt nem javasolják. Nemhogy szülés előtt. Muszáj ezt most megcsinálni?

Tünde, Angi, hogy vagytok? Kép

Én tegnap még megjártam a kórházat (László), mert az orrvérzésem még mindig tartott, naponta kétszer....Kép Vártunk, hátha elmúlik, de nem, úgyhogy megnézték az orr-fül-gégén, hát egy véna az orromban kilógott, kb. úgy, mintha visszér lenne (csak erre nem lehet harisnyát húzni...Kép ), és meg is csinálták, elégették. Nem volt kellemes, de túléltem, és azóta (tegnap reggel) nem is vérzett az orrom. Szóval érdemes megcsináltatni, ha valakinek van ilyen, mert a dokinéni is mondta, hogy szülésnél ezek tuti elrepedtek volna, és az nemhogy kellemetlen, de veszélyes is.

Szóval orrvérzés agyő! Kép Végülis 4. hónapja küzdöttem vele...

Lyly, jó hallani felőled, és remélem nálad is minden ok! Kép

Anita, megszépültél? Kép

Fiam extra mozgásokat művel, na visszapihenek még apa mellé, mégiscsak szombat van, vagy mi. Kép

Puszi
Eszti
37+3
Vendég

Sziasztok!

Most nem olvasok vissza, csak be akartam írni hogy megyek Pestre, Kata bútoráértKépKépKépKép: Annyira jó, végre én is összerakhatom neki a bútorát, meg a ruhácskáitKépKépKép:Kép) Kíváncsi leszek hogy viseli az utat a kislányKép Majd ha összeraktuk persze teszek fel képetKép

Puszi

ZSu
34+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

<font color="119911"> Szia Eszti,
köszi szépen jól vagyunk. Örülök, hogy akkor most már Veled is minden rendben van. Egy barátnőmnek is ezt kellett csinálni a terhesség vége felé. Nem száraz nálatok a levegő a szobában? Nekik is ajánlották anno a párásítót.
Pihizz csak ma!
Anita,
hogy vagy? Várom én is a képeket!
Tünde,
hogy telt az éjszaka? Milyenek lettek a muffinok? Nekem olyan 5 körül volt valami kis fájás, de elmúlt ... Este ismét NST+ az az amnioszkópia... Kép
Titati,
megmutattam Ferinek is a lányod. Õ is teljesen odavolt érte. És azt mondta arra, hogy eszi a kis ujjait, hogy miért nem adsz neki enni. Kép
Lettymama,
nagyon helyes Valentin!!!
Vas,
mégse vagy boszorkány!

Puszi. Mindenkinek kellemes 7végét!
Angi 40+4</font>
angi79

Jó reggelt!

Nicika: ez a vérzés elég durván hangzik. Nem is értem az egészet. Mármint hogy miért kellett megbolygatni most...

Angi: jó kis frontok jönnek mennek a hétvégén, hátha az egyik pont rátok vár Kép

cory 34+2

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Angi Kép

Köszi mindenkinek Kép

Sinez:
Az első szülésem a 7 percesektől számítva 3 óra volt...de ott nem igazán éreztem fájásokat, burkot repesztettek és oxitocinra voltam kötve, ami után nagyon kemény fájásaim lettek. A kitolás volt nehéz és hoszsú, de az a köldökzsinór miatt (nyakára volt tekeredve), így 50 perc lett és akkor szana-szét repedtem és 6 hétig nem tudtam ülni.
Most meg ugye MINDEN beavatkozás nélkül ilyen gyönyörű volt. Nem is gondoltam volna Kép

Üröm az örömben, Klai lányom tegnap reggelre be-bárányosodott! Murphy törvény: mikor máskor, ha nem a hazaérkezésünk másnapjára! Ne sebaj, megküzdünk vele Kép

Titati
titati

Eszti! Ami a rákszűrést illeti én is meglepődtem! Hisz mire eredménye lesz, talán már meg is szülök! Meg aztán 20 hetesen már csinált egyszer rákszűrést, annak az eredménye P2 gyulladás lett. Meg aztán nem tudom jót tesz e ha ennyiszer megbolygat! De hát ő tudja! Okoskodni meg nem akarok, hisz mégiscsak ő az orvos!
Orrvérzés ügyileg meg tök jó hogy végre megszabadultál a problémától!

Zsuzsófi! Várjuk a képet a bútorról!

Angi! Reggel azzal a reménnyel néztem fel ide, hogy te már biztosan megszültél! De látom Lidi még mindig nagyon jól érzi magát a pocidban! Akkor most a doki 7.-ig hagyja túlhordani, aztán megindítja a szülést? A méhszáj még mindig zárt és kemény?

Titati! Sajnálom Kalit! Kincső akkor most nem kaphatja el a bárányhimlőt? Ami pedig a szülést illeti, megérdemelted hogy a második ilyen jól sikerüljön! Kép

KépKép
nicika

Nicika, azért szerintem emlékeztesd, hogy pár hete volt rákszűrésed. A p2 ráadásul jó, szóval így végképp nem értem. De igazad van, ő az orvosod, benne bízol, szóval biztosan tudja, hogy mit csinál.
Nici, én mindannyiunknak, első babásoknak is ilyen szülést kívánok.

Titati, én majd írok mailt, mert kíváncsi vagyok az Istvános részletekre, már gyűjtöm a millió kérdésemet. Kép Remélem nem gond. Kép

Angi, bizony, ma este jön az erős hidegfront, aztán szerdán pedig meleg. Kép Hajrá mindenkinek! Kép
Párásítok a lakásban, szóval nem hiszem, hogy ez lett volna a gond. A szülészdokim azt mondta, hogy ez hajlam kérdése, és valószínű, hogy a terhességben a terhelés nálam ebben jött ki (lévén, hogy tini koromban ugyanitt már volt hasonló probléma). Viszont ezen kívül nem is jött ki más nyavalya, se aranyér, se visszér. Mondjuk ez sem volt kellemes, de már vége. Kép

Puszi
Eszti
Vendég

Eszti! A doki kérdezte hogy mikor nézte utoljára a méhszájat, meg kérdezte hogy volt-e rákszűrés. Mondtam neki hogy mindkettő 20 hetesen volt, meg mondtam a P2 gyulladás eredményt is! És ez után mondta hogy kedden rákszűrés!
Én is mindannyiunknak ilyen gyors lefolyású és pozitív élményeket hagyó szülést kívánok! Kép

KépKép
nicika

Nicika,
Segíts légyszives, a táblárol már nagyon sokat olvastam de fogalmam sinncs hogy hol találom?

Titati,
Gratulálok a gyors szüléshez, kicsi lányod pedig gyönyörű. Tényleg nem vágtak gátat? Én nagyon félek ha nekem nem vágnak akkor szana szét szakadok.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Eszti:
rendben, várom Kép (azonnali választ ne várj azért, mert napi 1-2x max 10 percet vagyok gépnél)

Nicika:
Többek azt mondták (körzeti dokink is), hogy mivel én voltam himlős, így a méhlepényen keresztül 3-6 hónapos védettséget kapott, így (a dokim így fogalmazott: ) "ha a betegség olvasta a nagykönyvet, akkor nem kaphatja el, de ha mégse olvasta, akkor is kb 10-ed erősségű tünetekkel fog átmenni rajta"

Zsu:
köszi Kép Nem vágtak, pedig én úgy voltam vele, inkább vágjanak, mint hogy repedjek, mert a repedés gyógyulása nehézkesebb (ezt az elképzelésemet nem mondtam a dokinak, rábíztam a dolgot). Pedig az előzőnél ugye vágtak és repedtem is egyszerre. Most viszont automatikusan védték a gátat. Amikor meglátták a fejét, akkor a szülésznő mondta, hogy most bekeni zselével, és kicsit maszírozta. Aztán a válla kijövetele előtt külön szóltak, hogy ha jeleznek, akkor lihegve tartsam vissza, hogy sikeres legyen a védelem.

titati
titati

Sziasztok Kép
Angi Kép
Pedig azt álmodtam az éjjel, hogy megszültél Kép Remélem, hogy most ezek a frintok tényleg beindítják nálad a szülést Kép
Küldök neked egy pocaksimit és üzenem Lidinek, hog ymár nagyon várjátok Kép
Kép

Nici Kép
Én sem értem, hogymiért akar most rákszűrést a doki, ilyen kor már nem szokás Kép
Jobban vagy ma? Vérezgetés abba maradt?

Eszti Kép
Örülök, hogy túl vagy az orrvérzésen Kép Megérte várni vele 4 hónapot Kép

Titati Kép
Annyira gyönyörű Kincsőke Kép A lányom tegnap este teljesen oda volt érte Kép Itt áradozott, hogy milyen édes és hogy de jó Kalinak, mert ő már ölelgetheti a tesóját Kép
Szegény Kali Kép Remélem gyors lefolyású lesz a báránykája Kép Jobbulást neki, küldök sok-sok gyógyimanót Kép
Nektek meg kitartást Kép

Annácska 31+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Zsu69! A tábla csak a táblában szereplők részére érhető el, azaz jelszóval védett! Amennyiben te is szeretnéd látni, akkor be kell kerülnöd. Ezt emailban jelezheted nekem: pickwicktea@freemail.hu

KépKép
nicika

Titati! Akkor tényleg reméljük hogy a pici lányoddal semmi gond nem lesz és nem kapja el a bárányhimlőt!

KépKép
nicika

Anna! Ami a vérzést illeti, már csak kevés barnás van! A kúp most nem égetett annyira mint legutóbb 20 hetesen! De azért most sem volt túl kellemes!

KépKép
nicika

Nici Kép
Örülök, hogy jobban vagy Kép
Milyen kúpot kaptál?
Bár lehet, hogy a múltkor a gyulladás miatt égetett.

Annácska 31+5

annácska

Anna! Lehet hogy igazad van az égetést illetően! A kúp neve Gyno-Pevaryl.

Nicika 37+5

KépKép
nicika

Nici Kép
Bizzunk benne, hogy most nincs semmilyen fertőzésed, gyulladásod Kép
Olyan jó nézni, hogy már te is a 38. hetet taposod Kép Mindjárt megszületik Szintike KépKépKép
Bár már én is itt tarthatnék Kép
Szobával hogy álltok? Készen van már minden?

Annácska 31+5

annácska

Sziasztok!

Tünde,
az éjszakai muffin biztosan sokkal finomabb, mint a nappali! Kép

Eszti,
örülök, hogy megszabadultál az orrvérzéses problémától! Végülis hogy néztél volna ki harisnyával az orrodon?? Kép Kép Kép

Zsu,
várjuk a képeket a bútorról! Kép Az úton vogyázzatok ám!

Angi,
mi az az amnioszkópia? Azzal is a magzatvizet nézik? Míg bent voltam, mesélte egy kismama, hogy már ő is túlhordja (azóta megvan.. Kép), és már kétszer is volt neki magzatvízvizsgálat és hogy baromira kellemetlen...

Titati,
kicsi lányodnak jobbulást Kép, vigyázzatok, hogy Kincső el ne kapja.

Nadine és Dorka 29+2 Kép

nadine81

Nadin Kép
Igen, amnioszkópiával nézik a magzatvíz szinét. Tényleg nem egy kellemes dolog. A lányomat én is túlhordtam és volt részem benne bőven Kép A végén már könyörögtem, hogy inkább szülök, minthogy még egyszer megnézzék Kép

Zsu Kép
Várjuk a képeket a bútorról Kép

Annácska 31+5

annácska

Anna! Ami a szobát illeti, ma be lett rakva az utolsó két bútor: egy heverő és egy szekrény. Már le is tisztítottam, csak bele kell rakni a ruhákat! Ha készen vagyok, majd fotózok nektek! Kép Szóval lassan már érkezhet Szintike! Kép

Az amnioszkópia nem csak akkor fáj, hogyha túl kemény, vagy zártabb a méhszáj?

KépKép
nicika

Ezt még nem is mutattam nektek! Ezt kapta Szintike a dédijétől! Kép

Kép

KépKép
nicika

Sziasztok

Olyan jó nézegetni a babákat, és olyan szépek!KépKépKép

Tegnap jól aludtam,Kép ma viszont szörnyű éjszakám volt.Kép Már azt hittem szülni megyek. Sajnos csak ülve sikerült aludnom, ha annak lehet nevezni. Nagyon menstruációs érzésem volt most is van, de ez enyhe az éjjelihez képest. És hányingerem is. Gondolom, ezek a jóslok? Ez már végig így marad, mert nagyon nem jó? Ráadásul egész éjjel bulizott Levente, jól érezte magát, mert jó erővel rugdosott.

Nici
Köszi a kódot.Kép
Ez a rákszűrés nekem is érdekes. Ilyenkor már vizsgálni is alig szoktak, mert az beindíthatja a szülést. Vannak kivételek pl :Angi.

Tegnap volt nálam a védőnő, de szerencsére nem sokáig maradt. De mondta hogy most szült az egyik kismamája, már a harmadik babát, és végig kislányt mondtak neki és fiú lett. Kicsit megdöbbent, amikor mondták neki, hogy fiú.

Angi
Hátha estig beindul Képés nem kell csinálni azt a rossz vizsgálatot.Kép

Eszti
Érzéstelenítést kaptál? Nekem nem vérzett az orrom,Kép de lettek szép visszereim.Kép

Most lepihizek ,mert nem vagyok topon.Kép

Babetta és Levi 36+0

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Helló!
voltunk a klinikán, bent volt a dokim, megvizsgált azt mondta minden rendben, a méhszáj zárt, a víz nem szivárog, csak egy kicsit több a hüvelyi folyás.
Írt rá Kliont.
Köszi mindenkinek, hogy aggódtatok és hogy rábeszéltetek, hogy menjek be. Tényleg senki nem vetett a szememre, hogy mért megyek be ilyesmivel hétvégén.
És most visszaolvasok....
katicuska

Sziasztok!

Mi is egyben vagyunk, egész jól aludtam az éjjel.

Nicika: én is kaptam ilyen kúpot pár hónapja, nekem jót tett. Remélem Neked is hamar elmúlnak a kellemetlenségek!!

Zsu: vigyázz az úton!!

Nadine: igen!Kép fincsi lett nagyon, mire reggel kikecmeregtem az ágyból, már egy szem se maradtKép
Már meg van rendelve a következő adag délutánra!Kép

Annácska: nemsokára Te is ott tartasz majd, addig élvezd ezt az időszakot!Kép

Titati: jobbulást Kalinak és remélem olvasta a nagyönyvet a picúr!! Hogy-hogy ilyen későn jött elő ez a bárány??

Eszti: örülök, hogy megszűnt a problémád!Kép Ha előbb mész el, akkor előbb szűnik meg?

Angi: pontosan betartottam a muffinnál a mennyiségeket és nagyon jól sikerült. Szoktam olyat csinálni, hogy magam találom ki a mennyiségeket, hát olyankor nem mindig lesz tökéletesKép
Peti szerint jövő héten szülök, ő márcsak tudja!
Most pácolja a kiságyat, hétfőre lesz kész, akkor "berendezzük". Tudja ez a csaj, hogy idő előtt nem éremes kijönni.
Egyébként pár napja kevesebbet mozog Bettina, hétfőn megyek NST-re, remélem nincs baja.
Drukkolok, hogy ne legyen annyira kellemetlen a magzatvíz nézés!!!

Tünde 39+2

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Annácska,
húúú, akkor jól hallottam erről az amnioszkópiás dologról... Brrr... Remélem minél kevesebbünknél kerül rá sor!

Babetta,
akkor pihengess sokat! Kép Néha én is elgondolkodok azon, mi lesz, ha megkukacosodik mire kibújik.. Kép Néznénk nagyot! Kép

Katicuska,
örülök, hogy nincs gáz, legalább is nem olyan, amire gondoltál. A lényeg az, hogy meg is nyugodtál! Kép

nadine81

Sikerült visszaolvasnom.
Titati, örülök, hogy ilyen jól ment minden és nem kellett gátmetszés sem. Nagyon édi a lányotok!

Nadine,
tök jó ezekkel a kis cuccooka mímelődi, ugye? Kép

Angi!
Már rendesen sajnállak!
Hogy bírod?
Szexet nem próbáltátok?
Tudom, hogy nem akarsz mesterséges beavatkozást, de az szerintem nem számít annak...

Nici,
örülök, hogy jobban vagy!
A P2 tényleg jó bár nemtom minek csinálták.
Nekem augusztus óta nem néztek kenetet....
Ez meg már túlzás szerintem.

Ja, ma csináltak CTGt is, a szívverés 140 körül volt, felébreszteni nemigen ment.
Az alsó sor 40-50 között, néhány 80as csúccsal.
a doki azt mondta ezek az értékek jók.
katicuska

Katica: örülök, hogy elmentél orvoshoz, így legalább megnyugodhattok!!!

Babetta: nem minden éjszaka lesz ilyen, lesznek sokkal jobbak is!!!Kép
Mostmár remélem nem járunk mi is úgy, hogy mégis fiú. persze örülnék, dehát már rákészültünk a csajszira!!

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde! Neked is csípett meg égett meg viszketett a kúptól a hüvelyed?

KépKép
nicika

Nicika: nem! Semmi rossz nem volt, este tettem fel lefekvés előtt, utána már nem keltem fel.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde! Akkor nálam ez a mellékhatás! Köszi a cikket! Elolvastam!

KépKép
nicika

Kérdés azokhoz, akiknél már volt védőnő vagy gyerekorvos:
Nálatok leveszik a cipőjüket és kezet mosnak?

Ezt azért kérdezem, mert a múltkor teljesen kiakadtam, hogy a 2 napja felrakott világos padlón végigmászkált az orvos a sáros cipőjével, ahol állt, ott egy nagy sáros tócsa lett. Ráadásul beteg gyerektől jött és nem mosott kezet, de nálunk sem, amikor elment. Tehát továbbvitte a mi vírusunkat is.

A védőnő meg, mikor Dorina még a földön mászott szintén végigment cipővel a játszószőnyegén!

Elhatároztam, hogy ha legközelebb jönnek, akkor kiírom a cipőlevételt és kézmosást.

Vagy csak én vagyok ilyen "mániás"?

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: nálunk cipőt nem szokta levenni, de kezet mindig most. Mondjuk nálunk cska a gyerekszobában van szőnyeg.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Niki, nekem is ilyen volt a Klion hatása... 2-3 napig bírtam.Kép Aztán vissza mentem a dokihoz, h adjon más, mert majdnem megbolondultam, annyira sz@r volt.Kép jah, és semmit nem használt.Kép Aztán kúpot kaptam, és 2 nap múlva semmi bajom nem volt.

Tünde, Védőnő, nem vette le a cipőjét, csak húzott rá zacskót. Mókás volt. de kezet nem mosott, mert minek. Bizti nyokoncsapdostam volna Õket...

Kép

Kép
nancsika

Sziasztok.
Próbálom megint a visszaolvasást. Tegnap nem voltunk itthon (elmentünk pancsizni Nagymegyerre a fürdőbe) így most köszönöm meg a felvilágosításokat. Azért nem név szerint, mert mire mindent visszaolvastam elfelejtettem a neveket (ezért bocsi mostanában inkább Cavintont kéne szedjek a feledékenységre).

Nicika
A táblába fel tudsz venni? MIlyen adatok kellenek?Jelszót is te adsz? Ha igen erre az emailcímre küldel légyszives iv@vipmail.hu.
Hogy állsz a folyással és a vérzés elmúlt?

Titati
Gyönyörű a pici, megcsidáltam a nagy loboncát.
Az első 2 nél nekem is rengeteg tejem volt, az anyatejgyűjtő 1 héten 3x jött, remélem most is lesz.

A többieknek kitartás.

Ildi
ivildi

<font color="aa00aa">TündeKép
Most nem vette le a védőnő a cipőjét, igaz, hogy csak az ebédlőben ültünk le, kezet sem mosott, de ha a babához jön, akkor majd jól kikészítek neki egy papucsot és rögtön felajánlom kézmosást, mielőtt még le akarna ülni Kép A gyerekorvos nálunk ismerős, és ő ezeket mindig megteszi kérés nélkül is. A rokonoknak-ismerősöknek is szólnál, hgoy cipőt le és kézmosás, ugye? Hát akkor egy védőnőnek meg pláne. Azon mondjuk ki vagyok akadva, hogy egyik vírust hurcolja a másik gyerekhezKép Erre nem tudok finom módszertKép Talán amikor telefonon bejelentkezik, megérdeklődném, hogy vannak-e vírusok mostanában, mert nagyon AGGÓDOM, hogy mi is elkaphatunk valamit a a látogatóktól...? Elég gáz, ha ilyenekért szólni kell Kép</font>

indianyo

Az előbb elfelejtettem kérdezni - van aki ismeri a Délpesti kórház szülészetét - gyerekágyát? Nagyon rég volt mikor szültem biztos minden megváltozott. A szülőszoba látogatását a terhesség alatt kinél kell kezdeményezni? Ilyen se volt régen.

Ildi
ivildi

Tünde!

Sajnos ez rossz szokás, de a cipőt nem veszik le. Se a gyerekorvos/védőnő, se az ügyelet. A kézmosást is el szokták felejteni, igaz míg picik voltak megmosta a kezét, de mióta nagyok nem foglalkozik vele (hál istennek ritkán betegek).
Nálunk a védőnő terhesség alatt nem is jár ki, be kell menni hozzá ha akarunk valamit. Eddig 2x voltam nála - kiskönyv és lelet beíráskor.

Ildi

Ildi
ivildi

Halihó!

Gyors bekukk.... főzés közben...
Most apa lefoglalja a gyereket, vagy a gyerek apát?
Titati
Gratulálok!KépKépKép Neked már ennyi tejcsid van? Én kb. 50-100 ml-ket fejek, de legalább a gyermekem hízásnak indult...

Többieknek nagy-nagy drukk....
Lettymama2

IvildiKép Hozzám is csak azért jön a védőnő, mert én otthonfekvésre vagyok ítélve, és másként nem találkoznánk. Persze nem sűrűn jön, csak ha épp erre jár, vagy ha nekem fontos valami miatt és megkérem. A szülőszoba-látogatás egyes kórházakban a szülésfelkészítés része. Sajnos a Dél-pestiről csak rossz híreim vannak Kép Miért oda szeretnél? Azért a közelben (nekünk is közel lenne, de szó se lehet róla!)vannak jó kórházak is - I. Klinika Baross utca, II. klinika Üllői út, ha a lakóhely miatti közelséget nézzük... ha mondjuk az orvosod miatt, akkor persze tárgytalan...

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?