A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Akkor úgy látszik nem egyedi a problémánkKép
Nálunk az ismerősök és mi is az előszobában levesszük a cipőt és kezet mosunk.
Ha majd jönnek a picúrhoz, akkor biztos szóvá teszem!!
Vikó: tényleg gáz, hogy ezért szólni kell, de ha magától nem jut eszükbe?Kép

Bori: Hogy vagytok?? Pici és nagyobb lánykáid??

T

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="119911"> Sziasztok!
Aranyosak vagytok, hogy drukkoltok nekünk! Tényleg mindenkinek köszi. Az az igazság, hogy nekem nem 28 napos ciklusaim voltak és tudom azt is, hogy mikor fogant Lidi, így tulajdonképpen nem hordtam még túl... Csak ezek a vizsgálatok macerásak.
Kata,
de jó, hogy bementél! Örülök, hogy minden oké. Egyébként a mesterséges beavatkozásnál nem a szexre gondoltam, hanem az oxitocinra. Kép
Babetta,
már 36. hét?! Gratula!
Nici,
a méhszájam csütörtökön 2100 volt. Tehát a belső zárt, így nem lehetett megnézni a magzatvizet. Csak megpróbálták, de az is elég volt.
Tünde,
nálunk védőnő zacsit húzott a cipőjére. De a kézmosást még nem tudom. Örülök, hogy ízlett a süti. Ferinek is nagyon bejött. Most nekem is nyugisabb a kiscsaj. Remélem ez már valami jel.

Na, este a vizsgálat után jövök. Puszi.</font>
angi79

Halihó
Kicsi bekukk főzés közben...
Apa addig lefoglalja utódját vagy fordítva...

Titati
Gratulálok... nagyon szép baba Kincső...KépKép
Nem semmi, hogy ennyi tejed van...én kb. 50-100 ml-ket fejek...
De legalább már hízik Valentin...
Lettymama2

Ildivi: hozzánk is csak akkor jön a védőnő, ha megvan a baba. Dorinához a két év alatt 3-szor jött, nem mintha hiányoznaKép
6 hónaposan azt mondta a csörgőkre, színes játékokra, hogy nem elég képességfejlesztő, adjak neki morzsákat, amit felcsippenthet az újjávalKép - még fogni is alig tudott!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Indianyo
Lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen, de miért vagy fekvésre itélve?
Én az első 2 is a Dél-pestiben szültem "akkor" csak jó élményeim voltak. Most inkább a változások érdekelnének, ha van valakinek híre. Milyen híreid vannak? - lehet, hogy váltanom kéne? - bár az orvosom ott van.

Tünde
Elég szomorú ez a cipő dolog, már elgondolkodtam én is egy táblán, amit kiakaszok, mert sajna nálunk az ismerősre is rá kell szólni, hogy vegye le a cipőt (tisztelet a kivételnek). Másoknál ez nem természetes, hogy nem nyargal kinti cipővel a lakásba? Elég sajnálatos - de legalább az orvostól/védőnőtől elvárná az ember, mint egészségügyi dolgozótól, hogy ne kelljen szólni. Nekem legalábbis elég ciki.

Ildi
ivildi

Tünde

Mire megírok egy hozzászólást, már elmaradás is van. Az első 2 nél 2 hetente jött a védőnéni és a doki is egészen fél éves koráig. Igaz jó rég volt azóta más van.

Ildi
ivildi

<font color="aa00aa">IvildiKép Méhlepény méhszájon csücsül bebetonozva, ezért sem ülni, sem állni nem szabad(na), mert a függőleges testhelyzet veszélyes - meg fáj is irgalmatlanul. Szerencsére idáig nem volt baj - igaz, vigyáztam is azért, most meg nem is fáj annyira.
Nem akartam rossz hírét kelteni a kórháznak, főleg, ha te jó emlékeket őrzöl... de Dunaharasztin, ahol lakom, sajnos én az egész kórházról csak negatívumokat hallok, peig nagyon közel van hozzánk KépDe úgyis a te megérzéseid számítanak. Én is azok alapján választottam kórhézat - és tudom, hogy jól döntöttem.
Ciki szólni, az bitos, de szerintem elkerülhetetlen Kép </font>

indianyo

Na most én is eldicsekedek a madártejemmel! Megcsináltam mert úgy kivánom! Kép
Kép

KépKép
nicika

Indianyo
Akkor az egész terhességet végigfeküdted? Mikor derült ki? Sajna a kicsinél én is így jártam az utolsó pillanatig császár volt beigérve, de 1 héttel a szülés előtt valahogy odébb húzódott (ezt az orvos mondta így). Szerencsére most hátul van megtapadva, nem tudnám megoldani a fekvést, mert suliba járok. Vigyázz nagyon magadra és akkor csak pihizgess. Szülés mikorra várható? Tábla hiányába nem vagyok teljesen képbe bocsi.

Nicika
nagyon guszta

Ildi
ivildi

<font color="aa00aa">Ivildi! Legyen Próféta a neved!!!! No, ezért fogom én a gátmasszázs-olajat magamra kenni meg inni a málnateátKép Egyébként ez még a fehér elefántnál is ritkább dolog, az orvos elmondása szerint.. de úgy legyenKépSzülés gyakorlatilag márciusban bármikor, menzesz szerint áp.8. de ezt az első pillanattól nem vettük mi komolyan, emrt nagyobb volt már akkor is a baba. Most épp már 3 héttel korábbra ígérik. Nem feküdtem végig, csak féluidőtől de azóta se fekszem, csak ha fáj, mert sok a dolog - munka meg babavigyázás meg interneten élem a társadalmi életemet isKép Vannak azért komoly fekvők itt a topikon, én csak lazán Kép örülök, hogy neked volt olyan kellemes tapasztalatod. ReménykeltőKép

Táblához Nicikánál tudsz hozzáférni, küldj neki a terhességi adataiddal mélt a pickwicktea@freemailhu-ra és visszaküldi neked a hozzá tartozó jelszót.</font>

indianyo

Felébredtem, jól eset, az ágyból kimászás viszont elrontotta az egészet, de 5 perc után helyre áll a hasam is. Így már jól vagyok.

Titati
Ha ilyen sok tejed lesz érdemes leadni, mert 1800 forintot adnak 1 liter tejért. Az egyik barátnőm már több mint 1 éve lead, és 30-40 ezret is kap 1 hónapra.
Mikor mondtam a Lacinak, mennyi pénzt lehet keresni a tejleadással, azt mondta akkor mostantól a CICIM a takarékbetétkönyvünk. KépKépKépKépKépMondom, csak győzd kivárni, örüljünk, ha annyi lesz, ami Leventének elég lesz.

Tünde
Köszi Akkor várom a jobbat is.KépKépKép

Nálam tegnap megkérdezte, hogy levegye e a cipőt.
Remélem ha Levi itthon lesz, akkor is leakarja majd venni, és kezet is akar majd mosni.
De én biztos rászólók.
Én most kuglófot sütök, még nem csináltam soha.. Remélem finom lesz.

Vikó
Örülök hogy jól vagy ,és újra írogatsz.Kép Mi van a Diétával, tartod? Én nem gyenge vagyok.Kép
Nálam a mai ebéd: Zöldborsó leves, Rántott gomba, R- sajt, R -párizsi , Rizi-bizi ,hasábburgonya, és kuglóf. Ez ugye elég diétás?KépKép:

Babetta és Levi 36+0KépKépKép Olyan jó már nálunk is finis van!

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="aa00aa">BabettaKép Hát, sokféle diéta van ámKépKépKép A tiéd például az Amerikai Gyorsétkezde-diéta magyarosított változata lehetKépKépKép Én a sómentest kötelezően betartom, mert az életet menthet és ezt én komolyan veszem. Emellett a fehérliszt és cukormegvonást is. De ez csak minimális dolog - a sómentesség mondjuk elég pocsék Kép Éppen csokipudingot ettem - saját készítésűt, szóval nem sanyargunk Kép
De semmi egyéb fogyókúradologra nem vagyok hajlandó. Majd szopi alatt jöhet a napi fél óra kardiomozgásKép

A tejleadásnál csak az az állandó cicimosás a pocsék Kép
Egészségedre a finom ebédet egyébként, irigy vagyok ám ezerrelKép</font>

indianyo

Nancsika! Sajnálom hogy te is póruljártál a Klionnal! Akkor nem csak én vagyok ilyen peches!

Ivildi! Küldtem mailt!

Letty! Örülök hogy benéztél!

Angi! A te számításod szerint mikor kellene születni Lidinek?

KépKép
nicika

Mai ajánlatunk - olvasnivaló KépKép
http://www.vital.hu/themes/anyatej1.htm
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Nicika

Köszi a mailt válaszoltam.

Ildi
ivildi

Sziasztok!
Idönként jövök, olvaslak benneteket, de hétvégén amúgy is ritkán tudok géphez ülni, akkor Kriszi ugye beteg, bár már jobban van, no és a pocim is keményedik!
AngiKép
Továbbra is ezerrel a drukk!!!!!!
IvildiKép
Én abszoluta de belűlről ismerem a Délpesti kórház
szülészetét ugyanis ott dolgozom (no nem most), lehet találkoztunk is ha ott szültél.
Eimailben szívesen írok az ottani lehetőségekről.
Eimal címem megtalálod a táblában, vagy a profilomban
Mindenkinek kellemes hétvégét!
Nálunk a védőnő levette a cipőjét, így csakis jót mondhatok Róla!
NiciKép
Örülök, hogy jól vagy tegnap kicsit aggódtam!
A madártejed megkívántamKép
TitatiKép
Valami gyönyörűséges Kincső!
Jaj kicsit irigykedek, hogy te már foghatod a kezedben!
Sajnálom, hogy elkaptátok a barihimlőt, sejtettem ez lesz 21 nap a lappangás, csak nem akartalak elkeseríteni. No és gondoltam, hátha Nektek szerencsétek lesz!
Puszi: Csema 35+0

KépKép
csema

Csema! Aranyos vagy hogy aggódtál értem! Kép

KépKép
nicika

NiciKép
Örülök, hogy jól vagy már, és nagyon guszta a madártejed! Kép Kép

KépKép
csema

Vikó
Finom volt az ebéd!Kép
Úgy bekajáltam, hogy mindjárt szétdurranok!_O Hívjuk inkább estebédnek, mert 11-kor reggeliztünk.

Nici
Én is baromira megkívántam jól néz ki! KépÍrd le a receptet. Én egyszer probákoztam vele de shék”hogy kell írni? Lett belőle._OKöszi

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

Angi! Gondolok rád nagyon sokat!!!!!

Kataca!
Na, megnyugodtam! Kép Gondolom ti is!!! Ugye, hogy sokkal jobb tudni, hogy mi a baj, mint találgatni és izgulni miatta. Kép Még 1x sorry, hogy beleszóltam!

Nici! Örülök, hogy mára jobban vagy. Kép
Angi feb 11-re volt eredetileg kiírva. Kép

Tünde!
A te lányod is jól alkalmazkodik hozzátok. Kép Mikor lesztek kész a gyerekszobával? Konyha hogy áll? Lányok izgulnak már?

Na, megyek játszani a kutyummal.

Puszi:
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Csema! És ha tudnád milyen finom lett! Pedig életemben ha jól emlékszem először csináltam ilyet! Kép

KépKép
nicika

NiciKép
Kinézetre szuper első, ha Te mondod elhiszem, hogy nagyon fincsi! Kép
Majd ha megszülök, 1 napot tuti rászánok, hogy a 9 hónap diétáját elrontsam! CsaK EGY KICSIT!:o :o :o
Aprpopó már csak -2kg-nál tartok!Kijavítod majd?
És légysz, légyszi légyszi a babaszobaképet is tedd be a táblába jó?

KépKép
csema

Borcsa: olyan jó lenne, ha mindenki komolyan venné a cikkben írtakat!
Nálunk még a védőnő sem tud a kismamáknak segíteni a szoptatásban, vagy sikerül nekik, vagy nemKép
Én állandóan a LLL-val tömöm az ismerős kismamákat, magamat is beleértve!Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Babetta! Igazából fejből csináltam a madártejet, de szivesen leírom hogy hogyan!

Madártej

Hozzávalók:
6 tojás
6-9 evőkanál cukor, attól függ ki mennyire édesen szereti
4 tasak vaníliás cukor
2.5 liter tej
1 vaníliás pudingpor

A tojások sárgáját és fehérjét különválasztottam! A tojássárgájába beleraktam a cukrot és 3 zacsi vanilliás cukrot + a pudingport. Ezt kikevertem. (Kicsit sűrű, úgyhogy kevés tejjel kevertem simára!)
A tejet feltettem forrni. Közben felvertem a tojásfehérjét és beletettem az 1 zacsi vaníliás cukrot és még 1-2 evőkanál cukrot!
Ha forr a tej, akkor hideg vízzel nedvesített kanállal a kemény fehérjéből galuskákat szaggatsz és a tejben pár pillanat alatt megfőzöd, majd kiteszed egy edénybe. Ha mind megvan, akkor vedd le a tejet a tűzről és hagyd kicsit kihűlni. Ha már langyosra hült, akkor a tejet kezdd el hozzáadni a tojássárgájás keverékhez. Kicsinyenként csináld, nehogy összekapja a tojást! Nem kell az összes tejet hozzá keverni, csak annyit hogy nagyjából azonos hőmérsékletű legyen mint a tej. Ha ez megvan akkor végül a sárgájás cuccot belekeverheted a tejbe. Ha mégis összecsomósodna, ami nálam egyébként elő szokott fordulni, akkor szűrd át! Kép Ez után fel kell forralni még egyszer az egészet a puding meg a tojás miatt! Ha kész beleteszed a habokat, kihűtöd és nyami! Kép

KépKép
nicika

Csema! A kilóidat javítom és a babaszoba képet is berakom! Kép

KépKép
nicika

Vok: nálunk a gyerekszobában most a két lány lakik, a kicsi egyelőre a hálónkban lesz, a kiságya hétfőn lesz kész! Ha majd átalussza az éjjelt, akkor kerül át a többiek közé.
Konyha félig készKép

Nicika: utolsó adataim:
haskörfogat: 117cm, +15kg, méhszáj: 1111

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Dorina újabb beszólása:

Peti a nappaliban nagyjából összerakta a rácsos kiságyat, de az alja nem volt benne. Mondtuk Dorinának, hogy ebben fog aludni Bettina, erre megszólalt:
"Jaj, ott a földön?"

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde KépKépKép Hiába, figyelni kell a részletekre Kép
Katicuska! KépKép Örülök, hogy nincs baj! KépKép
Nici! Ez nagggyon guszta lett KépKépKép

Borcsa
37+4

Borcsa
KépKépKép
borsts

Tünde! Kép Az 1111 az azt jelenti hogy már neked is nyitott a belső méhszáj egy ujjnyira?

KépKép
nicika

ÚÚÚHHH, Nicika, annyira megkívántam a madártejet, hogy mindjárt neki is állok. Kép
Tünde, igen, ha hamarabb megyek, hamarabb megcsinálják, viszont a dokim azt mondta még régebben, hogy várjunk egy picit, mert lehet, hogy a vérben az ionok egyensúlya tolódott el, és el fog múlni. De mivel nem múlt el, ezért mondta, hogy akkor orr-fül-gégész muszáj. Szóval így volt. Kép Így ki is derült, hogy nem az ionokkal volt a probléma.
Nekem akkor nagyon jó védőnőm van, mert mindig levette eddig a cipőjét, és kezet is mosott, pedig még baba sincs. Kép Ezek szerint akkor becsüljem meg....
Babetta, igen, érzéstelenítették, lidocain injekció, le is csorgott a torkomon, akár a manduláimat is kivehették volna (ha még meglenne...) Kép

Angi, várjuk a híreket. Kép

Pussz
Vendég

Nici: igen, teljesen nyitott! Dehát ugye emiatt már nem kell izgulnom!Kép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde! Lehet hogy értetlen vagyok, de a teljesen nyitott az az 1 centi? Vagy hogy is van ez? Csak mert nekem azt mondta a doki hogy 1 ujjnyira vagyok nyitva!

KépKép
nicika

Nicika: szerintem Tünde is 1 ujjnyira van nyitva, de már a belső méhszáj is 1 ujjnyira van.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Ez az a magzatvíz teszt? Vagy ez valami tök más! Ennek a neve nem AlSense, hanem Vi-SENSE. Szóval?
http://www.hazipatika.com/store/product?pid=1843

KépKép
nicika

Nekem a belső 1 ujjnyira nyitott, meg a külső is nyitott és meg is van rövidülve!

KépKép
nicika

Nicika: ahogy Cory mondja!KépKép
1 újjnyira vagyok nyitva kívül-belül és megrövidült.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Akkor mint én! Kép

KépKép
nicika

Nici
Köszi a receptet!Kép

Rakok poci képet

Kép

Kép

36 hetes

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Hú Babetta! Nagyobb hasad van mint nekem! Tök csini vagy! Kép

KépKép
nicika

Csema!

Írtam mailt.

Ildi
ivildi

Ezt olvastátok a mostani Kismamában?
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=20767

cory
Budapest

Cory, én olvastam, mert engem is érdekel nagyon ez a téma.
Lenne egy kérdésem, amit te szerintem gyakorlott anyaként talán meg tudsz válaszolni.
Mi van akkor, ha a baba az évek során hozzászokott, hogy bármikor felsír éjszaka, anya ott terem, esetleg mellé is fekszik, esetleg nem is tud elaludni anélkül, hogy ne lenne ott az édesanyja??? Akkor mi a megoldás? Ismerősömék ezzel küzdenek, ők sosem hagyták sírni a gyereket, most másfél éves, és csak úgy tud aludni, ha ott van mellette az anyja. Ez persze szép és jó, de azért az anyának nagyon fárasztó, és igazából nyilván már ő is szeretne a férje mellé bebújni. Ja, eddig a bébi velük aludt (illetve a nagy ágyban anyával, apa földön, mert nem fértek el), aztán most annyit már elértek, hogy a gyerek hajlandó a saját szobájában az ágyban aludni, de csak anyával. És remény sincs arra, hogy elengedje.
Te mit tennél? Nálatok hogy alakult ez az alvás?
Mivel én ezt végignéztem a másfél év során, én kicsit parázok ezen az alvás dolgon, mert sírni én sem szeretném hagyni, nem értek vele egyet, de a másik végletbe sem szeretnék elmenni.

Kíváncsi vagyok a véleményedre.
Meg a többiekére is. Kép
Vendég

Lányok! Nem tudja valaki véletlenül hogy a www.lilypie.com-ról hogy tudnék számlálós egyenest beszúrni úgy a táblába, mint ahogy a téliek táblájában van? A lényeg hogy minden nap frissítse magát! LÉCCI VALAKI! Nancsit nem tudom elérni!

Ja a téliek táblája: http://proone.fw.hu/babanetesek.htm

Már mindenhogyan próbáltam de sehogy sem jó! Kép
Csak mert így nélkülem is frissülne minden nap, szóval értitek!

KépKép
nicika

Eszti: az én fiaim 1,5 éves korukig ébredtek éjjel. Nálunk az volt a rendszer, hgoy első ébredéstől köztünk aludt a gyerkőc. Aztán egyszercsak mindkettőnél eljött az, hogy átaludták az éjszakát. Én úgy vagyok vele, hogy ezt nem lehet tanítani a gyereknek (max idomítani). Egyszercsak megérnek rá. Mint ahogy az egyedül elalvásra is. Ez az anyához ragaszkodás annyira rövid ideig tart (néhány év), utána ha szaladnék utánuk, akkor sem hozzám akarnak majd bújni. Ez a néhány év róluk szól. Szerintem.
cory

cory
Budapest

Eszti! Párom bátyjáéknál ugyanez a helyzet, azzal a külömbséggel, hogy ott a kislány már 5 éves múlt! Szóval én is kiváncsi lennék hogy mi lehet a megoldás!

KépKép
nicika

Nicika, amikor beállítod a szülés időpontját, akkor felkínál a program egy HTML linket, azt másold be a táblába. Vigyázz, mert a lilypie csal néha egy kicsit a dátummal!

indianyo

Viko! A HTML-t én is látom, na de hova másoljam be? És hogy lesz ott a számegyenes is? Nincs MSN-ed? Esetleg segíthetnél...

KépKép
nicika

Nicika!
az email-címem az msn-em

indianyo

Titati! Ahogy olvastam a szüléstörténetedet, felmerült bennem egy kérdés. Mi a különbség a tolófájás (amikor már nyomni kell) és a sima tágulós fájás között??? Honnan tudja az ember, hogy mikor kell nyomni?
Én nagyon szeretném ha valaki megtanítaná ezeket (akár tanfolyamon is), mert sok barátnőm mesélte, hogy egyszerűen nem tudta hogyan kell szülni és nem mondta neki senki... aztán elpattantak az erek a szemükben, az arcukon, mert nem is jól nyomtak. Én ezt el szeretném kerülni.
LÁnyok, ti tudjátok hogy kell szülni? Jó kérdés, mi?

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Eszti: ja, és nagy ágyunk van, simán elférünk rajta, a fickóm sem kénsyzerül a földre. 180x200cm-s

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?