A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Köszi JucKép Fájdalomól én se félek, csak egy kicsit Dominó is melózzon a szülésnél, mert szüksége van rá, úgy érzem Kép

indianyo

Johi!
Faludi doki "általános" nőgyógyász és öreg róka a szakmában. Szóval baba nélkül is nyugodtan kipróbálhatod. A "minden egy helyen van" előnyeit azért ecseteltem, mert később még jól jöhet.
Nekem is van egy kisbabám: Bálint, aki 6 és fél hónapos. Később majd szeretnénk neki kistesót. Remélem a doki addig nem megy nyugdíjba!

Ancsipancsi!
Nem irigyellek a fejésért. Még most is fejsz?
Az első 2 hónapban sajnos én is közeli ismeretséget kötöttem a mellszívóval, csak épp az ellenkező okból. Annyi tejem volt, hogy a melleim állandóan fájdalmasan feszültek és az önsúlyuktól csöpögtek, így állandóan melltartóbetétet kellett hordanom, éjjelete eláztattam egy-egy hálóinget, szoptattam amennyit csak bírtam (szerencsére Bálintnak igan jó étvágya van), de sokszor csak a fejés könnyített rajtam. Félreértések elkerülése végett: ezt most nem dicskvésnek vagy szívfájdításnak szánom, és bocs, hogy pont Neked írom, de már sok időt töltöttem a mellszívóval és be kell vallanom annyira elegem lett belőle, hogy mindenkivel borzasztóan együtt tudok érezni, akinek használnia kell!
Tudom, hogy nagyon hasznos eszköz, de bevallomm, én utálom.
Te próbáltál már vmilyen tejserkentőt? A szülés előtt megkérdeztem a védőnőt, hogy mit tegyek, ha esetleg nem lesz elég tejem. Õ ezt javasolta:
- Laktoherb tea
- Urtika Urens 5CH homeopátiás tejszaporító golyók. Annyit tudok róla, hogy 3x5 db-ot kell szopi előtt fél órával ivás nélkül bevenni.
Persze a legjobb tejserkentő a gyakori szoptatás. Lencsi miért nem szopizik? (Bocsi,lehet, hogy hülye kérdés, de le vagyok maradva a korábbi történésekből.) Feltehetnél róla egy képet, ha nem nagy gond!!

Kép
Kép
denizsa

Denizsa!
nem utálom a fejést, habár nem is imádom. (most is fejek épp Kép ) talátam vmi elfoglaltságot, h ne unjam. 2 könyvet olvastam ki így, meg a Babanetet.
tejserkentők nem használtak, habár még most is iszom néha a teát (értsd folyamatosan Kép ), hogy a lelkiismeretem jó legyen.
Lencsi nem szopizik, mert nem akar. lusta is, bimbim se elég nagy, tej is kevés, erőltették is a kórházban.
a régi szép időkben én is használtam betétet, kb 10-12 dobozzal összesen Kép . legtöbb tejem is csak 350 ml/nap volt, rövid ideig.
itt a kép:
Kép

Indi!
micsoda rablás ez Kép

ancsipancsi

Hali!

Akkor közkívánatra fehér kókuszgolyó:
20 deka tejpor (én kókusztejporral csináltam Kép)
1 pohár tejföl
25 deka túró
6 ek. kókuszreszelék
és hát ízlés szerint édesítő, fruktóz cukor, ízlés szerinti mennyiségben Kép
jól összekeverni, golyókat formálni és kókuszba hempergetni....nagyon nyami!!! Kép

Johi!
A Vahotban rendel egy nagyon jó barátunk, nekem is ő a házidokim Kép Fiatal, lelkiismeretes...nem homeopárti, de attól még én nagyon szívesen ajánlanám Neked Kép
Csomagot meg még végiggondolom...de lehetne akár szagojás tali keretében is Kép...mondjuk csütörtök???
Vagy pl. nem tudom milyen messze laksz a Csurgói úttól, mert ott leszek kedden délután (alapítványi iroda)...

Ancsi!
A zabban biztos vagy? Már ami a glutént illeti?
Na, majd jön Rec, ő megmondja Kép

Den!
Olyan nincs, hogy "beleolvastam az Ancsinak írt üzenetbe" ... itt amit leírok az mindenkinek szól Kép...ha titkos lenne mélben írnám Kép
Glutén: Petra 8 hós kortól kapott, és ekkor kezdtük el a joghurtot is, aztán a sajtot (kb. 9 hó), aztán túrót, és 14 hósan ivott először tejet...
Doninál viszont asszem óvatosabb leszek... a fiúk sztem sokkal hajlamosabbak az allergiára, nálunk is fiúágon dívik könnyes szemmel prüszkölni ősszel, mindkét ágról...Kép ... meg Donin már a kórházban is voltak pici piros pöttyök, amire ott aszonták, hogy vagy a fürdető...vagy a mosószer Kép...szóval vele sztem a gluténnel is várok (na jó nem 1 éves korig, de mondjuk 10 hóig)...a tejtermékkel viszont 1 éves korig szeretnék...aztán persze ahogy azt Zsuzsika elképzeli...Kép

Na, úgy hallom Apa nem bír a gyerkőcökkel, rohanok...

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Ancsi, ez egy tünemény -lány Kép Kép Kép

Indi,
okés Kép várom a választ Kép

És képzeljétek, most a nagyi vigyázott Fülire két óra hosszát. Mivel most kaja előtt kell adni neki tápszert, volt bekeverve 60 ml. Mire hazaértünk, az üveg töküres volt, anyósom újságolta, hogy (20 perccel a szopi után, amit magától hagyott abba és aludt el) annyira sírt, hogy akart adni neki egy kortynyit, de nem bírta kivenni a szájából az üveget és mind betermelte. Lehet, hogy kevés neki a tejem??? Szoktam én is visszatenni cicire, ha tátogat, de utána is szokott pityeregni... most elbizonytalanodtam...
macskanyu

Ancspancsi!
Jó, hogy így legalább tudsz olvasni mellette. Talán erre is igaz: minden rosszban van valami jó.
Én már azt is sikernek könyvelem el, ha az adott hónapban ki tudom olvasni a Kismama aktuális számát.
Kitartást a fejéshez!
A kislány nagyon édes!!! Bálint itt ül az ölemben és majd kiugrik, úgy tetszik neki. bb huo g zkugzgmgzmgzo.. Ezt Bálint üzeni Lencsinek (ő biztos érti).

Kép
Kép
denizsa

itt egy kép, amin Meggymagnak hívja a férjem Lencsit:

Kép

ancsipancsi

Denizsa!
akkor mutasd meg neki ezt a félpucért. Kép (szándékosan retusáltam le a pikáns részeket, mert ...)

Bogárka!
fehér golyót hamarosan készítek
úristen, én ágyú nem vettem kókusztejport Kép

Macskamami!
abszolút nem vagyok tápszerpárti, viszont elejében, mikor Lencsit próbáltam csak tejjel etetni, azt a ribilliót, amit csapott, ne tudd meg. na meg akkor még megpróbáltam az ajánlott 3 órát betartani Kép , de itt a lányok mondták, hogy nem kell ám. úgyhogy mondjuk nem sűrűn, de ha evés után 2 órával sírt, akkor tudtam, hogy éhes, és adtam neki. elejében rosszul emésztenek, 2-3 hós korában többet evett, mint most (tápi-tejcsiből). szóval, javaslatom (többiek most ne nézzenek ide), ha nagyon sír, szóval az a szokásos üvőőőtés, akkor adjál neki tápot. (ha épp nincs tejed) és ha megnyugszik - persze ha nem egy-két kortyot iszik csak! - ,akkor az éhség miatt sír. lehet, hogy nem is annyira hasfájós, mint amennyire éhes? nagyon lassúkifolyású cumid van, ugye? ez fontos! hogy a cici legyen neki az első. na és remélem nem küldenek a mókusok elé a csajok, de fentieket azért írtam, mert az a baba, amelyik 60-at befal szopi után, hát az bizony éhes! Lencsi 1 hónapban 40-50-60-akat evett, napi 7-8x.

ancsipancsi

Bogárka!

glutén tartalmú élelmiszerek:
-búza alapú élelmiszerek ( liszt,dara, keményítő)
-tönköly- és durumliszt
- rozsliszt
- árpa, és abból készült termékek
- müzli egyes alkotóelemei
- vadrizs
- egyes alkoholtartalmú italok
- zab!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ÚRISTEN, MIÉRT NEM SZÓLTATOK??? ÉN MEG MÁR 2-3x is készítettem zabpehelyből lencsinek tejbegrízt! Kép igaz max 1-1 teáskanállal tettem bele, de akkor is Kép
ugye nem csak ezen múlik, hogy lisztérzékeny lesz-e? anyáink is adtak háztartási kekszet, meg babapistókát tejbe áztatva, már 3 hós korunkban is. Kép remélem nem tettem tönkre Lencsi életét. Kép Kép

ancsipancsi

Ancsipancsi!
A pucér kép nagy siker. Bálint először dermedten nézte, aztán elkezdte a kezével csapkodni az asztalt.
NE aggódj, nem tetted tönkre Lencsi életét! Azért is kérdeztem rá erre a glutén dologra, mert a tejbegríz recept nagyon tetszett, de a zab nekem is gyanús volt. Én úgy tudom, hogy ha korábban kap ilyet a pici, akkor könnyebben kialakulhat rá érzékenység. Az egyik műsorban viszont azt mondta egy orvos, hogy adjunk neki nyugodtan, legalább előbb kiderül, ha érzékeny rá. Ha a pici nem produkált tüneteket, mint pl. puffadás, hasmenés, valószínűleg minden OK. Nem akarok neked tanácsot adni, de én még várnék vele egy kicsit. Egyébként igazad van, a régi időkben gond nélkül adtak a kicsiknek mindenfélét, főleg kiflivéget fogzáskor (legalábbis nekem).

Bogárka!
Köszi a receptet! Még szerencse, hogy nincs itthon kókusztejporom, azonnal kipróbálnám. Így várunk köv. hétvégéig.

Kép
Kép
denizsa

Denizsa!
vhol azt olvastam, hogy csak evés után 3-6 hónappal jelentkeznek a tünetek Kép
végig gondoltam, 2x kapott zabosat, 1x kukoricadarásat. mindkét esetben volt benne rizsliszt, de azzal nincs gond. baja nem volt tőle, de akkor a jövőben kukorica grízt főzök inkább neki. ezt te is kipróbálhatod, tök könnyű és fincsi. Kép
reménykedem, nálunk nincs allergia a családban. (szinte semmilyen)

ancsipancsi

Ancsi,

Avent-os cumim van, legkisebb lyukú, de eddig az előtápszert, amit a reflux miatt kell kapnia 5-6-babakanálnyit, kiskanállal kapta. Csak mivel szopi után elalszik, ill.magától köpi ki a cicit, és utána, ha nem is alszik el, 20-30 percet tök jól elvan, ezért nem gondoltam volna, hogy éhes lehet ilyen hamar. Én sem vagyok egyáltalán tápszer párti és eddig úgy tűnt tejem is van elég. Legfeljebb nekiállok sűrűbben etetni a dedet, hátha több lesz a tej.
macskanyu

Macskanyu!
Szerintem is nyugodtan szoptasd meg gyakrabban, ezzel nem árthatsz a babának. Én is sokszor csináltam ilyet az első hónapokban, én ezt "komfort szopinak" hívtam, mert nehezen hittem el, hogy a nagy kajálás után fél órával éhes lehet.
Inkább tedd többször mellre a bébit, mert így tényleg több tejed lesz, és csak végső esetben jöjjön a tápszer. Én sok jó dolgot olvastam erről a LLL Szoptatási Liga honlapján (www.lll.hu Belépés után a "Tovább" gombbal juthatsz a főoldalra és ott az LLL_füzetek liknre klikkelve kiválaszthatod a tartalomból: "Az anyatej mennyiségének növelése" ). Ha van időd, esetleg érdemes benézni ide, a többi írásuk is nagyon érdekes.
Gondolom azért használsz kiskanalat, hogy ne legyen cumizavara a picinek. Mennyi idős a baba?

Kép
Kép
denizsa

Ancsipancsi!
Tök jó, hogy nálatok nics allergia! Nálunk sajnos van (énmagam is), ezért vagyok olyan óvatos kaja ügyben. Nálunk most épp anyatejes törtkrumpli a menü.

Kép
Kép
denizsa

Denizsa,

jan.5.-én született
macskanyu

ZsanciKép Nem ismerem a Bioinfo-t... Kép ez internetes dolog, vagy újságosnál kapható?

indianyo

Csak egy gyors bekukkKép

Denisza,
nekem is F. a dokimKép Nála szűltem.
Nagyon édi a kisfiadKép Te jártál a magánrendelőjébe, mert ha igen, akkor tuti találkoztunkKép v. a bártfaiban uh.- onKép

Macska,
örülök, hogy jó északátok voltKép Csak így tovább!!Kép

Ancsi,
lányon gyönyörűűűű!!!!!Kép

Na már megyek is, lányom óhajt!!KépKép

Este jövök, ha tudok

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Szmagdi!
Én nem a Faludi doki magánrendelőjébe, hanem "közrendelésre" jártam a Fehérvári útra. Csak futólag hallottam egyszer, hogy van magánrendelője, de semmit nem tudok róla. Hol van, mennyi a tarifa? Miért érdemes inkább odajárni? Ha tudsz és a lányod engedi, dobj meg pár info-val, kérlek!

Kép
Kép
denizsa

Ancsi!
Mi az, hogy "ha épp nincs tejed"??????? (amit Macsnak írtál) Kép Tej mindig van!!!!! És annál több van, minél több fogy!!!!! Úgyhogy ha sír, akkor újra cicire vele!!! Attól lesz több a tej, ha most épp nem elég neki!!!!

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Indi,
nem, ez egy ingyenes újság, havonta jelenik meg, és ált. bioboltokban lehet hozzájutni.

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

És egyáltalán nem bizt, hogy azért sír ám, mert éhes...ilyen picinek Petra is rendszeresen azt csinálta, hogy fél-1 órával evés után sírt, és ilyenkor én gondolkodás nélkül megszoptattam...aztán volt, hogy vissza is jött, szinte mind...szóval nem lehetett olyan nagyon éhes, csak egyszerűen komfortszopizni akart, meg rajtam lógni, mert egy ilyen pici babának az a legeslegjobb dolog a világon Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka! (Macs)
Macsnál úgy értettem, ha mindkét mellből megszoptatta, és még éhes a baba, akkor nyilván már nincs tej. olyan gyorsan csak nem termelődik. gondolom fél óra múlva megint van valamennyi (a heti mérésnél úgyis kiderül, hogy mennyit hízik.) Lencsin egyértelműen lehetett látni, ha nem volt már tej a ciciben (nagy ritkán, mikor szopott), mert állatul elkezdte szívni, tök gyors tempóban, majd dühös üvöltésbe kezdett Kép

és Bogárka! szerinted nálunk az nem lehetett gáz, hogy kemény cumival evett? mert 3 hós korig napi 1-2x szopott, majd többé nem. ekkor szoktunk le teljesen a puha cumikról, maradt a kemény Avent. most csak a kemény Aventtel akar enni. lehet, hogy a puha mell ezért nem kell neki? mondjuk volt idő, ha meglátta a cicit, örjöngésbe kezdett, bőgött, mint akit nyúznak Kép , szóval én kimaradtam ebből a világ legjobb dolgából Kép . de azért szeret ám engem, mindig mosolyog rám.

ancsipancsi

Sziasztok!

Már napok óta csak olvasom a topicot és egyre inkább nem értek dolgokat.
Azt hiszem épp itt az ideje, hogy a mostaninál is jobban a háttérbe vonuljak. Nem azért mert megsértődtem, és semmi bajom nincs csaldilag, egészségileg sem, csak úgy látom, nem arra megy a topic, amerre eddig.
Nem szeretnék megbántani senkit, sem megfontoltan, sem hirtelen felindulásból, biztosan tél végén én is sokkal érzékenyebben olvasok és jobban megmarad, ami nem tetszik.
Gúnyos, viccnek álcázott, vagy nem álcázott beszólásokkal, vagy (el)hallgatásokkal, célozgatásokkal van tele a legtöbb hozzászólás. Félreértés ne essék, az enyémek is. Pedig nem szeretem az iylesmit.
Régen nem ilyen volt. Vagy én nem vettem észre. Vagy most veszek mást észre, mint amit írtok.

Napsütéses tavaszt!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Jaj Ancsi! Kép Már miért ne szeretne???? Kép Nem figyeltél, hogy pár napja írtam, hogy már-már örültem amikor 18 hós korában P-nál vége lett a szopinak, mert úgy éreztem nem is engem szeret, hanem a két cicit...Kép

Cumiról nem tudok semmi okosat mondani..P. 2 hós korától kaptt heti 1x aventes cumival anyatejet, de nála ez nem zavart be semmit...

És én úgy értettem, hogy Macséknál elalszik a szopin, de fél óra múlva már sír...ilyenkor biztos lesz már újra tej a ciciben, esetleg nem indul el azonnal..de van!!!!

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Oxi!
Ugyanezt írtam én is tegnap...Kép...de én nem szeretnék "kiszállni"...olyan jó csapat vagyunk...voltunk (???)...Csináljuk vissza inkább!!! Figyeljünk oda jobban egymásra, ha már úgyis mindeki tiszta depi a téltől Kép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Oxi! én nem értem. remélem nem sértettem meg senkit, és nem gúnyolódtam, legalábbis nem állt szándékomban! úgyhogy remélem Oxi nem rám haragszol, vagy ilyesmi, meg amúgy is légyszi maradj, mert akkor ki lenne az örök optimista köztünk??

...más...

Én imádom a grillpipis tortillát, sajnos a chipsét is enném néha, de 1.) marha drága, 2.) igen hízlalós. Mindenesetre egy korábban mehikóban élt ismerősöm az alábbi frankó tortilla és chips receptet adta:

Tortilla tésztája /tortilla chips

2 csésze teljes kiőrlésű liszt (de majd kipróbálom zabkorpával is)
1 teáskanál só
3/4 teáskanál sütőpor
3 evőkanál zsiradék (zsír, olaj, vaj)
2/3 csésze meleg víz
(A liszt legyen legalább 1/2-e részben kukoricaliszt, de lehet 3/4 kukorica, 1/4 búza. (kell a rendes liszt is, mert a kukoricaliszt nem áll úgy össze) illetve 1/4-e lehet kukorica gríz is, de ekkor lassabban sül.)

A víz kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd a vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. 12 egyforma darabra osztjuk, golyókat formálunk belőle, befedve (akár golyónként folpackba csomagolva) min. 15 percig pihentetjük. A kipihent golyókat lisztes deszkán 15-18 cm átmérőjű lepényekké nyújtunk (jó vékonyra!). A készeket ismét befedjük, hogy ne száradjanak ki. Vastag aljú serpenyőben, zsiradék nélkül sütjük, amíg a felületén buborékok nem keletkeznek. Megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. A készeket melegen tartjuk.

Palacsintasütőben kell megsütni, de nem szabad, hogy ropogós legyen, hogy lehessen hajtogatni, vagy betekerni. Ha ezzel megvagy, akkor jön ami még nem volt, ha szépen felvagdosod a torillát kis tortaszeletekre, és csak úgy tepsiben beteszed a forró sütőbe, KIRÁLY chipsed lesz, amit lehet fokhagymás joghurtba mártogatni. Ha nem chipset, hanem sima töltött tortillát akarsz, akkor a sült tésztába lehet csavarni nyers zöldséget, grill husit, rá szószt, miegymást. Ha chillis babbal töltöd, és palacsintává tekerve két oldalát behajtod, majd sütőben roppanósra sütöd a tésztáját, kész is a burrito.

Bogárka!
így teljesen egyetértek veled. és akkor az Avent sem lehet hibás. (amúgy nagyon szeretem az Avent cuccokat, de mérges vagyok rájuk, hogy mindent külön árulnak. múltkor akartam venni 5 db tároló poharat, kiderült, hogy nincs hozzá fedő! akkor meg mihez használjam? fedőt meg csak 10-et lehet kapni. a plusz ötöt mihez használjam? szóval elég nagyipar lett ez az Avent, de akkor is imádom a cuccaikat.)

ancsipancsi

Oxi,
én is egyetértek, és én is csak reménykedni tudok abban, h nem én voltam, aki megbántott! Ha igen, akkor viszont elnézést kérek, nem állt szándékomban!!
én is szépséges tavaszt kivánok mindenkinek!!!

Ancsi, recept jól hangzik, megy is a többihez!!!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nálunk is pillangó rajok röpködnek,Panna olyanokat csinál,hogy csak lesekKépés gyönyörködöm benne.
Hintáztatja a babáját a hintaszékben pl.és "énekel" hozzá.

Juc
20170114224602

Indi: én is viccőtem. nálam is mosolygott a szmájli.... Ennyi hülye papír kell? nem is értem, tiszta rablás. Bioinfó nekem van. gyűjtöm az összeset. Hogy került szóba? nem találtam meg.

Oxi: itt ne hagyj minket. Remélem én sem bántottam meg senkit, soha nem állt szándékomban.

Bogárka: szerintem érdekelni fog a doki. Csütörtök részemről okés.... Remélem más is csatlakozik.

Ancsi: semmi rosszat nem tettél azzal, hogy néhányszor kapott zabot. Most már tudod, hogy glutános és akkor vársz vele egy pár hónapot. De baja nem lesz. És még mindig ez a legkisebb rossza a többi közül. De szerintem a mi szüleink, ilyenekről nem is hallottak még, és azért valahogy még mi is élünk. Tudom én vagyok a fő szószólója a bájó és egyéb egészséges dolgoknak, de kevéstől nem lesz semmi baja.

Bogárka: kókuszgolyót én is ki fogom próbálni.

Zanza: tetszik az egy éjszaka alatt hízott Réka.

Jó éjszakát mindenkinek

Johi és Fanni

Kép
Kép
johanna1975

JohiKép Volt egy ilyen gyanúm - csak halvány volt a szmájliKép A Bioinfót Zsanci írta - a csicseriborsó-receptekkel kapcsolatban.

Sok hülye papír kell, igen, és jó drágán ráadásulKép pocsék bürokráciaKép

Én is csatlakozom: olyan jó ez a csapat, ne legyen benne szomorúság és megbántás/bántódás!

JucKép jó sok pillangót még neked dobozolás közepetteKép

Mindjár lesz jó kis téli olimpia, benne a magyar bobos lányokkalKép

indianyo

Indi!

Túl vagy már a sztékeden?Kép

Juc
20170114224602

JucKép Ebben a csehóban csak sómentes diétás tökfőzelék van, hiába könyörögtem egy kis szaftos egészségtelenért, nem adnak nekem sehogygse Kép

indianyo

Juc!
Panka azt csinálja, amit tőled tanult. szeretgeti a babáját. ahogy elképzelem... Kép én is szaglászom Lencsi lábát, ő is meg fogja tanulni a pfüt. Kép fotót tehetnél!

Vera! (és többiek)
tudom tudom, izé ecet. De Lencsi jan. 5 óta kb. 10 dekát hízott összesen, utolsó 2 hétben csak 30 grammot. nem baj ez? mondjuk legalább nem fogyott. Kép

ancsipancsi

Indi!

Melyik ez a bájó csehó?KépÖrület!

Juc
20170114224602

Hahó Lányok!

Oxikám, ne csináljad már Kép Gyere vissza, te kis izémicsodácsak Kép Hát kinek osztogassam a többi pillangót? Jucékhoz már odaértek....Tudod, ők a tavasz hírnökei Kép

Hoppá, Vik itthon.
Csók
ada007

Indi,
mért nem küldöd vissza????Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsan!

Jó lett a gatyó amit vettél Bélusnak?

Nekem sikerült egy oltári nagy méretűt lőnöm SanyinakKép

Plüssöket köszöni szépen a tesom!

Juc
20170114224602

Juc,
Bécó imádja a gatyát, már abban feszitett tegnap.Kép Imi kicsit nehezményezte, h neki nem túrtam semmit. Igy bánatában bevágta mind a 4 db bijó máffint, amit sok sok sorban állással sikerült beszereznem. (és egész hétre vettem...Kép)
Tesódnak plüssöket nagyon szivesen!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Imi csak hadd egye a muffint, ha már nem kapott gatyát!

eteti valaki közűletek 2-es, vagyis követő táppal babáját? (pl. Votiv is, ugye?)én balga azt képzeltem, hogy az 1-eshez képest több benne a tápérték, azért kellene váltanom. amit a neten találtam, aszerint ugyanúgy kb 70 kcal van 100 gr porban. vagy nem ugyanolyan a keverési arány? (90 ml víz + 3 kanál táp (kb. 12-15 gramm))?
akkor miért váltsak? mert van még jó pár doboz 1-esem, amit receptre váltottam kifelé.

ja és! VADRIZS NEM EGYENLÕ A BARNARIZZSEL, UGYE? mert barnarizs lisztem van itthon, ebből főznék tejberizst babámnak, de a vadrizsben van glutén. nem akarok megint bakot lőni.

ancsipancsi

Ja, és azt nem is írtam ám, hogy Ada pillangói reggelre ide is elértek...Kép...azzal ébresztett a fiam, hogy "mammmma" Kép Persze azért ez még messze van az igazi tudatos megszólítástól tudom, de akkoris olyan jó volt hallani a szájából KépKépKép

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Most írt Ada sms-t:

"Hi Babes! LH tiszta takony, keddi torna ugrott. Gépünk meghalt."

B.

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Bogárka megelőzött!!!
Ada keddi tornája <blink>ELMARAD!!!!</blink>

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Sziasztok!

LH-nak jobbulást!
Sajnálom, hogy elmarad, pedig Votivékkal már nagyon terveztük a találkozót.Kép

Pillangók nálunk is voltak!!!Kép Réka az egyik könyvében a nyuszi fotóra teljesen rákattant, még puszit is adott. Kicsit sem vagyok irigy a nyuszira.Kép A mézeskalácsfiguránál meg hamm-olt, és az ujját a szájába dugta.Kép
Annyira büszke vagyok rá!

Johi, tényleg kicsit kerekebb a feje.Kép
zanza

Sziasztok!

Ez a tejcsi-gond felcsigázott. Kép Így muszáj leírnom. Szóval, én is azzal tudok egyet érteni, hogy a minél gyakoribb mellretétel növeli csak a tejcsi mennyiségét. Ráadásul álltólag szopi alatt termelődik a legtöbb tej. Nálunk is volt, hogy nem csak 2-ből, hanem 3-4-ből evett a picur. Annyiszor kellett váltani, meg félóránként evett. De aztán beállt a mennyiség, és nem kellett ilyen gyakran mellre tenni. Még most is előfordult, hogy óránként eszik, de ez előfordul kb 2-3-szor, utánna meg már csak 3-4 óra múlva kéri.. Szóval, szerintem rengeteg dologtól függ a szopi gyakorisága..
mkatus

ó, be kár! Kép pedig épp arra gyúrtam "titokban", hogy jól meglepem a tirnázókat, mert úgy néz ki már pár napja elmúltak a kórságaink Kép
esetleg torna helyett egy kis minitali/cukizás?

Oxi, és Bogárka, nekem már tök lelkifurdalásom van, hogy mit mondtam annyi rosszat Kép nem szokásom a csipkelődés, de pl tegnap épp volt 2 csúnya hsz-em, aztán Bogárka hsz-e miatt azonmód elszégyelltem magam KépKép de most már nagyon fogok figyelni! és léciléci ne lépjetek le Kép földig lóg az orrom Kép

votiv 8)
votiv

Egyébként nálunk is volt ma egy-két pillangó...KépÉn mostanság azt imádom, h Bécó kalózhajójával játszik Imike, úgy, h megfogja a mancsaival a kormányt, és akkor elkezd brümmögni, mintha autózna...Kép
Ja, és ma az Ikeában, ráült a jávorszarvas-hintára, és akkor is rögtön elkezdett brümmögni...IGAZI FÉRFI!!!!Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

hahó,

sikerült visszalovasnom és tökre egyet értek oxivalKépKépKépén is mindig csak olvasom és olvasom a topicot és aztán nem szólok...sztem az utóbbi időben valóban többen "elmentek" vagy rídonlik lettek és ennek biztosan van oka csak észre sem vesszükKépKépKéprégebben én is többet szóltam(nem tom ugyan feltűnt e vkinek hogy inaktív lettemKép )de mostanában....csomószor azt érzem hogy már nem tartozom ideKépKépKéppedig imádom a csapatot és nagyon sajnálnám ha robbannaKépKépKép
úgyhogy én is amondó lennék mint bogárka,figyeljünk jobban egymásra,tőrődjünk még inkább egymással hiszen egy csapat vagyunk és szeretjük egymástKép

és mostanra b felébretd,brühühü mennem kell pedig még akartam mesélni.......
na majd holnap!!!!!!
joccakátKép
Vendég

ja, és épp most láttam a supradyn reklámját, amikor a szülök rohannak be a gyerekhez! Nekem az is tetszik!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ancsi, mi 3-as tápit/babatejet eszünk, bocitej helyett azzal készítem a tejbepapikat, meg reggelente 1 csésze kakaót/gabonaKV-t Ezsvánkának.
a 2-es tápnak elvileg másnak kell lennie legalább a tápanyag-összetételnek, nem? valahogy a növekedési fázisnak megfelelően...
de persze ez sem köthető pontos életkori határvonalakhoz, hogy eddig a napig ehet 1-est, aztán ettől a naptól kezdve csak 2-est. én nyugodt lélekkel elhasználnám a betárolt tápot, és csak utána váltanék.

tejcsi: bár biztos sokan tudják, de én régebben nem tudtam, ezért hátha lesz még, akinek új, de később is vannak tejbelövellések, a növekedési ugrásokkal egyidejűleg, szóval nagyon ki van ez találva Kép pl. mikor a fiam kb 6-7 hetes volt, egyszer csak egész nap nem akart lecsatlakozni a tankról (Pocak után szabadon Kép), és már majdnem sírva szoptattam, fájt a hátam, a cicim, és a gyermek egyből keservesen rítt, ha megpróbáltam letenni. elképzelni se tudtam, mitől lenne több tejem, ha arra sincs idő, hogy újratermelődjön.
hát egyrészt szopi közben tényleg rengeteg termelődik, ahogy Katus is írta. másrészt meg másnapra két kőgörögdinnye alatt ébredtem, a kismanó megoldotta az utánpótlást... Kép

votiv 8)
votiv

Denisz,
én azért jártam magánba, mert dokit váltottam az 2 hós terhesen. egyébként a budafoki rendelőhöz tartozom. Meg elég régóta ismerem és jobban megbízom benne, mint bármely más dokiban (az érdekes stíluséval eggyüttKép) Szerintem, a sima rendelésen is olyan, mint mágánban. És vannak nála sokkal drágább dokik Kép De figyelj csak, dobj rám egy emailt és a többit írom privátban,jóKép Ne untassuk it a lányokat ezzelKép. És Votiv is F.isKép

Oxi,
sajnálom, hogy a dolgok így alakultak a topicban. De szerintem lehetne rajta változtatni Kép Komyolyan!!! Rajtunk múlik.....

Ancsi,
lányom a teát kemény aventosból issza.A tejet, csak puhább MAMos cumiból!!! És foggalmam sisncs, hogy miért.Na erre varrjál gombot?!KépKépKép Puha cumi, kemény cumi, mégis fejnem kell,mert nem kell a ciciKép

Indi,
HááááátKép teljesen átérzem a helyzeted, ami a fordítást illeti. Olyan szemétség, hogy ilyen sokba kerűl!!! Ráadásúl nem másnapra van meg, hanem min 2 hét,nem??? Én is sokat fordítattam ott(bevándorlás miatt) és utólag hallottam hogy valamilyan úton módon te is lefordíthatod,csak hitelesítettni kell az OFFI-ban.Kérdezzd meg, hátha lehet!
És ügyi vagyKép Császárral nincs semmi baj, főleg ha a pocaklakó fekvésérőlKép van szó Kép DrukkKép

LÁNYOK,
MI VAN PIRUSÉKKAL MEG ILDIÉKKEL,HM??????? TUD VALAKI VAKAMIT RÓLUK???? éS GREEN???? Merre vannak????? Kép Õk már nagyon rég nem írtak!Kép

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?