A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Sziasztok!

Szerkesztőprogramok nem a Windows, hanem az office tartozékai...

Titati
Irigyellek... mi kelünk 1,5-2 óránként... ezért egyszerűbb, ha együtt alszunk...

Czulinak gratulálokKépKép
Lettymama2

Sziasztok!

Bocsi hogy nem jelentkeztem, de hulla vagyok, és tegnap is az voltamKép Reggel indultunk, útba ejtettük Dunaföldvárt, elmentünk a bútorért, meg Kta ágyneműjéért, utána Szegedre anyuékért, majd vásárolni, sorrendben: Lidl, Tesco, Cora, MetroKép Este fél 10 volt mire hazaértünkKép De olvasgattalak benneteket kicsit. Ma meg egész nap a bútort raktuk össze, meg mostam a kicsi rucijait, szóval ma is hulla vagyokKép

Nicika, viszont én is elmondhatom magamról, hogy egyedül raktam össze a kiságyatKép Az már készen volt mire Tamás hazaértKép Na jó, Bence segített. De a keresztcsontom, szeméremcsontom, a combizmaim, a hátam totál kivanKép Mintha nem is tudom mit rakodta mvolna egész napKép

Nancsika, én esetleg vevő lennék rá! Írj privit ok?

Zsu
34+6

schusy@napnet.hu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu!
ok.
Holnap, ha lesz időm, akkor írok.

pusza!
Jó8!

Nancs

Kép

Kép
nancsika

Jó estét Mindenkinek!
Biztos már alszotokKép

Ma nem voltunk itthon, délelőtt Patrícia tánc fellépésén voltunk,délután anyósomnál.
Ebédre csinált egy könnyű hurkátKép
Szóval egyben és jól vagyunk!

Zsu: akkor jó kis mozgalmas napod volt! Most tessék pihenni is!!

Lettymama: nem baj, minden baba más. Nálunk Dorina kelt sűrűn, aztán 1,5 éves korától átalussza az éjszakát. Barátnőmnek 1 éves koráig aludta át a gyerek, azóta soha. persze ez sem törvényszerű!!

Nadine: párod milyen csapatban játszik? és ilyenkor is kint játszanak a mínuszokban??

Szelivi: álmosan még az 50cm is sok, hogy visszatedd majdKépKép

Előtej: nekem sosem volt számottevő, most is csak néha egy csepp, mégis szoptatni fogok!!!Kép

Babetta: akkor éjjel az ágyban ülve mostantól csak rád gondolok!KépKép

Lyly: én sem laknék már Pesten semmi pénzért, pedig régen el sem tudtam képzelni, mit lehet vidéken csinálniKép

Vok: én a jégen csúsztam el a múltkor és térdre estem. Az volt mindig a rémálmom, hogy fenékre csücsülök, de szerencsére megúsztam.
Azért kíváncsi vagyok majd, hogy mennyivel tudsz nyugodtabban aludni éjjel hurcolva a kismanótKép
Persze, ha olyan lesz, mint a kis Kincső akkor ez tuti módszer!!Kép

Vas: mi újság veletek??

Eszti: nagyon jó amit írtál a szüléshez való hozzáállásról! Sok minden a fejben dől el, ha elfogadóak vagyunk/leszünk a fájdalommal szemben, akkor könnyebb lesz. Most én is nagyon koncentrálok majd a babával való együttműködésreKép

Anita: hol a kép rólad??Kép

Jó Éjt Mindenkinek!

Tünde 39+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nicika: király lett a Kisasszony szobája!!! Most már nyugodt lehetsz, hogy időben kész lett!Kép
Örülök, hogy a panaszok is szűnőben. egyébként bevált a kúp neked is? Már nem csíp?

Vikó: annyira gyagya vagyok,akkor együtt laksz most a szüleiddel??

Cory: róka koma??

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

TündeKép Nem vagy gyagya Kép A szüleim lakásában lakom, igen. De majd nemsokára kőgazdagok leszünk és akkor már nem fogok Kép

indianyo

Sziasztok Kép
Vok Kép
Vigyázz te lány! Óvatosan a zuhanyzással Kép

Lyly Kép
Az emberek már csak ilyenek, ezen kár mérgelődni Kép
Örülök, hogy az albiban már csak pár hónapot kell kihúznotok Kép Aztán megmutatni ám az új lakást Kép

Nici Kép
A szoba szenzációs Kép Nagyon ügyesek vagytok Patrikkal Kép Szintinek tuti tetszeni fog Kép

Babetta Kép
Elhiszem, hogy már szívesen a kezedbe fognás Lavit, de ezzel még várj egy kicsit Kép
A Tefal mérleg ebben 14.-éig akciós a Corában 16990. Én most vettem, mert a lányomnál még kölcsönzős tologatós volt, amitől agyvérzést kaptam Kép

Nancsi Kép
Sjanálom, hogy kicsi lett a melltartó Kép Nekem lényegesen kisebb a mellem, így sajna nem tudok segíteni. Remélem sikerül eladni, vagy kicseréltetni Kép

Szelivi Kép
Nagyon jó lett a zsebestartó, ügyi vagy Kép

Lettymama Kép
Kitartás, előbb utóbb minden gyerkőc átalussza az éjszakát Kép

Tünde Kép
Ezekszerint te a melegfrontra vársz Kép
Na de arról nem írtál hogy sikerült a fellépése Patriciának Kép

Annácska 32+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Jó reggelt, asszem én nyitom a napot! Kép

Hú, tiszta fejlesztői csapatot verbuváltatok, hogy a táblánk még ennél is klasszabb legyen??? Szupcsi! Kép Köszönjük!

Nicika, nagyon szép lett a szoba, mit szép, igazi gyerekparadicsom! Kép

Éjszaka most már többször is volt mensis fájdalmam alul a pocimban, az előbb is, de most megint elmúlt.....Holnap CTG, kíváncsi leszek. Kép Apának azért mondtam, hogy ne menjen mától messzire (minden nap kocsizik Anitáék (Nyíregy és környéke) felé)...Kép

Tünde, ti merre is laktok pontosan? Sződliget? Ú, mi már úgy mennénk innen a belvárosból, pedig a XIII. kerület itt még istenes, mégis, két vidéken felnőtt fiatalnak ez inkább börtön. De egyelőre örülünk, hogy van lakás, csak már úúúúúgy mennénk valami élhetőbb helyre. Kép Pilisszentiván nagy szerelmünk. Kép

Na puszi nektek
Eszti
37+5
Vendég

<font color="119911"> Jó reggelt!

Nici,
a szoba tényleg gyönyörű.
Livi,
tök szép lett a zsebes tartó.
Tünde,
örülök, hogy jól vagytok. Kép
Eszti,
Tündéék Gödön laknak, ha jól tudom. Kiváncsi vagyok, hogy mit mondanak holnap Neked. Ezek már tényleg jó jelek. Kép Pilisszentiván milyen messze van Pesttől?
Titati,
nagyon király helyzeted van Kincső babával. És már 1 hetes a kisasszony. Kép Örülök, hogy Kali talán jobban van már. További ilyen szép napot Nektek és éjszakákat is!

Mi: tegnap sétálgattunk a Margit szigeten, olyan jó volt. Ma meg megyünk délben a dokihoz. Félek, hogy befektetnek. Szorítsatok, hogy ne!

Puszi.
Angi</font>
angi79

JÓ reggelt Kép

Tünde: ne is mondd, szombaton is volt. De már belenyugodtam, hogy a következő 6 hét már ezzel telik Kép

Angi: azt álmodtam, hogy megszültél. Drukkolok, hogy ne fektessenek be!!

cory 34+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Jóreggelt mindenkinek!
AngiKép
Csatlakozom Coryhoz, én is azt álmodtam Lidi megszületett! megy a drukk!!!
SzeliviKép
Aranyos a zsebes tartó!
NiciKép
Szuper Szinti birodalma!!!!
TündiKép
Neked is kitartás erre a pár napra még!
Mindegy ,hogy van, vagy nincs-e előtej szülés elött! Ez nem befolyásolja a tejcsi mennyiségét, az viszont igen, hogy a lehetőségekhez képest az első időben minnél többször cicire kell tenni a babát!!!!!
puszi!
Ha tudok jövök!

KépKép
csema

Angi, én is drukkolok!!! Kép
Vendég

<font color="119911">Cory,
köszi. Kép Jó lenne már, ha valakinek az álma bejönne. Kép
Csak nem fogsz még 6 hétig róka komázni. Ha egy kicsit lejjebb száll a pocid, talán nem lesz olyan sok savad. Drukk!</font>
angi79

Angi tök jó szülinapja lenne a kiscsajnak ha ma szülnélKép

2006.02.06 szerintem nagyon klasszKép Én személy szerint azért drukkolok hogy ma szüljél ok?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt én isKép

Éjszaka viszonylag megint jól aludtam, de nekem is tartanak mensis görcsök, derekam le akar szakadni, meg olyan nyomást érzek odalent mindkét irányból (a pici feje nyomakodhat?)... Mikor nagyon kellemetlen felállok (bár ez maga 20 percKép), járok egyet, és vissszafekszemKép De mondom, tök jól visszaalszom!

Tegnap már nem írtam, bocsi, csak nem volt kedvemKép Átfutottam, van - e babánk, aztán tettem-vettem.
NST-n minden rendben volt! Kicsi fiam éppen dolgozott vmin (talán éppen a lejjebb kerülésen), úgyhogy nem is kellett sokáig rajtam hagyni a készüléket, és mozgásokra várniKép

Nicika, Vikó, Nancs, Cory: köszönjük, hogy ennyire töritek a fejeteket a táblicskun! Édesek vagytok!Kép

Nici: Tényleg nagyon klassz lett Szintike szobája, ügyesek vagytok!

Szelivi: Klassz a zsebestartóKép

Babetta: már a lefekvés is elég sz*r, de felállni! Azt szeretem, mikor férj itthon van még mikor fel akarok tápászkodni, mert akkor mindig belé kapaszkodomKép

Angi: Drukkolok én is nagyon, hogy ne kelljen befeküdni! Remélem, türelmes lesz a dokid! Tudod, továbbra is HAJRÁ LIDIKE!!!!Kép

Eszti: Akkor most már tényleg ne nagyon engedd el az uradKép Mit szólnál a hétvégéhez? Nem lenne rossz... (Na, jó akár már most is mehettekKép)

Cory: Remélem, legalább szülés után már tényleg elköltözik ez a rókakomaKép

Tünde: Most már nektek is nagy drukk! Örülök, hogy klasszul telt az utolsó? hétvége, mielőtt nagycsaládosok lesztekKép Csináltunk képeket, de elég bénák lettek! Apa már erre sem tud koncentrálni, csak arra,hogy mikor kell indulni?Kép

Titati: Örülök én is, hogy Kali jobban van! Remélem, viszonylag "enyhén" megússzátokKép Nagyon ügyes vagy az anyatej-gyűjtéssel, minden elismerésem! Remélem, hasonlóan leszünk mindannyian!

Nancs: Sajna, én is kicsi vagyok hozzáKépKép

Előtej: Nekem az utóbbi 1-2 hétben indult be jobban. Eddig csak egy-egy csepp volt, mostanában elég sokat foltozok! Pizsi, ágynemű csere-tortúra... Remélem, azért ez bíztató!

Szép napot és drukkolok most már mindenkinek, akik így a vége felé vannak, hogy mielőbb babázhassunk!!! Kép

Anita (37+2)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Na, akkor íme egy-két péntek esti kép!
KépKép

Itten pedig a kicsíkosodott, megváltozott formájú pocak! Szerintem ezen annyira látszik a kicsi fekvésén, hogy útra készen, nem?
Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Óhh, nem egymás alá tettem a képeket, bocsi!!!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nicika: azt nézem, a próba szalag nem frissül Kép
Nálam van egy kezdetleges tábla, de frissülő szalagokkal:
http://terszt.fw.hu/mamak2.html

Anita: nem semmi pocak Kép

cory
Budapest

Nici!
Nagyon klasz lett a babaszoba! KépKépKépKépKép
Anita!
Ez a pocak! Kép
Angi!
Drukk, hogy max. azért fogjanak bent, mert Lidi megszületett Kép Kép Kép!
Borcsa 37+6
Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Anita
Szép nagy pocid van...KépKép

Nálunk nincs olyan szép babaszoba, mint Nicikánál... Kép
Néhány zsák, doboz még vár a kicsomagolásra... de egyenlőre nem haladok... bébi leköt teljesen...

Cory
Most már igazán lelőhetnéd azt a rókát...

Drukk minden finiselőnek...itt lehülést mondanak...
Lettymama2

Jó reggelt Kép
Angi Kép
Drukkolok nagyon, hogy ne fektessen be a doki, meg hogy végre ez a sok álom beteljesüljön Kép
Hajrá Lidike KépKépKép

Eszti Kép
Ez már jó jel Kép Hamarosan te is szülsz Kép

Anita Kép
Azta mekkora pocid van Kép Nagyon szép formás Kép

Reggel voltam vérvételen, hat csővel vettek le. Még a végén kiszáradok Kép

Annácska 32+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Jó reggelt Lányok!
Látom ma is korán kelltetek.
Angi te már tényleg minden pillanatban szülni fogsz.Drukkolok.
Anita jó nagy a pocid, mennyi is van még hátra?

Lányok mit lehet csinálni a kicsi, vagy befordúlt mellbimbókkal? Félek, hogy emiatt nagyon nehéz lesz majd a szopiztatás, a bimbóvédő az egyettlen megoldás?
Scully: Írok neked e-mailt, ha nem baj

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Czuli
Gratula a babához. Kép

Anita
Nem semmi pocakméret Kép

Titati
Gyönyörű a kisasszony. Kép

Angi, Tünde
megy a drukk, hogy Ti is babázhassatok már.

Aztán lassan eljön a mi időnk is Kép , bár a ctg-nk olyan egyenes mintha vonalzóval húzták volna. Kép

Szilvi
38+0

Szilvi és Katababa
szisz2

Gyöngyi: az a kérdés, hogy befordult vagy lapos. A bimbóvédő szerintem semmiképpen nem jó megoldás, mert az hosszú távon bekavarhat a szopiba és a tejtermelésbe is.
Nekem lapos volt Balu előtt. Eleinte küzdöttünk, de az bejött, hogy szopi előtt egy picit rászívtam mellszívóval, attól kiugrott, és úgy tettem mellre Balut. 1 hét után már kint is maradt.

cory
Budapest

Gyöngyi, és mindenki, én most végeztem a Szoptatás c. könyvvel, és szerintem nagyon érdemes elolvasni, mert nagyon széles körben magyaráz és ráadásul az én mentalitásomhoz is közel áll. Kép Nagyon szopi párti, és pl. a lapos és befelé álló cickóról is beszél, ajánl pózokat, hogyan lehet jól szoptatni ilyen cickóval. A lényeg, hogy minden cicivel LEHET szoptatni, minden egyéb műcucc nélkül. Kép
Vendég

Jó reggelt leányok!

Angi megy a drukk! Livike most már csak kibújik lassan. Volt front egyáltalán? Hihetetlen vagy, hogy még javában sétálgatsz a Margit szigeten. Kép

Nekem rémes éjszakám volt, nem tudtam elaludni Prücsöktől fél 4-ig. Kép Olyan furi pulzáló, lüktető érzést éreztem alul, túl ritmusos ahhoz, hogy rugdosás legyen, már a szívbaj jött rám, hogy mi baja lehet a kicsinknek, amikor eszembe jutott, hogy írtátok... CSUKLIK a drágám!!! Ettől egy kicsit megkönnyebbültem, de persze aludni nem tudtam... Kép
Már írtatok róla, de akkor még nem volt isemrős az érzés, de valaki leírná, hogy ezzel lehet-e valamit tenni és egyáltalán mitől van?

Annácska! Vigasztaljon, hogy ha minden renden ez volt az utolsó vérszívás... Kép

Anita! Kezd hihetetlen méreteket ölteni a pocakod. Hogy tudsz ekkora pocival aludni??? Kép

Na megyek én is visszafekszem, mert alig látok... Kép

Puszi:

Barti
32+0

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Eszti: Köszi szépen, mindjárt megnézem azt a könyvet én is.
Cory: A szülés után egyből lehet próbálgatni a mellszívót, vagy azért várjam meg míg beindul a rendes tejtermelődés?

Kép

Kép
pgyöngyi

Barti!
Kis csuklóssal semmit nem lehet tenni, csak várni türelmesen, hogy elmúljon. Ha már kint lesz, akkor meg lehet szoptatni, amikor csuklik. Nekem uis az a megfigyelésem, hogy a pociban sokat csukló babák kint is azok lesznek.
Attól van, hogy gyakorolja a nyelést meg a légzőmozgást, és néha eltéveszti.

Györgyi!
Ha kis bezseréléssel kifordítható a bimbó, akkor nem kell semmi extra intézkedés, esetleg lehet "tornáztatni".
A Szoptatás művészeteében ez a gyakorlat van:
(Saját nyersfordítás)
Fogd a mellbimód tövét finoman a hüvelyk és a mutató ujjad közé, és óvatosan nyomd össze. Kitapintható, hogy hol végződik a mell szövete és kezdődik a bimbó. Majd óvatosan húzd ki egy picit a bimbót, és finoman fordítsd föl-le. Ezt a gyakorlatot végezd mindkét mellbimbón egy-két alkalommal naponta.
A könyv még azt is hozzáteszi, hogy nem minden szakember tartja ezt szükségesnek.

Nekem még Réka előtt üzemen kívül kimondottan befelé fordultak a mellbimbóim, de ez a használatban teljesen elmúlt. Kép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa
KösziKép

Kép

Kép
pgyöngyi

Szelivi! Nagyon jó lett a zsebes tároló! Ügyes vagy!

Zsuzsófi! Akkor te is nagyon ügyi vagy hogy egyedül szerelted össze a kiságyat! Kép

Tünde! Örülök hogy tetszik a szoba! Az első kúp nagyon égetett, viszont a második már kevésbé, a harmadik pedig egyáltalán nem! És végre elfogyott! Kép Remélem kiírtottam minden bacit! Viszont a hüvelybemenetem fájt a feltevésnél, gondolom megsértette a doki! Már előre félek hogy a holnapi rákszűrés is fájni fog!

Eszti! Lassan szülünk mindketten! Kiváncsi vagyok melyikünk babája érkezik hamarabb! Kép

Angi! Én is drukkolok hogy ne kelljen befeküdnöd!

Anita! Hihetetlen nagy hasad van! Szerintem már nem húzod sokáig! Kép

Cory! Nagyon ügyi vagy hogy megcsináltad a tábla egyszerűbb változatát! Milyen furi hogy a kiírt dátumok alapján egy csomó maminál más a terhességi hét! Egyébként úgy néz ki hogy Nancsika rájött az excel titkára! Kiváncsi leszek holnap frissül-e!

Letty! Mindenkinek tuti szép a gyerekszobája, mert mindenki beleadja szívét-lelkét! Kép

Bartika! A csuklás teljesen normális dolog a pocibabáknál, a babónak egyáltalán nem rossz! Ez azért van mert gyakorolja a légzést, és ugye levegő híján vizet nyel és csuklik! Tenni semmit nem tudsz ellene!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Szelivi,
nagyon jó lett a zsebes tartó, ügyes vagy! És így is nagyon szép, hogy egy mintával kevesebb van rajt! Kép

Zsu,
látom akkor megvolt a nagy körút! De most akkor pihenj ám sokat! Kép

Tünde,
milyen az a "könnyű" hurka? Kép Lightos? Kép
Párom focizik, kapus. Ilyen hidegben is kint vannak már, mert márciusban kezdődik a bajnokság és alapozni kell.. A hideg még nem is zavarja, mert tegnap is jól beöltözött, csak csúszott a pálya, és estek-keltek. Még ő is a kapu előtt..
De csak jobb idő lesz már valamikor! Kép

Angi,
drukkolunk, hogy ne kelljen befeküdnöd! De látod, itt már többen is azzal álmodnak, hogy Lidi megszületett! Így legyen! Kép

Anita,
húúú, nagyon-nagy a pocakod, oldalról valami hatalmas! Kép Tényleg hogy megy ezzel az alvás? Én kicsit szélesebb vagyok csípőben szerintem, mint te voltál, így nekem még most sincs nagy pocakom és szerintem nem is lesz olyan nagy. Bár az is igaz, hogy még nem is tartok ott, mint te! Kép

Cory,
nagyon jó lett a tábla! Kép Szép, egyszerű, rajt van a lényeg! És tényleg nem frissül?

Annácska,
húúú 6 csővel?? Ez kötelező vérvétel volt? Szóval 32 hetesen mindenkitől ennyit csapolnak le?

Nadine és Dorka 29+4 Kép

Kép

nadine81

Különben egyáltalán mi az oka annak, hogy befelé fordul a mellbimbó?

nadine81

Bartika Kép
a csuklás tényleg jót tesz a babának, ne aggódj miatta Kép

Nadine Kép
Nem tudom mástól mennyit vesznek ilyenkor. Azt tudom, hogy nekem volt egy újra megismételt leletem, mert az eddigiek mind negatívok voltak Kép

Eszti Kép
Ezekszerint nem mentél ma tornázni? Kép

Annácska 32+0

annácska

Sziasztok!

Titati: Köszi a választ, reménykedem, hogy a 2. nekem is könnyebb szülés lesz. Tudva, hogy mi vár rám, gondolkodtam az epidurálon, de lebeszéltek. Nagyon pörög ez a topic, nem tudtam mindent visszaolvasni, de nekem az első babával 3 hónapos pocakosan volt bárányhimlőm, szerencsére, semmi baja nem lett a babának. :-))

Üdv:
Sinez
sinez

Lányok!
Ágibosziról nem tudtok valamit?
Már rég nem jelentkezett Kép

Annácska 32+0

annácska

Szép napot mindenkinek!

Köszönöm a megnyugtatást szopiügyben, remélem, menni fog, mert nagyon szeretnék, sőt AKAROK minél hosszabb ideig szoptatni.

Annácska és a többiek!
Ha felépül a házunk, MINDENKIT nagy szeretettel várunk a kis fészkünkbe, a Balcsitól alig 3 km-re!!!Kép Bútor nem sok lesz egyelőre, de hely talán igen, és hát, ahogy Bartika írta, sok jó ember és a kevés hely esete foroghat majd fent.Kép

Lányok,
szeretnénk venni egy digitális fényképezőgépet, kb. 30.000 Ft, kell-e valakinek cégnek számla? Mi adnánk a számlát, és szeretnénk visszakapni az Áfát. Ha valakit érdekel, írjatok! Köszönöm előre is!

Katicuska,
köszi a zoknitárolós tippet, ez is nagyon jó ötlet! Lehet, hogy a Nicika által ajánlott bambusszal megkombináljuk.

Cory,
nem irigyellek a róka miatt, de már neked sincs sok hátra a rókavadász időszakból!

Nadine,
a keresztlányom anyukájának teljesen befelé forduló mellbimbója van és volt, mégis a kislány majdnem 3 éves koráig szopott! Szerintem alkati kérdés, de biztos vagyok benne, hogy aki akar, így is tud majd szoptatni. Lám az előbbi példa is bizonyítja...Kép

Anita,
szép nagy a pocid, és mintha lent lenne, nem? Sajnos, nekem is becsíkozódott legalul, de semmit nem tudok ellene tenni.

Ma olyan kis nyugodt a kicsink, remélem, nincs baja, csak néha moccan egyet-kettőt.

Na, megyünk tornázni, hátha az felébreszti!

Puszi!

Lyly
35+6

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly Kép
Majd viszünk összecsukható széket, meg táboriágyat Kép

Annácska 32+0

annácska

Lyly Kép
Csak 3 km? Akkor ti egész nyáron pancsizhattok Kép

Annácska 32+0

annácska

Lyly! Én is fogok ilyen bambuszos cuccot csinálni! Barátnőm be is szerzi nekem hozzá a bambuszt! Annyi plüss bigyónk van! Azokat szeretném ráaggatni és a plafonról lelógatni!

KépKép
nicika

Sziasztok!

Köszönöm a pocidícséretet! Igazság szerint már nem szeretném növeszteni, hanem inkább a hasleszorítós bugyit hordanám már...Kép

Lyly: szülésznőm szerint is szépen száll lefelé... remélemKép Hűűű, de klassz: akkor nyáron egy babás tali a Balcsinál???Kép

Gyöngyi: Mensi szerint még közel 3 hét lenne...de az UH-k alalpján hétvége körül kellene megérkeznie a pici fiúnknak, reménykedem (tudom, hogy az UH nem garancia, de annyira egyenletesen tartotta ezt a 2 hetet, hogy bizakodom)Kép

Tényleg Nadine: nem semmi lehettél azért a presszóbanKép Az alvást már megszoktam a pocimmal, azzal már nem is lenne baj. Csak most, hogy tágulnak az izületek elől-hátul, egyszerűen alig bírok néha járni, az ágyból kikászálódásról nem is beszélve...

Annácska: azért remélem hagytak még neked is egy kis vértKép Mihez csapoltak így meg?

Mamackával mi lehet? Csak nem lett komolyabb baj az esesből?

Alina sem jelentkezett hétvégén...

Medikéről rég nem hallottunk...

Meg még biztos vannak jó páran, csak nincs megnyitva a táblázat, így nem tudom kik azok!

Anginak vajon mit mond a doki?

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">Sziasztok!

AnnácskaKép Ágiboszi gépe darabokban a szerelőnél, így még egy darabig nem várható. Körülményeihez képest jól van egyébként.

AnitaKép BabettaKép Nagyon készen állni látszanak azok a hatalmas kerek pocakok az útraKép

Úgy látom, hogy most egy kicsit mindenkinek nehezebb elviselnie a várakozást - főként a finishhez közeledve. Ezt az idő, napsütéshiány, tél vége, frontok szaladgálása és persze a 9 hónap végefelé járás mind inkolja... Fel a fejjel, lányok, inkább kis pocisimi, az úgyis vissza nem térő alkalom Kép</font>

indianyo

Sziasztok Lányok!

Látom még nem lett új jövevény a topicban!

Anita!
Lehet, hogy nekem ennyire rossz a szemem, de szerintem alig van csík a pocidon!

Nekem reggel óta fáj a fejem, de lassan már elmúlik.
Egyébént a pocim nem fáj, nem keményedik, mint itt a töbségnek. Igaz még van 8,5 hetünk! Csak akkor fáj a pocim alja, ha sokat pörgök. Meg néha szurkál, de ez semmi.

Köszi mindenkinek a zsebes tartós dics-dics-t!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Naaaa lányok, azt hittem mire hazaérek már meglesz Lidike....Kép Olyan jó lenne márKép

Ma voltam tanácsadáson, a vérnyomim 130/80 volt, több mint egy óra áldigálás (szégyen, nem szégyen nem férek bele az ottani műanyag székekbeKépKépKépKépKép)
és Bencével való foglalkozás után. A védőnő se szólt rá semmit, szerintem se magas. A súlyomat tartom, még -4 kg-om van, aminek nagyon örülökKépKépKépKépKép Így kevesebb leszek szülés után jóval, mint amennyivel indultamKép

A vérképem tökéletes, pedig nem szedek elevitet, csak magnéziumotKép MOndtam is Incinek (a védőnő) hogy mi lenne ha még futná minden nap húsra, meg zöldségre, gyümölcsre???Kép

Baba szívhangját hallgattuk, Benci el volt tőle ájulvaKép Most hallotta előszörKép És lent találtuk meg a szívhangot, így remélhetőleg fejjel előre vanKép Csütörtökön megyünk Uh-ra, ott kiderül...

Most vasalgattam gyerekrucikat, de nagy része még nedvesKép Utálom a telet, tegnap reggel mostam kiKép

Jók legyetek, jövök még, csak KAta nem hagy itt ülni, meg Bencét is ébresztenem kellKép

ZSu
35+0Kép Egy hét és finishKép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vikó, szerintem is igazad van a türelemmel kapcsolatban, ki kell élvezni az utolsó napokat, amíg még egy vérkeringésben, testben-lélekben vagyunk, hogy aztán a maga természetességével tudjunk kettővé válni. Kép

Anita, nagyon-nagyon lent van már a pocid, és még mindig hihetetlenül hegyes. Csini vagy ám nagyon és nincs is bedagadva a fejed. Kép

Lyly, jó, hogy minden ok veletek. Meglehetősen irigykedem a Balaton közelsége miatt, imádom a Balatont, nekünk is van egy icipici nyaralónk Zamárdiban, nyáron nagyon sokat szeretnénk lent lenni a babával, annyira klassz hely. Én egyszer két éve gondolkodtam azon, hogy leköltözöm nyárra, és majd minden nap feljárok Pestre dolgozni, de aztán nem vágtam bele, mert hiába jutok fel 45 perc alatt Pest szélére, a városban +1 órát kell számítani...Kép
Szóval jó helyre mentek! Kép

Remélem Angi nem azért nem jelentkezik, mert bent fogták....

Puszi

Eszti
37+5
Vendég

Sziasztok!

Mariann vagyok, már nem a férjem. Kép Tegnap hazaengedtek minket a kórházból. Kép Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gratulációkat és a drukkot, amit éreztem is.

A körülményekhez képest jól vagyunk, az itthoni levegő csodákra képes. A baba rendszeresen szopizik, azt hiszem, a tej elég neki. A maradékot én is próbálgatom lefejni, több kevesebb sikerrel. A hasi sebem nem fáj, viszont a belső részek nagyon kegyetlen fájdalmat okoznak még mindig. Különösen a hasam egyik részén, a többi azért elviselhető lenne.

Ma itt járt a védőnő és a gyerekorvos is, mindketten nagyon rendesek voltak. (férj és feleség) Elláttak sokféle tanáccsal és segítséggel, ami igazán ránkfér.

A szülés körüli történéseket és bonyodalmakat részletesen leírom majd, de most rengeteget kell pihennem ahhoz, hogy felépüljek. Segítségre pedig tényleg szükség van.

Visszaolvasni nem tudtam, elég reménytelennek tűnik, de mostantól megpróbálom majd követni a topicot. Valaki össze tudná foglalni az elmúlt egy hete nagy vonalakban? Cserébe igyekszem majd a szüléstörténettel. Kép

Mindenkinek minden jót.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Anita
Olyan aranyos tőled, hogy gondoltál ránk! Kép Kép Kép Kép Kép olyan szép a pocid! ..és egyáltalán nem tűnok dagadtnak az arcod....
Nincs semmi baj, csak rengeteg a dolgunk és a gépet is átköltöztettük... a héten nem is szabadna itt olvasgatnom mert csak egy hetem van, hogy beadjak egy csomó bélyegtervet.... annyira nincs kedvem most dolgozni.... a hétvégén sokat haladtunk a szobákkal olyan jó bennt ücsörögni, vettünk egy bölcsőt is.

Most is csak ezt az oldalt szaladtam végig, hogy van-e már újabb baba! Kép Kép Kép

Mindenkinek minden jót!... azért majd néha még bekukkantok! Kép

marcsiádámáronbaba

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mariann: örülök, hogy már otthon lehettekKép Sok erőt kívánok a felépüléshez! Segítséget nem szégyen kérni, az a szerencse, hogy lehet benne részed!
Összefoglalóhoz nekem is egy kicsit vissza kell olvasnom, de igyekszünk írni egyet! A legfontosabb, hogy szegény Anginak még mindig nem bújt ki Lidike, ma találkozik az orvosával, és megbeszélik a további teendőket! Titati Kincső babájáról azt hiszem, még tudsz. És előkerült Lettymama, aki korábban már irogatott a topicba, csak kiköltöztek Bécsbe. Neki is megszületett Valentin nevű kisfia. Már 15 finishelő kismami van, de azt láthatod is a táblából! Várjuk majd a szüléstörténetet és még több képet erről a csodaszép nagyfiúról!Kép

Eszti, Mamacka: igazán kedves tőletek, de bizony dagadt! Csináltunk teljesen közelit, de azt már fel sem mertem tenni! (Az azonban igaz, hogy mióta többet pihizek éjszaka, annyira nem horror, mint előtteKép)

Eszti: tehát már két nyaralóhely van...Kép

Mamacka: örülök,hogy jól vagytok!Szuper,hogy jól haladtok a szobákkalKép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok lányok!

A hétfői napommal mindig problémák vannak. Ma úgy kezdődött, hogy rohannék a tornára, felvettem a polárt, felhúztam a cipzárját - aztán valami rossz érzésem támadt. Megpróbáltam lehúzni a cipzárt, hát az istennek se ment. Ott kínlódtam vele, mert ugye polárban mégsem tornázhatok...Végül valahogy megpróbáltam levenni (a fél orromat lenyúztam, mert alog fért ki belőle a fejem felhúzott cippzárnál)Kép Persze a buszt lekéstem, így gyalog rohantam - de végül odaértem.

Torna után itthon pedig iszonyú-iszonyú hascsikarás jött rám. Még ilyen életemben nem volt. Fel-alá mászkáltam a lakásban, a végén még hányingerem is lett. De sikerült meglátogatnom a melékhelyiséget - így röpke 2 óra múlva véget is ért a borzalom. Úgy kimerültem, hogy álomba zuhantam.
Volt már veletek ilyen? Ez is a terhesség velejárója?

Aztán meghozta a postás a január havi bérpapíromat. Ez az első hónap, hogy végig táppénzen voltam. Hát, az állam leesett a csodálkozástól, hogy milyen kevés pénzt kaptam. Még a felét sem annak, mint más hónapokban. Nem tudjátok véletlenül, hogy a táppénz a havi bér hány százaléka kell legyen?

Szóval ennyit a hétfőről....

Egyébként arra gondoltam, hogy milyen bölcs is a természet. A leendő anyukákkal előre kipróbáltatja, hogy milyen nyüglődéseik lesznek a babáiknak: pl. hascsikarás, puki, puffadás, kaja felbüfizése...így aztán abszolút át fogom tudni érezni a baba problémáit.

Titati,
gratulálok! Köszi, hogy írtál az istvános élményeidről is! A tornán tanultak segítettek valamit a szülésben?

Lyly,
köszi a bolt-tippeket. Majd megyek, és feltérképezem őket.

puszi mindenkinekKép

Betti
mottó: csak a hétfő érjen már véget!

Kép

Kép
bettiflame

<font color="aa00aa">MariannkaKép Nagyon örülök, hgoy már otthon vagytokKép Engem önző módon most több okból is érdekel a szüléstörténet, de természetesen a baba és te vagytok az elsők és akár egy hónap múlva is majd boldogan olvasom Kép

BettiKép Úgy tudom, hogy a táppénz az előző naptári évi kereset egy napra jutó átlagbérének 75%-a. Korábban minden naptári napra járt táppénz. - Ez esetleg megváltozhatott időközben. A munkabérrel együtt elméletileg kapsz el bérelszámoló lapot is? Azon rajta kéne lennie a napi bérnek, ami alapján számolnak...</font>

indianyo

Ssiasztok!

Anita: szinte külön él a pocid, nagyon nagy és édes!!!KépKép nekem Patríciával volt megdagadva az orrom, anyukám most is állandóan nyaggat, hogy mikor dagad már felKép

Mamacka: örülök, hogy mindn rendben veletek! Akkor már lassn kész a pici babátok helye is, rokonok továbbra is olyan "kedvesek"?

Mariannka: sokat gondolok Rátok, annyira örülök, hogy minden jól végződött a sok kellemetlenség után! Majd ha kitavaszodik és jöttök Gödre, akkor majd babázhatunk egy kicsit együttKépKép

Eszti: Göd szélén lakunk egy olyan részen, ami régen Sződ falu nyaralórésze volt. 5 éve vettünk itt telket anyukámmal közösen és kettéválasztottuk. Eladtuk a pesti lakást és építtettünk egy könnyűszerkezetes házat, ami 2 hónap alatt kész lettKép Épp most hallottam, hogy a lakás és telekárak nem mennek idén feljebb, mert nincs rá kereslet. Érdemes lenne mostanában lépnetekKép

Zsu: akkor megnyugodhatsz, hiszen jó a vérkép, szívhang, vérnyomás..Kép!!

Vikó: tényleg nehéz így a végén, én pl. állandóan figyelem hogy rendesen mozog-e, már alig várom, hogy jóslőófájások legyenek stb. Ma este megyek nst-re, már alig várom.

Lyly: biztos menni og a szopi, főleg ha így tudatosan elhatároztad!!Kép Meg hát lesz segítséged is, ha "elakadsz"Kép

Szilvi: köszi a drukkot! Most délután aludam egyet és most álmodtam először azt, hogy megszültem. Persze lehetetlen körülmények között egy osztálytalálkozón a régi sulimbanKép

Annácska: nagyon büszke vagyok az én nagy lányomra!! Olyan édes, ahogy ropja a rock and rolltKép Szóval a fellépés is jól sikerült!

Angi: mi újság??

nicika: ha vizsgál a doki holnap, akkor teljesen lazítsd el magad, mintha ott sem lennél. Attól is szokott fájni a vizsgálat, ha előre félsz, hogy fájni fog. Remélem azért kibírod!!!

Cory: szerintem is jó ez a rövidített tábla is, főleg ha valamit gyorsan meg akarok kukkolni. ez most akkor magától frissül?

Tünde 39+4

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?