A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Kedves ikergyermekes anyukák, apukák!

Végzős tanítóképzős hallgató vagyok - mellette gyakorló tanítónéni. Most készítem a szakdolgozatomat ,,Ikrek az iskolában" címmel.

Tanárom kérése alapján rövid kérdőívet kellene felvennem 30-35 iskoláskorú ikerpárral, és a szülőknek is lenne egy rövid kérdőív+ esetleg a tanítóknak.(ez nem feltétlen fontos!) Arról szólna a kb. dolgozat, hogy milyen plusz feladatok adódnak az iskolai évek során + gyakorló szülők nevelési ötletei, stb. (semmi személyes adat, név nem szerepelne!)

Ha valaki tud segíteni, nagyon megköszönöm!

Előre is köszönöm: T. Adrienn
Vendég

Gyerekek! meg tudja mondani vki, hogy hol tudok utána nézni a gyes alatt ingyenesen igénybe vehető képzéseknek? Köszi: Claire
claire

Kedves T. Adrienn! Kép

Ha megadnál elérhetőséget, biztos többen jelentkeznének. Nem látom még a profilodban sem az e-mail címet. Ui. nem mindenki ír ide. Kép
Az én fiaim még bölcsisek.

Eri
simones

Sziasztok!

Claire!
Először nézz körül a képzéseknél, aztán amelyik érdekel, arról kérdezd meg a tanulmányit, ha külön nem írják, hogy Gyesen levőknek ingyenes. Ráadásul most ősztől sokminden megváltozik a felsőoktatásban a bolognai rendszerre való átállás miatt.

Eri
simones

Köszi! És a nyelvtanfolyamok? Interneten hol van rajta? Claire
claire

Claire!
www.felvi.hu
http://www.felvi.hu/ft6/tkp_kereso.ofi?mfa_id=2
Nem hiszem, hogy nyelvtanfolyamot lehet.

Eri
simones

Claire!

Most érdeklődtem én is a munkaügyi központnál, azt mondták április 1. előtt nem indulnak nyelvtanfolyamok. A tavalyi rendszer alapján azt mondta az ügyintéző, hogy regisztráltatni kell a központban személyesen, és jelezni kell, hogy nyelvtanfolyamra jelentkezel. Igazolás kell a GYES-ről, és a gyerkőc(ök)nek be kell tölteni a 18 hónapos kort, de ti már ezen túl vagytok.Kép Kell még néhány papír, de már pontosan nem tudom, hogy mik. Ha felhívod a kirendeltséget, megmondják. Mi a I-II-III. kerületi kirendeltséghez tartozunk, ami Békásmegyeren, a Heltai Jenő téren van, a számuk: 243-8663.
Úgy tudom, hogy valami jelképes összeget kell fizetni a tanfolyamért, talán 10%-ot.Kép

Gabi
efgabi

lányok!
köszi az autósüléssel kapcsolatos infókat!
sajna van elől légzsákunk, így a kicsi a tesók között trónol majd hátul. fogalmam sincs, hogy milyen hatásfokkal... ezért is kell a keskenyebb, új ülés. nem hiszem, hoyg túl sokat fogunk autózni, amíg még pirinyó...
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

valszeg én is megvárom a börzét...
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

mimóza!
mizujs az ovival?
m.

KépKép

KépKép
2in1

Eri, Gabi ! Köszio, tudtam, hogy itt lesznek az okos, tájékozott nők, hurrá, mivé is lennék nélkületek!
Jut eszembe Eri, te szoktál tudni, ilyen digitális képofeltöltős akciókat. A nem akciós árakról és lehetőségekről is van infód?

köszi!
Amúgy hogy vagytok?
Gabi, milyen Gergővel íyg félév után a suli? Ábelt mostmár tuti iskolaérettnek ítélték, remélem be is jön nekik, márciusban megyek a Batthyba nyíltnapra. Jó lenne odavinni, csak egyáltalán nem biztos, se 1. kerületiek nem vagyunk, se Montessori oviba nem járt, se tesója nem jár oda...
Az ikrek egyre többet beszélnek, és állati együtt működők a Tücsökzenén. Amúgy folyamatosan nyüzsögnek. Dávidom időnként önállótlansági rohamokban éli ki a féltékenységet, de amúgy mindenütt ügyes, és annyira szeretik.
Ti hogy vagytok? Marcsi! Szédülés?
Többiek? Várjuk a híreket, üdv? Claire
claire

Sziasztok!

Ma viszem Lorát a 6éves oltásra, nagyon fél tőle szegénykém, remélem gyorsan túl leszünk rajta!
Szorítsatok!!

Claire
Nálunk ma lesz szülői és most mondják meg, hogy ki mehet iskolába, Lora tuti, hogy mehet, de azért megvárom az óvónéni véleményét is. Mi is sokat variáltunk, hogy hova járjon majd suliba, de végül a helyi suli mellett döntöttünk. Egy itteni anyuka nyugtatott meg, hogy neki mindkét fia ide járt suliba, az egyik most végzi az orvosi egyetemet, a másik pedig kitűnő tanuló egy gimnáziumban.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy nem az számít milyen hiper-szuper a suli, hanem az hogy jó legyen a tanár és a diák viszonya, szeressen iskolába járni és szorgalmas legyen.
És az sem elhanyagolható, hogy nem mindig tuduk úgy szervezni, hogy legyen autóm és akkor ki viszi majd el suliba? Nem buszozhatok három gyerekkel minden reggel.
Remélem, jól döntök, de úgy vagyunk vele, ha nem válik be ez a suli még bőven lesz időnk, hogy majd felsőben másikba írassuk.

Éva

Kép

Kép
éva75

MÉg az lemaradt, hogy Zolika péntek óta lázas kisebb-nagyobb megszakításokkal, tegnap látta orvos, semmi baja, mármint nem piros a torka, nem gyulladt a füle, nem duzzadtak a nyirokcsomói, nem köhög, nem taknyos, nem megy a hasa, nem hányt, szóval nem értjük miért lázas, vinni kell vizeletet abból talán valami kiderül, de ma már jobban van, még nem volt lázas.

Éva

Kép

Kép
éva75

húú, de izgi ez a suli téma Kép
a batthyányihoz miért kell montessoris ovi? az montessori suli? nem is tudtam...
éva! tényleg az a lényeg, hogy jó tanárnénit fogjatok ki. a kisközösségi sulik mindig sokkal családiasabbak.
nálunk minden ok. kistesó vigan lubickol bennem. most láttam uh-n is, kb. 1 kg, s közben kezdem a 28. hetet. nyers céklát eszem rogyásig (isteni fajtát találtam, hosszúkás és nagyon zsenge), mert a leletem szerint alacsony a vasam, de a doki szerint normálisak az értékek. a végén végül felírta a maltofert. vérnyomásos továbbra is a béka feneke alatt, de hízok ezerrel. ruhában már 67 kg vagyok, egyébként pedig 55 szoktam lenni. de ha ez az ára, hogy 3 kg feletti gyerekem legyen, akkor sebaj! a srácok összesen voltak 3500 g .) na megyek a nagyokért az oviba KépKép

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Claire!
Pl. itt találsz infokatKép
Digitális képkidolgozás olcsón
http://www.webnyeremeny.hu/forumtartalom.php?tid=281

Eri
simones

Sziasztok!

Bocsi,ha most nem olvasok vissza,csak egy kérdésem lenne.
Tud valaki valamit a rendszeres gyerekvédelmi kedvezményröl? Mit takar ez?

Puszi mindenkinek,igyekszem majd visszaolvasni!

Bea

Kép
beatrix2

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

KÖSZI!!!!!!!!!!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!
Marcsi! A batthy nem MOntessori suli, sima önkormi. De minden évben indul egy Montessori jellegű osztály, és én úgy néztem, ez a stílus feküdne Ábónak!
Éva! Szerintem sem érdemes messze vinni, én eleve csak olyat néztem, ami max 1 busszal elérhető. Ide tudná reggelente az apja vinni, talán hozni is. Nagy valószínűséggel, ha mhelyet vált, akkor is erre indul reggel. Később meg ennyit közlekedhet egyedül is. Ha ez nem jön össze, akkor ide megy, ahova most oviba jár, ott van isi is. Amúgy ma mondta el az óvó néni a felmérés eredményét, most már nagyon iskola érett Kép, majd meglátjuk, mindenesetre jót tett neki a +1 év.
Eri! Köszi, szuper vagy!
Marcsi! Nyugodtan egyél, ha jól esik, nem úgy nézel ki, mint aki elhízna hipp-hopp. Különben az Elevitben is csomó vas van, de szerintem egy kis Malto nem árthat. Amúgy a hízásról és a gyerek súlyáról annyit, hogy én a két naggyal uúgy kb 10 kgt híztam, mint az ikrekkel, csak nálunk az ikrek összesen 6,65 kgt nyomtak, és persze + a cuccok. Szóval azóta mindenkinek mondom, nincs tutibb fogyókúra, mint az ikerterhesség Kép. Claire
claire

Sziasztok!
Claire!
Az utolsó mondattal maximálisan egyetértek!Kép Bár nálam megspékeltük egy kis terhességi cukorral, így lett a végeredmény ikrek után -6 kg!Kép
Gergőnek jól megy a suli, már a magatartásssal sincs gond, minden nap szerez dicsérő pecsétet a napköziben is.Kép Azt nem tudom megmondani, hogy a pszichológus hatására alakult-e így a dolog, vagy magától is beszokott volna, de biztosan nem ártott. Még járunk hozzá, mert Gergő szeret menni. Egyébként a hétvégén beszéltünk róla a párommal, hogy Geri még csak 5 hónapja jár iskolába, de már utálja a hétfőket!Kép Hétvégén kapjuk a félévi bizit, szerintem rendben lesz, ahogy a negyedéves értesítőben is nagyrészt jókat írtak.Kép

Éva!
Jobbulást Zolikának!
Suliválasztásnál nekünk is az volt a fő szempont, hogy közel legyen, gyalog is el tudjunk menni, a tanítónéni(k) szimpatikus(ak) legyen(ek). Úgy gondolom én is, hogy később mehet másik iskolába, esetleg hat osztályos gimnáziumba, ha szeretne továbbtanulni.

Marcsi!
Gömbölyödj szépen, ilyenkor ez a legfontosabb!Kép
Vasat szedtem én is minden terhességemnél, szerintem az hasznos, később a szoptatásnál is.

Gabi
efgabi

claire,
akkor ez a suli igy mégjobb. nem kell oda marha nagy protekció?
gabi! az ikrekkel én is csak 7 kg-ot hiztam, igaz, csak a 7. hónapig futott a buli.

lányok! senki nem mondta, hogy ez a maltofer csokiból van, fini-fini KépKép

éva!
zoli jobban? vagy kijött rajta, ami benne bújkált?

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Örülök, hogy minden rendben van a terhességgel és főként a babával. Egyél nyugodtan annyit, amennyit jónak érzel, majd úgyis leadod!! Én az ikrekkel 21kg-ot híztam, igaz abból ők 7kg-ok voltak ketten, de hamar lement a többi is. Szóval ne törödj a kg-okkal, a lényeg, hogy jól érezzétek magatokat!!

Zolika jobban van, már nem lázas, egy kicsit köhög és folyik az orra, de nem vészes, a héten még itthon marad.
Lora tegnap megkapta az oltást, mára ő is belázasodott, ami várható volt, így mind a hárman itthon maradtak, mert nem akartam reggel a nagy mínuszokba kivinni őket betegen.
Hát el sem tudjátok képzelni mit művelt az én nagylányom az orvosnál. Egy órán keresztül sírt, és azt kiabálta nem akarok bemenni, közben Zolika meg utánozta-parodizálta őt és azt kiabálta kánonban: nem akarok meghalni!! ettől zengett a rendelő egy órán keresztül, már mindenki dölt a röhögéstől, aztán mikor végre megkapta Lora az oltást azt mondta nem is érzett semmit, csak nagyon félt, hogy beletörik a tű. Miket tudnak kitalálni?

Teganap voltam szülőin, Lorát is iskolaérettnek találták, úgyhogy mehetünk suliba, csak teljesen kiakadtam, mert kiderült, hogy az itteni suliban egáltalán nincs napközi, én ilyet még nem is hallottam!!! És hova teszem majd, ha el kell mennem dolgozni?!

Ma befestettem a hajam feketére és a gyerekek nagyon rámcsodálkoztak és azt mondták, hogy olyan, mint ha új anyukájuk lenne.

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi! Hát ez az, amit nem tudok. Mindenesetre semmi nem szól mellettünk, mert már a szomszéd kerület, nem jár oda tesó, és nem ilyen oviba járt a gyerek. Majd meglátjuk, remélem a 2 szép szemünk is elég lesz.
Tényleg, nincs vmi első kerületi nexusa vkinek?
Éva! Az enyémek egy sima hajvágás után is furán néznek. A nagyok meg mindig azt mondják, ne menjek, így is szép vagyok Kép.
Claire
claire

Gyerekek Doris nagyon eltűnt. Tudtok róla vmit? C
claire

Claire!
Írt Doris korábban, majd jön, ha tud.Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Csak kevergek itt az oldalak között, még nem igazán látom át itt a rendszert. De örömmel vettem észre, hogy általam már ismert nevek is vannak itt.
Magamról talán annyit, hogy 3 gyerekem van, de már a legkisebbek is óvodába járnak. Most a farsangra készülnek. Határozott kívánságokkal állnak elém és azt várják, hogy majd én teljesítem az óhajukat.

DELFI
KépKép
KépKép
delfintu

sziasztok!
éva! hát ez aztán tényleg nehéz ügy. nincs napközi? fogjatok össze néhányan szülők, hátha egyéni kezdeményezéssel új rendszert indíthattok be! önkormányzatot is bombázzátok!

éva70! hol vagytok? hogy vagytok?

mimóza! hogy megy az ovi? remélem nincs semmi baj!

ezt el kell mondanom!
több barátnőm is mostanában szült. az első hetek után mindegiyk azzal jön, hogy nem érti én hogyan bírtam kettővel. persze mindig kivágom magam, hogy az anyai ösztön jól működik, de azért suttyomban nagyon jól esik, hogy ezt mondják. szóval ügyesek vagyunk mindnyájan, mi ikres anyukák Kép Kép

delfintu!
nálunk az oviban óva intettek minket, kiscsoportos anyukákat, hogy nagyobb jelmezkészítésbe fogjunk, merthogy a 3-4 évesek éppen mostanában találták meg saját kis énjüket, nagyon nehezen bújnak másnak a bőrébe. az én fiaimnak egyébként helyén van az egójuk Kép, királyfiak szeretnének lenni. Kép Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Nálunk kérték, hogy csak egyszerű jelmezt készítsünk. Találtam a fiúkra kezeslábast, arra varrok néhány reklámfeliratot, vagy boltban kapható figurákat és kész az autószerelő vagy autóversenyző jelmez. A srácok már fel is próbálták és tetszett nekik, pedig még nincs is teljesen kész. Úgy gondolom, nem lesz gond vele. De köszi. Márcsak a kisasszonynak kell kitalálnom valamit. Õ meg amúgy is szeret az én ruháimban parádézni, így egy hosszabb póló és egy kis kalap segítségével már kész is!
Delfi

DELFI
KépKép
KépKép
delfintu

hol vagytok, lányok?

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Marcsi!
Mi pl. betegen, de ezt Te már úgyis tudod.Kép

Olyan kár, hogy pont most estünk így bele a közepébe, így elmarad holnap az első ovis szülinapjuk...KépKép

Remélem legalább a farsangról nem késünk le: bár még mindig nincs eldőlve, mi szeretne egyik-másik lenni, mivel kb. 10 verzió merült fel eddig "db-onként"KépKép, s mindegyik ötlet max. fél percig tartott ki.Kép

Minden kis és nagy betegnek jobbulást!
Erika

KépKép
herika

Marcsi!

Köszi a hiányolást! Megvagyunk, nálunk is volt egy halom betegség, de most éppen járnak bölcsibe a fiúk, bár ezt csak nagyon halkan merem mondani, nehogy "elkiabálásnak" tűnjön.

Én azért is "lapultam" részben, mert annyira ég a képem, hogy még mindig nem tettem fel az ikertalalálkozós fényképeinket... Pedig van egy-két jobb darab benne, úgyhogy megérné, csak nem tudom, hova pakoljam. A babenetes albumfeltöltés nekem olyan nehézkesen ment, hogy a sajátom karbantartásával sincs idegzetem bajlódni.

Januárban voltunk egy hetet Szlovéniában, Mariborban. A férjem síelt, én bénáztam, a fiúk meg szánkóztak, és a sílécek felpróbálásától is mereven elzárkóztak. /Én maximálisan meg tudtam őket érteni!/ Viszont nagyon élvezték a havat, volt belőle jó sok!

Van valakinek régebbi farsangos fényképe, akár nagytesós? Szívesen látnék ilyet, hogy mégis hogy néznek ki a kismanók beöltözve. Nyakunkon a bölcsis farsang, én meg itt állok tapasztalatlanul, minimális varrótudással. Pedig a téma adott lenne, a fiúk az utóbbi hetekben indiánnak képzelik magukat...

Betegeknek gyors gyógyulást, szülinaposoknak minden jókat! /Nekünk sikerült aznap is vesenyt hánynunk.../
Neked, Marcsi, meg szépen gömbölyödő pocakot, és mindnyájatoknak nagyon jó egészséget!

Éva
Éva70

Sziasztok!

Mára nálunk is megbetegedett Ádám, reggelre 39fokos láza lett és nagyon csúnyán köhögött.
Tegnap sem volt oviban, mert tegnap meg a kardiológián voltunk a szívzörejével, ami még mindig nem múlt el, de azt mondták annyira kicsi, hogy nem kell aggódni miatta, majd mielőtt suliba megy akkor kell visszavinni, az még jó messze van.

Nálunk is nagy a farsangi láz, a fiúk 101 kiskutyák lesznek a Lorena pedig boszorkány, nagyon helyesek a jelmezeikben, reméljük péntekig Ádám is meggyógyul, mert nagyon várja a farsangot.

Éva

Kép

Kép
éva75

Farsangra készülő képek:
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
éva75

erika!
boldog szülinapot a két csibész szépségednek! remélem már sokkal jobban vagytok! ha nem is a napján, de nem akarod később megünnepeltetni az ovival őket? tényleg mégiscsak az első ovis szülinap.

éva70,
ugyan ne legyen lelkiismeretfurdalásod a képek miatt. lényeg, hogy jól vagytok Kép Kép

éva75,
továbbra is irtó helyesek a csemeték! lora micsoda bombázó már most. a beteg kiskutyusnak jobbulást! honnan van a jelmez? ez az óriási gyönyörű tér a nappalitok?

nekem tegnap óta gyakori keményedéseim vannak, igy holnaptól abbahagyom a munkát. lehet, hogy az elmúlt hét nem nagyon kedvezett a terhességemnek. szegénykéim - a nagyok Kép Kép rengetegszer felébredtek a nátha miatt és pattogtam ki az ágyból a kicsivel együtt. most akkor nyugszom csak meg, ha holnap lát a dokim és táppénzre megyek. közben szedek magnéziumot, de eléggé megijedtem. a 30-dik hetet kezdtem ma.
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi!

Vigyázz magatokra és tényleg jobb lesz, ha most már nem dolgozol és pihensz, amíg a nagyok oviban vannak.
A jelmezt az anyuéktól kapták szülinapjukra, a Metróban vették.
Hát igen, elég jó csaj a Lora, pedig még csak hat éves (dehát én elfogult vagyok iránta, nekem ő legszebb lány a világon!). Tegnap azzal a hírrel jött haza, hogy 9 fiú szerelmes belé a csoportjukból. Már most félek mi lesz, ha nagy lesz, de ő elég komoly és ő nem szerelmes még senkibe, azt mondta, neki csak barátai vannak és még nem szerelmei, mondtam is neki bőven ráér még azzal.
A képek tényleg a nappalinkban készültek, jó nagy, itt legalább rohángalhatnak a gyerekek, ha már kint ilyen hideg van.

Ti is betegek vagytok?
Ádám már jobban van, ma már nem volt lázas, csak köhög, de kapott igazolást péntekre, hogy el tudjon menni a farsangra, ha nem lesz lázas.

Erika!

Utólag mi nagyon boldog szülinapot kívánunk a fiúknak!!!!

Mimóza!
Mi van veletek, mióta ovisok lettek a fiúk még nem is írtál?!
Vasárnap voltunk anyuéknál, de nem volt időnk benézni hozzátok, pedig jó lett volna találkozni.

Éva

Kép

Kép
éva75

SziasztokKép
ErikaKép
Én is Sok Boldog Szülinapot kivánok a gyerkőcöknekKép

Bocsánat, hogy eltűntem, de több mint három hete nem tudunk kilábalni a betegségekből... most Geri fosás-hányás virust nyalt be és attól félek Lilcsikére is átragad majd...Kép
Egyébként tündéri okosak a gyerekekKép Kedvenc foglalatosságuk a puzzle rakás, szerepjátékok és tüneményesen beszélnekKép Szerintem szépen és érthetően isKép Nagyon el vagyok olvadva tőlük, annyira okos és jó gyerekekKép Marakodni szoktak de nincs nagy gond velükKép
Én ezerrel keresem a lakásokat, eddig még eredménytelenül de sok-sok tapasztalattal a hátam mögöttKép
Mára sajnos én is dögrováson vagyok...

A képek nagyon édesekKép

Minden kis betegeskedőnek jobbulást kivánokKép
Marcsikám! Nagyon-nagyon vigyázz Magatokra!!! Most már tényleg tessék pihenni, hidd el megériKép Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond és még vagy 8 hétig egyben maradjatokKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Marcsi, Éva, Doris!
Nagyon szépen köszi - a skacok nevében is!!!KépKép

Marcsi!
Nem tudom szívesen felvennék-e újra a tortarendelésemet az oviban, minekután lemondtam 2 nappal a nagy nap előtt a betegségük miatt...Kép
Majd jövőre már edzettebbek lesznek és febr. 8-án nagy danajdomot csapnak az oviban - sőt lehet, hogy akkor már zsúr is lesz itthon!Kép
Most majd hétvégén Anyunál ünnepelünk családilag.
Remélem jobban vagy! Pihenj, pihenj, pihenj!!!Kép

Éva!
Semmi utólag!Kép Pont a napján írtál!Kép Tegnap volt 4 éve, hogy 9.13 és 9.15-kor először felordítottak.Kép
Emlékszem milyen nehéz volt az a nap nélkülük! Alig vártam, hogy lássam Õket!!!KépKép
Most meg mit nem adnék egy olyan napért, amikor vki elvinné Õket egy kicsit!Kép
Szupik a képek!!! Nekünk is kéne vmi jelmez a farsangra, de még ötletem sincs... szerencsére az urak nagyon nem is érdeklődnek a dolog iránt.Kép

Doris!
Mi is 1 bő hete itthon vagyunk, szintén hányás-fosás, igaz itt hörghuruttal kezdődött és remélem ezzel az átkozott kötőhártyával vége is lesz a betegségsorozatnak...Kép
Jobbulást Nektek is!!KépKép
Milyen ügyesek már a gyerekek!! Dobhatnál róluk képet Te is - bizti nagyot nőttek mióta nem láttuk Õket!Kép
Puzzle nálunk is megy, pedig már 4 évesek! S ma elkezdtünk megint vetítőzni!Kép
Sok sikert a lakáskereséshez!!!
Mi sajnos eladni szeretnénk (Anyu házát) - hát az még nehezebb ügy, mert áll a piac.....Kép azt mondják a vevőknek kánaán van és olcsó árak... na majd ha egyszer mi odaérünk, tuti beindul az ingatlanpiac és egekbe szöknek az árak.KépKép

MINDEN kis betegnek mielőbbi felépülést kívánok!!!

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Erika, Doris!

Jobbulást a kis betegeknek, nálunk Ádám kezdte a lázas köhögős vírussal, most már gyógyulgat, de tegnap Zolika is elkezdett köhögni, de még nem vészes, még holnapig bírja ki, mert akkor lesz a várva-várt farsang, Ádám is kapott holnapra igazolást, hogy el tudjam vinni őt is, mert már annyira várják.

Lakás eladás-vásárlás miatt nem irigyellek benneteket, nehéz ügy!!!
Kitartás, egyszer úgy is sikerül!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Marcsi!

Nem tudok válaszolni a leveledre, mindig visszajön Kép. Van másik címed, amire el tudnám küldeni, a chello-s letiltotta az IP-címemet.

Gabi
efgabi

Éva70! az indiános nálunk tavaly volt, aztán egész nyáron ment az indiánozás, persze akkor könnyebb volt, félmeztelenül Kép. Mindenesetre én a következőt követtem el : kifordított kissé kinőtt pizsama (kifordítás azért kellett, mert a cica minta nem passzolt), a gatyára kívül, hosszában rávarrtam ilyen méterben kapható piros rojtot, meg a pitsi ujjra is, erre jött egy poncsó szerű vmi, hogy be ne fagyjon. ez a következő volt: egy szőttes szerű maradék anyagot kirojtoztam, és a téglalap közepén kivágtam, ott húztam a fejére. Rá egy színes öv, néhány bőr lánc vagy efféle a nyakába. Ja, és az elmaradhatatlan kifestés. Fejére hajpánt, bele egy szál toll, ha nincs, papírból, hurkapálcából megoldható. Nekünk az apám csinált kartonból és fa nyélből eg ytomahowkot, de ez elhagyható. Nem biztos, hogy van digitális képem, de ha tudok, küldök. C
claire

Erika! Akkor még én sem késtem sokat: Boldog szülinapot!
tortarendelés az oviban??? Nálunk a főóvónéni be sem enged tortát, inmáron két éve. Először megpróbált eu szabványokkal jönni, de abba belebukott. Az óvónénik beveszik, amit szülinapra beviszünk nekik, de azért az nem torta mostmár, mert az tilos, és őket sem akarjuk totál megszivatni. Én idén pl egy jókora kuglófot öltöztettem be gyümik közé (mert ez utóbbit be lehet vinni), és abból álltík ki a gyertyák, nagyon guszta volt.

A vírus nálunk is próbálkozik, Eszter volt hányós, lázas, de hamar elmúlt. Ádi köhög, egyelőre nem vészes. A nagyok közül Dávidot egyszer haza kellett hoznom az oviból, hogy hasmenése van, aztán ennyiben ki is merült nála a vírus. Ábel a fejét fájlalta tegnap este, mondtam aludja ki. Remélem ennyivel kivégeztük a dolgot. mi most küzdünk a kicsikkel, hogy visszaszorítsuk a szopizást. Már a párom is ringbe szállt, nem egyszerű eset. Pdeig elég okosak, szépen elmagyaráztuk nekik, hogy éjszaka aludni kell, de azért próbálkoznak. Mostmár legalább beérik azzal, némi csata után, hogy hozzánk bújva visszaaludjanak.
A nagyoknál már volt ovis farsang, Ábel kalóz volt, Dávid bohóc, majd próbálok róla képet feltenni, bár csak ez utóbbiról lett jó a digitális. Nem csináltunk nagy ügyet a jelmezből, tulképpen a cuccaikból válogattuk össze, feldobtuk egy kis ezzel-azzal, kifestés, és kész. Nagyon élvezték, még őrizzük, mert itthon is beöltöznek, lasan jelmez kölcsönzőt nyithatok Kép. Tényleg, tavaly huszárok voltak, akkor at indián tavaly előtt volt. Előtte meg gólya. (Tán ő hozta az ikreket? Kép)

Doris! A lakés kérdéshez sok erőt és kitartást! Tulképpen milyet keresel, hol, és milyen árkategóriát? Szólj, ha tudunk segíteni!
Nagyon ügyik a gyerkőcök, klassz, hogy így tudsz velük foglalkozni, és oda tudsz ráluk most is figyelni!

Marcsi! Szánj rá néhány hetet, zsákmányolj ki minden segíteni szándékozót, és PIHENJ. Meg még mindig jobb otthon feküdni, mint a kórházban, ezt a gyerekek is fogják, szerintem. Persze amikor betegek, akkor nincs mese, tudom. Segítséged
nincs?
Na, eldugulok mára! Üdv: Claire
claire

sziasztok!
méhszáj zárt, magnézium és pihi Kép
segítség továbbra is férjem. bevásárlásokat csak lájtosan intézem, a sok liter tejet meg sok kg zöldségfélét ő cipeli haza Kép
de a skacokkal ugyanúgy járok oviba, hozom őket, utána csavargunk egy rövidet. tegnap olyan jót havaztak... aztán ha nagyon fáradok, akkor hazaterelem őket. ezt azért muszáj bírnom.
ha rosszabbodna a keményedési arány akkor leállok ezzel is.
doris!
én is úgy látnám már a szépségeidet! jobbulást ezerrel!
claire!
tök jó jelmezötleteket, kivitelezési útmutatót adtál! köszi!
nálunk a gyémánt és arany királyfi már megrendelve. a szülők is beöltözhetnek majd délután, ezért igyekszem visszaszerezni a kölcsönbe adott méhecske jelmezemet Kép amilyen bő szoknya volt, még most is rám jönne Kép
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

lányok! ki mennyit rendel belőle?

Takarító csecsemők
február 10. péntek 10:49
[MTI]
Nem lehet elég korán bevonni a gyerekeket a háztartási munkába, legalábbis Kínában, ahol már a csecsemők is takarításra foghatók. A kicsiket természetesen senki sem akarja a valójában dolgoztatni, mindössze arról van szó, hogy a kínai ruhatervezők most dobták piacra a BabyMop kreációt - olvasható a MIGnews című orosz nyelvű hírportálon. A mop szó felmosó ruhát jelent angolul, és ez azt jelenti, hogy innentől a tökéletesen tisztaság eléréséhez nem kell más, mint beöltöztetni a kicsinyeket a ruhába, majd engedni, hogy az apróságok szabadon kússzanak-másszanak a földön, ezzel varázsokva tisztaságot a lakásban.
forrás: www.index.hu

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi! Szívesen! Ami a szülői beöltözést illeti, egyszer egy táncházas farsangon Mazsola és Tádé volt a két gyerek (akkor az ikrek még gondolatban sem voltak Kép), és én voltam Manócska . Elképzeltétek? Kép Kép
Az enyémek, még a nagyok is MOP ok, a kreációval nem is lenne baj,. mert van olyan ruhájuk, amit nem sajnálok, csak hát nem elég célirányos a dolog. Ha meg a kimaradt részeket meg kell keresni, a kkor nem ér sokat a dolog.
Én javaslom a tipegők bevetését avantgarde falfestésre. Abból is jó kreációk lennének Kép.
Fő, hogy a pocaklakó jól van. Nyugodtan sétálj, csak ne hajtsd magad, meg ne stresszelj. Nekem a terhesség vége felé már olyan rossz volt, ha kiabálni kellett velük, se levegőm nem volt, se erőm,csak az indulat, amit egy 3 meg egy 5 éves vásott fiúcska tud kelteni :9, a pulzusom felment, stb. De még hangosan szólni is nehéz volt!
Jó, és pihis hétvégét: Claire
claire

sziasztok mamikKép

a két év alatti ikres topikból vagyok, de lassan mi is átkerülünk ide. ha a legidősebb korát kell nézni, ha a legkisebbekét akkor még ráérünkKép

KÉT KISÁGYAT KERESEK.
bocs h ide írok és nem a keres-kínálba.
állítható magasságú legyen, mást nem kell tudnia
pár hónapra kell ezért keresek olcsót, max 4e-et adnék darabjáért.

pusz: Vikta
vikta

sziasztok!
vikta! nekünk még kellenek az ágyaink Kép

lányok!
ma kezdem azt a bizonyos mumus 31-dik hetet. a fiúk ennek a végén születtek meg 1,7 és 1,6 kg-os versenysúllyal. ha túlleszünk rajta, jövő héten kicsit megkönnyebbülök.
addig pihizek ezerrel.

marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Fel a fejjel, ő egyedül van, sokkal több helye van és biztosan nagyon jól érzi magát a pocakodban. Ne idegeskedj, biztosan minden rendben lesz!!! Pihenj sokat!!!

Puszi

Éva

Kép

Kép
éva75

Éva!
köszi! én is igy gondolom. parázásról azért szó sincs, csak türelmetlenség... múljon már el ez az 1 hét Kép
milyen volt a gyerekek farsangja? most oviban vannak?
marcsi

KépKép

KépKép
2in1

Marcsi

Jól sikerült a farsang, nagyon élvezték a gyerekek.
Oviban van most már mind a három lurkó.
Lora csak délig, mert vele vasárnap történt egy kis baleset, leesett a szobájában egy székről és nagyon megütötte az oldalát, alíg bírt lefeküdn-felkelni, köhögni stb, féltünk, hogy eltört a bordája. Hétfőn elvittem sebészetre, ott megröntgenezték, szerencsére nem tört el semmije, csak egy kicsit megzúzódott a mellkasa, ami még egy hétig fájni fog neki, de azt mondták attól mehet oviba, csak ne nagyon ugráljon. És kiharcolta, hogy a héten ne kelljen ottaludnia, mert olyan kényelmetlen az oviban az ágy, úgyhogy titokban hazahozom, hogy a fiúk ne tudjanak róla, mert akkor kitör a hiszti.

Éva

Kép

Kép
éva75

jaj, ezek a balesetek.
olyan hirtelen és előre nem láthatóan történnek. nálunk ádám a szokásos módszerrel ügyekedett be a kádba egyik nap és megcsúszott, száját fogát beütötte. irtóra tud a zsáj vérezni, marhára feldagadt, jegeltem, viszonylag gyorsan meg is gyógyult, de most úgy tünik egy fogacskától majd meg fog válni, minhta kezdene elszinezödni Kép asszem ez fiúknál gyakori, de úgy féltettem őket ettől...
lorának jobbulást! jó kis diplomata Kép
m.

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?