A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Bepa,
nekem Lili kezdettől fogva csak 4-5 naponta kakil, pedig tápszert is kap. Na de akkor úgy, mint vasárnap is, hogy miután már a rugin és body-n na meg pelenkán keresztül apa gatyájára is jutott, pelenkástól vittük a zuhany alá, és úgy kezdtük lezuhanyoztatni, mert nem volt rajta fogás igazán, mert mindene kakis volt. Még az arcára is jutott, ahogy levettük róla a body-t.

Nem tudom, mit csináljak ezzel az alvás dologgal. Gyakorlatilag csak rajtam, vagy valakin alszik. Éjszaka már meg sem próbálom visszatenni az ágyába, mert csak jobban felébred, aztán altathatom vissza. Most megpróbáltam, 5 perc után mint aki 3 órát aludt fent kukorékolt.
Betettem a hordozójába, hogy én akkor is megebédelek ha törik, ha szakad, erre magától, se ringatás, se cumi, elaludt két perc alatt. Azóta is szól mellette a rádió, és alszik a konyhaasztalon. Én meg sütni akartam, de ezt bebuktam, marad a vasalásKép

Úgy indultam neki ennek a gyereknevelésnek, hogy csak az alvást nem akarom elrontani, hogy úgymond "könyörögni" kelljen az elalváshoz, de kb. ezt az egyet sikerültKép
Hozzátartozik, hogy a gégéje miatt nem mindegy, milyen pózban alszik, lehet, hogy tényleg nagyon nem jó neki a vízszintes, de akkor is.

Cukker ma még nem jelentkezett, ha tudok valamit, megosztom veletek.

Pille,
nekem 38. héttől kellett menni nst-re, de akkor szinte naponta, mert tachycard volt Lili szívverése.

Lányok,
baba-mama tornára mikortól lehet menni? Az is van az SZTK aljában?

Bea,
mikor jöttök felénk?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

köszi...megvolt a kaka...kicsit hőmérőztemKépmert kíváncsi voltam nince e láz ,de az nem voltKépkakakakakakaKép
már én is jobban vagyokKép

lina...no comment az alváshoz..sztem is jobb neki vízszintesen..bár ki tudja

KépKép
KépKép
bepa77

Syg,
A Stodal-ra az van írva hogy 5 éves kortól. Ezért én nem mertem adni Daninak.

KépKép
KépKép
nana09

most ülve itt alszik Képpedig sétálni akartam.....
lehet ő is szereti a u2-t????

KépKép
KépKép
bepa77

Lina,
Egy kérdés. A babakocsiban hogy fekteted Lilit? Lehet vízszintesbe állitani vagy a babahordozoban fekszik?

KépKép
KépKép
nana09

Nana, Nyíri úti kórház, a földszinten, a fizikoterápia bejárata mellettKép!A másik meg szerdán 2-től a Zöldház fitnessben a Nyíl utcán-ez a Vágóval ph-s-ugyanÕ tartja.

Bepa, ne izgulj, akár 4-5-10 nap is eltelhet kaki nélkül, ne gondolj egyből cf-reKép!

Syg, látod,mi hónapok óta azzal küzdünk, h csak gyümölcs és esetleg pár falat zsemle, sonka. Azért sztem ha nem eszi meg ma a tököt, kínáld meg banánnal, almával. Körtét már próbáltad? Nálunk még az is menő alma-körte. Hogy ízlett a köles a múltkor ?

Kob, Nana, azért az igazsághoz hozzátartozik, h Hanna múltkor szombat d.u. lett lázas, és az ügyeletre ezért télleg nem vittem el. Másnap teljesen jól volt, hétfőn megint hőemelkedés, de vártam estig,és elmúlt. Ha bármi mást észleltem volna elviszem.

Lina,nem rontod el, ha most rajtad alszik Lili! Hidd el, h 6-8 hóig nem tudod elkényeztetniKép! Mindannyiunknál volt ilyen rajtadalszom de ha leteszel azonnal felébredek! És Hanna nem maradt ilyen!

Kép
seriff

Lina,
Dani sem maradt ilyen, ő is így aludt. Kép A "neveléssel" bőven ráérsz még. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana, Syg,
Kamillának adtam/adom a Stodalt, nagyon szereti, sőt imádja, és használ is. Általában. Egyszer Syg írta, hogy megbeszélték a doktornővel, hogy nem értik,miért írják, hogy nem lehet, így most Emesének is próbálom.
Nekem is ugyanezek a problémáim Nana, majd kölcsönadom a könyvet Neked is, itt egy link róla:
http://www.bookline.hu/control/bookhome?bookid=300026894:3

Lina,
egyetértek a többiekkel, nem lehet elrontani, annyira sokszor, sokat véltozik még ez is, annyi minden más mellett, hogy ami most biztosnak tűnik sem olyan biztos. Kamilla is rajtam aludt nagyon sokáig, de azóta mennyi variáció volt már, el sem tudod képzelni...

Még jövök...

Kép

Kép
kobudo

Syg,
ha azokat szereti, azokat add Neki, legfeljebbnéha egy-egy evőkanállal csempéssz bele mást is. Krumplit eszik Leo?

Seriff,
mit kellene észlelni, hogy elvidd a dokihoz? Komolyan kérdezem, hogy Te mit figyelsz? A hangulatát, a változást, mit?

Kép

Kép
kobudo

Lesz Kecskeméten baba - expo:
Tudjátok, amiről már beszéltünk. Kép
2006.február 12-én az Erdei Ferenc Művelődési Központba 9:00 - 15:00 - ig.

A cím, ahol bővebben utána lehet olvasni: www.baba-expo.hu

majd még jövök....
birolili

Ez jó gagyi....megnéztem. Ez csak a szórólap...remélem lesz róla több is.
birolili

syg

hát remélem igazad lesz és töbet lesz itthon és ezt sok szabadidőt nem a barátira golfozásra focira .... használja
kajcsi nálunk niki volt hogy 1/2 évig miden nap lekváro kenyeret evet szerintem hagyd ha nem szeret mást had egye ezt csak váltogasd nehogy megunja meg azért probálj mást is ki neki vagy azt amit kob is irt hogy belecsempészel mást is
7vége szerintem jó ötlet csak te tökéld el hogy nem lesz semmi baj ne izgulj igyis ha te ott vagy más mi kellhetne még leonak Kép

lina
ez kirándulás tök jól hangzik szerintem sem lesz semmi gond

lili
hogy vagytok alvás ? rendeződőtt ??

pille
örülök hogy otthon vagy már mostmár aztán tessék pihenni a barátnőm is 22 ére van kiirva és tegnap dolgozott utoljára Kép jól birjátok Kép

mennem kell mert ma egész nap olyna hiszti volt hogy csak na a fejem majd szét hasad

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Cukker hívott, holnap reggel 9-kor kiveszik Adri babát. Amúgy ki van akadva, először is ő szólt, hogy nézzék már meg a magzatvizét, mert elfelejtődött, aztán meg nem tudták megnézni, mert teljesen zárt, és nem volt vékony cső a kórházban. Úgyhogy most izgul, hogy minden ok-e bent.
Azt mondta, hogy vannak bent 42 hetes kismamák is, és őket is váratják.

Nana,
a babakocsiban alszik háton, az úgymond majdnem vízszintes, max 3 fok lehet szerintem a dőlésszöge. Azt valamiért szereti. Lehet, hogy a levegő tesz neki jót.

Hú ma nagyon érdekeset csinált a lányom, másfél órával kajcsi után rájött a hasfájás, görcsölt, jöttek a pukik, aztán meg valami teljesen átlátszó folyadékot hányt. Nem a tejcsit bukta vissza, teljesen színtelen valami volt, és utána aludt el.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

sziasztokKép

A segítségeteket szeretném kérni,kiváncsi lennék h tudtok-e vmit,akár jót,akár rosszat: Dr.Temesvári,Dr Pétervári,Dr.Horti,Dr.Szabó-ról?
Mindenféleképpen meddőségist szeretnék,de szinte semmit nem tudok róluk,gondoltam hátha Ti tudtok vmi okosságot mondani.Köszönöm előre is!
Szép napot Mindenkinek!!!Kép
Vendég

Syg,
azt akartam még írni a kajcsihoz, hogy amíg szopizik, addig megkapja, ami kell. Csak ne erőltesd. Kamilla 1 éves koráig szinte alig evett (ezt már írtam), bébiételből soha nem evett meg egy üveggel. Azt is csak egy félét: Hipp rizses csirkehús paradicsommal. Hogy miért ezt szerette, mai napig nem tudom.

Szándékozik valaki menni a baba expora?

Kép

Kép
kobudo

lina,
kényeztesd, nem lehet még elrontani őket.
de sztem ne tedd az asztalra. mindig abból lesz a baleset, hogy ő ezt még úgysem tudja...aztán egyszercsak kopp.

nana,
stodal, mint ahogy kob már írta, a dokinénink szerint miért ne lenne adható? úgyhogy már leona is kapott.sztem az alkoholtartalma miatt van ráírva, de az meg minden ilyen szirupban van.

seriff,
azért nem értem, mert eleinte mindent megevett. most is megeszi, ha keverek bele a kedvencekből.
körtét honnan szedjek?
kölesgolyót nagyon szereti.

kob,
eszik krumplit almával. eleinte azt is megette magában is. ami még gond lehet, h most nem tudok bele tejet fejni, mert nincs annyi. lehet, h eleinte is csak azért evett meg mindent...
du. kevertem a kapros, husis tökhöz banánt, így meg megette. pedig sztem rossz volt.csak nem tudom, h rosszat teszek-e vele, ha így "becsapom".
üvegeset még nem is próbáltam, 4 adagnak is bőven elég lenne. az neki még túl nagy mennyiség.
azt is tudom, h megkap mindent a tejjel, pont ezért kérdeztem, h ha nem kér, akkor adjak-e a kedvencből, vagy ezzel csak arra szoktatom rá, h nem kell megenni, amit kapok, mert akkor úgyis jön a kedvenc.
nem erőltetem, attól messze állok.

roz,
őszintén szólva inkább kíváncsi vagyok a hétvégére, mint tartok tőle. az ágyát visszük, az ismerős lesz neki.

kob, seriff, roz,
az jutott még eszembe, h talán akkor kezdődött ez a válogatás kajcsi téren, amikor elvettem az éjjeli szopikat. én bolond.

Kép
sygnum

Sziasztok!Üdvözlet mindenkinek!
Jobban vagyunk megfázásilag.Vas árnap még mértem neki egy kis hőőemelkedést,de azóta nem.És az orra sem szortyog már.A doki azt mondta ma,h.mehetünk úszni is vas.,egészséges a gyerek.Kapott oltást,ettől most fáj a lába.Fél órát üvöltött mire megtaláltam a jó pózt vele.És raktam rá vizesruhát.Jólcsináltam?

Ella2!
Sza!Én Temesváriról nagyon jókat hallottam meddőség terén,és ő andrológus is.Nekem van is egy ismerősöm,aki az ő segítségével esett teherbe,és azóta szép ikergyerekei vannak.A városban én csak róla tudtam,hmeddősében otthon van.Én hozzá mennék,ha ilyen gondom lenne.Rengeteg betege van.Ez is a hírnevéről árulkodik!

Balim!

Hogy vagytok?Esztinek nem fáj a lábacskája?

Hazaért Peti!Megyek üdvözölni!ellemes éjszakát minden babának,mamábnak,és papának!!!!!!!Kép
mrege

kob, mi szeretnénk menni baba-expora! Kép

roz, rendeződött, de nagyon érzi az időjárásváltozásokat.
ma délután aludt keveset és most már alig bírok vele. és ráadásul nekem is fáj a fejem, meg meg is jött......
birolili

Sziasztok,

Mrege, szerencsére Eszternek nem lett semmi baja az oltástól. Sőt, délben 4 órát aludt, pedig pár napja csak félórákat alszik. Most fél hat óta megint alszik. Nem dagadt be a lába se, láz sincs, annyira örülök. Sajnálom Regét, de hamarosan elmúlik, aztán mehetünk megint együtt hetedikén Kép.

Lili, tuti, hogy érzik a babák a frontot. Eszti is alig aludt tegnap, csak négyszer félórát, egyébként meg bőgött Kép. Nekem is nagyon fájt a fejem tegnap óta egészen ma délelőttig. Lehet, hogy a havat érezzük, állítólag lesz.

Roz, gratula Tibornak, nagyon ügyes volt. Barbie háznak Niki biztos nagyon fog örülni. Olyan jó nézni, ahogy csillog a kis szemük.

Ser, mi mindig együtt megyünk hétvégi kirándulásra? Kép Nekünk is nagyon jó volt a Bakonyban. Voltunk ma a Bagolyban, hát még nincs teljesen kész, de biztos szép lesz. Szerintem egy kicst kicsi a váróterem, nem tudom, hogy fog beférni oda az a tömeg, ami néha lenni szokott Kép. Szép színesek az ajtók: piros, zöld, kék, sárga Kép.

Kob, sajnálom a vizsgát, majd legközelebb sikerül.

Lina, szerintem sem rontod el Lilit, Eszti is sokat aludt hason eleinte, aztán leszokott róla. Pedig milyen jó is volt, már most hiányzik Kép.

Ma voltunk méricskélésen, Eszti 7050 g és 67 cm. Nem forog még, csak oldalra fordul és ha hason van, akkor tolat. Illetve próbál négykézlábra állni, fekvőtámaszozik Kép.

Cukkernek megy a drukk. Hú, én annyira izgultam már ilyenkor. Nagyon bosszantó ez a magzatvíz dolog, remélem nem lesz gond. Nekem csak két napot vártak rá a 40 hétre Milánnál, de már bezöldült Kép.
balim

Kob, konkrétan most azt figyeltem,h a lázon kívül lesz-e más, pl hasmenés, köhögés,kiütés. A hangulata persze, h nyomi ilyenkor, úgyhogy azt ne annyira. Egyébként azért vagyok ilyen "marhaokos", mert a láz tünet, és azt jelenti, h a szervezet dolgozik a kórokozó ellen, ezt max csillapítani lehet, de még a teljes láztalanságra sem kell törekedni. Ha 2-3 nap múlva megjelennek a fent említettek, azokat kell és lehet kezelni-ahogy a dokink mondta.
pill, motoros újság veszélyben
Szóval ezeket.
A Stodalra azért is lehet ráírva, h 5 év alatt nem ajánlják, mint ahogy minden gyógyszerre ráírják ezeket, meg,h terhes és szoptatós anyák nem használhatják, mert nincs rá adat-mivel gyerekekkel és terhes nőkkel nem kísérleteznekKép!

Kob, nálunk a Nestlé csirkehús sárgarépával az egyetlen zöldétel,ami időnként lecsúszik Hanna torkán, meg persze a gyümik.

Syg, pl a Hipp Vilmoskörtéje-tudom nem akarsz üvegeset adni-ohne zukker, nálunk nagyon menő. aztán vannak a Fruttapura-k, csak gyümölcs, ezek is nagyon jók, és csak 100g-sek. Meg a Vágó utcai zöldségesnél bizti van körte, nem magyar, dehát a banán sem.Kép

Mrege, Balim Ti randiztatok a dokinál?Kép
Mrege, jól csináltad persze, még azt lehet, h kevés mirelit borsót/kukoricát folpackba teszel, ezt bele egy minizokniba, és így kötöd rá rege lábáraKép:

Ella, én nem tudok Neked ebben segíteni, de ha jól emlékszem Mino a Szabó Lászlóról csupa jót mondott, és Õ meddőségis.

Kép
seriff

Mrege,
biztos, hogy menni akartok úszni ebben a járványos időben, oltás után...

Seriff,
a Stodalra nincs ám írva, hogy terhesen és szoptatás alatt nem használható, csak hogy nincsenek adatokKép Viccet félretéve, amik benne vannak homeopátiás szerek, azok mind, mind adhatók 1 perces babától 100 éves korig. A "körítés" a gond.
Mit csináljak azzal, amit meghagy az üvegesből? Õ 50 g-nál többet nagyon ritkán eszik meg. Ahhoz meg, hogy én egyem meg, kissé drága.
A banán az egyetlen, amit adni merek neki és nem itthoni, mert annak elég vastag a héja. A körtét is meghámoznám, de ki tudja, mi megy át rajta...
Annyira nem bánom ám, ha nem eszik, úgysem attól fog hízni. Majdcsak újra megeszi, ha eleinte megette őket.

Ma már nem jövök, jó éjt!

Kép
sygnum

Syg, az üvegesek felbontás után 2 napig tarthatók a hűtőben, a Fruttapura is egy napig tuti, és 100 g-t ha 2 nap alatt eszik meg is jó. De lehet, h vilmoskörtéből van 125g-s is, nem tudom.

Kép
seriff

Ella,
én dr. Hortinál szültem 6 hete, 3 hónap alatt felismerte, és megoldotta, hogy miért váratott magára Lili baba. Andrológus is, csak jókat tudok róla mondani.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Nem tudom mi volt ma Lilivel, de egész nap üvöltött. Még sokszor a kezemben is. WC-re is csak úgy tudtam menni, hogy beraktam a hordozójába, közben magán kívül üvöltött. Ilyen még nem volt. Ráadásul Szláva is csak fél 9 után jött haza.
Fél hatkor telefonáltam apu feleségének, hogy jöjjön babázni, kijöttek az öcsémmel, úgyhogy vacsizni tudtam legalább. Aztán eljutottam odáig, hogy este már sírva fakadtam.
Kicsit elzárva is érzem magam mindentől, mert ugye itt semmi ismerős, és max annyit tudok sétálni, hogy bemegyek a központba, meg vissza, aztán meg közben nézem a kóborkutyákat, hogy az út melyik oldalán menjek.
Na nem panaszkodom, de ez a mai nap kikészített.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Köszönöm szépen a gyors válaszokatKép
Akkor végülis szinte mindegy kit választok,mert mindegyik orvosról jókat irtatok,alszok rá egyet,aztán majd megláttom.
Linácska gratulálok a pici babádhoz és persze mindegyikőtöknek,sok boldogságot hozzájuk,remélem nekem is lesz kis Drágám nem sokáraKép
Jó éjszakát!
Vendég

Hu de sokat irtatok, newm gyozom visszaolvasni.

Linacska,
Nalunk is volt ilyen atlatszo bukas. Nekunk azt mondta a doktorneni, hogy lehet valam,i kezdodo vagy enyhe virusfertozes. nehanyszor volt ilyen aztan elmult...

Mi biztos elnezunk a babaexpora:-)
mvirag

Egyeves szulinapra milyen tortat lehet csinalni (tojasmentes)hogy ehessenenk belole. van valami tippetek?
mvirag

Nagyon nagy drukk megy Cukkernek, ha minden igaz (és nem szült meg éjjel), akkor hamarosan megy fel a szülőszobára! Lina, várjuk a híreket.

Hogy aludtak a babák? Mi egész jól, Eszter 12 óra alatt 2-szer ébredt csak. Lehet, hogy a hó miatt? Kép

Szép napot mindenkinek!
balim

MVirág,
én akarok Neked írni régóta receptet, de nem engednek! Kép Talán ma, még nem késő, ugye?

Hajrá Cukker!

Kép

Kép
kobudo

jÓ reggelt!

Megy a drukk cukkernek,dejóó lesz neki!! Kép

Lina: teljesen megértelek, én meg itt Hetényben vagyok elzárva és már előre azon agyaltam hogy itt nem is tudok nagyon sétálni menni babakocsival majd mert nagyon hepehupás földút van,amit most építési törmelékkel szórtak le szóval azon nem nagyon tudom tolni a babakocsit és itt is sok a kóbor kutya. Kép

Hozzánk ma jön a védőnő, gondolom megnézi babacuccokat h hogy állunk.

Pille: nem tudom mikorolvasod de nekem jövő héten kell először mennem ctg-re 37 hetesen.
A szabadságot nem kérdeztem a Kazacsay-tól mert azt mondta h bármikor indul be a szülés ő ott lesz hamar és én ezzel beértem. Bízom az orvosomban! Kép

KépKép
erszényes

Balim, Nálunk is jot aludtak, mar tegnap du is. (ket es fel orat!)

Kobudo,
Meg nem keso. jovo het vasarnap lesz a nagy esemeny.

Drukkolok Cukkernek
mvirag

Sziasztok!

Cukker hamarosan babázhat! de jó neki! Kép
Szorítok Nekik nagyon!

Lina,
Sajnos előfordulnak ilyen napok. Kép legalábbis nálunk voltak, ilyenkor egy dolog segít csak babán és mamán, a kizökkentés. El kelll menni otthonról, ha tudsz tényleg kérj segitséget és meglátod Lili is megnyugszik. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Remélem Cukker vagy babázik már vagy a műtőben van!

Jaj, Lina,
kirázott a hidegKép Nekünk minden napunk ilyen volt az első 2 hónapban. Még jó, hogy tudsz segítséget hívni!

Mvirág,
a Kismamákban nézted már a tortarecepteket? Minden hónapban van benne. A mostani tojásos sajnos, pedig finom lehet, gesztenyetorta.

Seriff,
na jó, szétnézek a bébiételek között, majd meglátjuk. Csak nem szeretem a német cuccokat, hacsak lehet, nem veszünk német kajákat.

Ti tudtok vmit az indigó gyerekekről?

Kép
sygnum

Syg, én nem tudok róluk, bár már hallottam a kifejezést. De találtam egy oldalt, talán használható: http://indigogyerekek.lap.hu/ . Meddig voltatok kint németeknél, hogy ennyire sikerült őket "megutálni"?
balim

Syg: ...gesztenyetorta.... most nagyon kívánóssá váltam!!! Kép Kép

Kaptam apától málnalevél teát!! Kép Ma vagyok 36+0 úgyhogy asszem hozzáfogok az iváshoz.
Egy kis segítség azonban kéne: mennyit igyak belőle naponta? Kell-e emelni az adagot a 40. hétig valamikor? Ja és ebbe a teába ugyanúgy tehetek cukrot, meg citromot vagy inkább natúr igyam?

KépKép
erszényes

Sziasztok!

Cukker már valószínűleg túl van a csaszin. Ilyenkor mennyi idő múlva lehetnek együtt? (baba és mama)

Erszényes! Megnyugtató, hogy visszajön a szabiról. De akkor nekem miért mondta, hogy átad a Szabó Gábornak? Kép Jövő héten kell hozzá mennem, kifaggatom Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Pille, ne félj a Szabó Gábortól, jó kezekben leszel Kép. Nekem is 9-kor volt a műtét és a fél hatos etetésre hozták eőször.
balim

Sziasztok!

Cukker már biztosan túl van rajta. Mennyi idő múlva lehet császár után együtt mama és baba?

Erszényes! Jó hír, hogy visszajön a szabiról ha beindul a szülés. De akkor nekem miért mondta, hogy átad a Szabó dokinak? Kép Jövő héten úgyis megyek hozzá, majd jól kifaggatom Kép

pillle

Sziasztok!

Sajnos most is csak kis idore tudok beugrani.

Cukkernak es Adrinak drukk!Kép Remelem delutan mar kapunk jo hireket!Kép

Lili, sajnos elkeruljuk egymast. Mi kesobb megyunk a beszelgetesre. Viszitek Zsofit is?

Syg, sajnalom a multkor ejszakat.Kép
Indigogyerekek: az M1-en a Nagy vitaban ez lesz a tema (nem tudom melyik nap, talan ma). A bemutatoban egy eleg furcsa hangu holgy azt mondta, hogy az indigogyerekek egy magasabb emberi fajhoz tartoznak... Ranschburg Jeno erre azt valaszolta, hogy ez csacsisag.Kép No a temaban nem vagyok kompetens, de erre a musorra en is kivancsi vagyok.

Roz, vegul mi volt a Tormasinal? Anyukaddal tortenteket sajnalom.Kép Elhiszem, hogy rosszul esik neki. Sajnos vannak ilyen emberek, de az nagyon jo, hogy a tobbi kollega kiall mellette! Remelem ez meg jol esik neki.Kép

Erszenyes, az iskola kozeleben hirdetnek egy hazat. Jo kornyek? Nem ismerem annyira Hetenyt.

Mvirag, talan nezd meg a babaszoba.hu babakonyhajaban, hatha vannak tortak is.

Katit tegnap mertuk, 7,99 kg, leesett az allam. Sajnos ez a harmadik napja, hogy nincs szekleteKép, de ha lesz, megmerem ujra.Kép

Nana, Dani miattKép , az oviban is gondok vannak, vagy "csak" otthon?

Lina, ilyen mindenkivel elofordul szerintem. Velem is volt ilyen. Nagyon rossz, de jobb, ha kisirod magad, utana kisse megkonnyebbul az ember.

Most mennem kell...

D.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Hülye ez az babanet. Kép

Balim! Nem félek tőle, jókat hallottam róla, de mégis más, ha olyan kezekben vagy, akit már ismersz.

pillle

Dora,
asszem az az ovival szemközti ház.Azon van kint a tábla. Egyébként szerintem jó környék, a kevés betonozott út egyike. Lefényképezzem Nektek?

Kép

Kép
kobudo

Lina,
nalunk volt olyan hogy ez duoban ment, nem is ritkan. A harmadik honap utan alt. nyugodtabbak ,elmaradnak a hosszu ok nelkuli sirasok. Kitartas, szerintem is segit ha jol kisirod magad, vagy ha van segitseg, egy orat setalj egyedul. Persze ebben a hidegben az sem kellemes:-(
mvirag

Dora, nem visszük Zsófit. A sógornőm megy vagy velem vagy apával. Attól függ, h. délután hogy alszik, kel Zsófi.

Lina, kitartás! Az egy fokkal jobb, ha van segítséged, de ez az eleje kemény, igen, nehéz. Én az 5.hétre buktam ki, de aztán jól kitomboltam magam, tudomásul vettem, h. ez van, szüksége van rám zsófinak, muszály talpra állnom. Neked is biztosan segít Szláva sokat. Az is nagyon jó, ha meg tudod vele ezeket beszélni, biztosan támogat. Vagy csak bújj oda hozzá. Az is jól esik ilyenkor. ne aggódj, mindannyian átestünk ezen, és de sokszor lesz még olyan, h. azt mondja az ember, h. kész, nem csinálom....de muszály! És tényleg az a legjobb, ha egy kicsit kimozdul az ember egyedül. Én hétvégente szoktam elmenni egyedül bevásárolni, vagy csak úgy autózni, amíg a szokásos délutáni alvása van a kiscsillagomnak. Szerintem Te is mozdulj ki. Kapcsolódj ki.
birolili

Virág,
kerestem Neked pár receptet, egy kis átalakítással jók lehetnek:

Kukoricatorta
2 csésze kukoricadarát 6 cs. szójatejben (most még inkább vízben) kásává főzünk. Amikor megfőtt, ízesíteni vaníliaval, mazsolával, mézzel (ehelyett cukorral). Egy tortaforma alján kirakni gyüümölccsel,, majd ráönteni a forró kását.Megkenni lekvárral,majd megszórni darált dióval (ezt is hagyjátok szerintem ki talán). Ha kihűlt kifordítani egy tányérra.

Tortalap teljes kiőrlésű lisztből
1/3 cs olaj, 1/2 cs meleg víz, 1 cs teljes kiörléásű liszt, 1 cs zabliszt, 1/2 kk só
Az első ké hozzvalót egy percig turmixoljuk. A többihez hozzáadjuk ezt a folyadékot, és összekeverjük. (Ha túl sokáig dagasztod kemény lesz a tészta.) A tésztát összedolgozod, és a felületét nedves ruhával áttörlöd, majd egy folpackra borítod, (alul a fólia, rajta a tészta) így tudod majd nyújtani. Egy 20-30 cm-es tortaformába rakod, megszúrkodod, 41-15 percig 180 fokon sütöd. Vigyázz, nehogy megégjen. Ezt már tudod gyümivel, tejszínhabbal, krémmel tölteni.

Biotorta tojássárgával
25 dkg mazsola, 2 közepes alma, 7 dkg finomliszt, 7 dkg grahamliszt, 1 tk sütőpor, kis fahéj, 2 tojássárgája, 1 dl olaj
A mazsolát beáztatás után pépesíteni, az almát lereszelni. A liszteket összekeverni, majd a tojásokat az lassan hozzáadott olajjal összekerni, majd a mazsolával, liszttel és az almával összekeverni, forró sütőben kb. 30 percig sütni.
Lehet még karobporral és meggyel is készíteni.
(A 2005.nov-i Kismamából van.)

Nem próbáltam még egyiket sem, biztos nem cukrászda minőségűek, de ez szt nem is várható el tőlük.

Még jövök, most ennyi, puszi!

Kép

Kép
kobudo

Mvirag, duoban? Kép Az nem lehetett könnyű.......Hogy bírtad?
birolili

nektek sem nyitotta meg a babanetet?

megáll az eszem, leona mindenhova jön utánam, kapaszkodik a lábamba és már áll is. semmit nem tudok tőle csinálni. 1 kézzel őt fogom, a másikkal meg ettem pl.

kob,
kukoricát adhatok szted manónak? és kukoricadarát?

balim, köszi az oldalt!
én 3 évet, robi 10-et volt vegyesen németo-ban és svájcban.
de a német kajákban tényleg nem bízunk, azok mindent megesznek, ráadásul vakon hisznek abban, amit mondanak nekik. így lett a kergemarha botrány is. pont akkor voltam kinnt. a sok hülye elhitte, h no-ban nincsen kergemarha, ezért beledarálták a dögöket agyastól, mindenestől a tápba és lett belőle egy járvány. aztán meg csodálkoztak, hoy hogyhogy ez megtörténhetett, h azt mondták, itt nincs veszély és mégis...
egyébként a németek minden téren ilyen birkák, nem gondolkoznak.

dóra,
jól emlékeztem, a büszkeség és balítélet most megy a moziban.
mindjárt utánanézek a nagy vitának.

Kép
sygnum

Sziasztok!

Gyorsan a hír:

Ma reggel megszületett Adri baba, 3800 g, 50 cm, és Cukker szerint gyönyörűKép

11-kor hívott, még elég gyenge volt, azt mondta nagyon remeg, este 10-kor kelhet fel. Csak ennyit beszéltünk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Syg, és együtt voltatok kint? vagy külön-külön? Hát a 3 sem kevés, de a 10 az rengeteg. Gondolom elegetek lett belőlük. A nyelvet megtanultátok? És Svájc sem tetszett?

Dóra, itt a Tiszavirág u-nál voltatok házat nézni?

A babanettel egyébként volt valami délelőtt. Nem jött be az oldal.

Közben msn-en beszéltem Linával, óriási gratula Cukkernek, szép méretű a kicsi Adri. Sok boldogságot és egészséget Nekik!

Ser, Roz, Bepa merre vagytok?
balim

HURRÁ!!!!!!! Kép

Hú, milyen szép kis pufi manó lehet. Hál' Istennek hogy minden rendben! Kép

Puszi mamának és babának! Kép

KépKép
KépKép
nana09

Gratula Cukkernak!! Sok boldogságot és jó egészséget nekik!!!! Kép

KépKép
erszényes

Vissza: Lakóhely szerint