Köszi mindenkinek az együttérzést, nagyon aranyosak vagytok!
Válaszolok az összes kérdésre, név nélkül, ha nem baj.
Szóval a Madarászban voltunk, a csecsemő osztályon. Egész normális szobát kaptunk, együtt voltunk egy 15 hónapos kisfiúval, akinek ugyanez a betegsége volt.
Nem tudom, hogy Dani hol kaphatta el, nem volt beteg a családban, bár ő meg volt egy kicsit fázva már a múlt héten, még az is lehet, hogy a náthából alakult ki. Az orvosok nem tudtak konkrétumot mondani. Még az allergia is szóba került. Azt mondta az orvos, hogy lehet, hogy többé sosem lesz ilyen, viszont az is lehet, hogy mostantól gyakran elő fog fordulni. Okosabb nem lettem.
Sajnos antibiotikumot is kap. (a kórházakban nem sz@roznak, ott rögtön meg az antibio) Ezen kívül hörgőtágítót, köptetőt és persze állandóan kell az orrát porszívózni, akár 8-10 alkalommal is egy nap.
Szombat este kerültünk be, akkor megvizsgált az ügyeletes orvos. Másnap 1/2 12-kor !!! jutottunk csak le a röntgenre, annak ellenére, hogy tüdőgyulladás gyanújával lettünk beutalva, de vasárnap lévén nem kaptunk tájékoztatást a röntgen eredményéről.

Azt mondták, hogy ha baj lenne, akkor tájékoztatnának. A szobatárs kisfiúnak kétoldali tüdőgyulladása volt, mégsem mondtak nekik sem semmit egész vasárnap. Nagyon rossz volt bizonytalanságban lenni a beteg gyerekekkel.
Hétfőn 11 körül jött a nagyvizit, (szóltak a nővérek, hogy csináljunk rendet az asztalon ?!?! - ez miért fontos?) ott kiosztották a betegeket a orvosok között és csak hétfőn kora délután tudtunk meg egyáltalán, hogy mi is a pontos diagnózis.
A nővérek között volt kedves és volt nagyon bunkó is. Nem mindig vették figyelembe a babák alvási szokásait. Fontosabb volt, hogy X óránként kell beadni az orvosságot, inkább felkeltették az éjszakai alvásból, mint hogy csúsztak akár egy fél órát.
Beni egész nagyfiúsan viselte a dolgot és Apa is szépen helyt állt. Anyu bejött minden nap egy-két órára, felváltott, addig hazarohantam, tiszta cuccért, zuhanyozni és kicsit Benivel lenni.
A szobában volt ágy az anyukáknak is, keskeny és régi, de ágy volt. (Én már töltöttem Benivel 3 napot a Madarászban, a baleseti sebészeten, úgy hogy nem volt külön ágy a szülőknek, sámlin ott lehetett aludni.) A szobában volt mosdó és zuhanyzó is, bár a tisztaság hagyott némi kivánnivalót maga után. Danit nem is fürdettem meg, csak lemostam esténként. Nem kellett külön fizetni a baba-mama szobáért.
Kb. ennyi. Remélem, hogy senki nem kerül oda, hogy saját bőrén tapasztalja ezt meg.
De nagyon jó újra itthon lenni!