A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Lányok!

Úgy látom, hogy a hidegfront a babákra nem, de néhányótok hangulatára hatott...Kép Nyugi!!! A kismamáknak mindig igaza van, minden megengedett, de ne veszekedjetek!

Inkább meséljetek arról, hogy így a 34. héten normális, hogy Almamag egészen lent is mozog, olyan, mintha csak pár centire lenne a kijárattól...Ugye, ettõl nem nyílik ki a méhszáj? Más is érez/érzett ilyesmit?

Dió (és Almamag 33+5)
Dió

Dec8!

Koszi a parametereket, ezek alapjan valoban alacsony nehany dolog, de sebaj, nekem is felirtak a vasat, a folsavat eddig is szedtem, igy biztos hamar rendbejon.

Torpi!

Csatlakozom hozzad, en is mar tobb eve, ha otthon vagyok es aludni akarok, minden telefont megszuntetek Képnem vmi etikus, viszont pihenteto Kép

kamilla (8+0)
kamilla

ParaZita!

Köszi a bíztatást, de szerintem keversz valakivel, ugyanis én nem vizsgázom vagy ilyesmi, már 4 éve elvégeztem a mûszaki fõsulit, nem kell vizsgákra készülnöm. Még dolgozom 2 és fél hetet, ami nem megerõltetõ, mert végig gép elõtt vagyok, ha elfáradok, akkor meg átsétálok valamelyik kollégámhoz egy kis dumapartira, vagy ki a városba, de nem hajszolom túl magam. Szerencsére a stresszhelyzeteket is könnyen kezelem, ugyanis párszor már kiderült, hogy kötélbõl vannak az idegeim, nagyon nehéz felbõszíteni, meg hát úgy vagyok, ha valami egybõl nem jön össze, akkor majd összejön csak idõ kell hozzá.

KEdves Dió!
Én is szoktam hasonlókat érezni, mintha a kijárat közelében ügyködne a kis Gumimaci, néha kellemetlen, néha meg egyenesen csiklandoz. Újabban az a szokása, hogy a bal oldalamon az ágyékom táján nyomogatja valamijét, mintha oda dugdosná a kezét valami kis lyukba, mint mikor én kiskoromban a lábamat mindig bedugtam a fal és az ágy közé.
azt nem tudom, hogy ettõl a mocorgásaitól kinyílik-e a méhszáj. Végülis lassan már ott vagyunk, hogy kinyílhat, nem igaz?

Gumicukor (Gumimaci 34+4)

KépKép
KépKép
gumicukor

Dió!

Én is tapasztaltam már, de a babucink mindehol képes mozogni, ugyhogy már nem is csodálkozom. Egyszer lent Kép, máskor meg teljesen fent ugrál (hogy éri el a bordáimat?Kép).
És a tegnapi orvosi tapasztalat: teljesen zárt, megtartott méhszáj, semmi kinyilás. Pedig ezen kivül még idönként már-már rendszeres keményedéseim is vannak (1-2 órán keresztül negyedóránként).
De azt is láthattad, hogy a kinyiló méhszáj még nem is jelent semmit feltétlenül. Katáról már azt hittük, hogy régen megszül, és még mindig itt van.
A hangulatokon én ne is csodálkozom. Ilyen idöt, ami itt van! Az éjszaka egy részét azért töltöttem ébren, mert:
1. nem tudok melegben aludni, ezért ki kell nyitni az ablakunkat
2. iszonyúan fújt (és még mindig fúj) a szél, és ugy rángatta a fákat, hogy attól nem birtam aludni. Szóval klasszikus 22-es csapdája.

Kata!
Tényleg: hol vagy?KépKép

Beszti
34+4

KépKép
KépKépKép
beszti

DióKép!

Hajaj, de még mennyire, hogy normális. Valószínüleg a fejecskéje beilleszkedett, s ezért érzed ezt. Én mindig úgy éreztem, mintha ki akarna nyúlni. Most, a vége felé pedig már néha odakapok, nehogy kipottyanjon. Mert olyan érzés.
Vélhetõen a kezecskéjét érzed.

NorciKép!

Köszi, remélem ez már jó hír.

Kata007Kép!

Elfelejtettem az elõbb írni, hogy tegnap a CTG-n a következõket hallottam. Állítólag valami homeopátiás szerrel meg lehet fordítani a babát. Nem pletyka volt, egy szülkésznõ mesélte az egyik anyukának. Ha gondolod, akkor kérdezz meg valakit. Mivel nem akartam nagyon feltünõen hallgatózni, ezért nem hallottam pontosan a szer nevét, azt hiszem p vel kezdõdött. Remélem, segít!

Halacska, Dió!

Lesz otthon netetek, vagy eltûntök teljesen?

Szilcsike!

Az elõbb elfelejtettem neked írni. Szerintem anyukáddal sürgõsen tisztázd a dolgokat. Jobb, ha egyszer megharagszik egy kicsit, s utána normálisan mennek a dolgok, mint ha falra mászol tõle. Nálunk is voltak "félreértések", ezért mondom. Most például mi megmondtuk mindenkinek, hogy a hazajövetel után két héteig hármasban szeretnénk maradni. Nem volt egyszerû, de mivel mindenkire ez a szabály vonatkozik, ezért kénytelen kelletlen, de beletörõdtek. Persze azóta is kapom a burkolt megjegyzéseket, s ami a legfurább, nem is a szülõktõl, hanem a nagyszülõktõl. De tudom, ha egynek engedünk, akkor a nagymamám az egész házat idehozza, plusz a sose látott rokonokat, a volt kolléganõket, s még sorolhatnám. Szóval ez van. Ami a legfuribb, nekem Apukám a legfõbb támogatóm. Õ megértett egybõl, mert azt mondta, hogy anno õk is így voltak, s tudja milyen nehéz. Szerintem essél túl egy beszélgetésen, mert képzeld el, mi lesz akkor, ha megszületik a pici. Akkor mennyi jótanácsot fogsz kapni.

Törpi
40
Törpi

Norci,Szilcsike
egyetértek veletek mert nekem is az agyamra megy a kedves családom Föképp a kedves anyukám meg a tesom hogy mikor veszünk ezt meg azt szerintük már rég megkelet volna veni a kiságyat ,a biztonsági ülést,STB.és egyátalán nem ujan kelemes dolog ha az embert minden nap vagy minden másnap ilyen kérdésekel ostromolnak .2hete ugy kikászitek hogy egész este vigasztalhatatlan voltam csak sirtam és sirtamKép azota is majdnem minden nap felteszik nekem ugyan azokat a kérdéseketKép és nemondja nekem senki hogy joszándékbol csinálják mert "a pokolba vezetö ut is joszándékal van kikövezve" tartja egy bölcs mondás .bár én nagyon szeretem anyukámat meg a hugomat csak azt nem értem meg hogy ök miért boszantanak ilyen buta kérdésel és miért kell nekem mindent ugy csinálnom mint a hugomnak Kép

na befejezem a hozászolásomat de ezt elkeledt mondanom.
Üdv mindenkinek Csics 31 hetes Kép

UI:Remélem nem bántotam meg senkitt a véleményemel Kép
csics

Gumicukor,
Bocsika, szellemileg erösen kezdek hanyatlani... Összekevertelek Csipkebogyóval (növény-növény Kép ). Azért örülök, hogy ilyen jól veszed a dolgokat. Én is hasonló alkat vagyok, és a munkahelyi körülményeim is hasonlók, csak én sajnos nem szaladgálhatok el ilyen szabadon az örhelyemröl...
Momentán tök le van esve a vérnyomásom, fel tudnék fordulni, olyan álmos vagyok...

Szóval sok sikert, Csipkebogyó!!!!!

Üdv:
Zita
23+5
ParaZita

Kamilla
én is vérszegény vagyok ezért nekem is kell szednem vas+folsavat idáig kismamavitamint szedtem de a doktornö azt mondta hogy inkább csak vas+folsavat szedjek de ezt a pocaklako megszületéséig kell szednem .
Üdv csics 31 hetes Kép
csics

Sziasztok,

Zita,
Nekem is a batyam az aki mondja hogy miota babat varok milyen harcias lettem.Visszakuldom az etelt az etteremben ha szerintem nem jo,meg ilyenek.Nem inkabb boldognak kene lennem?
Erre en,Miert mar voltal terhes?

Beszti,
Szoval te sem aludtal tul jol.En sem sot mar este is ram jott valami furcsa erzes is.Ugy fajdogalt a gyomrom es aggodtam nehogy valami legyen.Szerencsere kialudtam reggelre.Lehet hogy ettol az egtelen nagy vihartol van???

Forti es mindenki aki mar volt D-s uh-on.
Szerintetek akkor is megeri elmenni ha nem szeretnenk tudni a nemet?Vagy azert nem olyan egyertelmu a dolog ott sem?

Annyi edessegrol volt mar itt szo hogy most kimentem a munkahelyemrol es ettem egy szuperjo csoki+szeder fagyikat...

Remelhetoleg ma megyunk a KIKA-ba es megvesszuk a kokusz matracot,ha mar ennyire jo aron van.

Na puszi mindenkinek es kitartas a vegenekKép

Kataa

19+1

Kép
Kép
kataa

Bocsi a D ultrahang 3D-s akart lenniKépKépKép

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Csak megint én.......Kép
Kezt kicsit jobb kedvem lenni. Felhívott a párom anyukája, hogy hallotta, mennyire felidegesítettek a szüleim (anyám), és hogy nem foglalkozzak ezzel. Majd megoldjuk együtt...Kép Jól esett.Kép

Törpi
Nálunk is ez volt az utolsó csepp: tegnap mondta anyukám, hogy be kell irnia a szabadságát, és hogy akkor ugye két hetet ki kell vennie, ha meg lesz az unokája, mert akkor jön hozzánk segíteni. Hiába mondtam neki, hogy aranyos, de a párom szeretne velünk otthon lenni, és mivel kétszobás a lakás, igazán aludni sem tudna hol, hacsak nem a földön, teljesen megsértõdött. Akkor õrá már nincs is egyáltalán szükségünk... És nem fogja fel, hogy szeretnénk hármasban lenni, én meg nem tudom, hogyan értessem meg vele.

Egyébként pedig az sem megoldás,hogy leülök vele beszélgetni errõl a dologról, mert õ az a mártír típus. Egyszer már megpróbáltam, de az lett a vége, hogy õ akkor nem is jó anya, és jobb lenne ha öngyilkos lenne inkább. Egyszóval inkább hagyom. a párom meg jobb ha nem beszél velük, mert szegény igy is eléggé ki van akadva rájuk (hisz minden sírást õ lát), és nem biztos hogy anyámék jó néven vennék, hogy egy "idegen" szól bele, hogy õk mit is csináljanak.

Egyszóval NEHÉZ, NAGYON NEHÉZ!

De van azért jó hír is: mostmár éjszaka is éreztem a babócátKép

Kata007
Hol vagy????? Csak nem??????

Kataa
Jajj, miért kellett emlegetned a fagyit.......Kép Most honnan szerezzekKép Jajj, te, jajjKép

Szilcsike
szilcsike

Szilcsike
HAGYD RA. es egyszeruen mondd meg neki hogy harmasban szeretnetek lenni.

Tavaly, amikor meg volt csalad es csaladba szuletett a kisfiam, mi megmondtuk, hogy harmasban leszunk. lehet jonni latogatni de nem ittaludni. Aki ezt vallalta jott, aki nem, az ritkabban jott.

Nincs mas rokon aki itt lakna? Hogy esetelg anyud aludjon nala, nappal mehet latogatni, de amikor azt mondod ennyi, akkor ennyi.

O a TE babad lesz. Es sajna, elkepzelheto, hog anyud totalisan kisajatitana, ha nalatok lenne. Arr meg semmi szukseged ;)

Pusszancs
m

ps: turelmetlen vagyok Kép
martina

Törpi!

Annyiban fogok eltûnni, hogy otthon nem lesz netem, de azért néha bemegyek a páromhoz, vagy egy internet-kávézóba, és próbálok jelentkezni. A napi adagokat pedig szerintem a párom ki tudja tenni lemezre, és akkor a híreket el tudom olvasni. Ha pedig Almamag megszületik, a kispapa fog jelentkezni. Már ki van okítva.Kép

Kataa!
Akkor is érdemes. A babának még egy kontroll, nektek pedig öröm, mert az arcát láthatjátok, és hát ugye abból nem derül ki a neme. Kép Csak feltétlenül szóljatok a dokinak, hogy nem akarjátok tudni.

Örülök, hogy a Ti babáitok is mindenütt "jelen van", köszi, hogy írtatok.

Dió (és Almamag 33+5)
Dió

Dio,
OKs akkor szolok elore,csak biztos nehez lesz megallniKép
En is azert akartam hogy otthon is elgyen net ,mert nem tudnek csak ugy otthon ulni es az olvasat,TV-t is meg lehet unni,foleg miota na babanetes letem neha este is bekapcsolm otthon,pedig itt ulok egesz nap a gep elot sajnosKép
Csodallak hogy eddig is dolgoztal.orulok ha kibirom a 28.hetig....

Szilcsike,
Igaza van Martinanak,hagyd ra a dolgot es roviden kozold hogy Ti ezt mar megbeszeltetek a ferjeddel es mivel onallo no vagy igy szeretned.Csak megerti.
Nekem szerencsem van anyuval,imadom minden teren,es naponta hivjuk egymast csak UGY is.En szeretnem ha ott lenne a korhazban is es ha netan a ferjecskem kidol a csaszarnal akkor lenne beugro hogy megse legyek egyedul...
Utana 2 hetig nalunk lesz,de nem a a beleszolo tipus,sot remelem a segitsegemre lesz nagyon.
Bocsi a fagyiert de meg eletemben nem esett ilyen jol,pedig en nem is vagyok edesszaju miota terhes vagyok,bezzed ellotteKépKépKép
Kataa
19+1

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!!!

10 perce hívott Kata, hogy egy órán belül megcsászározzák!!!

Délelõtt volt NST-n, és megállapították, hogy beindult a szülés!KépKépKép

Kata hangja nagyon nyugodt volt, Õ egy igazi HÕS!!! Kép,Kép

Azt ígérte, értesít majd, ha meglesz Dóri,

Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép,Kép!!!!!!!!

azonnal jelentkezem majd a friss hírekkel!!!

Lányok, ha itt vagytok, szorítsatok velem együtt az én

drága Virtuális Barátnõmért, és a kis Dóriért!!!KépKépKép

Puszi:

Sheila és a holnap egy hónapos Melissa

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kataa,

Szerintem is elég, ha szoltok elöre, hogy nem akarjátok tudni a nemét... Akkor majd olyan látoszöget választ, hogy ne látsszon (vagy lehet, hogy amugy sem látszik).

Nekem nem a bátyám pampog, hanem a nagybátyám, aki minden héten jön meglátogatni a nagyit Kép A bátyám tudja már, hogy egy kismamának felesleges ellentmondani, és nem érdemes felhergelni Kép Különben én is azt veszem észre, hogy mostanában "pofátlanabb" vagyok... (ld. anyatigris)

Mi együtt lakunk az anyukámmal, de szerencsére ö is meg a párom is áldott jó természetüek, és egymással is remekül kijönnek, úgyhogy nekem tényleg nagy segitség lesz. A nehezebb tészta a nagymama, aki szintén velünk lakik - ö néha roppant idegesitö tud lenni, mert szeret(ne) mindenbe beleszolni, de hát ö meg már nem olyan sok vizet zavar.

Zita
23+5
ParaZita

Sziasztok!

Most 18 hetes vagyok, es eroteljesen fajni kezdett a hasam bal oldala, tompan mar 4 hete faj. Most otthon maradtam, es sokat fekszem. A nogyogy mindig megnyugtat, hogy semmi gaz, ez csak a meh novekedese, de a kornyezetemben mindenki azt mondja, hogy ez nem normalis, es meg kellene vizsgalnia.
Mit tanacsoltok?

Koszi a valaszt,
VUK
vuk

Sheila!
Mondd meg Katának légyszi, hogy nagyon-nagyon szorítunk neki!!!!! És jelentkezz légyszi, ha megtudsz valamit!Kép
Annyira jó ezKép, várni, hogy közületek kinek mikor indul el a CSODA!Kép

Szilcsike
szilcsike

Sziasztok!!!KépKépKép

Sheila! Köszönjük a gyors tudósítást, nagyon aranyos vagy! Dóri jól idõzített, a ballagást még megvárta!Kép Nagyon szorítok nekik4Kép
Sheila, remélem Ti is jól vagytok Melissával!KépKépKép

Kataa! Bár Dió is már válaszolt a kérdésedre, de a 3D-re szerintem is érdemes elmenni, nagyon-nagyon jó.Kép A nemét mi egyáltalán nem láttuk, és a doki (asszisztens) sem mondta meg, csak amikor rákérdeztünk. Akkor áttette 2D-be, és én akkor is csak úgy láttam, amikor konkrétan rámutatott. Tehát nem fogod "véletlenül" meglátni... Az már más, hogy eleinte én sem akartam tudni, aztán alig bírtam magammal, míg ki nem derült a lényegKépKép

Bringa, remélem jól sikerült a vizsgád!Kép

Csipkebogyó, neked is drukkolok, hogy minden jól menjen!Kép

Most örülök, hogy nekem nem kell tanulnom, biztos képtelen lennék koncentrálni. Én októberben fogok szakvizsgázni és fogalmam sincs, hogy egy pár hetes baba mellett hogy fog menni a tanulás... Elhatároztam, hogy a nyáron elkezdek tanulni elõre, de nem bírom rávenni magam, október még annyira messze van!

Puszi mindenkinek.

Zsanci (30)
zsanci

Sziasztok!

Gumicukor és Dió: kösz az infót Halacskáról, akkor majd írok neki SMS-t. (én okos, most jutott eszembe, hogy +van a száma Kép)

Mi Anyut hívtuk segíteni a szülés után, 1 hetet beszéltünk meg, de sajnos halálra idegesített már az elsõ napon, én meg nem akartam szólni, hogy inkább menjen haza, mert nem érdemelte meg, hogy megbántsam. Szóval fõtt a fejem, mit is csináljak, a Férjem nyugtatgatott, mert õt nem zavarta Anyu, csak engem valamiért. (azt hiszem, örökké félelmet láttam a szemében, mert elég kutyául voltam és nagyon aggódott - ettõl meg csak betegebb lettem lelkileg) Na, szerencsére 3 nap után valamiért vissza kellett mennem az orvoshoz, és ha már kocsival jöttünk be Pestre, akkor hazajött velünk, azt mondta, elboldogulunk mi nélküle is a Babucival Kép Nem mondom, hogy nem volt kissé sértett az önérzete, de becsületére váljék, önként "vette a kalapját"! De ezután is, bármikor hívtam, szívesen jött segíteni Kép Kép
csak legfeljebb nem aludt már nálunk. Most is segít minden nap, csak mostmár kicsit könnyebb elérnie minket, mert beköltöztünk a mellette lévõ házba Kép és tök jól elvagyunk.

sziasztok:
ildikó
ld

Csipkebogyó
Nagyon ari vagy, csak most olvastam a tegnap éjjeli üzidet.
Remélem, már sikeresen túl vagy a beadáson és éppen durmoltok! Azért ha felébredzs, írd meg, mi a helyzet!

Csipkebogyó, Csics, Dió, Norci, Sasha, Forti, Zita, Törpi (és akik még szorítottak)
Sikerült a vizsgám! Kép Nagyon köszi, látjátok, a hatása is megvolt. Kép
Sasha, köszi a pluszdrukkot is, ettõl még könnyebb volt! Kép

Törpi
Én azt szoktam csinálni, hogy átirányítom a mobilt a vezetékesre, s akkor már csak 1 van legalább.

Kamilla
Arra figyelj, hogy a vas és a kalcium, vagy a kálcium tartalmú kaják között teljen el leg. 3 óra! A koffein pedig gátolja a felszívódását. Folsav és C vitamin segíti. Csak azért tudom, mert nálam is ez a helyzet.
Ha a HGB, HTK, VVs (hemoglobin, hematokrit, vörösvérsejt)értékeid alaxcsonyak, ne aggódj, ez mind a vérszegénység miatt van.

Norci, Szilcsike
Meg tudlak érteni Benneteket, de fel a fejjel, küldök nektek mosolyokat Kép Kép Kép Kép
Egyébként az én "anyósom" (nem igaiból, mert nem vagyunk összeházasodva a párommal)már régebben felajánlotta, hogy szülés után két hétig itt lesz. Én örülök, mert azt hiszem, mégiscsak könnyebb lesz így, a párom sem biztos, hogy utána sokáig itt tud lenni (munka klföldön). Azért félek is, mert már néha most is vannak eltérõ nézeteink, de majd meglátjuk.

dec8
Nem semmi anyukád van! Kép De azért jó, hogy a dokid is ilyen jó fej.

bocs a hosszúságért, üdv mindenkinek,

bringa (28+1)
bringa

Zsanci!
Köszi igen, ari vagy, hogy kérdezted! Kép
bringa
bringa

Zsanci!
Köszi igen, ari vagy, hogy kérdezted! Kép
bringa
bringa

Bringa!
Igen, a vvs, a htk es a hgb az alacsony. Szerencsere a folsavat mar tobb honapja szedem, mert ugy tudom mar baba elott el kell kezdeni szedni. Hohes C-t pedig literszam iszom Kép

Nem tudjatok hany hetes kortol erdemes elmenni a 3D-s UH-ra?
Mar ugy varom en is, hogy nagyobb legyen es lathassam Kép

Hajra Kata es Dori baba!!!! Kép Kép Kép

kamilla(8+0)
kamilla

Kamilla! Mi elõször kb. 13 hetesen voltunk, akkor még nagyon pici volt a baba, de jó volt.Kép Nagyon aranyosan mozgott, pl. összekulcsolta a kezeit a popsija mögött. Azóta is mindenkinek ez az akciója tetszik a legjobban. Kép

Szerintem a 12. hét elõtt egyébként nem érdemes.

Zsanci (30)
zsanci

Kata007KépKépKépKépKépKépKépKép

Kismillió drukk megyKép

BringaKép

Gratulál,ok a sikeres vizsgádhozKép

puszi
sasha
22+0

Kép
sasha

Katának ezer drukk-drukk! Kép

Vuk!
Én is úgy tudom, hogy az ilyen jellegû fájdalom természetes, és a méh növekedése okozza. Nekem is volt az elején. A pihenés persze nem árt, de fontosabb, hogy ne aggódj. Lányok, szerintetek?

Na, mára hazamentem. Jó estét, pihentetõ éjszakát mindenkinek!

Dió (és Almamag 33+5)
Dió

Kata
hajrá! Kép

Vuk, Dió
Nekem is fájt az elején, de nem volt vészes. Azért, ha sokat fáj, és nagyon, szerintem érdemes dokihoz elmenni, hogy megnyugtasson Kép Ja, és sokat pihenni!

Sasha
Köszke Kép

Kamilla
Mi 22 hetesen voltunk, aranyos volt nagyon, de legközelebb inkább a 30. hét körül fogok menni, mert akkor már egy kis zsírpárna is rakódik majd rá, s az arca is jobban kivehetõ. Szerintem a 12 hetes UH 2D-ben is nagyon klassz, mert igazán akkor látni egyben az egész babut, s, ahogy ott kalimpál... Kép
Persze elsõ babánál szerintem is nagyon nehéz kivárni a heteket.
üdv,
bringa (28+1)
bringa

Dió,

Nekem is vannak hasonló, kijáratközeli érzéseim.Néha úgy nyomja a szeméremcsontjaimat belülrõl, hogy én is azt hiszem most kiesik.És általában fekvés után jön elõ, kis idõvel miután felkelek elmúlik...Kép Ki érti ezt? Azért én is kiváncsi leszek a jövõ heti UH-ra.

Norci,

Ugye nem harapod le mindenki fejét ma? Kép A szülõk már csak ilyen fárasztóak. Én néha nem túl kedvesen beszólok az anyukámnak, amikor túlaggódja magát, hogy szerinte hány éves is vagyok? És hogy esetleg én is el tudom dönteni....meg utálom, amikor mindent kivesz a kezembõl...Kép
Szóval próbálom nevelni és kevesebbet puffogok magamban, inkább megmondom neki.Néha viccesen ,néha kevésbé. Eddig úgy tûnik, hogy fejlõdik...Kép

Hajrá Kata007 és Dórika!

Nyuszi
32.
Nyuszi

Sziasztok!
Na ma megint nehezebb napom van... eddig egesz jol birtam, de most eltorott a mecses....
eleg volt mindenbol... "haza akarok menni" de hat tthon vagyok... csak egyedul es nem jo.

mar ettem csokit is, de nem segitett....
tegnap tok jol voltam, ma meg megint nem.
m
martina

Kata!

Most olvasom....nagyon izgi, drukkolok nektek! Kép
Várjuk a híreket!

Martina!

Ne szomorkodj! A Te kis manócskád is nemsokára megszületik és bizonyosan kárpótol majd mindenért téged! (És biztosan nem maradtok egyedül!)

üdv
any (38.)
any

BringaKép!

Ügyi vagy, gratulálok a vizsgádhoz!

Kata007!

KépKép
Nem semmi a kis Dóri, nõvérke elballagott, akor már õ is jöhet, így mindenki kívánsága tejesül!Kép

Pucúr és Dóri 37
Pucúr

Martina!

Olyan szívesen melletted lennék, hogy ne légy egyedül! Ne szomizz, na....
A gyerkõc tényleg kárpótolni fog egy csomó mindenértKép

Fel a fejjel, kitartás, bátorság! Sírd ki magad aztán sz...j az egész világra és mutatsd meg, hogy nem akárki vagy ám, sõtt... Te egyedül is boldogulsz úgy mint más családdal!KépKép

Na, ne szomizz már!KépKép

KataKép

Mi van már, az egy óra letelt! Sehol semmi hírhozó?KépKép

Pucúr 37
Pucúr

Pucúr
Köszi Kép
Ti hogy álltok?

Martina
Mi veled vagyunk! Kép Kép Kép Ha összeszámolod, 64 pocakos és 64 babuci. Bocs, 65 (igaz, Viki?) Hogy mondhatod, hogy egyedül vagy????? Kép
bringa

Sziasztok!

Nyuszi!
Szerintem senkinek nem haraptam le a fejét Kép Ja és azért remélem Kata fájásait sem az én levelem indította el Kép

Kata007!
Veled vagyunk!

Martina!

Tényleg ne légy szomrú, ha sírni van kedved sírd ki magad. Próbállak vigasztalni és mindemellett nagyon tisztellek, mert erõs vagy (még ha el is törik a mécses) én egyedül nem biztos, hogy végig tudtam volna csinálni, azt amit te eddig! Neked biztos, hogy tovább is menni fog.

Amugy ma az idõ is ilyen és ma nálam is eltörött a mécses (hosszú hogy miért, de szerencsére nem apucival van baj) és akkor megeresztettem egy névtelen b. telefont és az kellõ elégtétel volt. (Mielõtt bárki ítélkezne, sajna elég csúnya dologról van szó, így az illettõ már nagyon megérdemelte, de nyílt fórumon nem szívesen mesélek róla.)
Norci

Kép HURRÁ! Kép
Kata! Nagyon izgulok Érted, meg Dóribabáért!!!!

Lányok! Azt hiszem családi ügyekben kimondottan szerencsés vagyok. A mamám és az anyósom se afféle túllihegõs fajta. Tényleg nagyon rendesek, hagyják, hogy éljem az életemet, de mindig ott vannak, ha kérem õket, hogy segítsenek.

Norci! Szilcsike! KépKép
Igazán átérzem a nehézségeiteket!

Szilcsike! Kép
Inkább legyél egy kicsit konok, és fõleg határozott MOST, minhogy késõbb már ha akarnád se tudnád helyére tenni a dolgokat óriási sértõdések nélkül!

Csipkebogyó! Kép
Szurkolok, hogy minél elõbb kipihenhesd Magad! Ha szép nyugiba ellazulsz majd, akkor azonnal a babuli is jobb kedvû lesz odabenn...

Jaj, Lányok!Kép
Hogy el ne felejtsem, csináltam profilt! Sajnos csak ebben a formában hagyta beírni az azonosítómat, azért én még ugyanaz vagyok! Kép i_ancsa=iancsa

iancsa
20+3

Kép
Kép
iancsa

Sasha! Kép
A legeslegtöbb folsav a csirkemájban van: 100 grammban 770 mg!!!
A vegáknak meg a a legjobb a fõtt lencse, meg a sárgaborsó. Kb. egy csészényiben van 140-180 mg!
Egyetek sok folsavat! Kép

iancsa
20+3

Kép
Kép
iancsa

Sziasztok!
Martina, elmondanád majd, hogy t.k. mi is az az amnio?

A családi aggódáshoz csak pár szót:
egy ismerõsöm, aki már túl volt a szülésen, borzasztóan idegesítette a nagymamák jelenléte. Hol az egyik volt náluk, hol a másik. Állandóan fõztek, mostak, bevásároltak, soha nem hagyták egyedül. Ez lehet nagyon jó, de lehet idegesítõ is. Õ szépen leépítette a gondoskodást, mire a nagyik el is maradoztak. Aztán az ismerõs kismama egyedül maradt, férjecskéje újra visszament dolgozni a szabi után és rászakadt minden. A végén visszasírta a segítõket, nagyon megbánta, hogy elküldte õket. Szóval nehéz, ha az embernek egyedül kell mindent elrendezni, én már elhatároztam, hogy hagyom, csináljanak, amit akarnak, csak pihenni tudjak szülés után. Én érzem, hogy Ti is érzitek ennek az "elnézésnek" a szükségességét, ezt csak megerõsítésként írtam. :-)))

Pemeske, én is egyedül járok terhesoktatásra, mert a párom pont addig az idõpontig dolgozik, amikor a felkészítõ kezdõdik és a munkahelye a város másik végében van, tehát inkább nem erõltetjük a dolgot. Mások is vannak így, egyáltalán nem ciki. Ráadásul, mivel tudom, hogy nem nagyon szereti az eü -i problémákat hallgatni és volt már olyan oktatás, amikor én is majdnem rosszul lettem a hallottaktól - szóval így nem is nagyon mondogatom, hogy jöjjön, úgy sem apás szülés lesz, csak a vajúdóban szeretném ha ott lenne, ahhoz meg nem kell nagyon oktatásokra járni.

Bringa, Csipkebogyó, szurkolok, hogy a sok befektetett energia eredményes legyen, és sikerüljön minden vizsga!

Viki, remélem nincs nagy gond, csak fel a fejjel és gondolkodj pozitívan!

Mára ennyit, mindenkinek türelmes babavárást és jókedvet!

Üdv: Ágota 32
Ágota

Bringa!

Hétfõn befekvés, aztán meglátjuk. Most, hogy Kata mégis elõbb szült adna valaki egy mobilt, hogy én is gyorsan tudjak informálni benneteket?

Pucúr 37
Pucúr

Kedves Kata007!

Szeretnék Neked elsõk között szívbõl gratulálni a pici Dórihoz, és jó egészséget, sok boldogságot kívánni. KépKépKép

Most kaptam az sms-t Katától, Dóri 16.50-kor született, 4000 grammal és 55 cm-rel.

BGabi
bgabi

Kedves Kata007!
Elõször is hatalmas gratuláció Dóri babához! Sajnos a beszámolódat nem fogom tudni elolvasni, de ha újra gép közelébe kerülök, mindenképpen visszakereslek majd!

Kedves Ildikó, Sasha, Forti, Dió, Beszti, Ágota és akik aggódnak értünk!
Köszönöm a bíztató szavakat, õszintén bízom benne, hogy nem lesz komolyabb baj. Sajnos azért nem maradéktalan az optimizmusom, mert nem arról van szó, hogy kis súllyal foglak születni (egyikük hétfõn volt 1600 gramm, a másikuk 2000 gramm körül), hanem az, hogy az egyik baba mellkasában folyadék van, és emiatt a kis tüdeje nem tud fejlõdni. Ha megszületik, leszívják a folyadékot, és megpróbálják gyógyszeresen kezelni, hátha tudnak segíteni rajta. Szóval azt mondták, hogy max. 2-3 hétig maradhatnak még a pocakomban, utána császár, addig viszont engem is megfigyelés alatt tartanak, és kapok gyógyszereket, amik a babák tüdejét érlelik addig is.
Azért szorítsatok nekünk, és ígérem, mihelyst tudok, jelentkezem! Ha valaki elküldi a telefonszámát, biztosan küldök egy sms-t, hogy mi a helyzet.

Mindenki vigyázzon magára nagyon, és fel a fejjel, ez a mai rossz idõ úgy látszik senkire nincs jó hatással (kivéve Dóri babára!:-)))

Sziasztok:
Viki (30+5)
Viki

Kata!
De jó, szívbõl gratulálok! Sok tejcsit, nagyon jó babázást kívánok! És várjuk a sztorit! Kép

Lányok
Nekem annyira hihetetlen, hogy mi is el fogunk jutni idáig! Mármint, hogy egyszer csak közöljük, hogy xxxx gramm, xx cm. Kata minden nap írt, s most pedig egyszercsak kibújt aDóri. Olyan hihetetlen! Azt hiszem, én még nem készültem fel. Jó, hogy van még 2,5 hónap! Kép Azért félek egy picit (nem igaz, nagyon félek), de ugyanakkor nagyon várom, hogy itt legyen velünk Hanna. Errõl jut eszembe, tudja vki, hogyan lehet a Hannát becézni? (vagy menjek át a NEVEK topicba? Kép )

Ágota
Köszi, ezzel a sok szurkolással minden könnyebb Kép

Pucúr
Ha 9-éig szülsz, ide írhatod a paramétereket (utána 1 hétig nem vagyok) 30-2510176, szívesen tolmácsolom a többieknek.

üdv, bringa (28+1)
bringa

Viki
Nagyon szorítok! A fenti telószám term. számodra is elérhetõ Kép
bringa
bringa

Sziasztok nénik!

Dóribaba vagyok, és eddig Kata007 hasában bújkáltam. Ma császárral sikerült megszületnem, apukám végignézte az egészet. Súlyom 4000g, 55cm hosszú vagyok, és teljesen egészséges. Anyukám jól viselte a szülést, õ is jól van.
Nagyapám szerint egy tündér vagyok, apukám szerint egy istennõ. Na ezen igazodjak el. Kép
Már fényképeim is vannak, amelyek megtekinthetõk itt a kérdõjel alatt:
[url=http://www.doribaba.tk" TARGET="_top]http://www.doribaba.tk[/url]
Kicsit kapkodva rakta fel apukám, de a képek jók.

Nehéz volt ez az elsõ nap, most megyek aludni.

Dóribaba
Dóribaba

Szia bringa!
Köszi a megnyugtatást!A tanfolyam jó volt, és tényleg elég sokan voltunk "egyedül".Teljesen kedvet csináltak a szüléshez. Még ha csak a fele is igaz, akkor is jobb, mint amit rémálmaimban elképzeltem.Már alig várom, hogy láthassuk a mi kis mocorgónkat.
Még egyszer köszi! Szia!
Pemeske
pemeske

KataKépKépKép

Lementem kutyit sétáltatni és mire feljövök itt egy szivderitõ smsKép Gratulálok mindannyiótoknakKép Várunk vissza, sõt az elsõ napokból azért majd még ugye átlátogatsz hozzánk?Kép Jó lenne, mint ahogy a többi elsõ naposnak is mindig örülök, ha hozzászólnak a dolgokhozKép
Minden, minden nagyon jót kivánok NektekKép
A babás táblát most rögtön nem tudom dobni sajna, mert a párom kikapta a vinyót amin van és most nem elérhetõKép De ami késik nem múlik erre az alig pár órás Dóri baba a bbizonyitékKépKépKép

pusziKép
sasha
+

Kép
sasha

KépKATA ÉS DÓRIKép

Nogyon sok boldogságot kívánok nektek persze az apunak és a tesóknak is!KépKépKép

Na megyek és megnézem a kérdõjel helyén lévõ képet. Olyan izgi! És olyan hihetetlen! Nehezen tudom elképzelni, hogy kijön a hasamból és kész.

Bringa!

köszi, élni fogok a lehetõséggel!

Pucúr 37
Pucúr

Kata007! és Dóri!

Gratulálok Kép

Norci
Norci

DÓRIAPU!!!!!!!!!!

Rákattintottam, de a kérdõjel helyén még semmi!
Én is látni akarom az ISTENNÕT!!KépKépKépKépKép

Pucúr
Pucúr

Kata! Kép

GRATULÁLOK!

Kép

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: