A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

És had küldjek még egy képet, ilyet még nem is csináltam soha...
Szemből Kép
Kép

nadine81

Tünde, Angi, Eszti DRUKK!!!

Ildi!
A homeos bogyókat Gödöllőn veszed?

Becsi
becsi
Iklad

Angiról is van hír és lemaradtam? Meséljetek!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Képkicsinyítés (had mutassam meg én is, mit tudok! Kép)
Windows Intéző, ott a Képek mappa (nekünk ott vannak a f.gépről feltöltött képek), majd az a mappa, ahol a kicsinyíteni kívánt kép van, dupla katt, előjön nagyban, fent a menüsorban (lehet, hogy nem így hívják Kép) Image, aztán Resize, és ott szoktam a kívánt méretre lecsökkenteni, elmenteni, utána pedig feltölteni.
Hú, de király vagyok! Kép Kép Kép
Bár Szelivié egyszerűbbnek tűnik! Kép

nadine81

Eszti! Neked már tényleg lent van a hasad! Enyém ugyanígy biggyed lefelé! Kép

Nadin! A te pocid is jó nagyot nőtt! Szemből egészen óriásinak tűnik! Kép

KépKép
nicika

Cory: még semmi hír Angiról...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Átfutottam a tegnap esti hozzászólásokat!

Lehet lemaradtál?
Ha már úgyis napvilágot látott a hír: Angit már nem engedték haza! Ha éjszaka nem történt semmi (én úgy tudom nem történt), akkor ma indítják neki! Köszönt mindent drukkot! Most ki van kapcsolva... majd üzen vkinek!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nicika, türelem, én is azon vagyok. Bár nagyon nehéz, de minden időt ki kell használni, hiszen ne felejtsd, ezek az utolsó napok, hogy ketten vagyunk a babával egészen. Kép Még simán lehet, hogy végigcsinálok egy hetet, vagy kettőt, ugyanis semmi jel nincs, fájásnak nyoma sincs.

Fogadok, hogy nem gondolták a csajok, hogy egy napon fognak babázni! Tünde, Angi, nagy-nagy hajrá!!!! Kép

Anita, azért téged se felejtsünk ki, hogy már UH szerint bármikor esedékes Botika!!!! Kép

Cory, Angit tegnap bent fogták a kórházban, és ha ma reggelig nem indul be a szülés, akkor indítják ma neki is. Kép

Puszi

Eszti
Vendég

Angi, Tünde
Drukk nektek...
Lettymama2

Nici,
húúú, ha látnád oldalról, amikor úgy Istenigazából kitolom! Kép Kép Kép

nadine81

Tünde,Angi: mennek a hatalmas drukkok Kép Hajrá, hajrá anyák és babák. Kép

Eszter: csodálatos a pocakod. Kép Hatalmas és nagyon lent van. Kép Kitartás és erő legyen veled. Kép

Cory és mindenki: nagyon óvatosan odakint. Az esésekkel pedig különösen vigyázzatok, mert nagyon veszélyes lehet. Kép

Mindenkinek mennek a drukkok. Kép

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

<blockquote></blockquote>

<blockquote></blockquote>

KépKép
nicika

Nagyon izgalmas lett a hangulat! Anginak és Tündinek kitartást, jó erőt kívánok.

Ahogy visszaolvastam, a szopizás (de jó is az) most aktuális témává vált. Ugyan nem tartom magam szakértőnek, viszont volt szerencsém mindkét gyerkőcömet 1 évig szoptatni, és a tapasztalatomat szeretném leírni. Anno /8éve/ nem volt ilyen szuper forum még, és a kórházban sem volt annyira szoptatási tanácsadás, ezért nálam borzalmasan nehezen indult a szoptatás. Tejem volt bőven, úgyhogy szoptattam ezerrel a manót. Aztán nem gyarapodott. /ez még kórházi story/ Tanácsra megmértük, hogy mennyit szopik, hát 25 perc alatt 0 grammot sikerült. Ugyanis a kis bestia csak cicizett. Nem szívta igazán, csak szopogatta a mellemet. Én nem láttam a különbséget, imádtam a kezemben fogni, hagytam még azt is, hogy alukáljon egy kicsit, gyönyörködtem benne. Ettől aztán a mellbimbóm úgy felpuhult, hogy vérzett, nem is szoptathattam az egyik mellemből fél napig, hogy ne nyeljen vért a manó. Császár után voltam, a mellem mint egy dinnye, és a gyerek nem gyarapodott. Teljesen kikészültem. Aztán egy kedves idős nővérke mellém állt, és megtanította a babát és engem is:"Tessék összenyomni a mellbimbót, és jó mélyen a szájába adni a babának. Azt, hogy igazán eszik-e, az arcán láthatja: ha szíváskor egy pici gödröcskét lát a pofiján, akkor biztosan van vákum, tehát szívja a tejet. Nem szabad, hogy 15 percnél tovább mellen legyen az elején, mert a mellbimbó érzékeny bőre még nem szokott hozzá, ezért sebesedik ki. Később majd engedheti pihikézni, az első napokban viszont noszogatni kell, ha nem elég ügyes a baba." Igen katonás volt, de egy áldás. A fiam egy szopás alatt megtanulta a technikát, és ha kiesett a ritmusból, én tudtam noszogatni. "olyankor vegye ki a szájából, és újra adja oda a mellét" A súlya elindult, és 6 hónapos koráig csak szopizott, sőt még 2 tejtestvérkéje is volt. A lányom eljátszotta velem ugyannezt, de ott már résen voltam. (akkor sem segített igazán senki a kórházban) Õt gyorsabban meg tudtam tanítani.
Lehet, hogy csak az én gyerkőceim ilyen kis huncutok, de gyanítom lesz még néhány ilyen babóca, ezért írtam le, hogy ti mások "kárán" is tanulhassatok.

Bocs, kicsit hosszú lettem.
Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Zsuzsi! Éz is nagyon hasznos volt! Kép

Angi, Tünde! Küldöm a sok sok energiát! Kép

Nyf

Melitta

Kép
nyf

Zsuzsi: ha jól van mellen a baba, akkor az elején sem sebesedik ki a mellbimbó. Nálatok valszeg azzal volt gond, hogy csak "szopogatta", és nem volt elég mélyen a szájában. Az tényleg bekavarhat. De pl az én nagyobbikom a 15 percektől éhenhalt volna.

cory
Budapest

Sziasztok!

Nagy nagy drukk a leendő anyukáknak! Ügyesek legyetek és vigyázzatok a csajokra!

Nicika,
segíts nekem megnézni a táblát, légyszi-légyszi!

Medike
30+5

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Zsuzsi,
az ember nem is gondolná milyen nehéz is ez a szoptatás téma, amíg át nem éli!

Nagy drukk a szülőszobásoknak!
Irígykedem ezerrel.

Egyébként az elkövetkező 2 hétben minden dolgomat elintézem és belépünk a 9. hónapba is.
Szóval márc. elején szülni akarok! Úgyis nagyobbnak mérik a babót 2 héttel, a CTG szerint is aktív a méh, meg a hasam is leszállt.

amúgyis pont akkorra lesz meg a hitel amikorra ki vagyok írva és személyesen kell közjegyzőhöz menni, addig nem adják a lét. A kórházba meg nem jön be, hogy ott írjak alá.
És jó lenne ha lenne 1-2 hetes a picur amikor hurcolkodunk.

Szóval márc. elejére megbeszélem a babával, hátha belemegy!
katicuska

Medike! Elküldtem mailban a jelszót!

KépKép
nicika

Tünde! Hajrá! Kép Nagyon szorítok!!!! KépKépKép

Nici! Szinti is jön időben, ne siettesd! Kép

Angi még minidg nincsen bekapcsolva. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

AnnácskaKép NadineKép EsztiKép
Nagyon szép pocitok van!!Kép

Nadine
A zuhanyzós kép nagyon jó, nagyon tettszik!

Voltam ma a 6(!!!!) CTG-n, Márk baba fennt volt, olyan szívhangot produkált, hogy több szülésznő is megnézte, 100-200-ig minden volt, fájásmérőn a legnagyobb értékem 90 volt.
A doki is megvizsgált, tök ZÁRT a méhszáj, kérte hogy menjek szombaton is hozzáKép, mert meg akar nézni, de nekem van egy olyan érzésem, nagyon kellemetlen lesz, mert meg fog ugymond piszkálni, hogy valami legyen már! De ha nem szombaton, akkor kedden fogja ezt csinálni, tuti mert a barinőmnél is ez volt, megnézte kicsit erősebb kézmozdulatokkal, rá 1 napra meg is szült!

A. 39+1
Vendég

Halihó, Kismamik!

Minden szülőszobásnak hatalmas drukk!!!!KépKépKép DE JÓ MÁR ERRÕL OLVASNI!!!!!!

Cory,
vigyázz magatokra, tegnap én is kétszer akartma elzuhanni.
Szintén tegnapi "eredmény", hogy nem voltam elég fürge, és nem tudtam kitérni egy kb. 50-es jól öltözött asszony elől, aki gőzmozdonyként közlekedett, ezek után összeütköztünk, ő lemarházott és lek...zott engem, én meg úgy meglepődtem, hogy elkeztem röhögni. Persze nem esett jól, de mit lehet ilyen nagy hülyével kezeni?
Ma pedig két fiatal meghógolyózott, mert nem tudok gyorsan szaladni és menni sem. Tehát kitűnő célpont vagyok. Kép Begörnyedtem, hogy legalább a pocakomat védjem. NNNNNA, erről ennyit. Persze, szemtanú nincs.

Ma voltunk kókuszlevételen, nagyon fájt, az asszisztens csinálta, pedig olyan aranyos nő.
Vérvétel is volt, asszem az utolsó, és CTG is, ahol Kisbence bealudt, ezért jól megrázták a pocimat, aztán jött a méltatlankodó boxolás-sorozat ezerrel, a szíve 170 körülire ment.

A szülési szabit én kivettem, az OEP székház melletti épületbe kell vinni a papírt (lila keretes zöldablakos épület), a munkáltatói igazolással együtt.

Én a táppénzes papírt mindig személyesen vittem be, így 2 hetente jött is píz a számlámra.

Jók legyetek, puszi mindenkinek!

Lyly
36+2!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
lyly

Látom semmi hír még a lányokról.

Szopi
A nagyobbik fiamnál 40 percig tartott egy szopi, míg a kicsi 15 perc alatt jól lakott. Azóta is igazi kis zabagép. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Még Tünde sem jelentkezett, pedig azt mondta hogyha van valami híre akkor ír vagy hív! Úgy izgulok értük! Kép

KépKép
nicika

Cory: mint mondtam, szakértő nem vagyok, csak saját tapasztalatomat írtam. Lehet, hogy igazad van, az biztos, hogy a gyerkőcök jól elszopizták a mellbimbómat 25-30 percig, miközben tejcit nem ittak, és a mellbimbóm mindkét esetben kisebesedett. Az első alkalommal rosszabb volt, mint mondtam másodszor már résen voltam, de bizony az elején a csajszi megint átvágott a palánkon.
Gondolom én, hogy a 15 perc nem szentírás, mint ahogy a gyerekek is különbözőek. Én sem mértem stopperrel az időt sose, de akkor ésszerű tanácsnak tűnt a kezdeti nehézségek lekűzdéséhez.

Katicuska: hát igen, az olyan gyerkőcöknél, akik nem elég falánkak, és rá kell ébreszteni őket a technikára, elkél egy tapasztalt segítő, de utána már a világ legkönnyebb, legegyszerűbb, legtermészetesebb, és LEGSZEBB dolga a szoptatás. Szerintem. Kép

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Nicika,
Köszönöm!

Lyly,
mi az a kókuszlevétel? És miért kell?

Medike

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Zsuzsi: nem akarok kötözködni, de felázás, kisebesedés rossz szopási technika miatt szokott lenni.

cory
Budapest

Cory: szerintem egyről beszélünk. Kép

Kép
KépKép
zsugyu

Ja, és a néni a 15 percet mellenként értette /össz 30 perc/, így már barátibbnak hat az ő "türelme" is, nemde? Egy dolog tuti. Azóta is áldom, és mindenkinek tanácsolom, kérjen segítséget. Én magabiztosan mondtam, hogy nekem megy, köszi, a baba szopik, ügyesek vagyunk mi. /azt sem tudtam, hogy ilyen "kamu-szopás" létezik egyáltalán, hogy a mellbimbót mélyen be kell kapnia a babának, nem csak a végét, stb. Honnan tudtam volna? senki nem mondta, sőt a könyveim, pedig volt belőlük bőven, erről nem írtak. Arról szól a fáma, hogy szoptatni kell mert az a legjobb, hogy sok folyadék, stb. De hogy azt meg kell tanulni mindkét félnek, hát nem olvastam semmit. Úgy gondoltam, azt csak egyféleképp lehet, pedig nem tartom magam tudatlannak. Egyszerűen tapasztalatlan voltam/ Az egészet csak figyelem-felkeltésként hoztam szóba.
Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

ZsuzsiKép Nekem nagyon hasznos volt, amit írtál. Végül is tényleg arról van szó, hogy 1. legyen türelmünk a kezdeti nehézségek ellenére is továbbszoptatni 2. segítséget kérni olyanoktól, akikben megbízunk és akiknek van ebben tapasztalata 3. nem bepánikolni, ha nem megy azonnal Kép

indianyo

Zsuzsi: én is azt gondolom, hogyha gond van, segítséget kell kérni (én is tettem). De szerintem fontos, hogy képzett, hozzáértő legyen, mert sok a félinfó a köztudatban.
És igen, fontos, hogy ne csak a mellbimbót nyalogassa, hanem minél mélyebben bekapja az udvart is a baba. Nekem a próba az volt, hoyg jól van-e a szájában, hogy icipicit meghúztam a mellem. Ha kicsúszott a szájából, akkor nem volt vákum, szóval nem volt jól mellen, akkor újabb próba Kép
A 15 perccel meg így sem értek egyet Kép De majd hátha jön Borcsa, és elmondja, mi a helyzet Kép

cory
Budapest

Vikó! Kép

Cory: Szerintem hagyjuk ezt az idő-intervallum kérdést. Én sem vagyok híve a szabályozásoknak, /pl. mérlegünk sem volt soha/ csak azt a nénit védem, aki akkor az "életemet" mentette meg. Õ ennyit mondott, és azért, mert én sopánkodtanm, hogy az én gyönyörű, okos fiam milyen sokáig szopik, mégis éhes, és nézze milyen a mellem. Lehet, hogy azt akkor egyénre szabta, lehet hogy nem, segített, és ez a lényeg. És bizony most sem tudnám megmondani, hogy mennyi ideig szoptak. Minden alkalommal változó volt. Látszott rajtuk, hogy elég a tejci. Persze a "látszott"-at is ki kellett tapasztalni.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="aa00aa">Lehet, hogy én vagyok nagyon kipihent, de szerintem ugyanarról a dologról beszéltek...és én mindkettőtökkel egyetértek - bár még sose szoptattamKép

Mi van már Angival és Tündével? Úgy értem magam, mint régen a kispapa a szülőszoba előptti várófolyosón Kép </font>

indianyo

Vikó! Neked van igazad, és jó látni, hogy egy kicsit a gép elé merészkedsz, tehát jobban vagy.(?)

Lenne egy kérdésem. Láttam, hogy többen vettetek szopipárnát. Nálam ez eddig nem volt, de érdekelne. Tényleg olyan jó, és használható, mint írják? Lehet, hogy egyet most én is kérek a páromtól. Bár én imádom a babát a karomban fogni, és arról nem mondok le. Jól látom, hogy a párna csak alátámasztásként szolgál? Akkor a karjaim nem fáradnak annyira? (Az jó ötlet.)

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

<font color="aa00aa">ZsuzsiKép Én még nem szoptatok, de nem bírnék már meglenni a szopipárna nélkülKép Isteni találmány, kemény, stabil, jól be lehet a hát mögé vackolni és kényelmesen csücsülni, meg éjszaka is jó alváshoz. Szopiügybn is biztosan tud valaki megnyugtatót mondani majd neked róla Kép Bár, ha itt vannak a tesó kőcei, akkor közelharcot vívunk a párnáértKép Kicsi Bubimanót ezzel szoktam a nagyágyon körbebarikádozni, hogy ne essen le egy nagyobb fordulatnál, és még
erre is tökéletesKép
Nem vagyok jobban, csak többet vagyok ágyban, így könnnyebb egy kicsit. Minden alkalommal, amikor hívás jön, benézek ide is, hogy tudjam, mi van a kollégákkalKép</font>

indianyo

Angiról, Tündéről semmi hír?

cory
Budapest

Cory,Zugyu
Én is egyetértek Vikóval,szerintem is egyről beszéltek, de lehet, hogy én s túl kipihent vagyok.KépKép

Vikó
Neked nem ment össze a hungarocell a párnába, nekem szinte már csak a fele van benne. Bár szerintem most használható.

Zugyu
Nekem már akkor is megérte, ha csak alvásra használom, és szoptatásra nem fogom. Nekem sokat segít az alvásba. Szoptatni még nem szoptattam, majd kiderül, hogy ott milyen lesz, de utána is jó hasznát veszed szerintem.Kép

Tényleg mi van már a lányokkal?Kép

Eszti
Te is jelentkezz, ha otthon vagy!Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Hát most, hogy szülnek a csajok, olyan csend is van itt.. Kép Máskor alig bírtam viszaolvasni egy délután termését is, most meg elég sovány minden! Már gondolatban mindenki szül! Kép

Katicuska,
akkor jó társalgást a Babával, remélem meg tudod győzni, hogy akkor jöjjön! Kép

Alina,
húúú, milyen zuhanyzós képről van szó?? Velem kapcsolatban írtad délután, de én nem tudom miről van szó! Kép
Basszus, megvan!! Kép De hülye vagyok! Kép A babák ahogy jönnek ki a zuhanyból?! Kép Kép Kép
Én meg már nem tudtam mit láthattál! Kép Kép Kép

nadine81

<font color="0000ff">Sziasztok!

Hát először is: TÜNDE, ANGI, ESZTI drukk!!!!!Kép
Hú de izgi, jönnek az újabb kisbabák! Hiába, ha egyszer a babaeső beindul! Kép

Lányok, köszönöm a segítségeket képkicsinyítés ügyben, perceken belül elválik, sikerül-e! Tennék fel mai pocakfotót, a gyönyörűséges MátékámrólKép képet, és magamról is, mégis személyesebb, ha látni lehet, milyen az, aki ír! Kép

Drukkoljatok, hogy sikerüljön!

Szandra és Marci 36+3 Kép</font>

KépKépKépKépKépKép

KépKép
KépKép
foria

<font color="ff0000">BOCSI, EGYMÁS MELLÉ RAKTAM ÕKET!

SZANDRA</font>

KépKép
KépKép
foria

KépKép
nicika

Nadine
Már megijedtél miii?Kép

Szandra
Aranyos pocid van!Kép
Vendég

Alina
Csak kibújik Márk mielőtt a doki megpiszkálna! DrukkolokKépKép

Nadine
Szemből tényleg jó nagynak látszik a pocid. Szép nagyonKépKép

Ildi
Azért kicsit többet is írhatnál, még a végén eltűnsz.KépKépKép

Azt akarom kérdezni
Hogy aki szült már, mibe jött haza. Terhes naciba vagy régi nadrágba? De biztos az lesz, hogy a terhes leesik rólam, a régi meg nem jön rám.KépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Ja és nagy nagy gratula Tündének! Nagyon ügyesek voltak, hamar megszületett Bettina! Kívánok csodaszép életet és kevés próblémát! Kép

Foria! Jó nagy a pocakod és nagyon csini vagy! Kép

KépKép
nicika

<font color="0000ff">NICIKA, megkérhetlek arra, hogy ezt a 6 képet(azt hiszem, 6-ot küldtem át, csk jó bénán, egymás mellé raktam őket),amit feltettem, betennéd nekem a táblába? Ha nem nagy fáradtság! Köszönöm előre is!!!! Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Persze Szandra! Már le is mentettem őket! Kép

Ezerrel drukkolok Angiért! Vajon mi lehet vele?

KépKép
nicika

Tünde és Peti!
Nagyon gratulálok Bettinához!!!KépKépKépKépKép Várunk minél hamarabb történetet és képeket.
És nagyon sok tejcit ,ha már délután ez volt a téma, remélem könnyen menni fog nektek.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

<font color="0000ff">Hú, most látom, nagyon sok gratuláció Tündének, sok boldogságot és sok-sok tejcit kívánok! Kép Kép Kép Kép Kép

Szandra és Marci 36+3</font>

KépKép
KépKép
foria

Szandra

Szép a pocid és nagyon édes MátéKépKép
Várja már Marcit?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

VÉÉÉÉÉGRE!!!! Nagyszerű hír, sok boldogságot az egész Tünde családnakKépKépKép

indianyo

<font color="0000ff">Köszi Nici, ari vagy!

BabettaKép

Aranyos vagy, köszi a dícséretet! Nagyon várja már Máté a kistesót! Remélem, nem lesz nagyon féltékeny rá! Kép

Szandra</font>

KépKép
KépKép
foria

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?