Miért nem jönnek vissza a tegnapi üzik?
Mviragnak volt 3 recep is. Most újra bemásolom a
www.babafalva.hu oldalról:
A baba Feketeerdőtortája
Rövid leírás
ELÕZÕ ESTE KÉSZÍTSÜK EL!!
Hozzávalók
50 dkg darált háztartási keksz
40 dkg margarin
30 dkg meggy
20 dkg kókuszreszelék
15 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
Díszítéshez: 2 dl tejszín,porcukor
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk,levét felfogjuk.Félreteszünk 10-12 szemet,a többit mély tálba tesszük.A margarint folyékonyra olvasztjuk,beleöntjük a tálba.A többi hozzávalóval együtt addig kevergetjük,amíg egynemű masszává áll össze(legfeljebb kevés vizet adjunk hozzá).Egy kb. 20 cm átmérőjű,legalább 8cm mély műanyag tálat vékonyan kikenjük margarinnal,és a masszát kézzel erősen belenyomkodjuk,lesimítjuk.Egy éjszakára hűtőbe tesszük.Tálalás előtt kiborítjuk a műanyag edényből,a tejszínben feloldunk két kávéskanál porcukrot majd habbá verjük és kis kupacokat nyomunk belőle a tortára.A tejszínkupacok tetejére egy-egy megyet teszünk.
biotorta egyéveseknek
Rövid leírás
TEJ ÉS CUKORMENTES
Hozzávalók
25 deka(bio)mazsola
két közepes nagyságú alma
7 deka bio finomliszt
7 deka bio grahamliszt
egy teáskanál sütőpor
késhegynyi fahéj
két tojássárgája
egy deci étolaj
Elkészítés
A mazsolát forró vízbe áztatjuk,hogy megpuhuljon,majd tésztaszűrőn lecsöpögtetjük,botmixerrel pépesítjük.
A finomlisztet és a grahamlisztet összekeverjük egy teáskanál sütőporral vagy szódabikarbónával,valamint egy késhegynyi fahéjjal.
Közben külön tálkában kikeverünk két tojássárgájáta fokozatosan belecsurgatott étolajjal.A keveréket előbb a mazsolaturmixszal,majd a liszttel,végül a reszelt almával vegyítjük.Kiolajozott,kilisztezett 24 cm átmérőjű kerámia tortaformába simítjuk a masszát és forró sütőben tűpróbáig,kb 30 percig sütjük.Miután kihűlt tortalapát segítségével kiemeljük a sütőedényből.
VÁLTOZAT:KAROBOS-MEGGYES LEPÉNY
A lisztes keverékbe még két teáskanál bio karobport is vegyítünk,az alma helyett pedig a tésztát a végén 10-15 dkg kisebb darabokra vágott meggyel dúsítjuk.
Tejmentes almatorta
Rövid leírás
Tejmentes torta az első szülinapra almakedvelőknek
Hozzávalók
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg tejmentes margarin
1 tojássárgája
víz
Töltelék:
7-8 szem alma
fahéj, vaníliáscukor, cukor ízlés szerint
Elkészítés
Tejmentes almatorta
Összegyúrom a lisztet, a margarint , 1 tojássárgáját és annyi vizet, hogy szépen összeálljon nem túl kőkemény tésztává. Fél óra pihentetés után többször nyújtani, és belesimítani a sütőbe. Jól megszurkálni, és 10-15 percig elősütni, hogy kicsit szint kapjon.
Eközben 4-5 szem almából kevés vízzel kompótot főzünk (mehet bele fahéj, vanilíáscukor, kinek hogy tetszik). Villával összetörjük a sűrű kompótot, és rásimítjuk a tésztára. Két vagy 3 almát egész vékony szeletekre vágunk, és azt szépen elhelyezzük körkörösen. Be a sütőbe, és kábé 30 percig sütjük.
Ennyit találtunk.
ADRINAK ÉS CUKKERNEK SOK BOLDOGSÁGOT !!!!!!!
