A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Klzsuzsi: Örülök. Gréti is kapott egy ideig vasat+folsavat, mert doki néninknek vérszegénynek tűnt. Nem vettem észre, hogy fájt volna tőle a hasa. Remélem Déneskének sem fog!
Amúgy én is vérszegény vagyok amióta az eszem tudom.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi: Nem holnap ringatózunk, hanem 27-én Kép
Tegnap délután 5 körül a Media Markt felé jártál anyukáddal? Kép Mintha téged láttalak volna. Már amennyire a pocsék arcmemóriámmal be tudtalak azonosítani a képek alapján.
Épp sétáltunk, babakocsival voltam + benne baba + barátnő mellettem.
Lehet kiszúrtál, elég hülyén bámultalak, mert rémlett, hogy ismerős, de nem voltam benne biztos....már ha tényleg te voltál.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsi,
na ennek örülök, mármint hogy otthon kúrálhatod Kép
Amúgy én is vérszegény vagyok, kivételt képezett az az időszak, amíg Minivel voltam várandós Kép Olyan vérképet produkáltam, hogy csak na Kép
pankata

Sziasztok!
Köszi a gyomorégéssel kapcsolatos tanácsokat.A hideg tej beváltKép Tényleg igaz hogy a gyomorégés azt jelenti hogy hajasbaba fog születni? Tapasztalt anyukáknak mi errôl a véleménye?

Remélem ringato késôbb is lesz és lesz módom elmenni nekem is(ld 2 hónap múlva).

Mivel még nem szültem,nincs tapasztalatom benne és nem tudom milyen lehet a gyengéd szülés.Nekem az a véleményem hogy nem az lesz a lényeg,hanem hogy szépen símán kibújjon a babóca és végre túllegyek a fájdalmakon.A szüléshez képest minden gyengédKép (még a fogfájás is)-legalábbis ezt gondolom.Kép Majd utólag is nyilatkozom.
Timikával egyetértek a pesti szüléssel kapcsolatban.Itthon bármi is történik hamar szakértô kezekbe kerülhetsz,ráadásul olyanokba,amiket már ismerszKép

Majd írjátok meg hogy milyen volt a Ringató!!!

Tudjátok hogy hol lehet táblás szivacsot venni? Nekem kellene egy kb 1.5mX 1m darab,de nem tudom merre induljak el keresni.
KösziKép
Már csak 4-et kell aludnom és megyünk KecskemétreKépKép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Timika, Ritam, Ceniko, Melinda!Köszi a válaszokat.
Nekem igazából két dolog számít a szüléssel kapcsolatban (most így gondolom). Az apás szülés lehetősége és a 24 órás rooming in. Ha tényleg nincs 24 órás r.i a kórházban, akkor semmiképpen nem választom! Kérlek, aki biztosan tud róla, erősítse meg.
Az igaz, hogy a klinikán csak 1 apás szülőszoba van és ha nincs az embernek mákja, akkor apa lemarad a fontos pillanatról?
era101

Jégvirág Kép Oké, minden vili Kép

Klzsuzsi Kép Szuper, hogy nem kell kórházba mennetek! Reméljük Déneske is jól fogja viselni a vasat, folsavat + C vitamint Kép

Kinga Kép Örülök, hogy segített a tej Kép Ezt a gyomorégés - hajas baba dolgot én is hallottam már, de nem hinném, hogy van összefüggés a 2 dolog között Kép

Era Kép Szívesen Kép 3 éve még biztos nem volt 24 órás rooming-in a kh-ban, szerintem még most sincs, de ez nem biztos! A klinikán 2 olyan szülőszoba van, ahol 1-1 modern szülőágy van, bordásfal és labda, a többiben ha jól tudom több régi típusú szülőágy van. Ezeket vhogy leválasztják, de itt is bent lehet veled az apa.

KépKép

KépKép
timika

Kinga! Nekem mind2x veszett mód égett a gyomrom, és mind2 lány hajasan született.Kép De ez még nem jelent szoros összefüggést, de minden lehetséges..Kép
Táblás szivacs: A Lengyel u. és a nemtóm milyen utca sarkán van vmi bútorszövetes bolt, ott lehet kapni. (Anyósomék ott vettek a járókába szivacsot).

Era! Igen, egy szülőszobát hívnak apásnak, de bárhol ott lehet veled apuka. Én egyszer sem kerültem abba, Gábor mégis ott volt.
Az biztos /naprakész info/, hogy fényképezni a szülésnél és utána akkor lehet bent a szülőszobán, ha a dokid megengedi, egyébként csak a megfigyelőben lehet (szülés után).

Zsuzsi! De jó, hogy nem kell a kórház! Szvsz én nem nagyon értem, hogy mivel az anyatej a legjobb az ellen, hogy kiürüljön a billirubin, miért kéne abbahagyni a szopit? Mennyi a sárgasága Déneskének?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kinga,

Hát nálunk ez a bölcsesség nem jött be Kép Én azt mondtam, ha ez igaz, Minike derékig érő hajjal fog születni, de nem.....Kép
pankata

Melinda,

Azért nem semmi Lindi, hogy már ilyen jót alszik Kép nagyon ügyi Kép
Ezt a fényképezést én nem is tudtam... Mondjuk nálunk a doki is fényképezett Kép
pankata

Kinga!

Táblás szivacsot a Dugonics utcában (ha jól emlékszem ez az utca neve) lehet kapni. Megpróbálom máshonnan megközelíteni...Novotel szállótól elindulsz a József Attilán a körút fele, és a körút előtti utolsó kis utcába bekanyarodsz balra, és ott az első kereszteződésnél a sarkon van egy kicsi bolt, mi itt vettünk táblás szivacsot.

Ringatósok,
Nekünk is jó a ringatós találkára a fél 10.

A tarifákkal kapcsolatban. Amikor én szültem a klinikán azt hallottam (és én ez alapján adtam a dokinak pénzt), hogy amennyiért jársz a dokidhoz havonta annak a 10xesét add oda a szülés után, már persze ha meg vagy vele elégedve. Így a tarifák kb. 40e-60e között vannak. Az én szülésznőm nem kért semmit, azt mondta, hogy ő nem azért csinálja, s ránk bízza, hogy adunk-e neki valamit, ha elégedettek leszünk vele. Mivel mi nagyon elégedettek voltunk adtunk neki pénzt, és nagyon nem akarta elfogadni.
erika29

Kinga: Nekem nem volt gyomorégésem, ezért is nem tudtam tanácsot adni neked Kép mégis igazi hajas babám született Kép
És fiús pocakom volt állítólag.

Úgyhogy ezekről ennyit Kép

Era: Májusban sem volt 24 órás rooming-in a kórházban. Este 10-kor beszedték a babákat, hajnal 2-kor hozták őket szoptatni, és utána 6-kor. Akkor utána vissza is vitték őket vizitre, majd vizit után akkor hozhattuk el őket amikor akartuk, este 10-ig.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Nem akarok belekotyogni a dolgotokba, de ha akartok talizni a Százszorszépbe tudtok 9 től a játszóházban találkozni. Úgy is ott lesz a tornaterembe a Ringató. A játszóház 9 kor nyit.
Mi járunk minden hétfőn és csütörtökön a játszóházba, onnan tudom. Azt is megkérdeztem akinek a Ringatóra van belépője annak ( eddig úgy néz ki) a játszóházba nem is kell külön belépőjegyet fizetni.
Jó találkozást!
Szép napot mindenkinek, aki még emlékszik Ránk Annával annak meg nagy puszi!
MucskaAndi

Andi
Kép
mucska

Era!
A klinikán kettő apás szülőszoba van, ez 100%. És ott ha a babával minden okés, a nap 24 órájában veled lehet.

Timika és Vesm!
A tarifákról nekem az egyik szobatársam -aki belgyógyász orvos végzettségű-, azt mondta adjunktusnak 30000 körül, profnak 50000 ft körül szoktak adni. De szerintem ez nagyon függ a szűléstől is.
Szülésznővel én elégedett voltam, azt hiszem 10000 ft-ot adtunk. A szülésznőnek kb 4 óráját vettem igénybe, a dokinak talán 1 óráját.
Zita
zita_29

Üdv!
Jégvirág, tegnap nem voltam a Média Markt körül... Kép
Kinga, a Melinda által írt üzlet a férjem szerint a Lengyel u. és a Juhász Gy. u. sarkán van. Ott biztosan van szivacs, a múltkor még az árát is néztem, nem egy horror, de pontosan most nem tudom leírni.

Ági és
KépKép
exdeus

Annyit neteztem ma...de a lényeget elfelejtettem:

Szilde: Hannának boldog szülinapot! Kép

Exi: Hmmmmm...tuti? Kép
Egészen pontosan a Media Markt és a Penny közt jöttetek talán a körúton. Biztos nem ti voltatok?
Tényleg rossz az arcmemóriám Kép
Na mindegy. Akkor még jó, hogy nem köszöntem "rád" Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mi az a Ringató? Igaz mi nem tudunk menni, mert dolgozok, de nem hallottam még róla.

Én a Contexben vettem szivacsot, ott találtam legolcsóbban (a Ruhagyár boltja).

Mi megint betegek voltunk, Orsinak arcüreg- és középfül gyulladása lett. Én meg csupa takony vagyok, persze most hogy Orsi pont meggyógyult. Mehettem volna végre dolgozni, de betegen nem akartam tatára hagyni most még.
Szóval végre csak összejött az a pár hónapos meló.

Edit! Hannának nagyon boldog szülinapot kivánunk! Meg képet az ünnepeltről!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Jégvirág!Kármen!
Köszönjük a jókívánságokat!
Majd Vasárnap bulizunk igazándiból.Megpróbálok képet feltenni.
Kép
Kedves tőletek,hogy eszetekbe jutottunk!

Karmen gratula a munkához,és jobbulást!
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Sziasztok!

A manóba megint jól lemaradtam, belefájdult a gyönge agyam, hogy összerakjam a képet mi is történt az utóbbi pár napban. Kép

Az újaknak Szia!!

A régieknek: Hurrá talizunk! Kép Mi is megpróbálunk akkor korábban menni (hahaha, majd Dorka irányít).
Ma voltunk a plázában ingeket, pólót venni a páromnak, és Dorka haza akart magának hozni egy kislányt, iszonyatos üvöltés volt, hogy otthagytuk a babát. Kép Szegény kislány nem értette mi van, csak annyit vett le, hogy mosolyog rá egy baba, majd ki akarja vájni a szemét, aztán meg üvölt. KépKép Szóval a lányom biztos élvezni fogja a társaságot!

Bea szívesen, igaz tudom még nem is taliztunk (ill. majdnem párszor Kép), de ha mégsem jól alakul a barátság, majd hivatalosan visszavonom. Kép No ez vicc volt.

Kata gratulálok a szüléseidhez, azt tudtam, hogy rövid volt, de azt nem, hogy ennyire jól sikerült. Kép Mini nagyon édes volt már akkor is!!!

Romy ezt a kétgyerekes üvöltést sajnálom, el tudom képzelni mennyire gáz lehet... Remélem valahonnan szerzel egy kis pozitív energiát, hogy átvészelj még pár nehéz hónapot, aztán te adsz másoknak tanácsot. Kép

Látom jó sok kérdés jött, de én nem okoskodok, mert nem akarok papagáj lenni. Kép

A képeken mindenki babája nagyon édes! Ki ezért, ki azért... Annyira örülök, hogy megosztjátok velünk a gyerkőcök képeit!

Hajni
hajni_

Jaj:

Szilde én is hagy csatlakozzam!!!

Kipróbáltam Kata mikrós módszertét: nekem úgy jött be, hogy 750Won, 6 percre állítottam. 2 cumisüveg volt bent: 2,5 3 dl-esek kb.. Egy-egy kávéskanálnyi citromsavval...
hajni_

Sziasztok!

Húúúúúúúú!Zajlik itt az élet rendesen!:-))Senki nem unatkozik!

Kismamáknak gratula!

Képzeljétek a Vidra utcában a Bio boltban vettem szezámkrémet,amiből 1 kiskanálnyit kell enni és állítólag elég sok tejcsi lesz tőlle.Az eladó folyton mondta,hogy de tényleg csak keveset egyek,mert nagyon jó.Hazajöttem,persze egyből kipróbáltam,de mit nekem kiskanál alapon bekaptam 1 teással.HÁÁÁÁÁÁÁTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!
Most is várom mikor ébred Balázs,hogy szopizzon,mert van mit bőven és már kezd kényelmetlen lenni a feszulés:-))

Pankata!Mi van a sulival?Mi sinen vagyunk.Most meg elkezdtem filózni,hogy szegénykéim hogy fognak beilleszkedni .Persze az egész csoportból csak mi megyünk suliba.Csongor kicsit szomorú is ,mert ott kell hagyni a barátokat és a kislányt is ,aki tetszik neki...
Már megfordúlt a fejemben,hogy nem is viszem Õket suliba,de akkor meg majdnem 8 évesen mennének elsőbe.Szóval én elbizonytalanodtam:-(

Csibe!Hogy vagy?

Karmen!Kicsit lemaradva,mert most olvasgattam vissza csak,Boldog szülinapot Orsinak,nagyon édes a képen!Gyógyuljatok gyorsan meg!

Szilde!Hannának boldog szülinapot!

Rikax!Kívánom,hogy ugy sikerűljön szülni,ahogy eltervezted.Szerintem ezeket a dolgokat nyugodtan megbeszélheted a dokiddal.Kiváncsi leszek,hogy szulés után miként fogsz gondolkodni ezekről a dolgokról.Én ezek miatt Bp-re nem mennék.Főleg mert ilyenkor nagyon fontos a család közelsége is.Nekem nagyon jó volt,hogy a férjem naponta akár többszőr is bejött,anyu is mindig ott volt,ha szükségem volt egy kis lelki támaszra.Ilyenkor amugy is kiszolgáltatott az ember,pláne egy idegen városban,környezetben!
Ja és 3 szülés utáni tapasztalat,hogy jobb ha felkészűlsz lelkiekben,hogy lehetséges hogy nem minden zajlik majd ugy ,ahogy azt szeretnéd sajnos.
Mikorra vagy kiírva?

Balázs még mindig nem ébred,pedig már 30 perce írok!Fel kell ébresztenem,mert kidurrrrrrrrrrrraaaaaanok!!!

Szép napot mindenkinek!
Évi Kép
révi

Üdv!
Jégvirág, biztosan nem voltam arra. Kép Este hét körül mentem el anyuval, de a másik oldal felé (a Tescoba) és busszal. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Évi,

A "felvételik" 22-én és 23-án lesznek a suliba-suliban Kép Mondjuk nálunk sem jön senki abba a suliba, ahova Ádika megy, igaz a csoportjukból össz-vissz 6-an mennek iskolába. De nekünk az a szerencsénk, hogy bár az ovink a város másik végében van, de a "szerelme", akivel egy csoportba jár, a szomszéd utcában lakik Kép
Hova mennek az ikrek végül?
Te is úgy izgulsz, mint én????Kép
pankata

Sziasztok!

Melinda, de írigyellek a jó alvó babáértKép remélem másodsorra én is kikapok egy "jó" gyereketKép

Bár a Bencére se lehetett panaszom hiszen csak 6 hétig üvöltött éjjel-nappal, azóta nyugi vanKép

HOl lehet jelentkezni a Ringatóra? Vki megdobna egy telefonszámmal? Mi is mennénk Bencével, feltéve ha még egyben leszekKép

Era, a kórházban én is úgy tudom hogy éjjelre elviszik a babát, a klinikán csak akkor ha a 10 ágyasba kerülsz, mert ott zavarja anyucikatKép De ha nagyon akarod ott is ott maradhat.

Zsu
35+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Jégvirág: Nagyon feldobott a hír, hogy Gréti pocija nem fájt a vastól! Kép Remélem Dénesé se fog!

Melinda, 122 volt a billirubin mikor kijöttünk a klinikáról, most 128. A 122re azt mondták, hogy 5 naposan jó érték, de 17-19re kellett volna lemennie 2-3 hetes korára, Dinié meg szép lassan csak tovább növekszik. Az anyatejet meg állítólag azért szokták megvonni ilyen esetben, mert van olyan anyuka Kép, akinek a tejében a sárgaság múlását késleltető anyag van. Nem tudom pontosan micsoda, ezt most hallottam én is először...

Kinga, Dénes hajasbaba és a gyomrom sose égett. Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Jajj Kata!Bocs.Kép
Olyan figyelmetlen voltam.Hanna nevében is köszi a köszöntést.Kép
Hajni,Révi kösz jólesett.Kép

A többieknek előre,meg utólagis köszönjük a jókívánságokat!
Edit

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Era!
Én a klinikán szültem az apás szobában, nekem szerencsém volt senki sem szült (jan. 23.) mikor én lementem emlőstimulációra (reggel 8.)utána inditották meg a szülést. Zsófi, 17.45-kor született meg és Õ volt az első baba jan. 23.
Enyém volt a kéj gáz Kép Kép Ebből is csak egy van a klinikán!
A baba egésznap veled lehet, éjjel is ha nem sárga, de elég hüvös volt a mi szobánkban igy mindenki bevitte éjszakára.

Klzsuzsi!
Ti is jol gyarapodtok. Zsófi hétfőn lesz 3 hetes, de mi még a születési sulyunkat sem értük el. ma megint csucsot döntöttünk, 100g szopizott!!!

valakinek volt már olyan babája aki csak hason akar elaludni? Zsófi inkább fel van 8 órán keresztül és sír és nyügös, de a hátán nem képes elaludni. ha a hasán elalszik felébred ha átfordítom a hátára.Ha elalszik az ölembe leteszem , felébred. Mit csináljak? Nem merem letenni éjszakára a hasára.

üdv mindenkinek

KépKép

KépKép
rika07

Révi!
Szezámkrémet beírtam a noteszombaKép
Jó hogy ilyen sok anyuka van,mert rengeteg hasznos infót tudok begyűjteni.

Köszi a táblás szivacsos címeket!!
Ugye milyen gyönyörű volt a hóesés délelőtt!!?? Imádom!!

Remélem amikor mi megyünk szülni,lesz szabad apás szoba!! Kár hogy nem rajtam múlikKép

Ezek után kíváncsi vagyok hogy hajasbabám lesz-eKép
Nekem is mondta már valaki hogy fiús pocakom van,de én a kezdetektől lányt"érzek" és azt is álmodtam sokszor hogy kislány lesz!Kép Amúgy meg teljesen mindegyKépKép

Karmen!
Sikerült kikúrálnod magad a takonykorból? Remélem nem túl súlyosKép

Pankata!
Hogy sikerült a Lasagne? Betermeltétek mindet? Kép)

Kellemes szombat estét mindenkinek!!

szszkinga

Köszi a millió tanácsot és hozzászólást! Kép Azzal én is egyetértek, amit olyan sokan írtak, hogy lehet, hogy nem minden pont úgy sül el, ahogy én azt eltervezem, de szerintem tartozok annyival magunknak, hogy a lehető legtöbbet megteszek, amit csak lehet. Most például kitartóan keresek egy orvost... Kép

Révi! Augusztus 24-re vagyunk kiírva, tehát még rengeteg az idő.

A pesti szülésről csak annyit, hogy ott él a nővérem, felköltözhetnék az utolsó hetekben. Apucink pedig nincs. Kép Õ amolyan szerelembaba. Kép És nagyon édi. A 12 hetes UH-nál még rúgkapált is! A Kajtár meg kinevetett, mert örömömben eléggé kitörően nevettem fel...

Azért ha valaki hallana egy szegedi csodadokiról, légyszi ne titkolja el előlem.

Rikax
Vendég

Szilde,
nekem nagy előnyöm van ám a tábli miatt, én vagyok a "mindenttudó" Kép

Kinga,
Holnap lesz Kép majd beszámolok Kép

Rika,
Nekem mindkét gyermek hasonalvó.... Olyannyira, hogy pl. Minikét már a klinikán kibontottam a pólyából és úgy aludt, már 5 naposan 5 óra hosszát éccaka!
pankata

Sziasztok Lányok!
Teljesen új vagyok.3 napja pozitív terhes zesztem lett,a dokim még nem látja a babát,de már 24 mm nyálkahártyám.Volt egy kis hasfájásom,de a dokim szeint ez a beágyazódás.Szerintetek csak megnyugtatni akart vagy tényleg így van.De akkor minek írt fel hormontablettát a kilöködés ellen?Hozzáteszem 2 év próbálkozás után estem teherbe.
Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikeredett-
andi1977

Sziasztok!

Révi Balázs segített megoldani a mellfeszülést? Kép Erről a szezámkrémről még nem hallottam, de elég jól hangzik.

Zsuzsi Dorka is evett vas cseppeket + folsavat, nem fájt neki se a hasa... Állítólag elég gyorsan kinövik a babák a vashiányt, ill. a vasfelszívódás problémát. Nálunk igaz volt.

Rika nagyon eltérőek a hason alvásról a vélemények. Én azt olvastam, hogy lehet, hogy nincs is összefüggés a bölcsőhalál és a hason alvás között, csak azért gyakoribb a hason alvóknál, mert a babák jobban szeretnek hason aludni. Én persze, még öt hónaposan is kitámasztottam szegényt nehogy megforduljon. Kép A bukással nem tudom mi a helyzet...

Kinga biztos lesz, eddig én még senkit nem hallottam akinek ne jött volna össze az apás szülés, szerintem nektek is szerencsétek lesz!

Kata lasagne-t sütsz? De előre elkészítettet, vagy magad csinálod hozzá a mutyit? Ha jól sikerül feldobhatnád a receptet. Kép Én ma sonkás-sajtos muffint sütöttem a páromnak, a muffin.lap.hu-ról szedtem le, elég jó lett, tudom ajánlani...

Rikax csodidokiról nem tudok, ill. a gátvédelmet ugye senki sem ajánlja itt Szegeden azt hiszem első babánál (engem kézzel tágított a dokim, majdnem be........), de Sárit tudom ajánlani, ha ezt még mások nem tették meg, mert nagyon gyakorlott orvos, tehát biztonságérzeted biztos lesz mellette, ha más kívánságod nem is jön össze... Azt hiszem Vince Emőkénél szült az egyik klinikás szobatársam, ő gátvédelemmel szülte előttem a 2. babáját, dícsérte a dokinénit. De a pesti szülés jól hangzik nálad, legalább nem leszel egyedül, ott lesz a tesód!!!

Andi üdv itt! Nálam is volt ilyen, és ugyan ezt a tanácsot kaptam, ill. dufastont (remélem jól írtam) biztos, ami biztos. Igaz nálam volt egy kevés barnás folyás is három hónapig a mensessel megegyező időpontban, de semmi baj nem lett, szóval szvsz nyugodj meg egyelőre, és ha nincs más panaszod nem lesz gond. Így jelzi a tested, hogy valami készülődik bent. Kép Gratulálok a terhességhez! Dolgozol még?

Jó éjt mindenkinek: Hajni
hajni_

Zsuzsófi bocsi:
telefonszám: 62/420-278 vagy
e-mail: info@szaszorszepgyermekhaz.hu
hajni_

Hajni,

Te kis bagolyka Kép
Hát ha van időm, akkor én csinákolom a "mutyit", ha nincs, akkor a porszószbólKép
Ez a sonkás-sajtos muffin jól hangzik, bár nálunk a süti az CSAK édes lehet Kép
Nálatok hagyományos a vasárnapi menü? Rántott csirke és tsai?

Andi,
Gratula akis "rejtőzködő" pocaklakóhoz Kép Hallgass a dokidra na meg HajniraKép És jó hogy jöttél, sztem meg fognak itt nyugtatni a lányok Kép ja és sztem igen rövid voltálKép Merre felé laktok?

Puszka,
Kata
(aki meg veréb-típus Kép)
pankata

Era101,

Nekem Czank dr. csinálta a 12 hetes uh-t. Nagyon profi, képet is adott, itt küldöm:
tammy81

Jó reggelt mindenkinek!
Pont most égettem le a nyelvemet a kakaómmal.Hú de jó! Így legalább ma nem érzek ízeket,pedig anyukámmal mára megsüttettem a kedvenc sütimet.Ebéd után megyek is érte.Kép
Andi!
Üdv közöttünk!A dokid biztosan tudja mit csinál!! Gondolom mivel nem elsőre estél teherbe,biztosra akar menniKépKép

Pankata!
Nálunk ma pasta carbonara lesz.A férjem kedvence. Én sem mondok rá nemetKép

Mindenkinek jó főzőcskézést!!

szszkinga

Sziasztok!

Karmen: www.ringato.hu

Szilde: Várjuk a képeket!

Hajni: Oké Kép

Révi: Hú de brutál tejserkentő lehet ez a szezámkrém. Nem is hallottam róla. A bioboltban ajánlották vagy hallottál róla máshol?

Exi: Ikertesód sincs? Kép Na jó, mindegy. Ismét bebizonyosodott, hogy pocsék az arcmemóriám.

Rika: Gréti háton aludt, én is féltem a bölcsőhaláltól, nem mertem hason altatni, viszont amióta meg tud fordulni, azóta hason alszik vagy oldalt, vagy különböző hülye helyzetekben Kép

Andi: Üdv itt! Gratulálok, és én is mindenképp a dokira hallgatnék! Biztos, hogy a legjobbat akarja nektek! És ne idegeskedj! Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!Kép

Nincs esélyem részletesen visszaolvasni, mert mindjárt ébred a Manó!Kép

Gyengéd születés:
Tudom, már jól kiveséztétek a témát, de azért hozzáteszem az én véleményem:
Én is olvastam, hallottam róla, és tényleg gyönyörű dolog lehet így szülni - ha minden úgy történik, ahogy a nagykönyvben megvan írva.
De sajnos gondolni kell az esetleges kisebb- nagyobb komplikációkra is.
(pl. én hiába szerettem volna állva, meg labdán ülve vajúdni, Boti szívhangja romlott, és csak ha lefeküdtem javult meg. És ugye ha tiltakozom a rám szerelt műszerek ellen, akkor honnan tudtuk volna, hogy romlik a szívhang)
Én a leszívás elhagyásával sem értek egyet, mert én nem kockáztatnám, hogy esetleg tüdőre szalad a babámnak a cucc.
A köldökzsinórt nálunk csak miután abbahagyta a pulzálást , vágta el Apa. Szerintem ma már mindenhol így van.
Hogy Anya hasán maradjon a baba, míg meg nem találja a cicit (több óra is lehet), egy 40 fokra fűtött szobában tudom elképzelni, ellenkező esetben a baba nagyon fog fázni, és ha addig nem sírt, akkor biztos fog.
Az én manóm sem sírt, mikor a pocimra tették, csak nyögdécselt, de pár perc múlva elkezdett sírni, mert fázott - hiába voltunk betkargatva.
Na nem ragozom tovább, KatávalKép értek egyet, hogy bár nem a "nagykönyvben" megírt gyengéd szülésünk volt, ettől függetlenül szerintem nagyon is az volt mindkettőnknek, ill. mindhármunknak!Kép Én nem érzem úgy, hogy bármi trauma érte volna a kisfiamat születése során! Nekem pedig egy gyönyörű emlék a szülés - orleszívással, gátmetszéssel együtt!Kép
Szóval a lehetőségekhez képest lehet készülni, de ha mégsem minden úgy történik, ahogy elképzeltétek,higyjétek el, hogy szükség volt azokra a beavatkozásokra a babátok és a Ti egészségetek érdekében. És ha bízol a választott dokidban és szülésznődben akkor ne feltételezd, hogy direkt rosszat akarnának Nektek!Kép
Remélem érthető volt, amit írtam, és nem bántottam meg vele senkit!Kép

Ringató:
Sajnos nekünk nem jó az időpontKép, mert Boti 10 körül szopizik.
Pedig nagyon szívesen mentünk volna...
De kénytelenek leszünk szervezni egy másik talit - miattam!Kép

RéviKép
Nagyon örülök, hogy neked is használt a szezámkrém!Kép Én azótai is eszegetem, és (kopp-kopp) nincs panasz a tejcsi mennyiségére!Kép

Képzeljétek, megjött a mensim.Kép
Számítottam rá, mert elkezdtem szedni a Cerazettet - az is okozhatja, meg mostmár egy hete este 8-kor szopik Boti, utánna meg hajnal 3-kor.Kép Ez barátok közt is 7 óra, és állítólag ebben az esetben is visszatérhet a mensi.
Hát ez van! pedig békénhagyhatott volna még pár hónapig!Kép

Na mostmár megyek, pusszancs!Kép
Zitus

Kép
Kép
zituska28

Ja, ez kimaradt:

RikaKép

Boti is szinte mindíg hason alszik!Kép
Ha véletlen elnyomja az álom hanyatt, akkor rövid időn belül ébred, és hasra kell fordítani!
Van légzésfigyelőtök?
Kezdetben én is csak az mellett mertem hasra tenni Botit, de mostmár kivettem alóla, mert lekúszik róla!Kép

AndiKép
ÜdvözletKép, és gratula a pocaklakóhoz!Kép
Nekem is szednem kellett Duphastont, pedig semmi panaszom nem volt!
A hasfájás - ha nem nagyon erős - teljesen normális koraterhességi tünet!Kép
Szóval no para!!KépKép

Kép
Kép
zituska28

Jó sokat írtatok, üdv az újaknak, sajna nincs időm reagálni a kérdésekre.

Benyaltuk a hányós-fosós-lázzal járó vírust, hát nem kívánom az ellenségemnek sem. 24 óra alatt lement ugyan, de az brutál volt, az ügyeletet kellett hívni. 40 fok feletti lázam volt, ami semmire nem ment le, se algopirin szurira, se hűtő fürdőre. Ráadásul olyan gyógyit adott a köcsög ügyeletes doki, ami mellett nem lehetett 24 óráig szoptatni, meg olyan gyógyszereket írt fel, ami mellett még 3 napig nem szoptathattam volna, ha beszedtem volna.

7végén ne legyetek betegek. Alig akartak kijönni, úgy kellett könyörögni. Férjem beteg, Jozsó Maminál, hogy a bánatban mentem volna be éjjel az ügyeletre egy 2 hetes baba mellől??????????

Tejem sajna nagyon lecsökkent, de remélem 1-2 nap és visszaáll a kínálat.

A jó oldala a dolognak, hogy a teherbeeséskori súlyomnál vagyok. Kép
Vendég

Sziasztok!Kép
Bocs,hogy megint idepofátlankodok...Kép

DancsiKép
Gratulálok Boldizsárhoz!Kép Nagyon édes. Sajnálom, hogy nem jött össze a szülés és csaszi lett... hányós-fosós-lázzal járó vírust meg megjobban...Kép
Azért jó hogy látod az örömöt az ürömben.Kép

MelindaKép
Neked is gratula Lidihez! Nagyon szép baba ő is!

Nézem a képeket rendszeresen, nagyon szép mindegyik gyerkőc!Kép

Gyöngyi

bgy

Sziasztok!
nagyon hideg van kint, megfagytam.

DAncsi!
hozzám elküldhetnéd a vírust, mmit nem adnék ha leugrana rólam pár kiló.
jobbulást.
ügyeletKép, de nem csodálkozok.

Hajni!
azt hiszem te kérdezted, ha nem akkor bocsi.
hát nem olyan a bőröm mint 10évvel ezelőtt,
most rosszabb lesz. sz.tem. 68kg-ról kezdtem a terhességet és 90-el mentem szülni, most vagyok 75, és 60 a célKép kíváncsi vagyok hogyan fogok kinézni.
a kistesó/k utána kértem magamnak apától egy cici szépítést, na nem nagyobbat, hanem kevésbé lógósatKép

Kinga!
barátkozok a futópaddal, már 2napjaKép

a ringató jó lehet, de mi nem igazán tudunk időpontra menni még sehová.

Andi!
Grat. a babához.

Kata!
Kép
Vendég

Kinga,
Az is fincsi Kép Elfogyott? Nálunk már a lasagne a múlté Kép

Zituska,
Na jó, most megúsztátok a talit, de legközelebb... Kép

Dancsi,
Huh, húzós lehetett Kép

Zozo,
Köszikeeee Kép Továbra is nagyon édes és ahogy figyel Kép Mekkora már?

Bibi,
tényleg, kérdezni akartam, fogacskával hogy álltok?

Pusz,
Kata
pankata

ja, megmutatom a fürdető lényegét Kép

Kép

Kép
pankata

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a gratulákat.Nem is hittem volna,hogy ennyien reagáltok.Sajna,csak most jutottam el oda,hogy végre leüljek a gép elé.
A kérdésekre válaszolva:először is,igen dolgozok még.Anyagilag így jobb.Nem erőltetem meg magam,tudok pihenni.Egy péksütis pavilonba dolgozok,forgalom alig van mostanában,úgyhogy ráérek ücsörigni.Második kérdés:Tarjánba lakunk,a Zöldfa utcába.Valaki lakik erre felénk?
Különben én is Sárihoz járok elég rég óta,egyenlőre csak jókat tudok róla mondani.
andi1977

Zituskával teljesen egyetértek aza orrleszívással kapcsolatban.Nem vagyok teljesen járatlan ám a terhes témában.Van egy 9és fél éves kislányom is.De már nagyon rég volt,amikor ő született.Rengeteg dolog változott azóta.Sok olyan új dolog van,ami még a mi időnkbe nem volt.pl:most hallottam először a nuha-szűrésről.
andi1977

DancsiKép
Sajnálom a vírust, ezt jól kifogtad...KépKép
Tejcsi biztos visszaáll majd!Kép Próbáld ki Te is a szezámkrémet!Kép
ÜgyeletKépKép Nekem is volt szerencsém hozzájuk 14 hetes terhesen migrén rohammal. Úgy néztek rám, mint egy idiótára, hogy mit akarok én ott ezzel - kihánytam a belemet is + az ájulás határán voltam - gyógyszert nem tudtam bevenniKép

KataKép
Remélem is, hogy a kövi talit nem úszom meg!Kép
Gyerkőcök csuda édesek!KépKép

ZozoKép
Vivike is nagyon édi!Kép Tényleg, mekkora már?

Hason alvó BotiKép

:Kép

Kép
Kép
zituska28

Zituska!
Boti milyen jót alszik, nagyon aranyosKép,
Vivi útál hason lenni, sose aludt még úgy.
hogy-hogy lemászik a légzésfigyelőről?
én még használom. (nekünk bébiőr is egyben ezért is használom)

Kata!
nagyon édesek a srácok, tényleg jó a fürdető.
azok a mosolyokKép
majd kergetheted a csajokatKép

egy egészen friss kép.
Vivi 3 hónapos, csütörtökön volt 5510g, a hosszát nem tudom, de a 62-es ruhákat kinőtte.
Kép
Vendég

Sziasztok!

Üdv az újaknak!Kép

Zitus, Zozo, nagyon arik a babák!Kép

Dancsi, szegénykém, jól kifogtad, az ügyelet meg Kép. A héten mi is kaptunk a vírusból ízelítőt sajnos...

Rikax, szerintem nyugodtan szülj Pesten! Biztosíték nincs a sima szülésre se itt, se ott, de ha jó helyet választasz, akkor leg van esélyed egy olyan szülésre, amilyenről álmodsz.

Ringatóra lehet, mi is elmegyünk, köszi a linket Bea!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Pankata!
Mikor lehet ebbe a fürdő-ülőkébe tenni a gyermeket? Nem érzezte, hogy korlátozva van a mozgása?

Örülök, hogy nem csak az én gyermekem krónikusan hason alvó, megnyugtattatok. KösziKép
Habár ma egy szavam sem lehet, 24 órakkor volt szopi és utána 6.30 nyöszörgött elöször. Én hamarabb ébredtem mint Õ. Remélem most nem szóltam el magam Kép, de 6,5 óra alvással teljesen kiegyeznék. Persze mellettem aludt a szoptató párnában. A kiságyat lassan ki is dobhatom, pedig annyira, de annyira kedvesen szép.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?