A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Barbi,
Mennyi édes Leon a kádban!!! Látszik, hogy nagyon élvezi! Kép

Sis,
Hogy sikerült az egyedül alvás Máténak?
Neked jobbulást! Tábla javítva.

Annamami,
Éljen az új ágy! És ügyes lakója! Kép

Ildi,
Talán valami apró javulás van hajhullás terén, ha más nem annyi, hogy nem hullik jobban.

Katka,
Én Loreal hajhullás elleni ampullát használok, kb két hete. Eredmény eddig egy sorral feljebb.

Davallia,
Panda nagyon édes a kanállal. Kép Kép Kép

Én is fent vagyok az IWIW-en.

Ancsi,
Motoros csizmás kép Kép Kép Kép

And,
Panaszkodd ki magad nekünk és akkor rögtön pápá depi!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Kati,
Mikor Kornélt szoptattad hány hónap után jött meg? Azért kérdezem, mert Beni 4 hónapos volt, mikor nekem megjött és Dani meg holnap lesz 4. Még semmi eddig, de ráér!

benianyu

Épp ma kaptam egy barátnőmtől meghivót az iwiw-re. Amilyen kiváncsi vagyok, lehet, hogy mégis megnézem.

Menzesz: én csak szoptatok, de megjött, elég furán, rendszertelen és kevés, két napig tart. Azt olvastam, hogy normális ez is, nem kell aggódni, ilyenkor sokszor nem rendszeresen érkezikKép

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa!
Várom is már nagyon azokat a sétákat!!KépKép
Iwiwes infók engem is érdekelnének!Kép

Lányok!
Kitartás! Mindjárt március van, lassan csak vége ennek a nyomorult télnek!Kép

And!
Sokszor én is kivagyok. Apa nálunk is sokat dolgozik. Hétvégén igyekszik bennünket kárpótolni szegény, de hát akkor tud ő is csak pihenni. Én nagyon bízom a jobb időben!
A Sildike által említett tornát ismerem, Natival lassan 4 hónapja járunk hozzájuk. Tényleg profik!Kép
De ha csak annyi a "baj" Esztivel, hogy reggel bambán néz rád, szerintem ne aggódj!Kép

Ancsi!
Jópofa a kép!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda: Nektek miért kell Natival tornára járni? Ne haragudj, ha már írtad, de nem tudtam még végigolvasni az egész topikot.Kép

Kuha: Egyébként most néztem, hogy mi relatív közel lakunk egyméshoz. Ha van kedved elmehetnénk egyszer együtt sétálni a gyerekekkel. Én elég mobil vagyok a két fiúval. Nagyon sokat szoktunk csavarogni.

Kép
Kép Kép
sildike

Lányok.
Véleményetek szerint az 5hós lányomnak adjak teát?
Azért kérdezem,mert eddig csak babavizet kapott és nem tudom,hogy a tea mennyire fontos,vagy maradjak a viznél?
Vagy esetleg gyümilevet adjak neki?
Segitsetek!

ancsi26

Ancsi26: Ha szereti a vizet, akkor szerintem nyugodtan maradhattok annél. Legalább nem kap semmi cukrosat. Ha nem hasfájós meg semmi egyéb gondotok nincsen, akkor a víz a lehető legjobb, amit ihat. Néha cserélgesd az ásványvizeket, mert állítólag a vesének még megterhelő lehet, ha csak egyfajta vizet iszik. A múltkor olvastam ezt. Az óbudai gyémánton kívül még a Szentkirályi vizet is ihatják a babák. Én csapvizet is szoktam forralva adni a fiamnak.

Kép
Kép Kép
sildike

Manka!Kép
Köszi, aranyos vagy!KépKép

Sildike!
Nem volt itt még erről szó, mert szerencsére nincs baj, ezért nem is nagyon beszéltem róla.
Nati születésekor magzatvizet nyelt és nem sírt fel. Kitisztították a száját és orrát és csak ezután kezdett sírni. Ráírták a zárójára, hogy valószínűleg rövid ideig ox. hiányos állapotban lehetett. Iszonyúan megijedtünk és elkezdtünk utána olvasni a dolognak. Ekkor találtunk rá az alapítványra.
Az első vizsgálaton Dévény Anna azt mondta, kicsit laza a gyerek izomzata, de nem vészes. Döntsem el, akarom-e, hogy kezeljék.
Szerinte rizikó baba volt, ami azt jelenti, lehet, hogy kezelés nélkül is "normális" ütemben fejlődne.
Miután nagyon meg voltunk ijedve, rábólintottunk és azóta heti 1x viszem tornázni.
Tényleg a korának megfelelően fejlődik, teljesen egészséges szerencsére, de szerintem a tornával nem árthatok neki. Kép

Ancsi!
Nati 6 hós, még szopizik, de már kóstolgat mást is és én nem adok neki teát.Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

A végén kiderül, hogy mindenki fönt van az iwiw-en Kép Én is, valamikor decemberben kaptam meghívót. Mindjárt megyek, és mindenkit bejelölök Kép

ZsófKép Irén, tudtam! Tök jó, hogy a karjáról felismerem! Õ volt mindkétszer a szülésznőm Kép Kép Kép

Kati, asszem Te kérdezted: Balázsnak a lisztérzékenységet vérből nem tudták kimutatni, ezért szükséges a vékonybélbiopszia. Altatásban végzik, nem nagy műtét, kábé fél óra, de azért izgulok...

Rokica Kép én is ezt az ágymegoldást akartam Neked javasolni, amit Annamaminak javasoltál, de akkor nem nyert. Egy ismerősömnek jött ez be nagyon, én sem gondoltam, hogy le lehet szedni csak az egyik oldalt. Náluk úgy volt, hogy a kislánya éjjel kiszolgálta magát, aztán visszagurult a helyére Kép
Nálunk asszem az lenne a megoldás, hogy egy faltól-falig matracon durmol az egész család Kép
Egyébként Gergő egyelőre a saját bölcsőjében alszik mellettünk, és Balázs az, aki éjjel átjön hozzánk. De tervezzük, hogy összeköltöztetjük őket, de amíg ilyen gyakran kel Gergő, addig nem. / igaz, egyre sűríti a dolgot, nemtom, mikor lesz ez jobb.../

BarbiKép tünemény a fürdetős kép Kép Kép Kép

Én is szívesen fürdenék Gergővel, de az csak akkor menne, ha Apa is itthon lenne, és kivenné, máshogy nem tudom elképzelni. Amúgy jó nagy kádunk van, a két gyerekkel is menne a dolog Kép

Lányok! Mindenkinél simán megy az új oltások beszerzése? Eddig öt patikában próbáltam kiváltani a receptet, de egyik sem tudta megrendelni, a raktárban állítólag nem adják már ki a gyógyszertáraknak, csak a rendelőknek. Most írhatok valami kérvényt az ANTSZ-nek...

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Judit: Nekünk is egy ismerős patikusunk szerzett valahonnan vidékről 1 db új oltást. Gondolom erről a HIB-IPV-ről van szó. Viszont ha nem tudta volna megszerezni akkor sem lett volna gond, mert akkor megkapja az új HIB-et és a Sabin cseppet a régi rendszer szerint szájon át. Nem a Sabin csepp volt eddig sem a rizikós, hanem a szamárköhögés vakcinája lett sokkal biztonságosabb. Kérdezd meg a védőnődet, hogy nem lehet-e így megoldani. A sima HIB oltás sok patikában van, csak a HIB-IPV a hiánycikk. Még a nagykerek sem kapnak a gyártótól. Mondjuk elég röhej, hogy a gyerek elkezd egy védőoltás sorozatot és a 2. vagy 3. része hiánycikk.

Kép
Kép Kép
sildike

And, Kuha!
Ne izguljatok, depis időszakaim nekem is vannak. Szerintem néha mindenkire rátör ez, azért csak a babákkal telik az egész nap, keveset vagyunk felnőttek között. Nekem is hiányzik a felnőttársaság, de próbálok a barátnőimmel talizni, meg babás programokat szervezni.
Most pl. Noel anyukámnál van, Leont meg itthon hagytam a dédivel. Én meg elmentem 2 órára vásárolni.
Mondjuk mi jó központi helyen lakunk, itt van minden a közelben, meg kocsim is van. Így talán könyebb.
De nemsokára itt a tavasz, akkor jobb időben szerintem könyebb lesz!

Kuha, Duda!
iwiw-el kapcsolatban nekem nincsenek gyakorlati tapasztalataim, csak férjem hallotta több forrásból is, hogy a kormány titkos progija. Információkat lehet vele szerezni emberekről.
Most lehet, hogy hülyeséget írok, de csak ennyit hallottam én is.
Nem tudom ez igaz, vagy sem, de én is kaptam múlt héten meghívót egy barátnőmtől és Apa nem szeretné, ha regisztrálnék.
Majd még meglátom....

Ancsi!
Leon 5,5 hós, kap már gyümiket, de nem iszik mellé semmit.
Motoros csizmis kép ari!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

And!
Szerintem tök normális amit a kicsi reggeli arckifejezéséről írsz. Marci ezt időnként napközben adja elő, ha rengeteget eszik. Ül az ölembe és percekig bambán néz ki a fejéből,.Próbából párszor lemértem ilyenkor: 250-270-at szopott. Apával ezt mi csak úgy hívjuk: egyszerűre ette magátKép
Engem is időnként elfog ez a hangulat, bármit megadnék egy kis felnőtt társaságért. Nálunk ilyenkor működik az, hogy lenyúlom az uramtól az autót, és elindulunk csavarogni. Gondoltam rá, hogy kéne egy kisautó külön nekem, de ha a GYED összegére gondolok, hát nem is tudom...
Én még szeptemberben beiratkoztam egy poszgraduális képzésre, az is kizökkent egy kicsit a hétköznapokból, bár az egyetemre való eljutás is egyre komplikáltabb, mivel Marci nem hajlandó elfogadni a lefejt anyatejet cumisüvegből, így rohannom kell haza, ráadásul ált. 3 óránként eszik.
De majd jön a jóidő, amikor lehet nagyokat sétálni, játszóterezni, kismamákkal trécselni.

Lányok!
Van valami ötletetek arra, hogy tudnám rávenni a fiamat, hogy cumisüvegből is megigyanéha-néha az anyatejet? Korábban ha nehezen is, de anyukám meg tudta etetni, ha iskolában voltam, de most már eljutottunk oda, hogy ha hozzááér a szájához a cumi már üvölt.

Ancsi!
Szerintem is nyugodtan maradj a víznél. Én is úgy tervezem, hogy ha már mást is fog enni Marci, csak vizet fog kapni inni. Én és a húgom is kizárólag csak vizet kaptunk csecsemőként, majd később gyerkként is. Mai napig csak vizet tudok inni, ha szomjas vagyok,nem hoznak lázba a cukros lögyik.

Írtatok a magasságról: erről csak annyit, hogy a férjem tök átlagos magsságú gyerek volt,sőt inkább alcsonyabb, ma meg 198cm.(Én meg 160Képhát, nem sűrűn táncolunk együttKép

Katka
katka12

Sziasztok!Kép

And!KépKuha!Kép

Megértelek TiteketKép
De bizti jobb lesz a közérzetünk és a kedvünk ha tavasz lesz!!!Kép

Kuha!Kép
Mail megyKép

Lányok!Kép
Aki fent van IWIW-en, megkeresnétek ott is légyszi???

Mea
mea

BenianyuKép,
Kornél most tölti (23-án) a 6. hónapját... eddig csak anyatejet, csak ciciből látott, kapottKép. És így jött meg, ma reggelre (de csak gyengén).
Nekem Trisztánnál is fél éves korában jött meg, pedig őt akkor már csak naponta 1x szoptattam (reggel) és mindenféle mást is kapott már mellette... lehet, hogy egyénfüggőKép.
Mindenesetre én addig örültem, amíg nem voltKép.
Egyébként épp ma gondoltam, hogy adok Kornélnak egy kis almalevet. Olyan szép almát kaptam tegnap a Corában, és jóízű is... ő meg folyton kinézi az ember szájából a falatot. Szerintem élvezné.
Csak tudod, attól tartok, amit múltkor is kiveséztünk..., hogy egyszer rákapnak ezek a fiúk az új ízekre, és akkor annyi a tejmennyiségnek!

iWiW: én, lehet naiv vagyok, nem hiszem, hogy valamiféle összeesküvés-elmélet lenne a dologban. Egyrészt, mindenki olyan adatot ad meg , amit akar (nyilván a valósnak van értelme, de azért láttam én már Shrek vagy Terence Hill képetKép), másrészt mire mennek azzal az infóval, hogy kiket ismerek??? De most komolyan...
Ha azt veszem, párom olyan műholdas térképet töltött le ingyen a netről, amin mindent lehet látni, még anyósomék bódéját a ház mögött is... akkor gondolom a Nasa a bugyinkba is belelát, ha akar.
Ja, és ismerőseim között van egy képviselő (volt államtitkár) fia is... Õt és az egész családját állandóan kikezdi a sajtó, sárral dobálják, mégis valós adatokkal van fent. Ha ő nem tart ettől, akkor én (igazi kisember), miért félnék? Hogy rájönnek, hogy a nyelvvizsgám nem takar valódi tudást, mert analfaBetti vagyok? Erre rájöhet bárki egy egyszerű kérdés alapján is...
Na eldugulok... lehet, csak hiszékeny vagyok, de nagyon élvezem, és végre dumálok ált. isis barátnőimmel!
Pusz midnenkinek,
Kati

KatkaKép,
táncolásKépKépKépKép, nagyon jó... akárcsak én meg a párom! Csak ő még botlábú is, úgyhogy nem is erőltetem. Amellett, hogy hülyén nézünk ki, még el is esnénkKép!
Vendég

NEmesek!

Felkaptam a fejem egy mondatodra. Mikor Gergő született, bennt a kórházban a nővérkék mutogatták nekem ezt a műholdas programot, amit a férjed is elküldött. Tényleg nagyon vagány, és le is írtam a címet, ahonnan le lehet tölteni, de elhagytam valahol, és azóta is ezt keresem.

Nem küldenéd el nekem a címet? Persze, csak ha nem gond!

Jöhet ide is: kuha@citromail.hu

Köszi előre is!

Kép
kuha

KatkaKép,
teljesen egyetértek "víz" ügyben... amire a gyerekek rákapnak kiskorban, azt isszák egy életen át.
Én állandóan szörpöt kaptam kiskoromban (gurultam is, mint egy hordó), és a vízet csak nyáron tudom meginni, pedig mennyivel egészségesebb, mint az üdítők.
Ja, meg teáztunk, kakaóztunk reggelente, és bizony nekem még ma is elképzelhetetlen, hogy ne igyak ezt vagy azt reggelire.
Biztos vagy 2-3 kg-val könnyebb lennék, ha csak vizet innékKép!
Érdemes ránevelnünk porontyainkat a vízre... nekik is jobb, meg nekünk is. Utálom, ha Trisztán egy nap egy pohár Kubunál vagy szörpnél többet akar meginni.
Vendég

JuccKép,
nem csodálom, ha ideges vagyKépKépKép!!! Én is az lennék!
Mikor mentek? Szorítok majd, hogy minden okés legyen!!!

KuhaKép,
megkérem a páromat, hogy nézze meg, és megírom, jóóóó?
Vendég

a Google Earth is egy ilyen program, ingyenesen letoltheto.
Az iwiwes osszeskuves elmelet meg tobb szempontbol is butasagnak tunik.
Egyreszt amit mar Nemesek is irt, olyan adatot adsz meg, amit akarsz, akarcsak itt, a babaneten. magyarul ilyen alapon minden hasonlo forum titkos program Kép
masreszt a wiw mas formaban, zartabb kozoseggel evek ota mukodik nem is ez a kormany volt talan mikor indult.
De az igaz, amit Ayse irt, szociologusok mar tobb tanulmanyt is irtak belole.

Kép

Kép
ppanna

KuhaKép,
Ppanna is írta: http://earth.google.com/, ez ingyenes, ugyan nem naprakész, bár ha jól látom, 2006-osra írja, de mintha csak építenék a SportArénát, tehát már nem új... Viszont nagyon jól lehet látni mindent!!!
Ami interaktív, azon nem lehet mindent jól látni!!! De estére azt is meg tudom mondani, ha ezzel nem vagy elégedettKép,
Kati
Vendég

Lányok.
Köszönöm a válaszokat tea ügyben.
Én is úgy gondolom,hogy a viz sokkal egészségesebb,úgyhogy maradunk annál.
Meg ha meleg lesz sokkal jobb szomjoltó.

ancsi26

And!
Panaszkodd ki magad nyugodtan, elvégre ezért is van ez a topic.
Néha én is nagyon bezárva érzem magam. Mondjuk a lakással semmi problémám, mert az tágas és világos, de itt a közelben semmi sincs. A legközelebbi közért is 1,5 km, s amúgy senkit sem ismerünk itt a városban, mivel szept.-ben költöztünk ki.
Szerintem teljesen normális, hogy felnőtt társaságra is vágysz, elvégre mi tényleg non-stop csak a Babócákkal vagyunk. Ezért nekem is felüdülés, ha eljönnek a barátok, vagy hétvégén hazamegyünk a szülőkhöz!
De kitartás, mindjárt itt a jóidő!!!Kép

Nemesek!
A magasság-tézisről én is hallottam, sőt nálunk az unokatesómnál meg is csinálták a szülei. Tavaly töltötte a 18. életévét, s 182 cm, 2 évesen pedig pont 91 cm volt.
Ja, és Õ lány. Négyen vannak testvérek (2 fiú 2 lány), ő a legfiatalabb. Az egyik fiú 196 a másik 202 cm, a nővérüket sajnos nem tudom, de Õ sem egy törppilla!Kép
Ellentétben velem.Kép
A Te srácaid is biztosan szépszál, vagány legények lesznek.KépKépKép

Andi!
Natasa nagyon szép baba, biztosan nincs is semmi baja, persze a torna nem árt, mi is járunk Rékával!Kép

Jucc!
Balázsnak szorítunk!!!

Katka12!
Egyszerűre ette magát!Kép Ez nagyon aranyos!
Mit tanulsz a poszt.gradon?

C.

KépKép
cinka

IWIW: én is azt hallottam, hogy politikai propaganda céljaira használható. Akik gyanakodva mondták ezt, nem tudták, melyik oldal használja erre, illetve használja*e valaki, csak annyit, hogy használhatók erre is a kapcsolatrendszerek, elérhetőségek.
Meg akartam kérdezni egy szociológus ismerősömtől. Aztán ma kaptam egy meghivót, meg aztán vérszemet, és már egy rakás ismerőst találtam, többek között ezt a szociológust 300 ismerőssel. Ezek szerint ő nem gyanakszik.
Szóval ennyit az elképzeléseimről...
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

KatiKép köszi a szurkolást! Csütörtök délután lesz a műtét, holnap délelőtt megyünk vérvételre,utána haza jöhetünk. És a műtét után sem kell bent aludni Kép

Sildike Kép Köszi, hogy válaszoltál! Nekem azt mondták, hogy nem hiánycikk, hanem a kötelező oltásokhoz került, ezért már a patikákba nem lehet küldeni, csak a rendelőkbe. Így kicsit bonyolultam, de már lezsíroztam, hogy lesz Kép / holnap beadom az ANTSZ-be a kérvényt, ők pedig a védőnőmhöz küldik az oltást. Hozzá el kel mennem érte,mert nem ott kapja meg a gyerek a szurit, ugyanis máshova járunk Kép Még jó, hogy ez az utolsó oltás! Eddig is utáltam őket, most meg még gondom is van vele...

Katka, nincs ötletem cumisüveg ügyben, legutóbb az én kölköm is küzdött ellene, de az is lehet, hogy csak valami egyéb gondja van, mert néha balhézik a cicivel is.Talán a foga... Kanál nem lehet átmeneti megoldás? Vagy pohár? Nyilván nehezebb, de így talán enne.
Benianyu Kép Biztos béna vagyok, de nem talállak az iwiwen. Viszont találtam egy L.Krisztinát, akinek Beni a kutyája Kép Kép Kép

Kuha, Te sem vagy meg Kép

jucc73
Érd

Megvagy Kép

Mea, hogy talállak meg? Mert rengeteg Mea van...

jucc73
Érd

Zsuzsa!
És hogyan működik ez egész? Regisztrálsz és aztán ha ismerősre lelsz, küldhetsz neki e-mailt?
Vagy ott helyben lehet írni neki? És lehet egyszerre több emberrel is "beszélgetni"?
Bocs, ha nagyon buták a kérdéseim, de én még nem használtam ezt a programot.
Pedig ma kaptam meghívót!Kép
Csak kicsit bizalmatlan lettem amiatt, amit írtatok.

Cinka!
Ti miért jártok Rékával tornázni? És hová?

Körkérdés!
Csomószor előfordul, hogy ha Nati ébren van és nem vele foglalkozom, lelkiismeret furdalásom van és azt gondolom nem vagyok jó anya. Nagyon rossz érzés!
Ti mennyi időt foglalkoztot a babátokkal?
Nekünk a délelőtt gyorsan elszalad, akkor szoktunk sétálni is.
Délután alszik és aztán többnyire felteszem az ágyunkra és mellé telepszem. Mióta pörög, forog nem lehet sehol sem ott hagyni. A földön viszont utálok egész nap lenni. Játszom vele, énekelek, mondókázunk. De szoktam így mellette olvasni is. Tv-t jó ideje nem nézek, marad még a babanet!Kép Ha itt ülök a gép előtt, vagy alszik, vagy a játszószőnyegén játszik.
Olyan nehéz egy ilyen pici babát egész nap szórakoztatni. Vagy nem is kell?
Nati most már viszonylag hosszú időket játszik egyedül. Ilyenkor hagyjam is békén?
De akkor meg úgy érzem, elhanyagolom.
Másnak is van ilyen érzése, vagy csak én vagyok gyagya??KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzsa!Kép
Iwiw: azt sem értem, ha valaki nem a saját nevén regisztrál, hogy lehet ráismerni?

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Oltas:Nalunk Egerben nem vallaljak a dokik(legalabbis a mienk)az uj oltas beadasat a nov.1.elott szuletetteknek,csak a Fertozo Osztaly foorvosanak beleegyezesevel,ehhez meg nagy indokomnak kellene lennie. Én is szerettem volna Marcisnak beadatni, dehat a két hós után sem lázgörcse, sem hányás stb.nem volt(hál'Istennek) mert csak igy engedélyezik.(Megtaláltam az ékezetes betűket a férjem laptopján is!Kép
Duda! (Andi) Éppen tegnap keseredtem el estére, hogy a gyerekem csak azt látja egész nap, hogy a dili anyja körbe-körbe rohangál a lakásban, pakol, mos, tereget ésmindentegyszerre, és este elaludt a karomban fürdi előtt, erre a férjem megkérdezte, hogy mért nem teszem le. Majdnem el kezdtem bőgni, hogy olyan fene jól esik tartogatni és szagolgatni, és az egész rohadt lakás meg tiszta ruha meg főzés nem ér annyit, hogy a 4 hónapos gyerekem magát nevelje. Igazán nem tudom, hogy mi az a határ, amennyit igényli a vele való foglalkozást, de azt hiszem neki belőlünk sohasem sok. Hú, ezt most ömlesztettem!

Marci nem is olyan kicsi, 67cm megmértem!!!

Ma végre eljutottam a kozmetikushoz, anyukám vigyázott a gyerkőcre,tiszta felemelő érzés volt!!

Spenótot mikortól lehet adni a Picuriknak?

Benianyu!
Igen, szeretnék felkerülni a táblázatba, de mit kell tennem?
picipötty

Ancsi!

Miskolcra rengeteget jártunk, leginkább moziba, amig Kispötty meg nem született, én nagyon szeretem azt a várost, (a férjem legnagyobb döbbenetére)Ott Egerhez képest ÉLET van!
Szintén Anita vagyok és itthon mindenki Ancsinak hiv!

Na ennyi mára, próbáltam képet feltenni, de nem fogadja el mert túl nagy a mérete! majd csinálunk kisebbet!
Pötty
picipötty

Nemesek, Ppanna!

Köszönöm szépen, estére megnézem! De azért örülnék annak a másiknak is, ha nem gond!

Üdv: kuha

Kép
kuha

Mea!

Elküldted a mailt?

Mert nem kaptam meg! Hacsak nem arra gondoltál, amit az iwiw-en küldtél, mert azt megkaptam!

Kép
kuha

Duda.
Szerintem amig lefoglalja magát és nem sir utánnad addig ne legyen lelkiismeretfurdalásod.
Nekik is kell egy kis magányKépamig felfedezik a világ dolgait.És ha azokat megunta azt úgyis jelzi,úgyhogy nyugi.Kép

ancsi26

Andi, épp ma panaszkodtam egy barátnőmnek a telefonban, hogy lelkiismeretfurdalásom van, mert hagyom Julcsit egyedül játszani. Nem tudom, mi a jó, de az biztos, hogy meg kell tanulniuk egyedül is elfoglalni magukat. Ezt én nem kényszeritem, ha igényel, megyek hozzá, játszom vele, de ha látom, hogy belemélyed egy játéka vizsgálatába, otthagyom. Azt is észrevettem, hogy nem mindig jó neki, ha sokat szórakoztatom, mert hamar elfárad, nyűgös lesz. Na de igazából nem tudom, mi a jó, én is vivódom ezen.
IWIW: még csak ma mentem rá, bár ne tettem volna, mert nem dolgoztam semmit, csak lógtam a neten (meg Julcsin). Ha regisztrálsz, keresel pár ismerőst, bejelölöd őket ismerősnek, aztán az ő kapcsolataik között újabb ismerős neveket találhatsz, akkor őket is megjelölheted. Akkor áll fenn egy kapcsolat, ha visszajeleznek.
Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok,
jó a téma, én kb 5 perce fakadtam sírva, mert egyszerűen kivagyok, a lelki és fizikai erőm határán, Tüncsi továbbra sem alszik éjszaka, nappal is kb 1 órát, összesen...ha elvan hagyom játszani, egész napjól elvagyunk, de ha jön az este...elalszik 8-1/2 9 kor, viszonylagjollakva, kb 10 percig hagyom büfizni a vállamon, majd beviszem az ágyába és épphogy lent a feneke, kapállózik ezerrel, és felkel....és egy olyan hosszút káromkodtam fölötte, hogy mért nem tud már végre ő is aludni, csak egyszer...egy éjszakán át...azon járt az agyam, hogy milyen altatót adhatnék neki..., majd azóta itt pityergek, hogy milyen anya vagyok, hogy ilyet csinálok..Kép Apa meg altatja a bébit...

de legalább itt kiadtam magamból...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Kati,
Rosszul írtam, véletlenül, ne haragudj! Persze azt akartam kérdezni, hogy Trisztánnál hány hónap után jött meg. De most már látom. Kép

Jucc,
Szorítok Balázsért csütörtökön.
Vicces, hogy találtál az IWIW-en egy L.Krisztinát és Beni a kutyája neve Kép

Picipötty,
Néhány adatra lenne szükségem, baba neve, szül. hely és idő, súly és hossz, mama kora, lakhelye, kórház neve, ha van tesó, akkor neve és szül. ideje.
Tudom, hogy az adatok nagy részét már beírtad, de így összefoglalva könnyebb lenne nekem felvinni a táblázatba.

Benianyu

benianyu

Prüntyi.
Szerintem minden anyukának vannak ilyen kibukós napjai.
Nekem akkor volt mikor Melike kb.1hónapos volt és felcserélte a nappalt az éjszakával.Ez kb.3hétig tartott,de teljesen kész voltam.Szinte állandóan sirni tudtam volna és sirtam is sokat.Az én számat is hagyták el csúnya szavak,de olyankor utánna mindig majd elsűllyedtem szégyenemben.
Sok gondal jár egy pici baba,de mégis a világ legcsodálatosabb dolga az anyaság és semmi,de semmi kincsért sem cserélném el.

ancsi26

Sziasztok!

Jó a téma, ezen már én is vívódtam párszor. Én bevallom, elsőre mindig hagyom Zitát egyedül játszani, és akkor megyek hozzá, ha igényli. Apa hamarabb kiveszi játszani, pusztán a saját maga szórakoztatására is. Én inkább beszélek hozzá, és úgy játszom vele, hogy addig a járókában van. Természetesen ha olyanja van, akkor kézben van.
"Sajnos" azt hiszem, elkezdődött a fogzás, 2 napja nagyon nyűgi Zita, sokszor olyan fájdalmasan felsír játék, és alvás közben is.

Prüntyi,
ne sírj, az én egyik barátnőm a káromkodásnál rondábbakat is mondott, amikor kivolt a gyerekeitől. Sztem jobb kiadni így a dühöt, mint később falhoz vágni a gyereket.
Roki, erről biztos tudnál írni, hogy ilyenkor mi a jó?

Majola,
férjed mikor jön haza? Az enyém már holnap délben itthon lesz! Kép Kép Kép
Szted Julcsinak hiányzik? Én néha azt gondolom, azért nyüglődik annyira Zita, mert a megszokott időben nem jött meg az apja.

Tünde&Zita 20+4
Vendég

Andi!
Rékával mi sima babatornára járunk. Én úgy gondolom, ha már kicsi korban hozzászoktatjuk a gyermekeket a mozgás szeretetére, (ez most teljesen mindegy, hogy milyen), akkor ez automatikusan beépül majd a mindennapjaikba, s természetességgel igényük is lesz rá. Ha Natival rendszeresen jártok, akkor ott biztosan kiderülne/kiderült volna ha v.mi gond van Nála, hiszen ott szakember foglalkozik Vele.

Azt, hogy egy ekkora gyerkőccel mennyit "illik" foglalkozni, azt szerintem senki sem tudja megmondani, erre nincs szabály, hiszen minden baba egy külön egyéniség. A felnőtteknél is vannak magányosabb típusúak, s vannak akik igénylik a társaságot.
Az én Kicsim is csak nagyon rövid ideig van el egyedül. Reggelente kb. egy negyedórás "monológot" tart az ablak alatt lógó plüsstigrisének. (Elmeséli neki, hogy mit álmodottKép) Több mint 1 hónapja ez az egyetlen biztos "cselekedete", amíg úgy ott merem hagyni, hogy nincs szem előtt. A nap többi részében kiszámíthatatlan. Van, hogy hosszabb ideig is eljátszogat a járókában. (Talán Majola is írta, hogy ilyenkor hagyni kell, hogy maga is felfedezze a világot). Persze van olyan is, hogy egész nap igényli, hogy CSAK Vele foglalkozzunk. S ez ált.-ban csak rám korlátozódik, mivel Apuci nálunk is elég későn ér haza.
(Kár, hogy már nem lakunk a XIII. ker.-ben, mert akkor esetleg szervezhettünk volna közös programokatKép)

Bár személyesen nem ismerlek, de biztosan nagyon jó Anyukája vagy NatinakKép. Szerintem nem kell mást csinálnod, mint amit az anyai ösztöneid súgnak.

Aludj jól, s ne agyalj ezen!
Natikád érzi azt, hogy TE vagy az Õ igazi Õrangyala, s biztos benne, hogy Rád mindig számíthat!!!KépKépKép

Szép álmokat Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Más téma.
Nagy dilemmában vagyok lányok.
Márc.6-án indul egy kéz-,lábápoló és műkörömépitő tanfolyam amit szeretnék elvégezni.4hónapos,minden hétfő,szerda,péntek du.4-8-ig tartana.
Azt nem tudom,hogy ennyi időre magára,vagyis másra hagyhatom-e Melikét.
Szeretném tudni a véleményeteket.

ancsi26

csá csajok!
IWIW:
én is rajta vagyok már egy ideje,szerintem jópofa dolog,én sem félek a leinformálástól!egyrészt kinek vagyok érdekes a barátokon,ismerősökön kívül,másrészt ezer más lehetőségük van,ami ellen tenni se tudunk....a mai világban!viszont én is élvezem,amikor rábukkanok a gyermekkori legjobb barátomra,akiről valszeg sosem hallottam volna!
majd én is jelölgetek!ja és Altnőder Emese néven futok!Most lebuktamKép!
Nemesek már megtaláltKép!meghívóm most nekem sincs!

NyúlfogKép
se híre,se hamva!de megnyugtató,hogy másnál is előfordult hasonló!
Viszont,Kisnyúl megfordult a hátáról a hasára,és ez most nem kacsa!Képdirekt vártam egy napot,hogy többször bemutassa a tudományt és mostmár bátran kijelenthetem,hogy ez is kipipálva....fog nélkül!Kép
Hajhullás:
nagyon belekezdett nekem is,rémes látni a távozó hajszálaimat,ha gyüjteném,már szőhetnék is belőle egy kispulcsit Kisnyúlnak!KépKép,sőt nekem sajna most a bőröm is egy fertő,de a kozmetikusom előre megmondta,hogy ez lesz,a fene enné meg!
képek nagyon jók,de én most bele nem kezdek a sorolásba,mert reggelig it ülnék,fürdős képek különösen tetszenek(Barbit azért kiemelném,mégiscsak új gépe vanKép)
depi:
hullámzó,de általában amilyen gyorsan jön,olyan gyorsan távozik is,hála a huncut vigyoroknak!azért én is a tavaszra várok már nagyon,a tavaszi JÓIDÕRE!!!!!!!!
bókokat köszönjük Nyúlszobát illetően!
most megyek egy picit IWIWEZNIKép!
Nyúlné és Kisnyúl19+6
és BOLDOG VALENTIN és BÁLINT napot!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc Kép!
Nagyon-nagyon szurkolunk, hogy minden rendben menjen Balázzsal!

Kati Kép!
Nagyon bírom a stílusodat!

Havtünde Kép!
Hova tűntél? Csak nem iwiwezel??!

ayse

Tünde Kép!
Most látom csak időközben visszatértél!

PrüntyI Kép!
++++++++++++++++++++++++++++++++++ energia és kitartás! Nagyon sajnállak!

Én is ma állítottam fel a nappaliban a járókát, mivel Andris egyre többet fennt van és akkor tudok hozzá beszélni, amíg háztartásozok. Nagyon szeretek énekelni és ő is mindig mosolyog, ha elkezdem, úgyhogy az is egyfajta foglalkozás.
Egyébként engem is eléggé nyomasztott ez a gondolat és eszembe jutott tanulmányimból az albán csecsemők esete (a Gyermeklélektan c. könyvből). (Bocsi, hogy ma ilyen "tudományos" vagyok.)
Az albán csecsemőket teljesen szorosra pólyázzák/ták, úgy, hogy a kezüket sem tudták mozgatni. Ennek következtében elmaradtak a mozgásfejlődésben, ill. a kézzel való manipulálásban. Kísérletet végeztek, hogy megszabadulva "láncaiktól", mi történik. Úgy találták, hogy nagyon hamar behozták a lemaradást, sőt hamarosan túl is szárnyalták pl. a bécsi árvaházban nevelkeő kontrollcsoportot. A pszichológusok véleménye szerint ez azért van, mert az albán csecsemők kapcsolatokkal sűrűn átszőtt nagy családokban élnek. A jó anya-gyerek kapcsolat és a többi családtag jelenléte motiváló erő. Míg a csecsemőotthon kis lakóinak nincs nagy motivációjuk arra, hogy ügyeskedjenek.
Ezt úgy értelmezem, hogy ha szerető családban van, jövünk-megyünk körülötte, az is sokat jelent neki (persze van extra idő, simire beszélgetésre, játékra), de a "holt" idők sem feltétlenül azok. Ezért is vetettem be a járókát. Először csak úgy pislogott benne! Szívesen cipelném is, de totál ki van készülve a hátam.

ayse

Sziasztok,

jó régen jártam itt, szopis gondjaink voltak/vannak sajnos Kép
Nem is gyözöm visszaolvasni, de majd igyekszem.

Sajnos fogyóban a tejcsi, próbáljuk már az almát délelött, nem nagyon jön be neki Kép nem is csodálom szegénykém a fincsi anyatej után.....
Próbálkoztam a szopival másfél óránként hátha meg tudom növelni, szopis-teát ittam, sört ittam,semmi. Azért szomorú vagyok, hogy ennek a korszaknak is kezd vége lenni.
Most úgy van, hogy szopizik, utána csinálnom kell minden alkalommal tápit, mert "éhenhal".Kép

Majola,
iwiwre én is kaptam húgomtól meghivót, szerintem nagyon jopofa rendszer, nekem tetszik, mert megtaláltam rajta egy ált.iskolai oszt.társnőmet, és azóta levelezünk, milyen érdekes nem? KépKép

Milyen jó, mindenki áttér az iwiwre lógni? KépKép

Oltás:
Csütörtökön megyünk 5 hós oltásra, ugyanis Kevin-baba ma 5 hónapos. KépKép Azért örülök, hogy maradtunk a régi oltási rendszerben, mert hallom mindenfelöl, hogy elég kusza még a dologKép

Prüntyi,
ne add fel, próbáld meg napközben jól kifárasztani: jó levegő, játék, ha meg elalszik sztem ne hagyd aludni, max. 10 percet, hátha estére nagyon elfárad.
Én pl. ha ugy jön ki, hogy fél 6 6-kor elalszik, akkor nem hagyom fél 7-nél tovább aludni, mert akkor tudom, hogy 9-kor nem lenne alvás. Ez bevált. Anyukám zsörtölödik is rajta, hogy az alvó babát miért kell felkelteni, de hát én ilyen vagyok, az esti alvást fontosabbnak tartom az ő szempontjából is.Kép

Én is szoktam hagyni, hogy egyedül játszon a járókában, hiszen igy önállósodik. Mindig meglesem ahogy játszik, és észreveszem hogy nem is hiányol, el gügyög a játékainak. Amúgy szoktunk összebüjva ebéd után mesét olvasni, a Bambit, aztán utána alszik. Meseolvasást ugy kell érteni, hogy nézegetjük a szép képeket, elmondom neki mi van rajta, és úgy figyel, olyan okosKépKépKép

Boldog Valentint mindenkinek!
Zsu,Kevin (ma 5 hónapos)
spanci

Sajnálom, hogy már mindenki lelépett!Kép
Ez jut nekem, aki nem jön, vagy későn jönKépKép

Vagy Iwiw-en vagytok lányok?
spanci

ne márKépKép

pedig úgy örültem, hogy végre idejutottam....

megyek akkor én is alszom.
spanci

Sziasztok!

Spanci, megvársz? Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse! Kép

Köszi a hiányolást!
Délelőtt szarakodott itthon a kábelnet. Kép
Hát igen, az iwiw... az előbb elhatároztam, hogy ma már nem megyek oda, erre Nyúlné is leadta a drótot, hogy Õ is ott van, naná, hogy meg kellett keresni... Kép Kép Kép
Te is ott vagy? Milyen néven? Vagy titok?

Én is azzal szoktam nyugtatni magam, hogy Zita szépen fejlődik, ismerősök elmondása szerint kiegyensúlyozott baba, szal gondolom akkor nem hanyagoljuk el. Kép

Dokibácsi javaslata ellenére holnap elkezdem megint adni Zitának az almát vagy krumplit. Este simán bevág 240ml tápit, nem akarom megvárni, hogy 2 cumisüvegnyit egyen. Sztem már éppen itt az ideje a hozzátápinak.
Vendég

Spanci, Sis!

Itten vagyok én is!
Vendég

Voltunk oltáson, Máté 6900 gramm, és 72 cm Kép Szép szál legény Kép
Szurit jól viselte, épp egy kicsit sírt csak, aztán bevetettük a várótermi vígaszcicit, és mentünk is tovább a nagyiékhoz Kép

Gyönyörűen aludt tegnap 9-től 4-ig a kiságyban, akkor szopizott, aztán visszaraktam, és aludt még 7-ig! Nem hittem a szememnek, annyira aranyos! Mintha megértette volna, hogy mindkettőnknek kényelmesebb lesz így, én sem zavarom őt mocorgással, tejszaggal. Éjjel többször ránéztem, mindig fogta fél kézzel a kiságy rácsát, azt hittem, megzabálom Kép Azért kell az a kis biztonság, hogy attól, hogy nem látja, a külvilág még vele van Kép

Iwiw-re engemisengemis plzplzplz valakiiii KépKépKépKép Hallottam már róla, de meghívót nem tudok szerezni, férj is most regelt csak!

Aki tud, annak megmosom a hátát!!! Akár... Kép

Sisotris@halottlato.hu

Köszi előre is!!!

Pusztok

Sisotris és Máté
17+6

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ja, és kezd megjönni, már kb. egy hete érzem, hogy olyan más... És a melleim sem feszülnek, bár Máténak még elég a tej.

Aki szoptat:
Ti mindkét mellből szoptattok egy kaja alkalmával? Nálunk az egyik elég szokott lenni, még este is, és ki is húzza Máté a 2,5-3 órát vele. Viszont most, hogy ilyen "lapos", félek kicsit, nehogy megcsappanjon, mert nem éri őket elég inger.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Valamit még akartam írni...

Mind1, ma ilyen napom van, nem jár az agyam semennyire sem...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?