A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

ja és Erszényes én is kaptam oxitocint.Állítólag gyorsítani,mert a babó nem mindíg érezte már jól magát odabenn.

KépKép
KépKép
sbea

Virág: gyerekeket nem szabad fogyókúráztatni, inkább csak mozogjon sokat.Kép
Mennyire aktív gyerekek?
Nekik egyforma az alvásigényük?
Volt valaki, aki kipróbált valamilyen szülés alatti fájdalomcsillapítást? Tapasztalat?
moni77

Majd meg jovok, csak nem birom ki hogy ne szoljak hozza.Kép

Virag, vajon mit szolna a vedonod az en lanyomhoz?Kép Masfel het mulva lesz fel eves es 8200g!Kép Ne szopiztassam?Kép

Ha Kati elaludt, meg jovok.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Sziasztok!

Mino, jók a képek! nekem is a lábújjas tetszik! Kép Kép

Virág, ne aggódj gyerkőc méretei miatt! Sztem ők tudják, h. miből mennyit kérnek, okosak, és ez nem az anyukákon múlik, h. mennyit híznak, meg nőnek....sztem. Kép

Dora, jó kis súlya van a kis Katinak! Kép

Bea, gyógyulást! Egyébként én bánom, h. múltkor elvittem Zsófit a d.-nőhöz, mert lehet, h. nem kellett volna rá antibiotikum. Nem is volt láza....csak egy kicsit köhögött....meg tortyogott. Csak én meg azt olvastam, h. ha köhög, mindenféleképpen vigyük orvosohoz, és én megilyedtem. Ezért vittük el. Na mindegy, máskor Kobhoz fordulok tanácsért. Egyébként én úgy gondolom, ha magas a láza, akkor nincs mese, vinni kell.

Bepa, nem kötelező fehérbe kereszteltetni. Mi ebbe szerettük volna, azért vettünk teljes fehéret. Lehet színesbe is. Kép

Majd még jövök, vagy holnap, mert apa hósszú ideje nem volt szabadságon, és most itthon van. Jó nagyot sétáltunk. Pedig nagyon hideg van! Kép
birolili

Sziasztok

Látom sok szép fotó van fent rólatok is, gyönyörűek, aranyosak.

Köszönöm a sok dícséretet. Kép Hihetetlenül boldog vagyok, hogy Adri végre itt van köztünk. Én az utolsó pillanatig aggódtam, hogy esetleg mégis fiú lesz, persze őt is imádnám, de így az igazi. A szülés fantasztikus élmény volt, pedig nagyon féltem tőle, hogy ébren kel végig csinálnom a műtétet, mert ügye ez már biztos volt. Jó hangulatban folyt le az egész.

Ami nagyon aggasztott, hogy dokim már szerette volna hamarabb elvégezni, de az atyaúristen nem adott rá engedélyt, mint ahogy sokan másoknak sem. Elég kockázatos. sokan feküdtünk bent, akik túlhordták. Sokat idegeskedtem, mert láttam a dokim aggódását. Aztán meg nem tudtak magzatvizet nézni, mert elfogyott a vékony cső. Röhej. Én ugyanis az utolsó pillanatig zárt voltam. A végén már nem tudtam járni a hasamtól.
Szerencsére a szobatársaimmal jól megvoltunk. Mindhárman egy napon szültünk. Kép Én reggel 9-re voltam kiírva, az egyik csajnak meg hajnalban elment a magzatvize. Közben a 3. csaj is megszült, mert vizsgálat közben megrepedt a burok. Utána a gyermekágyas szobában már nem volt olyan jó, mert kisebbségi feküdt mellettem és állandóan jött az egész pereputty.
Már egyre jobban vagyok. De amikor 4. napon hazaengedtek (igazából 3 napra) még nagyon fájt a hasam minden helyzetváltoztatáskor. Most egy kicsit szúrkál a seb, mert baba sokat van hason. Sajna lehet, hogy hasfájós lesz. Nappal alszik, de este aztán jön a muri. Fogalmam sincs hogy mennyit kell ennie? Kép Táp nélkül engedtek haza. Most a Milumilt használjuk. Mérleg még nincs.
Bocs, hogy sokat írtam.

Kép

Kép
cukkermáz

Lili,
nem vagyok mindenttudó! Tényleg! Ha úgy érezted, hogy jobb, ha doki látja, akkor máskor is nyugodtan vidd el! De persze ha gondolod, hívhatsz ám engem is Kép

Syg,
az etetőszéekn 3 éve vettem, a neten néztem ki. Nemigazán láttam boltokban, egy hasonlót most láttam a szegedi Corában. Érdekel bővebben a dolog? Lefényképezzem jobban?

Virág,
gyógyulást Beninek, hát Nekem sosem kellett fogyóztatnom őket, nem tudom,melyik a jobb! Kép

Cukker,
gondolok rád sokat, pihizz!

Kép

Kép
kobudo

sziasztok!
Új vok itt, de már sokat olvastam ezt a topicot. szinte már mindenkit ismerek! Kép
Esett már át vki mellgyulladáson?
én most épp azzal küzdök...kicsit furcsa az egész, mert eddig sem volt annyi tejcsi, amennyire szükség lett volna, mégis begyulladt. hallottatok már hasonlóról? mi lehet az oka?
quill

Üdv Quill!

Hajaj, most küzdöttem le a második mellgyulladást, írok róla részletesebben, de most itt alszik Manó a kezemben!

Lázad van? Piros gyulladt folt, csomó? Milyen idős a babád?

Kép

Kép
kobudo

Quill,
most gyorsan ezt találtam, ha gondolod, nézd meg:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=foto5

Kép

Kép
kobudo

Quill,
nekem nem volt ilyen problemam, de elovettem az okos konyvemet.Kép
Korai stadiumban: szoptatas elott ot percig tegyen meleg borogatast a melleire, szoptatas utan pedig 20 perc hideg borogatas.
Ha laz kiseri 24 oranal tovabb, akkor orvoshoz kell menni.
Homeopatias kiskonyv szerint lehet alkalmazni:
Apis mellifica 15
Belladonna 9
Bryonia 9
Esetleg beszelj a nogyogyaszoddal vagy szulesznovel.
Remelem hamarosan megoldodik a problemad!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

szia
nekem is sokszor alszik a kezemben...Kép
köszi hogy ilyen gyrsan reagáltál....)
Mindez megvolt...de már kifelé haladok belőle. Szerencsére...Kép
Igazából csak nem értem az egészet...ha nincs tej ...nincs ami bennmarad...akkor mitől gyullad be?
2 hónapos
quill

Sziasztok

Visszafelé haladok, amíg Manó engedi.

Kob,
a Kismamában láttam a Corásat fényképen, az tetszett meg. Csak élőben nem tudom, milyen. Egyre biztosabb vagyok benne, h ilyesmi kell majd a mamáékhoz.
Te is mindig fogod a kendőben? Én is. Pedig nem tudna kiesni belőle, mégis...
Persze, jó a péntek. Akkor nem jön más, csak ti.

Cukker,
mennyire érzed kevésnek a tejet? Már a kórházban is adtak neki pótlást?
Pihenj sokat és szeretgesd a kicsi lányt!

Erszényes,
oxitocin nem kellene mindenkinek adni. Sztem normális, problémamentes szülésnél semmi helye nincsen. Kérdés az, h kinek mi a normális. Sajnos az nem számít annak az orvosi gyakorlatban, ha mondjuk 1-2 órára leállnak, ritkulnak...a fájások. Pedig ehy szülés alatt akár többször is történhet ilyen. Most, 8 hónappal később már én is tudom, h talán nekünk is várni kellett volna még, pedig én csak jóval a kitolási szak kezdete után kaptam. Leona szívhangja utána kezdett romlani.

Pille,
Flóra jól van? Hízással ne foglalkozz, sztem sem látszik rajtad.

Mvirág,
ne fogyóztasd! Sztem 1 éves kor után már nyugodtan adhatod a kenyeret. Úgysem eszik annyit, h attól hízna. Mellesleg 11 kg 1 évesen...kétlem, h túlsúlyt jelentene.

Bea,
én sem úgy gondoltam, h közvetlenül az úszástól lesz beteg, hanem ő ezáltal közösségbe jár, ahol ugye gyorsabban terjednek a kórságokKép
Azért szerintem ezt a fajta AB-t hanyagoljátok egy ideig, ha lehet. Mit kapott?

Móni,
én még nem is köszöntöttelek, üdv közöttünk!
Nagyon huncut lányaid vannak a képek alapján! Hogy bírsz velük?

Mino,
nem ismertelek meg az utolsó képen. Amikor láttam, azt gondoltam, megint valaki újKép
Nekünk is uígy lyukadt ki ez a rugdalózó.

Roz,
nem könnyű ez. Én biztos nem mennék orvoshoz, na de Leonával rögtön mentem. Bár az is igaz, h ő nem kap azonnal AB-t, de sztem jobb, ha látja doki.

Felébredt, mennem kell, majd jövök még.

Kép
sygnum

Erszényes,
én kaptam Oxitocint, muszáj volt a zöld magzatvíz miatt, hogy minél hamarabb kint legyen Lili, elrepesztették a burkot, és már kötötték is be. Utólag nem bánom, mert csak bekötötték az infúziót egy szúrással, az folyt, meg szülés után az örzőben még megkaptam a maradékát, és ennyi, viszont aki szülés közben nem kapott, az kapott utána napi két méhösszehúzó oxitocin injekciót. Na attól jobban frászt kaptam volna.

Bea,
mi a Tanyacsárdában voltunk, jó volt nagyon, szerintem kb. kétszer annyit ettem, mint a Szláva, ő már dugig volt, én meg semmit nem éreztem. Amióta szoptatok nagyon sokat eszem, és az a furcsa, hogy így is inkább még fogyok, mint hízok.

Cukker,
Lili is nagyjából akkora volt, mint Adri, elvileg napi 600 g-ot kellene most ennie. A testsúlyából számolva kilónként 150 g/nap. Amúgy én leszoktam a mérésről. Szopizik, ha nyűgi, és láthatóan éhes még, kap tápit, és úgyis annyit eszik belőle, amennyi még hiányzott. Most épp 20 g, éjszaka 100-at evett pluszban.

Éjszaka: képzeljétek, 2*45 perc kivételével az ágyában aludt Lili, aludt fél 9-12-ig, evett, aztán 0:45-3:00-ig, akkor megint evett, de mint aki még életében nem kapott cicit úgy, és végül még 4:15-7:30-ig. Most is le tudtam tenni az ágyába.

Mino,
nagyon aranyos Bálint, ez még betegeskedős kép, vagy már gyógyult? Olyan kis elvarázsolt némelyikenKép

Dóra,
nincs véletlen olyan pesti ismerősöd, aki albérletet keres? Szeretném március 1-től kiadni az Újpesti lakásomat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, és szurkoljatok, hogy holnapra ne legyen hó, itthonmarad az autó, és ki akarjuk próbálni Lilivel, milyen kettesben csavarogni, megyünk Kecskemétre sétálni!!! Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Quill,
honnan tudod, hogy nincs tej? Kép Nekem egy jó erős mellberúgástól gyulladt be eddig 2x, Mesi most 7 hós. De volt egy rossz melltartótól is. Melegvizes borogtás, sok szoptatás, lámpázás helyrehozta. Az elsőnél (még 3 éve) kaptam ab-t, de az annyira rossz volt, hogy mindenképpen kerülni akartam. Örülök, hogy jobban vagy! És lázasan is lehet ám szoptatni! Kipróbáltam Kép
Hogy hívják a babád?

Syg,
ok, péntek délelőtt, dél körül, jó?

Én nem kaptam oxit szülés után sem!!! A szoptatás úgyis egy nagy oxitocin löket volt, úgy összehúzta, hogy csak na!

Kép

Kép
kobudo

Roz,
én úgy tudom, hogy a vírusok hirtelen magas lázat okoznak és amilyen gyorsan jön, olyan gyorsan is megy a betegség.
Magas lázat viszont okozhat néhány baktérium is.
Én addig, amíg nem tud beszélni és nem tudja megmondani, érez-e vmi mást is, mindig meg fogom mutatni dokinak.
Aztán hogy beadod-e neki az AB-t, ha semmit nem talál a doki és mégis azt ad...az már rajtad múlik. Én nem adnám be.

Kép
sygnum

Kob,
jó a dél! Majd együtt esznek a csajokKép

Sztem sem kell(ene) szülés után sem az oxitocin. Igény szerint kell szoptatni és ennyi. Persze kivételek vannak, na de nem "mindenki".

Képzeljétek, mit szeret a kis Manóm. A kelkáposztát. Alig tudtam tartani a tempót, úgy falta.

Kép
sygnum

Nemtom mi van, nem alszik a lany. Egy orat sikerult csak. Most persze nyuglodik.Kép

Mino, nagyon jook a kepek!KépKép Az utolso te vagy?Kép

Moni, akkor maradok a Bp-i korhaznal es jo orvosomnal.Kép Orulok, hogy tetszik Kecskemeten!

Erszenyes en is kaptam oxitocint, mert rovidek, gyengek es rendszertelenek voltak a fajasok.

Cukker, nalunk is igy volt. Estenkent fajt Kata hasa. Muszaj a potlas?

Lina, igy hirtelen nem tudok, de utanakerdezek!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

honnan? Kép
szopizás után...kifeje..ném...de nincs mit..:D max 20g-ot, normál körülmények között fél óra szopizás után sem eszik meg többet 40-60 g-nál. Illetve semmi keményedés, feszülő érzés nincs a mellemben. még egy Előforul az is hogy sírva fakad...Képszopizás közben,
Szoptatom én is folyamatosan, (lázasan is)most kb 10g szopizik..30 perc alatt...Kép Utána persze kap tápszert.
quill

Quill, nem kell ahhoz feszulo, kemenyedo mell hogy legyen benne tejci! Sot a tej szoptatas kozben termelodik!
Nalunk is volt, hogy sirva fakadt, olyankor felvettem, megbufiztettem, altalaban ez volt a baj.
Tejcsinalasra nagyon jo az oszibarackle, szoptatos teak, es van homeobogyo is!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Quill,
egyetértek Dórával! Kép

Ezt ismeritek? Lackónak sehogyan sem tetszenek a készen kaphatók!
www.babaazautoban.hu

Kép

Kép
kobudo

igen én is meg szoktam büfiztetni olyankor...de utána is tovább sír...Kép ezeket mind iszom/eszem...ennek eredménye(valószínű) a 40-60g/mell, mikor hazajöttem a kórházból még 10g-nál tartottam. mondjuk a kórházban nem szoptattam...csak folyamatosan fejtem..(ne nézzetek hülyének (intenzíven volt a babámKép)

köszike a segítségeteket! Kép
quill

Quill, tedd minel surubben mellre a (na most bajban vagyok, hogy kisfiad vagy kislanyod???), szoval a babadat!Kép
Volt hogy fel orankent szoptattam Katit...
Milyen a sulygyarapodasa? Ha eleri a 10-15 dkg-ot akkor ne aggodj!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Quill,
miért néznénk hülyének ? Kép Ugyan... Nem vagyunk miolyanok, vagy úgy érezted? Mi baja volt a babának, elmondod? Nagyon ügyes vagy, hogy már ennyit is tud szopizni.

Kép

Kép
kobudo

Quill,
most nézem, úgy hívták a nagymamámat, mint téged! (a lánykori nevetek egyezik azért csak...)

Kép

Kép
kobudo

nem tudtam hogy viszonyuljak hozzátok.
Eddig mindenki "hülyének" nézett. Mikor kérdezték szoptatom-e...mindenki úgy reagált, hogy miért? (mindezt értetlen arckifejezéssel)
Szerencsére semmi komoly baj nem volt, csak a szülés utáni éjszaka leesett (ja a kisfiam Kép)a pulzusa...és átvitték az intenzívre megfigyelésre. szerencsére csak az ijedtség volt nagy, ma már semmi baja. Egészséges és normálisan hízik 2 hónap alatt kb 1,5 kg-ot. most olyan 5,5 kilo lehet.
quill

Quill,
ok, értem! Kép Nem semmi ijedtség lehetett! Kecskeméten szültél? Hogy hívják a fiadat? Vannak 2 hónapos babáink is itt, meg nagyon "frissek" is!

Megyek, hazajöttek Kamilláék, majd este megpróbálok még jönni!

Kép

Kép
kobudo

Quill, itt senki sem fog hulyenek nezni. Tenyleg jo tarsasag, segitokesz mindenki!
Szerencse, hogy nem volt baja! Azert tenyleg ijeszto lehetett!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

na mostmár tényleg nem tudom mit csináljak Kép mert most észrevettem hogy jön áki fogacskája mindeneetre szerintem holnap csak elmegyünk dokihoz

quill
Kép üdv itt köztünk gyere minnél sűrűbben Kép

megyek vissza süti már kész a holnapi farsangra de niki variált egyett és nem akar csiga lenni itt sirt hogy ő bizti nem lesz csiga dilis anya meg pattan és varrja az uj jelmezt találtam itthon kék muszlin anyagot gyorsan hajtogattam egy drot keretet és rávarrom az anyagot meg csillámporral diszítem lepke lesz mégis holnap reggel 8 ig meg kell csinálnom tudom dilis vagyok hogy hagyom magam de annyira kérte had legyen lepke megesett a szíven rajta Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Roz:
Ez aztán nem semmi, gratulálok, hogy ilyen rugalmas anyuka vagy Kép Minden elismerésem a tiéd! Persze, ha az embernek a gyerekéről van szó Kép, néha az az érzésem mintha valahonnan kapná is ilyenkor az ember az energiát hozzá.
Tudomásom szerint a fogzás nem jár lázzal, csak ilyenkor felgyorsul az anyagcsere és gyakrabban bújnak elő a fogacskák.
moni77

Sziasztok!

Quill, üdv itt közöttünk. Kép D3e jó, h. sok új tagunk van megint! Kép

Pille, ne aggódj a kilók miatt. Én tudnék róla beszélni..... Kép nekem csak az utolsó 2hónapban jött fel 6kiló. És a vége 18lett. Kép És maradt is 10. Kép Na nem baj, majd lemegy, ha sokat cipelem Zsófit, meg sokat sétálok. Kép

Kob, köszi, majd hívlak. Kép

Roz, apa azt üzeni, h. nagyon cuki lányod van. Kép Mármint, h. sírt, és nem akart csiga lenni. Elképzelte a könnyes kisz szemét. De nagyon nem irigyellek. Mikorra készültél el az új jelmezzel?

Ser mikor lesz? Már egy kicsit aggódom.

Dora, jó, h. ilyen sokat itt tudsz lenni. Kép
A második alkalomra csak a keresztelő előtti pénteken tududnk elmenni, mert apa most pénteken korán Pestre megy, és nincs kire hagyni Zsófit. Na nem baj. De babával meg nem nagyon lehet oda menni. Nem bírná. ELég komoly előadás. Kép

Kob, jók a matricák. Kép Kinek jut ilyen eszébe? És rendeltek is? Olyan jó, h. majd mentek kirándulni! Irigyellek. De majd mi is mehetünk, ha nagyobb lesz Zsófi.

Apa meglepetés vasárnapot szervez hármunknak, nem tudom, h. mi lesz az....kíváncsi vagyok nagyon. Kép Kép

Syg, még mindig olyan rosszul alszotok?

Zsófi tegnap is fél 11-től reggel fél 6-ig aludt. Nagyon ügyes. Már nincs fent éjszaka.... Kép

Lina, mikor fogtok sétálni? Mi is készülünk be a városba. Délelőtt vmikor.

Cukker, gyere azért, ha tudsz, és tegyél is sok képet! Nagyon szép baba Adri! Kép Te pedig pihenj sokat! Hagyd magad kényeztetni. Kép Kép Van segítséged?

Jó éjt mindenkinek! Holnap is jövök. Kép
birolili

A szulinapi keszuletek jol haladnak:-)
mvirag

Quill,
2 hónapos baba, ha 10-12-szer szopzik 24 óra alatt 40-60 g-ot, akkor az nem is olyan kevés. Nem azt kell figyelni, hogy egyszerre mennyit eszik, Az én Manóm az elején szopizott 15-20* naponta, persze, hogy nem evett 100-150 g-okat.
A 40-60 g/mell meg tényleg elég. Az 80-120 g összesen. Annál többet meg nem is kell szopizni egy 2 hónapos babának, vagy igen?
Az meg, hogy nem tudsz fejni, semmit nem jelent. Velem előfordult, hogy a kőkemény, azaz dugig tele ciciből csak 10 g-ot sikerült kipréselni. Ez attól is függ, mennyire vannak a melleid a fejéshez hozzászokva.
Én is azt mondanám, hogy gyakran tedd mellre és szopizza csak ki az adagját, lesz ott tejcsi. Ha meg kell a pótlás, akkor ne cumisüvegből add oda
Egyébként meg nagyon ügyes vagy, hogy egyáltalán szopizik!!! Akinek nehezen indul a szopizás és rögtön az elején valami miatt nem lehet...annak később sokkal többet kell érte küzdenie. Szóval fel a fejjel, menni fog!
2 hónap alatt 1,5 kiló teljesen jó. Mennyi tápszert kell adnod neki?

Roz,
hajrá!Kép

Lili,
vmelyik reggel sírva keltem fel, hogy nem bírom tovább. 2 órát hagyott rendesen aludni. Kb. 10* kel fel 10-12 óra alatt. Egyre rosszabb.
Seriff a szüleinél van Szolnokon, sztem a héten nem lesz, ne aggódj.

Ma már nem jövök.

Kép
sygnum

Lili, elvileg délelőtt szeretnék menni, de elég rossz időt mondanak. Ha megyünk, majd felhívlak, jó?

Quill,
nekem hétfőn lesz két hónapos a kislányom, és elég hasonló dolgokat csinál(t), mint amit írtál. Végül kiderült, hogy rendellenes alakú gégefedője fejlődött, eszért nehezített a szopása. Ha elfogy a türelme, mert már nehéz neki, akkor néha még mindig sír, meg izeg-mozog szopi közben. Ha izgatott, nem veszi sípolva a levegőt?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Cukker,
Szuper hogy vegul mindeni ilyen pozitivan sult el. Pihenj amennyit csak tudsz.

A fogyozast en sem komolyan mondtam am, inkabb ironikusan. nem hiszem , hogy barmit lehet tenni es en sem latom ugy hogy kover lenne, de a doktorneni szerint kicsit nagy ez a suly...
mvirag

Syg,
Ez ismerős. Én már élő halott voltam. én sokszor voltam úgy hogy reggel ugy ereztem, hogy nem birom kia napot, csak sirtam mert ugy ereztem, hogy meg tisztba sem birom tenni a gyerekeket....
Aki ezt nem elte at az nem tudja hogy milyen.
mvirag

Sbea,
Lillanak boldog nevnapot kivanunk!
Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Jó reggelt!

Boldog első névnapot Lillának!

Roz,
tényleg,még új jelmezt is csináltál? Te hős vagy!Kép Hátha Niki nem találja ki délutánra, hogy mégiscsak csiga akar lenniKép Kamillánál még tartja magát a királylány, bár mindennap farsangolni akar, már kétszer kellett kimosnom a jelmezt... Képet tudtok készíteni? A gépetek jó már?

Lili,
mehettek Ti is túrázni, nem? Emese sem lesz még egy éve, amikor megyünk.
Találtam babakocsival megtehető túrát is:
http://negyes.ektf.hu/~hmtsz/turajav.htm
Asszem rendelek matricát meglepire, majd felrakom, hogy milyen lett. Próbáltam csinálni is, de nem lett ilyen jó...

Balim,
Te is ezeket tudod? Mármint a túrajavaslatoklat? Tegnap találtam Deuter hátihordót 60 ezer ft-ért... Na azért azt nem Kép

Hogy teltek az éjszakák?

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Köszönöm annak aki hiányolt.
Bea, Erszényes, Kob jól esett! Kép Kép

Mi megint betegek vagyunk, de tulajdonképpen nem ezért nem jöttem. Ugy éreztem már kicsit sokat vagyok a neten...

Dani 2 (!!!) napot járt oviba és megint beteg. Kép Éjjel alig aludtunk. Nme tudom mi volt vele csak sirt és sirt én meg nem tudtam megvigasztalni, ilyen még nem volt. Kép Aztán ott hagytam apával, vele elaludt. Sajnos nem bírtam visszafolytani az aggodásomat amikor könyörgöt hogy adjak vmi gyógyszert, mert annyira fáj neki és annyira köhögött, hogy öklendezett. Kép

Ilyenkor gyülölöm a férjem hogy ő meg csak nyugodtan nézi, de mi lenne itt ha ő sem tudna higgadt maradni...

A babák gyönyörűek!Kép

Cukker,
Megnéztem kis Adrit is, csodaszép. Kép A Bencés képen sírtam is... Kép Kép

Roz,
Én már írni akartam, én is biztos elvinném lázzal orvoshoz, kivéve ha látom hogy a fogzás tart ép abban a fázisban. Jobbulást kis Ákinak!

Mino,
A kiszakadt rugis kép több mint aranyos. Kép

Lina,
Lilinek hihetetlenül csibész kis mosolya van, pedig még csak 2 hónapos. Kép

Bea,
Lilla nagylánynak én is boldog névnapot kivánok!!

Én is kaptam oxit, sőt én még otthon is szülés után egy héttel is ugy szoptattam, ami nagyon káros...

Nekem annyira begyulladt a mellem hogy 2 nap szenvedés után, éjjel-nappal jegelni kellett + oxi szoptatás előtt félorával is így tudtam egyátalán elkezdeni szoptatni a Danust.

...

KépKép
KépKép
nana09

Sziasztok!

Jó hogy jelentkeztél Nana, már kezdtem aggódni, hogy valami nagyobb gond van. Mondjuk az is elég baj, hogy megint beteg Dani Kép

Flóra is csak két napot volt oviban, és most ismét itthon betegen. Torokgyulladása van, kicsit köhög, de más nem látszik rajta. Fel-le ingázik a láza, lehúzom és pár óra múlva ismét az egekben. A kedve viszont változatlanul jó.

Syg! Szegény, tudom milyen szörnyű alvás nélkül. Tanácsot sajnos nem tudok adni, ilyen sokáig nem húzódott el nálunk a dolog Kép

Lili! Annyira nem izgat ám a súlyom, csak...KépKép

Bea! Boldog névnapot Lillának!

Kép

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

siasztok,
Kobudo,
Igen, Kecskeméten
Syg,
Igen valóban elég kell hogy legyen a 80-120g. a legtöbb babának. Az én fiam viszont eléggé szereti a pocakját. A kórházban 1 hetesen már a 110-130 g evett meg. Mikor hazajöttünk a védőnő tanácsára igyekeztem visszafogni az adagját. nem sok sikerrel. így pótolom. kb fele tejcsi fele tápszer. Most 140 g -ot eszik meg 6*. Szerencsére az alvókája is jó, fel sem tudnám kelteni 2 óránként. Nappal 3-4 óránként eszik, éjszaka pedig 5-6 óra is van a két etetés között.
Linácska,
az én fiam is hétfőn lesz pontosan 2 hónapos. Kép
Nem veszi sípolva a levegőt...viszont néha horkol vállon, de a doktornő, azt mondta az teljesen normális dolog. Kell vmit tennetek a gégefedővel?
quill

boldog névnapot Lilla

KépKép
KépKép
bepa77

Sziasztok,

Roz, Nana, Pille, Virág sajnálom a kis betegeket Kép. Gyógyuljatok mihamarabb!

Roz, Marci dinó szeretne lenni, jövő héten lesz a farsang. Hogy ebből mi lesz? Milán tigris lesz, neki kész a jelmez Kép.

Bea, nagyon-nagyon boldog névnapot Lillának!

Mino, nagyon helyesek a képek. Lyukas rugi, csúcs Kép. Boldog évfordulót nektek is!

Kob, megnéztem a linkeket, szuper. Mi igazából tavaly kezdtünk többet kirándulgatni (mármint két gyerekkel). A fiúkat most a várak, barlangok érdeklik, ezért főleg ilyen helyekre mentünk (Csesznek, Sirok, Istállós-kő, Tbányán a barlang, Füzér). Idén jó lenne már kicsit hosszabb túrákat is tenni, remélem Milán is bírni fogja már. Bea, ilyenkor általában több napra megyünk és mindig megalszunk valahol. Már voltunk ötösben is Parádfürdőn karácsoany előtt, márciusban pedig Veszprémbe készülünk pár napra.

Lili, nyugodtan menjetek kirándulni Lilivel. Főleg amig elvan a babakocsiban, addig nagyon könnyű vele.
balim

Sziasztok!

Lili, tegnap tenyleg sokat voltam. Foleg akkor jovok, ha alszik a lany (mint most isKép), vagy ha nagyon jol elvan egyedul mellettem a jatszoszonyegen. Tudod, nekem leginkabb ti vagytok a tarsasag. A hazban lako ket kismamaval eleg ritkan tudunk osszejonni, mert mas idoben alszanak a gyerekek, ill. most betegek is voltak. Itt fent Bp-en csak egy baratnom van, de o is babazik, raadasul nagyon messze lakik. A ket tesom szinten messze laknak, veluk legfeljebb hetvegen tudunk talalkozni. Setalni csak del korul szoktunk, ebben a hidegben akkor sem tul sokat. A haztartasom is eleg kicsi, ebedet sem fozok, tv-et nem nezek, szoval eleg sok "szabadidom" van. Ezert is varom, hogy Kmetre koltozzunk, ott mar mozgalmasabb eletre van kilatasom.

Syg, nagyon sajnalom, hogy nem tudtal aludni.Kép
Nem probaltad meg a Coffea Tostat? A masik forumon az egyik anyuka tegnap tesztelte es csak ketszer ebredtek! Pedig nekik is nagyon rosssz ejszakaik szoktak lenni.
Nalunk ugy latszik megoldodik a problema. Estenkent kap egy kis rizspepet, es par napja mar csak haromszor kelunk.

Virag, tudom, hogy nem ugy ertetted.Kép

Roz, te nem egy dilis anya vagy, hanem egy nagyon rendes!!! Sikerult megvarrni mara?

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Eszter tegnap lett öt hónapos, teszek fel róla friss képeket:

Kép
Kép
balim

Szia Pille!

Nálunk ugyanez van. Köhög, folyik az orra, éjjel már volt egy kis hőemelkedése, de a hangulata teljesen jó.

Jobbulást Flórának is.

Én is sokat gondoltam rád, Örültem hogy újra bejelentkeztél. Csini kismama vagy és a pocakodon kivül (ami szerintem teljesen normál méretű) én nem látok rajtad felesleget. Hihetetlen az az 5 kg. Így összesen mennyit hiztál? Én már rengeteget. Kép

2 barátnőm is márciusban fog szülni, ugyhogy most négyötökért izgulhatok. Kép

Új lakás??? Jól emlékszem hogy vmikor tavasszal fogtok költözni? És ott a lányoknak külön szobájuk lesz?

KépKép
KépKép
nana09

Kobudo,
Tok jok a turaajanlatok, mi tuti kiprobaljuk (beni csekly 11 kilojaval jobb is ilyenben gondolkodni mit hordozosban:-)). en is keresek hatihordozot, ha valamit talalok szolok.
mvirag

Jobbulast a beteg gyerekeknek!!!

Mi is nagy turazosak voltunk, remelem maradunk is.Kép Nekunk a Bakony a kedvenc, Bukkel egyszer megszenvedtem... Az Alacsony-Tatra is gyonyoru, meg Erdely hegyei.Kép
Jovo heten Hollokore megyunk, de mi Katival nem turazunk, mert 13 kilometeres ut lesz.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Quill,
Az en Benim is hasonlo volt... A vedono nagyon probalt segiteni hogy eleg legyen a tejcsi, de o ha nem zabalhatta dugig magat akkor uvoltott:-))
Mi mindent megprobaltunk, elektromos fejes stb, de a tejem egyszeruen nem volt eleg. beni azota is szereti a hasat, inkabb kevesebbszer eszik de akkor szeret jol lakni. Nagyon jo alvo este nyolctol reggel fel nyolcig alszik es napkozben is ketszer masfel-ket orat. Panka teljesen mas, o mindig is beerte kevesebbel , de gyakrabban akar enni, most is elofordul hogy felkel ot fel hat korul reggel es csak akkor alszik vissza ha kap enni.
mvirag

Sziasztok,
de jó, hogy ilyen sokan túrázunk!

Virág,
eddig ez a legjobb ajánlat, persze szívesen vennék használtat is, de még nem találtam megfelelőt.
http://bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPath=69_127&products_id=453

Dora,
mi a Mátrába jártunk sokat, persze külföld is volt, Erdély tényleg csodás, a fogarasi gerinctúra második felére készülünk, de eddig közbejött a babó...

Egy egy 2004-es kép Kamillával a plitvicei tavaknál:
Kép

Balim,
gratula Eszternek, Emese pedig ma 7 hónapos! Nagyon huncut a második képen a lány!

Kép

Kép
kobudo

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?