A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Született már megállapodás a talit illetően???
Vendég

Köszönöm lányok a válaszokat.
Mostmár azért jobban vagyok.Van kire bizni Melikét,úgyhogy lehet,hogy belevágok.
Kuha.
Te mikor akarsz menni?
Én azért félek,hogy tudnám-e csinálni?
Nálatok mennyibe kerül a tanfolyam?

Ma már nem leszek,úgyhogy nyugodalmas jó éjszakát kivánok mindenkinek.

ancsi26

Sziasztok!

Zajlik itt az élet, látom. Olvasni olvastam, de az elmúlt pár nap nekem is betett. Totál zizi vagyok, vagy sírva fakadok, vagy kiabálok, tök úgy mint a terhességi hormonmérgezés alatt. Reméltem is, hogy arra foghatom, hogy terhes vagyok, de nem, csak bekattant. No mindegy. Majd elmúlik. Még az lehet, hogy meg fog jönni (majd egyszer valamikor) és azért vagyok ilyen. De megnyugtatott hogy nem én vagyok az egyetlen akinek nem túl jó a hangulata mostanában. Kép Legalább nem érzem magam egyedül. Kép

Én viszont az ellentéte vagyok az otthonülős/bezártságérzéses problémának, szerintem én szépen túlvállaltam magam, és most az elmúlt pár héten, de főleg az elmúlt pár napon, minden összetorlódott, és azt meg maximálisan nem bírom, ha torlódnak a programok. Szóval ez a vizsga, kliensek, esettanulmányírás, fordítás, ja és mellette gyerekem is van, plussz családi programok szinte minden napra, ez egy kicsit betett. Most pihegek. Ja de nem lehet, mert még kaptam 2 cikket amit SOS legkésőbb holnapra le kell fordítani. Ennyit erről.

Zsuzsa ma kapta meg az agyhártyagyulladás elleni oltást. Hősiesen bírta, hogy felvettem, már mosolygott is. Most a nagy ágyban alszik, és ma estére ott is marad, hogy érezzem ha felszökik a láza.

Jaj, és Cleónak nagyon szépen köszönöm még egyszer a felajánlott segítséget, mivel felajánlotta, hogy segítenek elhozni vasárnap Budaligetről Újpestre azt a matracot, hogy végre át tudjam szoktatni Zsuzsát a saját szobájába! Cleo, örök hálám üldözni fog! Már alig várom hogy itt legyen az a matrac és minden szép és jó lesz. Kép

Nyűgös/anyás babók:

"Sajna" jön az a korszak, amikor a babák egyre anyásabbak lesznek (6-12 hónap), és már az is elkeseríti őket, ha szem elől vesztenek pár percre. Ez egy stádium, ki fogják nőni, de szükségük van arra a stabil kötődés szempontjából, hogy ebben a szakaszban megtanuljanak bízni abban, hogy anyjuk ott van, ha igénylik, illetve hogy mindig visszajön. Én saját magamhoz híven nem küzdök ellene, ha én kellek neki, akkor ám legyen. Ettől függetlenül azért otthagyom őt apukájának/nagymamájának, mert szerintem minél több emberhez kötődik, annál jobb, bármilyen anyás is legyen. De ha ott vagyok, és engem akar, akkor nem szivatom azzal, hogy nem veszem fel csakazértse, hogy megtanuljon egyedül lenni. Szerintem olyan rövid ideig baba, bezzeg pár év múlva majd nem akar hozzám bújni, úgyhogy élvezem amíg lehet.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

TALI:

Az a baj, hogy nézem a naptárt, és Zsuzsa március 1.-én kapja meg az 5 hós oltást (jól elcsúsztunk vele). Mivel a dokinénink egészséges rendelésére csak minden második héten tudok eljutni (máskor tanfolyamon vagyok), ezért ha akkor nem kapja meg, akkor csak két hét múlva tudnám legközelebb vinni, azt nem nem akarom.

Szóval nagyon haragudnátok hogy ha még két dátumot bedobnék?

Mit szólnátok március 9 vagy 10-hez?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RókiKép
Én nagyon örülnék, ha márc 8. vagy 9-én lenne, mert mi márc. 2-5-ig sielünk, és nem tudtunk volna menni a talira ha az eredeti időpontok valamelyikén lett volna.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Sziasztok, gyors leszek.

Köszi a szopinfót mindenkinek!

A jobbuláskívánságokat még inkább, de most már a fülem is kezd fájni. Kép Láz nincs egyelőre, csak kivertkutyaság...

Ancsi,
ejnye. Nem szabad ilyet gondolni, kérdezd meg inkább ötször, majd valamelyik vaksi észreveszi KépKépKépKépKép Én nem járok tanfolyásra, de ha járnék, ott merném hagyni anyukámnál Mátét.

Róki,
márc. 9. nekünk is jó.

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ancsi26!
Ne hülyéskedj!!! én speciel csak azért nem válaszoltam a kérdésedre, mert pont tegnap írtam róla, hogy én az itthoni begolyózás elkerülése végett beiratkoztam egy másoddiplomás képzésre.Az más kérdés, hogy elég nehezen tudok eljutni az órákra és a vizsgákra az én cicifüggő fiam mellett, de azért hálistennek sikerült minden vizsgát letennem az előző félévben. Szerintem tök jó, ha beiratkozol egy tanfolyamra, nekünk kismamáknak is kell egy kis változatosság+felnőtt társaság.
Egyébiránt azért sikkad el néha egy-egy feltett kérdés, mert baromira pörög a topik, én is alig győzöm visszaolvasni, ha gépközelbe jutok.(Valamelyik nap én is kérdeztem valamit, amire elfelejtettél válaszolniKépKép)

Katka
katka12

Róki!

Az nagyon messze van.. Kép semmi kötött program nincs akkora, bármelyik nap jó.

Dóri
Vendég

Cinka!
Köszi a hiányolást!
Vagyok ám, csak elmentem Noelért anyuhoz és csak este jöttünk haza.
Aztán vacsi, fürdés, stb. De most már ágyban vannak a fiúk, visszaolvasni is sikerült.
Réka cuki, szép kislány nagyon!

Bab!
Tofinak gyönyörűek a kék szemei!

Tünde!
Látom Zita szereti a magyaros konyhát!!!

Sildike!
Balázs nagyon édes a síszerkóban!

Rókica!
Nekünk végül is mind a két dátum jó, de a márc. 9 lenne a tuti!

Ancsi!
Ha van kire hagyni a babót, szerintem menj el a tanfolyamra! Én is szeretnék menni posztgrad. képzésre, csak két gyerkőc mellett ez már nehezebb.
Tavaly szerettem volna jelentkezni, csak jött Leon. Így tudtam, hogy reménytelen, hogy szeptembertől suliba járjak egy 16 hónapos és egy újszülött melett.
Szóval addig menj, amíg csak egy gyerek van!

Na megyek férjet vacsiztatni......
Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Marci ma először hangosan nevetett!!!eddig csak vigyorgott, mint a tejbetök.
A nevetés nem is jó kifejezés: az apjának percekig hangosan röhögött.KépKépKépKép

Katka
katka12

Most tényleg mindenki iwiwet bújja?

Ne már, ne hagyjuk veszni a babanetet lányok!

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rokica,
Nekünk sajnos nem jó sem a 8-a, sem 9-e, mert elutazunk. Kép Nem lehet esetleg 10-e? Az péntek. Pénteken szoktak lenni a talik. Jó lenne, hátha mi is ott lehetnénk. Kép

benianyu

Szia Bab, jó hogy jöttél!!! Kép
Már nagyon vártam a kis Tofiról egy szuper képet.
Eszméletlen aranyos, így cuminyomásosan, meg persze pelusnyomásosan is édes voltKépKépKép. Rékának is megmarad néha a helyeKép.
Holnap mi is megyünk oltásra Kép.

Rókica!
Meglepne ha azt mondanám, hogy nem csodálkozom, hogy egy kicsit leeresztettél????
Küldök 3 gyerekszájat, hogy mosolyogj egy kicsit:

Alkudozás az esti elalvással kapcsolatban:
- Este majd itt fogok aludni veletek! Kölcsön jövök hozzátok!
A nagyfiú a maga öt évével már igencsak fejlettnek bizonyul:
- Apa képzeld, ma van a nőnap. Menjünk akkor nőzni!
A kislány rajzfilmet néz, a papája mellette ül, újságot olvas. A kicsinek ki
kell mennie pisilni, de még odaszól a papának:
- Ha jön a boszorkány a tévében, mondd meg neki, hogy bunkó.
Amúgy nekünk a márc. 9. és a 10. is jó lenne!Kép

Na, Te is megvagy Barbi!Kép
Persze gondolom, hogy 2 gyermek mellett nem ülsz egész nap a gép előtt, de azért csak szabad egy picit hiányolni, nem???Kép

Tünde!
Ha megtaláltad Zitán az anti-járóka gombot, akkor mondd már meg nekem is légyszi, mert Réka ma u.ezt csinálta!!!

Ja, és mindenkinek köszönjük a bókokat!

Megyek pacsálni Apával!
Jó éjt Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

BENIANYU!!!!!
Róki, márc 9. és 10.-ét mondott!!!

KépKép
cinka

Tünde Kép!
Zita nagyon aranyosan mosolyog!

Mea Kép!
Livike világszám!

Cinka Kép!
Ha nem tudod meghallgatni a műsort, később felrakják ide a Kölöknet-re!

TofiKép bajuszos huszárkapitány!

Jucc Kép!
DRUKKDRUKKDRUKK!!!

ayse

DóriKép!
Szegény Viki Kép!
Remélem hatnak majd a gyógyszerek!

ayse

FIÚS ANYUKÁK HEEEEEEEEEELPPPPPP!!!!!!
Ahogy este öltöztettem át Andrist, fázott és észrevettem, hogy nemcsak összehúzódott a zacsi, de nincsenek is benne a golyók! Egyébként benne szoktak lenni. Hallottam már róla, hogy vannak ilyen vándorgolyók. Mindjárt utánanézek, de akinek már volt ilyen, kérem írja le a tapasztalatait!!!
ILYENKOR MI VAN???!

ayse

Ayse,
juuuj, ez tényleg ijesztő lehet. Ilyen még nem volt, de én is hallottam, hogy visszahúzódhatnak a herék.
Nem tudom, van-e jelentősége.

Jelöltelek iwiw-en. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Ayse:

Ne aggódj! Meglesznek a golyócskák! Kép Ilyen idős korban még nem zárult le nekik a visszaút a hasüregbe (inguinal canal angolul, de magyarul/latinul nem tudom), ezért felhúzódhatnak. Van olyan felnőtt férfi, akinél be se záródik, ilyenkor akár sérvet is okozhat. Babáknál ha születéskor még nem zárult le, akkor 2 éves korig valószínűleg ez meg fog történni.

Cinka:

Hát igen, ez talán előre látható volt... :-/

Zsuzsa az elmúlt pár napban tökéletesítette a fordulási tudományát, úgyhogy most állandóan forog. Hátról hasra, hasról hátra. Az a baj, hogy a forgás maga nagy buli, csak éppen azt nem szereti, ha ennek eredményeképpen pl hason találja magát, és most éppen a hasrafordulás megy jobban mint a vissza. Ma este másodszor megyek be hozzá, mert álmában (!!!) átfordult hasra, és jól meglepődött, hogy na most mi van. Ott nyekergett félálomban, a fején csak úgy rezgett a kakastaréj, az apja meg édesdeden aludt mellette... és még ő mondja, hogy majd ő felkel etetni éjjel Zsuzsát...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,

apa nálunk is jó alvókával van megáldva. Máté sírhatna teli torokból, akkor sem kelne fel... Én bezzeg fent vagyok minden nyikkanásra, még így is, hogy külön alszunk.

Téged is jelöltelek Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rókica!

Apa alvókájáról: férjuramat alig bírtam felébreszetni hajnalban ,amikor Marci megindult kifelé. Ha rajta múlik, végigaludta volna a vajúdásomat.Kép
katka12

Barbi, Cinka, Ayse: KépKépKép

Ayse,
Nekünk szerencsére még nem volt ilyen problémánk. Nem sok mindent találtam a neten ezzel kapcsolatban, csak ezt az egy linket:
https://www.babanet.hu/faq/ivar13.php
Itt azt írja, hogy ez normalizálódik kamaszkorra, amennyiben ténylegesen az a problémája.

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Nálunk is ez van, Jack ordíthat, apa nem hallja. Én is minden kis nyüszögésre felébredek, sőt akkor is, ha nagyon csendes, ott pislogok a sötétben, hogy mit csinál a kiságyban, aztán felkelek megnézni, hogy lélegzik-e.

Sis, visszaigazoltalakKép.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
manka7

Mea,
Mondtam Zitának, hogy Lívike már milyen ügyes, de hiába. Egyelőre még csak nyomja lefelé a cumisüveget, mert fogni azért muszáj két kézzel. Kép
De nagyon ügyik vagytok, pláne, hogy csak úgy sitty-sutty kibújtak a fogak. Kép

Nyúlné,
mi van a fogakkal? Kisnyúlnak megint fájni fog, vagy szerencsére nem nő be az ínye? Kép

Ayse,
Lili jobban van? Golyók Kép Be kell valljam, nevetnem kellett, amikor olvastam, vizuális típus vagyok. Bocsi. Kép

Benianyu,
fiúk jobban lettek?

Sis,
nálunk van, hogy apa ébred, én félig süket vagyok. Kép Papírom is van róla. hihihi.... de komolyan. Kép

Barbi,
Kép Kép remélem Zita nem lesz olyan válogatós és finnyás, mint az anyja. Inkább már most szoktatom. Kép

Bab,
Tofinak vadító a kék szeme!
Vendég

Nem tudok ellenállni. Kép

Zsuzsa legújabb tudománya:

Kép
Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tünde:
Köszönjük! KépKépKép

Azt hiszem, hogy mára lehúzom a rolót.
Jó éjt mindenkinek!

Kép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Róki,

Zsuzsa édes fazon, nagyon ügyesen felkapaszkodik ülésbe Kép
Most már tényleg minden mozdulatukat vigyáznunk kell, nehogy bajuk essen a kis sajtkukacoknak. És méghogy az újszülöttekkel nehéz... KépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, még van egy csomó dolgom a holnap miatt Kép
A mai napunk nem volt semmi, délelőtt kórház, vérvétel, branül Balázs kezében, fél kettőkor értünk haza. Utána ebédfőzés, kaja után ÁNTSZ-be rohanás, elintéztem az oltást / végülis jól jártam, mert kis utánajárás ért cserébe megspóroltam 8 300 Ft-ot!!! Kép / Aztán vásárlás. Balázsnak ígértem a szenvedéseiért cserébe vigaszdíjat, hát alig győzött válogatni, én meg szívem szerint megvettem volna mindent...
Úgy tudtuk eddig, hogy holnap csak délutánra kell bemenni a kórházba, de az anesztes doki ragaszkodik a reggelhez, hiába csak délután lesz altatás. Úgyhogy Apa megy reggel Balázzsal, én megvárom anyukámat itthon / Szombathelyről jön vonattal/, fejek szorgosan, meg persze etetem Gergőt, és megyek utánuk, amint tudok. Bepakoltam nekik egy csomó játékot, könyvet, rajzoló cuccot, nem lesz unalmas talán. Enni nem ehet szegénykém, infúziót kap reggeltől Kép
Sem az eredménytől, sem a műtéttől nem félek, de az altatástól igen. Remélem, minden rendben lesz, de kérek drukkot! Reggel óta a torkomban dobog a szívem, Balázs meg tök nyugodt Kép

Betegeknek jobbulást!!!

Ayse Kép Köszi előre is a drukkotKép Nálunk vándorzacsi egyelőre nem tűnt fel, de én is ezt tudtam róla, amit Roki is írt: semmi gond Kép
Gergőtől mindig azt szoktam kérdezni, hogy hol van Balázs, és 10-ből 10-szer határozottan ránéz Kép Balázs meg boldog. / nem akarom prudukáltatni, ezért csak Balázsra kérdezek rá, hogy örülhessen/.

Rokica Kép Tali márc 10-én jó / ha minden jól megy addig Kép /

Jó éjt!
Judit+Balázs+Gergő

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc,

megy a drukk holnapra ezerrel!!!

Balázs kis hős, te se izgulj, minden rendben lesz!

Pusz, jó éjt

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Köszi Lányok, valamennyire megnyugodtam!

ZsuzsababaKép roppant ügyes, olyan nagylányos!

Jó éjt Nektek!

Ayse

ayse

Katka.
Igazad van,tényleg pörög a topic és bocs mindenkinek a reklamációért.
Mit kérdeztél amire nem válaszoltam?

Jaj,de hülye vagyok:Jó reggelt mindenkinek.Szép napot nektek.

Itt Miskolcon megint esett a hó.Kép

ancsi26

Elfelejtettem kérdezni.
Pár napja adok délelőtt Melinek reszelt almát.
Mi legyen a következő lépés?

ancsi26

Szép jó reggelt mindenkinek!

Tünde Kép!
Ha még azt is láttad volna, hogy Andris a "vizsgálat" alatt vagy 5x lepisilt!
Lili tegnap du. már nem hányt (kapott kúpot). Közérzete is jobb lett, de nagyon sápadt. Most várom a hasmenés-felvonást. Már felszerelkeztem Smecta-porral, Domestos-hegyekkel.

AncsiKép!
Én már sajnos nem emékszem, mit adtam utána. Talán krumpli, vagy répa. De biztos mindjárt jön egy szakértő. A 2005 őszi babák tápszeresei topikban sokat írnak erről.

Ayse

ayse

jaj lányok egész éjjel nem aludtam az izgalomtól:
tegnap fölmentünk Kisnyúllal látogatóba az utólsó hetes barinőmhöz,akinek mondták a dokik,hogy még nagyon nem akar kijönni a baba(szept19re van kiírva),aztán du.átjöttünk hozzám,mert nem volt kocsija,párja dolgozott és én meg tudtam milyen vacak lehet malmozva arra várni,hogy elinduljon a a dolog.át is jöttünk,főzőcskéztünk,játszottunk Kisnyúllal,IWIWeztünkKép.közben szídott,mert én szoktam banyáskodniKép,és bűvőltem neki az aznapot,mert akkor szeretett volna szülni,az már bejött nekem hogy lányuk lett,pedig mindenki még ők is fiút szerettek volna,de én mondtam,hogy olyan lányos szülők..bla-bla-bla....na szóval ott szidott,hogy már nem vagyok a régi,közben a párja is megjött,erre felsikantott,hogy vlmi kifolyt belőle,nem tudta megálapítani,hogy mi,de hívtuk a kórházat,ahol mondták,hogy bent is tartják éjszakára,hazarohantak a cuccokért,ott még vlmi vérszerű is távozott belőle,aztán a kórházban mondták,hogy aznap még nem fog szülni,nem magzatvíz volt,nyugi van!én viszont nem nyugszom,mert amikor itt voltak még nem mertem izgalomba jönni,mert estifürdetés,öltözés,etetés,altatás program volt még hátra,de mire ágyba keveredtem egyszercsak kijött rajtam az izgalom,pedig már azt is tudtam,hogy nem lesz akció ma!egész este nem aludtam!Kép
ma reggel már kaptam a híreket,hogy vlmi zöldes cucc távozik belőle,ami arra utal,hogy nem kap elég oxigént a baba,kap szurit,hogy meginduljanak a fájások,ha nem indul be,akkor császár.....szegénykém,picit parázikKépna egyenlőre ez vanKépKépKép

Kisnyúllal meg az,hogy tegnap voltunk dokinéninél és egy hét alatt fogyott40dekátKép,de a havi teljesítménye viszont kielégítő,és nem balhézik,hogy éhes,viszont tény,hogy kevesebb szopit igényel,ami viszont azt eredményezi,hogy két hét múlva sem gyarapszik az az jelenti,hogy megkezdte önnálóan a leválasztódást és már mást is enne vagy a tejem tápértéke nem elég neki és akkor is hozzáetetni kell majd!ha rendesen hízik,akkor persze marad a csakcici!persze azért most picit rá vagyok kattanva arra,hogy mikor mennyit és hogyan eszik és biztos tiszta ideg leszek.....azért nem nagyon!

foga:
én nem látok semmi nyílást,mintha meg se történt volnaKép

már nem tudom ki mit kérdezett még,és annyira izgatott vagyok a barinőm miatt,hogy energiám sincs rendesen visszaolvasni,bocsika!jaj,micsoda nap!!!!!!!!!
Nyúlné és 20+1Kisnyúl

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc! Kép
+++++++++++++++++++++++++++++ drukk Nektek holnapra!!!

Dóri
Vendég

AndKép, MegannKép!
Hol vagytok?

Itt is esik a hó. Szerintem Nagykovácsiban bátran megrendezhetnék a Téli Olimpiát, itt mindig hó van. Azért remélem a tavalyi rekordot nem döntjük meg (március 15: 55 cm!).

Lilit múltkor megbántotta a barátnője, mert DIREKT nem rajzolt neki koronát. Most Lili is lerajzolta a kislányt korona nélkül és azt mondta: Most aztán sírhat Piroska! (Jól bosszút állt! Kép)

ayse

Ayse,
KépKép
Lili csúcs!

Ancsi,
itt is esett Kép

Nyúlné,
barinődnek drukkolunk!
Kisnyúlnak meg annál inkább!!!

Pusztok

Sisotris és Máté
18+1

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok!

Jucc!Kép
DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK!!!

Ayse!
Nagyon birom a Lili-szájakat, nagyon jófej, karakán kislány és nagyon szép is.Kép

Bab!
Tofi gyönyörű! És nagyon hasonlit apájára.Kép

Benianyu!
Mókás, tegnap én is ágyathúztam meg mostam.Kép De főznöm szerencsére nem nagyon kell, apa nagyon szeret meg jól is csinálja. Meg kettőnk közül ő a válogatósabb, igy nem kell nekem azon filózni, hogy mit is együnk.Kép

Sis!
Nekem is nagyon tetszettek a pocakos esküvői képek, főleg a dupla pocakos.Kép Olyan nagyon barátságos feelingjük volt. Nekem sem volt túl konvencionális az esküvőm...Kép

Roki!
Nagyon ügyes Zsuzsa csak ámulok, főleg, hogy mindössze egy pár órával "idősebb" Majánál.Kép Nagyon szépen fejlődik. Maja kicsit lustibb, még forogni sincs kedve, de cserébe mostanában nagyon jó baba és egész nap vigyorog.
Vasárnap jövünk, köszi a térképet, minden világos.Kép

Tünde!
Hát tényleg jól behurkázott a kisasszony! Kép Zabálnivaló a mosolya.

Nyúlné!
Hajrá barinő! Te meg nyugi...Kép

Ancsi!
Nem vagyok kompetens a hozzátápi témában egyelőre. Mi jövő hónapban kezdjük, de a védőnőm már jelezte, hogy akkor mindent részletesen elmagyaráz. A tiedet nem tudod megkérdezni?

Cleo + Maja (23hét)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok!

Jucc! Én is drukkolok nektek, hogy minden jól menjen és a gyerkőc is jól tűrje a dolgot.

Benianyu! A kisfiad meggyógyult már?

Nyúlné! Ez izgi Kép Majd írj a fejleményekről!

Ayse! Annyira jót nevettem a koronán Kép Imádom a gyerekszájakat. Jól megbüntette Lili a Piroskát Kép

Nálunk az eső esik Kép Mai sétánknak is lőttek.

Róki! Zsuzsababa nagyon ügyes Kép
A márc.10 milyen napra esik? Nem találok naptárat.

Olivér mostanában olyan jó kisfiú. Mintha kicserélték volna a januári nyűggépet... Végre abbahagyta a sárkányüvöltést is és ismét beszélget inkább. A gagyarászását jobban szeretem, mint a sárkizást. Néha csak néztek befelé az emberek a babakocsiba, mikor Oli séta közben elkezdett hörögve síkongatni Kép Kép

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi!

Márc. 10.-e péntek ÉÉÉS Ildikó nap!!!Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo.
Hozzánk is jön majd a védőnő,csak szeretném tudni,hogy más hogy csinálja.Kép

ancsi26

Sziasztok!

Jucc!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ energia megy!

Nyúlné!
Õ a hosszúcombú Fanni?

Ayse!
KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Tünde&Zita 21-1
Vendég

Azonnal visszajönni ide!

Ezen babázzunk már, ne a hülye iwiwen!

Semmi értelme ott topicot létrehozni, azt nem fogja keresni a kutya se!

És különben is.... na! KépKépKépKépKép

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

most hívott,hogy szupi az EDA,merthogy már olyan szarul volt(epét hányt),hogy kért!5centire tágult és most jól van végre,és olyan ari,hogy még onnan is felhív hogy hogy van!jaj,de izgi!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Emi eddig 3 óránként evett napközben, (éjjel nem eszik).
Most azt veszem észre, hogy egyre inkább szétcsúszunk, már csak 4 óránként kér (este sűrűbben), így viszont sehogy sem jön ki az esti fürdetés, sem a napközbeni alvások és teljesen felborul a bevált napirendünk.

(Kb 3 óránként evett, és minden kaja előtt aludt 1 órát. Enni már nem akar, de az alvásigénye megmaradt, sőt, mintha nőtt is volna)Eddig 6-szor evett, most már úgy látom, csak 5-ször akarna, de az egy evéskor megevett adagja nem nő. Pedig eddig sem volt egy zabagép.

Most is, 7-kor evett, és 9 óta békésen szunyókál. Költsem föl enni?
Ráadásul reggelenként szopisztrájk is van, pedig akkor van alegtöbb tejem, 1-2 hete még jól be tudott kajálni belőle (most is eszik, de keveset, és fejnem kell)Kép.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?

Vagy most már azért kér ritkábban, mert nagyobb?
(Tápit is kap, egyre kevesebbet, most már csak este, mert kicsit felszaporodott a tejem, és napközben nem fogadja el a pótlást.)

Uxi
Emi 16-1

KépKépKépKépKép
uxi

Juc!
Ezerrel drukkolok!!!!!!!!!KépKép

Lányok!
Felétek milyen az idő? Miskolcon szakad a hó. Segítség!! Tavaszt akarok , meg madárcsicsergést!!Kép (Annál is inkább, mert Marci rövidesen kinövi a bundazsákját.)

Katka
katka12

Sziasztok!
Köszönjük a drukkokat Kép Kép Kép

Csak bekukkantok, és már megyek is, de azt el kell újságolnom, hogy ma egy hónapja norbizom, ma volt az első mérés, és mínusz 4 kiló!!! Nagyon örülök neki, ahhoz képest, hogy délig bizony mennek a nasik, igazán jó Kép Valami jó is van ebben a napban...

És bemásolok ide egy klassz szöveget, szerintem mindenki érteni fogja, miről beszél Kép
Kicsit hosszú, de nekem nagyon tetszikKép

A gyerekvállalás örömei Kép

Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ebből ő semmit nem vesz észre.- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass.

Szülés után - a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát!!!!!!!
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Jucc! Kép
Ez tök jó volt! Nyitom a topicot, nézem, mi az utsó pár sor, aláírás, Judit!
Nekem ezt a Judit nevű barátnőm küldte el, és még mindig megvan a mél. Hirtelen nem értettem, hogy kerültem bele a levelezésembe. Kép Kép
Vendég

igen,ő hosszúcombú FanniKép,ha minden igaz,akkor már elindult a szülés is azóta!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?