A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Hát Vikó, már én is csak röhögni tudok kínomban...Kép

Kép

Kép
nancsika

Mi a baj, Nancsika? Nem utalják a pízt a gazok???

indianyo

Jah...
Hihetetlen mit művelnek.
Múlt hét szerdán azt mondták 3 munkanap. Most ok, h elcibáltak matekból érettségin, de 3-ig csak eltook számolni. Hétvégére, meg már az atyaúristen is be van szervezve a költözéshez... Holnapig kapnak haladékot, utána harapok, de bazinagyot...

Kép

Kép
nancsika

Nagyon szépek a babakocsik!!!!Kép

Nancsika
Sajna nincs.

Uccsó pocikép: 40. hét

KépKép
Vendég

Mariannka,
nem is olyan nagy baj, ha nem tudod kapásból a babakocsi márkáját, hisz nem is az a fontos! Kép Csak kényelmesen tudjon benne feküdni és majd "űdögéni" (trónolni! Kép) Istvánka királyka! Kép

Eszti,
tulajdonképpen kinél csinálnak babamegfordítást? Kinek fontos annyira? Létezik olyan eset, hogy totál nem jól sülne el, ha farosan feküdne a baba? Vagy ha faros, valamilyen okból (létezik egyáltalán ilyen?) nem lehet császár? Hogy van ez?

Rita,
nagyon jó az a babakocsi, főleg azok a macííík! Kép De gondolom nem emiatt vettétek meg.. Kép

Zsu,
a ti kocsitok is tök jó! Kép Főleg a "városba-rohangáláshoz" funkcióval! Kép

nadine81

Holnap megyek reggel a 8. ctg-re és vizsgálatra, aztán jövök mesélni.

Jó éjt.
Vendég

Nadine!
Egyik hét hétfőn született és csütörtökön már haza is hozták! Szóval teljesen "friss" baba volt, most is csak pár heteske. Viszont sokat kellett rá várni, 3 évet!

Rólunk:
Ma vettem a lánykának egy fehér és egy rózsaszín pici sapit. A fehéret azért, hátha az utolsó pár hétben kinőne a fütyije!
És mivel régen volt a súlyunk téma: most 84 kg vagyok, szóval az induló súlyomhoz képest +7 kg.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi,
húú, akkor tényleg nagyon friss a babuci, és tényleg sokat kellet rá várni.. De akkor gondolom nagyon megérte és nagyon örülnek neki! Kép
Amúgy elég elkeserítő, hogy ennyit kell várni arra, hogy valaki így lehessen család.. Ilyen hosszú lehet az ügyintézés? Vagy ilyen sokan várnak babára? Az ember azt gondolná, hogy pár hónap..
De akkor jól sikerült, nekik most ő a szemük fénye! Kép

Jóccakát Mindenkinek!

Nadine és Dorka 30+6 Kép

Kép

nadine81

Nadine!
Hát igen, és ma tudtam meg, hogy 8 évig próbálkoztak babát összehozni, miután beadták a kérelmet. És először csak 2 évre kaptak engedélyt, hogy babát kapjanak, mert különböző vizsgálatok meg tesztek vannak, amik 2 évre érvényesek és utána meg kellett hosszabbítani nekik, mert már lejárt a 2 év. Szóval most ő a szemük fénye. És egyébként a babának az első perctől kezdve ők a szülei, mert aki megszülte, az még aznap otthagyta a kórházban és nekik rögtön szóltak és az első perctől bejártak a kórházba a babát gondozni, míg hazavihették.

Kép
szelivi

Jó reggelt,

front ide vagy oda, én jót aludtam Kép Kép Végre. Legalább 6 órát. Azért fájdogáltam megint, de semmi komoly.
Többiek? Szisz nagyon eltűntél.....Kép Borcsa, Alina?
Alina, szupcsi a pocid így a 40. hétnél. Kép

Nadine, ezt a megfordítást azért csinálják, ha bevállalja a kismama, és egyáltalán meg lehet csinálni, hogy ne kelljen császározni a popóvégű babát. Kép Így fejvégű lesz, és mehet a szülés simán.

Nancsi, ne idegelj, hogy még mindig nincs lóvé. Kép De sajnos nincs káendhás ismerős....azért drukk ++++++ Kép

Csók
Eszti
39+0
Vendég

Sziasztok!

Tegnap voltam az OEP-ben a Teve u-ban, mert az ember mikor hagyja el a taj-kártyáját, ha nem 35 hetesen... 1 órát kellett várnunk, ezalatt az emberek simán végignézték, ahogy állok pocakkal, és a 2 évesemmel. Szerencsére utána az ügyintézés már csak 5 perc volt, de aztán jött a hazabkv-zás. 1 óra ácsorogva. Na, mindegy, túléltük, és van csili-vili új taj-kártyám.

Ma megyek dokihoz. Remélem, minden ok.

Nancsi: ez nagyon gáz Kép Sajnos ismerősöm nincs Kép

Eszti: Kép A szülés előtti éjjel én akkorát aludtam, mint már kb 1 hónapja nem Kép

cory 36+0 Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Köszi, részemről egyben Kép Ma körbejárom a kórházat, Uh, Nst, nőgyógyi - nemsokára indulok is. Aztán referálok. (Még szerencse, hogy itt lakunk a kórház tövében, mert mindenhova külön van időpont, és kb. du. 4 ig fogok cirkulálni Kép)

Azért hozzátenném, hogy Luca este 7-kor született, és aznap reggel se volt még semmi igazi jele, hogy el akarna indulni.
Apacska szerint holnap lesz a nagy nap KépKép

Borcsa
39+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory, sok szerencsét a dokihoz! Kép A tegnapiakra meg már nem is tudok mit mondani.... Kép
Ja, és így legyen. Kép
Vendég

Szisz: veletek mi a helyzet? Finiselők legalább napi 1 életjelet adjatok magatokról, hogy tudjuk, mi a helyzet Kép

cory
Budapest

Jó reggelt Kép
Nancsi Kép
Nekem sajnos csak egy hitelügyintéző ismerősöm van a K&H-nál, de nem hiszem, hogy fejesnek számítana.
Verjétek ki a balhét! Drukkolok, hogy mielőbb a pénzetekhez jussatok Kép

Alina Kép
Nagyon klassz a pocid Kép Drukk a ctg-hez Kép

Cory Kép
Azért ez megdöbbentő, hogy nem képesek átadni a helyet, pedig rajtad látszik, hogy kismama vagy.
Drukk a dokihoz Kép

Annácska 33+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="aa00aa">Jó reggelt mindenkinek!
Ha ilyen a melegfront, akkor én is szeretem, mert tegnap este 10 óta húztam a lóbőrt, mint az a bizonyos bundaKép
Most már csak Alina, Borcsa És Szisz babáinak kéne meghallani a melegfront szülésre gyakorolt hatásairól szóló figyelmeztetéstKép

CoryKép BorcsaKép jó doktorozást nektek máraKép

NadineKépHa fehérbőrű újszülötthöz ragaszkodsz, akkor igen, 3-5 évet is kell várni, ha viszont nagyobb gyerekek és roma gyerekek is szívesen látottak a háztartásodban, akkor akár heteken belül is családdá válhattok. Sajnos utóbbira van viszonylag ritkán kereslet, így tele vannak az intézetek örökbeadható gyrekekkelKép

Én ma megpróbálok a körzeti orvossal távgyógyításban részt venni - azaz telefonon megbeszélem vele, hogy javasol-e nekem antibigyót a gyulladás kiirtására, vagy esetleg egyéb hatásos gyógymódot - Pont én nem szoktam gyógyszereket enni, úgyhogy meg lesz lepve, de hát szülés előtti hetekben ez ugye nem kockáztatható...

Már csak 3 hetet kell a babámnak kibírni ott bent, és mehetünk a Szent Imrébe szülni. (mert ugyea menzesz szerinti időt nézik, nem az UH szeerintit... Szerintem kibírja, jól érzi ott magát, elégedttnek tűnik az ellátássalKép

Szép napot mindenkinekKép</font>

indianyo

<font color="119911"> Jó reggelt Kismamik!

Hogy vagytok ma?
Alina,
szép nagy a pocód!
Eszti,
Bence baba még nagyon elvan bent? Jól vagy? Írj majd, ha van valami!!

Kérhetnék egy kis összefoglalót valakitől!! Nem tudok egy hetet átolvasni!

Sok puszi. Kitartás a finiselőknek!
Tünde,
nagyon helyes Bettina! Látod, végül egy napon szültünk!!! Kép
Angi és Lidi, aki ma egy hetes Kép

Ui: A fülét ott szúrták át a kórházban, az utolső nap a csecsemősöknél a főnővér. Ez a saját fülbevalója, 70%-os alkohollal kell csak a lyukat kezelni.</font>
angi79

Vikó!
Ismerősöméknél nem volt kitétel, hogy milyen színű legyen a baba, mert mesélte, hogy pszichológushoz kellett járniuk (ez is a folyamat része), aki külön ráment arra, hogy ha roma származású baba sikerülne, akkor se kell tartani az öröklött bűnöző hajlamoktól.
Nekik csak az volt kitétel, hogy 0-féléves korig kérnek babát. És ők valami állami szervezetnél kezdték, de vannak alapítványi örökbeadások is, tavaly majdnem kaptak babát, meg is nézték, de az anyuka azután nem adta örökbe. A mostani babájukat is a szülőanyja még 6 hétig visszakérheti.
Lábikódhoz drukk! Látod felkészít a természet a problémákra így a végére. Kép Ennél már csak egyszerűbb lehet.

Cory!
Sajnálom, hogy ilyen bunkók az emberek. Pénzért adják az új TAJ-kártyát, vagy csak úgy? Mondjuk én a nevemet szeretném végig ráíratni végre, mert csak a Bözsit írták rá, a Líviát meg lefelejtették. És nekem azt mondták, hogy több hét, mire elintézik.

Én egész jól aludtam, csak elfeküdtem a derekam, úgyhogy most egy kicsit mozgatni kell, hogy bejáratódjon.

Kép
szelivi

Sziasztok!!!

Angi, Lidike nagyon aranyosKép
Szépek a képek rólaKép

Tünde, Bettina is nagyon édi, annyira kis szép babák születnek, és Bettina hajkoronája valami csúcsKépKépKép

Örülök, hogy itthon vagytok mindketten, és jól vagytokKép

Cory, én is voltam tegnap oep-beKép
És örömmel tapasztaltam, hogy a gyed-gyás igénylés, ügyintézés visszaköltözött a Váci 73/c-be(ahol régen is volt), a nyufi (nyugdíjfolyósító intézet)mellé.
És nem kellett várni sem.
A tevébe én is bekukkantottam, hát szörnyű, ami ott van.

Nekünk is volt egy sz*r esetünk tegnap a buszon.Mi távolságival mentünk be OLivérrel Gödöllőről.Alig fértünk fel a buszra, a sofőr húzta a száját, hogy ki kell nyitni a csom.tartót a babakocsinak, de amikor meghallotta, hogy a bvsc-nél akarok leszállni, és ott is segítenie kell, attól se volt elragadvaKép
Aztán felszálltunk, Oli megijdet a tömegtől elkezdett ordítani.Persze helyünk nem volt,egy pasi elordította magát, hogy adja már át valaki a helyét.Tök ciki volt.Aztán beszólt egy csaj, hogy ő rosszul lesz, ha áll.
Ja, no comment.Másfél hónap múlva szülök, ordít a 2 éves gyerekem, én nem leszek rosszul, á, bírok mindent.
Nagynehezen felálltak, továbbra is én éreztem magam kínosan.A két csaj, akik nem álltak fel, végig méregettek, persze Olivér elaludt az ölembe, mikor leszálltunk, úgy vonszoltam le, na , akkor az egyik tyúk bocsánatot kért, hogy nem vette észre (na, de mit???? a bőgő gyereket, vagy a hasamat?????Kép ), de ő pánikbetegKépKépKép, és nem tud állni.
Bőven ennyit.
Inkább nem lesz többet elintézve semmi papírom, de hogy én mégegyszer ne nem megyek busszal Pestre, az tuti.
Nyáron meg összeszedem magam, aztán beülök a kocsiba, és elindulok.

Mariann, nagyon szép, és megható volt a szülésstory, köszi szépen(Vikónak is)Kép, és örülök, hogy kedvenc szülészetemmel így meg voltál elégedve.
Na, én is ezért megyek ide újból, még ilyen messziről isKép
Istvánka meg csoda cukiKépKép

Ildikó 33+6
vas

Lányok! Kép
Aranyosak vagytok, de sehol semmi, csak folyamatosan a kórházat járom, na meg nem voltam itthon.

Még nem olvastam mindent vissza de látom a többiek is még egyben vannak.

Akkor panaszkodnék egy kicsit. Kedden este nagy fészkelődés volt a pocakomban. Tegnap este voltam uh-on és a kiscsaj megfordult így szülés előtt pár nappal haránt, a feneke van a kijárat felé. 4150 g-ra saccolta a gép (a kisebbik fiam ennyivel született). A dokim szerint esélyem nincs mostanában ilyen helyzetben, hogy magától meginduljon a szülés mert nincs ami ingerelje a kijáratot, miután ott tök üres minden. Szóval épp csücsül a drága.
Holnap ctg. Szombaton elmegy a dokim sielni. De most először láttam rajta, hogy most ezen Õ is elgondolkodott, hogy kiírás előtt ennyivel miért is fordulhatott meg. Viszont ha nem forgolódik vissza akkor tényleg egyben leszek mire hazajön.
Jövő héten flowmetria.
Lehet, hogy ebből mégis 28-a lesz, addigra a saccolt súly 4500 g, és ha marad faros akkor császár. Szóval nincs túl jó kedvem.

Délután megpróbálok visszaolvasni meg bekukkantok, hátha lesz újabb bébi Kép
Szilvi
39+5

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok kismamik!

Eszti
Köszönöm a választ! Kép Ne haragudj de nem vettem észre, hogy már válaszoltál, pedig elvileg figyeltem! Kép
Egy Istvános anyuka mesélte, hogy egy doki elkezdett ordítozni a kismamijával, hogy nem megmondta, hogy mennyit adjon és, hogy most azonnal....
Persze a mi dokink egy angyal ilyet nem tenne, csak nemtudtam mi a szokás és nem akartam, hogy azt gondolja nem kap semmit.
Én egy kicsit tartok a 38. heti tágítástól lehet elmondom neki az aggodalmaimat ráadásul mivan ha attól hirtelen beindul a dolog és még Március 20. a előtt megszülünk ...mert akkor gyedet sem kapunk... Kép
A befordítás is érdekes... remélem, hogy azért nem lesz rá szükségünk, de abban biztos vagyok, hogy azt is óvatosan fogja csinálni, a rákszürésnél is nagyon óvatos volt. Én is úgy vagyok vele, hogy bízom benne, tudja mit csinál, de azért érdekelt, hogy apukástól, te hogy gondolod ezeket! Kép ha a tágítás meg az oxitocin automatikus adagolásától véd meg még direkt örülök is.
Áron ma nagyon mozgott de én már nem bízom magamban, hogy megtudom állapítani ,hogy mi micsodája.... komolyan az az érzésem az apja sokkal jobban rá van hangolva mint én! Azt is ő érezte, hogy fiúcska lesz én végig kislánynak gondoltam, és azt is észrevette, hogy időközben faros lett én meg erősködtem, hogy nem dehogy lefele csak biztos bokszol...! Kép ...ennyit a nagy anyai megérzéseimről.

Nancsi
Ezek a bankok sajnos ilyenek... .(
Azért szorítunk! Kép

A buszozós sztorik is sajnos ilyenek általában! Kép tele van a világ sérült depis emberekkel.
Én mondjuk így nagy pocakkal is átadnám a helyem ha látnám, hogy a másik valami oknál fogva jobban rászorul.
Itt Kőbányán attól szoktam tartani, hogy nehogy megverjenek a buszon... sajnos már elég sokszor előfordult, hogy romák megtéptek egy két embert, belerúgtak mert éppen az nem vette észre, hogy ő le akar szálni, vagy csak zavarta a köreit... vagy egyéb.

Öribaba
A kerületi topikban is van egy öribabás anyuka. Olyan meghatóan írta le a szüléstörténetet, ugyanis ő volt bent az anyukával fogta a kezét. Azt mondta, hogy most látja férfiszemmel, hogy milyen nagyszerű élmény segítő támaszként átélni a szülést.

Megyek babácska ruhákat mosni vasalni! Kép jaj de jó

Kép
Kép
Kép
mamacka

Angi, Tünde most látom, üdv újra itthon. Nagyon édesek a kiscsajszik.

Mariannka féle szüléstörténetet én is kérek légyszi-légyszi Kép
szisz2@easymail.hu
köszönöm előre is. Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

<font color="aa00aa">IldikóKép

A Váci úti helyen megkaptál minden papírt a leendő gyes etc. ügyintézéshez? Nekem azt mondta a védőnő, hgoy sokszor nem fogadják el az internetről letöltött papírokat és most akkor csak papírért oda bemenni nehézkes lenne. </font>

indianyo

Köszönjük a pocidícséretet.Kép

Cory, Ildi: Elképesztő amiket meséltek....nem is tudok rá mit mondaniKépKép

Továbbra sincs semmi változás a méhszájat tekintve, úgyhogy vasárnap megyek megint, mostmár nem csak méhszáj vizsgálat lesz, hanem UH is, mert meg kell nézni a placentát jól működik-e, mert ha nem az veszélyes lehet a babára.Kép
Aztán ha semmi változás, akkor szerdán be kell feküdnöm a kórházba. És csütörtökön max. meglesz Márk, márha addíg nem akar kijönni.Kép

Alina 40+1.
Vendég

Hű Szisz, hogy tudott ekkora súllyal még megfordulni... Kép nem semmi!!! de akkor talán még vissza is tud fordulni nem? Próbáld ki a zeneterápiát(hangos kellemetlen zenét tenni a fejéhez), világíts zseblámpával a kijárat felé... meg van a négykézlábas póz, meg valami indiai póz de én azt nem értettem, hogy kell csinálni... hátha Viko tud segíteni Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Anyucik!

nagyon szépek a kisbabák, aranyosak, alig várjuk már Apával, hogy mi is kézbe vehessük Kisbence Poccancsot. Minden babázónak nagyon sok boldogságot, szép, hosszú életet kívánunk!

Vikó, Mariannka drága,
nagyon szépen köszönöm a szüléstörténetet, könnyes szemmel olvastam én is és a párom is, még akkor is tanulságos volt, ha nem ott fogok szülni.

Vikó,
mi a helyzet a körmöcskéddel? Szerintem elég gáz, hogy nem érzéstelenítettek, én biztosan szóltam volna a dokinak. Tudom, milyen rossz, nekem többször is levették a körmömet, és egyszer rányitottak egy faajtót, így annak kisebb műtét lett a vége. Kaptam a körömágyba érzéstelenítő szurit, akkor mondta a doki, hogy ez fájni fog. Á, legyintettem, a szülés biztos, hogy rosszabb lesz. Nem, nem hiszem, mondta ő, mire beadta 3 helyre a szurit, én pedig feltéptem a leszegecselt bőrágy huzatát.Kép Aztán tudtam meg, hogy helyi fagyasztással a bőrt is el kellett volna zsibbasztania, így nem éreztem volna semmit sem.
Egyébként ajándékozás ügyben a tiédhez hasonló nézeteket vallunk.

Lányok,
köszönöm a pocidicséretet, összesen 9 kilót híztam, pedig ma is bement két habos-krémes rémes süti.Kép

Elkészül Kisbence fürdőlepije és a kis lógó figurái, meg a zsebes tartó, úgy nézzétek ám, hogy életem első varrógépes alkotásai (a kis lógókat kézzel varrtam).

Ma voltunk dokinál, a méhszáj 1 ujjnyira nyitva, nyakcsatorna megrüvidülve, Kisbence FEJVÉGÛ!!!, vagyis a doki a kis koponyáját érezte lent. Vérnyomi 100/60, kókusz nincs, szóval nagyon boldogok vagyunk!
Továbbra is járunk tornázni, de nem tudom, meddig...Kép

Nancsika,
tök gáz ez a hülye bank. A Kulcsár-féle botrány után én nem mernék az emberek szeme elé kerülni, ezek meg királynak hirdetik magukat. Azért megy a drukk nektek!

Puszi mindenkinek!

Lyly
37+2

Kép

Kép

Kép
lyly

Na, a képeket már nem bírta a rendszerke, akkor talán most...Kép

Kép

Kép

Kép
lyly

Alina
...a pocidat kihagytam! Kép
Nagyon szép formás! És irigylésreméltóan csini vagy! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ez pedig a zsebes tároló...Kép

Kép

Kép

Kép
lyly

Szelivi: az enyém elveszett, így 2200Ft volt.

Ildi: ez se semmi Kép

Mamacka, Eszti: nekem ez a 38. heti kézzel tágítás is durvának tűnik, de lehet, hogy én vagyok túl idealista.

cory 36+0

cory
Budapest

Lyly
nagyon szépek a babaholmik!
Ügyes vagy! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Most jöttem haza a dokibácsitól. A babánk a korának teljesen megfelelő méretekkel rendelkezik, haránt fekszik, de ez a tervezett császár miatt nem számít, különben meg még van min 10 hete a forgolódáshoz. Teljesen rendben van mindene, és feltárta a nagy titkot: KISLÁNY. (ugyan nekünk mindegy volt, mert már mindkét "típussal" (by doki bá) rendelkezünk, de olyan jó tudni. Eggyel több infó a picurról. A máhszájam teljesen zárt, tehát minden OK. Kép

Mariann, Vikó: köszönöm a történetet, tanulságos, és jó érzés volt olvasni.

Vikó, remélem sikerül a távgyógyítás. Ja, nincs scanelve a könyv. Kép Eljátszottam a gondolattal, hogy a kedvedért megteszem, de 150 oldal(össz. 300 oldalas a könyv), így most nem teszek rá ígéretet.

Szörnyű olvasni ezeket az utazgatós történeteket. Én ezt nem értem. Mikor gyerek, vagy fiatalabb voltam, ha megláttam egy nálam elesettebbet, egyértelmű volt a segítség. Mi változott? (mai napság én nem tömegközlekedem, és ahogy olvasom, nem is szeretnék)

Na, megyek megvarrom a lányom jelmezét, holnap farsangolunk. Kép

Mindenkinek csupa jót kívánok.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok!
Sokszor benézek hozzátok, bár már a nyári babákhoz írok, nem tudtam eldönteni, a hovatartozásom..(májusban jön a bébi) ide csak tanácsot kérni szoktam jönniKép A nagyokhoz..Kép
Szóval, GRATULA mindenkinek aki már túl van a szülésen, igen édik a babák! És ezer drukk a szüllés előtt állóknak!
A konkrét kérdésem a babakocsi miatt lenne, és úgy látom, hogy ZSUZSÓFI, Te vettél olyasmit, amit szeretnék, azt szeretném tudni, hogy szerinted ez belefér egy Suzuki Swift hátsójába, és hogy milyen márka??? Mert árat gondolom ne kérdezzek, azt már meg tudom nézni. Kissé tanácstalan vagyok, csak az a bizti, hogy kicsire összecsukható, tarós, mózeses, kocsiülős (vagy ezt hívják babahordozónak).. szóval ilyen legyen... szerintetek??
Köszi, ha valaki tud infót, és mindenkinek kitartás ahhoz, ami előtte áll!!!

satuk

Sziasztok!
Reggel kimaradt: Alina! Csini a pocidKépKépKépKép
AZ enyém ilyen: (tegnap esti állapot)
Kép
Kép

Lefutottam az első kört dokiügybenKép
UH:
Babó feje egész lent van, alig lehetett megnázni az arcát, lepény III. fokban érett, magzatvíz kicsit kevesebb, szívműködés OK
BPD: 94 mm, OFD: 115 mm, HC: 333 mm, TAD: 107 mm, AC: 343 mm, FL: 74 mm

CTG: minden OK, csak épp a méhtevékenység tartott a 0,0-hoz. Úgyhogy a lepényem öregszik, de még dolgozik szépen.

Tömegközlekedés: brrr... Bár én most mázlista vagyok: két helyre kell járni, az egyik két saroknyira van gyalog, a másik meg pár megálló, és nem túl zsúfolt.

Lyly! Nagyon jókat varrtál KépKépKép

Én örülök, hogy az én dokim nézegetni se nagyon szokta a méhszájam, nemhogy piszkálni...

Zsuzsi! Gratula a kislányhoz KépKépKép

Nancsika! A fene a bankba!KépKépKép Sajna csak OTP-nél és Volksbanknál van ismerősünk Kép

Cory: grat a 36-hoz KépKépKépKépKép!

Borcsa 39+2

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok

Ne haragudjatok de nem reagálok senkire, mert nem vagyok jól. Nem bírok ülni a gép előtt, egyfolytában keményedek, és görcsölgetek is. Remélem a hétvégi fronttal én is, megyek szülni, mert már menni is alig bírok.

Remélem sok baba lesz hétvégén.KépKép

Babetta és Levi 37+5

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Cory!
Köszi!
Egyébként egyik ismerősömnek csak a túlhordás után tágítottak kézzel méhszájat, a betöltött 40 hét után.

Babetta!
Pihengess azért sokat, aztán hátha besegít a melegfront!

Bankról: nekem is K&H-s számlám van, meg Ellás, meg Erstés is. Egyik se tetszik mostanában. Az Ellánál leestek a kamatok, a K&H már régóta alig kamatozik, az Erste meg kihúzta nálam a gyufát, mert kétszer könyvelte negatívba egyszer meg pozitívba az egyszem tranzakciót, amit végrehajtottam. Emiatt - mivel a számla hitelbe lement, pedig nincs is rá hitelkeret - kaptam 2800 Ft "büntetés"-t, meg kamattartozásom van 98 Ft. Szóval az ő bénázásuk nekem 3 ropiba került. Kivárom hogy elutalják-e a diákhitelt, amit visszamondtam, aztán már meg is szüntetem a számlát. Lassan tényleg legjobb lenne a párnahuzatban tartani a pénzt.

Kép
szelivi

Tényleg melyik bankot ajánljátok? Mi most akarunk váltani mert az otp szinte semmit nem kamatozik?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok Mamik és Kismamik!

Csak gyorsan bekukkantok, mert belepett a hó teljesen, de meg kell néznem, mi újság babafrontonKép

Annácska,
Köszi a kisesztermobil-dícséretet. Dolgozni még szerintem februárban végig fogok, bár terveim szerint már január vége óta nem vagyokKép Szóval az is lehet, hogy innen visz el a mentőKépKépKép

Rita, Zsu,
Nagyon jópofik a kocsik! Tetszenek!

Alina,
Csinos a paocak! Márk baba pedig el fog indulni az tuti, mert már kinőtte a babaházat és jobb lesz neki idekint. Tudja Õ ezt!

Ildi,
Igazán borzasztó a buszos sztori.

Nekem eddig még semmi kellemetlen élményem nem volt az emberekkel egészen tegnapig. (hozzá kell azért tennem, hogy sosem buszozom) Az egyik szomszéd banya a hogyvanaranyoskám után megkérdezte, hogy mindig ilyen magamutogató voltam? Hát én csak néztem, mint a boci, hogy mit akar mondani. Aztán felvilágosított, hogy nemm illik (!) terhesen szűk felsőkben járni.... Hát leszakadt az állam és csak annyit tudtam mondani, hogy nem tudtam, hogy ezt szégyellni kell, pláne, hogy szerintem nincs semmi baj a pocakom formájával. Aztán meg otthagytam és csak csodálkoztam Most először élvezem, hogy nem kell a fenekemet eldugni, mert nagy. Most van rá okom.

Kiseszter pedig nem akart este mocorogni, mert apucija nem jött tegnap haza és nem simizte meg. Még nem is látta a papát, de máris jobban szereti, mint engemKép

Zsuzsi,
Gratulálok a kiscsajhoz!

Megyek vissza dolgozni, Puszi mindenkinek!
Anyukák, adjatok egy ouszit a bébiknek helyettünk is!

Medike és Eszter Hanna
31+5

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Csajok: ér még 36+0-n meghányatni anyát?

Mamacka: én nem vagyok topon bankügyben. Eddigi életemben két bankkal volt kapcsolatom. Az első a Budapest Bank volt, amit amint lehetett ott hagytam, mert borzalmasak voltak. Most OTP-s vagyok.

cory
Budapest

Sziasztok!

Szelivi,
háát, még mindig meg tudsz lepni örökbebaba ügyben. Az egyik, hogy 2 évre engedélyezik első körben?! Mi ez?! Megőrzés? Kép A másik, amit durvábbnak tartok, hogy 6 hét után visszakérheti az "anya"?! Tudjátok ám, ki adná vissza! Mégis mit gondol? Egyszer úgy gondolja, nem kell az a gyerek, utána meg, hopp, mégis? Nevetséges.. Pont az első 6 hét alatt, amikor a szülők már teljesen ráhangolódtak a picire, minden gondolatuk Õ, akkor kellenne visszaadni? Milyen érzés lehet az...

Eszti,
de jó, hogy kialudtad magad! Kép Kaptál egy kis pihit így az uccsó napokra.. Kép

Borcsa,
legyen Apának igaza, jöjjön a bébike holnap! Kép
És csini a pocakod! Nem tűnik olyan nagynak. Vagy csak nekem nem? Kép

Indianyó,
akár 3 hééét?? Kép Ejha. Jó azért belegondolni, nem? Kép

Angi,
bocsi, ha hülye kérdés, de hogy kell kezelgetni a lyukat alkohollal? Úgy fülbevalóval együtt, vagy addig ki lehet/kell venni?

Ildi,
az a buszos story úgy ahogy van elég szomorú.. Egyik ember jobb, mint a másik. Kezdve a buszsofőrrel, meg a pánikbeteggel..

Szisz,
utolsó napokban hogy sikerült visszafordulnia? Én mg még most aggódok, hogy forduljon újra fejvégűre, erre kiderül, hogy van, aki pont a végén gondolja meg magát? Jujj.. Kép
Remélem azért a dokid hazaér időben a síelésből! Kép

Lyly,
nagyon szépek lettek a holmik, amiket varrtál! Főleg a zsebes tartó! Én nem is tudom hogy állnék neki ilyennek.. Kép

Zsugyu,
gratula a kislányhoz! Kép Lehet, hogy már kérdeztem, de nem emlékszem, ne haragudj, de miért tudod már most, hogy császár lesz?

Babetta,
hát akkor jöjjön csak az a front! Kép

Nadine és Dorka 31+0 Kép

nadine81

Cory...még mindig... Kép ????

...én sem vagyok toppon... de ez az otp sem valami fényes az tuti,valamit kellene keresnünk sürgősen, hogy azt a kis pénzt hatékonyan gyüjtögessük amíg még itt maradhatunk...

Medike
A nyanya bosszantó lehetett.... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: nekem nincs mit kuporgatnom a számlámon, mert csak a gyes jön rá, úgyhogy eddig csak az volt szempont, hogy legyen úton-útfélen automata. Azt meg tudja.
Még mindig Kép Max 1-1,5 hét marad ki. De tegnap is volt. De ma már kétszer, és ez kiakasztott.

Nekem a legeslegelső védőnő mondta anno, hogy majd nyáron ne hordja haspólót mert mittomén már miért. Én meg ott ültem előtte (akkor sem voltam vékonyabb), hogy lestem, hogy lát-e engem, mert ha egy picit is gondolkozik, tudhatná, hogy erre a hab testemre nem veszek fel haspólót Kép

cory
Budapest

Mamacka
Köszi a tippeket. 1 órájába telt míg így megfordult, de azóta meg csöndben van. Most mondja valaki hogy az utsó napokban nincs már elég hely Kép
Bankkérdés:
Én mint bankos, azt mondom egyik kutya másik eb. Annyit tudok, hogy amit én nagyívben elkerülök az Budapest Bank, OTP, Erste, Raiffeisen. Még talán az MKB, vagy a CIB elmegy...

Szilvi és Katababa
szisz2

Cory
Kép

A hányásért nem irigyellek.... Kép érdekes, hogy a kis hölgy mennyire máshogy hatott rád mint a fiuk...
Viszont hízni gondolom nem sokat híztál!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szisz
Köszi
A HVB milyen?

Kép
Kép
Kép
mamacka

Cory
Nem semmi hogy megszenvedsz ezzel a hányással, jól megkínoz a kiscsaj. Kép
Haspóló Kép abban én is vicces lennék

Szilvi és Katababa
szisz2

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok lányok!

Bocsesz, nem olvastam vissza, mert döglődök. Nincs baj, csak szét megy a fejem,és a fiam is pörög itt nekem, mintha muszáj lenne. Remélem tényleg sok baba fog jönni hétvégére, csak engem kíméljen meg a front, mert vicces lenne.Kép
Jöttem a jó hírrel, h utalt az a qwertzuuasdfghjklxcvbnm bank, így remélhetőleg holnapra oda is ér a beruházóhoz, és akkor tudunk szombaton költözni!Kép
Viszont öröm az ürömbe, h akkor holnap elköszönök tőletek egy kis időre, mert az új lakásba még nincs net.Kép De majd csak holnap köszönök le! :P

Mamacka! Ha utálnálak, akkor azt mondanám, h K&H, de nem utállak, így passzolok. Én Budapestbankos vagyok, de őket sem nagyon szeretem. Szal rám most ne hallgass, mert baromi elfogult, vagyok, illetve, ott tartok, h utálom az összes bankot! Kép

Na, most viszont hírtelen felindulásból dobozolok egy kicsit, és próbálom kitalálni a forgatókönyvet a költözéshez!

Pusza nektek!

Nancsika & Alex 35+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Borcsa
Hasonló a pociméretünkKép

Lyly
Szerintem jók lettek!Kép

Zsuzsi
Gratulálok a kislányhoz!Kép

Köszönjük a poci dícséreteket.Kép

A. 40+1.
Vendég

<font color="aa00aa">NadineKép Tudomásom szerint az anya a kórházban lemond a babáról, utána már NEM kérheti vissza -legalábbis a nyílt örökbefogadásnál ezt így tudom. Nyílt örökbefogadás: az anya megismeri az örökbefogadó szülőket, sőt, ő is választja ki őket a jelentkezők közül. A lemondó nyilatkozat után viszont elveszti minden szülői jogát.
Van itt egy örökbebaba topik a Babaneten, amit én látogatok, mert nagyon klassz emberek vannak ott és én is szeretnék majd örökbefogadni - ha az anyagi helyzetünk megengedi (ez férj kikötése). Ha érdekel a téma, ott felteheteda kérdéseidet, hiteles forrásból kapsz válaszokat - a Gólyahír egyesület vezetője is tag és szinte az összes baba onnan került családba, de vannak állami, zárt örökbefogadásból családba került babások is ott.
A 2 év az nem azt jelenti, hgoy utána már nem fogadhatsz örökbe, hanem utána újból kell pszichológiai alkalmasági vizsgálaton és tanfolyamon részt venni - ez viszont hasznos ám! például ilyen tanfolyamot szintén Babanetes mama - az Ágacska alapítvány vezetője - szervez és nagyon hasznos.
A 6 hét az másra vonatkozik: a hatályos örökbefogadási okirat, amit az állami szervek adnak ki - de ze bizony hosszabb idő is lehet. </font>

indianyo

Többfajta örökbefogadási lehetőség van és valóban van olyan variáció is, hogy bizonyos ideig visszakérheti a szülő a gyereket...

Viko
Mi is gondolkodtunk örökbefogadáson.... majd meglátjuk, hogy alakul az életünk....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?