A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Nancsika,
húú, gratula, akkor jó dobozolást és költözést! Kép

Indianyó,
köszönöm, de tulajdonképpen csak olyan szinten érdekel a dolog, hogy érdekes és szép. Csak ezen az egy-két dolgon csodálkoztam el, hogy mik vannak..

nadine81

<font color="aa00aa"> halihóKép Én is dögrováson vagyok, úgyhogy már nem is emlékszem, hogy kinek mit akartam írniKép vigyázzatok magatokra, babák jöjenek, ha jönniük kell, de azért legyetek türelemmelKépKépKép

A kézi tágítás 38.héten nekem egy horror és erősen ki vagyok rajta akadva. Miért kell mindent siettetni???

Lyly, nagyon tetszenek a színes filcbabáidKép

Majd ha jobban leszek, végigolvasok mindent és írok még, addig is minden jót mindenkinek!

Nancsika, vigyázz magadra és ne hagyd, hogy a fejedre... tudodKép

Nekem MKB bankszámlám van a külföldi átutalások miatt, de az MKB nehézkes egyébként, sima folyószámlánál az OTP a legjobb és bárhol bármikor elérhető - az én talpasztalataim szerint.</font>

indianyo

Halihó!!!

Túlvagyunk a délutáni sziesztánKép
Alina, Lyly, bocsássatok meg, nem is reagáltam a pocakotokra.
Nagyon szépekKép
És Lyly, a 9 kiló is tök jó(én is kb. itt tartok)
Borcsa, időközben a te pocid is felkerült, jó nagy az is! Kép
Zsugyu, gratula a kislányhozKép

Vikó, a gyes-es dolgok nem a Váci úton vannak, hanem a XIII. ker, Lőportár utcában.(egyszeri anyasági segély is itt van)
Gyed, tgyás van a Váci 73/c-ben.
Igen, odaadtak minden papírt, már be is adtam a céghez, már csak egy igazolás kell a háziorvostól, hogy terhesállományba vett.
Taj kártya ügyintézés meg a ahol Cory is intézte a Teve utcában.De ezt a kórházak intézik, csak az vele szerintem a gond, hogy pár hét mire kijön (postán), és addig nem tudod elindítani a gyást, anyasági segélyt...stb.
Így Olivérnél én azért is sorban álltam inkább.
Most is így lesz szerintem.

Nekünk otp-s, meg mkb-s számláink vannak.
Budapest bankot mi is utáljuk, egyszer nem kaptunk hitelt tőlükKépKépKép
Na, azóta nem szeretjük őket.
Mkb hitelügyintézésben viszont nagyon jó volt, gyors, és korrekt, de szerintem drágább egy picit , mint a többi.

Nancsi, örülök, hogy végre megkaptátok, így mehet a költözés gőzerővelKép
Aztán holnap elbúcsúztatunkKép(egy időre csak)

Tök hülyre vagyok, hiszen Anita képeire sem reagáltam, annyira helyes a kis BotivalKépKépKép
Meg Szintike is nagyon ari, olyan kis minike, tök cuki.
Nekem nagyon fura lenne a 4.27-es Olivér után.Már kíváncsi vagyok, mekkora lehet Natasa most.De csak 28-án megyek uh-ra.
nekem is vannak friss képeim

Kép
Kép

Pusz
Ildikó

Juj, Cory, még mindig????KépKépKép
De már csak 4 hét, és remélhetőleg megszűnik, azt meg féllábbal is kihúzodKép
vas

Lyly, nagyon szépeket varrtálKépKép

Babetta, te meg ne akarj még megszülni,van még 2 hetedKép

(Olivér épp fejbedobott egy labdávalKépKép)
vas

Nancsi, onnantól, hogy leadtátok az igénylést mennyi idő telt el az utalásig?
Be kellett jegyeztetni jelzálogot az új kéglire?
katicuska

Nadine!
Nem a babát engedélyezik 2 évre, hanem az örökbefogadó szülőknek van 2 évük arra, hogy babát kapjanak, aztán újra meg kell hosszabbítani azokat az iratokat, amik alapján - ha majd kapnak babát - akkor örökbefogadhatják. pl pszichológus meg ilyen vizsgálatok.
A 6 hét szerintem is durva, de volt már olyan, hogy valaki visszakérte.

Bankról: A legkedvezőbb kamatot az úgynevezett EBKM mutatja. Ez azt hiszem magyarul az egységes betéti kamat mutató. Ez a betett pénzre számított összes kamat a levonások után. A Cib-nek láttam most tök jót, 1 milla felett 5,8%, az alatt meg 3,5% Az OTP 1,5%, ha jól tudom. Az Ella volt nagyon jó régen, mert 8,5%-ot adott, most csak 3,5%.
Pénzfelvét költségek: Ellánál 280 Ft azt hiszem, de mindig. Az Ersténél viszont 250 +1,1%, ez nekem a 95000 tandíjnál 1295 Ft volt. K&H-nál max 500 Ft ha jól tudom.
Ja és ez mind folyószámla.

Cory!
Kint Londonban mínusz 50 fokban mutogatták a hasukat a terhes nők. A párom fel is háborodott rajta. Merthogy megfáznak.
Rókicára nem tudok mit mondani. Én gyerekkoromban voltam szédülős-hányós, volt, hogy álmomban felébredtem hányni.

Vikó!
Ez nem volt nyílt örökbefogadás, a szülőanyuka nem ismeri őket és ők sem az anyát. Annyit tudnak, hogy mi volt a baba keresztneve eredetileg.
És a 6 hét az ő esetükben pontosan azt jelenti, amit írtam, hogy igenis visszakérheti. Ezért még nem is nagyon terjesztik a családban, hogy van baba.
MKB-s ismerősöm van, szerinte civil ügyfeleknek az a legdrágább bank. Viszont az OTP-nek van a legtöbb automatája és ott lehet éjjel-nappal letiltani kártyát. Ezt nem sok ban nyújtja magyarországon.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Mamacka,
jómagam banknál dolgoztam, méghozzá a takarékszövetkezetek központi bankjánál. Ezért azt tudnám mondani, hogy vess egy pillantást rájuk. Itt Pesten kettőt ajánlanék: a Monor és Vidéke Takarékszövetkezetet (fiók a Szabadság téren) és a Kinizsi Takarékszövetkezetet (fiók a Krisztina körúton a MOszkva térnél).
Mivel kis bankok, elég rugalmasak, és sokszor meglepően jó kamatot kínálnak. Szerintem nézz utána.
http://www.kinizsi.tksz.hu
http://www.monor.tksz.hu

örökbefogadás:
van egy kolléganőm, aki most fogadott örökbe egy két éves kislányt.
Kolléganőm 40 éves, egy se-veled-se-nélküled kapcsolata van (külön élnek). Jó anyagi körülmények, szép lakás.
Aztán egyszer anyukája révén, aki családsegítő, találkozott egy nevelőszülő családdal, ahol az egyik kislányba azonnal "beleszeretett".
Õ tehát nem abból indult ki, hogy örökbe akar fogadni egy gyerkőcöt, hanem nem tudta otthagyni a kislányt. Eljárt mindenféle felkészítő tanfolyamra, pszichológushoz, meg persze a kislánnyal is gyakran találkozott, így szépen össze is szoktak.
Ma már (kb. fél év után) a kislány az övé lett, nevére vette, és nagyon boldog vele. Én is voltam náluk, és szinte hihetetlen, hogy a kislány már anyunak szólítja.
Az örökbefogadás zárt volt - ugyanis nem párkapcsolatban élők nem is jogosultak nyílt örökbefogadásra, vagyis most született pici babát nem kapnak.
A kislány egyébként roma, és mivel a mamája a terhesség alatt végig alkoholizált, ezért kis súllyal jött a világra, és máig is kb. 1 évvel le van maradva súlyban. Mentálisan viszont teljesen rendben.
Én a kolléganőmet nagyon tisztelem ezért a döntéséért, és nagyon jó volt látni őket szeretetben, boldogságban.

Betti
31

Kép

Kép
bettiflame

Ildi,
jaj, de nagyon vidám és csinos itt valaki!! Kép Még ha fejbe is dobnak egy labdával! Kép

nadine81

Livi, az angol nők tényleg nem normálisak!!!
Mikor mi is ott voltunk, fáztunk(őszi este), ők meg harisnya nélkül, szandál, miniszoknya(hozzá 150 kiló), kicsit megbotránkoztató volt.De ők jól érezték magukat.
És az összes így nézett ki.Terhes nőkre nem emlékszel, (nem voltam az, és nem figyuztam őket)
Annyit még, hogy mi kabátban voltunk a tengerparton, két éves kiscsávó meg kisgatyában rohangált a tengerbenKép(és ez évszaktól függtelen, mert ezt eljátszották júniusban is, meg szeptemberben isKépKépKép)
Szóval komplett idióták.
vas

Hali Kismamik!
Nem rég jöttem CTG-ről- Minden rendben. A méhszájam is zárt még. A vizsgálat után egy kicsit véreztem, de megnyugtattak, hogy ez nem ekkora baj. Én egy kicsit tartok ettől a hétvégi fronttól, jó lenne, ha még 1 hetet kibírnánk (akkor megyek UH-ra). Valami van most is a levegőben, mert nálunk már a nőgyógyászati osztályra küldték fel a szülni készülő kismamákat, szóval telt ház van.
Cory: Ne aggódj, múlt héten én is öklendeztem egy sort, sőt a mai napig csak gyerekfogkrémmel tudok fogatmosni, mert a mentolostól rosszul vagyok (az Óceán fogkrém meg megszünt).
Na csak írtam egy pár sort, most megyek. Az anyuciknak jó babázást, a többieknek meg sok pihenést és kitartást.
Gyöngyi 38+3

Kép

Kép
pgyöngyi

Nadine, kösziKépKépKép
vas

Cory! Nem, egyáltalán nem ér! Róka eriggy má' másfelé! Sipirc KépKépKép Haspoló KépKép

Nancsi! Hurrá-hurrá! Aztán intézzetek gyorsan netet az új helyre KépKépKépKépKép

Vas Ildi! Nagyon csini a pocid! KépKépKép
(Luca szerint olyan vagy, mint egy hosszúlábú kiscsikó! KépKépKép)

Köszi a pocidicsiket KépKépKép Dokibá' AZt mondta, hogy már nem lesz sokáig Kép Bő egy újjnyira nyitva az aranykapu Kép. Kérdeztem, hogy mikor ügyel, kedden, de nem sok esélyt lát rá, hogy addig egyben maradok. Kép A próféta szóljon belőle Kép - eddig nem voltam türelmetlen, de ma valahogy nagyon szülnék KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Ildi!
csini a pocid!

Hát minket rendesen megvisel ez a frontKép A fene egye meg! Én még nem akarok szülni menni!
Már reggel is voltak fájásaim, sőt már tegnap este sem voltam toppon. Napközben jobban voltunk, de mostanra már megint nem valami hajde a helyzetKép
Ráadásul a dokim táppénzen van a gerincsérv műtétje miatt.
Így nagyon reménykedem, hogy csak jósló fájásaim vannak és még min. 2 hétig bent marad Dalma Luca, mert én nagyon nem szertnék koraszülött babát.
Ti hogy vagytok?
Olvastam, hogy Babetta is ramatyul van, de Õ legalább már a finishben van.

Rita
35+4

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

<font color="aa00aa">LiviKép Igen, én is azt gondoltam, hogy a te ismerőseid a zárt örökbefogadást választhatták, mert nyíltnál az anya lemond szülői jogairól és nincs visszaút. De azt hiszem, talán ez az egyetlen különbség a két dolog között, mert egyébként úgyis szerencse kérdése az egész - a boldogság meg óriási így is, úgy isKép

Az OTP-t én is azért szeretem, mert egyszerűen mindig és mindenhol elérhető. Az MKB bár nem olcsó, sőt, viszont van egy nagy előnye: gyorsan és egyszerűen lehet külföldre /külföldről utalni forintban, ez a többi banknál nem egészen így van. Viszont alig van MKB automata és befizetni csak a bankban lehet - ellentétben az OTP-vel, ahol még pénzt is lehet automatában berakni. Spórolt pénzem meg még sose volt, így ahhoz nem tudok hozzászólniKép

HaspólóKépKépKép

IldiKép
Pont az a félelmem, hogy majd az újszülött csecsemőmmel a nyakamban fogom a hivatalokat járni és sorbaállni a papírokkalKép Mert nekünk sajnos nem ér rá a dolog. De akkor neked egyszerűbb, ha munkahelyeden intézikKépfiúcsemetéd édes pofa a cummancsávalKép

LeánykákKép Mostanság nincs annyi türelmem mindent végigolvasni a nyavalyás ujjaim miatt, úgyhogy aki kér még Mariannka-féle szüléstörténetet, küldjön nekem mélt, jó? Azt azonnal látom és küldöm is.

Puszikákok, jók és türelmesek legyetekKép</font>

indianyo

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Katicuska!
November 22.-én írtuk alá az adásvételi szerződést, és foglalóztuk le a lakást. December 1. én adtuk be a bankhoz a hiteligénylést. Karácsony hetében volt az értékbecslés. Onnantól csücsült rajta a bank. 2 hete voltunk a bankba szerződést aláírni, a hitelről. Múlthéten tudtuk elintézni a közjegyzőt, és minden még hiányzó papírost leadni, ami kellett még a folyósításhoz. Majd 3 nap helyett sikerült 6 nap után folyósítaniuk.
Földhivatalnál 2x voltak eddig (nem mi intéztük), de passz, h mit intéztek. De úgy tudom, h még majd 1x menni kell. De asszem ahhoz kell a beruházó bankjától egy törlő irat. Nem toom pontosan. Jövő héten intézzük még, amit kell. Most az a lényeg, h hétvégén költözés, és nem kell tovább itt maradni. Lényeg, h látjuk az alagút végét!!! KépKépKépKépKépKépKép (most a lakótársam reggel óta bent kotlik a konyhában, és süt főz, de olyan tempóban, h simán 100 fős lagzira lehetne ennyi idő alatt kaját csinálni, és persze én meg nem took kaját csinálni. Apának mit tolok az arcába, azt nem toom.Kép) Szal egy kicsit elegem van már.

Köszike, h együtt örültök velem/velünk, nagyon jól esik. És tényleg sajnálom, h nem toom mikor lesz netünk, de anyóséktól majd próbálok jelentkezni néha, ha arra járunk, mert nagyon kíváncsi vagyok, h mik történnek veletek!

Tök jól haladok a pakolással! Kép

Pussz,

Nancsika & Alex 35+3</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

Köszi a gratulációkat, aranyosak vagytok.

Nadine!
Azért tudom, hogy császár lesz, mert már kettőn túl vagyok, és ilyenkor nem eröltetik meg a méhet, mert kockázatos lenne. Azonkívül rekord keskeny a csípőm, amin egy átlag 3 kg-os gyerkőc sem férne ki, az előző császárok is relatív téraránytalanság miatt voltak, ugyanis 3,62 és 3,28 kg-osak voltak a babócák. Szóval nekem gyyakorlatilag nulla az esélyem a természetes szülésre, arról nem is beszélve, hogy bár mindkét alkalommal elfolyt a magzatvíz, és fájásaim is voltak, a méhszályam SEMMIT nem tágult. A tágító pedig a már felvágott méhet megeröltetné, ezért nem is kapnék. Ez van.

Kép
KépKép
zsugyu

Zsugyu!

Én is 2 császáron vagyok túl, így a 3. is az lesz, de nekem nem folyt el a m.víz, fájásaim az 1.-nél minimálisak, a 2.-nál egyáltalán nem voltak. Kíváncsi vagyok most mi lesz?
Téged fokozotabban ellenőriznek ezzel a terhességeddel a 2 császár miatt? Mert engem egyáltalán nem.

Rita
35+4

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Cory, Vas: elképesztő, hogy milyen bunkó emberek vannak. Ezt modjuk eddig is tudtam, mert én is rengeteget bkv-ztam, de ez valami hiperdurva, amit írtok. Vas: nagyon csini a pocakod.

Lyly: nagyon szépek lettek a munkáid. Én is ilyeneket tervezgettem az utolsó hónapra, már meg is volt a kölcsönvarrógépem, de Istvánka közben megérkezett. Kép

Front: tegnap mi is megéreztük, hogy front van, mert Babó annyira nem tudott elaludni, hogy apa éjfélig dajkálta... Remélem, hogy a ma este és főleg az éjjel nyugodt lesz.

Esztiről, Csemáról, GyeZsu-ról tudtok valamit?

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Ja, azt elfelejtettem mondani, hogy megjött a legutóbbi vérvételem eredménye:

terhességi próba: pozitív Kép aranyosak, majdnem meg is lepődtem! Kép

HCG titrálás:
érték 25000
megjegyzés:pozitív

Cytomegalovírus (CMV) IgG AT: negatív
Cytomegalovírus (CMV) IgM AT: nagatív
vélemény: cytomegalovírus fogékonyság, szeronegativitás

Herpes simplex vírus 1 IgG AT: pozitív
Herpes simplex vírus 1 IgM AT: negatív
vélemény: primer HSV 1 fertőzést átvészelt, vírushordozó, IgG maradványantitest

Herpes simplex vírus 2 IgG AT: pozitív
Herpes simplex vírus 2 IgM AT: negatív
vélemény: primer HSV 2 fertőzést átvészelt, vírushordozó, IgG maradványantitest

Rubeola vírus IgG antitest: pozitív
Rubeola vírus IgM antitest: negatív
vélemény: rubeola átvészeltség vagy vakcináltság

Toxoplasma gondii IgG antitest: negatív
Toxoplasma gondii IgM antitest: negatív
vélemény: toxoplasma gondii fogékonyság, szeronegativitás. Terhesség esetén kerülendő a per os fertőződés lehetősége. Infekció gyanúja esetén ismételt szerológiai vizsgálat javasolt.

Amit nem tudok, hogy mi:
HCG titrálás
cytomegalovírus
herpes simplex vírus 1 és 2

Nektek van valami fogalmatok róla?

nadine81

Zsugyu,
akkor már értem! Nekem csípőgondjaim nincsenek Kép Ez most kicsi előny a császárral szemben. Kép

nadine81

Nadine!
Neked miért csinálnak ilyen vizsgálatokat? Nekem csak sima vérvételre kell mennem a 36. héten.
Egyébként csak a herpes simplex-et sejtem: szerintem sima herpeszvírus.
A HCG pedig nem a sima terhességi béta-hCG?
A többit a google-ból másoltam:
Cytomegalovírus A herpeszvírusok közé tartozó vírus, az egészéges emberek szervezetében is megtalálható az esetek 80%-ában. Immunhiányos állapotú szervezetben a cytomegalia néven ismert betegséget okozza.

Kép
szelivi

Szelivi,
azért csinálták, mert kértem a vérvételt a toxoplasma miatt, mert nagyon majmoltam itthon a cicákat még terhesség alatt is, igaz alapos kézmosással, de azért mégis..
Hogy a többit miért kérte a doki, passz. Gondolom azért, hogy akkor kérjen még valamit, ha már megyek.. Kép
Igazából ahogy kibogoztam a szöveges véleményt, a lényeg az, hogy vagy átvészeltem már a dolgokat, vagy még nem. De a lényeg, hogy most nincs bennem semmi rosszaság! Kép

nadine81

Sziasztok Kép
Ildi Kép
Nem semmi ez a buszos sztori Kép Annyira felháboritóan tudnak viselkedni az emberek Kép
A pocakod nagyon csini Kép

Szisz Kép
Sajnálom, hogy megfordult a babó Kép De még lehet hogy vissza fog fordulni, igaz szép nagy méretei vannak Kép

Lyly Kép
Gratula az eredményekhez, kis Bence utirányba állt Kép
Nagyon klasszak a műveid Kép Nekem főleg a kifogó tetszik Kép

Zsuzsi Kép
Gratula a kislányhoz Kép

Borcsa Kép
Szép kerek a pocakod és nem kicsi már a kismanód Kép Drukkolok, hogy beinduljon a szülés Kép

Babetta Kép
Kitartás! Kép Testvéreddel hogy van?

Alina Kép
Szegénykém Kép Gondolom, hogy nem rajongsz a befektetésért, de ha a baba érdeke ezt kívánja, akkor muszály.
Hátha megijed Márk a kórháztól és még legkésőbb aznap reggel elindul kifelé Kép Drukkolok nagyon Kép

Medike Kép
Nekem is az volt tervezve, hogy január végétől itthon vagyok, de nem így jött össze. Sebaj a kórház a céggel szemben van, így akár 5 perces fájásokkal is átsétálhatok Kép
Az öreglányok néha engem is ki tudnak akasztani! De a legjobban azt utálom, mikor vadidegenek odajönek és megsimizik a pocakomat! Szerintem ez nagyon tapintatlan dolog!

Cory Kép
Nem semmi ez a kislány, hogy még mindig hánytat Kép Most már nem is mondom, hogy kitartás, mert hát lassan megszülsz, így vígasztaljon az a tudat, hogy akkor tuti elmúlik Kép

Annácska 33+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

No, én is utánanéztem ám!

A rubeóla, amely legtöbbször - de nem mindig - jellegzetes kiütésekkel jár, a terhesség első három hónapjában okozhat a magzatnál fejlődési rendellenességet. E rendellenességek olyan súlyosak lehetnek, hogy rubeólafertőzés igazolása esetén indokolt a terhesség megszakítása. Ezzel ellentétben a toxoplazma- és a cytomegaliafertőzés nem okoz jellemző klinikai tüneteket. Általában hőemelkedés, esetleg nyirokcsomó-megnagyobbodás és nátha jelentkezik, melyek alapján csak banális fertőzésre szoktak gondolni. Pedig ezek a vírusok a terhesség egész időszaka alatt károsíthatják a magzatot.
A toxoplazmózis antibiotikummal jól kezelhető, a cytomegalia vírusnak azonban biztos terápiája nem ismert. Mindezek alapján érthető, hogy igen fontos e betegségek szűrése. A fertőzés hatására a szervezetben termelődő ellenanyagokat speciális vizsgálatokkal a vérből mutatják ki. Az eredmény igazolhatja az aktuális fertőzést, de néha megtévesztő is lehet: ugyanis azt is kimutatja, ha valaki régebben esett át a betegségen, és ilyenkor már védett egy újabb fertőzés ellen. Ezért minden eredmény gondosan mérlegelendő és ellenőrizendő. Nem kicsi ugyanis a tét - a magzat egészsége!

A citomegalovírus fertőzés vírusos megbetegedés, amely újszülöttekben agykárosodást és halált okozhat.

Az ember citomegalovírussal születés előtt vagy születés után bármely életkorban fertőződhet meg. Minden 50&#8211;500 újszülöttből egy már a születés előtt fertőződött citomegalovírussal. A vírus az anyából a méhlepényen keresztül jut át magzatba. Ha az anya a terhesség első felében fertőződik, a magzat fertőzése súlyosabb.

Az újszülött születés után citomegalovírussal fertőződhet fertőzött anyatej fogyasztásakor vagy szennyezett vérrel történt vérátömlesztés során. Fertőzött anyák időre született újszülöttjei legtöbbször tünetmentesek, a szoptatott újszülöttek az anyatejjel kapott antitestek révén a fertőzéssel szemben védetté válnak. Ha nem szoptatott koraszülöttek fertőzött vért kapnak, a citomegalovírus ellenes antitestek hiánya miatt súlyos állapotba kerülhetnek.

Tünetek és kórisme

Születéskor a citomegalovírussal fertőzött újszülöttek kb. 10%-ának vannak tünetei, például alacsony születési súly, koraszülés, kis fej, sárgaság, kisebb véraláfutások, máj- és lépnagyobbodás, kalcium lerakódások az agyban és a szem belső részének gyulladása. Ezen újszülöttek több mint 30%-a meghal. A túlélők több mint 90%-ánál és a születéskor tünetmentesek 10%-ánál ideg- és agykárosodás alakul ki, így többek között süketség, értelmi fogyatékosság és látászavar. Születés után citomegalovírussal fertőződött újszülötteknek tüdőgyulladásuk lehet, májuk nagyobbá és gyulladttá válhat, és lépük is megnagyobbodhat.

Az orvos a citomegalovírus fertőzést általában az anyai vér antitest vizsgálataival állapítja meg. Sok, terhesség alatt citomegalovírussal fertőzött nő tünetmentes, néhány esetben azonban mononukleózisn fertőzéshez hasonló betegség alakul ki. Újszülöttekben a diagnózis általában a vírus kitenyésztésén alapul, vizeletből vagy vérből.

Megelőzés és kezelés

Mivel a citomegalovírus fertőzés gyakori az óvodás és bölcsődés gyermekek között, a terhes nőknek mindig alaposan kezet kell mosniuk, amikor ezen gyermekek vizeletével vagy orr- és szájváladékaival érintkeznek. A citomegalovírus elleni védőoltást napjainkban fejlesztik ki.

Az újszülöttek citomegalovírus fertőzését nem lehet kezelni. Habár felnőttekben a vírusellenes ganciklovirt használják a kezelésre, a gyógyszernek súlyos mellékhatásai lehetnek. Ezt jelenleg vizsgálják újszülöttekben.

Újszülöttekben a herpesz szimplex a jelentősebb szerveket (agy, máj, tüdő) érintő súlyos vírusos fertőzés, gyakran okoz maradandó károsodást vagy halált.

A herpesz szimplex vírus fertőzés minden 2500&#8211;5000 újszülöttből egy gyermeket érint. A baba fertőződhet a szülés előtt vagy után. A herpesz szimplexes újszülött édesanyja általában nincs tudatában annak, hogy herpesze lenne, és tünetmentes a szülés idején.n

Tünetek és kórisme

Az első tünetek általában az első és második élethetek között jelennek meg, azonban az is lehetséges, hogy a negyedik hétig semmi tünet nincs. A betegség kezdődhet kicsiny, folyadékkal telt, hólyagos, vörös bőrkiütésekkel, a fertőzött újszülöttek több mint 45%-ának azonban nincs bőrjelensége. Ha a kezelést nem kezdik meg időben, gyakran 7&#8211;10 napon belül súlyos tünetek jelentkeznek: ingadozó hőmérséklet, aluszékonyság és az agy fertőződése miatt kialakuló görcsök, izomtónus-zavar, légzészavar, májgyulladás (hepatitisz) és az erekben a vér általános fokozott alvadékonysága.

Az orvos könnyen felismeri a herpeszre jellemző folyadékkal telt hólyagokat, a többi tünet azonban nem jellegzetes. A fertőzés diagnózisát általában a hólyag folyadékából vett minta 24&#8211;48 órát igénylő laboratóriumi tenyésztése erősíti meg. A herpesz szimplex vírust ki lehet mutatni vizeletből, a szemhéj és az orrlyukak váladékából, vérből vagy agyvízből is.

Kórjóslat és kezelés

Kezelés nélkül az egész szervezetet érintő betegségben szenvedő újszülöttek 85%-a meghal. Ha a betegség csak a bőrre, a szemekre, a szájra korlátozódik, a halálos kimenetel nem gyakori, azonban ezen újszülöttek kb. 30%-ának agy- vagy idegkárosodása lesz, amely esetleg 2&#8211;3 éves kor előtt nem észlelhető.

A kezelés vírusellenes szerek, például aciklovir, intravénás adásával 50%-kal csökkenti a halálozási arányt és nagymértékben növeli a tünetmentesen gyógyuló herpeszes csecsemők számát. A szem fertőzéseit általában trifluridin cseppel vagy kenőccsel, valamint idoxuridin kenőccsel kezelik.

nadine81

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól Kép Minden oké Kép Doki kifejezetten megdöbbent, hogy a belső méhszáj még mindig zárt (20. hét óta nyilogat a külső). Azt mondta, hogy szerinte még kb 2 hét. Hát majd meglátjuk Kép

Mamacka: 4kg-t híztam eddig.

Ildi: szép nagy a pocid Kép

Köszi az együttérzéseket Kép

cory 36+0

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nancsika Kép
Örülök, hogy a végén sikerült eljutni a költözésig Kép Akkor hétvégéhez külön kitartás, és tényleg meg ne emeld magad, nehogy Alex úgy gondolja, hogy előbb szeretné megnézni az ágyacskáját Kép

Nadine Kép
Még jó, hogy időben csináltak terhességi próbát Kép
Cytomegalovírus állítólag a babára ugyan olyan veszélyes, mint a toxoplazma. Nekem is negatív volt és idáig négyszer nézték, hogy változott-e.
A dokim azt tanácsolta, hogy még véletlenül se legyek influenzás, mert nem lehet tudni, hogy a cmv vírus van e köze, így most én is vigyázok Kép

Annácska 33+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Cory Kép
Hatalmas gratula a zárt méhszájhoz Kép
A 38. hét még idálisnak is mondható Kép

Nadine Kép
Ez nem semmi Kép Hol találtál ilyen jó anyagot Kép

Annácska 33+3

annácska

Cory! Méhszáj KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Annácska,
a vizslában. Kép De hogy pontosan hol, nem tudom.. Kép Volt ott annyi lehetőség, hogy na! Kép

nadine81

Cory,
azért ez izgi is! Kép

nadine81

Nancsi, kösz a tájékoztatást,
jó sokáigtartott, remélem nekünk meglesz 6 hét alatt, ígyis fizetnünk kell 200-300 000 kötbért...

Sok sikert az új lakáshoz, ha találkoznánk vinnék sót meg kenyeret, mert az szerencsét hoz!
Ne felejtsetek el poharat törni! Kép
katicuska

Apa nemrég szóvá tette, hogy nem készült még rólam egész alakos kép a terhesség alatt, csak olyan, amin a pocak van rajt. Kép
Erre én megleptem őt egy saját készítésűvel! Gondoltam addig lefotózom magam, amíg nem terjedek tovább szélességben! Kép Bár már így is...
Íme:
Kép

nadine81

Sziasztok!
Csema lánya vagyok!
Anyu befeküdt a kórházba! Kép
Már bármikor megszülethet Szofi!
Azt monta hogy több mint 3kg most a hugom
Jó súlyban van

KépKép
csema

purple}Hajrá CSema!!!!!! Jaj de jóKép}

indianyo

Nadine Kép
Azért kicsit rémítő amit írtak, de mi úgyse kapjuk el Kép
A kép nagyon tuti KépKépKép Ügyi vagy Kép

Csema Kép
Hatalmas drukk a kis Szofihoz Kép
A 3 kg már tényleg nagyon jó súly Kép Drukkolok ezerrel Kép

Annácska 33+3

annácska

Csema: drukkolok!!
cory

cory
Budapest

Csema! DrukkKépKépKépDrukkKépKépKépDrukkKépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Hűha!
Csemának hatalmas drukk! Kép Kép Kép

Nadine!
Tudod így leírva ezek nagyon durván hangzanak. Főleg, hogy én is macskapárti vagyok. De nekem sose csináltak ilyen vizsgálatokat.

Kép
szelivi

Nadine! nagyon csini a pocid.Kép

Kép

Kép
nancsika

Csema!KépKépKépKépKép

Kép

Kép
nancsika

Mindenkinek: még egyszer nagyon köszönjük a babadícséreteket! Peti is teljesen odavan, hogy ilyen aranyosak vagytok!
Õ olvassa fel nekem az itteni híreket, miközben szopizunk BettinávalKép

Nagyon drukkolok én is a közeljövőben szülőknek!!!

Angi: nagyon édes a babátok és apával az a kép..KépKépKép

Vikó: kérném én is Mariannka töténetét, köszi!!

Rólunk: nincs semmilyen napirendünk, gondolom egyhamar nem is lesz. Bettina sokat szopizik, de teljesen rendszertelenül. Van hogy 3-4 órát alszik aztán szopizik és visszaalszik, de van olyan, hogy szopi után elnézelődik és utána megint enni kér. Sajnos nehezen büfizik, ha büfi nélkül leteszem, akkor percek múlva nyöszörög.
Én minden percet élvezek, talán azért nem sírós, mert megkapja amit szeretne. Most nem az én igényeim az elsők, később a tapasztalatom szerint ez megtérül, mert a gyerekek tudják, hogy számíthatnak rám/ránk.

Még nem tudja megkülönböztetni az éjjelt a nappaltól (nem is várom el tőleKép ), úgyhogy igyekszem akkor aludni, amikor ő.

Ahol lakunk az ismerősök két hétig hozzák nekünk az ételt (komatál), úgyhogy a főzéssel se kell fogalkozni. Utána pedig be fogunk fizetni egy ideig egy étterembe menűre. a házimunkába pedig besegít Patrícia és Peti.

A konyha még nincs kész teljesen, Peti folyamatosan készíti, az ülőgarnitúra is a napokban jön meg.

Szóval így éldegélünk most.Kép

Titatiékkal mi újság??

Mariannka: nálatok már van valamiféle rendszer a szopiban?

Mindenkinek Jó Éjt!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

<font color="aa00aa">TündemamaKépKépKép
Küldöm a történetet.
Nagylányok mit szólnak a pindurka hajasbabához? De jó, hogy ilyen derűs vagyKép

AngiKép megnéztem a képeket, hát, az utolsó kettő apával címlapra kívánkozik, jókat pityeregtem rajtukKép Örülök, hogy te is otthon élvezed már a babázást és a szopizást. </font>

indianyo

Csema Kép Kép Kép
megy a drukk, ügyesek legyetek, szorítunk nagyon! Kép Kép Kép Kép

Annácska és Szelivi,
igen, így leírva tényleg ijesztőbb és durvább, de valószínűleg, ha leírják, akkor valakivel meg is történhetett. De nem akarok így a vége felé senkit sem ijesztgetni ám! Csak én nagyon tartottam ettől, vagyis be voltam sza..a, ezért kértem a vérvételt, igaz csak a toxoról, de most jobb is, hogy a többiről is van fogalmam, meg papírom, hogy amúgy OK! Kép

Tünde,
hát igen, így, most, hogy Bettina még rendszertelenül kajcsizik, te is csak azt tudod csinálni, hogy akkor pihensz, amikor ő! Kép De biztosan előbb vagy utóbb beáll valami rendszer, és valamennyire behatárolódik az éhségérzete. Kép Gondolom én... Kép Addig is élvezzétek a "komatálat" Kép és a menüket. Sokan ezt a megoldást választják, és elégedettek. Ha sikerül jó helyet kifogni, akkor finom kajákat hoznak majd egész jó áron. Kép
Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Nadine és Dorka 31+0 Kép

nadine81

Jaj és köszönöm mindenkinek a fotós dicséreteket! Kép

nadine81

Nadine, csini vagyKép

visszaolvastam már ma, de rég volt így nem emlékszem mit akartam írniKép Én otp-s vagyok, és abszolut meg vagyok velük elégedve!

Jól vagyunk, babaszobázok ezerrel, meg itthon va napa szal nem érek ráKép Holnap már dolgozikKép

Finishelők, tessék mán szülni!!!

KépKépKépKépKépKép

Vki kérdezte, a mi mózesünk nem köthető autóba, régebbi tipusKép Viszont az alján van kihajtható ringató talp ami nagyo nszupiKép

Zsu
36+3

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Asszem, benézünk a kórházba... Minél többedik szülés, annál bizonytalanabb vagyok, hogy kell-e menni.KépKépKép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Lányok!
4 óra óta ébren vagyok, biztos a melegfront...

De látom másra is hat! Kép Borcsa! Drukkolok ezerrel!

Most megyek kötni, hátha elálmosít, mert csak 3 órát aludtam eddig.

Kép
szelivi

Csema!
Óriási drukk!!!! Ügyesek legyetek!

Borcsa!
Kíváncsian várjuk a híreket! Megy a drukk!!!

Szelivi!
Én éjjel jól aludtam, pedig tegnap egész nap ramatyul voltam.

Nadine!
Tényleg csini vagy a képen!

Tünde!
Úgy írigyellek Titeket, hogy már otthon vagytk, teljes nyugalomban. Biztosan sok örömötök telik a Pici Bettinában! Bárcsak már mi is ott tartanánk!

Rita
35+5

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!

Borcsa: merre vagy? Jelentkezzetek valahogy Kép Megy a drukk Kép

cory 36+1

cory
Budapest

<font color="aa00aa">NacsikaKépSajnálom, hogy nem lesz neted egy darabig, de örülök neki, hogy ez azért lesz, mert viszont új lakásban laktok majd, hurrá KépKépKép

BorcsaKép Farkaskoma küldjön valami hírt magatokrólKép

Hűűű, NadineKép ez a kép naagyon erotikus, apa biztos odavan érte Kép

Szép napot mindenkinekKép</font>

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?