A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Borcsa! Kép
Nagyon-nagyon gratulálok nektek, sok erőt, egészséget és még több tejcit kívánok!
Puszi: Viol.
Kép

Peti,
igazi hölgykoszorú! Kép A büszke apuka meg fényképez! Kép

Nici,
sziaaaa!!!!

nadine81

Borcsa!

Hatalmas gratula ehhez a gyönyörű nagy fiúhoz!!!!! Kép
Sok tejet és gyors felépülést nektek!!!!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Borcsának nagy gratula a kisfiához! Kép
Nicika, jó, hogy otthon és hogy okésak vagytok! Kép
Anitáék is tegnap hazamentek!
Vendég

Nálunk volt egy kis sárgaság, úgyhogy kékfényezték és ezért jöhettünk csak ma haza!

KépKép
nicika

Eszti!

Nem is hallottunk ma felőled. Mesélj, mi van veled/tek?

Eszter
Kép
Kép
vok

Szia Nici!

Lettymama,
a mikró megöli a hasznos dolgokat az anyatejben,
meleg vizet kell rakni egy edénykébe és abba állítani a cumisüveget.
katicuska

Nici,
és van végül mellszívód?

nadine81

Isten hozta Farkaskomát ebben a földi világbanKép

indianyo

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

A táblázat elejéről néhányan jól elvesztek. Tudtok róluk valamit?

Nicika: üdv újra itt Kép

cory
Budapest

Cory,
melyik táblázatról? Még a várandósok, vagy a már babázók táblájáról?

nadine81

Nadine: pocakosról

cory
Budapest

Borcsa: Nagyon-nagyon örülök, hogy megszületett Farkaska, GRATULÁLOK a nagyfiúhoz!!!KépKépKép

Nicika: jó, hogy Ti is már otthon vagytok! Örülök, hogy van jó sok tejcsid!KépKép

Úgy látszik Peti is babanet függő lettKépKép

Cory: kérdés: Bettina eddig tök ügyesen szopizott, ha a szájába került a cici egyből ráharapott és szívta. most meg azt csinálja, hogy bekapja és forgatja a szájában, kicsúsztatja, szóval eltelik vagy 2-5 perc mire igazán rákap. mit csináljak, mert én meg tök bénának érzem magam. Olyan mintha a nyelve útban lenne...

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: cumi, cumisüveg van? Ha ezek nincsenek, akkor gyakoroljatok minél többet Kép Ha vannak, hagyjátok el. De ezek csak tippek.

cory
Budapest

Borcsa
Gratulálok a nagyfiúhoz! Sok boldogságot! Kép

Szilvi és Katababa
szisz2

Vok eszti! Én nem találom Lidi képétKép Én vagyok béna? Egészen 9-éig visszanéztemKép

Írsz ma mélt?

Zsu
36+4

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu,
Angi csak linket szúrt be a képekről. Tegnap vagy tegnapelőtt.

nadine81

nadine81

Borcsa!
Gratula a nagy fiúhoz!Sok boldogságot!!!Kép

Csema DRUKK!!

Becsi 38+0
becsi
Iklad

Nagy-nagy gratula Borcsának és a kis FarkasnakKép
Kép

Ildi
vas

Cory: cumi, cumisüveg nincs!! Az előbbi szopinál pl. egyből sikerült neki, inkább éjszaka bénázunk. Na akkor gyakorolunkKép

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Tünde: nekem Balu volt ilyen. Egy ideig küzdöttünk, ha nem figyeltünk oda ezerrel mindketten, akkor nem ment azonnal, de aztán belejöttünk Kép De már profi vagy, hajrá Kép

cory
Budapest

Borcsa, mondtam már hogy óriási gratula??? Ha nem akkor óriási gratula mindkettőtöknekKép

Lányok miért csak buborékmentes ásványvizet lehet inni szoptatás alatt??????????????? Ez ugye nem komoly? Én buborékok nélkül nem tudok élniKép

ÁÁÁÁÁÁ olyan nincs hogy én ezt kibírjam...

Egyébként itt egy tuti oldal:
http://kisskapu.homelinux.org/babas/korhaz.htm

Lidit betettemKép

Zsu
36+4Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsófi: nemcsak azt lehet inni Kép Van olyan baba, akinek érzékeny a pocakja a szénsavasra, de ez is általában a 3. hónapra elmúlik. Én tuti nem bírtam volna ki a hosszas szoptatást, ha nem ihatok buborékost Kép

cory
Budapest

Cory akkor megnyugodtam. tehát csak akkor nem lehet inni ha érzékeny rá a gyerek? Juhéééé. Enyim nem lesz rá érzékenyKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!!!KépKépKép

1 hét után újra itt!Kép És már nem "Anita férje"...Kép

Visszaolvasni még nem tudtam, csak köszönni jöttem egyelőre, mert már hiányoztatokKép

Hirtelen úgy látom, hogy új baba Borcsáé? Gratulálok! Bár bővebben, ha visszaolvastam!

Estetleg vki addig is tudna írni egy kis összefogit az elmúlt hétről?

Mi jól vagyunk! Boti bébi fürcsizett, vacsizott, és most alszikKép Nagyon jó fiú eddig, kivéve az öltözködést és mikor megéhezik...akkor jön a hisztiKép

Egyelőre ennyi, de még jövök!

Puszi Mindenkinek!

Anita és Botond (6 napos)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Borcsa
Gratulálok Farkas babához!

Csema
Megy a drukk!

Én továbbra is fekszem, biztos azért ,mert egész terhesség alatt nem feküdtem, most bepótolom.

Annácska
Család hazajött, nővérem körülményekhez képest jól van a vállába ültettek valami platinát, és a feje fáj nagyon, jó sok lépcsőn gurult le.

Vikó
Jobbulást a lábadnak.

Vas,Cory
Jó a történet, hát sajnos ilyenek az emberek.

Nadine
Csini vagy

Angi,Tünde
Édesek a lányok

Anita
Mi van veletek?

Eszti
Azt hittem, hogy te már nem vagy otthon

Lyly
Felőlem mehetünk együtt ,de én már mennék.

Ennyire telt tőlem a szülésig már nyugiba maradok.
De jelentkezem

Babetta és Levi37+6

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Nici
Téged kihagytalak. Örülök hogy újra itt, és tündéri a kiscsaj

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Borcsa!

Óriási gratula a kis Farkashoz!!!
Kép

Nicika!
Tök jó, hogy már Ti is otthon vagytok!
Várjuk a szüléstörténetet.

Cory!
Jók a táblák, köszi. Bár elég elborzasztó, hogy nekünk még 30 napot kell várnunk a pici lányunk érkezéséig (legalábbis a kiírt időpont szerint).

Rita
35+5

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Rita,
nekem 62-őt!! Kép Kép Kép

nadine81

Anita,
üdv újra köztünk, jó, hogy már otthon lehettek! Kép Szuper, hogy minden rendben van Botival! A pasik meg amúgy is hisztiznek, ha kaja kell nekik meg öltözködésről van szó! Kép Kép .O

Babetta,
de csak azért fekszel, mert fáradt vagy, vagy nem is OK valami?

nadine81

<font color="119911">Sziasztok,

nagy-nagy gratula az új babához!!!

Nici, Anita,
üdv itt újra.
Tünde,
jó ez az alvós kép.
Mi jól vagyunk, a lányom annyit eszik, hogy teljesen kiszív engem. Most alszik. Kép
Teszek fel egy újabb képet. Ez ma készül, kaja után, amikor tele volt:</font>

Kép
angi79

Borcsa
Gratulálok a kisfiadhoz!KépKép

Bartika
Neked is jobbulást!

Tünde
kösziKép

Nicika
Várjuk a képeket!Kép

Anita
örülök hogy veletek is minden rendben, te is küldj ám képet!Kép

Angi
NAgyon édes a kiscsaj!Kép

Vikó
megnéztem a pampers-es oldalt, nagyon jó!Kép

Na megyek lefekszem, mert kezdek elég rosszul lenni, bocsi ha valakinek nem írtam, de csak felületesen olvastam át ezt a röpke 3 oldaltKép
Most nincs türelmem semmihez.

A. 40+2
Vendég

Sziasztok Kép
Bartika Kép
Sajnálom, hogy beteg vagy Kép Igyál minél többet, nehogy kiszáradj! Vigyázz magadra Kép

Ildi Kép
Te nagyon online-lady vagy Kép Mindent a netről rendelsz Kép
Honnan rendelted meg a gátmasszázsolajat?

Tünde Kép
Úgy látszik tényleg netfüggő Peti, de olyan aranyos Kép
Nem lehet könnyű egy helyre terelgetni a családot és meg persze találni valakit, aki le tud titeket fényképezni Kép
Dornia nagyon édes Kép Ennyire figyel a kistesóra Kép
Patriciától meg gondolom ezt vártad, hogy ennyire felnőttesen segítsen Kép
Nagyon tetszik, ahogy megpróbálod éjjel-nappalre szoktatni Bettinát Kép Írj még sok ilyen praktikát, hagy tanuljak Kép

Borcsa Kép
Hatalmas gratula a fiadhoz Kép Nagyon sok boldogságot, jó egészséget és sok-sok finom tejcsit Kép

Nicika Kép
Örülök, hogy otthon vagytok Kép
Szintikének tetszik a szoba? Kép
A szopihoz gratula, nem semmi a 85 gramm, csak így tovább Kép
Várjuk nagyon a képeket Kép

Anita Kép
De jó, hogy ti is otthon vagytok már Kép
Öltözködést szinte minden baba utálja Kép

Babetta Kép
Jó, hogy a nővéred már jobban van Kép Lesz még itthon valami műtéte vagy megcsinálták rendesen Kép

Annácska 33+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Alina Kép
Jó pihenést neked Kép

Angi Kép
Tüneményes a kis Lidike Kép

Én is babázni akarok KépKépKép

Annácska 33+4

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Angi,
olyan kis gyönyörűű!! Kép Jajj!! Kép

nadine81

<font color="ff0000"><font face="Tahoma">
Sziasztok Lányok!

Nos, jöttem akkor elköszönni!KépKép Fájó szívvel, h nem toom mi lesz veletek, de amint tudok valami netet intézni, vagy net közelbe kerülni feltétlen jelentkezek!
Nem tudok mindenkitől elköszönni személy szerint, de ugye elnézitek nekem.
Igazából nem is olvastam vissza, csak átfutottam ezt az ucsó oldalt.

Niki, Anita, üdv újra otthon! Kép
Tünde, Angi, aranyosak a képek nagyon! Kép
Borcsának gratula a kis Farkashoz, Csemának mennek a drukkok!

Majdnem sikerült már mindent összepakolnunk, már csak a fürdőszoba maradt, meg a szobában 1-2 apróság. Sőt annyira jól sikerült mindent elpakolnom, h most vadászhatom ki a zsákokból a jáccósruhámat, amibe költözni akartam.Kép
Csajok,látnátok a szobát hogy néz ki.Kép Kb, mint tatárjárás után.Kép
Voltunk ma Dunakeszin, megvolt a lakás átadása, és itt van a zsebemben az összes lakáskulcs!!! Juhéééé! Kép Hazafelé majdnem bebőgtünk apával az autóban, annyira boldogok vagyunk. Mi lesz még, ha Alex is megszületik, szerintem, nem lehet majd leírni azt az érzést!

Kívánok mindenkinek sok egészséget, kitartást, boldogságot a babákhoz, sok locsolót, kellemes karácsonyt.KépKépKépKép De addig csak jövök.Kép

Legyetek nagyon jók, vigyázzatok magatokra!

Soksoksok puszi mindenkinek!

Nancsika & Alex 35+4</font></font>
<font color="ff0000">
(\__/)
(=':'=)
("')("')--@</font>

Kép

Kép
nancsika

köszi csajokKép

És szeretném megköszönni így utólag is a drukkokat, gratulációkat, dícséreteket!

Születéstörténetet igyekszem mielőbb írni! Lelkileg kicsit megviselt a császár, hogy őszinte legyek, mert nagyon jól alakultak a vajúdás alatt a dolgok!
5 és fél óra alatt már 8 cm-re voltam nyitva... Sajnos Boti keringése beszűkült az NST alatt, és míg az első magzatvíz-vizsgálatkor még tiszta volt az, 15-20 perc múlva zavaros lett. HIába voltam nyitva 8 cm-re, a fejecskéje elég magasan helyezkedett el, mert a nyakára csavarodott a zsinór és nyomta is a fejecskéjét a méhfalhoz, nem tudott egyenesen haladni. Doki korrekten elmondta, hogy első szülésnél abszolút kiszámíthatatlan, hogy mennyi idő kell még a hátralévő 2 cm-hez, félő volt az oxigénhiány fellépése...stb. Császárt javasolt és tudomásul vettük a fiúnk épsége érdekében!

Az érzelmek még kavarognak bennem, de hihetetlenül boldog, illetve boldogok vagyunk a párommal együtt, akinek nagyon hálás vagyok mindenért a 8 évért, az elmúlt 9 hónapért, az elmúlt 6 napért, hogy mindig így áll mellettem, félt és óv...

Ez egy kis szentimentális - off volt, bocsikaKép

Szopi: elég szépen alakul, de majd szeretnék egy kis tanácsot kérni! Mindkét cickó sebes, véres (Boti bukott is miatta véreset, mert későn vettem észre)! Később indult be a pici fiam igényeinek megfelelő tejcsi-mennyiségKép (gondolom a csaszi miatt), de azért próbáltam kitartóan szopiztatni. Feláztatta a bimbit, meg amúgy is ilyen kis érzékeny az enyémKép Sajnos, nem tudok egyelőre csak védővel szoptatni! Sőt, az egyikből úgy sem merek, mert félek, hogy a védőn keresztül is átmehet a vér! Lehetséges? Azt egyelőre fejem...így már van tartalék is!

Angi: gyönyörű csaj ez a LidiKép

Anita
Kép
Kép
_anita_

Nancsi,
sok sikert örömet és boldogságot kívánok nektek az új lakáshoz, vigyázzatok magatokra! Kép Ha tudsz, jelentkezz! Kép
Kép
Pussz: Viol és Dorka Kép

Anita,
az a kis szentimentális off kellett is a végére, jó látni, hogy ilyen összhangban és boldogságban vagytok! Kép
Szopi ügyben a többiek biztosan tudnak valamit segíteni, én ezt találtam egy szopis füzetben, amit a védőnő adott:
"A szoptatást sebes mellbimbók esetén sem célszerű abbahagyni, mert így csak elhúzódik az az időszak, amely alatt a mell megszokja az újfajta ingert. A babát vérző mellbimbóval is lehet szoptatni, de feltétlenül meg kell keresni az okát, hogy miért sebes a bimbó, miért nem gyógyul"
Ez így elég meredeken hangzik, nem tudom jó ötlet-e, vagy hülyeség.
A könyvet (illetve csak egy füzet) az Országos Egészségfejlesztési Intézet adta ki, W. Ungváry Renáta írta.
De inkább a gyakorlott anyukákat várd meg! Kép

nadine81

Anita: egyrészt gratulálok Kép
Másrészt: a vér nem árt a babának, csak ijesztő, ha a pelusban vagy bukásban találkozol vele! De ettől ne tarts! Szellőztesd minél többet a melledet, és figyelj nagyon arra, hogy minél mélyebben bekapja a pici. Esetleg hívj fel egy szopis tanácsadót!

Nancsika: örülök a költözésnek, vigyázz magatokra, és jelentkezz!!!

cory

cory
Budapest

<font color="aa00aa">Cory: mikor hasznos a tejecskével a bimbót bekenni? Úgy mondták nekem mamócák, hogy az ilyen fájós, kiharapott, érzékeny bimbónak a rászárított tejecske jó ellenszere, jól emlékszem?

Szia AnitaKép Jó itt látni újraKép Hiába, az igazi férfi morog, ha éhes, és morog, ha öltöztetikKép

BAbettaKép gyógymanócskák neked, sokanKép

EsztiKép merre jársz?

Alina+SziszKép most már mindjárt jön a kisemberKépKépKép</font>

indianyo

Viko: jól emlékszel Kép És nemcsak a tejecske jó rá, hanem a babanyálat hagyni rászáradni is.

cory
Budapest

Indianyó! Kép

"Az első gyereknél még nincs felkészülve a mell a szopás igen erőteljes fizikai igénybevételére. Szopás közben a baba nyelve úgy súrolhatja a mellbimbót, akár egy kis smirgli és ez bizony néhány nap múlva komolyan fájhat. Az a legfontosabb, hogy kezdettől fogva helyesen tedd mellre a babát. Ha jól kapja be a mellbimbót, kicsi az esélye annak, hogy sérülést okozzon. Szopi után hagyd csupaszon a melled, a baba nyálát és az anyatejet ne töröld le róla, hanem hagyd rászáradni, mert mindkettő tartalmaz sebgyógyító összetevőket. Az egész nap melltartóba csomagolt mellek nem levegőznek kellőléppen, elhúzódik a sebgyógyulás, a sérülések pedig felülfertőződhetnek."

nadine81

Jó éjt Mindenkinek! Kép

Nadine és Dorka 31+1 Kép

Kép

nadine81

Köszönöm a válaszokat!

Még nem vagyok a régi! Ezeket le akartam írni, hogy a kórházban sokat segített nekünk egy szoptatási tanácsadó! Nélküle szerintem sosem tudtam volna normálisan megszoptatni a Picúrt! Boti jól szopizik, jól van a szájában a bimbó! Éjszaka szadadon hagyom , anyatejet hagyok rajta... Mondjuk sokat javault, de a lényeg, hogy szopizhat abból a mellből is! De jóóóKép

Köszönöm a segítséget!

Megyek alszom, mert szerintem nem sokára repetaKép

Finishelők: hatalmas drukk!

Minden új Anyucinak és Babának szívből gratulálok! Jó egészséget, sok - sok boldogságot a kis jövevényekhez!Kép

Jó éjszakát!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jó reg'

indianyo

Sziasztok kismamik és anyucik!

Isten hozta a kis Farkast!

Angi, Nici, Anita, Tünde jó titeket újra itt látni!
Gyönyörűek a babócák! olyan hihetetlen így elnézve őket, hogy nemrég még a pociban voltak! Kép

Anita
Olyan jó volt olvasni az "érzelgős off"-ot Kép még ilyet sokat! Kép Kép Kép Kép nagyon jó anyuci leszel, vagy!!!! Kép

Nancsi
Azért karácsony előtt még csak jössz!!! Addig is minden szépet és jót nektek! Vigyázz nehogy megerőltesd magad! Kép

Cory
Arról neked mi a véleményed, hogy még szülés előtt edzeni kell a mellett... ez régimódi eljárás... semmi értelme, vagy használhat valamit... mellette és ellene is olvasok mostanában....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Képzeljétek tegnapelött megkívántam a lekváros diós palacsintát és ezt hangosan szóvá is tettem.... erre anyósom tegnap sütött nekem egy rakással... Kép nagyon kedves is tud lenni...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: én nem edzettem, és nem is nagyon látom értelmét. Fontos odafigyelni, hogy jól legyen mellen a baba (minél jobban bekapja, nyelve a mell alatt, és alsó és felső ajka is kifelé legyen), és akkor nincs gond. Az előre edzés viszont akár be is indíthatja a szülést.

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Borcsa!
Gratulálok a kis Farkashoz! Sok boldogságot a babához és persze sok-sok fincsi tejcsit!

Nicika!
Üdv újra itt! Nagyon ügyes babád van!

Anita!
Gratula a jó kisfiúhoz! És szerintem is jó olvasni érzelgős írásokat, fontos az egészséges lelkivilágunkhoz!

Tegnap sajnos nem tudtam csavarogni, mert a párom hamar hazajött és inkább vele voltam. Amúgy az Árkádban szoktam csavarogni, meg a Sugárban, meg a DM-ben, meg van mellettün kegy Skálának csúfolt kínai bolt. Szóval babarucit és hasonlókat szemezgetek. De azért tegnap éjszaka a tecsóban sikerült vennem két 62-es bodyt! Olyan jó érzés a babának venni valamit!

Ma pedig diótortát sütök a keresztgyerekeimnek. merthogy a múlt héten volt a 4. szülinapjuk, de csak most megyünk hozzájuk, mert eddig lázas betegek voltak. Ha kész lesz teszek fel képet.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?