A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

A bolt neve Jeans Club.

ayse

szép hétvégét mindenkinek! juhéjj, mindjárt kitör a tavaszKép
mielőtt elkezdek visszaolvasni, azt szeretném mondani, hogy köszi mindenkinek a bíztatást, amikor hezitáltam tápi ügyben, meg amikor depi voltam, mert nagyon sokat segített, sok erőt adott, csak mindig elfelejtem mondani.KépKépKépKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok,

Mail ment a taliról Babnak, Dórinak, Cleonak, Mártinak, Vikinek, és Juci6-nak. Ha valaki még szeretne jönni de nem kapott infót, küldjön emailt a rokica kukac yahoo pont com-ra.

A táblázatot majd csak később tudom felújítani, most nem otthon vagyok.

Köszi a tippeket a Fisher Price játékkal kapcsolatban, holnap lesz Zsuzsa névnapja, gondoltam adok tippeket a családnak, de lehet lekéstem róla. Na majd legközelebb. Kép

Jucc:

Nagyon ügyes volt a kisfiad, no meg ti ketten a pároddal (meg nagyi is a picivel), hogy ilyen szépen átvészeltétek ezt a napot! Remélem minél előbb megtudjátok, mi van. Lehet, hogy nem jó dolog a lisztérzékenység, de akkor legalább tudod, hogy mihez igazodj... ha mégsem az, akkor további vizsgálatok. Kép

Nyúlné:

Én is megsasoltam a kis Fannit, nagyon aranyos! De a combjára ennyi beharangozás után én is kiváncsi lennék. Kép

Majola:

Nekem is egyre olyan érzésem van, hogy ő már nem kisbaba. Talán még nem nagylány, de már nagy baba Kép Már ül meg forog meg nemsokára rendes kaját eszik meg nemsokára kúszni fog!!! Az lesz majd a nemulass... már most azon agyalok, hogyan kéne átrendezni a lakást, hogy a lehető legkevesebb kárt tegye benne (meg magában). És hogy ne azzal töltsem a napom, hogy állandóan rászólok meg tiltok meg cipelem máshova, mert semmihez se szabad nyúlnia.

Mások ezt hogy fogják megoldani? Nemsokára itt a kúszómászó pakolós korszak, nektek már van haditerv rá?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ayse:

Én is Újpesten nőttem fel. Kép A lakás amiben lakom a nagyszüleimé volt, apukám és nagynéném itt nőttek fel, és aztán én is félig-meddig. Zsuzsa a negyedik generáció a családomban, aki ebben a lakásban lakik, úgyhogy nekem is nagyon kedves a lakás is meg a környék is. Aztán még az is, hogy én 16 évig éltem külföldön, ezalatt több mint tízszer költöztem, és életemben nem gondoltam volna, hogy ugyanabban a lakásban fogok kikötni gyereket nevelni, amiben én is felnőttem. Számomra ez már szinte a csodával határos, hogy így sikerült megőrizni a gyerekkorom egy részét. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné:

Mihamarabbi gyógyulást Kisnyúlnak! Neked aztán korán bele kellett fogni a fiús anyuka edzésbe!!! Kép Tényleg nagyon félelmetes lehetett a sok véres átázott pelenka. Kép Kiráz a hideg ha csak rágondolok...

Mostanában én is olyan zaklatott zagyvaságokat álmodom, mondjuk én mostanában nappal is feszült vagyok mellé, úgyhogy nem csoda. Tegnap éjjel is azt álmodtam, megszületett a második baba, csak mi voltunk ott Daviddel, és már lemosdatni vittük amikor feltűnt hogy egyrészt kék a gyerek, másrészt hogy nem sírt fel, és akkor rákiabáltam Davidre, hogy kitisztította-e a torkát és belenyúltam a szájába, és ezután fellélegzett... na erre felébredtem, viszont ébren már tudtam, hogy ha ez a szitu áll elő, akkor az a baba már nem lélegzett volna fel. Szóval tök szar volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Jucc,
Jó olvasni, hogy egész könnyen átvészeltétek a napot, hogy Balázs jól viselte és hogy még a kórházról is jó véleménnyel vagy. Drukkoltam, hogy ne legyen negatív élményei. Nagyon ügyes vagy és határozott, hogy kibuliztad, hogy a műtőajtóig vihetted és a kezedben már elkábult. Nekem nem engedték meg, mikor Beninek kivették az orrmanduláját a nyáron. Becsukódott a műtőajtó és ő ott sírt, hogy "anya, vigyél ki!" én meg kint sírtam (a nagy pocakommal), hogy nem tudok semmit se tenni. Nála a bódítás még nem hatott és mindenre emlékezett az altatásig. Kép

Nyúlné,
Én is megnéztem Fannibabát, nagyon édes! És milyen pici!

Kati,
Ha lesz egy kis időd, írnál nekem egy pár sort (mélben), hogy Trisztánnál hogy alakult ki a betegsége és hogyan javult később stb. Dani nagyon nehezen gyógyul, éjjel másfél óránként ébredt, szinte fulladozva köhögött. Szörnyű volt, főleg, hogy nem tehetek semmit. Ahogy írtad tegnap, minden köhögés felér egy gyomorrugással, én is ezt érzem. Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rokica!
Köszi a mélt, megkaptam! Ugyan nem valószínű, hogy tudunk jönni, ahogy írtam is.
Az álmod tényleg szörnyű, én egyszer álmodtam azt, hogy ott fekszik Bendegúz egy ágyban, fölötte egy nejlon, teljesen ráborítva, és nem kap levegőt, és amikor letéptem róla, tök izzadt volt szegényke, és kapkodott a levegő után, borzasztó volt az is.

Jucc!
Örülök, hogy ilyen jól átvészeltétek a tegnapot!

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Barbi: Leon és Noel és nagyon helyesek! Leon vigyorát feltétlen megmutatom Esztinek!! hadd tanuljon: 12 óra alvás utána meg nagy vigyorok a babakocsibanKépKép nekem nagyon tetszikKép

Prüntyi: édes a kis DuracelledKép kitartásKép

Benianyu: jobbulást, remélem most már hamar elmúlik ez a kórság, és békén hagyja a BenicsaládotKép a képek nagyon édesek!

Nyúlné!! hát én is frászt kaptam, ahogy olvastam! nekem is volt már ilyen rémálmom, és sokszor eszembe jut, amikor a kezemben van, hogy nehogy beüssem a fejét, stb, sőt, múltkor, amikor meséltem, hogy szörnyű rémálmom volt Esztivel, akkor épp azt álmodtam róla, hogy folyt a szájából a vér... szóval borzalmas lehetett! én is rohantam volna a kórházba. örülök, hogy már rendeződött a helyzet!

Majola: Esztinek már a magzati UH-on is volt pyelontágulata, folyamatosan kontrollálták. 3 hetes korában azt írták, hogy már csak jelzett, és nem kell több kontroll. tehát nekünk sem volt totál normális a lelet, ha ez segít valamit.
amiatt ne aggódj, hogy mit mond a gyerekdoki, kit érdekel, hogy mennyire néz hülyének, a lényeg, hogy lássa el a gyereket, vagy küldjön el szakorvoshoz.
most az ortopédián én is 3x hívtam vissza a dokit az ajtóból, mert nem volt egyértelmű, de nem vette zokon, elvégre ő nem mondott el normálisan mindent. csak előre fel kell készülni, ha lehet, a kérdésekkel.

Bab, talán Te írtad a csípő dolgot, hogy még szeretnéd vinni dokihoz Tofit. sztem a klinika szakmailag rendben van!
hadd kérdezzem meg, a Tofin látható kis gatyaszokat hol vetted, mert nekem annyira, de annyira tetszenek!

Eszti két napja nemalvásban szenvedKép sztem ő pont fordítva működik, mint az itteni babák, mert ha jön a hideg alszik, most viszont iszinyat nyűgös volt 2 napig! éjszaka is 2 óránként ébredt, napközben meg alig tudtam letenni. hál'istennek most okés. majd meglátjuk

most megyek, mert apa itt köröz, mint egy keselyű...

and, eszter

KépKép
KépKép
and

na asszem, ezeket az álmokat ne részletezzükKép én direkt nem írtam, mert képes vagyok még rosszabbat álmodni, mint, amit írtok KépKép

Jucc: Balűázs egy hős!!! KépKépKép

KépKép
KépKép
and

na asszem, ezeket az álmokat ne részletezzükKép én direkt nem írtam, mert képes vagyok még rosszabbat álmodni, mint, amit írtok KépKép

Jucc: Balázs egy hős!!! KépKépKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Rokica!
Megkaptam a mailt, köszönöm! Azt szeretném kérdezni, hogy hol kell feljönni az aluljáróból?
Az Újpesti Áruház oldalán? (lehet, hogy már nem is így hívják??)
Engem is megviselt, amikor Nati úgy döntött, nem tart igényt a cicimre elalváshoz. Nagyon szalad az idő, tényleg most kell kihasználnunk, hogy még mi vagyunk a lgfontosabbak nekik!Kép

Zsuzsa!
Megyünk együtt a talira?
Nati is azt csinálja, mint Julcsika! Leginkább rák üzemmódban közlekedik. De nagyon próbálkozik előre is, remélem hamar sikerrel jár!Kép
Én kis naív leterítettem a földre egy pokrócot, gondolván, azon milyen jól eljátszik majd. Kb. 3 percenként kell visszarámolnom a takaróra, mert állandóan lemászik róla.KépKép

Jucc!
Örülök, hogy túl vagytok a műtéten és, hogy összeségében rendben zajlott minden! Ügyesek vagytok!Kép Remélem az eredmény is jó lesz!

Benianyu!
Jobbulást Daninak! Remélem nem nagy a baj és hamarosan jobban lesz! Nagyon édesek a fiúk a képeken!Kép

Nyúlné!
Aranyos ez a Fanni jány!Kép
A kis kaszkadőröd jól van?KépKép

Barbi!
Helyesek a fiaid! Nem is láttam még Leont mosolyogni!Kép

Angelani!
Jobbulást Erhardnak!
Tudod már az oltás nevét? Nekünk felírta a dr. néni. Szólj, ha írjam!Kép

Prüntyi!
Nem semmi combija van Tündikének!Kép
Nagyon husika!Kép
A dr. néni felírt ha-s tejpépet, Nestlét. Ti mit használtok?

Spanci!
Örülök, hogy vége a mellgyuszinak!Kép

Tegnap voltunk tanácsadáson. Nati 7900gr és 68cm.
Igy igazán nem értem, hogy hordhatunk 74-es ruhákat??!!KépKépKép
Szerintem elmérték.

Andi&Nati 27+6

Andi&Nati

KépKép
duda

Jucc!
Örülök, hogy Balázzsal túléltétek a tegnapi napot. Drukkoltam nagyon, hogy jól viselje az egész kórház dolgot.
Amit írtál a benti gyerekekről, az valami szörnyű. Ehhez képest a mi problémáink nem is problémák!

Nyúlné!
Fanni nagyon ari baba, combijait én is meglesném!

And!
Remélem már Te is jobban vagy lelkileg! Ma olyan szép idő volt, hogy nekem is jó kedvem volt egész nap!

Mi a közlekedési múzeumban voltunk délután, Nolcsi nagyon élvezte, alig akart hazajönni.
Leonnal teszteltük a pelenkázó helyiséget (ami nem túl jó, de legalább van), úúúúúúgy összetrotyizta magát, hogy harisnyát, bodyt, gatyát kellett cserélni.........
Utána voltunk cukiban, hoztunk haza fini sütiket.
Mind Norbi 1-es.......jó is lenne.

Barbi, Leon, Noel

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Fúúú....

Van nekem egy angol nyelvű naplóm a neten... most olvasgattam vissza, hogy mit szenvedtünk az elején Zsuzsával a szopival.

Nincs tej, fáj a mellbimbó, nem tudok fejni, túl sok a tej, hány a gyerek a sok tejtől, óránként eszik, nem tudok aludni, megint nincs tej, sír a baba, nem kell neki a mellem, minek vállaltam gyereket, én erre nem vagyok alkalmas, stb.

Nagyon kemény volt az első hónap, így visszanézve rá. Most már egy öröm és csoda őt szoptatni, még akkor is ha éppen pisilnem kéne, de ő még cuclizna, de ahhoz képest, hogy ez úgy kezdődött, hogy bőgtem, és fogam összeszorítva számláltam vissza a napokat a 6 hónapig... Most meg itt lelkizek azon, hogy istenem, már nem szopival alszik el...

Vajon a másodikkal is ilyen kemény lesz az első periódus? Két- ill. többgyerekes anyukák, ti hogy csináltátok?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Duda:

Az Újpesti Áruházzal szembeni oldalon kell feljönni, ahol a buszmegállók vannak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzsát leraktam aludni fél ötkor, azóta egyszer felébredt egy picit szopizni, én azt hittem, teljesen fel fog ébredni, de visszaaludt. Már megint végigalussza a fürdetést. :-/

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok!!

Már elég régen jelentkeztem be hozzátok, talán legutóbb Boldog Új Évet kívántam nektek!!
Remélem hogy mindannyian jól vagytok és a babáitok is szépen növekednek!!

Biztos emlékeztem rám, bár aki nem annak elmondom hogy tavaly ilyenkor volt egy spontán vetélésem 11 hetesen.

Azóta is próbálkozunk a férjemmel, semmi eredménye, mivel eltelt egy év, úgy döntöttem hogy elmegyünk beültetésre, vagy inszeminációra. Azért is döntöttem emellett mert 32 éves vagyok és már igazából nem akarok eljáccani még egy pár évet azzal, hogy majd talán egyszer terhes maradok.
Szeretném kérni a Segítségeteket!!

A SOTE-t választottam, I. Nőgyógyászati Klinikát, a szomszédomnak is ott ültettek be, ő ajánlotta őket, szeretném ha bármiféle információtok van erről a klinikáról, az orvosokról, szülészekről, akkor osszátok meg velem!! Előre is köszönöm nektek!! Minden jellegű információt szivesen fogadok!!!!Esetleg ha ide nem akartok írni akkor megadom az email címem is: suska@axelero.hu

Üdv nektek

Zsuzska

Kép
pgsuska

Rokica!
Köszönöm!Kép

Pgsuska!
Én nem tudok neked segíteni, de remélem hamar sikerrel jártok és mielőbb babázhatsz te is!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Zsuzska!

De jó hallani Rólad megint! Én nem ismerem a helyet, de remélem jó kezekbe kerülsz és sikerrel jártok! Kép

Rókica!
Köszi, megkaptam a mailt.

Barbi!
Valamelyik hétvégén mi is a Közlekedésiben voltunk és Gergőt alig lehetett elvonszolni a vonattól az aulában. Kép És lehet benn babakocsizni, ez tök jó. És ingyenes. Kép

Benianyu!
Elég súlyos Nálatok a helyzet az írásod alapján. Kép Mi lett a konklúzió végül, várakozás? Komolyan könnyek szöknek a szemembe, amikor műtő-gyerek témát olvasok. Kép Annyira félek a márc. 6-i ultrahangtól mi lesz Vikivel. KépKépKép

Na megyek az esti teendőket elkezdjük. Most jó sz@r kedvem lett. Kép

Dóri
Vendég

Pgsuska!

Jó hogy bejelentkeztél!!! Sajnálom, hogy nem jött össze azóta sem a terhesség. Sajnos én sem tudok ebben segíteni, mert nem ismerem azt a klinikát, csak szopi szempontból, de jelenleg gondolom nem ez a legfontosabb szempont. De remélem hogy hamar sikerül! Nincs itt a babaneten arról a kórházról topik? Ott talán többet tudnak mondani.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Zsuzska Kép!

Ez a Baross utcai? Mert onnan jó szívvel ajánlhatom dr. Papp Csabát! Remélem mihamarabb sikerrel jártok!

Rokica Kép!
Szerintem másodszorra sokkal egyszerűbb volt a szopi, bár nem volt zökkenőmentes és ugyanúgy fájt az elején, ha nem jobban, mint Lilivel. Az összes többi dolog sokkal, de sookal könnyebb volt. Ehhez azért valszeg a gyerekek személyisége is hozzájárul. Az álmodról az jutott eszembe, hogy lehet hogy az otthonszülés (ill. önmagában a szülőség) felelőssége nyomaszt (mint mindenkit). Na jól kielemeztem egy pszichológust KépKépKép! (remélem nem baj!)

Ayse

ayse

Rokica!!

De drága vagy, megtaláltam a SOTE-es topikot!! Majd kérdezősködök ott is, de attól függetlenül,mivel ismerlek Benneteket, mindenféle információt szivesen fogadok!!

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska

AYSE!!
igen a Baross utcairól van szó. Köszi az infót!! Ari vagy!!!

Üdv
Zsuzska

Kép
pgsuska

Sziasztok lányok, köszönjük a bókokat! Kép Kép Kép Kép

Cleo, na igen és már nem is garanciális...Kép

Duda, igen a nestlé-s HA tápit adom neki este, ízesítés nélkül, de nem minden este, mert ha sírógörcsöt kap miatta (mint ma), akkor cicit kap, most sikerült mindkettőre rárakni...
ha nincs hiszti, akkor szó nélkül benyeli a 100 ml-t, azt bealszik, és kb 2 óra múlva ébred...nem tudom tápi után ciciztetni, csak nagyon ritkán...
Most azt próbálta...(türelem-játék), hogy éjjel 1 kor mikor felkelt cicizett, majd felsírt 3 körül, akkor kb 1/2 óra, mire cumival megnyugszik és visszaalszik...majd 6 kor kelt akkor megint evett. De akkor is fel kel 2-3 óránkén...Kép De mondjuk, most hogy ilyen jó idő van a levegőn 1-2 órát alszik néha...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Davallia Kép!

Panda nagyon ügyi! Ez igen!

ayse

Benianyu Kép!

Annyira sajnálom Danit! Kép Remélem a ma éjszakátok jobb lesz!

ayse

Zsuzska!
emil mentKép

Davallia! Panda annyira édes!!! ez tényleg újságbaillő!!!

Barbi!
köszi, igen jobban vagyok, ma is voltunk másfél órát sétálni!
és meglátogattuk a kollégám kislányát, akivel Eszti egy napon született, és olyan jó érzés, hogy Eszti pont akkora, mint ő (cm-re, kilóra kb 1 kg-mal kevesebb), pedig másfél kilóval és 10 cm-re nagyobb volt, amikor született. és ügyességben is, sőt... nem azt akarom mondani, hogy az én láűnyom ügyesebb, stb, hanem azt, hogy Eszti le volt maradva, és látom, hogy tényleg behozta teljesen, és ezzel nem bírok betelniKép

and

KépKép
KépKép
and

Rókica!

Köszönöm, megkaptam a mail!

Angelani!
Erhardnak jobbulást!

Minden beteg mamának és babának jobbulást kívánok!

Jó éjszakát Mindnekinek! Kép

Viki+ Petike 5 hó+ 2nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Duda, Ayse, Dóri Kép
Köszi az együttérzést.

Nem igazán szoktam panaszkodni, de kezdek mosostt sz@r lenni, félek lefeküdni aludni, mert szörnyű arra ébredni, hogy Daninak megint köhögőrohama van. Hétfőn újra megyünk kontrollra, jó lenne már tudni, hogy mi okozza. Nem tudok segíteni rajta, csak várom, hogy abbamaradjon a köhögés és újra rendesen vegye a levegőt.
Azt is észrevettem, hogy a mozgásfejlődése is kicsit leállt, biztos arra nem jut már ereje, energiája.
Na, vége a panaszáradatnak, bocsánat, hogy így kibuktam, de jó, hogy leírhattam. Kép Nem akarom elrontani a hangulatotokat.

Davallia,
Panda nagyon édes az ágyában. Látom, odatettél egy pelust az ölébe, gondolom nagyon folyik a nyála. Kép

And,
Gratula Esztinek, hogy ilyen szépen behozta magát és ügyesen fejlődik. Kép

benianyu

Davalia, eeeeeeeeez igen! Gratulálok! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Rókica!Kép

Nekem Bubussal annyiban könnyebb a szoptatás, hogy nem idegeskedek rajta annyit, mondjuk Bubus turbó hízik, Gergőnek meg volt, amikor kevesebbet hízott, és izgultam. Gergő hamarabb átaludta az éjszakát, biztos azért hízott kevesebbet, Bubus meg még mindig szopik éjjel is.

Jucc!Kép

Örülök, hogy nem rossz élményekkel tértetek haza a kórházból. Remélem, hamarosan fény derül a betegségre.

And, örülök, hogy Eszti ilyen szépen fejlődik.

Benianyu, jobbulást Daninak.Kép Nem lehet, hogy ez a vírusos köhögés? Nekünk is volt, tényleg szörnyű, a férjem több éjszaka nem aludt, mert olyan köhögési rohamai voltak.

Zsuzska!Kép

Sajnos én se vagyok otthon SOTÉ-s témában, de nagyon szorítok.

Voltak nálunk Bubus leendő keresztszülei, barátnőmék, és mivel Budakalászon úgy van a református templomban, hogy első vasárnapokon keresztelnek, megbeszéltük júniust. Megnéztem a naptárban, az 4-e, pont akkor van Bubus névnapja, és pünkösd is. Tök jó. És a lelkészt nem zavarja, hogy mindkét keresztszülő katolikus.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

And, köszi a biztatást. Fel fogom hivni az orvost, akit Dóri javasolt. Én is felkészülök mindig kérdésekkel, de valahogy nem vagyok elég összeszedett, amikor ott vagyok, általában elfelejtem, mit akartam kérdezni. Fel kellene irni.
Eszti nagyon ügyes, hogy ilyen gyorsan felzárkózott.

Róki, én nem nagyon pakolok el semmit a lakásban, nincs hová. Majd vigyázunk. Néha meg bizony a járóka lesz a helye (főzés idején, stb.)

Andi, menjünk együtt!!! Metróval? Én babakocsival azt még nem próbáltam, de azt hiszem, úgyis inkább kendőben hozom majd.
Julcsi 7300 gramm, 64 centi, és ő is 74-es ruhákat hord. illetve hord 68-ast is, de azok már feszülnek.

Benianyu, szegény kis Dani! remélem, elmúlik ez a csúnya köhögés, nem lesz tartós. Használsz párásitót, az állitólag nagyon jót tesz?

Kiságyfaló Panda nagyon helyes.

Vendégségben voltunk, Julcsi imádta, mint mindig. Mikor hazajöttünk, hangosan kacagott minden mozdulatomra, sőt, még arra is, hogy pukizott. Aztán kis virgonckodás után szó nélkül elaludt.
Kipróbáltuk ma délben a tejpépet (Hipp, gyümölcsös, sima nem volt), hát nem aratott sikert. Először csak tartogatta a szájában, mintha mi sem történt volna, aztán jó hosszú idő elteltével fintorogva bekapta, csukott szemmel, mint amikor valami rossz, keserű gyógyszert kell bevenni. Lehet, hogy nálunk ez nem lesz megoldás, pedig az éjszakai alvás meghosszabbitására akartam edzeni.

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Má megin nem emléxem a felére sem Kép

Máté forog ezerrel, egyelőre még csak jobb felé, és húzza maga alá a lábait, néha a lábujjait a talajnak feszítve tolja felfelé a fenekét, és a térdét majdnem teljesen kinyújtja. Elég groteszk látvány, ugye nem tudja kitekerni a nyakát, vagy ilyesmi?
Mondjuk tök jól elvan így fejjel lefelé, énekelget, és csorgatja a nyálát. Reggelente arra kelek, hogy hason nyüszög, és a fejét ütögei a kiságyba... tisztára ütődött lesz, ha így folytatja, nem akarom, hogy rám hasonlítson KépKépKép
Napközben tiszta kreló, le sem lehet lőni, úgy ficánkol, rötyög egyfolytában, az öltözés még megy kalimpálás közben, de a pelenkázás kész túlélősó KépKépKép
Forog, tekeredik, a lábát vagy a nyakába rakja, vagy vigyázzba áll, de az a minimum, hogy összevissza kalimpál velükizomból. Nem baj, az svárceneggeres izmaimhoz most egy kis dzsekicsenes fürge ruganyosságot is szedek magamra, mert igazán résen kell lenni, hogy kihasználva a kellő alkalmat, rajtaütésszerűen a helyére tegyem a pelus tépőzárját, anélkül, hogy pusztító erővel szemgödrön rúgnának Kép

Hari!
Jó, hogy jöttél, talira jönni ám, mert ráduszítom a Mátét Kép

Bodza!
Megnéztem a weboldalatokat, hát, elismerést érdemel, nagyon szép képekkel van tele, némelyiktől majdnem sírtam is, olyan jó emlékeket ébreszt Kép

Eucerin.
Nekünk a sima Eucerin ph5 testápolótól elmúlt az érd Máté arcáról, az Olajtusfürdő meg bejött koszmó ellen, merthogy az makacsul visszajött sudocrem meg minden ellenére. 2300 Ft volt darabjuk.

Napsugár! Kép
Sok szerencsét, és kitartást! Nem is érdemli meg az ilyen alak, hogy az övéi legyetek!

Nyúlné!
Én biztos egy hónapig teljes bűntudatban élnék, nagyon félek, hogy véletlen az én hibámból baja esik, nagyon a lelkemre tudom venni az ilyesmit! Férjemmel mindketten megkönnyeztük a sztorit, nagyon beleélősek vagyunk. Kép
Ügyesen cselekedtetek, és hál istennek semmi komoly baja nincs Kisnyúlnak!
Jobbulást, és puszi neki!
Fanni édes gyönyörűség Kép

Angelani!
Erhardnak is sok-sok gyógypuszi röppen!
Mitől kakil véreset?

Jucc!
Ügyesek voltatok, Balázs hős! Drukkolok nektek a jó eredményhez!
A babás írásodon meg behaltunk tegnapelőtt este Kép Csöcsbimbópiercingre felkészültem! Kép

Ayse!
Én is érzem Máté fogát! Azt hittem először, csak beképzelem, hogy hegyes az ínye, de nem, most már pedig a kis fehér csíkot is látom, a bal oldalit halványabban, de az is egyértelműen látszik Kép Ezen kívül nyáladzik ezerrel, és akkorákat harap a kezembe, hogy néha fáj. A masszázsnak meg örül Kép

Spanci!
Kölök ügyesen elmulasztotta a mellgyulladásodat, grat neki Kép

Majola, Róki,
igen, én is érzek ilyesmit, hogy Máté már nem az az icipici tehetetlen kisbaba, hanem igenis aktív résztvevője a világnak, és igyekszik is alakítani maga körül több-kevesebb sikerrel Kép Átrendezés nekünk kapóra jön, hiszen tavasszal parkettacsiszolás+falfestés, így nem kell külön gondolkodni, úgyis mindent kipakolunk Kép

Róki,
olyan jó érzést keltett, hogy a lakásotokról írtál. Kép Nagyon szép dolog így megőrizni valamit generációkon keresztül, ritka az ilyesmi manapság, általában szétszélednek a családok, a fiatalok is mintha menekülnének. De lehet, hogy én vagyok túl szentimentális.
Álom Kép
Én ált. azt álmodom, hogy apa külön van tőlünk, és ledobnak egy atombombát, árvíz van, útlezárás van, vagy ilyesmi, és elindulunk éjszaka megkeresni. Az atombombás volt a legszarabb, tudtam, hogy mi sem éljük túl, mert akkora sugárzást kaptunk Kép
Szoptatás nálunk is így ment, erőt kellett vennem magamon, hogy ne kiáltsak fel, mert akkor megijedne, és rossz élménnyé válna a szoptatás Kép Most viszont már imádom, ahogy rám vigyorog szopi közben, aztán újra rácuppan KépKép
Az épp pisilnem kell szitu a macskáimtól ismerős, mindig akkor aludtak el az ölemben, amikor muszáj lett volna, de akkor meg nem volt szívem felébreszteni őket Kép
Mellesleg írtam neked mélt is Kép

Benianyu,
Daniért az első perctől szorítok, nehogy hosszú távú betegsége legyen szegénykémnek!
Szegény Beni Kép Szörnyű lehet, hogy az ember nem tehet semmit, ők meg még nem tudnak mit kezdeni a félelmeikkel.

Pguska!
Emlékszem rád, csak azt nem tudtam mi volt veled!
Kb. egy hónapja jutottál eszembe, csak egy darabig én sem jártam, azt hittem az alatt maradtál el.
Infót nem sokat tudok, én ott születtem Kép Barátnőm szült ott császárral hat hónapja, ő nagyon dícsérte őket, illetve anyukámat operálta a nyáron Magyar Zoltán doki, bár ő inkább menopauza szakos. Csatlós Évát hallottam még emlegetni, hogy emberséges, kedves, nagyon jó dokinő. Mellesleg gyermeknőgyógyász is, úgyhogy biztos megvan a finom stílusa hozzá.
Sajnálom, ami történt, a próbálkozáshoz meg erőt, kitartást, és sok sikert kívánok! Nagyon bátor dolog, amit teszel!

Davalliaa!
Pandán sikítva röhögök a mostani pillanatig, nagyon aranyos, hát még milyen ügyes Kép De az ágyrágás, az fenomenális! Bár ilyen egyszerű lenne a fogzás, adunk nekik egy darab deszkát, aztán elvannak Kép Ráadásul ahogyan a rácsokat fogja! Kép Mint egy bűnöző, akit lesitteltek KépKépKép Csak fel ne ébresszem a fiúkat KépKépKépKép

Na, ezt most jól megmondtam, a derekam elzsibbadt, mert az egyik hokedlin ülök én, a másikon a notebook, és így szemezünk egymással, ráadásul mennem kéne aludni, ti is már biztos mind szunnyadtok, hát szép álmokat hozzá, atombomba nélkül Kép

Jó éjszakát!

Sisotris és Máté
18+3

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Rókica!
Hát én nem vezettem naplót, de emléxem, hogy nálunk is voltak gondok, főleg, mikor Rékát bent tartották a kórházban, s én annyira kikészültem, hogy félő volt, hogy elapad a tejem. Kép
Aztán otthon Édesanyám "házi szanatóriumában" sikerült visszatornászni a tejcsitKép.
Fogalmam sincs, "Ketteskénél"Kép hogyan alakul majd, de azt tudom, hogy Anyukám tanácsai nélkül Rékával nem tartanék itt.

Gyermek és bútorvédelmet illetően még nem gondolkoztam előre, szerintem az majd menet közben derül ki. Mondjuk a mi lakásunk pl. teljesen küszöbmentes, de azért majd sarokvédőket biztosan nekünk is be kell szerezni.

Davallia!
Panda lányod nagyon ügyesKép, de látszik Rajta a küszködés is. Szegénykének biztos nagyon fájhat az ínyeKép.

And!
Gratula Esztinek!Kép Róla is régen láttunk már képet.

Benianyu!
Ne kérj bocsánatot!!! Elvégre ezért is van ez a topic, hogy kiírjuk magunkból a bánatunkat, örömünket. Nagyon-nagyon sajnálom Danigombócot.
A tegnapi kacagós képe van előttem, s el sem tudom képzelni, hogy milyen lehet ez a kis mosolygós arcocska, mikor a köhögéstől szenved.KépKépKép Kitartást és sok erőt, hogy ápolni tudd Õt!!!

Zsuzska!
Az I. sz. N. Klinikáról szakmailag nagyon jókat hallottam, de saját tapasztalatom nekem sincs.
Kívánom, hogy a Te pocakodat is mihamarabb kibérelje egy "Kislakó"Kép Majd tudósíts minket a fejleményekről!

Jó éjszakát Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Jóreggelt...

Zsuzsa tegnap este fél öttől egész mostanáig aludt. Nem semmi. Na megyek mert már hangoskodik az ágyban. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok, Jó ReggeltKépKépKép!

Benianyu Kép!
Remélem jól telt az éjszakátok!
Arra gondoltam, hogy amikor köhögünk, akkor éjszaka nagypárnákon szoktunk aludni, mert akkor nem olyan rossz. Lehet, hogy ha Dani ágyának lába alá tennétek két nagy könyvet, mint a refluxosoknak, talán segítene. Nem vagyok orvos, lehet, hogy ezt hörghurut esetén nem szabad, bár különösebb veszélylét nem látom. Esetleg meg lehet kérdezni a gyerekorvost.

Ayse

ayse

Zsuzsababa, Majola!

BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!

Rokica!

Nálunk eleve nagyjából nincs veszélyes dolog gyerekmagasságban, bát Lili nem volt veszélyes-maszatolós és nagyon megbízható.
Amitől viszont tartok, az az, ha kúszni fog. Mert most a földszinten mindenhol kő van. Hát ezt majd állandóan takarítani kell, és nagyon szigorú szabályokat bevezetni a cipőlevételre.
Lili nagyon sokáig kúszott (ami állítólag jót tesz az izmoknak), 17 hónapos korában indult el. Most is erre számítok

Ayse

ayse

köszönünk mégegyszer minden együttérzést, jó kis sztorikat írtatok ti isKépKép!
Fannikánál tegnap bent voltunk,hát egy tündérbogár,annyira,de annyira picike,hogy hihetetlen,hogy Kisnyúl is mininyúlként kezdte,de Fanni sokkal vékonyabb,igazi manöken alkat!Képa híres combjairől egyenlőre el kell hinnetek nekem,hogy hosszúakKép,majd csak készül fotó rólaKép
Kisnyulat addig anyukámnál hagytuk,szegénykém jó éhes volt amíg odaértünk,de édesen játszott a nagyijával még korgó gyomorral isKép........majdnem ott ragadtunk a Fanninál,mintha nekünk nem is lenne gyerekünkKép
JAJ,DE CUKI VOLT FANNIBABA!!!!!!!!!!Kép

PgsuskaKépKépKép
örülök,hogy hallani rólad,drukkolok nektek nagyon!

BOLDOG NÉVNAPOT ZSUZSÁK!!!!!!!!!!Kép

Davallia,
nagyon szupi kép!Képnagyon édes a harapása!

Ma szép napunk lesz,jönnek sorba a nagyszülök,közben próbáűlok majd sétálni is!
Nyúlné és Kisnyúl20+4

Emese és MarciKépKép
nyúlné

KépKépKép
egy kis jókedvcsináló!
minden beteg mamának és babának,és persze azoknak,akik valamiért rosszkedvüek!
legyen szép napotok!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

RókiZsuzsa, Majola:

Sok boldog névnapot, fületek érjen bokáig! (Na jó, inkább ne Kép)

Davallia,
Mission Impossible? Ha mászni kezd, mi lesz? Godzilla? KépKép

Nyúlné,
kellemes napot, csak ügyesen Kép

Hozzánk ma apukám jön, mert le kell cserélni a konyhai csaptelepet. Eddig ugyanis nem lehetett elzárni, csöpögött össze-vissza, hát én elzártam. Most nem lehet kinyitni KépKépKép

Pusztok!

Sisotris és Máté
18+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Wooovvvv,
Kisnyúl még mindig nagyon csábos! Kép

Úgy érzem, ma valahogy nem lehet rossz kedvem, annyira szép idő van, megpróbálom tovább cipelni Mátét a mai sétánk során Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

azt még nem is meséltem,hogy Kisnyul szájában már látni lehet néha cumit is!
egyszerűen nem tudta elaltatni magát,az ujjait meg tövig bekapva egyre idegesebben szopizta és csak nyűglődött....bizti a foga miatt is,szegénykém!szóval azóta van cumink,de csak alváskor,ha igényeli(nem mindig)és kivesszük a szájából,ha már elaludt,hogy ne úgy keljen!eddig bevált,így jókat alszik végre megint!

és a tejcim is megcsappant,de tuti azért,mert eszméletlen keveset szopizik és én hiába nyomkodom,biztos kevés az inger!azért még van,de nem tudom mit csinálok,ha újra megjön az étvágya a tejemre,mindenesetre tegnap kapott egy pici almapapitKépés nagyon ízlett neki,cuppogott rendesen!lehet tényleg leválasztódik magától lassan!jó hamar elege lett belőlemKép!bezzeg éjszaka,amikor felébred,úgy eszik,mint a kisangyal,nagyon nagy huligán!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Minden Zsuzsának boldog névnapot kívánok! KépKép
Megyek fel is hívom a barátnőmet ezügyben. Kép

Davallia!
Akkorát nevettem a zelőbb, amit írtál! KépKépKép Panda nagyon édes, tényleg, mint aki azt hiszi a rágással "szabadul". Kép

Jó kis babakocsizós idő van, csak ne kéne takarítani Kép, na bumm, legfeljebb most elnapolom és inkább sétálunk.

Szép napot mindenkinek!

Dóri&Viki 18+2 - most kivételesen tudom Kép
Vendég

Mindenki:

Köszönjük a névnapi jókivánságokat Zsuzsa nevében is, akinek rendkívül jó alvókája van, mert 6-kor felébredt, de 8-kor már megint elaludt. Kép

And:

Bocs, ígérem több rémálmot nem írok le. Kép

Majola:

Én is reménykedve rákérdeztem az amcsi fórumon, hogy hozzátápi után hogyan alakult szoptatott babáknál az éjszaka átalvása, és sajnos a nagy többség azt írta, semmi köze a kettőnek egymáshoz. Kép Még aki azt is írta, hogy kb egy időben kezdődött a hozzátápi és az éjszaka átalvása, hogy szerinte véletlen egybeesés volt, és nem függött össze a két dolog. :-/ Úgyhogy én nem táplálok nagy reményeket afelől, hogy majd a hozzátápi miatt elkezdi átaludni Zsuzsa az éjszakát.

Benianyu:

Kitartás! Kép Biztos nemsokára jobban lesz Dani baba.

Sisotris:

Na nekem is volt macskám, de én aztán nem átallottam őt ledobni az ölemből ha pisilni kellett menni. Igaz, az én macskáim nem voltak kifejezetten ölbeülősek. Az egyik sajnos meghalt mikor hathónapos terhes voltam, a másik azóta anyukámnál lakik, mert nálunk a lakásban bekattant egyedül, itt meg belevész a macskahadba.

Cinka:

Sarokvédő, szekrényajtó- meg fiók- meg hűtőszekrényzár, nálunk kell majd ilyen kiskapu is az ajtókba... a computer, nyomtató, scanner, és mindennemű computer kütyü meg az összes zsinórja a földön van... Legalább azt jó lenne elsuvasztani valahova, de nem tudom hogy belefér-e a büdzsébe mielőtt aktuális lesz...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné:

Tejjel kapcsolatban két lehetőség van:

1. Vagy hagyod hogy a természet gondoskodjon az egészről, és mikor Kisnyúl újra elkezd enni, akkor gyakrabban szoptatod mint amit megszoktatok, esetleg ha nagyon kevésnek bizonyul a tej, akkor jó ötlet egy napra ágyba költözni vele és azt a szopinak szentelni. Tehát ne is gondolj arra, hogy mást is csinálj mellette, hanem csak a szopi.
2. Vagy most elkezdesz fejni mondjuk két-három óránként attól függetlenül hogy Kisnyúl mikor szopizott. Ha eddig nem fejtél, és nincs meg hozzá a rutinod, akkor egy kicsit macerás.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nyúlné,

Most nézem, hogy írtad, hogy éjjel gyakrabban szopizik, akkor valószínűleg csak arról van szó, hogy nappal túl sok érdekes dolog történik, és éjjel pótolja be. Akkor nincs gond, csak éjjel eszi meg azt a mennyiséget, amit eddig nappal, de akkor a tejed megmarad.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Davallia:

Na pont ilyesmi lebeg lelki szemeim előtt, minden úszik a nyálban amit a gyerek elér, ami még hagyján, de szájába vesz mindent amit talál, beleértve a kezét is amivel egész nap a padlót tapicskolja, amin ki tudja milyen koszok meg bacik bújkálnak. Nálunk még csak hagyján, parketta van amit fel lehet mosni, a futóegerek meg elköltöztek (hálistennek), de anyukámnák szőnyegek vannak meg a macskahad, ami ki-be jár.

Hát nagyon remélem, hogy Zsuzsa baba immunrendszere elég izmos ahhoz, hogy ezeket kivédje.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na igen, a sok kábel, drót a földön. Azzal nem tudom, mi lesz.
Róki, azt irtad, szivesen teherbe esnél már, de akkor hogyan oldod meg az éjszakákat? Sok kelés, szopi menni fog? Azért kérdem, mert nekem is hasonló terveim vannak.

Köszönöm a jókivánságokatKép Boldog névnapot Zsuzsababának! Spanci, te is Zsuzsa vagy, ugye? Boldog névnapot!

Apa már FrankfurtbanvanKép, mégiscsak közelebb, mint Bombay. Készülök nagyon: húsleves, sült oldalas, tiramisu, nyammnyammKép

Zsuzsa

KépKép

KépKép
majola

Rokica!
Noelnél én is így éreztem az első pár hónapban, féltem is, hogy mi lesz majd a köv. babánál. Már előre fwel voltam készülve, hogy idegbeteg leszek, stb.
Ennek ellenére semmi ilyesmi nem volt, tudomásul vettem, hogy a babák sírnak, ha nincs is szerintünk rá okuk...
A szopizás Nolcsinál is jól ment(legalábbis az elején), azzal most se volt probléma.
Ne izgulj, mint gyakorlott szülő, meglátod sokkal könnyebben veszed majd az akadályokat!
Neol egyátalán nem volt pakolós gyerek, most se az.
Nem vettünk se sarokvédőt, se fiókzárakat, nem pakoltunk el semmit.
Persze ez is gyerekfüggő, lehet hogy Leonnál szükségünk lesz mindenre.....
Majd ha Zsuzsa is elkezd mászni, meglátod, hogy kellenek-e óvintézkedések.
Zsuzsának Boldog Névnapot kívánok én is!

Dóri!
Ingyenes????? 650 Ft a családi belépő! Mondjuk ez se vészes, de Te nem a Vasúttörténeti Múzeumról beszélsz?

Davallia!
Nagyon ügyi Panda, hogy így tud már ülni!

Benianyu!
Nagyon sajnálom Danit, persze Nektek se lehett könnyű!

And!
Na látod, nincs az Esztivel semmi baj, ha még az időre született nagyobb babákat is ilyen rövid idő alatt behozta!

Tzsuzsa!
Neked is Boldog Névnapot Kívánok!

Nyúlné!
Kisnyúl tündéri, mint mindig......
Jó kedv garantálva mindenkinek!

BArbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Téényleg, Spanci!
Neked is Boldog Névnapot! Kép

Rókica,
ejnye, mi ez a rossz hangulat kora reggel? Tessék a Kép-t túlsúlyba helyezni a Kép-vel szemben! Kép

Kábelhelyzet nálunk is ugyanaz, ráadásul esély sincs rá, hogy ne legyen újabb és újabb halmaz belőle, lévén férj IT-guru, és itthon is dolgozik elég sokat Kép Majd leföldeljük Máté száját valahogy Kép

Nyúlné,
Rókinak jó a meglátása, tényleg éjjel eszik többet Kisnyúl valszeg, Máté is ezt játssza egy ideje. Nappal néz jobbra-balra, vigyorog nagyokat, tíz percnél tovább egy szopi sem tart nála, éjjel viszont rengeteget kajál, nem is csodálom, hogy reggel akkorákat trottyol mindig Kép
Szóval nyugi, megoldja ő magának a tejcikérdést, ha meg tényleg többet követelne, az ágybabújás a legjobb módszer, mert ha mondjuk elkezdesz fejni, és mégsem kell neki a többlet, akkor fejhetsz látástól mikulásig, hogy ne gyulladjon be a cicid.

A padlón lévő koszról:
Nálunk is volt kutya is, cica is, anyámék meg kicsaptak az udvarra, azt hadd legeljek Kép Mégis itt vagyok, ráadásul beteges sem voltam soha. Szerintem nem kell ez miatt annyira aggódni, én legalábbis jobbnak látom idejekorán megismertetni vele Mátét. Ha folyton mindent fertőtlenítenék, belehalna az első szembejövő kutyagumi látványába. KépKép
Najó, ez azért kicsit sarkos volt, de biztos értitek Kép

Davallia,
Pusztító KépKépKép:

Pusz

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!Kép

Zsuzsa, Zsuzsababa és minden Zsuzsa!
Boldog névnapot kivánunk nektek!KépKépKép

Zsuzsa!Kép
Szerintem metróval a legegyszerűbb mennünk. Majd megbeszéljük a részleteket, jó?Kép
Sajnálom, hogy Julcsinak nem nyerte el a tetszését a tejpép. Pedig szerintem is fincsi.
Nálunk nem tudom, mi lesz, mert a dr. néni szerint a HA-s tejpép kicsit keserű. Nati eddig HIPP-et evett leginkább, nem hiszem, hogy díjazni fogja az új ízt. Azért kipróbálom!

Davallia!
Panda tüneményes! Nagyon jó ez a kép!Kép
Ti milyen tejpépet hamiztok?

Prüntyi!
Nekünk is volt egy ilyen nehezebb korszakunk. Elmúlik, hidd el! Nati mostanság egyszer eszik éjjel, de csomószor kell felkelnem azért, mert a cumiját keresi. Ha annak idején tudom, hogy ilyen függő Kép lesz, azt hiszem, inkább próbáltam volna hanyagolni a cumit. Na, majd ketteskénél!KépKép

Nyúlné!
Volt egy hónap, amikor Nati is alig evett nappal. Éjjel viszont két óránként. Szerintem, ahogy Roki is írta, túl sok érdekes dolgot fedeznek fel ebben az időszakban, ezért lehet ez.
A képek természetesen most is nagyon jók!KépKép

And!
Örülök, hogy Eszti ilyen ki ügyes!KépKép

Sisotris&Davallia!
Tetszett a szócsatátok!KépKépKépKép

Andi&Nati 27+7

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X