A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Davallia!

Azt mondja Apa, hát igen, a gyerekek olyanok, mint az alienek, ektoplazmát hagynak maguk után egy méteres magasságig. KépKépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Hú, Sis, ezt most elképzeltem répapucolás és tojáshabverés között... Apa humoraKépKép

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa,

van benne valami egyébként. Mármint az alienségben. Ahogy Máté forog és kalimpál, olyat tényleg a filmben láttam utoljára KépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Barbi! Kép

Mi itt voltunk: http://www.km.iif.hu/
És csak az időszaki kiállításért kellett fizetni, ha oda (is) akartál menni. Vagy ennyire meggyagyásodtam volna...? Kép Kép

Dóri
Vendég

Roki,amiket írtál lehetőségeket már mind kipróbáltam,sőt azóta is csinálom,nyomkodok,cicire teszek,nyugisan,tény hogy sokat nézelődik,de ha nem akkor se eszik vlmi sokat!éjszaka egyszer eszik nagyot,ha eszikKép,van hogy akkor sem kér!
Kisnyúl nem reklamár,nem látszik,hogy szenvedne,nem is kéne vele nagyon foglalkozni,ha nem fogyott volna az előző héten,de az lehet,hogy most már hízik megint és akkor tényleg nem érdekes az egész!a tejem meg így is megcsappant!már 2nap alatt iszok meg egy rekesz ásványvizet,UUUUUUUTÁÁÁÁÁÁÁLOM!!!!!Kubut is ittam eddig,de túl sokatKép,képzeljétek besárgult a bőröm,a tenyerem a legviccesebb,valszeg a sok BétaKarotintól,ami a répában van,azért már múlik,de lassan!pláne a pici fehér bőre mellett vagyok nagyon sárgaKépKépKép
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Majola,
én is én is én is!!!!!!NYAMMMMMMMKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Rokica!Kép

Nagyon boldog névnapot kívánunk Zsuzsának! Gergő külön boldog névnapot kíván.Kép Ja Róki, ha teherbe esel, nem félsz, hogy csökkenni fog a tejmennyiség? Nekem folyamatosan csökkent, mikor Bubust vártam, de Gergő már elmúlt egy éves, úgyhogy végül nem volt baj, hogy 19 hónapos korára leszokott.

Majola!Kép

Isten éltessen sokáig.
Sajnos tényleg nincs köze az éjszaka átalvásának a hozzátápláláshoz. Gergő 8 hetes korától 6 hónapos koráig átaludta az éjszakát. Az újraébredés egybeesett kb. a hozzátápi megkezdéséhez. Lehet, hogy a megváltozott emésztés, de az is lehet, hogy a foga miatt. Bubus ma éjjel vagy négyszer ébredt, tök hulla vagyok. Szerintem jön a foga.

Zsóf+Bubus (19+2)

Kép
Kép
göndörzsóf

De duurva!

Másfél hónap, és Máténak is elkezdhetem a gyümiket adni KépKép

Olyan furi lesz, hogy mást is eszik majd, nem csak belőlem. A harmadik nagy lépés lesz az elválasztódás útján.

Másfelől már alig várom, hogy lássam a pofiján azt az mókás kis fintort Kép
Mi is nyalattunk vele almát a múltkor, nyalakodott, meg húzta a száját, de azért elmarta a kezemet, és nyújtotta érte a csőrét, annyira édes volt KépKépKép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok
Köszönöm a bíztató szavakat!
Összeszedtem magam és felhívtam a szüleimet. Teljesen negdöbbentek! De mindenben támogatnak. Apukám pénteken eljött(erősítésnek) és anya is jön , mihelyst talál helyettest az üzletbeKép

Bandi közben összepakolta a holmiját, és úgy döntött egyelőre csak a személyes cuccait viszi, a többin majd megegyezünkKépÚgy, hogy itt van apa is nem mert cirkuszolni. Jól megmondta neki apa a magáét! Azt nem teszi az ablakba az biztos.

Hétfőn megyünk az ügyvédhez, de apa szerint nem nagyon tud pattogni már ami az anyagiakat illeti.(sokminden az én nevemen vanKép)
Azt mondja, a gyereket most egy darabig majd nem látogatja, hogy ne zavarja össze! (ez még viccnek is gyenge, egy 4 hós gyereket még nem hiszem, hogy összezavarna!) De igazából én sem nagyon akarom látni, mert csak felzaklat! Persze szegény Dorkám nem igazán érti , hova tűnt apa, de szerintem még túl kicsi ahhoz, hogy a hiányát érezze.
Pocaklakó viszont úgy tűnik jól van, és szépen fejlődik.
Úgy tűnik az élet megy tovább. Kép

Zsuzsáknak Boldog névnapotKép

Ha rendeződnek a dolgok, majd jelentkezem, és remélem aktív tagja leszek ennek a jó kis közösségnek. (Bár ahogy bemutatkoztam azt hittem kitúrtok!!! Utólag is bocs, ha valakit megbántottam a hülye beszólásommal)

Puszi mindenkinek

Napsugár
Vendég

Sziasztok!

Majola/Tzsuzsa Kép, ZsuzsababaKép , Spanci Kép , Pgsuska Kép NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKTEK!!!!!!

Köszönöm mindenkinek a szorítást, az együttörülést Kép
Benianyu Kép pont ezt akartam elkerülni, hogy tehetetlenül hallgassam kint az ajtó előtt az üvöltését Balázsnak, de még így is sírtam... Utálom az olyan kórházakat, ahol ennyit nem értenek meg, és ilyan apróságot nem tesznek meg!
Dani miatt én is nagyon aggódom, és szorítok értetek, hogy hamar túl legyetek ezen, és ne is jöjjön elő többet! Elhiszem, hogy fáradt vagy, nincs lehetőség nappali pihenésre?

Barbi Kép a Közlek.Múzeumot mi is nagyon szeretjük, már aktuális lesz egy újabb látogatás Kép

Rokica Kép az első szoptatás nekem is sokkal több nehézséggel járt, sok aggódás, bénázás. Másodszorra sokkal magabiztosabb voltam, könnyedén megy minden, biztos minden többedik gyerkőcnél így van ez Kép
A második terhességgel kapcsolatban nekem is eszembe jutott, hogy bizony akkor elengedhetetlen, hogy szép lassan lecsökkenjen, majd elapadjon a tej. Nekem négy hónapos terhesen "ürült ki a cicim", Balázst persze ez sem zavarta Kép / de ő már majdnem három éves volt.../
Kúszó-mászó nehézségek? Én leginkább azon aggódom, hogy Balázs rengeteg apró játékkal játszik, és szanaszéjjel hagyja őket. Gergő meg majd megy, és porszívózik... Nem is emlékszem már, hogy volt az elpakolás Balázzsal. A videót tönkretette, az tuti / aprópénzt szórt bele/,de más gond nem volt, nem voltak veszélyhelyzetek, elég szófogadó a kölök. Ha Gergő más lesz, akkor nálunk is alapos rendezkedésre lesz szükség.

Zsuzska Kép Én is szorítok a kisbabához!

Az oltással kapcsolatban fölhívtak pénteken az ANTSZ-től. Ugye szerdán adtam be hozzájuk egy kérvényt, hogy kaphassa Gergő az újat harmadszor is, és patikában már nem szerezhető be, segítsenek.Megbeszéltük, hogy a dokinőnknek küldik az oltóanyagot, ingyen. Na most azért hívott a nő, mert sok ilyen "problémás" szülő van, akik ebbe a helyzetbe kerültek, emiatt hétfőtől újra kapható a patikákban az oltóanyag, mégis meg kell vennem Kép Tök jó, hogy ennyit jártam utána...

Csinálok egy kis madártejet Kép / Norbi2-est!/

Szép vasárnapot!
Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

BOLDOG NÉVNAPOT MINDEN ZSUZSÁNAK (kicsinek és nagynak egyarántKép)!!!
Kép

BenianyuKép,
mail ment!
Amit a lányok írtak én is csak javasolni tudom!
A kiságy fejrészét próbáld megemelni egy kicsit, ha háton alszik, mert könnyebben jön a levegő. (Igaz Trisztán hason aludt, és mindig átfordult, utána meg lecsúszott az ágy végébe, de a kórházban erőszakoskodtak, hogy háton kellKépKépKép...)
A párásító sem rossz gondolat, de előbb kérdezd meg a dokit... asztmára a meleg pára nagyon veszélyes! A hideg meg jó lehet (nekünk is van), de sosem vált be, sajnaKép!
Egyébként taknyos is? Mert az nagyon nehezen múlik, és köhögést vált ki, ha hátrafolyik szegénynek. Főleg fekvés közben irritálhatja...
Majd írj, mi volt a kontrollon.
És ne szabadkozz, ha ki vagy borulva! Én tökéletesen megértelek, de szerintem a többiek is!

ZsuzskaKép,
jó hallani Rólad! Sajnálom, hogy nem úgy jött össze a dolog, mint remélted, de talán az idei év a tiétek leszKépKépKépKép!

JuccKép,
örömmel olvastam, hogy Balázs sikeresen túlvan a beavatkozáson... és hogy nem hagyott mély nyomokat benne a kórház!
Kati
Vendég

Judit,
Oltás Kép Kép Ha már megígérték, küldhették volna, csak neked, most az egyszer...

Képzeljétek, Máténak vörös és dagadt az ínye, sőt, most láttam, hogy lyukas is! A bal alsó fogacska hamarabb kint lesz, ott nagyobb a seb, szegény, most már értem, miért kelt éjjel négyszer is szopizni, pedig máskor hét órát alszik egyhuzambanKép Nem baj, bár csak ennyi nyűgje lenne az összes többivel is. Alapvetően vidám a szentem, csak sokkal tovább rágja a cicit, mint általában.

Újabb tudománya:
Majd megzabáltam délelőtt! Büfiztetés közben a kanapén elkapta a fejemet a hajamnál fogva, odahúzta az arcához, és tátott szájjal megnyalogatta az arcomat! Kép Szerintem tuti puszinak szánta, mert apát behívtam, és kis bohóckodás után megismételte. Kép Édes volt nagyon.

Most elaludt, de sokat sírt előtte, szerintem most kezd neki fájni az ínye úgy rendesen Kép Átvészeljük valahogy, masszírozom neki, mert a rágókák nem érdeklik valamiért. A kezem annál inkább, sokszor már szinte fáj, akkorát harap bele, de ha ez esik jól, kibírok én még többet is Kép

Pusztok, jó étvágyat az ebédhez, és

MINDENKI MENJEN SÉTÁLNI!

Mi is voltunk, több, mint egy órát, én még kabátot sem vettem, lévén 10 fok volt árnyékban.

Pusz

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

RokicaKép,
én a második lurkónál egy kicsit elbizakodott voltam, ebből eredt a gondom.
Szerintem nem elég, hogy én magabiztos legyek, ami a szoptatást illeti, Kornélnak is meg kellett tanulnia a fortélyokat.
Én bizony már a kórházban ülve szoptattam, mondván gyakorlott anyuka vagyok, nem tudnak újat mutatni... hát meg is lett a böjtje, mert Kornél nagyon sután kapta be a mellem és bizony kisebesedett... Trisztánnál ilyen nem volt, mert ott még az ápolónőknek hagytam, hogy segítsenek!
Én voltam a pancser, az biztosKép!
Ami meg a rámolást illeti, Jucc leírta amit gondolok.
Nálunk Trisztán nem rámolt szét mindent, de voltak dolgok, amiket minden nap újra meg újra feltúrt (videokazetták a Tv állvány alatt), sosem unta meg. A kábeleket én direkt nem dugtam el, hogy megtanulhassa vannak helyek, ahova nem szabad menni. Ez be is jött hál Istennek, de a függőny örök szerelem maradt.
Abba minden gyerek szeret megkapaszkodni, hogy felállhasson. Na azzal nem tudom mi lesz!
És persze Trisztán játékaival sem... ő nagy Legós, azt meg tudjátok milyen veszélyes lehetKép!
Talán veszek járókát, vagy karámot, hogy ne kelljen állandóan ugrásra készen állni, de végül is ezért vagyok itthon!
Másra tutira nem bíznám!

Még egy jóhírKép:
Kornél tegnap megfordult!!!
hátról hasra, mindkét írányba, és egyszer hasról is vissza! A távírányító segített, mert azóta sem produkálja, de legalább tudom, hogy tudjaKép!
Már aggódtam miatta, végülis fél éves a lelkem!
Vendég

SisKép,
gratula a fogakhoz!
Nálunk is ugyanezek a "tünetek", csak még luk nem látszik az ínyén.

Menstruáció: kedden jött meg először szopi alatt, és tegnap múlt el. Alig volt valami, de azért kellett a tampon. A tejem is kevesebb lett, bár nem sokkal, azért Kornél kelt éjszaka is (pedig már jópár hónapja nem csinálta).
Aztán tegnap megint átaludta az éjszakát, erre reggelre a jobb mellem tiszta csomó lett, kivörösödve és bizony éreztem, hogy lázasodom be. Rázott a hideg, és fájt kezem-lábam.
Sikerült vele valamennyire kiszopiztatnom, de akkor meg a másik kezdte. Azt lefejtem (már poros volt a mellszívóKép). Bevettem egy algo-t, azóta egész jól vagyok!
Szerintetek ennyi volt?
Melyikből szoptassak legközelebb:
A jobb még feszül mindig, de már nem fáj annyira, viszont a balból tegnap este óta nem evett (csak fejtem)... Ötlet?
Érzésre mindkettőnek jólesne!
Kati
Vendég

KépKépKépKépKépKépKépKép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Minden Zsuzsának, kicsinek és nagynak BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK mi is! Kép Kép

Ma éjjel már kicsit jobban aludtunk, mint tegnap. Még mindig köhögött, de fulladozva már csak kétszer. Valamennyi javulás már észlelhető Daninál. Napközben is jobb a kedve, mosolygósabb, aktívabb. Voltunk ma sétálni is a gyönyörű napsütésben. Ma már olyan "mindjárt-itt-a-tavasz-jaj-de-jó" idő volt. Kép Nekem is rögtön jobb a kedvem.

Sis, Cinka, Davallia, Rokica, Barbi, Jucc, Kati, Zsóf, Majola
Köszi az együttérzést! Kedvesek vagytok. Kép

Kati,
Köszönöm a mélt! Elolvastam, írok majd választ.
Gratula Kornélnak a forduláshoz! Kép
Ha még aktuális, akkor szerintem a jobból szoptass.

Jucc,
Én nem nagyon tudok nappal pihenni. Most lehet, hogy azt kéne tennem, de inkább itt lógok. Kép Viszont igyekszem majd korábban lefeküdni.

Göndörzsóf,
Nem hurutos köhögés, hanem asztmatikus hörghurut.

Majola
A párásítás nem jó, inkább a száraz hideg tesz jót ilyenkor. Van sólámpánk, azt használjuk is.

Ayse,
Azt mondta, a pulmanológus, hogy hason altassuk Danit. Szerencsére, ő eddig is hason lavó volt, elég nehéz lett volna mos hirtelen rászoktatni.

Davallia
Kiságy rabja, ha kitartóan rág kiszabadul - ez nagyon jóóóóóó Kép

Nyúlné,
Kisnyúl nagyon édes még mindig. Kép

Jucc, Kati,
Én is olyanoktól félek, hogy Beni előlhagyja a legókat vagy a dobókockáit és Dani meg megkóstolja. Jajjjjj! Leírni is rossz. Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Nati az előbb szopizás közben majdnem kinyomta az egyik szemem.KépKép
Olyan kis brutálka tud lenni, úgy kalimpál, mintha valami túlélő túrán lenne.
Most meg édesdeded alszik!

Ma úgy döntöttem, véget vetek a játszószőnyeges korszakunknak. Nem volt már értelme, két percnél több időt nem töltött rajta Nati és amikor fordulni próbált, állandóan beleakadt az "oszlopokba".
Most egy nagy takaró van a szőnyegen, arról úgy 5 percenként kell összeszedni. És felragasztottam pár sarokvédőt is.Kép

Benianyu!
Örülök, hogy jobban van Dani!Kép
Remélem hamarosan te is tudsz majd pihenni!Kép

Davallia!
Köszi!Kép
Lehet, hogy ez a tejpép nekünk jobban bejönne, mint a Nestlé, ha az tényleg annyira híg. Meglátjuk!

Zsuzsa!
Remélem Apa rendben hazaért és már megettétek a fincsi ebédet!KépKépKép

Napsugár!
Még mindig nem térek napirendre a veled történtek felett. Jó, hogy segítenek a szüleid és nem vagy egyedül! Kitartás!Kép

Jucc!
OltásKépKép

Sis!
Ilyet Nati is szokott csinálni!KépKép
Azért annyira ne várd a hozzátápi kezdetét, mert akkor vége ám a tejszagú kakiknak!KépKép
És oooolyan büdi tud lenni, hogy el sem hiszem, hogy az én lányomból jött ki!KépKép
Gratula a fogacskákhoz!Kép

Viki!
Nagyon aranyos a kis erőművészed! Hogy feszít a pöttyös rugijában!KépKép
Helyesek vagytok együtt!Kép

Mi is voltunk nagyot sétálni Apával és annyira jó volt!!!!!!
Félek, ez még csak a mézes madzag és fogunk mi még fázniKépKépKép

Andi&Nati

Andi&Nati

KépKép
duda

Nemesek!
Gratula Kornélnak a forgolódáshoz!KépKép
Mellgyuszi gyanú KépKép
Szerintem, ha a bal nem feszül annyira, inkább a jobból szoptass.

Lányok!
Nem tudjátok, hol lehet nagy választékban chicco cumit kapni?
Tegnap láttam a Kikában pepita mintásat. Annyira helyes volt, de csak 3 hós korig volt méretben és latex volt.
Köszi!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ebéd után kimentünk a kertbe és Lili főzött nekünk hóból - mágneses csokit. Kép

Ha fantázia szülte lényekről beszélünk, Andriskánk ma maga volt a megtestesült PUKKEMBER.
(Néha Pukimonnak és Pukihontas-nak is nevezzük)

Ayse

ayse

Szerintetek küldjünk Megannak egy sms-t, hogy mi van vele?

Holnap találkozunk Lili cseh barátnőjével, mert véget ért a diplomáciai kiküldetésük és szerdán mennek haza Prágába. Anyósomék közelében laknak, így az egész család útra kel reggel, mi kiszállunk, a férjem tovább a munkahelyére. Ehhez 5-kor kell kelni Kép. És ma este mindent előkészíteni. Az ebédet is én viszem, úgyhogy mindjárt neki is állok a rakottkrumplinak, vasalásnak. Ma valahogy a szokásosnál is fáradtabb vagyok. Ti nem?

Ayse

ayse

Sziasztok,

Majola:

Nem tudom még, hogy alakulna a második babával az esti szopi. David elzárkózik a családi ágy elől, pedig így elsőre nekem az tűnne a legegyszerűbbnek, de attól is függ, akkor Zsuzsa baba hogy áll az estékkel. Mert ha akkor már teljesen önállóan egyedül saját szobában végigalussza az éjszakát, akkor természetesen hagynám őt ott ahol van. Ha még mindig szopizik és nem nagyon zavarja őt a kicsi sírása, akkor lehet egy szobába raknám a két picit én meg beköltöznék melléjük szoptatni. Nem tudom, nincs igazán kiforrott tervem, majd attól függ, Zsuzsa milyen, attól függ, Ketteske milyen. Majd meglátom az akkori körülményeket és kitalálok rá valami megoldást. Azt már látom, hogy amit én szépen előre elhatározok, az nem mindig sikerül úgy, ugyanis keresztülhúzza a baba természete a számításaimat. Kép

Göndörzsóf:

De ettől félek én is, hogy megcsappan a tejmennyiség... de úgy vagyok vele, most már lassan 6 hónapos, fejek mellé, tehát gondolom azért valamennyire fenn lehet tartani a mennyiséget. Aztán mikor az új baba megszületik, újra bejön a tejem, és akkor megint tejcsárda leszek. Igaz, arra 9 hónapot várni kell. :-/

Sisotris:

Csinálj Máténak anyatej-nyalókát!!! Kép Most olvastam nemrég az interneten hogy kell. Veszel egy kis alakú dobozt (pl egy pici joghurtosdobozt vagy a cuminak a kalapját), megtöltöd anyatejjel, beleállítasz egy cumit hogy a cumi része belelógjon a tejbe, és berakod a mélyhűtőbe!!! Miután kivetted, kicsit meleg vizet kell ráendegni, hogy felengedjen, kivenni a kupakból és voila! Anyatejes nyalóka! Állítólag fogzásra nagyon jó. Kép

Menstruáció:

Csak lesek hogy mindenki azt írja, milyen lightosan jön meg... nekem a 6. héten már megjött, és azóta is minden alkalommal úgy ömlik belőlem, mint a terhesség után. Na annyira nem. De sokkal jobban, mint terhesség előtt megszoktam. (Grafikus részletek következnek, a gyenge gyomrúak ne olvassák.) Szóval WC-n ülve amíg kicserélek egy betétet összegyűlik alattam egy kis vértócsa. Ilyen azért azelőtt sose fordult elő.

Egyébként most se vagyok terhes, ugyanis megjött. Két hetet "késett" már ha egyáltalán reális bármilyen rendszerre számítani szoptatás alatt, de megjött.

Duda:

Zsuzsa csípked és vájja belém a karmantyúit. :-/ Innen tudom mindig hogy mikor aktuális már levágni a körmeit. :P

Napsugár:

Örülök hogy a szüleidre így tudsz számítani. Azért azt szívesen meghallgattam volna, mit mond a férjednek. :P

Ma van a nagy nap... megérkezett a matrac, Zsuzsa szobája olyan mint a csatatér (majd holnap jobban átrendezem), de már oda raktam aludni. Kép Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fog telni az éjszaka.

Minden Zsuzsának boldog névnapot! Nálunk volt vendégség, torta, ajándék meg minden. Kép És megkaptuk azt a Fisher Price játékot!!! :D Egyelőre mi felnőttek jobban szórakoztunk vele mint a baba, de majd ha tud ülni, biztos jókat fog játszani vele.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

KépKépKépKépKép
Az ezerarcu nyuszi!
NyúlnéKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok LÁnyok!

Péntektől anyuméknál voltunk, nem tudtalak Titeket olvasgatni. Most meg esélyem sincs, annyi mindent írtatok. Inkább a képeket nézegettem meg.
Minden baba fantasztikus, de ezt már mondanom sem kell!

Látom Kisnyúlnak már kutya baja! Szerencsére... Kép Kép Kép

Képzeljétek, mire ma hazajöttünk, Apa szerzett nekünk, ill. Gergőnek egy kis meglepetést.
Azt hittem, rosszul látok, mikor beléptem a szobába.
Íme:
KépKépKépKép

Azt hiszem, ezt Apa is élvezni fogja... Kép

kuha

Kép
kuha

Kuha!
Hát, ez tök jó! Mi ez, "gumiszoba"??KépKépKépKép
Látom, Apának is tetszik!Kép

Nyúlné!
KisnyusziKépKépKépKépKépKépKépKép

Rokica!
De jó, hogy mégis meglepték "Zsuzsát" a játékkal!KépKép
Én hetente 2x vágom Nati körmeit, de hiába. Nem tudom elég rövidre vágni.Kép
Sok sikert az éjszakához!

Tényleg, Annamami, mi van veletek??
A szoba átrendezése óta alszotok????KépKépKép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Bocs, de du. megkértem a férjem, hogy dobja már fel a képeket, mert ha ideülök a gép elé, és írni, meg olvasni is akarok, akkor a képek feltöltése sok idő, így míg szopiztattam apa feltöltötte őket, szóval azért nincs mellettük semmi kísérő szöveg!Kép

MINDEN ZSUZSANNÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK! Kép

Duda!
Köszi! Kép

Peti tegnap este 11-kor aludt el, erre éjfélkor már megint fent volt! Kép

Napsugár!
Jó, hogy legalább a szüleidre számíthatsz a bajban!Kép

Viki+Peti 5 hó+3nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Rókica, köszi a mailt, megkaptam én is.
A talira mindenképp szeretnénk menni, jó lesz megint találkozni veletek!
Próbáltam visszaolvasni, de nagyon gyorsan futottam át, úgyhogy nem nagyon emlékszem, csak foszlányokra. Tőlem már ez is nagy teljesítményKép

Zsuzska, sajnálom, hogy nem jött még össze a baba, de most már így tuti nemsokára babázni fogtok ti is. Sok sikert hozzá. Olyan jó, hogy bejelentkeztél, már sokat gondoltam rá, mi lehet veletek. Mindenképp informálj minket a fejleményekről!!!

Napsugár, újat én sem tudok írni nekedKép Tényleg jó, hogy apukádék veled lesznek most ebben a helyzetben. Furcsák a férfiak, nem is értem az egészet. A gép jó lenne ha nálad maradhatna, mert azért csak jó lenne neked is, ha tarthatnád a kapcsolatot velünk.

Sis, gratula hogy jön a kis foga!! Reméljük hamar túl lesz rajta!

Angelani, jobbulást a kistornásznak!! Remélem meggyógyul a találkozóig és jöttök!

Na, felébredt a drágámKép Ennyit a netezésről nálunk...

Ha előbb nem, akkor a talin jelentkezünk.
Hari

Kép
Kép
hari

And!

Ne haragudj, de valami oknál fogva, kitörlődött az emailed, lennél olyan kedves nekem, mégeccer elküldeni!!

Köszöszöm szépen

Üdv
Zsuzska

UI: Minden Zsuzsannának Boldog Névnapot kívánok!!KépKépKépKépKépKép

Kép
pgsuska

Kuha!Kép

Juj de szupi ez a dühöngőKépKépKép
N
Nekünk mozgalmasan telt a hétvége mint mindig, anyósom névnapját és Líviét tartottuk.
Lívi meg már élvezi a sok jövés menéstKép
Ma meg hatalmasat sétáltunk a Duna partonKép
olyan szép idő voltKép
Nagyon élveztükKépKépKép

Viki!Kép
Hát Petike nagyon ügyi mint mindigKép

Nyúlné!Kép
Kisnyúl tündéri kisbabaKép

Kuha!Kép

Gergő nagyon szépen áll, Lívi nem teszi le a lábait még rendesen ha fogjuk és állni hagyjukKép

Lívinek a két kis fogija meg már tök jól látszódikKép

Mea
mea

Mea!

Csörögtem a telcsiden, hogy jössz-e a chet-re, de nem vetted fel!! Kép

Kép
kuha

Sziasztok!

Csak kutyafuttában tudtam visszaolvasni az elmúlt 2 napot, így csak pár megjegyzést teszek, a felét elfelejtettem az olvasottaknak.

Benianyu,
örülök, hogy Dani jobban van! Tényleg szörnyűek lehettek az éjszakák. Kép

Kuha,
szupi a dühöngő! Nekem is olyan vasalóm van, a radiátor és a könyvespolc között, a földön tartom. KépKépKép

Rokica,
kösz a mélt, én is megkaptam. Mensi pont ugyan olyan, mint Neked, és azelőtt nekem se volt ilyen. Kép

Az alien-ekről is volt szó. Nekem terhesség alatt jutott néha eszembe, hogy olyan alien-es ez az egész, hogy ott van vki bent, és belőlem táplálkozik, és egyszer csak kibújik, és akkor vér, meg sírás, meg minden. Hmm... ez egy kicsit "pszichiátriai esetesre" sikerült, de nagyon sok sci-fi-t olvastam. Kép
Kép
Zsuzsáknak boldog nevük napját!

Babák szépek, fogakhoz és minden új produkcióhoz gratulálok!

Tünde&Zita 21+2
Vendég

Jaj Kuha ne haragudj nem is hallottamKép
Most már késő???

Mea
mea

Sziasztok lányok,

Duda, Kuha, nekem is a gumiszoba jutott először eszembe! Kép

Nyúlné, nagyon édes a kisnyúl. Kép

Lányok, SEGÍTSÉG! Reggel, mikor Tüncsit felvettem a vállamra, éreztem, hogy valami fáj, de azt hittem, csak a pólóm gyűrődott be és az nyomja a cicimet, aztán kicsit megtapogattam, és kb 6 cm hosszan egy ujjnyi vastagságú, kemény csomót találtam, először azt hittem, hogy Tüncsi megrúgot (mert bizony van hogy a pelenkázón nagyon rugkapál és eltalál), aztán gyanús lett a formája, úgy tűnik, egyik tejcsijárat állt így be, mi a fenét csináljak?????????
Alapból nem fáj, csak ha megnyomom, nincs körülötte piros folt, és nem vagyok lázas (még), fogalmam sincs mióta van ott. Amióta észrevettem (ma reggel), abból a ciciből sűrűbben etetem Tüncsit, utána kifejek amennyi még kijön...és melegen borogatom. Még nem lett jobb Kép
Mi lehet ez?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Máté hangosan nevetett Kép Ráadásul az enyém volt az első kacaj, úgy örülök neki! Berregtem a számmal, meg puszikat dobtam neki, és annyira, de annyira nevetett, hogy a végén már én is csak nevetni tudtam, és azon nevettünk, hogy a másik hogy nevet KépKépKépKépKép Olyan tündér, imádom érte!
Szegénykém elég nyügi volt ma, este megmasszíroztam a lábikóit, jó nagyot fürcsiztünk, és még éneket sem kért, szopi közben elaludt, még arra sem kelt fel, hogy beraktam a hálózsákjába, meg a kiságyba, és betakargattam. Remélem, most jobban alszik éjjel, mint tegnap. Kép

Duda,
szemkinyomás nálunk is bejátszik néha, de csupa szeretetből csinálja. Az sokkal rosszabb, mikor torkon rúg... Kép

Tudom, hogy minél több mindent eszik, annál büdösebb majd, de hát az enyém sem ibolyaillatú, már bocsi, hogy így beközlöm KépKép

Ayse,
Lili megint überel mindenkit Kép Pukkember ari Kép Vízipukk nem szokott lenni? KépKépKép
Megannra dobj smst, nagyon eltűnt!
Szerintem ez már tuti a tavaszi fáradtság! A madarak is érzik, olyan hangerővel nyomják reggelente, hogy zeng a ház tőlük!
Duda,
remélem nem neked lesz igazad ezzel kapcsolatba, bár jöhet még bármi, simán lehet, hogy áprilisban még korcsolyázunk majd KépKép

Róki Kép
Az tuti, hogy amit az ember tervez, az nem szokott összejönni. Jól teszed, ha már most...

(be kell szúrnom, majdnem félrenyeltem, mert erre mondja apa: Az ember tervez, az istenb@sszameg! KépKépKép)

...na, szóval jól teszed, ha nem terv szerint haladsz, hanem a körülmények adta lehetőségekből próbálod a legjobbat kihozni, ahogyan én is lavíroztam eddig. Gyerekek mellett nem lehet (felnőttek mellett meg mégúgy sem) tervezni, mert akkor az ember elveszik a tervei/elvei rengetegében, mindig azon kapkod, hogy már megint nem az van, amit szeretne, folyton egy általa elképzelt másik világban tévelyeg, élvezni az életet meg nem jut ideje.
Kicsit filozofikus lett, bocsi érte... Kép

Anyatej nyalóka szupi ötlet! A rágókák úgysem érdeklik, csak felhúzza magát rajtuk.
Ja, most jut eszembe, semmilyen cumi nincs itthon... Holnap lehet, hogy beszerzek egyet, vagy lehet, hogy még megálmodom másképp Kép

Mensi,
nekem megjött a 7. héten igen lájtosan, 3 napig, aztán a 17. héten 5 napig, de akkor sem volt erősebb egy terhesség előtti átlag menzesznél (vértócsa mindig volt, de ez nálam nem számít sem kellemetlennek, sem fájdalmasnak), aztán azóta sem semmi... Nem tudom, hogy van ez, biztos a szoptatás miatt ugrál így össze-vissza. Most olvastam tovább, hogy nem is kell rendszerességre számítani KépKépKép

Kuha,
szép darab a játszótok Kép Gondolom ez majd később lesz aktuális, ha már ücsörög Gergő.
Gumiszoba KépKépKépKépKépKép

Körmöt mi is sokszor vágunk, de folyton összekarmolász vele. A dekoltázsom már csupa pati, mert folyton kis sebeket ejt rajta. Kép

Viki Kép
Ha ez vígasztal, Máté 4x kelt múlt éjjel. Ma is felkészültem rá...

Hari,
én sem mindig jövök, és már 2 nap termését is nagyon nehéz learatni, ezért a talin mindenképp ott a helyed, mert még elfelejtjük, hogy néz ki Lili Kép Fogaktól remélem nem fog Máté jobban szenvedni ennél.

Tünde KépKépKépKép
Az én agyam is sokat járt ezen, beszéltem is Máténak erről, kíváncsi lennék, az ő oldalukról megközelítve mi a helyzet ezzel. Biztos érdekes lehet valakiben lenni. Kép

Sisotris és Máté
18+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sis!
Erre nem is gondoltam (érdekes lehet valakiben lenni). Meg kellett volna kérdezni tesóm kisebbik kölkét (épp ma voltunk náluk), mert amikor nagy hasam volt, akkor ő még emlékezett, hogy milyen volt bent. Most 4 éves. Mondta, hogy ült az anyja hasába, és amikor az anya evett, akkor ő felfelé volt az arcával, kinyitotta a száját, és ment bele a kaja. KépKépKép Természetesen mesélés közben szemléltette is. Kép
Akkor nem lehetett olyan rossz. Kép Bár én eléggé khmmm... levegős voltam, nem tudom milyen lehetett ezt belülről (is) hallgatni. KépKépKépKép
Máté nagyon ari lehetett, amikor hangosan nevetett.
Zitára rá szoktam nevetni (csak úgy, mint a bolondok), és akkor visszanevet. Innentől mi is egymáson nevetünk, jó sokat, jó sokáig. Legalább elkerült a szokásos téli depi, mire nem jó egy kiskölök!
Vendég

Sziasztok!

Babák cukik, mint mindig!

Kuha!
Gumiszoba szuper, biztos tetszeni fog Gergőnek!

Viki!
Petike nagyon ari, milyen ügyin nyomja ki magát!

Prüntyi!
Segíteni sajna nem tudok, nekem még nem volt se dugulásom, se mellgyulladásom.
De remélem Tüncsi ügyesen kiszopizza és beindul az eldugult járat!

Ma anyukán névnapját ünnepeltük(Õ is Zsuzsa), családi nap volt. Olyan szép volt az idő, a kertben tettünk-vettünk.
Teszek fel képet is.
Fürdés előtt birkóznak a srácok:
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde Kép

Tesód picije jó fantáziával van megáldva Kép

Levegősség aranyos dolog. Kép Máté meg is ijedt egyszer alaposan az utolsó hetekben, akkorát rándult, hogy majdnem kipottyant Kép

Nevetés meg tényleg éltető elem. Most kezdem nagyon élvezni a Mátéval való együttlétet, annyira sokoldalú, ezer kis jelzése van, és nagyjából értem is őt, mikor mit szeretne. Arckifejezések komplett tárházával rendelkezik már, és ez még csak bővül!
Megértem azokat az anyákat is, akik alig várják, hogy dolgozzanak, de én annyira jól elvagyok vele, nem lehet egy ilyen csöppség mellet unatkozni! A legeslegjobb dolog a világon, amit csak tehetek, hogy figyelem minden rezdülését, és segítem, amiben tudom, ráadásul még én tanulhatok tőle, hiszen olyan kis kiegyensúlyozott, bátor, jókedvű kölök, mindenkinek ilyennek kéne lennie. Az élet arra való, hogy éljük, és az értelme maga az élet. Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Barbi!

De jók a képek! Nagyon tetszenek a srácaid, jól meggyúrják egymást. Kép

Prüntyi!
Nekem volt ilyen. És fájt rohadtul 1 napig, és sűrű szopiztatással elmúlt. Érdekes, mert semmin nem változtattam, és mégis előjött, pedig előtte soha nme volt. Dokim azt mondta ne meleggel borogassam, mert ha ott gyulladás van, azt hideggel borogáljam inkább. Se fejés, se masszír nem vált be. Csak a baba. Kép Úgyhogy kitartás, meglesz az eredmény biztosan! Azóta mégegyszer volt nekem ugyanott, és semmi pánik fél nap alatt elmúlt szerencsére.

Tünde!
Milyen volt a kiruccanás, Zita Apájával? Kép

Sis!
Szívemből szóltál. Kép Ezért szeretnék harmadikat. Kép

Jóccakát!

Dóri
Vendég

Dóri,
nem értem teljesen a kérdést.
Tegnap egyedül voltam, vagyis barátnőkkel, este 9 után értem haza, reggel meg korán indultunk. Tök jó volt, jó előadásokat hallottam, du. kezdett el hiányozni a kiscsajom. Apa szerint a vacsinál már szomorú volt Zita. Kép Amúgy apa jól vette az akadályt, elvoltak egész nap. Reggeli után hívtam, kiakadt, hogy hagyjam, majd hív, ha gáz van.
Ma meg mind a 3an voltunk tesóméknál Táton, ez is jó volt.

Barbi,
helyesek a srácok, Nolcsi jó barna. Kép
Vendég

Barbi,
Fiúk édesek, tök jó a birkózás Kép

Dóri,
mi is szeretnénk még kettőt legalább Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, ha utoljára maradtam, hát el is köszönök.

Jó éjszakát mindenkinek, álmodjatok szépeket!

Sisotris

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Bátorság az, amikor egy férfi tök részegen, éjjel 4-kor hazajön, belépve az ajtón a kezében seprűt tartó, tomboló feleségét megpillantva azt meri kérdezni, hogy: -Takarítasz bazzeg, vagy még ma elrepülsz valahova?

:D:D:D

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jóreggelt,

Hát még nem jött el a Kánaán alvásügyben. Zsuzsa gyönyörűen elaludt a saját ágyában, ez mondjuk várható is volt. Mi is tökre élveztük, hogy miénk a hálószoba, nem kell osonkodni. Azt már kevésbé élveztem, hogy Zsuzsa 11-kor ébredt a következő menet szopira, amikor én az igazak álmát aludtam (volna) és ami még sose történt meg, David ébredt fel rá előbb mint én. Akkor átcaplattam hozzá, megszoptattam, visszacaplattam a hálóba, de már elég nehezen tudtam elaludni. Repeat hajnali kettőkor, akkor már ott maradtam Zsuzsa mellett, csakhogy az ő ágya még nincs jól felszerelve felnőtt részére, ezért elég kényelmetlen volt. Akkor fél ötkor megelégeltem a dolgot, visszamentem a saját ágyamba, de David 5-re állította be a saját óráját, aztán a zajokra Zsuzsa is felébredt, úgyhogy sacc per kábé 3-4 órát ha aludtam ma éjjel és azt se jól.

Következő lépésben a kiságyát fogom átvinni a hálóba, és egyik oldalát leszerelve odatolni a nagy ágyhoz. Aztán Zsuzsa a saját szobájában kezdi az éjszakát, de első ébredés után vagy én maradok mellette vagy ő jön velem, mert ez így nem istenes.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt Kép

Szerintem is a közös háló lenne a megoldás ideiglenesen, amíg Zsuzsa túl van ezen a szakaszon, hogy éjjel is igényli a szopit. Legfontosabb, hogy kipihenhesd magad, aztán majd kialakul. Merthát ugye az ember tervez, azistenb@sszameg Kép

Én sem vagyok százas egyébként, Máté most aludt megint 9-5-ig, én meg mit csinálok? Nekiálltam kibontani, meg levágni apa berasztásodott haját... Egyre végeztem is vele, de már nagyon idegesített. Párszor nem fésülte ki hajmosás után, aztán már nem tudta. Olyan lüke, most legalább 10 centivel rövidebb haja lett.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Megyek még vissza kicsit Máté mellé, most szopi jön, aztán alszom, amíg ő is azt teszi Kép

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!

Tünde!
Úgy emlékeztem, hogy mintha azt írtad volna, hogy Pestre mész, és Zita addig az apukájával marad kettesben. Arra kérdeztem rá, hogy hogyan telt a kiruccanásod, és Apával jól megvoltak-e édeskettesben. Lehet, nem érthetően fogalmaztam. Mindegy.

Gergő hajnali 3-kor arra ébresztett, hogy telehányta az ágyát. Kép Szegénykém arra nem volt ideje, hogy kimenjen a wc-be. Nem tudom, hogy gyomorrontás vagy vmi vírus. Dokinő jön 11 után vmikor. Kb. az 5. lepedőt+feje alatt a törülközőt cseréltem ki, mert mindent összehányt. Láza nincs, fekszik csak szegényem. Most elaludt, megy a mosógép ezerrel. Viki meg itt a játszószőnyegén, szerencsére jól van. Arra gondoltam, ha már úgyis kijön a doktornéni egyúttal be is olthatná Vikit, úgyis itt a hűtőben a szuri, és akkor nem holnap du kéne levinnem a rendelőbe. Csak hogy teljesebb legyen a nap.. Kép

Dóri & Viki 18+3 & Gergő júliusban 8 év
Vendég

Szegény Gergő! Kép
Megy neki a drukk, hogy ne legyen komoly baja, Vikinek meg az oltáshoz, hogy jól viselje.

Aha, valszeg sikerült a szopi...

Máté forgolódott, rötyögött, rugdalózott, aztán sírás ezerrel, kicsit masszíroztam az ínyét, az látszólag jól esett neki, de végül vígasztalhatatlanul bömbölt szegénykém, mászkáltam vele egy sort, most a játszószőnyegén fogdossa a lábait, és üti a majmot.

Chamomilla olyan qrva lassan oldódik, hogy összetörtem porrá két kanál között, remélem, nem tesz neki túlságosan rosszat, hogy fémmel érintkezett. Remélem, nemsoká aludhatunk.

Pusz

Sisotris és Máté
18+5

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!

Utólag is nagyon boldog névnapot a Zsuzsa Babáknak és a Zsuzsa Mamáknak!KépKépKép

Jucc!
Így már érthető a vendégjárás, de akkor is Kép
Na mindegy, gondolom már túl vagytok rajta.
S Balázst is kárpótoltad egy kis Norbi 2-es madártejjelKépKép

Nyúlné!
1000 arcú Kisnyuszid nagyon helyesKép, s a képeken úgy tűnik, hogy már túl van a nagy baleseten!

Viki!
Peti most is nagyon ügyesen gyakorol. Kész kis erőművész!Kép

Kuha!
Nagyon klassz az "Apa kedvence gumiépítmény"!Kép
De azért gondolom, majd megmutatja Gergőnek is, hogy hogyan kell vele/rajta játszani!Kép

Benianyu!
Hogy vagytok????
A babaszoba napi cikke a különböző köhögési típusokat írja le. A hörghurutos is benne van.
Mondjuk nem hiszem,hogy Neked újat tudnak mondani, mert ha jól emléxem Ti pont a Madarász u.-ban voltatok, s a cikket is ott állították össze. Remélem azért javult már Danigombóc állapota, s Te is tudtál pihenni egy kicsit.

Andi!
Réka is csíp, mar, karmol ezerrel. Múltkor úgy megkarmolta a csuklóm, hogy kiserkent belőle a vérKép
Még aznap du. muszáj volt levágni a körmét, de nálunk az nem egy 2 perces produkció.

Barbi!
Nagyon édesek a Fiaid! Külön-külön is, de így együtt!!!KépKépKép

Rókica!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem nem is várhattad el Zsuzsától, hogy egy éjszaka alatt megszokja az új helyzetet! Remélem, a köv. felvonás majd jobban sikerül!Kép.

Dóri!
Jobbulást Gergőnek!

Na megyek, hasznossá teszem magam egy kicsit, mert 1000 a dolgom. Anyukám ma feljön hozzánk, s itt lesz 3 napigKép
Dobok fel egy friss képet Rékáról, ne hogy elfelejtsetek BennünketKép!
Kép

Vidám, mosolygós napot Mindenkinek!

Cinka + Réka 22+4

KépKép
cinka

Sziasztok.
Hú,lányok veletek aztán nem egyszerű lépést tartani.Kép
Nincs annyi időm,hogy visszaolvassak mindent.

Kuha.
Nagyon jó a gumiszoba.Hol lehet ilyet venni?

Dori.
Gergőnek jobbulást.

ancsi26

Sziasztok!

Prüntyi!
Remélem Tünci ügyesen rendbehozza a cicidet és nem lesz belőle komolyabb bajod! Kép

Dóri!
Gergőnek jobbulást! Kép Vikinek pedig az oltáshoz szorítunk! (Peti holnap kapja az 5 hósat Kép )

Rókica!
Peti még szinte soha nem aludt egyhuzamban 3 óránál többet éjszaka (és ő is a kiságyában alszik), tudom, hogy ez nem vígasztal, csak leírtam.

Sis!
Fogacskák Kép Bújjanak ki mielőbb!

Barbi!
Nagyon helyesek a fiúk együtt! Kép

Viki+Peti 5 hó+ 4nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: