A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Ennyi kismamit megkönnyeztettünk... én is bömböltem tegnap amikor csak kezembe vettem a kis holmikat de ezek valahogy mégis örömmel telt könnyek... felhívtam a férjét és megköszöntem neki... szegény bácsika nagyon el van kenődve. De valahogy azt is éreztem, hogy ő is megsejtette ennek az örömét, szépségét is...

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="aa00aa">FifianyuKép
Címem a profilomban, írj bátranKép</font>

indianyo

Babetta! Megy a drukk neked is! Kép

KépKép
nicika

Csajok,
Teljesen magam alatt vagyok, nem elég hogy a coccus eredményem pozitív lett, de most kaptam meg az ellenanyag vizsgálat eredményét is ami szintén pozitiv vagyis a véremben ellen anyag mutatható ki. Valaki tud erről valamit írni, hogy ez mivel jár. Az elején iolyan jó indult minden most meg minden eredményem sz@r. Mi jöhet még ez után?

Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok Kép
Eszti Kép
Hatalmas drukk nektek Kép Ügyesek legyetek Kép

Adri Kép
Nagyon szép a honlapotok Kép
Már bepakoltál? Nekem még a beszerés sincs meg Kép Lehet, hogy le vagyok maradva egy cseppet Kép

Bartika Kép
Jól vagyunk, zajlik az élet Kép
Zserbót kéek fénypostán Kép

Mamacaka Kép
Nagyon szép ez a történet és tényleg nagyon kedves a néni, hogy utolsó munkájaként még kötött egy ruhácskát a fiadnak Kép
Nem semmi pocakod van Kép

Babetta Kép
Hű, ez már nagyon izgi Kép Drukkolok, hogy induljanak be a fájások és Levike mielőbb a kezedben lehessen Kép

Annácska 34+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok! Vigyázz!!! Hosszú!!
Tegnap délben hazajöttünkKépKép Köszönjük szépen a sok drukkot és gratulát! Szerintem a drukkok nagyon hatottak, mert ahogy letelt az antibogyó hatóideje + kiszabadult a doki egy másik szülésből hevesen beindultak a dolgok Kép Ettől ugyan a babó kicsit ütött-kopottan érkezett, de ez nem akadályozta meg abban, hogy 10/10-es Apgarja legyen.
Természetesen gyönyörű KépKépKép Étvágya, és háborgatáskor a hangereje is igazolja a Farkas név jogosságát - bár Apacska kérése, hogy inkább Gergőzzük. (Öööö KépKép Párszor már szólítottam Lucának is...)

A sztorink: ugye csütörtökön körbejártam uh-t, nst-t, dokit. És egész délután este oylan bizonytalan érzésem volt. Hol úgy voltam, hogy megyünk szülni, hol úgy, hogy á, ma se lesz semmi, de tán a héten se. Végül ez utóbbi vélemény hevében bedagasztottam egy adag fánktésztát, hogy reggel kisütöm, és visszük Luca farsangjára. De közben is óránként 2-3 jóslóm volt. Nagyon kis finomak és rendszertelenek voltak, egyszerűen nem bírtam kiigazodni rajtuk. Az egésszel az volt a fő aggodalmam, hogy legyen bent legalább négy órám a két antibiotikum megkapására (amiről aztán az életben kiderült, hogy 8 óra, mert 2 szuri és 2*4 óra várakozás)
Végül is riasztottuk apukámat, még egyszer átnéztem a pakkot, aztán amikor Apu befutott, felébresztettem Rékát, hogy elköszönjek tőle (Lucát inkább nem - ő nem önellátó a visszaalvásban) Aztán irány a kórház. Felvételkor bő kétujjnyi "multipara" méhszájat talált az ügyeletes doki. (További gratulácó a drukkolóknak: a titkos favoritom volt ügyeletben KépKépKép) Most jött lelkileg a legnehezebb része: uis aludni küldtek minket - de ágyat csak nekem adtak Kép Nagyon nem erre készültünk. Végül is Apacska hazament, én meg lefeküdtem, és viszonylag jót aludtam. Reggel aztán számomra is kiderült, hogy a második adag antibigyó után még 4 órát ki kell várni. Így azért jogos volt Apacska hazaküldése - sőt, ha képben vagyunk e tárgyban, eleve úgy is készülünk, hogy csak bead a szülőszoba ajtaján Kép aztán vissza jön, ha action van.
A reggeli vizsgálat után az az ítélet született, hogy 11-kor, amikorra várhatóan kialakul az antibiotikus védelem, burokrepesztéssel indítják a szülést. Hacsak az úrfi másképp nem dönt. (Méhszáj változatlanul bő két ujjnyi, Borcsa multipara KépKépKép Gergő gyerek jó fiú, minden kontrakció után megpróbálja kinyújtani a lábát Kép Szóval vélelmezhető volt, hogy ő jól van. Nem sokkal 11 előtt a mésik "gazdátlan" kismami váratlanul beelőzőtt, így az indítás némi halasztást szenvedett. Végre déltájban felbukkant az ügyeletes szülésznő, közölte a felküldendő ebédeket összeszámoló nővérkével, hogy én nem ebédelek, hanem szülök KépKépKép. (Láttam az aznapi ebédet - egyértelműen nekem volt jobb programom KépKépKép) Aztán jött a fincsi beöntés KépKépKép Majd 100 gát zárt lábbal a szerencsére szabad WC-ig. Apacska közben beszerezte az eldobhatós műtőshacukát - bitang jól állt neki KépKépKép. Irány a rózsaszín szülőszoba, ctg-re fel. Eleinte egész jól elröhögcséltünk, aztán jöttek a komolyabb 5 percesek, itt kezdődött a kemény része a dolognak, mert próbáltam úgy helyezkedni, hogy a) nekem se legyen túl rossz b) a gép is mérjen, de ez nem bizonyult túl kivitelezhetőnek. Aztán Apacska kerített valakit, aki leszedett a pórázról. Akkor viszont hamarosan előkerült a doki. Repesztésre fel! (Én buta - el kellett volna kéretszkedni egy kis zuhizásra+fél tábla csoki becsápolására uis. kezdtem éhes lenni)
Mókás közjáték: Borcsa fekszik a szülőágyon, szétvetet felhúzott lábbal, egyik térdénél szülésznő, másik térdénél orvos, orvos félkézzel matat, másik kezében kecses sasliknyárs a repesztéshez. Megdöbbenve tapasztalja, hogy a tudomása szerint éjfél óta változatlan méhszáj biza elkezdett nyílni. Ránéz a ctg-re, elvben 5 perces fájások - akkor várjunk egy fájást. Úgyhogy szoborcsoporttá merevültünk KépKép Fájás sehol. Doki kérdezi, hogy ugye nincs védőkupak a tűn, mert a múltkor is hogy járt... Nagyon kellett röhögnöm Kép Aztán megoldódott a burokrepi fájás nélkül is. Ctg-re vissza Kép fájások rendezett 2 perces sorokban elő - azért némi szünettel. Elhangzik pár gyilkos fogadalom a készülék feltalálójával kapcsolatban, aztán végre!!! átlendültem a holtponton, és már csak szültem. Bejött a doki, rámnézett - ekkora oldalt feküdtem, fájásszünetben egyenesen, fájáskor kifliben. "Hát Bori, mondta, hogy gyorsan szül!" Bekiabálta a szülésznőt, Apacska segítségével átalakították az ágyikót szülőszékké. Innen némiképp zavaros a kronológia - némi segítséggel sikerült felvenni a "szülőpózt", Gergő pedig megkezdte a nagy utazás utolsó szakaszát.
Fájás - nagy levegő - nyomás - és újból
Kedves közjáték: Orvos fájásszünetben: Bori nyissa ki a szemét, nézzen rám! Nagyon jól csinálja, mindjárt meglesz a kisbaba!
Aztán jött a neheze - a gátvédelemhez megfelelő ritmusban nyomni, sóhajtani, hogy legyen idő elrendezgetni a dolgokat a babó feje körül.
Mókás közjáték: Szülésznő Apának: adja oda a vesetálat az olajjal. Doki felnéz: az a fehér műanyag ott középen Kép
Innen aztán olajozottan mentek a dolgok KépKép És hamarosan kicsusszant a kis Királyfi. Én meg felültem, és ujjheggyel megsimogattam a kis pihés-maszatos fejét. Békes lett minden hirtelen. Vártuk, hogy a köldökzsinór abbahagyja a lüktetést, aztán csipesz, és a szülésznő megmutatta Apának, hogy hol vághatja el a köldökzsinórt. Aztán megkaptam a hasamra, és együtt betagargattak minket. További nyugis várakozás közben a szülésznő néha kérdezgette, hogy érzek-e már görcsöket. Hát, nem. Befutottak a csecsemősök, átvették Gergőt, jött a fürdetés, méricskélés, öltöztetés. Apacska dokumentált Kép De én is láttam-hallottam mindent, mert a babaellátó részleg is bent van a szülőszobán Kép.
Aztán kiegyeztünk a szülésznővel, hogy még SOHA nem éreztem a lepényleválást, akkor kitapintotta (hasfalon át) hogy már megtörtént a lepény leválás. Õ maszírozott, én nyomtam, a lepény meg kicsusszant. Szépen épen Kép.
Akkor jött a feketelevesKép Borcsa rendbetétele. (Bezzeg Apacska! Megkapta a szépen felöltöztetett fiacskáját dajkálni.) Sebaj, sérülés se bent, se kint, méhtörlést túl lehet élni, főleg ha csak minden 3. szüléshez jár Kép
Mókás közjáték: Én spec. az akasztófa alatt rötyögni szeretek, az orvos meg teljesen partner volt hozzá Kép A szülésznő megjegyi Apának, hogy nézze csak, úgy évődünk, mint az öreg házasok. Apacska kontráz - igen, kezd is gyanakodni... Szegény doki meg drámaian zavarba jön Kép Pedig ez csak réges-régi családi poénkodás közöttünk. Kép
Végül elkészültem sérülés se kint, se bent, öltés egy szál se, minden a helyére került Kép. Visszaalkították alattam az ágyat, a szülésznéni letakarította rólam a maszatot, és végre visszakatam a babácskámat és nekiálltunk szopizni. Volt még némi bonyodalom szédelgéssel és vérzéssel, de végre hozzájutottam a rég nélkülözött fél tábla csokikámhoz+némi utólagos oxitocinhoz, és egy-kettőre rendeződött minden.
Aztán átkerültünk a gyerekágyra - egyenlőre külön-külön, azzal a meghagyással, hogy még kb. 2 órát Gergőt meg kell figyelni, addig próbáljak aludni. Úgy is tettem.
Aztán megkaparintottam kicsi fiamat, de Borcsa és Gergő kalandjait a gyermekágyon majd a folytatásból tudhatjátok meg KépKépKép

Borcsa + Gergő Farkas (5 napos)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Esztinek megy a drukk, lehet már babázik. Kép

Babetta neked is drukk, hogy beinduljanak a dolgok!
50-70-es fájás az tök jó. Nekem annyira semmi nincs, hogy csak na. Úgyhogy lányok hajrá mindenkinek (persze csak akinek már itt az ideje), én már úgy látszik egybe maradok. Holnap ismét ctg.

Becsi nálad mi a helyzet?

Szilvi
40+5

Szilvi és Katababa
szisz2

Most hívott Eszti!!!

Bence 16,15-kor megszületett! 58 cm és 3 kg! Nagyon aranyos! Mindketten jól vannak!

Sikerült a gátvédelem, sérülés nélkül "megúszta" Eszti!!!

Szívből gratulálunk az új családnak, sok boldogságot!

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">MamackaKép Csak nem Szentendrén kirádultatok a mackóval?Kép

AnnácskaKép tegnap elfelejtettem reagálni: Sajnos én nem tudok hétközben sétálni, napi 12-13 órát dolgozom kötelezően gépközelben, este sötétben meg már nem merek kimenni sétálni. De hétvégén majd pótolomKép

Nagyon sok kórházban hason altatják a babákat - láttam ilyet saját szememmel - bár nem minden baba szereti, de a nyak- és hátizomnak fontos a hasonfekvés is. Első gyereknél hajlamosak a mamák aggódni, ezért nem altatnak hason, aztán majd belejönnekKép Előbb-utóbb úgyis jelez a baba, hogy mit szeretneKép</font>

indianyo

Eszti
Nagy gratula Bencéhez!!!! Kép Sok boldogságot az egész csalának!

Szilvi és Katababa
szisz2

Köszi LÁNYOK a sok drukkot, szeretnék menni ,de lehet hogy úgy járok mint Eszti hogy itt ülök 10 nap múlva is. Majd jelzek, ha megyek. Most beülök az ágyba, nem fekszek, ülökKépKépKépKépKép

Esztiről még nincs hír?

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Némi reagálás is:
Csema nagy-nagy gratula! Gyönyörű Szofi baba KépKép

Babetta, Eszti! Ha még kellenek KépKépKép Drukkok! KépKépKép

Mamacka! Gyöynörű történet, csodás kisruhák Kép Én se nagyon láttam a monitort, ahogy olvastam...

Borcsa + Gergő

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszerint Esztinek és Bencének már gratula KépKépKépKép
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszti
Nagy gratula!!! Ügyes voltál!!KépKép
Sok boldogságot az egész családnakKépKépKép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta, Szisz, többi finishelő: DRUKKOK!!!Kép

Alina nem írt valakinek?

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">BorcsaKép Nagyon köszönöm Neked a beszámolót, az a helyzet, hogy kedvet kaptam a szüléshez, amióta bementélKépKépKép Látom, Farkaskoma férfiasan levezényelte a dolgokat, így is kellKép

Eszti Kisbencéjét pedig Isten hozta aezen a világonKépKépKép</font>

indianyo

Annácska!
Nem vagy lemaradva, csak én vagyok ilyen túlbuzgó!KépKép

Borcsa!
Nagyon tetszett a születéstörténet! Gratulálok mégegyszer! Most már lassan elkezdek izgulni, hogy nekem milyen lesz...

Eszti!
Nagy-nagy gratula Bencéhez! Nagyon ügyesek voltatok!

Megyek, főzök teát apucinak, mert szegény lázas beteg, és még csak most fog hazaérni a munkából.Kép

Szép estét és jó éjt mindenkinek!
Adri

Kép

Kép
adriana

Eszti Bencéjét nagy nagy szeretettel üdvözöljükKép

Zsu&Bence&KAtica

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Eszter: szívből gratulálok, Isten hozta a kis Bencét a világon. Kép

Borcsa: köszönöm szépen a történetet, nagyon tanulságos.

Mamacka: végigsírtam, annyira beleéltem magam a történetbe. Igen, vannak még ilyen emberek és lesznek is mindig. Kép

Szép és nyugodalmas estét mindenkinek.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Eszti: óriási gratula nektek! Kép Gyors felépülést és sok tejet nektek!!!

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

<font color="119911"> Eszti és Peti,

nagyon nagy gratula Nektek! Szép hosszú ez a Bence baba! Kívánok Nektek sok-sok tejcsit! Legyetek nagyon boldogok hármasban!!!Kép

Borcsa,
köszi szépen, hogy megosztottad velünk a történeted! Kép
Babetta,
nagyon drukkolok Nektek!!</font>
angi79

Aztaaa, pörögnek az események! Nagy gratula Esztiéknek!!! Nem semmi az az 58 cm... belegondoltam, hogy ha Pötyi is ekkora lenne, akkor eleve az összes kapott 56-os rucit tehetném félre... Kép

Borcsa! Isten hozott benneteket Otthon! Apának is felolvastam a szülésedet, hát fogtuk a hasunkat a röhögéstől... Kép Annyit kérdeznék még hozzá, hogy az antibigyót a kókusz ellen kaptad? Mert nekem mintha infúziót mondott volna a dokim, hogy majd kapok.

Mamacka! Nagyon megható volt a történeted, valahol mélyen nagyon jó érzés, hogy vannak még ilyen emberek. És így a néni tovább él majd általatok és Áron baba által, mert ha elmesélitek majd neki, ő is fog rá emlékezni később. Kép

Adri! Gyógyulás Apának!!! Olyan sok most a beteg... Kép

Annácska! Nem szabtad túl bő lére, hogy hogy vagy, hallod-e! Kép
Itt küldöm neked a zserbót! Apának annyira ízlik, hogy azt mondta, ha nem lennék már a felesége, most térden állva könyörögne... Kép

Alinával mi lehet?

Puszi:

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: igen, a kókuszra. Ez a Szent Imre kórházi rutin. Ha pozitív vagy nincs lelet, felvételkor kapsz valamelyik vénádba egy csinos műanyag kütyüt (kanül, branül???), abba meg 4 óránként antibiotikumot+heparint? tán azt, hogy minél tovább használható maradjon a véna.
A csúcsforgalmi napoktól eltekintve, amikor kénytelenek egy-egy pechesebb mamát kénytelenek a ctg őrizetére bízni, igyekeznek nem gátolni a vajúdókat a szabad mozgásban.

Mellesleg feltalálhatná már valaki a blutooth technológián alapuló ctg-t KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszti!
Hatalmas nagy gratula Bence babához, nagyon ügyesek voltatok, sok sok boldogságot és tejcit kÍvánunk!

Bartika,
Csodálatosan néz ki a zserbód, mit nem adnék egy falatért.

Zsu69

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Eszti GRATULA a kis BENCÉHEZKép!!!
Babetta közeledik a mi időnkKép

Becsi
becsi
Iklad

Szisz!

Én várom Babetta felmérje a helyzetet a kórházba, foglaljon nekem szobát és ágyat aztán megyek.......Kép
Igaz egy nappal előbbre vagyok kiírva....

Semmi.........

Kiakadok ha én is leszek 40+4
becsi
Iklad

Tünde,
nekem ugyan még nincs meg a babám (illetve megvan, csak még bent! Kép), de én úgy tervezem, hogy hanyatt fekve szeretném altatni. Aztán majd jön valahogy. Kép

Csema,
Szofi tündéri! Kép

Babetta,
hűű, ez naaagyon izgi, sok sikert! Kép

Mamacka,
én is ezt hallottam a bölcsőhalál egyik lehetséges okáról, és mivel nekünk nem lesz légzésfigyelőnk, ezért vagyok a hanyatt-altatás mellett. Ha minden szopi után böfizik egy jó egészeségesen nagyot, akkor talán nem lehet olyan gond, hogy esetleg visszajön olyan mennyiség, hogy az veszélyes lenne.. Nem tudom.. Talán nem.
Nagyon jók a képek rólad, jó nagy a pocakod! Kép És a maci sem semmi! Kép

Zsu,
sajnos nem tudom, hogy mi a teendő ilyenkor... Én is RH neg. vagyok, de nekem eddig még mindig jó lett az ellenanyagszűrésem. Legalábbis a legutóbbi még az volt, nem tudom mikor nézik legközelebb. Talán a 36. héten?? Nemtom. Fel a fejjel. Időben észrevették, tudják a dolgukat a dokik, hogy mit kezdjenek vele.

Borcsa,
hát mindamellett, hogy nagyon érdeklődve olvastam a szüléstörténetet, nagyon sokat mosolyogtam rajt! Ilyen vidáman még nem olvastam egyet sem! Nem csak a topikosok közül, hanema korábban olvasottak közül sem! Kép Gratulálok, örülök, hogy ilyen élmény volt kicsi fiatok születése! Kép

Eszti,
gratulálok Bence születéséhez, sok erőt, egészséget és tejcsit kívánok nektek!
Puszi: Viol.
Kép

nadine81

Eszti Kép
Hatalmas gartula Bence babához Kép Isten hozta a világban Kép Nagyon ügyi voltál Kép
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit nektek Kép
Kép

Borcsa Kép
Nagyon köszönjük a történeteteket Kép
Gratulálok nektek mégegyszer Kép

Barti Kép
Engem is le lehet venni a lábamról egy tál zserbóval Kép Nagyon jól néz ki Kép
Igazad van Kép
Pocaklakó nagyon sokat mocorog, a lábacskáját szinte folyamatosan lehet érezni Kép Néha úgy érzem nem jó irányt választott és az oldalamon akar kibújni Kép Lányom nagyon oda van érte, folyton puszilgatja, meg ölelgeti a pocimat. Azért nagyon várja már a megszületését, néha türelmetlenebb mint én Kép

Annácska 34+2

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Borcsa
Nagyon tetszet a történet én is mosolyogva, olvastam. Jó a beszélőkéd.

Bartika
Én is kérek zserbót!

Mamacka
Megható a történet, és nagyon nagy a pocid.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Eszti! Hatalmas gartula ehhez a hozzú fiúhoz!!!! Sok-sok örömet és tejcsit kívánok nektek!!!

Mamacka! Hihetetlen! Én is elpityeregtem magam. Látod, mindig van, aki rád gondol, még akkor is, ha nem épp az, akit te szeretnél. Kép

Borcsa! Köszi a történetet!!! Kép És még egyszer gratula! Kép

Beszereztem az utcsó előtti dolgokat is: van már pelenkázó szekrényünk, pelenkzó lapunk, zenélős forgónk és még lepedőt is vettem ma. Kép Nagyon aktív voltam. Kép Már tényleg csak az apróságok kellenek és totál készen várja Hannát a szobája. Kép

Aki szülne, annak drukk, aki aludna, annak jó éjszakát! Kép

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Sziasztok!

Hát ma se tanultam sokat, még kéne legalább egy nap, de nem ötösre hajtok!

Eszti!
Hatalmas gratula a kis Bencéhez! Sok boldogságot!

Mamacka!
Nagyon megható történt veletek, és gyönyörű kötött holmik! (Kötési szemmel: borzalmas nehéz ilyet kötni.)

Borcsa!
Igazán vidám születéstörténet! Remélem a miénk is ilyen lesz!

Mi ma vettünk kiskádat, sikerült neki helyet találni a lakásban. Apa végig énekelt, amíg hazahozta, annyira örült, hogy kádat vehet a lányának.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

http://kep.tar.hu/vok/50167934/19946348#2

Ha érdekel valakit, ez Hanna szobája. Kép

Puszi

Eszter
Kép
Kép
vok

Ami azt illeti, kb. egy óra kivételével (amikor a tágulás java zajlott) tényleg nagyon vidám szülésem volt Kép Kép. Mondjuk ahhoz képest, hogy beszéltem Nanduval is arról, hogy esetleg itthon szülnék... Van némi feldolgozni valóm.

Luca olyan aranyos volt, amikor először bejöttek a kórházba: kereste a pocakom KépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Eszti: ÓRIÁSI GRATULA!!!!! Végre Te is a kezedben tarthatod a kisfiad!!!! KépKépKép

Borcsa: Köszi a történetet!! Nagyon jó volt olvasni, főleg így szülés után nemsokkal. Kép

Babetta: na, reggel írsz még vagy már bent leszel a kórházban??? Drukkolok az utóbbihoz!!

Annácska: édes lehet a lányod, biztos nagyon fogja szeretni a kis öcsikétKépKép

Nadine: teljesen hanyattfekve is jó esetben oldalra fordítják a fejüket. Mondjuk nálunk a kiadós büfik után is szokott lenni egy kis bukás, úgyhogy erre oda kell figyelni!!

Bettinát egyébként nappal oldalt fektetem, de éjjel hason alszik.

Nicika: mikor hasra rakom, akkor néha szokott nyüglődni, de ez nem azt jelenti, hogy utál hason lenni, mert olyankor pár perc múlva jön egy nagy büfi pici tejjel. Utána elnyúlva megkönnyebbül. Szoktam finoman simizni a hátát és azt élveziKép

Zsu: nekem is volt ellenanyagom! Leírnád a vércsoportodat és a párodét is? Milyen ellenanyagot találtak?
Nálam anti-D elenanyag volt, ami az RH poz. vér ellen van, de szerencsére a baba RH neg. úgyhogy nem okozott gondot. (a férjem és én is RH neg. vagyunk)

Bartika: ne márKépKép A plusz 20 kilómnak ami az utolsó két baba után most rajtam van ez nem tesz jót!!KépKép

Adri: jobbulást Apucinak!!! Maradjon ágyban ha beteg!!

Anita, Angi: Bettina is szokott szörcsögni és észrevettük, hogy valami be van olyankor száradva az orrában. Peti az orrszívót szájjal megszívta és ki is jött egy kis "tejtakony".
amikor büfiznek, akkor a tejci az orrba is felmehet és odaszárad. Egyébként nálunk Peti hatékonyabb, mint a porszívóKépKép

Anita: én Dorinának adtam anno Infacolt szopi előtt, nem mindig használt, de 4 hónapos korára teljesen elmúlt a hasfájás. ilyenkor nem könnyű a babákkal, de kitartás!!!!!! Próbáltad masszírozni?

Ma voltunk orvosnál, mert nagyon csúnya volt már a baba szeme. Könnycsatorna gyulladása van, adak rá szemcseppet. állítólag ez szülés közbeni fertőzés miatt van. Remélem hamar elmúlik!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Zsuzsófi: nálunk is minden lány előbb-utóbb hasonfekvő lett. Mondjuk én a fejforma miatt is hasonfekvő párti vagyokKép

Vok: szép a bútor!Kép

Mamacka: jó nagy a pocid!! Nemsokára a maci helyett a babucit hordozhatod!Kép

Vas Ildi: ha jól emlékszem a Te kisfiad nem tud nélküled aludni? Nálunk eddig Dorina jött át néha a mi ágyunkba mellém. Most ez úgy oldódott meg, hogy Peti Dorina ágya mellé tett egy szivacsot és ott alszik a gyerekszobában. Én meg a picivel vagyok a hálóban. Pár napja már egyedül is elalszik, de a szivacsot letesszük mellé és csak akkor megy át Peti ha felír.
Nálatok hogy lesz??

T.

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok lányok!

Én már itt is vagyok, pici fiúnk most éppen alszik. Már háromszor szopizott, ami egyelőre még csak éppenhogy, mert ugye előtejecske van, de ügyesen csinálja. Mindhez segítséget kértem, hogy az első szopik jók legyenek. Eddig jól alakulunk. Amúgy a többi időben még aludt, éjszaka is. Csak én nem, mert nem tudtam mást csinálni, mint gyönyörködni a pici fiamban, persze pityorogtam is. Egyszer picit nyekergett, és akkor a hasamon folytatta az alvást, na az nagyon tetszett neki. Amúgy együtt aludtunk, magam mellé vettem az ágyba, nem is tudtam volna elengedni.

Köszönöm a drukkokat és a gratulációkat, nagyon jól esett! Kép

Nagyon jól sikerült a szülésem, nagyon szép élmény volt, és már most nagyon jól érzem magam. Mindenkinek ilyen szülést kívánok, bár nem volt egy könnyű menet, mert 3 centiről nem akart tágulni, és esélyes volt a császár, aztán valamilyen csoda folytán fél óra alatt kitágultam 9 centire, és onnan nem volt visszaút. De addig.....és reggel 6 óta 2 perceseim voltak, szóval eléggé kifáradtam délre. A dokim EDA-t javasolt, és nagyon jól is sikerült, tudtam pihenni egy másfél órát. Persze azért is adták, hátha a 3 centin dob egy kicsit, de erre sem mozdult a méhszájam. Viszont kaptam egy kis időt, amíg újra erőt gyűjtöttem.

Na, de nem akarok én most szüléstörténetbe fogni, mert ez ennél sokkal, de sokkal, de sokkal részletesebb és gyönyörűbb volt, csak a friss élmények még dolgoznak bennem.

Egy pár képet felteszek.

Ha nem lett volna ott velem a párom, biztosan nem tudom végigcsinálni ilyen klasszul, hihetetlen erőt adott, és nyugalmat, és amikor megláttam a könnycseppet a szemében, ahogy a fiára nézett, azt az érzést nem tudom leírni! Képj
Apa egyébként nagyon ügyi, olyan természetesen nyúl a fiáért, hogy csak na, büszke vagyok ám rá.

Jövök majd még, apa behozta nekem a laptopot, így ha lesz időm, majd benézek.

Puszi és mindenkinek köszönöm!
Egy pár kép rólunk. Rajta van anyukám is az egyiken. Kép

Kép

Kép
Vendég

Kép

Kép
Vendég

Eszti: gyönyörűek a képek Kép Gratulálok még egyszer Kép
Most már elárulom neked, hogy anno a kiírásod miatt, te voltál nekem a határkő, hogy csak utánad szülhetek Kép És milyen szépen hoztuk is Kép Tegnap megszületett Bence, én meg mától finiselek Kép Köszönöm!
cory 37+0 Kép

cory
Budapest

Eszti,
Hatalmas nagy gratula!!!!! A képek önmagukért beszélnek, annyira látszik a boldogság az arcodon na meg az apuci ahogy fogja és nézi a gyönyörű kisfiát, csodálatos érzés lehet. Az ember ezekből merít erőt hogy neki is hamar eljön a nap, és ugyanezeket átélheti.
Sok sok örömet, boldogságot na meg tejcit kívánunk!!!

Tünde,
A mi vércsoportunk Rh+ és eddig nem volt baj az első szűrésnél.Nem tudom , hogy ez most mi lehet
Ma kell menni az OVSZ-be hogy megnézzék milyen ellen anyag van a véremben de azt hiszem az is egy hét mire kiderítik, nekem meg a szülésig van 2 hetem remélem nem lesz késő semmi. Meg azt nem tudom hogy a babámra ezek az ellen anyagok mennyire veszélyesek és ha találnak is valamit akkor azt szülés előtt vagy után adják be. Nagyon félek és aggódom és stb... Remélem az orvosomat utolérem ma a korházban és elmagyaráz mindent.

Puszi Zs69 37+6

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Eszti, hatalmas nagy gratuláció Bencéhez!!!!!
Nagyon ügyesek voltatok mindketten, és hogy első gyerek gátvédelemmel, le a kalappal!!!!! Kép
Grtaulálok mégegyszer!!!
Szépek vagytok a képeken!!!

Borcsa, nagyon jó volt olvasni a szülésedet, remélem, nekem is ilyen jó élmény lesz megint a szt. imrébenKép

Mamacka, nagyon kedves volt a néni, annyira jó, hogy ilyen emberek vannak(voltak)még.
Nagyon meghatóKép

Tünde, igen, Olivér az, aki velem alszik, de nem egy ágyban, hanem a saját(már nem rácsos) ágya van a mi franciaágyunk mellett, és így elvan tök jól.
Nem ébred fel már éjjel, nem bőg, esteleg ha kell valami, ott vagyok, betakarom...stb.
Ha megszületik Natasa, akkor én vele külön leszek egy darabig a kisszobában, egy másik franciaágyon, nem is lesz az emeleten kiságya, csak lennt a nappaliban.
És ha Olivér nrm marad meg az apjával a mi szobánkba, akkor hozzuk át az ő ágyát is hozzám meg a picihez.
Ez a tervKép, aztán meglátjuk mi lesz belőleKép

Ma nem hiszem, hogy jövök, vendégeim lesznek(fogyókúrás topik), és sütök nekik egy jó kis máglyrakástKépKépKép

Puszi mindenkinek

Ildikó 34+6
vas

Jó reggelt, Mamócák!

Jól megríkattatok így reggel, először Mamacka megható történetét olvasva, aztán a gyönyörű babák képeit és a szüléstörténeteket olvasva bugyogtak a könnyek...

Gratulálok a friss anyuciknak és apuciknak, legyetek nagyon boldogok!!!Kép

Babetta,
sokat gondolok rád/rátok, ügyes leszel, meglátod!!!

Borcsa,
nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet, jókat vigyorogtam rajta, pedig biztos, hogy voltak nehéz perceid is. Kép

Vikó,
tessék felállni munka közben és egy picit levegőzni! Szigorú leszek, és rá fogok kérdezni minden nap!Kép Az a fránya munka meg fog várni.

Zsu,
nekem az elején volt pozitív az ellenanyagom, aztán a 2. szűrés negatív lett, ma sem tudjuk, miért. Az is lehet, a labor tévedett.

Megyek ügyet intézni, majd még jövök.

Valaki tudna egy Nicika-tábla címet dobni? Köszönöm!

Lyly
38+1

Kép

Kép

Kép
lyly

<font color="119911"> Eszti,

nagyon jó volt olvasni a soraid! Örülök, hogy a szülésed úgy alakult, ahogy szeretted volna. Klassz, hogy ennyire jól érzed magad és nem csodálom, hogy nem tudtok betelni ezzel a kis szépséggel! Nagyon helyes kisfiatok van!!! Még egyszer hamalmas gratula hozzá!!
Sok puszit küldünk Nektek:
Angi és Lidi</font>
angi79

Bevallom, nagy kő esett le a szívemről ma reggel, hogy betöltöttem a 37. hetet. Örömmel rohantam az újságoshoz a Storymért Kép

Ez a Story ügy régi játék. Még egyetemre jártam, másodéves voltam, mikor először megjelent. Pont akkor, mikor geometriát kezdtünk tanulni. Az előadás csütörtök reggelente volt fél 9-től 10-ig, a Story is pont aznap jelent meg. Annyira unalmas volt az óra, hogy a jegyzetelés mellett pont el tudtam olvasni a Storyt is. Aztán a geometria 2 év után befejeződött, de a Storyvásárlás megmaradt. Komolyan hiányérzetem volt/van, ha valamiért kimarad. Aztán jött ez a terhesség, és csütörtökön töltöm be a heteket. Minden betöltött héten megjutalmaztam magam egy Storyval, és megfogadtam, ha a 37. hétre nem tudok venni Storyt, mert előbb megszületik Hármaska, akkor soha többet. Hát kivárta. Már most igazi nő? Kép

cory
Budapest

LylyKép Drága vagy Kép Felállni szoktam, mást se csinálok, mint ki-be ágyból (hasizmom, mint a kőKép a lakásban, de nem mehetek el a géptől és a telefontól, mert most taxidiszpécser vagyok. És hát azért én még mindig veszélyeztett kategória vagyok+lábujjgyuladás, szóval hétvégén is csak illegálisan sétálok ámKép

indianyo

<font color="aa00aa">CoryKép Story-storyKép
Éljen a 37. hétKép</font>

indianyo

Sziasztok Lányok!

Már meg is jöttem a vizsgáról. Kettes lett, mert a gazdaságföldrajz gazdaság része volt a tanár szerint a tananyag, a könyv kb 70%-a nem fontos. Csak nem tudom, akkor miért adták ki. Na mindegy.

Eszti!
Gratulálok a gyönyörű babához! Nagyon szépek vagytok együtt, és apa is nagyon jól mutat a babával!

Cory!
Jó ez a történet a Story-val! Én mindig ismerősökhöz mértem a heteket (csak még addig bírjuk ki, meg xy-nak ekkor volt baja, stb), régebben meg a vizsgákhoz.

Vikó!
Taxidiszpécser???

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

LiviKép Igen. Ez akadt most.

indianyo

Eszti!
Nagy-nagy gratula a szép szüléshez, és Bencéhez! Nagyon ügyesek voltatok!
És le a kalappal, hogy az Uh-ok alapján nagy fejkörtérfogatot jósolt Bencét gátvédelemmel tudtad megszülni! Fantasztikus! Kép

Titati
titati

ESZTI-CSALÁD: Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok Nektek! Bencus nagyon szép kisfiú, csodaszép család lettetek!
Eszti: Boldogság volt olvasni soraidat, köszönöm! Örülök, hogy minden tökéletesen sikerültKép

Kép

Cory: StoryKép Éljen-élje, hogy "Hármaska" ilyen ügyes kislányKép Gratula a 37.héthez!!!

Borcsa: ÉLmény volt olvasni szüléstörténeted! Gratulálok hozzá!Kép

Vok: Nagyon szép Hannácska szobája!

Mamacka: Nagyon szép nagy pocid vanKép

Tünde: Köszönöm a sok segítséget! Jobbulást Bettina szemecskéjének!!! Sok-sok gyógymanó!!!

Vikó: Aztán vigyázni az illegális sétávalKép

Lyly: http://web.t-online.hu/nicika/Tabla.htm

Anita és Botond (12 napos)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok,Kép
Csak egy gyors bejelentkezés.
Szívből gratulálok minden friss anyukának, sok-sok boldogságot a babákhoz!!Kép

Mi is jól vagyunk. Jövő héten kezdődik az NST.
Még febr 28-ra előrehoztam egy szigorlatot,arra kell tanuljak. De március egytől már semmi dolgom nem lesz.Kép Csak sokat aludni és várni Henit.

Lyly,
web.t-online.hu/nicika/Tabla.htm

Szép napot mindenkinekKép
Olgo+Heni

Kép
olgo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?