Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Kislányom három éves elmúlt és mostanában szeretném beiratni tornázni. Még egyáltalán nem tudom, hogy pontosan hová és mire, ezért kérek egy kis segítséget. Ha valaki tud címeket, telefonszámokat, örömmel venném. És még valami. Érdemes ilyen korán elkezdeni a sportolást?
Kertész Tímea.
Kertész Tímea
 


Tímea, szerintem játékos ovistornára van szüksége az ekkora porontyoknak, ami a legtöbb oviban van. Ha szakember nincs is mindenhol, de lelkiismeretes óvónő is elegendő ahhoz, hogy megkedveltesse vele a mozgást.
Gabó
 


Sziasztok!

Én például a síelésről azt hallottam, hogy állítólag 5 éves korig nem szabad a gyereknek síelnie, mert kárt tesz a térdízületekben.

Én sulis kora előtt biztos nem fogom tornáztatni a fiam. Szerintem ilyen kis korban még nem tudnak úgy koncentrálni a mozdulatok összehangolására, és a folyamatos ismétlésre (legalábbis az én majd' 3 éves fiamnál ezt tapasztaltam, amikor néha otthon játékosan együtt próbáltunk tornázni...).

Nektek mi a tapasztalatotok?

Üdv: Krisztina
Krisztina
 

 
 

Sziasztok!
Én sem valami nagyon-nagyon komoly sportra gondoltam. Kis laza mozgásra, táncolásra esetleg néptáncra, olyanra, ahol igazán jól érezné magát. Nem kell, hogy teljesítménycentrikus legyen. Egy kis kikapcsolódás. Az oviban is lesz torna, de csak középsős kortól. Az úszásra is gondoltam, de azt csak négy éves kora körül ajánlják. (Persze az más dolog, ha valaki babaúszásra járt. Mi nem jártunk).
Kriszta! Igazad van abban, hogy ilyen korban még nem tudják igazán jól összehangolni a mozgásukat. De én mégis úgy gondolom, azért nem árt egy kis mozgás. Persze otthon is mozog eleget, sőt a bölcsiben is, de én látom, hogy milyen nagy az ő mozgásigénye. Egyszerűen kielégíthetetlen. Ezért szeretnék valamit kitalálni, hátha élvezné. És ha nem, az sem baj, akkor majd később újra próbáljuk.
Majd meglátjuk.
Mit gondoltok?
Timi.
Kertész Tímea
 


Kedves Timi!
Annak idejen, amikor en harom eves voltam, akkora volt a mozgasigenyem, hogy a szuleim beirattak balettezni. Gondolom, ez onvedelem volt a reszukrol:0)
En azt nagyon elveztem, tiz evig csinaltam, persze nem olyan komoly szinten, de nagyon sok"noi" dologban segitett(mozgas- es tanckeszseg, magassarku cipovel sem volt soha gondom...)
Emellett hateves koromtol uszasedzesre jartam, amit viszont utaltam, de tiszta szivbol: hiaba, mivel apam gyermekkoraban versenyuszo volt, jarnom kellett.
Ebbol azt akartam kihamozni,hogy ha a gyerek elvezi,amit csinal, legyen az laza torna, vagy mar nagyobb fegyelmet igenylo dolog, csak csinalja, az en szuleim is azert talaltak ki a balettet, mert annak idejen az volt az egyetlen,ahova felvettek harom evesen...
Szoval, probaljatok ki, ha elvezi, csinaljatok.
Egyebirant az en Dani fiam oktoberben tolti be a harom evet, es visszuk ot uszni(az elet ismetli magat!!) De erre elsosorban azert van szukseg mert
a Balaton partjan lakunk, es a sajat nyugalmam erdekeben jo lenne, haa "vizibiztos" lenne a gyerek. Ha nem szereti, abbahagyjuk.
Udv, jo tornazast!
Eva
Eva
 


Szia Éva!
Igen, nekem is eszembejutott a balett. Lehet, hogy megpróbáljuk. Utánanézek egy kicsit a dolgoknak. Köszi szépen. Timi.
Kertész Tímea
 


Bocsi, az eszembe jutott két szóból áll. Timi.
Kertész Tímea
 


Sziasztok!!!

Ezek az ötletek /kivéve az úszás/ nagyon lányoknak valók. Nem tud valaki jó fiús sportot? Itt sem az élsport lenne a cél, hanem az energia levezetés, mert az Bálintnál van bőven!!! És nem csak a lótás-futásra gondolok, amit az udvaron végez naphosszat, hanem mindenhez akkora energiával fog, hogy jaj! Mi valami küzdősportra gondoltunk, keleti fajtára. Ebből van sokféle-fajta, mazsolázni is lehet.
Nálunk az oviban volt egy testvérpár, már a nagyobbik 5 évesen versenyzett karatés volt, a kicsi (szintén Bálint) már 3 évesen próbálkozott vele. Csak ez rég volt, akkor még nem tudtam biztosan, lesz egy harmadik gyerekem.
Nos, ki tud ilyen edző helyekről? Nem pont karatéra gondoltam, hanem a fennt említett keleti küzdősport valamelyikére. És persze aki segít, kérem azt is írja meg, hány éves kortól lehet menni?

Köszi!

Evelyn
Pap Éva
 


Szia, Evelyn!

Mi azt tervezgetjük, hogy fiunkat, Olivért vívni fogjuk majd tanítani.

A keleti küzdősportoknál arra szerintem figyelj oda, hogy ne olyanra írasd be, ami külön fajta beállítottságot, szinte elhivatottságot igényel, mint egy vallás! Hallottam ilyenről, ahol meditáltak is az órákon, és próbálták a "sportolók" egyéniségét is átalakítani, pl. teljesen puritán edzőtáborokkal minimális higiéniás előírások betartása nélkül állandó meditációval stb.

Üdv: Krisztina
Krisztina
 


KOszi, Kriszti, a vivas nagyon jo otlet, hogy ez eddig nem jutott eszembe!!!
Udv Eva
Eva
 


Evelyn, mennyi idős a csemetéd? Küzdősporttal komolyan csak iskolás kortól érdemes foglalkozni. A kisebbek még nem képesek a mozdulatokat elsajátítani és egy kemény edzést végigcsinálni, koncentrálni. A leginkább a judo-t tudom javasolni, feltéve ha találtok olyan helyet, ahol kifejezetten gyerekekkel foglalkoznak. Óriási előnye, hogy nagyon ügyesen megtanulnak esni és tompítani minden különösebb gond nélkül.
Gabó
 


Sziasztok!
Utánanéztem egy kicsit a tornának. Itt a III. kerületben van két hely, ahol foglalkoznak ilyen kicsikkel is. A Kossuth Zsuzsa Gimnáziumban, hétfő, szerda 3/4 4-től 1/2 5-ig, Kaszásdűlőn a Szérűskert u. 40-ben 3/4 5-től lehet menni. Most hétfőn indulnak a csoportok, egy hónapra 3.500.-Ft. Oda lehet menni megnézni és ha tetszik, beiratkozni. Mi legalább egyszer kipróbáljuk.
Timi.
Kertész Tímea
 


Sziasztok!

Valahol már leírtam, a lányom 4 évesen kezdte a művészi tornát (tavaly), heti 2-szer 45 perc, havi 2300Ft. Mifelénk sok hasonló lehetőség van, az oviban is kiplakátoznak párat, de figylmetekbe ajánlom a helyi iskolákat, általában ovisoknak is vannak lehetőségek (a balett tipikus, több helyen is hallottam). Meg a művelődési házakban lehet sokat találni, nálunk a XVII. kerületben több műv. ház is kínál, keleti sportokat, táncot, tornát is. Meg pl. Kőbányán a KÖSZI-ben is sok van. Nálunk pl. a helyi Szuperinfo-ban reklámozzák magukat, meg mindenféle helyi sajtóban.
Amúgy teljesen egyetértek korábbi hozzászólókkal, addig és annyit amit élvez a gyerek. Bár az is igaz, néha egy picit érdemes ráhajtani. A lányom tavasszal unta a dolgot (a tesói jöhettek haza játszani, neki meg menni kellett), viszont aztán volt egy bemutató tornájuk, és azóta újra teljesen lelkes.
Ildi
Pethes Ildikó
 


Sziasztok!

Jó régen nem járt itt senki!
Kislányom márciusban lesz 3 éves. Nagyon mozgékony típus, egy pillanatra nem áll meg.Mi a véleményetek nem túl kicsi o még ahhoz, hogy elvigyem tornázni?
Kazincbarcikán élünk, itt egyetlen egy lehetoséget találtam, egy iskolában van heti egy alkalommal és RSG elokészíto.A lányommal beszélgettem errol, hogy szeretne-e tornázni, táncolni járni, és akkor tetszett neki. Ma van pont torna, úgyhogy ha elhozom a bölcsibol megbeszéljük van-e kedve elmenni.
Szívesen várom olyan anyukák jelentkezését, akiknek van ebben tapasztalata, illetve hogy van e valami amire ilyenkor nem árt ha ügyelek.
Sziasztok: Várom jelentkezéseiteket! MIMI
Névtelen
 


Szia Mimi!

Elõzõ véleményem óta újabb fél év telt el, újabb fél évnyi tapasztalat, lányom most lelkes, gond nélkül megy tornázni.
Barátnõm lányai szertorna elõkészítõre jártak hasonló korban lányoddal, gond nélkül.
Szerintem a 3 év alapvetõen már jó, de. Egyik, hogy jó legyen a társaság, ne érezze nagyon kívül magát, pl. ha a többiek mind nagyobbak, és "bandát" alkotnak, amibõl õ esetleg kimarad, az kedv elvevõ. A másik, hogy csak akkor és addig, amíg élvezi, mintahogy mi 3 évesen egy hónap ovi torna után abbahagytuk, mert bár az egy hónapot élvezte, utána egyszercsak nem akart menni, és ez akkor megváltoztathatatlan volt, és inkább nem erõltettük, és lám megérte, mert egy évvel késõbb már sokkal kitartóbb lett, most meg 5 évesen már totál az. Ami még elõnye a korai kezdésnek, hogy sokkal lazábbak, a lazaságot igénylõ feladatokat könnyebben megcsinálják, mint azok, akik késõbb kezdik.
Fizikailag az, ahova mi járunk nem rejt veszélyeket, (bár fél évvel utána volt sérve a kislánynak, de mondta a doki, hogy ez nem a tornától lett, és egy néhány hét szünettel a mûtét után már újra lehetett tornáznia) inkább csak fáradtságot okozhat.
Szóval szerintem próbáld meg bátran, de menetközben ha inkább nem akar, ne erõltesd.
Sok sikert!
ILdi
Pethes Ildikó
 


Szia Mimi!

Csatlakozné Ildihez. Nikit szintén három évesen irattuk be tornázni a közeli Művelődési Házba. Az első pár alkalommal nagyon lelkesen ment, de később állandóan kijött, hogy pisilni kell, folyik az orrom, stb. Úgyhogy nem erőltettem tovább a dolgot és befejeztük. Talán jövőre, amikor már öt éves lesz, megpróbáljuk ismét. Viszont az ovis csoporttársa azóta is lelkesen megy. Úgyhogy gyermeke válogatja...
Timi
Kertész Tímea (ktimea)
 


Szia Ildi! Szia Timi!

Tegnap elmentünk tornázni . Johanna nagy örömmel készült.Mikor odaértünk, átöltöztünk, eloször egy kisebb tornateremben vártak a gyerekek és az anyukák. Utána jött a tanárnéni és az összes gyereknek be kellett menni a nagy terembe. Johanna elkezdett sírni, hogy csak velem megy be. Be is mentünk, egy ido után magától beállt a gyerekek közé tornázni, de utána mindig visszajött hozzám.Egy ido után kimentem vele mert folyton szövegelt és nem akartam, hogy zavarja az órát. Kint elkezdett hisztizni, hogy menjek vele vissza. Haza értünk, azt mondta: " Anya keressünk egy másik tornatermet, mert ahhoz a csúnya nénihez én nem megyek vissza" Én mondtam neki, hogy nem muszály tornázni járni, de o akar csak máshoz. Szóval tegnap nem jött össze a torna. Ami tény, hogy egy idos hölgy tartotta a tornát és semmi kedvesség nem volt benne. Semmi kontaktust nem teremtett a gyerekekkel, csak vezényelt és rájuk szólt, ha nem tartották jól magukat. Szóval nekem is döbbenetes volt látnom, hogy milyen fegyelem volt abban a terembent, noha óvodás korú gyerekek voltak. A tanárno egyébként teljesítményorientált, már nekem is azt mondta, hogy majd iskolás korban milyen szép eredményeket lehet ezekkel a gyerekekkel elérni.Én nem akarom, hogy versenyíszeruen tornázzon a lányom, hogy ez legyen az élete közepe, én csak azt szeretném, hogy mozogjon jól érezze magát. Megpróbálkozok még egy ovis aerobickal, hátha az más szemléletmódú. Csak az a gond, hogy itt Barcikán nem sok lehetoség van ilyesmire. Sziasztok: MIMI
Névtelen
 


Szia Mimi!
Az én hugom is visítva jött ki az első ovis tornáról, hogy ő egy ilyen "cicomás nagymamához" nem fog járni, nem tetszett neki a hölgy sminkje. Aztán egy másik tornára meg szívesen mnent nem is sokkal később. Remélem Ti is találtok az ízléseteknek megfelelőt.
Sára
Névtelen
 


Sziasztok!
3 eves kislanyomat szeretném vinni RSG-re! Ha tudtok Budapesti helyet ahol ilyen oktatás van, kerlek irjatok meg nekem! Koszi: Hajni
Hajni
 


Hajni, én a X.-ben és a XVIII-ben tudok, olyat ami rendes klubszerû edzés. Tanfolyamok gyakrabban vannak. Ja, persze fenti is van máshol is, csak mikor egnem érdekelt, ezeket szedtem le. A Sportgimnasztika szövetség telefonon létezik (neten úgy tudom nem), és nagyon készségesen adtak nekem is felvilágosítást.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi
 


Szia Hajni!
A TF.-en van RSG, a lányom is járt oda, Széchenyiné a tanszékvezetõ, és edzõ is. A legprofibb a szakmájában. Ha nem is lesz versenyzõ mindenkibõl, szép tartásuk és mozgáskultúrájuk lesz. A lányom azóta már balettozik.
Mindenképpen RSG-vel, vagy müvészitornával kezdjetek, az mindennek az alapja.
Ha bemész a TF.-re,(az Alkotás felõl), balra le van egy lépcsö, ott kijutsz az udvarra, és egyenesen haladva egy fa épülethez érsz. tükrös terem van benn, kintrõl látszik, ott van délutánonként.
Sok sikert, és következetes kitartást kívánok!
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!

Nekem ikerlányaim vannak. Itthon szoktunk táncolni, jó nézni, ahogy ropják, nagyon jó ritmusérzékük van. Viszont csak itthon ilyen felszabadultak, egyébként félõsek. Arra gondoltam, hogy õsszel, ha óvódába mennek tornaórára vinném õket. Vajon ott feloldódnak a gátlásaik? Mi a véleményetek, kísérletezzünk?

Andi
Andi@
 


Szia Andi!

Az én ikerlányom (Ilcsi) 3 évesen oviban elkezdte a zenés tornát, és bár elsõ hónapban csúcs volt, második hónapra abbahagyta. Kiscsopisoknak nem ajánlják még, egyszerûen kicsik hozzá, hogy valamit rendszeresen csináljanak. Ezzel együtt neki is nagyon ment eleinte, lelkesebben csinálta, mint a nagyok, az óvónõ is csodálkozott. Aztán a köv. hónapban, mikor menni kellett volna fel a tornaterembe, akkor egyszerûen nem volt hajlandó menni. Aztán 4 évesen egy külön -ovifüggetlen- helyre vittem, ekkor már érettebb volt rá, bár tavasszal így is volt néha gond, hogy inkább mást csinált volna.
Ma így azt mondom, 3 éves kor körül még rendszeres -kvázi kötelezõ - dolgot nem érdemes csináltatni velük, inkább spontán, egy-egy hétvégén játszóházba, táncházba vinni õket. A rendszeres dologhoz kell a 4-5 év.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Ildi!

Van egy 4 éves kislányom, és szeretném megtudni, hogy a XVIII. kerületben hol találtál olyan helyet, ahol RSG van.

Kriszta
mkr
 
 


Szia Kriszta!

A Csontváry Általános Iskolában, Szabó Rékát kell keresni (kaptam egy mobilszámot is, itt lelkizek, hogy illik-e ide feltenni, de végül is, én is simán megkaptam a szövetségtõl: 06309721103). A suli a Kondor Béla sétányon van. Többet nem tudok róla, ezeket a Sportgimnasztika szövetségtõl tudtam meg.

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!

Az én csemetén 5 és fél éves, hetente kétszer jár úszni az ovistársaival. Nagyon szereti, de szívesen csinálna valami mást is, akár sportot, akár táncot. Várom az ötleteiteket, tanácsaitokat V. és I. kerületi dolgok érdekelnének elsõsorban.

Erika
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó