A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

GRATULÁLOK BECSINEK ÉS KIS SZONJÁNAK!!!! KépKép

A gyors szülés után sok-sok tejcsit kívánok!!!

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Adriana!

A házassági kivonat frisseségéről kérdezd meg a kórházadat, mert ahol én szülök ott pl. csak 30 napnál nem régebbit fogadnak el.

Rita
37+1

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Sziasztok!
Hogy vannak az új anyucik? Örömmel olvastam vissza hogy megint születtek új babák, hatalmas nagy gratula nekeik!!! A leendő anyuciknak meg kitartás és türelem már nincs sok hátra.
A múlt héten voltam a dokimnál meg NST-én eddig minden rendben a baba jól van. Viszont egy dolog igen aggaszt, már a multkor írtam hogy a kokusz eredményem (+) lett, kaptam tőletek vigasztalást de még mindig aggodom, hogy mi van akkor ha elmegy a magzatvizem és úgy megyek itthonról szülni, és a bacik feljutnak a babához, vagy ha a szülés hamarabb lezajlik mint 8 óra (ugyanis ennyi idő kell ahhoz hogy az antibiotikum hasson) akkor a picikémmel mi lesz ha nem kap elég védettséget. Szóval csajok ezeken zakatol a fejem és már megőrülök! Ha valaki szűlt már ilyen problémákkak írja le hogy mi történik! Azt hiszem ebben Borcsa illetékes de ha van még más is akkor írjatok hogy ugye vigyáznak a babákra hogy ne legyen semmi bajuk.

Mégegyszer az új babáknak és mamáknak sok sok boldogságot, egészséget.

Zsu69
38+3

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Sziasztok!!!!

Becsi aztaaaa!!!!!

Ilyen gyors szülést!!! De jóKép Írigyellek, bár én azért nmem szeretnék ilyen gyorsan szülni mivel fél órára lakunk a klinikától (autóval). Ha a mentő jön ki értünk az + fél óraKép Félő hogy nem jutnék be egyben a klinikáraKép De egy 3-4 órás szüléssel én is kiegyeznékKép

Én ma itthon pihengek, apucivalKép
HOlnap megyünk a gyerekorvoshoz a papírokért, a suliba az érettségi miatt, ctg-re, utána meg a Corába. És mindezt tömegközlekedve....

Du meg vendégeink jönnek, úgyhogy holnap nem érek ráKép Holnapután meg jön a védőnő, ha még itthon találKép

Vikó, ez tényleg dúrva szokásKép Én is kíváncsi vagyok, hogy hányszor veszek össze anyóssal azalatt a 4-5 nap alatt amíg itt lesz...

Zsu
38+0KépKépKépKépKépKép JUHÉÉÉÉKép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, azt hiszem ilyen esetben (mármint ha nincs meg a 8 óra) akkor a baba is kap antibigyót, ill nála is nézik hogy van-e ejelen fertőzés. Ennyire ne aggódj azértKép Nekem pl még kenetet se vettek, állítólag holnap vesznek. Na de mi van ha hamarabb szülök, mint hogy meglenne az eredmény?? Akkor nálunk is a babánál nézik és őt kezelik.

Zsu
38+0Kép

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu69Kép A baci a babához a szülőcsatornán keresztül juthat el, tehát például császáros babáknál nincs is ilyen veszedelem. VAnnak másfajta módszerek is, nemcsak a 8 órás kétszeri.. barátném 1 darab másfél órás infúzión volt és azonnal jött is a baba, ahogy lefolyt a lé... szóval vannak itt különféle lehetőségek, ilyenkor a babának is automatikusan adagolnak.
De inkább ezt a saját orvosoddal/szülésznőddel beszéld meg mielőbb, azért már egy ideje tudod az eredményt és csak felelsegesen aggódsz itt.. úgyis az számít, amit a te kórházadban alkalmaznak majd.

indianyo

Sziasztok Kép
Becsi Kép
Hatalmas gratula nektek Kép
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit Kép

Voltam ma bennt a Áginál Kép
Petike nagyon tüneményes Kép Épp aludt, így legalább tudtunk beszélni Ágival. Jól van, bár a csaszi nem volt egyszerű. Úgy néz ki pénteken hazaengedik, ha nem lesz semmi gond Kép
Mindenkit puszil Kép

Voltam CTG-n, délután meg megyek a dokihoz, hogy mondjon rá valamit Kép

Annácska 35+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!!!

Én is megyek vasárnap az első nst-re!!!!
Most beszéltem a szülésznőmmel, vasárnap dolgozik és akkor megcsináljuk az elsőt a kórházbanKép
Tök izgi, már úgy váromKép
Aztán holnap meg megyek 4d-s ultrahangra, attól is bevagyok kellőképpen izgulvaKép

Én szeretnék ilyen gyors szülést, de nekem is kérdéses, hogy jutok be innen BudáraKép
Bár, ha azt vesszük Olivérrel is gyorsan ment, olyan jó lenne most isKép

Csema, de jó, hogy újra itthon vagytok, gyere, csak amkior tudszKép

Már én is elkezdtem a málnalevél teát magamba borítani, meg masszírozok is gőzerővel(este a takaró alatt), péntektől meg a caolaphyllum-ot is elkezdem szedniKép

Hú, mi történt velem délelőtt, túl vagyok egy megőrülésenKép
Azt hittem, szétdurranok az utca közepén.
Már itthon kezdődött, hogy ráléptem egy jégre, megcsúsztam, térdre estem, bele a kavicsokba, most kis lyukacskák vannak rajta
Aztán Olivér ordított a domb tetején, mert fázott(hát nekem se volt melegem).
Aztán az egyik járdán, egyszercsak beterített egy autó hólével.
Kicsit anyáztam, aztán letörölgettem magunkról, de ekkor jött még egy autó, aztán még egy, és még egy. Kép
Összesen kb 15 másodperc alatt 4 autó locsolt le minket az út szélén.Menekülési esélyem sem volt.Ott ordibáltam, mint egy kocsis Kép
Folyt végig az arcomom a sós lé, itró jó íze volt, a hajam tiszta víz lett,a ruhám...stb.
És aztán nem fogtam vissza magam, úgy kiabáltam, még szerencse hogy ilyenkor nem kívülről hallom magam Kép
Jól nézhettem ki, terhesen, gyerekkel, és káromkodok, mint állat.
De könyörgöm, az elsőt mégcsak elviseltem, de a többi láthatta a szitut, de azok is beterítettek. KépKép
Még el is bőgtem magam a végén.
Erre kijön egy ember, és megkérdezte, hogy megtámadott egy kutya???
ja Kép
Szóval ez történt, egy nyomorult tejföl miatt, amiatt a maradék rakott krumplihoz akartam venni.

Hát így jártam

Puszi

Ildi 35+3
Kép
vas

<font color="aa00aa">IldikóKép
Nagyon sajnálom, erre nincsenek szavakKép</font>

indianyo

Isten hozta a kis Szonját a nagyvilágban! Kép
Nem semmi kis gyorsvonat....

Ildi
Nemtudom, hogy sírjak vagy nevessek... Kép Kép te szegény...

Nici
Köszönöm, hogy megosztottad a szüléstörténeteteket... Kép
A soha többé biztos változni fog majd még....

Én is úgy tudom, hogy a narancs hasfájást okoz... bár látom ez is változó....

Livi Viko
Kitartást a családhoz... nekem is van belőle részem...
...most például após kitalálta, hogy ha ezt tudta volna nem megy bele a gyerekszobába... kérdem én mit nemtudott, hogy a gyereknek kell egy kiságy komód meg szekrényke...????? Úgy képzelte, hogy a meglévő szobába íróasztallal poros kacatokkal együtt csak betesszük a gyereket egy kosárba??? Az a legjobb, hogy kijelentette akkor ő teljesen kiköltözik ebből a szobából és beköltözik a másik szobánkba a holmijaival... egyrészt ezt kitalálhatta volna előbb akkor máshogy oldjuk meg a gyerek helyét másrészt nekem így a szülés előtt ne kupizzon már... harmadrészt fogalmam sincs, hogy hova akarja tenni a cuccait... azt mondta megoldja... tehát még a véleményünkre sem kíváncsi majd ő átpakol mindent úgy ahogy neki tetszik... mert, hogy neki ebben a házban már csak egy ágya van nekünk meg három szobánk.(meg van egy több milliós nyaralója, egy hajója...stb a gyerekei meg le vannak tojva) Tudtam ez lesz... ezért akartam a szobacserét, úgy elég lett volna a két helység, nem akartam hallgatni, hogy három szoba a mienk. Akkor bezzeg úgy csinált mint akinek mindegy és mint aki baromira segíteni akar, bezzeg a "gonosz anyós". Most meg az utolsó heteimben neki akar álni kupizni.
Tegnap annyira kiborultam egész nap bőgtem már azt sem tudtam miért... szegény férjecském is megrémült már. Most hála Istennek elment síelni... egy hét nyugi.... remélem lustább annál minthogy nekiálljon átrendezni mindent.
Tegnap megint elővettük a lakáshírdetéseket... remélem előbb utóbb találunk valamit, egyszerűen ezt én már nem bírom.... nem így képzeltem az utolsó heteimet....

Áronbaba rengeteget csuklik olyan kis aranyos....
Most is ráng a pocim... persze még mindig a feje van fellül... a kis zsivány... pedig nagyon jó lenne ha befordulna... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Nagy gratuláció a kisbabákhoz, boldogságot, egészséget az egész családjuknak!

Én ma voltam az első ctg. A dokim szerint talán egy hetet még kihúzok egyben.....100-as fájásaim voltak, a méhszájam 2210. Szorítsatok, szeretném még pár napig ha bentmaradna a pici élet.

Nyúlanyó 36+6

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nyúlanyó Anita, nem semmiKép Drukk hogy még egyben maradjatokKép
Bár ha jól rémlik a te fiad nagyobb a koránál nem? Szóval ne mgáz hogy ilyen korán akar kibújni... vagy igen?
Mamacka nem semmiKép Nem irigyellek benneteket, nekünk mióta anyuék elköltöztek aranyéletünk van, azon kívül hogy hétvégente lehet utánuk takarítani meg hgoy alig férünk a szobánkban... De legalább ne mlaknak itt. Így azért a viszony is sokkal jobb lett köztünk..

ZSu
38+0

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Becsi!
Gratulálok! Sok boldogságot, és sok tejcit!Kép

Vikó!
Köszi az infót, ez nem túl jó hír, de remélem kipostázzák a papírt, és nem kell személyesen bemennem.

Nicika!
Elolvastam a születéstörténetedet. Sajnálom, hogy így alakult, de a lényeg, hogy gyönyörű és egészséges a pici lányod!Kép

Szisz!
Megy a drukk!! Ügyes legyél!Kép

Borcsa!
Köszi, akkor hamarosan telefonálok, hogy még időben ideérjen a papír.
A képek nagyon aranyosak! Főleg a szopis!Kép

Rita!
30 nap? Én úgy tudom, a Szt. Imrében egy évnél nem régebbi kell. De inkább majd megkérdezem. Köszi.Kép

Vas!
Ez mind a tejföl miatt?Kép Erre nem lehet mit mondani...

Szép napot mindenkinek!
Adri+Levike
32+5

Kép

Kép
adriana

AdriKép Szent Imrében jó az egy évnél nem régebbi, de tényleg van, ahol komolyan veszik a rendeletet, ami 30 napnál nem régebbit kér. Az önkormányzat biztosan segít majd postázni, csak kedvesen hass oda rájuk telefononKép

indianyo

Ildi!
Ne haragudj, de úgy megnevetettél. Először szörnyűlködtem, de amikor kijött az ember és "Megtámadta egy kutya?" - hát még most is itt rötyögök magamban. Igazán vígjátékos jelenet lehetett. Persze gondolom Te ezt, ott nem így élted meg, mint én innen a meleg szobából. Én 2 napja ki sem dugtam az orrom, a rohadt hó folyton esik. Szerencsére a férjem elviszi és hazahozza a nagyobbakat a suliból.

Nyúlanyó!
Úgy írigyellek, hogy nem sokára szülsz! Én két nappal korábbra vagyok kiírva, de nekem a két nagyobb is túlhordásos volt, ráadásul programozott császárom lesz, így ha nem indul meg magától kifelé Dalma, akkor csak a 39. vagy a 40. héten császároznak.
Én holnap megyek Ctg/nst-re.

Vikó!
Nálatok hogy áll a császár téma?

Mamacka!
Kitartás!

Annácska!
Számolj be az NST-ről és az u.h.-ról is!

Mi a már megszültek táblájának a címe? Nekem csak a mamás tábla van meg, légyszi dobja már föl vki.
Köszi.

Egyébként, ha mindenki leírná miért és mennyit sírt már a terhessége alatt, szerintem megtöltenénk egy könyvet.
Nekem 1 hete sikerült egy teljes délelőttön át bőgni azon, hogy megvettük a kiságyba a matracot, de a férjem a boltban nem úgy állt a matrac kérdéshez, ahogy nekem tetszett volna.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

RitaKép Jövő csütörtökön megyek doktornénihez, akkor megnézetem az UH-n a méhlepényt is. Addig nem téma a császár, majd doktornéni okosan jól megmondja, mitévők lehetünkKép

indianyo

Egy gyors kérdésem lenne: valamelyikötök írta korábban, hogy volt tejleadó. Ki volt az? Bocsi, erre nem emlékszem. Dobna nekem egy mailt a picibogyo@vipmail.hu mail címre? Előre is köszi!

Titati
titati

Ildi! Tényleg írtó pocsék napod lehetett akkor! Nem irigyellek!

KépKép
nicika

Frász és megint frász! egész nap nem volt netünk Kép

<font color="aa00aa">Becsi! Ez igen KépKépKép Hatalmas gratula!
Kicsi Szonja! Isten hozott! KépKépKép</font>

Titati! Kalinak gyógyKépKépKépKépKépKépKépok!
Kincső baba igen szépen gyarapszik! Kép

Tünde: Luca teljesen komolyan szopizik Kép Ez főleg reggel jön nagyon jól - hipp-hopp megszabadít a "kőciciktől". KépKép

Ugyan nem innivaló, de az aszalt szilva is jól tud jönni szülés után.

Cory: Zsoma Kép olyan hamar elfelejtik, hogy kell...

Ezt elküldöm, aztán megpróbálok visszaolvasni is.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Hatalmas gratula Alinának és Becsinek! Isten hozta a babákat a világon. Kép

Vas: ez a törrténet több, mint borzasztó. Ilyen helyzetekben tőlem is tanuéhatnak a kocsisok...

anyósok, apósok, okos szülőkkel kapcsolatban idézem a gyerekorvosunkat: "Magyarországon minden férfi ért a focihoz és minden nő a gyerekneveléshez."

Vikó: a Szent Imrében egy baba fején sem láttam sapkát, szóval nem tudom, hogy az tényleg szükséges-e, de Te tudod.

Szoptatás: gondokkal küzdünk mi is, mert szombatra virradó éjjel arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj az egyik mellem. Azonnal rátettem Babót, de másfél óra alatt így is 39 fokra felment a lázam. Másnpa reggel bementünk a kórházba és antibiotikumot kaptam, de továbbra is magas lázam volt. Mára szerencsére jobban vagyok, de még kell idő a gyógyuláshoz. Figyeljetek Ti is nagyon, mert könnyen jöhet a mellgyulladás, nálunk egy szoptatás maradt ki és egy fejést bénáztam el... Szerencsére azóta is szopizunk, Istvánka nagyon ügyes.

Nicika: nagyon szeretném elolvasni a szüléstörténetedet, de sajnos nem tudom hol jutok hozzá. Megosztanád velem? mmka@freemail.hu

Kellemes délutánt mindenkinek

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

Adri,
a mi kórházunkban 3 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat kell, és nekem azt mondták onnan kell igényelni, ahol köttetett. De elképzelhető, hogy telefonon is el lehet intézni, ahogy már a töbiek is írták. Kép

Szisz,
jók legyetek, izgulunk ám! Kép

Zsu,
ej, de jó hangulatod van! Kép Készen állsz a szülésre, mi? Kép

Szelivi,
nálunk anyu itt lakik alattunk, meg sem tudom akadályozni, hogy feljöjjön. Persze próbálom normális mennyiségre korlátozni a látogatásokat, nehogy elszaladjon vele a ló, és mondjuk többet fogom látni, mint a férjemet.. Kép

Becsi,
gratulálok Szonja születéséhez, nagyon jó egészséget és sok tejcit kívánok nektek! Kép

Csema,
várjuk a történetet és a képeket, természetesen csak ha majd időd engedi. Kép
Engem spec érdekel a dupla csomós kép is, illetve az, hogy ennek mi lehet a veszélye. Nem pont a dupla csomónak, hanem A csomónak.

Annácska,
mit jelent az, hogy Ágiéknál nem volt egyszerű a császár? Tudom, hogy annak is vannak hátrányai, de mi az, ami komplikáció lehet közben?

Ildi,
hát veletek nem semmi sztorik fordulnak elő.. Kép Múltkor busszal, most meg ez!

Mamacka,
mennyi gondja lehet apósodnak, hogy még síelni is telik! Tudjon már azért ő is alkalmazkodni picit hozzátok.. Elvégre az ő unokája fog ott lakni.

Rita,
férjednek mi nem volt jó a matraccal?

Mi ma voltunk UH-on, amire a lepényke miatt hívott be. Szóval itt most az volt, hogy a lepény még mindig közel van a méhszájhoz, meg sem mozdult jobb és szebb irányba. Amire azt mondta, hogy "A kutyafáját, még mindig közel van". Meg hogy "Hát, hát, nagyon a határon vagyok." A kérdésre, hogy minek a határán, azt mondta annak, hogy császár lesz-e vagy sem... Szóval még nem tudni. Még lesz valamikor egy UH azt hiszem talán a 36. hét körül, szerintem ha akkor is így marad, akkor már meg tudja mondani, hogy mi a terve velünk.
De legalább befordult megint fejvégűre!! Kép Kép A fejátmérője 80 mm, a mellkasátmérője 82 mm. És volt egyhelyes kis párbeszéd is.
Doki: Azt hogy fiú vagy lány, már tudjuk, igaz?
Én: Egyszer már mondta.
Doki: Akkor mit mondtam?
Én: Lány.
Doki: Akkor most legyen fiú, így tuti igazam lesz..
He-he, gondoltam.. De akkor megkomolyodott és azt mondta, hogy most is lány ám! Kép
Meg volt ott bent néhány szülész gyakornok csaj, és nekik olyat is magyarázott, hogy hol láthatók a kisajkak, nagy ajkak, hüvelynyílás, stb. De nem ám az enyém! Csupa-csupa olyan dolog, ami csak egy lánynak lehet! Szóval ez már legalább tuti. És hogy amúgy mi lesz, majd kialakul valamikor..

Nadine és Dorka 32+4 Kép

nadine81

Sziasztok LÁnyok!!!
Vas Ildi! Ez nagyon "vasildis" volt ám!!! Bocsáass meg, de nekem okoztál jó 10 perc derűt. Kép Próbáld meg elfelejteni az egészet és csak a holnapi UH-ra koncentrálj!!! És aztán gyere és mesélj!!!

Képzeljétek, nem is tudom elkiabálhatom-e, de szerintem tegnap este Pötyi visszafordult fejvégűre!!!!!! Kép De bizti, ami bizti csütörtökön mi is megyünk 4D-re, remélem látunk is valamit. Kép

Csajok! Egy gyors kérdés! Miért kell zoknit húzni (nyilván kesztyű helyett) a babák kezére a kórházban? Hideg van bent??? Nekem a kórházi listánis rajta van. ???

Nici! Nagyon szeretném, ha átküldenéd mit írtak a lányok a szülésedről. Én, mint első szülő nő, nem nagyon vettem észre mit kellett volna másképp csinálnia a dokinak, de szerintem tanulhatnánk belőle. Az biztos, hogy nehéz lehetett neked, de tényleg, ahogy a csajok írták Szinti a lényeg!!! Valahányszor eszedbe jut a szülés, menj és ölelgesd meg őt. Kép Kívánom, hogy hamar elfeledd a nehézségeket! ÉS csupa csupa öröm legyen számotokra az a gyönyörű kiscsaj!!! Kép

NA megyek, még utoljára terhesgondozásra, aztán a jövő héttől már mi is a kórházba megyünk NST-kre, az pedig itt van velünk szemben és nem kell annyit utazni, BKV-zni.

Szép estét mindenkinek!
Puszi:
Barti+Pötyi
35+0 (!!!)

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Barti,
gratula a 35. héthez!! Kép, és akkor csak csendben fűzöm hozzá suttogva, hogy a beforduláshoz is... Mi is visszasfordultunk megint fejvégűre..

nadine81

MariannKép Igen, én úgy tapasztaltam aeddigi pályafutásom során, hogy kell a sapka. A kórházban pedig sokkal melegebb van, mint otthon - legalábbis mint nálunk, ahol 18-19 fok van, és ez kevés egy újszülöttnek.

indianyo

BArtikaKép a kórházakban nincs hideg - legalábbis a csecsemőknél biztosan nincsKép A karmolás megelőzésére szokták a kesztyűt-zoknit felhúzni, bár én meg ezt nem láttam csecsemőosztályon még, de az anyócák mondják mindigKép

indianyo

Barti! A babák egy jó része viszonylag hosszú körömmel születik, és ahogy kapdos a kezével, összekarmolhatja magát. Viszont a kórházban még nem szabad levágni a körmöket, így marad a zokni/kesztyű.
Grat a 35. héthez!

Ildi! Autók Kép

Mariannka! Mellgyulladás Kép Jobbulást!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Így már értem, Vikó. 18-19 fokban tényleg kell a sapka.

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

MariannkaKép Tudom, hogy a téma nem kellemes, de egy picit írnál a mellgyulladás tüneteiről és a gyógymódról, amit alkalmaztatok? Azt gondolom, ez nagyon tanulságos lehet mindannyiunknak

indianyo

Mariannka: jobbulást!!

Bartika: a karmolás miatt szoktak zoknit húzni a kezükre, de nekem nem volt ehhez szívem. Balulnál azt javasolták, hogy picit kenjem be popsikrémmel a körmeit, és akkor felpuhulnak annyira, hogy ne tudja magát megkarmolni Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

MariannkaKép egy kicsit kiegészítem: a lázat és antibigyót értem, de ez kívül a tünetekről és a gyógymódról egy kicsit bővebben tudnál írni?

indianyo

Sziasztok Lányok!

Mamacka!
Azért neked szerintem nehezebb dolgod van. Én csak nyavajgok, de valószínűleg vita nélkül kis kiabálással megoldok mindent. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben kell laknotok.

Vikó!
Az Istvánban úgy mondta a szülésznő, hogy azért kérnek 300 naposat, mert az azt jelenti, hogy valószínűleg a baba a 300 nap alatt "készült" el, tehát az éppen aktuális házasság alatt. De volt ott egy csaj, aki azt mondta, hogy aki nem a lakhelye szerinti kórházban szül, az kérdezze meg ott is, hogy mi van, mert ő úgy járt pár éve, hogy 300 napos papírt vitt, aztán az önkormányzatnál mégse akarták anyakönyvezni a gyereket, mert ott meg 30 napos kellett. Ezzel szemben a terhesség 40 hét = 280 nap!!!

Vas!
Hát igen, vannak még bunkó, tapló emberek! Egyszer engem is lelocsoltak így a havanna ltp-n, igaz én még időben hátat tudtam fordítani a víznek, de a fejem felett átcsapó víz nekiment a buszváró falának és onnan vissza a képembe. De volt aki szemből kapta az áldást.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Sajnos nem nagyon tudok reagálgatni, de azért mindig átfutom a történéseket!

Ildi: kocsikKép Sajnálom a napodat!

Mariann: jobbulást! Fú, nekem is mindig ez a mellgyulladás a parám, mert éjszakánként úgy be tudnak durranni a cickók... Nekem van ilyen Bebe Comfort-os mellnyugtató párnáim, amit hidegen és melegen is lehet alkalmazni. Melegen az eltömődött tejutakra, hidegen gyulladáscsökkentő. Nekem nagyon bejött már a kórházban is, mikor lövellt be a tejcsi, meg már itthon is használtam. Egy kis borogatás, fejés??? VAgy hülyeségeket írok Cory, Borcsa?

Vikó, Barti: Én már a kórházban levágattam Boti körmeit, mert horror volt, ahogy másnap kinézett szegénykém. Állandóan a szemébe kapdosott vele, a kesztyű meg, amit kapott, állandóan a szájában volt, és tiszta bolyhos volt szája...azt sem bírtam nézni. Azóta meg én vágom, szinte napi rendszerességgel, mert annyira nő a körme!

Asszem, most csak ennyi... Bocsi!

Drukkok továbbra is mindenkinek!

Csók!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

cory
Budapest

Cory,
hűű, ez igen! Kép Szép babaház! Kép

nadine81

Cory,
hűű, ez igen! Kép Szép babaház! Kép

nadine81

<font color="aa00aa">AnitaKép Hát igen, úgy látszik, vannak ilyen gyerekekKép
Például régen a pólyázás erre is jó volt ( mindenféle kultúrákban, így a miénkben is tilos volt 42 napig a vendégjárás, körömvágás, viszont abban az időszakban volt pólya), nemcsak az állandó kéz-lábösszerezzenésre, amitől felriadnak álmukból a kezdetekben. Ezt csak érdekességként írom le, mert ma már annyira nem tudunk ezekről a dolgokról.</font>

indianyo

Sziasztok Kép
Tünde Kép
Tüneményesek a lányaid Kép Dorina tényleg nagyon koncentrál Kép

Eszti Kép
Nagyon édes Bencuska Kép Remélem már vége a szolinak és hamarosan a saját ágyatokban alhattok Kép
Nagyon klassz, hogy ennyi segítséget kapsz a kórházban Kép

Babetta Kép
Hatalmas a pocid, nem lehet könnyű! A kis Levi tényleg jól megdolgozza a pocidat Kép

Titati Kép
Gratulálok Kincsőnek a szép gyarapodáshoz Kép

Angi Kép
Milyen légzésfigyelőt használtok, ami folyton beriaszt?

Livi, Vikó, Mamacka Kép
Kitartás a családhoz Kép Nem semmi sztoriaitok vannak. Bizzatok benne hátha jobb lesz a helyzet Kép

Nadin Kép
Azért nem volt egyszerű a csaszi, mert egyrészt már nem az első volt, másrészt nehezen fértek a babához. Ági azt mondta, hogy most sokkal fájdalmasabb volt a vágása mint Daninál. Azért nagyon jól tartja magát, csak szerintem már szívesebben lenne otthon a két kicsi fiával Kép

Ildi Kép
Hát ez nem semmi! Én tuti valamit a kocsi után vágtam volna, mondjuk a cipőmet Kép Hihetelen, hogy mennyire figyelmetlenek az emberek.
Holnapi 4D-hez nagy drukk Kép Biztos szép képeket kapsz majd Natasáról Kép

Bartika Kép
Neked is drukk a csütörtöki 4D-hez Kép
Mi is megyünk a hétfőn, már alig várom Kép

Mariann Kép
Sajnálom, hogy mellgyulladásod lett Kép Jobbulást Kép

Ritaa Kép
Az CTG-n minden rendben volt, most nem kellett mennem flow-ra Kép Mosorgott is a kicsifiam, bár a szerintük nem eleget. Fájás viszont nem sok volt, így a héten tuti nem szülök Kép
A doki jövő héten leveszi a kókuszt is, remélem meg lesz az eredmény mire szülök Kép

Cory Kép
Neked is hatalmas a hasad Kép

Holnap reggel megyek a kórházba találkozni a szülésznővel, azán délután meg a felkészítő tanfolyam keretében ellátogatunk a szülőszobára KépKépKép Már nagyon várom Kép
Este tuti jövök a beszámolóval Kép

Annácska 35+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Anna! Nálad várható, hogy korábban jön a fiad? Nem mondtad eddig....

VasIldi! Én tuti felrobbantam volna már 1 től is, nemhogy 4től!!!! Veled tényleg nagyon érdekes dolgok történnek.... Minta vonzanád őket. Kép

Mariann! Jujjj! Az nagyon fájhat! Kép Sok ++++++++ a gyógyuláshoz!!!

Cory! Hétről-hétre szebb a pocid. Kép Kíváncsi leszek rá a 40dik héten is. Kép

Barti, Nadine! Kép Tök jó, hogy visszafordultak a csemeték. Kép

Eszti! Remélem hamar rendbejöttök! Tényleg nagyon rendesek nálatok, le a kalappal!!!

További szép napot mindenkinek!

Eszter
33+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Jó reggelt!

Ildi: utálom az ilyeneket Kép Rémes lehetett. Nem csoda, hogy kiabáltál. Tegnap belőlem is kiszakadt. Van egy villamosmegálló nálunk, ahol a villamosról nem peronra, hanem az úttestre kell leszállni. Tegnap arra mentünk a fiúkkal, szállunk le, Zsoma meg én már lent, Balu még fent, erre elkezd csengetni. De még máshol is szálltak le az emberek. Balu meg persze jól bepánikolt, sírva fakadt... úgyhogy emelhettem le a 18kg-ját. Na, utána én is hadonásztam, kiabáltam...

Kaptam papírt a gyerekorvostól, hogyha minden okés velünk, 48 óra után jöhetünk haza a babával, ő vállalja Kép És holnaptól március van Kép

Eszter: neked van pocakképed? Kép

cory 37+5

cory
Budapest

Sziasztok!

Ilyen ramaty éjszakátKépKépKépKépKép Rettenetes volt, 20 percet ne mtudtam egyfolytában aludniKép HOl a karom fájdult meg, hol a lábam, hol a fogam, hol a gyerek kelt fel, hol fájásom voltKép RettenetesKép A legjobb rész az volt mikor néztem, hogy megyünk-e szülni, mert egy órán keresztül 10 percenként jöttek a fájások. De aztán jött még egy 20 perc múlva, meg egy fél óra múlva, és azóta semmi...
Szal csak jóslók voltak. Remélem is mert csak holnaptól akarok szülniKép

Na lépek fürcsizni, megyek ctg-re meg dokihoz.

Pusz

Zsu
38+1

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt!
Sikerült utra inditani a gyerekeket, iskola, ovóda. Tegnap sok mindent sikerült elintéznem így végre kész van az apasági nyilatkozat is amihez olyan hülye papirokat kérnek, pl. a válástol számitva mikor fogant a magzat, mert ha 300 napon belül akkor a volt férjem nevét kapja a gyermek. Hát nem hülyeség, és miért pont 300 nap? Na meg ugye a párom az apja ha ő vállalja akkor nekik meg nem mindegy.

Össze állítottuk végre a kiságyat is meg haza hoztuk a pelenkázót, majd teszek fel róla képeket.

Indianyo, Zsuzsofi,
Igazatokvan feleslegesen aggodom a kokusz miatt, azzal úgyse segítek a bajon, majd a korházban (Szt. Imre) biztos tudják mit kell csinálni nem én vagyok az első eset. Csak tudjátok akkor is úgy féltem a kis babót.

Nicika,
Nem semmi a szülés történeted el is hiszem, hogy most nincs kedved másik babához. De ez idővel elmúlik a történet számodra megszépűl hiszen ott a kezedben a gyönyörű eredmény és utána jöhet az öcsike.

Mamacka,
Aposodék lehetnének kedvesebbek és megértőbbek. Nem szabad így viselkedni egy kismamával főleg ha együtt laktok. De ha megtehetitek akkor tényleg jobb külön.

Cory,
Szép nagy a babaház,

Zsu69
38+4

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Zsuzsofi,
Segíts légyszi én nem vagyok tisztába a fájásokkal, hogy melyik, melyik, a sima fájás az az amikor bekeményedik a hasad? A jósló fájás az olyan mint a menzesz elötti görcsök mert ezt sose tudom. Ha az ember ilyen menzesz elötti görcsöket érez pl. 1 óránként akkor lehet készülődni. Tudom buta kérdések egy kétgyerekes anyukától de nekem mind a kettőt indították és abban bízom hátha a harmadik megindul magátol akkor tudjam hogy mire figyeljek.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Zsu69: érzésre egyforma a jósló meg az igazi. Csak a jósló leáll idővel, az igazi meg erősödik, rendszeres és nem áll le.

cory
Budapest

Zsu, ahogy Cory mondjaKép Én is csak onnan tudtam hogy jóslók voltak, hogy abbamaradtak. Egyébként nem vagyok nálad sokkal okosabb, mert az előzőt nekem is indítottákKép

Zsu
38+1

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu! Az én kókuszomnak profin ellátták a baját a Szt. Imrébem KépKépKép
(Bár szegény doki éjjel egykor csak harmadik nekifutásra bírta kimondani, hogy "antibiotikum"KépKépKép)

Gergő tegnap jól lepisilt, ahogy vittem fürcsizni KépKép

Borcsa + Gergő

Borcsa
KépKépKép
borsts

Cory,
Köszike az infot!

Zsuzsofi,
Köszike neked is hát akkor bízzunk abban hogy észrevesszük mikor van itt az idő.
Sok sikert a Ctg-hez, mondd Katának sokat mocorogjon. Még azt akartam neked írni már régebben, hogy nekem is van egy kis Bencém de ő már 6 éves.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Borsts,
Igen abban bízok én is, hogy oda figyelnek rám. A születés történetedet többször is elolvastam, hogy te mikor indultál a korházba, gondolom téged is a 8 óra aggasztott, hogy védett legyen a babád nem? De őket is ellenőrzik utána ugye? Van fogadott orvosom Bálint Balázs, nagyon rendes,ő is elmondott mindent de én azért kiváncsi vagyok az anyukák véleményére is akik ezen már túl vannak mert igazán az nyugtat meg.

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam 33. heti UH-n az Istvánban, és amikor indultam hazafelé, kit látok? Esztipeszti is éppen cuccolt haza, és a pici fia ott volt vele.
Nagyon jó volt velük találkozni így személyesen is, olyan kis pici-pici a baba! (azt hiszem én még nem is láttam ilyen párnapos babát).
Szóval jól vannak, bár a pici nagyon álmoska volt.

Lányok,
kérdezni szeretném, hogy kinek mik a tapasztalatai a légzésfigyelővel kapcsolatban (Angiét olvastam, hogy ők már ki is kapcsolták).
Voltunk ui. egy tanfolyamon a Heim Pálban (Baby Control). Ott szó volt arról is, hogy akinél többször bejelez a készülék, azt érdemes elvinni hozzájuk a kórházba SIDS szűrésre. De ez a vizsgálat - a részletes ismertetés alapján - egy horror, amit én mindenképpen kihagynék.
Szóval ha vannak pro- és kontra érvek, azt szívesen várom.

És persze nagyon gratulálok minden friss mamának, és kitartás a többieknek. Azért vagyunk még egy páran, akiknek még több mint egy hónap van hátra. Bár én úgy érzem, hogy nagyon repül az idő...

puszi
Betti

Kép

Kép
bettiflame

Sziasztok!

Megjöttünk az NST-ről (ctg) , minden ok. jövő hétfőn kell menni újra.

Rita
37+2

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a válaszokat, most már értem a zokni rejtélyét. Kép De miért nem lehet rögtön levágni, ahogy Anita is tette? Kép

Zsu! Ne aggódj a kókusz miatt, én tegnap voltam dokinál és jól kifaggattam ez ügyben. Mondjuk nem teljesen értem, mert nekem már most is felírt antibiotikumot (10 napig kell szedni) és még vajúdás alatt is kapom majd a 2 adag infúziót. Engem az foglalkoztatott, hogy mi van, ha nem lesz idő a 2x 8 órára, mert olyan későn érek be vagy olyan gyorsan szülök (fő a bizalom, mi???? Kép ). De erre azt mondta semmi nincs, mert a babától amint megszületik vesznek torok, orr, meg mit tom még milyen váladékot és azonnal kitenyésztik és akkor ő is kap antibogyót, ha pozitív. De a dokim szerint az, ha valaki pozitív kókuszos még egyáltalán nem biztos, hogy a szülőcsatornában elkapja a baba, függ attól is, hogy mennyit van ott, stb. Szóval ne aggódj, csak én a helyedben annyit megtennék, hogy ha megvan a baba akkor rákérdezel, hogy nézték-e nála és kell-e kapjon bogyót. A többit bízd oda. Kép

Zsuzsófi! Nem semmi éjszakánk volt nekünk sem. Kép Front van? Valaki tapasztalt hasonlót? Se feküdni, de ülni nem tudtam annyira rugdosott Pötyi, de mint aki be van tépve, komolyan annyira rugdosott, hogy a frászt hozta rám, azt hittem baj van. Kép Nekik ott bent a pociban lehetnek fájdalmaik? Nem lehet, hogy rosszul volt? Csak az segített, hogy föl-le sétáltam vele... akkor már vasalhatok is-gondoltam és így egy óra vasalás után elaludt én meg rohantam aludni, hogy kihasználjam. Kép

Doki bácsim tegnap megerősítette, hogy fejvégűek lettünk újra, na most aztán nem merek úgy ülni, mert így fordult meg mind a kétszer a fotelban... Kép
És képzeljétek tök meglepődtem, a héten már mennem kell CTG-re. Kép Jaj nagyon izgi!!!! Kép

Annácska! Drukk az UH-hoz! Kép Választott szülésznőd van? Majd meséld el milyen volt a szülőszoba! Mi jövő héten szombaton megyünk szülőpozíciós tanfolyamra, állítólag másfél óra és minden elmondanak a szülésről, a vajúdást hogy lehet elviselni, milyen pózokban, stb. remélem tanulunk is valamit. Kép

Cory! Nem semmi a babaházad! Kép Rajtad legalább már látszik, hogy pocakos vagy. Nekem kabátban még mindig semmi nem látszik, nem is tudok ülni BKV-n. Kép

Mariannka kitartás a szopiztatáshoz! Nagyon jó hogy írtad, mert én is pont ezen filóztam, mi van ha egyszer-egyszer kihagyom a fejést (anyumnak nagyon be volt gyulladva többször is a melle én mindenre felkészülök, kaptam kölcsibe kézi és elektromos fejőt is, nem tudhatom melyik válik be... Kép )

Jaj nekem megvan végre a friss házassági kivonat. És annyira meglepő volt, mert 5 perc alatt végeztem, kijöttek elém, leültettek, amikor kész volt kihozták. Kép Komolyan, ilyenkor élmény pocakosnak lenni. A minap még az OTP-ben (!!!) is leültettek!!! Kép

Na egyelőre ennyi, így is mire elküldöm ezt addigra száz új hozzászólás lesz. Kép
Megyek vissza aludni, nem vagyok még totál magamnál...de arra ébredtem, hogy éhen akarok halni. Most így reggeli után jobb lesz aludni. Kép
Puszi:
Barti+rock'n roll Pötyi
35+1

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?