A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Mino. szia, de dolgoztam ott, emlékszem rád, de jó egy ismerős.
örülök hogy van picid, nagyon rég taliztunk már, hogy megy az idő.
Temesvárinál voltam. Igazad van még nem késő váltani, de nem tudom kihez menjek.
hegang

Sziasztok!

Mino, sajnálom, h Bálcsi így alszik,Kép! Igazad van, ez így nem ok, a végére kell járni, mielőtt elfogy az össz energiátok!Kép
Nálunk szerencsére nincsenek nagy zűrök éjjel, ált. fél 2-2 és fél5-5 -kor ébred egy cici és szundi tovább 10 perc múlva, ma épp fél 10-ig. Igaz, reggel,mikor Apa kelt, mondtam, h csukja be Hannácskára az ajtót, így lehet,h nem is hallottam minden nyekketKép!Jó,ilyen sokáig már rég aludt, sőt tegnapra meg csak egyszer ébredt fel éjjel. Nappal sincs tanítgatás, vagy elalszik evés közben,vagy a vállamon.

Mrege, Hannácska sem volt 4hónapos,mikor jött az első két foga, úgyhogy nem korai Regénél semKép! A Ti alvásotokat is sajnálom, esetleg ha tényleg a fogára gondolsz és látszik is, Dentinox gél-csökkenti a fájdalmat.Bár az igazsághoz tartozik, h a férjem nem annyira híve, de biztosan van,akinek hatásos.

Dora, csodaszép helyen voltatok, és valljuk be a mai ízlésnek ezek a kastélyok kicsit giccsesek, de attól még gyönyörűek, és élmény lehet ottaludni-olyan filmes jellegűnek képzelem énKép!

Lina, amúgy általában nem két ciciből kap Lili? Miért nem próbálod ki? Édes lehetett így reggelKép!

Bepa, nem próbáltok másik pelust? Mi is jártunk így az elején,és én lecseréltem az akkorit.

Kob, mindjárt írok mailt, majd ha ráérsz, légyszi válaszolj!KépKöszi!

Kép
seriff

Bea,épp kérdezni akartam,h mi van Veletek, és mire felkerült az írásom, Ti is írtatok! És mit csinál Lilla mikor felébred?
Tegnap nálunk is bekövetkezett,amit egyszer már Ti is láttatokKép:
Kép

Kép
seriff

seriff! lehet már nagyobb kéne (pampers-t használunk és a 3-as már lehet kicsikeKép
libero nem tetszik olyan bufli, a többit meg nem tudom milyen

KépKép
KépKép
bepa77

Seriff,
válaszoltam! Kép

Kép

Kép
kobudo

Bea,
nem nagy Lilla, mikor ott voltam olyan babával jöttek, aki már menni tudott. Igazából azt mondták, hogy főleg a mamáról szól a dolog, a babák meg együtt vannak a mamával, és egy két kéz-láb torna van nekik. Utána meg van babamasszázs, aki akar, ott lehet maradni.

Seriff,
már próbáltam a két cicit, de az nem jön be, mert utána a következő kajcsira nem telik meg, és alig van valamit adnom Lilinek, és akkor egy jó nagy adag tápot bevág.
Te tudod milyen az a gyomorszonda, ki fogja bírni?
Amúgy most is itt vigyorog mellettem a nagy ágyon. Ma olyan jól elvan egyedül is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Kob, kösziKép!

Bepa, hát akkor?Kép Nekünk a Libero nem jött be,pont ezek miatt, de épp volt 2 mintadarabunk a múlt héten,azzal meg semmi gond se volt. De amúgy mi is pampers-t használunk.

Kép
seriff

Lina, ki fogja bírni, sokkal többet bírnak,mint miKép! Egy nagyon vékony cső,az orrán át vezetik a gyomrába-gondolom, mert ált. így csinálják, de igazából csecsemőkorit még nem láttam.

Kép
seriff

Seriff!

nagyon jó ez a kép. Édesen csücsörít.
Lilla ha felébred, kipattan a szeme, nyűglődik, és csak a szeme fehérjéje világít a sötétben.Kép
Sok simi és visszaalszik.
Pedig napközben magától alszik el.
Ki érti ezt? Ki érti ezt? Én nem... KépKépKépKépKép

KépKép
KépKép
sbea

Mino, es az nekem csak par napig tartott...
A bakonyi kepek itt vannak: http://kep.tar.hu/zdora/27682737?o=0#2

Rege, sajnalom az ejszakakat.Kép Nalunk is a harmadik honap elejen kezdodtek a gondok...ilyenkor jol jott, hogy egyutt alszunk. Legalabb felkelni nem kellett. Sokmindentol kelhet, ahogy Mino is irta Bepanak. Nalunk atlag 3 ebredes van.
Az uleshez meg szerintem kicsi, nem jo ha elore gornyed. En meg Katit is csak nagyon ritkan ultetem, jobb szeretem, ha fekszik.

Nana, mi legtobbszor utazasi csekkel fizettunk, igy dragabb helyet is megengedhettunk magunknak ( pl. Szepalmanal fel kellett hasznalnunk az osszes csekket, mert kozelget a lejarati ido ). Szirakot meg a ceg fizette.Kép

Seriff, tenyleg elmeny volt az ottalvas.Kép Volt egy ajto az agy mellett, ami zarva volt, ki tudja mi volt mogotte.Kép Ejjel meg nyikorgott az agy (meg akkor is ha nem mozogtam), fel ejszaka nem aludtam, csak mindenfele hulyesegen jart az agyam.Kép Tul sok hulye filmet neztem?Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Hanci eves kozben bealudt?Kép Edes!Kép

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Seriff,
naggyon édes Hanna ahogy alszik! Nákunk ezt még nem sikerült elkapni! Emese annyit eszik, hogy folyamatosan raknom kell a szájába a kajcsit, különben csapkodja az asztalt Kép

Kép

Kép
kobudo

SZIASZTOK!

MOST CSAK 2 DOLOG.

LEONA SEM FOGATLAN BANYUSKA MÁRKép (bocs caps lock volt)

A másik: alvászavar. Az előbb beszélgettünk Lilivel, h biztos, h minden "alvászavar" alvászavar? Napok óta ezen gondolkozok. Számomra egyre inkább nyilvánvaló, h semmi baja nincs ezeknek a babáknak, csak egyszerűen segítséget igényelnek a visszaalváshoz, ami a felnőtteknek többnyire egyedül is megy. Idővel nyilván ők is meg fogják tanulni, csak ez nekünk nagyon fárasztó.

Mit gondoltok erről?

Lina,
azon is gondolkoztam, h milyen alvásvizsgálat az, amikor nem azt figyelik meg, ahogyan normálisan, hétköznap, mindig alszik??? Mit ér az az alvásvizsgálat, mit akarnak abból leszűrni, h x órakor mennyi mondjuk a gyomor vagy a nyelőcső ph-ja, vagy akármije, hiszen előző nap és másnap és a többi éjjel úgyis felébred 2 órakor sé enni fog. Minek vizsgálják meg azt, h mi van akkor, ha nem eszik 2 órakor? Hiszen eszik az esetek többségében. Azt kéne megnézni, h olyankor mi történik, amikor úgy alszik, mint mindig, nem?

most ennyit engedett manó

Kép
sygnum

Syg,
ez szerintem sem alvászavar. Emese sem alszik egyedül, sűrűn kel, csak mellettem/rajtam alszik jól. Csak pici, szüksége van rám. Persze én azért vagyok nyugodtabb, mert tapasztaltam már Kamillánál, hogy az idő múlásával ez is javul, megtanulnak egyedül elaludni ki előbb, ki később. Õ 2,5 évesen tanulta meg. Persze ez nem követendő példa, sőt, a rosszabbik véglet, de nincs semmi baja, mint ahogyan azt az alvászavaros gyerekekről állítják. Na ennyi...

Gratula Leonak a foghoz, melyik jött ki? A többi hogy áll? Most majd nagyon elindul!

Kép

Kép
kobudo

Syg,
Lilinek gyakorlatilag nincs alvásproblémája, alszik ő, csak riad, meg rángatja magát közben, csak azért kell menni, hogy megnézzék, a gégéje miatt nincs-e légzéskimaradása, akár csak rövid is, mert az a pillanatnyi oxigénhiány, ha van ugye nem tesz jót. Amúgy azért nem ehet, mert 4-kor vért vesznek tőle, aztán eszik, hatkor itatnak vele valamit, hogy 8-kor megultrahangozzák, gondolom így fér bele az egy napba a komplex vizsgálat.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Éljen Leona fogacskájaKép!(Ismerek egy fogorvost, ha véletlenül szüksége lesz ráKép)

Beájulás: ez már Hanna evése után volt, mikor még ott "ült",amíg mi ettünkKép.

Na megyek szippantaniKép!

Kép
seriff

Hátha enged még Manó írni.

Nem tudom, kinek, mit akartam írni, elfelejtettem, mégegyszer visszaolvasni meg...

Kob,
én is azt gondolom, h nem alvászavar ez. Nagyon nehéz lehet a pociban töltött gondtalan hónapok után ehhez a "rossz" világhoz alkalmazkodni. Nem veheti minden baba egyformán az akadályokat. Amióta mellettem alszik Leona, azóta kicsit én is jobban vagyok, csak kellett néhány nap, h megszokja az együttalvást. Most már szinte mellettem alszik jobban.
A másik, h igazából sosem amiatt aggódtam én, h neki vmi baja van, hanem h nem tudom kipihenni magam, mit kipihenni, zombi vagyok állandóan.
Megnéztem a Siestákat, csak a belső boltozat van megemelve, de nagyon szépen vannak megcsinálva. Majd megnézem a másikat is. Robi Niket akar venni neki.
Bal alsó 1-es jött ki, én ezt sem vettem észre, h jönni akar, pedig szoktam nézegetni. Egyszercsak nevetés közben vettem észre, h mi az ott...
Megvettük a széket az Alföldben, köszi az ötletet, nagyon klassz, Leonának is tetszik. Majd teszek fel képet, ahogy vigyorog benne.

Lina,
én csak azt nem értem, miért nem lehet vért venni akkor, amikor felébred. Miért kell pici babáknál ennyire az órához alkalmazkodni. Nagy a rugalmatlanság az eü-ben, de legalább a gyerekekkel, babákkal bánnánk máshogy.
Az interstore-on néztem babanapszemüveget, meg is fogom rendelni nyárra.

Seriff,
én is ismerem azt a fogorvost és fogja is látni Leona fogait gyakran, mert nem szeretném, ha félne tőle úgy, mint apucijaKép Inkább szokja meg, h megnézi és nem is történik semmi.
Néha írígylem azokat, akiknek ilyen "beájulásokat" csinál a babája. Nagyon édes ám Hanci!
Mit szippppppantasz???

Kép
sygnum

Seriff,
tényleg mit szippantottál? Friss levegőt? Kép

Syg,
nna, ez jó hír! Mióta alszik Leona Veled? Nem régóta, igaz? Vagy Robi száműzésével függ össze?
A babaszemüvegek tényleg jók! De elég húzós az áruk Kép

Kép

Kép
kobudo

Kob,
kb. 1 hónapja alszik velem, de nem minden éjjel. Csak akkor veszem magam mellé, ha gyakran ébred. Ha 2 óránként, akkor az ágyában alszik.
A babaszemüveg 4E Ft. Nem olcsó, de kibírom egyszer. Állítható a pántja, több nyáron is jó lesz.

Lina,
én a kendőt javaslom, főleg egy sózsáknakKép

Cukker,
Leonának ő a dokinénije.
Evéssel kapcs. nincs ötletem. Sovány is? Ezt mondtátok a drnőnek, amikor voltatok nála?

Mrege,
alvásban nem tudok tanácsot adni.

Angéla,
váltani tényleg sosem késő, ha nem bízol az orvosodban.
A császármetszésnek sztem több szövődménye van, mint a hüvelyi szülésnek. Az egy nagy hasi műtét. Valahogy fel kellene dolgozni a félelmeidet.
Egyébként a kérésre végzett császár bajos lesz, Cukkernak még "indokkal" is alig engedélyezték.

Dóra,
nővéremék a Sziráki kastélyban csinálták az esküvői fényképeiket. Igaz, az 16 éve volt, de akkor még szép volt.

Szépen lassna majdcsak eszembe jut, miket akartam írni.

Kép
sygnum

Székes képek:

Kép

Kép

És a kinézett szemüveg (több színben is van):
Kép

Kép
sygnum

Azt hittétek kokaint,miKép?Nem, Hanci orrát szippantottam, de már nem igazán kell, lassacskán teljesen meggyógyul.Mondjuk beteg, vagyis bágyadt nem volt egyáltalán, és a rosszaságban sem volt hiányKép!
Napszemüveg nagyon tetszik, mindjárt meg is nézem. 4000 Ft, ha jó,akkor sztem az annyira nem drága, jó nem olcsó,és persze az is kérdéses, h meddig tűrik meg magukon a drágákKép!És jó a lencséje?

Leona nagyon cuki az új székébenKép!Ez jobb,mint a másik etetőszéke? Fogorvosnak naponta mutogathatod Leona fogait, ha végre ideköltöztökKép, Kép!

Kép
seriff

Syg,
én is megnéztem a napszemüveget, ez jobb, mint amit Pesten láttam, annak rendes szára volt, ez praktikusabb a babáknak. Tiszta napszemüveges család leszünk nyáronKép
A kendő tartja rendesen a fejét a babának?

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Utánanéztem ennek a kendőnek, végül is tetszik. Van valahol lehetőség arra, hogy kipróbáljam, mielőtt veszek, hogy milyen benne tartani Lilit? Csak Pesten találtam egy tanfolyamot. Mondjuk pont ott leszünk...a kórházbanKép

Egyszer kell megkötni, vagy minden alkalommal újra?
Bár a barlangi csomók után ez sem lehet olyan vészesKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linacska nekem van egy felesleges kendom, szivesen odaadom kiprobalasra, es ha megtetszik hosszutavon, akkor azt is megbeszelhetjuk.
Nekem se a kendo, se a kenguru nem jott be.
Csutortokon Kmeten leszunk, akkor le is tudom vinni.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

sziazstok

bocsi de eléggé elért minket ez betegség már mindneki benne van adri meg egyálltalán nem gyógyul és minndet el is utasit gyógszert teát kezeléseket... semmit nem enged és kriminlis éjszakáink vannak
nekem már alig van hangom
egyébként tibor 2napja itthon van de csak gyerekek miatt mert már annyira nem győztemmeg niki ilyen betegen extra hisztis volt az apja után sokat nem beszéllünk csak minimumot hát mit mondjak elég sz.r látni hogy milyen jókedvű és kiegyenúlyozott .....

meprobálok még jönni de gép sem jó meg apu fest is meg ezer dolgom van

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok!

Seriff,
Hannának gyönyörű profilja van! Kép és nagyon édes ahogy elaludt. (nekünk is vannak ilyen képeink) Kép

Syg,
Éljen Leo első kis fogacskája! Kép Ezek a szemüvegek tényleg jók, csak egy gond van velük kevés baba türi el magán. Tavaly a strandon már figyeltem, csak a nagyon picik nem szedték le magukról. Kép Hát én is ezt mondom a siesta nagyon jól kidolgozott...

Dora,
Sajnos mi soha nem kaptunk még üdülési csekket... de Szépalma akkor is nagyon szép! Kép

Mindjárt jövök még...
Csak tegnap JAZZ fesztiválon voltam...és kicsit még kómázok...Kép

KépKép
KépKép
nana09

Syg,
jól néz ki Leona a székben, Kamilla most sem igazán bírja a szemüveget, még a hajgumit sem. Inkább a sapkánál maradtunk. De majd várom a tapaztalatotokat ám!

Lina,
nagyon sokféle kötési mód van a kendőhöz, van állandó csomó is, amit nem kell mindig újra megkötni. Nagyon jó oldalak is vannak, ahol mutogatják a módokat.

Kép

Kép
kobudo

Sziasztok!

Épp Rozkáról akartam írni, mert találkoztunk tegnap..

Délutántól milyen sokat írtatok..:o

NAtehát:
Alvás. Syg, Kob; egyet értek azzal, hogy nem minden baba alvászavaros, aki többet ébred, vagy nyugtalanabb, vagy rapszódikus az alvása. Azzal is egyet értek, hogy ha nem a baba számára megszokott alvási szisztémát vizsgálják, akkor hogy lehet pontos eredményt kapni, és az okokat felderíteni. Bár kicsi Lilinél más a probléma. Szerintem ahány (kór)ház, annyi szokás...nem egyformák a vizsgálati protokollok.
Még egy plussz ami nem alvászavar, hogy érzékenyebb idegrendszerrel egyre több gyermek születik. Tegnap olvastam .. De ezt most nem taglalom.
Minket az aggaszt Bálint esetében, hogy szinte percre pontosan 45 percenként kel, hogy nem ébred fel normálisan, és felébreszteni is alig lehet, hogy minden alkalommal üvölt, hogy két kelés között sokszor szipog, hüppög, hang nélkül sírdogál. Gyakran szabálytalan a légzése, kimarad, és sokszor horkol is. Ezek a tünetek alapján már érdemes neuro-vizsgálatot tartani. Egyébként a 6 hónapig húzódó hasfájóssága miatt Bálcsinak is meg akartuk csináltatni a szondás PH vizsgálatot (persze orvos-baráti javaslatra). De valahogy az is lemaradt.. Pedig ha a gyomorból visszacsorgás van, az okozhat fájdalmakat, görcsölést, alvásproblémát.
Lina
Iván barátom úgy mesélte, hogy egy nagyon vékonyka szonda lesz levezetve a babónak, Õ meg sem érzi! Sajna itt a kórházban nincs ilyen szonda..
Syg-Kob
Várom a reagálásotokat a témában a mi esetünkkel kapcsolatban!

Syg
Marha jó ez a szék! Hasonló Kobudóékéhoz? Ez is karfás, és összecsukható? Mennyibe került?
A naphomyályt már a múlt heti (szokásos) csirkebót-lottózó elötti találkozásunkkor beszéltük Robival. Én is 4000.- Ft körül tudtam ezeket a szemcséket. Bálintnak is veszek. Akkor Bikfic nyári szülinapi kertipartiján menő védőfelszereléses csajok és pasik lesznek?? KépKépKép
Pampers pelus: tegnap este a Univer boltban vettem duo pakkos Pamperst. Mi 4-es méretet használunk (vagy 4+, de annak nincs hátul gumírozásaKép), és a 2X54db-os 5180.- Ft-ba került. Szerintem Pampershez képest ez egészen jó ár. Vagy nem? Így 47,9.-Ft-ra jön ki egy db.
Bár Kob szerzeményét nem tudja felülmúlni semmi.
Mi már annyi féle pelust kipróbáltuk. Legutóbb a REAL-ost (német, és totál olyan mint a Libero every day), amitől apró pettyek jelentek meg Bálcsin. Érzékeny a szentem.. Most itt dekkol vagy 20-25 db belőle (28 db-os a csomagolása). Ha valaki esetleg igényt tartana rá, szívesen odaajándékozom! 7-16kg-os maxi méret.

Angi
Látod, milyen kicsi a világ?! KépKép
Az én dokim a Kazacsay Laci. (És itt még páran vannak az Õ páciensei, megszült és várandós anyócákból összerakva.) Én imádom, és maximálisan megbíztam benne. Pedig nem voltunk egyszerű eset. Vele meg lehet beszélni az ilyen félelmeket, de Õ a természetes szülés híve, viszont nagyon gyakorlott a császározás terén is. Szerintem beszélgess itt a csajokkal, akik természetes úton szültek, és persze velünk is, akik császárosok voltunk. Beszélgess a védőnőddel, hogy mitől tartassz. Néhány lánynak vannak egészen intim fotói is a szülés utáni közvetlen pillanatokról!Csodásak!!! KépKép
Ha nem sikerül a természetes úton megszülni a babót, akkor gyorsan lépnek a műtéti beavatkozás felé. Viszont valóban sokkal nagyobb a kockázata egy sectio-nak, hiszen az tényleg egy nagy, hasi műtét! Bár nagyon modern technikával csinálják, mert össz vissz csak egy belső és egy külső varrat van, de akkoris a lábadozási ídő sokkal lassabb!Ezeket ha mind előre megtudod beszélni a dokiddal, akkor nyugodtan tudsz a szülésbe belevágni!
Sbea
Rég beszéltünk! Köszi a címet+telszámokat!!!!
Kit, mit hagytam ki???
Szép nap van, csak marha hideg..:o

KépKép
mino

Jah:
Gratulálok Leoka első fogához! KépKép
Na Hancúr fantörpikus a székében kómázvaKépKépKép
Kob: én is attól félek, hogy majd nem tűri meg a szemüveget Bálint, de majd kendőt teszek a fejére, és hátha úgy jobb lesz. VAgy eléőször baseball sapi, és én is kivárom a többiek tapasztalatát.. hehe Kép Kép
Már megint sokat firkáltam...

KépKép
mino

Syg,
olvastam tegnap egy cikket-nem tudom melyik újságban,mert Anyósom tépte ki nekem- az alvással kapcsolatban(nem is nevezem zavarnak).Abban egy dokinő arról elmélkedett,h.mitől lehet hogy mostanában egyre többen küszködnek ezzel.Az ő véleménye az,h.a mai babák túl sok feszültségben élnek a családokban,és a túlhajszolt életre reagálnak így.Kép Régen ez nem volt így.Elgondolkodtam azokon a családokon,ahol jóalvó nyugodt babáról tudok,h.hogyan élnek,milyen személyiségek a szülők,és lehet benne valami.Pl.van egy rokonunk,akiknél mindhárom gyerek baromi jóalvó, nyugodt volt,egy hangjuk nem volt soha.Õk tanyán élnek,csendben,nyugalomban,és az anyukájuk egy kiegyensúlyozott,nyugalmat árasztó nő.Van egy másik,akiket a babaúszáson ismertem meg.Róluk nem sokat tudok,csak azt érzem,h.ők is nagyon nyugodt,csendes emberek.Az ő gyerekük(1 hónappal idősebb Regénél)este9 körül fekszik,és az a gondjuk,h.úgy alszik még reggel is,h.sokszor alig érnek oda a 9órai babaúszásra.Õk a Széchenyiben laknak a 3-dikon.Szóval az ember a lényeg.Mi Petivel nem vagyunk ilyenek.Bennem pedig túl sok a tökélyre való törekvés,és a szorongás,ha valami nem úgy megy ahogy kellene.Peti is ilyen,csak máshogy reagálja le.Ez alaptermészet,de azért bízom benne,h.ezen még lehet változtatni kisebb-nagyobb mértékben.Én ezen vagyok.Kép

A napszemüvegről az jutott eszembe,h.nem rongálhatja Leona szemét,ha hosszabb ideig rajta van?Vagy UV-szűrős?Én úgy tudom,h.a nem szűrős napszemüveggekkel az a baj,h.kitágul tőle az ember pupillája a sötétedés miatt,de így a káros sugarak szabad utat kapnak a szembe jutáshoz.

Tök jó hogy Leona észre sem vette,úgy jött a foga.Nagyon ügyi kis fogacskája van!KépCsak így tovább!!KépKép

Jól látom,h.a székre lehet tenni ezt a kiegészítőt?Ez valami magasító?Nekem is teszene vmi ilyesmi,mert nem foglal nagy helyet,mint az etetőszék.

Kob,
már mástól is hallottam,akinek több gyereke van,h.a másodiknál már rájött,h.kár ezen görcsölni.Úgyis elmúlik ez az időszak is.Nappal érzem is mire gondol,de éjjel....Kép
mrege

Mino,
az előbb olvastam a kendőről,és eszembe jutott,h.nektek nem lenne rá szükségetek?Épp a rádióban hallottam nemrég,h.egy csajszi még 1,5 évesen is hordta benne a gyerekét.Szólj,ha kell és visszaszolgáltatjuk!!!!Amúgy nagyon szereti Rege,csak azt várjuk,h.kitavaszodjon,mert overálban kicsit kényelmetlen ki-be rakni.KépKép
mrege

Folyt.köv.alvás:

Apropó,és még azt is írta cikk,h.az idegrendszer érzékenysége miatt van a gyakori ébredés,ami alkat kérdése is lehet.Na ez nálunk simán lehet öröklött,mert Peti is olyan tipus,h.felébred minden neszre,és ha valami foglalkoztatja,akkor meg nem tud elaludni.Én alszom,mint a mormota,nagyon nagy bánatomnak kell lennie,hogy ne bírjak aludni.Ezért viselem olyan nehezen ezt a helyzetet.Kép
mrege

Kedves Mindenki!

Szerintem nem alvászavar ha (majdnem)felébred egy baba 30-45 percenként. Dani is mindig ezt csinálta. Egy kész frász volt az életem. Tudtam, néztem az órát hogy mindjárt elérjük a 30 percet és feszülten figyeltem. Nálunk egyedüli megoldás a babakocsi volt, mert abban ha elkaptam a megfelelő pillanatot akkor sikerült viszzaaltatnom, tologatással.
Nekem soha nem jutott eszembe hogy alvászavar, addig tart a mély alvás ami az idő előrehaladtával egyre hosszabb lesz. Mi most 1 óra 10 percnél tartunk.

Az már más kérdés hogy Dani aludt éjjel, igaz sokszor, sokat volt kettőnk között de aludt (általában).

Szóval azért az éjjeli 45 perces periodusokkal már lehet vmi...és persze nagyon rosssz lehet Mamának, Papának, kis baby-nek egyaránt.Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mino!

Val.leg ugyanarról a cikkről beszélünk,mert én is tegnap olvastam.Talán Magyar Nemzet?Vagy Petőfi Népe?
Apropó újság: ti is kaptok kérés nélkül Népszabadságokat?Mi ez a hülyeség?Ez is a választások miatt van?Folyton tele van tömve a ládánk vele.Nem szoktuk minden nap nézni,és így a póstás összegyűri folyton a leveleinket.Tegnap Peti már hagyott neki egy 'szerelmes levelet',h.bepanaszolja,ha mégegyszer teletömi.KépNálatok nincs ilyen gond?
mrege

Sziasztok!

Mino, nem akarlak elkeseríteni, de az Auchanban a 2x64 db Pampers 4999 volt szombaton. Vagyis gondolom most is. Mi amúgy a 90 db-s Jumbopack-et szoktuk venni,és az szinte sosincs 40Ft/db.

Óh, még akartam írni, de kijön a sütőből az aranygaluska és elfut a tej....

Kép
seriff

Sziasztok!
Lilla ma este fél 8-tól reggel fél 8-ig aludt.Egyik nap így másik nap úgy.Lehet a felszín alatt még egy fogacska készülődik kifelé.

Syg édes Leoka,és gratula a fogacskához.Kép

Tök jók ezek a szemüvegek,de Lilla sztem nem tűrné.Még a sapikat sem viseli el.Megtanulta kikötni és állandóan leveszi Kép,ha meg nem tudja levenni,akkor mérgesen sikít.Kép

Képzeljétek tegnap voltam szülésfelkészítőn.KépEgy ismerősöm kísértem el,mert a párja külföldön dolgozik,így nem tudott vele menni.Ez már a 3-ik alkalom volt,úgyhogy mentünk szülőszobűát nézni.Hát nekem olyan babázhatnékom lett!Tiszta irigy voltam a kismamákra.Mikor bementünk a papás szülőszobába,akkor elkapott egy olyan érzés,hogy én úgy szülnék.KépOlyan jó volt.Tisztára elérzékenyültem.
Nem tudom,akik utánam szültetek,nálatok,hogy volt,de engem még szülés után a folyosóra toltak ki,és ott voltam a 2 órás megfigyelés alatt.Hát ez mostmár nincs.Az egyik szülőszoba helyén kialakítottak egy nagyon helyes kis szobácskát,ha jól emlékszem akkor 3 ággyal.Minden ágyhoz tartozik egy ágyikó a babának is.(kis üvegfalú,tolható,mint a rooming in-ben).Az agyak elhúzható függönnyel elszeparálva egymástól.Vannak benn székek a családtagoknak.Szóval mostmár ide hozzák az anyukákat a szülés után.Nagyon tetszett,és azért mennyivel humánusabb.Együtt lehet a család ezekben a fontos pillanatokban,és a baba is odabújhat,cicizhet,és ismerkedhet anyukával,apukával.Mikor tavaly áprilisban én szültem,akkor még nem volt ez a lehetőség.Kihozták Lillát a folyosóra is,de aztán vitték is el,mert tiszta lila volt,fázott szegény.Meg aztán sok szülés is volt akkor este,és úgy feküdtünk ott kinn a folyosón mint a heringek.
Szóval nagyon tetszenek a változások.
És irigy vagyok a pocakosainkra.KépKépKépKép

Nincs már beöntés sem,csak kúp.Állítólag uazt a hatást produkálja.
És mostmár nem 2 hanem ha jól láttam 3 rooming in van.

KépKép
KépKép
sbea

Jaj Lina.Hol van ez a torna?Még gondolkodom rajta.Lehet kéne menni.Teljesen ellustultam már itthon.

KépKép
KépKép
sbea

Teljesen szétszórt vagyok.KépA lényeget nem írom.Pénteken voltunk mázsáláson.Lilla 10280 gr. és 83 cm.!!!!!KépMikor meghallottam,még szinte elszédültem a számoktól.Kép
A gyerek reggelije néhány napja: zsemle,1 szele pulykasonka,1 kocka mackósajt,1 túrórudi.Kép
És ezt elpusztítja az utolsó morzsáig.(jó néha hagy a zsemléből egy falatot.)Kép
Egyébként mióta adom a Béres cseppet,azóta megnőtt az étvágya,az amúgy sem étvágytalan gyermekemnek.

KépKép
KépKép
sbea

Sziasztok, reggel 8 50-kor megszületett a kisfiunk. szombaton engedik őket haza. Janika parameterei: 3200 gramm 50 centi.

KépKép
erszényes

Nana, mintha Eszterről írtál volna. Õ is percre pontosan félórákat alszik Kép. Ez nem is zavarna, de utána kb. 20 percet bír ki, aztán kezdődik a szenvedés. Nyüglődik, sír, sehol sem jó neki Kép. Szóval egyértelmű, hogy nem alussza ki magát. Még az a szerencsénk, hogy legalább éjszaka alszik. Dani hogy van manapság?

Mino, nálunk is volt ilyen sírós dolog Marcinál. Annyira sírt, fel kellett ébreszteni. Felkapcsoltuk a villanyt, hangosan beszéltünk hozzá. Aztán egy sor üvöltés (persze a kezemben) után az ébresztés hatására egy pillanatra felnézett, abbahagyta a sírást és aludt tovább, mint aki jól végezte dolgát. Hát tényleg elég ijesztő. Szerencsére csak párszor fordult elő.

Dóra, Kati gyönyörű kislány, abban a fotelben, mint egy királylány.

Ser, anyira jók ezek a bealvós képek. Nekem is van egy Marciról, ha megtalálom, felteszem Kép.

Syg, azért ez nagyon jó, hogy már tudtok együtt aludni Leoval, a kis zsarnokoddal Kép. Gratula a fogacskához Kép. Eszternek is kijött tegnap a harmadik. Félek, hogy most már még jobban harap majd Kép. Bezeg forogni nem akaródzik Kép.

Bea, beöntés már szeptemberben sem volt, csak kúp. A rooming-int és a szülőszobát nem tudom, én azokból kimaradtam Kép. Mit szólnátok egy kistesóhoz?

Lili, keresztelőről nincsenek még képek? Olyan kíváncsi vagyok kicsi Zsófira...

Bepa, sikerült már időpontot egyeztetni a dokihoz?

Roz, nagyon sajnálom a kicsiket. Mindenki kap gyógyszert? Adri megint injekciókat fog akkor kapni? Nálunk is van egy rokon kislány a családban, aki szintén nem vesz be semmifél gyóyszert Kép. Sajnos őt is mindig injekciózni kell, ha beteg Kép. Gyógyulgassatok!

Hallottátok, hogy holnapután "Torkos csütörtök" lesz? Az országban közel 500 éteremben lehet féláron kajálni. Kecskeméten a Főzelékházban, a Három Gúnárban. Ja és a Tanyacsárdában is. Kob, lehet, hogy csütörtökön kellene elmenni vacsizni Kép.
balim

Erszényes,

Micsoda meglepetés! Hatalmas gratula nektek! Nagyon sok boldogságot és egészséget kívánok a kis jövevényhez Kép.
balim

Gratulálok nekik!KépKépKépSok örömöt kívánok az egész családnak!
mrege

Gratulálok nekik!KépKépKépSok örömöt kívánok az egész családnak!
mrege

Erszényes papa!
Gratulálok Janikához!!!! Pont ott voltam akkor a kórházbanKép

Bea,
ahol a babaúszás van, ott van a torna is, én nagyon szeretnék menni. Hátha Lili is elfárad egy kicsit, és nagyobbakat alszik, bár panaszom nem lehet, éjjel is fél 11-től 3-ig aludt.

Dóra,
köszi a kendőt, ha elhozod, szívesen kipróbálnám. Hazafele nem jöttök le a Lajosmizsei lehajtónál? Kép

Syg,
veletek álmodtam. Leo hajnal 3:15-ig aludt, és a Robi 10 percenként nézte, hogy mi van mostKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Erszényes,
Balim megelőzöttKép,pedig azt hittem én leszek az első!De nem baj,úgy látom duplán ment el az egész.KépKépSzóval akkor duplán gratula!Kép
mrege

KépLeona milyen huncut lehet az 1 fogávalKép Édi a kép.
Hanna is csudacsinike, ahogy bealudtKép

Roz! sok egészséget küldök ezzel az üzivel:remélem megkapod!Nikinek, Adrinak és Ákinak is!!!

Nana! nálunk pont ez van az alvással:napközben 45 perc(másodpercre pontosanKépbabakocsiban is vissza kell ringatni..éjjel meg nagyjából alszik...persze ma is pisis voltKépés 180db pelust vettem hétvégénKép

Erszényes! nahát! nagy gratulaKépKicsit sietett JanikaKép

Bea! tök jó amit írtál...nekem is most indult be megint a fantáziám a kisbabákra(nem mintha Benő oylan öreg lenne) és ez a szoba jól hangzik..kár hogy császár után nem lehet igénybe venni(gondolom!)

Mit főztök?holnapra nincs ötletem

Lili?Melissza hol vagytok????

KépKép
KépKép
bepa77

Balim,
A Torkos csütörtökről én is hallottam,csak úgy tudom nagyon résen kell lenni az asztalfoglalásnál,mert sokan pályáznak!
mrege

BAlim! sikerült beszélni a dokival, de a rtg alapján a N.-es (akit írtam mint kiderült ő az osztályvezető főorvos)azt mondta TUTI NEM KELL!!!!
így nem megyek most tovább, mert nekem ez elég meggyőző!

KépKép
KépKép
bepa77

BAlim! sikerült beszélni a dokival, de a rtg alapján a N.-es (akit írtam mint kiderült ő az osztályvezető főorvos)azt mondta TUTI NEM KELL!!!!
így nem megyek most tovább, mert nekem ez elég meggyőző!

KépKép
KépKép
bepa77

Bepa,
gyümölcslevest főzök(ez már kész),és rántott gombát sült krumplival és salátával.Nem tudom hogy kell,de tartármártást is szeretnék hozzá csinálni.Tegnap lecsót főztem(az éléskamrámból,üvegesből),most burkolom éppen befelé.KépKép
mrege

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?