A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Anita!
Írtam neked emilt! Benne azt, hogy én is kérem szépen a szüléstörténetet!

Nyf!
Neked is írtam!

Vikó!
Neked is!

Ma ilyen levélírós kedvemben vagyok. Kép

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Lányok, nagyon jól esik, hogy ennyien kíváncsiak vagytok a történetünkreKép

És a kedves szavakat is! Ja, és a türelmet, hogy ennyit vártam, hogy megosszam veletek az élményeimet, de ennyi időre volt szükségem, hogy így le tudjam írni az érzéseimet...

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!

Csema és Anita!
Nagyon megható a szülésetek története, mindkettőtöké. Köszönöm, hogy megosztottátok velem!

Kép
szelivi

Anita
Köszi írtam egy kis levelet hozzá.Kép

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Lyly! Minden elképzelhető jót kívánok neked és a kismanónak! Gratulálok! Kép

Csema! Köszönöm, hogy olvashattam! (Vikónak is!!!)

Livi! Válaszoltam! Kép tűkön ülök...

Melitta

Kép
nyf

AnitaKép Én büntiben vagyok? Kép

indianyo

LÁnyok miisaz a bábakoktél??? Mi van benne? A pálinka rémlik egyedül

Az magában nem elég? Szívesen lehúznék most egy felestKép

ZSu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Lyly: Óriási GRATULA Nektek!! Minden jót kívánok és várom a képeket!!

Anita: írtam én is!Kép
De jó Neked, hogy semmi pocid nincs. Nekem van és nagy bőr is járul hozzá, amit egy plasztikai sebészre fogok bízniKép

Zsuzsófi: ricinusolaj, pálinka, gyümölcslé... Vikó! segíts!!KépKép

Eszti: örülök, hogy minden rendben veletek!!

Szelivi: lemaradt, hogy hány kilóval születtélKép

Babetta: ne izgasd magad, ha még nem akar kibújni a baba, akkor meg kell várni az idejét! Tudom, hogy nagyon türelmetlen lehetsz és félsz a méretektől, de úgysem tehetsz ezügyben semmit. Lazíts, használd ki a babamentes időszakot!

Angi: Veletek mi a helyzet??

Ildi: mi volt a 4D-n???

Gyöngyi: akkor Te nagyon Fitt vagy, ha még van erőd kutyussal játszaniKép

Ma jó napunk volt, el is bíztam magam, aztán délután 5-től este 11-ig virgonckodott a kisasszony. Nem sírt sokat, csak nyűglődött. Már 100szor cicire tettem, már a fülén is tej folyt.
Most már ki fogom próbálni az Infacolt vagy az édesköményteát. Nagy a kísértés ilyenkor, hogy cumit adjak neki, de túléljük anélkül is (főleg hogy egy darab sincs itthonKépKép )

Megyek rendbeszedem magam a fürdőszobában, aztán ki tudja meddig lesz alvás.

A szüléstörténeteket holnap fogom olvasni.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Sziasztok Lányok!

Tünde!
Bocsi! 2,5 kg-val születtem! Utólag rájöttem, hogy ki volt kapcsolva a NumLock, csak persze megint nem olvastam át rendesen mielőtt elküldtem.
Ha jól emlékszem 3 gyerek után TB-re megcsinálják a plasztikát.

Vikó!
Bocsánat, de tegnap elfelejtettem Neked is megköszönni, hogy elküldted a szüléstörténeteket. Ez kb éjszaka 1-kor jutott eszembe!

Nyf!
Megtaláltuk, és elsőre!

Kép
szelivi

Bibibí! Én voltam az első ma!

Kép
szelivi

Jó reggelt lányok!
Finishelők hogy aludtatok? Én kivételesen jól aludtam még csak a hasamat sem éreztem.

Borcsa,
Köszönöm a jó tanácsokat, ma megyek NST-re be is szerzem a szükséges nasikat. Még egy kérdésem lenne, az anyagiakat hogy illik rendezni a dokival, még bent a korházban vagy a hathetes controllnál?

Lyly,
Gratulálok a hatalmas babádhoz, nemsemmi lehetett megszülni. Sok sok boldogságot!!!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
Joanna Michele, 1996.12.18
Bence Ricardo, 1999.10.26
zsu69

Én meg a második!
Most indulok UHra meg CTGre!
katicuska

jó, harmadik Kép
katicuska

Sziasztok!

Csináltam némi kutatást, és megint van egy csomó eltűntünk. Ki tud róluk?
Foria február 14-e óta nem írt
Kmoni február 12.
Csirippiri dec. 13.
Olgo febr. 23.
Lingelera dec. 27.
Gyezsu jan. 22.
Zsandi február 1.
Medike01 február 16.
Maminti81 február 3.
Ivildi február 11.
Zsugyu február 16.

cory 38+0

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory,
Gratula 38+0 !!!!!!

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Zsu: Köszi Kép Én a kórházban a hazaengedéskor rendeztem az anyagiakat. Akkor úgyis megvizsgál még egyszer, és kettesben is voltunk.

cory
Budapest

Cory,
Köszi, annyi mindent lehet hallani, az ember már azt sem tudja mi a jó. Sza.ban meg nem akarunk maradni mert aztán kidobnak a korházból /na jó ez egy kicsit erős volt/.
Uram isten 8 óra na megyek készülődni, mert megyek Nst-re meg találkozom a dokimmal is.

Zsu69
38+6

Zsu69+Martin(2006.03.14)
KépKép
zsu69

Halihó csajszikákKép!!!

Először is gratulálok Lylynek, meg Szisznek a nagy babákhozKépKépKép
Tök jó már nektek is, hogy meg van a picuri Kép

Vikó, kösz Csema szüléstörténetét, én is elpityeredtem rajta.
Anita, a tiédet is megkaphatom???Kép

Köszi megint, hogy hiányoltatok, ezért jó ide jönni, eltűnik az ember pár napra, aztán máris kerestekKép
Köszi, nagyon jól esikKépKép
Nem is 4d-n voltam, csak sima uh-t csinált most Győrffy, bár pár 4d-s képet is azért mutatott, a lényeg, hogy a kiscsajszim már 2750 gramm, és kb.50 centi.
Még ő is meglepődött, mert nem várta volna, hogy már most ilyen nagy, hiszen tényleg nincs túl nagy hasam, még szerinte sem.
Úgyhogy ha még egy kilót hízik egy hónap alatt,lesz vagy 3,75(vagy 4 kilóKép )
Velem minden rendben, méhlepény nincs elöregedve, magaztvíz átlagos mennyiségű, külső- belső méhszáj is tutkóKép
Szóval minden okéKép
Most meg ma reggel már túl vagyok egy vérvételen, hát az nem volt kellemesKép
És újból kellett egy vércsoportot is csináltatani, mert a fuc......védőnő, vagy a labor elkeverte a régitKép

Eszti, nem is üdvözöltelek még itthonKép

Bartika, Rita, örülök, hogy megnevettetelek benneteket a kocsis locsolós sztorimmalKép, de azért élesben nem volt olyan vicces.
Visszagondolva elég groteszk látvány lehettem, de azért ott másképp éltem megKép
Hát, igen, velem mindig történik valami, de szerencse, azért mindig jól jövök ki a bajokból isKép

na, puszi

ildikó 35+6
vas

Gyorsan egy punci képet még azért berakokKép
Sajnos az arcáról nem lett fotó, mert végig előtte tartotta a két kis kezétKép
Vagyis olyan fotó van csak amin két kis vastag csukló látszik Kép
Kép

Ildi
vas

Jó reggelt Kép
Zsuzsci Kép
Hát persze, hogy emlékszem rád Kép
Gratulálok a kislányodhoz Kép További jó pocakosodást, üdv köztünk Kép

Katica Kép
Nekem is folyton ég a gyomrom és a kicsi fiam fejvégű. Azt nem tudom, hogy van-e haja, de hétfőn megkérdezem az uh-n Kép

Nyúlanyó Kép
Hát tényleg lehet előjel, ha ennyire nyugodt vagy Kép Drukkolok Kép

Lyly Kép
Hatalas gratula nektek Kép Nem semmi mérete vannak Kép Remélem nem sok 56-os rugit vettél Kép
Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit nektek Kép
Kép

Babetta Kép
Tudom, hogy már nagyon türelmetlenül várod Levi megérkezését, de elsősorban neki kell készen állnia Kép
Elméletileg sikerült mindekinek tetsző nevet találnunk, így Péter Donát lesz a kicsi fiam, ha csak nem találunk ki valami mást Kép

Anita Kép
Összeszedem a gondolataim és írok Kép
VokEszter Kép
Van új pocakképem, majd felteszem Kép

Cory Kép
Gratulálok a 38. héthez Kép

Ildi Kép
Gratula a kiscsajszihoz Kép
Ebből is látszik, hogy a baba mérete nem a pocak méretétől függ Kép

Annácska 35+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Sziasztok!

Felrakom a pocakképem, aztán visszaolvasok. :D

http://kep.tar.hu/vok/50167934/20128987#2

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="aa00aa">Jó reggeltKép

CoryKép Gyezsu jól van, jön-megy, elköltöztek és nincs internete.

Kmoninak és Zsugyunak írok ma majd</font>

indianyo

Eszter, szép pociKép
A 30. hetihez képest tök jól megnőttKép

Annácska, kösziKép
Péter Donát szép név leszKép

Ildi
vas

Na, nem sok mindenhez tudok ám hozzászólni....
Szóval nagyon szép napot nektek!!

Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Vas!
Köszönöm! Kép 3 cmter nőtt. Kép
És még minidg van ideje nőni. Kép Azért remélem nem lesz 120as pocim. Kép Most tartunk a 100nál. Kép

Merre laktok Gödöllőn? Az egyik barátnőm is ott lakik és lassan 1 éves a kislánya. Talán még ismeritek is egymást, csak tegnap elfelejtettem tőle megkérdezni. Szabóné Sebestyéni Eszternek hívják és Bori a lánya.

Eszter
Kép
Kép
vok

<font color="119911"> Sziasztok,

nem tudok most reagálni mindenkinek, mert eléggé hulla vagyok. Nyűgös napjaink vannak. Kép

Lyly,
nagyon nagy gratula a babátokhoz! Minedn jót Nektek!
Anita,
köszönöm a történetet. Nagyon megható volt számomra. Majd írok priviben.
Eszti,
hogy vagytok? A fürcsit Lidi is nagyon csípi. Elnyújtózik és hagyja, hogy kenegessük, nagyon édes.
Vok,
hú... nagyot nőtt a babaházad!!! Szép! Remélem jól vagytok.

Lidit megmértem tegnap, mert ma 3 hetes. Már 3650 gramm (3100 volt, amikor kiengedtek)és 53 centi kb.

Én is szeretnék Csema történetet!!!! Légyszi!

Olgo: vizsgázott 28-án. Szerintem most pihizik. Puszi Neki.

Angi és Lidi (3+0)</font>
angi79

Eszter, a Csanak-ban lakunk, de csak egy éve, előtte Pesten laktunk, így nem sok mindenkit ismerek.Kép
Max. akik az utcában laknak, meg a netről egy-két lánytKép

120-as pocid biztos nem leszKép
vas

Helló Lányok!

Most jövünk 4D-ről... mintha Ildit olvastam volna. A mi kiscsajunk is maga előtt tartotta a kis öklét, Győrffy hiába noszogatta... Kép És tök ugyanilyen puncis képet kaptunk. Kép
Ildi! Hihetetlen méreteket ölt a lányod, ne izgulsz miatta? Én már attól is elájultam, hogy Pötyi most 45cm és 2,5 kg, mert ha egy kiló még felugrik, akkor szép lesz meg egészséges de csak nehezebb lesz kitolni... Kép

Vok Eszti! Szép kis pocak... Kép

Angi! Õrület hogy megy az idő... pont tegnap számolgattam, hogy Lidike már lassan 3 hetes... Kép

Annácska! A Péter nagyon szép név! És mostanában nem sok babának adják! Kép

Zsu! Drukk az NST-hez. Mi holnap megyünk. Kíváncsi leszek milyen, most lesz az első. Kép

Na megyek, muszáj leszek lefeküdni aludni, mert múlt éjjel 2,5 óra alvást sikerült csak összehozni és még ráadásul két napja hányingerrel küzdök. Kép

Barti

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

<font color="119911"> Bartika,
nagyon helyes a babucid!
Vas,
szép hosszú kislányod lesz és kis husis. Kép
Tünde,
adj neki szerintem Infacolt. Nekünk bejön. Néha náunk is mindenhol tejes a kiscsaj. Kép Voltatok már kint a levegőn? Mi még csak pár percet bírunk az erkélyen. Remélem ma sikerül növelni az időt. Cumi: nekünk van, de Lidinek nem kell. Lehet, hogy Bettinát se lehetne "átverni" vele. Szerinted mennyire normális, ha néha bukik Lidi? Nálatok is van ilyen?</font>
angi79

Sziasztok!

Szilvi, Lyly!
Gratulálok a csöppségek megérkezéséhet! Nagyon sok boldogságot, egészséget és persze hosszú szoptatást kívánok!

Tünde!
3 gyerek után a tb fizeti a has-, mell-plasztikát. Kép Hát mit mondjak nekem is sok bőr maradt a hasamon. Kép

Szüléstörténetek - én is szeretném elolvasni mindenki szüléstörténetét, de nincs időm egyenként emileket írni. Vikó, téged kérnélek meg, hogy küldd el nekem is az összeset (még Mariannkáét sem olvastam)! Előre is köszönöm!

Cory!
Zsandiról annyit tudok, hogy kórházban van és bármikor előbújhatnak a babái.
Beírnád a táblába Luca második nevét is: Zsófia

Ami a napjainkat illeti, groteszkbe illőek: hol a lakás egyik végéből a másikba rohangálok percenként; hol az egyik gyereket hordozóban hintáztatom, miközben a másikat állva szoptatom; vagy az éjszakai szoptatás: a 2 kiscsaj fekszik középen az ágyunkon, s hogy emelgetéssel ne zavarjuk az álmukat, inkább mi cserélkezünk Andrással kb. 1,5 óránként. Mivel Eszterkém 3 hetes korától az egész napot/éjszakát átordítja és csak kézben van el, ha egyáltalán elvan, hogy este ne tépjük a hajunkat, András inkább megautóztatja. Na egy félórás autókázás után 4 órát is képes aludni a hordozóban (beöltöztetve, bebugyolálva). Szerencsére Luca áldott nyugodtsága valamelyest ellensúlyozza ezt a problémát, de így is kellőképp kipurcantam. És ott vannak még a nagyok is...
Sorra születnek a nagy babák, mi pedig épphogy elértük egy újszülött méretetit. Így 2 hónaposan Eszter 3140 g, 54 cm, Luca pedig 2990 g, 53 cm, de nem aggódom, mert egészséges eleven kislányok.

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Helló Mamik és kismamik
Csak egy gyors bejelentkezés. Nálunk még semmi sincs és ez az állandó várakozás kezd elviselhetetlen lenni. Remélem hétvégére már meg lesz a babó.
14 órára megyek Uh-ra, majd vizsgálatra. Remélem mond valami bíztatót a doki. Drukkoljatok.
Gyöngyi 40+3

Kép

Kép
pgyöngyi

BoriKép
Nem semmi amit csinálsz!Kitartás!Kép Kép
AngiKép
Akartam Neked küldeni,freemailes címedre de valami hibaüzenet jött vissza, így nem tudtam!
Puszi mindenkinek!
Bartika Kép
BorcsaKép
NyfKép
SzeliviKép
Köszönöm!

KépKép
csema

Jaj a lényeg!
Bartika Kép
Nagyon édes pofija van a babócádnak!

KépKép
csema

Sziasztok kismamik!

Kérlek benneteket ha valaki közületek szerzői jogokban jártas vagy van ismerőse az írjon...
Sajnos megint be akarnak csapni kb 60000 Ft-al és már rohadtul elegem van... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Ismét félkézzel, bébivel nyomulok...asszem, kicsit már elrontottamKépKép
Fáj megint a poci...utoljára tegnap du kapott Infacolt, gondoltam,hátha nem kellesz márKép Már ott járok, hogy alig eszek, nehogy én okozzam a hasfájást, de mind hiába!

Most kapni fogok Corytól és Borcsától... nagy ellenszegülésünk ellenére Boti cumizik...Egyszerűen folyamatosan jár a szája, cicin cumizva mindig feláztatná... és imád cumizniKép! Apjának meg nagyon tetszik, ahogy csináljaKép

Közben volt a védőnő... ismét velem Boti, mert épp akkor tudtam lerakni, mikor jött, erre felpiszkáltaKép

Ildi: szép nagy lányotok leszKép Gratula!

Barti! Pötty máris nagyon szép kislány!

Vikó:Degogy vagy büntiben...még mindig nem ment át??? Már 2* küldtemKép

Kizökkentem, nem tudom,mit akartam még...

Eszti:Sztem jó otthon az Infacol, de hátha ti megússzátok a hasfájást!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita Megpróblok megint írni...

Lylyéknek gratulálok Isten hozta a csöppöt! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Lyly! és Szilvi!

Gratulálok a csöppségeitekhez!
Kép

Csema, Anita!
Nagyon köszönöm a szüléstörténetiteket, jó volt olvasni. Vikó Neked is köszi, hogy átküldted a Csemáét.

Ildi, Bartika!
Örülök, hogy ilyen jól láttátok a lányaitokat, biztosan minden rendben lesz a továbbiakban is, hisz eddig is szépen híztak.

Borkadorka!
Kitartás! Olan hihetetlen, hogy már 2 hónaposak a lányok, pláne úgy hogy miénk még mindig bent van.

Lányok!
Reggel 6.45-től vannak 15-20, néha 30 percenként nagyon gyenge fájásaim. Nem tudom hívjam -e a dokit???? Az első gyermekemnél ugyanígy kezdődött nem erősödtek, csak gyakoribbakká válták. A másodiknál nem indult be a szülés semmilyen módon, míg a lepény le nem vált.
Szerintetek?????????

Rita
37+4

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Anita!

Szerintem, egyáltalán nem nagy gáz, hogy cumizik Boti, ha ez megnyugtatja. Az én kisfiam is cumizott (és szopott 7 hónapos koráig). Kb. 1.5 éves korában, magától eldobta a cumiját és többé nem kellett neki. A kislányomnak is adtam cumit, Õ viszont nem szerette, öklendezett tőle, így Õ nem lett cumis. Szerintem nyugodtan bízhatjuk a gyermekünkre a döntést.
Különben is szerintem 100x inkább cumi, mint hogy az ujját szopja. De, ez persze az én privát véleményem.
A hátsó szomszád fiú 16-17 éves és olyan sokáig szopta az ujját, hogy ha alszik, még álmában most is sokszor bekapja. (a nagymamája mesélte, hogy éjjelnte bemegy a szobájába, kihúzni a kezét a szájából) Ez a gáz, nem az, ha egy csecsemő 1-2 évig cumizik, játszócumival.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

VokEszter Kép
Nagyon megnőtt a pocid, de ne aggódj 120-as tényleg nem lesz Kép
Már akartam kérdezni, hol szerezted be a zenélőforgót? Sehol sem találok ernyőset.

Ildi Kép
Köszi, nekem is tetszik Kép

Angi Kép
Szépen megnőtt Lidike, gratulálok Kép
Nemsokára jön a jóidő és akkor már lehet nagyokat sétálni a Lidivel Kép
A lányom is állandóan bukott az elején (túl mohon szopizott), aztán egyik napról a másikra, minha elvágták volna. Szerintem ne aggódj. Szépen gyarapodik, van elég pisis pelus, akkor minden rendben Kép

Bartika Kép
Nagyon husi a kislányod Kép
Tényleg ritkaságba megy a Péter név. Pont Ágival beszéltük, hogy a klinikán hónapok óta nem volt Péter csecsemő Kép
Hű nekem is voltak ilyen éjszakáim, de mostanában olyan jókat alszom Kép Jó pihenést neked!

Bori Kép
Nem semmi napjaitok vannak, nem csodálom hogy kipurcantál. Remélem Eszter vissza fordítja a napszakokat és könnyebb lesz egy kicsit Kép Azért szépen gyarapodnak és az külön klassz, hogy csak szopiznak Kép Kitartás Kép

Gyöngyi Kép
Drukkolok, hogy már csak a híred jöjjön a kórházból Kép

Anita Kép
Az elején nem lehet elrontani a kicsit Kép
Cumi nálunk is volt és nem okozott semmi gondot a szopiban Kép
Néha tényleg nem értem a védőnőket! Miért kell felkelteni egy alvó csecsemőt??? Kérdezze meg, hogy minden rendben van-e aztán mehet is.

Rita Kép
Okosat nem tudok mondani, de hívd fel a dokit. Egy ránézést mindenképp megér Kép

Annácska 35+3

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Anita! Hát max. azért, mert még nem ért ide a születéstörténeted!
Cumi: a helyzet az, hogy Rékánál még hagytam magam meggyőzni - és annyiból jó is volt, hogy őt elég rapid tempóban el kellett választani Kép - de azért 3-6 éves kora közt keményen vertem a fejem a falba, hogy hogy fogjuk leszoktatni végre Kép.
Amire figyelni kell: ne nézzetek el fejlődés-ugrást, amikor tényleg több szopi kell, meg hogyha romlik a szopitechnika, akkor bizony mellőzni kell a cumit.
(Na ennyit a cumikról...)
Bartika! Szépséges Pöttyöd van! KépKép

Borcsa + Gergő (aki holnap lesz 2 hetes Kép és ma Nyekergő)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Hát én páros lábbal rugnám ki a védőnőt, ha felkeltené a gyereket, az tuti!!! Más kérdés hogy az enyém nem tenne ilyetKép SzerencséjéreKép

Lányok iszonyatosan szülhetnékem vanKép Tudom mit szóljanak azok akik már túlhordják, de akkor isKép Valahogy olyan érzésem van hogy jobb lenne már KAtának idekint. Tudjátok, a 6. érzékemKép

Tényleg nem tudja senki a bábakoktél receptjét?

Zsu
38+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Cumi kontra ujjszoás:

Gyűlölöm a cumit. Nem tudom miért, mert tényleg egyszerűbb elvenni a gyerektől, de gyűlölöm. a 3 éves hugom is cumis, még mindig cumizik, és undorítónak tartomKép A fiam ujjszopós volt, mert bár beróbálkoztunk a cumival (előnyei miatt) már két naposan olyan messzire repített hogy csak naKép De nekem mázlim volt vele, mert 1 évesen nagyon sokat volt beteg (orrmandulagyulladás kéthetente) hogy a bedugult orra miatt nem tudta az ujját szopni, és leszokott róla. A műtét után se szokott vissza. Viszont én vagyok az élő példája annak miért is nem jó az ujjszopásKép Bezony még a mai napig is ébredek úgy hogy a számban van az ujjamKép Párom szokott is rajta röhögni ezerrelKép De hát ez van, álmomban még én se tudok parancsolni magamnakKépKépKépKépKép

ZSu
38+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Aranyos vagy Cory, hogy érdeklődsz felőlem is. Vikó, üdv, azért írhatsz, ha gondolod. Szóval nem tűntem el, csak valahogy olyan nyomi vagyok mostanság, hogy inkább nem is írok. Nektek most pozitívnak kell lennetek, velünk pedig stagnálóan valahogy negatív a mérleg. Komoly baj nincs, csak a mamám 2,5 hónapja haldoklik, leépül, és nekem ezt borzalmas látni, hallani. Próbálom én, hogy a baba miatt jobb legyen a hangulatom, és a gyerekek sem érezhetik állandóan a szomorúságot, de nehéz, elég depis vagyok. Meg ez a piszok tavasz is csak mutogatja magát, biztos a hangulatom is más lenne, ha nem lenne minden szürke. Szóval olvasó az üzemmódom.

És persze folyamatosan gyönyörködök a babákban, és szurkolok is a születésükkor. Mindenkinek gratulálok, és sok jót kívánok.

Egy apróság eszembe jutott, nem tudom mennyire elfogadott a dolog: amikor a fiammal (az első gyerkőc) hazaértünk a kórházból, borzasztóan hasfájós volt. Nem igazán értettük még őt, de látszott, hogy kínlódik, és néha sikerült olyan helyzetbe tenni, amikor megnyugodott. Péntektől hétfőig a kínok kínját álltuk ki. Próbáltunk mi sokmindent, de ő csak szenvedett. Mi pedig mint újdonsült szülők, nagyon tehetetlenek, és elárvultak voltunk. Hétfőn a fennt emmlített nagyim eljött meglátogatni, és közölte: apukám is nagyon hasfájós volt, adjak neki édeskömény teát. A párom azonnal elment a gyógyszertárba, vett 80 forintért édesköményt, a mama megmutatta, hogyan csináljam a teát, a fiam miután kihűlt, ivott pár kortyot belőle, nem sokkal később a kezemmel éreztem, ahogy a pocakjában dolgoznak a belek, és bizony sok pukizás után teljesen megnyugodott. Azután, ha látszott rajta a pocakja miatti nyugtalanság, kapott egy pici teát, /naponta max fél dec fogyott/ és komolyból mondom: SOHA TÖBBÉ nem volt komoly hasfájása, 6 hetes korától átaludta az éjszakákat. A lánykámnál már fel voltam készülve, ő sokkal kevesebbszer igényelte, de néha kapott édeskömény teát, ha látszott, hogy fáj a pocija. Õ is 6 hetes kora után átaludta az éjszakát. Mindketten fél éves korukig csak szopiztak, és egy éves korukig még kitartott a tejcim, és ők igényelték is. Szóval ez egy tapasztalás, régi, hagyományos gyógymód, ami nálunk nagyon bevált, bizony a kezdőkészletünk most is tartalmazni fogja a zacsi édesköményt. Nem tudom, hogy tudományos körökben ez mennyire elfogadott, de ha valakinek segít, érdemes volt leírni. (ja, nem instant teáról, hanem rendes édesköményből készült teáról írtam) És azt is tudom, hogy a tej mellé nem kell tea, nem is szomjúságra kapták a gyerekek.

Azt gondolom, ennyi elég is. Én ritkán írok, akkor viszont sokat. Kép

Mindenkinek örömteli várakozást kívánok.

Zsuzsi

Kép
KépKép
zsugyu

Lányok
Azt hiszem indulok a kórházba ,mert 20 perce jön belőlem alighanem a magzatvíz
Drukkoljatok. Remélem nem néztem félre, de ennyit nem pisilhetek. Majd üzenek.
Sziasztok.

Babetta

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

A csak-ot idézőjelesen értettem a mamám betegségéről, és a komoly baj nálam most a babával, vagy gyerekekkel kapcsolatban értendő.

Bocsi, de elég ridegre sikerült a javított mondat, és szerettem volna tisztázni.

Kép
KépKép
zsugyu

Sziasztok!

Még csak most találtam rátok. Én 31 hetes terhes vagyok. Az érdekelne, hogy nektek mennyire gond az alvás. Én sokszor nyomom meg alvásközben a hasamat (oldalt fekszem), van amikor arra kelek, hogy nagyon fáj az oldalam, mer egy kicsit rátelepszek a hasamra is. Félek, nehogy a babának baja essen!

Annácska! Ernyős zenélő forgót a Lehel téren, a Babadiszkontban tudsz venni.

Egyébként sajálom, hogy a szüléstörténetek nem kerülnek fel, szívesen elolvasnám én is. :-(

Szép napot mindenkinek! Üdv: Moka
Vendég

Babetta!

HAJRÁ! HAJRÁ! Csak ügyesen!

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Anita: tőlem ugyan semmit nem fogsz kapni, max annyit hogy nem értek egyet Kép Leírtam, miért nem értek vele egyet. Ennyi. De elárulom, az első 3 hónapban Balunak is volt.

cory
Budapest

Babetta! drukk! KépKépKép drukk! KépKépKép drukk! KépKépKép drukk! KépKépKép drukk! KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Babetta HajrááááKép

Rite veled mi van? Sűrűsödtek a fájások???

Moka, szia, üdv ittKép Én is félig hason alszom, sőt képzeld tegnap félálmoban hasra akartam fordulniKép Persze visszabillentemKép De ne aggódj nem hagyná a baba hogy te úgy feküdj ahogy neki nem jó.

Zsugyu, nekem is anyum mondta anno az édesköményt, tényleg hatásosKép A vicc az hogy mennyivel egyszerűbb lenne az instant tea, na de azt csak 4 hónapos kortól lehet adniKép Akkor meg már minek????

Mamádat nagyon sajnálom, mi ugyanígy vesztettük el tavaly dédimamánkatKép Csak szerencsére nem sűrűn láttuk, így annyira nem viselt meg. Viszont őszintén szólva a halála megkönnyebbülés volt nekünk, mert tudtuk hogy már nem szendved szegényke. Sajnáltuk nagyonKép

Akit érdekel esetleg: Egy kislábos aljára szórsz édesköményt, kb egy lapos evőkanállal. Meggyújtod a gázt, és megvárod, mígy kömény elkezd kipattogni. Mikor már ritkán pattog, rázúdítasz kb 2 dl vizet. Mikor a víz halványsárga lesz, akkor sűrű szövésű ruhán keresztül leszűröd, lehűtöd, és athatod a babának.
Nem ördöngősségKép Mi mindig tettünk bele egy csipet cukrot is, mertt úgy könnyebben megitták a kicsik.

Zsu
38+3

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?