A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Éjszaka annyira belealszom én is a szopiba, hogy elfelejtek visszaöltözni. Így aztán a kínai prostituált nevét jogosan viselhetném: Fél Csöcse Kinn Csüng Kép.

Ayse

ayse

Andris hív, jó éjt Nektek!

ayse

Ayse,
nekem mindkettő, pici korom óta csak pucéran tudok aludni Kép

Megyek én is apa mellé

Jó éjt mindenkinek!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na, csak benézek még gyorsan.
Kuha!
Réka teljesen együtt érzett GergővelKépKépKép, én meg VeledKép

Sildike!
Mi is kérnénk olyan íriszgumót, ha még lehet.

Kriszta!
Kincső nagyon édesKép, olyan huncutul mosolyog ott a rácsok között.

Barbi!
Ezt a kiszolgálást, amit Nolcsi nyújt Leonnak, ezt én is el tudnám viselni. Nagyon aranyosakKépKépKép!

Thomasanne!
Gratula Tominak az átforduláshozKép!

Nyúlné!
Kisnyulad még most is szívdöglesztő pasiKépKépKép
Gratula a gyarapodáshoz!

Benianyu!
Dani naggggggggggyon aranyos, főleg az első fotón. Olyan tudományosan néz azzal a világító, gyönyörű szemeivel, nekem bejönKépKépKép

Sis!
Hát mit ne mondjak, tényleg nagyon okosak ezek a gyerkőcök. Nálunk is hálós járóka van, de szerintem tök mindegy, mert a fánál is u.úgy beindulna Rékán az antijáróka hatás.
Erre az ebes-ugatós-kergetőzős mozira azért én is befizettem volnaKépKépKép, nem csodálom, hogy Máténak tetszett. Ezen a képen nagyon megfontoltam figyeli a történéseket, de az illető eb mustrálása sem semmiKép

Ayse!
Örülök, hogy Andris már jól vanKép, s nincs láza.

Jó éjt!
C.

KépKép
cinka

Ayse, Kép
ja, jó görbe volt a délelőtt! Kép
Éjjel arra ébredtem, hogy begyógyultak a szemeim, aztán amikor kigyógyultak, akkor meg rosszul lettem a belül kék, kívül piros szemeimtől. Bepakoltam Zitát a kocsiba, aztán irány a fizetős szemészet. (Van Sztk-s is, csak épp nem volt másfél délelőttnyi időm kivárni a soromat.) Allergia, az egyik szememen meg már 2 napja újra kijött a jégárpa. Így most az árpásba 3 cseppet+kenőcsöt, a másikba csak simán 2 cseppet használok. Kép
És persze a kontaktlencsét is elfelejthetem legalább 1 hétig. Kép
Sose voltam allergiás, rohadt sz.r, hááát, nem irigylem a fűre-fára allergiásokat.

Majola, SisKép
köszi az infót Eucerin ügyben!

Sildike, Kép
sztem kiskerben árulhatnád azt a gimógumót, de ennyi mennyiség már tuti adóköteles! KépKépKép
Vendég

Most látom csak, mire elküldtem az üzimet, Sis megelőzött!

Sis,
Érdeklődő, kutyátsasoló Máté nagyon cuki!!!

Na, jó éjt Mindenkinek!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok Lányok!

Ma nem követem el azt a hibát, hogy este nem válaszolok, mert holnap reggel annyi hozzászólás lesz, hogy nem győzök válaszolni.

Majola

Julcsi édes, nekem az a kép tetszik nagyon, amin rajtad alszik.
Szerintem télen nem gáz, hogy ilyen sokáig be van repedve a szája, a fűtés miatt is lehet, meg a száraz levegőtől is.

Bab
Tofi nagyon aranyos. Gyönyörű szemei vannak.

Ayse
Köszi a dícséretet. Tudom, hogy sokan nem helyeslik, de én is nyugodtabb vagyok, ha Bazsika mellettünk alszik. Lehet, hogy később lesznek még ebből gondok, de azokkal ráérünk majd akkor foglalkozni.Kép

Zsófi
A fiúk nálunk is szórakoztatják egymást, főleg Bazsika Lacit.Kép

Mea
Dícséret bezsebelve. Örülünk, hogy Lívike ma jól volt.

Nyúlné
Kinyúl cool, szívem csücske. Kár, hogy fiaim vannak, buzit mégsem csinálhatok belőlük.Kép Egyébként Bazsinkánál én is így jártam. Amint megvettem a tápszert azonnal duplája lett a tejem. Szerintem ez valami pszichés bigyó.

Benianyu
Köszönöm. Lacikában az a legjobb, hogy mindig így mosolyog. Éhesen, szomjasan, fáradtan, kipihenten, szóval mindig. Danigombóc édes most is.

Sis
Máté+kutya Kép Kép Kép

Ma itt van nálunk a sógorom. Megnyitottuk a pirosszeműek klubbját.Kép

Kép

Ha valakit kihagytam bocsi, a málnasnapsz és a borocska lehet a felelős érte.Kép

Gyermekébredésmentes jó éjszakát mindenkinek.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Fúúú... egy napig nem jön az ember lánya, azt micsoda termés...

Először is:

TALITALITALITALI

Jövő pénteken. Aki esetleg még nem kapott értesítést, az küldjön nekem emailt a rokica kukac yahoo pont com cimre. Sildi, megkaptam a leveledet, köszönöm szépen, de érdemben csak holnap tudok már rá válaszolni, remélem addig ráér. Kép

Eddig ennyien mondtátok, hogy jöttök: Kuha, Ayse, Havtünde, Manka, Bab, Duda, Majola, Cinka, Bkrisztina, Göndörzsóf, Nyúlné, Benianyu, Annamami, Sildike. Ki jön még?

Kuha:

A táblázat jó ötlet lenne, ha mondjuk azok, akiknek konkrét ötletük van hogy mit hoznának a talira bedobnák azokat, és akkor össze tudnék állítani valamit. De egyelőre senki nem mondott semmit, hogy mit hozna.

Havtünde:

Hozzál papucsot ha fázós vagy, mert ebben a lakásban 21-23 fok szokott lenni, több nem, és parketta van meg kő. Akik nyáron voltak, áldották hogy kellemesen hűvös. ;) Most télen viszont egyáltalán nem meleg. Viszont cipőt nem kell levenni, mi se szoktuk. Valószínűleg minden szobában kialakítok egy gyerekszigetet, ahova a babákat le lehet rakni, amire nem kéne cipővel rálépni (ugye), de máshol nem kell levenni a cipőt. Ha ez így értelmes volt...

Majola:

Jót mulattam próbálkozásaidon, hogy Julcsival felismertesd a nevét. Karcsi! Krumpli! Kép

Rólunk:

Enyhén szólva pörgős nap volt. Tegnap este még fordítottam ezerrel kb éjfélig, aztán Zsuzsával együtt beköltöztünk a nagy ágyba, mert borzasztóan nyugtalanul aludt. Először megpróbáltam őt a saját kiságyába szorítani, de tapadt mint a kis pióca, én meg meguntam az állandó fészkelődését meg aludni is szerettem volna, úgyhogy ugyanúgy magunk közé vettem mint régen, és onnantól kezdve reggelig aludt. :-/ Remélem csak arról van szó, hogy szokatlan neki a saját szobája is meg a kiságy is most hogy így átrendeztem a dolgokat.

Ma reggel aztán kliensezés, utána mentem be az I. kerületi bölcsibe Zsuzsát beiratni időleges gyerekmegőrzésre... eddig ezt nem is mondtam, igazából kicsit félek is hogy milyen bírálatok fognak itt érni emiatt, de én jó döntésnek tartom. Arról lenne szó, hogy felajánlották, hogy egy visszautasíthatatlan munkahelyre mehetnék (oda, ahova majd menni szeretnék igazából dolgozni és ahol a következő szakképzésem van) klienseket vállalni, egyelőre valószínűleg ingyen és csak heti pár órában, de ezáltal megkapnám azt a szakmai felügyeletet és tapasztalatot, amire borzasztóan szükségem lenne a saját klienseim érdekében is.

Zsuzsa számára ez azt jelentené, hogy valószínűleg javarészt továbbra is David vagy anyukám vigyázna rá mikor én nem vagyok itthon, de biztos ami ziher alapon beszoktatjuk a bölcsibe időleges megőrzésre, és egy héten egyszer vagy kétszer oda fog menni pár órára. Hálistennek az I. kerületben (ahova tartozom) van ilyen lehetőség, és nagyon szimpatikus, hogy úúúúgy örültek, hogy jön a kisbaba. Hajlandóak neki lefejt tejet adni igény szerint, ahogy itthon kapja.

Nekem ez kényelmes, mert a magánklienseimet az I. kerületi lakásban fogadom, és onnan kb 5 perc ez a bölcsi, tehát mikor nekem oda kell mennem kliensezni, akkor elindulunk együtt, őt beadom a bölcsibe, és mikor végzek, akkor felkapom és megyünk haza együtt. A tanfolyamom meg a munkahelyi tartózkodásom alatt továbbra is David vagy anyukám vigyázna rá.

Végül is azért is vagyok hajlandó ezt meglépni, mert járunk baba-mama csoportokba, és úgy látom, élvezi ezeket a programokat. Érdeklik a gyerekek, ott sose nyűgi vagy unatkozós, ha elfárad, egyszerűen elalszik. Ez persze annyiból más, hogy nélkülem lenne ott. De ebben is van tapasztalata, hiszen 5 hetes kora óta járok erre a tanfolyamra, tehát volt már olyan, hogy nem én vigyáztam rá.

No mindegy, kiváncsi vagyok, milyen lesz. Jövő hét kedden akarunk először menni (teljesen véletlen egybeesés, de pont aznap lesz 6 hós!) Daviddel és Zsuzsávan együtt, hogy megnézzük a bölcsit és bemutatkozzunk. Aztán kedd-csüt reggelenként bejárnék vele beszoktatni. Március 20-án derül ki majd számomra, hogy tkp milyen időbeosztásom lesz, addigra szeretném ha kiderülne, hogy járható-e ez az út.

Szóval bölcsi után még be kellett ugranom a BME-re, onnan mentem haza, ahol vendégeink voltak. Egy ismerős család ahol a nő amerikai, a férj magyar, két kislányuk van. Kint élnek Amerikában, és most csak látogatóba jöttek haza. Zsuzsa éppen hatalmas visongatással próbálta túlkiabálni a két nagyobb lányt. Kép Tündéri volt. Mintha felmérte volna a helyzetet, hogy hé, itt hangoskodni kell ha az ember hallatni akarja a hangját!!! Kép És nézte ám a két kiscsajt erősen.

Miután ők elmentek, mi mentünk a doki nénihez az 5 hós oltásra (kicsit csúszásban vagyunk). Zsuzsa jól viselte pedig két szurit is kapott, régi oltásrend. (És már 8 kiló kereken!) Nincs láza, tök jókedve volt egész este, most meg alszik a saját ágyában, én meg morfondírozok, hogy én feküdjek-e mellé, vigyem-e magammal, vagy ha már alszik, akkor hagyjam ott ahol van. Mióta lefektettem, nem ébredt fel szopizni, ez mondjuk szokatlan az elmúlt napokhoz/hetekhez képest, de nincs láza, mert bemegyek időnként megpuszilni.

Na eldugulok én is... eddig megint fordítottam, illetve Zsuzsával szépen elaludtam este és 10-kor ébredtem hogy ajjaj, még van holnapra fordítanivaló, de nagyon remélem, hogy több már nem lesz. Utálom mikor határidő UTÁN küldenek anyagot és még van képük keresni rajtam, hogy hol van?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

BenianyuKép

többieknek köszönjük!

Sildike!
Most akkor ki is az apa?????????KépKépKép

na fekszem vissza,csak Kisnyúl zabbantott és annyit mocorgott,hogy nem voltam biztos abban,hogy visszaalszik,pá!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó reggelt!

Remélem jobb éjszakátok volt, mint nekünk.
Az hittem, már vége a zűrös éjszakáknak, de neeem!KépKép

Sildike!
Pirosszeműek jóképűek!Kép És mindenki hasonlít, mindenkire!KépKép
Lacika jól van?KépKép
Málnasnapsz és borocskaaa?? Ez igen! Ünnepeltetek valamit?Kép

Nyúlné!
Kisnyúl képei megint nagyon jók!Kép Ügyes vagy!Kép
Tápszer nekem is figyelt a polcon és állítom segített! Az figyeltem meg, hogy mióta elkezdtük a hozzátápit,( ami gyakorlatilag sikertelen) sokkal nyugodtabban szoptatok és nem görcsölök a tej mennyisége miatt. Nincs is gond vele!
Valahogy biztonságot ad a tudat, hogy ha kevés a tej, tudok mihez nyúlni. (azért van amit elfogad a csaj!Kép)

Thomasanne!
Gratula Tominak a forduláshoz!Kép
Tomi!KépKép

Benianyu!
Danigombócnak a forgója mellett a szája is tündéri! Bomlanak majd utána a csajok!KépKép

Barbi!
Nolcsi annyira édes, hogy így gondoskodik Leonról!Kép
Leon pedig nagyon hasonlít rád!Kép

Tünde!
Jobban van a szemed? Régen én is viseltem lencsét, de aztán megműtötték a szemem és azóta nem kell! KOPP-KOPP!KépKép
Zita jól van?

Ayse!KépKépKép

Sis!
Máté nagyon drága, ahogy sasolja a kutyát!Kép
Nagyon bírom a bölcs beszólásaidat, tényleg mindig nagy igazságot takarnak!Kép

Mea!
Livike remélem jobban van és nem nyügizik sokat!Kép
Julcsikával való hasonlóságot köszönjük, megtiszteltetésnek érezzük!KépKépKép

Bkriszta!
Kincsi jó nagyot nőtt! És milyen ügyesen ül!Kép
Szabad megkérdezni, hogy mire vállalkoztatok?Kép

Rokica!
Szerintem semmi gond nincs a bölcsivel! Heti pár óra nem hiszem, hogy ártana. És így biztos te is nyugodtabb leszel, hogy jó helyen van és nem kell rohannod!
Remélem bejönnek az elképzeléseid!Kép

Megyek, nyügizik a lányom!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Csak jelentkezem, hogy még élünk, de nem tudok mostanában nagyon jönni, mert apa és én is tök betegek vagyunk, Peti szerencsére még nem!

Szóval, ha van kis időm, inkább pihizek, ne haragudjatok! Kép Remélem azért hétvégére, vagy a jövő hét elejére már rendbejövünk, és akkor újra jövök majd! Pluszaban éjszaka bejelzett a légzésfigyelő is, ami eddig soha, a majdnem 6 hónap alatt! Kép Szóval alig kaptunk frászt hajnali 2-kor! Szinte nem is aludtunk azóta! Nagyon megijedtem, de szerencsére amikor felkaptam a gyereket elkezdett kapálózni, igaz felébreszeteni elég nehéz volt!

Na mindenkinek szép napot, mi meg egy kicsit pihizünk, ha Peti esetlegesen alukál, de ezek után az biztos, hogy csak a saját ágyában a légzésfigyelő társaságában fog aludni, nem merem mellém rakni!!!

Viki+Peti 24-1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27

Sziasztok!

Sildike, Kép
a piros pulcsis a férjed? Még az jutott eszembe erről a képről, hogy én hülyét kapok, ha utcai ruhával ráül a férjem az ágyneműre, pláne ha még a sógorom is ezt tenné, sztem vinnének a diliházba, úgy kiakadnék. Kép Amúgy elég rendetlen vagyok, de erre harapok. Kép

Rokica, Kép
elolvastam még 1x az írásod, és bár nem kérted a véleményünket, azért írnék pár sort.
Hmmmm.... igazából nem derül ki számomra, hogy magadat, vagy bennünket akarsz-e meggyőzni a bölcsivel kapcsolatban? Kép Szívből remélem és szorítok, hogy Zsuzsát ne viselje meg, és ne legyen sokat beteg. Remélem nem haragszol a következő kérdésemen: ha most Zsuzsára alig van időd, akkor hogyhogy máris bevállalnád a kistesót?

Andi, Kép
szemem még nem túl jó.
Zita jól van, annyira, hogy kicsit gondolkoznom kellett, miért is kérdezed? Kép

Tünde&Zita 22-1
Vendég

Tünde!
A vizsgálat és a zinnat miatt kérdeztem. De ha ilyen jól van, tárgytalan a kérdés!KépKépKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Andi,
persze, aztán leesett ám, miért kérdezed!
Ma már nem kapott gyógyszert sem! Kép
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, most csak ennyire futja:

Róki, én is küldtem neked mélt, még az elején, mi is mennénk talira, köszi!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt Mindenkinek!

Megint csak gyorsan pötyögök pár sort, mert Andiékhoz hasonlóan nekünk is kevésbé volt jó az éjszakánk, meg persze a nyügizés is folyamatos, mint Kuháéknál. Most szenderedett el a Lelkem, de v.szű ismét 2,5 zsiráfnyi pihizéssel letudja a mai délelőttöt. (Tavaly nyáron kiokosodtam Kenyában, hogy a zsiráfok csak 7 percet alszanak!)

Sildike!
A piros Triumvirátus nagyon jókedvű, lehet,hogy Náluk is a borocska az okaKép? Remélem Bazsikát azért még kihagyjátok a jóbólKép

Tünde!
Nekem nem jött le, hogy akkor most mire is vagy allergiásKép?

Rókica!
Nekem is, kétszer kellett elolvasnom amit írtál.
És rögtön az jutott eszembe, amit már Tünde is megkérdezett, hogy ezek mellett még Ketteske is bármikor bekopoghat???
Félre ne érts, nem akarlak megbántani, nem tudom mire vagy képes, hiszen nem is ismerlek, de az biztos, hogy én nem merném ezt így egyszerre bevállalni.
Minden elismerésem a Tiéd, és kívánom, hogy úgy alakuljanak a dolgaid, ahogy TE szeretnéd!!

A talira én szívesen megcsinálom a táblát (egy gonddal kevesebb NekedKép) hogy ki mit visz.
Ha az megfelel, én vinnék egy kukoricasalit és egy bomba nevezetű édességet, meg mondjuk 2 l szűrt almalevet és 1 sz.mentes vizet.

Többiek!
Akinek már van elképzelése, tudassa velem/velünk is, hogy mivel járulna hozzá a bulihoz, s estére megpróbálom (ZsiráfkisasszonytólKép függően) táblába foglalni.

Szép napot Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Kisnyúl sztárfotói továbbra is bolonditóak!
Tomi meg egészen különösen helyes, huncut kis krapek.
Meg Dani is, a kis göndör fürtjével.
Máté és a kutyus ennivalóak. Sis, néha kölcsönadhatnád a másodikat!
Sildi, Balázs is nagyon helyes, az apukák is.
Hát, lányok, van itt választék! Na persze mi most Tofiról ábrándozunk.

Köszönöm a fürdős tippeket, Sis, Benianyu. Azt hiszem, ezt nem merem kipróbálni. Meg nincs is mosógép a fürdőszobában (az előszobaszekrényben vanKép)

Róki, a neveket Babtól loptam kölcsön.

Andi, hasonló éjszakánk lehetett. Lányaink, úgy látszik, nem csak kivülről hasonlitanak.
11-kor nagy sirás, aztán nem emlékszem pontosan, mi zajlott fél ötig, de onnantól semmi alvás, virgonckodás, majd 7-től nagy sirások megint. Azóta fél órát aludt a kis gengszter, nem tudom, hogy birja.
Bab, remélem Tofi szereti a balhés kislányokat?

Elhatároztam, hogy megtanitom aludni. Legalábbis hajnali 5-kor még nagyon határozottan ezt gondoltam. Azóta eltelt 5 óra és már most elhalasztottam 1-2 nappal, gondolván, hogy csak a nappaliban merem sirni hagyni (papirfalakKép), és előbb meg kell szoknia, hogy ott alszik. Vagyis ott nem alszik. Aztán jön a nevelésKép...Na, de majd meglátjuk, eddig 5 percig sikerült sirni hagyni.
Aki tudja az alvástanulás módszerét, lécci irja le nekem még egyszer!
Zsuzsa és Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Cinka, zsiráfnyi alvásKép Nagyon jóóóóKépKépKép És nálunk is épp két és fél zsiráfnyi szokott lenni.
Végre jókedvem lettKép

KépKép

KépKép
majola

Majola!
Örülök, hogy így megnevettettelek ma reggelKép
És bejöttKépKépKép, már itt csápol a karomban, bárcsak a lottószámok is így mennénekKép

Na megyek, mert nem szeretem ha a gép előtt velem van.

KépKép
cinka

Benianyu!

Én mindig hátast dobok Danibaba forgójától! Nagyon vagány! Kép Kép Kép Kép

Rokica!
Köszönjük, hogy elárultad nekünk a bölcsis terveidet, és nagyon-nagyon kíváncsian várom a beszámolódat, tapasztalataidat, esetleg tanácsaidat.
Nem titok, hogy Gergő is bölcsibe fog járni. Igaz, nem most, hanem amikor betölti a 2 életévét, azaz jövő szeptemberben. Amikor már GYES mellett visszamehetek 8 órában dolgozni.
Nálunk ez már eldöntött tény, és én is egyfolytában a bölcsivel kapcsolatos dolgokat bújom a neten.
Úgyhogy várjuk a beszámolót.

Cinka!
Nálunk dettó az a helyzet ma, mint nálatok. Gyakorlatilag Gergő a reggeli kaja óta nyűgös volt, rázta a fejét, közben ökle vagy a kispárna (mikor mi) a szájában.
A vége persze hatalmas sírás-rívás lett, nagy nehezen sikerült elaltatnom.
Remélem, még alszik egy darabig, legalábbis amíg megfő a kaja. (Székelykáposztát csinálok, Apa kívánságára).

Utána meg elbúcsúzom Tőletek egy kis időre, este vacsizni megyünk Apával, aztán egyenesen megyek anyumékhoz Gergővel, csak vasárnap este leszek megint.

(Na, eddig tartott, Gergő felébredt)

Még néhány kép Gergőröl:

Így rágja a kispárna csücskét:
Kép

Így alszik el este 8-kor:
Kép

Majd egy fél óra múlva már így találom az ágyban:
Kép

És végül a reggeli ébredés, a kiságy másik végében:
Kép

Üdv: kuha és Gergő (aki holnap lesz 6 hónapos!!!)

Kép
kuha

ZsuzsaKépKépKép

Tofinak nincs baja a balhés lányokkal, legalább nem unatkozik mellettük.Kép

A mi könyvünk szerint, így működik a módszer:
"Esti etetés után az ágyba tesszük a kicsit, rövid ideig, 10-20 percig játszunk vele, mesélünk, majd kedvenc játékát odaadva elbúcsúzunk, és kimegyünk a szobából. A kicsi vagy rögtön, vagy néhány perc múlva sírni kezd, nem érti a helyzetet, hiszen eddig nem így aludt el. 3-5 percnyi sírás után bemegyünk, megsimogatjuk, és néhány kedves mondattal megpróbáljuk megnyugtatni valahogy így: Semmi baj, kicsim! Apa, Anya itt vannak, vigyáznak Rád, aludj nyugodtan! Ezután kijövünk és várunk. Ha a sírás tovább folytatódik (és folytatódik!), 3-5 perc után ismét bemegyünk, és megismételjük az előbb elmondottakat. Ezt addig folytatjuk, míg a baba el nem aludt, és ha éjszaka felébred, hasonlóan járunk el.
A legnehezebb az első nap, ha kitartó a kisded, akár egy óráig is elhúzódhat az elalvás (néha még tovább). Másnap növelhető a bemenetelek közötti idő 5-7 percre, és az elalvási idő lényegesen rövidebb lesz. A 3. naptól tovább növelhetjük az időt 7-10 percre, ennél hosszabb ideig nem szoktunk várni."

A könyv szerint kb. 1 hét alatt megtanulnak egyedül elaludni a gyerkőcök. Nálunk első nap 3/4 óra sírás volt, másnap 1/4 óra, harmadnap már minden simán ment. Azóta is működik.
A könyvben még azt is ajánlják, hogy a nappali alvást is érdemes megkülönböztetni az estitől pl. abban, hogy csak este alszik a baba a kiságyában, nappal pedig máshol, pl. járókában és nem sötétítjük be a szobáját ilyenkor, nem tartjuk a teljes csendet. (Ezt több könyvben is olvastam már.) Mi ezt is így csináljuk mióta Tofi megszületett.

Sildike,
Fiúk nagyon jóképűek!!! És mennyire hasonlítanak!

Viki,
Jobbulást Nektek!

And,
Zűrös éjszakaKép
Reméljük hamar visszaáll a régi rend!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Cinka, Kuha,
Szegény kis szenvedős babócák! Kínmentes napot a továbbiakban!

Kuha,
Párnacsücsökrágicsáló Gergő nagyon édes!
Nektek pedig jó vacsorázást a Haxen-ben!!!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Köszi, Bab. (Tofi, Tofi, Tofi!!!!!)
Szerinted akkor is működik, ha csak éjszakai felkelésekre érvényes? Mert Julcsi szó nélkül elalszik este, talán ki sem várná a 15 perc játékot, mert hamar álomba szenderedik magától. Csak nagyon sokszor kel fel, egyre többször, nem piheni ki magát, 5 napja napközben is nagyon nyűgös, sirós szegénykém.
Csak a "Harap utca 3 alatt...", meg az "Én is pisze, te is pisze..."(ami az én számból, ami az én orrom alatt van, elég hülyén hangzik) viditja fel néha.

Kuha, Gergő haláli. Micsoda pózban alszik! Szétszedi az ágyon a rácsvédőt? Mondtam én, hogy szabadulóművész lesz.

Na, indulunk világot látni, kendőben, hátha attól jobb kedve lesz a másfél zsiráfnyiKép alvás után.

KépKép

KépKép
majola

Zsuzsa,
A könyv azt írja, hogy éjszaka is így kell eljárni, feltéve, hogy nem azért kell állandóan a baba, mert éhes. Tehát az hozzátartozik a dologhoz, hogy nappal nagyjából meg kell ennie a napi adagját ahhoz, hogy éjszaka gond nélkül vissza tudjon aludni. Nem tudom, hogy Nálatok ez hogy van. Nálunk szerencsére ez is megvolt, úgyhogy működött.

Kép
Bab és Tofi
bab

Hát nem elaludt, mire felöltöztem! Most várhatok pár zsiráfnyi időtKép

Julcsi eszik éjjel is, de mostanában többször kel fel úgy, hogy enni sem kér. Nem hiszem, hogy 11-kor nagyon éhes lenne, amikor 6-kor és 8-kor is eszik. Kis husiKépKép

KépKép

KépKép
majola

Nem tudom, ki kérdezte, a tollpárnára vagyok allergiás.
Vendég

Sziasztok!!
Nekem tetszik ez az esti altatas, csak David mindig tok almos mar fel nyolckor, furdetes utan, illetve ehes, es mindig elalszik eves kozben. Ugyhogy szerintem nekunk majd a szoptatas utani idoszakra marad ez az egyedul altatas..

PPanna es David aki negy es fel honapos kb

Kép

Kép
ppanna

Rafkósak ezek a babákKépKépKép
Nálunk szerencsére a nappali alvással sincs nagy gond, Tofi általában mindig ugyanakkor alszik el minden nap, de valami különös érzéke van ahhoz, hogy a bevett szokásait akkor rúgja fel, amikor vendégségbe megyünk, vagy amikor mi hívunk vendégeket. Megadunk egy időpontot, hogy mikor megyünk, vagy mikorra várjuk a családot, mondván, hogy akkorra már jól kialussza magát a kisfiam, és majd jól állja a családtagok nyüstölését. Hát ilyenkor persze rendszerint azt csinálja Tofi, hogy semmit nem alszik, aztán ideig-óráig elég jól bírja a gyömöszöléseket, és jófejkedik, de egy idő után már tök nyűgi lesz a fáradságtól és olyankor már baromi nehezen alszik el. És megy az ordítás... Akkor meg hallgathatom, hogy te szegény, biztos nagyon fárasztó lehet, hogy otthon is mindig így mennek a dolgok. Én persze hiába is bizonygatom, hogy azért nem teljesen ez a helyzet...

TündeKép
Te szegény, gyorsan gyógyuljon ki a szemed ebből a nyavalyából! Elég kellemetlen lehet!

Na megyek, készítek valami ebédféleséget.

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok Lányok!

Kicsit másnap van, túl sok volt a kóstolgatás.Kép

Nyúlné
Mindegy, családban marad.Kép Ráadásul egyszer régen, amikor apát még hírből sem ismertem súgival összegabalyodtunk egy bulin. Na semmi komoly, csak egy csók csattant el. Apa azóta is cukkol ezzel néha.Kép
Egyébként annyira hasonlítanak egymásra, hogy az esküvőnkön, akik nem ismerték jól őket, azok volt, hogy a Tomit hívták oda, hogy szeretnék átadni az ajándékot.

Duda
Lacika jól van, bár tegnap du. kicsit nyűgösebb volt és többször evett. Azt olvastam, hogy most lehet egy növekedési ugrás. Bár nem igazán értem mekkorát akar még ugrani, ugyanis 1 kg-nál még nem hízott kevesebbet egy hónapban. 4 hónaposan volt 69 cm és 8,5 kg. Látod hiába a korkülönbség méretben ott van Nati mellett.Kép

Tünde
Én sem szeretem, napközben be is van ágyazva mindig, de sikítófrászt azért nem kapok tőle.Kép Én amúgy szerettem a rendet, amíg nem volt gyerekem. Kép

Majd du, még írok többet, de most itt van még a sógim és dumcsizunk.

Szép napot minden babónak és mamának.Kép

Jön a tavasz.KépKép

Kép
Kép Kép
sildike

Sziasztok!

RokiKép Mi is mennénk talira!
Cinka Kép Szerintem ha annyian megyünk, ahányan szoktunk általában, akkor mindenki csak egy dolgot vigyen! Vagy nem így gondoljátok? Vagy ital, vagy kaja. Én kókuszmuffint tervezek. BKV-val nem vállalok italcipeléstKép

Bölcsihez csak annyi a véleményem, hogy én nem szeretem, sőt, ha Balázs nem lesz hajlandó, akkor még 4 évesen sem kell mennie oviba sem. Én megtehetem, a kényszer az más. Pár óra nem hiszem, hogy kárára lesz Zsuzsababának, de ez úgyis hamar kiderül.

Ma Gergő megint korán kelt, aztán megint megajándékozott két és fél óra szabadidővel, akkorát durmolt délig KépLehet, hogy ez lesz az új nála. És olyan édesen ébred ilyenkor, nem sír, hanem játszik. Csak abból veszem észre, hogy fönt van, hogy a légzésfigyu jelzője sokkal gyorsabban villog Kép
Úgyhogy ma délelőtt kidzsuváztam a hűtőt, befejeztem a konyhát Kép és Balázzsal is tudtam játszani. Szó nincs arról, hogy hős lennék, csak én is szeretem a pörgést, állandó mozgásban vagyok. Valószínűleg, ha ilyenkor leülnék, és csak valami nyugisat csinálnék/olvasás, tévé/, akkor azonnal el is aludnék. Az meg már az én hülyeségem, hogy éjjel sem hagyom abba, szeretem befejezni a dolgokat. Én azokat tartom hősnek, akik dolgoznak, tanulnak a babák mellett. Én ezt nem tudnám csinálni. Időre befejezni a melót, megtanulni az anyagot a vizsgára. A nagytakarítást ezer részben elvégezhetem, megvár...

Tegnap fogorvos volt a délutáni programom, ahogy a doki engedte le a széket, én már majdnem el is aludtam. Francnak matatott a számban, lett volna egy laza órám Kép

Lányok! Van még Gergőn kívül olyan baba a társaságban, aki nem duplázta meg a szül.súlyát? Pár deka hiányzik már csak, de akkoris...

TündeKép jobbulást a szemednek!

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Valamikor olvastam itt muffin receptet, sajna nem tudom már ki rakta fel, de plízz árasszatok el muffonreceptekkel!!!!
Apa szombaton jön haza és meglepném! Újra valami csodát alkotok amit kritizálhat. (Apa chef)

Nyúlné
Kisnyúl Kép Kép Lassan már beteges lesz ez a rajongásom a kis pöcsösök iránt! Kép

Bab
Köszi! Én még nem ismertem szelektív hallás mentes pasit.

Benianyu
Ez a forgó, tényleg mintha rajzoltátok volna. Talán Bab írta Daniról, hogy cicaszemű és hogy eltalálta. Kép

Sis, Cinka
Köszi Kép

Ayse
Sokszor én is arra ébredek, hogy fázik a cicim. Kép

Rokica
Mi is jönnénk a talira, mailt már váltottunk.
Kíváncsi vagyok a bölcsis tapasztalatokra, valszeg Tomi is bölcsis lesz jövő szeptembertől,ha addig nem nyerünk a lottón.

Zsuzsa
Mi a Suttogó szerint alszunk, nekem nagyon tetszik, mert mimóza lelkem nem bírja hallgatni a keserves ordítást.
Ha gondolod leírom a lényegét, bár az biztos, hogy elég fárasztó az első pár nap.

Kuha
Ez a vándorlás fantasztikus!!! Kép

Havtunde
Jobbulást!!!!!!

Kép
Kép
thomasanne

Bocsi! Muffinreceptekkel!!! Kép

Kép
Kép
thomasanne

Thomasanne!

Mit szólnál ehhez a muffinos oldalhoz?

http://jamicrecept.uw.hu/4.htm

vagy ehhez:

http://margit2.uw.hu/muffin.htm

Itt aztán böngészhetsz!

Muffin... hm-hm-hm. Mi is jó régen csináltunk már. Na, jövő héten én is csinálok Apának, sajna ma már nem fér bele.

Kép
kuha

Halihó!

Másnak is nyügi a babája vagy csak nálunk áll a bál??
Nati reggel 7 óta fél órát aludt összesen. Most alszik és nagyon remélem, nem csak két zsiráfnyi időt!KépKép

Kuha!
Naggyon jók a képek! Gergő édike!Kép
Érezd jól magad Anyudéknál!

Cinka!
Talira szerintem is elég, ha egy valamit hozol.
A múltkor is tök sok minden megmaradt!
Nekem elég zűrös a jövő hét, ezúttal nem hiszem, hogy lesz időm sütögetni. Lehet, hogy italt vinnék majd.

Viki!
Jobbulást a családnak!Kép

Thomasanne!
Engem is érdekelne az altatási módszer! Mesélj légyszi!Kép

Sildike!
Lacika remélem ma már nem nyűgös!Kép
Csak egyen a lelkem, szeretjük a mackós pasikat!KépKép

Zsuzsa!
Lehet, hogy összebeszéltek a csajok? A kis csibészek!KépKép
Majd mesélj, hogy haladtok az alvás tanításban!
Valamit nekem is tennem kell, ha nem áll vissza a régi rend!

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Roki!
Még a múltkori izgőmozgózsuzsás-paramamás hozzászólásoddal kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy nekem meg pont forditva jött le az egész. Mikor ott voltunk nálatokKép én pont azt néztem, hogy Zsuzsa mennyivel aktivabb, ügyesebb, erősebb és a mozgása is mennyivel fejletebb, mint Majának. Persze szerintem meg Maja lehetne egy kicsit aktivabb, legalábbis én mindig igazi ördögfiókaként képzeltem el a gyerekemet (természetesen magamból kiindulvaKép), ehhez képest Õ - hogy is mondjam - stréberes egy kicsit, tényleg nagyon jó kislány. Szóval semmi okod az aggodalomra (és persze nekem sem), szerintem egyáltalán nem ezen múlik, hogy ki lesz elégedett és boldog felnőtt.Kép
A bölcsi szerintem nagyon jól hangzik, főleg hogy ilyen rugalmasak és hogy tényleg csak 5 percre leszel tőle.
A talira jönnénk mi is.Kép Én egy tonhalas tésztasalit tervezek gyártmányozni.

Hari!
Jöttök a talira? Nagyon remélem.Kép

Bab!
Tofi tündéri, ahogy Julcsiról álmodozik, de a piros rugi is nagyon jól áll neki. Jó, hogy újra talizunk.Kép

Nyúlné!
Maja köszöni a képet, teljesen bele is pirult mikor megmutattam neki, ez már szerelem.Kép Egyébként mostanában Maja sem nagyon gyarapszik 4 hósan volt 6400g most majdnem 6 hósan még mindig nincs 7kg (kb 6900g). Viszont a jövő héttől mi is elkezdünk kóstolgatni, hátha attól megjön az étvágya.Kép Bontatlan doboz tápi nekem már az első hét óta a polcon figyel, eddig meg is volt a hatása, szerintem is működik.Kép

Kuha!
Nagyon jó a Gergő alvási szokásait bemutató összeállitás. Édes az a kiskölök.Kép

Az összes kép nagyon jó, imádom őket nézegetni (többször is!).Kép

Cleo + Maja a még mindig egyfogú (de azzal már nagyon harap)

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Cleo és Mindenki!

Köszi a képek dícséretét, de most nézem csak, hogy azon a képen, amit ma reggel fényképeztem, szintén a tegnapi dátum van. Röhej...Kép

Esküszöm, nem csaltam, és tényleg ma reggel fényképeztem! Kép Kép Kép

kuha

Kép
kuha

Puszi Csajok!

Remélem a régiek közül azért még van, aki emléxik ránk. Lezavartuk a második esküvőt is, most a harmadikra készülünk, arra még van időnk, csak májusban lesz. Ennyi tapasztalattal lassan szakmát váltok (már megint) és esküvőszervező leszekKép. Az adóbevallások nagy részét is megcsináltuk. Meg sajnos eltemettük a párom nénikéjét is. Kár, hogy az utóbbi egy évben nálunk a temetések vannak többen, nem az esküvők.

Pálma szépen fejlődik, pörög-forog ezerrel, próbál felülni és mindent megrág, de még semmi fogacska. Olyan lesz, mint a legkisebb tesóm, aki előbb állt, utána lettek fogaiKép.

Róki! A talira mi is benéznénk, valószínű szokás szerint fantáziadúsan a Mach készletből válogatok rágcsát és rostosat. Ennyi meló mellett mást nem ígérek. Az öthós oltást mi is 7-én kapjuk, itt a nagy összevisszaságban megcsúsztunk vele (még karácsonykor, azóta halmozódikKép). Nálunk lesz bcg újraoltás is, mert csak kis dudorja van Pálmának. Szerintem a bölcsi jó 5let, főleg, hogy még nem fél senkitől, lehet, így megússzátok ezt az időszakot. Nagyon drukkolok, hogy jól sikerüljön. Én csak anyumra merem bízni, mivel a cumisüveget elutasítja, az uzsira behabzsolt pép után is cicicztetni kell... Ha minden igaz, szeptembertől tanulok, egész napra nagyira lesz bízva, kíváncsi vagyok, hogy sikerül ezt kialalkítani...

Kuha! Sok kicsit adnak 2 évesen bölcsibe. Az ismerőseim között is van akinek nagyon bejött, van akinek keservesen. A szomszédasszonyom kisfia pl. remekül eljátszott a többiekkel az első perctől. Érdekesnek találta a sok kisgyereket. A barinőm kislánya meg betegeskedett és utált bölcsiben lenni. Õ most otthon van anyuval, várják ketteskétKép. Remélem Gergőnek bejön a bölcsi. Csúcs képeket csináltálKép.

Jucc! Pálma se fogja megduplázni a súlyát, 5 hósan 6,9 kg volt, kizárt, hogy 1,1 kg-t hízzon a következő hónapban. Neki az 4. héttől csak 10-12 dekái vannak hetente. A doki és védőnénink elégedettek a kinézetével, az uzsira kapott gyümivel kevert tejpépen kívül csak szopizik. De a tejpép buli nagyon tetszik neki. Szerintem nagylánynak hiszi magát, aki ülve, kanállal eszik (a kanalat ki is akarja venni a kezemből).

Még képeket is akartam felrakni, de a főparancsnok hív. Remélem még vissza tudok nézni.

Dudukly+Pálma (5 hó 8 nap)
dudukly
Isaszeg

Dudukly Kép Jó, hogy Téged is látni! Ezek szerint, a talin is talizunk Kép Kép Kép

Végre megvan Balázs eredménye: a bélbolyhok épek, eszerint NEM LISZTÉRZÉKENY!!!! Kép Kép Kép
Igazság szerint teljesen fel voltunk rá készülve, nem is értem, hogy lehet, hogy ennyire együtt vannak a tünetek, és mégsem. Nem is tudom, örüljek-e, hiszen ez azt jelenti, hogy további vizsgálatok várnak ránk Kép Ugyanis a panaszok megvannak, ki kéne deríteni, mi okozza. Kedden megyünk a záróért, akkor a további teendőket is megbeszéljük.

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Sziasztok!

Úgy látom mindenki babája nyűgösebb mostanság.
Állítólag akár életkori sajátosságnak is felfogható a dolog. Fogzás, sok inger...

Dudukly

Nektek 3 eskvőtök lesz?Kép

Juci
Azért jó hír, hogy nem lisztérzékeny Balázs. Reméljük valami sokkal enyhébb dolog okozza a tüneteket.

Rokica

Mi is mennénk a talira és lövésem nincsen,hogy mit vigyünkKép
Bölcsi: Szerintem,ha egy mód van rá jobb késöbbre hagyni. Valószínűleg nem lesz tőle baja Zsuzsának,de ha vki megteheti sztem jó ha otthon tud maradni a babával. Ketteske kérdése valóban elgondolkodtató is lehet akár..Remélem nem bántottalak meg.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Íme az altatási módszer Tracey szerint: (nagyvonalakban, mert egyébként 20 oldal)

Szerintem arany középút a sírni hagyás és a ringatva, cipelve altatás között.
A lényege, hogy figyeld a babát és tudd, hogy ahhoz, hogy elaludjon 20 perc kell kb és ez alatt három szakaszon megy keresztül.
Első szakasz: ásítás
Második szakasz: semmibe bambulás, révület
Harmadik szakasz: elbóbiskol, ráng, felébred és újra előről
Az első szakasznál már tudd, hogy alvás jön, alakíts ki szertartást a lefekvéshez, legyen az este vagy napközben. Pl: ugyanaz a mese, dal, kis lenyugtató játék ( semmi dobálás és nagy vigyorgás). A nappali alváshoz is javasolja a lesötétítést (én nem szoktam, szerintem kell a különbség). Max. a 3. ásítás után vidd a szobájába, vagy ahol alszik, mese, ének, és irány az ágy. Legkésőbb a második szakasznál.
Valószínűleg jön a sírás..
Vedd fel nyugtasd meg, de csak addig legyen kézben, amíg meg nem nyugodott, majd vissza az ágyba, sírás, vedd fel, majd újra le. Türelemjáték, volt, hogy 1 órát játszottuk, de hozzá kell tennem az esti lefekvésnél nem volt rá szükség, magától elalszik cici és mese után.
Segít még ha bebugyolálod, egyik keze kinnt maradhat. Általában hallod, ha már csak altatja magát a sírással, sokkal halkabb és pár percen belül elalszik, ilyenkor már ne vedd fel, csak felébredne!
Szóval, itt osztom az észt, de most nekünk sem megy a betegség óta a nappali alvás, próbálkozunk, már egész jó, csak 30 perc után felébred, de még álmos és innen már nehéz visszaaltatni.
Van még egy pár tipp az éjszaka átalvásához, de még nem próbáltuk. Tomi korábban 1x kelt éjszaka, nem okozott problémát, most 2x kelünk és nem igazán eszik, lehet, hogy lassan kipróbáljuk.

Kuha
Köszi! Kép

Kép
Kép
thomasanne

Sziasztok!

Én ma "nyaraltam". Lilit a férjem vitte az oviba. Ehhez fél hatkor kellett kelni, és Lili is nagyon korán bennt volt, hogy a férjem is beérhessen a munkahelyére. De Lili kifejezetten örült neki, azt mondta, szeret első lenni. Így még visszefeküdtem és 9-ig aludtam. De hiányzott már! És a kávémat is nyugiban tudtam meginni, újságot olvasva!

Róki Kép!
A fele utat én is BKV-val teszem meg, így italra nem vállalkozom. Viszont sütnék egy mandulás puszedlit.

Remélem bejönnek a bölcsis tervek.
Egy kicsit rímel erre az, amit Lili ma mondott:
- Amit ma álmodtam, az volt valaha a legrosszabb.
- És mi volt sz?
- Hogy azt mondták, hogy dolgoznod kell és nem játszottál velem!
Tegnap-tegnapelőtt tanítványoztam. És olyan fáradt vagyok, hogy bizony elsummantottam az utóbbi időben az együttjátszást. Úgyhogy most mélyen magamba is szálltam és ha hazajön az oviból, ha törik, ha szakad játszani fogunk Kép! Holnap pedig táncházba viszem. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt a sokféle szerep között, amiket elvállalunk, illetve ránk mérnek.

Tünde Kép!
Jobbulást a stzemednek!

Viki Kép!
Te is gyógyulj meg hamar!

Kuha Kép!
Takarócsücsökfaló KépKépKép

Cinka Kép!
De jó Neked! Te jártál Kenyában?

BabKép/ThomasanneKép!
A pasik főleg a feleség hangjára immunisak! Ha valamire fel akarom hívni a férjem figyelmét (mondjuk, hogy jöjjön segíteni), sokszor Lilit kérem meg. Rá még hallgat. Ha már nem akkor jön majd Andris. Ha rá se, akkor...

Thomasanne Kép!
HÛÛÛÛ a férjed chef? De jó Neked!

Jucc Kép!
Azért az nagyon jó, hogy Balázs nem lisztérzékeny Kép! Lehet, hogy valami bagatell dolog álla a háttérben!
Hát, azért nem semmi energiád van! Én még arra fogom a tavaszi nagytakarítás elodázását, hogy itt állandóan esik a hó (ma is).
Szerintem nekünk se lesz meg a duplázás. De Lilivel se volt és ezen egyáltalán nem izgatom magam. Lili egyébként pár napja irdatlan mennyiségeket eszik, ő is növekedési ugrásban van. Így tél vége előtt még gyorsan kinőtte a gatyeszait és a harisnyáit.Kép

Ayse és Andris, aki ma 5 hónapos

ayse

Duda!
Nati nagyon helyes ezekkel a hatalmas pillákkal!Kép
Éjszaka Kép

Kuha!
Gergő, a párnaevőbajnok KépKép

Zsuzsa!
Julcsika nagyon csini a fodros ruhájában, most majd úgy kell levakarni róla a kispasikat! Kép

Ancsi!
Meli irtó csini ezzel a rózsaszín retiküllel, igazán lányos! Kép

Bab!
Tofitól elájultam megint, kár, hogy nem lányaim vannak.........KépKép

Bkriszta!
De jó, hogy jöttél, már hiányoltalak nagyon! Kép
Jó, hogy jössza a talira! Kincső milyen nagyott nőtt, mióta nem láttam!

Zsuzsa!
Lehet, hogy második gyerkőc teljesen más természet lesz (sőt, biztos) és simán menni fog az együttfürdés.
Ha egyedül fürdöm Leonnal, vele együtt szállok be a kádba, majd vele együtt ki. Nekem simán megy, pedig nem vagyok egy hajlékony valaki....Kép
Utána Leonnal a kezemben felveszem a köntöst és abban bebugyolálva beviszem a szobájába, ott törlöm meg.
A fürdőben van f.szoba szőnyeg, így bizti nem csúszok el!

Nyúlné!
Kisnyúl nagyon édi, főleg ahol a labdát gyűri! Kép

Thomasanne!
Tomikának nagyon huncut a mosolya! Kép
Nekem van egy citromos-joghurtos muffin receptem, nagyon fini, mindjárt leírom.

Benianyu!
Danigombóc forgója csúcsszupi!!!!Kép

Sis!
Nálunk is nagyon megy az állatimádat, Noel gyűri már a macskákat, kutyákat, de Leon is megfogdosta már a macskát! Hát nem volt oda érte Kép
Máté nagyon édi, ahogy sasolja a kutyit Kép

Ayse!
Cicduma Kép
Jó, hogy Andris már nem lázas!

Benianyu, Zsóf, Bab, Sis, Cinka, Duda!
Köszönjük a bókokat! Kép

ROKICA!
Talira mi is mennénk!

Sildike!
Jó kis buli lehetett tegnap! Kép
Apa nagyon hasonlít a tesójára!
Neken is volt egy csóknyi afférom apa uncsitesójával......

Tünde!
Éljen a gyógyszermentes nap!! Kép

Viki!
Jobbulást az egész családnak!

Dudukkly!
Jól eltűntél Te is, de fő, hogy megvagy!Kép

Jucc!
Azért én gratulálok, hogy nem lisztérzékeny Balázs, szerintem ez jó dolog! Kép
Azért nerm lenne egyszerű egész életen át betartani a diétát.
Együttérzek veled, mert mi is hasonló cipőben vagyunk, Nolcsinak sokat piros a torka és egyenlőre relfux gyanú is van.
Ma voltunk vérvételen, hogy kiderüljön, van-e gyulladás a szervezetében. Ha nincs, akkor reflux gyanú erősödik és gyógyszert kap. Van egy módszer, hogy biztire megnézzék, refluxos-e, de ezt csak 4-5 éves korban csinálják meg. Le kell dugni egy szondát a gyomrába, 24 órát ott van és nézik a visszaáramlott gyomorsav mennyiségét. De ezt nem bírják az ilyen kis gyerekek még.
Én reménykedem, hogy nem reflux, inkább derüljön ki, hogy állandóan beteg vírusfertőzések miatt, mert az a jobbik megoldás.

Na ezt az üzit 1 órája írom, a fiúk alszanak.
Pusztok: Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi Kép!
A szomszédasszonyom kisfia refluxos (most 1 éves). Nekik a Heim Pálban valami speckó vizsgálatot csináltak Ha jól értettem, érzékelőket szereltek a gyerek különböző testpontjaita és órákon át megfigyelték. Hogy ebből hogyan jött ki az, hogy refluxos, nem tudom. De ha akarod megkérdezem tőle. Ne kelljen szegény Nolcsinak olyasvalamire gyógyszert szednie, ami nincs is neki.

Ayse

ayse

Ayse!
Te kérdezted hol lehet homloklázmérőt venni. A Megatoysban most kuponakciósan (Anyák lapjában volt a kupon) 9990 Ft (12990 helyett).
Persze nem tudom máshol mennyibe kerül.

Márti

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Andi, Zsuzsa!
Réka aludt 2 órátKép. Persze úgy, hogy ringattam a popsija alatt a babakocsit, u.is most jöttünk vissza a sétából. Már nagyon nem bírt magával, de az a baj, hogy én se VeleKép

Kuha!
Nagyon édes Gergő szenvedősen, és anélkül isKépKépKép
Elhisszük, hogy ma csináltad a fotótKép
Kellemes időtöltést Anyukádnál. Holnap este mi is hazamegyünk és csak vasárnap jövünk vissza.

Bab!
Köszi az együttérzést! Ja, tegnap akartam írni, hogy milyen jó ízlése van a FiadnakKép. Julcsi tényleg nagyon szép KislányKép.

Tünde!
Jobbulást Neked, kergesd el azokat a tyúkokat körülöttedKép!

Jucc!
Hát sz.tem ez jó hír, hogy Balázs nem lisztérzékenyKép! Persze a további vizsgálatok sem lesznek majd kellemesek, de bízzunk abban, hogy mégsem olyan vészes!
Igazad van, ha ilyen sokan leszünk akkor nem kell annyi minden. Akkor én maradok a kukoricasalinál.
De jó, hogy Gergőnek ilyen jó alvókája vanKépKép!
FogorvosKép

Ayse!
Igen, jártam Kenyában, 2004. szeptemberében a "nagy állatok" közéKépKépKép mentünk nászútra!

Amit Lili ma mondott Neked, az nagyon elgondolkoztató. Az írásaid alapján én Téged nagyon családcentrikus, jó Anyának és boldog, kiegyensúlyozott feleségnek gondollak.
De a gyermek megérzi, ha nem kapja meg a "jussát", s lehet, hogy Lili ezt most jogosan követeli. Hát vidám játékot Nektek du.-raKép

Na, az én Kiscsajszim is csápol már!
Majd még jövök!
C.

KépKép
cinka

Szóval a muffin recept:
Hozzávalók
2 tojás
6 ek. cukor
12,5 dkg Rama
1 kis pohár natúr joghurt
2 citrom lereszelt héja
1 nagy citrom kifacsart leve
1 cs. sütőpor
25 dkg finomliszt

A tojást a cukorral habosra keverjük, bele a margarin, joghurt, reszelt citromhéj, citromlé.
Sütőport a liszttel összekeverjük, mindent összemixelünk.
Muffinsütőbe papírkosárkák, bele a massza 3/4 részig, vizes kanállal a tetejét elsimítgatjuk.
Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) 18-20 percig sütjük.
Én mondjuk 160-170 fokon sütöm sima elektromos sütőben és elég 15 perc. Szóval nézzétek meg 10 perc után, mert hamar odaég!

A talira is gondoltam ezt vinnék, meg innivalót, mivel kocsival megyek és tudok cipelni. Jó ez így?!

Barbi

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Cinka!
De jó! Nati most aludt el újra, remélem ezúttal hosszabb időre. Reggel óta eddig kb. 1 órát aludt. Még séta közben is nézelődött és dünnyögött, pedig akkor mindig szundizni szokott.
Adtam neki chamomillát, azóta kicsit jobb a helyzet.
Mi is gondolkoztunk Kenyán, amikor terveztük a nászutat, végül máshol kötöttünk ki!Kép
Vadregényes volt?Kép

Ayse!
Lili milyen okos kislányKépKép Jó játszást majd!
Andrisnak boldog hófordulótKépKép

Barbi!
Remélem Nolcsi nem refluxos! Ez a szondás dolog nem hangzik túl jól.Kép

Jucc!
Ez jó hír! Nem kell diétázni!Kép
Remélem a további vizsgálatok nem lesznek túl kellemetlenek!Kép

Thomasanne!
Köszi!Kép
Ezt a módszert be lehet vetni az éjjeli ébredéseknél is? Nekünk a nappali elalvással és az estivel sincs igazán gond, csak éjszaka ébred fel többször.

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Ayse!
Ha lesz rá gyanú, akkor mindenképpen megkérlek, hogy érdeklődd meg!
Köszi előre is!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!Kép

Ma a lányom már 3x aludt napközbenKépKépKép
Persze csak kint a friss levegőnKépKépKép
Imád kint aludni, hihetetlen h ennyitKép
Úgy hogy a fogzás most kicsit abbamaradt.

Kuha!Kép
Gergő zabálnivaló!!!
ImádjukKépKépKép

Roki!Kép
Szerintem mi is elmegyünk talira, ha párom hajlandó majd elvinni, úgy hogy még szólok h mi a helyzet.OK?
Ha megyek vinnék üditőket, ha jó nektek mert kocsival visz.

Mea
mea

Dóri Kép! Ildi Kép!
Hol vagytok?

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?