A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Detti vagyok, a Szivárvány Gyermekház munkatársa, és csak egy infót szeretnék megosztani mindenkivel.
március 11-én szombaton 9-13 óráig BABA BÖRZE lesz a Szivárvány Gyermekházban (Pécs, Dr. Veress E. u. 6.)
A házban egyébként működik Baba-Mama Klub is.
Mindkét programot Fazekas Borbála kolléganőm szervezi. Tel: 72/ 253-477
petrik_bernadett

Hódocska
Köszönöm kérdésed, nem vagyok jól. Iszonyú hisztis vagyok egész héten, de annyira, hogy toporzékolni, törni zúzni tudnék. Valszeg teljesen ki vagyok már merülve Kép Jövő héten biztos elmegyek 1 napot szabira, valszeg a péntekkel kicsit meghosszabbítom a hétvégét, mert már totál kivagyok. Na ja, és ez az idő sem éppen segít a helyzetemen, mai fejfájáscsillapítózást már elkezdtem... hóeséstől tiszta depressziós leszek.
Olvasgatok igen, de megmondom őszintén, csak felületesen, mert ráadásul beszarás sok a melóm is.
Megint olyan rohadt szép az élet.... kikészít ez a céltalanság, várakozás, semmihez sincs kedvem és energiám. Azt sem tudom, mitől érezném magam jobban. Borzasztó Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok!

Végre elérkezett ez a nap is, ma van az utolsó nap, hogy dolgozok! Kép Úgyhogy ezentúl gyakrabban tudok jönni. Már nem is bánom, hogy otthon leszek, az az igazság, hogy már elég rosszul viseltem, hogy minden nap dolgozok, aztán meg vár a háztartás...

Tündi!
Tessék pozitívan hozzáállni a dolgokhoz! Végre túl vagy a kezeléseken, úgyhogy most már semmi sem akadályoz abban, hogy végre Te is a pocakosok táborát erősítsd!!! Nem szabad épp most feladnod, hisz már a finisben vagy!!! Küldök pozitív energiákat: +++++++++++++++++++++++++, meg egy ölelést is: ((((((((((Tündi)))))))))).

Marcsy!
Nálatok mizujs? Hogy bírod? Egyáltalán egyben vagy még? Már nagyon régen jelentkeztél!!!

Viki!
Petike továbbra is "zabálnivaló"!!! Bárcsak már én is a kezemben tarthatnám a Picúrt!

Szép napot mindenkinek!!

Ildikó
33+6
Vendég

Sziasztok!

Ma nekem is pihi van. Nagyon fáj már a hátam a sok görnyedt ülőmunkától, utyhogy úgy döntöttem eljött az orvos ideje, nézzék meg mi bajom van.

Tündi!

A melóhelyemen nekem sem áll valami jól a szénám. Ez pontosan azt jelenti, hogy kell másik melót keresnem, de sűrgősen. Igazából mondva nem is bánom, mert már érzem hogy kezdtem ellustulni és úgy ellenni, most meg feldob hogy milyen szuper munkákat lehetne megcsípni. Nagy falat az összes, de most megint eljött az életemnek az a része hogy nagyban kell megjátszani dolgokat. Volt már ilyen jó pár, eddig még sikerültek. Kép

Nagyon sajnálom hogy nem vagy jól, én igazán kívántam Neked hogy teljesülhessen a vágyad. Kérlek Téged hogy ne hagyjd el magad, ha a nagy célt most nem látod pontosan magad előtt, akkor figyelj az élet kicsi szépségeire, abból szinte mindennapra jut. Sokkal-sokkal jobb kedved lesz tőle ha a szépre figyelsz, nemcsak a rosszra. Kép A pihenést jó ötletnek tartom. El kell fogadni, nőcik vagyunk és mint olyan megengedhetjük magunknak hogy egyszercsak beteljen a pohár és tele legyen a hócipőnk a melóval-házimunkával! KépKépKép Én legalábbis így gondolom. Kép

Holdviola!

Eljött a HOLIDAY!!! Kép
Élvezd ki minden pillanatát, hogy mostantól "csak" a Picivel kell törődnöd. KépKépKép Állatira irigyellek. ;)

Kájé!

Már többször akartam írni. Imádni való a kis Tigrised! Mintha ráöntötték volna azt a ruhát... Kép Gyönyörűek a lányzó szemei!

Detti!

A Börzén csak ruhák lesznek, vagy számítotok más kellékekre is (kiságy, babakocsi, hordozó)?

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Tündi!
Jaj, szomorú vagyok, hogy rossz kedved van, csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz, hogy kitartást, meg pozitív energia. Én is voltam már hasonló rossz passzban, és igaz a nagy bölcsesség: Amibe nem halunk bele, attól erősebbek leszünk! Most úgy látom ezt a gödröt át kell vészelni valahogy és mikor kijöttél belőle, újra a régi, életvidám csajszi leszel.Kép

Holdviola!
Már akartam kérdezni, hogy hová tűntél? Örülök, hogy lejárt végül a "műszak". Most táppénzen vagy? Kivetted az idei szabid? Én még márc. végéig dolgozom, aztán szabi és utána lesz táppénz. Elhiszem, hogy sok volt már a munka és a háztartás. Engem leginkább az utazás "visel" meg, meg a városban uralkodó káosz, az emberek durvasága. Én most ettől vagyok kicsit paffon. Tudom, hogy nekem is lehetne kicsit kevésbé bosszankodva, úgymond beletörődve élni a napjaim, de nem tudok már a régi lenni, aki kinyitja másnak az ajtót, előzékeny...úgy érzem, ez most engem is megillet és meg is köszönöm, ha -esetleg- úgy tapasztalom, de nagyon ritkán tapasztalom úgy. Folyton vigyázni kell a pocimra, mert mindenki megy mint a tank, nem igazán tudom élvezni ennek a szép oldalát, pedig biztos van. Remélem mostantól gyakrabban jársz majd és mesélsz, miket vettetek, hogy érzed magad.

Monee!
Mi történt a munkahelyeden? El tudom képzelni, hogy ilyenkor lelkes az ember, én is mindig az voltam 1-1 váltás előtt (aztán persze utólag mindig kiderült, hogy ez sem jobb, de remélem te nem jársz ígyKép ).

Diadora!
Remélem el tudjuk majd készíteni a dolgokat, bár rengeteget fáj a hátam, nem tudom miket tudok majd megvalósítani.

Gira!
Igen sajnos a polifoamnak megvan ez az "ehető" hátránya, erre kell figyelni. Mondjuk sok járékra ráírják ezt a 3 éves álomkorhatárt, mintha akkor kinyílna a világ, időnként még kifejezetten 1-2 éves gyerkőcöknek szánt járékokon is szerepel. Gondolom a gyártók védik magukat vele.

Jaj, hogy kicsit panaszkodjak is, elegem van az egyszerű emberekből. Annyira tud bosszantani az együgyűség. Ma épp öcsém, meg felesége (ő is babát vár) meg anyukám bosszantottak fel, osztják a kéretlen tanácsot, ráadásul olyan dolgokban, amiket 1000x körüljártam (babaholmik, bútor, babakocsi) úgy beszélnek velem, mint egy analfabétával, miközben nem tudnak semmit. Sógornőm a 6 hónapos táppénze alatt nem vette a fáradtságot, hogy kicsit körülnézzen, otthon tesped, megvették az első dolgot, amit megláttak és magyarázkodnak, mikor engem totál nem érdekel mire költik a pénzüket, csak az enyémről had döntsek én.

Na, talán hétvégére jobb kedvem leszKép.
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Hódocska!

Hááát a régi cégem szépen mondva financiális problémákkal küszködik. Magyarul ez azt jelenti, hogy két hónapja egy vasat sem kaptam fizetés gyanánt. Ez így az építkezés előtt nem valami szép kilátás és bár nagyon nagy a rizikó, meg a felelősség, most úgy érzem hogy lépnem kell. Most még jól jöhetek ki a dologból, még nem tartoznak olyan sok pénzzel.
Meg aztán a főnökség szerint nem végzem el teljesen a munkámat és eldönthetem, hogy a semmi pénzért ezer százalékot beleadva dolgozok vagy elmegyek.
Hát ha már így feltették a kérdést, akkor én inkább keresek valami mást.
Sajna az a nagy baj, hogy az olyan állások amik engem nagyon érdekelnének (számomra annyira nem érthető módon) több éves gyakorlathoz kötöttek. Nekem meg az ugye 20 évesen annyira nincs...
Kicsit félek ez miatt, de próbálok pozitívan hozzáállni a dolgokhoz. Ez az amit én úgy szoktam mondani, hogy néha a jobbért, "meg kell nagyban játszani" a dolgokat. Néha kell merni kockáztatni. Nem jó érzés a bizonytalanság, de ezt most meg kell tennem.

Júj, ettől a mindenki beleszól mindenbe dologtól nekem is szétáll a hajam! Szerencsére a Párom is eléggé határozott ilyen szempontból és nem szereti ha beledumálnak a dolgaiba, utyhogy megegyeztünk, ha lesz majd baba akkor mindenki lakatot tehet a szájára még szépen vagyunk. Kép Nálunk nem lesz első otthoni fürdetés nagy-déd-ükmamákkal, nem lesz gyerek állandó hurcolásás-matatás, aztán majd meglátjuk hogy mi lesz... KépKépKépKép

Nah, keresek tovább melót. Éljen az internet!
Persze a nyomtatómból PONT most fogyott ki a fekete festék, hogy még véletlenül se tudjak Önéletrajzot nyomtatni... Kép

Sziasztok!
Monee

Monee

monee85

Timi!

Húú, az embereknek ezt a hidegségét én is tapasztaltam. Terhességem alatt végig busszal jártam és mindösszesen 2X adták át a helyet, a legtöbb alkalommal ELFORDÍTOTTÁK a fejüket, pedig elég nyilvánvaló bálna formát öltöttem Kép Egyszer 7 hónaposan voltam Pesten. Na azt senkinek se kívánom. Ott még bele is nyomták a könyöküket a pocakomba, és arrébb is löktek, hogy előbb szálljanak fel, mint én Kép
VISZONT! Azért hogy pozitívat is írjak: Rékát én 7 hós koráig csak kendőben hordtam mindenhová, és ha így felszálltunk bármilyen járműre, soha nem maradtunk szék nélkül Kép Szóval eljön még a te időd! Kép

Gira
Vendég

Monee!

Kép Nagyon ismerős ez az elszántság. Én az egész családot kitiltottam a környezetünkből az első 6 hétre. Senki nem látta Rékát 6 hetes koráig apán és rajtam kívül Kép Volt is nagy felháborodás, de senki okos és esetleg egymással ellentmondó tanácsait nem tudtam volna feldolgozni abban az önbizalomyhiányos időben. 6 hét alatt magabizossá váltam annyira, hogy tudtam kezelni...bár elég nehezen. Anyósom, aki 9 gyerekét nevelte fel elég nagy szaktekintélynek számít a témában, na de azzal az állandóan visszatérő mondatával, hogy "Szomjas, miért nem itatod meg?" Az őrületbe kergetett. Anyukám azzal, hogy óránként cseréljek pelust, mert kipattogzik a bőre... hiába magyaráztam, hogy a Pampers az más Kép A keresztanyám azzal, hogy hagy sírjon, ne kényeztessem állandóan. Szóval tényleg nehéz ügy ez Kép

Gira
Vendég

Gira!

Ez a hely átadás történet nekem nehéz ügy. Nekem valahogy nem akaródzik a viszonylag jó kondiban levő időseknek átadni a helyet. Mindig eszembe jut az USA, hogy ott vérig sértődnek az idősek, ha megpróbálod átadni nekik a helyet, hiszen ők még frissek és fiatalok, mitképzelszte?! Kép
A kismamákkal és a babásokkal természetesen teljesen más a helyzet, nekik szó nélkül pattanok fel. Kép

Mondd el nekem lécci, hogy ez a kendő dolog hogy működik, mert még elképzelésem sincs róla! Nyáron hordható csak, vagy télen is alkalmazható? Nem túl nehéz a baba amikor már növöget?

Hát igen, ez nekünk is még egy nagy harcunk lesz. Kép Szerencsére Ócsárd majd elég messze lesz ahhoz, hogy az én nagyanyám (ő a főellenség ilyen szempontból Kép) ne tudjon pongyolában átugarni hozzánk. Kép Vannak már gondolataim ezzel kapcsolatban, bár én nem szeretnék mindenkit "elzárni" a gyerektől, azért majd jól megválogatom hogy kit engedek a közelünkbe amég nem tudom biztosan hogy hogy "működik" a gyerekem. Kép Olyan sok hülyeség van amit ebben az időben az anyukára rá tudnak terhelni, nincs szüksége erre senkinek.

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Küldök egy linket, szerintem nagyon aranyos.Kép

http://video.tinypic.com/player.php?v=ot46th

Kép
hódocska

Sziasztok!

Hódocska!
Nagyon édi a link.Az az érdekes,hogy a fiam is tudott így kacarászni ekkora korában, amikor bohóckodtunk neki.

Holdviola!

Irígykedem!Te három évre elvonulsz babázni én meg lassan visszaballagok a munka világába!KépMég neeem akarok!!!

Egy kép jelmezben de nem a premiren!Kép

Kép
A jó testvérek:Kép
diadora

Sziasztok!

Monee!
Akkor most van még esély, hogy megkapd a két havi fizud? Vagy az elveszett? Ha ez a helyzet, akkor tényleg jobb továbbállni szerintem is.
Az öregekkel én sem mindig vagyok kibékülve, bár nálunk inkább a párom az, aki nagyon nem tolerálja őket. Sajnos van egy-két nagyon idétlen köztük, múltkor a Konzumban egy 50 körüli pasi is leszedte róluk a keresztvizet, mondjuk igaza is volt.

Gira!
Moneehoz hasonlóan a kendős kérdés engem is érdekel. Én mondjuk úgy tervezem, hogy kengurut veszek és ha egyedül kell mennem valahova ügyet intézni, akkor abban oldom meg, de a napokban bennem is felmerült, hogy mi lesz télen? Lehet azt, vagy a kendőt kabátban is használni?

Diadora!
Örülök, hogy tetszett a video, én már csomószor megnéztem (főleg azért, mert férjem küldte, örülök, ha ilyen figyelmes) és annyira kell nevetnem rajtuk.Kép A gyerkőcök nagyon aranyosak. Mennyi is köztük a korkülönbség? A függöny is tetszikKép.

Ma nagyon gyagya egy reggelre ébredtünk, úgy süvített a szél......redőnyök lehúzva, sötét van, unom márKép.

Kép
hódocska

Sziasztok!

Először én is a kengurura szavaztam, csak azt akkortól lehet használni, amikor biztosan tartja a fejét. Ezért álltam neki kendőt kötögetni, de nem bántam meg. 1 hét után már fennakadás nélkül ment. Az benne a jó, hogy a baba igényei szerint tudod kötni korához megfelelően. Amíg kicsi volt Réka, addig magamfelé fordítva, a fejét is betakarva (a naptól védendő), aztán később, amikor már érdeklődött, akkor kifelé fordítva hordtam. A kövekező lépés az lett volna, ha ülni tud, akkor a hátamon, de aztán a kistesó beleszólt Kép
Természetesen télen is használható... sőt, én talán ha tehettem volna, télen végig abban hordtam volna. A kabátom alá kötöttem fel és rávettem a kabátot... Rékusnak csak a feje volt ki Kép
Tényleg bárhová eljutottam így, soha nem volt fennakadás (nem úgy mint babakocsival Kép)
A súlya pedig azért nem tűnt nehéznek, mert egészen újszülött korától így hordtam, akár napi több órán át is, és ahogy nőtt, úgy szoktm hozzá a súlyához. Soha nem tűnt nehéznek. Volt (fél éves korában), hogy egy nap 6 km-t tettünk meg Kép
Nekünk nagyon bevált. Ha még van kérdésetek, esetleg, kötésmódok, vagy a kendő méretei, akkor azt is szívesen leírom Kép
Ja és soha nem volt nyűgös benne... én ezért alkalmaztam ilyen sokat, mert egyébként meg sokat sírt.

Gira
Vendég

Sziasztok!

Mindenki gyermeke nagyon helyes jelmezben, és anélkül is! Kép

Kicsit betegeskedtünk, azért nem jártam erre! (Peti nem volt beteg, csak az anya, meg az apa Kép )

KépKép
KépKép
Kép

Viki+Peti 24+1

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Hódocska!

Pont 5 év és 5 nap a különbség.Kép
Így mindíg két szülinapi tortát kell sütnöm!Kép

Volt, valaki az utazási kiállításon közületek ,tegnap?Mi el szerettünk volna menni,de sajna nem jött össze.

Lassan Tuncimami is megjelenik. Már biztos visszajött a férje külföldről a laptopppal.Kép

Szép napot,mindenkinek!Kép
diadora

Sziasztok!

Gira!
Köszi, amiket a kendőről írtál. Én először a Kismama magazinban láttam ilyet, de hallottam, hogy más is forgalmazza. Érdekelne, hogy hol lehet még beszerezni a magazinon kívül, illetve, hogy a méretek a babához, vagy hozzám igazodnak? A kötésekről még nem tudok kérdezni, mert számomra rejtély, hogy hogy működik az életben, de gondolom bele lehet jönni. Én már láttam olyan kengurut is, azt hiszem Bébé Confortos (elég drága) ami újszülöttkortól is használható, mivel lecipzározható fejtámasz is van hozzá. Azért köszi, amiket írtálKép.
A férjedék akkor 9-en vannak testvérek? Hú, az nem lehet semmi. Ma nálunk is voltak vendégek, eljött apósom, sógornőm, meg párom nagymamája, aki persze 83 évesen "teljesen képben van"Kép. Mutattam neki, hogy vettem már 1-2 body-t, á többet nem is szabad, mert gyorsan kinövi, mondja ő. Igen, de 1 vagy 2 dressz miatt nem fogok minden nap mosni, hogy másnap is rá tudjam adni. Meg persze volt egy csomó jótanácsa már most, de szegény már több, mint 50 éve nevelt gyerekeket, nehezen érti meg, hogy másképp működnek a dolgok, mindig a régi időkkel jön, de ezt gondolom mások is ismerik.Kép

Diadora!
Az jó, hogy ilyen közeli időpontban ünnepelnek a gyerkőcök. Ilyenkor gondolom összevonjátok és egy füst alatt lerendezitek a családi látogatást.Kép. Az utazási kiállításon nem voltam, mi idén nyáron tuti, hogy nem nyaralunk, de az az érdekes, hogy ennek ellenére érdekelt volna a kiállítást (tipikusan a "tiltott" vagy inkább "elérhetetlen" gyümölcs esete). Én már azt várom nagyon, hogy a nagyobbacska gyerkőcünkkel menjük nyaralni, de az még odébb lesz.Kép

Most ennyi, sziasztok:Timi

Kép
hódocska

Hódocska!

Az utolsó babaruhabörzén is árultak kendőt (Újat).
Gondolom a legközelebbin is ott lesznek.
Nyaralni pici babával is lehet, csak jó nagy kocsi kell ,hogy beférjenek a cuccaiKép.Mi fél évesen és 1 évesen is nekivágtunk!Nagyon jól viselték.Most több gond van velük.(A profilomban vannak a képek.)
Sziasztok!
diadora

Sziasztok!

Jól eltüntem én is, de szörnü ez az össze-vissza idő.
Láttam szó volt a magán rendelésről.. én csak azt tudom mondani hogy én magán gondozásra járok, és nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz tölem nem kér sokat mert eü-s vagyok, de csak ő van bent ha vizsgál, mindent megmagyaráz, kérdezhetek, ad időt.Most megyek az első trimeszter szürésre, és uh-ra. Már nagyon várom hogy láthassam a babát!

sziasztok
bjena

Sziasztok!
Meggyógyultunk, Párom is végre itthon, szóval ismét régi kerékvágás. Nincs most időm 1 hetet visszaolvasni, a hordozókendőn akadt meg a szemem, én nem használtam, de csak jókat hallottam róla. Nekünk fekvőkengurunk van, én nagyon szerettem, amíg nem tudott ülni a babus azt használtuk. Teljesen vízszintesen tud benne feküdni a pici, és vinni is kényelmes.

Szépek a képek!
Éva
tuncimami

Megint én. Csak egy-két kép erejéig.
KépKép
tuncimami

Sziasztok!

Tuncimaci!
Üdv újra a körünkbenKép, örülök, hogy rendbe jöttetek.Kép.

Bjena!
Gondolom akkor most fogod igazán először látni a bébit teljes valójában. Nagyon jó lesz, biztos, nekünk nagyon nagy élmény volt a 12 hetes uh, csak sajnos pont nem volt jó a nyomtató, így nem kaptunk képet.

Diadora!
Gondolom, hogy picur gyerkőcökkel is lehet már utazni, én is láttam és nagyon örülök, ha valakinek van erre lehetősége.Kép Sajnos nekünk nincs kocsink, mi mindenhová vonattal, busszal (vagy 1x repülővel) mentünk eddig, de ez még a felnőttnek is néha kényelmetlen, sőt kínszenvedés, nemhogy egy pár hónapos bébinek, ezért mondom, hogy mi tuti nem megyünk idén, 1-2 hónapos babával felelőtlenség lenne. De majd jövőre, vagy 2,3 év múlva tök jó lesz biztosKép.

Sziasztok, jó hetet!Kép Timi

Kép
hódocska

Jó reggelt,mindenkinek!

Tuncimami!
Örülök,hogy meggyógyultatok!
Akkor,holnap zenélünk?

Hódocska!
Igen,sajnos a tömegközlekedés nem alkalmas arra ,hogy az ember pici gyerekkel utazzon,teljesen megértelek.Mi egyszer jöttünk haza a balatonról vonattal,de megfogadtam soha többet.Repülőn még nem ültem, biztos jó lehet,egyszer kipróbálnám,de a férjem nem hajlandó felülni, így marad az autó.
Sziasztok
diadora

Hódocska!

Én fél éves kislánnyal voltam a tengerparton, szuper volt, még csak szopizott, nem volt semmi gond vele.
Szerintem imádta a tengeri levegőt, és volt, hogy hajnalban ébredt, beraktam a babakocsiba és sétáltunk a parton, felejthetetlen volt, nem volt kinn senki, csak mi.
Azért 1-2 hónapos bébivel én sem indulnék útnak, de így pont jó volt.
Még az is emlékezetes, hogy Míra mivel utálja az autózást, ezért visszafele unalmában elkezdte mondani, énekelni az első pár betűt, nagyon aranyos volt, elszórakoztatta magát unalmában, és minket is boldoggá tett.
A nagyobb gyerkőccel viszont mindig több gond volt, mindig akkor volt beteg, amikor elindultunk valahova.
Tavaly az első éjjel az ügyeletes volt kinn a nyaralótelepen, igaz a jó levegő hamar helyrehozta, másnapra kutya baja volt, de azért izgalmat sikerült okoznia.
A lényeg, hogy olyan helyre menjetek, ahol te is nyaralhatsz, gondolok itt a sekély vízre, bababarát kialakításra, akkor mindenki jól érezheti magát.
Mi Zadar mellett Zaton üdülőtelepen voltunk kétszer is, kisgyerekkel kitűnő.
Judit
mige

Kép
mige

Sziasztok!
Újra itt vagyok. Bocsánat, de az utóbbi időben alig voltam gépközelbe, annyi dolgom volt. Február 24-én megszültem, kislány lett és 3350 g és 50 cm. A szülés problémamentes volt, nagyon ügyesek voltunk. Most egy kicsit meg vagyok ijedve, éjjel óta szürcsög a pici, de az orrából szépen lejön. Egyébkén nappal nagyon jó baba, éjjel meg katasztrófa. A tesói nagyon örültek neki, a lányom első kérdése az volt, hogy mikor mehetnek már játszani.:-) Ha tisztába teszem, fürdetem a picit, azon versenyeznek, hogy ki segítsem nekem.:-)
Remélem mindenki jól van, és tényleg elnézést, hogy az utóbbi időben nem jelentkeztem, de majd bepótolom.:-)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Hatalmas gratula!!!Kép Remélem mindketten jól vagytok! Majd ha lesz időd, akkor írhatnál bővebben is, és persze várjuk a fényképet a Picurról!

Ildikó
Vendég

Sziasztok!
Elöször is köszönöm a gratulációt.Kép
A 3 szülésem közül a 3. volt a legkönyebb. 23.-án éjjel már éreztem kisebb görcsöket, de még nem tulajdonítottam jelentőséget nekik. 24.-én reggel a nyákdugó is "távozott", de a férjemet még elküldtem dolgozni. Felhívtam a kórházat, hogy az nst vizsgálat időpontját lemondjam. Még megfürödtem, hajat mostam, beszélgettem a gyerekekkel... 10:15kor már a mentőt hívtam, riasztottam férjemet is(aki szinte félóránként telefonált, hogy mi van velem). 12:42-kor már a pocakomon volt Krisztinánk. Előkészítettek az EDÁ-hoz, Bálint András doktor úr szinte állandóan ott volt, hogy mennyire bírom a fájásokat. Amikor szóltam neki, hogy most már elég, most már nagyon fáj, első szóra ugrott és be is adta az érzéstelenítőt. A férjem egészen a burokrepesztésig ott volt velem. Amikor a burokrepesztés megtörtént, gyorsan kizavartam, mert szegénykém annyira izgult, hogy nem is evett, lehet, hogy őt jobban kellett volna ápolni mint engemKép3 nyomásra kinnt is volt a mi kisbabánk. Amikor a hasamra tették sírvafakadtam, annyira meghatódtam. Hétfőn már haza is engedtek. Szerencsére, mert ha nekem még egy napot kell eltölteni a gyerekágyon tutira megbolondulok. Fel voltam készülve a hülye nővérkékre, de azért ez sok volt nekem. Képek már vannak, majd rakok fel azt isKép(ha sikerül)De most megyek is, ki kell magam pihennem az éjszakára, mert Krisztike egy kicsit felcserélte a napszakokat.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Marcsy!
Én is gratulálok a kislányodhoz!Kép. Örülök neki, hogy ennyire problémamentesen és gyorsan zajlott minden. Te a Klinikán szültél, ugye? A kórházi tartózkodás úgy látszik mindenkit megvisel valamennyire, erre már én is kezdem trenírozni magamKép. Mindenhol jó, de legjobb otthon, ilyenkor már nagyon vágyik haza az ember. És milyen hosszú az a pár nap is..........Mindkettőtöknek jó egészséget kívánok, és kitartást az első hetekre, remélem Krisztike hamarosan "megszokja" a ritmustKép.

Mige!
Biztos nagyon jó lehetett már ilyen korán a tengerparton, és milyen klassz lehetett a hajnali sétaKép. Én is láttam, mikor voltunk pici babákat, bár lehet, hogy nem mindenki 5-600 km-ről érkezett, mondom, ha lehetőségem lenne én nagyon szívesen mennék, de most türelem, türelem, idén a panelban nyaralunkKép, de mégis nagyon várjuk a nyarat, annyira meg fog változni az életünk, biztos felborul majd egy csomó minden, hiszen már 7 éve csak kettecskén élünk. Nagyon kíváncsiak vagyunk márKép.

Diadora!
Szerintem klassz dolog repülni, de odaérni mégjobb. Mi Tunéziában voltunk, egy 4 csillagos szállodában, ennek ellenére nem mennék oda pici gyerkőccel (pedig nagyon gyerekbarát hely volt), mert még én is majdnem éhen haltamKépKépKép. Na nem mintha nem lett volna kaja bőven, de nem igazán az én ízlésemnek megfelelő (bár én elég válogatós vagyok). Napközben nagyon hiányzott a hazai lángos, hot-dog, pizza feeling, ott ehetetlen volt a kaja. Az sem volt valami jó, hogy mivel vonaton mentünk Pestre, már 10-kor elindultunk, a gépünk meg csak este 7-kor (vagy később?) dög unalom volt. A repülő is elég szűkös, de odaértünk. hazafele borzalmas volt, mert késett is a gép, meg amúgy is ki volt számítva az időnk, így lekéstük az utolsó vonatot Pécsre (busz sem jött már), sőt ott helyben még a vonatjegy árát sem akarták másnapra beszámítani, de ezt itt Pécsen végül is visszakaptuk. Hát az éjszakát a pályaudvaron töltöttük, mivel Bp-en abszolút nem vagyunk ismerősek, a közelben nem találtunk olcsó szállodát és a taxis felhomályosított, hogy ha még oda-vissza taxizunk, plussz a hotel, még elment volna 20000 Ft. Így lesz ami lesz alapon csöveztünk.
Mivel ez volt a nászútunk, én nagyon rosszul viseltem a dolgot, a pályaudvart éjszakára kiürítették, így az utcán kellett volna kóvályognunk, ahol féltünk, hogy a sok csomag, fényképezőgép miatt ránktámadhatnak. Fázutnk is, mert itthon lehűlt a levegő. Viszont találtunk egy biztonsági őrt, aki felengedett minket a másnapi Intercity-re, de be is zárt egyben, így wc-re sem tudtunk elmenni. Szóval nagy szenvedés volt, hazafelé már teljesen kivoltam, de az 1 hét nyaralásra mégis jó visszagondolniKép.
Férjem sem élvezte a repülést, ez volt tán az egyetlen dolog, amikor láttam a szemében, hogy jobban fél, mint én:o , de ez nem bátorság kérdéseKép.

Kép
hódocska

Marcsy!

GRATULÁLOK!!! Pihenj amíg Krisztike hagy! Kép

(a Klinikán szültél egyébként? Bocs, hogy kérdezem, csak a gyerekágyas megjegyzés miatt érdekelne!)

Viki+Peti 24+3

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Viki
Igen, a Klinikán szültem. A szülőszoba dolgozói nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, ha lehetett volna azt a pár napot inkább velük töltöm, vagy a gyerekágyas részleg osztályos nővérkéivel. De a csecsemősökről jót nem tudok mondani. Akad köztük 1-2 normális, de tényleg csak 1-2.
Mindegyik mást mondott, a végén már azt sem tudtuk mit is kéne csinálnunk, hogy ne kössenek belénk.
Az egyik pl. leszúrt, mert a reggeli vizitnél kakis volt a lányom. Hát én tehetek róla, hogy a reggeli után bekakilt és nem tehettem tisztába, mert etetés után nem szabad??? Mondjuk most egész jól bírtam, mert jó volt a szobai társaság és a végén már jókat röhögtünk, hogy most éppen melyikünk kapott a fejére. Az osztályos nővérek segítettek szoptatni, lemérték a piciket ha mi nem mehettünk be a mérleghez... A csecsemősök közül egy-kettőnek volt egy-két jó szava hozzánk. Az egyik szobatársamat azért piszkálta az egyik, mert nem tudott szoptatni. Szegény csaj, már majdnem sírt, és akkor még azt mondták neki, ne idegeskedjen, mert akkor nem lesz teje. Ráadásul első babája volt, ha mi nem vagyunk ott, azt sem tudja, hogy tegye tisztába, hogy fogja meg azt a picit. Szóval megváltás volt amikor Krisztikével beszálltunk a kocsiba és hazajöttünk.
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Hú, Marcsy, úgy irigyellek!
Már én is úgy szeretném a karomban tartani a Picúrt!!! Örülök, hogy ilyen gyorsan kibújt Krisztike, és hogy nem volt semmi gond! Nem márciusra voltál kiírva? Vagy rosszul emlékszem?

Ildikó
34+3
Vendég

Mégegyszer köszike a gratulációkatKép
Ildikó
Igen, március 11-re voltam kiírva, a zárómon mégis az van, hogy 39. hétre született. Ezt én sem értem, de az a lényeg, hogy egészséges.
Huh, ahogy látom már neked sincs sok hátra, nemsokára már te is babázni fogsz.Kép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Marcsynak gratulálok én is a pici jövevényhez!
Kép
Gira!
Akkor, holnap 10órára várunk!Talán most kép is készül amit felrakhatunk!
Jó éjt,mindenkinek!

Kép
diadora

Sziasztok!

Marcsy!

Részemről is sok-sok gratuláció a törpéhez! Biztosan jó kislány ha ennyit hagy pihenni, hogy gyakran fel tudsz ugrani ide hozzánk. Kép Legyen nagyon sok örömetek benne! Kép

Gira!

Én is köszönöm amiket a kendőről leírtál. Igazából én eléggé vizuális típus vagyok és sajnos nem láttam senkit kendőben vinni a babát, ezért nem is tudom elképzelni hogy ez a felkötés dolog hogy működik. A börzén én is láttam a kendőket, fél füllel hallgatóztam is, mert épp volt ott egy kismama aki vásárolt, de igazából nem lettem okosabb tőle. Kép Ha megírnád hogy hogy kell használni (de úgy ám, mintha E.T.-nek magyaráznád Kép) akkor sokat segítenél rajtam. Kép

Ehhez az utazásos dologhoz visszatérve: én ugyan már nem emlékszem rá, de egészen pici korom óta mentem a családdal nyaralni. 1,5 évesen Horvátországan nyaraltunk 2 hetet és azóta is folyamatosan megyünk. Kép
Ha nekünk is lesz majd babánk, engem biztosan nem fog elriasztani attól hogy nyaralni menjünk. Sőt, már alig várom, de ahhoz még egy kevés víznek le kell folynia a Dunán. Kép

Hódocska!

Nekünk is idén kimarad a nyaralás (én tavaly sem voltam KépKépKép) hiszen valószínűleg ami pénzt erre félre tudnánk rakni, azt rá fogjuk költeni a házra. Mi annyival szerencsésebb helyzetben vagyunk, hogy az apunak van egy lakókocsija lent Horvátországba és oda így az utazás kategóriákkal kevesebbe kerül. Anyunak meg van egy kis nyaralócskája a Balaton mellett, oda is mehetünk bármikor, csak aztat meg én nem szeretem. Hiába, aki egyszer hozzászokik a tengerparthoz... Kép Kép

Nekem szerencsére jó sokszor megadatot már hogy repcsivel menjek és hát a végére egészen hozzászokik az ember. Először én is féltem picit amikor úgy liftezik a levegőben a gép, de mire odaértünk Amerikába (8 és fél óra) ez egészen elmúlott. Kép Engem nem tartana az semmitől vissza, hogy repülővel kell menni. Kép

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem van egy jó pár olyan hely, ahova nagyon szeretnék elmenni. Az idei nyáron, ha lenne rá lehetőségünk, legszívesebben Korfura utaznék. Olyan jó lenne... KépKépKép

Monee

Monee

monee85

Juj csajok, nagyon örülök!

Jövő kedden mehetünk a közjegyzőhöz aláírni a kölcsön szerződéssel kapcsolatos papírokat! Ez az utolsó lépés az előtt hogy utalja a bank a pénzt!!! Pár héten belül miénk a ház!!!! KépKépKépKépKép

Monee

monee85

Sziasztok!
Monee
Igen, Krisztike napközbe nagyon jó baba, de éjjel...
Napközbe van úgy, hogy nekem kell felébreszteni enni, viszont éjjel szinte óránként ébren van, és nagyon nehezen alszik vissza. Gratula a házatokhozKép
Most értünk haza a tanácsadásról, múlt hét hétfőn 3200-vel hoztam haza és ma volt 3360 g. Annyira örülök neki, hogy azt el sem tudom mondani. Úgy néz ki, mégiscsak jók ezek a tejserkentő teák.
Képek már vannak, csak még túl nagyok, nem tudtam felrakni, de hamarosan megoldom.Kép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!
Monee!
Örülök,hogy végül is sikerült megkapnotok a kölcsönt!Ha kész a ház tegyél fel képet!

Ma készültek képek a zenebölcsinkről:KépKép

Képsziasztok!
diadora

Marcsy
Szívből gratula Krisztihez! Jó egészséget kívánok nektek Kép

Lassan már igazán tavasz lehetne, hogy meg tudjuk szervezni a talit Kép

Tündi
Vendég

Marcsy, Diadora!

Nagyon köszönöm! Sok-sok munka van a házzal még hogy olyan legyen, amilyenre mi szeretnénk. Szerencsére elég sokan vannak akik ötletekkel-fizikai munkával támogatnak minket, így biztosan a lehető legkevesebb pénzből fogjuk tudni megoldani a dolgot. Kép

Aranyosak a képek! Kép

Monee

monee85

Sziasztok!

A Szivárvány Gyermekházas Börzén nagyrészt (gondoljuk mi)ruhákat fognak árusítani, de ugyanúgy megtalálhatók lesznek a babakocsik és a gyermejátékok is.
petrik_bernadett

Nagyon sok árus jelentkezett már, gyertek ti is, ha tudtok!

Detti
petrik_bernadett

SZiasztok! Csatlakozhatok? A nevem Melinda 25 éves voltam március 3 án. Van egy gyönyörü kisfiam 3 éves lesz május 16án a neve Márk. sziasztok
melisz

Hello

Szia Melisz!
Persze,ide mindenki jöhet,mindenkit szívesen látunk,olvasunk!Írj magatokról picit.

Petrik Bernadett!
A múltkor voltam árulni a szivárványban,de most kihagyom, mert annyi pocakos van a környezetemben,hogy meg lesz a helye a holmiknak!KépDe azért köszi,hogy szóltál.

sziasztok!
diadora

Sziasztok!
Melisz
Üdv köztünkKép Írj még egy kicsit magatokról.
Lányok!
Én azt szeretném kérdezni a tapasztaltabbaktól, hogy szoptatás alatt mi a "tiltott" kaja? Igaz, hogy 3. baba, de az első 2-őt nem tudtam szoptatni.Kép Most úgy néz ki szépen beindult a tejem, talán a tejserkentő teának vagy a napi egy-egy pohár sörnek köszönhetően. Most úgy állok a dolgokhoz, hogy szoptatni akarok és kész, viszont nem tudom, hogy mit ehetek és mit nem. A védőnő meg csak jövő héten jön hozzám.
A másik kérdésem meg az lenne, hogy a kórházba a nővérek a Krisztikének belekenték a popsikenőcsöt a puncijába és nem tudom kitörölni onnan. Ez nem gyulladhat be és magától a fürdetések és a tisztábatevések alkalmával ki fog kerülni onnan?
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!

Csípős, fűszeres, babfélék,és K betűs ételek.De, ha sokáig akarsz szoptatni és nem karsz nélkülözni, akkor szerintem legjobb,ha kitapasztalod,hogy neki mi nem tetszik és mitől fáj a pocija(nem az erősre gondolok).Hiszen nem vagyunk egyformák.Én a szoptatás alatt,az elején tartottam csak szigorúan ezeket be,később nem volt gond.Sokat igyál az a fontos,tényleg jó a tea, nekem is bevált.
A kenőcshöz nem tudok szólni, de talán nem lehet baj.

Dóri
diadora

Sziasztok!

Elkezdtem itthon pakolászni a cuccaimat, így lekerültek a padlásról is a gyerekkori ruhák. Nagyvonalúan azt gondoltam hogy a 10 zsákból majd kettőt összeszedek és elrakom nekünk, a többit meg eladományozzuk valamelyik szeretet szolgálatnak. Hát ez nem jött össze... Kép
Nem rongyosak a ruhák, meg hát az enyémek voltak, de nem vinne rá a lélek hogy ilyenekbe öltöztessem a gyerekem, utyhogy egy fél zsákra valót összekotortam, a többit meg nem tudok mást tenni, mint dobom ki a kukába. Biztos akkor más volt a divat, de a hajam égnek áll hogy az anyu milyen ruhákban járatott... Kép
Tudjátok, sajnálom kidobni, mert biztos vannak olyan emberek, akiknek ez is megfelelne, de nálunk a Máltai turkálójába kategóriákkal jobb ruhákat lehet kapni. Nem tudtok segíteni hogy hová vigyem ezt a rengeteg ruhát, hogy tényleg eljusson a rászorulókhoz?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Marcsy: elég sok minden van, ami puffaszthatja a babát az anyatejen keresztül, de főként azok, amiket Dóri is írt. Ezenkívül az aszalt gyümölcsök, szilva, barack is.
De szerintem is próbáld ki, hogy mi az ami bántja a babát, ha hosszabb távra tervezel.

Persze szerintem egy hasfájós baba sem biztos, hogy a te étkezésed miatt fájlalja a hasát.

Nekem szerencsém volt, egyik csemetém se volt hasfájós, és a kisebbiket, akit szoptattam sokáig semmi nem zavarta, amit én ettem.

Dandy
dandy

Sziasztok!

Marcsy!
Én az első három hónapban nem ettem semmi K-betűset, meg babot, borsót. Azóta csak a babot, és a káposztát nélkülözöm, minden mást eszek és semmi gond. Mondjuk mázlim van Petivel, mert egyáltalán nem volt hasfájós! Kép
Egyébként a Klinikával nekem is hasonló gondjaim voltak, ahány csecsemős volt, annyifélét mondtak, és naná, hogy aki este volt, hót ellenkezőjét mondta, mint aki reggel, így az ember hol reggel, hol este, de mindenap kapott valamiért! Kép Ja és én is kétszer szóltam, hogy valaki mutassa már meg, hogy tegyem tisztába a kisfiam, mivel nekem is első baba ! Kép

Viki+Peti 25hét-1nap

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Gira!

Milyen volt az UH?
Férjedet nem felejtetted kinnt?Kép
diadora

Sziasztok!

Monee!
Remélem végre valóban összejön a hitel-dolog, a felújításhoz meg kitartást és sok sikert kívánokKép.

Én a megyeiben szeretnék szülni, most mi a szokás, lehet rendes eldobható pelust is bevinni, vagy textilest használnak, vagy adnak ott?

Idő tiszta zizi, egész nap fáj a fejem, éjszaka begörcsölt a vádlim és azt is érezm egész napKép.

Kájé!
Voltam ám a turiban és vettem is két babaruhátKép.

Kép
hódocska

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?