A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde!
A padlizsánkrém jól hangzik!Kép

Benianyu!
Én most Hévíz miatt irigykedem!Kép
Érezzétek jól magatokat!

And!
Apa nyaraKép
Remélem azért ez még változhat!Kép

Barbi!
Hát, tényleg fantasztikus hely, nagyon szép emlék. Jó sokat ültünk, míg odaértünk, de megérte!Kép
2004-ben, a cunami előtt egy hónappal jártunk ott. Amikor megláttam a híreket, sírva fakadtam. Nem hittem el, hogy oda ez a gyönyörű hely. Az a sziget, ahol mi voltunk, a reptérről még 3,5 órás hajóútra volt és ott, mint később kiderült nem is keletkezett nagy kár. De volt olyan sziget, ami megszűnt létezni.
A sziget legmagasabb pontja tengerszint felett 2m-el van, így ha ott lettünk volna, elképzelésem sincs, hová tudtunk volna menekülni.Kép

Dóri!
Csini a hóember!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok lányok,
csak bekukk, mert Apa holnap utazik a ausztriába 4 napra és segítek neki pakolni...Kép
Jól vagyunk, Tüncsi ma az ebéd utáni sétánál 2 órát aludt! Itt is szakadt a hó, de csak addig sétáltam vele a hóesésben amíg elaludt, majd kint hagytam a teraszon a levegőn én meg addig havat lapátoltam...Kép
Bevallom, már én is vágyom a jó időre, de olyan szééééééééép amikor így esik a hó!

Benianyu, a táblában javítsd ki légyszíves a koromat, betöltetett a 27. is. Kép

Nagyon édik a babók!

Duda, a képeket a Maldív szigeteken csináltátok?
gyönyörűűűűű!

Jaj, lányok! Most tanakodunk Apával azon, hogy a picúrt beköltöztessük e a szobájába, vagy még maradjon az ágya a mi hálónkban 2-3 hónappig...?! Nem tudom mi lenne a jobb...most, hogy ilyen sűrűn felébred még éjszaka, kicsit fárasztóbb lenne nekem átkúszni a szobájába, viszont, lehet, hogy ha kialakulna benne az, hogy az az ő biztos helye akkor nyugodtabban aludna, bár a szülői közelség is nyugtató azt mondják...nem tudom mi legyen...sokan mondják, hogy várjak 1 éves koráig...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ok, akkor viszek padlizsánkrémet, és nem tudom, kenyeret visz már vki? Bevállalok 2 kg előre szeletelt boltit.

Prüntyi,
próbáljátok ki a különalvást. Többen mondták, hogy zavarják egymást az alvásban, hátha Nektek is bejön.

Tünde 32-8 (Kép) és Zita 23+2
Vendég

Ma délután a fiúk aludtak 3 órát, mi is több mint kettőt......
Családi alvás volt, utána meg vasutat kellett építeni Nolcsival.
rakok fel képet a nagy délutáni játszásról.
Lőjetek le, ha sok a kép, de úgy élvezem ezt a digi fényképezőt!
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde, külön alszik a kiságyában, csak a mi szobánkban, egyedül a reggeli utolsó alváshoz veszem magunk közé,bár ma aranyos volt, 6 kor arra ébredtünk, hogy iszonyatosan gügyög és kacag az ágyban...Kép így apa felket és kiment vele játszani én meg 8 ig aludtam tovább, Apa meg a délutáni alvásban pótolt! Kép
Csak attól félek, hogy még hullább leszek, mint eddig...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!
Boldog szülinapot kívánunk!KépKépKép
Igen, a képek ott készültek!Kép
ApaKép

Én nem vagyok benne biztos, hogy a különalvás segítene. Szomszéd kisfiú 11 hós, különrakták az év elején és ugyanúgy ébred éjjelente.
Próbáljátok ki, aztán meglátod!
Nekem egyébként lassan megdöl minden elméletem alvás ügyben. Szerintem abszolút gyerek függő, melyik, mikor alussza végig az éjszakát.
Nálunk a hozzátápi és a fürdés átütemezése egy időre megoldotta a kérdést, de mostanában megint gyakran ébred Nati. Biztos a frontok, vagy a foga, vagy ki tudja. Mindig van mire fogni.

Barbi!
FiúkKépKépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Duda Kép
De ti is akkor egy szobában vagytok, ugye? Lesz külön szobája Natinak?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

itt van pár fürcsis kép! Kép
Nektek is markolássza magát a baba? Tüncsi állandóan, mintha a hasába kapaszkodva akarna felülni! Kép szegénynek mindig olyan piros a hasa Kép

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Hát ezen a napon is túlvagyunk... Zsuzsa most már második napja olyan kimondhatatlanul nyűgös, hogy az valami szörnyű. Már reggel nyolc előtt cafatokra tépte az idegeimet a visításával. Nem sír (az másmilyen) - visít. Hangosan. És nem jókedvében. Szóval van fél-negyed óra jókedv itt-ott, különben visong. Az ideológia: rájött, hogy ő már menne, csak még azt nem tudja, hogyan. Ennélfogva se hason, se háton nem jó, ölben ültetve is csak egy kis ideig, aztán hajlong, homorít, bukna előre vagy hátra, tökmindegy, csak valahova. Ha álldogálva tartom, még az a legjobb, de hát azt meg nem lehet örökké. Szóval borzasztó fárasztó volt. Átmentünk anyukámhoz Davidnek teret hagyni alkotni Kép de hát mindegy hol vagyunk, Zsuzsa sehol se tud még mászni. Kép Már tényleg azt remélem, minél hamarabb megtanulja, bár akkor jön majd az igazi nemulass, de legalább akkor talán abbahagyja a visítást.

Egyébként most már azt csinálja, hogy kinyomja magát hasonfekve egészen a térdéig (majdnem fekfőtámaszba), és ezáltal hátrafelé tolja magát. Idáig jutottunk.

A jó hír viszont hogy nevet. Kép Nemrég kezdte el, és abban se voltam biztos, hogy az most nevetés, nagyon kis diszkréten és halkan csinálja, főleg a visongáshoz képest... de néha ha játszom vele, vagy fújkodom a hasát, akkor szinte gargalizál úgy vigyorog, és hát én ezt önkényesen kineveztem nevetésnek.

Meg azt szoktuk játszani, hogy mellette fekszem, és ő megfogja a kezem, és betakarja vele az arcát. Először azt hittem, azt akarja, hogy simogassam, mert szopi közben szoktam simogatni a fejét, de szerintem csak játszik. Úgyhogy elkezdtem ilyenkor kukucsozni vele, meg keresni (hol a Zsuzsa?) ha éppen betakarja a szemét a tenyeremmel, és hát ezen néha úgy felvidul hogy csak úgy rötyög. Kép Meg az is tetszik neki, ha utánzom a hangokat amiket kiad. De ezt sem egyértelműen csinálja. Elfordul a falvédő felé (legtöbbször ugyanis az ágyban csinálja ezt), és elkezd neki halkan turbékolni (úúúú, höööö, heee, stb) és ha hallja, hogy utánzom, akkor nevet. Kép

Szóval oltári édes, de ez a visongás, ez valami iszonyú kimerítő dolog.

Jucc!

Köszi az infót a debreceni szállóról. Közelebbi infót lehet tudni róla? Mi a neve meg ilyesmi? Ránkférne már egy nyaralás, és még úgyse voltam Debrecenben.

Cleo, Barbapapa (asszem)

Hova jártok babaúszásra??? Lehet még csatlakozni?

Nyúlné!

Mint szakmabeli! Elhatároztam, hogy levágatom Zsuzsa haját, mert hátul már rasztásodik meg csimbókokban lóg, és az meg már hogy néz ki egy lányon. Érdemes őt direkt gyerekfodrászhoz vinni (van még egyáltalán ilyen) vagy kérjek neki időpontot egy rendes fodrásznál??? Mi a szakvéleményed? Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Barbapapa!

Buli nagyon jól hangzik és a Vistát én is szeretem! Nagyon jó leveseket csinálnak. Ami az alkoholozást illeti, szerintem ne aggódj, ennyi még belefér. Ha nagyon aggódsz, akkor kifejed és kiöntöd, de sztem még azt se kell. Bevallom én is bedobtam most egy sört vacsorával miután hazaértünk. Jólesett. Kép

Ja, hó...

Anyukám Hűvösvölgyben lakik, ott akkora volt a hó mire hazaindultunk, hogy majdnem beleragadtam autóstul, Zsuzsástul.

Prüntyi:

Szerintem ha nem zavar titeket ott, akkor bizony hagyjad bent a hálóban amíg ilyen gyakran ébred. Én is elkövettem azt a hibát, hogy Zsuzsát egy ilyen gyakranébredős periódusban kezdtem el átszoktatni a saját helyére... hát megbántam az időzítést. Azt nem, hogy ott van, mert így miénk a háló legalább az éjjel felére, de azt az ingázást én egy hétig bírtam idegekkel, utána kész, totálkár. A kialvatlanságtól.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Andriskám is két napja iszonyúan nyűgizik. Az én ideológiám: egymást váltó hideg-meleg frontok. Amikor én majd elájulnék a fáradtságtól, az én gyerekeim akkor kapcsolnak 5-ös fokozatba. Ma Lili is túltett mindenen, pedig ő egyébként is ezer fokon ég (tudjátok, rúgnak alulról Kép).

Én is elgondolkodtam a külön szobán, mégpedig azért, mert Andris megérzi, hogy ha a szobában vagyok, és felébred. Teljesen minedgy, hogy mikor megyek aludni, ő tuti, hogy pár percen belül felébred és szopni akar. Le is szoktam az ágyban olvasgatásról (ehelyett itt ülök). Ma du. is laposkúszásban közelítettem meg az ágyam, olvastam két oldalt és kezdődött a bömbi. Pedig nincs averzóm az együttszobától, lélekben arra készültem, hogy két év együtt.

Úgyhogy most én is nyűgi vagyok. Ráadásul hiába építettem fel a hétvégén alig kell főzni koncepciómat, anyósom adott mélyhűtött karajt, ami kiolvadt hazáig, úgyhogy most sütöm a sajtos husit belőle.
És mi Hűvösvölgy felett lakunk úgyhogy nagyon gáz az úthelyzet. Még jó, hogy nekem nem létszükséglet elmennem a gyerekekkel, de a férjem...

Prüntyi Kép!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!

Ayse

ayse

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy ma nem reagálok semmire, de nagyon rossz napom van. Lehet, hogy erőt vett rajtam a fáradtság. Szerintem most kezdek a tartalékaim végére érni. (Na nem súlyban, mert az elkeserítő). Kép

Nem tudom meséltem-e már nektek Lacika születéséről. Szegény kapott egy tüdőgyulladást a szülés során, vagy még méhen belül ezt nem tudni, mert teljesen normál 9/10 Apgarral született. Minden esetre a Tűzoltó utcai újszülött intenzívre került majdnem azonnal szülés után. Csak azért majdnem azonnal, mert a baba-barát István kórház gyermekágyas osztályán nincs éjszaka neonatológus orvos, csak telefonos ügyelet és a doktornő nem akart felkelni a puha meleg ágyikóból és telefonon utasítgatta a csecsemős nővéreket, hogy az éppen az életéért ködő kisfiammal mit csináljanak. Esküszöm nem túlzok. Már szerencsére lehiggadtam azóta. Amikor úgy gondolta, hogy már lassan úgyis kezdődik a műszak, akkor méltóztatott bejönni és ahogy ránézett Lacusra azonnal hívta Cserny mentőt és már vitette is a babát az újszülött intenzívre. Pokoli érzés volt amikor elvitték. Akkor nagyon egyedül éreztem magam, mert a férjem már hazament, viszont most azt mondom szerencse hogy ezt rajtam kívül másnak nem kellett átélnie.

Laci utána 10 napig az intenzíven volt, 4 napig orrszondán keresztül oxigént is kapott. Szerencsére teljesen meggyógyult azóta. Volt szó róla, hogy esetleg oxigénhiányos lett azalatt az idő alatt, amig a "doktornő" révén nem részesült szakszerű ellátsában. Még egy Dévény Anna féle gyógytornára is vittem kétszer, de azt mondták, hogy semmi baja nincs.

Lányok ez borzasztó volt. Éjjel 1-kor megszültem Lacit. Reggel 9-kor pedig már a gyerekklinikén csücsültem. Kijelentkeztem az Istvánból és mentem a pici fiam után. Még most is elsírom magam, ha rágondolok, hogy hogy nézett ki szegény. Mivel ez gyerekklinika ezért nem lehetett befeküdni, úgyhogy naponta kétszer jártunk be Dunakesziről a babához. Szülés után három nappal már metróval mentem, mert akkora dugó volt, hogy nem értünk volna be 9-re amikor a pelenkázás és az etetés volt. Ilyenkor tudtam csak a picit a kezembe venni.

Szerencsére Lacika igazo kis vagyány fickó, túlélő típus. Persze szeretném azt gondolni, hogy az is nagyban segítette a gyógyulását, hogy engem mindig maga mellet érezhetett.

Ma amikor altattam elöntött egy borzasztó melgség és hálát adtam mindenkinek, akinek szerepe volt abban, hogy most itt vagyunk. Most először mondtam el Lacinak, hogy mennyire boldog vagyok, hogy Õ velünk van és milyen üres lenne nélküle az életem. Na tessék most is sírokKép

Lehet, hogy keudek öreg és szentimentális lenni, vagy csak most jön ki rajtam, hogy a szülés óta szó szerint szinte egy percet sem pihentem.

Pedig inkább ahhoz a mondáshoz kellene tartanom magam, hogy: AMIBE NEM HALUNK BELE AZ MEGERÕSÍT. Tehát Lacus igazi kis erős fickó leszKép

Bocs, hogy rontottam a kedvet a topikban, de ez kikívánkozott.

Pusszantás. És köszi, hogy meghalgattatok.

Kép
Kép Kép
sildike

És gyönyörű Tündike KépKépKép

ayse

Róki,
és most visszapakoltad Zsuzsit magatokhoz?
hajvágás, ha belekotyoghatok...nekünk a hajnyíró bevált...2 napig mutattam neki az eszközt és a hangját is, hogy ne féljen tőle, és azzal gyönyörűen le tudtuk vágni! Fodrásznál szerintem nagyon nehéz lesz,mivel ennyire izeg-mozod Õ is.

Mi most növesztjük újra a haját, de nem tudom meddig, mert néha megint koszmós, inkább korpa jellegű, még nem vészes. El-el múlogat, aztán megint elő jön.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike Kép!
Ez tényleg nagyon megrázó!!!
Kis hős!!!! KépKépKép

Szerintem ma mindenkinek felfokozottak az érzelmei.
Egyébként az elsőt a húgom is a sztárolt Istvánban szülte és egy rémálom volt az egész.

ayse

Sildike, Kép
örülök, hogy Lacikával már minden rendben! Kép

Ayse, Kép
Andris kedveKép

Nálunk az az új játék, hogy beszélek Zitához, ő meg megpróbálja megkaparintani a számat. Közelít a kezével, én meg vagy hamm bekapom, vagy megpuszilom. Mindkettőnek nagy sikere van. Kép
Vendég

Sildike!
Én is itt sírok VeledKépKép
ez borzasztó lehetett. hát én ezért választottam olyan kórházat, ahol folyamatos magas szintű neonatológia van. sztem az nonszensz, hogy ahol babák születnek ne legyen folyamatosan gyerekellátás. sajnos nekünk is szükségünk volt rá, de szerncsére könnyebben megúsztuk.
nagyon nehéz lehetett mindannyiótoknak, főleg neked. Laci pedig egy életerős, egészséges kiskrapek, és ennek örülni kellKép
én is sokat gondolok erre...

KépKép
KépKép
and

Dóri,
Tényleg szép nagy lett a hóember! Kép

Barbi,
Akkor jól gondoltam. Kép Mi is sokszor szoktunk felmenni a Gellért hegyre. Szeretünk ott sétálni. Beni a 27-es busszal szeret felmenni, az Anyuval is mennek sokszor kettesben, elmennek egészen a sokcsúszdás játszótérig.
Csak tegyél fel sok képet máskor is! Kép Aranyosak a fiúk! Kép Nekünk is van ilyen favonatunk, Beni is szereti. Kép

Prüntyi,
Tábla javítva. Kép Boldog szülinapot! Kép
(nekem is kell mindjárt javítani a sajátomat, 35-re Kép Kép )
Tündike nagyon édes a kádban! De tényleg csúnya a kis bőre a pocakján, ahogy tépegeti. Kép Remélem, hamar leszokik róla.

Sildike,
Szörnyű lehetett! Kép Remélem a kis Vasgyúrótokkal most már soha semmi baj nem lesz! Nem baj, hogy kikivánkozott. Nem muszáj mindig csak vidámnak lenni.

Tünde, Duda, Barbi és a többiek,
Köszönjük, hogy jó pihenést kívántatok nekünk Kép Remélem, tényleg jól fogjuk érezni magunkat. Csak jussunk le ilyen időben.

Most kikapcs, mert még kicsit pakolnom kell és ma emberi időben szeretnék lefeküdni. Kép
Viszlát csütörtökig. Kép Hogy fogom tudni visszaolvasni azt a sok oldalt, amit 4 nap alatt fogtok írni? Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

na megmutatom a mai alkotásomat (a szoknyát Meganntól, a kezeket Balázstól lestem elKép):
Kép
a lógó orrot csak később vettem észre, biztos a tudatalattiKép, de kijavítottamKép (a korábbi félreérthető találóskérdések után ez lehet, hogy kisit durva lesz):
Kép

nem emlékszem, hogy valaha építettem volna hóembert. lehet, hogy amikor kicsi voltam igen, de nem emlékszem már rá. annyira élveztemKép apa és Eszti az ablakból néztek.

jaKép megjavult az Z-Y. halvány dunsztom sincs hogyan, most, hogy bekapcsoltam működöttKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Nekem is az jutott eszembe, hogy gyönyörű ez a hóesés, ha december lenne, még élvezném is, de most utálom!!!! De tény, hogy ilyesmi gyakran megesik márciusban Kép két éve a Kolpingban töltöttünk egy hetet márc. 15.tájékán, de a hóvihartól és a széltől a jó levegőt nem igazán tudtuk élvezni Kép

Barbi Kép Nagyon jók a képek! Ezt a palackot hol vettétek? Pont ilyet keresek!!!

Babázás, babakocsizás fiúknál: Balázsnak is van egy csomó babája, két babakocsija, sokszor játsza azt, hogy ő az apuka, szépen ellátja a babáit, én meg nagyon örülök ennek. Emellett autózik, fúr, szerel, épít, és sajnos újabb harcol is. / hogy ezt honnét vette?/ Egyszer a babájával együtt mentünk a pékségbe, és az eladó megrökönyödve kérdezte, hogy babázik? Mondom, hogy igen. De fiú, nem ?-kérdezi a nő. Mondom igen. De mért???? Mondom, hogy talán az megfelelőbb lenne, ha lövöldözne??? Erre már nem szólt, de még percek múlva is ezen sápítozott, hogy ő még ilyet nem is látott. / csak ki kéne nyitnia a szemét.../

Tünde Kép Padlizsánkrémet én is imádom, de rég ettem már! Kíváncsi vagyok rá, mert tejfölösen nem ismerem.

DóriKép Csúcs a hóember!

Barbi Kép A délutáni képek is jók Kép Jól látom, hogy az asztalon egy madár van kalitka nélkül? Vagy meghülyültem?

Prüntyi Kép Nagyon édes a kiscsaj, de a markolászást tényleg rossz nézni! Szerencsére enyémeknél nem vettem észre.

Rokica Kép Akkor jól emlékeztem, hogy Te érdeklődtél fürdésről Kép a www.debrecen.hu oldalon találsz ilyet, hogy Aquaticum, ezen belül meg tudod nézni a fürdőt is, és van ott hotel is / asszem termál hotel néven/, a legfontosabb infókat, telszámokat megtalálod itt, és képek is vannak. A hotel nem olcsó, a fürdő sem, de ha ebben a hotelben száll meg az ember, akkor legalább az élményfürdő nem kerül plusz pénzbe. Márciusban akció van: hétköznap olcsóbb, de még így is nagyjából Kolpinggal egy kategória / két éjszaka nekünk 60 Ezer körül lesz félpanzióval, de Balázsért már rendesen kell perkálni/.

Ma Gergő is hangosan kacagott, meg kellett zabálni Kép Kép Kép Balázs hintázott, Gergő nyűgös volt, így fölvettem, és együtt löktük Balázst, közben bohóckodtunk, őrülten élvezte. Aztán betettem Balázshoz, és együtt hintáztak Kép
Most Apát várjuk, mert sógornőmeml koncertre mentek, és Balázs nem hajlandó lefeküdni addig, amíg nem jöttek meg. Sajna azt hittük, rövidebb lesz Kép

Azért megpróbálom rábeszélni az alvásra.
Jó éjt!
Judit

Ja, kép is van a hintázásról:

Kép

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

And,
nekem tetszik a Te hóembered is! Kép

Prüntyi,
milyen Tündike köldöke? Zita is markolássza (karmolássza) magát, de nem ennyire.
Vendég

Köszönöm a jókívánságokat! Kép Igaz febr. 20.-án volt, nem is akartam nagy dobra verni, csak a tábli kapcsán jött elő...Kép

Sildike, maximálisan megértelek! Remélem most már csak jobb napok következnek!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Ildi, én is elsírtam magam...

And Kép Tetszik a hóember, de hol a füle??? Kép

jucc73
Érd

Tünde,sajnos van neki egy kis köldöksérve, és egy pici hasi is. Sajnos, az elején ragasztottuk, kb 2 hónapig, gyönyörűen visszament, de mikor tovább ragasztottuk, és ugye egyre több víz pangott a tapasz alatt, így állandóan begyulladt a köldöke, és nem ragasztom azóta, viszont, így hogy állandóan fel akar ülni, és hasizmozik, jobban kijött megint. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Rokica,
baba válogatja!nálam is megfordult jópár gyerek,bár baba nem!az biztos,hogy szoktatni kéne,mert ha rosszul sül el a dolog,akár évekig nem bírsz majd a hajához nyúlni anélkül,hogy kiboruljon!és a kiborulást értsd úgy,hogy szabályosan sokkot kapnak ilyenkor a gyerekek!van olyan típus is ,aki egyszer vigyorogva tűri,máskor meg hazáig futna!ha gondolod vidd inkább gyerekfodrászhoz,nem tudom hol találsz ilyet,de szerintem teljesen kiszámíthatatlan az is ,hogy Zsuzsának ki a szimpatikus!te nem mered?vagy Zsuzsa haja nehéz falat lenne?lényeg,hogy lassan szoktasd és meglátod mi lesz!Prüntyiék gépeznek,az is egy jó megoldás,bár ismerek olyan kisfiút,aki rosszul lesz tőle,tényleg szoktatás és babatípus kérdése!lehet én hiába vagyok fodrász és türelmesen szoktatnám Kisnyulat,akkor is utálná(remélem nem)!
egyszóval jól nem segítettem most nekedKép!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jucc,
mail ment!
Vendég

Prüntyi,
Zitának is van egy kis köldöksérve, a gyerekdoki szokta leragasztgatni, és mindig csóválja a fejét, miközben megvizsgálja. Kép

Megyek, áttelepítem magam mellé a nagyágyba a kiscsajom. Nem szeretek egyedül aludni. Kép
Úgy örül, amikor reggel mellettem ébred, és én is, hogy vkinek én vagyok a CSODA! Kép Kép Kép

Jóéjt, sírásmentes éjszakát mindenkinek!
Vendég

TündeKép Köszönöm szépen! Válaszolok rögtön!

/ közben Apáék megjöttek Kép /

Azt akartam még kérdezni, hogy szerintetek ilyenkor tudok valahol venni úszógumit, ami Gergőnek való? Mert Balázs-méretű van, de ő abból kicsúszik Kép A fürdőkben szoktak ilyet árulni?

Jó éjt!
J.

jucc73
Érd

Jó estét!

Lányok, köszi az együttérzést. Amúgy már jobban vagyok, csak a fejem fáj egy kicsit a sírástól.

Róki
Én Bazsi haját egész pici kora óta magam vágom. Már az elején játékot csináltunk belőle és mostanra kifejezetten élvezi.

Jucc
Szerintem a nagyobb játékboltokban lehet kapni olyan úszógumit, ami Gergőnek is jó. Én itt a környékünkön a Gulivert ismerem. Ott tuti van.

And
Köszi. Azt hiszem Te kérdezted a Dévény Anna féle tornát. Igazából ez nem is torna, hanem masszás. Dévény Anna rsg edző volt és konduktor. Egy olyan technikát talált ki, amivel - ha értelmi fogyatékosság nincs - az oxigénhiányos babákat, ha 6 hónapos koruk előtt kezdik 100 %-ban meg tudja gyógyítani. Nekem a védőnőm egyben az egyik legjobb barátnőm is és ő azt mondta, hogy szerinte eddig ez a leghatékonyabb módszer. Amúgy tényleg fájdalmas bizonyos pontokon. Lacika is sírdogált, de szerencsére nekünk nme kell rendszeresen járni, mert csak újszülöttkori feszességről volt szó. Laci is jobbra tartja a fejét, de zet állítólag kinövik. Én azt csinálom, hogy a másik oldalra rakom az érdekes dolgokat, hogy arra forduljon inkább. Ha gondolod megadom a gyógytornász csajszi címét.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, ez tényleg borzasztó lehetettKép El is ment a kedvem az István kórháztól, pedig én meg voltam vele elégedve, de nem volt szükségünk extra ellátásra, nem tudtam, hogy ilyen hiányos az ellátás. És ez gyerekek életébe kerülhet, rossz belegondolni. Lacika biztos nagy túlélő lesz másban isKép

Prüntyi, Isten éltessenKép
Látom, Tüncsinek van mit markolásznia a hasán!

Róki, szerintem felesleges fodrászhoz vinni egy pici babát, végülis nem kontyot vagy bubifrizurát kell neki csinálni. Én már egyszer ollóval levágtam Julcsiét. Mondjuk én már előre örülök, hogy ha majd nagyobb lesz, kisérletezgethetek a frizurájánKép, mindig szerettem hajat vágni, de nem nagyon volt vállalkozó szellemű kisérleti alany.
Prüntyi, milyen gép az, amiről irtál?

Róki, nyűgősködés nálunk is volt, és ugyanazt az ideológiát alakitottam ki és hirdettem, mint te. Érdekes, és alátámasztja az ideológiát, hogy korábban akkor volt ilyen, amikor elkezdett forgolódni, de még nem ment jól neki.

And, az rossz, ha nem lesz nyári szabadságKép De azért hosszú hétvégét lehet csinálniKép

Andi, Maldiv szigetekKép Remélem, Margitsziget kedden isKép, nem pedigKép

Feladom, hogy mindenre válaszoljak, pedig irigykedem azokra, akik ezt meg tudják tenni. Én ehhez túl szétszórt vagyokKép

Julcsi ma először aludt hason, annyira édes volt, befordult a kihúzott ágy két szivacsrésze közt kialakult résbe, igy nem nyomta az orrát semmiKép

Nyugodalmas, sirásmentes jóéjszakát mindenkinek!

Zsuzsa és Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Sziasztok!

Sildike!
Nagyon nehéz lehetett. Át tudom érezni, mert tőlem is elvitték Maját egy naposan sárgaság miatt inkubátorba kék fényezni (összesen majdnem egy hétig). Persze ez közel nem volt olyan ilyesztő, mert nem az életéért küzdött, mint a te Lacikád, de nagyon nehezen viseltem lelkileg, hogy nincs velem. Direkt azért mentem én is az Istvánba, hogy együtt lehessünk, igy tényleg nagyon megviselt, hogy mig mindenki mellet ott szuszogott a kis csomagja én a perceket számoltam, hogy mikor hozzák már az enyémet szopizni, hogy láthassam. Persze, amikor meg végre hozták, akkor már szegénykém üvöltött az éhségtől, szóval nem volt túl sok meghitt, nyugodt percünk az elején. Ráadásul szegényt össze-vissza szurkálták napjában többször is. Szóval neki sem indult zökkenőmentesen az evilági élete. De ez már mind a múlté, mára ő is egy kiegyensúlyozott, boldog baba. Nem is tudom miért irtam le mindezt,nem ez volt a szándékom csak nagyon meginditott Lacika története és feltörtek az emlékek. De minden jó, ha a vége jó és Lacika is egy stramm, boldog, vigyori tündérbabának látszik.Kép

Dóri, And!
Nagyon profi hóember(asszony)-t tudtok épiteni.Kép And, szerintem a lógó orrú verzió a mókásabb (de persze ez csak télapóban értendőKép).

Duda!
Először azt,hittem, hogy a képeket egy utazási iroda katalógusából másoltad be. Lélegzet elállióan gyönyörű hely és a képek is nagyon szépek. Klassz lehetett. Sárgulok is rendesen még a végén engem is kék fény alá kell rakniKép (na jó, ez elég rossz vicc voltKép).

Barbi!
Jó buli lehetett, rám is rámférne. A kis bűnözés miatt meg szerintem ne aggódj, amilyen jó alvókája Leonkának van, amire ő felkelt reggel szopizni, az a kis alkohol már rég átment rajtad. Kép A képek nagyon édesek, főleg a vigyori Leonkás, de a macit sétáltató Nolcsis is nagyon aranyos.Kép

Rokica!
Barbival és Leonnal az Almássy téri szabadidő központban voltunk babaúszni. Most indult a csoport szombaton, de még semmiről nem vagytok lemaradva, ha van kedvetek gyertek nyugodtan. Szombatonként van 11:15-12:00-ig. A medence jó nagy, a babák a vizet nagyon éveztékKép viszont az öltöző az botrányosKép.

Prüntyi!
Zabálnivaló Tündike a nagykádban.Kép Majának is többször volt piros a hasija fürdéskor, de kiderült, hogy nálunk Apa a ludas, mert a fürdés előtti vetkőztetés az ő reszortja és ilyenkor mindig jól megpuszilgatja a kiscsaj pocakját a borostás képével.Kép

Tünde!
Maja is nyúlkál a szám felé, mi is azt játszuk,hogy puszi vagy hammbekapom vagy ő jól belemar (ááu)Kép. Ma annyira nagyon édes volt, hajmosás után, törölköző-turbánnal a fejemen feküdtem le mellé a nagyágyba egy ébredés utáni szopira és mikor felnézett rám láttam a megrökönyödést a szemében, azonnal lecuppant a ciciről, meredt szemekkel bámulta a fejemet, majd vadul elkezdett nyúlkálni a törölköző felé. Azt hittem besz@rok a röhögéstől.Kép

Nyúlné!
Meggyönyörködtem Kisnyúl mindkét sorozatát, a szexipopósat és a nagyonvagánybaseballsapiat is. Maja csak az utóbbit.Kép
Ezt a kacérkodósat neki küldjükKép:

Kép

Megyek kidőlök pedig úgy szeretném az Oscart nézni...Kép.

Jóéjt,

Cleo + Maja a még változatlanul egyfogú vigyorgombóc

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Ja, és:

Prüntyi!
Utólag is boldog szülinapot.Kép

Sildike!
Remélem holnap már vidáman ébredsz!Kép Egyébként még azt akartam irni, hogy tkp. én is sildike vagyok...Kép

Kép
CLEO&MAJA
cleo

na még egyszer utoljára aztán tényleg szunya

Roki,
Nagyon tetszett a Zsuzsa baba vs. répatrutyi sorozat. Ki nyert? Úgy látszik az első menetet a trutyi nyerte, de persze ez még egy sok menetes meccs lesz. Mi is mostanában fogjuk elkezdeni az edzést (szerdán lesz Maja 6 hós), és azt szeretném kérdezni, hogy te miért pont a répát választottad, nekem a védőnő mindig az almaléről beszél,mint első kaja. És a répáról meg kifejezetten lebeszélt, mondván hogy benne levő nitrit nitráttá (vagy forditva, nemtomKép) alakul, ha fémmel érintkezik (reszelő, kés, lábos...) és az nagyon nem jó a babáknak!? Te hallottál erről vmit? Nem paráztatni akarlak, csak kiváncsi vagyok, te mégis csak tájékozottabb vagy a témában, több fórumot is olvasol.Kép

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Sziasztok,

Currys pulyka sikert aratott, hatan voltunk több, mint egy kilóra, és csak egy icipici adag maradt belőle Kép
Máté nagyon élvezte a társaságot, megjöttek, egyből vigyorgott, tudta, hogy ő a főszereplő, csicsergett egész nap, most meg alszik Kép Voltunk sétálni kendőben (tolja a hóban a babakocsit az, akinek hét anyja van! Kép) anyukáméknál, oda-vissza aludt Kép Már megint magától aludt el este, gagyarászás-éneklés után az oldalára fordulva. Annyira aranyos, hogy attól félek, mire megyünk a talira, megeszem Kép
És a fő attrakció: Ma többször is négykézlábra emelte magát, ezen erőlködött, amikor csak leraktuk, nagyon ügyi volt Kép Szerintem még két hét, és úgy mászik, mint a pinty (aki röpül) !! KépKép
Szegénykém eddig kétszer ébredt sírva, szerintem sok volt neki az élmény mára. Remélem, az éjszaka hátralévő része nyugalmasabb lesz.

Bab,
szívemből szóltál! Kép És örülök, hogy nem vagyok ufó. Vagy de? gzzzzbrrrmmmhh jííssdnmmm bipbipKépKép

Nyúlné,
Kisnyúl és a nagypapa találkozása kissé vicces így elsőre, de biztos nem lehetett jó élmény senkinek Kép Örülök, hogy rendeződött a helyzet.

Benianyu,
jó lehetett a buli, apának boldog szülinapot Kép Danibaba biztos az egész napi élmények feldolgozása miatt aludt nyugtalanu.
Hévízre pedig vigyetek magatokkal egy jó nagy adag nyugit Kép
Gyurmázás roxXx, alig várom, hogy lehessen alkotni Mátéval, nagyon szeretem az ilyesmit Kép
Álomkór ismerős, aztán meg nem lehet lelőni...
Beni csinos pasi lesz, ilyen keskeny csípővel KépKép

Napsugár,
jó látni, hogy rendeződnek a dolgaitok lassacskán. Kép Legalábbis, hogy nagyobb a Kép aránya, mint a Kép -é Gyere sűrűbben, ha lesz neted, talán tudunk segíteni neked valamicskét.

Juci6,
kísérlet ugyan, de már csináltam hasonlót őszibarackból, az is nagyon fini Kép

Havtunde,
úgy, hogy tócsni, cicege, vagy prósza nem ismerős? Kép
Reszelt krumpli, fél kiló krumplihoz 1 tojás, liszt, amennyit felvesz, pici tejföl, só, bors, és fokhagyma kell bele. Ezt a masszát kell forró olajba szaggatni kanállal, és kis lepényekké lapítani a kanál hátával. Mindkét oldalát pirosra sütni, szalvétán lecsepegtetni, és frissen mennyei. Legfinomabb tejföllel megkenve Kép
Itt is kb így nézett ki délutánra a kép, most sokkal durvább.
Apa Kép Nekem is nagyon hiányozna. Mármint a sajátunk Kép
Padlizsánkrém, jujujuuuuj! KépKép Legyen jó kis vámpírgyilkos style, ok? Kép

Ayse,
köszi Kép Igaz, az autósülésben is görnyed, azt mégse lett púpos Kép
Igen, kicsit hasonló a formájuk, és a pöri az gulyás KépKép
Lili megint megasirály szöveggel rukkolt elő. Nem lehet, hogy a hó, meg a borulás miatt van ma sötétebb, és azért látta a haját is feketülni? KépKép
Lili kissé bizonytalan... vagy mégsem?

Te hallottál már kauzárt üvölteni? Kép
Kép

Havtünde, Márti,
szőrös-nedves téma KépKépKép

Davallia,
Panda nagyon helyes a sáljával (vagy mijével), étvágya meg olyan, mint az enyém. Van, hogy egész nap elvagyok egy szendviccsel, máskor megy egyszer eszem, de reggeltől estig Kép

Flocika,
üdvözlégy körünkben Kép

Kuha,
örülünk, hogy jól telt Kép

Jucc,
hát igen, a zsivaj(!) nekem sem hiányzott volna. Hangosak nem voltak ugyan, de mindenki egyszerre beszélt Kép Séta közben a hó zizgése az esernyőn, meg a kis picurkám szuszogása a mellemen, a saját lépteim ropogásával együtt éppen jó kis levezető volt a társaság után. Bár utána megvolt a kötelező kutyávaljátszósdi anyuéknál Kép
A bivaly meg a zsivaj tényleg hasonlít, de az eleje meg a vége más Kép
Debrecenbe kéne menni... Kép Jó hely lehet.
Én is látni vélem a madarat Barbi képén Kép

Barbi,
úristen, én ennyi szesztől haza sem találtam volna egyedül, de lehet, hogy kísérettel sem. Kép Pedig annak idején még a pasikat is az asztal alá ittam Kép Jó, ez nem jelentett hektóliternyi mennyiségeket, csak valahogy nem fogott ki rajtam az alkohol Kép
Most azt hiszem, kb tizennyolc órányi egybefüggő alvással tudnék csak kipihenni egy ilyen éjszakát Kép
Noel aranyos a babakocsival, de legalább jó családapa lesz belőle KépKép
Én is szeretem a jó turikat, tényleg jobb darabokat fog ki néha az ember, mint a "divatos" márkák közül, amik mostanában úgy néznek ki, mintha csak úgy rádobálták volna őket a gazdájukra...
Hózentróger helyes, megnéztem. Tudod: A google a barátod KépKép
Helyesek a fiúk, fa vasút fából vaskarika, beton talpfával, Máténak meg ugyanilyen "pöcögtetője" van, csak napkitörés-színben:
Kép

Duda,
köszi, jól esett egy kis meleg, ha csak a fejemben is Kép Szinte hallottam a hawaii gitár hangját hozzá Kép Most mondtam apának, menjünk mi is egyszer, csak attól félek, én ott leülök, és egy hétig csak nézek ki a fejemből, annyira szép Kép
Anyukámnak megmondom, hogy guszta a gulyáslevese Kép

Csikken,
megbeszéljük Kép

And,
gyere csak ide egy pofonért! KépKép
Én szeretem a telet, csak a sok gönc bosszant, amit magamra kell aggatni ilyenkor. De nemsoká nyár lesz, aztán ismét tél, és így tovább. Ez már csak ilyen, hogy legyen min mérgelődnünk Kép
EZ kb olyan, minthogy a gyerekeink (Eszti isKép) megnőnek hamar, mi meg ráérünk majd 60-70 évesen pihenni Kép
Apán is túlteszel számítógépguruságban Kép Még ha nem is tudod, hogyan, de megoldottad a Z-Y problémát Kép Azt mondja, azt is írjam le, hogy ezért most te vagy a világ legokosabb nője KépKépKép

Dóri,
szép darab a hóember, és micsoda modern seprője van Kép

Prüntyi,
Kép
apa Kép Jó utat neki Kép
Szerintem ráér még Tündi külön szobában aludni, főleg, ha épp nyűgösebb időszaka van. Neked is nehezebb dolgod lenne vele Kép
Máté a fejét markolássza, ma úgy szopizott, hogy az orrát fogdosta közben, és nem kapott levegőt... Kép
Képek szépek Kép Én nem tudnék így behajolni a kádba, nomeg az ázás is hiányozna, amit Máté mellett teszek Kép

Rókica,
Zsuzsa nagyon édes lehet, egy az egyben Mátéra ismerek benne, csak ő nem visít annyit Kép Egész nap rakosgatni kell ide-oda, sehogy sem jó neki, talán csak akkor van nyugodtan, mikor a kutyával futkosok, de az meg nagyon fárasztó Kép Még szopizni sem akar rendesen, folyton vigyorog közben.
A kezemet nekem is az arcához húzza, bekapás céljából, én meg azt játszom, hogy kifeszítem a tenyeremet, és azt adom neki, olyan édes, hogy nem tudja bekapni, akármekkorára nyitja a száját Kép
Apa azt üzeni: Éljenek a raszta-csajok, a raszta-szív, a raszta-szív, a rasztaszív örökké dobog KépKépKép Õ már csak tud valamit Kép

Sildike,
ez igen. Nem semmi lelkierő kellett hozzá, gratulálok.
Mi is majdnem sírtunk apával.
Köszönjük, hogy leírtad Kép

Majola,
én anyukám haján kísérletezgettem, elég jó aránnyal Kép

Cleo,
Maja nagyon édi a kádban!
Én meg kicsit fáradt vagyok már, ötödszörre tudtam elolvasni, hogy "meggyönyörködtem". Volt az minden más, csak az nem, ami... Kép

Pusztok

Sisotris, Máté és Apa

20+4

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!

Húú, Sis, te aztán nem vagy semmi! Profin válaszolgatsz!KépKép
Sajnos Zsuzsához hasonlóan erre én is képtelen vagyok.KépKép
Máté aranyos a vigyorával!Kép

Zsuzsa!
Egyelőre úgy néz ki jó a holnap!Kép
Aludtál azért a hétvégén???KépKépKép

Sildike!
Jöttök, ugye?Kép
Én is elsírtam magam Lacika történetén, biztos nagyon nehéz lehetett neked! Nekünk sem volt zökkenőmentes az első pár nap, így sejtem mit éltél át.Kép
De az a lényeg, hogy a babóink jól vannak és egészségesek!KépKép
Remélem mára már jobban érzed magad!

Ayse!
Köszi a táncházas választ!Kép Jó tudni, hogy vannak ilyen ovik is!
Zenebölcsit már találtam a környékünkön, ha Nati nagyobb lesz, keresek majd táncházat is!Kép

Cleo!
Maja nagyon szép!
Nati is tágra nyilt szemmel nézi, ha hajcsavarókkal a fejemen grasszálok a lakásban.KépKép

Prüntyi!
Külön szoba: hát, egyelőre egy másfél szobás lakásban lakunk, amihez tartozik egy gardrób szoba. Apa tervezi, hogy azt megszüntetjük és abból lesz a gyerekszoba. Miután elég pici, csak az alvást oldanánk ott meg. Játszás stb. a nappaliban.KépKép
De bízom benne, hogy a közeljövőben nagyobb lakásba tudunk költözni!KépKép

Megyek, ébred Nati!

Andi&Nati 30+1

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!Kép

Babák, hóemberek gyönyörűek!!!Kép

Prüntyi!Kép

Én is boldog szülcsinapot kívánok!!!Kép

Mi jól vagyunk, ismét mozgalmasan telt a hétvége, voltunk anyuméknál, anyóséknál ahol megint babázott a majdnem 1 éves unokatesójával LíviKép Nagyon szereti most már a nyűzsit az embereket.Kép

Dobok fel képet róla, mert először fürcsizett apával a nagy ádban.

Úgy néz ki eljutunk a talira, akkor viszem én a 100%-os narancsleveket ok???
Meg még mit vigyek?

Puszi mindenkinek, szép hetet!!!Kép

Mea
mea

Jóreggelt,

Képzeljétek... készítettem magamnak egy óriásbögrényi laktoherb+gyerektea keveréket tegnap este... hát David nem megitta ma reggel mire felkeltem? Most mi lesz vele? Kép Kép

Sildike: Kép

Nagyon sajnálom hogy ilyen nehéz volt az első időszak. Én is az Istvánban szültem, és most már nemcsak tőled hallom, hogy nem volt az anyuka megelégedve a kisbaba ellátásával. Nekünk hálistennek ilyenre nem volt szükség. Én, alapozván a magyar közintézményekről alkotott véleményemre, semmit nem vártam tőlük, ennél többet, kaptam, úgyhogy meg voltam elégedve. De nem is tudom mit tettem volna a helyedben. Nem csoda, ha kimerített lelkileg a dolog.

Cleo:

Nitrát/nitritekről én csak olyan kontextusban hallottam, hogy ha nem biozöldség, akkor a földből magába szívja, főleg a gyökérnövény, mint a répa. Ezért biot vettem. Amúgy azért a répával kezdtem, mert 1 héttel ezelőtt répalevet kapott (Hippet), jó hogy össz-vissz pár kortyot volt hajlandó meginni belőle, de gondoltam, a répa ízét akkor már legalább ismeri.

Itt van még infó a répákról meg a nitritekről:
https://www.babanet.hu/faq/taplal16.php

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt!

Sis Kép Köszi a zsivajt Kép Kép Kép Mindig tanul az ember... / persze én vagyok a hülye, mért nem lehet egyszerűen zajt írni, és akkor nem derül ki a butaságom Kép /

Negyed kettőig olvastam éjjel, aztán Gergő valamikor fél négy körül evett, de ebbe belealudtam, úgyhogy ma négyen aludtunk az ágyban. Hatkor kipattant a szeme, azóta fönt vagyunk, Balázs remélem még sokáig alszik, amilyen későn aludt el...

Szép napot! / legalább a nap süt, bár gondolom, eszement hideg lehet!/

Judit

jucc73
Érd

Szia Mea!

Örömmel látom, hogy jöttök a talira! Kép Kép Kép

Ezek szerint Ti sem unatkoztatok a hétvégén. De legalább Lívi élvezte, és ez a lényeg. Nem baj szerintem, ha szépen lassan hozzászokik a nyűzsihez.

Várjuk a képet a fürcsiről!

Én is teszek fel egy tegnapit:
Kép

kuha

Kép
kuha

Fúúú, Anyukámnál felejtettem a kengurut, úgyhogy élesben megy a kendőzés... még szerencse hogy a múlt heti baba-mama csoporton volt egy profi kendőkötő és megmutatta, hogy kell. Egyébként tényleg kényelmesebb mint a kenguru, valahogy sokkal jobban elosztja a súlyát. Most itt alszik rajtam a kendőben. Viszont Davidnek annyi, én 10-kor indulok kliensezni, és Zsuzsa a jó kis visongós hangulatában kelt. Szegény. De hát majd kitalálnak valamit.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sildike!Kép

Most olvastam el én is majdnem bőgtem, sajnálom h így kezdődött de most már minden ok és reméljük soha semmi probléma nem lesz!!!!!!
Egyébként teljesen megértem h kiakadtál így utólag is én is sokszor visszagondolok a szülésemre meg az utána lévő problémákra és még mindig néha rossz érzés tölt el miattaKép

Remélem ma már jobb kedved lesz!!!!

Pusz

Mea
mea

Képek:

Pancsizás:

KépKép
Kép

Mea
mea

Így nevetek:

KépKép

Anyummal, unokatesóval:

KépKép

Mea
mea

Kuha!Kép

Jaj nagyon ééédes GergőKépKépKép
Hamarosan megyünk újra ha jó nektek is, esetleg jövő héten ok?

Puszi

Mea
mea

Kuha!Kép

Mail megyKép

Mea
mea

Kuha!Kép

Gergő hihetetlen hogy tud állni már ha tartják, Lívi még nem olyan kis bébi baba mégKép

Mea
mea

Puszi Csajszik!

Az időjárással kapcsolatban az az érzésem, hogy egyesek diszkriminatívak Kép. Ha szép a fehér karácsony, akkor a fehér nőknapja, húsvét, pünkösd stb. miért ne lenne szép??? Nálunk úgy kb. 20 cm. hó esett, de megyek lemérem majd a pontosság kedvéért.

Hajat én a páromnak és Pálmának is géppel vágok (15 mm. hosszúra). Pálmát az alkaromra raktam, hasra, fejjel a tenyerem felé, kicsit előre engedtem a fejecskéjét és gyorsan végigtoltam a gépet. Kar- és kézcsere után meg a fejecske másik oldalán is. 10 perc. Nem profi (nem pályázok Nyúlné helyéreKép), de nem lógós. Én minden fürzsinél megdörzsölöm a buksiját és utána hajkefe, állítólag ez a legjobb koszmó megelőzésre (a kh-ban mondták a csecsemősök).

Róki, jót nevettem a visító-ugató Zsuzsán. 3 napja Pálma is elővette a visítását, olyan, mint egy vadászó sirályKép. Mondtam is a páromnak, ha társasházban laknánk, feljelentettek volna gyerekkínzásért, pedig a játszószőnyegén, boldog mosolyok közben adja előKép.

Jucc, Annamami, olyan édesek vagytok. Sokkal többször olvasok bele a fórumba, mint ahogy írok.

Én maximálisan megértem Rókit, ha nem lenne nagymami (anyum, aki most is betegeskedik), én is a bölcsire lennék utalva. (Igaz, nem tudom, hogy itt a faluban vállalnak-e gyerekmegörzést.) Én nem anyagilag, hanem szakmailag nem engedhetem meg magamnak a kiesést. Lehet, hogy az új oktatási rendszer miatt szeptembertől vissza is kell mennem, órákat adni. Mi is együtt dolgozunk a párommal, és van, amikor Rókihoz hasonlóan elmegyünk Pálmával itthonról, hogy nyugodtan dolgozhasson, vagy, ha nem olyan az időjárás, akkor úgy teszek, mintha nem lenne itthon. [Tünde, lehet ironizálni, mi 13 éve élünk és 14 éve dolgozunk együtt, nem "amerikás" szokás (nekünk szerencsére nem jutott az "Újvilágból", csak a latin kultúrából, ahol a közhiedelemmel ellentétben nem csak dagadt háziasszonyok vannak, hanem dolgozó feleségek is) , mégis remekül müxikKép.]

A sportkocsival kapcsolatban, nekünk is az van, Pálma pontosan január 2-a óta félig felemelve utazik, ha észreveszem, hogy szundikál, akkor lefektetem. A dátum azért ilyen precíz, mert mentünk méreckedni, és nem lehetett elindulni, úgy feszítette magát, és vergődött. Amikor felültettem, boldogan mosolygott és mehettünk. Meséltem a védőnéninek, aki mondta, hogy nyiladozik az érteme, és mindent látni akar. (Pálma meg akaratos, rendesen, hogy kitől örökölhette???Kép.)

A biopiaci árak tényleg horrorisztikusak. Pálma még nem kostizta a zöldségeket, de van bébirépa lefagyasztva, csak nekiKép. Én sima, bolti banánt keverek a tejpéphez, vagy milupa frutapure-t, abból az amás-körtés nagyobb sikert aratott, mint az almás-banános. Nem drágább, mint a többi, és kisebb adagokban van (100 g egy dobozka, 4 doboz egy csomi), jobban adagolható.

Ildi! Én irigyellek, hogy Oli már ennyit eszik, nekem 1 hónap utás is az az érzésem, hogy Pálma csak játéknak veszi a pépet, az utána való cici a kaja. Lassan én is megpróbálom a főzelékeket, lehet, hogy azzal már jól fog lakni.

Szép napsütéses, jókedvű napot mindenkinek.

Dudukly+Pálma (23 hét meg valamennyi)
dudukly
Isaszeg

Cleo!

Nagyon szívesen mennénk! Szabad csatlakozni? Előre kell bejelentkezni, vagy elég ha odamegyünk?

Hajjaj, addigra borotválkozni kéne, ha én is fürdőruhában akarom mutogatni magam...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Drága nászasszonyom kívánságára jön a képtár, amivel a multkor megfenyegettem a társaságotKép.
Az első képek 1 hónaposakKép.

Reggeli torna (a plüsscsörgő a desszertKép) - hajvágás előtt:
Kép

Csigabiga dugd ki szarvadat ... hamm bekapom - hajvágás után:
Kép

Anya és Apa Megann ihlette hóasszonyt építettek 1 hónappal ezelőtt - lehet, ma is készítenek egyet:
Kép

Meguntam a játszószőnyeget, kipróbálom a fitnesszlabdát:
Kép

Mint a rák, hason tolatva közlekedek, így bújok el:
Kép

Talán a lábujjam mellet a kezem is befér:
Kép
dudukly
Isaszeg

Dudukly!
Hóasszony nagyon tuti!KépKép
Pálma gyönyörű hajvágás előtt és után is!Kép
És végre látok egy olyan zenélő-forgót, ami a gyerekeknek készült és nem a szülőknek!KépKép
Vagyis a gyerek látja belőle a lényeget!Kép

Nati is csak játszik a kajával, ha két-három kanálnyi lecsúszik neki, már örülünk!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?