A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Uzsoki: szülés 2006-ban

Sziasztok!

Nagyon ügyesek vagytok! Kitartás!

Timci: a bizonytalanságról. Én is nagyon féltem, ahogy közeledett az időpont, pár héttel előtte, pedig addig egyáltalán nem szorongtam. De aztán egy héttel az időpont előtt valami olyan nyugalom lett úrrá rajtam, hogy már nem féltem, és biztos voltam benne, hogy minden rendben lesz. Ki tudja, mitől. Állítólag ilyenkor felszabadulnak olyan speciális hormonok, amik létrehozzák ezt az abszolút megfelelő légkört a baba születéséhez.
Minden rendben lesz! Minden jól ki van találva! A baba fogantatása, fejlődése, a terhesség, és a szülés minden pillanata egy csoda, amit figyelnek odafentről nagyon, és jól el van rendezve! Ne aggódj!

Legyetek jók, szép babavárást, és szülést mindenkinek!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Ha nem bánjátok, csatlakozok Hozzátok én is! KépHajdu doktornál fogok szülni ha minden jól megy, július végén - augusztus elején. Most vagyok a 17. hétben, jövő héten megyek 4D-s ultrahangra. Kép

Egyébként Újpesten lakunk. Én csak április végéig terveztem dolgozni, tehát cirka 3 hónapot itthon leszek, tudom, tovább szoktak általában dolgozni, de engem nem zavar, én nagyon el tudom már képzelni, hogy itthon legyek. Kép Így is elég stresszes a munkahelyem.

Igyekszem majd gyakran benézni! Kép

Kép
frusi

Sziasztok!

Frusi: üdv közöttünk.

Lufi: sajnos tegnap nem olvastam a felismerhetőségedet, így én nem tudtalak beazonosítani. Kösz, hogy odajöttél, legközelebb remélem már beszélgetni is tudunk. :-)

Anita: Be akartam mutatni az "oldalbordámat", de nem volt éppen jó hangulatban amikor odaértünk, mondta, hogy majd a végén. A végén meg úgy eltűntetek, hogy esélyem se volt rá. Talán majd legközelebb.

Csajok! Tudom, hogy már "beszéltünk" az érzéstelenítésről, de tegnap fejet ütött bennem valami. Mi van akkor, ha pl. éjszaka szülök és felmerül valami komplikáció? Honnan fognak akkor leakasztani egy altatóorvost? Úgy vettem ki a csaj, mármint a szülész szavaiból, hogy azért nem lehet epidurális vagy spinális érzéstelenítést kérni - nem mintha akarnék -, mert hogy aneszteziológusból nincs a kórház túl jól ellátva, főként éjszaka? Félreértettem vagy Ti is így értettétek?

Üdv: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Frusi:jó, hogy csatlakoztál hozzánk.
Mi fogunk egyenlőre a legkésőbb szülni erről a fórunmról.

Tündi:szerintem azért egy ügyeletes altatóorvos csak van a kórházban,azért több osztályon is szükség lehet rá.
Én pl szombati nap délután kaptam,és volt bent ügyeletes.Tehát ebből gondolom,hogy vki mindig van bent.
Esetleg azt tudom elképzelni,hogy csak úgy nem lehet kérni,de ha előre szólsz a dokinak,vagy tőle megkérdezed,biztos tudja.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Tündi: amennyire én tudom, éjszaka nem lehet érzéstelenítést kérni. Csak akkor kérnek át más osztályról aneszteziológust, ha császározni kell, de epidurálra nem. Ez mindig így volt, és ezek szerint ez nem változott meg.
Én személy szerint mindig nagyon féltem és idegenkedtem tőle, és már az elején eldöntöttem, hogy nem kérek, ezt mondtam is a dokinak már a terhesgondozás alatt. Orsi este 8-kor született meg, úgyhogy nem is kérhettem volna, még ha akartam volna sem. De nem is volt rá szükség. Nagyon érdekes ez a fájdalom, mert nem hasonlítható semmihez. Nem hasfájás, sem semmi más. Valahogy mindenhol fáj, valahogy teljesen másépp, mint valaha, de el lehet viselni. Igaz, ez nagyon egyéni, mert mindenkinek máshol van a fájdalomküszöbe. Mindenesetre egy izomgörcs sokka jobban fáj, és azt tuti nem lehetne ennyi ideig kibírni, abból 1-2 perc is iszonyatos. És itt is inkább az időtartam a lényeg: én 4,5 órát vajúdtam, és annyit kibírtam úgy (pedig fájáserősítőt kellett kapnom, tehát az sokkal erősebb fájásokat hoz elő, mint amik természetesek lennnének, állítólag), hogy nem veszítettem el a türelmemet és az önkontrollt. Vannak nők, akik a vajúdás utolsó 2 órájában elveszítik a fejüket, mert már az idegrendszer annyira nem bírja azt a sok fájdalomingert, és kirohannak a folyosóra, hogy az ott várakozó apukát jól leordítsák, hogy ő tehet mindenről. Ez megtörtént, mikor én szültem, a mellettem lévő szülőszobán. Nem vagyunk egyformák. Nekem fontos volt, hogy önmagam legyek, ne veszítsem el a fejem. befelé figyeltem, próbáltam érezni, mi kell a babának, hogyan segíthetek neki. A légzésgyaorlatok nagyon fontosak: hihetetlenül sokat segítenek a kontroll megőrzésében és a babának is! Ha belegondolunk, a babának sokkal rosszabb: úgy ver a kis szive, majdnem kiugrik, mert egy iszonyatosan szűk csatornán kell átpréselnie magát, ami úgy összenyomja, hogy a csontjai majd' eltörnek, sőt gyakran el is törik a pici válluk. Nem kapnak levegőt, félnek, és ők nem kapnak semmi segítségetkintről, az anya testének segítsége kivételével.

Viszont azt nem állítom, hogy kár 10-12 órán át is el tudtam volna viselni.
Mindenki mondja, hogy ez a gerincbe szurkálás teljesen biztonságos már, de én nagyon tartok tőle. A másik pedig az, hogy állítólag úgy is érzed a fájdalmat valamennyire, de ugyanakkor nem érzed, hol tart a szülés, és nem tudod, mikor kell nyomni (csak, ha megmondja a doki), stb. Nekem ez is olyan idegen volt.
Császránál persze muszály, de az más: ott nincs mese, mert csak így láthatod a babót egyből, igaz csak egy pillanatra, és az altatás neki is káros lenne.
Ezek az én gondolataim, de persze sokan mást gondolnak erről.
Mindenkinek szive joga eldönteni, hogy szeretne szülni.
Én megbántam volna, ha nem érezhetem, hogy igazából mi ez. A mi anyukáink és nagymamáink, és előtte sokan még kibírták, mi sem vagyunk rosszabbak. Persze, nekik nem volt választási lehetőségük, nekünk van, de mégis.
Nekem a szülés szép élmény maradt, még ha fájt is. Végülis ez az egyetlen fájdalom életünkben, aminek értelme van. Ura vagy a testednek, irányíthatod, és elviselhető.
Biztos, hogy a második babánál sem fogok kérni epidurált.
Mindenesetre, ha szerettem volna kérni, biztosan bepánikoltam volna este, mert nem kaphattam volna. De van egyébként gáz, amit odaadnak, ha kérsz, belélegezheted, és az enyhíti a fájdalmakat. Szóval van azért más lehetőség még közben is.

Remélem segitettem. Ha van kérdésed, nyugodtan írj.

Puszi mindenkinek!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Tündi,

szerintem a doktornő úgy értette, hogy éjszaka kívánságra nem adnak edát sem spinálist, csak akkor ha muszáj, mert nincs más megoldás. ( Ügyeletes mindig van, szerintem.)

Valamelyikötök leírná, hogy mi volt a dietetikus előadásán? Arra sajnos nem tudtam menni.

Köszi,

bmszsz
bmszsz

Sziasztok, köszönöm a kedves fogadtatást!

Tündi, szerintem olyan nincs, hogy nincs altatóorvos egy kórházban bármikor!! De ez érdekes, hogy éjszaka nem lehet EDA-t kérni. Bár én még nem döntöttem ez ügyben, és azt hiszem, talán nem is dönthetnék okosan, hisz ez az első terhességem, és nincs összehasonlítási alapom.

Venczkoné, Ti mikorra várjátok a Törpit?

Kép
frusi

Sziasztok!

Eszty: kösz a hosszú levelet. Szerintem félreértettél, én nem akarok sem EDA-t, sem spinális érzéstelenítést, sőt még kéjgázt sem igénybe venni, csak az iránt aggódom egy kicsit, ha szükséges lesz, akkor lesz-e altatóorvos. De bízom benne, hogy erre nem lesz szükség.

Anita, Kinga: mi volt tegnap Csapónál?

Timie: mi újság a pici szemével? Voltatok dokinál?

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76

hali!

Először is bocsi, hogy szerdán valóban hirtelen eltűntünk a férjemmel, ez azért volt, mert még utána álltam neki süteményt sütni péntekre, és annyira beleválasztottam a sütemény fajtájába, hogy este 22-ig formáztam a kis kifliket, a férjem meg forgatta őket porcukorba. De megérte a fáradozást, mert ma az utolsó napomon, a kollégáim mindet megették. Kép
Szóval rámtört a nagy szabadság, igazából még nem fogtam fel, hogy 6 év hajtás és pörgés után itthon mi vár rám. Pihi, olvasás, felkészülés a kicsi "fogadására". Abban biztos vagyok, hogy nem fogok unatkozni.
Jó hír, hogy elmúlt a hátfájásom, éjszaka megint jól alszom, szóval Tündi van remény!
Visszatérve a szerdára, remélem lesz még alkalom, amikor be tudjuk egymás férjeit mutatni és tudunk pár szót váltani egymással.

Kinga: akkor sorstársak leszünk hamarosan az itthon maradás kapcsán. Majd ha nagyon unatkozunk(ezt kétlem), akkor majd mi leszünk azok, akik minden órában írunk a fórumon egymásnak Kép
Csütörtökön én 18:30 előtt nem sokkal végeztem, de nem tudtam, kit kell keresnem, hogyan is nézel ki. Kép

Tündi: mi is úgy értettük ezt az EDA-s dolgot, ahogy Ti. Én éppen ezért kérdeztem ott meg, hogy mi van akkor,ha mégis szükségem lesz rá. Bár ne kelljen, én sem akarok kérni magamtól, de soha nem lehet előre tudni. Majd ha oda kerül a sor, még Csapót meg fogom erről kérdezni.

egyébként a cukoreredméynem tökéletes lett, minden rendben van a "Bélával", 1 kg-val vagyok több, mint kellene, de nem szólt rá semmit.
Legközelebb március 23-án kell mennem TR-re, jövő héten szerdán meg UH-ra a kórházba.

Frusi: olvasgass minket és irogass is, meglátod, sok hasznos infót megtudhatsz.

Megkérdeztem Verát, nincs szülésznő választás.

Na puszi:
Anita
ani20

Sziasztok!

Eszty, köszönöm Habermajer rendelésének adatait,még nem tudom,hogy lesz e rá szükségem,csütörtökön megyek Csapóhoz,jó lenne ha el tudna vállalni.Olyan jó olvasgatni benneteket, sajna én 7 hetesen még nem nagyon tudok csatlakozni, de a tapasztalataitok majd jól jönnek.
Epidurál: 6 évvel ezelőtt,első és idáig egyetlen
szülésemnél kértem epidurált,11-kor kezdtem el vajúdani,2-kor adták be,és 8-ig nem éreztem igazán fájásokat,bár a gép azt mutatta vannak,ez nagyon rossz volt. 10-re lett meg a baba de a szülés 2 legszebb órája az volt,mikor éreztem,hogy szülök. Mégegyszer nem kérnék,mert nem szabad kihagyni azt az élményt. Ez csak az én véleményem, nem vagyunk egyformák.
Kellemes hétvégét mindenkinek! Móni
pemo

Sziasztok!

Tündi: voltunk csütörtökön a szemészeten, most kaptunk más szemcseppet, és ha nem múlik el, akkor 6 hetes korában (előbb nem lehet) átmossák. Ami azt jelenti, hogy valami vékony csövet vagy mifenét dugnak bele a szemébe. A szemész azt mondta nem fáj neki, de végighallgattam egy babát akinek azt csinálták és a sírás kerülgetettKép Azt mondta azért masszírozzam a könnycsatornáját is, hát remélem elmúlik.
Hány hetes korban lehet levinni a babát levegőztetni?
Amikor jön hozzátok a védőnő, akkor Ti ilyen kis terülj-terülj asztalkámmal fogadjátok?Süti, kávé, üditő?Mert anyám azt mondja állítólag ez úgy szokás.
Ti a gyerekorvosnak adtok pénzt ha kihívjátok?Ha igen mennyit?Mert felajánlotta, hogy egy hónapos korában még kijön, de nem tudom mennyit kell neki adni. Ez a hülye boritékos téma már kikészít. Elég volt a kórházban is azzal szenvedni, hogy kinek milyen körülmények között adjam oda a pénzt.
Na egyelőre ennyi. Jól vagyunk, kicsit kevés a tejcsi, de van egy homeopátiás bogyóka ami elég jó, de az én kisfiamnak néha kevés:D
Szerencsére este olyan 9-10-től alszik úgy 1/2 3, 1/2 4-ig, de utána eszik, elalszik és rá egy órára felkelKép Nappal is alig alszik, mondjuk ma eléggé húzta a lóbőrt, szerencsére anyukám itt volt és aludtam én isKép

Na egyelőre ennyi.
Remélem mindenki jól van.
Azért kicsit irigylem a kismamákat, de a szülés és a kórházi létet azt nemKép
Kitartás
Puszi Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, mert bár még nem vagyok terhes, de hamarosan szeretnék, de előtte el szeretném dönteni, hogy melyik kórházban lenne jobb szülni. A nővérem szintén a Csapóhoz jár, de még szülési információim nincsenek róla.
Tudna valaki segíteni ebben? A másik kérdésem magára a kórházra irányul. Ha jól tudom, akkor most újították fel a szülészetet. Milyen a kórházi légkör? Mennyire vannak felszerelve? Milyenek az ápolók, és a többiek? Lehet extra igényeket támasztani?
A választ és a segítséget előre is köszönöm.
miskeyné

Sziasztok!

Ma már igaz írtam egy hosszú levelet, de sajnos rossz volt a rendszer és elszállt amit írtamKép
Most viszont csak annyi lenne a kérdésem, hogy a kisfiamnak még nem esett le a köldökcsonkja és kicsit büdi. Nem tudjátok mitől lehet?

A hosszú levelet majd valamelyik nap megíromKép
Puszi
Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Frusi:én június 20-ra vagyok kiírva.

Anita:én is március 23-án megyek a Csapóhoz legközelebb.

Miskeyné:a Csapóról már az előzőekben írtam,nekem csk jó a véleményem róla.Bár nem biztos,hogy most vállal újabb terheseket,mert nagyon sokan vannak nála.
A kórház 2004-ben lett felújítva,nekem tetszett,bár ne számíts valami extrára,kivéve a fizetős szobákban.A nővérek és az orvosok is rendesek,egy két kivétel persze akad.
Nem tudom a felszereltség alatt mit éértesz,ha a szülőszobára gondolsz,akkor labda van,meg egy vajúdószoba,de semmi kád meg ilyenek.
És ha a babával vmi probléma van akkor átszállítják máshova,mert ilyen esetekre nincsenek megfelekően felszerelkezve.
Az extra igények alatt mire gondolsz?

Összességében a kórház szülészete,nem nagy létszámú,családias jellegű,én jól éreztemm magam.

Timie:szerintem az,hogy még nem esett le a köldökcsonk az még magában nem probléma,nekünk is harmadik hétre esett le.Viszont,ha üdösnek érzed az nem jó,lehet,hogy begyulladt alatta.Mindenképpen nézzen rá a gyerekorvos.De addig is próbáld meg jó alaposan letisztítani alkohollal.Nyuodtan fel lehet,sőt fel kell emelni,és körbe pucolni.Ezt csak azért írom,mert én először alig mertem hozzányúlni.
Aztán lehet,hogy nincs semmi gond vele,de jobb ha rápillant a doki is.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Niki: köszönöm a válaszodat, szerencsére mára leesett, igaz még nem találtam megKépDe most ahogy leesett, ott alatta neki olyan kis fehéres, de hiába tisztogatom az onnan nem jön le. Ez most jó vagy nem?

Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Én pénteken voltam Csapónál, nem tudom mi történt vele, nagyon jó hangulatban volt, viccelődött. Szerencsére nekem is jók lettek az eredményeim, ami eltérés van, az minimális. Mivel a múlt héten sikerült 1/2 kilót fogynom, így 5 hét alatt 1,5 kilót híztam, ennek következtében nagyon meg lettem dícsérve. :-)
Én szintén 23-án megyek újra magánrendelésre, a szokásos fél 3-ra. Ti mikor?

Anita: én is megkérdeztem Verát a szülésznő választásról. Nekem azt mondta, hogy a jövőben már lehet választani szülésznőt, csak még azt nem sikerült eldönteni, hogy milyen formában és mikortól. Az biztos, hogy csak azt választhatod, aki abban a hónapban a szülészetre van beosztva. Na most igazodjon el az ember azon, hogy akkor mi a valóság. Más info jön csütörtökön és más pénteken, pedig állítólag csütörtök kora délután volt a megbeszélés.

Kinga, Anita: majd pár hét múlva számoljatok be róla, hogy milyen az otthonlét.

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Mennyi minden történt itt pár nap alatt!
Hétvégén Szlovákiában voltunk egy kisebb társasággal, ők síeltek én meg néztem őket + lovasszánkóztam:-)

Tündi, Ani: nem volt semmi extra csütörtökön, tudod, a szokásos vérnyomás + testsúly mérés...
Engem is megdícsért a Csapó, hogy nem nagyon szedtem fel. Már most figyelmeztetett, hogy kezdjek minél kevesebb sót használni, nehogy drasztikusan kelljen majd leállnom vele... Az a baj, hogy elég sósan eszem, nem lesz könnyű...
Csütörtök este is nagyon happy volt a doki, úgy látszik, jót tett neki a nyaralás:-)
Azért neki is jár némi szabi, annyi kismama mellett:-)

Én pont 18.30kor értem a rendelőbe, szerintem pont elkerülhettük egymást, Ani. Látod, attól én sem tartok, hogy nagyon unatkoznék otthon, már amennyit én otthon leszek! Már most tele vagyok programokkal:-)

Nektek is szerdán kell ultrahangra jönni a kórházba?
Na, oda én elsőnek szoktam érni, mert utána még át kell jönnöm a fél városon, hogy beérjek dolgozni...

Tényleg, el is felejtettem csütörtökön Verától megkérdezni, hogy van-e változás szülésznő válsztás ügyben... Valakinek említett erről valamit, de utána kiment a fejemből, hogy rákérdezzek... Na, majd szerdán...

Ti megnéztétek már a szülőszobát?
Azt is szerdára tervezem, persze, ha épp szabad:-)

Na, most kicsit visszatérek a munkához...

Üdv
Kinga
kinga75

Sziasztok!

Kinga: a szülőszoba nagyon jó élmény lesz, ha sikerül megnézned! Én nagyon megnyugodtam, hogy milyen nyugis, szép hely, nem olyan, mint egy műtő! Igazából akkor nyugodtam meg, és nem féltem többé a szüléstől. Már tudtam, hova fogok jönni.
Egyébként te '75-ös vagy? Mert akkor egyidősek vagyunk. :-)

Minden jót minden kismamának!!!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy indult ez a topic, mert a másik uzsokis topicon kicsit más a téma.
Szóval én ma vagyok 8+3, és nagyon aggódós.
Jár valaki közületek a Habermayerhoz?
g77

sziasztok!
Úgy látom a leveleitekből, hogy mindeki elégedett a TR-en kapott eredményeivel. Ez tök jó! így kellene haladnunk tovább.

Ti hány kilónál tartatok egyébként?

Tündi, mit csináltál, hogy sikerült fogynod?
Én nem értem akkor, miért mondott a Vera határozott nemet.
Kinga, az Anit nem szeretem, az Anitát használom,ha nem baj, szólíts úgy. Köszi.
Volt a dokink nyaralni? Remélem akkor júniúsig kibírja és nem fog megint menni. Kép
Szerdán én is megyek UH-ra, elsőnek szeretnék én is érkezni, de ha 2. leszek, az még nem gond. Ugyanis a férjem utazik el, ezért 9-re jó lenne végeznünk. (ő is jön megnézni a Babót)

Anita
ani20

Sziasztok!

Szia G77. Én hozzá járok, és nála szültem a kislányomat, aki most 15 hónapos. :-)
Ha van valami kérdésed, csak nyugodtan!
Nagyon rendes, mindenben az anya és a gyerek érdekeit nézi. Mindig mindenről szól, mindent elmond! Jó választás!

SZép várandósságot! És kevés parát!!! :-)

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Az előbb írtam egy szép hosszú levelet, erre a végén kidobott a rendszer és az egész elveszett. :-(

Kinga: ne aggódj a sószegény kaja miatt, ha kitapasztalod egész elviselhető. Pl.: csirkecomb olivaolajjal megkenve, kakukkfűvel megszórva és mindez meggrillezve, isteni. Nekem már pár hónapja sószegényen kell(ene) kajálnom, kb. 70 %-ban ez sikerül is, de azért néha bejátszik egy kis bacon szalonna, füstli, szalámi, pizza meg hasonlók. Csapó meg is jegyezte, hogy jó lenne, ha ezeket elfelejteném, mert komoly gondokat okozhat a vizesedés. Amint elkezdek vizesedni, egyből visszafogom magam, már egész jól kordában tudom tartani a dolgot.

Anita: nem tudom, hogy hogy sikerült fogynom, semmi extrát nem tettem ez ügyben. Már nem először fordul elő, hogy hízom, aztán meg egy picit fogyom. Most az volt a szerencsém, hogy nem volt nagy a hízás, így a végeredmény optimális lett.

Én csak március 15-én megyek az uzsokiba UH-ra, ráadásul időpontra, 9.20-ra. Utána úgy tervezem, hogy hazamegyek a szüleimhez - már 1,5 hónapja nem voltam otthon - persze csak akkor, ha kapok szabit csütörtökre és péntekre. Jó lenne, mert Tiboromnak arra lesz munkája, így mehetnénk együtt és vasárnapig akár maradhatnánk is. Anyósom meg addig kikutyázhatja magát nálunk.

Megy valaki a szerdai előadásra? Ha igen, akkor néhány sorban majd légyszi írja le, hogy mi volt, mert nem tudok menni. Előre is köszi.

Képzeljétek, csütörtökön megyünk 4D-s UH-ra. Már nagyon várjuk, hogy láthassuk a kicsit. Remélem nem fogunk úgy járni, mint az egyik csaj a Csapónál, akiknél a baba meg sem mozdult és teljesen takarta az arcát.

Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok,

múlt hét pénteken voltunk mi is 4D-s ultrahangon - és naná, hogy akkora aludt be a lánykám. A bal kezével takarta magát oldalról, szemből meg belebújt a méhlepénybe. A doki próbálta keltegetni - végül ásítással egybekötve kifordult felénk, bekapta a jobb kezét és aludt tovább..

Imádom! Kép

bmszsz

U.I.: A mai előadásról én is szívesen vennék beszámolót, sajna most nem tudok menni. ( Esetleg a dietetikust is leírná valaki, hogy mi volt az előadásán? )
bmszsz

sziasztok!
Én holnap megyek előadásra, majd megírom mi volt.
Tündi: Márc. 15-én jó kis "nemzeti" programot kaptál Kép egyébként ezen sem igazodom ki. A Csapó azt mondta hogy nincs időpont, néha azért ad, mert próbál "újítani". A múltkor pl. kaptam időpontot 8:30-ra, tehát első lettem volna, mire odaértünk, 4-en voltak előttem, és persze nem mondhattam azt, hogy sorry, nekem időpontom van.
Majd írd meg a 4D eredményét! Egyél előtte csokit, attól felébrednek. (nálam bevált)
A szüleid merre laknak?

Timie: mi lett a kisfiad köldökével? begyógyult?
Ti hogyan fürdetitek, ugyanis nem érheti víz, csak ha már teljesen elmúlik a seb rajta. Egyébként hogy viseli a fürdetést? azt olvstam, hogy elég rosszul érzik magukat a vízben az első pár hétben. Nálatok is így volt?

Kinga: holnap lehet hogy találkozunk az UH-nál?
ani20

Boeszter!

Nekem is szimpatikus a doki. Csak elég rossz, hogy a magánrendelőben nincs ultrahang, és azért plusz be kell menni a kórházba.
Meg azt nem gazán tudtam még felmérni, hogy ,mennyire lelkiismeretes. Nekem volt már két vetélésem, utána mentem át hozzá. szóval az előzmények miatt túl aggódós vagyok, és néha úgy tűnik, a doki olyan laza, "nem veszi komolyan a dolgokat".

A másik kérdésem, hogy a kórházi tartózkodásról, és a szülésről mi a tapasztalatod. Mlyen gyermekágyas szobák vannak? Fizetős szoba hány van? Mi az esély szerinted, hogy bekerülhessen az ember egy olyanba? És ha épp nem üres akkor milyen verziók vannak? A "sima" szobák hány ágyasak, zuhanyzó-WC hogy van, és a baba ben t lehet veled?

Jaj, kicsit zagyva voltam, előre is köszi a válaszokat.
g77

sziasztok!

kicsit eltűntem,de újra itt vagyok! Kép

üdv az újaknak! Kép

az elején nem akartam elhinni,de tényleg olyan gyorsan röpül az idő.ti is így érzitek?szinte pár hét (na jó,nekem még 13) és vége ennek a csodálatos állapotnak...aztán persze jön egy másik csodálatos Kép na,és még neve sincs a kisfiunknak!

anita:írj majd légyszi, a mai előadásról pár szót,mert valószínűleg nem tudok menni!köszi.
amúgy én a 27. hétben vagyok és majdnem 8 kilót híztam...
hogy "bírod" a nagy szabadságot? Kép

mennyit hízik általában a kismama az utsó 3 hónapban?

csapó-dokisok!megírnátok a csapó (nem terhes,csak "sima") magánrendelésének idejét,helyét,tarifáját?egy barátnőmnek kéne.előre is köszi!

szép napot mindenkinek!

lufi
lufi

Lufi,

Csapó-rendelő telefonszáma: 220-7991 / kedden és csütörtökön van.

bmszsz
bmszsz

Sziasztok!

G77: Íime a válaszok! :-)
Habi nagyon lelkiismeretes, mindent mindig ellenőriz, de a kismamát nem pánikoltatja. Akkor szól, ha van valami, amúgy meg nem aggódtat hetekig, míg megjön az eredmény. Nekem ez szimpatikus volt, és egyáltalán nem aggódtam az egész terhességem alatt sohasem a baba miatt.
Az UH-ra a kórházba kell menni, de ez abból a szempontból jó, hogy ismerkedsz a kórházzal, a szülésznőkkel. Az NST-re is ide kell majd járni a végén, akkor már közelről is látod majd az osztályt és a szülésznőket. Nekem kimondottan jólestek azok a szép napos reggelek, mikor bementem ultrahangra. Igaz, uána a munkahelyre kellett mennem, de akkor is jól indult a nap. Azóta is ezek a reggelek nagyon szép emlékek maradtak. A vérvétel is ott van.
Szerintem, semmiért se aggódj, ő figyel mindenre. Betartod, amit mondd, és minden rendben lesz4 Bízzál benne! Ha aggódsz, vonzod a rossz dolgokat! MINDEN RENDBEN LESZ, és ezt el is kell hinned belül!
A kórház nagyon szép. A szobák is. Én a 7-esben voltam, az nem fizetős, hat ágyas, külön fürdővel, és persze rooming-in szoba Teljesen jó volt. Az első éjszakám rossz volt nagyon. Este 20:05-kor született meg Orsi, 22 óra körül kerültem ágyba. Nagyon fájtak a varratok, mert elfelejtettem szólni, hogy a Lidocain nekem víz, és mivel fájt, a varratok szorosak lettek, ahogy lazult el az izomzat, úgy szakadt be szépen mind. Nagyon fájt, meg se bírtam mozdulni. De ez az én hülyeségem volt. Egyébként kedves, segítőkész mindenki. Adtak fájdalomcsillapítót, de csak fél óra alatt sikerült odacsúsznom az ágyon, hogy elérjem, és így voltam a szelet kenyérrel is. Az egész táskámat betették az ágyam alá, úgyhogy elérhetetlen volt számomra. A többiek már aludtak. Aztán lasan kezdtem jobban lenni, jöttek a látogatók, akiket csak kint lehet fogadni, mert a babás szobákba nem mehetnek be. Szóval mozognom kellett, és gyógyulgattam. Mindig ajánlgatták a gátkezelést, kúpokat, hashajtókat, stb., szóval odafigyelnek.
A szülés nekem nagyon szép élmény maradt. Ha gondolod, írd meg az e-mail címedet és elküldöm a történetét. Mindenesetre a lényeg, hogy Habi nagyon kedves volt. Végig éreztem, hogy teljesen kézben tartja a dolgokat, és még ha én nem is tudtam, mi is történik bennem, ő tudta, és mindent úgy rendezett, hogy a babának is és nekem is a lehető legjobb legyen: ne merüljünk ki, ne fájjon nagyon, csak amennyire kell.
A szobák sokfélé: vannak, ahol csak szoptatni hozzák ki a babát. Aztán van ez a rooming-in-es: itt hajnal 6-tól este 11-ig nálad van a baba, te teszed tisztába, te ápolod le a köldökét, te eteted, itatod, ők fürdetik este és csinálják a vizsgálatokat. Aztán vannak a fizetősek: egy egy- vagy egy kétágyas, itt is veled van a baba, gondolom. A fizetősek szinte mindig üresek, sokan sajnálják rá a pénzt, pedig másodszorra én biztosan oda mennék. Jobb lett volna elsőre is, így nem maradtam volna olyan egyedül az első éjszaka. Az az éjszaka, a kiszolgáltatottság, az elesettség azóta is kísért, és pszichésen nagyon nem tett jót. Nagyrészt abból lett a későbbi depim, de már jól vagyok. Nagyon szép, kényelmes szobák.
Egyébként, mikor felvesznek a szülőszobán, akkor kérdezik meg, hova szeretnél kerülni.

Remélem, mindenre válaszoltam.

Ha van kérdésed, írj nyuodtan. E-mailt is, ha akarsz: boeszter@freemail.hu

Szia, és szép várandósságot!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Lufi: én a végén híztam a legtöbbet, az utolsó 2 hónapban majdnem annyit, mint addig összesen. A végére én 20 kilót szedtem fel, és a terhesség elején 42 kiló voltam. Azóta (15 hónap) fixre viszaálltam 46 kilóra.
De a baba nagyon egészséges, és szép, úgyhogy megérte.
Szerencsére semmilyen toxémia, semmilyen cukorbetegség vagy magas vérnyomás nem volt nálam. Kicsit vizesedtem, de nem vészes.

Szia, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Ez a mai előadás az intim és gyógytornáról nem volt nagy durranás. Inkább beszélgetésbe és nevetgélésbe fulladt az egész, ennek ellenére 18:30-ig tartott, már alig vártam, hogy vége legyen. Volt ott két lány, aki annyi hülyeséget dumált, hogy jókat szórakoztunk rajtuk, a babáink meg nem győztek idomulni a hasunk limbó-hintójához. Kép
A csaj, aki az intim tornát tartja, gyógytornász a kórházban és nagyon jó fej, jó a dumája.
Az intim torna március 8-án kezdődik, de az már tele van, így legközelebb április 12-eire lehet jelentkezni, ez 4 alkalom szerdánként 13:30-tól 1,5 óra. Mondott elérhetőséget, de ezt sajnos nem írtam fel. Valamilyen Áginak hívják. Az intim tornára előzetes bejelentkezés szükséges.
Van terhes torna is, amire iszonyú sokan járnak, ez hétfőnként 17-kor van, ha valaki 17-kor esik be, annak már nem jut hely. Csombó Szilvia védőnő tartja. Nála lehet érdeklődni, ide nem kell előre bejelentkezni.

A mozgás nagyon fontos terhesség alatt és utána is, persze kerülni kell az extrém vagy fárasztó sportokat. Beszélt még a helyes testtartásról, cipekedésről, úszásról..stb. Nekem semmi újdonságot nem tudott mondani, mert a mozgásról az összes terhes könyvben van írva jó pár oldal.
Hát ha nem is sokat, azért remélem tudtam segíteni.

Lufi: na végre előtűntél! Hogy vagy? Nekem iszonyú gyorsan telik a hét, pedig még csak 3 napja vagyok itthon. Jövő hétre is tele vagyok programokkal, hol ez jön hozzám hol az. (barátnők, rokonok) Tegnap egész nap takarítottam, hát eléggé ki is fáradtam, a picúrom egész nap meg nem mozdult, gondolta, elég ha én mozgatom őt, hát ennek köszönhetően egész éjszaka nem tudtam rendesen aludni, mert ficánkolt rendesen. Ma reggel meg alig bírtam felkelni, mert ugye mentünk UH-ra, jó korán oda is értünk, hát nem voltak már páran előttünk! Nem gondoltuk volna!

A kilókról: én a 31.ben járok, és két hete stagnálok, szerintem rám nem lesz igaz az, amit Eszty írt. Legalábbis remélem. Kép

Anita
ani20

Sziasztok!

Anita: bocsi az "anizásért", csak a felhasználó nevedben is az van...
Lehet, hogy ma láttuk egymást az UH előtt? Az alapján, amit írtál itt pár beírással ezelőtt, nem te voltál véletlen csíkos felsőben? Csak próbálom felidézni, hogy kik érkeztek viszonylag korán a férjükkel...
Nekünk végül másodiknak sikerült bemenni, kész csoda, hogy volt, aki meg tudott előzni:-)

Pedig UH előtt még be akartam nézni a fórumra, hogy ki jön ma, de annyi munkám volt, hogy nem jutottam odáig, itthon meg már kidőltem... Ráadásul van, hogy vacakol az oldal, lassú vagy be sem jön semmi:-(

Eszty: sajna a szülőszobát nem tudtuk megnézni ma reggel, mert épp "foglalt" volt, de a szobákat megmutatta Vera. A fizetős szobák egész barátságosak ahhoz képest, hogy mégiscsak egy kórházban van:-) Úgyhogy ez már bíztató nekem...
Semmiképp sem szeretném kihagyni a szülőszobát sem szülés előtt, nekem is kell aza biztonságérzet, hogy ismerem előre a körülményeket...
Remélem, engem is megnyugtat majd! :-)

Tündi: köszi a receptet:-) Én is próbálok inkább a fűszerekkel játszani, hogy ne a sóhoz "meneküljek"... Ezt a férjem is értékeli, ő ugyanis számomra szinte sótlanul eszik mindent... Vagyis szerinte én főzök túl sósan... Bár szerintem ez megszokás kérdése...
De ma is felszereltem magam a kedvenc főzős újságaimmal:-)

Még jó, hogy hétfőtől nem dolgozom, már sikerült úgy beszerveznem a szerdát, hogy nem jutok el előadásra... Majd vissza is olvasok a fórumon, hogy mikor milyen előadás lesz...

Kilók: én a 29. héten tartok, az első mérés óta 5 kg plusz... Csapó szerint ezután inkább a vizesedés lehet gond, nem az "igazi" hízás...

Ja, egyébként még annyit, hogy amikor ma Vera megmutatta a szobákat, csak a Csapó doki kismamái voltak mindenhol + szülőszobában is... :-)

Üdv
Kinga
kinga75

Sziasztok!

Bmszsz:köszi a telefonszámot!

Anita:köszi a mai "élménybeszámolót"!ezek szerint nem hagytunk ki nagy dolgot.
amúgy,jól vagyunk babócával,köszönjük.nagyon eleven,sokat fickándozik.
mi volt a mai uh-n?jól láttátok a bébit?

lehet,hogy nem kéne annyi csokit ennem...Kép de nem bírom ki!!!!!!

na,jó éjt!

lufi
lufi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok!!!

Anita:köszi,hogy leírtad mi volt az előadáson.
Fürdetés:azért érheti a köldököt víz,csak nem szabad, hogy ázzon.
Nekünk csak az első nap nem tetszett a fürdés Alexának,azóta is nagyon szereti,néha alig lehet kivenni.
De szerintem a fürdőkádas fürdetés még mindig jobb,mint ahogy a kórházban bedugják őket a csap alá.

Mi volt az uh-on?

Kiderült már,hogy lehet-e szülésznőt választani,mert többféle dolog is elhangzott ezzel kapcsolatban?

Jó éjszakát!

Niki
Vendég

Sziasztok Kismamák! Én is a Csapóhoz járok, most megyek 12 hetes ultrahangra.Nem tudjátok véletlenül,hogy ez még hüvelyi vagy már hasi UH lesz-e. Különben a hüvelyire bejöhet az apuka? Előre is köszönöm.
nono27

Sziasztok!

Nono:én is Csapó kismamája vagyok.
A 12. heti uh még hüvelyi lesz,de nyugodtan bemehet a párod.Nekem is bent volt.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Engem a Hermina úti rendelőbe küldött 12 hetes uh-ra a dokim, és nekem az már hasi volt!! Meg is lepődtem, mert én is azt hallottam, hogy a 12. heti még hüvelyi... Nekem csak az első 2 volt az, a 7. és a 9. héten, ezeket a kórházban csinálták.

Kép
frusi

És képzeljétek, voltunk 4D uh-n, kiderült, hogy kislányunk lesz!! Férjecském már most szerelmes belé teljesen!! Kép

Kép

Kép
frusi

Üdv. mindenkinek!

Anita: kösz a beszámolót a szerdai előadásról.

Bmszsz: szombaton - ha sikerül - mellékletként felrakom a dietetikustól kapott 12 pontot.

Lufi, én is nagy édesség rajongó vagyok, de gondolom ez nem vígasztal. Azt hiszem én sírva fakadnék, ha az utolsó időben kezdenék el drasztikusan hízni. Most az ideálisnál 1 kilóval vagyok több.

Frusi, hányadik hétben vagytok? Nagyon édesen szunyál a kisasszony. Hogy fogják hívni?

Képzeljétek, mi tegnap este voltunk 4D-n. A fogadó kép egy nagy gombóc volt, kislányunk - mert most már 100%, hogy kiscsaj :-) - ugyanis az összes végtagját az arca elé pakolva az igazak álmát aludta. Aztán sikerült felébreszteni és szép lassan kicsomagolta magát, kaptunk grimaszokat, mosolyt, ásítást. Végül pedig visszapakolta a lábait és a kezeit az arca elé. A mért adatok szerint babócánk kerek 1 héttel idősebb, mint gondoltuk. Van egy rossz hír is, ugyanis a méhlepényem meg 3 héttel tűnik idősebbnek mint kellene, a korai érés a dohányosoknál és a cukrosoknál szokott előfordulni - na én egyik sem vagyok. Állítólag nem kell megijjedni, ez nem azt jelenti, hogy koraszülés lesz, csak az utolsó hónapban jobban oda kell figyelni, hogy megfelelő-e a gyerkőc oxigén meg tápanyag ellátása. Hát majd 15-én kifaggatom erről Csapót.
Ami még fontos, kicsi párom teljesen odavan a kisasszonyért - pedig Õ nagyon fiút akart - meg is kaptam, hogy nőnapra ne várjak ajándékot, a kicsi fog kapni.

Puszi: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Hali!

Kinga: én voltam csjkosban, Te meg ott ültél a férjeddel az asztalnál, és a Vera hozzátok beszélt? A ruhádra és az arcodra nem emlékszem, mert elég rossz ez a fajta memóriám. Kép
De Te előttem jérsz ugye? akkor miért kellett most szerdán UH-ra jönnöd? Nem úgy van, hogy a betöltött 30. hét utáni szerda? mint pl. nálam.
tudnál írni a szobákról? Mennyi van, a rooming-in-es fizetős -e?
Az UH-n egyébként 2D-ben nem sok mindent lehet jól látni, főleg azért, mert a doki már rutinosa ngyorsan méreget és nem magyaráz semmit. 1550g-ot mért, ez pont normális súly.

lufi: azt olvastam, hogy a csokiban is sok a koffein és emiatt lehet nyugtalan a babád. Ne vidd azért túlzásba !

nekem a 12. hét előtt csak egyszer volt UH-m, a 7. héten. Nektek?

Frusi: édes a kislány, jól látszik az arca!

Tündi: A mérés semmit nem számít, lásd a mi példánkat. 1,5 héttel a Csapós UH előtt 1600-at hozott ki a gép, ő meg 1550-et mért. A méhlepényről hogyan tudták megállapítani, hogy mennyire érett? Az enyémről nem mondtak se jót, se rosszat, szóval semmit.
Mondd a párodnak, hogy a Kicsi csokit akar, vagy egy fincsi sütit, mert hiszen virággal úgyse megy semmire Kép

Na sziasztok: Anita
ani20

Sziasztok!

Anita: én a 6. héten voltam először Csapónál UH-n, aztán hívott a kórházba a 8. héten és a 12. héten. Valószínüleg azért kellett mennem a 8. héten is, mert a 6. héten még csak a petezsák volt látható, az nem , hogy van-e benne élő magzat. Egyébként én is a 30. betöltött hét utáni szerdán megyek ismét UH-ra.

A méhlepény egy részén valami fehér bigyót látott a nőci és erre mondta és írta is rá a papírra, hogy 1 fokú érettségi jelek tapasztalhatók a placentán.

Képzeljétek, az APEH berángatott ellenőrzésre a jövő hétre, Győrbe. Szerencsére faterom beviheti helyettem a dokumentumokat, amik persze nálam vannak, így haza kell vinnem őket ma vagy holnap. Ez az én szerencsém.

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Anita: igen, mi voltunk azok:-) Akkor legalább legözelebb már tudni fogom, hogy te vagy az... Szerintem, nem a legutóbbi, hanem az azt megelőző TR -en is összefutottunk már a Csapó rendelőjében:-)
Az az igazság, hogy nem is tudtam, hogy pontosan mikor kell hivatalosan UH-ra menni. Csapó ezt mondta és én nem is kérdeztem... Nekem pont a 29. betöltött hét volt szerdán...

Csapó tényleg mond sokmindent az UH alatt, én is úgy kérdeztem rá egyszer, hogy épp mit is mér...
Egyébként 1390g volt a nagyfiú:-)
Mert aztán pontosan be kell számolnunk a nagyszülőknek:-)

A szobák tényleg kellemesek, a fizetősek között van 2 egyágyas és 1 kétágyas. A drágábbik (12.000Ft) egyágyas kisebb, de a fürdőszoba is privát, míg a másik nagyobb(10.000Ft, de a fürdije közös a kétágyas (6.000 Ft) szobájéval. Ezt úgy néz ki, hogy egy előtérből nyílnak a szobák és a fürdőszoba. Szóval az sem olyan rossz... Csak a drágábbik egyágyast és a kétágyast láttam, mert a másik egyágyas foglalt volt. Valóban elég pici ez az egyágyas, két látogató épp befér... A berendezése: ágy, szekrény, kis asztal, két szék, tv + a szobában is van egy mosdó. A kétágyas viszont nagyon tágas, látod arra nem emlékszem, hogy ott volt-e tv...
A babák 6-23 óráig vannak az anyukánál, éjszakára elviszik őket. Ezekben a szobákban lehet látogatóak is fogadni, míg a többiben nem. Hát ennyi...

Szép hetet mindenkinek! :-)

Üdv
Kinga
kinga75

Sziasztok Lányok!

Tündi, holnap töltöm be a 19. hetet. Kép A névvel még kicsit bajban vagyunk, mert a féjemnek a Dóra tetszik nagyon, nekem pedig a Lilla. Persze lehetne így Dóra Lilla vagy Lilla Dóra is, de ezzel ugye csak nem oldottuk fel a problémát... Kép Szóval még töprengünk egy kicsit. Kép

Kinga, nekem ez a kétágyas megoldás tök szimpin hangzik, csak azon gondolkodom, hogy vajon lesz-e olyan szerencsém, hogy amikor én szülni fogok, lesz-e ott hely... ;) Persze ez nyilván lutri.

Kép
frusi

Halihó!

Frusi, igen sajna arra nincs garancia, hogy biztosan szabad legyen a szoba. Állítólag azért nincs olyan nagy tolongás a fizetős szobákért... Amikor mentek szülni, akkor kell szólni, hogy milyen szobát szeretnél. Ha esetleg pont foglalt a szoba, de megüresedik, akkor átraknak a kért szobába utólag...

Abban bízom én is, hogy valamelyikben csak lesz hely, amikor megyek...Szerintem az ritka lehet, hogy minden fizetős hely foglalt... Remélem, nem pont akkor lesz baby-boom:-)

Egyébként mindkét név aranyos, de lehet, hogy pont majd egy harmadikra esik a választásotok... Időtök van még bőven:-)
kinga75

Sziasztok!

Frusi: nálunk is két név van még porondon: Csenge (nekem tetszik jobban), Luca (férjem favorizálja). Mi biztos, hogy csak egy keresztnevet adunk a Kicsinek és abban maradtunk, hogy max. majd kisorsoljuk, hogy melyik legyen.

Azt hiszem én nem akarok fizetős szobába menni, márcsak azért sem, mert első baba révén szerintem jó ha az ember megadja magának az esélyt, hogy tapasztalt anyukákkal legyen egy szobában, akik tudnak tanácsot adni.

Csapós kismamák: szerintetek nem furcsa, hogy 1-1 hét van közöttünk és mégis ugyanazon a napon járunk magánrendelésre?

Holnap ki fog jönni előadásra?

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!

Aranyos, ahogy a névválasztás így megosztja mindenhol a családot:-) Ez a sorsolásos döntés nagyon tetszik:-)
Nálunk nekem volt két kedvencem: Botond és Zsombor, de végül sikerült találnunk egyet, ami mindkettőnknek nagyon tetszik és még a családnévhez is nagyon jól hangzik: Ádám:-)

Tündi, lehet, hogy több tanácsot lehet kapni a többágyas szobákban, de például én nagyon ragaszkodom az én kis privát nyugalmamhoz, amit viszont ott elfejthetek...
Na, majd ha túl vagyunk rajta, kitárgyaljuk, kinek hogy jött be a választása:-)

Én biztosan nem tudok menni holnap...:-(
Jövő hét pedig ünnepnap...

Nem tudom, miért van így a magánrendelés, biztosan azt nem kell olyan szigorúan pont adott hétre tenni... Nincs más ötletem...

Szép napot mindenkinek!
kinga75

Sziasztok!

Csapó magánrendeléséről:régebben úgy volt,hogy mindig négy hetente volt a rendelés szombaton,és csak a 36.hét után kellett menni csütörtökönként,de akkor már hetente.
Most pl én nem 4 hétre,hanem 5 hétre megyek.Vera azt mondta,hogy nagyon sok a kismama,és Csapó ezért kezdte el már előbb áttenni a kismamákat a csütörtöki rendelésre.
Meg attól is függ,hogy ki hanyadik héten ment először hozzá,és ahhoz képest mikor volt a következő terhesrendelése,tehát nem az a mérvadó,hogy hanyadik héten vagyunk.

Szobák:a fizetős szobák tényleg nem szoktak fullon lenni,mert nem mindenki tudja kifizetni.
De a többi szobában is nyugi van,én az 5 ágyasban voltam,és teljesen jó volt,még azt sem mondhatnám,hogy a babák nagyon sírtak volna,simán lehetett pihenni is,ha jött látogató,akkor még be sem kopogtak,beszóltak telefonon,a legnagyobb nyüzsi délelőtt volt,amikor vizsgálgatták a babákat,de ez a fizetősben is ugyanúgy van.
Délután nyugi volt,akinek jött látogató,az kiment a folyosóra.
De ha én fizetősbe mennék,de nem fogok,akkor azért a két ágyasba mennék,mert az egy ágyasban nem érezném magam jól,igyz,hogybejöhetne a párom,de pl ha több rokon betódulna abba a kislégterű szobába az nem lenne túl jó a baba szempontjából.
Szerintem a folyosón jobb,és amikor én voltam nem volt huzatos,mindig találtunk helyet,ahol nyugodtan leülhettünk beszélgetni.

Ja még a Csapóról elfelejtettem írni,hogy nagyon jó gátmetszést csinál,nekem csak az elsőnél vágott,de akkor is csak minmimálisat,és simán már a szülés után tudtam rendesen ülni,a többi Csapós kismama is így volt.

Niki
Vendég

Sziasztok!

Azért ez annyira megnyugtató, hogy mindenki csak jókat ír a Csapóról!!! Kész kincs ez a doki:-)
kinga75

Kinga: de jó, nálunk is Ádám lett volna, ha fiú lenne! Kép Persze az elvi lehetőség még nem kizárt, az uh-s néni is tévedhet, de annyira határozottan állította, hogy kislány... Kép

Kép
frusi

Sziasztok Lányok!

Használ valamelyikőtök vezetéskor övterelőt?(nemtom,mi a "hivatalos" neve..)hol lehet ilyet kapni és kb mennyibe kerül?

Frusi:nagyon jó a "sztárfotó"! Kép
Hol voltatok 3D-n?

Tündi:én nem megyek ma előadásra,dolgozom Kép
de ha van kedved,írd majd meg,milyen volt!

Anita:nagyon elfoglalt lehetsz most,hogy nem dolgozol Kép alig "látunk" Kép

Szép napot mindenkinek!
Lufi
lufi

sziasztok!
Már éppen gondoltam, hogy megnézem, mi újság erre felé, ugyanis nem hiszitek, el, de amióta itthon vagyok, mindenfelé szaladgálok, csak este vagyok itthon vagy így délelőttönként, akkor meg nem mindig jövök fel a fórumra.
Két helyre járok tornézni, az is sok időt elvesz, aztán meg találkozom rég nem látott ismerősőkkel, barátnékkal...

Én nem használok övterelőt, mert nem is szoktam vezetni ilyen nagy hassalKép

Hú, most be kell fejeznem, mert annyira rugdos a Kicsi, hogy le kell pihennem.

Na puszi Nektek és ígérem, hamarosan jelentkezem.
Anita
ani20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?