A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Tünde!
Még jó, hogy Leon hason alszik.....Kép
Nem semmi ez a Zitababa Kép

Ancsi!
Hát lehet, hogy a répa, vagy a barack a ludas Kép
Várj egy pár napot és akkor próbáljátok ki újra.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ancsi,
Sima, fehér, gyógyszertári tubusos kivitel, és az van ráírva, hogy Crem. aquos. dos. sine citci (v. citri, kicsit nehezen olvasható az írás). Vénykötelességre vonatkozóan sajna nincs infóm, de szerintem biztos lehet kapni recept nélkül is.

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok, már várom a pénteket, hogy talizhassak élőben veletek.
Róki, Nem tudnál nekem rendelni ilyen habtapit? 4 darabot. Mert ahogy néztem regisztrálni kell az oldalra, hogy irni tudjak a lánynak és az most valahogy nem megy. A Duna Plázába akár érte is tudnék menni, vagy a nővérem átvenné mivel ott dolgozik.
De ha hamar megjönne és akkor akár tőled.
Nagyon jó lett a dühöngö Kép
Na mennem kell etetni. Puszka

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Az én kisfiam is 2005 őszén született, most 4 hónapos.
Van köztetek olyan, aki a Kútvölgyiben szült október 28. környékén? Jó lenne rátalálni a régi szobatársakra és megkérdezni, mi van velük?

Most kezdtem olvasni ezt a fórumot, nagyon sok hozzászólás van, nehéz lenne visszaolvasni mindet.
Ráadásul itt mindenki régi felhasználó! Kép
Biztos esett már szó róla, de szeretném megkérdezni, hogy Ti mikor kezdtétek el a kiegészítő táplálást (gyümölcslé, gyümölcspép, főzelék stb.) A baba egészsége szempontjából mit tartotok jobbnak, az üveges bébiételeket vagy amit magunk készítünk a piacon vásárolt gyümölcsökből, zöldségekből?

Előre is köszönöm a válaszokat és mindenkinek szép napot! Kép
Vendég

Kuha!

Ezt most találtam a babafalva-n. Lehet, hogy már tudsz róla, de azért belinkelem: Kép

http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=Kalender&op=view&eid=117

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Most látom hányszor küldtem el az üzenetet. A rendszer a hibás! Kép

A kisfiamat Mártonnak hívják, és most jöttünk haza a 4 hónapos oltásról. Kikérdeztem a doktornőt hozzátáplálás, meg egészséges bébiétel ügyben, azt mondta, nem tud igazán tanácsot adni ebben, talán az üveges étel megbízhatóbb, főleg a Hipp-et ajánlotta. Ettől függetlenül biztos, hogy adok neki saját készítésűt is.

Kuha
Ki volt az orvosod? Nagyon igazad van a sárgarépát illetően, nekem is pont ez a problémám, hogy a piacon irreálisan szép dolgok vannak, egyszerűen nem természetes.

Ildikó
Vendég

Megírtam Megannak az sms-t. Így hangzik:

"Szia!
A topic nevében írok. Sokat gondolunk Rátok és örülnénk, ha eljönnétek a talira. Név, cím. Bocsi a zavarásért!"

Még nem válaszolt.

Ayse

ayse

Cinka:

12 csomagot használtunk fel. A szoba kb 4mx4m-es, a habtapik 30cmx30cm-sek. Anno úgy számoltam, 17 csomag kéne, de végül a bútor alatt nem haptapiztunk, sőt, az ajtó előtt jóval befejeztük, mert akkor nehezen nyílik.

A nő aki árulja Lenkai Kriszta, az elérhetősége: > > 06-20/364-1954
> > http://kep.tar.hu/lui74
> > http://jatekarzenal.gportal.hu

Mindenféle játékot is árul, azokhoz nem tudok hozzászólni, én a habtapira kattantam, és sokka-sokkal olcsóbban adja, mint ahogy boltban láttam. Itt lakik tőlem nem messze a XV. kerületben. Kicsit szétszórt volt szegény mikor odamentem a habtapikért, 12 csomagot kértem tőle, erre kaptam 16-ot. Kép De én se nagyon figyeltem mennyit rámol be a zacskóba, mert Zsuzsa már nyűgi volt, és mi is mentünk volna haza.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Ildi
üdv közöttünk. Én most azt próbálom ki, hogy az üvegeshez keverek egy kis sajátot. Úgy értem, hogy mondjuk sbarack üvegeshez adok egy kis banánt. Eddig bevált. Zöldség még mindig nem csúszik.

Amúgy Marci ma is a már vagy 2 órája alszik, az erkélyen. Jó ez a trükk. Csak tegnap este késöbb aludt el. Eddig 7-kor kidőlt, most húzta kb fél 9-ig. De ma korábban tettem le.

Ancsi

Nem lehet, hogy a melegtől kiütéses Meli? Már ha egyáltalán meleg van nálatokKép Marci is kipattogzik, ha beizzadt.

Képzeljétek. A fogzás kezdetekor a dokinéni felírt vaniliás popsikrémet, hogy az majd megakadályozza, hogy kipattogjon a popója. Elkezdtük a hozzá tápit, és hólyagos lett a popsija egész belül. Erre vissza tértem a sima boraxos popsikrémre és egyből elmúlt. Csütörtökön jön a dokinéni, azért elmondom neki a történteket.

Mindenki
A babák nálatok isznak folyadékot?Úgy értem, aki már nem csak tejcsit kap. Mondjuk Marci akkor is ivott vizet.Igen szereti. Ha igen, akkor mennyit isznak egy nap?

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

KuhaKépKép!
Ugyan ne viccelj már, miért lennél macerás???Nekem ez csak egy gombnyomás, s már ki is van javítva!
Anyukám is szokott karfiolkrémet csinálni, s szerintem is tök fincsiKépKépKép

Tünde!
Zitád nem semmi CsajsziKépKépKép
Biztosan túl hangosan zajongtál, s nem tudott pihizniKépKépKép

Barbi!
Te hol szoktad venni a Fiúk cuccait?

Ayse!
Tök jó, hogy Te is tudtál pihenni egy kicsit! Hú, én nem is emléxem, hogy mikor aludtam utoljára egyhuzamban 7 órát!!!
Köszönjük az sms-t!

Rékának ma nagyon rossz napja vanKép
Megyek is, majd este még jövök!
C.

KépKép
cinka

Róki nagyon ari vagyKépKépKép!
Köszi az infót, este megnézem.
C.

KépKép
cinka

halihó!

Szétmegy a fejem, úgy fájKép

Képzeljétek, Nati ma ebédre bevágott egy fél üveg kecskeméti sütőtökös májat, délután pedig egy fruttapura 3/4-t. Nem tudom, mi történt, tegnap ezektől még szájzárat kapott.
Nőből van a gyerekKépKép
Egyébként ő sem eszi meg a HIPP kajáit, kivétel az őszibarack-alma.

Juci!Kép
Nati is vizet szokott néha kapni, de nem szereti.
Igy kaja után inkább megciciztetem, ha szomjas, iszik.

Szia S_Ildikó!
Nati ma 7hós és fentebb olvashattad, hogy állunk a hozzátápival. Leginkább sehogy.Kép
Én üveges kajákat adok neki leginkább, de gyümiket szoktam itthon is pürésíteni.

Ancsi!Kép
Remélem Melike bőre gyorsan helyrejön!
Kened valamivel?

Ayse!
Köszi az sms küldést. Valahogy úgy érzem, nem járunk sikerrel.Kép

Rokica!
Zsuzsának boldog fél évfordulót!KépKép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Barbi!

Köszi szépen, a múlt héten olvastam valahol, hogy lesz, de el is felejtettem. Ha szép idő lesz, elnézek holnap.

S_ildikó!

Nekem "eredetileg" Dr. Bagdány Sándor volt a dokim, de 3 héttel szülés előtt kiderült, hogy nagyon beteg, és átadott egy másik dokinak, Dr. Szathmáry Györgynek.
Szülésig nem is találkoztam vele, mert ha ctg-re kellett mennem, akkor a szülésznőmmel egyeztettem mindig, úgyhogy a dokiról csak annyit tudtam, hogy ki az.
Közben az "eredeti" dokim meghalt, úgyhogy végül a Szathmárynál szültem.
Neked ki a dokid?
És volt szülésznőd? És ha igen, akkor ki?

Ayse!
Köszi, hogy megírtad az sms-t MEgannak. Biztos jó érzés neki, hogy gondolunk ám rá!

Juci6!

Gergőnek van egy 1 dl- es cumisüvegje, én mindennap azt töltöm meg neki vízzel. Estére kb. a fele fogy el.
Főzelék evése közben itatom, pláne, amikor látom, hogy már nem úgy csúszik a falat.
Egyébként meg ritkán, általában akkor szoktam neki adni, amikor felébred az alvókából.
Soha nem folyott még el a teljes üveg estére.
És mindig csak vizet adok neki.
Illetve szoktam centrifugán préselni almát, körtét, és annak a levét szoktam neki adni, azt nagyon szereti. Ilyenkor viszont pohárból adom.

Cinka!

Köszi, hogy kijavítottad a táblit! Kép

Róki!

Nagyon szuper lett Zsuzsa baba habtapis birodalma. Gondolom élvezi a sok színes mintát. Kép

Kép
kuha

Habtapi:

Az előbb lemaradt az email cím, pedig gondolom az lenne a leghasznosabb:

Lenkai Kriszta <lui74@freemail.hu>
> > 06-20/364-1954
> > http://kep.tar.hu/lui74
> > http://jatekarzenal.gportal.hu

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lili: igaz, hogy van gólyás leves? (gulyás)

Ayse

ayse

Ayse:

Trikó ötlet tök jó! Kép Lehet nekem is kéne. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Köszönjük a habtapi birodalom dícséreteket. Kép Majd pénteken ti is kipróbálhatjátok, hogy milyen is.

A szoba eredeti funkciója (már ha valaha is volt ilyen, mert sose sikerült teljesen berendezni) tanterem/terápiaszoba lett volna, de hát erről a két funkcióról lemondtunk mikor Zsuzsa megszületett, mert síró kisgyerekkel egy légtérben nem lehet se tanítani, se terápiázni. Mivel ebből a szobából nyílik a gyerekszoba (is), ezért Davidnek az az ötlete támadt, csináljunk belőle játszószobát. Sajna ez az első szoba amibe belép az ember az előszobából, de hát istenem. Max azt hiszik a vendégek, őrültek vagyunk. Kép Szóval Zsuzsának úgy tűnik tetszik a dolog, a keljfeljancsi játékát végigvadászta a szobán, persze csak forogva, mert előre-hátra még nem megy neki. Kép Nekem meg azért tetszik, mert innen nem tud legurulni. A játékszőnyegéről egy gurulással már lent van, és ha koppan a feje a parkettán, akkor meg az üvöltés. Ezen nem üti meg a fejét.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Thomasanne Kép!
Boldog névnapot a kis Tamásnak!

Rokica Kép!
Boldog félévfordulót Zsuzsababaának!

Duda Kép!
Fejecske Kép
Kisnőci Kép
Nekem is az az érzésem, hogy nem járunk sikerrel. Megvan az ideológiám is hozzá. Kép

S_ildi Kép!
Szia, jó, hogy jöttél! Akkor Te valahol a Kútvölgyi környékén laksz? Mi onnan költöztünk, anyósom most is ott lakik, ezért sűrűn vagyunk arra.

Tünde Kép!
Ez a recept nagyon jól hangzik! Imádom a kaukázusi kefírt. Melegen még nem ettem.

Ayse

ayse

Bab:

Zsuzsa egy kimustrált mobilt kapott játéknak. Kép De szerintem nálunk is eljön a klaviatúra ideje, mivel mindkettőnket elég gyakran látja klavit püfölni, gondolom neki is kell majd.

Cleo:

Hánykor van a babaúszás? Hány szülő mehet? Úszópelenkánk már van, még mit vigyek?

Majola:

Julcsi fekvőtámasza!!! Nagyon jó! Kis erőművész. Kép

Sildike:

Babakocsi! Én is pont úgy jártam mint te. Kép Én is kinéztem magamnak a Peg Peregót, csak aztán a Bergon felé hajottam, merthogy az ára... aztán egy ismerőstől kaptunk használtan egy Peg Peregót, tök jó, nagyon örültem neki. Anyukám közben vett egy alsókategóriás Graco-t (hogy neki is legyen saját babakocsija meg gyerekülése). Szóval ég és föld a két kocsi. A Peg Perego masszív, nehéz, és nem bolygósítható a kereke. Tömegközlekedni meg se próbáltam vele. Itt a télen jó volt, mert tényleg jó védett, stb, de most pár hete cseréltem anyukámmal, mondván hogy őneki csak az utcába kell tologatni a babakocsi, én meg most már azért néha tömegközlekedem babakocsistul, és a Graco sokkal-sokkal könyebb és praktikusabb ilyen szempontból.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jaj, Lányok, annyira boldog vagyok! Tofinak sikerült megfordulnia hátról hasra!!! Apával annyira ujjongtunk örömünkben, hogy szegénykém megijedt, legörbült a kicsi szája, és elkezdett sírni. De gyorsan felkaptuk és megnyugtattuk. Annyira szeretem!!!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

SziasztokKép

Sajnos most a héten csak este tudok jönni, mert anyukámnál vagyok napközbenKép

Bab!Kép

Gratula a forgáshoz.

Roki!Kép

Jó lett a habtapi-szobaKép
Nem is válaszoltál, ugye nem haragszol?

Babakocsi:

Mi nekünk is ABC design van olyan mint a Peg P. külön mózesrésszel, hatalmas kerekekkel(nem bolygosítható).
Nekem nagyon bevált itt vidéken mert szarak az utak és a hóban is lehetett menni vele simán.

Viszont az ülőrészt külön kell feltenni és nem túl nagy aludni nem nagyon tudna benneKép

Ezért én is cerélni fogok anyummal, mert nála van az elsőnek vásárolt kocsink ami olyan mint a Bergon, nagy belső térrel és simán felhajtható a háttámla ülősnek.Kép

Viszont már megvan régóta a sportkocsink is(ABC az is, esrnyőkocsi dönthető háttámlával.
Na ezt viszem majd magammal ha kocsival megyünk valamerre mert tök jó könnyű, bolygosítható és ha elalszik ledönthető majdnem vízszintesigKép

Már alig várom ám a jó időt hogy mehessünk azzalKép

Na megyek mert párom már ideges, hogy nem jut ide sohaKép

Ui: a babák nagyon édesek mind, csak ismételni tudom magam!!!!Kép

Mea
mea

Sziasztok!

Voltunk doki bácsinál, Bubus meggyógyult, juhéjj!KépKép Megkapta az 5 hós oltást, 7870 g, most nem hízott olyan sokat, a betegség miatt. A férjem vett mogyorót a pénteki sütihez.Kép Remélem, addig senki nem lesz beteg.

Zsóf és az 5 hónapos Bubus

Kép
Kép
göndörzsóf

Sildike!Kép

Sajnálom, hogy ilyen rossz élményed maradtak. Én a MÁV-ban szültem, az is bababarát, és meg voltam vele elégedve.Mikor azt mondták neked , hogy a tea bontja le a sárgaságot okozó anyagot, azaz a billirubint, nagy butaságot mondtak. Az anyatejben levő laktóz segíti a mekónium, azaz a magzatszurok kiürülését, ebben van egy csomó billirubin. A tea már miért segítené ezt?
A mikró meg akkor káros az egészségre, ha saját magad mikrózod.KépKép Vagy ha sérült a mikró burkolata, és használat közben előtte állsz. A kaja, amit melegítesz, csak abban különbözik a tűzhelyen melegítettől, hogy nem egyenletesen melegszik. A mikrohullám ugyanis a kaja molekuláinak forgását gerjeszti, azaz gyorsabban forognak, így megnő a hőmérsékletük. Ez csak egy másféle energiaátadás, mint az elektromos, de a végeredmény azonos.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok,

Mostanában nem mennek nálunk túl simán a dolgok, azért nem írok gyakran, viszont olvasok szorgalmasan. Pedig lenne hozzáfűznivalóm bőven, olyan jó lenne külön-külön reagálni mindenki hozzászólásához, de majd a talin bepótolok mindentKép.
Végül is nincs semmi nagyobb baj, csak Jack alig alszik éjszaka, a nappalról nem is beszélve, ami azt jelenti, hogy én sem alszom, és néha úgy érzem kimerülőfélben vagyok.

Andi, Cinka, Barbi, köszi az érdeklődéstKép. Nagyon jót síeltem, addig az anyukám vigyázott Jackre, aki a völgyben napozott. Viszont ott sem aludt, ráadásul elkezdett naponta fél órával korábban kelni, végül beállt 5 órára, és ezt a szokását itthon is tartjaKép.

Nagyon várom a talit, bár félek is tőle egy kicsit, mert Jack elég nyűgös mostanában.

Cleo, mikor induljunk? Mondjuk 10kor a Kálvinon? Nekem teljesen mindegy.

Üdv.,

Manka

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Mea:

Persze hogy nem haragszom, igazából nem is értettem, miért gondolod, hogy magamra venném amit írtál, de lehet csak nem forog az agyam. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Manka,

Szerintem ne aggódj, nem a te csemetéd lesz az egyetlen nyűgös baba. Kép Egyébként az a tapasztalatom ilyen baba-mama csoportokból, hogy meglepően csöndben vannak a babák, nagyon leköti őket a társaság. A totyogók meg a 3-4 évesek az igazán hangosak, ők már javából (teljes hangerővel) hancúroznak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó estét Lányok!

Ma rájöttem, hogy ha fél napig nincs Babanet, akkor mindent el tudok végezni itthon.Kép Még hajat is sikerült festenem.

Manka
Élvezte Jack a "síelést"? Mi most fogunk menni jövő hétvégén. Ugyanígy anyukámékkal, hogy legyen aki Lacira vigyáz.

Róki
Nagyon jó lett Zsuzsa dünöngője. Szerencsétek van, hogy van egy játszószoba. Nálunka nappalinak lett ez a funkciója. Mondjuk én örülök ennek, mert így legalább mindig szem előtt vannak.Kép
Gratula a féléves Zsuzsának.

Bab
Tofi nagy arc. Nálunk Laci még nem izgult rá a gépre, Bazsi viszont ahogy anyuékhoz átérünk azonnal megy apukámhoz és mondja: Papa pajtizzunk (partizzunk) és indul az admirálisozás. Ha nyernek, akkor mindig kiabál: Dőztünk, dőztünk.Kép

Cleo
Nem is tudtam, hogy ilyen vércsoport összeférhetetlenség is van. Eddig csak a +/- ról hallottam.Kép Szegény Maja és szegény Te. Reménykedjünk, hogy a következő babánál nem lesz semmi gond és a Te vércsoportodat örökli.
Maja nagyon cuki azzal az egy kis fogacskájával. Én imádtam Bazsit, amikor kibújt az első kis "jegylyukasztója".

Ayse
Na végre Te is pihentél egy kicsit.Kép

S_Ildikó

Én mindkét fiamnak üveges ételeket adtam. Max abból kotyvasztgattam, ami apukám kertjében termett. A bolti cuccokhoz nincs igazán bizodalmam.
Egyébként pont az elmúlt napokban volt ez téma a topikban, úgyhogy ne kell nagyon visszaolvasni.
Van egy másik topik is az őszi tápszeres babák topikja. Ott kifejezetten erről beszélgetnek a lányok napok óta. Szerintem ha átnézel egy kicsit oda is, akkor biztos kapsz jó ötleteket.

Tünde
Zitaalvás Kép Kép Kép

Kuha
Most úgy néz ki, hogy apa csütörtökön megy a kocsiért.Kép Te hogy jössz a talira?
Én nagyon szeretem egyébként a nagy babakocsit. Ha pl. hosszabb útra megyünk, vagy sétálni, akkor mindig azt használjuk. A kisebbek arra jók, ha be kell szaladni valahova vásárolni, vagy ügyet intézni stb.
Köszönöm a kedves megjegyzésed az anyaságról írt dolgokkal kapcsolatban.Kép
Amúgy mint mindenről a főzésről is nagyon határozott elképzelésem volt nekem is miszerint: Az én gyerekem nem fog bolti szarokat enni, majd én főzök neki stb. Ugyanígy voltam a pelenkával is, hogy majd én megmutatom, hogy igenis lehet még a mai világban is mosni a pelenkát és nem a környezetet szennyezni. Aha, persze. Mindkét elképzelésem jól mmegdőlt.Kép

Cinka
Szegény Réka. Remélem már nem nyűgi.

Barbi

Én a Brendonban láttam ilyet bár már elég régen. Akkor kb. 6000 Ft körül volt.
Majd leírom a tapasztalatokat a síeléssel kapcsolatban. Én is kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni.
Te milyen tejpépet adsz Leonnak?

Davalia
Gratula Pandának

Mea
Látom Ti sem szűkölködtök babakocsikban.
Mi egyébként a mellszívókkal is így voltunk. Amikor begyulladt a cicim anyu mindig vett egy újat, hogy azzal majd biztos könnyebb lesz. Egy idő után már azon röhögtünk, hogy minden családtagra jut egy mellszívó. Végül pedig béreltünk egy nagy Medela-t ami a kórházakban is van. Na az bevált. Lehet, hogy a régieket bérbeadom egy tehenészetnek.Kép

Zsófi
Nem hinném, hogy butaságot mondtak, ugyanis az újszülött intenzív osztályon a legmagasabban képzett neonatológusok és csecsemős nővérek vannak. Évente kell nagyon kemény vizsgát tenniük. Ugyanazt, mint a Cserny mentősöknek.
Az oké, hogy a mekónium kiürülését az anyatej segíti, de ez hogy jön össze a sárgasággal. A kakából nem szívódhat fel a vérbe. Legalább is nem gondolnám, márpedig vért vesznek, amikor a szérumszintet nézik. Na most nálunk a Bazsi kapott anyatejet nyomta ki a magzatszurkot, mint az ipari gép és mégis besárgult. Laci az első 5 napban nem kaphatott anyatejet, csak infúziót az elején (abban szerintem nincs tej, ez csak vicc volt amúgyKép) utána pedig teát. Az 6. napon kapott felesbe tejet és teát. Na ő nem kaiklt, csak miután a tejcit elkezdte kapni viszont nem sárgult be. Akkor most hogy is van ez?

Konkrét bizonyítékot nme tudok neked a mikróra most idézni, de pl. az anyatejnek a mikrózását is kifejezetten tiltják, mert megváltoztatja a tej szerkezetét, a hormonokat és a vitaminokat valahogy tönkreteszi. Még ha nem forróra csinálod, hogy a hőre lehessen fogni, akkor is. Egyébként azt már nagyon régóta mondják mindenhol, hogy betegnek és csecsemőnek lehetőség szerint ne mikrózzanak.

Kép
Kép Kép
sildike

RókicaKép
Köszi szépen a bíztatást, remélem igazad lesz. Az biztos, hogy lesz nézegetnivaló, unatkozni nem fogKép.

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Bocsi, elfelejtettem udvariasan elköszönni.

Sziasztok lányok. Ha ma már nem jönnék, akkor mindenkinek jó éjszakát.

Kép
Kép Kép
sildike

sziasztok!

Bocs lányok, de sz@r kedvem van semmi jó a nephrológiáról, sajnos nőtt a tágulat, és az uh-os főorvos szerint ez nem az a fajta, ami magától felszívódik (még rosszabb hír, ez a doki nagyon jó belgyógyász+diagnoszta Kép) nyárig várunk az izotóppal. KépKép Nephrológus szerint van még haéványka reménysugár.

Tünde!
Zita alvása csúcs! KépKép Õ már régóta nagy bújócskázós, nem? Kép

Sildike!
vsiizaolvastam, és az írásiaddal (véleményeddel Kép) 100%-ban egyetértek. Én hiába kizárólag szoptatok, az LLL-es brigádtól engem is a hideg ráz ki.

Zsóf!
Mikróban tényleg nem tanácsos főzni, de melegíteni sem, csak ha máshogy enm tudod megoldani.

Az Uzsokiban is azt mondták a sárgaság ellen, hogy itatni, itatni, az segít. Nyilván nme a kisújjából szopta.. Kép

Jóéjt mindenkinek!
Dóri
Vendég

Sildike!Kép

Jó éjt! Sajnos elég gyakran lehet tapasztalni, hogy a "legmagasabban képzett" orvosok, nővérek 20-30 évvel ezelőtti elavult korszerűtlen eszméket fújnak, és nem követik a legújabb tudományos eredményeket. A mekóniumnak az a köze a sárgasághoz, hogy a sárgaságot okozó billirubin a széklettel ürül ki a szervezetből. A billirubin azért halmozódik fel, mert a magzat vérében több a vörösvértest, mint a csecsmőében, és megszületvén erre már nincs szüksége, mert lélgzik, így a fölöslegessé vált vörösvértestek billirubinná bomlanak, ami sárga színű.
A vitaminokkal kapcsolatban igazad lehet, hogy a mikróban károsodhatnak, mert a kaja inhomogén, ezért nagy hőmérsékletkülönbségek lehetnek benne, egyes részei túlmelegedhetnek, és ott bizonyos vitaminok lebomolhatnak.

Manka!Kép

Biztos jól el lesz Jack. Olyan aranyosak együtt a babák.

Rokica!Kép

Jó a dühöngő! Bár Zsuzsát még nem láttam dühöngeni.Kép

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Dóri, Sildike!Kép

Még annyit, hogy Gergőt az Uzsokiban szültem, és mint Dóri mondta, mondták, itatni, itatni, itattam is és nem sárgult be. (Szoptattam is ezerrel.) Bubust a MÁV-ban szültem, nem itattam, de szoptattam ezerrel és ő sem sárgult be. Az itatás akkor segítene, ha a billirubin a vizelettel távozna.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Sziasztok!

Manka,
szia újra, írtam berciügyben Kép
Szegény, nem lehet könnyű, de Jacknek sem. Nem lehet, hogy az utazás zavarta össze? Vagy már azelőtt kezdődött?

Róki,
ezer hála, pénteken elhozzuk! Köszi!! Kép
Boldog szülinapot Zsuzsának!
Bölcsi jó hely lehet, hogy így odafigyelnek a gyerekekre Kép

Sildike,
A vén buzeráns csak úgy kijött, az alacsony vérnyomás nálam nincs egálban a vérmérséklettel. Kép
Az lll kérdésben valahol igazad is van. Viszont óriási erőt öntenek abba, aki szoptat, és folyton azt kapja, hogy "jaj, miért nem adsz neki már mást is", meg hogy "jaj, a fejedre fog nőni ez a gyerek", meg hogy "jaj, elkényezteted. Aki meg saját hibájából nem szoptat, az nem őket fogja keresni. Aki meg önhibáján kívül nem szoptat, az nyugodt lehet affelől, hogy őt nem érheti bírálat, hiszen mindent megtett a cél érdekében. A kötődéssel és az egészséggel sincs itt gond, lehet ezerféleképpen csinálni, és nem függ a szoptatástól egyáltalán. Vannak, akik szoptatnak, és egyébként meg szarnak a családra, meg a gyerekre is. Szerintem szent a béke itt.
Minden elismerésem, hogy képes voltál fejni, és úgy adni Lacikának, ezt nem sokan tennék meg.
A folyadékpótlásban lehet valami, így, hogy tapasztaltad, aláírom, de hogy a tea bontaná a vérfestéket? Ezt kissé még mindig nehezen emésztem. Hogy oldják meg az otthonszülők, nem itt, hanem mondjuk természeti népeknél, hogy ne sárguljanak be a babák? Biztos nem teát adnak nekik.
Ezzel kapcsolatban egyébként én is azt tudom, amit Göndörzsóf írt.
Nagyon remélem, hogy nem bántottalak ezzel, nem állt szándékomban. Ez csak egy vélemény, ami a kis fejemből pattant ki. De lehet, hogy én vagyok túl optimista. Ha így lenne, nem bánnám KépKép
Popsikrém és Bazsika Kép
Nagyon szép, amit írtál. Kép Apa miatt nekem is lelkifurdalásom van sokszor, de aztán ránézek, ahogy játszik Mátéval, és minden kétkedésem elszáll Kép
Imre valóban jó hely.
Mellszívós sztoritól meg besírtam a röhögéstől KépKép
Medela egyébként nekem is bejött a kórházban, de szerintem elég drága ahhoz képest, hogy a kézi aventet is csak két hónapig használtam.
Mikróval kapcsolatban is igaz, hogy megváltoztatja a cuccok szerkezetét.
cinka,
prézlisen zöldbabot is próbáltad már? Kis füstölt sonkával az igazi Kép

Ayse,
viva a la nature KépKépKép
Receptért nincs mit.
Napoleon-tálról hallottál már? KépKép
Sós, vastag palacsintákat kell megtölteni levesben főtt csirkehusival (legízesebb az aprólékról leszedett), gépsonkával, sima és füstölt sajttal, szorosan tepsibe rakni, majonézzel és jó adag besamellel leönteni (sok kell, mert felszívja), tetejét pirosra sütni. Olajos dresszinges idénysalival mennyei, és laktató Kép
Na most válogass Kép
Sms-ért köszönet. A topic nevében Kép
Lili Kép

S_ildi,
üdvözlégy körünkben Kép
Hozzátápi témában még nincs tapasztalatunk, Máté 5 hónapos lesz vasárnap.

Havtünde,
nagyon sirály, apának is megmutatom majd Kép Hát tényleg nem a méret a lényeg (ebben sem) Kép
Bioról kb ugyanez a véleményem. Ebben a földben, ebben a levegőben, ezzel a vízzel, amit így tönkretettünk, nem tök mindegy már még egy kis műanyag? Kép
Én külön Notepad-be (Jegyzettömb) írok, és onnan copyzok.
Zita kééész Kép MOzizik a takaró alatt ezerrel Kép

Duda,
Nati nőből van KépKépKép Jó duma .)

Bab,
Tofi de édes lehetett. Kép Gratulálunk neki! Máté mindig vigyorog, ha sikítva röhögünk rajta KépKép

Davallia,
nektek is gratulálunk Kép

Göndörzsóf,
örülünk, hogy Bubus jobban van, boldog szülinapot neki Kép

Dori,
drukkolunk nektek!

Pusztok

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Zsóf!

A teljesség igénye nélkül:
bilirubin=epefesték
A bilirubin lebontása során a májban urobilinogén keletkezik. Átalakulás után az urobilin a VIZELETTEL távozik.
És igen, nyilván széklettel is távozik, mivel ettől van színe a sz.rnak.
Az én lányom még köldökzsinórral tojt egyet, szopott és pótlást is kapott, mégis besárgult!
Biztos a tápszertől, nem?! Kép
Vendég

Rókica!
Az előbb lemaradt a boldog 1/2 éves kívánságom Zsuzsa babánakKépKépKép! Sorry!

S_Ildi!
Üdv. KöztünkKép

Ayse!
PólófeliratKép
GólyáslevesKépKép

Bab, Davallia!
Gratula a Gyerkőcök forgolódásáhozKépKép!

Zsóf!
Hurrá, Bubus meggyógyult, akkor jöttök a taliraKépKépKép!!!

Manka!
Azért klassz lehetett, hogy egy kicsit ki tudtál kapcsolódniKép
5-kor kelésKép
Szerintem most előre még ne aggódj Jack nyügije miatt a talin. Legfeljebb ha tényleg nagyon nem bírja, akkor hamarabb leléptek. Én legalábbis így gondolkozom, mert ha Réka mostani hangulatátólKép függne a dolog, akkor mi sem jutnánk el az biztos.

Dóri!
Sajnálom, hát ez tényleg nem jó hírKép. De azért még ne add fel, hátha az a halvány reménysugár bejönKép.

Ahogy ígértem, itt a tábla:
<pre>
ANYUKA ÉTEL ITAL
And tányér, evőeszköz pohár
Annamami kókuszgolyó, sülttök
Ayse mandulás puszedli
Bab
Barbapapa citromos-joghurtos muffin innivaló
Benianyu nagysikerűKép kaszinótojás
Bkriszta tojássali, diós-narancslétorta
Bodza ?
Cinka kukoricasali, bomba
Cleo tonhalas tésztasali
Csikken tiramisu helyett, meglepi süti üdítő
Dóri pogi
Duda innivaló
Dudukly Match készletből rágcsa rostos
Flocika
Göndörzsóf csokis mogyorós süti
Hari
Havtünde padlizsánkrém, 2 kg kenyér
Jucc kókuszmuffin
Juc6 sajttal, gombával, spárgával töltött dagadó
Kuha majonézes karfiolkrém
Majola zserbó
Manka7 pörkölt mandula, kesudió, aszalt gyümi
Mea 100% narancslé
Nemesek üdítő/víz
Nyúlné innivaló
Prüntyi sajtos masni bubis ital
Pzita tiramisu (dobj fel, deríts jókedvre!Kép)
RÓKICA sült gombafejek sajttal, dióval töltve bodzatea
Sildike
Sisotris Apa javaslatára space cakeKép 100% almalé + sz.mentes víz
Thomasanne
</pre>
Nyugodalmas jó éjszakát Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Köszönöm a válaszokat, anyaság (SilidkeKép), meg chamomilla ügyben. Régebben többször irtátok, de már elfelejtettem, valójában mi a chamomilla javasolt adagja?

Olyan fáradt vagyok, nem emlékszem semmire, mit irtatok, bocs. Délután pedig jót aludtunk, igaz, azt is több részletben. Úgy látszik, Julcsi nem tud ébredés nélkül sokáig aludniKép

Dóri, ez rossz hir, sajnosKép Hátha javul még a következő vizsgálatig. Gondolom, babóca ebből semmit nem érzékel, "csak" téged keserit el egyelőre. Nagyon rossz lehet, de az jó, hogy észrevették, mert igy elkerülhető a nagyobb baj.

Már úgy várom a talitKép Andi, találkozunk a metrónál? (Fejfájás, remélem, elmúlt már)

Ayse, gólyás levesKép Legalább megtanulja, hogy a gólya ly mint a gulyás.

Bab, klaviatúrát Julcsi is figyeli nagyon, jó ötlet volt Tofinak adni. Apának egy szobára készlete van használhatatlan műszaki cikkekből (szerinte nagyon fontosak és majd ez lesz egyszer Julcsi örökségeKép). Szerencsére az a szoba nem itt vanKép
Én is gondoltam már a klaviatúrára - de kaphatna akár régi rádiót, oszcilloszkópot, erősitőt és parabolaantennát isKép

Bab, Juci6, holnapután a mi babáink is félévesek lesznekKép

Õrület, hogy minden kórházban mást mondanak, minden orvos és védőnő mást mond, én lassan már nem hiszek senkinek. Olyan nehéz ez, hiszen itt köztünk is határozott és ellentétes vélemények vannak, jó lenne mindennek megnézni a "tudományos" hátterét. Jó, hogy Zsóf leirta. Sajnos vannak dolgok, mint az alvás pl., aminek nem lehet ilyen egyértelmű magyarázata, folyamatosan vivódom, mi legyen.
Tényleg igaz, amit Sis irt, hogy ha szoptatsz, akkor is jönnek az okosok, hogy mit hogyan kellene és nem kellene. És csóválják a fejüket, hogy hány óránként szopik, hogy még nem kap mást a baba. Az meg sem fordul a fejükben, hogy esetleg nem is kér, és ő tudja a legjobban, mire van szüksége. Én pl. nem hiszem, hogy a betöltött 6. hónap után elérem, hogy Julcsi mást is egyen. Eddig azt a pár dolgot, amit kináltam neki, határozottan visszautasitotta, én meg nem erőltetem. Az meg külön jó, hogy az egyik helyen határozottan állitják, hogy gyümölccsel kell elkezdeni, a másikon meg, hogy zöldséggel.
Rám jellemző, hogy szeretek minden véleményt meghallgatni, de gyereknevelés ügyben, azt hiszem, ezen változtatnom kell.

KépKép

KépKép
majola

Húúúúúúúú, micsoda lakoma leszKépKépKép Kár, hogy Julcsi még nem eszik ilyeneket.

KépKép

KépKép
majola

Sztem a folyadék és a sárgaság között annyi összefüggés lehet, hogy a folyadékpótlással hígabb lesz a vér is, nem tudom másképp írni. Pl véradásnál is, ha vki alig ivott véradás előtt, alig folyt le neki a 4,5 dl vér. Ilyenkor menet közben itattuk velük a teát, és szemmel láthatóan beindult.

De már bocs, a vérfesték az nem a hemoglobin?!

Sis, Kép
bocs, de én úgy utálom, amikor a természeti népekkel példálózik valaki! Mi nem ott élünk, és nem úgy. Nem tudhatod Te se, hogy ha ott vki nem tud szoptatni, akkor mit csinál. Lehet, hogy kiteszi a szakadék szélére a kölköt. Az tuti, hogy nem szarakodnak annyit, mint mi a marha nagy civilizációban. Gondolom ráköti a gyereket a kecske csöcsére, vagy odaadja másnak kajáltatni, aztán szevassz!
Ha meg vki annyira úgy akar élni, mint a természeti népek, akkor dagasszon sárkunyhót, és ne a fűtött lakásból szónokoljon a természeti népekről.
Sis,
bocs, ez már nem is Neked szól, csak a napokban beszéltem már erről vkivel, és már akkor is fel voltam háborodva.
Én speciel örülök, hogy a civilizációban élhetek, és nem kell kunyhóban, maláriában gyereket nevelnem. Ettől függetlenül óvom a környezetem. Kép
Vendég

Holnaptól nem leszek net közelben. Kép
Pénteken megyünk a talira!
Barbi, telszámot mentettem, 10-re ott vagyunk Nálad!

Tünde
Vendég

Davallia!

DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK!!!!!!!!!!!!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
BIZTOS MINDEN RENDBEN LESZ!!!!!!

Andris ma megint átaludta az éjszakát, Lilit apukája elvitte az oviba. Andris még most is alszik.
HAWAII!!!!

ayse

Davallia! Kép
DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK DRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKKDRUKK

Na igen, én még arra is gondoltam, hogy biztos 2 kézzel kapnának a tápszer után szegények, és akkor nem halna éhen annyi csecsemő. Kép Kép

Ayse! Kép
tök jó, hogy aludtatok éjjel! Andris most Veletek van még éjszaka?
Vendég

Dóri Kép!
Viki Kép. Hátha bejön az a reménysugár! És a rossz hír, hogy a doki jó, az jó hír is, ha tényleg cselekedni kell. Akkor a legjobb kezekben lesz!!!

Csajok!
Ne öljük már egymást szopi témában! Ezt a kört egyébként is többször lefutottuk. Biztos, hogy mindenki a legjobbat akarja! Én személy szerint azt sem ítélem el, aki direkte nem akar szoptatni. Így sem lehet eléggé megköszönni neki, hogy gyarapította az emberiséget egy újabb fővel. Aki meg önhibáján kívül nem szoptat, nyílván mindent megtett a cél érdekében. A szoptatósok meg hadd örülhessenek a szopinak, ebben nem kell olyan felhangokat felfedezni, hogy bezzeg a nem szoptatósok valami igen fontosból ki vannak zárva. 1-2 év múlva már nem ez lesz a téma, higyjétek el! A bölcsek köve meg nem nálunk van, ezeken az oldalakon nem fogunk tudományos bizonyítékokat feltárni sem pró, sem kontra.

Ayse

ayse

Tünde Kép!
A mi szobánkban, de a saját ágyában. Most nem ébredt fel, hogy bekúsztam az ágyamba. Ha ez így marad, akkor még velünk alszik egy ideig.

Ayse

ayse

Tünde Kép!
Azt hittem, ma már nem leszel netközelben!

Ayse

ayse

Ayse! Kép
Kb 1/2 9kor ér ide Anyum, addig bekapcsoltam a gépet, és pakolászás közben idenézegetek. Mint egy igazi függő. KépKépKép
Vendég

Jó reggelt!Kép

Ayse!
És elmondod az ideológiád? Vagy majd inkább személyesen?
LiliszájKépKép
Andris alvásKépKéphúú, de jó!

Bab!
Tofi nagyon ügyes!KépGratula!KépKép

Davallia!
Nektek is gratulálok a forgáshoz!Kép
Meddig kell még a kengyel?
A csecsemőteában van cukor?
Megy a drukkkkkk!!!

Mea!
Az esernyőkocsitok hány kg kb.? Megkérdezhetem, mennyibe került?

Zsóf!
Örülök, hogy Bubus meggyógyult!KépPéntekig tessék egészségesnek is maradni!

Manka!
AlvásKépKép
Szegény Jack, jól megszenvedi ezt a fogzást. Nem segít semmi? Vettél végül borostyánkő láncot?

Sildike!
SíelésKépKép
Annyira bírom, ahogy Bazsiról mesélsz! Tündéri pofa lehet!Kép
Szégyenlős? Lehet majd a talin beszélgetni vele, vagy inkább ne zargassam?
JegylyukasztóKép
Mellszívó-tehenészetKép

Cinka!
Rékának jobb a kedve? Hogy telt az éjszaka? Nálunk szerencsére egész jól. Megint sikerült 6 órát egyben aludnom.Kép

Dóri!
Sajnálom!KépKép
Viki hogy viselte a vizsgálatot?

Zsuzsa!
Chamomilla: akár fél óránként 5 golyó, amíg a fájdalom nem enyhül. (a 15ch-ból)
Örülök, hogy délután pihiztetek!Kép
A fejfájásom elmúlt, köszönöm, de sajnos csak gyógyszer hatására.
Persze, megyünk együtt! Szálljatok fel a metróra, mondjuk az utolsó kocsiba és mi az Árpád-hídnál csatlakozunk, jó? Mikor találkozzunk kb.?KépKép
Julcsi örökségeKépKép
Vélemény ügyben IS egyetértünk! Pont tegnap mesélte a nővérem, hogy a barátnője 10 hónapos kisfia, aki még szopizik, most kezdi elfogadni az ételeket, eddig csak kóstolgatott.
Én nem aggódom Nati miatt, amíg van tejem.
A tejben lévő vas már nem elegendő neki, de legalább a tejpépet elfogadja és abban van.

Lányok!
Akik innivalót visztek a talira, milyen mennyiségben gondolkoztok?

Sis!Kép
Elloptam az írás technikádat!KépKép
Mit szólsz?
Na persze csak azért sikerült most ennyit írnom,
mert Nati alszik.(fél 7-kor kelt, ez már a visszaalvás!!)

Andi& Nati 30+3

Andi&Nati

KépKép
duda

Jó reggelt lányok!

Egy gyors jó utat Tündének. Remélem még otthon találja.

És egy Bazsiszáj:

Bazsinak fütyije van, anyának puncija, a kukásautónak kereke.Kép

A többit majd bővebben mindjárt.

Kép
Kép Kép
sildike

Jó reggelt!

Sildike!
Bazsiszáj Kép Kukásautó Gergőnél is központi téma volt sokáig. Kép Meg a villamos.

Köszönöm mindenki együttérzését, remélem megoldódik magától a dolog, bár készítem magam lelkileg azért, hogy nem.

Ayse!
Alvás hurrá!! Kép Én pont arra gondolta, hogy fél 8-kor úgy ébredtem, mint a mosott sz@r, pedig 11-kor már aludtam. Mi lenne, ha éjszakázni kéne, vagy még pluszba etetni is éjjel..!? Kép (Gergő ma anyuéknál aludt, azért kelhettem később.)

Na megyek, most meg lefektetni kell a lányom, látom álmos. Kép

Dóri
Vendég

Sziasztok.

Barbapapa.
Várok pár napot aztán megint próba.
A védőnőt is megkérdeztem,azt mondta ha holnapra sem múlik el vigyem megmutatni.

Bab.
Köszi az infót.Majd megkérdezem.

Juci.
Nincs nálunk olyan meleg,hogy attól lenne.
Meli is vizet iszik,kb.1dl-t naponta.

Duda.
Az arcán van egy piros folt arra kapott kenőcsöt,azzal próbáltam kenni a kezét,lábát de nem nagyon használ.
Tudtok még ajánlani valamit száraz bőrre?

Bab.
Nagy gratula az átforduláshoz.Kép
Ugye milyen szivet melengető érzés ha valami újat produkálnak ezek a kismanók?Kép

Davallia.
Nektek is nagy gratula.Nagyon ügyes a kiscsaj,hogy oda vissza is megy rögtön.
Milyen csőrös poharat vettél neki?Tud belőle inni?

Göndörzsóf.
Örülök hogy meggyógyultatok.Kép

ancsi26

Majola.
Nekem azt mondták,hogy egyszerre 5db golyócskát lehet adni,naponta 2-3-szor.Én csak délután szoktam adni neki egy kiskanálba 4db-ot.

Dóri.
Erőt és kitartást kivánok.Kép

Davallia.
Nagy-nagy drukk nektek.Szoritok,hogy minden rendben legyen.Kép

Ayse.
Hú de jó neked.Mettől meddig alszik Andris?

Hú lányok ezek a finom kajcsik!KépKép
Küldhetnétek majd ide a messzi távolba.Kép

ancsi26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?