A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Hát remélem megtartják e jó szokásukat Kép
Egy fürcsis kép:
Kép

KépKép
Kép
csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken

Csikken, Barbi

Én szinte csak a H and M ben vásárolok Bazsinak, Lacinak és magamnak is. Kimegyek szezon elején és megveszem ami kell. Itthon nem vagyok hajlandó ennyi pénzt kiadni a gyerekruhákért. Annyira utálom, hogy kihasználják azt, hogy az ember a gyerekének próbál minnél több mindent megvenni.
Pont ma írtam Kuhának, hogy én mindent 95 fokon mosok, ami a Lacikáé kivéve a kötött cuccokat és nem nyúlnak meg, nem fakulnak ki.

Az árak mindenhol egyformák. Én váráoltam Svájcban is és forintra annyiba került, mint Bécsben. Inkább az a kérdés, hogy nem-e a selejtet hozzák ide. A Váci utcában is van egy H and M, de ott csak kétszer voltam:először és utoljára. A C and A val is az a bajom, hogy vannak ugyan jó dolgok, de igazán külföldön jók.

Azt hiszem tudom hol leszek holnap, ha apa nem viszi el a kocsimat: az Árkádban.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike, remélem nem... Jó lenne ha végre lenne egy olyan bolt ahol tényleg minőségi ruhákat lehet venni megfizethető áron.
Ja, cékla. Én már főztem, de 3 órán át ... Biztos lehet máshogy is. Kép
A fiam ir0ja
:m nhnh kn k................... ,méMKKK?

KépKép
Kép
csikken

Kép

KépKép
Kép
csikken

na mentem, fiam nem hagy Kép

KépKép
Kép
csikken

Lányok!

Drága férjem azt üzeni, hogy bár komenista ünnep, de a felesége minden kedves unatkozó kismama társának Boldog Nőnapot kíván.Kép

Persze Bazsika is, aki a maminak így kivánt: Mamaa, dódog nyíínyanot.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Eltűnt amit írtam Kép Kép

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Hú jó sokat írtatok megint.Kép

Köszi ivás ügyben a válaszokat. Marci rengeteget iszik.kb 300-400 ml vizet megiszik egy nap.

Ancsi
Mi is épp most készülünk nagyobb autós ülést venni. De még én is tanácstalan vagyok.

Céklát amikor csináltam megpucoltam, megpároltam és össze törtem. Jó sokáig kellett főzni. És Marci egyáltalán nem kérteKép

A fagyit én is nagyon csípem. A csokisat, vaniliát, fahéj az kedvenc, joghurt, zalma,citrom és még sorolhatnám...

Sildike
Tényleg nagyon jó dumája van BazsinakKép

Barbi
Te Noelt hozod? A kis drágát? Olyan aranyos.Bocs ha már írtad.

Majola
Nagy nap lesz a holnapi (is)Kép

J.

Juci

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

bocs lányok, de nem bírom követni a dolgokat, mostanában Eszti nagyon huncut... de majd a talin bepótolom, ahova nem tudom mit viszek... mondjátok, ha még valami hiányzik.

Ayse, ha olvasod!: most csinálom azt a sütőzacsis csirkét, a kaliforniai paprikából mennyit teszel bele? és a fél v. hagyma sz fél fej vagy fél kg? bocs, tudom, hogy alapkérdések, de nem vagyok egy mesterszakács... és, ha kicsit több húst csinálok, akkor mindenből mehet több, ugye? (4 cs. mellel csinálom) és sütés előtt hogy sózod meg a cuccot, szétszeded újra? kösziKép
ugyan van egy nagyon aranyos segédem, és ő biztos tudja mit hogyan kell, de csak sikongat, és ebből nem értem mit magyarázKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok Lányok!
Megint jó sokat írtatok Kép

Rokica!
Várom a válasz a mélemre.

Cinka,Duda,Barbi!
Házi börze igény szerint van.Ma épp elvitte a barátnőm Ürömre egy börzére,holnap visszakapom.
Ha van rá igény és meg tudom oldani elviszem pénteken a talira.De hozzám is feljöhettek.

Prüntyi!
Én andrisnak még nem adtam,de anno a nagyoknak úgy csináltam,hogy jól megmosva héjában megfőztem.Amikor már bele tudsz szúrni egy hústűt akkor jó.Pépesítve keverheted krumplihoz,kásához.Ha édesíteni szeretnéd tegyél bele édes almát.

Kép
flocika

Juci!
Igen, viszem! Kép KösziKép

Flocika!
Tök jó lenne, ha el tudnád hozni a talira a ruhákat!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Sziasztok Lányok!

Köszönjük szépen a gratulációkat! Igazán kedvesek vagytok!

Davallia,
Nektek is gratulálunk a forgáshoz! Nagyon ügyi Panda! Várjuk a híreket az ortopédia kontrollal kapcsolatban!!! Reméljük lekerül a kengyel végre!!

Rókica,
Köszönjük az infót habtapival kapcsolatban!
Kimustrált mobil is nagyon tuti játék!Kép

Zsóf,
Örülünk, hogy Bubus végre meggyógyult, és ti is tudtok jönni a talira!

Dóri,
Sajnálom, hogy rossz híreket kaptatokKép Azért az is valami, hogy még van egy kis halvány reménysugár. Nagyon drukkolunk, hogy nyárra javuljon a helyzet!!!

Jucc,
Tök jó hír, hogy Balázs nem lisztérzékeny. Reméljük, hogy tényleg csak IgA-hiány, és kinövi!!!

Kuha,
Gergő nagyon édi lehet, ahogy tá-tá-tá-zik. Remélem, lesz pénteken alkalmunk meghallgatni!!!

Sildike,
BazsiszájKépKépKép Nagyon jó fej!!!

Ayse,
Szuper, hogy Andris megint ilyen jól alukált! Azon meg mindig nagyot derülök, amikor írod, hogy laposkúszásban közelíted meg az ágyadat. Elég vicces, így olvasva.KépKépKép

Prüntyi,
Tüncsike annyira édes! És nagyon ügyi vagy, hogy már sikerült előbbre jutni alvás témában. Gratulálok!

Csikken,
Nagyon szépek vagytok!

Ma arra az elhatározásra jutottam, hogy lassan abbahagyom a fejést, mert már nagyon nem bírom cérnával. Szopizás nálunk nem megy, így lefejt tejet adok már a 2. héttől kezdve. Minden egyes fejés nálam 1-1,5 óra hosszat tart. Igaz, hogy az utóbbi hetekben már csak napjában 3x fejtem, de az így is minimum 3 óra összességében. Ráadásul az utolsó fejést mindig este 11-kor kezdem, hogy ne teljen el olyan sok idő a reggeli fejésig. Szóval lassan, de biztosan nem lesz több anyatejci Tofinak. Fáj a szívem emiatt, de tényleg nem bírom tovább.KépKépKép De, ha jól belegondolok, akkor holnap lesz féléves, és kb. 85%-ban kapott anyatejet. Ahhoz képest nem is olyan rossz, hogy az elején még azért imádkoztunk, hogy legalább 3 hónapig bírjam.
Egyébként az ebédet már mi is kiváltottuk, kb. 3 hete kezdtük el a kóstolgatást. Szerencsére idáig minden ízlett Tofinak, akár sajátkészítésű, akár üveges. Amikor nekilátunk, még reklamál is, ha nem adom elég gyorsan. Napi egyszer pedig tápit kap.
Szoktam Tofinak kínálni vizet is, de nem igazán csípi. Vettem hozzá Avent varázsitatót, na, azt imádja, szeret vele játszani, egyből mosolyog, amikor odaadom neki. Csak víz ne jöjjön belőle, mert az már baj. Pedig én nem nagyon szeretnék neki adni se babateát, se gyümölcsleveket, mert utána szerintem még annyi esélyem se lesz megszerettetni vele a vizet. Remélem, azért idővel hozzászokik!

Idáig ötölten-hatoltam, hogy mit is vihetnék a talira. Túl extra dolog sajna nem jutott az eszembe. Arra gondoltam, hogy vinnék Fornetti aprósütiket. Én nagyon szeretem, remélem, nem vagyok egyedül! Meg még 100%-os gyümilét is.

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Flocika!
De jó lenne, ha eltudnád hozni!KépKép

Képzeljétek! Nati torna után 4 órát aludt, amikor felébredt kiette az egyik cicim. A másik is nagyon feszült, így muszáj volt lefejnem. Lejött 100ml, amivel nagy hirtelen nem tudtam mit kezdjek. Nati 4 hónapja nem hajlandó c.üvegből inni, csőrös itatóval sem. Gondoltam, azért egy próbát megér és odaadtam neki csőrös itatóval. Az én lányom megfogta az üveget, megdöntötte ahogy illik és úgy benyelte az egészet, mintha egész nap nem evett volna. Hozzáteszem, előtte megkínáltam a cicivel, de nem fogadta el. A kis ravasz.Kép

Sildike!
Ha mész a H&M-be, utána mesélj majd, mit láttál!Kép

Andi&Nati

KépKép
duda

Sziasztok!

Dudukly, AyseKép Én is Mávos, ugye, én is 0+, és semmit sem vizsgáltak. Nem lehet, hogy orvosfüggő? Mindenesetre nem hallottam még erről én sem.

AyseKép Kendőben cipelem Gergőt, tényleg jobban eloszlik a teher. Talira is úgy megyünk / ha megyünk/.

FlocikaKép Ez a három év körüli korkülönbég nekem bejött, asszem tartom magam ehhez. / amennyiben összejön, illetve, ha a Gyest is megengedhetjük magunknak.../
Nekem is tetszene, ha elhoznád a rucikata talira.

DudaKép Hogy Balázst hozzam a talira? Ezt kihagynám. Az elsőn ott volt velem/ még pocakosan szintén Rokinál Kép/, de alig tudtam beszélgetni tőle, állandóan menni akart.Nem szereti a felnőttek társaságát, és ezt a tudtunkra is adja.

Én imádom a legújabb Halász Jutkát/is/, Balázs meg leginkább az idétlen szövegeket bírjaKép A zenék mindenképpen nagyon jók!

Megyek, mert Gergő nem bír magával, nagyon szenved valamitől Kép

Judit

[color=#0000ff:97cc209566]Judit+Gergõ+Balázs[/color:97cc209566]
jucc73
Érd

Prüntyi!

Mi Mogyoródon lakunk.
Köszi szépen a meghívást, de sajnos már nem jutott el hozzám, mert elindultunk addigra. Viszont végül az Auchan-ban kötöttünk ki.
Talán majd legközelebb... Kép Kép Kép

Sildike!

Már Meával is megbeszéltük, hogy rám csörög, ha megy a fóti Corába (Õ is odajár).
Úgyhogy nyugodtan szólj előre, ha mész, és én szívesen elmegyek veled!

Kép
kuha

Flocika, köszi a tippet! Kép

Bab, Köszi Kép

Csikken, csak nem céklát evett a lurkó! Kép

Duda, ügyi vagy, de ha lesz még ilyen, hogy nagy hirtelen nem tudsz a tejcivel mit csinálni...ragd jégkockatartóba, és akkor a kis pürékhez jól tudod adagolni! Én az első krumpli püréket azzal csináltam! Kép

Kuha, szívesen máskor is! Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Csikken!
Nagyon aranyosak vagytok a kádbanKép
Céklával kikent Kispasid meg nagyon murisKép

Sildike!
Bazsika Téged Mama-nakKép hív?
A H&M-es tapasztalatodra én is kíváncsi leszek.

Flocika!
Tényleg jó lenne, ha el tudnád hozni a rucikat a talira!

Bab!
Minden elismerésem a Tiéd! Szerintem senki sem fog megvetni, ha leállsz a fejéssel.Baromi nagy lelkierő kellett Neked, hogy ezt így végig csináld, s már eddig is nagyon nagy áldozatot hoztálKépKépKép. Tudom, hogy az Édesanyák mindent megtesznek a Gyermekükért, de ha már Tofi is 1/2 éves lesz, akkor türelmes rászoktatással szépen át fog térni a szilárd kajára, és semmiben sem lesz hiányaKép

Andi!
Hát Nati sem semmiKépKépKép De hát aki, kemény edzésen zsírt égetKép, annak muszáj is az utánpótlás! Kedves egészségéreKép!

C.

KépKép
cinka

Lányok!

Kaptam Gergőtől nőnapra krókuszt, "kicsinyített" kiadásban. Hogyan kell öntözni?

Íme egy kép, bár nem sikerült egy épkézlábat sem fényképezni.

Kép

Kép
kuha

Szép jó estét mindenkinek!Kép

Ma is anyumnál voltunk, nagyon jó volt, sétáltam is egy nagyot Lívivel a Dunán.
Annyira jó menni vele ide oda, már nagyon várom a szép meleg napokat mikor kint lehet majd sokat lenni.

Sildike!Kép

Pont ma este akartam bemenni a Corába, Kuhát hívtam is de nem tudtam elérni és nem mentem.
Ha tudtam volna h mész talizhattunk volna ott.Kép

Kuha!Kép

Gergő ruhái nagyon vagányakKép
És a virágos kép tündériKép
Kerestelek ma, hogy menjünk CorábaKép

Prüntyi!Kép
Tüncsi nagyon édesKép
a céklát én is megfőztem de nekem nem tartott sokáig, kb. 1/2 vagy max. 3/4 órát főztem utána meg hagytam úgy kihűlni a lábosban és én krumplival csináltam.
Lívinek nagyon ízlettKép

Mea
mea

Lányok!Kép

Úgy néz ki ha minden okés tudunk menni talira de csak rövid ideig, mert párom valamit elintéz Pesten és utána jön értünk, de olyan kiváncsi vagyok mindenkireKép
Remélem így is ok, ha csak kb.1-2 órára tudunk menni???

Szerintem 10-12-ig tudunk maradni ill. mikor párom jön értünk.

Lányok!Kép
az utóbbi napokban Lívi sokat alszik napközben is, állandóan álmos.
Ti babáitok nem???

Roki!Kép
Azért hittem, hogy harizol mert írtam a mikrót h nem jó szerintem, bár melegítésre én is azt használom....Kép
Zsuzsa babának volt koszmója ugye?
Lívinek most van, hogy kell eltüntetni, mert neki is nagy a haja, megoldható vagy le kellene vágnunk, hogy jobban hozzáférjünk????

Mea
mea

Mea, de Tündike is így volt kb 3 napja, hogy 1/2 8 kor bealszik és képes még de., délben és du. is aludni 1-1 órát és alvások közt meg ásítozik...lehet, hogy front?

Mondjuk most még nem alszik...Kép lehet, hogy elszóltam a dolgot...Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi!Kép

Akkor lehet h van valami a levegőben.Kép

Mea
mea

Davallia!Kép

Úgy örülök, hogy Panda csipője rendbenKépKépKép

A másik hír szörnyű..............KépKépKép

Szerintem is lehet a tavaszi fáradság, én is álomkóros vagyok az utóbbi napokbanKép

jó éjt mindenkinek!!!!!

Mea
mea

SZiasztok!

Én a céklát megpucoltam és uborkagyalun legyalultam és úgy hamar megfőtt Kép

Kép
Kép
gangi

Sziasztok!

Tünde, Davallia
Nem akartam vitát, sem megbántani másokat.
Nem a tápszer ellen beszéltem. És nem a szoptatás mellett. Csak nem hallottam eddig, hogy a tea bontaná az epefestéket.
A természeti népek meg ugyanúgy fentmaradtak, mint mi a civilizált világunkban, csak lehet, hogy nem élnek éppen nyolcvan évig. Ennek ellenére örülök, hogy itt vagyok, és az orvostudomány tud segíteni, különben már nem is élnék a két évvel ezelőtti mellhártyagyulladásomnak köszönhetően.
Egyébként a karmában hiszek. Abban, hogy azért születünk oda, ahova, mert ezt érdemeltük ki. Szerintem a jó tett helyébe jót várj nem csak mese. Kép
Sárkunyhó Kép

Davallia,
drukk*168465168435164864381351354315834351354134843135 000 000
Panda csípőjéhez grat Kép
Szegény barinőd szegény babája! Kép Én is nagyon elszomorodtam.

Majola,
én is a szívem szerint cselekszem. Ha a védőnő hülyeséget mond, nem csinálom és kész.
Amíg tejci van, nem hal éhen Máté. Örökké úgysem fog szopizni. Kép
Õsi tudás: a "civilizált" ember már nem látja a fától az erdőt.
Indiai masszázs jött be nekünk is, párom tanult védikus masszázst, azt keverem a babamasszázs elemeivel, Máté nagyon szereti. Magamon is tapasztalom ennek a hatásait, amikor Apa a kezei közé kap Kép

"az a cime a könyvnek, azt hiszem legalábbis, hogy Shantala és Leboyer a szerző." KépKépKépKép Ez mekkora már? Majdnem kiestem a fotelból KépKépKépKép

Ayse,
Kép

Duda,
örülök Kép Azért tettem közzé, hogy majd biztos jól ellopjátok Kép
A kis mohó Nati Kép Cicihez már fáradt volt, de hát a tejci az mégis csak tejci ugyebár Kép

Sildike,
Bazsiszáj KépKépKép
Örülök, hogy nem esett sértődés Kép Ez a lényege annak, amit írtam, hogy a természethez közel állók (ehhez nem kell ott élni) teljesen másképp állnak az élethez, mint az átlag nyugati ember. Képesek elfogadni a halált, hiszen csak transzmutáció az is, éppúgy, mint a születés. Fentebb írtam, az örök körforgásban mindneki megtalálja a helyét, és semmi sem véletlenül történik, az sem, ha valaki megmenekül a halál karmaiból, és az sem, ha újra kell kezdenie. Szerintem legalábbis nem a vég a halál hanem a kezdet. De ez szintén csak egy vélemény.
Ahogy apa mondaná: Minden ugyanaz másképp... Kép
Az összebújást meg olyan szépen írtad! Kép Ez nagyon bejön nekünk is. Hiába jó a mamával, a nagynénivel, vagy apával vigyorászni, azért csak anya a nyerő, ha ébred, ha nyűgös, ha fáj valamije. És sosincs elegem belőle, úgysem ölelhetem már soha annyira körbe, mint amikor a pocakomban volt, sőt, nemsoká már az is ciki lesz, ha puszit akarok adni Kép
Szeretettel nem lehet elkényeztetni őket.
Svájci sztori nagyon durva. No komment.
Igennagyontuttifrankó a parfétorta KépKép

Ancsi,
ha mi elkezdjük a hozzátápit, szerintem Mátét az esti szopiról szoktatom majd le utoljára. Így nem lesz gondom az altatással Kép

Jucc,
tényleg jó kis kaland a gép elé kerülnöd. Kép
Négy órás alvás Kép De ahogy elnézlek, hamar megedződik az ember lánya Kép
Jó a hír Balázsról, reméljük, tényleg kinövi Kép

Cinka,
alvásügyben nem bíztam ám el magam, most az van, hogy fél ötkor kelünk, aztán héttől nyolcig ébren, és visszaalszunk kb kilencig. Jó esetben Kép Változnak ezek a babók napról napra. Ma pl kilenc helyett nyolckor aludt el Máté.
Babás tánc tényleg tuti edzésprogram Kép
Új HJ cd-t még nem hallgattam, nekem két bakelit van meg, a Kép a tükörben, meg az Amikor én még... A többit annyira nem ismerem, de szerintem még ezek a számok voltak az igaziak.

Prüntyi,
ügyes Tündi Kép
És kómásan is csinos!

Flocika,
remélem, már jobban vagy Kép Én zöld teát iszom fejfájásra. Vagy erős fekete teát. Hangulattól függ, valahogy érzem, mire van szükségem.

Kuha,
ruhák tényleg megértek ennyi pénzt, Gergő ari a sapkában. Kép Tá-tá-tá haláli lehet, nagyon ügyi, hogy így dumál Kép Majd megjön a bátorsága is hozzá, ne félj Kép
Fogyókúra, ugyan már! Úgysem tudod kihagyni azt a sok finomságot Kép
Gergő édes a krókusszal Kép Öntözést nem tudom, de mielőbb ültesd át. Anyukámnak vettem pár napja, és már kinyomja a cserép oldalát, annyi kinőtt. Én nem ismerem a virágok szokásait, mindig taperolom a földet, és ha száraznak érzem, adok nekik egy kicsit Kép
Ja, és szép a zoknid! Kép

Csikken,
jók a kép Kép Rólunk még nem sikerült ilyen "szolidat" fotózni KépKép
Céklás meg horror a köbön Kép

And,
Eszti aranyos lehet, ahogy segít neked Kép

Bab,
le a kalappal, hogy eddig fejtél! Ezt nem sokan teszik meg, és Tofi tényleg nagyon jól járt így is.
A vizet szerintem meg fogja inni, ha igazán szomjas lesz. Amíg elégnek érzi a tejet, addig a teákat csak az ízük miatt fogja inni, és nem ez a cél. Szerintem bízd rá nyugodtan. Kép

Mea,
nekünk az Eucerin Olajtusfürdőtől eltűnt a koszmó teljesen, bár Máté kis kopaszkaktusz. Kép
Álmos ő is, de fél óránál többet nem alszik napközben egyszerre, viszont azt háromszor-négyszer teszi Kép
Simán tavaszi fáradtság, anyukámmal egész nap ásítoztunk.

Ha kihagytam valakit, bocsi, elég széjjel vagyok ma.

Pusztok

Sisotris és Máté
20+6

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sildike!Kép

BazsiszájKépKépKépKépKépKép
Köszi, hogy kikerested az idézetet, én is ilyesmit akartam írni, csak nem sikerült ilyen szépen.Kép

Tünde!Kép

Persze, hogy nem a tápszertől sárgult be!KépKépKépKép A babaák fele besárgul, mint írtuk többen ez sokmindentől függ, főleg a máj érettségének fokától, aztán ennek enyhítését, megszűntetését már eléggé kiveséztük.

Ancsi!Kép

A hordozó 13 kg-ig jó, persze ha a feje kilóg belőle, mert olyan magas, akkor nem kell megvárni a 13 kg-t. Mi is kb. 1 éves korig használtuk Gergőnél, aztán ő is Concord Trimaxot kapott. Nem az a fontos, hogy drága-e, persze ált. a jók drágák, hanem, hogy mennyire biztonságosak. Erről autósmagazinokban lehet olvasni. Jelenleg úgy tudom, a legbiztonságosabb a Römer, a HTS Besafe(?), jó még a Concord, Graco, Bébé Confort. Szerintem a hipermarketekben kapható olcsó gagyikat kerüljétek.Kép

Köszönjük a jókívánságokat.

Jucc!Kép

Reméljük, Balázsnak hamar megszűnnek a tünetek.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Hali.
Nincs most erőm visszaolvasni,de pár képet muszály felraknom.
Apától kaptam ezt a szép nagy labdát.
Mit is kell ezzel csinálni?:
Kép
Úgy élvezem én a pancsitKép:
Kép
Milyen az új pizsim?:
Kép
Nőnapra kaptam szitakötőketKép:
Kép

ancsi26

And Kép!
Bocsi, csak most kerültem gép elé. Igen, az fél hagyma. Nem bontom szét a rakományt, próbálok viszonylag egyenletesen sózni a tetején. De ezt tulképp kár is volt írnom, mert már biztos túl vagy rajta. Legközelebb írj sms-t!

Bab Kép!
Minden elismerésem a tiéd! Kép Nem csodálom, hogy eleged van!

Davallia Kép!
Panda KépKépKép
Nagyon szomorú, amit az ismerősödről írtál Kép.

Ayse

ayse

Bab, nagyon ügyes és kitartó vagy, hogy eddig fejtélKép

Sildike, Bazsiszáj haláli. kiváncsi vagyok nagyon erre a hosszú monológra. Bár ahogy leirtad, szinte hallani lehetettKép

Kuha, Gergő nagyon aranyos a krókusszal. Reméljük, azért pár év múlva már nagyobb lelkesedéssel nyújtja át az ajándékotKép

Andi, nekem mindegy, hánykor indulunk, Julcsi alvásai kiszámithatatlanok. Chamomillás tippeket ismét köszönöm, Ancsi, neked is!

Naaaaaaaaaa, Sis! Leboyer: ShantalaKép

Mi is elkezdtük az alvástanulást. Illetve nekem leginkább a nemalvást kellene tanulniKép Megjegyeztem a módszereket, amiket leirtatok, Bab, Thomasanne, köszi még egyszer, és megpróbáltam érzés szerint. Sokat voltam bent nála, fel is vettem, de az első kör igy is "csak" 20 percig tartott (aztán még 20 perc lesben, ő azt leste, mikor mozdulok, én meg azt, ő mikor alszik el). A további ébredéseket másfél perces sirás követett, akkor is megsimogattam.
Kiváncsi vagyok, mi lesz belőleKép

Ma elgondolkodtunk Julcsival, hogy a talira dijbirkózónak, vagy királykisasszonynak öltözzünk. Nekem sajnos a plussz kilóimmal nincs választási lehetőségem, ő még döntés előtt áll.

Zsuzsa és a féléves Julcsi

KépKép

KépKép
majola

Kuha!
Gergő milyen figyelmes, hogy nőcinapon felköszöntöttKépKépKép!

MeaKép!
Szerintem mindenképp gyertek el a talira, ha csak kis időre tudtok maradni, az is jobb, mintha el sem jönnétek!

And!
Jut eszembe, Te nem azt írtad, hogy műanyag tányérokat, evőeszközöket hozol?

Davallia!
Nagyon szomorúKép hír, ami az ismerősöddel történt. Õszinte részvétem.
Viszont, Panda csípőjeKépKép

Sis!
Majolaacímeakönyvnek... nekem is feltűnt, de gondoltam ez Zsuzsa és Ayse dialógusaKépKép
Neked is tetszik a babástánc?
Ja, persze hát: "Riszálom úgyis úgyisKépKépKép"
Persze tudom, hogy a Babók napról napra változnak, de azért a TE Mátédnál gyakrabban dekkolnak az álommanók, mint az én Kiscsajszimnál!!! De én pozitívan nézem a dolgot: a gyakori keléssel, biztosan a rémálmoktól akarnak minket megóvni az ÉgiekKépKépKép

Felteszem a táblát, (szerintem utoljára)!
<pre>
ANYUKA ÉTEL ITAL
And tányér, evőeszköz pohár
Annamami kókuszgolyó, sülttök
Ayse mandulás puszedli
Bab Fornetti 100%-os gyümilé
Barbapapa citromos-joghurtos muffin innivaló
Benianyu nagysikerűKép kaszinótojás
Bkriszta tojássali, diós-narancslétorta
Bodza ?
Cinka kukoricasali, bomba
Cleo tonhalas tésztasali
Csikken tiramisu helyett, meglepi süti Ice Tea, ananászlé, narancslé
Dóri pogi
Duda innivaló
Dudukly Match készletből rágcsa rostos
Flocika
Göndörzsóf csokis mogyorós süti
Hari
Havtünde padlizsánkrém, 2 kg kenyér
Jucc kókuszmuffin
Juc6 sajttal, gombával, spárgával töltött dagadó
Kuha majonézes karfiolkrém
Majola zserbó
Manka7 pörkölt mandula, kesudió, aszalt gyümi
Mea 100%-os narancslé
Nemesek üdítő/víz
Nyúlné innivaló
Prüntyi sajtos masni bubis ital
Pzita tiramisu (dobj fel, deríts jókedvre!Kép)
RÓKICA sült gombafejek sajttal, dióval töltve bodzatea
Sildike parfétorta
Sisotris Apa javaslatára space cakeKép 100%-os almalé + sz.mentes víz
Thomasanne
</pre>

Szép álmokat Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

Cinka Kép/Sis Kép!
Légyszi avassatok be a Ti dialógusotok értelmébe, amit a Shantala könyvről írtatok. Sajnos nem vettem az adást.

Ayse

ayse

Ez egy ennire közismert könyv? Vagy nyílvánvaló a címe?
Visszakerestem a kérdést és a választ, de nem jöttem rá, mi volt a baj.

ayse

CinkaKép, SisKép, AyseKép, MajolaKép
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Igazán jólestek, egyből jobb kedvem lett.

Ayse,
Szerintem Sis és Cinka arra gondolnak, hogy Zsuzsa leírása alapján úgy tűnik, mintha a könyv a "Shantala és Leboyer a szerző" címet viselné, így egyben. Nem pedig a Shantala-t, amely könyvnek Leboyer a szerzője.KépKépKép

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Davallia,

Örülök, hogy jó hírekkel távozhattatok a csípőkontrollról!Kép

Sajnálom, ami a barátnőddel történt, szörnyű lehet!!!Kép

Zsuzsa,
Kíváncsian várom az eredményeket az alvástanulásotokkal kapcsolatban. Reméljük, hamarosan mindketten jókat durmolhattok a holnap féléves Julcsival!Kép

Jó éjt Mindenkinek!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Sziasztok!

Bab!
Először is nagy gratula a kis forgó informatikusnak. Nagyon jók a "netezős" képek. Olyan szép Tofi.Kép A fejés abbahagyása miatt meg ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert az hogy hat hónapig napi több órát fejtél emberfeletti erőről és kitartásról ad tanubizonyságot, minden elismerésem a tiéd, én az elején talán két v. három hétig birtam fejni és már azt is olyan megerőltetőnek éreztem.

Ancsi!
Melike tündéri és nagyon szépen tud ülni.Kép Mióta ül?

Sildike!
Bazsi meg a kukásautó!KépKépKép

Csikken!
Nagyon szép a fürcsis kép.Kép A céklás nekem kicsit scifi-s.Kép

Davallia!
Gratula az eredményhez meg a forgáshoz. Ügyes kicsi Panda.Kép Szegény ismerős.Kép

Duda!
Nagyon rafinált a kiscsaj.Kép Egyből tudta, hogy hogyan kell csőröspohárból inni? A teritős mutatványa is haláli volt. A szentkirályis palack Majának is nagy barátjaKép, az bármijen nyűgjét feledteti vele és inni is képtelenség belőle, ha Maja a kezemben van, mert teljesen beindul tőle (főleg ha látja ahogy lötyög benne a viz) és akkorákat csap rá, hogy simán kiveri a kezemből.Kép

Kuha!
Nagyon helyesek a fiúk a virággal. A ruhák is nagyon klasszak, amiket a börzén vadásztál. Ma csináltam meg a curry-s brokkolis csirkédet (császár szalonnával, hogy Norbi is örüljönKép), és isteni lett, köszi a receptet, nálam nyerő. Maja is segitett a főzésben, kitartóan szugerálta minden mozdulatomat, ime:

Kép

Maja ma fél éves, holnap kóstolunk először almát. Mankával séta közben betértünk a csarnokba almát venni e célból (Jack is holnap kezdi az almázást), de persze mint rendes odaadó és gondoskodó anyuka, természetesen bio-almát vettünk (800 Ft. kilója!), egyelőre ez a legmegnyugtatóbb megoldás számomra, de azért kiváncsi leszek milyen hamar fogunk áttérni a sima piaci portékára.Kép

Most látom már csütörtök van ú.h. boldog fél év fordulót Tofinak, Julcsikának és Marcinak is.Kép

ÉÉÉs már mindjárt péntek! Juhéjj!Kép

Jóéjt,

Cleo

Kép
CLEO&MAJA
cleo

Jó reggelt.Kép

Köszönöm mindenkinek aki válaszolt kocsülés ügyben.

Csikken.
Fürcsis kép cuki,meg a kajcsis isKép

Sildike.
Köszi a férjednek.Kép

Kuha.
Szép virágot kaptál!Kép

Davallia.
Nagyon sajnálom az ismerősödet.Borzasztó lehet.Kép
Annak viszont örülök hogy Panda rendben van.Kép

Majola.
Szivesen.

Cleó.
Köszi.
Pár napja már egyre biztosabban ül.
Sok boldogságot a féléves Majának.Melike szombaton lesz.Úristen hogy megy az idő.
Képzeld hirtelen azt hittem mikor megláttam a képet,hogy Melike az mert nekünk is ugyanilyen hordozónk van.KépKép
Nagyon szép a kiscsajod.Kép

Na megyek apát költeni.

ancsi26

Jó reggelt Kép

Ancsi,
kiscsajod csudaszép, és nagyon ügyesen ül Kép

Majola,
KépKépKép Boocs, nem tudtam kihagyni.

Cinka,
babástánc tuti, Norbi meg bekaphatja KépKép
Álommanók ma este nyolctól reggel fél hatig ültek Máté fején Kép

Ayse,
Bab
gyönyörűen rávilágított a rejtély mibenlétére Kép

Cleo,
Majabébi nagyon édes, bioalmáról számolj majd be Kép

Megyek, mert nyafi van.

Pusztok

Sisotris és Máté
21+1
Mámegineltévedtemanapokközt...

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Sziasztok, jó reggelt!

Boldog fél évet Julcsikának,Majának és Tofikának,
!Kép Nekünk 10.23-kor volt a nagy pillanatKép

Ancsi
Iszonyat ügyesen csücsül a kislányod. Magától is felhúzza már magát valamennyire?

Sildike
Köszönömöm én is a férjednek a figyelmességet!

Mea
Kár, hogy ilyen kevés időre tudtok jönni, de az is biztos jó lesz. Én a múltkor nem tudtam sajnos túl sokáig maradni és egy pillanat alatt elröpült az idő.

Davallia
A csípő helyzet az jó hír. A kisbabát nagyo sajnálomKép Borzasztó lehet az anyukájának meg a családjának.

Juci és a ma fél éves Marcika

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Jó reggelt!

CleoKépKépKép
Neked is köszönöm!
Maja nagyon szép, és milyen kedves, hogy segít anyának a főzőcskézésben!

Boldog féléves fordulót kívánunk Majának, Julcsinak és Marcinak!!!

Annyira hihetetlenül gyorsan telik az idő. Szívem szerint kicsit lassítanám is, hisz olyan rövid ideig és kevés alkalommal adatik meg az embernek, hogy babázhasson, és annyira élvezem!!!

Bab

Kép
Bab és Tofi
bab

Jó reggelt!

Zsuzsa!
Tegnap mi is úgy döntöttünk, jön az alvás tanítás. Nati sírt, apával felváltva mentünk be hozzá. 20 perc után, mikor már szegénykém a karomban is hüppögött és is sírva fakadtam.
Meg mindjárt most is, ahogy írom.Kép
Hát, Barbi, Tünde ez van! Lehet, hogy én még jövő ilyenkor is kelek majd a gyerekemhez.
Éjjel viszont nem ébredt fel, csak hajnalban egyszer. Én úgy döntöttem, az esti lefekvésekkel nem variálok, szopi, bújás, alvás. Ez így ment eddig. Ha éjszaka kel, próbálom cici nélkül visszaaltatni, aztán meglátjuk, mi lesz.
Zsuzsa, mi lenne, ha 10-kor találkoznánk?

Cleo!
Nati pár hónappal ezelőtt kapta a csőrös itatót és akkor esze ágában sem volt inni belőle. Más mint a cumi, keményebb és ezt nem díjazta.
De tegnap úgy ivott belőle, mintha minden nap ezt csinálná. Meg is lepődtem!Kép
Maja gyönyörű!Kép
bioalmaKépnem semmi!

Prüntyi!
Köszi az ötletet!Kép
Az az igazság, hogy amíg Nati kisebb volt, rendületlenül fejtem és fagyasztottam a tejet.
Aztán rájött, hogy nem iszik cumisüvegből, ráadásul a fagyasztott tej is olyan fura szagú volt, hogy nem volt gusztusom neki adni. Azóta nem fagyasztgatok, ha valami olyasmit csinálok neki, inkább frissen fejek. De ez is ritka, mert az üveges kaját jobban elfogadja. A "krumplipürémet" egyáltalán nem ette.

Bab!
Ne szomorkodj, eddig is nagy szó, hogy fejtél! Ügyesek vagytok!Kép

Davallia!
Örülök, hogy Panda csípője rendben van!KépKép
Ami a barátnőddel történt nagyon-nagyon szomorú, sajnálom!KépKép

Kuha!
Gergő nagyon édes a virággal.Kép Még ha "át is aludta" a ceremóniát!KépKép

Csikken!
Szépek vagytok!Kép

Tofi, Julcsi, Marci, Maja!KépKépKép
Nagyon boldog fél évfordulót kívánunk nektek!KépKép

Ancsi!
Melike nagyon édes! Annyira nőcis!KépKép
A szitakötők mit tudnak?

Jucc!
Hát ezt nem tudtam! Megértem, hogy szeretnél te is beszélgetni ha már ott vagy a talin!KépKép
Kár, hogy én lemaradtam, a pocakos buliról, akkoriban még ezt a topikot nem olvastam, csak a kórházamét, ahol szültem.

Sildike!
Apának köszönjük!KépKép

Andi&Nati 30+4

Andi&Nati

KépKép
duda

Sisotris.
Köszi a bókotKép

Juci.
Köszi.Ha félig ülőhelyzetben van onnan már simán felül.Kép

Davallia.
Köszi a dicséreteket.
Nagyjából 2hónapja lövettük ki,ez az új fülbevaló pedig kb.2hete van benne.
A tanfolyamra végül nem mentem,mert még nincs szivem itthagyni annyi időre,úgyhogy majd egy kicsit később ha nagyobb lesz.

Duda.
NőcisKépKép
A szitakötők nem tudnak semmit,majd csak lógni fognak a plafonról.Kép

Minden féléves babának sok boldogságot kivánok!!Kép

ancsi26

Maja, Tofi, Marci, Isten éltessen benneteketKép

Ancsi, ezt az ülést én is akartam kérdezni, szédületesen jól ül Meli. Hogy csinálja?

Sis, simán tudok máskor is ilyen mondatokat produkálni. Lesz mégKép Múltkor még időben észrevettem, hogy a lerúgtam a babakocsiról a havat helyett lerágtam a babakocsiról a havat került oda.Kép

Andi, jó a 10Kép

Éjszaka: szerintem ha szépen elalszik veled, és csak egy-kétszer kel, nem fontos magára hagyni. Én azért kezdtem el a tanitást, mert éjjel fél-egy óránként ébredt, és ez már mindkettőnknek sok volt. Az alvástanitás nekünk csak 11-kor, az első felkelésnél kezdődhetett, mert 8-kor egy hang nélkül szépen elalszik.
Tegnapelőtt én is pont 20 percig birtam, aztán felvettem, beszéltem hozzá, ringattam, nem sirt akkor már, csak hüppögött és nézett, olyan igazi, a lélek legmélyére hatoló, ártatlan, ellenállhatatlan kisbaba-nézéssel. De ellenálltam, letettem, és aztán már csak fél percig sirt. Ha nem igy lett volna, én is leteszek a tervemről.
Tegnap, ill. ma éjjel: kb. négyszer-ötször felébredt, sirt 1-1 percet (de lehet, hogy csak felet) és elaludt. Mire észbe kaptam, feltápászkodtam, addigra abba is hagyta. 11-kor sem volt hosszú sirás, csak ennyi. Remélem, lassan rájön, hogy nem érdemes felkelni, és hosszabban alszik egyfolytában, hiszen ez lenne a cél.

Flocika, rucik engem is érdekelnekKép

Zsuzsa és a FÉLÉVES JULCSI

KépKép

KépKép
majola

Halihó!

Kicsit eltűntünk, mászkáltunk a városban.

Talira úgy döntöttem viszek hagymás-sajtos és nutellás muffint. Jó lesz? Így van édes és sós is a tarsolyomban.

Köszönjük a névnapi köszöntéseket mindenkinek, átadtam Tominak.

A képek szépek! Kép

Bocsi, de gyorsan írok, mert mindjárt szopitájm, most éppen babazene szól, Tomi csöndben néz maga elé, megzabizom.....

Szomszéd nénim lánya Ausztriában dolgozik a H & M nél, most itt van segít a nyitásnál, szerinte nem lesz drágább mint náluk. Kíváncsi vagyok, mi csak hétfőn megyünk akkor kicsit nyugibb lesz.
Általában mi is használt rucikat veszünk, a Dohány utcai nagyon jó. Újpesten, az Árpád úton is van, a Shop-Stoppal majdnem szemben, nem volt még valaki? Kicsit messze van gyalog, de ha jó megkockáztatnám.

Bocsi mennem kell

Kép
Kép
thomasanne

Még azt felejtettem el, hogy Bab tényleg nagy teljesítmény, hogy ennyi ideig fejtél. Nagyon ügyes vagy.
Végül hogy döntöttél abba hagyod? És fokozatosan fogod tenni? Amúgy sok tejcsid van? Nehogy begyulladjon a cicid, csak azért.

Kép

Kép

Juci, Leila és Marci
juci6

Zsuzsa!

Jó, akkor 10 körül, már ahogy jön a metró!

Az 1-2 óránkénti ébredés nálunk elmúlt szerencsére. Nati mostanában max. 2x ébred, ebből egyszer visszaalszik cumival, egyszer viszont teljesen felébred és néz a nagy szemeivel. Ilyenkor megszoktam etetni és így negyed óra múlva alszunk. Van abban igazság, hogy egy ekkora babának éjjel már nem kellene ennie, ezért próbálom erről leszoktatni.
Hónapok óta nem aludtam végig egy éjszakát sem, tudom ezzel nem vagyok egyedül!KépKép Fáradt vagyok már, jó lenne végre rendesen aludni. De ha ez csak ekkora sírások árán megy, lehet, hogy nem lesz belőle semmi.

Hó lerágásKépKépKép

Ancsi!
Szitakötők akkor is aranyosak, ha csak lógnak!Kép

Andi

Andi&Nati

KépKép
duda

Tőmondatokban gyorsan reagálok, mert utána megyünk el:

Sildike!

Sajnos a parfétorta nem fér be a mélyhűtőbe!!! Ugyanis nagyon kicsi, és tele van anyatejjel.

Apropró.

Kér valaki anyatejet?

Van a hűtőben legalább 2-3 liter, akik eddig elvitték egy ideje nem jelentkeznek, én meg nem fogok utánuk szaladgálni, viszont a hűtő kezd megtelni. Van mindenféle kiszerelésben, a fél literes üvegtől kezdve a hipp üvegen (200 ml) keresztül az avent poharakig (kb 160-180 ml).

Aki kapja marja.

Flocika:

Emailt küldtem.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok Lányok!

Szörnyen sajnálom, de úgy néz ki, hogy apa csak holnap tud menni az autúért, úgyhogy nem biztos, hogy tudok menni a talira.

Most szomorú vagyok és írni sincs kedvem.Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Mea:

Én a koszmóval azt csináltam, hogy bekentem meleg olajjal Zsuzsa fejét fürdés előtt kb fél órával, és fürdés alatt egy puha szőrű fogkefével átdörzsöltem a fejét. Pár napig kellett csinálni, addig sajnos nagyon zsíros lett az olajtól a haja, de a koszmó eltűnt. Igaz, akkor jóval rövidebb volt a haja mint most.

Flocika:

Bocs, tegnap egész nap nem voltam computer közelben, szerdánként tanfolyulok. De ma reggel küldtem neked mailt.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?