A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Syg
Valszeg a köldökzsinór az ok. homorít hason. Bár az előbb hasaltattam és már nem mindig húzza maga mellé a kezét. kb 5 cm-re. Lili-vel egyidős.(05.12.20) 11 hetes múlt.
Hát ez az. Én is az Apgar számot kerestem a záróján, de nincs rajta...Kép
Vmi ilyesmit. csatolok egy képet...
LM és úgy tudom ő az egyik legjobb...

Kép
quill

Syg,
még mindig alszik, pedig ötkor betoltam a lakásbaKép
Amit Quill írt, azt Lili 6-8 hetesen csinálta. Most már nem annyira, bár hason még van, hogy nem hozza a feje mellé a kezét alvás közben, hanem lent van a csípője mellett.
Engem ez a fejrángatás idegesít nagyon, remélem majd idővel ez is megszűnik.

Ez a mostani kedvenc képem:

Kép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Quill,
a te záródon sincs Apgar? Egyébként ezen a képen én nem látok semmi különöset. Sztem 1-2 héten belül abba fogja hagyni ezt. Vagy van más is a mozgásával?

Kép
sygnum

Syg
Kinek nincs még? Kép
Sztem semmi. Egyedül a hasalást nem szereti.
amúgy köszi!
quill

Aranyos édes kis manók.

Nekem is sikerült képeket feltölteni.
Még az olvasásánál tartok, holnap remélhetőleg tudok írni. Jó éjt!
https://www.babanet.hu:81/album/main.php?own=1&album=8965

Kép

Kép
cukkermáz

Dettus,
én végig táppénzen voltam a terhességem alatt,de a körzeti dokim mindig igazolást kért a nőgyógyászomtól,csak akkor hosszabította meg a táppénzemet.A nőgyógyász meg,amikor szülés előtti 4 hetes periódusba értem azt mondta,h.nem adhat ki igazolást a táppénzre,mert szülési szabadságra kell mennem.Ez amiatt van,h.az egyiket TB finanszarozza,a másikat,meg más szerv,és ezért nem mindegy.Neki ez szabály.

A cicimet sosem fertőtlenítettem.Még a kórházban is elfelejtettem mindigKépKép,mivel velem volt a Babó nappal,így nem vette észre senki.Kép
Szerintem nem kell túlsterilizálni a gyereket!KépBár ez csak az én véleményem.Én csak akkor mozdulok,ha látom,h.tényleg érzékeny vmire.Pl.arra,h.mit eszek.De nem mosom külön a ruháit...Ilyesmi.Mennem kell!
mrege

Kirándulók!

Segítsetek nekem légyszi!
Apa aug. 4-én lesz 30éves, és szeretném meglepni egy kis nyaralással. Hosszú hétvége...Kép Szerintetek hova lenne érdemes mennünk? Most este pattant ki a fejemből, hogy ez lesz az ajándéka tőlem. Kép
Dora? Balim? Kob? Ser? Syg? És aki még tud....köszönöm!
birolili

Sziasztok, csak gyors bekupp, a rossz idő miatt tegnap hazajöttünk.

Pille, nagyon édes a picilány!

Jól vagyunk, bár HAnna extra anyás lettKép!

Gyors kép, azátn megyek, pakolok!
puszi mindenkinek, majd jövök!Kép

Kép
seriff

Szia Seriff!
Így szakadt a hó végig? Azért jól éreztétek magatokat?

Dettus,
ezt a családineten találtam a tgyásról:
"A szülési szabadság időtartamára (168 napon keresztül) jár és összege a napi átlagkereset 70 százaléka. (A szülési szabadság a szülés várható időpontja előtt 28 nappal megkezdhető.)

180 bérezett nap hiányában az ellátás alapja a 180-nál kevesebb napi átlagkereset, de legfeljebb a minimálbér kétszerese.

A terhességi-gyermekágyi segély összegéből nyugdíj-, illetve egészségbiztosítási járulékot nem, kizárólag személyi jövedelemadó előleget vonnak.

...

Az ellátás annak a nőnek jár, aki
– a szülést megelőzően két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt szült,
– a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül, vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon túl táppénz (illetőleg baleseti táppénz) folyósításának ideje alatt, vagy a folyósítás megszűnését követő 28 napon belül szül.

Az előzetes 180 napi biztosítási időbe beszámít
– a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi-gyermekágyi segély, gyermekgondozási díj folyósításának ideje,
– a közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje.

Hol és mikor igényelhető
A terhességi-gyermekágyi segély megállapítása iránti igényt a munkáltatóhoz (munkanélküli esetében a munkaügyi központhoz) kell bejelenteni. Társas vállalkozók és egyéni megállapodás alapján fizetők is közvetlenül az Egészségbiztosítási Pénztárnál igényelnek ellátást.

Az igényt a
– társadalombiztosítási kifizetőhellyel rendelkező munkáltató esetén a kifizetőhely,
– ha az igény elbírálására a Magyar Államkincstár Megyei Területi Igazgatósága (MÁK) az illetékes, akkor a MÁK;
– ha nincs kifizetőhely, illetve az igénylő egyéni vállalkozó, akkor a vállalkozás székhelye szerint illetékes Megyei (Fővárosi) Egészségbiztosítási Pénztár bírálja el és folyósítja.

Ha a munkáltató nem rendelkezik társadalombiztosítási kifizetőhellyel, az igényt abban az esetben is a munkáltatóhoz kell benyújtani, s majd ő továbbítja a székhelye szerint illetékes Egészségbiztosítási Pénztár részére.

6 hónapra visszamenőleg lehet igényelni.

Milyen okmányok kellenek az igényléshez
A gyermek(ek)
– eredeti születési anyakönyvi kivonata.

– Terhesállományba vételről szóló igazolás, ha a szülés napjánál korábban igénylik a TGYÁSt.

Nem kifizetőhelynél történő igényléskor a munkáltató által kitöltött
– “Foglalkoztatói igazolás a terhességi-gyermekágyi segély megállapításához”,
– “Jövedelemigazolás egészségbiztosítási ellátás megállapításához”,
– “Igazolvány a biztosítási jogviszonyról és az egészségbiztosítási ellátásokról”."

A szülés előtt megkezdHETő, de nem vagy köteles szülés előtt kivenni azt a 28 napot.

Mrege,
nem értem az orvosodKép Mi van, ha egy kismama a 9. hónapban beteg lesz? Nem veszi tp-re, mert már kapHATja a tgyást? Ez hülyeség. Ha vki az utolsó hónapban kórházban van (akár végig, akár vmennyi ideig), akkor az tp-en van és nem tgyáson. Ha meg vki végig tp-en van a terh. alatt (én is azon voltam, mint te is), akkor meg főleg maradhat az utolsó hónapban is. Azt megértem, ha vki csak az utolsó hónapban akarna tp-re menni, akkor azt mondja neki, h most már inkább menjem tgyásra. De sztem még akkor is megvan a lehetősége tp-re venni.

Lili,
mégis milyen hétvégére gondoltál? Kirándulós, welness, pihenős...?

Már nem jövök a hétvégén.

Kép
sygnum

MRege,
én sem igazán értem a dokit. A 35. hétig dolgoztam, a doki adott igazolást, a körzeti orvos írt ki táppénzre. Ahogy megszületett Mesi, telefonáltunk Neki, és kivett a táppénzről, elkezdtem a tgyást. A tgyás tényleg elkezdhető, de nem kötelező. Kamillával is így volt.

Lili,
Zsófival együtt akartok menni? Drága vagy nem annyira drága? Kolping?

Seriff,
üdv! Felétek mentünk, láttuk, hogy itthon vagytok!

Kép

Kép
kobudo

Én is táppénzen voltam a 32.héttől végig. Mikor megszületett a Zsombor kezdtem a tgyás-t.
quill

Sziasztok!

Seriff, nagyon jo ez a hoeseses kep!Kép Milyen volt? Hanna elvezte a havat? Meselj!

Lili, nem tudom milyen hetveget szeretnel, de ezek nagyon csabitoak -belfoldon :
http://www.termalhotelpavai.info/
http://www.karos-spa.com/public/menu.php?m=41
http://www.hotel-aquatherm.com/hu/index.htm
http://www.kolping.hotel.hu/cgi-bin/index.php
Az arakat megtalalod a honlapokon!

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lina edes a felallo haju Lili!Kép

En nogyogyaszom nem akart kiirni tappenzre, mert nem volt semmi bajom.Kép Persze a suliban meg a szerzodesem miatt, meg meg ki tudja miert, ahogy vegetert a tanev, megkertek, hogy menjek tappenzre. Igy kikerultem a nogyogyit, elmentem a haziorvoshoz, aki egy szo nelkul kiirt. Mikor Kata megszuletett szolni kellett neki, mert utana mar a korhaz vett tappenzre (vagy mi?), aztan inteztuk a tgyast.

Dóra
KépKép
KépKép
dora_

Lili,
amit mi nagyon szeretünk az Debrecenben az Aquapark. Van mellette szálloda, ha ott alszol, ingyen mehetsz pancsizni. Külön gyerekmedence van a babáknak, két személyes jakuzzi....

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok, hát mi történt, h tegnap óta senki sem írt?

Egy nap nem esett a hó, hanem tisztára,mint a filmekben, szikrázó Napsütés, terasz, napszemüveg(na nem a gyerekemen Kép). De a többi napon szakadt a hó, állítólag november 5 óta, 13 m eset ott. Jó volt, de így mi a gyerekekkel sokat voltunk a szobában, amik annyira nem jól felszereltek, de pihentünk-már amennyit Hannácska hagyott éjjel aludniKép-nem csörgött a telefon... Viszont sajna mindhárman megfáztunk kicsit, de majd kikúráljukKép!
Teszek fel két napsütéses képet.

Nana, a doki névjegykártyáján van egy telefonszám, ami a Bt-jüké, és sztem azon meg tudod kérdezni a Sz.A. telefonszámát.Kép

Roz, Áki nagyon ügyes, és Te is légy büszke Magadra, h a 3 gyermek mellett még van erőd időd fodrászhoz menni( az enyémet is túl rövidre vágtákKép), és tornázni!

Lili, gonodlkodom majd szállón, most nem jut eszembe olyan,ami augusztusban is jó, de még nem vagyok a topon, ma hajnali 2-6ig én nem aludtam semmit, Hanna csak rajtam, fél 7kor Apa felváltott, de már nem bírtam elaludniKép.
Kép
Kép

Kép
seriff

Seriff,
gyönyörű helyen jártatok. Bár engem a sielés az annyira nem vonz (túl gyorsKép), de ez akkor is szép.
Mi ma szülinapoztunk, az öcsém 16 éves lett, hátha este jönnek a többiek is!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Seriff,
jók a képek! Bár elég fagyos vagyok, ilyenkor télen szeretek begubózni a lakásba, de tényleg szép!
Miért nem aludt Hanna? A visszaszokás miatt, vagy a nátha volt a bűnös?

Lili,
bocs, kidobott az msn. Láttad az utolsó beírásomat a fagyasztott stökről?

Kép

Kép
kobudo

hogy eltűnt mindenki, vagy msn-eztek?

Kép
seriff

Ser, nagyon szép helyen voltatok! Kép
Nem msn-ezünk, csak sztem mindenki pihen... Kép Kép Én csak tanácsot kértem Kobtól. Kép Nem láttam az utolsó írásod Kob. Kép vettünk Hippes sütőtököt...de nem tudom...sütőtök és alma keverve...hát, holnap még megnézem zöldségboltba is. Frisset szeretnék neki adni.

Jó éjt minenkinek!
birolili

Sziasztok!
Idekeveredtem végre.

Seriff, gyönyörű helyen voltatok (Ausztria?). 17 évesen voltam síelni Szlovákiában a sulival, örök emlék marad. Nagyon élveztem. Sajnos családból senkit nem vonz ez a sport. A hóimádatommal is szinte egyedül vagyok.

Gyorsan leírom, mi történt velünk, péntek du. után. Jól elvoltam itthon a 8-10 perces fájásokkal, nyugodt voltam. Úgy volt, hogy István és anyu 8-ig dolgoznak, de nem bírták idegekkel és 7-kor hazajöttek. Akkor átcsaptak 2-3 percesekre a fájások. Hívtam a dokimat, de nem vette fel, úgyhogy indultunk a kórházba. Akkor ért a nagy meglepetés, hogy a szülőszobán a dokimat láttam meg először, ügyeletes volt. Fél 8-ra beértünk, már 4 ujjnyi volt a tágulás. Előkészítést megúsztam, itthon rendbekaptam magam még délelőtt. 8-kor burokrepesztés, majd másfél óra NST következett (egyszer lassult Orsi szívhangja, ezért oxigén szívtam néha)Utána kimehettem tusolni, de nem esett jól. Mire visszaértünk a fojosó végére (az egy ágyas szülőszobába) már jöttek a toló fájások. Akkor következett a neheze, mert még két ujjnyit kellett tágulnom, nehéz volt visszatartani, hogy ne nyomjak. Tündér szülésznőm volt, mindig dícsért, hogy milyen jól haladunk, már nincs sok hátra. A kitolási szakasz elég hosszúra sikerült, doki a könyökét is használta, mert nem akart kibújni Orsi. De végül 22:49-kor megérkezett a kis hölgy. Megszületése után közvetlenül úgy értettem, hogy a kezére volt tekeredve a köldökzsinór, de a zárójelentésen láttam, hogy a nyakára.
A két órás megfigyelés alatt együtt voltunk és csak csodáltuk a falat lányunkat.
A szülésznő Szabó Anita volt, érdemes a nevét megjegyezni. A másik szülésznő meg a tanuló lány is nagyon kedves, segítőkész volt.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Kétágyas szobába kerültünk és egészen szerda reggelig (aznap jöttünk haza) egyedül voltunk. Jöttek-mentek az anyukák, de hozzám soha nem tettek senkit. Jó volt a megérzésem, hogy fenntartották a helyet mellettem. A nővérek, csecsemősök kedvesek voltak, tényleg nem panaszkodhatom senkire. Egyedüli negatívum, hogy hiába kértem, hogy éjszakára hozzák le Orsit, nem tették meg.
Érdekes egyébként, hogy mennyire másképp bánnak a kismamákkal, attól függően, hogy baba-mamás vagy sima szobába kerültek. Átkerülni pedig szinte lehetetlen, ha nem eleve baba-mamába kerül valaki.

Lilypie Pregnancy tickers
pillle

Lili,
azt írtam, hogy tavaly/vagy előtte (?) az Alföldi alján levő bioboltban vettem bio fagyasztott sütőtököt. Ha tudod, nézd meg, hátha van.

Pille,
gyors szülésetek volt Nektek is! Flórának megvettétek a Kisvakondot? Hogy viszonyol Orsihoz?
Hogy értetted, hogy másként viszonyulnak a nővérek a babás szobásokhoz? Szopizik lelkesen Orsi?
Ja, és Emese nyakán is rajta volt a köldökzsinór, én is a záróról tudtam meg. A gyerekorvos ezt látva meg is kérdezte, hogy császárral született? Akkor egy kcsit megijedtem,hogy úgy kellett volna? De most úgy néz ki, nincs semmi baja Kispocoknak Kép

Mikor lesz tavasz??!!

Szép álmokat!

Kép

Kép
kobudo

Erszényes, Bepa Kép
hogy vagytok? Gyógyuljatok!

Lili, nagyjából kitaláltad már, hogy az ország melyik részébe mennétek?

Dóra,
keresztelő? képeket várunk Kép.

Lina,
kicsi Lili nagyon édes

Ser,
gyönyörű helyen voltatok! Mi imádjuk a hegyeket. Milyen magasan volt a szállásotok? Sajnálom, hogy rossz volt az idő. Itthon is nagyon sok hó esett. Nátha Kép. Mentek dokihoz?

Syg,
hogy sikerült a hétvégi (nem)alvás mamánál?

Pille,
nagyon ügyesek voltatok!

Kob,
vettetek már hordozót? Mi tegnap nézegettünk Pesten, de még nem dőlt el.

Nálunk sűrű volt a hétvége. Köszönjük a drukkokat! Marci ügyes volt élete első versenyén. Végigúszta a távot és ötből negyedik lett. A rajtot ott előtte próbálta elsajátítani Kép. Két hét múlva megint verseny Kép.
Voltunk unokaöcsi keresztelőjén, "csak" nyolc három éven aluli gyerek volt, hát mit mondjak zsongott a fejem rendesen Kép. Tegnap pedig megint Pesten voltunk, fiúk színházban voltak (a Nemzetiben) mi pedig boltoztunk egy kicsit. Szerencsére Eszter jól bírta Kép.
Borzalmas ez az idő, szörnyű szél van, hová bújt a tavasz? Mi ma névnapozunk Kép. Állítólag javul a héten az idő. Remélem...
balim

Sziasztok!

Mintha eljött volna a világvége!!! Kép

Késöbb jövök...

KépKép
KépKép
nana09

Jobb reggelt Mindenkinek!KépNagyon durva ez a szél!!!Egész éjjel azt halgattuk,h.mikor tépi le a melléképület tetejét.Most is azt klell sasolnom,h.mikor engedi el az illesztés.Tényleg tiszta világvégehangulat van!KépKépKép

Ser,
gyönyörűek ezek a képek,pontosabban a táj ahol voltatok.KépMilyen volt az idő,h.haza kellett jönnötök?Hanna hogy bírta a kiruccanást?Mesélj!Nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra!
Majdnem mentünk ma mi is,de rájöttünk,h.Regének nincs útleveleKép.Így lefújtuk a dolgot.Donovaly lett volna az uticél.Mostmár azt hiszem tényleg csak jövő télen fogok sielniKép
Syg,Quill,
az mi zárónkon van Apgar!Nem tudom aktuális-e még a válaszKépKép

Lili,
milyen jellegű nyaralásra gondoltál?Hotelre,vagy inkább egy hangulatos parasztházra?Fürdő közelében,va.inkább hegyekben?
Én ha meg akarnám lepni Petit Hollókőre vinném,ahol 20.század eleji parasztházak vannak megcsinálva szállónak.Vagy ha sok pénzem lenne,akkor az Alpokba egy hágóúton lévő panzióba.Svájcba,vagy Ausztriába.Milyen jellegű az amit szerettek?
mrege

Sziasztok!

Balim, hegyes vidékre szeretnénk menni.
Csak nem tudom, h. hova lehetne...
Bár Kolpingról sok jót hallottam...csak teltház van. Királyrétet is néztem, gyönyörű. Kép De Egerszalók is nagyon szép. Nem tudom. Nehéz így látatlanba dönteni. Kép

Dora, keresztelő hgy sikerült? Már tegnap is akartam írni...hány órási istentiszteleten keresztelték? Gondoltam, hogy megnézünk benneteket.....csak nem tudtam, h. hányra menjünk. Kép

Nagyon rossz idő van, az tuti. Kép

Erszényes hogy vagytok?

Bepa? Ser?

Syg? Nektek milyen volt a hétvégétek?

Nana Ti hogy vagytok? Botond hogy bírja az időt? Zsófi nehezen . Tiszta nyűgi....Kép

Nekünk pihenős volt a hétvége. Kép

Még jövök. Puszi mindenkinek!
birolili

Erszényes!Hogy vagy?Én ittam a kamillateát nyakló nélkül.Legalább 1 liter bivalyerős kamillateát megittam,h.lemenjen a lázam,és nem kellett gyógyszerKép,pedig 38,8 volt.
mrege

Mrege, hotelre gondoltam, főzni nem szeretnék, ha már pihenni megyünk...apának a pihenés lenne a legnagyobb ajándék. Ahol lehetne sétálni nagyokat, fürdőzni....Kolping megfelelne, csak teltházas. Meg a Shiraz Hotel...csak az meg drága nagyon. Van ám bajom.... Kép Kép
birolili

Pillle,
ez Kmét?Veled volt a gyereka a két órás pihinél?Le vagyok döbbenve!Kép
mrege

sziasztok

nana

MI A BAJ ???????

seriff
csodaszépek képek Kép

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok, én már idén nem akarok havat látni, lapátolni meg főleg!!!!!!!!!!!!!!4

Balim, 1650 m magasan volt a szállónk, az alsó képen látszik is egy picit, az a fehér. Elég egyszerűen volt berendezve, de ez igazából csak az első napon zavart, az itthoni "luxus" utánKép.
Majd felhívom a dokit, nem biztos, h elmegyünk, nincs láz, meg csak vizes orrfolyás, de majd megérdeklődöm mit tegyek, nem szívesen vinném betegek közé....Mondjuk én se vagyok túl jól, egész éjjel fájt a fejem, köhögök, stb...legalább ellenanyagot kap Hannácska.
Mit vásároltatok? Boldog névnapot!Jó ünneplést!

Pille, igen Ausztria volt. Gyorsan megszületett csodaszép kislányotok!Kép

Lili, répát eszik már Zsófi? Sztem ha már nem találsz sütőtököt, akkor próbáld jövőre, vagyis idén ősszel, addig adj mást, vagy üvegeset, bár....

Nana, az időjárás miatt van világvége angulatod? Hétvégére enyhül kicsit.A szél az iszonyatos, sztem....

Mino, gondoltam Rátok éjjel,mindjárt telihold!Nálunk átvilágította az egész házat....Bálcsi jobban alszik?

Kép
seriff

Lili,
Értem!A nővéremék Harkányban voltak egy Wellness Hotelban két ünnep között,ami nem volt őrült drága,és jó volt.Megkérdezem a nevét,ha gondolod.Írok,ha megtudtam!A Kolping ennyi időre előre le van foglalva?Nem semmi!Amúgy tudok 2 Wellness Hotelt.Az egyik a ráckevei Kék Duna Hotel(nem biztos a neve!Kép),a másiknak nem tudom a nevét és csak kívülről láttam Móron,a Vértes lábánál.Nagyon csalogató volt mindkettő,de még nem volt alkalmunk kipróbálni őket.Kép
Nem jöhet szóba külföld?
mrege

Ser,hogy találtátok a szállást?Utazási irodán keresztül?Vagy magatok intéztétek?
mrege

Lili,most olvasom,h.hegyvidék!KépBocsi!Ráckevei kihúzva!KépA Vértes még jó lehet!Kép
mrege

balim

Roz,
Jól sikerült a frizurád?Meg vagy vele elégedve?Hova jársz fodrászhoz?Nekem is jó volna egy normális fodrász!Kép
mrege

Májusban megyünk Linzbe.Mennyi idő alatt lehet Regének útlevelet szerezni?

Lina!
Lilinek ti már csináltattatok?Jól emlékszem?
mrege

Lili,

Mi többször voltunk Kehidán és Zalakaroson. Kehida sokkal kisebb, ami nagyon tetszett a nagy pihenőszoba csak babáknak és mamáknak.
Zalakaroson az tetszett hogy óriási területen van. Mindenki megtalálja a kedvére való helyet. Rengeteg medence van, külön vannak belső és külső medencék, persze mindenhol élménybigyok és külön van bébi medence, ahová tényleg nem mehet be más. Kép
Ki-be járkálhatsz a külső és a belső medencék között és olyan óriási a kinti rész, hogy mi teljesen eltudtunk vonulni Danussal hogy tudjon alukálni.Kép

Szerintem szép helyen is van mindkettő és rengeteg a hotel.

Amit Mrege is írt, a Kék Duna Wellness Hotel, ott szintén voltam már 4 napot. Nekem nagyon tetszett, de ott baba nélkül voltam. Ez nem egy kimondottan "babás" hely és én inkább télen javaslom, de az biztos hogy hihetetlen hangulata van. Kép Kép nekem pihenés, relaxáció szempontjából eddig ő a nyertes. De nem babával.

Mi szeptember elején szeretnénk menni a Kolpingba, nem is sejtettem hogy már augusztusra nincs időpont. Pedig szerintem rohadt drága.

Seriff,
A hely gyönyörű lehetett, de ugy ahogy neked is, nagyon elegem van a hóból!!! Kép Már látni sem bírom! Kép Szegény kis Hanna, szinte ki sem látszik. Kép
Nagyon sokat gondoltam rátok, főleg amikor szerda magasságában hallottam a híreket a rengeteg elzárt osztrák településről, lavinákról stb.
Jó hogy épségben hazaértetek. Kép

Roz,
Csak az idő miatt van a világvége hangulatom, de komolyan, amikor reggel kinéztem az ablakon... mintha az északisarkon ébredtem volna. Kép
TI hogy vagytok???

Pille,
Lenne egy csomó kérdésem, de megvárom amkior majd lesz egy kis időd és tudsz jönni.

KépKép
KépKép
nana09

Balim,
Ti már voltatok Gosztola Gyöngye panzióban??? Nekem nagy álmom az a hely.Kép Nagyon tetszik az eldugott, bent az erdőben hangulat, de mégis jól felszerelt, medencés hely. Gyönyörú helyen lehet!!! LILI én is pont javasolni akartam még.
Mi tavaly egyszerűen nem kaptunk helyet. Több héten, sőt hónapon keresztül probálkoztunk, de nem volt hely, ill. amikor végre lett volna a férjemnek nem volt jó. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Mrege, útlevél egy hét, max 2, nekünk úgy volt 5 nap, h dec. 22-én vittük el, és 27-én vagy 28-án jött meg. Szóval elég gyorsan, nem kell időpontot se kérni,meg semmi, csak mindhárman menjetek, mert egyikőtöknek el kell szaladnia a postára befizetni az 1500-ft-os csekket.
Neckermann-on keresztül utaztunk, hát...A Dobó krt-on van egy hurrányaralunk iroda, és ott. NAgyon kedvesek,meg minden, csak én kicsit többet vártam a Neckertől. Sztem ilyen kicsi babával pályaszállás az ideális, és jó ha többen mentek.
GYakorlatilag vasárnaptól keddig folyamatosan szakadt a hó, annyira h még a síbolond férjem sem használt ki minden pillanatot, szerdán szikrázó napsütés, amit látsz a képeken, csütörtökön reggel vmi eső-hó féle, akkor lementek kiszabadítani az autókat a fiúk, mert azok félúton voltak, onnan motoros szán vitt fel a szállóba (nem annyira romantikus,mintahogy hangzik, majd besz--tam HAnnával a kezemben szakadó hóban..),és 4-en 3óráig ásták a 4 autót, és úgy döntöttünk,ha másnap reggel is esik, jövünk haza, mert egyszerűen lehetetlen volt síelni. Félpanzió volt, a kaja szuper. Az odafelé utat nem annyira jól bírta Hanna, ill. ki kellett venni,különben ordított, és ült a hordozójában, ha kivettem okés, mire odaértünk a faluba,és a fiúk nekiálltak hóláncot szerelni, addigra aludt el, így a félútig tartó utat végigaludta. Hazafelé teljesen édes volt, a 8ból, majdnem 4órát aludt, és a többiben is jól elvolt, csak isznyatos időben jöttünk a 0-son....Ott meg, nem aludt túl jól, ez azt hiszem azért van,mert itthon külön szobában vagyunk és nem ébredünk fel az apró neszekre, ott meg rögtön kivettem az ágyból, nehogy felkiabáljon mindenkit. Nappal teljesen úgy csinált mindent,mint itthon, mikor aludt, akkor kimentem a szobából, bébifonnal, vagy odaadtam a barátnőmnek és csúsztam párat. Még vmi, kád nem volt, és én bolond, nem ragaszkodtam tavaly eléggé az 1m átmérőjű felfújható medencéhez, ami ilyenkor tökéletesen megfelelne a zuhanyfülkében, így a mosdókagylóban fürödtünk,mivel első nap a tusoló nem jött be.De végül is ezt élvezte azért.
Egyébként sajna az időjárás kiszámíthatatlan, bármelyik országban,mi ált ilyenkor megyünk, de most nem volt szép idő, máskor meg igen...
Mit csináltok Linzben?

Kép
seriff

Nana, hol nyílt H&M?Sztem nagyon édesek a trendi cuccaik is,nekünk alig volt rugdalózónk, nadrág-pólóban "jártunk/járunk".
Ott annyira nem tűnt veszélyesnek, hazafelé a 0-ás,viszont iszonyú volt,végig szakadó eső,leggyorsabban pörgő ablaktörlő....

Kép
seriff

Ser,Linzben állomásozik Peti legjobb barátja a Hídépítő úszódarujával,és őt látogatjuk meg.Alhatunk a hajón,mert csak 2-en lesznek ott a legénységből,és lesz üres kabin.Így a szállás ingyenes,és ezt kihasználjuk.KépKépSzeretnénk megnézni Salzburgot,meg a Chiemsee-t,a többit még kitaláljuk.Remélem jó lesz az idő,bár itt lehet csúsztatni időben a dolgot.KépA kolléganőmtől azt hallottam,h.ilyen pici gyerekkel érdemes éjszaka utazni,mert h. akkor ugyis alszik.Ti is este mentetek?Vagy reggel indultatok,csak este búcsúztál el tőlünk?
mrege

Pesten, az Árkádban. Óriási csalódás volt. Kép Pici és nagyon kicsi a választék, egyátalán nem olyan mint tőlünk "nyugatabbra".

Persze szerintem is nagyon édesek a trendi cuccaik, de azért túlzásba tudnak esni. Azért én nem hiszem hogy egy 1 hós baba, jól érzi magát a csupa zseb menő kis vászon térdgatyóba. Kép
Én is nagyon szerettem a nadrág+felső garniturákat és a rugis dolgon csupán azt értettem hogy az egy hónapos Botondomnak nem gondoltam ilyen, fent emlitett gatyókat venni, kis ingekkel. Kép Persze egy 5-6 hónapos már más. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Megnéztem ezt a Gosztola Gyöngyét!Nem csodálom,h.tele van!KépÉn is kedvet kaptam hozzá!Kép
mrege

mrega
nem lett jó hajam (szerintem )
nemszeretm lóg mideig a szemembe meg össze vissza és még összekötni sem tudom abszolut olyna rövid a fodrászom egyébként nagyon ügyi szertem itt van tölünk nem messze a mamám és anyukám is hozzá jár olyan 40 es csajszi de nagyon ügyessen dolgozik nikit is hozzá hordom

nana

egyenlőre nem tudom hogy vagyunk .....
t. variál sehogyan sem jó elmenni nem akar a gyerekek miatt vasárnap hol kipakolt hol meg vissza aztán csak itt maradt bár ma is meg y csajhoz nem tudom mit akar vagy hogy akarja percenként változik ...
ezzel készít ki pénteken adtam neki egy lökést és az összes cucát bezsákoltam kihordtam kocsiba de csak vissza hozta őket nem tudom meddig akar még játszani .. de már nagyon elgem van
teljessen kikészít
igaz én is szeretném ha maradna de csak ugy ha nincs 3.személy és eljárkálás ...
em lehet vele beszélni nem hallgat meg és nem öszinte kitér a válaszok elöl ...

Kép

Kép

Kép
roz23

jaj nem is irtam a barátnőm ma megszült Kép 3/4 6 kor 56 cm és 4300 gr Levente Kép nincs hely igy egynelőre nem tudodtt baba.mama szobába menni

Kép

Kép

Kép
roz23

Sziasztok.

Pille: irigyellek a baba-mama szoba miatt. Én 2 napot voltam ott Janikára várva de a gyerekorvos nem adta le rooming-inbe. Kép Pedig onnan sokkal tapasztaltabban és összeszokottabban jöttünk volna haza. Sebaj igy is megoldottuk ügyes pici fiammal.Kép

Ja amúgy szülés után amig varrt a doki meg rendbeszedett addig ott volt Janika velünk de a megfigyelőben (ami nekem nem 2 óra volt hanem 3és fél) nem kaptam meg. Kép

Nana: engem is kiakaszt ez az idő, már lehetne tavasz úgy fújt éjjel a szél hogy azt hittem eviszi a házat. Na meg ez a hóesés, a kutyának se hiányzik már... Kép

Seriff: nagyon szép helyen voltál, én imádom Ausztriát, hihetetlenül szép tájak vannak ott. Kép
Mondjuk a tél meg a sielés engem sem vonz annyira de azért ha lehetne elmennék egy ilyen útra. Kép

Tényleg útlevelet nekünk is kell majd csináltatni Janikának.Kép

Köszönjük az érdeklődést, mi jól vagyunk. A nappalok kicsit nem is kicsit hanem nagyon kuszák de éjjel pici fiu tartja magát az 1 óra körüli és a félöt körüli ébredéshez, úgyhogy viszonylag ki tudom pihenni magam csak a hajnali fél 5-ös keléskor guvad ki a szemem. Kép

Most evett 8 körül, és 9 óta alszik az apjával, annyira édesek. Kép

Ma kapta meg az első Konakiont és Vigantolt nagyon ügyesen behamizta a kiskanálról, pedig azt hittem lesz cirkusz vele. Kép

Ja amúgy tegnap kiégett a mosógépünk jó hogy nem gyulladt ki a ház akkora füst ömlött a mosógépből, abból a részből ahol a víz meg a ruha van hogy halálra rémültem. A biztosítékot kellett lekapcsolnunk mert nem mertünk az áram miatt hozzányulni. Kép
Ez is jokor jött nagyon mikor annyi a mosnivaló... Kép
Valószínűleg kapunk ma egy használtat legalábbis remélem.

Na megyek vasalgatok majd jövök még. Kép

KépKép
erszényes

Mrege,
velem is ott volt Lili a két órás megfigyelés alatt, egy kis lámpa alatt, mint egy naposcsibeKép
Lilinek egy hét alatt megküldték az útlevelét, de szerintem minél előbb csináltassatok, mert nyár előtt már lehet, hogy hosszabb. Két évre kapja, 1500 Ft, és mind a két szülőnek jelen kell lennie.

Lili,
igaz nem hegyek, de Balatonkenesén a mi céges üdülőnk nagyon szuper, van szauna, medence, masszázs, szoli, bowling, háromszori kajcsi, babának teljes felszerelés, ágy, kád, etetőszék..., parton vizibicikli, csónak..., minigolf, tenisz, csak a szoliért meg a bowlingért kell külön fizetni, de az is elég jelképes, ha esetleg érdekel, próbálok intézni helyet, bár főszezonban elég nehéz. Mi remélem megyünk augusztus utolsó hetében.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Mrege, külföld kizárva.
birolili

Roz,
Gratulálok a barátnődnek. Kép

Tényleg ilyenkor mi van ha nincs hely a baba-mama szobában, sima szobába raknak baba nélkül és kész????????
Én ezt nem hagyom! Jogom van a babával lenni vagy nem???????????????????????????????

KépKép
KépKép
nana09

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?