A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Sziasztok lányok!
Sajna a buli óta nem keveredtem gép elé.
Rokica!
Köszönjük a meghívást,nagyon jól éreztem magam.Andris is jól kifáradt és szokásától eltérően hatalmasat aludt.
A képek isteniek,kár hogy már most nem emlékszem a nevekre Kép
Igyekszem gyakrabban jönni és írni.
Jó éjt!
Flocika és a ma 7 hónapos Andris

Kép
flocika

hali!

Köszi csajszik, hogy hiányoztunk.
Remélem azért a narancslés-diós- tejszínes tortából ettetek. Ivi díszítette. Nagyon szeret alkotni.
Hiányzik, hogy nem lehettünk ottKépKép

Ma képzeljétek 9-en voltunk ebédnél csináltam egy hatalmas fazék marhagulyást meg egy valyling mákosgubát, sikere volt.

Aztán du a sógornőmmel elszabadultunk az Auchanba és nagyon aranyos rózsaszín virágos kisnadrágot meg egy rózsaszín felsőt vettem Kincsinek. Tündére lesz benne a csajszi.
Aztán már a fiúk telefonáltak utánunk, hogy nem kell e még egy autó, hogy hazahozzuk a cumót, több, mint 3 órát tekeregtünk.

Most este meg elmentek koncertre a féjem meg a fia, így teljes a nőuralom itthon.

A srácokkal nem tudok betelni a képeken, hihetetlen, hogy már mennyi mindent tudnak.
Ma néztem egy képet Kincsiről ami nem sokkal a hazajövetel után készült és elfogott a vágy egy pici vacak után.
Haláli tud lenni: valamn elkezdünk hangosan nevetni, akkor ő is nagy hangon csatlakozik hozzánk. Úgy csinál, mint ha értené a nevetés tárgyát, zabálnivaló.

Kisnyúl édes az úszodábanKép
Mi is terveztük, hogy visszük Kincsit, remélem sikerül.Azt hiszem a Camponánál lévőt kéne megcéloznom.

Duda, te kérdezted mire vállalkoztunk. Már 4. éve működik a cég, egy osztrák cég termékeit forgalmazzuk/szerszámok/ tudom nőies témaKép

No megyek ruhát hajtogatni meg virágot locsolni.

Kriszta

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Feladom Kép

Apa még csak most indult vissza Kispestről, addig én már nem bírok itt ülni, úgyhogy sajna kénytelenek vagytok holnapig várni Kép

Jó éjt!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Thomasanne!
Apa azt mondta, hogy igazán nincs mit, ilyen csinos kismamának örömmel segítettKép!

Nyúlné!
Kisnyuszi nagyon édes az uszibanKép Biztos klassz lehetett! Ott hány fokos a víz?

Sis!
Én meg azt gondoltam, Apának egy kis baromfihusira fájt a foga (mit nekünk madárinfluenzaKép) de a helyi piacon nem talált kedvére valót,így úgy gondolta: "Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni....KépKépKép)

Ja, és többek között tegnap az is lemaradt, hogy én is nagyon jó fejnek tartalak (így élőben isKép)

Benianyu!
Azért Danigombóc is jól műveli ezt a zsiráflakmározástKép Lehet, hogy titokban összebeszéltek Rékával?

Ayse!
A Megasztár alatt DIREKTE nincs bekapcsolva Nálatok a computerKépKépKép???

Na én is elteszem inkább magam holnapra.
Jó éjt Mindenkinek!
C.

KépKép
cinka

ma voltunk a h und m-be, és megvettem eszti első farmer gatyójátKép imádom benne, nem bírtam ki, hogy ne adjam rögtön rá. és kapott egy kis kendőcskét is:
Kép
Kép

HavtundeKép én nem bánnám, ha Zita és Eszti összehaverkodnának! tanulhatnánk tőletek..Kép

KépKép
KépKép
and

Róki!Kép

Örülök, hogy Gergő ilyen hűséges típus. Kép Remélem, Zsuzsának is ez a zsánere.Kép
DavidKép Nagyon kedves, köszönöm a bókot, jól esik, mikor úgyis vízilónak érzem magam.Kép
Ja és adj hozzá még egyet, mhárom tipegő volt: Gergő Noel és Bazsi.

Kisnyúl cuki a vízben, meg az apró szundizó baba is. Gergő anno ugyanígy szopta az ujját úszás közben, nem is nagyon lehetett emiatt a víz alá meríteni.

Barbi!Kép

Noel tündéri!Kép

Benianyu!Kép

Mi békacombbal és szitakötő szárnnyal kezdtük a hozzátápit.KépKépKépKép

AyseKép

4 tojás fehérjét felverni, belekeverni a sárgáját, 1-2 evőkanál cukrot,10 dkg olvasztott vajat, 15 dkg darált mogyorót, 10 dkg reszelt vagy olvasztott csokit, fél kiskanál szódabikarbónát, sütőpapírral bélelt formában kisütni.

Cleo, te csináltad a tésztasalit? Légyszi írd le a receptjét, mert nemcsak nekem, hanem Gergőnek is nagyon ízlett!

Bubus úgy látom, még nem kötelezte el magát, barátkozott Rékával, Lilivel és egy perc erejéig Kincsővel.
Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Cinka Kép!
Így, ahogy mondod!
Olyan drámai volt a vége, hogy levezető gyakorlatnak még ideültem egy kicsit, nem tudok egyből elaludni (na meg le akartam csekkolni, hogy Sisék Apája hazaért-e már a piacról Kép).
Kár, hogy a talin nem tudtunk többet beszélgetni, majd legközelebb!

Ancsi Kép!
Boldog félévfordulót Melinek!

Sis Kép!
Én elfogadnám azt a hájcit!

Fejfájás-ügyben köszönöm az együttérzést. Sajnos én is hallottam, hogy jövő hétre is telet ígér a rádió. Ettől függetlenül 8 éves korom óta fejfájós vagyok és a tavasz elég kemény szokott lenni, mert a melegfrontot nem bírom főként. Bár, ahogy öregszem, már a hidegfrontban sem bízhat az ember. Mindenesetre a terhesség alatt és most a szoptatás alatt is 1-2 esetet kivéve elkerültek a fejfájások. De ez most olyan durva, hogy úgy érzem, mégiscsak a tavasz jöhet. Ráadásul egyedül voltam itthon egész nap, mert a férjem anyósommal Törökszentmiklósra ment ügyeket intézni.

Benianyu Kép!
Ez a forgó!
Babakocsi fogantyú Kép
A hozzátápi szerintem megfelelő, mert tuti, hogy gluténmentes. Kép

Prüntyi Kép!
Szupi ez a ketyere! Lilivel mi is dizni hercegnőkben nyomulunk. Egyik nap betette fogsornak a hasábburgonyát és azt mondta: Most én vagyok Hamupipőke!
(azért a rendes Grimm-változatot is gyakran olvassuk).

Tünde Kép!
Tényleg szenzációsak Zita hanghatásai!

Ma Andris az ölemben ülve rámnézett és gyöngyözve kacagott! Nem csikiztem, nem énekeltem, semmi extra nem volt, csak így örült! Annyira megható!

Na szurkoljatok, hogy reggelre elmúljon a fejfájásom (sajna ilyenkor még a másik oldalon is képes elidőzni 2-3 napig).

Azt hiszem, ma én leszek az UTOLSÓÓÓ!

Ayse

ayse

Ahapersze.
Biztos hagyom Kép

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

And Kép!
Nagyon édes Eszti!

Cleo Kép!
Majácskának jobbulást kívánunk! Mi baja lett?

Ayse

ayse

Most ért haza apa.
Nem a piacról, sőt, nem is Kispestről. Kép
Békásmegyerre kellett hazavinni azt a barátunkat, aki úgy egyébként Kispesten lakik.
Mámamá nem hasad tovább, úgyhogy L.
Pusztok

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Most mondja, hogy Káposztásmegyer KépKép

Na páh

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Na ne izzéj már Sis Kép!

(a lányommal ellentétben én utolsó szeretek lenni)

ayse

De azért az első is hadd legyek én!

( hú agyamra ment a fejfájás, lépek is, cső!)

ayse

Jó éjt mindenkinek!
ÉN lettem az utolsó! Be-be-be-be-beKép

Színházban voltunk, a Katonában néztük meg a Koccanás-t.
Szuper jó volt, persze nem egy szépirodalmi alkotás, de nekem nagyon tetszettKép
Anyukám fektette le a fiúkat, de nem volt semmi extra.

Leon azt az új szokást vette fel, hogy nem hajlandó a pótlást cumisüvegből meginni, sőt, semmit se hajlandó inni belőle. De ha besűrítem a tápit pépnek, kanállal szépen megeszi!
Mi lehet ez? Valakinél volt már hasonló?
Lehet, hogy a fogzás miatt utasítja el a cumit, fáj az ínye?
És mit csináljak vele, egyszerűen ne is próbáljam egy darabig a cumit?
Plííííz segítsen valaki!!!!

Nyúlné!
Úgy látom ez ma egy úszós nap volt!Kép
Lehet kérdezni az usziról részleteket?
Hova jártok, mennyibe kerül, milyen az uszoda, öltöző?

Benianyu!
Mi is köszönjük Daninak, hogy kölcsönadta a zsiráfját Leonnak, neki is nagyon bejöttKép
Hol lehet ilyen zsiráfot venni?

Ayse!
Fejfájás remélem reggelre elmúlik, én szorítok!Kép

And!
Eszti nagyon vagesz az új farmerjábanKép

Na én is elteszem magam, mert reggel bajok lesznek a felkeléssel.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jó reggelt!

Éééééééééééén vagyok az elsőőőőőőőőőőőőőőő! KépKép

Annyira azért nem örülök neki. Kép
Máté megint fél négykor kelt, aztán kb fél órája egy hatalmas rotyival kezdte a napot. Most énekel a kiságyban a saját lábának.

Na, majd jövök, pusztok!

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt! Kép Kép Kép

Nyúlné,
Lehet, hogy a langyos víztől, akkor imádlak Kép, vagy mástól (?), de Dani rég aludt ilyen jól. 5:20-kor szopizott egyet félálomban és még most is alszik! Kép

And,
Eszti nagyon nagyon édes! Csini a farmerja is, de az alsó képen egyszerűen gyönyörű! Kép Micsoda kék szemek!!!

Cinka, Zsóf
Kép

Ayse,
Tényleg gluténmentes. Kép Egy kis pvc meg belefér. Kép
Hajrá, hogy elmúljon a fejfájás! Meg persze, hogy megjöjjön a tavasz!
Csak nehogy kimaradjon és rögtön 20 fok legyen! Bár én imádom a meleget, lehet akárhány fok, de a tavasz olyan szép! Kép

Barbi,
Dani sem volt hajlandó legutóbb elfogadni a lefejt tejet cumisüvegből. Kép Azóta nem próbáltuk, mindig siettem haza friss, meleg cicivel. Nálunk még nincs tápi, nem is tudom, hogy mi lenne? Bár, a múltkor elaludt éhesen, de ahogy megjöttünk felébredt és rávetette magát a cicire, kb. úgy mint a zsiráfra. Kép
Nem tudom, hogy hol lehet ilyen zsiráfot kapni. A sógornőm vettem még Beninek, kb. 4 éve. Megkérdezem majd, de lehet, hogy már nem emlékszik, meg az sem biztos, hogy lehet még ilyet kapni.
Színház Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sis,
3 perccel megelőztél, de én hosszabbat írtam. Kép Különben én lettem volna az első! Kép

benianyu

Benianyu,
Kép
Ha belegondolunk, a rágógumi sem más, mint ízstimulált műanyag Kép Éljenek a bólogató zsiráfok Kép

Na nyüszög, megyek, hátha még egy kicsit alszunk.

Sis

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Jó reggelt!Kép

Szerencsére Lívi csak 7-kor kelt, meg most apa alszik mellette a nagyágyon mert a kiscsaj nagyokat ásított persze aludni nem tudKépKépKép

Tegnap este párommal elmentünk moziba a Gagyi mami 2-re, hát jól szétröhögtem magam rajtaKép

Anyósom vállalta be Lívit megintKép

Tök jó, mert ált. 2 hetente megyün és Lívi meg ebbe nő bele, hogy akkor nagyi vigyáz rá délután 5-este 10-igKép

Nincs is gond vele szerencsére, úgyanúgy vislekedik mintha mi lennénk veleKép

Nyúlné!Kép

Nagyon szupik az uszis képek!!!!Kép

Benianyu!Kép

Danibaba nagyon édes ahogy rágcsálja a zsiráfjátKép
Egyébként ő is szép kis dundi, néztemKép
Én imádom Lívi kis hurkáit meg pocijátKép
Gondolom Te is DanikáétKépKépKép

Ma megyek el Kuhával csavarogni, most apák vigyáznak a babákraKépKépKép

Sziasztok

Mea
mea

Mea,
Igen, Dani is rendesen hurkás. Imádom gyúrni meg puszilgatni a hurkáit. Kép
Jó csavargást Kuhával!

Mi ma ebádre megyünk az Anyuékhoz, aztán délután odajön Anyu két unokatesója, meg egy másodunokatesóm, akit száz éve már nem láttam. Bezsebelem majd a sok sok dícséretet, hadd hízzon a májam. Kép

benianyu

Jó reggelt lányok!

Katasztrófális esténk volt! Tüncsi óránként kelt és 5 kor végleg feléledt. Este vacsira almát adtam egy pici darált keksszel, hogy laktatóbb legyen (szigorúan babakeksz) és még szopizott elalvás előtt. Reggelre bogyókat produkált, lehet, hogy a keksztől fájhatott a hasa? De akkor mi lesz majd a szilárd kajákkal, később?

Most jól elvan, de én hulla vagyok! Kép

Manka,
igen az újfajta, két táblás, én 1 éves koráig bizti alá rakom.

And, Eszti nagyon csini! Kép Mi is voltunk, de akkora dugó volt meg mérethiány, amit kénéztem abból, hogy csak két sapit vettem neki.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi Kép!
Éjszaka Kép
Az almáról megoszlanak a nézetek. Egyesek szerint fog (úgy tűnik, ez a helyzet Tüncsinél), mások szerint, viszont rendezi a székletet. A babakeksz miből van?

Barbi Kép!
Színház Kép
Hallottam már olyat, hogy nem volt hajlandó a baba szopni, mert fájt a fogínye. Nyíilván nincs különbség e tekintetben cumi és cici között. Az jó, hogy kanállal megeszi. Van már foga?

Kuha Kép, MeaKép!
Jó cincogást!

Benianyu Kép!
Jó étvágyat az ebédhez!

Hadijelentés: Nagykovácsiban a helyzet változatlan, Andris átaludta az éjszakát. Asszem ezt már nem is kell írnom. A fejem éjszaka hagyott aludni, reggelre viszont újra kezdte. De most, hogy olvastam az üziket, már jobb!!!

Ayse

ayse

Sziasztok!

Zsuzsa baba beteg. Kép Gégegyulladása van. Már tegnap köhigcsélt, de azt hittem, csak a száraz levegő teszi. Hát ma reggelre nagyon-nagyon csúnyán elkezdett köhögni, azt hittem, kruppos, úgyhogy felhívtam az ügyeletet a Bethesdában, ott meghallgatták telefonon keresztül, és azt mondták, lehet hogy kezdődő krupp, biztos ami ziher, vigyem be háromnegyed nyolcra, akkor még nincsenek sokan. Ott is voltunk már fél előtt. Egy kicsit vártunk amíg megérkezett a reggeli orvos, de ő nagyon aranyos volt, ahogy meghallotta, hogy Davidhez angolul beszélek, átváltott angolra, hogy David is értse, mi a baj.

Szóval gégegyulladás, nem krupp, nem kell vele semmit se csinálni, csak hideg párát csinálni neki (ahogy nyit a bolt, megyek párásítót venni), és ha esetleg felmegy a láza, azt csillapítani. Ha köhögésrohama és ilyen zajos légzése lenne, arra felírt egy szteroidos kúpot, és azt mondta, ha az sem csillapítja félórán belül, akkor kell vele újra bemenni a kórházba.

Zsuzsa baba amúgy jól van, a hangulata tök normális, sőt egész jó. Csak csúnyán köhög közben és olyan rekedten gőgicsél. Kép

Remélem ha ez már lappangott benne a talin, senki nem kapta el tőlünk...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

na tegnap jól nem olvastam visszaKép!
fürdés otthon:
Kisnyuszi nem csak hogy tovább,de ébredés nélkül(egyszer 4-5körül)alszik és elötte se balhézik az öltözésnél,pelenkázásnál,türcsizésnél,etetésnél,altatásnál!most vígan és dalolva mennek a dolgok!Kép
apa belefagy a kádba,de ő is jobban horkol,mint valahaKép!

babauszi:
www.babuszás.net
12.kerben van,nagyon családias a hangulat,kis csoportok,kedves emberek.
víz.kb.32,33fok,nagyon kellemes!van kis szauna is
babamelegedőnek!többit a netről .....

Sildike,
nagyon ari vagy,minden oké volt leszámítva a kis depit,de apa is otthon volt szabin és inkább vele voltam!
Barbi,
köszönjük szépen,lehet csatlakozunk,ha nem jut eszembe addig,hogy mit kell csinálnom keddenKép!
Cleo,
szomorúan hallom,hogy Majácska betegKép,jobbulást neki!Kisnyúl is nagyon izgul érte!Kép
Thomasanne,
integetünk mi isKép!!!!SZIASZTOK!!!!!
BKriszta,
remélem nagylány jól van,kár hogy így sikerült nektekKép
a segítség meg természetes!
And,KépKépKép
Eszti lány és a szerkó......Kép
Benianyu,
bármitől is van,örülök!

TALI:mostanra azért úgy sajnálom,hogy csak néhány mamival csevegtem a talin,pedig úgy készültem!
Mankával is hogy készültünkKép,Meára már nagyon kiváncsi voltam és még sorolhatnám,hisz rengetegen voltunk....
na mindegy,majd talán legközelebb!Kép

JUJJ,de beborult,itt vihar lesz,mentem.....
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Ayse, almát eddig is evett és nem volt baja tőle, a keksz pedig a milupa biskotti-ja

Kép

Kép
prüntyi

Rokica Kép!
Gyorsan gyógyuljon meg Zsuzsababa!

Nyúlné Kép!
A XII. kerületben melyik utcában?

Prüntyi Kép!
Gondolom, hogy nem volt baja az almától. A bogyós kaki viszont szerintem székrekedésféle. Valami olyat kellene vele etetni/itatni, ami lazítja a székletet.

Ayse

ayse

Prüntyi Kép!
Megnéztem a Milupa oldalán, a Biskotti tartalmaz glutént. Szerintem várjatok vele még egy kicsit.

Ayse

ayse

aóta volt még egy kaki, az már normális volt, a glutén miért probléma?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!
And!
Eszti olyan édes az új nacijában, és a kockás kendőcske is nagyon tutiKépKépKép!

Ayse!
Én is nagyon sajnálom, hogy nem tudtunk többet dumcsizni a talin, pedig hogy Nyúlnét idézzem, én is "úgy rákészültem"Kép!
HadijelentésKépKép!

Barbi!
SzínházKép
Cumisüvegelutasításban sajnos nem tudok segíteni, de szerintem sincs gond, ha kanállal megeszi, elvégre már 1/2 éve nagyfiúKép!
Zsiráf: Rékának Tigex-es van, s mi ezt a Megatoys-ban vettük tavaly decemberben.

Sis, Benianyu!
Reggeli versengésetekKépKép Hát hiába, ez a Forma-1 tudatalatt is hat az emberre.
Sis, azért még jó, hogy Apa éjfél előtt befutottKépKép!

Mea!
MoziKép
Jó csavargást Kuhával!

Prüntyi!
ÉjszakátokKép
Én úgy tudom, (s Rékánál ezt tapasztaltam is) hogy a reszelt alma "funkcionálisan" alkalmazkodik a szerepéhez. Tehát, ha hasmenése van a babának, akkor hasfogó, ha pedig székrekedése, akkor hashajtó. Ha az utóbbit szeretnénk elérni, akkor érdemes az almát előre lereszelni, és egy nagyon picit meglangyosítani. Nem mikroban, hanem mondjuk gőz fölött, vagy én pl. a radiátorra szoktam tenni.

Cleo, Rókica!
Szegény PicilányokKépKépKép
DRUKK DRUKK Nekik, hogy mihamarabb meggyógyuljanak!

Mindenkinek jó étvágyat az ebédhez!
C.

KépKép
cinka

Cinka, köszi, én is így tudtam az alma hatását, de akkor mi a fenét adjak este, hogy laktató legyen, de ne bántsa a hasát, de legalább 3-4 órát aludjon? Az almától önmagában éhesebb lesz.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

AyseKép(te mindig mosolyogsz?Kép)
Hóvirág utcában,de a www.babauszas.net-en mindent megtalálsz!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok!

Itt hó van és hófúvás! Kép Kép Kép Néha egy kis napsütéssel!

And, Kép
köszi, amit írtál, de nem értem, mit tanulhatnátok tőlünk. Zita, bár nem olvasta a nagykönyvet, aszerint csinál szinte mindent.
Eszti nagyon édes a farmercuccban, és nagyon szééép!!!

Rokica, Kép
szegény Zsuzsababa, mielőbbi gyógyulást neki!

Prüntyi, Kép
éjszaka Kép ha bogyósat kakil, akkor adjál neki inni, ez annak a jele. Bocs, ha netán kap.
Tejpépet nem próbáltál? Az elég laktató.

Benianyu, Kép
nálunk a kutyaevés megy ezerrel. Kép

Sis, Kép
arra, amit írtál, nem történik semmi. Kép És így olyan bénán néz ki a monitor!!!! KépKépKépKépKépKépKép

Barbi, Kép
színház! Kép

Ayse, Kép
na igen, utolsókból lesznek az elsők!
Én örülök, hogy még 1x se voltam első, mert ez azt is jelenti, hogy az én csajom alszik. Kép
Vendég

KépKépKépKépKép

jaj,csajok!annyira huligán Kisnyulam van.....kikészülök tőle,annyira édes!KépKépKép

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok,
futkosunk, mint a mérgezett egér, úgyhogy csak gyorsan:

Róki,
mielőbbi gyógyulást Zsuzsának!

Tünde,
be van kapcsolva a numerikus billentyűzet? Anélkül nem megy.

Sisotris&Máté

Kép
sisotris

Muszáj leírnom, olyan édesek! Kép Dani fekszik hason a franciágy közepén, Beni pedig hosszában tologat két autó oda-vissza, Dani meg úgy figyeli, mint egy teniszmeccset, ide-oda jár a feje és vigyorog. Kép

Rokica,
Mi is jobbulást kívánunk Zsuzsának!

Nyúlné,
Kisnyúl ágyevése überel minden állatevést! Kép

Mentem vissza játszani: Kép

benianyu

Sis,
bevan.

Kisnyúl élesíti nyúlfogait. Kép
Vendég

Zita és a frizbi:
KépKépKépKépKépKép
Amikor a fején, azt én tettem oda. Kép
Vendég

Tünde!

Zita nagyon édes a frizbi-vel! Kép

És most nézem a kiságyban a rácsvédőt (azaz fejvédőt), asszem nekem is be kéne így fűzni a rácsok közé, talán Gergő nem bontaná le egyfolytában.

Na megyek, lassan jön Mea, aztán irány Bp. , és cincogunk egy kicsit Kép

Kép
kuha

Szia Tünde,
tejfehérje érzékeny! és minden tejpép tejalapú, ez a HA-s pedig csak abban a hígitásban adható, mint ahogy elő van írva, így az cumisüvegből kéne adjam, és azért meg hiszti van...mert az nem cici.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Nyúlné Kép!
Köszi! Ez közel van anyósomékhoz, lehet, hogy kipróbáljuk, mert a képek nagyon meggyőzőek voltak!

Prüntyi Kép!
Legjobb tudomásom szerint glutén van a gabonafélékben (búza, rozs, liszt, árpa). Asszem nem okozója a lisztérzékenységnek, mert az genetikusan adott, de a minél későbbi adása késleltetheti, enyhítheti a tüneteket. Ilyen módon nem valószínű, hogy közvetlen összefüggés lenne Tündike mai éjszakája és a babapiskóta között, de nem árt az óvatosság.

Ha azt is hozzávsszük, hogy a tehéntejet és az ezekből készült termékeket sem ajánlják egyéves kor alatt, a cukrot, olajos magvakat, mézet sem, akkor nem sokminden marad: gyümölcs (pirosbogyósok másfél éves kor előtt nem), zöldség, hús. Viszont azt is mondják, hogy a baba legfőbb tápláléka ebben a korban az anyatej/tápszer, és akkor ez így rendben is van.

Ezt Lilivel kőkeményen betartottam, mert a családunkban rengetegen allergiások. És a tehéntejallergiája így is kijött.

Remélem nem zúdítottam ezzel ellenvélemény-lavinát a fejemre, bár állok elébe.

Ayse

ayse

Zitácska a második képen mintha azt mondaná: Tükröm, tükröm, mond meg nékem, ki a legszebb a vidéken?
Naná, hogy ő!!!

ayse

Ayse!

Figyu, most, hogy Prüntyi mondja, én is akartam már kérdezni, hogy csinálja-e még rajtam kívül azt, hogy én kb. 1 hete (nem minden nap), de a tízórai gyümölcsébe teszek Gergőnek kekszet.
Nem kimondottan babakeksz, hanem lehet kapni a háztartási keksznek a darált fajtáját. Na, abból teszek bele.
Ma pl. megevett Gergő tízóraira 3!!!!! almát, úgy, hogy megpároltam, turmixoltam, majd belekevertem kb. 3 teáskanálnyit ebből a darából.
És mind benyomta. Szerinted, ha valami nem lenne okés, akkor az már kiderült volna? Vagy egy kicsit később?
Szerintem nem fogja meg, mert eddig is keményebbet kakilt, és ez nem változott, nem is látom, hogy nehezebben kakilna stb.

Kép
kuha

Prüntyi!
Nálunk sem müködött a cumisüveg. Próbáld meg csörös pohárból.Esetleg műanyag pohárból.
Bár a cicire ez sem hasonlít Kép

Rokica!
Jobbulást Zsuzsinak!!
Nekünk Airwolf párásítós légtisztítónk van.Van jó honlapjuk nézd meg.

Kép
flocika

Kuha!
A háztartási keksz csak felesleges kalória.Akkor már vmilyen gabonapehely legyen benne.
Szerintem Kép

Kép
flocika

Dóri Kép!
Mért nem jöttetek?

Ayse

ayse

Prüntyi nehari közben már elhúztam a gép mellőlKép!
Szerintem esetleg próbáld meg a főtt krumplit/répát, az is elég laktató.
1 éves kor alatt még nagyon sok minden a "tiltott listán" van, így ahogy Ayse is írta nem sok minden marad.

Babucik édesekKépKép

Bocsi, de mennem kell azért a fejleményeket majd írd le!
C.

KépKép
cinka

Ayse, Tüncsi fő tápláléka még az anyatej, egyedül délben kap ebédre "főtt kaját" de, és/ du kap néha gyümölcsöt cici előtt, nem nagy mennyiséget.

Flocika,jó ötlet kipróbálom! szerintetek, ez a HA-s tápszer töményebb/laktatóbb, mint az anyatej? ha pl 100ml-t adok neki még az esti szopi előtt az használ valamit?

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi, Kép
ajjjaj, tejfehérje érzékenység. Kép Mint nálunk. Kép

Basszus, Zita olyan hülye hangon visít, hogy hallgatni is szörnyű. Ezt eddig nem csinálta. Kép

Tényleg, Sis, Apa nem szokott azzal poénkodni, hogy neki egy igazi háziSárkánya van? Kép

Ayse, Kuha, Kép
köszi a bókot Zita nevében!

Kuha, Kép
asszem sima kekszet én se adnék még.
A védőnőnk szerint a kenyér héjában nincs glutén. ???????
Vendég

Prüntyi, én nem tudom, mert nekünk a doki még nem írt fel. de majd áruld el a titkot!
A héten megyünk oltásra, remélem már ehetünk mást is a tápin kívül. Tegnap este 280ml tápi csúszott le.
Vendég

Nagyinál lavórban fürdés volt.
Vaku nélkül ilyen jó volt, jól látszódnak a Yoda mester fülek. Kép
KépKép
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?