A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Conti
Akkor most már végképp össze vagyok keveredve, nem tudom hogy hol hogyan nézik ezt a fránya vércukit. A védõnöm azt mondta hogy amíg 10 alatti az érték addig nem kell parázni. De kérdem én mi van akkor ha a keddi bentlét után kitalálják hogy nekem is inzulin kell mondjuk egy 7,2 vagy 7,5-ös értéknél. Fõleg hogy a Margitban fanatistán nézik a cukrot. A nõgyogyim meg azt mondta hogy ez nem árt a babának ne aggódjak. Csak tudja hogy mit beszél. És ha én nem egyezem bele az inzulinba????

Kata007
Örülök hogy még vissza-vissza nézel hozzánk. Üres lenne nélküled a "szoba". De tényleg. Annak is nagyon örülök hogy jól vagytok, és hogy Dóri baba jó kislány. Neked a császár után már minden okés?

Forti (32+3)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lányok!

Itt is végre meleg van, de ez a német napsütés aligha hasonlítható egy igazi otthoni kánikula-naphoz... Ja, nem írtam a múltkor, hogy jól belecsóztam a múltkor, ha nem is igazi paprikából.Kép
Ami nem túl jó hír, hogy valahogy nagyon magam alatt vagyok. Teljesen lelki eredetü a dolog, lehet, hogy a túlérzékeny kismama-lelkiállapot párosul az általában is óriási honvágyammal, de ma szinte egész nap bögtem. Lehet, hogy ez borzasztóan hülyén hangzik, mégis olyan gondolatok járnak a fejemben, hogy esetleg otthon kéne maradnom a szülésig és oda bejelenteni a babát. (Megjegyzem, már a tb-met is felmondtam.) Ez azért hülyeség, mert amúgy is a férjemmel szeretnék élni. Pár évet még tényleg itt akarunk tölteni, akkor pedig a kicsinek egyelöre tényleg itt lenne a helye papíron is. Pláne, hogy amúgy rengeteg pénztöl is elesnénk. Hogy miért bizonytalanodtam mégis el? Nos: itt jön képbe a labilis lelkiállapotom. Ma reggel olyan félelem ébredt bennem, hogyha esetleg valamikor megromlana a kapcsolatunk, akkor a párom biztos nem akarna velünk MO-ra költözni és még azt is megtiltHATná, hogy a picilány velem jöjjön... Akkor pedig én egész életemre Németországhoz lennék láncolva. Na, most az a helyzet, hogy elöjele sincsKép, hogy valami nem stimmelne köztünk és nagyon durvának tartom az ezirányú gondolataimat. (Mostanra már úgy kibögtem magam, hogy viszonylag objektíven tudok írni róluk.) Nem értem, hogy honnan jönnek, de a férjem sem tudott igazán megnyugtatni, hisz ö sem lát a jövöbe... Az viszont megnyugtatott, hogy a logikusnak nem éppen mondható döntésemet is elfogadja, bár azáltal sokkal nehezebb lenne sokminden. Nagyon aranyos volt, föleg, hogy tudom, mennyire nem bírja elviselni, ha bögök, mert (máskor) nem tudja uralni az ilyen helyzeteket...
A kérdésem, hogy mennyire nevezhetök normálisnak az ilyen ész- és oknélküli kiborulások? Elöfordult már veletek is hasonló mióta babát vártok? Én rendesen kiakadtam a saját gondolataimtól, hihetetlenKép, hogy ilyenek járnak a fejemben, ahelyett, hogy örülnék az élet legnagyobb csodájának! Ezt is megbeszéltük a férjemmel, szerinte még mindig az utóbbi két év stresszét nyelem és már rám fér újra egy igazi, teljes nyár OTTHON. Ezt én is így látom, csak sajnos nincs túl sok idöm, a harmincadik hét után már nem szívesen utazgatnék...

Kata!
Mindig úgy örülök, ha látom, hogy írtál, nagyon helyes kislány Dóri, az ö képeit meg tudtam nézni! A többi topicot nem-igen látogatom, bár azt hittem lesz majd idöm a vizsgák után, de itt is alig tudok lépést tartani, úgyhogy csak azt tudom rólatok amit ide leírtál. Szóval mégegyszer óriási gratula, és úgy, de úgy irigyellek benneteket! Kívánom, hogy minden olyan jól menjen tovább, ahogy eddig is!KépKépKép

Forti!KépKépKép
Meglesz a gyümölcse ennek a hosszú nélkülözésnek, gondolj bele, milyen sokan nem jutnak vízpartra a munkájuk miatt és mégis csak egy normál havi fizetés a "jutalmuk"! Na, Nálad ez nem így lesz!!! Pusszantalak és nagyon büszke vagyok Rád!

Csics!
Csatlakoznom kell az elöttem írókhoz, kérlek ígérd meg, hogy nagyon óvatos leszel és persze azonnal számolj be nekünk a megnyugtató hírekröl, ha visszaérsz az orvostól! Szóval nagyon figyelj oda és inkább a hosszan fekvö lányokról végy példát, látod, Forti is kitart. Egy ilyen vérzés nem feltétlenül fenyegetö elöjel, de nem is jó, az biztos. Tudom, tudom, ezt már a többiek is megírták, de tudod, én sem hagyhatom szó nélkül, hisz kismamából vagyok...Kép

Sasha!Kép
Ugye minden rendben a Balcsin? Várjuk, hogy jelentkezz a kiruccanás után és egyben megnyugtass minket, hogy OK...

Zsuzsi!KépKépKép
BMary!KépKépKép
Üdvözlet a friss kismamáknál, minden jót a köztünk töltött hetekre-hónapokra!!!

Csipkebogyó
20+3
csipkebogyó

Sasha!
nagyon édi vagy, hogy hiányoltál! Kép Olyan jót nyaraltam! 1 egész hétig süttettem magunkat (a babut csak módjával), s olyan jó volt! Persze megint híztam...
Nektek milyen volt a nyaralás?

Petra
Tök jó, hogy leírtad az adatokat, én szerdán fogok menni dokihoz. Nekem eddig egyszer nézett méhszájat (26. hétren), akkor teljesen zárt volt. majd szerdán írok, hogy mi a helyzet.

Csipkebogyó
Én sokszor ok nélkül sírok, sokkal érzékenyebb vagyok, mint általában.Ne aggódj, s remélem, a lehetõ legjobb megoldást találkod meg. A jövõbe ténxleg nem láthastsz. Egy ötlet: kettõs állampolgárság a picinek?

Pucúr
Nagyon-nagy gratula!!! Aztán jelentkezz ám még! Kép

Martina
Én még ccsak most olvastalak, nagyon szép történet Kép

Zsuzsi
Üdv Kép

BMary
Szia, reméljük, most már gyakran írsz is nekünk!
A málnalevél teáról a Forti nagyon profin nyilatkozott. Kép
Egyik barátnõm (elsõ babával) két óra alatt kitágult, valószínû ez is közrejátszott, hogy rendesen málnalevélteázott. Mondjuk én azt olvastam, hogy napi 2 decit kell (két ek. teából) az utolsó hónapban.

Lányok
Nekem a pocim elég nagy (most 102cm), és a gyomrom feltételezett helyén állandóan fáj. De nem úgy mint a sav, vagy a gyomorrontás, hanem mintha le akarna szakadni Kép Volt már vkinek ilyen?

üdv,
Bringa (30+5)
bringa

Sziasztok!

Hûdemeleg volt ma is!

Forti, nem irigyellek a fekvés miatt.Kép De gondolj arra, hogy jövõ nyáron már egy totyogós után rohangálhatsz.Kép

Zsuzsi, bmary sziasztok!

Hányinger: nekem is a B vitamin volt a nyerõ, és azt vettem észre, hogy a hideg italok is sokat javítanak a helyzeten. A forró teát teljesen kiiktattam.
Egyébként nekem néha még most is van hányingerem esténként, meg néha az autóban, fõleg ha hátul ülök a kisfiammal.

Csipkebogyó!
Nálam vezetõ terhességi tünet, hogy néha egy autóreklámon is meghatódom. Szegény férjem néha nem érti, miért kapok sírógörcsöt olyan dolgoktól, amit régen fel se vettem volna. Példa: Apuka a mútkor azt találta mondani, hogy milyen jól áll nekem a terhesség, végre kerekebb lettem egy kicsit. Erre mit csinál a félkegyelmû kismama? Bedurcizik, hogy akkor eddig a férje rondának találta, csak sajnálatból van vele, stb. Pedig szegény pasi csak bókolni akart...Kép Azt hiszem, legközelebb kétszer is meggondolja, mit mond nekem. bár lehet, hogy akkor meg az lesz a baj, hogy újabban milyen kimért.KépKép
Szóval ne aggódj, nem vagy egyedül!
puszi
Zulu
15+3

Kép

Kép

Kép
zulu

Csipkebogyó
Elõször is köszönöm a bíztatást, nagyon aranyos vagy. Másodszor pedig a labilis lelkiállapot nálam is megvan, no azért nem ilyen mértékben mint nálad. Hála az égnek ilyen gondolatok nem forognak a fejemben. De ne aggódj szerintem ez is, mint minden más mellékhatás el fog múlni szülés után.

Zulu
Igazad van, engem is ez vígasztal, hogy a jövõ nyarat már a babókával töltjük a vízparton a Balatonnál. Úgy elmegyünk nyaralni mint a sicc!!! Kép Már csak 1 évet kell várni! Kép

Forti (32+3)

Kép
Kép
forti

Bringa, ma nekem is fájt a pocim, valószínûleg a melegtõl. Le volt engedve a redõny, hogy kizárjam a napfényt, be volt csukva az ablak (a lakás másik oldalán szellõztettem), így sok oxigén sem ért, a levegõ is állt és valószínûleg ez okozta, de azonnal elmúlt, ahogy csináltam egy kis huzatot. Szóval lehet ettõl is.

Csipkebogyó, engem is el-elér a sírhatnék, sokkal sötétebben látok dolgokat, mint máskor,néha egy napig is eltart, de aztán hetekre elmúlik. Nem kell aggódni, ahogy meglesz a baba, csak vele fogsz foglalkozni és sokkal derûsebben látod majd a dolgokat.

Üdv: Ágota 34
Ágota

Sziasztok!
Csipkebogyó, írtam neked a Szerkesztõ-ben.
Ágci

Kép
Ágci

Csipkebogyó!
Köszönöm!
Az írásod kicsit rémísztõ, bár van benne valami igazság. Nem szabad hergelni magad ilyesmivel. Ezt most tényleg tudd be az állapotodnak, hiszen "másállapotban" vagy. Ha a baba meglesz, eszedbe sem fog jutni ilyesmi hidd el.
Nekem már 3. baba, de még mindig nem bírok betelni vele. Hát még a férjem. Ha rajta múlna egész nap csodálná. Kép Ma már azt is kijelentette, hogy oda nem adná egy fiúért. Pedig én már csak tudom, hogy mennyire kisfiút szeretett volna. Ráadásul most már õ is meg tudja nyugtatni ha sír, a combjaira fekteti netezés közben és beszélget neki. Szóval olyan édesek így együtt. Kép

Forti!
Hát nem mondom, hogy a régi vagyok, de már majdnem. Kép Már nem fáj a sebem, bár még érzem felülésnél, hogy volt ott valami. Kép Olyankor még picit érzékeny. Szóval én még mindig úgy kelek fel az ágyból mint amikor nagy pocim volt. Öregesen, apró mozdulatokkal. Kép
Viszont már nincs szükségem segítségre. Tudok fõzni, vasalni.
És ami a legcsodálatosabb: hason aludni, és apához hozzábújni. Tudod úgy válltól combig mindenem hozzáér... KépKépKép
Kitartás neked is ebben a nagy melegben! Tudom könnyû már nekem beszélni, ugye? De hát én meg szegény picurkát sajnálom, hogy ennyire melege van. Ráadásul mi is szenvedünk, mert huzatot nem csinálhatunk, ventillátor nem mehet ha õ itt van. Márpedig napközben a mi ágyunkon alszik, hogy járja a levegõ. A kiságyban jobban megáll a meleg.

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Csipkebogyo, az Aldi-ban, legalabbis itt Frankfurt kornyeken lehet magyar paprikat kapni, sot a Toom-ban is lattam...nem is draga, 0,89 Euro ert merik, kb. fel kilos, 6-8 darab van benne...
Kicsit OFF vagyok bocs...egyebkent ti merrefele laktok?
Zsuzsi74
Névtelen

Hahó friss kismamák!

Ezt nektek is találtam:

Kismama fürdõruha, Anita
[url=http://www.maganovi.hu/anita/b1_9522.html" TARGET="_top]http://www.maganovi.hu/anita/b1_9522.html[/url]

Gyõnyõrû szépek szinte irigykedem, hogy én télen pocakoskodtam és nekem nem volt ilyenem. Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület

Csipkebogyo megegyszer: multkor en azon kezdtem el minden ok nelkul bogni, hogy miert nincs itt az anyukam. Olyan jol esett volna egy rantott leves jo sok komenymaggal, olyan, amilyet csak o tud!!! Es nekem annyira hanyingerem van mostanaban, hogy ejszaka sem tudok aludni! Szoval kepes voltam emiatt vagy fel orat sirni!
Masik: ha gondolod kolcsonosen kereshetjuk egymast telefonon is. A szamom 06074/48 65 63! Kedden hazamegyek, de het vegen valoszinuleg mar jovunk is vissza.
Harmadik: allampolgarsag. Itt Dietzenbachban lakik egy magyar csalad, bar az apuka mar itt szuletett, tehat nemet allampolgar. A gyerekek az anyuka jogan magyar allampolgarok az apuka jogan pedig nemetek. Nem tudom, hogy eppen hogy van leszabalyozva a dolog, par eve meg minden itt szuletett gyerek megkaphatta a nemet allampolgarsagot, ma ez mar biztos nincs igy! Ha gondolod, osszehozlak Orsival, es megbeszelhetitek a reszleteket allampolgarsag ugyben (a mienk biztos magyar lesz, mert mindketten magyarok vagyunk). Az otthoni anyakonyvezes-utlevel csinaltatas hosszu es veritekes menetet meg en is elo tudom adni, 2 ev tavlataban is nagyon pontosan emlekszem a reszletekre!

Tobbieknek: koszi a szivelyes fogadtatast :-) !

Zsuzsi74
Névtelen

Sziasztok lányok!

Csics!
Remélem, minden rendben!Kép

Bringa!
Nekem ilyen érzésem nincs, viszont mióta nagyobb a baba, kb. 3 hete, sokkal kevesebbet vagyok éhes, kb. harmadannyit eszem, mint elõtte Kép. Az elején én rengeteget híztam, most már csak annyit, mint a baba. Biztos neked is õ nyomja a gyomrodat. Nekem viszont állandóan szúr az oldalam.

Csipkebogyó!
Én is elég labilis vagyok, egyébként is, és hát a terhesség nem javított a helyzeten... Néha én is ok nélkül bõgök órákig! De ezzel nem lehet mit csinálni, egyszer csak elmúlik, úgy, ahogy jött!Kép

ZsuzsiKépKép
BMaryKépKépKép
Sziasztok!!!

Képzeljétek, szombaton voltunk 3D-n, Fannika már 2 kiló és nagyon szép! Olyan kis pufi, és annyira aranyos az arcocskája!Kép A kezét odarakta a homlokához, mint egy kis gondolkodó, és így készült róla kép is. Nagyon aranyos volt. Már alig várom, hogy "élõben" lássam.

Kata 007! Jó neked, hogy már babázol! Dórika nagyon aranyos!Kép

Sasha! Milyen volt a Balcsin?

Sziasztok, mindenkinek jó hetet!Kép

Zsanci
32
zsanci

Jo reggelt mindenkinekKép
Csipkebogyo
Én is csak azt tudom mondani mint a párod gyere egy kicsit HAZA MO. az biztos hogy jot tene neked Kép stresz és honvágy elen az a legjobb modszer ha elmész piheni oda ahová kivánkozol Kép .nekem is honvágyam van csak nekem a balcsira meg a vizhez . amugy rossz hangulatom nekem is szokot leni de nekem tegnam ota inkább éltékenység jött rám Kép peddig nincs okom rá .csak mostanában sokat nyafizik a kispapa hogy nem kaphat már meg tejesen ha érthetö amit mondani akartamKép

Lányok
ma megyek az orvoshoz ide hozánk az SzTKba remélem mond valami okosat a doktornö hogy mibajom volt a hétvégén.

Forti
az én dokim se törödöt az elsö vércokor eredményel pedig nekem is 7.5 volt azt mondta hogy nem olyan vészes Kép a legutobi vércukim már jo volt böven a 7.5 érték allat volt Kép nagyon drukolok neked hogy jo legyen az eredmégyed Kép

Puszi mindenkinek Csics 33 hetesKép
csics

Sziasztik Lanyok,

Latom a hetvegen inkabb a gephez menekut aki tudott a meleg elol.
En tegnap jottem haza Siofokrol,es iszonyu meleg volt ,vegig arnyekban voltam de meg igy is lett egy kis szinem amit nem banokKép
Viszont rossz volt hogy nem mehetek vizbe es a furdoruha felett mindig volt egy kis ruha isKép

Siras tema:
hat nekem is van kb kethetente,es a vegen mar azt sem tudom miert kezdtem el de alig birom abbahagyniKép

Csics,
remelem jol vagyes a doki megnyugtat majd ma delelott.feltetlen jelentkezz......

Zsanci,
De jo neked hogy mar ekkora babocad es lattad isKépIrigyellek mert titkon en is lanyt szeretnek....Kép

Csipkebogyo,
Fogadd meg az itt elhanzott tanacsokat es gyere haza egy hosszabb idore anyucizd ki magad es biztos jobb lesz utana.
Aranyos Zsuzsitol hogy megadta neked a szamat,jo kulfoldon is magyarokkal a kapcsolatot tartaniKép

Kata007,
Nagyon eses a pici lany!
Jol emlekszem hogy neked hosszaba van a vagas?Es mekkora?
Gondolom emiatt gyogyul lasabban.Minden jot!!!!

Bringa,
A noveremnek volt ilyen mar ossze vissza kuldtek dokihoz hogy esetleg gyomor problemaja van de kiderult hogy az ikrek egyike (ma mar gondolom melyik volt) taposta folyamatosan a labavalKép

Conti,
En is a KIKA-ban vettem a kokusz matracot de mire felertunk az emeltere a bameszkodasban majdnem elfeljettuk kifizetniKép
Na mindegy rafogtam a feledekenysegemre,na de kispapam nem terhes...Vagy igen?

bmary,
Udv itt koztunk,te aztan gyorsan kirepulsz a tablazatbol.

cineEdit,
Neked nagy gratula az UH-hoz.Nagy elmeny volt mi?
Es vegul is melyik emeleten csinaltak???

Na most mennem kell de majd jovok,

Kataa
21+6

Kép
Kép
kataa

Sziasztok Pocakosok!!!

Már pénteken hazajöttünk a kórházból, tegnap el is kezdtem az írást, de Zsófi beleszólt.

Szóval végre itthon vagyunk, s most elmesélhetek nektek mindent. Csak az olvassa el a történetet, aki nem hipochonder.

Elõször is mindenkinek köszönöm a jókívánságot és a gratulációt. A párom kinyomtatta és behozta még elsõ nap. Annyira jól esett, mert igencsak magam alatt voltam.

Remélem, itt mindenki jól vanKép!

Akkor a szülésem:

Másfél hete szerdán reggel bementünk a kórházba 15 perces fájásokkal. A doki azt mondta, hogy elindult a dolog, akarok e bent maradni vagy inkább hazamegyek. Én az utóbbit választottam. Délután még jelentkeztem is itt köztetek. Aztán este 10 körül erõsödtek a fájások. A FÁJÁSOKAT ÉREZNI LEHET, NEM ÖSSZETÉVESZTHETÕEK MÁSSAL. Mert elõtte én sem éreztem semmit. Ekkor már 7 percenként jöttek, egy percig tartottak és nem voltak kellemesek. Vártunk hajnali egyig és ekkor felhívtuk a dokit. Õ mondta, hogy menjünk be. A kórházban az ügyeletes doki megvizsgált, bõ kétujjnyira nyitva voltam és minden más ok volt. Borotválás és beöntés következett. A beöntés nem tragikus. Én pont egy fájás alatt kaptam, de így is ki lehetett bírni. Mire idáig jutottunk már 5 perces fájások voltak. Dokim megérkezett és megrepesztette a burkot, majd kaptam egy kis oxitocint is (ezt hosszú lenne leírni, miért). Na ezután kezdtem csak igazán érezni, hogy milyen is az a szülési fájdalom. Szinte két percenként jöttek és már nem nagyon tudtam kényelmesen lenni. Mindenhogy szar volt. A vajúdás normálisan is ment 1/26-ig, bõ négy ujjnyira kitágultam, közel volt a cél, amikor is egyszerre a baba szívhangja leesett. (140-150-rõl 50-re) Engem pakoltak így, fordítottak úgy, de a szívhang nem akart helyreállni. Hatalmas felfordulás vette kezdetét. Én szenvedtem a görcsöktõl, a dokim meg kiadta a jelszót, hogy császár. A páromat kiküldték, szegény nem is tudta mi történt, élete legszörnyûbb fél órája következett. Mindenki rohant be. Engem elkezdtek elõkészíteni a mûtéthez. Ezeket nem is részletezném. Sajnos gerincérzéstelenítést sem kaphattam, mert nem volt rá idõ. A legnagyobb elismerések közepette csak annyit tudok mondani, hogy Zsófi 5.55-kor, azaz 25 perccel a baj kezdete után megszületett. Szerencsére makk egészségesen. A baj az volt, hogy a köldökzsinór rátekeredett a nyakára és vagy õ megrántotta vagy az megszorult.
Én csak órák múlva ébvredtem fel és csak ezután kaptam meg Zsófit. Nagyon sírtam és csodálkoztam, hogy a picinek jósolt babám mekkora. (60 cm nagyon sok)
Segítettek a cicimhez tenni, mert nem tudtam felülni még. Zsófi olyan ügyes volt, hogy nem sebesítette ki a cicijeimet és azóta is rendesen szopik. 10-15 perc alatt elintézi az egészet. Ezt jól mutatja az is, hogy 3750 g-mal született és 3980 g-mal jöttünk haza.

Csak annyit még, hogy a dokim azt mondta, ha ez a baba otthon születik, akkor most nem babázhatnék.

Nem akarok kisregényt írni, de egy-két tapasztalatomat, amit én sem tudtam majd még elmondom. Például, hogy a vajúdás alatti hányás normális. Én a végén már a semmit öklendeztem.

Vigyázzatok magatokra!!!!

A babázás tényleg nagyon szép, de az is igaz, hogy rá kell pihenni. Aludjatok, ha tudtok.

Gumicukor, NyusziKép!

A Kútvölgyis topicba leírom a tapasztalatokat. Nézzetek át oda.

Törpi
és a 11 napos Zsófi
Törpi

Csics,
Nem akarom ismételni a többieket... Vigyázz magadra és értesíts minket a fejleményekröl.

Csipkebogyó,
Teljesen normális ez az érzelmi labilitás. Néha én is rémeket látok, neked pedig sokkal nehezebb "idegenben". Idönként a sirás is rámjön, teljesen ok nélkül, de szerencsére ritkán... Próbálj valami olyat csinálni, ami megnyugtat és ellazít - akár gyere haza egy kis idöre, ha az segit.

Zsuzsi, Bmary,
Sziasztok!!!!

Mi szombaton az Alföldön voltunk ballagáson és ballagási murin - ezer fok, plusz millió légy... De végül is egész jól átvészeltem, igyekeztem nem elmozdulni az árnyékból. Szerencsére este hazajöttünk, így vasárnap valamennyire kipihentem magam otthon, és még rakosgatni is tudtam valamennyit, plusz meglátogatni a nagymamámat, akinél kb. 1,5 hónapja nem voltam...

Üdv:
Zita
26+3
ParaZita

LányokKép
most jötem meg a doktornötöl azt mondta hogy minden renben van a szivhangját is megnézte az is jol van azt mondta hoy ne emejek nehezeket és pihizek sokat és ha elkezd lent fájni a pocim szedjek be magnézium port . köszönöm szépen mindenkinek az aggodását jol esetKép

Puszi mindenkinek Csics 33 hetesKép
csics

Sziasztok,

Torpi,
Nagyok orulok hogy jol vagy es hogy lanyka is.Tenyleg szep nagy es amint mondtad jol eszik.
A csaszar utan milyen volt?Leirnal egy ket jotanacsaot, persze csak ha van idod a baba mellett.

Csics,
Jo hogy minden Ok,es vigyazz magadra.

Kataa
21+6

Kép
Kép
kataa

Margarétának megszületett a kislánya Lili május 28-án, 3350g 56 cm. Az egész család jól van és mindenkinek kitartást kívánunk, mert bizony megéri...
Én a Margaréta huga vagyok, mert neki nincs otthon internet, de amint tud ô is ír nektek.
margaréta

Sziasztok!

Egy gyors bejelentkezésre van módom.

Gratulálok a megszült kisbabákhoz és a friss kismamáknak is. Remélem mindenki nagyon jól van és bírjátok a meleget.

Nekünk ma volt az elsõ CTG, amin Halacska igen szépen produkált. Minden jól halad, ha minden igaz Kép mához egy hónapra szülünk.
Kezd izgi lenni a dolog de még nem parázok annak ellenére, hogy úgy néz ki férjecském elutazik 2 hétre dolgozni vidékre. Hát nem nagyon örülök neki de ez van.
Kicsit zsibbad a hátam és dagad módjával a bokám de ez is kibírható. Vasalni még sokat kell de nagyjából megvettünk már mindent.

Még egy dologban azért kérném a segítségeteket. Vennék most szoptatós melltartót ha valaki meg tudná írni hová is menjek. Nem Anitát szeretnék, olcsóbbal is beérem. Egyszer írta vki, hogy a Damjanich utcában van egy bolt. Tudtok adni szükebb támpontot, hogy ebben a melegben merre is induljak el?! Elõre is köszi!

További jobb pocaknövesztést Mindenkinek!
Halacska

Sziasztok Lányok,

Csics,
Örülök, hogy minden ok...azért vigyázz magatokra.

Conti, Forti,
Nálam a papíron normál értéknek 4,2-6,4 között van feltûntetve a vércukor eredmény...azaz a 7,* már magasnak számít...

Sasha,
De jó lehet Nektek a Balcsin. Én egész hétvégén tanultam...de szerencsére ez az utsó fontos vizsga...Mi csak júli végén utazunk el...bár addig még hétvégenként leruccanunk valahova...már nagyon rámférne egy kis pihi.

Hányinger - Lányok, nekem is bevált a B6 vitamin, egybõl elmúlt tõle a hányingerem, úgyhogy ajánlom mindenkinek.

pusz,

gömbölyû (13)
gombolyu

Sziasztok
Ismét jó meleg van (hogy a fene egye meg). Holnap meg fogok dögleni a kórházban. Kép

Csics
Örülök hogy minden rendben van veled és a babával is. Vigyázz magadra és köszi hogy drukkolsz.

Törpi
Még 1x gratulálok a kicsi lányodhoz. Sok boldogságot! Kép

Margaréta
Neked is gratulálok Lilihez.

Gömbölyû
Úgy látszik hogy kórháza válogatja a normál cukor értéket is. Nem tudom, én már nem akarok gondolni semmire, holnap majd kiderül hogy mi van.

Úr isten egy egész napra el leszek zárva tõletek!!! Mi lesz velem?? Kép

Forti (32+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok Lányok,
Tudom elhanyagoltalak Titeket Kép
Sajnálom, szánom bánom, de most már megpróbálok gyakrabban járni ígéremKép

Zulu
Ez a meleg engem is nagyon, de nagyon kikészít. Egyszerüen nem tudom, hogy fogom végigcsinálni a nyarat, ha már az elején így kivagyok. A napra ki sem merem tenni a lábam, pedig ilyenkor vidáman szoktam napozni otthon. Most meg?????

PUCÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚRKépKépKépKépKépKép
Hatalmas gratula nektekKép Annyira örülökKép

CsipkebogyóKép
Örülök, hogy ezt a témát ilyen jól meg tudjátok beszélni a pároddal. Meg fogjátok találni az optimális megoldást, hidd el. Egyátalán nem borzalmas, hogy az ember ilyeneken gondolkodik. A jövöbe tényleg nem lát bele senki, ugyanakkor minden eshetöséggel számolni kell.

BesztiKép
Mesélj, hogy vagytok? Gondolom egyre nagyobb a készülödésKép

Képzeljétek, voltam ma UH-n. Úgy néz ki kisfiúKépKépKép, csak akkor lesz biztos, ha már kinnvanKép Mindenünk meg van és a helyén van, a leleteink tökéletesek (cukor, AFP). Annyira boldog vagyokKép Le sem lehet törölni a vigyort a fejemröl.
A gyerköc napok óta diszkózik a pocimban. Egyre erösebben és harciasabban rugdosKép. Már több mint egy hete érzem, pedig elsö gyerek. Az állandó 24 órás rosszulléteim is kezdenek javulniKép, bár még mindig rám-rámtörnek.

Pusszancs mindenkinek
Moni
17+6
mj

Szisztok,

Mj,
Tenyleg ritkan irogatsz,de az elozo topicban meg surubben latom most is a nevedet.Gratulalok a kis fiucskahozKép

Forti,

Holnap igazolt lesza tavolleted es hat ugye egy jo eredmenyt azert ez is megerKépSzurkolok nagyonKép
Engem a melegben a legjobban a legkondi hianya agagszt az automban.Soha nem hianyzott de most mindent odaadnek erte...
Szerencsere ez egy pozitivum itt a munkahelyemen....

Halacska,
Hat hogy megy az ido,mar csak egy honap??
Orulok hogy jol vagy es minden rendben.Feltetlen jelentkezz ha mar meg van ebihal isKép

Cinedit,
Hat orulok hogy jol ment az UH.De igaza van a dokidnak ha nem a sajat beteg a paciens egyaltalan nem kedvesek (sot) es nekem pl egyszer sem emlitettek hogy vihetnek kazettat pedig kerdeztem.Kép
Jo hogy a Te dokid neked csinalja az UH-t es igy nem kell orakat varnod az epp ugyeletesre.
Szerintem azert kerdezz ra hogy lesz-e gyerek orvos a szulesnel,mert a baratnomnel nem volt....

Puszi
Kataa
21+6

Kép
Kép
kataa

Kataa,
Tudod, nehéz elszakadni a lányoktól. Nagyon kedvelem öketKép ott a ma megint megjöttbenKép

Kirsztinka,
Veletek mi van? Hogy vagytok? Látom, Te azért mégiscsak sürübben jársz erre mint énKép

Moni
mj

Lanyok,

Mar egy par oraja fajdogal a derekam bal oldalon alul.Ez mi lehet szerintetek????
Lehet hogy a sok ulestol itt a munkahelyen???

Kataa
21+6

Kép
Kép
kataa

Zsanci
Igaz, én is most kevesebbet bírok enni, ami nálam sem baj, mert én is már felszedtem, amit összesen kellett volna Kép

Kataa
Köszi a biztatást, bár nekem nem ikrek, csak egy babu van, de igaz, hogy ál. fönt rugdos. Kép

bringa (30+6)
bringa

Halacska, en az Auchanban vettem viszonylag olcson szoptatos melltartot 2000-ben, es multkor lattam, hogy meg mindig lehet kapni.Dorina a markaja, ha jol emlekszem, hazudni nem akarok, de azt hiszem 2600-2800 forint korul van...remelem nem mondtam nagy marhasagot.

Nagy pocakos kismamak...anno kaptam kolcson egy napra egy Anita hastarto ovet...allati jo...tok jol tamasztja alulrol a pocakot, es a dereknak, hatnak is sokkal kenyelmesebb. KAr, hogy csak egy napra volt az enyem, mindenesetre Amszterdamot 'zsebre tettem', reggeltol estig tudtam varost nezni 8 honapos terhesen. Ha javasolhatom, szerezzetek be ilyet, nekem mar most 7 hetesen is csak azon jar az eszem hogy lehetne olcson hozzajutni...sajnos az uj ara eleg borsos, kb. 7-8 ezer forint lehet, nem kifizetodo, hacsak nem akarsz 5-6 gyereket legalabb...Kép

Kivetelesen itt Nemetorszagban is hoseg van! Nem esik jol, pedig napimadonak tartom magam...iszonyatos hanyinger kap el, amint napra megyek!

Legyen szep napotok, Kismamak!

Zsuzsi74
zsuzsi74

Sziasztok!

Kataa!
Nekem nem hosszában van a vágás, nem jól emlékszel. Keresztben vágtak egész lent. Már lassan alig látszik. Ezt persze gondolom a felszívódó varratnak köszönhetem. A hossza pontosan 15 cm, most mérte le a férjem. Kép Kellet a nagy hely, hiszen az UH 4290 g-os babát saccolt. Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

HalihooKép

Ti hogy birjatok a meleget!!!???
En nagyon rosszulKépMeg szerencse,hogy van legkondi az irodaban.Otthon nagyon vacak volt a hetvege ebbol a szempontbol.
Nem hiszitek el mi tortent velem mar megint!?:Sikerult leesnem a lepcsorol csutortokon,szerencsere `csak` 4 fokot estem es terdre +tenyerre erkeztem de 1.5 oraig remegett kezem-labam annyira megijedtem.A picurka sem mozgott vagy 1 oarn at ugyhogy az meg ratett az ijedsegemre,de aztan beindult es en is megnyugodtam.Persze a bokam marhara kifordult es a terdemen sincs bor ,az a lenyeg,hogy nem lett a kicsinek semmi baja.Azert nagyon elgondolkodtato mennyin mulik az egeszsege vagy kis tulzassal akar az elete.

MJ
Nem jovok surun sajna mert lekot a munka ,az epitkezes,a gyerekek,stb...
Velem minden okes amugy csak sokat hiztam es nagyon-nagy a pocakom,1 honapot behazudhatnek pluszban.
GRATULALOK a kisfickohozKépKépKépKépAz a legfontosabb,hogy egeszseges legyen.

Haskoto:Az en orvosom kimondottan nem javasolta a folyamatos viselest,az,hogy 1-1 napra amikor szaladgalsz felteszed OK de ha allandoan viseled akkor ellustul az izmod.Nekem pedig kulonosen nem ajanlotta pedig nekem gond van a hasizommal,direkt azert szolt,hogy ne hasznaljam veletlenul se.

cupppantas Krisztinka/28/
krisztinka

Sziasztok!

Nem segítettetek de azért megtaláltam a boltot!Kép 1800 forintért vettem szoptatós melltartót!!! Akinek még nem késõ szívbõl ajánlom! A VII. ker. Damjanich utcában a Kaiser mellett van egy Jolidon nevû francia fehérnemûket forgalmazó cég és náluk lehet kapni. Az eladó hihetetlenül készséges volt és az ára magáért beszél! Pamut, könnyen lekapcsolható!
Kataa!
Köszi, aranyos vagy! Tényleg szalad az idõ és hihetetlen, hogy már a 9. helyen vagyok.

Minden elismerésem azoké, akik az utolsó percig dolgoznak. Én azt hittem, hogy nem fog ki rajtam a meleg! Hát hinni máshol kell! Kép
Beszti!
Jól vagy? Minden ok? Készülsz a nagy napra? Megint rámtört az izgalom, hogy Halacska valyon milyen nemû lesz. A szobája végül is vkék lett és báránykás bordûrt kapott. Nekem tetszik! Ha neki nem akkor pár év múlva majd átfesti a szobát. Kép
Te mit érzel, Benjinek kishúga vagy öccse lesz? Én valahol kislányra számítok, egy Anna, Míra nevû tündérkére. Kép
Drága Nyuszi!
Tök jól esett, hogy hiányoltál! Szemem oké! Normál szülés van a tervben. Halacska nem lesz nagy baba. Most kb. 2,5 kg. Majd megnõ kint! Remélem így megszülni is könnyebb lesz!
Bírod még? Egy kis kitartás még, hiszen te is a finisben vagy!

Most az Árkád Libri netezõjébõl írok! Jövök majd amikor tudok!

Üdv Mindenkinek!
Halacska 35+5

Anna 2002. június 30.
Keve 2007. június 29.
halacska

Sziasztok Pocakosok,

Gondoltam megosztom veletek az örömöm, hogy ugy nez ki vegre erzem kukacka mozgolodasat Kép Kép Kép Kép Kép !!!
Mar mult heten is ereztem valamit , hetvegen egyre gyanusabb lett de meg nem mertem elhinni ez az...De ma reggel olyan hatarozottan böködött fel oran keresztuk, mintha forgolodott volna,tobb helyen is ereztem egymas utan Kép

HIHETETLENUL JO ERZES !!!

Megyek is örömködni haza a kispapahoz ...

mindenkinek szep napot !

kamelia
17+2
kamelia

Sziasztok!

Panka!
Én nagyon meg voltam elégedve a kórházzal. Ahhoz képest amilyen hírek terjengtek róla, kellemes csalódás volt.
Dóri velem lehetett éjjel nappal. Az elsõ éjszaka elvitték a császár miatt, de ha én nem engedem, akkor maradhatott volna.
A második éjszaka sem volt velem, mert ismerõs volt a csecsemõs nõvér és õ ajánlotta, hogy ne hagyjam kint magam mellett éjszakára, hiszen tejem még úgysincs, alig bírok mozogni, mire felkelnék hozzá kisírná a lelkét szegény baba. Szóval 2. éjszaka is beadtam, de hajnal 3-kor amikor felébredtem, hát elsírtam magam, hogy milyen jó lenne ha most itt szuszogna. Kép Aztán amikor reggel fél nyolckor hozták, hát sírva puszilgattam össze, annyira hiányzott. Kép
Ja, azt nem írtam, hogy minden reggel 5-kor elviszik õket fürdeni, és reggel fél 8-kor hozzák vissza.

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Bocs, ezt nem ide szántam.

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Krisztinka, Halacska,

Én is gondolkodóba estem az augusztus végéig dolgozást illetöleg. Ma délben kimentem gyógytornára, és majd' felfordultam. Persze reggel, amikor jövök, még viszonylag hüvös van, és délután 1/2 5-kor is egy kicsit enyhébb már az idö. Majd meglátjuk....

Krisztinka, vigyázz magadra! Én is sokszor érzem, hogy romlik a koordinációm, meg nem is látok a lábam alá a hasamtól - megmértem, 91 cm...

Üdv:
Zita
26+3
ParaZita

Sziasztok Pocakosok!

Megint van egy kis idõm.

SZOPTATÓS MELLTARTÓ:
(HalacskaKép!)
Én ma vettem egy újat, mert az eddigieket kinõttem. Még mindig ajánlom mindenkinek a Damjanich utcában található Jolydon fehérnemû nagykert, mert a melltartó nagyon jó és csak 1750 Ft. A kórházban mindenki azt hitte, hogy Triumph, gondolom hasonlít rá.

Megosztok veletek egy-két dolgot, ha nem baj, mert ezeket én sem tudtam.

A szoptatással kapcsolatban én a következõket tapasztaltam. Az elsõ napokban érdemes sokszor kevés ideig mindkét cicibõl szopiztatni, mert ekkor még csak az a pár csepp elõtej van. Ha sokáig marad cicin, akkor feláztatja a mellbimbót és az késöbb fájni fog.
Ezekben a napokban érdemes pihenni, ahogy Kata is írta, meret utána már nem nagyon lehet.
Fontos az is, hogy jól kapja be a mellbimbót a baba, mert különben kisebesíti. Ha pedig az elsõ napokban nem szívja jól a mellet, akkor nem, fog beindulni a tejtermelés. Kérjetek segítséget.
Ha belövell a tej, akkor vigyázzatok, mert nekem bedurrant a cicim, jól belázasodtam és emiatt nem jöhettünk haza öt napig. Ilyenkor kézzel le kell fejni már rögtön az elején.

Remélem, hogy tudtam egy-két dologban segíteni. Csak azért írtam le ezeket, mert nálunk nagyon sok lánynak sebes lett a melle. Én ezeket a dolgokat nem tudtam, mert errõl már nem nagyon szól a topic.

Sziasztok

Együttérzésem a meleg miatt.

Törpi
Törpi

Forti!
Nálunk nagyon lelkiismeretesek a diabetikusok és én úgy döntöttem a baba érdekében elfogadom amit mondanak és vállalom az inzulint. Nekem is azt mondták, hogy a babára nézve nincs semmilyen rossz hatása. Egyébként a két egység, amit beadok magamnak nagyon kis mennyiség. Ja, és nagyon büszkék rá, hogy a Szent Imrében nem volt olyan kisbaba, aki betegen született volna az anyuka terhességi vércukorbetegsége miatt.

Megvolt az elsõ festéses napom, a babaszoba kész. Élénk narancssárga szinû, szuper lett. Szerdán hozzák a padlószõnyeget, nagyon várom, hogy kész legyen.

Lábdagadás ellen mit lehet tenni?? A fekvés nem elég, mert már reggel ébredés után be van dagadva. Szokott valaki fáslizni?

Conti (36+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Conti, ebben a melegben meg annak is dagad valamelyest a laba, aki nem var babat...hat meg a 37.heten...
Tenni ellene, azt hiszem nem nagyon lehet...jot tesz neha egy hideg vizes labfurdo ebben a melegben.
A faslizastol a tested viztartalma nem lesz kevesebb, legfeljebb nem a labadban gyulik fel. A zoldbab eleg jo vizhajto, de szerintem merheto valtozast az sem hoz! Bird ki, es par het mulva nem dagad mar majd a labad... ;) !

Holnap megyunk haza Gyurival repulovel. Itt is hoseg van, es en raadasul allandoan rosszul vagyok, hanyingerrel kuzkodom egesz nap! Annyira nem hianyzik most nekem ez az egesz! Drukkoljatok, hogy legalabb idoben inditsak be a hajtomuveket, es legyen legkondi, mert ha ilyen melegben abban a kis gepben 100 ember osszezsufolodik, es nincs eleg oxigen, akkor attol meg alapallapotban is rosszul leszek, hat meg igy!!!Na ja, arrol meg nem is beszelve, hogy stand-by jegyunk van (vagyis ha van hely felszallhatunk, ha nincs, akkor bocsi, probalkozhatunk a kovetkezo jarattal)!

Este (vagyis most) tudok a leginkabb rosszul lenni...

Nagyfiamat beirattam ma iskolaba, beszeltem a leendo osztalyfonokevel is, tok szimpi no! Szegeny Dani egy evig most elokeszito osztalyba fog jarni, hogy megtanuljon nemetul. Igy lehet, hogy egy evet veszit...de nem baj, ugyis mindig o a legfiatalabb, mert juliusi.

Megyek taskat pakolaszni, Gyuri epp az esti mese adagjat hallgatja Apucitol! Mi lesz itt, ha harman lesznek!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!
Forti köszönöm a tanácsot, még várok akkor a taázással.
Csipkebogyó!
Maximálisan megértelek, sokkal érzékenyebb vagyok Én is, ráadásul eladtuk a lakásunkat és még nem találtuk egy új, szép fészket magunknak, így napjában kb húszezerszer jut eszembe, hogy mi lesz az Én kis picikémmel meg a nagyfiammal, hová megyünk...:-((
Köszönöm mindenkinek a kedves és igazán õszinte fogadtatást.
Szerdán megyünk 4d UH-ra, nagyon kíváncsi vagyok már..Õ is kisfiú...Bár az egész eddigi terhességem más volt...de úgy néz ki ez semmit nem jelent.
Hol találjuk a KIKA-t? Az elmúlt napokban írtatok róla, de még nem voltam ott sosem. Milyen jellegû ez a bót??
Sziasztok, vigyázzatok magatokra!!
bmary30+4
Névtelen

Sziasztok

Conti
Köszönöm hogy leírtad hogy mi a Te tapasztalatod, én inkább már nem is nyilatkozom semmit, holnap úgy is kiderül minden. Kicsit parázok azért hogy mire jutunk ezzel a 7 pontos vizsgálattal.

Jóéjszakát mindenkinek, és holnapra szép napot.

Forti (32+4)

Kép
Kép
forti

Sziasztok LányokKépKépKép

Üdvözlet Zsuzsi74-nek és Bmary-nekKép Beirtalak mindkettõtöket a táblázáatba, igazegyikõtök konkrétan nem kérte, de én annak vettemKép Bmary egy születés várható idõpontját kérnék még szépen! Saccra beirtam, de sosem lehet tudniKép

Megjöttem Balatonról (Fenyves) most este fél 11-re érkeztün meg. Elsõ dolgom a kipakolás után persze hogy a babanet volt és TiKép Végignyálaztam a 3 nap termését, most értem a végére. Hulla vagyok, ezért csak 1 millió köszönetet tudok mondani az utazési tanácsokért és mindenértKépOdafele 3 órán át mentünk, megálltunk 2x is. Hát lányok nem tudom, hogy bemehettem volna a vizbe, vagy sem, de megtettem! Ki sem birtam volna másképpen. Hihetetlen meleg volt,a viz volt vagy 30 fokos. Fenyvesen a vizben kb 200 m-re van egy homoksziget oda feküdtem ki. A párom behuzott gumimatraconKép A kutya is ott volt, jókat hancuroztunk, meg homokvárat épitettünk és hasonló nyalánkságokat csináltunk. A nyaraló kb 3 utcára volt a parttól, szal sokat még gyalogolnom sem kellettKép A pocaklakó nagyon jól viselte a dolgokat annyira jól hogy a 3 nap alatt egyszer sem keményedett!!!!!! Pedig a magnéziumot nem jól számoltam ki és mára elfogyott, azaz ma egy g-ot sem ittam belõle! Ez milyen nagy szó nem? Itthon felkelek azn ágyból arráb teszek egy kanalat és bekeményedik, lent a jó levegõn a viz mellett, meg...KépKépKépKépKép Holnap megyek a dokihoz, megkérem vegyen mintát a hüvelybõl, nincs e valami gáz. Tudjátok a balatoni viz miatt. De akkora tó és úgy megoszlik minden (remélem) és alig voltak 20-an a parton.
A táblázattal lógok lányok minyá megcsinálomKép Viszont van egy kis szégyelni valóm!!!! Csak egyszer jutotttatok az eszembe a 3 nap alattKép

cuppp
sasha

Kép
sasha

Jo reggelt mindenkinekKép
tegnap megvetük a picinek az ágyat rendes kis ágy Kép végül is nem lett kombi ágya mert 1év mulva szeretnénk neki testvérkét Kép és akor megint kelene veni egy ujab ágyat .de ez is nagyon tetszik vetünk hozá Baldachint is és kaptunk hozá szivacsot is nekem az egészböl a Baldachin tetszik a legjobban macik vanak rajta Kép és nem is volt nagyon drága a kiságyKép . pontosan 25000ft volt és eben már bene volt a matrac,az ágy és a Baldahin szet is Kép emelé még kapot egy pelenkázo asztalt amit rá lehet teni a kis ágyra ugy hogy már majdnem mindene meg van Kép már csak pár aproság van hátra na meg a bébihordozo és utána jövök én mert magamnak még nem vetünk semmit csak a picinek vásároltunk meg a lakásnak lassan felszámoljuk a "kupi" szobát és akor már egészen normális lakásunk lesz Kép

Forti
nagyon drukolok hogy minden renben legyen a vércukinKépKépKépKép

Sasha
el van nézve hogy nem gondoltál ránkKép .de te azért még hiányoztál nekünk Kép én még egy kicsit irigy kedtem is rád hogy a balcsin süteted a pocidat a napal. Kép

Lányok
drukojatok nekem mert ma döl el hogy elválal e a doki vagy nem a Csepeli korházban

Na befejezem az irást mert már egy egész regény lett
Puszi mindenkinek Csics 33 hetes KépKépKépKép
csics

Bmary
A KIKA egy lagberendezési áruház és az 1 villamos lehel uti megálojánál találhato a becsületes neve GIGAKIKA utalva a méretére Kép

Pusz csics 33 hetesKép
csics

Bmary,

A GIGAKIKA a XIII. kerületben van, a Lehel út-Róbert Károly krt. keresztezödésnél. Gyalog a 12-14-es villamossal, 4-es busszal és 1-es villamossal lehet megközeliteni. Lakberendezési, de nem csak bútorok vannak, hanem rengeteg apró kiegészítö (pl. edény, dekoráció, textil, stb.) is...

Üdv:
Zita
26+4
ParaZita

KaméliaKép
Ugye milyen felemelö érzés érezni, hogy ott van?Kép

Sasha,
Jujj, de jól hangzik ez a nyaralás. Éééééééééééééén iiiiiiiiiiiiiiisssss. Most hadd irigykedjek egy kevesetKép

BmaryKép
Kika a törökbálinti Cora mellett is van. Nem tudom melyik esne közelebb.

Csics,
Hol vettétek az ágyat 25E-ért baldahinnal meg minden lópikulával? És netán az oldala leereszthetö? És netán állítható a matrac belsö magassága?
Drukkolok, hogy minden rendben menjen a csepelibenKép

ContiKép
A babaszönyeg milyen színü lesz?

Puszika,
Moni
mj

Sziasztok Lanyok,

Pocok,
Koszi a tippet a szoptatasrol,igerem kerulni fogom a szoke novereketKépKép
Jo neked hogy majd nem kell segitseg es rutinosan fog minden menni.Teyleg megkerdezitek a baba nemet?Es mit szeretnel a kis ficko utan?

Mj,
A Baross utcai Babakelengye boltban vette a baratnom a kisagyat baldachinnal egyutt 15e Ft-ert+kokuszmatrac 10e.
Majd annak idejen en is megnezem ott.

Csics,
Akkor mostmar tenyleg csak a dokit kell ''beszerezni'' a tobbi mar megvan a babahozKép

Bmary,
Ne aggodj minden rendben lesz mire a baba jon mar lakas is lesz es szep dolgok benne a KIKA-bol...

Zsuzsi74,
Hat nem irigyellek a repules miatt,en eddig 2x voltam kenytelen repulni (egyszer egy tengerentulKép de a felszallas volt a legrosszabb.A tobbi meg csak csak mert akkor kimehetsz oda ha rosszulvagy.
Egy jo tanacs,tartsd a frssito kendot az orrod ala.Nekem ez segitett a landolasoknal is.

Zita,
Hat igen ez a meleg nem kedvez nekunk dolgozoknak semKépEn is reggel jovok delutan megyek es meg legkondi is van de ugy elfaradok mintha banyaban dolgoztam volnaKép
En aug 2-ig tervezem dolgozni es utana elore pihenek a babaraKépKépKépKép

Kamelia,
Orulok hogy orulsz a baboca mozgasanakKép

Halacska,
Koszi a tippet,en is megnezem majd a fehernemus boltot.

Kata007,
Bocsi,de ezek szerint jol gyogyula sebed es ez a lenyeg.
Nekem egy baratnom ket hete szult termeszetesen es meg mindig alig tud ulni.Szoval egyik sem leanyalom de ahogy elnezem Dorikat azert mindent meger nem???Kép

Lanyok,

Elmult mara az a szuro fajdalom a derekambol.Koszonhetoen hogy tegnap este a kispapa megmaszirozta.Ugy orulokKép

Puszi
Kataa
22

Kép
Kép
kataa

Forti,
Pont mi is így tervezzük,mármint, hogy jövõre úgy kinyaraljuk magunkat, hogy 2-3 hétig haza sem jövünkKép. Igaz mi Horvátországot tervezzük, ha lehet több kisgyermekes párral, már nagyon várom én is!!!Kép

Törpi,
Nagyon köszi a történetet, és nagy gratula a pici (vagy nem is olyan piciKép) Zsófihoz!Kép

Csics,
Jó hallani, hogy minden rendben van veletek, nagyon izgultunk ám!Kép

Margaréta,
Nektek is nagy gratula a kis Lilihez (a mi picikénket is így fogják hívniKép). Várjuk a szülésstoryt.

Mj,
Szuper, hogy fisfiú lesz! A rosszullétek hidd el a megmozdulás után teljesen elmúlnak (én legalábbis így voltam vele, nekem is a 17. héten mozdult meg). Szóval mostantól jön a legszebb idõszak, élvezd ki minden percét!Kép

Kataa,
Sajnos a sok ülést egyik baba sem szereti. Az enyém is mindíg reklamálKép. Próbálj gyakram felálni és sétálni kicsit, az biztosan jót tesz.

Krisztinka,
Hát vigyázz magatokra! Félve olvastam a soraidat, és reméltem, hogy "jól" végzõdik. Mármint, hogy nem lett semmi komoly. Ahogy mondani szokták: mindent csak lassan és óvatosanKép!

Halacska,
Jó hallani rólatok! Biztosan nagyon szép a picike szobája. Ugye milyen hihetetlen, hogy már az elsõ 10-ben vagyunk?Kép

Törpi,
Köszi az infókat!Kép

Conti,
Alma (sok-sok) és sótlan rizs, a nõvérem szerint ez használ a dagadásra.

Sasha,
Ilyen szuper körülmények között nem csodálom, hogy csak 1x jutottunk eszedbeKép. Örülök, hogy jól sikerült a pihi. Szerintem igaz, ha a mama jól érzi magát akkor a baba is ugyanazt érzi=boldog és esze ágában sincs keménykedniKép.

Na megyek, de majd ma még jövök ámKép

Pusz,
Ilke 36

KépKép
KépKép
ilke

Pocok,
Bocsi,!!!!!!pedig meg a kepet is lattam.Tudd be lecci a rovid kismama agyamnak.
Es hogy boldogulsz az emlgetesevel?Gondolom most jobban vigyazol.
Elarulom hogy en is kislanyt szeretnek elsonekKépEgy kis Inez babat,de ha fiu lesz annak is orulni fogok ezerrel!!!

Puszi Mankanak is.

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok.
Mano ferje vagyok. Megszuletett a kislanyunk majus 28-an. 3.65 Kg 57 cm. Gyonyoru baba. A szules az orvos es a szuleszno szerint konnyu volt bar nekunk nem ugy tunt. Igy utolag megprobalunk csak a szepre emlekezni. A korhazzal(MAV) az orvossal meg a fogadott szulesznovel vegul is meg voltunk elegedve.
Most mar mindketten jol vannak. Csak ez a nagy meleg viseli meg oket, foleg a babat.
Udv.
Mano

Lányok!KépKépKépKépKép
Köszönöm, hogy olyan sokan hozzászóltatok, amikor annyira magam alatt voltam, tényleg nagyon jól esett, ha nem is válaszoltam egyböl, de minden üzenetet elolvastam. Akkor este már egy kicsit le voltam higgadva, meg ugye kicsit ki is írtam magamból a bajomat. Addig volt a legrosszabb, amíg egyedül voltam otthon és öröltem magamat a hülyeségeimmel, a kilábaláshoz vezetö elsö lökést természetesen a kispapa megnyugtató szavai és ölelése adta. Úgy vettem észre, hogy páran nem tudtátok, így leírom a nagy örömöt: júliusban tuti hazamegyek 6-8 hétre, persze csak akkor, ha addigra a pocakomban is minden olyan OK, mint most. Az utazás idöpontja még függ egy csomó hivatalos dologtól is, de szeretnék a hónap közepén már OTTHON lenni. Már biztos vagyok benne, hogy ez volt a gond, hisz a mérhetetlen honvágy félévente elövesz, de a baba érkezése nagyon felerösíti az ilyen irányú gondolatokat...
EGY KÉRÉS HOZZÁTOK: írtam, hogy két hónapot maradnék, így szükségem lenne egy magán nögyógyira (akihez tb-kártya nélkül mehetek), aki megbízható, lehetöleg Pesten rendel, elvégezné esetleg a toxoplazma vizsgálatot is. Ha valaki ajánlani tudná nekem esetleg a dokiját, légyszi tegye meg itt, vagy a csipkebogyo@index.hu címen. Már eddig is sokat segítettetek, úgyhogy ezer köszönet.

Szia Zsuzsi(74)!
Fel foglak hívni, föleg a magyar papirok intézése érdekel, tapasztalatom szerint kimerítöbb a magyar bürokrácia mint a német (bár most is mi minden kell nekik az állandó tartózkodásihoz)... Nálunk is az a helyzet, mint a barátnödnél, a férjem német, úgyhogy tuti a kettös állampolgárság, amit 24 éves koráig tarthat majd meg.
Ja, mi Krefeldben lakunk (még: ha sikerül, akkor nemsokára költözünk, de megint csak ide a környékre). Düsseldorf és a holland határ közt félúton, ha így nem mondana túl sokat a városnév. Nálunk nincs Toom, nem is ismerem, néha a Lidl-ben lehet ilyesmit találni, de nagyon ritka. Viszont zöld, hegyes erös kapható a törököknél!Kép
Szorítok, hogy felférjetek a gépre és kellemes utatok legyen!

Törpi!
Le a kalappal, most, hogy részleteket is írtál, még nagyobb dícséretet érdemelsz. Nagyon örülök, hogy minden ilyen jól alakult, tényleg nagyon nagy lett a "pici"lány.! Ha pedig ilyen jó az étvágya... KépKépKép

Csics!Kép
Köszönjük a tájékoztatást, gondoltam rátok tegnap.

MJ!
Látod, a nagy meleg sem tudja lecsiribálni az állandó vigyort az arcodról.Kép

Krisztinka!
Jó, hogy leírtad, mi történt veled, hisz (én legalábbis) könnyen megfelejtkezem magamról. Ha ilyet hallok, akkor pedig jobban odafigyelek a mindennapos apróságok terén is. Örülök, hogy nem történt semmi komolyabb, remélem hamar elmúlik a fájdalom is.Kép

Kamelia!KépKépKép
Fantasztikus érzés, ugye? Milyen jó, hogy már a 17. héten ilyen határozottan érzed!!!

BMary!
Mi is nagyon költöznénk, de nálunk a hitellehetöségek miatt az a remény is megvan, hogy elöbb megvehetjük az újat és csak aztán kell majd eladni a kicsi lakást. Ne félj, Ti is rátaláltok hamarosan a fészketekre. Majd drukkolok és akkor gyorsabban fog menniKépKépKép

Sasha!
De jó, hogy megjöttél, örülök, hogy ilyen jól sikerült a hétvége! Akkor talán túl is vagy a keményedéseken, de tudod, azért ne provokáld!

Csipkebogyó
20+5
csipkebogyó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?