A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!

Edelweiss: mi szegediek szurkolunk, és már nagyon várunk!KépKépKép
HAJRÁ!

Ágci

Kép
Ágci

Vanda
igen, ezek mindenféle tüszõérést serkentõ hormonok. Az orvosom azt mondta, hogy 6-7 szép tüszõ illetve érett petesejt a kitûzött cél. Egyébként jól elvagyok ezekkel a szurikkal. KépKép Az 1. napon még csak a karomba adták, a következõn közölték, hogy akkor most kapok egyet a hasamba is, ma már a popsimba is kaptam egyet. De a cél érdekében mindent. KépKép

Ágci
Igyekszek nagyon! KépKépKép

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Hermi!
Jobbulást kívánok, gyógyulj meg mielöbb! Reméljük, most már minden simán fog menni! Legközelebb már babástól mész a kórházba! Kép

Paracsimpo!
Szia, ne maradj sokáig! Kép

Pocsék a kedvem Kép , vidítson már fel valaki!

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok! Jó reggelt!

Edelweiss

Nagyon szorítok!!!! Ennyi szurit, minden elismerésem!Kép Én nem bírom, ha böködnek, de a cél érdekében mindent...a kórházban is hõsiesen tûrtem mindent...

Vanda

tanítokKépKépKép

Pussz: Hermi
Hermi

Szia Gitta!!

Mi a baj?????

Hermi
Hermi

Sziasztok Lányok! Szép jó reggelt!

HermiKép
Örülök nagyon, hogy jól sikerült a mûtéted. Amiket leírtál a mûtétrõl, nagyon ismerõsnek tünt, azzal a különbséggel, hogy én mikor mûtét után este fel kellett állni, rögtön elájultam. Aztán reggel még egyszer. De utána már nem volt gond és mivel pont akkor volt az Olimpia is, ezért nem unatkoztam a kórházban.Kép
Az én vágásom is a bikinivonal alatt van és szinte már nem is látszik, csak egy halvány fehér csík! Neked is ilyen lesz!Kép Emlékezni sem fogsz a mûtétre, csak majd az eredményét látod! Egy aranyos kisbabát!Kép Mostmár minden akadály elhárult elõletek, csak egy kis türelem kell még és év végén ott lesz a baba a hasadban!KépKépKép

EdelweissKép
Annyira örülök, hogy jó kedved van és hogy igy felgyorsultak az események Nálatok.Kép Nagyon drukkolok Neked!Kép

ParacsimpoKép
Üdv körünkben!Kép De ne maradj sokáig!!!
Az orvos mit mondott, miért vetéltél el kétszer is?

AlexandraKép
Én nem vagyok egy nagy IT szakértõ, de ha kell valamilyen anyagot gyûjteni, vagy cikket írni az oldalra, abban tdok segíteni.Kép

LujzaKép
Hogy vagy? Annyira drukkolok Neked!!!KépKépKép

MarcsiKép
Köszi, hogy leírtad Doris üzenetét. Nagyon sajnálom, hogy éppen most jött meg neki, amikor nyaralnak, hiszen ilyenkor, ahogy tudom, eléggé szokott fájni a hasa.
Az viszont nagyon jó, hogy ilyen szép lett a hormoneredménye!

DorisKép
A távollétedben is gratulálok hozzá. Bárcsak az én eredményem is ilyen jó lenne. Fõleg ami a progit illeti. Én le sem merem írni, hogy nekem mennyi volt a ciklus végén. (Na jó, elárulom, 8,75 Kép)

GombócKép
Jó pihenést!

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Szia Zsuzsu!!!

Téged mivel mûtöttek????

Hermi
Hermi

Sziasztok!

Nem tudom, hogy szóltak e nektek, de multhét csütörtökön megjött!Kép Ugyhogy már az 5cn-t taposom! Javitsatok pliz! Szabin voltam meg táppénzen, a mesnim késett 4 napot. Lehet a betegség miatt. Nem tudom!

Na puszika!

Mamacs
mamacs

Sziasztok lányok!

Már jó régen írtam, mostanság nagyon sok munka tornyosodott fel, úgyhogy inkább csak olvastalak benneteket.Mindenkit irigylek, aki már szabin van, jó pihenést kívánok!

Üdvözlöm az újakat, nagyon jó, hogy ennyi új nevet lehet felfedezni! Mindenkinek kívánom, hogy minél hamarabb kerüljenek át a friss.. topicba.
Hermi
örülök neki, hogy túlvagy a mûtéten, remélem ezután már minden könnyebben megy majdKép

Zsuzsu
Neked is volt ilyen mûtéted? erre nem is emlékeztem, ez még régebben volt?

Gitta

Hát igen, hétfõ van, mentek nyaralni valamikor? Egy kis kikapcsolódás mindenkinek jót tesz.

Nálunk a helyzet egyenlõre változatlan. A párom nagyon szépen gyógyul, de ezt a hónapot még mindig ki kellett hagynunk. Két hét múlva újra doki, addig is folyamatosan kell szednie a Zinnatot. Mivel a matyiknak a nagy adag gyógyszer után regenerálódniuk kell, feltételezem, hogy a jövõ hónapot is ki kell még várnunk. Ha nem teljes a gyógyulás, akkor még plusz hónap. Lányok, már annyira elfogyott a türelmem (bár tudom, hogy sokan nálam már sokkal régebb óta topiclakók), de már hónapok óta csak várunk-várunk. Közben kiderült a párocskám fertõzését én is jól elkaptam (valamikor régen), így produkáltam egy nagyon csúnya vizeleteredményt, amit meg nem lehet rendesen kikezelni, mert az erre alkalmas gyógyszerek kiírtják a hüvelyflórát, így jelenlegi pillanatunkban többet ártanak, mint használnak.
Bocs, hogy ilyen hosszú voltam

Bea
Bea

HermiKép

Életemben egyetlen egyszer késett a mensim egy hetet, ezért aztán rögtön elszaladtam a dokihoz. Kiderült, hogy van egy dermoid cisztám a bal petefészkemen és már elég nagy (lúdtojás nagyságú)
A dermoid ciszta 99,99%-ban jóindulatú daganat, de mivel nem tûnik el magától, mint más ciszták, ezért minden esetben mûteni kell. Ez a fajta ciszta egyébként nagyon érdekes, már ha lehet ilyet mondani egy cisztára, mert mindenféle szövetet tartalmaz - néha van benne fog, haj stb. Elég szörnyen hangzik, mi? Kép
Régebben, amikor az orvostudomány még nem volt ilyen fejlett, azt hitték, hogy egy torz iker, ami nem fejlõdött ki. Ma már tudják, hogy ez nem így van, de tény, hogy mindenféle emberi szerv szövete megtalálható benne.

Vannak kórházak, ahol ilyen esetben eltávolítják a petefészket is. Szerencsére ahol engem mûtöttek, ott fiatal nõknek minden esetben megmentik a petefészkét, csak a cisztát távolítják el. A dokim szerint nagyon aprólékos munka.

Jelenleg a bal petefészkem teljesen olyan nagyságú és kinézetû, mint a jobb oldali, szóval a mûtét jól sikerült.
Viszont a hormonjaimmal baj van, mert nincs peteérés, vagyis inkább elégtelen.

Hát nálam ez a helyzet, most szedek clostit, remélem az hatni fog.

Pihenj nagyon sokat és ne emelj semmit, mert az nagyon nem jó. A sebet én mindig kentem egy krémmel, amitõl hamarabb gyógyult. Valamilyen gyógynövényes krém volt és használt is. Most sajna nem jut eszembe a neve, de ha akarod utána tudok nézni.

Puszillak: Zsuzsu
zsuzsu

Zsuzsu

Nagyon érdekes ez a ciszta, de jó hogy megmentették a petefészkedet. A kenõcsöt akkaor használtad, amikor már nem volt rajta var? És nem körömvirág krém volt?? Azt ajánlották többen is.

Hermi
Hermi

Jó reggelt mindenkinek!

Anka
Ja, bocs. Hát ez nagyon jó. Ha, ha, ha KépKépKép De úgy látom már válaszoltak a lányok.

MonkaKép
Azt hiszem összekeversz a Gombóccal. Persze mikor elolvasom az üzidet rögtön rájövök, hogy nem nekem szólKép. Sajnos nálam még nincs babuci és még nyaralni sem megyekKép. PEDIG MILYEN JÓ LENNE, ha mind a kettõ egyszerre? teljesülne. KépÉn lennék a legboldogabbKépKépKépKépKépKép

Cuppp
bogár
bogár

Sziasztok Lányok!Kép
Itt vagyok újra kipihenten!Kép Remélem lett sok új kismamánk, amíg nem voltam! Engem sajna ki lehet javítani a táblában, ma vagyok a 4.cn-on, de legalább most nem barnásoztam!Kép
Tudom, hogy esélyem sincs, hogy bepótoljak mindent, ami ez alatt a két hét alatt történt, de azért igyekezni fogok!
Most sajna rohannom kell, mert munkám, mint a tenger...
Ja, Lányok!Kép Szuper volt a tali! Edi, Lora, Zsuzsu, Bea, Timici!(remélem nem hagytam ki senkit!)KépNagyon örülök, hogy megismerhettelek Benneteket is, a többieket meg jó volt újra látni!Kép Edi!Kép Mégegyszer köszi a vendéglátást!Kép

Puszi mindenkinek!Kép
Sien
Sien

Sziasztok Lányok!

Hermi Kép
Minden elismerésem a tied, hogy kibírtad ezt a mûtétet, és az utána következõ dolgokat. Most már igazán megérdemelsz egy babucit. Kép

Üdv paracsimpo Kép
Sajnálom, hogy már túl vagy két sikertelen inszemen. De te még olyan fiatal vagy!!! Kép Mikor kedtétek a baba projektet?

Lányok lenne egy buta kérdésem: mibõl lehet gyanítani, ha valakinek cisztája van? Nekem még nem volt, ill. nem tudok róla, de most mivel 3 hónapig szedtem Clostit (ráadásul úgy tûnik teljesen feleslegesen, jóval a normális fölé emelte a progi szintet, vagyis a szedése elõtt is OK volt?) kicsit félek a cisztától. (Nagy hipohonder vagyok ám!) Pénteken délután és szombaton egész nap úgy szúrt a bal oldalam, olyan tompa szúrással... Vasárnapra elmúlt...

Lenne mégegy kérdésem. A hõnek a ciklus második felében mindenképp el kell érni a 37 fokot? Nekem (mintha bosszantani akarna) már vagy 3-4 napja 36,9 (elõtte 2 napig volt nagy kegyesen 37). Számít esetleg, hogy mennyi az alaphõ? A ciklus elsõ felében 36,7-36,5 közötti a hõm. Azt tudom, hogy én nagyon ritkán vagyok lázas akkor is inkább 37 valamennyi.

Lujza, Nina, Khjutka, Alma Kép
Ti vagytok a hét esélyesei, mi újság????

bera3
bera3

Sziasztok
Sajnos nincs jó híremKép 17c 3cn Kép
Moni
Nem tudom miért spontán vetélésre gondol. Azt mondta, hogy biztos,, hogy volt terhesség, mert a ßHCG már nagyon korai szakaszban megjelent. Aztán mégis megjött. Lehet, hogy az a 23-24-25-26 napi görcsölgetés nem volt véletlen. Szerintetek kérjek genetikai vizsgálatot?
Paracsimpo
Mit mondott az orvos mitõl mentek el a babák?
Hermi
Mielõbbi teljes gyógyulást kívánok, utána jöhet a pocaklakó Kép
Lujza
lujza

bera3

Nagyon is sok függ az alaphõtõl. Nekem például ha 36,8-at eléri, már nagy dolog. Az is igaz, hogy 36,2-rõl indul. Az elsõ félben nekem olyan 36,3-36,4 körül mozog a hõm, aztán visszaesés (36,2), és utána folyamatosan fel 36,8-ig. Az a fontos, hogy az íve szép legyen, tehát egy három-négy nap alatti "felfutást" produkáljon, ami szépen elválik az elsõ félidõtõl. A dokim szerint teljesen rendben van a hõm, úgyhogy ha az íve neked is rendben van, ne izgulj. A hõemelkedésnek egyébként az alaphõhöz képest 0,3-1 fokosnak illik lennie, ha jól tudom.

Bea
Bea

bera3
azt nem tudom, hogy mennyire törvényszerû a 37 fok, de 0,2 fokot emelkednie kell a hõnek (ha jól tudom) tüszõrepedéskor. ez nálad megtörtént Kép, úgyhogy semmi ok az aggodalomra. szerintem jól alakulKép.
ez a téma egyébként engem is érdekel, mert ez a hónap valami katasztrófa a hõmet illetõen. már volt pém és pár napig volt csak 37, azóta meg össze-vissza ugrál. kiváncsi vagyok mi lesz a vége, de már nagyon kiborítKép.néha úgy érzem, hogy kidobom a lázmérõt.

Cuppp
Bogár
bogár

Bera3

Szerintem nem törvényszerû, hogy a hõd elérje a 37-et. A lényeg a tendenciában van. Az alphõdhöz képest emelkedjen 3-5 tizedet.

Hermi
Hermi

Sziasztok!
Hermi!
Nagyon ügyes voltál a mûtétnél. Gyógyulj meg mihamarabb!

Sien!
Welcome home. Jó volt a nyaralás?

Lujza!
Szerintem ne kérjél genetikai vizsgálatot. Ha volt ott kisbaba akkor nem olyan vetélés volt, mint amit mûtéttel be kell fejezni, hanem menstruáció formájában eltávozott. Ezt a természet rendezte így, és arra gondolj hogy most kémiai szinten sikerült a terhesség, legközelebb is fog, és nem csak kémiaiKép

Edi!
Volt már inszemed?

Bea!
Azért mégiscsak jó lenne kikezelni azt a nyavalyát. A hüvelyflórát a gynoflór hüvelytablettával lehet visszaállítani. Nekem bejött.

Paracsimpo!
Szia. Mi már ismerjük egymást, a mikkamakka talin melletted ültem türkizkék ruhában (késve érkeztem, korán mentem.)

Marcsi
Marcsi

Bogár, Bera, Hermi,
1. Az alaphönél a 0,2 tizedes emelkedés nem jó, NEM ELÉG! 2-3 nap alatt kell emelkednie MINIMUM 0,4 tized fokot.
2. A nagy átlag az, hogy elérje a 37 fokot legalább. Föleg nálad Bera mert az alaphöd nagyon az átlagon van.
3. Igen tényleg függhet az egyéntöl is az alaphö maximum értéke, de vegyétek figyelembe, hogy legalább 3 hónapnyi görbe kell a tuti eredményhez. Elöfordulhat, hogy az egyik hónap csapnivaló, míg a másik kettö tökéletes vagy fordítva.

Doris,
Tudom hogy nem olvasod, de hogy lehetsz pont ilyen peches, hogy pont az utazás napján jön meg? Pedig úúúúúúgy drukkoltam, hogy ne jöjjön megKép
Mindenesetre már az is nagy szó, hogy idén el tudtatok menni. JÓ MULATÁSTKépKépKép

SienKép
Milyen volt a nyaralás? Mesélj.

Paracsimpo,
Olyan ismerös vagy nekem. Nem az indexen szoktál írogatni?
Üdv a körünkben.
Nagyon sajnálom a két elvesztett babát. Mi történt, hogy a 17. héten vesztetted el a picúrt?

Lányok, úgy néz ki kisfiú lesz a babánkKép (100% akkor lesz, ha kint leszKép) Szóval minden eredményem tökéletes (terheléses cukor és az AFP/MOM is.KépKépKép

Hermi,
Le a kalappal elötted. Az ilyen mütét nem kis mütét.Kép

Valaki kérdezte, hogy milyen mütéten voltál és valaki azt válaszolta, hogy sövénymütéten. Szóval aki kérdezte, hogy milyen mütéten voltál, neki még annyit mondanék, hogy gondolom kitaláltad, nem orrsövénymütéten volt Hermi, hanem az ö méhében van egy olyan ún. sövény, ami kettéosztja a méhet és a baba ha be is ágyazódik emiatt nem fog tudni rendesen fejlödni, vagyis a vége vetélés lesz. Ezt korrigálták most Herminél. Ugye jól mondom Hermi?KépKépKép

Edelweiss,
Veled együtt örülök én isKép Aztán gyere még gyakrabban.

Mindenkinek pusszancska,
Moni
mj

Szia Móni!!!!

Jaj de jó, hogy egészséges kismama vagy és a pindurka is szépen fejlõdikKépKép
Teljesen jól tudod, a doki is így mondta el. Még jó, hogy nem kérdeztem ráa mûtét részleteire, nem tudtam, hogy ilyen sokáig fog tartani, különben jobban elgondolkoztam volna, hogy belevágjak-e. De egy babócáért mindent...remélem így elhárultak az akadályokKépKép

Hermi
Hermi

Sziasztok!

bera3
Én már a 37. napon vagyok. Tegnap hánytam de lehet, hogy csak gyorsan ettem. Továbbra is fáj a cicim és hányingerem is van. Én is tudok ám tüneteket produkálni! Nagyon félek tesztelni, vagyis az eredménytõl. Bogár beszélt rá, hogy holnap reggel csináljak egy tesztet.
Inkább nem élem bele magam a dologba így lehet, hogy nem fogok annyira kikészülni ha nem sikerül.Azért ott lebeg a szemem elõtt, hogy a 22. napon már volt egy negatív tesztem amit a doki csinált.

Nekem volt két cisztám, csak azt éreztem, hogy néha piszkosul belehasít ( mintha késsel szúrtak volna oda) a hasim jobb oldalába. Elég kellemetlen volt.Akkor még nem tudtam mi lehet, az Uh derítette ki, hogy cisztám van. Akkor nem kaptam egy hónapig Clostyt és felszívódtak a ciszták.

Paracsimpó
Miért vesztetted el a babákat?

Hermi, Zsuzsu

A körömvirágkrém tényleg nagyon jó. Tapasztalatból tudom azt használtam a térdemre mûtét után.
Hermi, gyógyulást!

Milyen érzés ha valakinek méhenkívüli terhessége van? Mit lehet érezni?

Üdv: Nina
Nina

HermiKép
A körömvirágkrém szerintem is nagyon jó. Amit én használtam az valami flancos krém volt, de lehet, hogy abban is körömvirág volt, meg amire emlékszem, hogy aloa vera is volt benne. (remélem jól írtam) Egy kolléganõmön keresztül vettem valakitõl, aki ennek a forgalmazásával foglalkozik.
A krémet már közvetlenül a mûtét utántól lehet használni.
A barátnõm anyukájának kivették a méhét, szóval volt egy nagy vágása és õ is ezt a krémet használta és mire ment a varratszedésre, már alig tudták kivenni a varratot, mert annyira összeforrt neki a krémtõl.

SienKép
Jó, hogy újra itt vagy! Milyen volt a nyaralás?

Bogár, Bera, Bea
Moni jól leírta, amit a hõmérsékletrõl tudni kell. A 2 tized fok emelkedés szerintem is kevés. Meg az se jó, ha csak 1-2 napig éri el a 37-et.
Nekem a ciklus elsõ felében: 36,5-36,7, a második felében 36,85-37 között van, tehát egyrészt eléri a 37-et, másrészt simán megvan a 2 tized fok emelkedés, mégis anov. ciklusom volt!!! Kétszer is!
Szóval szerintem az a jó, ha eléri a 37 fokot és ott is marad legalább 10 napig.
Kivétel azok a nõk, mint például Bea, akinek nagyon alacsony az alaphõje (36,2-36,3), szerintem ilyen esetben a 36,8-36,9 is bõven elég.

Lujza
Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült az inszem, de az, hogy terhes tudtál lenni, szerintem nagyon jó jel. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb sikerülni fog!

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Marcsi

Kaptam Sumetrolimot, állítólag ilyen esetben ez a legjobb.Csakhát nem tudom ez mennyire hatékony, a tüneteim enyhültek, de még nem múltak el teljesen.

Lujza
én is nagyon sajnálom, de a jó a rosszban, hogy igenis össze tudott jönni a terhesség. /pont a talin beszéltünk errõl/. Csináltat a doki valamilyen vizsgálatot annak kiderítésére, hogy miért mehetett el spontán a baba?

Móni

gratulálok a kisfiúhoz!!! Nagyon örülök, hát így a névválasztás egy kicsit nehezebb lesz!!

Bea
Bea

Lányok

A Nõk Lapja honlapján találtam egy cikket az endoról, hátha érdekel valakit:

Az endometriózis nemcsak a nõi nemi szerveken alakulhat ki. A méhnyálkahártya alapú sejtek elõfordulhatnak a szervezetben máshol is, ahová a vér juttatja el a kóros képzõdményeket. Helyük szerint csoportosíthatók a betegség típusai, melyek életkorhoz is köthetõk.

Endometriózis fajták

Az endometriózis típusokat elõfordulásuk helye, és a betegségben szenvedõk életkora szerint három csoportba oszthatjuk:

1. a méhfalba ágyazódott (35-40 év felett)
2. a méhen kívüli szerveken kialakuló
(35 év alatt)
3. a nemi szerveken kívüli szervekben létrejött (kortól független) rendellenesség.

A felsorolt csoportok jellemzõi:

1. Leggyakoribb, hogy a méhfalba, a méh izomrostjai között, közvetlen terjedéssel jön létre (endometriosis interna, adenomyosis) endometriózis sziget. Ilyenkor a méh megnagyobbodik, a menstruációk bõvebbé és fájdalmasakká válnak. Az elõbbi oka, hogy a méh izomzata nem tud rendesen összehúzódni. Általában 35-40 éves kor felett alakul ki.

2. Korábbi életkorban, nem szült nõkben alakul ki a betegség méhen kívüli, a kismedencében burjánzó formája (endometriosis externa). Legtöbbször a petefészkek felszínén és állományában találhatók barnás folyadékot tartalmazó tömlõk, melyek tartalma folyékony csokoládéra emlékeztet. Csokoládécisztáknak is szokták ezeket hívni, amelyek lehetnek borsónyitól egészen ökölnyi méretûek, gyakran többszörösei annak, illetve kétoldaliak.

3. Szintén gyakori a méh mögötti üregben és a hátsó méhszalagokon látható endometriotikus csomó, mely a méh mozgatására, valamint nemi élet kapcsán jelentõs fájdalmat okozhat. Elõfordulhat még a petevezetõkben és gyakran a kismedence hashártyaborítékán kisebb-nagyobb vörösesbarna, késõbb kifehéredõ csomó formájában.

A betegség egyéb formái

Gyakran találunk az endometriózis szövetek környékén összenövéseket, bélletapadásokat, olykor a burjánzó szövet szinte belenõ a szomszédos szervekbe.

Idõnként mûtéti hegekben, vagy gátmetszés hegében is megtelepedhetnek méhnyálkahártya szövetdarabkák.

Ritkább forma amikor nem a nemi szervekben vagy azok hashártyáján, hanem a belekben, tüdõkben, ízületeken, húgyhólyagban vannak csomók. Ilyenkor is meghatározó a ciklusfüggõ, az adott szervre jellemzõ panasz.

Bea
Bea

Marcsi!Kép
Egy hete volt az inszem. Most türelmesen várunk. Csak azt nem értem miért áll minden nap 72 órából? Úgy emlékszem régebben rövidebbek voltak a napok.Kép
Még mindig nem válaszoltál, lesz még inszemed nyaralás elõtt? Mikor indultok pihizni?

Sien!Kép
Jó, hogy újra itt vagy.Kép Milyen volt a nyaralás?
Ebben a ciklusban lesz inszemed? A Murányi nekem nagyon ügyesen csinálta, nem is éreztem semmit. Ha nem ér rá a dokid, bátran ajánlom.

Bea!Kép
Türelem, türelem, türelem.KépKépKép Ha van belõle felesleged kérek én is.

Paracsimpo!Kép
Én is emlékszem rád az indexrõl. Jó, hogy átköltöztél hozzánk is. Mikor lesz a 3. inszemed? Vagy most várnotok kell?

Moni!Kép
Gratulálok a kisfiúcskához!!!KépKépKép Nagyon korán leleplezte magát.Kép

Lujza!Kép
Nagyon sajnálom.Kép Külön drukkoltam neked, hogy legyen egy inszemes példaképem. Nem akarok negatívoskodni, de ez az inszem nem akar sikerülni senkinek. Mért van ez??????Kép

Edi
edi

Bea
Ma kell visszamennem. Remélem mond valami bíztatót, vagy javaslatot tesz valamilyen vizsgálatra.
Köszönöm mindenkinek, aki szorított!
EdiKép
Nem adom fel és jó példával fogok elöljárniKép
Lujza
lujza

Sziasztok!

Lujza!
Nagyon sajnálom! Kép A következõ biztosan sikerülni fog! Kép
Ne add fel a reményt! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Edi

Nagyon izgulok, nagyon-nagyon kívánom, hogy összejöjjön!!!KépKépTürelmet is adnék én,annyit, amennyit csak kérsz, csakhát velem nem hiszem, hogy jól járnál...

Sien

Remélem volt lehetõség romantikázásra és pihenésre abban a gyönyörû országban. Csatlakoznék Edihez, második inszem be van már ütemezve?

Bea
Bea

Sziasztok!

Megpróbáltam magam regisztráltatni, remélem, sikerült. Ha olvassátok, valószinûleg Kép
A múlt héten találtam rátok, azóta el sem tudok szakadni tõletek Kép Kép

Mi is szeretnénk már kisbabát a Kedvesemmel, de problémásabb a dolog, mint gondoltuk elõször. Nekem nagyon alacsony a prog.-szintem, most Clostil-t kell szednem.

Szerintetek a gyógyszer mellett is hiteles adatokat mutat, ha minden reggel mérem a hõm?

Már egy kicsit el vagyok keseredve... olyan türelmetlen kezdek lenni.
edith

Köszönöm az üdvözléseket, nekem is jó már végre hallani rólatok!Kép A nyaralás naggggyon jól sikerült, bár az idõ nem volt valami fényes, de mi így is jól éreztük magunkat. Gyönyörû helyeken jártunk és nagyon sok fontos dologban hoztunk döntést. Ezek közül az egyik, hogy aug.31-el felmondok a mostani munkahelyemen.Már elég régóta tervezgettük ezt a lépést, és most végre rászántuk magunkat a döntésre. Azt tudni kell, hogy mi egy helyen dolgozunk a párommal és hát nem éppen a legnyugisabb munka. Emiatt kész stressz amikor orvoshoz kell mennem. Szeptembertõl meg úgyis újra iskolás leszek, így majd próbálok valami kevésbé stresszes munkát keresni. Azóta nagyon megkönnyebbültem, bár még nem jelentettem be a dolgot. Emiatt a döntés miatt a következõ inszemet is elhalasztjuk szeptemberre, amikor már végre nyugodtan járhatok dokihoz. Addigra biztos vagyok benne, hogy Marcsi, Lujza és Edi is jó példával fog elõttem járni!!Kép
Móni!Kép Örülök a jó híreidnek! A jövõ héten összehozunk valami minitalit, addig amíg itt dolgozom melletted?Kép
Lujza!Kép Olvastam, hogy sajnos nem sikerült ez a mostani inszem sem.Kép Nem szabad elkeseredni, szeptemberben már Te fogsz majd jó tanácsokkal ellátni, hogy mit tegyek a sikeres inszem érdekében!!Kép
Edi!Kép Nagyon drukkolok Nektek!Kép Ha tényleg ügyes volt a Murányi, akkor legközelebb kibulizom, hogy nekem is õ csinálja az inszemet!!Kép Küldöm a babatapasztó sugarakat:+++++++++++++++++++++++++++++++++Kép
Marcsi!Kép Nálatok lesz ebben a hónapban inszem?
Sajnos még mindig nagyon le vagyok maradva az olvasással, de nagyon igyekszem!Kép
Üdv minden újnak, de tudjátok, nem ám itt maradni sokáig!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Bea, Bogár, Hermi, mj Kép
Köszi a hõgörbével kapcsolatos dolgokat. Azt hiszem ezzel kapcsolatban akkor leszünk nyugodtak, ha már egy jó pár hetes babácska lesz a pocakban, addig meg... Mindenesetre pár nap múlva meglesz a hormoneredményem, talán az is elárul majd valamit.

Nina Kép
Hááát hányni nem minden nap szokott az ember lánya.. Persze megértem, hogy nem akarod túl hamar beleélni magad, de várjuk a holnapi beszámolót. Kép
Ezek szerint a ciszta (legalábbi némelyik) magától felszívódhat. Tök jó, hogy neked ilyen rendes dokid van, hogy UH –val is nyomon követte a Clostit. Az enyém csak felírta aztán szevasz. Azt hiszem dokit fogok váltani, de még megvárom a hormoneredményeket. Múltor pl kérdeztem tõle valamit, semmi reakció, aztán a következõ alkalommal újra rákérdeztem, és rámförmedt, hogy hagyjam már ezt a témát, már nem megbeszéltük? Hát velem nem!

Szia Edith Kép
Üdv a babaneten
Szerintem az alacsony progiszint az egyik legjobban kezelhetõ probléma baba ügyben. Persze megértem, hogy türelmetlen vagy, ilyenkor olyan lassan vánszorognak a hónapok. Mióta próbálkoztok?
Nekem a Clostis hónap 0,1 fokkal volt magasabb a mostani Closti nélkülinél, de az íve szinte teljesen ugyanaz.

bera3
bera3

bera3
Már szeptember óta nem szedek fogamzásgátlót. Így utólag - bárcsak soha nem szedtem volna. Kép

Most egy kicsit megnyugtattál. Talán azért is vagyok feszültebb, mert ma van a 29. napom. A Kedvesemnek nem is merem felhozni most, elég, ha én szorongok.

Én is nemrég váltottam orvost, mert nem sokat törõdött azzal, hogy rendesen kivizsgáljanak. Az új doki küldött el hormonvizsgálatra, ott derült ki a "bibi".Tudod, ha egy kisbaba a cél, akár 100 km-re is járok orvoshoz, csak tudjon segiteni Kép
edith

Lora!Kép Boldog névnapot!Kép

Pusz, Sien.
Sien

Edith Kép

Mi baj volt a fogamzásgátlóval? Vannak más tünetei is az alacsony progi szintnek (barnásozás mensi elõtt...)?

Van egy táblánk is amit Vanda vezet (sajnos mostanában szegénynek sok a munkája..), ha megadod az életkordat, azt hogy hányadik ciklusban jársz, hányadik napon, és hogy hol élsz biztos téged is berak a táblába. Aztán már lehet is érted izgulni, hiszen a 29. nap nagyon izgi Kép Hány naposak a ciklusaid?

bera3
bera3

Bogar!
Elnezest hogy osszekevertelek Gomboccal, a jokivansag babaval es nyaralassal megelolegezve! Vedd jo jelnek.Kép

Hermi!
Dobbenten olvastam a mutetedrol irtakat. Minden elismeresem Neked es azoknak akik meg hasonlo "kellemetlen" dolgokon kell hogy keresztulmenjenek a babaert.
Kellemes labadozast azzal a tudattal, hogy most mar egyenes az ut a babaig.Kép

Lujza!
Igazan sajnalom, tenyleg nagyon szoritottam Neked.Kép

Tucsi, Alexandra, Vanda!
Koszi a valaszokat.

Zsuzsu!
Ez a dermoid ciszta eleg szornyen hangzik. Sajnos azok koze tartozom, akik hajlamosak az osszes betegseg tuneteit magukon erezni, vagy eppen rettegni attol, hogy hasonlo problemaval rendelkeznek.Kép En most mar teljesen meddonek erzem magam, endom es cisztaim vannak, pocsek a hormonszintem es meg ki tudja mi minden bajom van.Kép (Nem kell am komolyan venni, eleg ha en azt teszem.Kép)
Azert alig varom mar hogy orvos lasson, aki pontosan megmondja mi is a bajom.
Mikor volt ez a muteted? Jo hogy mindezt magad mogott tudhatod es sikeres volt a ciszta eltavolitasa. Nem lehetett konnyu Neked.

Monka
szmonka

Szia BeaKép
Hát igen a fiú névválasztással kissé gondban leszünk. Még át kell rágniKép
JobbulástKép, A sumetrolim tutira segíteni fog.

Monka,
Amikor anno egészségügyibe jártam, én minden bajt tapasztaltam magamon. A legegyszerübb bajoktól kezdve a legbonyolultabbakig. Pontosan úgy, ahogy haladtunk az anyaggalKépKépKép Persze egyik sem volt komoly és persze azért az eszemmel tudtam, hogy hülyeség KépKépKép
Kitartás és meg lesz az eredménye.

Sien, Kép
Nem értem a gondolatmenetet. Pont akkor akartok kihagyni inszemet amikor már megvan a végleges határozat, hogy felmondasz és nem fogsz tovább stresszelni, és amikor máris jobban érzed magad közérzetileg és amikor ezen a munkahelyen már "úgyis minden mindegy"? Bár szeptember már lassan itt vanKép Ugye azért nem hanyagolsz el mjad minket? Az új munkahelyed mit szólna a vizsgálatokra való ellógáshoz?

Olyan jók az ilyen utazásokKép Megtanítanak kiruccanni a mindennapok mókuskerekéböl és más szemmel nézni a világot az emberi kapcsolatokat és értékeket. Nagyon jól tettétek, hogy így átgondoltatok mindent. A minitalit már alig várom. Akkor jövö héten megejtjükKép

Nina,
Holnapi teszt pozitív leszKép

Edith,
A progiszint valóban könnyen ecsetelhetö dologKép Csakúgy mint az magas prolaktinszint helyreállítása.

Andy,
Hol vagy? Hova küldjem a Macát? Vagy írtál már ezzel kapcsolatban és nem láttam?

Mindenkinek pusszantás, lassan lejár itt az idöm és megyek haza.
Moni
mj

Sziasztok!

mj

A próféta szóljon belõled!

Bera3

Az én orvosom nagyon rendes. Meg lehet vele beszélni a dolgokat van amikor hátradõl a székében és így szól "Na kérdezzen". Nagyon sokszor jártam Uh-ra mindent figyelemmel kísért. Ez nagyon megnyugtató. Ha gondolod elküldöm a
telefonszámát stb.

Nina

Szióka Kép

Edelweiss! Kép
Köszi az infót az injekcióidról. 6-7 tüszõ a cél? Húha, KépKép 6-7 domináns tüszõ? Mindet leszívják majd?

Hermi Kép
Kislányként vágyam a tanár állás volt Kép a hosszú vakációk miatt KépKép. Általános iskola, vagy közép vagy más? És mit tanítassz?
Mûtét utáni kontrollra kell-e menned?

mamacs Kép Sajnálom hogy megint.... Kép

Lujza! Kép
Sajnálom, hogy neked is megjött. Ez a görcsölgetés.. Miért szeretnél genetikai vizsgálatot kérni? Szerintem ez ettõl független, bár ha téged megnyugtat, és van rá lehetõséged, miért ne.

Mj! Kép
Gratula a kisfiúhoz! Névötleteidbe majd avass be lécci, mert a fiúnevek rajtam is kifognak (Kép bár ott tartanék Kép).

Edi! Kép
Nagyon szorítok a babádért ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ KépKép

Sien!
Csudiba, hogy megjött. Ahogy olvastam írásaidat, elgondolkoztam, hogy milyen bátor döntést hoztatok. Nekem is nagyon kellemetlen már a munkahelyem (ugye magas prolaktinosok Kép vagy Kép) és sokszor eljutottam arra a holtpontra, hogy kész vége, nem csinálom tovább. Aztán másnap megint megy minden ugyanúgy.... Milyen sulit fogsz elkezdeni szept-ben? Nekem a sulikból egyenlõre elegem van Kép esetleg egy nyelvtanfolyam jöhetne még.

Edith! Kép
Üdv nálunk! Kép Ahogy bera3 írta, szívesen beteszlek a táblába, ha szeretnéd, csak add meg a szükséges adataidat. Alacsony progidat pedig ha jó kezekben vagy, hamar orvosolni fogják. Kép

Puszka mindenkinek!
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!
Új vagyok itt, és még eléggé tájékozatlan. Olvasgatlak titeket egy ideje, de még sok a számomra ismeretlen szó - szerencsére. Még csak az elsô "próbálkozós" hónapban vagyok, a 36. napon, de még nem jött meg. Ehhez hozzátartozik, hogy mióta abbahagytam a fogamzásgátlót, 35 napos a ciklusom. Ma csináltam egy tesztet, és az erôs piros kontrollcsík mellett egy nagyon-nagyon halovány kis csíkocska látszott. Nem tudom, hogy jelent-e valamit, vagy sem. A dokimhoz meg csak a jövô hét hétfôre tudtam bejelentkezni... kilyukad az oldalam. Segítsetek, volt már ilyen valamelyikôtöknek? Jelent ez valamit? (Igazából semmit nem érzek, amit ált. a "friss kismamák" szoktak, se émelygés, se hányinger, se farkaséhség, se állandó pisilhetnék, se mellfeszülés.) Elôre is köszi a választ. Mindannyiótoknak sikeres próbálkozást kívánok! Franyó
U.i.: Edelweiss, lehet, hogy ismerjük egymást? :-)
franyo

Edi
Hú, akkor nagyon szorítok neked, hogy most összejöjjön és a babóca végre beköltözzön a pocakodba. Kép

Edith
Üdv nálunk, remélem nem maradsz itt sokáig állandó lakosnak, max. vendégeskedsz majd körünkben. Kép

Vanda
Bizony, és mindet leszívják majd. Remélem szépen érett petesejteket tartalmaznak majd, akik majd szép ügyesen osztódni is fognak és a punkció utáni 3. naptól pedig ketten szépen befészkelõdnek a helyükre. Azt mondta az orvosom, hogy mivel nekem semmi bajom nincsen, így 2-3 embriót tesznek majd vissza, de inkább kettõt, mert nagyon nem cél a 3-as ikerterhesség. Mindegy, nekem 2 babóca is elég lesz, meg 1 is, csak legyen. Kép
Kíváncsi leszek mit mond a holnapi UH-n. A hasam kezd szurkálni, pedig még csak a 4. napon vagyok. Remélem szépen növekednek.

Franyo
Üdv a Babaneten! Igazad van, tényleg ismerjük egymást. Kép
Az a halvány csíkocska általában bizony jelent valamit. KépKép
Nagyon vigyázz magadra! A tünetek nem mindenkinél jelenkeznek a legelején. Ugye lányok?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Szia Franyó!

Szerintem elég bíztató!!! Csinálj még egy tesztet pár nap múlva, mielõtt mész a dokihoz, attól megnyugszol, meg õ is jót fog mondani. Ha tényleg pozitív, akkor Te a szerencsések táborába tartozol, ugye lányokKépKépKép

Szmonka
én is mindig beképzelek mindenféle bajt magamnak. Ma is bepánikoltam, hogy fájdogál a pocim, aztán a férj megnyugtaott, hogy természetes, ha vágják az ember hasát, ráadásul a méhemet, azon is húzodik, gyógyul a seb. (remélem)Én hajlamos vagyok azonnal orvos rohanni....KépKépKépKépEbbõl kifolyólag már voltam néhányszor teljes hasi UH-n, ahol semmit nem találtak, aztán végre találtam egy normális nõdokit, aki elmondta, hgy természetes ha érzem a peteérést (nem tudtam, hogy azt érzeem), és a ciklus második felében is feszülhet a méhem...

Vanda
Középsuliban tanítok, én is legjobban a vakációt szeretemKépKép Szerintem az egyik legjobb tantárgyat, legalábbis laza...informatikátKépKépAmúgy nem szeretnék a pályán maradni, ha lesz babóca utána mást szeretnék csinálni, igazából most is, csak állandóan orvos járok, mostanság is sokat vagyok táppénzen, itt legalább jól tûrik, nem akarok már váltani addig, amíg nem jön a baba.

Móni
Miért van az, hogy mindenki a fiú nevekkel van bajban???? Én se tudnék hirtelen mit mondani...de a lány az tuti biztosKép Csak jönne már!

Üdv Mindenkinek! Jó éjszakát, ha valaki még erre téved!!!

Hermi
Hermi

Edelweiss

ez nagyon izgalmasKépKép Szorítok nagyon!

Ja és üdv az újaknak, és tényleg ne maradjanak sokáig! Úgy kell jönni, mint Franyónak, pozitív teszttelKépKépKép
Hermi

Jaj de aranyosak vagytok, hogy így biztattok! Remélem, igazatok lesz... Arra én is gondoltam, hogy csinálok még egy tesztet. Edelweiss, "milyen kicsi a világ", ahogy mondani szokták...
Puszi mindenkinek!!!
franyo

Sziasztok!

Megcsináltam azt a hülye tesztet és negatív lett. Ma már a 38 napon vagyok a vérzésem meg sehol. Mi a fene lehet?
Kicsit nehezen viselem az egészet.

Nina

Sziasztok!

Nina
Nem mindenkinek mutatja ám ki a teszt néhány nap múlva a babaát. Nyugi, és próbáld meg néhány nap múlva megint, ha nem jön meg. Mikor kellett volna megjönnie?

Franyo
Ugye? Szerintem is kicsi. Kép És mikor csinálod azt a tesztet?

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Sziasztok!

Nina

Szerintem is csinálj még egy tesztet, és menj el dokihoz, majd megmondja, hogy mi van. Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid????

Hermi
Hermi

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem tudtam jönni, mert rossz volt a hálózatunk.

Moni!
Megtaláltam a névjegyedet és mindjárt megírom a címem és megbeszéljük.

Utána majd elolvasom mit írtatok.

Puszi

Andy
Andy

Sziasztok Lányok,

Nem tudjátok véletlenül hogy Erazmusznak hol van a rendelõje? Még nem találtam meg a nekem megfelelõ orvost, akiben igazán megbíznék, az Õ írásai pedig nagyon szimpatikusak.

Elõre is köszi, ha tudtok segíteni (meg amugy isKépKép )

Ribizli
Ribizli

JÓ reggelt Mindenkinek! Kép

Nina,
Menj el dokihoz, kérj töle egy UH-tKép Nagyon drukkolokKép

Franyó
A halvány csík is csík, ne feledd. Csak akkor nem csík a halvány csík, ha késöbb olvasod le az eredményt mint kellen. Mondjuk 30 perc múlva. Az már hamis lehet. Holnapután csinálj még egy tesztet, szerintem ott már erösebb csík leszKép
Milyen szerencsés vagy! Elsö próbálkozásra és már úgy néz ki sikeres is lett!!!!!

VandaKép
Tudod a párom amerikai és olyan fiúnevet akarunk keresni, ami magyarul és angolul is ugyanaz. Szóval olyat mint a Dániel, Christian, Richárd stb. Namármost ezek szép nevek, csak annyira sok van belölük, vagy nekem, vagy a páromnak nem tetszik, vagy már ismeröst hívnak így és ugye akkor asszociálunk és máris nem tetszik.

Na megyek, pusszancska,
Moni
mj

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?