A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zsuzsi: Nekem is folyik, mellkagylóval fogom fel, kb. napi 1 decim van így, lefagyasztom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsuzsi: Nekem is folyik, mellkagylóval fogom fel, kb. napi 1 decim van így, lefagyasztom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

SziasztokKép

Nekünk is szar éjszakánk volt, mert Boti 3 óránként evett - épp úgy, mint 1 hetesenKépKép
Nem tudom, mi lehetett az oka, ráfogom az időre.
Remélem nem kevés a tej, olyan hamar befejezi a szopikat! De hiába kínálom neki tovább, nem kell neki. Igy kb negyed óra alatt lerendezi a dolgot. Normális ez így??

Nekem csak szopi közben csöpög kicsit a másik mellem, de csak épphogy..Én szinte egyáltalán nem használtam melltartóbetétet, csak kb. kéthete kellett pár napig, mert akkor valamitől nagyon elindult. De elmúlt sajnos.Kép

Képzeljétek, este fürdés után iszonyúan begőzöl mostanában Boti. Fürcsi előtt és közben semmi baj, amikor a pelenkát elkezdem ráadni akkor elkezd üvölteni, éssemmivel nem lehet megnyugtatni, csak végül a cicin hallgat el. De hát fel kell öltözni előtte vhogy!
Nem tudom mit csináljak, mert szerintem addigra oltári fáradt, azért üvölt.Nincs eléhezve, mert direkt ki sem várom az időt, mindíg hamarabb eszünk este. Már a fürcsit is hamarabbra hoztuk, mégis üvölt... Ötlet??

Most megyek, mert ébred...
Pusz! Zitus

Kép
Kép
zituska28

Zitus,mi is így vagyunk DETTÓ mint ti a Botival a Barni is 2-3 óránként fennt van,de ő néha csak cumizni akar ,nem is eszik!!

A Boti kb. mennyit alszik naponta???

A sima cumi neki nem jó ,csak a cici!
járt már így valaki????

Anyira fáradt vagyok,hogy inkább mellettem alszik,hogy én is aludjak valamit!!

Ráadásul nappal csak kinnt alszik,ilyenkor én Így sem merek lefeküdni!!!
Szerintetek mit csináljak???

Az LLL meg a védönő szerint kinővi nemsokára!!!

Puszancs:Bibi

Kép
bibi226

Zitus,mi is így vagyunk DETTÓ mint ti a Botival a Barni is 2-3 óránként fennt van,de ő néha csak cumizni akar ,nem is eszik!!

A Boti kb. mennyit alszik naponta???

A sima cumi neki nem jó ,csak a cici!
járt már így valaki????

Anyira fáradt vagyok,hogy inkább mellettem alszik,hogy én is aludjak valamit!!

Ráadásul nappal csak kinnt alszik,ilyenkor én Így sem merek lefeküdni!!!
Szerintetek mit csináljak???

Az LLL meg a védönő szerint kinővi nemsokára!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!
Kinga, nekem kint és bent is tetszik ez az idő, én kis kivételes hóimádó vagyok (a férjem legnagyobb "örömére").
Tegnap voltunk UH-n, Petike (mert már nagyon látszik, amije van) az adatai alapján már elhagyta a 30. hetet, tegnap 60 deka híján 1,5 kilónak becsülte a gépezet. Valószínűleg azért nagyobb, mert GDM-es vagyok. A lényeg az, hogy egészséges, csak egy csöppet nagydarab. Kép Apja fajtája... Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Bea, Melinda! 5-6 hónap??? Húu... Köszi a tippeket, mindkettőt kipróbálom! Kép Hogy nekem a mellkagyló miért nem jutott eszembe?! Kép

Itt vannak Dénes képei!
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Zituska: Gréti újszülött kora óta átlag 10 percig szopizik. Az esti szopik voltak mindig hosszabbak. Szóval normális a negyed óra.
Mondom, Gréti 2-3 hetesen 10 perc alatt szopizott 170 grammokat. És ne lepődj meg, ha egyre nagyobb lesz Boti és a szopik rövidülni fognak 5 perce is akár. Vagy legalábbis ez elég általános jelenség egy bizonyos kor után. Mert érdekesebb lesz nekik a felfedezni való világ, mint a kaja. Főleg ha már kúszik, mászik. De nyugi, az alatt az 5 perc alatt is jól belaknak Kép

Öltöztetés...erre szoktuk mondni a férjemmel, hogy a legfájdalmasabb dolog egy csecsemő életében az öltöztetés....azt majdnem minden baba végig üvölti. Gréti jól viseli a dolgot általában, de fürcsi után ő is türelmetlen már. Ötletem nincs. Vagyis mi próbáljuk elterelni Gréti figyelmét, adunk a kezébe játékot, ilyesmi...

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok! Én egy vásárhelyi 2 gyermekes anyuka vagyok. Nagylányom 6 éves, kicsi lányom meg 1 hónapos lesz holnap. Bocsi,hogy bedúródók közétek,de vásárhelyi topikban senki nincs.

Dénes baba nagyon édes! Hány hónapos?

KépKép
türelmetlen_mama

Zsuzsi: Déneske nagyon jóképű pasi Kép Édes pici fiú Kép
Képzeld, mi szombaton kaptuk meg a Liberos teknősbékát. Pedig még tavaly elküldtem nekik az 5 figurát, elvileg postázták is a teknőst decemberben....eddig nekünk minden ilyen ajándék a posta áldozata lett. Úgyhogy folyton zargatom a Liberoékat, hogy nem kaptuk meg amit kellett volna, de rendesek nagyon, múlt héten felhívtam őket, szombaton itt volt a teknős. Ráadásul nekünk csak a Libero pelenka jön be, minden másból kifolyik minden, és úgy várom mindig ezeket az ajándékokat, aztán mindig megszívjuk Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Türelmetlen Mama!
Üdv közöttünkKép Nagyon hosszú így a neved,ezért ha nem haragszol én legközelem lerövidítem,mondjuk TüMa leszelKép Mit szólsz?

Exi!
Én is nagyon szeretem a havat!! Legszívesebben nekilátnék lapátolniKépKép

Pankata!
Igazság szerint nagyon szeretem a sárgátKép Rózsaszínre semmiféleképpen nem festettem volna a szobát.Abba inkább öltöztetem KittitKép Remélem a szoba neki is fog tetszeni ha majd tudja értékelniKépA lényeg:nekünk nagyon tetszikKépKép

Zsuzsi!
Dénes nagyon szép baba! Annyira egyértelmű hogy fiú! Édi bébiKép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Pankata!
Nagyon szép a vers.Ki írta?
El is mentem.Nagyon tetszikKép

Dancsi!
Klassz a szoba.

Enikő!Zsuzsi!
Édesek a gyerkőcök!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

BibiKép
Boti napközben elég keveset alszik. Általában két evés között elpilled 20-30 percre. De eközben is gyakran megébred, és meg kell simizni a buksiját, vagy a szájába nyomni a cumit. Ezért én sem tudok aludni napközben.
Boti elfogadja a cumit, bár éjjel még nem próbáltam - ki tudja miért - ,mindíg mellre teszem, de ő eszik is minden alkalommal, csak az a kérdés mennyit...

Nálunk ez az öltözés közbeni ordítás csak este van, napközben soha. Este is csak kb 1 hete.
Komolyan, úgy ordít, hogy rendesen bereked tőle - szörnyű.Kép

EnikőKép
Édes a kép az alvó csajokról!Kép
Gondolom, jót rötyögtél, mikor megláttad őket!KépKép

ZsuzsiKép
Nagyon édi Dénes!Kép

KataKép
Nagyon megható ez a vers!Kép

Megyek, mert Boti nem igazán értékeli, hogy a gép előtt ülök.

Pusz!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Timikáék itthon vannak, tegnap este mehettek haza! Nincs ideje netezni, de mindenkit puszilKép

Zsófiékat holnap engedik haza, legalábbis ha minden jól megy!
Most nemtok írni, dolgom vanKép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Bea,én is a libero pelussal vagyok megelégedve,ebből nem folyik csak ki a kaki nálunk!!!
A figurákat,hogy küldjéz a teknőst mibe kell elküldeni???

Enikő,Zsuzsi nahyon édessek a gyerkőcők!!!

Zitus,nálatok Boti mikor alszik el???

Nálunk a Barni 6-1/2 7 fele fürdetjük,aztán kap cicit,el is alszik rajat kb.7-1/2 8 fele és álltalában 6-1/2 7 fele kell reggel!!
Közben pedig van hogy 2-3 óránként is eszik!!!

Kiváncsian várjuk az élménybeszámolókat Zsútól,és Timikáéktól!!!

Kép
bibi226

SzSz Kinga! Köszi az üdvözlést!Kép

Bibi! A te Barnid hány hónapos?

Az én kislányom 1 hónapos, de nem nagyon tudom elaltatni este, leginkább kézben van 11 ig... Lehet,hogy nevelnem kéne? Kép

KépKép
türelmetlen_mama

Melinda,

Hát nem bírtam ki és a mai napig megkönnyezem, ha Ádinak olvasomKép

Edit,
Nemtom ki írta, nekünk az óvónéni... De majd megkérdezemKép

Türelmetlen mamaKép
üdv köztünkKép Keresztneved elárulod? Az tuti rövidebb Kép
Az én nagyobbik Manóm is 6 éves múlt, most készül sulibaKép és a Te nagylányod?
Ja és van egy táblázatunk, kicsit előrébb megtalálod, abban benne van, ki mennyi idősKép

Enikő,
Köszi a híreketKép

Zsuzsi,

Nagyon tündér DéneskeKép És az a csábos mosoly, gondolom, levesz a lábadról rendesenKép

Kinga,
na igen, hozzám is közelebb áll a sárga, mint a jóóózsaszínKép
Lámpaügyben mi újság? A Mediában azt hiszem megszünt a lámpaosztály...

Zituska,
Sztem is tök normális a 10 perc...ja és nálunk is volt egy időszak, hogy végigordította a fürcsi utáni öltöztetést Dávidunk, de aztán elmúlt... Én énekelek neki és az bejönKép

Puszka,
Kata
pankata

Tuti,én is rövidítelek bocsi!!!

Barni ,márc.27-én lesz 4 hónapos,míg ilyen pici volt mint a te lányod,az apjával felváltva rázogattuk és énekeltünk neki!

Most hogy már nagyobb ,én úgy érzem könnyebb vele!

Én is alig bírtam elaltatni az 1-2 hónapban,de mostmár beállt nálunk az esti fürcsi után jönn a hálózsák ,aztán kap enni,és a cicin mindig elalszik!!!!

Enikő,Kata nem jelentkeztek???????????????????????

Kép
bibi226

Sziasztok. Nelli a keresztnevem és azért volt türelmetlen mama az azonosítóm,mert terhességem vége felé már nagyon szerettem volna szülni és türelmetlenül vártam a kislányom világrajöttét. február 11 helyett február 14 én érkezett. gyors szülés volt, hajnal fél3 kor jöttek a tizpercesek, 4 től 5 percesek háromnegyed 5 től 2 percesek. még jó hogy a kórház mellett lakom,mert mikor beértem 5 kor már 3 ujjnyi volt a méhszáj és 5. 25-kor meg már a kezemben volt a baba.Kép

Pankata! az én lányom nem megy suliba szeptemberben,mert nagyon érzékeny beállítottságú és minden rosszul esik neki, nehezen emészti meg a dolgokat.

KépKép
türelmetlen_mama

Sziasztok!
Most nem olvastam vissza, majd este.

Tud valaki egy fiatal, megbízható, nem dohányzó, szegedi, gyakorlott nőt, aki bébiszitterkedik? Délelőtt heti kettő nap kellene, nálunk. Ha van ilyen ismerősötök, légyszi szóljatok már nekem, előre is köszi. Lehet fősulis is (pl. tanárképzős, tanítóképzős, védőnőképzős, óvónő stb.) Emilke cím: romywolfy@freemail.hu

Mindenkinek pusszancs, este jelentkezem: Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy a 12. heti Nuha szűréses ultrahang huvelyi vagy hasfali? Mert Apa csak akkor szeretne bejonni, ha hasfali (amivel en is egyetertek).
Koszi
Era
era101

Nelli! Üdv köztünk! Hogy hívják a lányaid?
Én pici lányom jan. 27-én született.KépNapközben mintababa, eszik, alszik, még az esti elalvással sincs nagy gond (Apája vállán alszik el ált., amíg én a nagylányomnak (3,5 éves) mesét olvasok, de éjjel vmi miatt sokszor megéhezik...KépJó súlyban is van a drágám, 4.77 kg (3,16 volt hazajövetelkor).Kép
Féltékenység van a gyerkőcök közt?

Bibi, Zituska, Dancsi! Hogy viselik a fiúk ezt az időjárást? Linda nehezen nagyon. Bár vlszeg ő azért érzi meg jobban a frontokat, mert arra született.

Bibi! Nálunk 7 körül kezdődik az esti ceremónia.
Linda 8 körül alszik el, és ált. éjfélig tart az első "ciklus" (bár volt már hogy 2ig aludt). Utána már gyakrabban kel sajnos.

Zitus! Egyre rövidebb ideig fog szopizni Boti, hisz ő már egy ügyes "nagyfiú".Kép
Lindának van kb 4 cumija, de nem tudja, hogy kell szopniaKép, így ő is ujjszopis lesz azt hiszem, akárcsak Lottika (aki a bölcsiben szinte észrevétlenül leszokott róla).

Na léptem, ébred.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

HazajöttünkKép

Most csak gyorsan bejelentkezem, ahogy tudok, írok bővebbenKép Katica jól van, tejem kevéske, de bízom benne, hogy az igény szerinti szopi és a fejegetés meghozza majd a hatásátKép De sajnos van itthon tápszer isKép Remélem nem fog (sokáig) kelleni.

A szülésről: Iszonyatosan nagy élmény volt, akárhányszor ha rágondolok, mindig elfog a sírhatnékKép Csodálatos, könnyű, és nagyon gyors voltKép

Majd ahogy lesz időm, teszek fel képeket isKép

Puszi mindenkinekKép

Zsu
0+5Kép

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Era! A klinikán tuti hüvelyi.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda29! Sajnos a nagylányom(Nellike)elég rosszul viselte amíg korházban voltam 5 napig,meg utána,hogy sokat kistesóval (Linettke) voltam. Féltékenységének nem adott igazán hangot, csak sokat sírt, sírdogált, szomorkodott, mondta,hogy ő csak engem várt haza, és neki nem az a baj,hogy Linus itt van,hanme ,hogy én rajtam kell osztoznia. Nagyon megviselte ez az egész, már-már ott tartottam,hogy nem mertem örülni a kicsi babának,mert lelkiismeretfurdalásom volt a nag ymiatt. Nagyon rossz volt az eleje az itthoni életnek. FÁjt a szoptatás, kirepedtek a mellbimbók, alig tudtam aludni, totál volt a káosz minden nap. Én is sírtam és ki voltam borulva. Talán most már jobb, már a babasírást is kezdi megszokni Nellike, eddig mindig mondta,hogy vegyem ki, szoptassam meg,ha sír, sőt annyira felidegelte a gyereksírás, hogy reszketett,meg ő is sírt.
Szóval nem volt zökkenőmentes a kistesó érkezése.

Zsuzsófi!
Gratula és jó hallani, hogy így vélekedsz a szülésedről.

KépKép
türelmetlen_mama

Jó hír! Itt Vásárhelyen már olvad a hó. + 3 fok van. Kép

KépKép
türelmetlen_mama

Sziasztok!

Bibi: nem töltöttél ki soha Liberos kérdőívet és küldtél be nekik(?!?!), abban a füzetecskében is volt pl. amit a védőnődtől kellett kapjál, és a kórházi csomagban volt a második része.
Nézd meg ezt:
http://libero.kirowski.com/sub4.html
Alul van az Elérhetőség link, hívd fel őket ha gondolod. Nagyon aranyos nőci veszi fel a telefont Kép

Nelli: Üdv. itt Kép

Era: A Vasasban is hüvelyi Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Era: Én is úgy emlékszem, hogy az volt talán az utolsó hüvelyi UH! Utána már hasi UH-ák vannak...

Nelli: Üdv! Kicsilányodnak ez a név honnan jött?Kép
A nagyobbik akkor mégegyszer járja a nagycsoportot?

Zsuzsi: Déneske gyönyörű gyerek, nagyon jól sikerültKép

Bibi: hét második fele ha kicsit jobb idő leszKép

Melinda: Képek a csajokról?

Én igyekeztem nem rászoktatni Violát hogy bárki kezébe, ringatásra stb aludjon el. Így nem is volt gondunk az altatáskor sosem..... Letettem a kiságyba, betakartam és otthagytam. Sztem ez szoktatás kérdése, nekem legalábbis ez a tapasztalatom....
E

ceniko
Szeged

Pankata!
Lámpaügyben nem haladtam elôre,mert ebben a hóesésben nem indultam el kocsival a boltokat bejárni.Hátha a hét második felében sort tudok keríteni rá.Már nincs sok idôm beszerezni a dolgokatKépKép

Timika!Zsu!
Örülök hogy már otthon vagytokKép Babázhattok reggeltôl-estigKépKép
Ha lesz rá energiátok,várjuk az élménybeszámolót!Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Era!
Elvileg hüvelyi, de nekem a Sikó csinálta hasival. Hogy miért, azt nem tudom!

Nelli!
A wc-beli naptárt nézegetve, pont a Linett nevet szurtam ki. Nekem bejön!
Zita
zita_29

Sziasztok!
Koszi a valaszokat! Akkor Apa meg nem jon be az UH-ra, (bar nekem is a Sikovanyec fogja csinalni)! Ha minden igaz péntekre kiderul! Izgulok, hogy minden rendben legyen'

Zita! Lehet kerni kepet az UH-rol a Sikovtol?
Era
era101

Melinda,
ne tudd meg, hogy mit kínlódom Boldival! Pár napja nem akar enni, pontosabban az egyik mellemet egyszerűen nem fogadja el, ezerrel szoptatok a másikból + fejem azt, amelyik nem tecc neki valamiért, de mára tökre leapadt a mennyiség mind a kettőben. Tegnap már zöldet kakilt, a nem evés miatt. Kép És napok óta nem is gyarapszik. Remélem a hülye időjárás miatt van.
Vendég

ZIta! köszi, a nevet illetően egyezik a véleményünk!Kép

Az interneten van egy névnaptár a Petika.hu-n és onnan kinyomtattuk az összes lánynevet,majd felolvasás jött és a család döntött (férjem,s nagylányom,meg én). aLinett maradt fent a listán, én a Petrát szerettem volna igazán,de leszavaztak...

Ceniko! a kislányom így 2 x járja a nagycsoportot,hátha addigra lelkileg megerősödik,meg testileg sem ártana, alig éri el a 17 kg-ot.

Jön a jó idő!,mi már sétáltunk is ebéd után félórát.Kép

KépKép
türelmetlen_mama

Era!
Nem tudom, nekem nem a Sikó volt a fogadott dokim.Csak éppen aznap Õ csinálta a vizsgálatokat. Próbáld meg, hátha nyomtat ki képet!
Zita
zita_29

Dancsi!
elég rosszul hangzik amit leírtál. Evés után nem sír? Én igy tudtam, hogy nagyon kevés a tejem. Szerintem nem az idő miatt van Kép Beszéld meg a gyerekorvossal, mit csinálj!

Era!
Nekem is Siko csinálta, hüvelyit és hasit is csinált. A kilinikán nem adnak képet senkinek sem (tudtommal).

Szszkinga!
A Médiába volt a legdrágább a gombás falámpa, és Szegeden a Faktumba volt a legolcsobb. De én a neten vettem, mert itt mégolcsóbb.
http://gportal.hu/portal/babacucc/
Itt 3500ft és 4500ft-ért zenél is!
Gombás pont nincs, fent a neten, de lehet, hogy van nekik. Nagyon rendes a csaj hivd fel. Nekem a szüleim hozták le Bp-röl.

Csajok!
Hogy irigykedjetek: Zsófi megint végig aludta az éjszakát, 7,5 órát aludt (21.45-05.15). Persze nappal nem hajlandó aludni Kép. tegnap volt 7 hetes! Tegnap ugy mosolygot de ugy, ugráltattam a lábamon, most csinált elösször ilyet. Már nem csak a kaja tetszik neki ezen a zord világon Kép

Klzsuzsi!
Dénes jó hapsiKép
Zsófi imád a hordozóba üldögélni.

Zita!
Enikő?

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Era, nem adnak képet a klinikánKép
Nekem is hüvelyi volt a 12. heti, és nekem is ő csinálta, mert ő az orvosom. (Egyébként a klinikán hallottam, hogy ő az ország egyik legjobb UH-diagnosztája. Ezt nem is tudtam)

Katica pontos adatai egyébként:

3350 g
50 cm
fejkörfogat 35 cm
mellkaskörfogat 33 cm
Apgar: 10/10-10

A következő hozzászólásban jön a szüléstörténet isKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Katica születése

Csütörtök reggel nagyon el voltam keseredve, hogy még mindig nem indult meg a szülés, és tudtam hogy az orvosom másnap már nem lesz itt. Elhatároztam, hogy bemegyek hozzá a klinikára, nézze meg a méhszájamat, hogy kibírjuk-e egyben a hétvégét. Amikor megvizsgált, mondta, hogy ugyanúgy két centire vagyok nyitva, és hogy a belső méhszáj még nagyon kemény, így szerinte megvárjuk őt.
Nagyon aggódtam, hogy mi lesz, ha másnál szülök, én ezt valahogy nem tudtam elképzelni, pedig direkt nézegettem az orvosokat a klinikán, hogy lehet hogy éppen ennél fogok szülni??? És sírógörcsöt kaptam a gondolatra.
A vizsgálat után elmentem nézelődni a városba, sehogy se volt kedvem hazamenni. Egy óra séta után, éreztem hogy folyik valami. Persze nem hittem el, mert én még nem szülök. De csak éreztem, minden lépésnél. Nem volt sok, de határozottan összetéveszthetetlen volt. Ekkor felhívtam az orvosomat, hogy ne menjen haza, mert szivárog a magzatvizem. Ezután szóltam a páromnak, hogy hívja be a helyettesét, meg apumnak, hogy hozza be Szegedre a cuccomat, mert szülünk.

12.10-kor vettek fel a szülőszobára, János (az orvosom) éppen ultrahangozott, nem ért rá, így csak felvették az adataimat, letusoltam, megkaptam a kúpomatKép és szívhangot hallgattunk. 14 óra után ért oda János, megvizsgált, és mondta, hogy tényleg szivárog a magzatvíz, fent repedt meg a burok. Mivel fájásom egyáltalán nem volt, úgy döntött, hogy beköti az oxitocint, (bocs nem tudom hogy írjákKép) mert nem túl jó, ha sokáig maradunk így hiszen fennáll a fertőzés veszélye. Fél háromkor felfektettek az ágyra, megkaptam a ctg-t, majd sokadik próbálkozásra sikerült bekötni az infúziót. (állítólag nagyon vékonyak a vénáim, és nagyon mélyen is vannak….erre eddig sose volt panasz). Ekkor engedték be a páromat. Infúzió ellenére nagyon jól éreztük magunkat, hallgattuk Katica szívhangját, nevetgéltünk, meg beszélgettünk a tanuló szülésznőkkel, akik nagyon aranyosak voltak, állandóan segíteni akartakKép
Fél négy előtt nem sokkal jött vissza János, hogy van-e fájásom. Mondanom se kell, nem volt, bár vmi enyhe menstruációs görcsöket éreztem, de a ctg se mutatott semmit. Fél 4-kor burkot repesztett, és rá pár percre levették rólam a ctg-t és felkelhettem. Meg kell mondjam, ez maga volt a megváltás, mert már nagyon fájt a csípőm a hanyattfekvéstől. Elkezdtünk sétálni a párommal, közben is beszélgettünk, hülyéskedtünk, meg megnéztük a kisbabát, aki akkor születettKép Semmi bajom nem volt, a fájások ugyan valamennyire erősödtek, de nem fájtak, csak „éreztem” őket.
Fél ötkor újabb vizsgálat, méhszáj 4 cm. Meglepődtem, mert ilyen semmi fájásokkal nem számítottam arra, hogy bármit is tágulok. Ez nagyon bizakodóvá tett, folytattam a sétágatást. Közben sokszor voltam wc-n is, meg ittam is, ez nagyon jó volt. (anno a Bencével szigorúan feküdnöm kellett, se séta, se wc, se ivás) Egyébként innentől kezdtek el a fájások fájni, fél hatkor már két percnél sűrűbben jöttek, és nagyon fájtak. Nem volt kibírhatatlan, de tudtam hogy órákat már nem bírnék ki így, ezért mikor János mondta, hogy ez biza még csak 5 cm, akkor kértem az Edát, mert úgy hittem, sokáig fog tartani. A szülésznő is egyetértett velem, mondta is, hogy még órákig tarthat a szülés. Felszóltak az anesztesnek, hogy jöjjön le. Közben én folyamatosan róttam a köröket a folyosón, egyre többször megállva, és egyre fáradtabban. Ekkor egy pisilés már 3 fájásig tartottKép. Hat előtt 1-2 perccel ért le az anesztes orvos, és szóltak hogy feküdjek fel, mert a beadás előtt még egyszer megvizsgál János. 3 fájásig tartott mire az ajtótól megtettem az ágyig levő 5 méteres utat, Janó ekkor már csóválta a fejét, hogy szerinte ide nem fog Eda kelleni. Megvizsgált, és szólt hogy már csak két cm van, higyjem el hogy nem kell ide Eda, és kiment szólni a szülésznőknek, hogy kezdjék el összerakni a szülőágyat. Alig ért ki azonban az ajtón, mikor utána szóltam, hogy jöjjön vissza, mert nekem bizony nyomnom kell. Erre az anesztes orvos kedvesen megjegyezte, hogy úgy látja, rá itt már nincs szükség, és elmentKép Két fájást vissza kellett (volna) tartanom, mondták hogy sóhajtsam át, mert még nincs elsimulva a méhszáj (no meg nem volt kész a szülőágyKép) Én sóhajtoztam becsülettel, de belül éreztem, hogy jön a baba lefelé a szülőcsatornában. Ezt az érzést nem tudom leírni, csodálatos volt, minden másodpercben tudtam hogy éppen hol jár a kicsi. Kérdeztem Jánost, hogy mostmár nyomhatok-e, mert már átjött a méhszájon Kata feje. Csodálkozva rámnézett, megtapintott, és mondta hogy igazam van, nyomjakKép Túlzásba nem vittem, mert gátvédelemmel szültem, és egyébként is katartikus élmény volt érezni hogy hogyan jön ki a kicsi csupán a testem segítségével. A második tolófájásra kint volt a feje teljesen, és ebben a pillanatban felsírt! A harmadik fájásra kibújt a kis teste is, (jelzem egyáltalán nem nyomtam már) és én azt figyeltem, hogy hogyan jelenik meg a kis arca ahogy húzza ki a szülésznő, és ezzel egy időben hogyan esik össze a hasam. Iszonyatosan jó voltKép 18.05 perc volt ekkor. Katicának leszívták a nyákot (a gyors kitolás miatt a tüdejéből nem szorult ki a víz teljesen) amit persze hangos tiltakozás követett, majd a hasamra tették, ahol abban a pillanatban elhallgatottKép. Ez a perc életem egyik legszebb pillanata lesz, ahogy fogom a kis testét, ő piheg rajtam, párom simogat engem, és körülöttem mindenki, az orvosom, a szülésznők áhítatos csendben néztek bennünket. Jó két percig ott volt velem a kicsi, betakargatva, hogy meg ne fázzon. Mi a párommal csak néztük, és sírtunkKép Nagyon szép volt. Ezek után sajnos elvitték, megtörölgették, lemérték, és elvitték a megfigyelőbe. A párom kiment telefonálni, szólt anyuméknak, hogy lemaradtak ( 6 előtt 5 perccel mondta nekik, hogy induljanak, mert kb egy óra és baba lesz…nos ez 10 percig tartott)
János összestoppolt engem, mert sajnos a gátvédelem nem sikerült tökéletesen, lévén Katica igencsak sietett kifelé. De nem lett vészes, 3 öltésem van, az is felszívódó varratokkal. Nem is igen érzem. Bezzeg amikor varrt!!! Mondtam is neki, hogy inkább szüljek meg még egyszer, minthogy varrjonKép Ezen mindenki jót nevetett, pedig tényleg úgy éreztem, és érzem most is, hogy a szülés nem fájt annyira.
Mind1, ezen is túlestünk, és átsétáltam a megfigyelőbe, két oldalról támogatva. Hát kissé remegtemKép Egész testemben vacogtam pedig nem volt hidegKép Itt két csodálatos órát töltöttünk el kettesben, (Kata csak fél órát volt velünk, utána visszavitték melegedni) ami nagyon bensőséges volt. Soha még annyi kézcsókot és köszönömöt nem kaptam a páromtól mint akkor. Nagyon szeretjük egymást, talán ettől a pillanattól fogva még sokkal jobban mint előtte, pedig addig se volt piskótaKép amit egymás iránt éreztünkKép De nagyon jó volt érezni azt a melegséget, és csodálatot, amit a párom sugárzott felém. Sajnos ezek az érzelmek a hétköznapokban eltűnnek, de ettől is különleges ez a nap számunkraKép
Ennyi kislányom születésének története.

www.mamami.hu
zsuzsófi

Dancsi a zöld kaki azt jelenti, hgoy keveset eszik? Mert Katának nagyon zöld volt a kakija ma. Vagy ez egy alig 5 napos gyereknél még oké?
Nem tudomKép És nincs mérlegünk, így nem tudom mennyit szopikKépKépKépKépKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok! Köszike a bókokat Déneske nevében! Kép

Nelli! Dénes szombaton volt 2 hónapos!

Zsuzsófi! A zöld kaki szerintem egy 5 napos babánál még lehet a magzatszurok, főleg ha eddig nem volt még ilyen! Dénes 4 naposan produkálta.
Nagyon szép a szüléstörténet!

Dancsi! Kitartás! Szerintem is orvost kérdezz meg!

Melinda! Dénes is nagyon érzékenyen reagál erre a hülye időjárásra, többet akar kézben lenni és megint 2-3 óránként eszik napközben (éjjel szerencsére nem), pedig kezdtünk átállni a 3,5-4 órára.

Rika! Ügyes a Zsófi, hogy így alszik éjszaka, Dénes is már kb. 2 hete 8-fél9-től alszik hajnal 3-ig. Ha 10 körül én is lefekszem, már egész sokat alhatok! :o :o

Kata! Olvadozok rendesen, mikor így nevet, és még ennél édesebben is szokott! KépKép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!
Zsu, ahogy nézem Katica adatait és a mi kicsi fiunk múltkori méreteit, már nem sok hibádzik. Kép
12-én BPD: 7,65 cm, OFD: 9,56 cm, HC: 27,57 cm, AC: 24,77 cm, FL: 5,76 cm. Jó a súlya még kicsi Katicához képest, csak 1440 g.

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsi volt már, ez ugyanolyan szinű volt ma, csak nem olyan ragadós már. de pont itt volt a védőnéni amikor produkálta, és nem mondott rá semmitKép

Exi, igencsak szép méretekKép Nőjetek ti is nagyraKép

ZSu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Rika,
a zöld kaki jelenthet túlzabálást is amúgy, de nálunk nem erről volt sajna szó. Doki 1 hetet adott, hgy rendeződjön, utána tápit kell(ene) adnom, bár kötve hiszem, hogy elfogadja a cumisüveget, még nem próbáltam. Ha cici nem kell neki, miért kellene a tápi...
Az apja, meg én is híresen rossz evők voltunk gyerekként, szóval lehet ránk ütött Boldi is.
De nem nyűgös különösképpen, jól alszik, elvan, ahogyan eddig. Kaja után nem sír, elégedett, bágyadt, csak keveset eszik. Ma is még meg kellene ennie 250-300 grammot, hogy meglegyen az előírt adagja, de már csak egy kaja lesz, szóval képtelenség. Bár ma megpróválom felébreszteni 11-éjfél felé, hátha....

Zsu,
gratula még1* Katicához. Zöld kaki lehet túlzabálás vagy kevéskajálástól is. De 1 hetesnél nemtom mi van, Boldinál volt már 2 hetesen ilyen, amikor elkaptam a fosós betegséget és leapadt a tejem és mivel nem adtam tápit, nagyon keveset evett pár napig és akkor volt zöld neki is.

Sztem ne adj tápit, ha nem csökken a súlya, mert akkor magad alatt vágod a fát, inkább ciciztesd éjjel-nappal. AZ első héten Boldi maratoni szopija 6!!!!!!!! órán át tartott, 20 percnként cicit cserélve. A család hülyének nézett, de meglett a hatása. És nem is sebesedett ki, mert ha helyesen szopik, akkor nem sebesedhet ki elvileg.
Vendég

Rika,
gratula az iccakához, Boldi 8-9-től alszik hajnali 3-4ig. Sajna Jozsóhoz kell igazodni, így kénytelen vagyok őt is lenyomni aludni 8-kor, pedig nekem jobb volna, ha pl. 10-től aludna 5-6ig.
Vendég

Zsu,
a magzatszurok valszeg a klinikán már távozott és lehet épp nem te tetted a babát tisztába akkor. Meg annak teljesen más az állaga, olyan "ragadós", legalábbis anno Jozsónak olyan volt. Boldinál nem láttam, mert ő fény alatt volt majdnem végig és sajna csak az utolsó napra kaptam meg.
Vendég

BibiKép
Boti este fél8 körül fürdik, utána szopi és alvás. 2óra körül szokott ébredni legközelebb (kivéve amikor korábban - de ez ritkán vanKép)
Most éjjel nem kelt már 3 óránként, csak negyed3-kor, utána 7-korKép

MelindaKép
Szerintem Botit is ez a hülye idő zavarta, ma már sokkal jobb kedvű, meg éjszaka sem kelt olyan sűrűn. Remélem ma is így lesz!
Afürdés utáni 10 percet meg csak átvészeljük valahogy...

KataKép
Ha látnád. milyen képet vág Boti, ha elkezdek énekelni!! Csempül le a szája...szóval csak olaj a tűzreKépKép

ZsófiKép
Nagyon szép szüléstörténet!KépKép
Hasonlóakat éltem én is át, olyan jó volt nosztalgiázni!KépKép

DancsiKép
Elég rosszul hangzik, amit írsz!!
Mi lehet az oka, h nem kell neki az egyik cicid??
Nem is tudtam, h a zöld kaki lehet annak a jele is, hogy keveset evett! Azt hittem, csak akkor zöld, ha sokat...

Ma voltunk védőnőnél méreckedni! Botinak sikerült 1 hét alatt megint 29 dekát hízni!KépKép Most 6470g!Kép

Megyek, mert Boti unatkozik!

Pusz! Zitus

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Kinga és Móni, bocsika, hogy nem mentem tornára, de hiába vagyok hóimádó valahogy a kedvem ma nem egészen tornás... Kép Igazából csak úgy vagyok, nem tudom, mi lehet, főleg, hogy bajom kifejezetten nincs.
Még egyszer bocsi.

Ági (28+2, UH szerint két héttel több)

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi, én tettem tisztába, amikor magzatszurkot kakilt. A mostani kakija pontosan olyan nagyon sötét méregzöld volt mint az, csak nem ragadós, hanem folyékony....de nem hinném hogy azért lett volna mert keveset evett, hiszen reggel meg előtte éjjel a kórházban megkapta az adagját. Nem akarok neki tápszert adni, csak végszükség esetén. Egyenlőre ma még jól elvolt csak cicvel, meg fejtem is 70 g-ot. Ha lenne mérleg, és tudnám mennyit evett, most nem lennék ideges. De csütörtökön már lesz, ha minden jól megy, szóval csak ezt a két napot kell átidegeskednem.

csak attól félek, hogyha túl keveset eszik, akkor kiszáradKép

De most estére odaadom neki, amit fejtem, akkor legalább tudom mennyit evett...

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu! Nagyon szépen született Katica, mégegyszer sok boldogságot hozzá!
Szvsz a magzatszuroknak már távoznia kellett, de ahogyan a többiek is írták, a zöld kaki jelenthet kevés ill. sok kaját is.
Én már befejeztem a szopik mérését (mert még a nagyon gyarapodó leánykám mellett is idegbeteg voltam tőle), de az elején azért hasznos ha van mérlegetek.
Mi digitálisat bérlünk (ha kell a cég elérhetősége -szólj), meghosszabbítottam a bérlést egészen júni elejéig, de már csak naponta-2naponta mérjük a csajt, fürci után, tiszta peliben.
A tejcsi lényege pedig (trükkök ide vagy oda) szoptatni, szoptatni, szoptatni.Kép

Egyébként hogy élted meg a klinikai napokat? Ua. volt mint Bencénél, vagy szerinted változott vmi?
Bence hogy fogadta a hugit?

Dancsi! Nagyon remélem, hogy ugyanúgy mint Jozsónál, hamarosan rendeződik a szopitok. Szvsz ettől a "napi adag" dologtól én irtózom. Mi sem eszünk mindennap ugyanannyit /oszt mégis hízunkKép/

Zitus! Grat Boti méreteihez!
Linda is próbálja őt követniKép32,28,34,25,20 dekákat hízott eddig hetente.Kép

Enikő! Képek vannak, csak fel kéne tennem őket.Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok tudtok valami családi programot holnapra? Valami ünnepség ahova gyerekkel is el lehet menni!

Köszi
E

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Megszületett Nyúlanyó-Anita kisfia Tamás Botond 3500 grammal és 52 cm-rel! Gratula nekik!Kép

Enikő

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?