A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap</pre>

Gratulálálok a friss anyuciknakKép

Lányok bocsássatok meg hogy nem vagyok aktiv, de úgy kiszivot a nap és itthon olyan baromi meleg van a panelban... Nem haragszotok ha csak pénteken lesz táblicsku??? Ugye? Na!!! Kép

puszi mindenkinekKép

sasha
(táblázat nélkül én sem tudom hány napos vagyokKép)

Kép
sasha

Sasha!Kép
Tippelek: Te 24+6, vagy 24+4 vagy! Remélem, az egyik talált!
Csipkebogyó
csipkebogyó

Sziasztok Lanyok!

Ma voltam 12. heti uh-n. Jo gyorsan lezavartak. Itt vannak az adatok: BPD: 18 mm, CRL: 52 mm. Doki szerint 11-12 hetes, uh szerint 12+0Kép Szivhangot nem neztunk, de gondolom a doki latta, mert azt irta hogy jo eletjelensegekKép Azert en meg mindig aggodok kicsit, de lassan mulik.

Ezek a meretek jok egyebkent ilyenkor? Meg van egy par adat, ilyenek: AC, FL, HC. Mit jelentenek ezek? Van valahol olyan oldal a neten, ahol meg lehet ezeket nezni?

Puszi: orsoly 11+3
orsoly

Sziasztok!

Orsoly,
itt a babaneten a Rendelõben a Várandósság címszó alatt (Más-állapot, Terhesgondozás) nagyon sok kérdésedre választ kaphatsz. Jó böngészést!

Remélem kedves Pocakosok nem visel meg benneteket túlságosan ez a borzasztó meleg! Kitartás!Kép
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!
Én még teljesen új vagyok itt,eddig csak olvasgattam. Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy orvost szeretnék váltani, és tudnátok-e olyan jó orvost mondani, aki délután 5 után rendel, vagy reggel fél 8 elõtt?
Én most vagyok a 17. hétben, és elég ciki állandóan elkéretõzni a munkahelyrõl.
Elõre is köszi,

Hugi
bocs, hogy névtelenként küldöm, rögtön regisztrálom magam. Kép
Névtelen

Sziasztok!

Én is gartulálok a friss anyuciknak!

Sasha bocsi! de Kata007 Dórija és az én Vilim hova lett a táblázatból?

Norci
Norci

Hugi,
Az orvos kerdeshez csak annyit hogy el kell hog engedjenek mert Te mar kismama vagy es ehhez jogod van a torveny szerint.Orvoshoz meg amugy is csak havonta kell jarni az meg nem veszes,persze akkor meg ott az UH+vedono+egyeb...
A kerdes az hogy melyik korhazban szeretnel szulni.Mert azt hiszem a lenyeges egy jol felszerelt korhazban egy kedves es szakerto doki.Kép

Sasha,
Meg van bocsajtva,pihend ki a napot.KépVentillatorod van?Az nagyon jo tud lenni...
En bar csak arnyekban voltam a hetvegen a balcsin de azert fogott igy is rendesen a napsutes.

Puszi
Kataa
22

Kép
Kép
kataa

Hugi!

Én sajnos nem tudok ilyen orvost, de délután 5 után elég sokan rendelnek. A munkahelyedrõl viszont a vizsgálatok idejére kötelesek elengedni, nem kell kéretõzni és jár az átlagkereseted. A 32. hétig pedig havonta egyszer lát orvos, tehát olyan sokszor nem kell vizsgálatra járni (optimális esetben). Tudom, sokat nem segítettem, mert dokit nem tudok, de szerintem érdemes elõbb kiválasztani a kórházat, ahol szülni szeretnél, és ott tájékozódni. Itt az Anyaság címszó alatt minden kórháznak van topicja, ott is utánanézhetsz!

Szia!Kép

Zsanci
33
zsanci

Látom Kataa és én egyszerre írtunkKép, és szinte szó szerint ugyanazt!Kép
zsanci

Köszi szépen. Igyekszem körülnézni. Azért lassan ideje lenne eldöntenem. Kép

Puszi nektek és a babátoknak!
hugi

Mj
mi az ágyat itt Kispesten vetük a Lehel utcánál itt a lakotelepen van egy butik sor és ott van egy Baba bolt és ott vetük az ágy magasága változtathato a töbi nem azt hiszem

Kataa
most már tényleg csak az orvos hiányzikKép de az nem akar össze jöniKép

Ilike, Csipkebogyo,
jol eset az aggodásotok

Orsoly
a BPD:biparietális diaméter:falcsontok közöti távolság
a HC:fejkörfogat
AC:törzskörfogat
az FL pedig a combcsonthosszának a latin röviditése
remélem hogy tudtam segiteni nekedKép

Lányok
sajna orvosom még mindig nincs mert a Cspelibe nem válaltak elKép ugy hogy vagy vissza megyek a szabolcs ucaiba vagy keresek egy uj korházat aminek van gyerek intenziv osztály és gyerek neurologiálya .de egy kicsit már unom hogy nem találok egy épkézláb korházat és orvost ahol szülhetnék Kép söt nem csak onom hanem mérges és dühüs is vagyok emiatKép
nayon nincs kedvem igazság szerint vissza meni a szabocs utcaiba mert bizti hogy akkor 2hét mulva bekéne feküdnöm a korházbaKép és én ezt szeretném elkerülni .ha tudtok olyan korházat amelyiknek van gyerek intezive és egy normális orvosa akor irjátok meg LÉGYSZIVES nagyon sürgüs lenne KÉRLEK SEGITSETEK

Puszi Csics 33 hetes
csics

Zsanci,

Hat igen ez mar a babanetes egyutt gondolkodasnak koszonhetoKép

Pocok,
El tudom kepzelni amit mondasz hogy mennyire szereted a kislanytKép
En igy vagyok a ket unokaocsimmel.Mindig azt kerdezem a noveremtol hogy hogy fogom a sajat gyerekemet szeretni ha mar ezekert is igy odavagyok.A baj csak az hogy ritkan latom oket mert kulfoldon elnek.KépEs ok sem sokat fogjak latni a mi babunkat ha megszuletik,de hala az internetnek meg a webcamnek legalabb a kepernyon lassak....

Minden tisztelet a kulfoldon elo babanetes lanyoknak ezert...

Kataa
22

Kép
Kép
kataa

Csics!
A Baross utcai II-es szamu Nogyogyaszati Klinikanak en ugy tudom, hogy van ujszulott intenzive.

kamilla (10+5)
kamilla

Törpi!
Mégegyszer gratulálok, köszi hogy leírtad a részleteket. Nagyon klassz, hogy jól eszik a babu!

Zsuzsi, Ilke köszi a tanácsokat lábdagadás ügyben. Ma befásliztam, és majdnem egész nap feküdtem, egy kicsit jobb is lett. Sajna almát nem ehetek sokat.

Moni! A padlószönyeg kék alapon Micimackós. Azt hiszem egy kicsit túllõttünk a célon az élénk szinekkel. A baldahin ugyanis citromsárga, nagyon kíváncsi vagyok az összhatásra.

Mano, Margaréta! Utólag is gratulálok a babákhoz, sok boldogságot!

Conti (36+4)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

KépSziasztok Lányok!!!!!!!Kép
Újra itt vagyok de már pici pocakkal!
Junius 13.-án hajnali 3 óra 35 perckor megszületett Ádám 3100g 51cm-es paraméterekkel!
Sajnos még ülni nem tudok igy nem olvastam el hogy mi történt azóta de remélem mindenki jól van a nagy meleg ellenére is.
Puszi Mindenkinek Kato+Ádám
Ui:sokat gondoldoltam rátok majd késöbb még irokKép!
katalinka

Sziasztok!
Már régen jelentkeztem, de ebben a melegben semmihez sincs hangulatom.
Hülyén hangzik, de egy kicsit örülök, hogy nektek is ilyen ingadozó a lelkiállapototok.Nekem még néha befigyel a csúnya, kövér unalmas vagyok, mikor leszek ujra keskenyebb címû nap isKép
Megtalaláltuk azt a nevet, ami a kispapának is tetszik: Gréta. Szerintetek? de õszinténKép

Conti!
Nem tudom, miért nem ehetsz almát, mert az én védõnénim a következõt tanácsolta: másfél kilo almából, cukor nélkül kompót, 3 zsemle, 20 dkg túró v. sajt egész nap. De aznap ne menj sehova, mert pisilned kell folyton meg amúgy is pihizni kell mellé.

Sasha!
Nekem sokszor eszembe jutottál, mert én is nagyon nagyon szerettem volna fürdeni.

Csipkebogyó!
Örülök, hogy már jobb kedved van, nagyon együttéreztem veledKép

Minden új kismamát üdvözlök nálunkKép
Gratulálok az új babócáknakKépKépKép

Puszi!
Pemeske(28+2)
pemeske

Sziasztok!
Sasha!
A szülés várható idõpontja: aug.28. Köszönöm...

Csics, ParaZita, MJ, Kataa
Köszönöm az infókat, bár autóval megyünk, de jó, hogy leírtátok a címet és a megközelíthetõséget.

Csipkebogyó!
Aranyos vagy, köszönöm, hogy drukkolsz így biztosan sikerülni fog. Ma is néztünk egy lakást, de kicsinek láttuk, sajnos itt kevés az ingatlan, vagy mi vagyunk válogatósak??

Pemeske!
Szerintem nagyon szép név a Gréta, a keresztlányom is ezt a nevet viseli.

Képzeljétek ma történt egy kellemes sztori velem. Délután mentem a kozmetikusomhoz, és átmentem egy piros lámpán. Azt tudnotok kell, hogy erre nagyon kényesen ügyelek, nem szoktam szabálytalankodni, de most úgy éreztem egy kicsit megnyomom a gázt és már át is értem. Egyértelmûen piroson mentem át, még lelkiismeretfurdalásom is volt. Elég rendesen. Aztán a semmibõl elõttem termett egy jóképû rendõrbácsi és leintett. Közölte, hogy az elõzõ lámpánál mértek. Na nekem annyi(gondoltam). Eszméletlenül rendesek voltak a kollégájával, azt mondta, hogy csak figyelmeztetésben részesülök, mert még sárga volt a lámpa. Pedig Én igazán tudom, hogy NEM. Azt gondoltam, hogy a pocakom miatt kivételeztek velem. Nagyon jól esett, és egybõl rátok gondoltam, a buszos sztoriaitokra. (Még a nagykezelés sem fájt ma annyira..:-))
Na jó, búcsúzom, mert holnap fél ötkor kelünk. (megyünk UH-ra)
Vigyázzatok magatokra!!
bmary30+5
Névtelen

Sziasztok!

Sasha!
Eddig nem akartam szóvá tenni, de ha már Norci is felfigyelt rá, akkor én is megteszem.
MIvel 29-én szültem, csak két napig, Norci pedig 1 napig volt a babás táblázatban???? Kép Pedig olyan jó volt ott látni a nevünket...

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok

Na én is elõkerültem végre!! Kép
Fél 11-re értem haza a kórházból, nem kívánom senkinek hogy ilyen napja legyen. Én eluntam az életemet, reggel 7-tõl este 10-ig. Ugyanis akkor vettek utoljára vért. Nem szeretnék még 1x így befeküdni kórházba, csak akkor ha már jön a baba, akkor van miért bent lenni. Eredmény csak holnap délután lesz.

Kato
Gratulálok a kis Ádámhoz, sok boldogságot és sok-sok tejcsit.

Mano
Neked is gratula a kislányotokhoz, sok boldogságot.

Mára ennyire telett tõlem, jóéjszakát mindenkinek.

Forti (32+5)

Kép
Kép
forti

Sziasztok lányok!

Ma éppen bekukkantotttam reggel és irni nagyon se kedvem, se erõm! De olvastalak ám tikteket. Nem panaszkodom, csak meleg van... de ezt ti is ugyanúgy megérzitek. Talán annyiból rosszabb a mi helyzetünk, hogy a leéget vállnak, hátnak még kellemetlenebb...Kép

Norci, Kata007!

Ti biztos nem vettétek észre, de a hétfõi táblázat is kimaradt. A babás táblázatban meg benne vagytok, csak valamit összekutyultam MÁR MEGINTKép Sajnálom, hogy szomoruságot okoztamKép

Egyszerüen semmi sem marad a fejemben, gonodolkodni, na azt már nem. Az agyam bemondta az unalmast. Egész nap döglöttem az ágyban. Na jó 12:00-re levonultam a dokihoz, mert 2000-es méhszájjal 2 hetente kell mennem. Ahhoz képest, hogy mennyit "ugráltam" a méhszáj tartja magát. A baba szivhangja tökéletes. A doki mondta hogy a 40 hetes kismamát (a vizsgáló melletti szobában volt CTG-n) simán leköröztük. Ez nem tudom mit jelent, de annyit elcsiptem, hogy mondta a nõvérnek hogy bökdösse meg. Gondolom a babát, mert alukált! A magnéziumot még szednem kell. A védõnéninél is voltam. Már megint hiztam. Ez újjab 4 kg 1 hónap alatt. Nagyon ari védõnõt fogtam ki. Látta hogy elkeseredtem, hogy már megint hiztam és erre azt mondta, hogy lakati kérdés és hogy az elõbb volt itt egy kismama aki úgy néz ki mint akit koplaltatnak, pedig... a kismama állitása szerint zabál. Kérdeztem hogy mit tehetnék. Mondta, hogy próbáljam meg kiiktatni a kenyereket, tésztákat, péksütiket... nehéz lesz, mert a fõzés terén nem vagyok valami fantáziadús, ma is marhapörkölt volt tarhonyávalKép Általában az ilyen jellegû kaják mennek ha éppen valamit fõzök. Ha nem akkor marad a szendvics- kenyébõl!

Úgy lihegek mit a kutyámKép Nem bírom! legszivesebben kint aludnék az utcán, ott olyan jó kis szél fujdogál és kellemes hüsi van. Bezzeg a panelbõl csak úgy süt a meleg és a levegõ sem akar bejönni. Amilyen peches vagyok a ventillátort nem birom elviselni hosszú távon. Megfájdul a fejem ahogy pörög. Biztos érzékeny vagyok arra a frekvenciára amit létrehoz. Hallani nem hallom, de az nem számit. Most nézzétek meg itt panaszkodom amikor tegnap még a Balcsiban pancsoltam, de olyan mintha ott sem lettem volna. A ház téglából van és bent vagy 10 fokkal hüvösebb volt még délben is.

Lányok lélekben mindenkivel ott vagyok, de nem igérem, hogy aktiv leszekKép A friss anyukáknak gratulálok, ha még nem tettem volna!

puszi
sasha
24+6

Kép
sasha

Kato!KépKépKép
Nagy nagy gratula, örülök, hogy már majd egy hete
babázol!!! Sok boldogságot Ádámhoz, sok fini tejcsit neki!

Szemeske!
Szerintem jó a Gréta név, nekem persze nagyon németesnek tünik, de hamar rááll a nyelvem. Kép

Sasha!
Írtam neked egy mailt, persze kéréssel füszerezve. Ápold a börödet, jó légy!

Csipkebogyó
20+6
csipkebogyó

Orsoly,
Nekem is hasonlóak voltak a méretek a 12. heti UH-n (CRL 53mm,BPD 21mm). Különben úgyis nyivákolnak, ha valami nem jó.(Feltünik, ha nagy eltérés van a számitott terhességi kor és a baba méretei alapján kalkulált kor között.) Ne izgulj! A méretekben lehet egy kis eltérés, lényeg a jó életjelenség!

Hugi,
Sajnos a legtöbb orvos csak "magánrendel" 5 után, és a magánrendelökben általában nincs normális felszereltség. A laborvizsgálatokat meg mindenképp reggel 8-tól csinálják (az UH-t is általában délelött), szóval jobb, ha felkészited a munkahelyedet, hogy párszor hiányozni fogsz... A védönök is jobbára 8-5 között üzemelnek.

Csics,
A SOTE I. és II. klinikán (Baross u. 27. ill. Üllöi út 78/a) is van ujszülött intenziv, az egész országbol ide hordják a babákat...

Üdv:
Zita
26+5
ParaZita

Sziasztok, jo reggelt!

Kato,
Gratulalaok a kicsi fiadhoz,sok boldogdagot hozzaKépKépKép

Sasha,
Csak kitartas,meg egy otlet a meleg ellen.Csavard be a csuklodat es a bokadat hideg vizes ruhaval egy 10 percre idonkent es az lehut egy darabig.

Forti,
Jo hogy mar tul vagy rajta.Kép

BMary,
Jo hogy a rendorok neha kedvesek nem.Nekem az eskuvom elott volt egy hasonlo sztorim.Telefonaltam es maegallitott egy rendor csaj.Mondta hogyez kb 10e Ft lesz.En meg mondtam , hogy az most nem jonne jol mert a jovo heten lesz az eskuvom es igy is sok a kiadas.A Valasza>Ja eskuvo,az mas akkor kellemes utat es sok boldogsagot...Nagyon orultem neki.Kép

Pemeske,
Szep nev a Greata es kulonleges,nem tul gyakori nev.Legalbb nem lesz meg 5 Greata az oviban az tuti.Kép

Puszi mindenkinek,
Kataa
22+1

Kép
Kép
kataa

Kato,
Gratulálok Ádámhoz, minden jót és persze sok tejcsit nektekKép!

Forti,
Nem lehetett semmi ennyit a kórházban csücsülni. Én 1x voltam úgy, hogy reggel 8-du.2-ig voltam ott, de azt is egy hétig pihentem. Majd mesélj az eredményrõl.

Sasha,
Annyira pontosan tudom, hogy hogy lehetsz, rajtam is csak úgy elszállnak a napok, szinte alig csinálok valamit. A fõzéssel kapcsolatban, tudom javasolni a: fõzelékeket, gyümölcs-zöldség salikat, és van egy új, idei nyári találmányom: rakott, sült zöldségek. Ezek mind könnyûek, hamar megvannak és nem túlságosan hízlalóak. Ez utóbbinak csak 1 baja van, hogy be kell hozzá kapcsolni a tûzhely sütõjétKép és hát az ebben a melegben igencsak meggondolandóKép, viszont ha egy nagy tepsivel készül akkor az 2-3 napra elég két fõnek. Na jó befejezem, mert a fõzésrõl oldalakat tudok írni, sajna imádok fõzniKép.

Nekünk is volt egy kedves találkozásunk a rendõrökkel. Két hete az esküvõnk elõtti éjszaka, vittük ki az étterembe a sok sütit (amit két napig sütögettemKép). Épp kikanyarodtunk az étterem parkolójából, mikor pár méterre rá villogó rendõrautó állított le minket, mint valami országosan körözött bûnözõket. Szokásos: iratok..., aztán meglátták a pocimat, és onnantól varázsütésre kedvesen, bocsánatot kérve búcsúztak elKép. Tök jól esett!Kép

Na megyek, hûsöljetek sokatKép.

Pusz,
Ilke 36

KépKép
KépKép
ilke

Csics!
A Bakats teren a Schöpf Méreit nem probaltad?

mi jol vagyunk Kép csak ezt a meleget szenvedjuk meg. Persze, feleannyira sem, mint szegeny nagypocakok!
Kitartas csajok, babazni JO!

m
[url=http://kep.tar.hu/martina/index.phtml?aid=27523374" TARGET="_top]http://kep.tar.hu/martina/index.phtml?aid=27523374[/url]
martina

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Margaréta Lili 3350 g, 50 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Mano ??? 3650 g, 57 cm 2002.05.28 ( + ) 3 nap
Kata007 Dóra 4000 g, 55 cm 2002.05.29 ( - ) 5 nap
Bori Katalin 4140 g, 55 cm 2002.05.30 napra pontos babaKép
Norci Vilike 4520 g, 60 cm 2002.05.31 ( - ) 2 nap
Martina Kristóf Gergely 3400 g, 54 cm 2002.06 01 napra pontos babaKép
Törpi Zsófia Lilla 3750 g, 60 cm 2002.06.06 ( + ) 4 nap
Viki (ikrek) Balázs 1980 g, 44 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Viki (ikrek) Levente 1560 g, 38 cm 2002.06.04 ( - ) 59 nap
Any Lili 2450 g, 48 cm 2002.06.07 ( - ) 10 nap
Blano Noel 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Pucúr Dóra Napsugár 3350 g, 56 cm 2002.06.12 ( - ) 3 nap
Kato Ádám 3100 g, 51 cm 2002.06.13 ( - ) 4 nap</pre>

[color=#ff0000]

Lányok nagyon aranyosak vagytokKép A tanácsokat kipróbálomKép Egyébként rájöttem hogy azért nem birok irni és nincs is kedvem mert zsibbad a kézfejem, azaz az ujjaim, pedig nem is csinálok semmit. Biztos vizesedik...

Kata007!

Rájöttem hogy hol hibáztam! A babás táblázatban rendet akartam rakni, csak valami megszállta az agyamat és félbemaradtKép A hónapok szerint szerettem volna idõrendbe tenni, és ezért kutyulodott meg. A hirtelen kiderült májusiakat gyorsan beirtam, de... Á nem magyarázkodom tovább, remélem elnézedKép

Csipkebogyó!

Megkaptam a mailt és válaszoltam is. Az UH-os képeket felraktam a kis édes Lucáról.

puszi
sasha
24+6

Kép
sasha

Nekem a BKV ellenörökkel vannak kedvezö tapasztalataim: amióta nagy pocakom van, egyszer sem állitottak meg. Szépen átlibbenek közöttük, és kész. (Persze van bérletem, de sokszor olyan macerás elökotorni meg visszasuvasztani...)
A multkor a párommal voltunk: erre meg is állitottak minket, de miután a párom villantotta a bérletet, tölem már nem kérték.

Zita
26+5
ParaZita

Sziasztok Lanyok!

Sasha
Irtam neked az emailedre. Kép

Csipkebogyo
Hidd el, nagyon hasonloan erzek, annyi butasag megfordul a fejemben. Biztos nagyon jot fog tenni neked az a kis szunido otthon, rad fer!

Conti, Kataa
Mi az a kokusz matrac? Mennyivel jobb mint a sima?

Margaretanak es Katonak hatalmas gartula a babakhoz!

Moni
Gratula a kisfiuhoz Kép Nekunk is kukacos a kis Felix Kép mar ketszer is annak neztek akkor csak nem tevednek.

Zsuzsi
En is kaptam most kolcson egy ilyen hastarto ovet, de en inkabb kenylemetlennek mondanam, igaz lehet, hogy a fazonja nem nekem valo, de a hasa reszen olyan nagyon plotty a has alatt meg tul kemeny es kicist magas is igy nekem bevag a pocakomba. Tul lent van a pocakom.

Krisztinka
remelem gyogyulgat mar a terded. Az nagyon jo hir, hogy a baba nem erzett meg smemit belole! Vigyazz magadra!

Halacska!
Ugye nektek van lila elefant a falon Kép ? Kepeket kerhetunk a babaszobarol? Kezdodik a visszaszamlalas kezd izgi lenni Kép

Kamelia
Uge milyen szupi erzes Kép Es egyre jobb lesz Kép Kispapa is erzi?

Orsoly
Latod nem kell annyit aggodni , a baba meretei tokeletesek Kép Remelem a rosszulleteid is mulnak mar!

Mi penteken megyunk terheleses cukorra, remelem ki tudja venni a delelottot a parom es nem kell egyedul mennem.
Velunk minden rendben, babo neha majd szetveri a babahazat Kép

Szerintetek a koraszulesre a hajlam orkolodhet? ANyukamnak en a 34. a hugom a 35. heten szulettunk.

Edina
edina

Sziasztok

Ilke
Természetesen leírom hogy mi volt, ill. mi lesz az eredmény.

Martina
Gyönyörûûûûûû a kisfiad! De tényleg! Édesek a képek nagyon. Kép Kép

Itt is nagyon meleg van, pedig mi téglaépületben lakunk, de nem bííííírom!

Forti (32+6)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Sasha!
Semmi gond, és remélem Te sem haragudtál meg Norcira és rám, de tényleg olyan jó látni a nevünket és picik paramétereit a táblázatban. Legalább egy kicsit hadd élvezkõdjünk még rajta, jó? Kép Köszi, a Norciék nevében is.

A hízás tényleg alkati kérdés, ne idegeskedj miatta. A dokim szerint nekem kell utána leadni azt a fölösleget. Rajtam is van még, bár egyik lány után sem maradt ilyen sok, de egyik sem császárral lett. Így kicsit nehezebb, hisz nem bír és nem is mer az ember mozogni ekkora vágással a hasán. Kép Kitartás! Az apa kedvéért le fogsz fogyni hidd el! Ugyanúgy tetszeni akarsz majd neki, mint szülés elõtt. Kép

Kata és Dórika

KépKép

KépKép
kata007

Forti,

Bocs.. lehet, hogy mar megkesve : most olvasom az arhivumot az elmult masfe hetre- szabin voltam.
Nekem a vedöneni a szekrekedesre ajanlotta az aszaltszilvat ! Egy-ket szem szilva es ra egy pohar hideg viz. Nekem tokeletesen bevallt, es eddig mindenkinek akinek ajanlottam.
Nem tudom mekkora ugyan a cukortartalma , remelem nem tul sok !

Edina,

Sajnos kispapa meg nem erzi a mozgolodast , de probaltam is felkesziteni, hogy a konyvek szerint ahhoz meg kell vagy ket het. Viszont en mostmar minden nap erzem , olyan jo erzes Kép !
En is nagyon jol ismerem a honvagy nevu betegseget :-/ !
Most sokszor van ugy, hogy kedvem lenne eldobni mindent es hazamenni a mamahoz .. De az az igazsag, ha hazamegyek halalra idegesitenek Kép annyira kulonbozo szemelyisegek vagyunk.

puszi Mindenkinek !

kamelia
kamelia

Zita
azt én is tudom hogy a SOTÉNAK van gyerek intezive de sajna egy dokit se ismerek ott Kép

ilke
én is nagyon szeretek fözni Kép de csak neki mert ö az ö kiritikáit jobban elfogadom mint a másét .

Martina
a bakáts téri korházban már jártam egyszer kétszer de nem nagyon tetszet nekem meg nem is halotam jokat felöle

Sasha
én sem föznék tul sok ételfélét ha nem lenének szakács könyveim mert én nem tudtam idáig fözni de megkelet tanulnom ezért kaptam a szakácskönyveket anyukámtol meg a kispapátol Kép . mert ugyan én sokféle kaját ismerek meg szeretek de megcsinálni nem tudnám ha nem lenének a szakácskönyveim.

Pusz csics 34 hetes Kép
csics

LÁnyok
tegnap este nekem is majd szét rugta a babaházatKép söt mostanába már olyat is csinál hogy egyhelyen ütemesen rugdos és néha még fészkelödik is tegnap este is ezt csinálta nagyon muris volt Kép mert a kispapa rátete a kezét a hasamra és egy helyen olyanokat rugot vagy csuklot hogy a kispapa keze ugrált a hasamon Kép
hogy lehet megkülönböztetni a csuklást a rugdusástol ? bocsi a "buta" kérdésért de nem tudom. Kép
Pusz Csics 34 hetes Kép
csics

Csics, szerintem a nõi klinikán minden van. Az egyik barátnõm pont emiatt szült ott egy Attila nevû fickónál, aki állítólag fiatal és jó fej volt.
Zsuzsó
zsuzsó

Sziasztok Pocakosok!

Ma megint van egy kis idõm. (RemélemKép!)
Nehezen bírjuk a meleget. Zsófi emiatt állandóan cicizni szeretne, a sok tejci miatt pedig fáj a hasa. Hát most trenírozunk, hogy két etetés között eltelljen 3 óra. Nem könnyû.

Még csak egy dolgot szerettem volna feltétlenül megosztani veletek. Mindenképpen szerezzetek be ilyen hálós bugyit. Összehasonlíthatatlanul jobb, mint a sima. Császárosoknak kifejezetten ajánlom, mert a seb a másiknál pont a bugyi szélénél van.

NyusziKép!

Ha jól emlékszem, akkor Te kérdezted a császárt. Én nem gerinccel lettem altatva, a körülmények miatt, de ez csak a felkelésnél számít. Ahogy engednek felkelni, meg kell próbálni. Az elsõ napon pokolian fáj és nehéz. Másnap már könnyebben fog menni és a legfontosabb, hogy sokat kell járni, mert annál jobb lesz. Elindulni jó pár napig nehéz lesz, de ha sikerült, akkor utána sokkal jobb. Eleinte ülni sem könnyû. Ha nem hagyod el magad, neked is könnyebb. Minden nap jobb lesz. Nekem a 6. naptól volt úgy, hogy igazából nem fájt a sebem. Ja, és ha kiveszik a varratot (ami egyáltalán nem fáj) utána is sokkal könnyebb lesz, mert nem húzódik a seb.
Császár egyik mellékhatása, hogy aki addig nem volt vizes, az is tuti az lesz. Nem kell megijedni, a sok infúziótól van, de tényleg elmúlik magától.

SashaKép!

A végén nekem is zsibbadt a jobb kezem. Azóta sem múlt el. Majd megkérdem a dokit, mitõl lehet. Anno azt mondta, hogy a vizesedéstõl.

Remélem, segítettem.

Törpi+Zsófi
Törpi

Kamelia

Köszi az ötletet, majd megkérdezem a dokitól hogy lehet-e aszaltszilvát ennem. Persze csak egy pár szemet.

Nagyon meleg van. Hogy bírjátok???? Én sehogyan sem. Kép

Forti (32+6)

Kép
Kép
forti

Edina!
A kókusz matrac jobban szellõzik és átereszti a nedvességet. Mindenki ezt favorizálja, úgyhogy biztos jó.

Lányok, ma elmentem fodrászhoz a lányommal, dagadt lábbal, stb. Ha nem lett volna légkondi, nem bírom ki azt a három órát. Holnap meg doki. Nagyon várom a hidegfrontokat! Nemcsak a meleg miatt, nem bánnám ha már leadhatnám a pocakomat..

Forti, szorítok a jó eredményekért!

Conti (36+5)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Forti!

Nem akarlak elkeseríteni de az aszalt szilva nem javasolt Kép (van egy diétás könyvem abban majdnem minden élelmiszer benne van különbözõ megjegyzésekkel)

Katka (28)
Katka

PocokKép
köszönöm szépen a doki nevetKép lehetne még 2kérésem az egyiket magánba is megirhatod tehát az egyik mia tel:száma a klinikának ? a másik meg kire hivatkozak ha megkérdezi a doki hogy kitöl szereztem meg a nevét az email cimem Gigoca@
freemail.hu
Üdv csics 34 hetesKép
csics

Sziasztok kismamik!

Új anyukáknak és babusoknak gratulálok, soksok örömet!KépKépKép

Én szép lassan hõgutát kapok...

Sasha!
Ne aggódj a kilók miatt, én az elsõ babámmal (leírni is szörnyûKép ), 18 kilót híztam, és mire a kölök 2 hónapos lett, nem is maradt belõle semmi. A terhesség végén szinte már a levegõtõl is híztam.

Forti,
remélem jó lesz az eredmény!KépKép
Nem tudom, hogy miért nem jó az aszaltszilva, nekem anno a levét ajánlották a SOTE 1 terhestornáján, Steinberger, kissé drága, de a hatás garantált.

Katka, érdekelne ez a szilvadolog, miért nem ajánlott?Kép

Na most megyek mesélni, de reszkessetek, jövök még!KépKépKép

Kép

Kép

Kép
zulu

Katka
Hát ez nem túl jó hír, de hát ez van, akkor kihagyom az aszalt szilvát. Viszont tegnap a kórházban a lányok akikkel egy szobában voltam almakompótot ettek (házit, nem boltit) és azt mondták hogy az is nagyon jó székrekedés ellen, sokkal könnyebb wc-re menni. Fõzök is majd egy adaggal, persze cukor nélkül.

Amúgy köszönöm hogy drukkoltok a jó eredmény miatt, ma nem telefonáltam a kórháznak, nem volt hozzá lelkierõm, de majd holnap...
Úgy néz ki a kezem mint egy narkósnak, szétlõtték az összes vénámat tegnap. Egy-kettõ be is kékült, tök állati, narkós kismama vagyok. Kép Kép

Forti (32+6)

Kép
Kép
forti

Forti,
nekem pont ellenkezõ problémám van, amire a doki almakompótot javasolt. Lehet, hogy ez valami univerzális kegyszer?Kép
Zulu
15+ nemtommennyi

Kép

Kép

Kép
zulu

Haliho Mindenkinek!

Vegre netkozelbe juthattam, amit eleg erdekesen viselek, foleg, hogz eddig minden nap rajta logtam a melohelyrol. de most elcskaliztam a parom notebook-jat.

A szules elotti par het meg eleg lassan telik, horgolok egy kis takarot, nagyon klassz lesz! A mintaleirast egy nemet nyelvu kotos ujsagbol vettem, ami kulon poen volt, mert mintha kodfejtessel probalkoytam volna. Tudok eleg jol nemetul, de ez egy kicsit nehezebben ment, de sikerult!

1 hete, hogy nem dolgozom, sokat alszom es mar nagyon varom a kis Gumicukor erkezeset!!!

Szekrekedes ellen sszerintem a legjobb, foleg, hogz most mar lehet kapni is a sargadinnye, barack, meggy, paradicsom, en nem ennek mindenfele cukros lotyis kompotokat..., ha lehet enni termeszetes forrasbol, nem igaz? Es a kefirrel mar probalkoztatok? Az is ugyanolyan jo, raadasul tele van vitaminnal is!

Midnenkinek jo pocakosodast, aki meg teheti csobbanjon helyettunk nagz pocisok helyett is valahol a Balcsiban vagy usziban! remelem az iden meg en is csobbanhatok egz jot, de jovore tuti 3 hetes nyaralas mar harmasban valami nyugis, vizparti helyen!

Egyebkent jol vagyunk meg mindig, a mehnyak 1000-es, de mar puhabb lett, iszom a malnalevelteat, ami szerintem eleg rossz, de kicseleztem magam, mert beteszem a hutobe es hidegen meg szomjoltonak is nagyon jo es az ize is turhetobb. Vannak mar fajdogalasaim, de meg semmi komoly igazabol. A babaszoba teljesen kesz, kicsi ruhak kimosva, elvileg johet mar Gumimacika, aki egyebkent most kb. 2900 gramm korul van, nem lesz nagy baba, pont normal sulyu.

Torpi!
Ha tudsz, akkor nehany syoban ird meg nekem a karolina.csik@freemail.hu cimre a Kutvolgyis tapasztalataidat, doki, szuleszno, adnak-e pelust a babaknak, kisruhat, vagy vinni kell, betet stb., oks? elore is koszi es nagyon sok boldogsagot a kis bebitekhez!

udv:
gumicukor 38. het

KépKép
KépKép
gumicukor

Zulu
Nem tudom, lehet hogy tényleg univerzális. Bent a lányok hasmenésre meg a reszelt almát mondták mézzel. Kép
Igazodjon ki rajtuk az ember.

Gumicukor
Köszönöm az ötleteket, én is a természetes "hashajtókat" tartom a legjobbnak, de régebben írtam hogy ez nekem most a sok magnéziumtól van. Tehát nem a terhesség váltotta ki hanem a gyógyszer, azt viszont szednem kell. Már próbálkoztam minden természetes szerrel, a jómúltkor megettem 1/2 kg meggyet. És semmi eredménye nem volt. Eddig a lecsónak is hasonló hasznos oldalát ismertem meg, de most ez sem segített. Úgyhogy azért próbálkozom tovább, hátha van valami ami beválik. Eddig egy dolog jött be, amit Zita ajánlott, a glicerines kúp. Csak hát az nem természetes ha nem muszály nem használnám.

Pocok
Én is pancsolnék a kislányoddal!! Kép Mehetek???????

Forti (32+6)

Kép
Kép
forti

Jaj, ez a fránya magnézium! Az én kínjaimat is ez okozza. Érdekes, mikor a kórodában szedtem, akkor is a lányok felét meghajtotta, a másik fele meg órákig nyögött.Kép De mindenkinél bekavart.

Lánykák,
a 16. héten baj az, ha estére nehéz és kemény és fájós lesz a pocim? Már úgy félek minden keményedéstõl.

Zulu
15+?

Kép

Kép

Kép
zulu

Kedves Pucur!
Most látom,hogy megszületett a babád. Szívbõl gratulálok!
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

JO reggelt mindenkinekKép
Pocok
köszönöm szépen a gyors választ az emailt megkaptam és már meg is néztem tenyleg jol felszerelt korháznak nézkiKép most már csak az kell hogy a doki el is válaljon nagyon jo lene
elhatároztam hogy fel is hivom még ma remélem elválal
ha végeztem akor megirom hogy mi van

Pusz csics 34 hetes Kép
csics

Sziasztok Lányok,
Nem tudom ki hogy van vele, de tegnap kiborultam ettöl a höségtöl. Több mint 1 óra hazafelé, a lábamon csorgott a veríték a tömött buszon (álltam persze), a levegö meg sem mozdult, ráadásul 15 perces sétám is van a napon mire hazaérek. Ne tudjátok meg. Zokogva álltam be a hideg zuhany alá és bögtem mint egy gyerekKép. Pedig tudom, "rendes állapotomban" meg sem kottyanna.

Mindenesetre ma veszek egy hatalmas szalmakalapotKép

Zulu,
Az én pocim is érzékeny szokott lenni, bár még nem érzem, hogy keményedne. Pihengess és esténként már ne csinálj semmi fárasztót. Csak a visszintes.

Beszti doktornéni KépKépKép!
Hol vagy?
Tudsz valamit az elölfekvö lepényröl? Lányok Ti tudtok róla valamit? Ugyanis elölfekvö a méhlepényem. Jó helyen van, csak azért mégis tudom, hogy szerencsésebb ha hátul van. Ráadásul tudni szeretném, akkor ez mennyire befolyásolja a császáromat.

Pusszancs mindenkinek,
Moni
18+
mj

Sziasztok,

Moni,
Miért jobb, ha hátul van a lepény? Nekem is elöl van, és azt mondták, hogy ez normális...gond lehet esetleg bel&#337;le?

gömb (13)
gombolyu

Szisztok!

Zuzu!Kép

Az a keményedés dolog nem valami jó dolog!!! Én sem nagyon figyeltem rá és a doki szerint a keményedéseimtõl rövidült meg a méhszáj! Azért kell mostmár 2 hetente dokihoz mennem és inni azt a pocsék magnéziumot! Vigyázz magadra nagyon!!!!!!!!!!!!!!!!

Mj Móni!

Hát nem csodálom! Kedd óta meg sem mozdultam még, csak este 10 után amikor már lehült úgyahogy a levegõ. Sajna ezt a meleget csak úgy tudnád átvészelni, ha otthon maradnál, de gondolom dolgozol és nem akarsz otthon maradni. Pedig biztos nem ártana egy kis pihi!Kép

Forti!

Holnap jön meg az eredmény ugye? Remélem jó lesz, mert nagyon szoritok Neked!Kép

Gumicukor!Kép

Jó látni a nevedKép Már csak pár nap és jön Gumimaci, ne izguljKép Szritok hogy minden ok legyenKép

Csics!

Azért mert nem irtam, nem jelenti ám azt hogy nem követtem nyomon a kórházkutató dolgot és szoritottam is, csak segiteni nem tudtam, hisz nem ismerek se dokit, se kórházat! De örülök hogy úgy néz ki sikerülni fog, de tovább drukkolokKép

Pusszancs mindenkinek!
sasha
25+0

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?