A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Alina: mi a teraszozást kihagyjuk, mert az erkélyünk a galambok miatt használhatatlan, úgyhogy mi csak úgy belevágunk Kép
Nekem csak Zsománál mondtak határidőt, hogy meddig ne vigyük ki, de hát ő koraszülött volt, és nála is súlyhatár volt (3kg), nem hét.

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory
Belevágtok??Kép
Jaj már én is nagyon várom. Jó lenne ha nem ilyen nyálkás lenne már az idő, mert most ha lehetne sem vinném ki. De a jövőhétre 20fokot mondanak, úgyhogy semmi nem állíthat megKép
Vendég

Vikó: értelek én, de ezek szerint helytelenül fogalmaztamKép Én valamilyen szinten elválásként éltem meg,mert addig, míg a pociban volt, egyek voltunk, csak én éreztem minden rezdülését, mostmeg szinte a világgal kell megosztanom (persze neki erre szüksége van)!

Büfit mindig így csinálom, de van, hogy ennek ellenére semmiKép Ezért is kérdeztem, hogy valami plussz esetleg???

Alina: séta simán mehet. Én sem hallgattam a védőnőre, hamarabb vittem, mint mondta. (Doktornő javaslatáraKép)

Tünde: Igazán annyi, hogy rájövök nagy nehezen, hogy akármilyen hihetetlen Botond már most rengeteg foglalkozást igényel. Azért is gépezek kevesebbbet!
5 hetes, és tök jól elvan a játszószőnyegen (persze velünk), csörgünk, zörgünk a haverokkalKép Olyankor jár keze, lába, hangokat hallat, mosolyog! Imádni való! Fitolacot iszom (jó hatással van a bébi emésztésére), büfire igyekszem odafigyelni. Cicizést is rosszul csináltam, szerintem túl sok elsőtejhez jutott Boti, mert volt, hogy úgy éreztem,már kiszívta az egyiket, és nem várta vele 15-20 percet, egyből pakoltam át a másikra. Zöldesebb is volt akkor a széklete, mert sok cukros elsőtejhez jutott... HÁtha tényleg ezek együtt. Ja, és azért figyelgetek, hogy mit eszem! De pl. a pattogatott kukoricától sem volt nálunk semmi bajKép

Cory: Nekünk meg rossz volt az egyik véreredmény (a 4 veleszületett anyagcsere-rendellenségre nézettek közül), meg kellett ismételni. A frász jött ránk, mikor utánaolvastunk, hogy mi lehet a baj...de szerencsére negatív lett!!!

Most megyek, de örülök, hogy pörög a topic! Este még lehet, tudok jönni!

Jaj, Babetta: Örülök, hogy minden szupcsiKép Nem sokára Neked is leszakad majd a kezedKépKépKép KÉPEKET Leviről!!!Kép

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: nekem büfire nincs ötletem Kép Fiúkkal ha megszakadtam, akkor sem ment, pedig órákig sétálgattam, különféle módokat kipróbáltam... Liza meg zsigerből tudja. Épphogy felveszem, már jön is, ha meg nem, akkor sem zavarja.
Rémes lehetett, mikro visszahívtak Kép

cory
Budapest

Anita

Íme a képek

Kép

Kép

Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

sziasztok kismamikKép
gyors visszaolvasás volt csak.
CoryKép EsztiKép
Nagyon megható volt mindkettőtök szüléstörténete köszönöm, hogy elküldtétek.Tényleg mindenki másként éli meg, de valahol mindegy hogy is történik, a végeredmény csodálatos, én a mai napig hosszú ideig nézem őt, milyen gyönyörű csodálatos és tökéletes apró lény, s oly hihetetlen, hogy itt fekszik a kiságyában.
Büfi:
nekünk sem megy, próbáltam minden praktikát.
sokat csuklik, és sokat büfizik, napjában minimum 2x teljes átöltözés.
még jó hogy sok rucija van.
mi 3 hetesen mentünk levegőre, 3 szor terasz 10,20 , 30 perc s azóta max 1 órás séta.
Ma az oviba sétáltunk le Kriszi elé.
bocsi a hibákért, de félkezes pötyögés megy, most is büfire várok.
OlgoKép
nagy-nagy gratula Heni babához!
sok boldogságot nektek és bőven tejcsikét!
pusziKép
bocsi ha nem reagáltam valamire
csema+Szófi 3+5

KépKép
csema

már nem büfizik, hanem sokat bukik
BabettaKép
nagyon édes Levi baba

KépKép
csema

AnitaKép Annyira megértelek, amikor az elválásról és arról beszélsz, hogy eddig csak te és ő voltatok összekötveKép Én erre tudatosan készültem és sokat meditáltam is, hogy ne így legyen, hogy el tudjam engedni majd a pocakot és egy másfajta boldogság jöjjön a helyébe. De persze azért kiélvezem az utolsó perceket isKép

indianyo

Nyúlanyó, Eszti és Babetta Kép
Tündériek a gyerkőcök, olyan jó nektek! Kép

Annácska,
gondoltam oda is kellene valami dekoráció és erre jutottam. Kép Csíkot nem akartam ragasztani, mert csak pár hétre/hónapra tervezzük a babát a mi szobánkba. És amíg nem tud vele ügyködni (a szivaccsal), addig jó helye van ott a falon. Kép

Indianyó,
nem gondoltam, hogy ez is ennyire eltérő lehet. Bár ha azt nézzük, hogy az UH-ok sem úgy vannak mindig és a cukros lötyi is változó... Kép
Én a 36+1-en megyek először.
De te nem azért tartod helyesnek a később kezdést, mert káros lenne a babának. Más miatt?

NANCSIKÁÉKKAL MI VAN? Nem emlékszem, hogy mit írt nagyon régen..

nadine81

Olyan egy hete lehet vissza, most néztem a táblában... Kép

nadine81

<font color="aa00aa">NadineKép Azért nem tartom helyesnek, mert a babáknak nyugalom kell. És nem is szeretik, ha piszkálják őket - ezt a legtöbb mami beszámolójából is le lehet szűrni, nem véletlen, hgoy böködni kell őket, hgoy valami eredmény legyen... legalábbis én a sajátomon látom, hogy azonnal befordul a lepénybe, ahogy ráteszik a tappancsokat. Szóval minél kevesebbet zaklatják, annál jobb... Szerintem.

Nacsika jól van, nincs internete és tényleg nemsokára érkezik AlexKép</font>

indianyo

Indianyó,
megértelek. Kép Én viszont nagyon aggódós vagyok Kép, laikusan azt mondom, nézzék meg a szívhangot, ha kell, többször. De ártani nem árt, ugye? Ahogy az UH sem.

Nancsikát puszilom! Kép Később lesz már valamikor netjük?

nadine81

A táblán múltkoregy kicsit dolgoztam azt fel is töltöttem!

Sajnos már elfogyott a macis játszószőnyeg, ezért helyette ilyet választottam:
Kép

KépKép
nicika

Helló
Csak gyorsan. Megint nagyon sír, most anyu csititgatja én már tök kivagyok együtt sírok vele. Egyedűl a fürdés alatt hallgatott el. Lassan két órája sír.
Tünde: Neked sem lehet egyszerű. Remélem éjjel tudunk aludni.
Scullyx-ék holnap jönnek haza.
Jó éjt mindenkinek.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok

Két kérdés:
Leesett a köldök csonkunk utána is keni, kell alkohollal és hintőporral?

Ha 15 fok lesz, akkor is szoktatni kell a kinti időhöz?

Nadine
Nem kell idegeskedni nem lesz semmi baj.
Közi a dicséretet.

Nicika
Szerintem ez nagyon aranyos.

Csema
A babakocsival mentetek? És milyen volt tetszik? Köszi a dicséretet.

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Babetta: ha váladékozik, akkor igen, ha nem, akkor ennyi Kép
Én tuti nem szoktatnám 15 fokban.

cory
Budapest

Sziasztok!

Nicika jó felöled hallani, nem tudtam miért nem jelentkezel.Édes a játszószönyeg! Kép

Pgyöngyi nagyon nem irigyellek, el se tudom képzelni én hogy fogom elviselni ha sír, és nem tudom miért. Azt hiszem ez az egyik legnagyobb parám. Remélem hamar rájösztök mi a problémája a picurodnak. Szorítok!

Nekem meg jönnek mennek a meleg frontok, de Maszatka még mindíg élvezi a bent létet..Kép Kép
Ma voltunk nagybevásárláson, de a pénztárnál már azt hittem nem fogok haza érni, olyan fáradt voltam. 10percet ültem lent a kocsiban, mire rászántam magam, hogy felmásszak a negyedikre. Le is maradt a délutáni séta, de legalább megföztem este egész hétvégére..Kép Most bezzeg már nem vagyok álmos mikor aludhatnék. Hogy fogom Maszatkát rászoktatni az éjjeli alvásra, mikor én is éjjeli bagoly vagyok, még nem tudom..Kép
Mindenkinek kellemes hétvégét, és nyugodt babákat!
Petra és Angéla (40! Kép)

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Sziasztok!
Csak kicsit vesztem el, ez a ramaty idő eléggé betett a hangulatomnak. Ráadásna Luca is beteg volt a héten, szerencsére csak rusnya nátha+némi köhögés, semmi igazán vészes. De így az írásig nemigen jutottam el.
Most is csak részlegesen vagyok képben.
Nyúlanyó, Zsu69, Scullyx, Ologo! Nagy-nagy gratula mindőtöknek KépKépKépKépKépKép
Tündér babókról láttam képeket Kép
Ildikó! Azta, mekkora pocak! KépKépKépKép
(Olyan hihetetlen, hogy bő egy hónapja még nekem is volt KépKépKép, mintha ezer éve lett volna)

Szopi és mérleg: sztem életveszély az egyes szopikat nézni, pláne az alapján pótolgatni! (Gondoljatok bele: nem egyenletesen eszünk mi sem, van hogy többet, van hogy kevesebbet. Ez tök természetes.)
Sokkal praktikusabb a pelusokat számolgatni: napi 6-8 pisi (érdemes beáldozni egy pelust, és beleborítani 0,5 dl vizet - ennyit pisil kb. egyszerre egy baba - uis. alig látszik ennyi folyadék egy mosti pelusban.) és 1-2 kaki a napi minimum. Mérlegelni meg max. heti gyarapodást 15 dkg-tól fölfelé OK. (Ezt is elég havi átlagban teljesíteni Kép)
Zsuzsi! Nagyon jó, hogy saját tejcsivel, pohárból pótolsz Kép Még a ciciváltogatást+c-fogást érdemes bevetni, mint az ébrentartás és tejszaporítás kombinált eszközét.
(Most mi is rászorultunk, mert Luca betegen megduplázta a tejigényét - hétfőn jóformán egész nap szoptattam, szerdára már egész jól beállt a rend. Jövő hétfőn, ha a lány megy oviba, meg túltermelési válság lesz.)
Indianyo: épp tegnap olvastam a születéshetén egy cikket, amiben nagyon lehúzták a ctg-t.
Eszter! Köszönöm a születéstörténeted!
Könyök-kanülért nagyon nem irigyellek Kép Nekem a csuklómon is fájt egy hétig a tű végének a helye, pedig az egész cucc a hajlat fölött volt.
Cory! Gyönyörűséges a hölgy KépKépKép
Ti is a 13-as szobában voltatok? Kép Eszerint el van varázsolva Kép és ezért nem vitték el tőlem Gergőt első este se?
Biztos akartam még mást is írni, de vagy nagyon korán van, vagy nagyon későn Kép
Borcsa + Gergő (4 hetes)

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Gondoltam, hogy még-már nincs itt senki. Vizsgadrukk van és nem nagyon tudok aludni.

Tegnap este sokat babáztam ismerősék Petra babájával, én etettem meg, de büfi nélkül bealudt a kezemben (vagy legalábbis én nem vettem észre a büfit). Viszont a pocimban a Tündi tök féltékeny volt, mert ha a jobb oldalamhoz vettem a Petrát, akkor ott focizott, ha a balhoz, akkor ott.

Megyek gyártok egy kis oktatási segédanyagot vizsgára.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

<font color="aa00aa"> CTG: ugye? Én azt olvastam a születéshetén, ami az oxytocint és az edát szólja le.. ilyenkor mindig megnyugszom, hogy nem én vagyok az egyedüli - valóságtól elrugaszkodott korszerűtlen anyapalántaKép Szerencsére a gyerkőc is hasonló felfogású - a pocakban legalábbis ezt mutatjaKép
De jó, hogy ez a tejecske-dolog ilyen klaszul megy nálatokKép És akkor én is a 13-as szobába drukkolom be magamKép

LiviKép Én nem "programozott császáros" vagyok, hanem "majd a szüléskor kiderül" féle.. úgyhogy az enyém gyerek biztosan fog vajúdni Kép
A pocaklakók egyébként bizonyítottan megérzik más gyerekek jelenlétét - múltkor Vok-kal voltunk vásárolni és enyém baba végigrudalta az egészet, pedig jövés-menés közben nem szokott. Beszélgetett HannávalKép sikeres vizsgázástKép

PetraKép Ha oda tudsz a babádra figyelni igazán, akkor pillanatok alatt megtanulod, hogy miért sír. Bízz magadbanKép Nem ördöngősség ezKép</font>

indianyo

BorcsaKép az elejét neked írtam, csak lemaradtKép

indianyo

Borcsa: Kép Az ablakfelőli volt az én ágyam Kép Tiéd?

cory
Budapest

Babetta! Ha leesett a köldökcsonk, de még látsz benne sebet, akkor továbbra is naponta egyszer tisztítsd ki a sebet szalicil oldattal és a hintőport is használd a pelenkázásnál!

KépKép
nicika

Sziasztok Kép
NicikaKép
Nagyon aranyos a játszószőnyeged! Én is szeretnék, és pihenőszéket is de most nincs már rá keret.
BabettaKép
Igen kocsival voltunk, nagyon élvezte a kiscsaj, elájult teljesen.
Én pedig, hogy megnyugodott.De jó volt Õt a kocsiban tolni, élveztem.
Most is egy sírós éjszakán vagyok túl, nem igazán akart megnyugodni.
Ami a mérést szopit illeti....
Én szeretem tudni menyit eszik, de ha kevesebbet is nem pótlok, Õ tudja mennyi esik Neki jól.
Nálunk minden pelusban kaki is van, éjjel is át kellett öltöztetnem, mert úszott benne és a rucija is olyan lett.
Igaz rengeteget szopik 130-140 az átlag és 7-szer.
Éppen tegnap szembesűltem vele, hogy 3 hete vagyunk itthon és pont 1kg-ot hízott.
De még mindíg 50-es rugit tudok ráadni, pedig 3780gr, elvileg 55cm-rel született(azt sosem mértem), majd holnap, mert holnap lesz 1 hónapos.
Amíg váladékozik a köldökcsonkja addig kell kezelni.
Megyek, mert sírdogál a tündérkém, mami hiánya van! Kép
Puszi mindenkinek!
Csema+Szófi

KépKép
csema

Cory: én meg az ajtónál Kép Jó kis szoba az KépKép
Vikó: kitaláltam Kép

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

MI jól vagyunk, Katica jó kisbaba, néha túl jó is, sírni csak fürdetésnél hallottuk eddig. Nappal háromóránként szopizik, (ébresztjük, de általában felébred magától is) éjjel jól alszik. Tegnap este is 8-kor evett, fél kettőkor én költöttem, mert fájtak a melleim, utána meg reggel hatkor ébredt.

Borcsa! MI az a C-fogás? És miért serkenti az a tejtermelést? Poharas megoldást mégsem alkalmazzuk, kétszer próbáltam de nekem nem megy. Cumisüvegből kapja KAta a pótlást, de egyenlőre nincs jele cumizavarnak. (kop-kop-kop)
Ma nagyon kevés tejem van, gondolom a tegnapi ügyintézés (és az emiatt elmaradt evés-ivás) miatt, úgyhogy most fejek ezerrel. De Katica most is beszunyált kemény 30 grammal, ésé még az üvegből se bírtuk megitatni....reménytelen eset volt, és ráadásul teli szájjal vigyorgott rajtunkKép Nemsoká megyünk sétálniKép Kicsit felhős az ég, de 10 fok van, és néha még a nap is előbújik. Már annyira nem bírom a bezártságot....

Zsu+Katica
1+2

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Nálunk szép idő volt délelőtt, ezért másfél órát kint töltöttünkKép Szuper volt! És közben éreztem a tavaszi illatotKép Remélem, már így marad, sőt még javul az idő!

Tünde: azt akartam még írni, hogy próbálok Botinak segíteni a napirend megszervezésében. Általában a 6 órai szopi után még alszik kicsit, és akkor 10 után nem alszik délután kb. 2-ig. Ha mégsem alszik vissza reggel óta (akkor 2-ig magától már nem nagyon aludna), ezért megyünk sétálni, és ott alszik. Délután összebújva alszunk vagy megint sétálunk, és kb. 5 után már nem hagyom aludni. Utána fürcsi előtt játszunk hármasban! Fürcsi, vacsi után meg már elég fáradt. Így újabban max. 8-tól alszik. Kb. 2-fél 3-ig, utána 6-ig... és így tovább! Eddig bevált...

Petra: Ahogy Vikó írja... Én már egész jól tudom, hogy mikor mi a bajKép Bár még múlt héten sem mondtam volna...néha úgy éreztem, vigasztalhatatlan a gyermekem!

Zsu! Tessék odafigyelni magadra, pihengetni! Fejni, borogatni és rengeteget inni, plussz ugye pihenni, ha a gyerkőcök is pihiznek. Bence hogy fogadja a hugit? Drukk, hogy beinduljon a tejcsi!

Csema! Akkor Szófi is jól nyomja a kaját! Én nem mérek minden szopit, de vagy két hete napi legalább 1-t próbálok mérni. Nekünk általában 160ml. Előfordult már 180 is, de van, hogy csak 130Kép
Súlyunkat rosszul mondtam valamelyik nap.
5 hetesen csupaszon, de kaja után: 5310g! Tehát minimum 5100 valamennyi! Majd ma este, ha sikerül megmérem! De a lényeg, hogy gyöngyörűen fejlődik. A pelusok száma is megfelelőKép A kakik száma ugyan csökken. Eddig szinte minden pelusban volt, most már "csak" napi olyan 2-3*, bár az elég híg (bocsi)! De úgy tudom, az sem lenne baj, ha 1-2 napig nem lenne.

Babetta: Nagyon szép fiú LeviKép És még jó is... Főzni tudsz mellette, vagy segítenek? Kép

Nici: Szép a szőnyeg! Ha lesz egy kis időd, írj többet magatokról! Kép És dobhatnál képet Szintiről!

Borcsa: Örülök, hogy már jobban van Luca! Gergő nyügis még?

Gyöngyi: Kitartás! Nemsokára biztos jobb lesz. És most vettem a patikában édesköményt! Annak a forrázatát iszom! Az is segít a hasfájós babókon! Két mellből szoptatsz? Mert nekem az is volt a probléma (úgy veszem észre), hogy sokszor én úgy éreztem, hogy már nem jön eléggé a kicsinek valamelyik ciciből a tej (gondoltam, kiszívta), és egyből pakoltam át a másikra. Most olvastam, hogy mindenképpen rajta kell hagyni az elsőn is 15-20 percig (hacsak nem lakott jól), és csak utána odaadni a másikat. Különben sok cukros elsőtejhez jut, és ettől fájhat a poci. Széklete nem zöldes? És mióta ennyit ingereltetem a cickókat, már sokszor elég egy is , abban is van 160 mlKép Szóval még több a tejcsim, mint eddig, van bőven. Ráadásul,most hogy éjszaka többet alszik, alig várom, hogy reggel keljen, mert majd szétfeszülnek a cickókKép

Na, jó eldugulok! Látszik, hogy kialudtam magam, és a fiam is pihizik mostKép

Szép Napot!

Anita és Botond (5 hetes)

Sokan megint régen jeletkeztek! Anyucik, ha tudtok ti is legalább pár sort írjatok, hogy minden ok nálatok! Pocakos mamik,ti isKép

Mamackával mi van?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok
Rövid helyzet jelentés: Szóval este 10-ig ment a műsor, szokás szerint apa kezében nyugodott meg, utána meg a hasamon elaludt. Éjjel szerencsére nem volt semmi gáz. Reggel a fél 9-es etetés után 11-ig megint sírt. Pedig nem is eszek semmi olyat, amitől fájna a hasa. Szerencsére 11 után elaludt és csak egykor kellt fel enni, és most megint alszik.
Anita: Egy cicicből etetek. Lehet, hogy az is baj, hogy nagyon folyik a tejem és evés után van, hogy nem tudok büfiztetni, pedig már a hanyatfektetéses módszert is próbáltam. Létezik, hogy van olyan baba, aki nem nyel levegőt evés közben? Egyébként Lili nagyon lassan, megfontolva eszik: 3 korty majd pihi stb

Kép

Kép
pgyöngyi

Anita: 6 hetes koruk után a kakik mennyisége olyan szinten lecsökkenhet, hogy akár 10 naponta 1 is lehet, és ha szépen pisil, fejlődik..., akkor az tök normális Kép

cory
Budapest

AnitaKép
Szuper, hogy Botinak jó napja van, s pihentek vagytok!
Szép súllyal rendelkezik a fiatalember!
Én most lassítanám az időt, holnap már 1 hónaposak leszünk s olyan hamar elszaladt ez a hónap....
mikor a pocimban volt, lassabban telt az idő, igaz akkor be voltam "zárva" a lakásba és az " ágyba"is az Õ érdekében.
Ma a teraszon voltunk kint, itt nem sütött a nap, de nem volt hideg.
Én is várom a tavaszt, napot, madárcsicsergést, virágokat és a sok-sok zöldet!
Hív arany kislányom, megyek
pusszancs mindenkinek!
Csema+ Szófi

KépKép
csema

Sziasztok!

Olyan jó olvasgatni, ahogy növögetnek a babák! Majd ha már mi is itt tartunk!

Cory! Eszti!
Elolvastam a szüléstörténeteket! Köszike mindkettőtöknek érte, nagyon megható volt!

Egyébként a vizsga megvolt ma, kettes biztosan lesz. Azóta feküdtem, mert fájt a pocim, csak most keltem fel.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Zsuzsi:
Mi is ez a sokat emlegetett C-fogás, és mire jó?
C-fogásnál megfogjuk a mellet a bimbóudvar mögött úgy, hogy fölül van a hüvelykujjunk, alul a mutatóujjunk, és határozottan összenyomjuk, mint egy gumilabdát, majd nyomva tartjuk. Erősen kell csinálni, de fájnia nem szabad, akkor nem jó. Ha megfelelően csináltuk, akkor pár másodpercen belül érezhető a tejleadó reflex beindulása.
A fogás sikerrel alakalmazható a tejleadó reflex késése vagy elmaradása esetén akár fejés, akár szoptatás közben. Hasznos lehet akkor is, ha pici újszülöttünk folyton bealszik a cicin még mielőtt eleget evett volna, ekkor láthatjuk, hogy újra elkezd mozogni a baba szája, újra nyelni kezd. Más esetekben is jól jöhet, ha úgy tűnik, hogy a baba nem eszik eleget: ezzel a módszerrel ugyanis mind a tej összmennyisége, mind annak zsírtartalma növelhető.
(A definíció Pelétől származik Kép)
A tejtermelésre a 4-6 mellbőlKép való szoptatás van pozitív hatással.
Anita: Gergőt valszeg a front készítette ki. Továbbra is ölben/cicin szeret legjobban lenni, de én ezt természetesnek tartom Kép Most is együtt gépezünk.KépKép Viszont a mindenhol csak tekergek-nyekergek arra az egy napra korlátozódott

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

BorcsaKép a 4-6 mellett mennyi idő alatt érted? Egy vagy több szopizás alkalmával? Mert ha a mellenkénti 20 percekre gondolok... akkor ez egy maratonKép

indianyo

Egy szopizás alatt - amíg a kettősötök türelméből futja, addig lehet váltogatni, mivel a tejtermelés folyamatos.
B.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Viko: ha több mellre is szükség van, akkor már általában nem időznek el 20 percet egy-egy mellen, max az első kettőn. Legalábbis nálunk így volt. Baluval esténként sokszor be kellett vetnem a sok melles variációt, mert nekem annyival kevesebb tejem volt esténként.

cory
Budapest

Borcsa, Cory: ilyenkor nem kell arra figyelni, hogy a csere előtt meg legyen a 15-20 perc, csak az első mellnél? A sok cukrosabb elsőtej okozta hasfájás miatt kérdem!

Cory: 10 nap széklet nélkül normális??? Szegénykék...

Vikó: Tetszett a Mega?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita: persze csak akkor, ha nem szenved tőle, de az anyatej 99% körül emészthető.
Szerintem max az első kettőnél.

cory
Budapest

Lehet, hogy 10 perces fájásaim vannak??????????
Még magam sem hiszem elKépKépKép

na, majd még jelentkezek, ha tudokKép
Ildi 38+2
vas

Hát a következő kimaradtKép
Pedig már jóideje görcsölgetek itt magamban, a család meg alszikKép

Reggel meg úgyis megyek nst-re, ha addig nincs semmiKép
Puszkó mindenkinek
vas

Sziasztok!

Mi is még egyben! A kis tökös meg egyfolytában, szinte megállás nélkül ficánkol!
Hétfőn CTG!

Jó éjt!

Era (40+0)

KépKép

KépKép
lingelera

Tyű, Vas, lehet, hogy már babázol? Azért drukk neked!!! +++++++

Borcsa, én mindig ezzel a C fogással szoptatom Bencét, mert ő 3-4 perc mohó evés után bealszik, így viszont tudom picit mozgatni a cicimet, és akkor eszik. Kép
Nekünk tegnap extra éhes napunk volt, hihetetlenül pontosan 2 óránként lett éhes. Azt hittem, éjszaka is így lesz, de aludt rendesen. Egyszer kelt 1-kor.

Csajok, akinek Avent Isis-e van! Én nem tudok fejni vele!
A tegnapi maratoni kajálás miatt éjszaka kellett volna kaja után fejnem, mert még akkor is görögdinnyéim voltak, és hiába fejtem, nem jött semmi. Aztán kézzel "nekigyűrkőztem" (a kórházban megtanították), és lefejtem még 30 ml-t.
Nekem miért nem jön az Avent-tel???
Vendég

Eszti, vaklárma voltKépKépKép

Avent isis-el nekem se ment, nem tudom miért, de egyszerűen hiába pumpáltam, pedig jól volt összerakva, jól csináltam, mégse jöttKép
vas

Ildi, sebaj, előbb-utóbb úgyis be fog indulni!! Kép

Na, én meg most reggeli kaja után újra megpróbálkoztam a fejéssel, mert még mindig nagyon sok volt benne, és én eddig azt hittem, hogy amint elkezdem, jön, de tényleg várni kellett 4-5 percet, aztán úgy beindult, hogy csak na.
Most legalább egy kicsit megkönnyebbültem. Kép Meg lett egy pici vésztartalék a hűtőben. Kép

Ja, és Bencusom belenőtt a 62-es ruháiba. Kép

Anita, örülök, hogy kezdtek Botival összeszokni, olyan jó ez!

Így utólag be kell vallani, hogy az első 2 hét első babásként nem egyszerű. Sem fizikailag, sem lelkileg, legalább is nekem nem volt egy leányálom.
Én most jöttem ki a teljes hangulatingadozásból, nagyon rossz volt. Itt volt egy pár napos, hetes kisbaba, én pedig lépten nyomon sírva fakadtam, szorongtam, nagyon rossz volt. És múlt héten már kezdtem érezni a változást, kezdtem azt érezni, hogy már felismerem a babám jelzéseit, tudom, hogy mikor mire van szüksége nagyjából, és ő is kezd jeleket küldeni felém.
És most kezdtem el igazán élvezni az anyaságot! Kép

Ezt csak azért írtam le, hogy ha valakinek első babásként ilyen érzései lennének, ne ijedjen meg.

Na, jóvan, jól esett leírnom, bocs ha hosszú volt.

Eszti
Vendég

<font color="aa00aa">AnitaKép Nem annyira tetszett most, a csapat fele pocsék volt, már ami az éneklést illeti. Az előadás jól megy mindenkinek, csak háét a fránya éneklés... A három grácia szokott egyenletes formáját hozta: a Tankcsapda-dalért oda voltam meg vissza, és Eszter is nagyon tetszett- mint mindig és persze MAgdi is. Õk a biztos jó teljesítmény. De Tamáskával nem bírok megbékülni, annyira aranyos fiú, meg jó színész is, de hát egy tiszta hang se jön a torkánKép A többieket szeritnem lassan ki fogják majd ejteni, de hát ez egy ilyen verseny é simádom, hogy ilyenKép Tegnap még Barna is tetszett, pedig nem szokottKép

EsztiKép olyan jó, hogy ezt leírtadKép Pont ez a lényeg, hogy nem megy azonnal, és hát szegény kis manócskának is szokni kell a kinti létet, úgyhogy az egymásrahangolódás eltart egy ideig.

BorcaKép CoryKép köszi, ezt majd jól megfigyelemKép Gondoltam, hogy esténként ez lassabban megy, de ez természetes is... Asszem,nem fog nekem se menni a munka elején...

IldiKépKépKépKép

Szép napot mindenkinek!</font>

indianyo

mámint nem fog nekem se menni a munka és a szopi együtt az elején...

indianyo

Jó reggelt
Eszti: Én se tudtam fejni vele, mert nem szívott vákumot. Aztán a nővérem tanácsára kivettem a gumi betétet a tölcséres részből,mert alá ment mindig a tej és ezért nem volt vákum. Szóval azóta simán lefejek 60 ml körül. Szerintem próbáld meg te is, hátha segít.
Vettem édes kömény teát, ti hogy szoktátok ezt elkészíteni? Tényleg hatásos a hasfájásra? Mennyit ihatok egy nap belőle?

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!

Ildi: ez egyre izgibb Kép

Eszti: nekem fejéssel nem sikerül soha kiváltani a tejleadóreflexet. Pedig próbáltam már jó néhány fejőt. Az Isis-szel sikerült még valamennyit, de rendes reflex nem jött össze azzal sem.

Viko: az esték Baluval úgy teltek, hogy du 5-től 10-ig lényegében folyamatosan cicizett. Ha elengedte a mellem, sírt, megnyomtam a mellem, és ha nem spriccelt már, akkor cseréltem Kép

cory

cory
Budapest

<font color="119911"> Sziasztok!
Anita,
milyen jó súlyban van a kisúr. De jó, hogy ilyen klasszul mennek a dolgok. Kép Kép
Csema,
szépen növöget Szofi. Kép
Gyönygi,
tisztára együtt érzek veled, mert tegnap nálunk is ilyen nap volt. De látom javulóban van a helyzet!
Eszti,
nekem se megy az Aventtel. Akkor nem én vagyok a béna?
Vas,
pedig nagyon megörültem, hogy már van valami. Na de sebaj, nem sokára már tuti lesz!!
Tünde,
hogy vagytok?
Kismamik,
mi újság a finisben???

Mi: csütörtökön el kezdett szörcsögni picit Lidi és párszor híg volt a kaki. Így kihívtam pénetken a dokinőt. Szerencsére csak orrcseppet kapott és mondta az orvos, hogy szívjuk le neki, de nem vészes a helyzet. Megdicsérte nagyon a lánykámat, hogy milyen szép formás baba és hogy miylen szépen figyelget stb. Híg kakira, pedig azt mondta, hogy lehet, hogy túleszi magát. És hogy éjszaka ne etessem olyan sűrűn. Köszi.
A tegnapi nap pedig szörnyű volt. Állandóan enni akart és állandóan sírt, alig aludt, azt is csak a karomban. Szerintem most van nála ez a 6 hetes növekedési hullám. Aztán éjszaka már minden nagyon jó volt, így mi is ki tudtuk aludni magunkat. Kép
Ma végre süt a nap. De a szél az fúj. Kép

Ja igen, Lidi 5 hetesen és 2 naposan volt 4030 gramm.

Puszi Mindenkinek!
Szép vasárnapot!
A és L</font>
angi79

Anita
Jól esett, hogy gondoltál rám...

Megvagyok csak egy kicsit besűrüsödtek a gondok... és így nem volt kedvem olvasni-írni tulajdonképpen semmihez nincs kedvem... egy kicsit depis hangulatom van.... lefoglalóztuk a lakást, de előtte nagy izgalom volt (meg van még most is), hogy egyáltalán merjük-e mert anyós úgy néz ki, hogy lehet csak addig ígérte a segítséget amíg elhúzunk... most nem tud adni annyi pénzt amennyit ígért, így pedig nem lesz meg a kellő önrész és sokkal rosszabul járunk. Kép belevágtunk és csak reménykedünk, hogy talán segít... azt mondja nincs semmi pénze... ez az amit nem hiszek el nekünk volt egy millió a bankban neki ne lenne amikor az csak két havi fizetése... Annyira keserű lettem... após is kijelentette, hogy nem segít. Évente kétszer háromszor mennek nyaralni, síelni, hajótúrára Norvégiába stb. Amit nekünk kellene, hogy adjanak az ehhez képest semmi.
Már megint csak panaszkodom... de annyira szomorú vagyok.
Ráadásul ami hab a tortán és ami miatt roppant feszült, vagyok, hogy apósom bátyja idejön két hétre közvetlen a szülés utánra ütemezve... no azt hiszem ahhoz lesz a legkevesebb türelmem, hogy vele foglalkozzak... pedig aranyos, de a gyerekágy időszaka úgy gondolom nem a vendéglátásé... amit Eszti is írt... előre rettegek mi lesz... itt leszek egy ordító gyerekkel depisen, fáradtan... Kép

...na ezért nem jöttem egy ideje...

Azért van jó hír is ... apa elkezdte a kiságyat. Teszek fel képet róla. Olyan szép lesz.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

36 hetes poci
Kép
Kép
Kép

37 hetes poci
Kép

...már ilyen csúnyán kirepedt... Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok!

Anita: köszi a tippeket! Én is igyekszem napirendet kialakítani, de most két napja megint máskor kel, máskor alszik.
Most szopi után adom neki a Gripe Watert, ettől a szopi utáni vonaglások, hasfájások ideje lecsökkent. Eddig volt olyan, hogy a következő szopiig nyüglődött, most csak kb. fél óra amikor nem tud megnyugodni, de utána simán elalszik.
persze van olyan, hogy szopi után egyből visszalszik,főleg éjjelKép
Most babakocsiban alszik kint a teraszon. szinte alig kellett tologatni, mert hamar elaludt.
Így végre volt egy nyugodt vasárnapi ebédünkKép

Ildi: azért ez már biztos jelentett valamitKép

Mamacka: nagyon elszomorító, hogy anyósodék ilyen érzéketlenekKép
Az első idők tényleg nem mindig könnyűek a babával. Próbáljatok meg tőlük elkülönülten lenni, már amennyire lehet. Ha majd jön a rokon, nehogy már te szolgáld ki!!!

Vikó: nekem is az a tippem, hogy a 3 csaj marad a végére a MegábanKép A többiek nem tudnak biztos teljesítményt nyújtani.

Cory: hogy-hogy 5 órán át nem adtad, csak az egyik cicit?

Babetta: nagyon-nagyon cuki Levi baba, kis pocokfejKépKépKépKép
Örülök, hogy jól vagytok!
Babatali nyáron lesz! Már gondolkodom hogy is legyen megszervezveKép
Ha nem lennénk ilyen kieső helyen akár nálunk is lehetneKép

Angi: mi a nagyobbaknál az Euphorbium homeopátiás orrsprayt használjuk, ha megfáznak. Nektek mit írt fel a doki?
Nálunk most ha sírdogál, akkor az a póz válik be, hogy "feldobom" a vállamra úgy, hogy a hasa a vállamra kerüljön, a feje pedig túllóg rajtam, így menetelünk és így már többször el tudott aludni. Nálatok nem vált be a Gripe Water?

Gyöngyi: rájöttem, hogy azért nem tudom én sokszor megnyugtatni, mert érzi a "tejszagot", bezzeg pl. tegnap anyósom vállán egy perc alatt úgy elaludt, hogy 4óra múlva ébredt felKép

Délután ha mindkét csajszi felébredt megyünk egyet csavarogni, végre süt a nap, bár kicsit csípős még a levegő.

Tünde

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?