A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

MarcsiKép
Visszaértél már a Káliból? Mit mondtak?
Köszi a honlap címét, megtaláltam.Kép

NyuszatKép
Ez aztán remek eredmény. Te mióta szeded a clostit? És milyen adagolással kezdted? Rögtön 3x1-gyel?
(Bocs, tudom, hogy már beszéltünk róla, csak most hirtelen nem jut eszembe.)
Én ebben a hónapban kezdtem - napi egy szem a ciklus elsõ napjától a 10.-ig. Hát nem tudom ettõl mit várhatok, ilyen adagolást senki nem kap itt a topicban rajtam kivül, ha jól tudom. Azért nagyon reménykedem. Holnap kiderül.Kép

NinaKép
Drukkolás továbbra is on-üzemmódban!Kép

CateyeKép
Kár, hogy a mértékegységek nincsennek megadva. Ha a tesztoszteron ng/dl-ben értendõ, akkor tényleg magas. Az enyém 101ng/dl, szerintem ez is nagyon magas, bár a laboreredményem papírján az áll, hogy referenciatartomány: 49-119 ng/dl. Az infertilityn meg az van, hogy már 50 felett magasnak számít.
Ezt holnap mindenképpen megkérdezem a dokitól.
Neked egyébként milyen az arcbõröd? Nekem mostanában nem valami szép, elég zsíros, szerintem ez a tesztoszterontól van.Kép
Te az Istvánba jársz? Megkérdezhetem, hogy kihez? Mert gondolok valakire, akit én faképnél hagytam, annak volt ilyen kedves stílusa.

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

Zsuzsu!

Én napi 2x1 szemmel kezdtem 3 hónapig, majd 4-5 hónapban 3x1.
Még csak most néztek UH-val, így nem tudom milyenek voltak az elõzõ hónapok. De már félek, hogy ilyen termés mellett sem sikerül és akkor valamilyen más baj lehet. ( HSG OK, spermaanyag OK,csak agyilag nem vagyok OK )Remélem nem lesz szükség a 6. adagra.

Puszi
Nyuszat
nyuszat

EdiKép
Hogy vagy? Érzel valamit? Mikor kell tesztelned? Vagy Neked nem mondták meg?

AliceKép
Hol vagy? Jó régen írtál! Remélem, nincs semmi baj.

GaluskaKép
Te is hiányzol ám! Már többször kérdeztem, hogy hol vagy, de nem válaszoltál. Lehet, hogy szabadságon vagy?
Ha olvasol minket, írj valamit!Kép
Régi fogadalmunk Nálad hogy áll?Kép
Én ebben a hónapban nagyon igyekszem!Kép

zsuzsu

NyuszatKép
Lehet, hogy nekem is emelni fogja az adagot a jövõ hónaptól, de én már azt se bánom.
Ha a HSG-d jó lett, a matyik is jók, akkor szerintem mostmár hamarosan sikerülni fog! Kép
A lelki tényezõk azonban szerintem tényleg nagyon fontosak. Ezt bizonyítja az is, hogy sok nõ akkor esik teherbe, amikor nem is számít rá, mert teljesen máshol járt az esze.
A legjobb gyógyír a lelki bajokra szerintem valamilyen életmódbeli váltás, egy olyan új tevékenység, ami lefoglalja az embert és szívesen is csinálja, például elkezdeni egy sulit, rendszeresen járni sportolni, barátnõkkel találkozni és így nyáron pedig a nyaralás! Ti mentek valahová? Szerintem az biztosan sokat jelentene!
Én már alig várom a szabadságot!

zsuzsu

VandaKép

Köszi a sugarakat, remélem, beválnakKépKépKépjó látni, hogy én is a táblázatban vagyok. Remélem, a zebra helyett babuci lesz ott oldalt legközelebb.KépKépKép

EdelweisKép

Akkor tényleg lehet, hogy egyszerre két petesejtem ért meg. Van olyan, hogy egy petesejt hosszabb ideig érik, mint egy ciklus?
Látod, nincs komoly baj, a szívultrahang eredménye mostmár megnyugtatóbb, igaz?KépKépKép

nyuszatKép

Én csak 2x1-et szedtem a clostiból. Majd meglátjuk a hétvégén KépKépAmúgy petesejtbõl szerintem soha nem elég, így biztos nagyobb az esély még az ikrekre isKépKépKép

cateyeKép

Szerintem is jók az értékeid. Ez már biztosan ovulációt mutatKépKépKépKépRemélem, nem is akármilyetKépKépKép

NinaKép
A te hõd most hogy alakult a 40. cn-re? Magasan van?

Puszi:Edit
edith

Zsuzsu!
Csak holnap megyek a Káliba, koradu.

Nekem is egy kicsit magas a tesztoszteronom, de azzal nem törõdnek, csak a progimmal meg prolaktinommal.

Edi!
Mostmár lassan elérkezik a várva várt tesztelés ideje.

Marcsi
Marcsi

Szia Zsuzsu !

Én Dr Lázárhoz Gáborhoz járok a magánrendelésére, de az Istvánban üzemel. Eddig csak 3-szor voltam nála Õ írta fel rögtön a Clostit amibõl 2x1-t szedek, de azt mondta, hogy késõbb emeli a számát. Lehet, hogy csak én vagyok érzékeny de kicsit lerázós volt.Nem túl sokat foglalkozott velem amikor a vérleletet átadta. Igaz mindössze 1000 Ft konzultációs díjat kért. Sok az ember a magánrendelésén és siet. Szerintem csak átröppent eredményeken. Azt mondta, hogy ez a tesztoszteron nagyon magas, lehet hogy érdemes lenne több idõt tölteni vele, de elõször a férjet zárjuk ki.

Az én bõröm nagyon-nagyon száraz. Viszont nem vagyok egy szõrös alkat, de a fogamzásgátló szedése alatt és most is rendkívül nõ a szõröm.Lehet, hogy a teszto.

Köszönöm lányok a kedves fogadtatást, és sok-sok biztatást.

Cateye

Cat
Kép
cateye

SziasztokKép
Most gyorsan kell írnom, mert nincs idõm. Sajna rutin nem sikerült, mert hirtelen rosszul lettem, és leblokkoltam. Na, majd legközelebb sikerül. Az a bosszantó, hogy nem tehetek róla. Ha még én lennék a hibás...
Most mennem kell, köszönöm a drukkokat, én is így teszek, drukkolok mindenkinek, akinek szüksége van rá. Akinek nincs, annak is.Kép

Pussz,
Alexandra
Alexandra

Sziasztok Lanyok!

Koszi a biztatast, most mar nyugodtabb vagyokKép

Zsuzsu: a szivet hallottam mar 7 hetesen is, de most nem hallgattuk meg, csak gondolom a doki latta a monitoron (en viszont nemKép).

Tenyleg Closty mellett jott ossze a baba, asszem a 2. clostys honapban. Egyebkent alt az elso honapban meg nem hat, csak a kovetkezoben.

Cateye! Hat ha adhatok egy jo tanacsot, szepen keress magadnak uj dokit. Egyreszt: clostyt felirni egybol, mikor akkor latott eloszor, szerintem felelotlenseg, mintahogy az is, hogy nem koveti uh-val. Valamint - barmit irjon az infertility.hu (bar en is neztem regebben, es akkor 21-et irtak ok is), a 15 ng/ml progi alacsony a ciklus 2. feleben. Ismerunk itt tobb jo dokit, ha gondolod ajanlunk neked szivesenKép

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok,
van köztetek PCO-s? Megosztanátok velem a tapasztalatokat?

Judit
judit
Heves

Sziasztok!

Jó reggelt mindenkinek!

Vanda!
Légyszíves javíts át a táblázatban, nem 2, hanem 4 hó várakozás még Kép Kép Kép Kép

Judit!
Nekem is PCO-m van, mit szeretnél tudni róla? Ha rákeresel a PCO-ra, akkor sokmindent megtudhatsz róla!

Lányok!
Úgy irigylem a kolléganõmet! Ma indulnak nyaralni! Én is fürödni akarok a hétvégén a tengerben! Kép Kép De hát nem fog összejönni legalább szeptemberig. Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok Lányok !

Lehet, hogy a PG53 mégiscsak jót mutatott szerda reggel, volt pé-m ! Tegnap este vettem egy RapiScreen nevû ov. tesztet (ez olyan pisilõs teszt, ami a vizeletbõl a termékeny napokon az LH szint emelkedést mutatja). Sajnos negatív lett, de azért akcióztunk mert tegnap jött haza a párom külföldrõl. Ma reggel a hõm már megugrott 36,5-re (tegnap még 36,2 volt, és elõtte is).
Orsoly !
Gondolkozom az orvos váltáson, de a párom eredményét mindenképpen megvárom.
Örülnék ha javasolnátok orvosokat, csak az a kérésem, hogy férfi legyen, és hogy Pesten legyen, tehát ne kelljen Budára menni magánrendelésre.

Mindenkinek jó napot kívánok!
CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok Lányok! Jó reggelt!

MarcsiKép
Akkor ma fogok drukkolni Neked, hogy minden jó alakuljon a Káliban. Bár gondolom ez még csak egy elsõ megbeszélés lesz és ahogy a többiek mesélték, nagyon kedvesek az ott dolgozók.Kép

CateyeKép
Én nem ehhez a dokihoz jártam, de szerintem ha ilyen flegma, keress másik dokit, ahogyan Orsoly is javasolta. Én Dr. Fábián Sándorhoz járok - Moni ajánlotta - és nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár õ az Árpád híd budai hídfõjénél rendel, Te pedig azt írtad, hogy Pesten szeretnél dokit keresni. A lányok biztosan tudnak javasolni valakit.

Nem akarok negatívoskodni, de sajnos nekem az LH teszt sem jött be. Három napig is pozitivitást mutatott középidõben, de az ultrahangon, na meg a hõmbõl kiderült, hogy nem is volt pém! Anovulációs ciklus volt!
Ugyanakkor Moninál például jól mûködött a teszt.
Lehet, ez is emberfüggõ.

OrsolyKép
Annyira megörültem a válaszodnak. Én is úgy tudtam, hogy az elsõ hónapban még nem nagyon hat a closti. Több ismerõsöm is a 2. vagy 3. hónapban lett babás. És Te is!Kép
A hõmet tekintve tényleg nem nagyon hatott szerintem a gyógyi, mert bár a 17. napon vagyok, a hõm még mindig csak 36,7 (36,5-rõl indult).
Na majd legközelebb!!!KépKépKép

Te hogy érzed Magad? Hányinger, ilyesmi van? Dolgozni hogy tudsz?

zsuzsu

Marcsi, Zsuzsu!Kép

Tesztelnem a 33. napon kell, ha addig nem jön meg. Ma vagyok a 26. napon, úgyhogy még van egy teljes hét!Kép Sajnos nem érzek semmit, de semmitKép

Marcsikám! Mikor lesz az inszem? Hogy állnak a tüszõid? Remélem már szép nagyok! Délután gondolok rád!Kép

Edelweiss!Kép

Nagy-nagy drukk a punkcióhoz!!!KépKépKép

Nina, Alexandra!Kép

Nagyon nagy itt a szárazság, kéne egy kis esõ. Egy jó kis babaesõ! Na, ki kezdi el?Kép

Pusz, Edi
edi

Sziasztok!

Most jöttem meg a dokitól. Megnézett Uh-n azt mondta, hogy van egy második petém a jobb oldalon. Mindez a 41. napon! A nyálkahártyám viszont elég vékony. Szerinte nem terhességre utalóak a jelek de azért mivel az ördög nem alszik vettek vért és néz egy HCG-t. Ma három után tudom meg az erdményt.
A doki szerint lelki alapon produkál ilyet egy nõ!
Kaptam egy receptet valami Duro.... nevezetû bogyót, hogy ha az erdmény azt mutatja ki, hogy nincs baba akkor megindítja ezzel a vérzésemet.
Ugyhogy valószínûleg nincs baba. Most összekaparom magam és folytatom tovább az egészet.

Na sziasztok!

Üdv: Nina
Nina

Sziasztok!

Nina, nagyon sajnálom. Tudom, hogy nehéz, de meg kellene nyugodnod. Próbáljál mással foglalkozni, kikapcsolódni. Nem szabad ilyen görcsösen, ha nem erre összpontosítanál, hamarabb jönne a baba...

Hermi
Hermi

EdiKép
Kitartás! Tudom a várakozás a legnehezebb.
Az szerintem nem baj, hogy nem érzel semmit hiszen ilyenkor ez így természetes.Kép

NinaKép
Sajnálom, ami történt. Azért még egy kicsit lehet reménykedni 3-ig, ugye? A másik tüszõ mekkora? Az esetleg még nem érhet meg?

AlexandraKép
Sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgád, de ha egy kis babóca miatt volt a rosszullét, akkor gondolom nem bánod.Kép
Ma már a 33. napon vagy!Kép Mikor tesztelsz?

zsuzsu

Sziasztok!
Hétvégére ne induljunk tábla nélkül:
Kép
és
Kép

Nina!
A lelki dolgok tényleg fel tudják borítani a ciklust. Azért szorítok! ++++++++++

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Azt hiszem, táblázatot módositani kell. 6c 1 cn.KépKép Megjött, és elég nagy mennyiségnek tünik.KépKépKép Nagyon görcsölök is.KépKépKép A hõm viszont reggel is 36,9 volt. Nem értem...

Remélem, nincs semmi komoly baj. Azzal gyõzködöm magam, hogy hátha csak arról van szó,hogy barnásozás nélkül jött meg, és ez a normális.

NinaKép

Remélem, neked sikerült a babus. Én most el vagyok kenõdve, de majd összekapom magam.KépKép Végülis várható volt, hiszen a clostit is most kezdtem szedni.

AlexandraKép

Sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgád. A rutinon engem is megvágtak egyszer, mert nekimentem az oszlopnak. Ez van.Fel a fejjel, legközelebb simán megcsinálod. Remélem, neked összejött a dolog a babucival KépKép

Lányok!Kép
Azt a babaesõt tényleg elkezdhetné már valaki...KépKépKépKépHátha zuhogni fogKépKépKép

Puszi: Edit
Edith

Sziasztok Lányok!

Nálam olyan uborka van minden szempontból...

Már nagyon várom a mai 10. napi uh-ot, remélem lesznek tüszõcskék, úgy érzem mintha most a bal petefészkem sem lustálkodna mint szokott, bár ebben a hónapban nem túl sok "kavicsot" éreztem.

Edi!
Egy hét még tényleg sok idõ ilyenkor. De ne aggódj, nem is kell érezned semmit még.

Zsuzsu mi újság odaát?

Nina!
Ne bánkódj kérlek, ha most nem sikerül akkor majd a következõ hónapban!

Alexandra!
Ezek a vizsgák csak arra jók, hogy kihozzák az emberbõl a legrosszabb teljesítményt. És amúgy is nagoyn meleg van, és még a babaprojekt is átszövi a gondolataidat. Biztos fog minden sikerülni szép sorban.

Nyuszat!
Hát 5 tüszõ nem kevés, de nem biztos hogy mindegyik megnõ, lehet hogy valamelyik leáll és pl. csak 3 fejlõdik tovább.

Marcsi
Marcsi

Edith!

Nagyon sajnálom. De ha most barnásozás nélkül jött meg akkor az örömhír hiszen az jó hromonszintekre utalhat. Majd legközelebb!

Marcsi
Marcsi

MarcsiKép

Nálam is elég uborkaszezon van most, bár az államvizsgára meg készülnöm kell, szóval kihasználom az idõt. Egyébként nemsokára megyek el. Pénteken, ha nincs nagyon sok munka, csak délig vagyunk.Kép
Találkozom a sógornõmmel, megyünk vásárolni (ebben a 40 fokban), aztán meg megyek a dokihoz!
Nem sok bizodalmam van a hõm miatt, hogy látni is fogunk valamit, na de sebaj, a jövõ hónap már a 2. clostis hónap lesz és az esély is nagyobb!Kép

Gondolom egy kicsit izgulsz, hogy mi lesz a Káliban. Majd mesélj el mindent hétfõn! Akkor még leszel ugye?
Aztán ha visszajössz a nyaralásból, majd megint ebédelhetnénk együtt.KépKépKép

EditKép
Sajnálom, hogy megjött, de ahogy Marcsi is írta, annak örülhetsz, hogy nem volt barnásozás. Ez nagyon jó jel! A jövõ hónap nyerõ lesz!!!Kép

Lányok!Kép
Én lassan elrobogok.Kép Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, ha lehet menjetek vízpartra! A "cikluskezdõknek" kitartást, a középidõsöknek sok akciót kívánok, a "végzõsöknek"Kép pedig drukkolok ezerrel!!!KépKépKép

Puszi Mindenkinek: Zsuzsu
zsuzsu

Alexandra!
Küldtem át cikkeket a honlaphoz az e-mailedre.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok Lányok!

Vanda Kép
Olyan jó látni magamat a kérdõjelesek között, de sajnos ez már így nem igaz. Kép Lehuppantam az aljára: 4c 1cn. De két napi barnás után már nem ért váratlanul. Kép

Edelweiss Kép
Örülök, hogy nincs semmi komoly a szíveddel. A 3 tüszõ is nagyon szép (no és a 2 tartalék),

Nyuszat Kép
Neked is szorítok, hogy az 5 tüszõ szépen növekedjék

Cateye Kép
Nálunk nmol-ban mérik a progit, ha a doki azt mondta, hogy az a ng-os érték jó, akkor biztosan így van. Kép Viszont az nem jó, hogy nem akar veled foglalkozni! Igenis ez a legfontosabb dolog a világon Neked, szerintem válts dokit, ha a mostani ilyen nemtörõdöm. Én is dokiváltásra készülök. Kép A férjecske kivizsgálása viszont jó ötlet, hiszen fájdalommentes, nem túl macerás, és legalább ezen a téren megnyugodhattok...Tudjátok már hová mentek?

Alexandra Kép
Sajnálom, hogy nem sikerült a rutin, Engem is elhúztak rajta elõszörre.

Nina Kép
Drukk háromig++++++ Írtam e-mailt..

Edith Kép
Sajnálom, de nem volt barnás, hát már ez is eredmény ám!!!!!

Lányok, és most elvonulok szabira, júli 2-án jövök legközelebb, addig is remélem sokan babásodnak itt közülünk Kép

Sziasztok

bera3
bera3

Sziasztok,
ismet megneztem a kepeiteket, olyan jo, hogy most mar nehanyatokat szemelyesen is ismerem, ja es az UH keptar egyszeruen elvarazsolt, SZUPER.

Velunk nincs semmi, majd jovo heten megyek dokihoz, ezert nem is irogatok mostanaban, mert nincs mit, nagyon remelem, hogy a baboca jol van, de semmi biztosat nem tudok.

Most gyorsan olvasok, aztan meg jovok.
Timici
Timici

Vanda, Doris, Marcsi, Bea, Zsuzsu Edi, Sien es mindenki,
nagyon drukkolok Nektek, hogy minnel hamarabb baba koltozzon a pocitokba.Kép

Udv, az ujaknak, szep lassan felduzzadt a topik, nagyon jo, ebbol is latsziok, hogy hasznos. En annyi jo tanacsot kaptam, olvastam a lanyoktol. Kivanom, hogy Ti is szerencsevelKép (baba) jarjatok.

Most bucsuzom, mert vege a fosulin a gepidomnek.
Pusssssszantas Nektek es jo hetveget.
Timici
Timici

Sziasztok Lányok Kép

Gitta Kép

Pár hete írtam, hogy milyen nehezen jutok dûlõre az orvosokkal. Itt mind azt javasoltátok, hogy keressek egy új orvost, ami most meg is történt. És végre megtörtént amiért már február óta küzdök a különbözõ orvosoknál. Csináltak UH-t. És kiderült, hogy mind a két petefészkem PCO-s. És a meddõségi kivizsgálást még szinte el sem kezdték....
A doki nem akart mondani semmi konkrétumot, mivel még szinte semmi kivizsgálás ezen kívül nem történt, csak azt mondta, hogy majd mûteni kell.
Már én is utánna olvastam, de igazából az érdekelne, hgoy milyenek a kilátások. Különbözõ oldalakon különbözõ statisztikák vannak.
Gitta! Nálad milyen kezelés történt, és volt-e eredménye?

Itt ismertek-e vkit aki itt PCO-val lett babás?
(kellene egy kis pozitív példa...)

Judit
judit
Heves

Szia Mindenkinek!

Mamacs most egy hétig szabin lesz, aztán 2 hónapig folyamatosan helyettesiteni fog! Ebbõl soxor nem a saját helyén fog ülni! Nem tudja mikor tud jönni legközelebb!Kép de majd igyexem! Jo pihit, és türelmes melegbirást, és persze pozitiv tezsteket kivánok mindenkinek!

Pusza!
Mamacs
mamacs

Szia Judit!

Az elején ne hagyd magad megmûteni! A mûtét a legtöbb esetben a petefészek csonkolásával jár! Szerintem ha elkerülhetõ, akkor kerüld el. Hormonvizsgálatokat kell csináltatni, ebbõl kiderül, hogy állsz. Utána lehet gyógyszeres kezelést alkalmazni. Nálam a PCO megállapítása több mint 1 évig tartott, mivel a cisztás petefészkek még nem jelentenek 100% PCO-t!!!
Nálam nem kezdték el rögtön a gyógyszeres kezelést, mivel elöbb fogynom kellett, 2 év alatt nagyon sokat híztam (30kg-t, pedig elötte is túlsúlyosnak számítottam Kép ), annak ellenére, hogy nem ettem többet mint elötte. (leadtam majdnem 20 kg-t!, bár már jónéhány visszajött Kép ) Utána pedig amikor mentem a dokihoz az endokrinológiára (nem a nõgyógyászhoz!!!), akkor már azzal a hírrel, hogy babát várok! Akkor akarta felírni nekem a bromocriptint, de a baba végett nem írta fel. Sajnos idõközben elveszítettem a babát... ...most újra kellett mennem, újabb vérvétel, várakozás, és valószínüleg a jõvõhónaptól majd szednem kell a bromot. Így talán már a következõ babám nem fogom elveszíteni esetleges hormonelégtelenség miatt.
Nekem is PCO mellett, és gyógyszerek nélkül fogant meg a babám! Abban valószínüleg több minden közbejátszott, hogy elveszítettem...
Bocs, nem akarlak elszomorítani! Kép
A lényeg, hogy alaposan vizsgáltasd ki magad! Ha a nõgyógyász nem akar kivizsgáltatni, akkor kérj beutalót a háziorvosodtól az endokrinológiai szakrendelõbe, ott biztosan kivizsgálnak!!! (hormonszint, cukor, agyalapi mirigy...)
Remélem segítettem.

Üdv:
Gitta
gitta

Gitta!

A háziorvos adhat ilyen beutakot? De jo!Kép Akkor lehet hogy kérek majd énis!Kép Jaj de jo! Tudnál nekem irni magánban erröl? mamacs2000@yahoo.com Megköszönném!

Na majd jövök!

Mamacs
mamacs

Gitta Kép

Nagyon sokat segítettél, bár nem a legbíztatóbb amit írtál..... Úgy 4 éve én is kb 30 kg felesleggel küzködöm, amit eddig a pajzsmirigyemre fogtam (azzal is volt bajom Kép ), de most olvastam, hogy ezt a PCO is okozhatjaKép
A hormonvizsgálatokat folyamatosan végzik, de szinte jók az eredményeim. Csak egy két eltérés (pl FSH-LH arány) volt. De az értékek megfelelõek.
Tudsz esetleg olyan intézményrõl, ahol erre a problémára "szakosodtak"?
Az agyalapi mirigy... vizsgálat mit jelent?
Bocs a sok kérdésért, de tegnap nagyon elkezdtem pánikolni, mikor a doki elmondta, hogy mi van. Ráadásul hirtelen azt sem tudtam, hogy mit kérdezzek tõle...Kép Kép

Judit
judit
Heves

Sziasztok!

A PCO kivizsgálásomról bõvebben:
Nekem a nõgyógyászatról írták a beutalót Tatabányán. Ott elküldtek a szemészetre, vérvételre, hasi uh-ra. Mivel õk nem találtak semmi különöset, kértem a további kivizsgálást. Hozzátartozik, hogy a hormoneredményem 2 hónap alatt sem készült el, a kórházban azt mondták várjak, nincs tesztanyag. Amikor rákérdeztem mikor lesz, azt mondták, majd az új költségvetésbõl lesz (jõvõre!)! Ez volt júniusban! Ja, május eleje óta vártam az eredményt! Ekkor kértem beutalót pestre a Szabolcs utcába a SOTE-ba. Ott van az endokrinológiai szakambulancia. 1,5 hónap volt a várakozási idõ, de csak sorra kerültem Kép ! Norculutot kaptam, majd a menzi 4. napján be kellett feküdnöm a kórházba.
1. nap: EKG, vérvétel, vizelet, súlymérés
2. nap: terheléses vércukorvizsgálat
3. nap: terheléses hormonvizsgálat
Szerintem mindezt egy napon belül is meg lehetett volna csinálni! Kép Mondjuk szigorúan feküdni kellett a vizsgálatok alatt!
Utána 5 napon keresztül hormongyogyi, majd az 5. nap gyûjteni kellett a vizeletet, annak az átlagából kellett 2 dl-t bevinnem. Újjabb várakozás, 1,5 hónap múlva megvolt a teljes eredmény! Ekkor következett a fogyókúra, gyógyszerek nélkül!
Januárban volt egy MR vizsgálatom, az is negatív lett.
Ekkor jött a baba, a többit onnan már tudjátok, azt hiszem.
Most a 23. napi vérvétel eredményére várok.
Majd csak lesz valami.
Egyébként a kórházban más is volt PCO-val, amikor én benn voltam!
Remélem segített valamit, amit írtam.

Üdv:
Gitta
gitta

VandaKép
Iszonyatos fájdalmak közepette "...ma megint..."Kép
11c 1cn. Új remények jönnek...

Alexandra
Alexandra

Mit jelent nálatok a "cn", és kapcsolatos a hõmérõzéssel?

Eti
Névtelen

Marcsi!

Igazad volt. A 13. napi UH-n már csak 3 tüszõt láttak (25,21,18 mm-t ). A nyálkahártya 8,8 mm. Nem kevés ez?

Jó hétvégét Mindenkinek!!!

Pusz:

Nyuszat
nyuszat

Szia Eti Kép

A cn a ciklusnapot jelenti, vagyis, hogy az adott napon a ciklusod hanyadik napján vagy. Az elsõ nap a menzesz elsõ napja.

Judit
judit
Heves

Sziasztok Lanyok!

Zsuzsu: orulok hogy orulszKépKépKép

Judit! Eloszor engem is PCO-snak aposztrofaltak, mert nekem is cisztasak voltak a petefeszkeim, plusz az LH-FSH arany is erre utalt. (Az Lh vagy 2-3xosa az FSH-nak.) Aztan egy honap closty utan, (meg sem jott kozben, igy kb a 45. napon) teherbeestem. Sajna elment a baba (nem is csoda igazabol, a hormonhaztartasom tuti a padlon volt), de a veteles helyretett. Na azt nem mondom hogy te is ezt alkalmazd, de nekem most mar egy ciszta sincs a petefeszkemen, az LH-FSH aranyom pedig teljesen ok. Szal szerintem is mutet elott meg meg lehet probalkozni a peteeres-serkento gyogyikkal (closty, Serophen).

Jahh...ugye eddig tappenzen voltam, de hetfotol megyek vissza meloba. Remelem minden ok lesz, es birni fogom, ebben a nagy melegben isKép

Puszi: orsoly
orsoly

Nyuszat!

Szerintem a 9mm nem olyan rossz a 13. napon, a 10-es az már jó és még addig neked is nõhet.

Nekem most a lustábbik bal petefészkem is összeszedte magát és ott 2, a másik oldalon meg 3 szép tüszõ van, megfelelõ nagyságú min 16-17 mm-esek. Az endometrium 6 mm, de ez még csak a 10. nap és még nõni fog azt mondta a dokim.
Holnap kapok profasi tüszõrepesztõ injekciót, és hétfõ reggel inszem. Viszont több uh-ra nem kell mennem.
Képzeljétek mikor a patikában a Blahan kiváltottam az injekciómat akkor a patikus fiatal hölgy megkérdezte hogy régen járok-e a doktor Úrhoz. Kiderült, hogy már neki is volt több inszeme meg lombikja, de még semmi most épp a BMC-bõl át akar menni a Káliba. Amíg nem jött beteg beszélgettünk egy kicsit errõl.

Jaj és sajnos elérkezett a tisztogatás a férjem munkahelyére valami iszonyatos lendülettel és bosszúvággyal, úgyhogy szinte biztos hogy el kell halasztanunk a jövõ heti nyaralásunkat, de remélem csak halasztani és júliusban valamikor elmegyünk, illetve ha nem azért mert addigra kiderül, hogy babát várunk.

Marcsi
Marcsi

Sziasztok lányok !

Képzeljétek a párom ma beszélt egy ismerõs urológussal. Azt mondta Neki, hogy Mo-n az andrológia nagyon elmaradott tudomány. Igazából a magyar kórházakban elavult gépek vannak, csak a spermaszámot nézik egy adott mértékû "anyagban". Javaslata szerint ilyen vizsgálatra a Spermabankba kell menni, mert ott a "tõkések" érdeke, hogy minél tisztább anyagot vegyenek, és technikát nem sajnálva a legmodernebb eszközökkel nézik a spermát. Nem csak spermaszámot néznek, hanem ennek összetételét is. Állítólag nagyon sok mindent elmond a spermáról annak fruktóz tartalma. Ez mutatja meg, hogy mennyire szívós a spermium, mennyire tud túlélni a hüvelyben. A vizsgálatra telefonon kell bejelentkezni, és kb.4-5 ezer Ft-ba kerül. Szerintem érdemes. De aki nem akar ide menni, annak tudok ajánlani urológus/andrológust. Ja és azt is mondta, hogy a férfi ciklus a nõivel ellentétben 3 hónapig tart, tehát ami most érik sperma az 3 hónap múlva képes megtermékenyíteni.
Ezért fontos a férfit kizárni, mert ha nála van a gond akkor minimum 3 hónap a kezelése.

Judit

Megmondanád, hogy milyen orvoshoz jársz ? Nekem még soha nem csináltak UH-t, és ezt hiányoltam.

Mindenkinek jó pilledést a hétvégi forróságban.

Cateye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Én "friss" kismamának számítok, és ne haragudjatok, hogy belefolyok a társalgásba, de azzal a szándékkal teszem, hogy mindenkibe lelket öntsek, akibe csak lehet. ÉN IS HÓNAPOKIG EVEZTEM UGYANEBBEN A CSÓNAKBAN! Nagyon sokszor lestem a ciklusomat, és imádkoztam, hogy végre ne jöjjön meg. Aztán jónéhány hónap után orvoshoz fordultam, elkezdtük a Closti kúrát,hol érett vele petesejtem, hol nem. Egyik alkalommal eljutottunk odáig, hogy injekciót is kaptam, hogy megrepedjen a tüszõ, bizakodtunk rendesen, és MEGINT SEMMI! Akkor már nagyon össze voltam törve, megbeszéltük a dokival, hogy megcsinálja a mútétet, amivel a polycisztás petefészek problémát meg lehet gyógyítani, és akkor.... VÉGRE POZÍTÍV LETT A TESZT!!
Mindenkinek csak azt mondom, hogy kitartás, kitartás, kitartás. Kívánom, hogy Ti is hamarosan boldog anyukák lehessetek!

Zsu
Ákymama

Sziasztok!

Judit! Ha mégis mütétre kerül a sor a PCO miatt, akkor érdemes a lézeres laparoszkópiát választani. Nagyon gyorsan gyógyul és nem csonkolják a petefészkeket. (csak átlyukasztják, hogy legyen hely a peték növekedésére)

Szmonka! Kép Középidöben vagyunk! Akcióóóó!!

Puszi: Tücsi
Tücsi

Sziasztok Lányok !

Korábban az archiv olvasgatása közben láttam, hogy valaki felírt egy budaörsi címet, ahol peteérés jelzõ pálcikát lehet kapni, a gyártótól mindössze 450 Ft-ért. Kérem akinek megvan a cím írja fel, mert horribilis összegeket költök ilyen herkenytyûkre.

Puszi
Cateye

Cat
Kép
cateye

Tucsi!Kép
Igen, mi igyekszunk is nagyon. Szerda ota akcio minden masnap.Kép Kép
Bar a hom meg nem mutat semmi erdemlegeset, stagnal 36,5 es 36,6 kornyeken. Se le, se fol. Mondjuk most meg arra varok, hogy zuhannyon egy nagyot, amit egyebkent nem is nagyon szokott, de hatha most...
Te mered a hod?
Monka
szmonka

Gitta, Orsoly Kép
"egyik szemem sír, a másik nevet". Egyrészt a kívánt pozitív példát látom, másrészt én elképzelni sem tudom, hogy milyen nehéz lehetett nektek..... Kép

Zsu(Ákymama)és Orsoly Kép
Köszönöm a bíztatást, a példátokból nézve, egyre kevésbbé érzem kilátástalannak a helyzetem Kép

Tücsi Kép
Nekem is vmi ilyesmit említett az orvos, mármint, hogy laparoszkópia, és leszedik a cisztákat (tehát nem csonkolják a petefészket). Te honnan vagy ilyen jólinformált? Csak nem vagy te is érintett?

Cateye Kép
Én most kezdtem a Nyírõ Gyula kórházba járni, de elõtte én is fél évig orvostól orvosig szaladgáltam Kép Ez most a negyedik doki..... De szerintem bármelyik kórház nõgyógyászatára mész, ultrahang már szinte mindenhol van. Az SZTK-kban ritkán használják mert nincs rá pénz, magánrendelõben nem biztos, hogy a doki tart, de akkor õ is adhat beutalót vhova. Szerintem kérdezd meg az orvosodat.

Judit
judit
Heves

Judit,
Dr. Fábián Sándor magyarország legjobb lézersebésze (Erazmusz elmondása szerint). Krisztinkát is ö kezelte a pco-jával. Nem vág ki semmit a petefészekböl, nyugodj meg! Ö úgy müt, hogy rengeteg kis lyukacskát fur a petefészekbe. Krisztinka, aki most már babás PCO-s és a mütét utáni elsö ciklusában babás lett. Én mindenképpen Fábiánt javasolnám!!!!!!!!!!, annak ellenére, hogy ö lenne az 5. orvosod. Hidd el a PCO jól gyógyítható, de sajnos kordában csakis fogamzásgátlóval lehet tartani.

Fábián doki a Margit kórházban rendel. A margit kórház nagyon jó kórház úgyhogy meleg szívvel ajánlom.

Fábián doki az én orvosom már jó 6 éve, és azóta már innek két lány is hozzá jár. Zsuzsu és Edus (aki mostmár babás)és mindkettöjüknek én ajánlottam, hogy járjanak hozzá.

Pusszancs,
Moni
mj

Sziasztok lányok!

A múlt héten úgy ledöntött a nátha hogy szerdán már be se tudtam jönni dolgozni.
Ma jöttem elõször és eddig csak olvastam az üziket.
Velem semmi különös nincs még. Csütörtökön beszedtem az utolsó Nocolutot és most várom a mensimet. Állítólag a héten fog megjönni.

Lányok!
Jó lenne már ha beindulna a babaesõ!Kép

Edelweiss!
Köszi hogy szóltál. Szegény Karmen írok is neki egy SMS-t.

Rita!
Ma dolgozol? Majd válaszolok az emilre.

Cateye!
Üdv. a topicban.

Puszi

Andy
Andy

Sziasztok Csajok!

Ujra visszatertem a galyara, remelem birom majd. Bar a metrotol jol elszoktam, ma reggel alig birtam ki hogy ne szalljak le rolaKép De lesz ez meg igy seKép

Mi jol vagyunk (remelemKép), de azert en el fogok menni uh-ra valamikor a jovo heten szerintem, megnyugtatando magamatKép

Jajjj de jo, most mar egesz nap tudlak titeket kovetniKép

Pussssz: orsoly
orsoly

Sziasztok, Lányok!

Üdv az újaknak, ne maradjatok sokáig! Kép

ANDY,
megkaptam az SMS-t, köszi, csak nincs egységem, igy nem tudtam válaszolni, várom a leveled! Kép

Jó pár napja csak olvasó üzemmódban voltam-vagyok, meg szabin is voltam két napot. Múlt kedden viszont voltam a dokimnál, leirom, miket mondott.
Azzal kezdte, hogy õ ált. akkor szokott "baba nem jön össze" problémával foglalkozni, ha már min. egy éve próbálkozik az illetõ pár. Mondtam neki, hogy nekem már ez a hét hónap is sok, másrészt elmeséltem neki a várható elbocsátásomat, erre (mármint hogy ezért is "sürgõs" a baba) azért szerencsére pozitivan reagált. Elmondta a lehetõségeket, aztán megállapodtunk, hogy elsõ lépésként egy rutin kivizsgálást kezdünk (férjecske vizsgálata, nálam hormonszintek, teljes vérkép). De közben sajna júliusban szabin lesz, ezért - hogy ne teljen teljesen eseménytelenül a hónap - fölirt egy adag Clostit, a mensi (ha megjön, remélem nem) 3. napjától a 7. napig kell 2x1 szemet bevennem. Nem tudom, hogy máshol hogy van ez, a vizsgálataink eredménye amúgy egy hét alatt meglesz, csakhát doktor úr szabin lesz, igy majd csak júl. végén kapja meg az eredményeket. Ezek függvénye a további lépések. Ha a következõ mensi is megjön, akkor a 10. napon HSG, akkor kiderül, hogy mi a helyzet odabenn. Ha minden rendben, akkor a következõ ciklusban (ez már szeptember, innentõl kezdve elvileg bármikor megkaphatom az elbocsátó szép üzenetet, sajnos), megint Closti, aztán injekciók, kétnaponta hüvelyi UH, hogy figyelemmel kisérje a peteérést. Na, itt azt mondta, hogy ha megfelelõk a tüszõk, akkor tüszõrepesztõ szuri, és inszem. Erre én azt mondtam, hogy azért elõtte még egy-két alkalommal próbálkoznánk "természetes" úton Kép, és ha nem sikerül, akkor jöhet az inszem. De lehet, hogy ezt még meggondolom. Ja, és fölirt Gynevac injekciót (azt mondta, jók a tapasztalatai vele, amúgy én kérdeztem), az elsõt már meg is kaptam. Szóval most itt tartunk, és kb. két napig nagyon nyugodt is voltam, hogy végre elindultunk valamerre. Közben a hõm is elkezdett szépen felfelé araszolni, de tegnap és ma 36,9 volt, tehát úgy néz ki, ez a hónap sem sikerült (21. napom van). Kérdeztem tõle a "barnásozás"-t, azt mondta, hogy ha alacsony lenne a progi-szintem, akkor a mensi elõtt már hamarabb és meredekebben zuhanna a hõm (most ált. a mensi elõtt 1-2 nappal indul meg lefelé). 4 teljes és mostani folyamatban levõ görbémet mutattam neki, szerinte azok alapján vannak ovulációs ciklusaim. Most nagyon bizok a Clostiban, bár olvasom, hogy csak a 2-3. ciklusban kezd el használni. Lehet, hogy megbeszélem vele, hogy a HSG-s ciklusban is irja fel (ami azért remélem, hogy nem jön el, de sose lehet tudni). Azért összességében sokkal jobban érzem magam, végre elindultak a dolgok, elõbb-utóbb csak történik valami! Pl. egy babó Kép

Bocsika, hogy hosszúra sikeredtem, de nagyon jó volt megosztani a dolgokat veletek. Lányok, akik szedtetek-szedtek Clostit, van valamilyen mellékhatása? Hogy mégis mire számitsak...

Na, eldugultam, sok puszi mindenkinek!

KnéRita
knérita

Sziasztok!

Még csak egy kérdés, és tényleg átadom a terepet (bár úgy látom, nem vagyunk ma valami sokan).

Szóval a dokim nem kérdezte meg, hogy milyen a mensim, pedig ez is mutathat valamit, nem? Szerintetek meg kellett volna kérdeznie?

Pussz,

KnéRita
knérita

Kné Rita!
Többen szedünk ( szedtünk ) Clostit. Szerintem a keresõvel keress rá ( clost) és mindent megtudsz.
Egyébként a gyógyszertájékoztatóban leírt tünetek rendszerint meg is jelennek.( Látászavar, ingerültség, hízás stb. )Többet olvashatsz errõl ( www.med-courier.com-on )
Figyelj arra, hogy csak evés után vedd be, akkor nem olyan vészesek a tünetek.

Üdv
Nyuszat
nyuszat

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?