A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Ildi, mind itthon henyélünk, ezért nincs tapasztalatunk bölcsiről. de talán Giginek? vagy lehet, hogy Bálintja is már ovis nagyfiú?
és muszáj visszamenned dolgozni, vagy szeretnél? férjed hogy áll állásügyileg? egyébként az eszem megáll, hogy mindig hallom, hűdemennyi informatikus kell, és közben itt állnak csomóan munka nélkül Kép

Lindi, tölcsér Kép láccik, hogy Gréti mindig tudta, mit akar! Kép nagyon helyes Kép

votiv 8)
votiv

én ma du. apával megyek moziba. nagyon belejöttünk ebbe a kettesbenlevésbe Kép

votiv 8)
votiv

Jó reggelt!

VotivKép Igen, 2-kor felébredtem - kb. harmadszor az éjszakaKép és úgy éreztem, egy kis babanet-olvasás majd segítKép Hát pihennék én, ha leh3etne, de nappal bnem lehet, mert annyi a munka, éjjel meg nem tudok. De ez a legkevesebb most. Legalább többet tudom Dominóval, mint pocaklakóval múlatni az időt - msot még csak öröm van vele, semmi sírás, láz, orrszívásKép

Jövök majd részletekkel, ha megtudok valamitKép

A szüléses filmmel kapcsolatban nem csodálkozom, minden ilyen témájú angol filmben császárral szülnek a nők - saját elhatározásból. Sőt, azt is tapasztaltam, hogy idő előttre programozzák, 36-38. hétre - hogy megkíméljék magukat a "nehéz végtől. Egyébként az én olasz barátnőm is így szült - és neki is a saját döntése volt, meg sem próbálta a természet kínálta utat...Kép

Szép napot, reméljük, legalább délelőtt még nem esik, és így tudtok majd a manókkal sokat sétálni és játszóterezniKép

indianyo

Ildi,
ha minden igaz, ősszel Eszter is bölcsis lesz, mert nem tudok szakdogázni+vizsgázni a társaságában. Meg mert 2x egy héten be kell járnom suliba, és akikhez eddig vittem, megtizedelődnek addigra. Szóval valszín csak 2x menne egy héten, de majd beszáolok, ha valami konkrét lesz, jó? Először be kéne jutnunk... lehet, holnap le is megyünk, és addig el nem jövünk, amíg fel nem vesznek legalább egy várakozó listára! Kép
neet
neet

Votív,

írigyellek picit, jó? Kép Kép

Neet,
igen ééédes Kép Itt is van Kép

Kép

Kép
macskanyu

Jó reggelt Mindenkinek!

Macs Kép Fülike tényleg nagyon ügyes! De legalább éjjel alszik, milyen jó is az!

Beet Kép Okés, szívesen benne vagyok a taliban, csak a babók gyógyuljanak meg. Lillusnak bulást!!

Lindi Kép Képek tök jók, Gréti már most egy világutazó!

Curse Kép Bár Votivot kérdezted, bocs ha én is írok infót: Faludi dokihoz az sztk-ba érdemes bejelentkezni, hogy ne kelljen várni: 279-2158. Ilyenkor elég egyből a 4.em. nőgy.-ra menni a kapott időre. Ha nincsenek meg az adataid, valszeg meg kell adni, vagy be kell menni egyszer regisztrálni a földszinti szgépes nyilvántartóba. Időpont nélkül is lehet menni, akkor viszont az említett nyilvántartóban kell sorszámot kérni.

Mása Kép Orsikának továbbra is bulást! Még jó, hogy a "ruhás" nőci meggondolta magát és nem akart éjjeli bagoly lenni!

Kép
Kép
denizsa

Zanza Kép Te hánykor mennél Lurdyba? Mi sajna kihagyjuk (pedig Tádé már nagyon hiányzik), míg B teljesen rendbe nem jön, de Fibiék ott lesznek.

Kép
Kép
denizsa

Sziasztok!
Köszönjük a jó kívánságokat, de teljesen kétségbe vagyok esve. Bazsó nem akarja bevenni az antibiót, elkezd tőle öklendezni, ha a kajába keverem nem hajlandó enni sem. Ez a Normaflor vs egyéb bélbaci téma kikészít. Nekem azt mondták, hogy nincs, nem is lesz, más meg simán meg tudja venni. Állandóan hülyére vesznek. Nem is bánom, hogy nincs, úgysem tudnám belediktálni...Bízom abban, hogy nem teszi tönkre a bélflóráját az antibio és kész. Tök rondán köhög, alig alszunkKép
Den! Nálunk is egy kis orrfolyással kezdődött, az tartott másfél hétig (a sterimar orrspray-t tudom ajánlani), volt olyan nap, hogy egyáltalán nem folyt, azt hittem már elmúlt, aztán újra kezdte. Ezen a héten kezdett köhögni, de még az sem tűnt komolynak. Mindegy! Próbálom pozitívan szemlélni a dolgokat, végül is jó kedvű, nincs láza, csak éjszaka alig kap levegőt.
Az a Baby luuf micsoda? Talán nekünk is segítene?

Minden betegtársunknak gyógyulást!!!

Johi!
Fanni nagyon édesKép Én is tegnap néztem ki egy játszóteret, ahol van bébihinta, amint meggyógyulunk, megyünk!

Votiv!
Érezzétek magatokat nagyon jól!!!Kép

Kép
Kép
zuzmo1

Recca!
Tudnál nekem, akár privátba is küldeni olyan tortareceptet, amit egy éves korban lehet enni? És ami hasonlít a normális tortákra(nagyik miattKép). Készülünk az első szülinapra mi is, és szeretném még előtte kipróbálni. Már kaptam Fibitől is klassz receptet, de jó lenne egy olyan is, amin van krém. köszi
dszalkai@enternet.hu

Kép
Kép
zuzmo1

Jóó reeggeltKép

Macs,
Füli nagyon ügyesKép És szerintem Rád hasonlítKép

Den,
Bálint hogy van?

Zuzmo,
BazsóKép Bulást neki. Egyébként az én O. is már lassan két hete taknyolKép És a doki nénink a Sterimár helyet Nasivin-t ajánlott, mert hogy a sterimár ilyenkor nem elég Kép
Ja, és a Baby Luufot itt ajánlgatták a csajok. Ez egy balzsam, amivel be kell kenni a baba háhát. Tudod, "a mellemre is, mami!" típusúKép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

KÉRDÉS:

A lányom második éjjel kb. félóránként, óránként felsírKép Iszik egy keveset, aztán alszik tovább. Közöttünk aludt, mert így nem volt arra szükség, hogy felugráljak. Megkínálom kajával, de nem kell neki(éjjel) Arra gondolok, hogy jön a köv. foga. De csak éjjel fájna neki??? Az első kettőnél nem volt semmi ilyesmi!!!Mit gondoltok, mitől lehet ez?

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ildi!

Bölcsiről mit szeretnél konkrétan?
Egy 2 éves gyerek egyébként általában tud beszélni,szóval emiatt NO para(de megérteti magát az biztos) és ha jó bölcsis nénit fogtok ki akkor az nagyon jó,mert kevés gyerekre vannak sokan.És a Szemünkfénye bölcsi ami a Tétényi út és Etele sarkánvan,kimondottan jó.

Ok,fussunk össze!

Juc
20170114224602

Indi,
arra gondoltál, hogy a Lurdy hévvel van közel, ugye?Kép Majd hévezhetünk együtt, vagy autókázunk! De a hév nem is rossz megoldás Kép
Amikor pocakos voltam, soxor álmodtam a babóról. De egyszer sem emlékeztem az arcára. Nem tudom miért!

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása!
Nálunk ha jön a fog, tipikusan csak éjjel van gond! Napközben eltereli a baba figyelmét ezer dolog, éjjel pedig nemKép Múltkor fájt a bölcsességfogam, és az is éjjel volt elviselhetetlen, azóta megértem a babákat!

Kép
Kép
zuzmo1

Votiv, "Hatóanyag: többszörösen antibiotikum-rezisztens Bacillus clausii spóra 2 milliárd / 5 ml-es ampulla" - forras: a link, amit feltettelKép egyebkent mondjuk nem sok ertelme lenne antibio szedese kozben szedni (hiszen ezek is elpusztulnanak). igy viszont fennall a veszelye, h atadhatjak a rezisztenciat a betegseget okozo baciknak...Kép

Zuzmo, ok. kuldokKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Zuzmo,
én is erre tippeltem, csak az a baj, hogy nemtudom melyik foga jönKép Meg van duzzadva az alsó kettes fog helye is. Meg fönt isKép Akkor az egész ínyét kenjem be Dentinoxal? Elzsibbad a gyerek szája Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

vegyésznek elküldtem a bacilusos témát, remélem hamarosan válaszol. (habár ehhez inkább biokémikus kellene, de hátha tud hozzászólni a témához)

Macs!
Füli szemei olyan nagyok lesznek, mint a tiéd! Kép

Zuzmó!
annyira büdös, vagy rossz ízű az az antibiotikum? tök édes banánnal próbáltad már?

ancsipancsi

Recca,
ti nagyon "vágjátok" ezt az antibio meg a rezisztencia témátKép Én ezekhez a dolgokhoz nem értekKép Nekem azt mondjátok meg, melyik a jó Kép
Ezért nem lettem én orvosKép

hozzánemértőmása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ancsi! Bazsi utálja a banántKép Csak almával hajlandó megenni, de megkóstoltam az antibiot és szerintem ennek semmi sem veszi el az ízétKép

Mása! Nekünk is ilyen rohamtempóban jöttek a fogak, másfél hónap alatt 5 jött ki, elképzelhető, hogy alul és fölül is jön. Kend be, baja nem lesz, bár nekünk nem nagyon használt!

Most már marha kíváncsi vagyok, mit hoztok ki ezekből a bélbacis szerekből!

Kép
Kép
zuzmo1

AncsiKép,
Lencséd fogai kibújtak már? Lehet, hogy írtad már és én átcsúsztam rajta Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Recca!
miért pusztulnának el,hiszen rezisztensek a bacival szemben? és mit adnak át kinek? a bacik ellenállóvá válnak önmagukkal szemben? Kép elvesztettem a fonalat. Kép Kép Kép gyújtsd fényt az agyamban!

közben megjött a vegyészi szakvélemény:

Elviszi egy gyógyszerésznek Kép, mert ő csak annyit tud hozzá tenni, hogy a gyomorsav (sósav) szinte mindent kikészít, ami a keze közé kerül, ámbátor, ha "pár darab" baktérium megmenekül ezalól, akkor azok hihetetlen gyorsaságban elkezdenek a bélben szaporodni, tehát a kívánt hatást elméletileg mindkét szer eléri.

ancsipancsi

Ancsi, kivancsi vagyok, mit mond a vegyeszed, bar szerintem ez nem hatoanyag kerdese, hanem inkabb a kiszerelese (vagy hogy mondjak ezt?), tehat, h kapszula, por, szuszpenzio, stb.

Coolio
recca

Mása!
képzeld, csak dudorodik ott, de nem jött ki!

ancsipancsi

Zuzmo,
Képajaj, akkor felkötöm a gatyámat!!!Még jó, hogy "csak" éjjel jelentkezik a dolog és nem egész napos

zombikinézetűmása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ancsi, mi van?Kép zurt a zavarralKép

Coolio
recca

Recca!
igen! ezt nem lehetett tudni, hogy kerül a gyomorba. mert ha a kapszula nem a gyomorban olvad (szóval rezisztens a sósavval szemben Kép ), akkor jó eséllyel lejut a bélbe. (de akkor ott mi oldja fel?) nem írtam meg a fickónak, hogy milyen a kiszerelés Kép. ő azt vette alapul, hogy minden rögvest a gyomorba jut.
ezt a rezisztenciát még fejtegethetnéd, mert nem értettem, hogy mit akartál. lehet, hogy egyszer nekünk is szükségünk lesz valamék gyógyszerre.

ancsipancsi

Ancsi,
tényleg!!! Kép Már azt hittem, kint vannak! De ugye nem "bántja" a lányodat és nem nyűgösködik miatta Kép
Tejcsim nagyon kevésKép

Mása
Kép
Kép
szmagdi

LányokKép
Mit nektek "gyógyszerész"? Megfejtitek ti nélküle is Kép Kép Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Recca!
na! szóval azt akartam kérdezni, hogyha egy ilyen bacilus antibiotikum ellenálló, akkor csak nem pusztíthatja el. viszont abban lehet valami, hogy azok a betegségbacik átveszik egyszer csak az ellenállóságot, és majd ők is kiröhögik az antibiot. Kép nem lehet, hogy 1-2 hét és magától helyre áll az egyensúly, ilyen olyan bacik nélkül is? vagy inkább a betegség lefolyása után jóval kellene szedni?

Mása!
éjjel néha felsír, alig nyugszik meg. most is tömi az öklét. de semmi Kép

ancsipancsi

Zuzmó Kép Mása Kép
Ez a Sterimar orrspray mire olyan jó? Fellazítja az eldugult orrot vagy más miatt? Nekünk a doki a Garasone cseppet írta fel orrcseppnek (a recepten látszik, hogy ez egyébként szem- és fülcsepp), de nem váltottam ki, hanem homeos orrsprayt vettem neki. A Baby Luuf-ról én is hallottam, de lehet, hogy rosszul tudom, ez nem ilyen kámforos (vagy más illóolajos) akármi, amit nemcsak rákensz, hanem be is lélegzi és így is segít? Azért nem vettem ilyet, mert úgy tudom a homeos cuccal egyidejűleg nem javasolják az ilyen illóolajos cuccokat, mert befolyásolhatja a hatását, de javítsatok ki, ha nem így van! Arra gondoltam, hogy ezt a Cebion-t mi is kipróbáljuk, hátha C-vitamin is segít.
Egyébként én is Orsika fogára tippelek az "éjszakai program" alapján, nálunk is volt ilyen időszak, úgyhogy sztem Mása, kend be nyugodtan Dent.-xal, ahol duzzadt az ínye.
Bazsónak és Orsikának is bulást!!!
Nálunk a helyzet változatlan, szörcsögés, néha tüsszentés, semmi más. Próbáltuk reggel az orrszívást is, de nem jött semmi, szerencsére éjjel tudtunk aludni, bár néha hallottam szörcsögni. Láz nincs, kedély jó, úgyhogy próbálom én is pozitívan felfogni és reménykedni, hogy hamarosan elmúlik. Majd megyünk egyet sétálni is, olyan szép idő van (még).

Kép
Kép
denizsa

Den
Igen- igen!! A homeo és a baby luuf üti egymást!!!

A sterimár elvileg akkor jó, he száraz a lavegő és benedvesíti az orrjáratokat. De kimondottan náthára a dokink nem javasolta.

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

DenKép

Még annyi, hogy én homeóztam, Orsika meg kapta a Cebiont, orrcseppet és a Babyluufot(éjszakára) Úgy néz ki, hogy elég is Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ancsi, allitolag a kapszula a legrosszabb ilyen szempontbol, mert az a gyomorban oldodik es annyi. (bar az igaz, h eleg nehany bacinak atjutniaKép)
rezisztencia: tehat a csunyaKép bacik ellen beszedjuk az antibiotikumot, ami kinyirja a belben elo aranyosKép bacikat is. ennek potlasara beszedjuk ezeket a probiotikumokat, baci-torzseket tartalmazo szereket, amik aztan vigan megtelepednek a belbenKép. (ha lejutnak odaigKép)
az antibio-rezisztencia azt jelenti, h a bacik ellenallova valnak az antibio-val szemben, tehat hiaba szeded a bogyokat, a bacik rohogve tulelikKép. ez bekovetkezhet pl. tul sok antibio szedese reven is (mutacio!)Kép. de mondjuk mestersegesen bevinni ilyen rezisztenciat (Normaflore), egy kicsit morbidnak tunik. ugyanis a bacik kozott is van genatvitel, igy megtortenhet, h pont a rezisztenciat meghatarozo dns-szakasz adodik at... szivacsKép

Coolio
recca

Recca,
kezdem érteni ezt a bélbacis dolgot KépKépKép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Recca!
kb. pont így gondoltam én is, 3-4-gyel feljebb így is írtam. de köszi, hogy felvilágosítottál. ha annyira fontos, hogy a bélben legyen, miért nem végbél kúpban árulják? Kép vagy ez hülye gondolat?
asszem az antibiotikumokkal a legnagyobb gáz az, ha túl sokszor kell szedni, hosszabb ideig. meg ha véletlen vírusfertőzésre írják fel, mert az ellen ugye nem hat, csak még tovább gyengíti a szervezetet.

ancsipancsi

Sziasztok,

Én sem értek a témához... nekem anno azért javasolták a kapszulásat ha jól emlékszem, mert a kapszula a bélben olvad csak fel.... de ez persze a bébinél nem jöhet számításba, mert az ugye por. Én a felnött protexint eszem évek óta és javított az állapotomon. Szal valami csak van benne. Hmmmmmmmmm. nem értem én ezt. Valaki tényleg felvilágosíthatna minket. Most jól elbizonytalanodtam. Talán szar terméket árulok?? nem venném a lelkemre.

Juc: nem tudom mi a neve a játszónak, de itt van közel hozzánk a nagy házak mögött. szal a sáfrány környéke. Egyszer eljöttök ti is? lehet játszós tali is....

Ildi: gyertek ti is játszóra. meg mindenki jöjjön. hehe...

Beet: köszi, hogy bevezettél mindekt a fincsibe. És örülök, hogy eszi. Ugye csokis legyen a másik.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Ancsi, igen latom, h te is erre jutottalKép csak kicsit lemaradtam, mert kozben egy kakis pelussal is meg kellett birkozzamKép

Coolio
recca

Mása Kép
Köszi a megerősítést! Mi is maradunk egyelőre homeonál, remélem nekünk is elég lesz. Hogy állsz a pakolással?

Kép
Kép
denizsa

Na inkább eldugulok, mert úgy látom sok hülyeséget írok... inkább megvárom az eredményhirdetést, addig meg nem javaslom senkinek a protexint. Pedig azt hittem az milyen jó kis szer. :-(

Kép
Kép
johanna1975

Johi, sztem jo termeket arulszKép tenyleg ebbol csak kapszulas van? vagy?

na abbahagytam. megyunk setalniKép

Coolio
recca

Ancsi Kép Sztem a végbélből nem jutna be a baci a megfelelő helyre, a vékonybélbe, mert elvileg ott kellenek ezek a hasznos bacik az emésztéshez. De lehet, hogy tévedek, Te meg feltaláltad a tutit...

Kép
Kép
denizsa

Johi Kép Sztem is jó terméket árulsz, vhol ott lehet az igazság, hogy mindegyik cuccnak van előnye is meg hátránya is, és az sem biztos, hogy mindenki ugyanúgy reagál 1-1 szerre, szóval eléggé összetett a dolog.

Kép
Kép
denizsa

DenKép
Elég lesz, tutiKép Ja, nakünk a gyerek-Rhinathiolt is mondta a doki. Megvettem, de nem adtam O., mert nem köhög Kép
A "nagy napon" lesz a vég... Kép Bepakolni még csak-csak. De amikor a kipakolás jön!!! hú-ha az lesz ám csak a meló. Csak az nyugtat, hogy nem kell húsvéti nagytakarítást csinálnom Kép Kép Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Den: örülök, hogy nincs semmi baj... akkor lehet nekünk is van ilyesmink. mert csipa van meg kis fika (bocsi).... bulást nektek is.

Köszönjük mindenkinek a gyönyörűséges szavakat.

Lindi: micsoda nosztalgikus élmények ezek nekem is. És tényleg milyen pici Gréti.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Den,
egyetértek a szerekkel kapcsolatbanKép
Ha "ártalmas" lenne, nem szabadalmaztatnák(jól írtam?)
Most már L, majd még benézekKép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Én meg feladtam! Megpróbálok hinni az orvosoknak (bár ez sem könnyűKép). Sterimárra azt mondták jobb mint az orrcsepp, mert nem nyírja az orrban található izemicsodákat. De ne is törődjetek ezzel, mert a végén még ebből is akkora felfújt téma lesz, mint a bélbacikból (amit szerintem szintén én indítottam, bár már abban sem vagyok biztos!). Bízzunk a dokikban és a patikusokban, szart csak nem árulnak! (egyébként ha az antibio kinyirja a bélbacit, akkor szerintem azt a bélbacit is kinyirja, amit be akarunk juttatni, tehát szerintem az antibios kezelés után ráérünk ezen rágódni)
Feladtam, kész!!!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo,
most néztem meg a profilodatKép
Nagyon szépek vagytok Kép

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása! KösziKép Ez még nyári kép, csak nincs digitális gépünk, úgyhogy azért nem tudok friss képet felrakni, de remélem hamarosan személyesen is találkozunk!

Kép
Kép
zuzmo1

Den, Recca: remélem tényleg az. A protexinnek pro és kapszulás van. Na én is megkutatom a témát egy kicsit.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Johi!

A piac mögött van kb?Elmegyünk egyszer szívesen mi is!

Juc
20170114224602

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?