Milyen gyakran kellene mérni Lilit? Meg van határozva?
2006.03.14 14:40
2006.03.14 18:27
.
.
. Most épp rázza a mylady seggét.
. Nem fáj a köldöke, legalábbis nekem is azt mondták. Semmi gáz, nagyon közel csippentik el, én a csatos verzióben nem is láttam, mert mire eljutottam a pelenkázásig a kórházban, addigra levették a csatot, már csak egy fél centinyi volt. Merthogy egy csattal szorítják el, ami el is vágja.
.
. 
2006.03.16 10:37
2006.03.16 11:26
2006.03.16 16:45
. Lili ma bimbóvédő nélkül szopik- szopna, de úgy tűnik, hogy folyton éhes. Szív ötöt, elalszik egy fél órát, felébred, cici kell. 2006.03.16 17:11

2006.03.16 17:19
. Éhes volt egész nap. Inkább így etetem, mint az idegtől menjen el a tejem. Az olyan jó, hogy senkit nem érdekel a konkrét probléma, csak mindenki azt fújja - a "szakemberek", hogy szoptassál, szoptassál, de, hogy mi az igazi gond, arra szarnak. Lili szopna, csak nem nagyon tud...Kb. 10-szer kell kivenni a cicit a szájából, mire 11-edszerre jól kapja be. Miért kell hülyének éreznem magam azért, mert az én gyerekem nem tud "rendesen" szopni? 2006.03.17 09:59
. Küzdök a szoptatásért - apával ketten tesszük mellre Lilit, meg a depresszió ellen.
.
. Hányadik hétben jársz? 30 körül, ugye? Zsombit mekkorára saccolják, állítólag a 30 hetes UH-n mért súlyt nagyjából megháromszorozzák. Nekem Lili 1 kiló 20 volt, ha jól emlékszem, és 3,40-nel született. És állítólag a 40. hét után fogynak, Lili meg a 42.-ben született
.2006.03.17 10:16
, mert Lilinek is jobb, ha te is nyugodtabb vagy, és azért neked sem mindegy, hogy milyen hangulatban telnek ezek a napok!2006.03.18 15:28
. Lili ma már szopik majdnem rendesen, nem hagy semmit...
. Nekem a bőröm most szárad nagyon, pedig rengeteget iszom, mondjuk a terhesség vége felé én tele voltam vízzel, a jegygyűrűm 3 hónapig nem jött fel, szülés után egy héttel igen. A kórházban kaptam vízhajtót is, mert mint kiderült haladtam a toxémia felé.
. Na, ezért ne hordjátok túl a gyereket. Ill. ezért se.
.
. Lili 2-3 naponta kakil, de akkor istenes mennyiséget, és szinte mindig akkor, ha kibontom a pelusból. Ma is volt egy ilyen akció, utána meg megismételte a pelusba. A pampers jól vizsgázott
. Csak mikor leszedtem róla kentem össze
. Meg belelépett és egyebek...
. Na, majd meglátjátok ti is
.2006.03.18 16:23
. És az 56-os tipegőkkel is vigyázzatok, igaz, hogy az ujja meg a lába hosszú, de a törzsén felfogja a pelus. Lilire kb. most jók, meg még vagy 2 hétig. A lába teljesen végigéri...Nincs is neki csak 2 ilyen méret.
.2006.03.19 17:42
. Szerintem mértékkel nyugodtan ehetsz, szülés után lemegy az a pár kiló plusz. Én 14-et híztam, de még nem álltam mérlegre azóta. A hasam lassan visszamegy a helyére, csak a heg felett "dülled ki", de pár hónap elteltével az is elmúlik.
, utána elaludtunk mindketten és legközelebb fél négykor kelt fel, jelzem nyakig kakiban
. Napközben alig alszik, egyelőre sajnos még a cicin lógással múlatja az időt
. Úgyhogy Enike, ennyit a látogatókról egyelőre, szerencsére az intelligensebbjét vissza lehet azzal tartani, hogy a gyereknek abszolúte nincs napirendje. 
2006.03.20 16:24
2006.03.20 16:58
Viszont ez a gyerek nő, mint akit húznak. Jövőhéten megyünk 4D-re, akkor remélem már tudnak valamit mondani a tényleges terhességi koromról. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a 28. hétben vagyok. Majd csináltatok Zolival fotót, és csütörtökön felteszem. Most csak vonalzóval szolgálhatok! 
2006.03.22 16:35

2006.03.22 18:13
. Bár kétszer ki kellett venni a kocsiból, mert sírt.2006.03.22 19:36
2006.03.22 19:42
2006.03.22 21:13
2006.03.23 10:42
2006.03.23 12:32

2006.03.23 13:44
Nagyon izgi. 2006.03.23 17:24
2006.03.23 19:36
. Nem bírta megmondani, hogy mire gondolt, de a kórháztól idáig szaladt, szegénykém
. Délután is feljött, hazavittünk, Lili első nagyszülőlátogatása, erre hazafelé lerobbant az autónk
. Kiderült, hoyg akiknek szóltunk nem tudnak elvontatni, ezért elmentek olajért, hogy az a probléma. Beleöntöttük, de kb. hazáig még 3-szor fulladtunk le. Mondjuk a totális kétségbeesés kerülgetett, hogy állunk a prérin a hideg autóval, a gyerek ordít, én meg nem tudok mit csinálni. Volt nálam tej, de tök hideg, végül csak adtam belőle Lilinek, most alszik. Remélem, hogy nem fog tőle egész éjszaka fájni a hasa.
. Szoptatni nem akartam. Q**ra unom, hogy 4 hónap alatt harmadszor szarik be az autó, amiért ráadásul egy vagyon lízinget fizetünk. De talán sikerült meggyőznöm Sanyit, hogy cseréljük le egy újabb, kisebb, olcsóbbra.
.
.
). Állítólag a DM-es nem megy szét...2006.03.23 20:36
2006.03.23 22:04
. Nekem?! 
. Majd Lili lekaratézza.
Képzeljétek, fel kellett ébresztenem, hogy egyen. Most ennek örömére mondjuk nem alszik, hanem nézeget. Fél hattól aludt...
hangokat hallottam, és Lili nagyon átszellemült lett. Magyarul megint sikerült a tiszta pelust telerakni. Én megértem
, a pisi mellé már nem fért.
.
. Nekünk eddig bejött, pisibaleset akkor volt, amikor rosszul pelenkáztam be, és az oldalán aludt Lili. A kórházban Liberót adtak, nekem az Lilin nagynak tűnt, de azzal se volt gond. Nem nagyon akarok kísérletezgetni, mert a Pampers bevált...
), Dorka, Dorina, ill. volt egy Larissza2006.03.24 06:58
Nekünk fiú még nincsen... Páromnak semmi sem tetszik, ami nekem, nekem meg nem tetszik a Medárd, ami neki igen. És nem enged belőle!
De volt egy megállapodás: Ha lány én adom neki az első nevet, ha fiú, akkor ő. Csak neki tetszik a Bodza! Talán a Máté Medárd még esetleg, de nem tudok mást elképzeli hozzá, ami egy kicsit is tetszik nekem is. Most a Barnabásra kattantam rá, de úgy hívták a nagyapját, akit nem szerettek, így az nem lehet!
Szóval reménykedjek a lányban, igaz?
Úgyhogy Eni nem olyan egyszerű ez a dolog... Ráadásul a gyerek is szeresse majd, jól menjen a vezetéknévhez stb...2006.03.24 09:33
De jobbat tudok. Takács Tibornak van egy NEvünkben a sorsunk c. könyve, még régebben láttam Libriben. Külön fiú, és külön lány kötet. Drága, megvenni nem érdemes, de nézzetek bele, ha tudtok.
Időnk van. István kitalálta, hogy legyen Teréz. Szerintem meghibbant... Terka
Atyagatya. Még valami. Ha a vezetéknév mély hangrendű, mint nálunk, akkor érdemes a keresztnévnek magas hangrendű nevet választani. Ahogy Lilinél is van
2006.03.24 09:37
Az a baj, hogy most a döntés-billegéssel férjem kezd elhajlani olyan nevek felé, amiktől kirohanok a világból, ilyen ez a Teréz, meg kitalálta a Zsókát. Mint anyós, egek!!! Akkor inkább tojok a névanalízisre, és maradok Emmánál. Eszembe jutott még, hogy a hibbant Csáth Gézának volt egy Emma c novellája, ott a kislányt felakasztották viccből... ááááááááááááááááh!2006.03.24 11:28

De szerintem nem ő írta a könyvet.
. Mondhatnám szebben: parasztos
. Meg ne mondd, Istvánnak, hogy mit mondtam, rögtön odalenne az imídzsem
. Nekem az Emma tetszett, már úgy megszoktam
. Vagy legyen a tiétek is Lili
. 2006.03.24 11:30
Néha szoktam én is nézegetni az utónévkönyvet, hát vannak benne olyan vad nevek! Iminek mikor olvasok belőle teljesen rosszul van!
Nem akarom én megbántani a Terézeket, de egy kisgyereknek, vagy fiatal lánynak is akár elég furi lehet, hogy Teréznek hívják! Nekem az olyan "anyás" név!2006.03.24 11:46
A Benedek tuti. Most a hasamba akarja IStván beszélni, hogy a második fiunk legyen István, ha nem István, akkor Vajk. Megáll az eszem!!!2006.03.24 17:08
)Sőt, betétet is adnak, de azt inkább vigyetek, mert elég borzalmas, valami kórházi, kereskedelmi forgalomban nem kapható cucc - és zöld...De popsikenőcs, törlőkendő, hintőpor, géz, ilyesmi van.
. 
2006.03.27 11:19
. Ja, nem, most ébredezik.
. Tartja a 3 órát, ha a kaja végétől számoljuk
. Hogy szeret ebben a hülye hordózóban aludni, pedig össze van benne csomagolva. Amint beleteszem - elalszik. Tudja, hogy séta lesz
. Ma már nem adtam rá az anorárokt, mert utálja. Van rajta egy kombidressz, egy tipegőü meg két kötött kocsikabát+pléd alatta, felette, meg a lábzsák. De nem úgy nézett, ki, mint aki fázik. Én egy ingben és bőrdzsekiben majd' megrohadtam, rájuk meg elvileg egy réteggel kell több, mint ránk...