A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Na az én bilirubin arányaim (dec. 18-án születtem):
dec. 20.: 154
dec. 21.: 277,2
dec. 22.: 303
dec. 23.: 278,7
dec. 24.: 234,5.
És 7*3 óránként szopiztam.
A gyerekklinikás nyilvántartás alapján dec. 30-án 277,2 volt a bilirubin szintem, aluszékony voltam, és állítólag gyengébben szopiztam.
A magas Bi szintre xixozynt (vagy mi a fenét) adtak, és a jan. 2.-i 225-ről 4.-re 107 lett a bilirubin szint! És szopiztam, a papíron is rajta van!!!!!

Szóval Zsu, irány a gyerekdoki, kér beutaló, és irány a gyerekklinika, és ott hátha mondanak valami okosabbat!
(Tényleg, miért van az, hogy mióta létezik tápszer, azóta mindenkinek azt adnák, holott tény, hogy az anyatejnél nincs jobb?)

És bocsi, ha valakit untattam!

Ági és
KépKép
exdeus

A büfipadon nővérem vette valahol Pesten, az ikreinek. Ha valakit érdekel, meg tudom kérdezni hol vették. Amúgy jó dolog, főleg ikreknél.

Karmen,
Szerintem dolgoztass nyugodtan a Gáborral, velünk tényleg baromi rendes, de már nem is ő melózik, megfutott neki, és emberei vannak, ő csak szervezi a munkát. Nálunk még ő burkolt.

Zsu,
Sajnálom a sárgaságot, de én tuti nem adnék tápit, pláne ha van tejed.

Zsuzsi,
nekem mázlim volt, egyik terhessénél sem lettek csíkjaim, pedig nem kenegettem nagyon semmivel.
Vendég

Exi, ez jó, mert a gyerekklinikán voltunkKép

Egyébként előtte is utánaolvastam a neten, és sajnos minden cikkben írták, hogy az anyatej gátolja a bilirubin ürülésétKép

Mariann, a klinikáról mazért engedtek haza, mert nem volt vészesen sárga, 207 volt a legmagasabb, és elkezdett csökkenni. 187 volt hétfő reggel, és még aznap, meg egész éjjel fény alatt volt.

Dancsi, ha nem az én gyerekem volna, én is ezt mondanám. De nem merek kockáztatni...

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Pomat! hol van ez a gyógyszertár??? És mi a tea neve pontosan? Szívesen kipróbálom azt is! meg mintha vkinek itt bevállt volna a szezámkrém is....azt hol lehet kapni?

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, ez tényleg nagyon érdekes, de változnak a dokik!
Szvsz legkésőbb hétfőn menj be, és mondd meg, hogy TE mindenféleképp szoptatni szeretnéd Katát, és kéred, hogy adjanak a magas bilirubinszintre gyógyszert! Szvsz ezzel még mindig jobban jársz, minthogy a későbbiekben gond legyen a tejmennyiséggel.
A Borbás u. alsóvároson van, sajna a konkrét helyről fogalmam sincs.

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok én csak pár hetes vagyok!
Szegeden nem tudjátok hol van terhestorna?
Adri
Köszi!
musti

Üdv!
Most jutottam ide, mindjárt indulunk Győrbe. Kép Skoda-tali...

Adri, Szegeden az Új Klinikán van terhestorna kedd: 16-17, csütörtök: 17-18. Egy alkalom 300 Ft. Van vízi terhestorna is ugyanitt, ha jól rémlik, akkor szerdán, de többet nem tudok.
Viszont nem árt, hogy a pár heteshez képest kicsit "öregszel", mivel a torna kb. a 18-20. héttől (tehát a genetikai UH után) javallott, és kell igazolás a dokidtól, hogy járhatsz.

Ági és
KépKép
exdeus

Zsu! Szoptatás c. könyv 57. oldal: Az anyatej elősegíti a bilirubin szint csökenntését is!!! A kiválasztáshoz a kisbabának fehérjére és kalóriára van szüksége-az édesanyja tejére!
A késői, tehát az első hát után fellépő sárgaság szoptatott kisbabáknál többnyire az anya tejáben található anyagra vezethető vissza, és rendszerint ártalmatlan. A bilirubinérték több hét alatt lassan visszaáll a normálisra. Ne aggódjon és szoptassa kisbabáját tovább.
Csak rendkívül magas értéknél szükséges rövid időre abbahagyni a szoptatást.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsu,
Sztem is keressetek fel egy másik dokit is,vannak nemnormális gyerekorvosok sajnos. Tegnap volt itt a mi dokink és mesélt hajmeresztő sztorikat szegedi gyerekorvosokról! Kép
Vendég

Exi, csak vasárnap estig nem lehet szoptatni. Egyébként Katica az üresre fejt mellemből is képes 30 milit kiszopniKép

Hajnalban szopiztunk, mert nekem nem volt lelkierőm fejegetni.....

Dancsi, ez tény, én is tudnék mesélniKép

Melinda nálunk fővércsoport-összeférhetetlenség a bűnös

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Karmen: Jelenleg az Olajbanyinál lakunk, de egy hónap múlva már várhatóan a Cinke utcában Újszegeden. Edzeni (edzetniKép) járok a Hattyas sorra vasárnap délelőttönként (íjászedzősködöm).

Zsuzsófi: a gyógyszertár a Borbás utcában van, ez a Boldog Asszony folytatása (Bem u) után az első sarok balra. Egy családi ház aljában van, ha a Bem u. felől jössz akkor jobb oldalon a saroktól kb. 50 m, egy biciklibolt van szemben. Anyatejserkentő teakeveréknek hívják, saját maguk keverik, és nincs benne édeskömény, hogy ne fájjon a baba hasa (mondjuk Ajna ettől függetlenül hasfájós volt...)érdemes a nagyobbat venni az 800,- körül van, viszont legalább 2 hónapra elég.
pomat

Pomat,
Végre valaki, aki a mi közelünkben lakik innen! Mi a Vánkyban lakunk.
Vendég

Sziasztok!
Vesm: a Bartók téri darabáras használtruha-boltban rengeteg 50/56 rugi és body van párszáz forintért, ha nem akarsz feltétlenül újat, tegnap voltam.

Jégvirág: na én is ettől tartok, hogy a másodikkal nehezebb lesz...

Dancsi: a BabyBell-es turi tényleg nem olcsó turiviszolnylatban, de én ott már nagyon sok jó rucit vettem, tegnap is egy virágos hímzett farmerdzsekit, meg egy tavaszi kabátot, mind a kettő 1300 volt, ez újan minimum 3x ennyi. A Csongrádi sgt-iban egyszer voltam, az nagyon felejthető volt (akkor legalábbis).
Büfipad! Nagyon jó! Kép)) "Szomszédok" vagytok szüleimmel, nemrég költöztek a Vellay-ba. Kép

Ceniko: még nem hívtam. Védőnő is adott egy számot, úgy fogom csinálni, ahogy te: megmutatom itt, ha valamit látnak, hívom a DA-s csajt.

Alvás: Marietta születésétől kezdve külön szobában alszik, jól bírja. Kép Mi nem bírnánk vele aludni, se férjem, se én. Annak meg nem lenne értelme, ha emiatt lennénk gatyafáradtak.

Pomat: íjászat, az nagyon szép! Kép Nincs véletlenül Kasza Feri nevű tanítványod?

Nóra
KépKép KépKép
norus88

SziasztokKép

Képtelen vagyok követni az eseményeket, pedig igyekszem olvasni!Kép

Én is megyek a Borbás u-ba teáért, mert mára kissé megcsappant a tejcim - pedig tegnap reggel még fejnem kellett - Boti ma 2 óránként eszik.
Már ittam régebben azt a teát, és tényleg jó!Kép

ZsuKép
A szezámkrém nekem vált beKép, és az alk.mentes bio mézes maláta sör is!
Mindkettőt a Vidra u-i bioboltban lehet kapni.
Vegyél még Urtica Urens homeobogyót is, az is nagyon jó! (Azt is elkezdtem ma enni)

DancsiKép
Mi is viszonylag közel leszünk kb. két hónap múlva, mert a Fő fasorra költözünk!Kép

Boti fején tényleg koszmo volt, sikerült is eltüntetni! A dokinéni javaslatára olajos dunsztot tettünk a fejére fürdés előtt pár órára. Szegényt úgy sajnáltam, de megérte, mert lejött!Kép

Íme a sorsába beletörődött dunsztolt fejű BotiKép
Kép

Pusz, Zitus

Kép
Kép
zituska28

Ja, még az alvásról:
Mi is egyszobában alszunk Botival!Kép
Õt cseppet sem zavarjuk!Kép
Én pedig nyugodt vagyok, hogy ott van mellettem, igaz minden nyekkenésére ébren vagyok, de én 2 perc alatt képes vagyok visszaaludni.Kép
Viszont ha ő nem alszik, hanem mondjuk beszélget a játékaival, akkor én sem alszom addig!KépKép

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Tud valaki eladó játszószőnyeget? Esetleg Szegeden van valami olcsóbb bababolt, ahol kaphatnék? A Brendonosok túl drágák....Kép

Köszi

KépKép
türelmetlen_mama

Sziasztok!

Tud valaki eladó játszószőnyeget? Esetleg Szegeden van valami olcsóbb bababolt, ahol kaphatnék? A Brendonosok túl drágák....Kép

Köszi

KépKép
türelmetlen_mama

Kármen!

Szegény Orsika.Sajnálom,hogy már megint gyógyszert kell szednie.
Mikor költöztök Mórahalomra?Várod már?

Zituska!

Nagyon csinos a Boti.
Mi is egy szobában alszunk a Noémivel.Én is felébredek a nyekkenéseire.(A férjem az alszik.)Csak nekem az a bajom,hogy nehezen alszom vissza.Van,hogy sikerül egyszerre elaludnom,de van,hogy 1 órát pörgök az ágyban.S mire újra elalszom,megint cumit kell adnom neki.Amióta megszületett a csajszim,azóta állandóan álmos vagyok,és fáradt.De gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Enikő!

Oda volt 1500Ft.Vissza busszal jöttünk.

Zsu!

Én is sajnálom a sárgaságot.

Ildi
tfildiko

Kármen!

Szegény Orsika.Sajnálom,hogy már megint gyógyszert kell szednie.
Mikor költöztök Mórahalomra?Várod már?

Zituska!

Nagyon csinos a Boti.
Mi is egy szobában alszunk a Noémivel.Én is felébredek a nyekkenéseire.(A férjem az alszik.)Csak nekem az a bajom,hogy nehezen alszom vissza.Van,hogy sikerül egyszerre elaludnom,de van,hogy 1 órát pörgök az ágyban.S mire újra elalszom,megint cumit kell adnom neki.Amióta megszületett a csajszim,azóta állandóan álmos vagyok,és fáradt.De gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

Enikő!

Oda volt 1500Ft.Vissza busszal jöttünk.

Zsu!

Én is sajnálom a sárgaságot.

Ildi
tfildiko

Türelmetelen mami,
itt nézd:

http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=5;t=2
Vendég

Türelmetelen mami,
itt nézd:

http://www.babaszoba.hu/services/smallad?cid=5;t=2
Vendég

Sziasztok4
Kösz az infót a terhestornáról Exedus!
musti

Sziasztok4
Kösz az infót a terhestornáról Exedus!
musti

Dancsi: Vánky??? öööö az egy utca gondolom. Nem nemgyon vagyok ismerős Újszeged azon részén ahová költözünk, de majd megnézem merre van és ha kiköltözünk összefuthatnánk. Mindenki ódákat zeng a Hargitai ABC mögötti játszótérről, de nemt tudom babahinta van-e?

Norus: Hát így elsőre nem ugrik be Kasza Feri neve, ha megírnád mennyi idős könnyebb lenne, nagyon sokan járnak, általában kb. 20 tanítvány van, a tagság meg 100 felett. Hiába vagyok elnökségi tag, mindenkit én se ismerek.
pomat

Dancsi: Vánky??? öööö az egy utca gondolom. Nem nemgyon vagyok ismerős Újszeged azon részén ahová költözünk, de majd megnézem merre van és ha kiköltözünk összefuthatnánk. Mindenki ódákat zeng a Hargitai ABC mögötti játszótérről, de nemt tudom babahinta van-e?

Norus: Hát így elsőre nem ugrik be Kasza Feri neve, ha megírnád mennyi idős könnyebb lenne, nagyon sokan járnak, általában kb. 20 tanítvány van, a tagság meg 100 felett. Hiába vagyok elnökségi tag, mindenkit én se ismerek.
pomat

Sziasztok,
Pomat, ha még megvan a Cam hátihordozótok, engem érdekelne. Küldenél képet? A profilomban van e-mail cím. Köszi.

Kati
katicabogár

Sziasztok,
Pomat, ha még megvan a Cam hátihordozótok, engem érdekelne. Küldenél képet? A profilomban van e-mail cím. Köszi.

Kati
katicabogár

Ildi!
Az alvással mi is pontosan igy vagyunk. Mire én elalszom, addigra a Márk elkezd nyűglődni, és én kelhetek. Most is dög fáradt vagyok.

Zituska és Dancsi!
Nagyon helyesek a fiúk!!!!

Zita
zita_29

Ildi!
Az alvással mi is pontosan igy vagyunk. Mire én elalszom, addigra a Márk elkezd nyűglődni, és én kelhetek. Most is dög fáradt vagyok.

Zituska és Dancsi!
Nagyon helyesek a fiúk!!!!

Zita
zita_29

Türelmetlen mama: nézz be a Lengyel utcába, szokott lenni.
pomat

Türelmetlen mama: nézz be a Lengyel utcába, szokott lenni.
pomat

Üdv!
Zsu, akkor OK, de utána hajrá a szopival!!! Kép
Norus, a Bartók téren melyik használt ruhásra gondolsz? Én pl. a Kossuth L. sugárútit csípem nagyon, igaz, ott némi szerencse is kell, hogy találjon az ember lánya jó dolgokat.
Dancsi, neked nincs közöd egy ugyanilyen nevű szállítmányozási céghez? Ma is láttam vagy három ilyen feliratű kamiont, gondolom, csuklottál. Kép
Alvás: velünk egy szobában lesz PötiPeti, állítólag ez a legjobb, egy légtér, de külön ágy. Aztán meglátjuk, hogy bírjuk, de muszáj lesz, megszokjuk vagy megszökünk. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Üdv!
Zsu, akkor OK, de utána hajrá a szopival!!! Kép
Norus, a Bartók téren melyik használt ruhásra gondolsz? Én pl. a Kossuth L. sugárútit csípem nagyon, igaz, ott némi szerencse is kell, hogy találjon az ember lánya jó dolgokat.
Dancsi, neked nincs közöd egy ugyanilyen nevű szállítmányozási céghez? Ma is láttam vagy három ilyen feliratű kamiont, gondolom, csuklottál. Kép
Alvás: velünk egy szobában lesz PötiPeti, állítólag ez a legjobb, egy légtér, de külön ágy. Aztán meglátjuk, hogy bírjuk, de muszáj lesz, megszokjuk vagy megszökünk. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Lányok és a Vidra u. merre van? Azt is útba ejteném kedden....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Lányok és a Vidra u. merre van? Azt is útba ejteném kedden....

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Vidra u: Kálvin tér mellett, 8-as troli "vég"állomása (merthogy körjárat Kép)

Csongi is nagyon sárga volt vércsop. összeférhetetlenség miatt, őt 202-vel engedték haza 6. napon, mondván csökkenőben. Aztán én még láttam rajta egy ideig , h. sárga, de gyerekdoki, védőnő nyugtattak, h. már nem az. A hátát kell nézni, ha az is az, akkor van baj.

Hát én szoptattam ezerrel, nem is mondta senki, h. ne tegyem.

üDV.MARIANN

Mariann
Kép
kmarian

Vidra u: Kálvin tér mellett, 8-as troli "vég"állomása (merthogy körjárat Kép)

Csongi is nagyon sárga volt vércsop. összeférhetetlenség miatt, őt 202-vel engedték haza 6. napon, mondván csökkenőben. Aztán én még láttam rajta egy ideig , h. sárga, de gyerekdoki, védőnő nyugtattak, h. már nem az. A hátát kell nézni, ha az is az, akkor van baj.

Hát én szoptattam ezerrel, nem is mondta senki, h. ne tegyem.

üDV.MARIANN

Mariann
Kép
kmarian

Dancsi!

Csongi most 75 cm, úgyhogy bőven kicsik a 74-esek. Meg nekünk tényleg mindig nagyobb kell jó pár cm-rel, mint a valós hossza, ált. törzse hossza nem elég, úgy látszik Csongi törzse hossza miatt van. (86-os rugikat hordunk, de a 86-os bodyk már alig érnek össze!!!!) Viszont nadrágból meg pólóból elég a 80-as is, de az még nem túl praktikus nekünk, így inkább rugiknál maradunk, míg lehet.

üdv.mariann

Köszi a gratulációkat mindenkinek Csongi nevében is! Kép

Cenikő! Kép Mi Makkosházán lakunk, de sokáig a Belvárosban laktam, meg előtte a Herman koleszban, Újszegeden több helyen, Tarjánban is, sok helyen dolgoztam, ja és voltam a Ringatón. Egyébként rajta vagyok a wiw-en, ott több infó is van. És Ti?

Mariann
Kép
kmarian

Dancsi!

Csongi most 75 cm, úgyhogy bőven kicsik a 74-esek. Meg nekünk tényleg mindig nagyobb kell jó pár cm-rel, mint a valós hossza, ált. törzse hossza nem elég, úgy látszik Csongi törzse hossza miatt van. (86-os rugikat hordunk, de a 86-os bodyk már alig érnek össze!!!!) Viszont nadrágból meg pólóból elég a 80-as is, de az még nem túl praktikus nekünk, így inkább rugiknál maradunk, míg lehet.

üdv.mariann

Köszi a gratulációkat mindenkinek Csongi nevében is! Kép

Cenikő! Kép Mi Makkosházán lakunk, de sokáig a Belvárosban laktam, meg előtte a Herman koleszban, Újszegeden több helyen, Tarjánban is, sok helyen dolgoztam, ja és voltam a Ringatón. Egyébként rajta vagyok a wiw-en, ott több infó is van. És Ti?

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!
Csak gyorsan mert hulla vagyok, tegnap bulizni voltunk, ma meg a Bogi szülinapja volt, babazsúrralKép..... alig élekKépKép

A zsúr nagyszerű volt, a csajok remekül érezték magukat! Szétszedték a lakást de nem bajKép
Pár kép:
Bogi és a kis barátnőiKép
Kép
A torta és az ünnepelt:
Kép
Viola is bulizottKép
Kép
És Bogi meg Kata (Zsuzsófi kislányaKép)
Kép
Szép estét
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Csak gyorsan mert hulla vagyok, tegnap bulizni voltunk, ma meg a Bogi szülinapja volt, babazsúrralKép..... alig élekKépKép

A zsúr nagyszerű volt, a csajok remekül érezték magukat! Szétszedték a lakást de nem bajKép
Pár kép:
Bogi és a kis barátnőiKép
Kép
A torta és az ünnepelt:
Kép
Viola is bulizottKép
Kép
És Bogi meg Kata (Zsuzsófi kislányaKép)
Kép
Szép estét
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!
Elmaradtam az utóbbi időben, igyekszem visszaolvasni benneteket!

Nagy hírem van: Képzeljétek Dávidkának kibújt az első fogacskája!!!!!!!!!!!!!! Úgy örülök.

Szép hétvégét mindenkinek: Puszi:Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!
Elmaradtam az utóbbi időben, igyekszem visszaolvasni benneteket!

Nagy hírem van: Képzeljétek Dávidkának kibújt az első fogacskája!!!!!!!!!!!!!! Úgy örülök.

Szép hétvégét mindenkinek: Puszi:Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!
Enikő, jó lehetett a buli. Csak takarítani ne kellett volna, ugye? Kép
Romy, gratula az első fogacskához Dávidnak! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Enikő, jó lehetett a buli. Csak takarítani ne kellett volna, ugye? Kép
Romy, gratula az első fogacskához Dávidnak! Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
Boginak sok puszi a születésnapja alkalmából!!!!!!!!!
Dobos torta volt? Nagyon guszta!
Zita
zita_29

Enikő!
Boginak sok puszi a születésnapja alkalmából!!!!!!!!!
Dobos torta volt? Nagyon guszta!
Zita
zita_29

Pomat!

Vásárhelyi vagyok. A Lengyel utcában használt kereskedés van, vagy "új " bolt?

Tudnál még írni használt cikkeset ahol ilyen gyerek cuccokat árulnak? (pihenőszék, játszószőnyeg kellene)

Ha már átmegyek Szegedre legalább ne csak egyet néznék meg. Köszi előre is.

NElli

KépKép
türelmetlen_mama

Pomat!

Vásárhelyi vagyok. A Lengyel utcában használt kereskedés van, vagy "új " bolt?

Tudnál még írni használt cikkeset ahol ilyen gyerek cuccokat árulnak? (pihenőszék, játszószőnyeg kellene)

Ha már átmegyek Szegedre legalább ne csak egyet néznék meg. Köszi előre is.

NElli

KépKép
türelmetlen_mama

A Lengyel utcában használt bolt van. Hétfőn nincs nyitva, egyéb napokon úgy tudom délután. De szombat délelőtt is nyitva van. Itt valószínűleg van mindkettő.

Van még egy hely ahol inkább ruhák vannak, a Szilléri sugárúton, a Csillagtér felől ahogy a híd felé mégy jobb oldalon az első szalagtizes utolsó előtti garázsában. Ez olcsóbb.
Más nem jut eszembe.
pomat

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?