A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Zsu,
Nagyon szorítunk nektek!
Kata ügyes kiscsaj lesz és gíorsan rendbe jön, ő sem szeretné, hogy később sem szopizhasson!!!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Látom,nem volt ma nagy pörgés, de nem is csoda ebben a jó időbenKép Mi is úton voltunk:bevásárlás,"shoppingolás" mindhármunknakKép, dédinél is voltunk baba-bemutatónKép Boti is édesen viselkedett! Én viszont mostanra kidőltem, nem is tudom,hogy fogom bírni az éjszakai szopikat...

Mamacka: még mindig nagyon ügyi vagyKép Szerintem se nagyon lesz időd,hacsak anyósék nem segítenek be nekedKép (bocsiKép)

Annácska: Nagyon ügyi vagy, írtó szép lett!

Angi: Örülök,hogy jól vagytok! Nagyon klassz nacijai vannak LidinekKép És a rózsaszín csúszásgátlós zokni nagyon csajos, tetszikKép

Zsu:Kép Szorítok!

Medike:Kép Fel a fejjel! Nagyon drukkolok én is Nektek, biztosan minden rendben lesz!

Mariann: Jobbulást Istvánkának!

Tünde: Nem is a bébik miatt mentem volna az Állatkertbe, hanem magam miattKép Ezer éve nem voltam ott... Mindegy hol talizunk, csak talizzunk!!!Kép

Titati: Ezek szerint tényleg a szél tréfált meg minket!

Alina: Gratula az 1 hónaphoz!Kép Ennyi vendégeskedés van nálatok??? Meg is bolondulnék...

Ildi: Szuper,hogy jelentkeztél! Édes a punis! Rózsaszín:király!Kép Várom én is izgatottan a "vasildis" szüléssztoritKép Nem vagy semmi csaj!Kép

Babetta: sarkadi.anita@citromail.hu Köszi! Levinek meg biztos a 3 hetes ugrás játszott be, vagy hogy kell mondani csajok?Kép

Nálunk apa beteg, remélem, mi nem kapjuk el! Szerintem csak ő fázott meg!

Végül Pampers midit vettem...kíváncsi leszek! A mintái legalább aranyosak, az is valamiKép

Puszi!

Anita

Vikó nem ma ment vizsgálatra?

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok Lányok!
Apa végre ideengedett a géphez, mert egész nap itt lógott.

Vas Ildi!
Lánykád nagyon szép! Kíváncsiak vagyunk ám a szüléstörténetre!

Zsuzsófi!
Nagyon nehéz dolgokon mész keresztül! Kitartás! Drukkolunk a kicsinek!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Én is kérek szüléssztorit!!!!!lécci,

Cory, Eszti még a tiéteket se olvastam!!! Kérem szépenKép

schusy@napnet.hu

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jah ma megvolt az első átöltöztetős kakinkKép

Szelivi, kösziKép Ez legyen a legnagyobb bajunk én azt mondomKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

AnitaKép Nem, tegnap voltam, és még nem szülünkKép Jó éjtKép

indianyo

Zsuzsófi, én ezt nem is értem!
Amikor Bence sárga volt a kórházban (minket ilyen eredménnyel még ki sem engedtek, csak amikor 185 alá ment), akkor pont, hogy minél gyakrabban kellett szoptatnom, legalább 2-3 óránként, mert a bilirubin a kakival ürül. Nagyon érdekes, amit az orvos mondott, ráadásul ez a tápszer dolog meg végképp, szerintem azért kérdezz meg egy másik orvost, mert én ilyet még nem hallottam, hogy sárgaságkor pont ellentétesen rendelkeznek, mint ahogy mindenhol.
Én nagyon sokszor etettem Bencust, fényt is kapott, és 2 nap alatt lement az érték is, és a sárgaság is, pedig a miénk az RH összeférhetetlenség miatt nem is sima újszülöttkori volt.

Persze nem akartam beleszólni, csak gondoltam leírom, hogy én hogy tudom.

Vas, nagyon gratulálok a kiscsajhoz, gyönyörű! Kép És nagyon vároma sztoridat is már!

Anita, mindenképp írok majd mailt is, de amúgy velünk minden ok. Kép Bencusom még mindig angyal fiúcska, nem is értem. Jól alszik éjszaka, 1x vagy 2x kel fel, aztán mindig azonnal alszik tovább. Nagyon profi lett szopiból, 10-15 perc alatt eszik rengeteget (mondhatni zabál), még mindig nem mérem a szopikat, csak a napi 7-8 kakiból sejtem, és abból, hogy marhára elégedett (meg ugye múlt héten majdnem fél kilót hízott). Kép Hasfájás még mindig nincs, pedig most már tényleg én is mindent eszem, jól működik a drágám. Kép
Délelőtt általában alszik, vagy a tornázóval játszik, vagy együtt Kép, sétálunk sokat (még mindig overál nélkül), délután pedig 3 után már nem alszik. Akkor is játszani szoktunk.
És megkaptam tegnap az első mosolyt, ami már tuti, hogy nekem szólt, mert azóta még kétszer kaptam. Kép

Hát valahogy így. Panaszom egy szál se, mert jól alszunk, jól eszik, alszik is, hasfájás sincs, és nem sírós. Kép Remélem így is marad, mert jó érzés, hogy ilyen kiegyensúlyozott, könnyű így ám nekem is. Kép

Annácska, ne viccelj, nagyon jó a takaró! Komolyan! Kép

Ja, bármilyen furcsa, de mi most Pampers 2-est használunk, és még egy kaki sem folyt ki belőle, pedig termel a kincsem rendesen (és folyósat, ahogy Tünde mondta, olyan szép UV sárgásat). Szóval nekünk még bevált.

Angi, gyönyörű a kiscsajod, igazán. Megnéztem az albumban a sok képet, marha jók! Kép Te is írhatnál magatokról többet, hogy mennek a séták, hogy telnek a napok?

Puszi nektek

Eszti

Finiselők! Hajrá mindenkinek!
Vendég

Ezt a két cikket találtam így hirtelen, de a múltkor vagy 20-at olvastam. Az egyébként nem igaz, hogy a széklettel ürül a bilirubin!!!
leginkább a vizelettel, kismértékjben ürülHET a széklettel is. Mondjuk nem ez az első ferdítés az lll honlapján amit találok.
Egyébként atica kitartó, az üresre fejt melleimből képes 30-akat szopcsizni, a tápszert továbbra se szereti, nagyon nehezn fogadja el. Hajnalban és éjjel nem fejek, akkor szopizunk...

Az újszülötteknél a vér ún. bilirubin (epe festék) szintje normális körülmények között is megemelkedik a születés utáni 2-3. napon, és a 4. nap körül éri el tetőpontját, majd a 7. életnap körül csökken le a kiindulási szint alá. Amennyiben a tetőponton is bizonyos érték alatt marad, és a szintemelkedés a fenti dinamikát mutatja, a sárgaságot fiziológiásnak – normálisnak – tekintjük, nem igényel terápiát. Az érett újszülöttek bilirubin szintje már otthon, kb. 2 hetes korukban csökken le a felnőtt szintre. Az újszülöttek kb. 7%-ánál azonban a bilirubin szint emelkedése meghaladja a fiziológiás szintet. Ennek okai általában: koraszülöttség, szülés közbeni bevérzések (fejbőr), fiúk, nagyobb fokú súlyesés, nehezen táplálhatóság, bizonyos gyógyszerek, anyai cukorbetegség, késői székletürítés, családi hajlam, anyatejes táplálás, hormonális eltérések, stb. Ilyenkor tehát a sárgaság 2 hét után is fennáll. Érdekes jelenség az anyatejes babák sárgasága. Ez akár 3-10 hétig is fennállhat. Oka: az anyatej tartalmazhat olyan hormont, zsírsavat, vagy egyéb anyagot, amely gátolja a baba még amúgy is gyengén működő epesav anyagcseréjét bonyolító enzimjét májában. Amennyiben a sárgaság diszkrét, tehát ha csak a szemfehérje sárga vagy esetleg enyhén a bőre is a babának, azonban ő élénk, jól táplálható, ezért nem vonjuk meg az anyatejet tőle. Ha a sárgaság feltűnő, érdemes laboratóriumi vizsgálatot végezni, és indokolt esetben szóba jöhet az anyatejes táplálás 2-4 napos felfüggesztése, tápszerrel helyettesítése. Amennyiben még sírás közben plusz folyadékot (forralt víz, tea, limonádé) elfogad, lehet kínálni, de szoptatás előtt fél órával már ne.
Dr. Gömöri Ágnes

Bilirubin a neve annak a sárga festékanyagnak, amely bármely életkorban a sárgaság (icterus) okozója. A bilirubin a vörösvértestek piros festékanyagának, a hemoglobinnak a lebomlási terméke. Magzati korban a vörösvértestek más típusú hemoglobint tartalmaznak, mint a méhen kívüli életben, mivel a magzat az anyaméhben nem lélegzik, csak az anyai vér oxigénjét tudja felhasználni. A magzati vérfesték az adott körülmények között jobban köti az oxigént, és könnyebben adja át azt a szöveteknek. Ez a megszületés után már nem előnyös, az újszülöttnek felnőtt típusú vérfestékre van szüksége. Így a régi vörösvértestek elpusztulnak, helyükre új, felnőtt típusú hemoglobint tartalmazó vörösvértestek termelődnek.

A széteső vörösvértestekből felszabadul a magzati hemoglobin, s az átalakítás után több bilirubin lesz a vérben, mint normálisan. Egy bizonyos szérumbilirubin-határ felett (régen 1 mg% volt az érték, most SI-mértékegységben 17 µmol/l) a bőrön, illetve a szemfehérjén megjelenik a sárga szín. A bilirubin egy májenzimnek köszönhetően vízben oldható formába kerül, s így a vizelettel ki tud ürülni, illetve egy része az epébe kiválasztódva a székletbe jut, annak sárgásbarna színét okozva. Tehát ha az egyensúly megbomlik: több bilirubin termelődik, illetve kevesebb ürül, a felhalmozódó sárga festék icterust okoz.

Amíg egy táblázatból leolvasható maximált értéket a baba szérumbilirubin-szintje nem ér el, nem kell aggódni, csak a fent leírt folyamatok játszódnak le, s várhatóan az ötödik életnap után a sárgaság fokozatosan csökken, majd teljesen meg is szűnik. Kóros esetben a vörösvértestek szétesése fokozódik, vagy a bilirubinürítés csökken, s ekkor a sárgaság olyan mértéket érhet el, amit már kezelni kell.

A vércsoportok szerepe

Csak 1959 óta ismerjük a vércsoport Rh-faktorát. Addig nem lehetett tudni, mitől lesz valakinek főcsoportazonos (tehát az AB0-rendszer szerint megegyező) vér másodszori adását követően súlyos vérsejtszétesése, sárgasággal, veseelégtelenséggel, végső esetben halállal végződő szövődménye. Ekkor derült fény arra, hogy Rh-negatív egyénnek első alkalommal Rh-pozitív vért adva ellenanyagok termelődnek, amelyek másodszorra a kapott vér sejtjeit azonnal tönkreteszik.

Hasonló módon jön létre a vörösvértest-szétesés az Rh-negatív anya második Rh-pozitív magzatában-újszülöttjében is. Régebben azért volt sok a születés utáni kóros sárgaság, mert a magzatban vagy újszülöttben fokozott vörösvértest-szétesését váltott ki az, hogy az anya korábban transzfúziót (vérátömlesztést) kapott, abortuszon vagy szülésen esett át, amelynek során szervezetébe Rh-pozitív vér került. Mostanában ezt Anti-D injekció adásával megelőzik. (Ezt a jelenséget Rh-összeférhetetlenségnek nevezik. Létezik főcsoport-összeférhetetlenség is, amikor a nullás vércsoportú anya A vagy B csoportú újszülöttjénél játszódik le hasonló reakció.)

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Eszti nálunk fővércsoport összeférhetetlenség a bűnösKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsu, nálunk is az volt, én 0-s vagyok, apa pedig A-s. És nekem tényleg azt mondták, hogy etessem, és le is ment a sárgasága 2 nap alatt, csak ezért írtam, amit írtam. Én nem az LLL oldalán olvastam a széklettel ürül a bilirubin tényt, hanem a kórházban mondták.
Vendég

Eszti na igen, ezen igazodjon ki az ember. Az egyik orvos ezt mondja, a másik aztKép Pl a klinikán azt mondták hogy a napfény semmit nem ér ablakon keresztül. A háziorvosunk szerint meg igen. Na mind1, egyenlőre megy így a fejés-szpi-pótlás, nem csökkent a tejem (kop-kop-kop) de ahogy észreveszem hagyom a francba....az tuti. De holnap estig csak kibírjuk..

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok
Éjjel ismét jól aludtunk, csak 2x keltünk fel enni, most viszont tűröm a következményeit: fél 7 óta nem hajlandó aludni, a kiságyban sincs el csak a vállam jó neki. Szóval mire elérjük a 2 éves kort úgy fogok kinézni, mintha kondiznék. Annyira fáj már a derakam meg a karom. Ráadásul a tejem is nagyon folyik. Ha pedig melltartóbetétet rakok be teljesen kiázik a mellem. Most beraktam tejfelfogó műanyag bizgentyűt, de az meg 10 perc alatt megtellt.
Na szóval lényeg a lényeg: ma nyüglődni fogunk.

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok!
A mézesek köszönik a bókokat! Kép Tünde Anita nincsenek illúzióim a gyerek melletti kreatívkodás terén! ...ha valami mégis összejön az csak ajándék!
Olyan elképzelhetetlen, hogy milyen lesz hármasban...

Friss meleg tegnapi képek! Kép

Kép
Kép

...sajnos pocó egyre jobban reped... Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez már 38 hetes... bár szerintem nem pontos a számolás....

Kép
Kép
Kép
mamacka

Ildi
Én már nagyon kiváncsian várom a beszámolód! Kép

Natasából nem látok semmit sajnos! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tegnap lekvárt is főztem... két és fél éve kezdtem el apa szülinapi ajándékaként... azóta a fagyasztóban figyelt... most megkönyörültem... no meg kell a hely a tejcinek.

Kép

...sehol senki... akkor megyek levágom apa haját!

szép napot! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka

Írjál az editbufe@fibermail.hu címre és akkor válaszba küldöm a történetet,mert nem megy el valamiért.Kép

Edit és Levi 2006.03.06

Kép
babetta

Sziasztok!

A sárgasággal kapcsolatban a korházban nekünk azt mondták, hogy szopiztassak minél gyakrabban. Mondjuk nálunk az volt a gond, hogy istvánka túl sokat aludt. Szerintem is célszerű lenne minél több orvost megkérdezni, mert amit az interneten olvas az ember az gyakran kérdéses, erre a szülész is felhívta a figyelmemet.

Vas Ildi: nagyon várjuk a születéstörténetet. A képet sajnos nagyon nehezen látom. Felraknál még egyet?

Rólunk: most kimegyünk Apával a szigetre és sétálunk egy jó nagyot, hátha jót tesz a gyógyulásnak. Istvánka kicsit jobban van, bár nagyon váladékos az orra. Korábban megesküdtem volna, hogy nekünk nem lesz orszívó porszívonk, de mégis lett.

Kellemes hétvégét mindenkinek, a finiselőknek kitartás.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Sziasztok!

nem tudom emlékszik e valaki ránk, kezdetben rengeteget írtam de mivel feküdnöm kellett nem tudtam jelentkezni.

szeretném elújságolni hogy 2006.január 26-án megszületett Laura és noémi lányunk-Laura 2360 és 47 cm Noémi 2450 és 27 cm
a vártnál 5 héttel korábban császárral.nagyon szépen nőnek már 4 kilósak.
megpróbálok picit vissza olvasni.
megtudnám nézni a táblát kiváncsi vagyok kinél hogy alakultak a dolgok?

leírná valaki hol találom?
tunka

<font color="aa00aa">Szia Tunka!

Táblák itt:

http://terszt.fw.hu/mamak2.html
http://terszt.fw.hu/babak.html

Gratulálok a babákhoz! Raksz fel képeket róluk?</font>

indianyo

<font color="aa00aa">MamackaKép Ismerősek a mézeseidKép A MArcsi+Áron 2005 feliratú szívecskéket milyen alkalomra készítetted? És a többit húsvéti vásárra?

Nyers gyapjúból fonal kéne nekem, de a Guzsalyas csak délutáén van nyitva, addigra én meg már mindig hazaérek a kórházból. Tudsz valahol elérhetőbb boltot?</font>

indianyo

Szia Tunka, én emlékszem rád, hogyne! Kép
Gyere most már, ha tudsz, kíváncsi vagyok, hogy alakultatok! Kép Tegyél fel képeket is!

Eszti
Vendég

Sziasztok Kép
Zsu Kép
Esztinek igaza van, a sárgaság ellen a legjobb, ha minél többször mellre teszed a babát. Drukkolok, hogy végre rendeződjetek Kép

Eszti Kép
Tényleg egy angyal a fiad Kép Hálás lehetsz neki Kép
Köszi a dicséretet Kép

Gyöngyi Kép
Nem semmi a kiscsajszi Kép
Annak viszont örülj, hogy ennyi tejed van Kép A tejgyűjőből is rakd el a tejet és fagyazd le Kép

Mamacka Kép
Eltelik néhány év és a fiad is segít majd kreatívkodásban Kép Az lesz az igazi öröm Kép
A befőtéshez gratula, nagyon kis csinik lettek Kép
A pocid meg nagyon gömbölyű és a csíkok nem is vészesek Kép

Mariann Kép
Jó sétálást neketek, gyönyörű idő van Kép
Én mindenkinek csak ajánlani tudom az orrszívó-porszívót ez a leghatásosabb Kép

Tunka Kép
Persze, hogy emlékszünk rád Kép
Gratulálok a lánykáidhoz Kép Szép súllyal születtek Kép Szopiznak?
Képet mindenképp tegyél fel Kép

Vikó Kép
Mit mondott tegnap a doki? Mikorra jósolta a szülést?

Annácska 38+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

<font color="aa00aa">AnnácskaKép Semmit különöset nem mondott a dokinéni. Õ egyébként sem szeret jósoltni, bízzuk a természetre a dolgot - és én ezzel teljesen egyetértek KépDominó még nem áll készen az indulásraKép

MamackaKép Tényleg, miféle lekvár ez? Nagyon szépséges</font>

indianyo

Vikó Kép
A dokinénidnek igaza van, bízzuk a természetre Kép A babák tudják mikor kell nekik jönni Kép
Tényleg még mindig tuti a csaszi?
Szerintem baracklekvárt tett el Mamacka

Annácska 38+5

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Lányok!

Rémes ez a pihenésnek nevezett dolog, úgy el tud bújni, hogy egész nap nem találja az ember lányaKépKép
A mai napot is úgy eldolgozgattam, hogy már megint este lesz mindjárt.
Aztán meg eszembe jutott, hogy ma betöltöttem a 37 hetet és gyorsan letettem a felmosórongyotKép

Tunka,
Emlékszünk rád, természetesen. Örülök, hogy hallunk rólad! Gratulálok a babákhoz! Küldj képeket!

Látom, ma legtöbben a szép időt választották a csevegés helyettKépKép De így is van jól, végre TAVASZ van!!!

Edina és Eszter 37+0

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Na itt vagyok. Rövid helyzet jelentés: szóval ahogy már írtam reggel fél 7-től fennt voltunk egész 11-ig, amikor is sikerült lerakni a kiságyba egészen délig azóta is fennt van. Még szerencse, hogy délután átjöttek az anyósék és oda tudtam nekik adni. Most pedig a sógórnőm ringatja. Volt valakinek már ilyen napja? Miért csinálhatja ezt a babó? Azt nem hiszem, hogy egy 2 és fél hetes gyereknek elegendő napközben 1 óra alvás

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok kismamik!

A lekvár citromlekvár... apa kedvence! Jól leégettem a nyalakodással tegnap a nyelvem...

Viko
A szivecskéket az esküvőnkön osztottuk ki! Kép
A többi mind a karácsonyi vásárra készült... Kép
...csak azért tettem fel mert valakinek meg akartam mutatni és a képtáramba valamiért nem sikerült feltölteni! Kép

Annácska
Olyan aranyos vagy! Kép

Gyöngyi
Nekem is van egy rokonom akinek alig aludt a gyereke! ...ő csak nyugisan nézelődött a pihenőszékében anya így hurcolta mindenhova maga után.

Szia Tunka
Noémi hosszát gondolom elírtad...
Jó gyorsan behozták a lemaradásukat! Kép
Tegyél fel képeket.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Sziasztok MAmócák!

Mamacka! Édes a pocakod! Rólad olyan jó képek készülnek mindig! Engem is izgat miféle leki ez?

Medike! Ilyen szép időben én is alig bírtam ki, hogy ne mossam le az ablakokat. Kép

Annácska! Te hogy bírod? Össze vagy csomagolva? Kép

Mi jól vagyunk, annyira jól, mint már régen. Babócám olyan nyugis már 2 napja, hogy végigaludtunk 2 éjszakát is! Anyósom szerint már gyűjti az erőt a kibújáshoz! Kép

Holnap ne felejtsétek átállítani az órákat! Kép

Puszi mindenkinek:

Barti+Pötyi
38+5

KépKép KépKép
Kép
bartika31

AnnácskaKép Nem biztos a császár, doktornéni szigorúan elzárkózik ettől. Azt mondja, majd csak a szülésnél derül ki, addig ne kombináljunk. Én is barackra gondoltam Kép

indianyo

MamackaKép Unokahúgom is emlékszik a mézeseidreKép Így már értem a szívecskéketKép De miért kellett a citromnak a mélyűtőben állni? Én is csináltam már olyat, naranccsal keverve, jó nagy munkaKép }

BartiKép Bizony, ez már az indulásra készülés jele, ezt mindenki mondja nekem is - mármint, hogy hirtelen könnyebben és többet tudunk aludni és a babóca is kevesebbet mocorog. Kép

indianyo

Medike Kép
Csak óvatosan, bár most már nem lehete semmi baj, de azért inkább várd meg míg magától indul meg a baba, nem pedig a túl hajszolástól Kép

Barti Kép
Nehezen Kép Már izgatottan várom a szülést Kép
Mindenem be van pakolva, a szülőszobára és a gyerekágyra is Kép
Anyósodnak igaza lehet Kép Kicsit megváltozik a mocorgás a szülést megelőzően Kép
Egyébként mi is remekül vagyunk, tele energiával Kép

Vikó Kép
Örülök neki, hogy nem tuti a csaszi Kép Drukkolok neked is, pláne, hogy te vagy most a második a sorban Kép

Era Kép
Mi van veletek?

Annácska 38+5

annácska

Viko
Nem kellett volna csak lusta voltam megcsinálni Kép Kép
A férjem még a 25. születésnapjára kapta volna tőlem csak nem készült el...
Addig eljutottam, hogy ledaráltam és lefagyasztottam, de most már kell a hely a fagyasztóban.... még meg kell enni az esküvői tortánk egyik emeletét is Kép... remélem még jó! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka! Szóval milyen lekvár ez? Lemaradtam...

Vikó! Drukkolok, hogy sima szülés legyen és megúszd a csaszit. Kép

Egy hete még azt gondoltam a mai Megasztárt már nem fogom látni. Aztán tessék... Kép

Mondják, mondják, hogy megnyugszik szülés előtt a babóca, no de mennyivel előtte??? Kép Kép Kép
A poén az egészben, hogy a dokimmal viccelődtünk, hogy ha lehet ne hétfőn szüljünk,mert aznap van a magánrendelése és a szülés borítana mindent ( pár hete én is kifogtam egy szülést és ő nem mondta le a rendelést, hanem csúsztatta és szegény kismamik ott vártunk... Kép ) Ehhez képest jó esélyem van a hétfőre... Kép No de majd igyekszem 4-ig végezni, vagy magánredelés utánra időzíteni... Még jó, hogy van humorérzéke a dokimnak, meg hogy ilyen a viszonyunk. Kép

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok Lányok!

Az éjszaka megint fájogatott a pocim, de simán el tudtam aludni mellette. Viszont amilyen eleven voltam eddig, ma ugyanolyan punnyadt vagyok. Fáj ülni, feküdni, stb. Aztán reggel óta valami kocsonyás jön belőlem minden pisiléskor, de magzatvíznek nyoma sincs. Ma éjszaka az én dokim az ügyeletes a kórházban, reggel úgyis kell hozzá menni ctg-re, lehet előbbre hozzuk.

Kép
szelivi

Hajrá Szelivi!!! A kocsonyás simán lehetett a nyákdugó, nem?

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Sziasztok!

Tünde: köszi, már minden ok Kép És végre leesett a köldökcsonk is, úgyhogy király Kép

Pelus: én éjjel nem teszem tisztába Lizát, és az 12 órás éjszakával sem volt még gond nálunk.

Ildi: nagyon várom a történeteteket Kép

Zsuzsófi: a bilirubin általában tényleg a vizelettel ürül, de az újszülöttkori sárgaságért felelős bilirubin nem. És arra, hogy a kettő nem ugyanaz, nem túl rég jöttek rá, ezért még sokakban tévhit él.

Tunka: üdv itt Kép Mesélj, hogy vagytok? Hogy bírod a lányokkal?

Nekem nem állt le Liza a szülés előtt. Sőt, még a tolófájások között is mocorgott.

cory + 2 hetes Liza

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory, nekem sem állt le, mert azért mocorog, de ahhoz képest amit eddig rendezett, ez most feltünően csendesnek számít... Kép

Esztipesztihez lenne egy kérdésem! 58 cm-vel született Bence. Rámennek az 56-os ruhák, vagy rögtön 62-est adtatok rá? A ruhán szereplő méretezés és a baba születési hossza egy mértékegység? Mert hallottam olyat, hogy a ruhán lévő cm-ben nincs benne a fej hossza.

Barti

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika!
Szerintem is az, de nem állandóan jön, hanem csak akkor veszem észre, ha megtörlöm alul, a tisztasági betét amúgy tök steril egész nap. Szép tiszta színe lenne, ha a múltkori vizsgálat óta nem lenne benne egy kis barnás árnyalat.
Ismerősék 6 hetes babája nem tudom hány centivel született, kb 3 kg körül, de most kezdi kinőni az 56-os rucikat.

Kép
szelivi

Barti: elvileg ugyanaz a mértékegység, de ahány helyen mérik a gyereket, annyi hossza van Kép Liza 55cm-vel született, és szerintem még max 1 hét az 56-osokból.

cory
Budapest

Mamacka: Még mindig szépséges a pociKép CitromlekvárKépÜgyes vagy!

Eszti: Köszi,h írtálKép Szupi,hogy ilyen jól alakul nálatok minden!

Cory:köldökcsonkKép Majd mesélj te is,hogy bírod a három gyerkőccel?

Tunka: én is emlékszem! Üdv újra! Írj és dobj képeketKép

Livi: Hajrá! Tuti a dugeszKép

Barti: Botond csak 52.5 cm-vel született, de bodykból egyből 62-essel kezdtünk a mellkasa miatt. Most 68-asban nyomulunk (6 hetes ma), de pl. a Prince Oliver-esek már így is határeset. Szerintetek is egy kicsit kisebbek a PO-s bodyk,mint a többi?

Gyöngyi:hátha legalább most éjszaka bepótolja az alvástKép Szerintem is kevéske, de az én fiam is szokott is kis alvásigényű lenni...Kép

Mariann: örülök,h jobban van Istvánka! Mi csak elektromos orrszívót vettünk, hiába ajánlotta mindenki a porszívóst. Nekünk annyira drasztikusnak tűnik...aztán lehet az első meghülésnél indulunk beszerezni mi is!

Csajok: a 2 hós oltástól szokott lázuk lenni a bébiknek (persze,tudom,hogy alkati dolog,de úgy általában)? Már izgulok, mert még kúpozni nem kellett!

Nyugodalmas jó éjszakát! Ha valaki szülni menne: ügyesen! Drukkolok!

Anita és Botond (ma 6 hetesKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

De béna vagyok, most olvastam újra, hogy Mamacka citromlekvárt készített... vaksi vagyok.

Anita, ezek szerint a vastagság is számít... no majd élőben kiderül milyen ruhát húzunk a csajszira. Kép

Mi még ébren... olyan nyugtalanság van rajtam. Nem tudok aludni, nem is vagyok álmos. Számolgatoma rendszertelen görcseimet... aztán lehet, hogy megint csak szórakozik velem a kiscsaj... Kép

Na megyek megnézem videóról a Megasztárt.

Jó éjt mindenkinek!

KépKép KépKép
Kép
bartika31

BartiKép Annyira készültél, hogy nem merted élőben nézni? Kép Nyugtalanság itt is van... de lehet, hogy ez az időjárásnak/bolygóknak köszönhető csupán - már a kos jegyében járunk, ilyenkor bizony nem éppen a tespedős nyugalom a jellemzőKép

indianyo

Barti, szerintem Bence közel sem 58 cm-rel született, szerintem sokkal kisebbel, és szerintem elmérték....Itthon múlt héten lemértük, és akkor volt 58 cm, pedig azóta már egy méretet nőtt. Kép
Rá picit nagyok voltak az 56-osak, most pedig 62-esben vagyunk már.

Szóval nem tudok segíteni, mert fogalmam sincs, hogy valójában milyen hosszal születhetett... Kép Kép

Anita, én azt vettem észre, hogy akárhány márka, annyiféle méret. Nekünk van mindenféle, de valamelyikből még mindig 56-osat hordunk, valamiből pedig már a 62-es necces. Kép

Anita, oltás: mi már az új oltási rendszer szerint kapjuk az oltásokat, és ezek már nagyon kevés mellékhatással járnak, szóval én nagyon reménykedem, hogy egyáltalán nem lesz láz, vagy csak pici hőemelkedés. Kép De az tuti, hogy a régi több napos nyűglődés nem lesz! Kép

Szelivi, drukk, ha van valami!
Barti neked is! Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kezdem az éjszakánál: az én kis Tündikém teljesen be volt indulva éjszaka, azt hittem kimászik az oldalamon. Aztán reggel elment egy halom nyálkás valamim. Aztán voltam Ctg-n, már volt 40%-os fájásom is, pedig nem is éreztem. KépAztán a dokim megvizsgált, azt mondta készülődik a baba, de még nem jön. Kép A méhszáj nagyon hátul van és csak 1 cm-re van nyitva. Szóval ma nem szülünk, pedig a párom azt mondta, hogy csomag nélkül el se induljunk.

Kép
szelivi

Ja és a ruhák méretezéséről: nekünk van Asti Walt Disney-s, ami alapesetben úgy van számozva, hogy 50-56 és 62-68. A 62-68-as akkora, mint az összes többiből az 56-os méretek. Ráadásul az 50-56-os bodyknak nagyon vékony karjuk van.

Kép
szelivi

Jó reggelt!

Végre én készítetem a vasárnapi menüt, imádom ezeket az illatokatKép

Livi: De jóóó, akkor már nagyon közel a bébiKép

Vikó: Dominik-bébinek hogy tetszett a mega? Volt tombolás?Kép

Barti: Boti nyugisabb volt az utolsó 1-másfél hétben, de a születése előtti nap este félelmetes műsort rendezett, illetve a szülőszobán is ficánkolt rendesenKép

Eszti: Igen, tudom, hogy az új oltási rendszernek köszönhetően kevesebb a nyügi, de vannak olyan oltások,melyeknél szinte tuti a hőemelkedé,láz! Érdemes már az oltás előtt felrakni egy fél kúpot,vagy majd ahogy a mi dokink mondja?
Méret: Botit sem mérték jól le születésénél. Nekem inkább hosszúnak tűnt egyből,mint "súlyosnak". (Igaz, ő csontosKép) Mi akkor mértük 54-55 cm-nek,most 61. Kizárt,hogy 6 hét alatt közel 10 cm-t nőjjön egy bébi,nem?

Mindenesetre jövőhéten ruhavásárlást csapunk a legénynek! Jó,hogy hallgattam rátok, és nem vásároltam össze halomra ezeket a pici ruhákat. Így is úgy sajnálom már azokat, amik picikKép

Na, megyek, mert fő a leves. Apa és fia meg még szunyálnakKép

Szép napot!

Anita

Anita
Kép
Kép
_anita_

<font color="aa00aa">AnitaKép Tegnap egész nap szunyókált Dominó, néha forgolódott kicsit de még a Mega se érdekelte. Biztos fáradt volt - én is az voltam, gondolom, megérezte. Nekem nemigen tetszett a tegnapi.

Én is kívánok mindenkinek szép napot!</font>

indianyo

Sziasztok!

Anita: a gyerekdokink azt mondta, hogy az új oltásoknál már nem szoktak megelőzésre sem javasolni kúpot, és eddig egy darab hőemelkedés volt a körzetében. De a 2 hós oltás az előző rendszer szerint nem volt lázasítós.
Három gyerekkel nem olyan vészes. Sok szempontból megy minden tovább, mint korábban. Liza nézelődik, szopizik, fiúk énekelnek neki, simogatják... A séták neccesek egyelőre, mert a kiscsaj utálja a babakocsit. Erre ki kell még találnom valamit, meg hát remélem, idővel megszereti.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Jó régen nem jöttem, vagyis jöttem, csak mire írásra került volna a sor már mennem is kellett.
De olvasásilag azért többé-kevésbé naprakész vagyok Kép

Először is nagy nagy gratula minden mamának és babának! Kép

A babák mind egytől-egyig nagyon édesek. Rakjatok fel sok-sok képet, annyira jó nézni őket. Kép

A szüléstörténeteket megkaptam, köszönöm, el is olvastam, ilyenkor mindig újraélem a saját szülésemet Kép

Tunka
Üdv újra itt, gratula a lányokhoz Kép

Csatlakoznánk a hasfájós-sírós babák táborához.
Főként ezért is nem nagyon tudok jönni. Kata sajnos elég hasfájós. Főleg ölben van el, de van hogy akkor is sír.A baj hogy böfizni nem nagyon sikerül szegénykémnek és ez eléggé meggyötri. Kicsit bajban is vagyok ezzel mert egyik fiú sem nagyon volt hasfájós. Éjszaka azért legalább van alvás, kb 2-szer szokott ébredni reggelig, de evés után vissza is alszik.
Egyébként szinte egész nap rajtam lóg, de hát ugye van másik két gyerkőc is akik szintén igénylik, hogy velük is foglalkozzak, így folyamatosan lelkiismeret furdalásom van, hogy a tesókra kevesebb időm jut. De azért remélem ha már egy kicsit kiszámíthatóbb lesz a napunk akkor változni fognak a dolgok.
Egyébként szereti mindkettő nagyon a hugit, de hát még azért ők is kicsik.

Láttam téma volt a pelus is. Hát nekünk nem jött be a DM-es. Kaptam egy csomaggal, de alig várom, hogy elfogyjon. Nem szívja be a híg kakit, Katának meg jól kicsipte a popsiját. Most gyógyítgatom.
Ja igen és volt, hogy ki is folyt belőle, ha meg szorosabbra raknám akkor meg a combját szorítja. Hiába hát hurkásak vagyunk. Kép
Szóval részemről a Liberó meg a Pampers a nyerő.
Mondjuk a fiúknál is Liberóztunk, szerintem most sem lesz másképp.

Tejkiütés: nem tudja valaki hogy mennyi idő alatt múlik el? A hét elején kezdődött. Katának csupa pötty a pofija.

Minden finishelőlnek nagy drukk! Ügyesek legyetek! Kép

Szilvi és Kata

Szilvi és Katababa
szisz2

Sziasztok!

Ma ismét jobban vagyunk egy kicsit, bár éjjel elég sokszor kellett felkelni, és ezt nem bírja a szemem, így frankón begyulladt. Most kamillázom ezerrel. Istvánka orrát a porszívós megoldás frankón kiüríti, így már sokkal ügyesebben szopizik.

Tegnapi séta olyan jól sikerült, hogy 4 órát aludt délután, és az orra miatt sem nyűglődött.

Finiselők: kitartás. Ügyesek lesztek, és minden a legnagyobb rendben lesz.

Ruhák: a méretekkel én sem vagyok tisztában. Vannak olyan ruhák, ahol még az 56-os is jó, másik fajtánál már 68-as kell. Ki érti ezt? Talán a ruha nő a gyerkőccel?

Babazenét valaki tudna kölcsönözni?

Szép vasárnapot. Csatolok egy képet. Kép

MariannKép

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?