A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Életmód » Környezettudatos mama

Indianyo!
A lanolint en mostansag mar ugy csinalom, h ha netan kimososm a kulsot mosogepben, akkor , amig meg nedves, akkor a kezemen szetkenem a lanolint, es beletorlom a kulsobe. Amig olyan viaszos tapintasunak nem erzem. De ezt eleg ritkan kell am. Talan ha 2-3 havonta kimosom a kulsoket.
biobaba

Én írtam ide tegnap, de nincs sehol... azért Babanet uraság időnként fel tud bosszantani...

indianyo

ez elképesztő, megint eltűnt...

indianyo

BiobabaKép Úgy emlékszem,. te említetted a szódabikarbónás Lush-féle dezodor-receptet... nem találtam sajnos az archívban. Megvan még esetleg neked? nagyon izgat, férjem nagyon szenved az izzadástól és ugye ott, ahol mi lakunk, nagy a meleg egyébként is... viszont öltönyös-inges munkakörben dolgozik, tehát muszáj valamennyire civilizáltan kinéznie...

indianyo

most kapasbol nem emlekszem, hol is van
meg letezik a kristaly deo is, az is jo lehet
biobaba

BiobabaKép

Találtam két oldalt, ami a szódabikarbónával foglalkozik:

http://www.suite101.com/lesson.cfm/19622/3175/1
http://www.wholehealthmd.com/print/view/1,1560,SU_835,00.html

Az egyikben vízzel pépet keverve ajáénlja a dezodor készítését, a másikban pedig szódabikarb óna és kukoricakeményítő (bár ez tapasztalatom szerint simán kukoricalisztet jelent) összekeverésével de víz nélkül.

És a csótány ellen sör nagyon tetszikKép

indianyo

Szia Indianyo!

Hat a kukoricakemenyito kicsit maskepp nez ki, mint a kukoricalisztKép Nehogy kukoricaliszzttel csinald.

Biobaba
biobaba

BiobabaKép Tudom én, csak egy csomószor a kukoricalisztet kenményítőként adják el - legalábbis Ázsiában... aztán csak lesekKép

Te kipróbáltad már valamelyiket?

indianyo

Mármint a dezodorok valamelyikét? Szimpatikus. Kristálydeóról még keresgélek.

indianyo

Eljött az első tavaszi nap, s estére én is megszülettem. Csodás utazás volt, mely egy családi ölelésben végződött. Üdvözöl mindenkit Kocsis Mihály (Misu), aki pici, de életrevaló (és tiszta apja). Gyenes Zsuzsa, Nándi, Kata

indianyo

Nagyon-nagyon sok boldogságot, egészséget, örömöt nekik!
(Neked pedig köszönjük, hogy hoztad a jó hírt...)

pindi

Szia Pindi!
Kushies moshato pelenkakkal kapcsolatban fordulok Hozzad segitsegert. Van egy par kerdesem, amire valaszt keresek, es mivel hasznalsz Kushiest, remelem tudsz segiteni.
6hetes kislanyommal tervezek atallni a moshato pelenkakra. Nekem a Kushies szimpatikus, meg is neztem egy mintapeldanyt, az Ultrat - ha jol sejtem, ezt emlegeted AIO-kent.
Mivel a kulso es a belso ossze van dolgozva, combtonel eleg merevnek tunt a perem, ahol a sok reteg visszahajtva el van dolgozva. Ez nem okoz szivargast? Az eldobhato pelenkaknak ket vedelmi retege van (a belso bugyi, es a kulso fodrok), az nem biztonsagosabb? Raadasul a Kushies vastag combtovenel a kulso muanyag reteg erintekezik a baba borevel - nem dorzsoli ki? Ugyanez a merev resz es egyaltalan a nagy bugyor tapasztalatod szerint nem keyelmetlen fekveskor, kuszaskor, sot jarni tanulaskor?
Hany darabot erdemes veni szerinted (masodik gyerkoccel is hasznalnam) az elso meretbol, hogy kenyelmesen rotaljanak? Mennyi ido alatt szaradnak? Mosasig hogyan gyujtod ossze a pelenkakat? Az ecetes vizben valo fertotlenites szerinted jo? Mennyi ideig varakozhatnak benne?
A kisebbik meret (4-10 kg), plane a kovetkezo meret (10-20 kg) tenyleg mukodik ilyen szeles hatarok kozott? Extra flaneleket kell belerakni?
A lanyom mar most 4,5 kg, erdemes beruhaznom meg moshatora?
A tepozarral kapcsolatos tapasztalatod, a meretezesi problema, es a mosasnal szetzilalodas a Kushies-zal kapcsolatos? (Ezekrol februar 22-en irtal.)
Varom valaszaidat, es koszonom elore is.
smaddy

Szia SmaddyKép

Van egy pelenkás topik is, érdemes oda is fetenned a kérdést, bár nagyon sokan mindkettőt látogatjákKép

indianyo

Haho!
Van valami kornyezetbarat otletetek letort fulu, csorba bogrek hasznositasara? Egyre nagyobb mennyisegben gyulnek Kép
Petine
petine

Szia PetineKép Nálunk azokban nőnek a kisebb virágokKép

indianyo

Szia Smaddy!

Nekem az ultrával nagyon pozitívak a tapasztalataim. Egyetlen egyszer ázott eddig át, akkor is éjszaka (de szerintem nem a combjánál, hanem a derekánál). Hozzáteszem, eleinte mi is eldobhatót használtunk, és gyakran átázott (éjszaka), szóval azt nem merném állítani, hogy sokkal biztonságosabb lenne az a rendszer. A külsős-belsős moshatónak is megvan az általad említett kettős védelmi rendszere (belső bugyi, külső fodor), mégis gyakran átázik.
A külön külsős pelenkák gumis nedvességzáró szegélyénél előfordult, hogy kidörzsölte a combját, az ultránál soha. Erre tudományos magyarázatot ne várj tőlem, de így van. Ehhez hozzátartozik, hogy mi a nagyobb méretet használjuk, pedig még nincs 10 kiló a fiam (csak amikor megvettük, azt hittük, hogy hamarosan eléri a 10 kilót, akkor meg felesleges megvenni a kis méretet, egy-két hónap múlva meg a nagyot...) Azt nem tudom, hogy a felső határoknál hogy működik, és a fiam alkatát elnézve nem is fogom megtudni, mert ő szerintem kb. nagycsoportos korára fogja elérni a 20 kilót... Mindenesetre nagyon jól szabályozható, teljesen behúzható és elég bőre ereszthető.
A kis mérettel ennek megfelelően nincs tapasztalatom.
Egyébként nem mondanám merevnek azt a részt, és nem okoz gondot a mozgás során.
Biztos láttad, hogy van egy "zseb" belevarrva, és lehet hozzá venni belevaló betétet. Én ilyet akkor szoktam beletenni, amikor hosszabb időre elmegyünk, és fokozottabb nedvszívásra van szükség. Anélkül is sokat bír, de így még többet.
Én nem ecetes vízben áztatom, hanem szárazon tartom és levendula/teafa/citromolajjal fertőtlenítem. Mi 2-3 naponta mossuk őket, de volt már, hogy sokáig várakoztak, mert nem volt itthon mosószóda (és még ünnepek is voltak, úgyhogy nehéz volt szerezni). Akkor benyomtam egy előmosást is, hogy jobban kimosódjanak, és valószínűleg ez elég is volt, mert nem ütötte ki a bőrét.
Az, hogy mennyit veszel, sok mindentől függ, mosási szokások, szárítási lehetőségek, stb. Én nem kizárólag ultrát használok, hanem itthonra Kushies basicet. Van 12db Basic belsőnk + 2 külsőnk (+egy gyapjú külső), és 6 db ultránk. Mint mondtam, kb. 2-3 naponta mossuk, nekünk ez így elégnek bizonyult. Sajnos az egybeépített pelusok hátránya, hogy nagyon lassan szárad. Nem tudom, hogy mennyi kellene belőle, ha az ember csak azt használná, de szerintem úgy már elég drága. (Bár val.szeg. még úgy is megtérül, főleg ha lesz még baba.)
Szerintem érdemes beruháznod. Attól még, hogy a lányod most 4,5kg, valószínűleg csak egyéves kora körül éri el a 10 kilót. (Nem fog ám mindig havonta egy kilót hízni! Kép) Addig meg még rengeteg pelenkát fogsz cserélni. Kép
Egyébként meg ha még mindig vannak kételyeid, először mi is csak egy darabot vettünk, kipróbálásra.
A leírt problémák egyike sem a Kushiesra vonatkozott, hanem egy másik márkára.
Remélem nem felejtettem ki semmit.
Összességében nagyon kényelmes és megbízható, mi nagyon szeretjük.

Üdv: Pindi

pindi

Persze, viragoknak jo, arra en is gondoltam, meg aprora torve mozaikot is lehet rakni betonba, de valami jobb otletetek nincs?
Masik kerdes: meg tudnatok mondani, mososzoda adagolasrol kb mikor esett szo itt? (nincs idom vegigolvasni Kép ) Most sikerult szerezni egy nagy zsakkal!
Kosz
Petine
petine

Petine, valami absztrakt szobrot is csinalhatsz beloluk. v ha ki tudod furni az aljukat, akkor csengettyuket. "Itt a piros, hol a pirost" is lehet veluk jatszani. Celbadobost.Kép

A mososzodabol en kb 2 pupozott evokanalnyit teszek a dobba.
biobaba

Biobaba!
Mososzoda: az tenyleg rem keves. Es mindent igy mosol, a sotetekre-vilagosakra-pelusokra (nalam ez a harom kategoria van) ugyanez vonatkozik? Nem tudod, hol lehet errol bovebben olvasni?
Petine
petine

Én csak 1 kanállal szoktam csak a mosószódából... igaz, még nagyon-nagyon koszos dolgot nem mostam... csak mosószappannal - abból is csak egy keveset, kb. 1 evőkanálnyit a krémből ill. annál is kevesebbet a reszelt mosószappanból.
Az ökoszolgálatnál szuerintem van erről írás

indianyo

En nem hasznalok mososzappant a mososzoda melle. Es csak pelust mosok mososzodaval (pelusok melle dobom be a konyharuhakat, torolkozoket, moshato intim beteteket. Egyebeket mosodioval. Azert mert se a mososzappan, se a mososzoda nem 100% kornyezetbarat. Noha sokkal inkabb, mint mas mosoporok.

Igen, az Okoszolgalat honlapjan is van info a mososzodarol. Meg meg nehany oldal.
biobaba

Mososzappan: hat nem talalom sehol azt a cikket, amit vagy 2 eve olvastam arrol, h mitol nem teljesen kornyezetbarat. A Caolara es a Vanishre gondolok. Ezek helyett inkabb a Tisza hazi szappant hasznalom, ha valamit kezzel kell kimosni. Pl gyapju kulso.
biobaba

BiobabaKép
A Holdboltban vettem növényi mosószappant, nincs márkája, ez egy kence. A Caolás és Vanish mosószappant én se használnám... teljesen igazad van! Mosódiózunk egyébként mi is most már nagy sikerrel, most, hogy már fincsi az idő, a petróleumszag-szerűség is kiszellőzik belőle...

És a mosószódás áztatásról van tapasztalatod esetleg? Mármint a nagyon kakis pelusoknál? Ill. a saját ruháim esetében bizony főzéskor vagy festés-fúrás-faragás közben jól összefoltozom magam, azért arra a mosódió sajnos nem használ.... Ilyenkor szoktam ezt a mosószappan-kencét rákenni és mosószódával kicsit még feldobni.

Akkor beszéljünk még egy kicsit a mosogatásról is! Az is súlyos vegyszermennyiséget igényel...
Én szeretem az ecetet ott is hasznáélni, meg a kicsavart citromok héját ill. szódabikarbónát súrolónak, de azért sokszor kellene valami szer...

indianyo

Biobaba!
1. Azt mondod, a mososzoda nem teljesen kornyezetbarat. De kornyezetbaratabb, mint barmilyen mosopor, nem? A tobbi ruhat megis mosoporral mosod?
2. Ha olcsobb is, kevesebb is kell belole (kornyezetbaratsagrol most nem beszelve), akkor miert nem ezt hasznaljak az emberek? csak a reklamok miatt?
3. Neha toprengek azon, hogy hogyan is eltek regen 50-100-200 eve az emberek, muanyagok nelkul. Pl miota vannak mosoporok? Elotte mivel mostak? Csak van atmenet a patakban hidegvizes, szappanos mosas es a mai szokasok kozott. Hol lehet errol olvasni? Vagy azon toprengtem, hogy mikor meg nem volt vizzaro gumibugyi, hogy oldottak meg a pelenkazast? Irto surun csereltek, vagy akkora csomagot kotottek a babara, hogy tuti ne azzon at?
Petine
petine

A Holdboltban van, de most nem jut eszembe a markaja. Ill az Okoszolgalatnal is. Mosogatoszer.

Aztatast nem tudom, csunya foltokat marhaepes folttisztitoval szoktam. 2 napig azik benne a cucc, aztan ahogy van, teszem a gepbe. De furas-faragas tipusu dolgokhoz olyan ruhat veszek fel, aminel nem izgat, h aztan mi marad rajta.
biobaba

Én Ahimsa márkájú mosogatószert használok. Ez kapható a Holdboltban ill. kemérve az Ökoszolgálatnál is. Biológiailag könnyen lebomlik, környezetbarát összetevőkből készül és van olyan jó, mint a többi. (Sőt.)

pindi

PindiKépAhimsa... szép névKép milyen kár, hogy ahonnan származik a név, ott ma már azt se tudják, mit jelent, nem hogy a környezetre is alkalmazzákKép

BiobabaKép Marhaepés folttisztítóról kérhetek egy kis pluszinfót? Még sose hallottam róla.

PetineKép Nagymamám még mosólúgot és mosóhamut(hamuzsír talán?) használt, akkoriban az volt az általános, meg állati faggyúból főztek mosószappant... persze biztos volt más is, ezekre konkrétan emlékszem.

indianyo

Petine,
en egyaltalan nem hasznalok mosoport, nem tudom, honnan szedted, h igenKép. Irtam a kerdesedre, h mivel mosok. De akkor itt osszegzem: mososzoda, mosodio, hazi szappan.
Lattal mar mososzoda reklamot a teveben? Nem is ismeri a legtobb ember.

Indianyo,
a marhaepes folttisztito letezik szappan formaban, ill. folyadekkent. Sonett. Biopiacon szokott lenni, ill. talan a Muzeum koruton levo bioboltban.

A Tisza haziszappant en azert valasztottam, mert az az, ami leginkabb hasonlit arra, amit nagyanyam fozott regen. A padlasan meg talan van is. De ugy 7 eve meg tole hoztam magamnak szappant. Naluk mindig volt ilyen.

Mosolugrol jo kis horror jelenet lathato a Dina vagyok c filmben. Amikor a mosohazban radol a nore a lugos forro viz. Egzebkent neprajzos anyagokban lehet talalni arrol, h mostak, pelenkaztak regen, meg meg Erdelyben is kaphat az ember infokat, de talan meg itthon is akad par idosebb, aki tud mondani hasznosakat. Egy kis osszefoglalas itt is van. Regen azert nem ilyen anyaguak voltak a ruhak. Azok nem egy szezonra szoltak.
Szentendren a skanzenben mintha lenne"centrifuga". Pres, amin attekertek a ruhat, es kifacsarta a vizet belole. Ilyen van a Csengetett mylord c filmben isKép Egyebkent jo kis epulet a skanzenben: also szinten a "mosoda", fenn meg az iskola. Bocs, nem Szentendren van, de megprobalok felpakolni kepet. De lehet, h van valami Szentendren is.

Kép Kép
biobaba

Ez a mosogepekrol.

Ez meg az oltozkodesrol, de ezt nincs idom atolvasni, de taln itt irnak a pelenkazasrol, ha nem, akkor megprobalom meg megkeresni. Valahol valami neprajzos cuccban talalam mar regebben a neten. De a mai meg valamennyire nomad nepekrol szolo irasokban is lehet valami. Pl a continuum concept-ben.

Ja, fenti kephez meg annyi, h az egyik pl a mosogep elodje. alulrol futottek. Irnak rola a mosogepes cikkben.
biobaba

Sziasztok, a marhaepés szappan a Galleseife feliratú azt hiszem (nem vagyok németes). Több cég is csinál ilyet, nekünk Almavines van a biopiacról, később találtam másfélét is itthon, amit a nagymamám egy ismerőse a sógoréknál tett bevásárlókörútjai után terít a barátnői között. (Biztos nem bioboltban veszi... )
Anna
kannácska

Ja, és nagyon jó!
kannácska

Hű de jó sok infot adtatokKép Köszi!

A pleusosban is felvetettem, de ide is írom: ha valakinek megvan a Zöldköznapi kalauz, én bevállanám a leszkennelését - mert ugyan nem legális és morális kételyek is felmerülhetnek, viszont a köz javára szolgálna, ha tudnánk dokumentumként használni, ha már egyszer nem adják ki újból. Én még abba is benne lennék, hogy aki letölti, fizesse be az árát a kiadónak vagy az Ökoszolgálatnak... ez lenne talán a legjobb kompromisszumos megoldás.

indianyo

Biobaba! Bocs, tenyleg nem voltam eleg figyelmes. Szoval dio, emlekszem, valamikor feleve-eve irtatok errol, majd visszaolvasok. Es kosz a linkeket, nagyon jok!
petine

biobaba

Azért az igazsághoz a folyományok is hozzátartoznak: http://zold.silent.hu/belso/victory.html vagy http://www.murderking.com/release.asp

Ez ugyanis egy 2001-es cikk, a helyzet azóta javult, bár azért nincsenek illúzióim. Ilyenkor örülök, hogy nem eszem húst...

pindi

A masodik linkre valami hibat ir ki.
A javulas csak a gyorsetterem-lancokra vonatkozik. No meg persze az egesz cikk is. Nem? De vajon a nagy aruhazlancok honnan szerzik be a hust? Szerintem azert annyi husra, amennyit atlagban fogyaszt a legtobb ember, egyaltalan nincs szuksege a szervezetunknek. Sokkal sokoldalubban kene taplalkozni. Elvegre a fogazatunk mindenevo fogazat, es nem ragadozo. Es sok dolgot vedenenk is. Azt hiszem, emiatt tettem ide a linketKép
biobaba

A cikk nagy része az amerikai hústermelésre vonatkozik. Magyarországon és az EU-ban sokkal szigorúbbak a szabályok. Pl. az emberi fogyasztásra szánt húst nem kezelhetik antibiotikummal, és az állatok tartására is rengeteg előírás van, így itt nem fordulhat elő, hogy úgy tartják a baromfit, ahogy azokon a képeken látszik. Ezeket az előírásokat nagyon szigorúan ellenőrzik és betartatják a hatóságok.
Ennek ellenére persze rengeteg olyasmi van a húsban, aminek semmi keresnivalója, csak azt mondom, hogy a helyzet sokkal jobb, mint az USÁban.
Én nem tartom feltétlenül követendőnek a vegetarianizmust, de ha valaki eszik húst, annyit tegyen már meg az egészségéért, hogy biot (vagy legalább kapirgálósat/legelészőt) vásárol. Ha azt valamiért nem engedheti meg magának vagy nem tudja beszerezni, akkor viszont jobb, ha nem is eszik, mert a nem bio zöldségek peszticidtartalma nagyságrendekkel kisebb, mint a nem bio húsoké.
A többi dologban egyébként teljesen egyetértek veled.

pindi

Kép
aha, na ezert tettem ide a linket, mert kb ugyanezt gondoltam, amiket leirtal. Csak nem akartam igy direkt leirniKép Szerintem ha valaki biot kajal, akkor kevesebbel is jol lakik. En legalabbis ezt tapasztalom magunkon. Meg pont a kornyezetbaratsag miatt esszuk azt. Ami meg a kiadasokat illeti. Mindig az derul ki, h nem koltunk pl. 2x annyit a kajara, mint az ismeroseink.

Es teljesen biytos, h tiltjak itt? Pl. a Kinabol behozott baromfi? V mar nem hoznak onnan? Szoval erdekel a temaKép Ha teged nem faraszt a felvilagositas. Mi ugyan nem eszunk nagyuzemit, de masoknak szeretnek infoval szolgalni.
biobaba

Kedves Pindi!
Nagyon köszönöm a Kushies-os válaszaidat, megnyugtattál. Próbadarabot azért nem vettem (csak átnéztem, hogy is működik), mert úgy nagyon dréga. És ha csak 1x probálom ki, az mégsem ugyanaz, mint a tapasztaltak tapasztalata... ;)
A mosnivaló pelusok várakoztatásával kapcsolatban irtad, hogy "szárazon tartom és levendula/teafa/citromolajjal fertőtlenítem". Ezt pontosan hogyan csinalod? Kiakaszod megszáradni? A nagyon kakisat is? Utána csak úgy kijön a mosógépben? A fertőtlenitő olajakat a mosógépbe teszed?
Öblitéshez milyen okosságot használsz? (Csak most ismerkedem a biomosással...)
Popsikrémet használsz, vagy a flanelbetétekhez nem is kell, pláne ha biomosom?
smaddy

Pindi,
meg az is elgondolkodtat abbol, amit irtal, h az emberi fogyasztasra szant hust ellenorzik szigoruan az EU-ban. Akkor mire hasznaljak meg a hust? Huslisztet csinalnak belole? De abbol meg takarmany lesz. Akkor megiscsak belekerul a taplaleklancba. Nem? Es mi van a halliszttel? Hol vannak ezekre vonatkozo eloirasok? Es ki ellenorzi, h betartjak-e? Mit tudsz ezekrol?

Smaddy,
a szarazontartas azt jelenti, h leveszed a gyerkocrol a pelust, es beleteszed egy jol zarodo vodorbe, amiben nincs viz, csak par csepp illoolaj az aljan. A nagyon kakisat le szoktam mosni a kadban, de egy jo resze ki is jon a betettel, amit direkt erre a celra lehet beletenni a pelusba. Kakifolt maradhat, ha mar nem anyatejes a gyerkoc. Van feherito, ha zavar (perkarbonat, illetve marhaepes folttisztito). Popsikremet nem hasznalunk. Textil+gyapjuban szellozik a gyerkoc feneke. Obliteshez ecet.
Ebben a topikban meg talalhatsz temaba vago dolgokat, ha van idod visszaolvasgatni.
biobaba

Sziasztok!

Budapesten lehet valahol mosódiót kapni?

kösz:
Eszter

KépKép
KépKép
safrany

Mosodio: Napra biobolt, Jozsef koruton biobolt, Muzeum koruton, Herbaria nagyker valahol a Nepstadion kornyeken (Elod utca???), bio piac, es meg biztos van par helyen.
biobaba

Sziasztok!

Nagy kefir/joghurt/tejtermék fogyaszto vagyok viszont utalom kidobalni a kefires stb. poharakat.
Nem tudtok véletlenül valamilyen joghurt/kefir csinalo szerkentyüröl?

Masik dolog: Bp-en melyik üzleben van a legnagyobb moshato pelenka valaszték? Olvasgatlak benneteket a pelenkas topikban is, de néhany dolog elég nagy rejtély még szamomra és megnézném a pelenkakat... Popolini és Kushies tünik szimpatikusnak.

Köszönöm!

Még egy dolog: egy masik topikban olvastam, hogy Indianyo bekerült a SOTE II-re, mert valami gond volt a leleteivel. Ugy néz ki minden rendben nagyabol, de azota is a pathologian fekszik szegény Kép. Sok pozitiv energiat küldök neki és remélem minden rendben fog menni!

Sára

Kép

Kép
saara

Saara,
hat geprol nem tudok, de ha pl. sikerul valahonnan kefirgombat szerezned, akkor a kefir meg van oldva. Joghurtnal nem vagyok teljesen kepben, de a biopiacon arulnak fel literes uveges joghurtot, es vissza lehet nekik vinni az uveget.

Pelenkak: igy egyrakason mind... Talan az Okoszolgalatnal van tobbfele, ill a Kek Pandaban.
biobaba

Saara: joghurtkészítő gépet lehet kapni a nagyobb műszaki áruházakban, ha jól emlékszem olyan 7e Ft körül vannak. Nagyon csinos kis üvegek vannak hozzájuk. Kép

pindi

Biobaba, Pindi, Köszönöm!

Még egy dolog Kép Nem tudjatok hol lehet "bio" jatékokat kapni, ami lehetöleg nem müanyag és amitöl semmi baja nem lesz a gyerköcnek, ha beteszi a szajaba és naphossza ragcsalja és nyalazza??

Köszi Kép

Sára

Kép

Kép
saara

Jaj, még egy dolgot akartam kérdezni Kép!
Most azon gondolkodunk, beszerzük vmilyen viztisztitot, hogy elfelejtsük végre a Pet palackokat. Két félét talaltunk: www.aquaphor.hu és www.frissviz.hu.
Hallottatok mar ezekröl? Vannak esetleg tapasztalataitok? Nagyon szép és jo, amit irnak csak kivancsi lennék tényleg megbizhatok-e és gond nélkül meg lehet-e inni az ilymodon szürt csapvizet.

Sára

Kép

Kép
saara

Sziasztok!

Indianyó leletei már rendben vannak, baba még nincs - mennek neki a drukkok a tavaszi babás topikból is Kép

Saara, joghurthoz nem kell semmiféle gép, csak egy termosz. Felforralod a tejet majd lanygosra hűtöd, hozzákeversz egy kanál joghurtot (érdemes a kanál joghurtot először egy kis tejjel jól elkeverni, és így önteni bele a sok tejbe), majd beleöntöd egy termoszba, úgy hagyod éjszakára, másnap meg kiöntöd kis üvegekbe és bele a hűtőbe. Legalábbis én így csinálom. A lényeg ugyanis az, hogy lassan hűljön ki a joghurtos tej, akkor lesz belőle joghurt.

Lányok, a Kék Pandában (www.kekpanda.hu) lehet kapni eldobható biopelust 30 Ft/darabért!!! Majd elájultam, ez olcsóbb, mint a legolcsóbb no name pelenkák! (Amíg Misunak nem gyógyul be a köldöke eldobható pelusban van, hogy ne ázzon a seb.)

Másik felfedezésem, hogy a Corában van bio mirelit.

Na, jó éjt!

GyeZsu
gyezsu

Sziasztok!

GyeZsu köszi a joghurtos tippet, szuper, ha még gépet sem kell szerezni!

A kék pandaban melyik fajta biopelust aruljak? én vettem egy csomo Moltex-et és nekünk nem valik be, bar nagyon probalkozom, de minden masodiknal kijön valami.. Kép

Indianyonak lassan az egész babanet drukkol Kép

Sára

Kép

Kép
saara

A Kek Pandaban is Moltex van.

Ha kijon valami az eldobhatos pelusbol, inkabb probald meg valamelyik moshatot. Popolini One Size v Two Size eleg jol zar combnal.
biobaba

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?