A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2006. tavaszi babák

INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

<font color="aa00aa">NadineKép Már olyan sokat beszéltünk erről: Krumplidiétát szigorúan csak egy napig! héjában főzd meg és magában edd, de lehet ezt a héjában főtt krumplit minden nap enni, ha kombinálod, nagyon fontosak a rostanyagok, tehát sok friss gyümölcs, zöldség, barnarizs, nagyon sok víz! petrezselyem, krumplisaláta, joghurt, fokhagyma. Só nuku! (amennyi sóra szükséged van, az benne van a tejtermékekben, kenyérben. Ja és szigorúan tilos mindenféle füstölt dolog!

Sajnos nekem is probléma ez, de tudod, a són kívül még a súlytöbblet miatt is van, ezen pedig majd csak a szülés segíthet. </font>

indianyo

Gyöngyi,
már zsibbad! Az már megvan. Vízhajtóban nem is gondolkodtam, megerőszakolni nem akarom a természetet. Inkább türelmes leszek, mint egy birka, elhagyom a sós, fűszeres kajákat.
Babaalvással kapcsolatban azt hallottam (persze ez mindenkinél változó), hogy ha sokat alszik veletek, nehéz lesz majd átszoktatni a helyére. De biztosan vannak ellenpéldák is, akiknek hamar sikerült. Én mindenesetre próbálom majd elkerülni... Kép

Indianyó,
a barnarizst azt hiszem kihagyom, de a többivel tulajdonképpen menni fog! Kép
A füstölt dolgokat megsiratom, pedig van a hűtőben finom csülköcske...
Akkor még egy ok, hogy várjuk a csemetéket! Kép

nadine81

Miért baj, ha velünk alszik a gyerek?
Ezt én nem értem! a baba és gyerekévek olyan hamar elmúlnak, később úgy kell könyörögni, hogy egy puszit adjon már!
A férjjel való dolgok meg megoldhatók, ez nem lehet ok!
Ez csak az én véleményem, mindenki azt csinál amit jónak lát!

Jó Éjt!

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Nadine!
Én sajnos "gyakorlott" vizes vagyok, amióta a baba itt van a pocimban. Krumplidiéta (sótlan vízben főtt krumpli, egész nap, semmi más, és sok folyadék - Mamackától kaptam és nekem bevált. A másik nekem a lábfelpolcolás. A kezemre jó volt a mozgatás és a hideg-meleg vizes váltott víz, mert az javítja a keringést. Azt hiszem a lábamra is jó lenne a váltott fürdő, csak lusta vagyok és inkább polcolok.
Én speciel kaptam a dokitól diaphilyn nevű vízhajtót, de nekem kb egy centi víz van körben a lábamon, viszont nem nagyon látszik, csak elég rendesen be lehet nyomni. A vízhajtó minimum adagja azt hiszem napi két szem lenne, ehelyett nekem kétnaponta kell egyet bevenni. Hát nem is hat semmit.
Ja és nekem még azt is mondta a doki, hogy azért kívánjuk a folyadékot, mert fűszeres kajákat eszünk. Szóval minél ízetlenebb, annál kevesebb víz kell hozzá.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Tünde: tökéletesen egyetértek Kép Már a 4,5 éves Balut is nehéz elkapni egy-egy ölelésre, puszira, de 1 percnél hosszabbancsak akkor bújik, ha beteg, vagy fáj valamije. Úgyhogy én is kihasználom, amíg csak lehet Kép Lizát van, hogy nem teszem le szopi után, mert olyan jó, ahogy szuszog a mellkasomon Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!Kép

Már egy hete itthon vagyunk. Heni egy tündér. Alszik -eszik-nézelődik és a kedvencem amikor a cicizés végén bealszik és álmában mosolyog. Elolvadok tőle!!!!KépKép

Minden finiselőnek kitartás!!
Friss anyukáknak gratula!Kép
Visszaolvasgatok..és megnézem a baba képeket aztán jövök bővebben

Puszi mindenkinek
Olgo és Heni

Kép
olgo

A séta előtti tisztába tételkor (amit teljes átöltözés követettKép) észrevettem,hogy Boti felsőteste és a halántéka tiszta kiütés. Gondolkodtam,hogy allergia lehet,vagy melege van. Mindenesetre én inkább úgy éreztem,hogy melege van (a tokája is kiütéses volt, ami rendesen be van hízvaKép-innen jött a gondolat) beszórtam a hexaclorphen (így írják?)-es hintőporral. Aztán nyugtalanított,hogy nem-e csináltam hülyeséget, felhívtam a dokinőt. Mondta,hogy melegkiütés, és szórjam be a testét a fent említett hintőporralKép Hát, nem ügyi vagyok,hogy egyedül is jól csináltam? Mondta,most már ne öltöztessem annyira be. Itthon is lehet rövid ujjú body-ban.
Mai sétás öltözet: h.ujjú body, harisnya, nadrág, vastag pulcsi, sapi, kabátka. Egy vastag plédet ketté hajtva raktam alá, és a másik felével takartam be + a lábzsák. Ha ilyen marad az idő, szerintem bőven elég vékony pléd is.

Nadine: Nem tudom, emlékeztek-e rá, én az utolsó hónapban tiszta víz voltam. Én ugyan lehet, önző voltam,de nem nagyon mondtam le a fűszerekről (most azonban igen!). Eleinte furcsa volt a hatalmas orr és száj, de ki lehetett bírniKép Egy héttel szülés után már nem sok nyoma volt!

Én állandóan össze-vissza puszilgatom Botit. Általában ott van, ahol én: nappali, vagy a hálóban a "nagyágyon". (Apa azért nálunk jobb szeretné, ha a kicsi több időt töltene a kiságyban...). Én is úgy gondolom,hogy olyan hamar eltelik ez a baba-kor, utána leshetem, mikor fogja hagyni, hogy puszilgassamKép Kihasználom az alkalmat!Kép

Nagyon fáj a torkom és gyengének érzem magam... Botin eddig nem látok semmit, és nem is nyügi (egyelőre - kopp-kopp...)! Remélem, nem lesz baja! Lehet vmi látogató cipelte be hozzánkKép

Szép éjszakát!
A.

Anita
Kép
Kép
_anita_

Andi, Olgo, Nancsi: Örülök,hogy jelentkeztetek! Gratula mégegyszer a babákhoz! Ha lesz időtök, írjatok még, hogy mennek a dolgokKép Képeket is dobjatok!

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szerintem sem BAJ, ha ott alszik a baba. Egy ideig. De szerintem szépen lassan meg kell szoknia, hogy neki is van ágya, helye, szobája... Mindenki úgy csinálja, ahogy jónak látja, ahogy nekik és a babának a legjobb, legkényelmesebb. Csak én többet hallottam/olvastam panaszkodást, hogy "Jajj, nem tudom már odaszoktatni a kiságyba, mi lesz most?!". Ezért gondolom. Én mindenesetre az ágyban, éjjel nem szeretném (félnék is, mert ágyban mászósak vagyunk mindketten, párom meg pláne...). Ezt mondom most. De nem volt még babám, nem tudom mi lesz, ha már ott vagyunk.

Szelivi,
váltott vizes fürdő... Én fázós vagyok... Kép Inkább a felpakolás, meg a sok folyadék... Kép

nadine81

Nadine: azt hiszem Eszti írta a múltkor:
"Eddig elveim voltak, most gyermekem"...nemsokára te is meglátodKép (Én szentül hittem,hogy soha nem fog cumizni a gyermekem...egyre nagyobb cumisKép)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Anita
Kép Ez jó. Kép Még az is lehet... Én sem zárom ki, csak így tervezem. Aztán... Kép

nadine81

Jó éjt Mindenkinek! Kép

nadine81

Csema Kép
Nem hiszem, hogy elkapattad a lányzót Kép

Anita Kép
Apát kipróbáltuk, nme vát be Kép
Ma jön a forró fürdő és ha az sem válik be, akkor holnap meg a hideg front Kép
Nagyon ügyi vagy, hogy rájöttél mi a gond Kép
Tényleg klassz idő volt ma kinnt én is sétáltam egy nagyot Kép

Rita Kép
Dalma gyönyörűséges Kép Látom az egész család oda van érte Kép Főleg a nővérkéje Kép

Ildi Kép
De jó, hogy jöttél Kép Gyönyörű a lánykád, még így nyűglődve is Kép
Várom ám a sztorit én is Kép
A rózsaszín masnikat készíted?

Andi Kép
Tüneményesek a gyerkőceid Kép Jól meg lehet őket különböztetni Kép

Nancsika Kép
Örülök, hogy most már te is fogsz tudni jönni Kép
Gratulálok a fiadhoz Kép Várunk ám tőled is szüléstörténetet Kép

Olgo Kép
Jó, hogy te is jelentkeztél Kép Képeket is dobj fel ha tudsz Kép

Barti Kép
Reggel gondolok rád Kép Remélem azért mutat valamit a ctg-d Kép

Lányok Kép
Van annak jelentősége, ha a gyermekem fergeteges műsort rendez a pocakomban?

Annácska 39+0

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

2006 március 23.-án 16:45-kor megszületett Sebestyén Martin. 4400g 55cm KépEzen a képen már 3 napos
Üdv.: a büszke apa: Kálmán.

KépKép

KépKép
lingelera

Mi is magunk mellé vettük Henit az ágyba mert én még elég ramatyul éreztem magam. Pöttöm nagy pusztítást végzett miközben kibújt mert a kisfeje mellett tartotta az egyik öklét. Igaz ebből akkor semmi se éreztem Kép mert EDA-t kaptam, de utána! Most szombaton tudtam először ülni. Kép
Majd jövő héten a kiságyába teszem Henit, de most még ez a legkényelmesebb számomra. És tény,hogy csodás érzés, hogy ott szuszog mellettünk a kisbabánk!Kép

Finiselők: Ne zárkozzatok el az EDA-tól, nekem nagyon bevállt és a szülésre csak mint egy csodálatos és nagyon kellemes élményre tudok visszagondolni.Kép

Era és KálmánKép
Isten hozta Sebestyént! Sok boldogságot nektek!

Annácska
nemsokára magadhoz ölelheted a kisbabád. Kép

Anita
én is folyton szétpuszilgatom szegény Henim.Kép
Torokfájásra: Tantum Verde szopogatós pasztilla kapható a gyógyszertárban. Hatásos és szoptatás mellett is szedheted.

Végig néztem a képeket. Nagyon édes minden baba!!KépKépKép

Majd megpróbálok feltenni képet Heniről.

Kép
olgo

Sziasztok!

Sebestyénnek üdv a kinti világban! Kép

Andi! Gyönyörűek a babók! Hogy bírsz velük? Van segítséged?

Nancsi!
Olyan jó, hogy újra van netetek! Kép Írj minál hamarabb! Kép

Ildi!
Tündéri a lányod! Kép A születés történetet meg nagyon várom már. Kép

Sajna a legtöbb témához nem tudok most hozzászólni, mert még nem aludt velem baba. Kép És még sétálni se voltunk és eddig csak a barátnőm lányát öltöztettem fel abba, amit ő a kezmebe nyomott. Kép Bár nekem nagyon melegnek tűnik az, amit felsoroltok. De csak magamból tudok kiindulni, hogy nekem ennyi cuccban tuti nagyon melegem lenne. Kép

Anna!
Peti úgy néz ki nagyon jól érzi magát. KépAz összes eddigi időpontot kivárta. Kép Rendes gyereknek készül. Kép

Olgo!
Milyen volt a Péterfy? Milyen szobában voltál? Nővérek?

Na, megyek, hátha tudok még aludni egy picit. Kép

Puszi mindenkinek!

Eszter
37+2

Eszter
Kép
Kép
vok

Jó reggelt!

Tegnap a sétához Lizán volt egy hosszú ujjú body, ujjatlan rugi és egy két részes polár cucc, plusz sapi. De még így is elgondolkoztam azon, hogy vetkőztetek rajta.

cory

cory
Budapest

Jó reggelt én is.

Anita, látod, a legjobb, ha hallgatsz az anyai megérzésedre. Bencusnak a homlokán lettek ilyen melegkiütések, a meleg sapitól. Az már nem kell a 20 fokban.
Mi most úgy sétálunk, hogy body, rugi, kiskabát, sapi és takaró. De már takaróból sem a durván három rétegbe hajtott vastag, hanem egy vékonyabb. És így elég volt, nem volt hideg a mancsocskája, de, amikor kivettem a kocsiból, a teste is meleg volt. Végülis én is pólóban voltam, őt miért kellene téli szerkóban aszalni?
Vendég

Lányok!

Vagy ti öltöztetitek túl a babákat, vagy hidegebb van nálatok, vagy én vagyok felelőtlen??? Tegnap voltunk kint, egy vékony pamut sapi, body, és plüss tipegő volt az öltözékünk. Meg persze a babakocsiban van alul egy polár pléd, amit ráhajtottam. De ennyi, és azt is csak azért mert a szél is fújt egy kicsit.

Egy ágyban alvás: Én imádom, van hogy Bencének még ma is szólok, hogy inkább köztünk aludjon, mert imádomKép De ha Katica ott van, akkor nem alszok olyan jót, mert minden hangosabb szusszanására felébredek, és idegesít hogy nincs alatta légzésfigyelő. Hülye vagyok mi? Szóval nálunk inkább napközben megy az együttalvás. De éjjel is volt már hogy mindketten belealudtunk a szopibaKép

Bence meg azért nemigen alszik már köztünk, mert olyan mint egy forgószél, hol a fejemet, hol a vesémet rúgja leKép Egyébként őt könnyen visszaszoktattuk az ágyba, bár sose volt olyan hogy állandóan ott aludt, inkább igény szerint. Ha hajlandó volt a saját ágyában aludni, oké, ha nálunk az is oké. Ha pedig beteg, akkor mindig köztünk, mert nem kell messzire menni lázmérésre éjjelKép

Katica éjjel kelt 2-kor, meg 4-kor, utána pedig fél nyolckor. Álmos vagyokKép egyébként egész nap elég neki a tejem, az éjjeli szopiknál is, csak este nemKép tegnap este is szopiztunk 7-10-ig egyfolytában, de még utána is üvöltött (pedig nem szokott) hogy éhes nagyon, és üvegből beszopált 85g-ot, majd még kért cicit, és ezután aludt el nagy nehezen.
3420g volt tegnap esteKép

Zsu és Katica
2+5

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jó reggelt Kép
Era Kép
Gratulálok a fiatokhoz Kép Szép nagy baba lett Sebestyén Kép
Kálmán Kép
Köszi a híreket Kép Nagyon sok boldogságot és sok-sok tejcsit nektek Kép

VokEszter Kép
Hát majd meglátjuk mennyire lesz rendes baba Kép Bízom benne, hogy az lesz Kép

Eszti, Zsu Kép
Látjátok érzitek ti azt mennyi az a ruha mennyiség amennyit rá kell adni a babákra Kép

Annácska 39+1

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Sziasztok Lányok!

Hogy megdöntsem a tegnap felállított gyors statisztikámat most éjszaka se volt egy kanyi fájásom se, viszont reggelre begörcsölt úgy a vádlim, hogy azt hittem betojok. Biztos úgy volt vele a szervezetem, hogy mindegy mi, csak fájjon. Kép

Én hallottam annak idején olyan öltözési tanácsot, hogy mindig plusz egy réteggel több ruha legyen a babán, mint ami a mamán van.

Együttalvás: én éjszaka ágyban fogok szoptatni, valószínűleg fekve. Na most, ha én is elalszok közben (márpedig ha fáradt leszek akkor biztosan), akkor senki nem fogja azt a babát visszatenni a kiságyba. Ezen fel van háborodva a család, előre oktatnak, hogy ne szokassuk az ágyba, de összecsukhatós karfa nélküli széken szerintem nem nagyon fog menni a szopi.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Zsu: én viszont nem takarom Lizát, szóval én kb ugyanúgy vittem ki, mint te.

cory
Budapest

Én pl. nem tudok rendesen fekve szoptatni....pedig én is elterveztem régebben, hogy milyen jó lesz ágyban, fekve szoptatni, esetleg még apa is átölel.... Kép Na, ilyen még nem volt... Kép
Vendég

Eszti nekem volt márKép És tényleg szupiKép

Cory, nem is rád gondoltamKép De a többieket se megbántani akarom/akartam, remélem nem sértődnek meg, csak elgondolkoztam...

Katica, én feltenném, de egy darab üzenet nem jöttKép Neked kijelezte a telefon, hogy elküldve? (pedig tudok mms-t fogadni, kaptam már többet is...)

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok Lányok!

Túléltük a 27-ét szülés nélkülKép Pedig már el sem mertem aludni, mert attól tartottam, hogy történik vmi és én nem veszem észreKép És persze éjjel 11-kor gyorsan összepakoltam a táskámatKép És persze apa sem aludt itthonKép
Na de szerencsére nem jött be a többször megálmodott napKépKép

Ennek örömére elmentem ma a védőnőhöz. Teljesen büszke rám!!! Elégedett az aktivitásommal, a felszedett kilókkal (10,5), a Törpe szívhangjával, a pocakommal meg úgy mindennel. Kivéve: a Törpe súlygyarapodásaKép Szerinte fogy! Ezt nem értem, mert 34 hetesen 2009 g, 36 hetesen 2325 g. Hol van itt fogyás azon kívül, hogy kevesett hízik???
Na, mindegy, már nem parázok, mert közben megszületett a családban a másik két baba, akik 2890 és 2200 g-al jöttek a világra. Meg a szülők is bevalották, hogy törpék voltak, tehát már nem aggódom.
Illetve amiatt igen, hogy mindkét mami arra a hétre volt kiírva, amelyikre én és ráadásul mindkettőnek kisfia született. Pedig elméletileg a lányok jönnek hamarabbKép
Szóval szerintem (és a nagytudású sokaltlátott szomszédasszonyok szerint is) nemsokára nálunk is megszűnik a 2in1.Kép
Apa egyszer azt mondta, hogy ő az országban sem szeretne lenni, amikor szülünkKép Hát, csütörtökön megy Fro-ba, lehet, hogy összejön neki???KépKépKép

Délután megyek NST-re, aztán meg a dokihoz. Remélem Esztike összeszedte magát kicsitKép

Ja, amiről én azt hittem, hogy szimpla keményedés, arról kiderült, hogy jósló fájások. Egészen kocka alakúvá változik tőle a hasam, nagyon kemény és a Törpe sem szereti. Délutánonként már óránként 5-6-szor is előfordul kb. másfél hete.

Na, miután nyakatokba zúdítottam a reggelemet, gyorsan visszaolvasok,mert arra mindig csak éjszaka van időm (ugyanis két hete nem tudok aludni, csak max 2-3 órát) és reggelre mindig elfelejtek reagálniKép

Edina és Eszter
37+3

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Edina Kép
Örülök, hogy nem aggódsz és jó kedvű vagy Kép Majd meghízik ide kinn a Eszti Kép
Akkor Esztivel tényleg beszéld meg, hogy várjon még egy kicsit nehogy apa lekésse a szülést Kép

Annácska 39+1

annácska

Sziazstok!!!!

Köszi mindenkinek a dícséreteketKép
Era, gratulálok az óriási bébihezKép
Andi, nagyon szépek a lurkókKép
Annácska, masni még nincsKép, nincs hova kötniKépKép(majd ha lesz hajaKép )
Én együtt alszom natasával éjjel, és nem is akarom másképp csinálni.
Napközben lennt vagyunk a nappaliban, itt kiságyban van, viszont éjjel kettesben alszunk egy franciaágyon.Nekem sokkal kényelmesebb így az éjszakai etetés, őt se molesztálom az átrakással, össze nem nyomom, hallom minden lélegzetét, mocorgását, engem ez megnyugtatKép
Én szeretek így aludni veleKép

Akkor gyorsan nekiállok leírni, mi is történtKép
(ha hagy a 3 gyerek befejezniKép )
Szóval hétvégén már olyan erős fájásaim voltak, és jöttek is 10 percenként(hiszen ezt írtam is akkor), azt hittem már mehetünk szülniKép
Ha valaki az első gyerekét várja tuti ilyen fájásokkal rohan a szülőszobára.
Aztán elmúltak.Így telt el a szombat, vasárnap, hétfőn is fájdogájltKép
Aztán hétfőről keddre virradó éjjel fél egykor megint csak elkezdődött valamiKép
De ezt a sok jósló után nem tudtam eldönteni, hogy miféle fájás is pontosan.
Fél órát elkínlódtam magamban, de egyre jobban fájt.
Aztán el kellett mennem nagy wc-zni(háromszor), na ekkor gondoltam, ez már valami jelKép
De közben is görcsöltem.Ekkor már az uram is felket, mondtam, szerintem menni kéne.És egyre erősödtek a fájások, meg sűrűsödtek, egyik pillanatról a másikra átváltottak 5-4-3-2 percesekbe.Felöltöztem, felhívtam fél 2-kor a szülésznőt, hogy megyünk, és elfolyt a magazatvíz isKép
Most abba már nem vagyok képbe, hoyg előtte folyt el, mielőtt felhívtam, vagy nemKép
Totál kiesik.
Gábor átvitte Olivért a szomszédba, levente meg nem akart menni, hát beszállt a kocsiba, mire az uram visszaért a szomszédból, majdnem elájultam.
Kikászálódtam a lépcsőig, ott leültem a hideg kőre, annyira fájt.
Mindenki beszállt a kocsiba, megérkezett az első tolófájás(kb 1 órás fájások után), na,ekkor bepánikoltam, elkezdtem rohangálni az utcán félig felhúzott cipzárral, hogy én már nem megyek sehova, megyek a szomszédba, ott orvos a csaj.
De Gábor beparancsolt a kocsiba, még egy baromi fájás.Oké, Tézényibe biztos nem érünk be, irány KIstarcsa, szélvédő lefagyva, tiszta párás belül minden, apa nem lát semmit, de 120-al száguld, stop tábla kit érdekel, behajtani tilos, mi is az???
Aztán mivel kőkemény tolófájásaim voltak, már Kistarcsát se láttam esélyesnek, irány a mentőállomás.
Odaértünk, apa kiszállt orvosakat hajkurászni, sehol senki, felhívta a 104-et, ők aztán értesítették az ottaniakat(először azt mondtaák, megnézik, van-e egyáltalán ott valakiKép)köszi!!!
Na, mire azok kiértek, jött egy újabb tolófájás, amivel nekem annyira nyomnom kellett, hogy kitoltam a fejétKép
Szóval mire kiértek találtak egy félig levetkőzött nőt egy bébifejjel a lába közt, egy másik gyerekkel a hátsó ülésen(Levente)aki közben azt dumálta, hogy"szeretlek , anya".
Szóval mire kiértek, már csak egy tolófájásom volt, amivel kijött a kis teste isKép
Aztán elvágták a köldökzsinórt, és be is raktak a mentőbe, vittek Kistarcsára.
A méhlepény már ott született meg a kórházba, meg a két tök minimális repedésemet is ott varrták össze.Amit szerintem tök felesleges volt, mert 2 nap múlva kiesett belőlem a két darab kb egy centis cérna.
Úgyhogy szinte nem is repedtem, egy-egy öltés volt csak.
Sajnos a szülésznő szerepét a gátvédelemnél nem tudtam átvenni, elég volt a kitolást levezetnem.Ide nekem egy szülész diplomát!!!KépKép
Két lábbal szálltam le a szülőszékről, így sétáltam be a szobába.
pár óra múlva már ültem.
Szóval kutya bajom nem volt.
Egy óriási fájdalmam volt csak, a szoptatásoknál a méhösszehúzódások.Felértek egy szülési fájdalommal.Persze a kedves nővérek nem adtak semmit, pusztuljak meg görcseim köztKép

Közben, mikor tolófájásaim voltak a kocsiban, meg a mentőudvaron, annyira tanácstalan voltam, ott voltam tök egyedül, magamra utalva, nyomnom kellett, és nem tudtam eldönteni, hogy visszatartsam-e vagy nyomjam.Az volt bennem, ha visszatartom, neki lesz baja, ha kinyomom egyedül, akkor meg szétrepedek kívül-belül, mint állat.
De inkább én repedjek szanaszét, mint neki legyen bajaKép
egyszer tartottam csak vissza.
Meg amikor nyomtam kifele, végig ott volt a kezem, éreztem, ahogy csúszik kifele a kis fejecske, ahogy préselődik át.
Szóval irtózatos élmény voltKép
de hála isten minden jól sikerült!!!
Bőven ennyi.
Most mennem kell, mindjárt itt a gyerekorvos

ILdikó
vas

Vikó, ha a szt. imréseket még mindig érdekli, itt eltudják olvasniKép
Pusz
vas

<font color="aa00aa">IldiKép Köszi, így nyilvánosan nekem sincsenek akkor aggályaim, de nem akartam a te egyetértésed nélkül.

Gratulálok mindenhez!</font>

indianyo

Sziasztok!

Angi
Én tegnap öltöztettem túl Márkot mikor elindultunk sétálni, de hát benntről a fene se gondolta volna hogy 20 fok voltKép
Viszont nekünk az overallon kívül nincs más meleg cuccunk. Muszáj vagyok azt rá adni, alatta meg csak rugdalozó lesz. Plédet hanyagoljuk.

Anita
Márk is rengeteget eszik, 2 hete már volt hogy a 160-at is megette. Most meg hogy sétálunk, van hogy 4 órán belűl, 2-3 szor is eszik. Eddig reggel este fejtem, de most már este nem nagyon tudok mert teljesen kiszívja mind a két cicit.

Vikó
Drukkolok hogy természetesen szüljél, most olvastam hogy esetleg van rá esélyKép

Medike
Nem soká meglesz Eszter meglátod!Kép

Szelivi
Én éjszaka mindíg fekve szoptatok, de szerintem tökre nem lehet elaludni, mert elég nagy erővel szopiznak ahhoz, hogy pont ébren tartson. A másik hogy figyelek rá, hogy ne aludjon be közbe.Kép

Era
Gratulálok Sebestyénhez!Nagyon szép baba!

Most nincs időm többet írni, mert Apa nemsoká jön haza, és elmegyek gyógyszertárba, boltba meg ilyesmi, aztán megyünk sétálni, és most készülnöm kellKép

A.
Vendég

Ildi
Ez nem semmi! Kép Levente nem sínylette meg a dolgot? szokott róla kérdezni?

Isten hozta a kis Sebestyént! Kép

Mi tegnap este döbbentünk le apával, hogy 10.-e pont két hét múlva van... Kép izgalmas...

Kép
Kép
Kép
mamacka

<font color="119911">Sziasztok!
Ikrek és Natasa is nagyon édik!!!
Ildi,
nem semmi a történet!! De minden jó, ha a vége jó! Kép Gratula Neked, klassz csaj vagy!
Anita,
jobbulsát és ügyi vagy a hintőporozással.
Olgo,
üdv itt!!! Nem semmi a szülésed! Az EDA-val egyetértek. Kiváncsian várom Heni baba képeit. Tényleg írj majd a kórházi élményeidről.
Vok,
NST? Mi ma megyünk a dokinkhoz.

Alvás: Lidi egy bölcsőben van az ágyunk mellett éjjel és csak átrakom magam mellé szopira, de néha belealszunk mindketten. Olyankor marad velünk. Kép

Lidi aludt 6 órát az éjjel egyhuzamban, fél 9-től fél 3-ig!! Kép Na ennek az volt az oka, hogy tegnap csak a séta alatt szunyált és rövideket az ágyában, aztán mindig felébredt. Most az erkélyen csicsikál. Én adtam rá most egy vékony rugit, ujjatlant és az overált is, mert itt elég szeles az idő. De vékonyabb sapit. Tegnap is így volt és nem volt melege és levettem a kocsin a télizsákot is.
De ha megint meleg lesz, majd úgy öltöztetem, mint Eszti Bencét. Kép

Puszi Mindenkinek! Medike drukk Neked!
A.</font>
angi79

<font color="119911"> Era,
gratula Nektek a nagyfiúhoz!! Minden jót!</font>
angi79

Vas Ildi! Ne haragudj, de nekem a könnyeim folynak a nevetéstől. Legalábbis ahogy leírtad, az páratlan. Kép Gratulálok nektek és nagyon jó egészséget kívánok a kismanónak! Tényleg! A kisfiad hogy élte meg - azon túl, hogy bíztatott?
Nyf

Melitta

Kép
nyf

Ildi,
Ez hihetetlen, igazán bátor vagy, hogy végig csináltad "egyedül"!!!
Nem nagyon tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek a történeten, olyan igazán "ildis" KépKépKép

Egy szó, mint száz: nagyon büszke lehetsz magadra és Natasára is, mert nagyon ügyesek voltatok!

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Kösz csajokKép
Igazából, amikor már a szülőszobában feküdtem egymagam, (a többiek az adminisztrációt intézték), ott vigyorogtam magambanKép
Annyira viccesnek találtam én is, nem hittem volna el, ha magam nem élem át.
Többen mondták, hogy eddig csak filmekben láttak ilyet.
Tényleg olyan volt, de azon általában röhög az emberKép
Szóval tényleg hihetetlen, hogy az élet ilyet produkálKép

levnte szerintem jól élte meg, azóta sokkal nagyobb szeretet kapok tőle, natasát is imádja, mindig puszilgatja, hangoztatja, hogy milyen édiKép
Lejöhetett volna sajnos másképp is, hogy nem szereti, mivel nekem fájdalmat okozott, miközben megszülettett.
Ajánlották, hogy vigyem el pszichológushoz, neki el tudja mondani, hogy élte át.
Valószínű, el is megyünkKép
De én úgy látom rajta, hogy jól vészelte átKép

Vikó, nincs mit.
Először nem akartam én se megírni, közszemlére kitenni, de mivel mindenkit érdekelt, leírtamKép

Közben volt a gyerekorvos is, minden okésKép

Ildi
vas

Ildikó, gratulálok! Kép és köszi, hogy engeded, hogy Sztimrések is elolvassák, Indit már annyit nyúztuk miattaKép alig tudok mit mondani, le vagyok hengerelve... szuper csajszi vagy, hihetetlen lélekjelenléttel!!! Kép mégegyszer gratulálok és soksok boldogságot Nektek Kép
votiv

votiv 8)
votiv

<font color="aa00aa">IldiKép Azon godnolkodom, hogy vajon ilyenkor az ember visszafogja-e magát az ordítással/káromkodással - ilyesmik szoktak szüléskor rátörni a kismamira... szóval Levente miatt még erre is figyelni kellett, gondolom.. vagy lehetett egyáltalán? Az én anyukám is itthon szülte a tesómat, mert nem jött a mentő időben, de engem elzavartak a közelből, úgyhogy csak a nagymama volt bent. Én meg amilyen nebáncsvirág vagyok, biztos nem mernék ordítani, nehogy a gyerekben ez rossz érzéseket keltsen...
A másik kérdésem: az előző szüléseid is ilyen gyorsan történtek? Tudom, hogy a sokadik már gyorsan megy, barátnőmnél se ért oda az orvos, a szülésznő is csak arra, hogy elkapja az éppen kibújó babócát... </font>

indianyo

Sziasztok!

Vasildi: hát ez egy igazán "Vasildis" történet. Elképesztő, hogy milyen ügyes lehettél. Nem semmi vagy, az biztos. Elképzelni sem merem, hogy én mire lettem volna képes ilyen helyzetben. Szóval szívből gratulálok, nagggyyyyon ügyes vagy. Kép De szerintem sem árt, ha Levente beszélget egy kicsit egy szakemberrel. Bár az is lehet, hogy annyira megtetszett neki az új élet születése, hogy szülészorvos lesz. Kép Gratulálok Nektek. Sok boldogságot és tejcsit. Gondolom apa takaríthatta az autót. Kép

Egy hasonló szülés volt a Szent Imrében is, amikor én voltam bent. Állítólag az ilyen gyakori csipkelődéssel, fájással induló, majd megszűnő helyzeteket villámgyors szülés követi. Egyik szobatársamat emiatt fektették be, mert második babával kétszer bement "feleslegesen". A harmadik fájássorozatnál ő sem hitte el, hogy szülni fog, majd egy óra alatt megvolt minden.

Vizesedés: én is küzdöttem ezzel az utolsó héten. A krumplidiétával óvatosan bánjatok, mert nekem az első 3 alkalommal bejött, utána viszont a diéta után két nappal már több víz jött vissza, mint amennyi lement előtte. Igaziból semmit nem lehet tenni ellene így a terhesség vége felé a diétán és a pihenésen kívül. Az említett gyógyszer nemcsak vízhajtó, hanem asztmára is jó. (én azt kaptam gyerekkoromban)

Rólunk: szerencsére Istvánka gyógyulgat, és én is sokkal jobban vagyok. Mivel előadást tartok csütörtökön, ezerrel készülnöm kellene, de nem haladok, mert egyedül vagyok itthon. És hát előadási is, gyerek is, háztartás is. Elég sok egyszerre. különben azért lett Istvánka beteg, mert túlöltöztettem. És neki is voltak melegkiütései a sapkától.

Tegnap voltunk hathetes (vagyis nyolchetes Kép ) kontrollon. Velem minden rendben, karácsony előtt kell visszamennem citológiai vizsgálatra, hogy tervezhessük a következő babát. Kép

Finiselők: ezek a legnehezebb napok, de kitartás. Minden a legnagyobb rendben lesz.

Kellemes napot.

Mariann

Mariann & Istvánka 2006.01.31.

KépKép
mariannka

Ildi!
Kész! Csak csatlakozni tudok a többiekhez ámulásban és gratulációkban!!! Szertintem Natasa ezzel fog dicsekedni, hogy ő nem kórházban született, hanem kocsiban. Kép Levente nagyon édes lehetett!!!! Ha veletek meg tudja beszélni a dolgot, nem biztos, hogy kell hozzá szakember. Bár, ehhez nem vagyok elég okos.

Angi!
Szerdán 2-re megyek Pálmához. A múltkor volt egy kicsi jóslóm az nst alatt, kíváncsi leszek a mostanira. Viszek magammal csokit, mert ez a csaj nagyon alvós ám az utazás után. Kép Nem igen lehetett felkelteni. Kép Bezzeg, ha villamoson lettünk volna, gond nélkül végeztünk volna a vizsgálattal 10 perc alatt. Kép
Dobj majd rám egy üzit, hogy mit mondott a doki.
Jövő héten mennem kell hozzá megint kenetet venni. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e egyáltalán szülésig eredmény. Vasárnap is volt 3 nagyon érekes jóslóm. Na azok fájtak rendesen és utána meg egész éjjel keményedet a pocim, pedig csak nappal szokott.
Hívott Vioeltta, jól vannak. Gondolom legközelebb téged hív majd. Kép

Puszi
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Ildi!
Kész! Csak csatlakozni tudok a többiekhez ámulásban és gratulációkban!!! Szertintem Natasa ezzel fog dicsekedni, hogy ő nem kórházban született, hanem kocsiban. Kép Levente nagyon édes lehetett!!!! Ha veletek meg tudja beszélni a dolgot, nem biztos, hogy kell hozzá szakember. Bár, ehhez nem vagyok elég okos.

Angi!
Szerdán 2-re megyek Pálmához. A múltkor volt egy kicsi jóslóm az nst alatt, kíváncsi leszek a mostanira. Viszek magammal csokit, mert ez a csaj nagyon alvós ám az utazás után. Kép Nem igen lehetett felkelteni. Kép Bezzeg, ha villamoson lettünk volna, gond nélkül végeztünk volna a vizsgálattal 10 perc alatt. Kép
Jövő héten mennem kell hozzá megint kenetet venni. Kíváncsi leszek, hogy lesz-e egyáltalán szülésig eredmény. Vasárnap is volt 3 nagyon érekes jóslóm. Na azok fájtak rendesen és utána meg egész éjjel keményedet a pocim, pedig csak nappal szokott.

Puszi
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Ildi!

Angi!

Puszi
Eszter

Eszter
Kép
Kép
vok

Ildi,
gratulálok nektek, ez nem lehetett semmi! Kép Tényleg büszke lehetsz magadra, Natasára is, ügyesek voltatok! Kép

Azt szeretném most kérdezni tőletek, hogy a fájások erősségét, amik az NST papíron vannak rajt, melyik "skálán" kell nézni? Mert van olyan, ahol a beosztások 0-30-60-90 és van olyan, ahol 0-4-8-12 között vannak.
Ha az előbbit nézem, akkor van olyan, ahol a csúcs az 60-nál van, ha az utóbbit, akkor 6-nál. Melyik lehet a jó? Szóval mekkorák a fájások, ha már vannak egyáltalán? Mert én semmit nem érzek az égadta világon. Amikor ti olyat meséltek/írtok, hogy fájás semmi, akkor az annyira semmi, hogy nem is lehetne számszerűsíteni? Vagy?

Idebököm a papírom fotóját, remélem látszik rajt valami...

Kép

Köszönöm! Kép

nadine81

Sziasztok!

Annyit írtok, hogy nocsak!

Zsandi!
Nagyon cukik a gyerkőceid!!! A szobájuk pedig csodás!

Nancsika!
Örülök, hogy Ti is otthon vagytok (mi egy hete jöttünk haza)

Anita!
Valószínű, mivel Boti dundibb baba (a középső gyermekem, 1 évesen volt 7kg. 25 dkg), ezért melege van, mint ahogy Te jól megállapítottad. Az én lányom, mivel kb. 2800 g., majd meg fagy.

Annácska!
Kitartás! Bent csak nem marad a lurkó!

Era!
GRATULÁLOK! Édi a kisfiatok!

Lányok!

Ti hány napos/hetes korában vittétek ki a gyermeketeket és mennyi időre?
Mi holnap leszünk 2 hetesek. Úgy gondoltam holnap kezdjük az ablak rányitást 5 percre, másnap 10 percre, harmadnap 15 percre. Utána már mehet ki, úgyanígy fokozatosan?

Rita+Dalma, Luca

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Ildi!
Most olvastam el a szüléstörténeteteket. Hát nem semmi volt, az egyszer biztos!
Mivel takartátok be Natasát?
Hidd el sokan (császárosok) sokkal inkább így szültünk volna, mint műtéttel.
Én 5 gyereket terveztem, ilyen könnyű, gyors szülésekkel. Ehelyett 3 lett császárral, és a 3-ből 2 nél volt valami nem okés dolog a műtőben.
Az a fő, hogy megvannak és egészségesek, mindnyájunk babaái!!!

Ildi!
Ti terveztek még? Ha igen, vele már el se induljKép

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Helló lányok
Csak gyors bejelentkezés. Éjjel úgyahogy aludtunk, az este volt megint gázos annyira fájt a poci, de aztán a hasamon elaludt. Délelőtt voltunk sétálni 2 órát, azt is szépen végig aludta, most azt hiszem megint kimegyünk egy kicsit
Cory: Még mindig sír a babád a kocsiban? Nekem tegnap üvöltötte végig az utat. Ilyenkor te kiszoktad venni a kocsiból, vagy vársz hátha elalszik?
Tünde: Én imádom, havelem alszik, csak mivel ez az első babám, sok mindenben tanácstalan vagyok még és hát tőletek szívesen hallom a véleményeket

Kép

Kép
pgyöngyi

Sziasztok lányok!
Végre eljutottam ide, hogy írjak egy pár sort. Sikerült mindent visszaolvasnom, de nem írok név szerint, mert félek hogy kifelejtek valakit...Kép Kép
Szóval mindenkinek hatalmas gratula a csemetékhez!!!! Nagyon szépek a picik!
Ildi: én se csalódtam!! :D :D Nagyon ügyes voltál!!
Era: neked is szép nagy babád lett! Kép Simán szülted, vagy császárral???
Szüléstörténeteket szívesen olvasnék, vpetra27@msn.com -ra várom, és el&#337;re is köszi!
Az enyém is készülni fog, csak egyenlöre még el vagyok úszva, de rendesen.
Nálunk már minden oké, de elég húzós volt az elsö hetünk. Angi besárgult, így minden nap vizsgálatra kellett vinni, de szerencsére már nagyon sokat javult a helyzet. Amúgy egy tündér!!! Kicsit hasfájós, de hamar elmúlik. Egyre többet van fent, és nagyokat nézelödik, ismerkedik a környezetével. Sajnos szoptatni nem tudok, el is vagyok keseredve miatta rendesen, de egyszer&#369;en nem megy. Kb. háromszor annyi tejem van mint amit meg tud enni, de hiába rakom cicire, csak játszik vele, utána meg üvölt, mert éhes. Már próbálkoztam mindennel, kifejtem belöle, hogy legyen bimbóm, vettem bimbókiemelöt, de egyik se jött be. Ha van valami tippetek szívesen venném. Addig is marad a maratoni fejés,amivel csak az a bajom, hogy mire végzek úgy eltelik az idö, hogy lassan ott a következö etetés. Így alvásról legtöbbször csak álmodozom.
A sétán már én is nagyon gondolkodom, mert itt már nagyon jó az id&#337;, van mikor 25-27fok is van. szerintetek várjak még egy hetet, vagy lassan mehetünk ki?
Zsu: nagyon sokat segített amiket a sárgaságról írtál, így nem paráztam annyira. nekünk születés kori volt, a vérünk rendben. Remélem már ti is túl vagytok rajta!
Nekem is felejthetetlen élmény volt a szülés,még ma is elpityeredek, ha arra gondolok milyen csodálatos extázis! Kép De bövebben majd késöbb, most megyek aludni, még van egy órám..Kép Kép Kép
Petra, és Angi (ma 8 napos! Kép )

Petra, és Angi (2006/03/20)
vpetra

Petra,
jó, hogy rendben vagytok! Kép A szopit sajnálom, hogy nem megy, remélem javul majd a helyzet, a többiek biztosan tudnak majd jó tanácsokat adni az ügyben! Kitartás! Kép

nadine81

Era: gratulálok!!!

Ildi: nem semmi a történetetek Kép

Gyöngyi: felveszem, ha sír, egyszerűen teljesen kiborulok egy síró babától, úgyhogy képtelen lennék hagyni. De ma aludt 2,5 órát a babakocsiban Kép

cory
Budapest

Petra
Szerintem kérjél az Istvánkórházban időpontot a szoptatási ambulancián. Ott telefonon személyesen szívesen segítenek...

Cory
A baby bag-et próbáltad már?

Nálunk elkészült a gyereksarok.
Rakok fel képeket.
Apának már csak egy pelenkázó feltétet, meg a kádra való kiskád alátétet kell bütykölnie.
Kórházi pakk nagyjából becsomagolva... Kép

Holnap este megyünk ctg-re... apa is jöhet! Kép
...hát rólunk ennyi...

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Ez pedig a bölcső a hálónkban...