A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzi, igazán rossz anya akkor voltam, mikor ottfelejtettem a borotvám a kád szélén KépKépKép
ez ahhoz képest piskóta

eleinte Isti se imádta a bogyókat, bezzeg most! csak úgy tömi magábaKép és szépen el is szopogatja. mondjuk azóta már találkozott több édes dologgal is, pl túrórudival, szóval tudja értékelni a fincsi édes íztKép

mi van, mindenki BL-t néz?Kép

votiv 8)
votiv

Votiv,
én igen Kép mármint hogy mindenki BL-t néz Kép
kisün

Vera! Nagyon köszönöm Kép Kiváncsi vagyok majd nálunk mi lesz... Mi is jártunk kutyasuliba, de amikor elkezdtük én már pocaklakós voltam, a férjemnek pedig nem volt elég ideje és ereje.Mambát-a kutya-nagyon szeretjük. Barátságos, imádja az embereket - kutyákkal nem is tud mit kezdeni.

Szívesen várom mások kutyás story-ját is Kép

Rylie! Igazán őszinte story. Köszönjük!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

JUc, és hallottad valaha beszélni pinokiót? mert mindig Dús Szemöldök beszél helyetteKép amilyen hanghordozása van, nem is csodaKépKépKép

votiv 8)
votiv

Barbi,
a golden retriever alapból annyira ember- és gyerekbarát, hogy nagyon meglepődnék, ha bármi gondotok lenne vele Kép a gyerkőcöt kell majd szerintem visszafogni Kép
kisün

Igen,most nagyon természetes megkérdezte Dús Szemöldökű KáTétól amikor ő elpityeredett,hogy "de ugye már jobban vagy?"
Juc
20170114224602

Vera! Látom ismered a fajtáját! Kép
Már ígérgetjük neki, hogy kapni fog egy hámot, de nem veszi komolyan Kép

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

sziasztok,
köszi a bőrgyogyós helyre igazitást!!!Kép
lehet, h holnap...Kép utálok dokihoz menni...Kép

Vera,
levél már fogalmazódik, de csak fejben...Kép lassúság, zsanci a neved...

Rylie,
szépséges hölgy Kamilla. Furi, h ilyen nehéz is lehet egy szülés...de utána enyim láb is remegett...Kép

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Rylie, nem értettem, hogy végülis magától indult meg szülésed (elindult a tágulás, vagy kinyílt a méhszájad?), vagy burokrepsztéssel/oxitocinnal indították? és a vérnyomi miatt kellett sürgetni a dolgokat? utána lement?
"hagyjál"-on nagyon nevettem, igazán sokatmondó voltKép
varrás alatt én is tökéletesen azt éreztem, amit írtál, nem is tudnám jobban kifejezniKép
egyébként a H-ban minden ok volt?
kislányod milyen kis mosolygós, és hogy csillog az a huncut szeme! és van neki bájgödre is! édes! KépKép mégegyszer sok boldogságot nektekKép

votiv 8)
votiv

Rylie, nem is volt ez olyan nehéz szülés, mint Zsanci mondjaKép az enyém épp ilyen voltKép

votiv 8)
votiv

mi az a BL?
én ER-t néztem volna, ha nem alszom el...igy a recorderrel randiztak...majd csütörtökön...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv!
olyan kafán néztetek ki! igazi báli hangulatot idéz a fotó, elmenne valami pletyilapba, mint ismert figura és két talányos csibéje. Kép

ancsipancsi

Juc, csak nem azon pityergett, hogy kiderült, milyen kis hazudós?

Kisün, és kinek drukkolsz/tál?Kép

votiv 8)
votiv

Ancsi, általában azt hiszik, a büszke apuka két lányávalKépKépKép

votiv 8)
votiv

Neet,
én is 98ban felvételiztem.
és tényleg, most, h mondod, elég nehéz volt a komm...Kép én irásbelin 18 pontot kaptam a 30-ból, de utána a szóbelin nagyon jó helyre kerültem és 30 pontot kaptam, plusz még volt egy felsőfokúm, ami akkor 5 pontot ért...
szal, igy...Kép
és neked nem ajánlották fel a nulladik évfolyamot, vagy másik szakpárt a komm helyett???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv,
Barcanak Kép mert megérdemlik Kép

Zsan,
bajnokokligája Kép tudod, fociiiiii Kép

Barbi,
eddig még rosszat nem hallottam retrieverekről Kép

v
kisün

MA megkapta Vinci az mmr oltást, nem sírt, csak kicsit feljajdult. Remélem, nem lesz mellékhatás, megkapta a kivezetőszert (amiért GIGINEK örök hála, ugye emlékszel, Gigi, hogy Te adtad?!)
Kép
Most már nagyon álmos vagyok, de Rylie szüléstörténetét elolvastam, annyira szépen írtad, teljesen átéltem és megkönnyeztem én is... Kamilla nagyon édes!

Sziasztok, Blaye
blaye

Zsanci,
Hálistennek semmit sem ajánlottak fel, így elmentem dolgozni egy céghez, ahová nemsokkal utánam felvették a (az akkor még jövendőbeli) Zuramat is. Kép

Votiv,
játszó jó volt, nem is tudom, hogy számoljak be PONT neked. Kép Egy 6 és fél éves kisfiú összevissza ölelgette Esztert, mindenhova magával cipelte (néha szó szerint), megmutatott neki mindent a játszón. Kép

Most viszont E nagyon köhög, éjjel alig aludt(unk), úgyhogy ebből doki lesz, ezt már nem foghatom az oltásra.

Ruz,
nagyon édesek a képek!!! Kép

Rájli,
téged meg mindjárt olvaslak... felcsigáztak a csajok. Kép
neet
neet

Sziasztok!
Nem tudtam még végigolvasni az összes irományt(még az archívokban tartok)Szeretném a segítségeteket kérni: Dr Balogh Tibor elérhetőségét keresem.Most 11 hetes vagyok és a továbbiakban hozzá szeretnék járni, ha még tud fogadni.Ha tudnátok telefonszámot írni, annak nagyon örülnék.Köszönöm.
Mindenkinek jó egészséget és minden jót!
Jöhet emailre is.

rimar
rimar

Rylie!
Annyira jó volt olvasni a történetedet, jó, hogy ilyen vidáman emlékszel vissza az eseményekre! Kamilla pedig gyönyörűséges baba!

Kérdés: milyen felvágottat adhatnék Emmának? Vacsorára, sőt ma reggelire is a szopi után még kapott nagyon vékonyra szeletelt barna kenyeret, natúr sajtkrémmel megkenve, meg egy kis trappistával (persze csináltam neki mini-katonákat, amiből egyszerre 3-4-et tömött a szájábaKép). De jó lenne néha valami változatosságot is vinni a szendvicseibe.

Kérdés: ha még nem menstruálok, honnan tudhatom, hogy van-e peteérésem, és ha igen, mikor?

Kép
Kép
manoka11

Rájli,
na, megvan. Gratulálok. Édesen vigyorog Kama! Kép
neet
neet

Sziasztok!

HopeKép
En is kivancsi vagyok,kik voltak,akikkel nem voltal megelegedve.

Pohar/itato:
Nekunk is van varazsitato,de gyermekem nem hajlando szivni,csak ragniKép
A poharral meg az a baj,hogy szerintem eleg ugyesen inna belole,ha nem azzal lenne elfoglalva,hogy ivas helyett jol megragjaKépKép

RuzKép
egyevesBendeguz szepseges!!Es milyen nagy mar!!Mekkora?

VasKép
Nem volt izgalommentes a szulesedKépKoszonjuk,hogy olvashattuk.

RylieKép
Megkonnyeztem a szulessztoridat...Tok jo,hogy felallhattal,nekem nem lehetettKép
Kamilla nagyon szep kislany!!

VotivKép
Nagyon jo a cikk!!!!!!!!!
Isti monoklijanak remlem mara mar hult helye lesz!
Ilyen nalunk is van,hogy itt-ott foltok vannak es nem tudjuk,mikor szerezteKép

EszterKép
JO BULAST!!!!
Kép

Kepzeljetek el,Akos tegnap de11ig aludtKépKépNapkozben ezert csak fel orat bobiskolt el,de legalabb este konnyebben elaludt.

Apaja tegnap furdes utan belotte Akos serojat,ime:
Kép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Manoka,
peteéréskor sűrűbb/vastagabb a nyálkahártya. Egyébként ha nem akartok még Emmának tesót, védekezzetek, mert az, hogy még nem jött meg, nem jelenti azt, hogy nem épp most akar megjönni elsőre, aztán már meg se jön, mert terhes lettél. Ha meg akartok tesót, akkor végülis mindegy a kérdésre a válasz, nem? Csinálni, csinálni, csinálni... Kép
Szendvicsre meg apránként kipróbálhatsz mindent, ami persze nem túl fűszeres, ha jól reagál rá Emma, azaz megeszi, és nincs semmi tünete.
neet
neet

ManokaKép

Mi Akosnak jobb fajta sonkat ill parizsit/sajtos parizsit szoktunk adni.Imadja!!Kép

Peteres:
Merd az ebredesi hodet.Minden nap kb ugyanabban az idoben.En sima higanyos homerovel mertem.Fontos,hogy ne menj pisilni elotte,ne kelj ki az agybol,amint felebredsz,merheted isKép
Ha jol emlekszem(remelem),amikor tobb fokot leesik a hod,akkor van peteeres.Utana pedig ujbol fel kell mennie.Es ha a ciklus vegen 37 folott marad raadasul kesik is,akkor utban a kistesoKépKépKép
Nekem bevalt.Marmint nem a kistesonalKépKép

RemelemjolemlekszemdemajdutanajarokKriszta es megalvoAkosom

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Bkrisz,
jófejek a fiúk! Kép
Ezt a méréses dolgot én sose próbáltam, ezért most lehet, h nagy hülyeséget kérdezek: hol kell mérni?? "ott" vagy hónaljban?? Mert odabent nem sokkal melegebb van, mint idekint? A Birodalom Visszavágban is felvágta Han Solo egy tantau hasát, hogy a majdnem megfagyott Luke ott melegedhessen... vagy az más? Kép
neet
neet

Kriszta!
Ákos nagyon helyes a belőtt sérójávalKép

Kép
Kép
manoka11

Ja, és úgy néz ki, mehetünk ápr. végén beíratkozni a bölcsibe!!! Kép
neet
neet

Manóka!
Én úgy hallottam, hogy a patikában lehet kapni valami mikroszkópszerűséget, ami a nyálból megmutatja, hogy van-e peteérés. Az egyik ismerősömék használtak ilyet, amikor babát akartak. Dokihoz nem akarsz elmenni? Mert gondolom azért kérdezted, mert kistesót szeretnétekKép és akkor úgy sem árt és lehet, hogy ő okosabbakat tud mondani.
Egyébként én is tanultam azt a módszert amiről Kriszta ír, elég jó, és összetett, nem csak a hőt, hanem a nyákot, és aki megtudja magának nézni (én nem!!!!!!!) a méhszájat is figyelni kell.
Emma már ilyeneket eszik? Tök jó. És el tudja rágni? Bazsi a 8 fogával nem nagyon hajlandó rágós kaját enniKép

Ákos haja nagyon dögösKép

Kép
Kép
zuzmo1

Neet!
ehhez a módszerhez nyálkahártyán kell mérni a hőt, tehát vagy szájban nyelv alatt (nekem ez a szimpatikus) vagy végbélben, vagy hüvelyben, és mindig azonos időpontban. De szerintem azért becsapós a módszer, mert elvileg fel kell tüntetni mindent, ami az éjszakát megzavarhatta, mert az befolyásolja a hőt. Tehát ha fel kell ébredni a babához kb 5x, az már gáz.

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzmo,
akkor biztos emiatt (is) ajánlják inkább a gumit vagy a különalvást fiatalabb lánykáknak. Kép (Mármint ha ez ennyire nem megbízható. De mégis van, akinek beválik, és esküszik a módszerre.)
neet
neet

Neet,Manoka
Koszi a dicseretetKép
Tenyleg tiszta Apja a gyerek???Mindenki azt mondja,pedig ugy szeretnem,ha egy iciripicirit ram is hasonlitanaKépKépKép

NeetKép
Szetrohogtem az agyam az eszmefuttatasodonKépKép
Igen,OTT kell merni.Tudomanyos magyarazatot nem tudok adni,miert.

Es ManokaKép
Nem fokot esik le,hanem tobb tizedfokotKépKép

K es felebredtAkos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Szerintem a módszer jó, csak hogy az ember megtanulja, nem biztos hogy ez a jó időszak. Inkább fiatal lánykáknak kellene megtanulniuk. Aki tanította a módszert, ő már sok éve rendszeresen méri és figyeli magát, és fogamzásgátlásként is bevált és akkor is, amikor babát akartak.

Kép
Kép
zuzmo1

Köszönöm a válaszokat! Igen, majd szeretnénk Emmának tesót, de még nem most rögtön, szóval addig még simán lehetek nagylány. Annyira nem sürgős a dolog, hogy a dokihoz elmenjek. A patikában kapható kütyüről én is hallottam, csak mivel most még kb. sincs fogalmam a ciklusomról, elvileg azt kétnaponta ellenőrizni kellene, ahhoz meg úgy tudom, kicsit húzós az ára. Na de mindegy, mert mint mondtam, egyelőre még nem aktuális a dolog – mielőtt bárki elkezd kombinálniKép – csak éppen eszembe jutott a kérdés.

Zuzmó!
Igen, Emma már nagyjából azt eszi, amit mi, nem főzök neki külön, csak ha nagyon olyan kaja van, amit nem ehet. A kenyér héja nagyon kemény volt, az levágtam, de a többit elcsócsálta. Persze türelemjáték az egész, mert tegnap is majd' beleőszültem, mire megebédelt, megrágott jól minden falatot. Meglátod, majd Bazsi fogja jelezni, amikor már nem kér a pépekből, Emma is jelezte, mondjuk mi sokszor eszünk együtt, és akkor semmi pénzért nem enné a külön kajáját, sőt, a miénkből is csak rendes kanállal / villával tudom neki adni, a műanyag kanálra azt hiszi, hogy be akarom csapni. És én is kezdem érezni, amit írtál, hogy a szopi egyre inkább lelki tényező (bár a betegsége alatt kizárólagos táplálék is voltKép).

Kép
Kép
manoka11

Rimar!

Elküldtem emilben.

Jucus
20170114224602

háhhá, de jó kedvem lett ebben a szutyok reggelben az eszmefuttatásotoktól!!KépKép

csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy éljen a naptármódszer gyümölcse, Isti!!!Kép

akinek már szinte alig látszik a monoklija, csak mitha halványlilával lenne árnyékolva a szemhéja

Neet, kicsitse vagyunk atomféltékenyek!!! majd írj, mit mondott a doki, Eszti meg nehogy beteg legyenKép

Kriszta, cukik a pasijaidKépKépKép

Manóka, sonka? abban talán kevesebb a pácsóKép
de hol van Recca, hogy megmondja a frankót??? napok óta nem írKépKépKép

Szia Rimar! Ha jön Bogárka, ő tud neked segíteni, már két szép gyermeket szült BaloghnálKép

votiv 8)
votiv

Manóka!
tök jó, hogy több tejed lett. Kép nekem a doki azt mondta, hogy idővel azelőtt hagyjam abba a szopit, hogy gyereket akarok. de hát én már nagylány vagyok. (erre azt mondta, hogy még így sem biztos, hogy...) a Rossmannban is lehet kapni valami kütyüt, hasonlít a terhességi teszthez. nem tudom a hatásmechanizmusát és az árát sajna. Kép lehet,hogy a nőgyógyászod tudná a legjobb választ és tanácsot adni.
pl. ha grillpipi mellet adsz a sajtos kenyérhez, apró-apró-apró darabokra vágva, tépkedve? tök jó, hogy egyszer csak így átáll egy gyerek. én eddig azt hittem, hogy az enyém bármennyi gyümölcsöt és bármikor képes enni, pedig dehogy. ha nem éhes, úgy összeszorítja a száját, hogy azon gyümölcs se be, se ki.

ancsipancsi

Blaye, Vince milyen ügyes , türelmes nagyfiú, hogy ilyen klasszul bírta azt a fránya szurit!! remélem nem is lesz semmi utóhatásKép

az jutott eszembe, hogy még általános elsőben(másodikban?) kaptunk vmi oltást, és aki nem sírt, az kapott kiszínezhető pecsétet, meg nagyon megdícsértékKép hát én eltökéltem, hogy nem sírok, és végig bohóckodtam, aztán mikor anyám értem jött, és kiértünk a suliból, én úgy elkezdtem bőgniKépKépKép de a lényeg, hogy tartottam magam, amíg kellettKép

votiv 8)
votiv

jesszus, hol van Indi??????

votiv 8)
votiv

Ancsi!
Csirkehúst kap ebédre, vacsorára meg reggelire már sok lenne, meg azért azt nehezebb elrágni. De majd veszünk valami normális sonkát.
Szopit nem akarom abbahagyni, vagyis egyéves koráig (az már csak kb. 6 hét) mindenképpen, utána már nem fogom napközben erőltetni, csak ha kéri. De most még kéri.

Tényleg, hol van Recca???
És mi lehet Soosooékkal?

Kép
Kép
manoka11

Ancsi, lehet, hogy a gyerekek még nem tudnak "nassolni"?Kép

votiv 8)
votiv

Votiv!
Az az ominózus szuri: én olyan cirkuszt levágtam, hogy nem tudtak beoltani, és hogy a többi gyerkre ne ragadjon át, az egyik tanár, hogy lekenyerezzen, bevitt a tanáriba(ahol addig egyikünk sem volt) És fel-alá mászkált velem a sulibanKép Aztán beoltottak valahogy, amitől meg olyan rosszul lettem, hogy a menzán belehánytam a mosdókagylóbaKép Ezek után úgy belázasodtam, hogy pár napig otthon feküdtemKép Asszem, már akkor sem voltam egyszerű esetKép

Kép
Kép
zuzmo1

Manóka!
Mintha valaki azt írta volna, hogy a Kaiser's-ben kapható valami biofelvágott, vagy valami hasonló...

Kép
Kép
zuzmo1

Manoka,
kaisers-ben lehet kapni parizert, meg sonkát, kifejezetten gyerekeknek, kevés só (az is tengeri), nincs benne cukor (csak fruktóz) és gluténmentes, meg ilyenek. a parizer nem drága (annyira) 230 Ft, a sonka az 400 felett van ,de ha csak Emma eszi, akkor érdemes beruházni... ÉS FINOM NAGYON!!!!KépKép
enyimek néha eszegetik!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

és hova tűnt Daemon Hill???KépKép

Neet,
TE jártál jobban!!!!!!!!!!KépKép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Manóka Kép
Nem semmi, hogy Emma már ilyen nagy kislány Kép Én is sonkára gondoltam, meg májra, amit pl. lesüthetnél és vékony szeletkékre vágva a kenyérkockákra rakhatnál. A felvágottakba belepakolnak mindeféle egyéb anyagot is a húson kívül (zsírok, ízfokozók, adalékanyagok, stb.), én mondjuk simán megeszem, de pl. a Kismama is csak 2 éves kortól ajánlja őket a babáknak. Meg a sültcsirke is tuti, de az már játszik, ahogy olvastam. Szoktam itthon májkrémet is készíteni (egyelőre csak magunknak), a sült májon kívül kell még hozzá vaj (vagy más zsiradék), só, fűszerek (pl majorannával nagyon fincsi), és jól összepépesíteni (pl. botmixer).

Kajáról jut eszembe: Tegnap elkísértük apát a fogorvoshoz, Bálintnak nagy sikere volt, megdajkálta az aszisztens és a dokinéni is, aztán a dokinéni megetette B-t sütivel! Gondolhatjátok, majdnem frászt kaptam! Miközben én háttal álltam neki és az aszisztensével beszélgettem, egy kis darab piskótaszerű sütit a szájába dugott, B meg elnyammogta. És mindezt azokután, hogy épp elmeséltem, hogy csak gyümölcsöt és néha zöldséget eszik a tejcsin kívül! Szóval kicsit kiakadtam, hogy mégis hogy képzelte ezt? De aztán csak megkértem, hogy máskor ne csináljon ilyet. Még az a szerencse, hogy nagyon kicsi darab volt, B-nek nem lett semmi baja, csak aggódtam, mert mindig óvatosan vezettem eddig be az újabb kajákat, most meg hirtelen liszt, cukor, tojás, és a többi összetevőre gondolni sem merek...

Kép
Kép
denizsa

Kriszta Kép
Pasijaid nagyon szépek így együtt Kép és hogy hasonlítanak (persze a hajukat kivéve Kép)!

Kép
Kép
denizsa

sziasztok,
hat, le vagyok maradva, mint a borravalo, de latom Manoka az egyik kedvencKép temamat vetette fel, amivel mar beegtem itt egyszer, ugyhogy most megprobalok ovatosabban fogalmazniKép. szoval: ALTALANOSSAGBAN az mondhato, h szoptatas alatt BARMIKOR megfoganhat az ujabb baba, a gyakori szoptatas csak VALOSZINUSITI ennek elmaradasat. egyenelig meg nyilvan a peteeres visszaallasa hatarozza meg a dolgot elsosorban (meg meg kitudjaKép). de ennek (marmint: peteeres) bekovetkezte - szoptatas mellett - elhuzodhat akar egy evig is, sot az is normalis, ha egeszen a teljes(!) levalasztasig nem jelentkezik a kispiros. es hogy meg tovabb komplikalodjon a dolog, az elso menstruacio megjelenese sem feltetlenul jelenti, h mar peteeres van: ez lehet amolyan figyelmezteto jellegu, h innentol mar nem lehet figyelmen kivul hagyni a baba lehetosegetKép.
a lenyeg persze az, amit mar irtatok, h aki nem akar babat, az vedekezzen, aki akar, az meg nem kerdesKép

ja es igen: paCSo rulezKép de ez mar egy masik temaKép

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Den!
Ti szeditek azt az immunerősítőt? Megadnád a nevét? ma lehet, hgy megvenném, deállandóan kimegy a fejemből, és nem tudom, melyik oldalon írtad. Hú, a süti miatt én is nagyon pipa lennék!!!! Mint anyának, had legyen már jogom nekem eldönteni, hogy mit adok a gyerekemnek!Brrrr.........De még egy nagyobb gyereknek se nyomkodjanak a tudtom nélkül semmit se a szájába!

Kép
Kép
zuzmo1

Manoka, amugy bocs, h tok nem is a kerdesedre valaszoltamKép de: 1. a tobbiek mar megtettek Kép 2. olyan jol esett ezeket leirni, mert sztem erdekesKép

Coolio
recca

Bendi, Kamilla, Akos mindmind szepsegesekKépKép

aztan majd olvasast is igyekszem potolniKép

Coolio
recca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: