A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Sziasztok!
Új vagyok itt. Ma voltam a doktornál, sajnos nincs a napok számának megfelelõ tüszõm, egyetlen pindurkát kivéve, de az sem a megfelelõ nagyságú. 2 terhességem volt már, egyiket elvetettem, második tavaly magától elment, azóta meg semmi, nem esem teherbe.Utóbbi idõben elég rendszertelen a ciklusom, legutóbb 40 napra jött meg, azelõtt 33-34 napra, szóval elég gáz. Nagyon el vagyok szontyolodva, összevissza mindenféle hülye gondolatom van, hátha 30 évesen öregszem, kifutok az idõbõl stb.Clostylbegilt kell szednem. MEgmondanátok, hogy milyen tapasztalataitok vannak ezzel a gyógyszerrel kapcs-fent olvastam, hogy vannak negatív hatásai is-.Mitõl van az szerintetek, hogy aki már többször volt terhes, egyszercsak nincs normális peteérése, vagy egyátalán nincs?
Klaudia30

Zsuzsu!
Gratulálok az államvizsga eredményedhez. Nagyon okos vagy!
Én is voltam felfázva: 3keresztes volt, véres volt a vizeletem. Mi si próbálkoztunk. Én az V. ker-i rendelõintézetbe járok a Hercegprínmás (?) utcába (az hozzád is közel van), ha valami bajom van: felfázás, fülfájás. Az urológus augmentint írt fel, az penicilin származék amire azt mondta hogy szereti a baba, de teljesen tönkrevágja a hüvelyflórát, úgyhogy arra a gynoflór a jó pl. De mindenképp kezeltesd a felfázást.

Edelweiss!
Nagyon szorítok neked holnap!

Lujza!
Szerintem folyamatosan vastagodik a méhnyálkahártya. Én a 7. és 9. napon gonal-f injekciót kaptam ebbõl a célból.

Cipómama!
Szegény, légy erõs, gondolj a picikre odabent. Kérlek ne vetesd el mindet.

MJ!
Amit a lazaságról és görcsölésrõl írtál abban teljesen igazad van, csak pont a stílus az amit szerintem nem találtál el.
A Káliban is, természetesen kifejezetten meddõség esetén (hisz oda csak olyan párok járnak) clostyt meg serophent szedetnek eleinte ui. ez a legenyhébb stimuláló szer, és nagyon óvatosnak kell lenni a túlstimulálás miatt. És utána térnek át erõsebb szerekre.

Edi!
Holnap!!!!!!!!!!! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Hogy bírod a várakozást?

Marcsi
Marcsi

Cateye Kép
Bocs, ne haragudj, hogy közbeszólok, de most olvastam Erazmushoz írt kérdésed, és a hormoneredményeidet.
Nem te kérdezted pár napja, hogy hol csinálnak ultrahangot?
Én nem értek hozzá, de nálam nagyon hasonlóak voltak a hormoneredmények (igaz, hogy closty nélkül), és az orvosom egy hete diagnosztizált PCO-t. (FSH-LH nem megfelelõ aránya, picit alacsony progi, stb.) Te hol csináltattad a hormonvizsgálatot, és mit mondott az orvos?
Ne haragudj, nem megijeszteni akarlak, de erre szerintem feltétlenül kérdezz rá az orvosodnál, és csináltass UH-t (lehetõleg hüvelyit)
És remélem mindent rendben találnak.

Judit
(és mégegyszer ne haragudj, ha feleslegesen ijesztettelek volna meg)
judit
Heves

Teszt: NEGATÍVKépKépKép

Zsuzsu!Kép
Gratulálok az államvizsgádhoz. Nagyon ügyi vagy.

Edelweiss!Kép
Szorítok ezerrel!

Edi
edi

Edi Kép

Egyébként hány napos ciklusaid szoktak lenni?

Judit
judit
Heves

Lányok!

Hogy tudjátok pontosan az ovuláció után hány nappal kell a hõnek 37 fölé menni?
Köszi!

Zsuzsu!
Én is gratulálok az államvizsgádhoz.

Nikie
nikie

Sziasztok LányokKépKépKép

Mindenkit puszilok, nagyon hiányoztatokKépKép Sajna még semmit sem tudtam eddig elolvasni de megígérem, hogy bepótolom. Valaki megtenné hogy dióhéjban elmeséli az elmúlt két hét eseményeit? Fõkét az inszemes Lányok és minden babás ill. esélyes, lombikos...stb érdekelneKépKép

Puszi: Doris
ui: Aki magánban írt levelet Nekem annak nagyon köszönöm. Ha ma nem is sikerülne válaszolnom (hegyben áll a motyó az asztalomon...) annak a jövõ héten biztosan írokKépKép
doris

Szia Doris Kép
Ez egy elég rövid nyaralás volt. Jól érezted magad?

Judit
judit
Heves

Szia JuditKép
Köszi kérdésed nagyon nagyon-nagyon jó volt a nyaralásKépKép Csak pont az elsõ napon jött meg de még ez sem tudta a kedvemet szegniKép Két hétig voltam szabin de ebbõl 11 napot nyaraltunkKép
Veled mi újság? (Bocsi most még nem igazán állt össze a kép...)
Vanda, Sien,Edelweiss, Marcsi, Edi, Cipómama.... és MindenkiKépKép
Mi hír Rólatok? Akiknek a nevét nem írtam az is érdekel!!!KépKép

doris

Szép jó napot, Lányok!

Legszivesebben Kép otthon, az ágyikómban! Tegnap délután a párom elvitt fagyizni, aminek az elsõ néhány falatja nem esett valami jól, de aztán végülis megettem, és jól megnyugodott tõle a pocim, tehát hatásos volt. Amint hazaértünk, eldõltem, mint a zsák, és csak bámultam ki a fejembõl, aztán meg jót szunyókáltam. És ma reggel a hõm 37,3 volt, de még nem igazán élem bele magam, mondogatom magamnak, hogy még minden lehet, meg már volt ilyen két hónapja, szóval majd kiderül.

ZSUZSU,
remélem, tényleg bejön Bogár megfigyelése ezzel a 7. hónappal kapcsolatban. Úgy látom, Nektek is bele kell húznotok, hogy a 7-es szám szerencsés mivoltát bebizonyitsátok Kép. Felfázásod jobban van már?

BOGÁR,
igyekszem megmutatni, ha mégsem sikerül, az nem rajtunk múlt, mi mindent Kép megtettünk! Tényleg lehet valami a levegõben (sok pollen Kép), de Neked megszavazzuk a 8-ast szerencseszámnak, jó?

JUTKA,
ha nem szereted a kávét, igyál fini kapuccsínót, az is jó szerintem. Tegnap délután a szivem úgy zakatolt, hogy mikor mutattam a férjemnek, tisztára kiakadt. De most is idõnként úgy megszédül a fejem, jobbra-balra húz, de nem az idõtõl van szerintem. Múlt héten szerdán este a barátnõm megmérte a vérnyomásom, 70/95 volt, nem verdeste az eget, de nem lepõdtem meg rajta, mivel mindig alacsony szokott lenni.

GITTA,
Neked is megszavazzuk a 7. ciklust!

HERMI,
Kép

KLAUDIA30,
isten hozott ebben a jó csapatban, de azt kivánom, amit minden új tagnak szoktunk: NE MARADJ SOKÁIG, minél elõbb költözz át a Friss kismamák... topicba. Azt pedig sosem lehet tudni, hogy éppen mitõl borul fel a szervezet egyensúlya, vérvételen voltál már? A korod ne izgasson, én pl. 32 éves leszek szeptemberben, de nekem is azt mondta a doki, hogy még fiatal vagyok. Ami persze igaz is, de azért most már nagyon jó lenne egy babóval gyarapitani családunk létszámát. És fel a fejjel, minden rendbejön!

EDI,
amig nem jön meg, addig ne ess kétségbe, hiszen számtalan példa van arra, hogy a teszt negativ volt, aztán mégis baba volt a dologban. Fõ a pozitiv hozzáállás, és mi is drukkolunk Neked, itt megy egy nagy adag babatapasztó energia +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Tünetekkel hogy állsz? Bár ez nem mindig mérvadó (mármint hogy tünetei vannak az embernek ilyen korai szakaszban), nekem csak annyi tûnt fel, hogy kicsit nagyobbak a melleim, meg olyan furi módon feszül (nem tudok jobb szót) odalent belül a hasam. És a hõdet méred, az mit mutat?

DORIS,
isten hozott a fedélzeten! Kép Kipihentétek magatokat? Sajnos babaesõ nem volt, de talán most majd beindul, fõleg, hogy Te is itt vagy! Mint oszlopos és mindentudó tagja a csapatnak! Jó munkát (tudom, milyen az, mikor meglátod az asztalod, és legszivesebben sikitva rohannál el az ellenkezõ irányba)!

NIKIE,
úgy tudom, hogy az ovi után hirtelen emelkedik 1-2-3 tizedet (embere válogatja), és utána szépen lassan, fokozatosan emelkedik, esetleg egy picit ugrál. Mondjuk, az enyém az ovi elõtt nem esik le, de szépen látszik, hogy mikor indul meg fölfelé, és a doki szerint megfelelõ az ive is. Ha baba van a dologban, akkor - úgy olvastam - kb. 26. nap körül ágyazódik be, tehát akkor már biztosan 37 fölött kell legyen jóval. Remélem, nem voltam túl zavaros...

Puszó,

KnéRita
knérita

Sziasztok lányok!

Bocs, tegnap épphogy csak beugrottam, most viszont én is szeretnék teljes szívbõl gratulálni Zsuzsunak az államvizsgájához!Kép

Doris

Te is hiányoztál ám nekünk, jó, hogy újra itt vagyKép

Edi

Csak semmi idõ elõtti felesleges pánik! Ez még semmi biztosat nem jelent!Kép

Bea
Bea

Rita Kép
Te most hányadik napon vagy? Ez nagyon izgi, már ideje lenne, hogy valaki elindítsa azt a bizonyos babaesõt KépKép

Judit
judit
Heves

JUDIT,

ha jól számoltam (nem biztos, mert tök kótyagos a fejem), akkor a 25-en. Tényleg izgi a dolog, de megpróbálom magam nagyon visszafogni és nem beképzelni dolgokat, hát, majd kiderül. De vannak itt más esélyesek is, velük mi van?

EDELWEISS,
várjuk ám, hogy mit mondtak Neked az intézetben, hogyan fejlõdik a pici.

Cupp,

KnéRita
knérita

Megnéztem, BNemethm és Ildi van elõttem, veletek mizújs? Merre jártok? Infót Kép kérünk szépen!

KnéRita
knérita

EdelweissKép
Most olvastam, hogy milyen izgi programotok lesz holnapKép Nagyon-nagyon drukkolok NektekKép
ZsuzsuKép
Gratula a vizsgádhozKép
EdiKép
Bocsi, de mindenrõl lemaradtam....hányadik napon vagy? A negatív teszt a világon semmit sem jelent...csak a pozitív eredmény megbízhatóKép Ugye nem jött még meg?

A többiekrõl mi hír?

Rita, BeaKép
Köszi a fogadtatástKép Ti is hiányoztatok nagyonKép Ti hol tartotok most? (Bocsika, de annyira kiestek a dolgok a két hét alatt....)
Én ebben a hónapban nem igazán növelhetem a babások táborát, mivel most a "rossz" oldalamon a sor de majd a jövõ hónapban meglátjuk...Kép Ha minden jól megy ma bejelentkezem a Kaáliba...Kép Hátha attól majd megijed a "babuka" és gyorsan beköltözik magától isKép

ui: Bocsi, de még csak az elsõ oldalnál tartok, ezért másra nem sikerült reagálnom....
doris

Sziasztok Lányok!

DorisKép
Jó, hogy újra itt vagy. Mesélj már valamit! Milyen volt a nyaralás? Végülis nem egy szokványos helyen voltatok!Kép

EdiKép
Sajnálom nagyon, hogy negatív lett a teszt, de tudod, amíg nem jön meg, önmagában a teszt nem sokat jelent.Kép
Nagyon drukkolok Neked továbbra is!Kép

KlaudiaKép
Üdvözöllek a csapatban én is!
Lehet, hogy a vetélés borította fel a szervezetedet.
Gondolom a dokid csinált hormonvizsgálatot és úgy írta fel a clostit. Én egy hónapja szedem és eddig csak jót mondhatok róla. Az elõzõ hónapokban nem volt tüszõérésem, anovulációs ciklusokat produkáltam. A clostitól viszont, igaz hogy csak egy, de lett egy domináns tüszõm és a nyálkahártyám is megfelelõ vastagságú (13mm) maradt.
Én az 1.-10. napig, napi egy szemet szedtem.
Mellékhatása nem nagyon volt.

MarcsiKép
Köszi szépen a tanácsot és a rendelõ címét, nagyon örülök neki.
Az antibiotikumot már kiváltottam, de még mindig nem kezdtem el szedni. Valahogy írtózom tõle, hogy 10 napon keresztül napi 8!!!! gyógyit szedjek be.
Most még próbálkozom a természetes gyógymódokkal. Iszom egy csomót, melegen tartom a hasam, C vitamint szedek. Annyira örülnék, ha ezek segítenének.
Vagy szerinted jobb lenne, ha inkább elkezdeném szedni a gyógyit?
Az az igazság, hogy se lázam nincs, se nem fáj a hasam, csak annyi az összes tünet, hogy pisiléskor fáj.
Vagy ez is éppen elég?
Egy kicsit most bizonytalan vagyok. Nem vagyok egy antibiotikum párti.

Ami azonban a leginkább aggaszt, hogy pont ebben a hónapban, amikor már minden olyan szépen alakult.
Képzeljétek Lányok, ma reggel 37,2 volt a hõm!Kép Ilyen még soha nem volt. Én annyira örültem.Kép
A hormoneredményem is jó lett, hála a clostinak és akkor jön ez a felfázás.Kép
Egyébként van még két dolog, ami eddig nem volt. Este 7-8 körül majd elalszom - sõt néha alszom is - illetve állandóan éhes vagyok és a kaján jár az eszem.Kép

RitaKép
Nagyon drukkolok Neked. Ez aztán a magas hõ! Én ilyenrõl még álmodni sem merek, nekem ez a 37,2 is borzasztóan magasnak tûnik.Kép

Puszi: Zsuzsu
zsuzsu

KnéRita
Nekem jó a 8-as is. Tegnap viszont azon gondolkoztam, ha tényleg az volt, amire gondolunk, akkor a szervezetemnek nem kell egy kis idõ a megújulásra ?, vagy ez csak akkor lenne szükséges, ha be is ágyazódott volna és úgy nem sikerül.
Nekem egyébként gyanús vagy, már csak azért is, mert a múlt hónapban nekem is felment a hõm 37,2-re, ami nálam nem gyakori eset, a másik, hogy a 7-esben vagy.
Vizsgáld meg a méhszájadat is, hogy hol van. Nekem nagyon fent volt, nem akart lejjebb menni a középidõ után.
Hõhullámaim is voltak. Azt hittem lázas vagyok. A férjem is rákérdezett, hogy nem vagyok-e beteg. Megmértem a hõmet du-án és 37,4 volt, de nem fájt semmim. Aztán megmértem a hüvelyben is és 37,6-ot mutatott.
Szóval én DRUKKOLOK NEKED EZERRELKépKépKépKépKépKépKépKép* 1000*1000*1000

NikieKép
A hõmérõs tapasztalataim szerint nálam ált. 3 nap alatt min. 3 tized fokkal emelkedik a hõm ovi után, aminek utána azon az "átlag"szinten kell maradnia (mert ide-oda ugrálhat is egy kicsit).

Doris
Isten hozott újra itthonKép

most egy kicsit dolgozom
cupppp
bogár
bogár

KnéRita!

Nekem 30 naposak a ciklusaim, tehát nekem ma dõl el a dolog. Nem lehetne valahogy megjelölni a táblázatban azokat, akiknek eltérõ a ciklusuk? Mert a többségnek 28 napos, de vagyunk mi kivételek is! Kép

Zsuzsu!
Hatalmas gratula az államvizsgádhoz, ügyi voltál! Kép

Puszi mindenkinek
bnemethm
bnemethm

Sziasztok Lanyok!

Cateye en is megneztem a hormoneredmenyeidet, de szerintem ez nem PCO. Ott az LH joval magasabb mint az FSH, szal ez szerintem nem az. Viszont a progi tenyleg alacsony, azzal valamit kezdeni kell.

Pusssz: orsoly
orsoly

Kedves Judit !

Sajnos bennem is megfogalmazódott a Te hozzászólásaid, és a hormoneredmények alapján, hogy PCO-s lehetek. A párom lehurrogott, hogy már rémeket látok, annyira beleástam magam ebbe a témába. A jövõ hónapban megyek a dokimhoz, Neki van a magánrendelésén hüvelyi UH-ja, és rávilágítok erre a kérdésre. Az még esetleg vigasztalt, hogy nem zsíros, sõt nagyon száraz a bõröm, és kövér sem vagyok. Ugye ezek még a PCO tünetei ?

CatEye

Cat
Kép
cateye

BnemethmKép

Pont írni akartam Neked magánba, hogy megkérdezzem hogy vagy?
De Te kitaláltad a gondolatomat.Kép
Nagyon drukkolok Neked! Ha ma nem jön meg, akkor mikor csinálsz tesztet?

BogárKép
Annyira aranyos vagy, ahogy írtad Ritának, hogy két fõ dolog van, ami miatt esélyes, a magas hõ és a 7. ciklus!KépKépKép
Hát ha ez tényleg bejön, akkor kinevezünk a topik boszorkányának!Kép
Tegnapelõtt én is megmértem a hõm délután, mert nagyon meleg voltam és 37,5 volt! Tegnap nem mértem, de estére mostanában olyan forró leszek, hogy csak na!Kép

LányokKép
Köszönöm még egyszer az államvizsgámhoz a gratulációkat. Ilyen sok gratulációt még életemben nem kaptam! Nagyon jó esett!Kép
Egyébként én az egyetem befejezése után rögtön elkezdtem ezt a másoddiplomás képzést és szerintem amiatt, hogy nem estem ki a tanulásból, elég könnyen ment, bár sokat kellett tanulni.
Én mindenkinek csak javasolni tudom - Bea Veled beszéltünk errõl - hogy még addig tanuljon, amíg nem esik ki a rutinból, mert néhány idõsebb csoporttársamon láttam, hogy nekik bizony nagyon nehéz volt újra visszaülni az iskolapadba.

zsuzsu

Zsuzsu
csak most olvaslak. Te kis gyanús.......KépKépHi-hi

KnéRita, Zsuzsu
Hú lányok, annyira izgulok Brrrrrrrrrr Kép

Edi
az a negatív teszt tényleg nem jelent semmit, várj még türelemmel, amíg nem jön meg, addig úgyis van remény KépKép

Lányok
olyan szép nap van ma és ráadásul péntek. Ma megyünk Bon-bon és Old boys koncertre Kép

Na jó most már tényleg dolgozom egy kicsit
Cupppancs
Bogár
bogár

Bnemeth
ez nagyon jó felvetés. A megjegyzés rovatba lehetne írni, hogy kinek hány naposak és mindig tudjuk ki a legesélyesebbKépKépKép

hát ez így nem megy tovább, de annyira érdekesek a témák
Na jóóóóóóóóó, most már tényleg
Cup
Bogár
bogár

CateyeKép

Amikor Nálam felmerült a hormoneredmények alapján a PCO gyanu, a doki rögtön azt mondta, hogy ennek ellenére szerinte majdnem kizárt, tekintve az alkatomat - magas vagyok (176cm) és vékony-normál testalkatú.
Azt mondta, hogy a PCO jellemzõen alacsonyabb és teltkarcsúbb nõknél fordul elõ.
Aztán most, amikor kiderült hogy már az eslõ clostis hónapban milyen jó eredményem lett, megint mondta, hogy ez ismét arra utal, hogy nem vagyok PCO-s, mert aki az, annak az elsõ hónapban a closti még nem hoz ilyen eredményt.

Szóval szerintem ne aggódj!
Nem néztem még át az Erazmusz topikjába, de úgy tudom, hogy akkor van nagy valószínûséggel PCO, ha az LH-FSH arány 3 körül van.
Nekem 1,7 volt az arány, de most már 1:1.Kép

Neked mennyi az arány?

zsuzsu

Lányok
annyit beszéltetek a PCO-ról. De, hát én nem tudom mi is az? Vagy addig jó?

Köszike
Cupppppancs
Bogár

Most már olvasó üzemmódba helyezem magam vagy legalábbis egyelõreKép hi-hi
bogár

Sziasztok!

ZSUZSU,
a 37,2 is nagyon jó!!! Nekem tegnapelõtt volt annyi, tegnap 37,1, a mait meg már irtam. És ez az éhség meg álmosság! Te is roppantul gyanús vagy nekem! Ma vagy a 24. napon, ha jól számolom? Ha nem rosszabbodnak a felfázásos tüneteid, akkor szerintem ne kezdd el az antibiotikumot, fõleg nem ilyen lórúgás adagban. Igyál sokat-sokat, meg a többit, amit irtál, tutira kilábalsz belõle.

BOGÁR,
köszi a tippet a méhszájra, este megnézem, kiváncsivá tettél. Kihagyni akkor kellene (szerintem, ha mégsem jól tudom, javitsatok ki), ha már megtapadt babóca lett volna, de igy szerintem semmi gond nincs, lehet nekifutni Kép! És nagyon köszi, hogy drukkolsz. Próbálom lekötni magam a melóval, hogy ne ezen járjon az agyam, több-kevesebb sikerrel. Tegnap du. megmértem a lázam (hónaljban) 37,7 volt, nem tudom, mit jelent...

BNEMETHM,
na, a kis rejtõzködõ Kép is elõkerült! Te hogy állsz? Tünetek, hõd, ilyenek? Hát nézzünk oda, a ciklusa végén jár, és hallgat! Irgum-burgum Kép!

Csóközön,

KnéRita
knérita

Sziasztok!

Jó napot mindenkinek! Kép

Edi!
Sajnálom! Kép

Doris!
Remélem sikerült teljesen kipihenned magad! Most itt a kipihent lehetõség! Kép

Lányok!
Normális az, hogy most vagyok az 5. napon és a hõm 37°? Pedig elötte megvolt az esés, de kedd óta megint felment. Mi lehet az oka?

Üdv:
Gitta
gitta

Cateye Kép
Még egyszer bocs a felesleges ijesztegetésért Kép
A PCO legjellegzetesebb tünete a cikluszavar (80 %). Hát nekem órát lehetne igazítani hozzá 28 naponként (tehát a maradék 20 %-ban vagyok). A többi valóban az elhízás, mitesszeres bõr, hajhullás, de ezek sem feltétlenül. És a magas tesztoszteron.
Ha neked nincsenek ilyen tüneteid, valszeg semmi gond.

Orsoly Kép
Ált. igazad van. Nekem is ezt mondta a doki, de hozzátette, hogy nagyok az eltérések. Nekem az FSH és az LH is normális értékû volt, sõt az FSH volt a magasabb, de nem volt meg a 3:2 arány. Ez az ideális a dokim szerint.
DE végül is az UH mutatta ki a PCO-t Kép
Te hogy vagy? Kép

Judit
judit
Heves

Az az igazság, hogy most egy negatív gondolkodású vészmadárnak érzem magam....Kép Kép
Bocsi

Judit
judit
Heves

BOGÁR,

én is akarok Bon-Bon koncertre menni!!!!!! (toporzékolós jelem nincs, pedig ide az kellene!) Nagyon szeretem õket, hallgasd és élvezd õket helyettem is!
PCO= policisztás petefészek (a petefészek tele van megérett, de ki nem pukkadt tüszõkkel, amik mint egy lufisor vannak felfûzve egymás mellett). Jól mondom, Csajok?

Pussz,

Rita
knérita

Zsuzsu!

A PCO-nak két fajtája van:
"A policisztás ovárium szindróma (PCO) az asszonyok 6–10 százalékát sújtja. Legfõbb tünetei az elhízás, a férfias szõrnövekedés (hirzutizmus), az állandó vérzési rendellenességek (fõként ritka, gyér és gyakran kimaradó havivérzés), súlyosabb esetben a férfias hajhullás, a férfihormon túlmûködésre visszavezethetõ bõrbetegségek (például akné, szeborrea). Mindkét petefészek szimmetrikusan megnövekszik, felszíni szöveteiben számos, 6–10 mm átmérõjû folyadékkal telt üreg (ciszta) látható.

Az egyszerû peteérési zavarra visszavezethetõ policisztás petefészkek esetében a kísérõ tünetek hiányoznak, és ez az állapot rendszerint csak átmeneti. A fogamzóképes korú nõk kb. 20 százalékánál figyelhetõ meg ez a megtévesztõ elváltozás. A red{valódi PCO} génhibára vezethetõ vissza. Olyan betegségek társulnak hozzá, mint a felnõttkori cukorbetegség, a vérzsíreltérések, a magas vérnyomás."

Magyarán, ha nálatok felmerül a PCO, akkor sem kell, hogy tényleges külsö tünetekkel járjon, mert ez nem egy állandó állapot, hanem csak ideiglenes, nem alakulnak ki a tényleges külsö jelek.
Szerintem akinek itt PCO-t mondtak, egyikük sem "valódi PCO"-s, hanem csak a másik fajta.
(A cikket egyébként Elek Csaba irta)

Doris!

Szia!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Judit! Asszem mar irtam egyszer, hogy nekem is azt mondtak, PCO. Ehhez hozzajott, hogy az UH ezt mutatta, az LH-FSH arany 3:1-het volt, a ciklusom 40-50 napos, raadasul alacsony vagyok es teltkarcsu, es meg eleg szoros is sajnaKép Szal minden erre utalt. Erre az elso closty segitett, majd a veteles utan a 2. clostyKép Jahh, es most mar egy fia kicsi megnemrepedt tuszocske sincs a petefeszkembenKép Marpedig ez genetikai eredetu betegseg, tehat ebbol nem lehet kigyogyulni. A dokinenim szerint az orvosok nagyon konnyen ramondjak a cikluszavaros nokre hogy PCO-sak, de nagy tobbsegben ez nem igaz! Ja es ennek mar kamaszkorban jelentkeznie kene.

orsoly, aki mar teljesen ki van muvelve PCO terenKép
orsoly

Beszti Kép
Köszi Kép Még mindig tudtál újat mondani, pedig egy hete, amióta nekem PCO-t diagnosztizált a doki, azóta folyamatosan errõl bújom a szakirodalmat.
Abból amit írtál én olyan "átmenetnek" érzem magam a kettõ közöttKép Hát majd a dokim tisztázza, remélem.......

Judit
u.i. azt hiszem ideje már szabira mennem, mert már én is kezdek belegárgyulni KépKép
judit
Heves

JuditKép

Dehogy vagy vészmadár! Az a jó, ha tanácsokat adunk egymásnak és felhívjuk a másik figyelmét valamire, amit esetleg az nem vett észre.
Szóval szerintem jó, hogy felvetetted ezt a dolgot.Kép

Az, hogy az UH-on több kicsi tüszõt is látott a doki, még nem egyértelmûen jelenti a PCO-t, az én dokim mondta. PCO akkor van, ha tényleg nagyon sok kis tüszõ van és a petefészek szélén körkörösen helyezkednek el. Illetve, ha mindkettõben van.
Orsoly, jól írtam? Nem akarok hülyeséget mondani.

BogárKép
Az tényleg jót jelent, hogy nem tudod, mi a PCO, dehát ez minden betegséggel így van.
A PCO policisztás petefészket jelent. Sok kis tüszõ van a petefészekben, de nincs domináns tüszõ és így terhesség se jöhet létre. Illetve gyakran szinte betokozódnak ezek a kis tüszõk, ami a ciszta.
Az egyik leghatékonyabb kezelése az, hogy kis lyukakat ejtenek a petefészken. Lézeres laparoszkópiával szokták csinálni.
Én sem vagyok egyébként túl nagy szakértõje a témának, de azt hiszem az a lényeg, amit leírtam.

Javítsatok ki Lányok, ha valamit nem pontosan írtam!

BogárKép Köszi a drukkot!

RitaKép
Neked is és a megerõsítést is a felfázással kapcsolatban.
Én is úgy gondolkodom, mit Te.
Egyébként képzeld el, reggel megnéztem a Természetgyógyászati Enciklopédiában, hogy mit írnak. És ott az volt, hogy az egyik leghatásosabb kezelés felfázásra a vizelet lugosítása. Ezt úgy érik el, hogy a páciensnek lugos folyadékot kell inni. Na és most figyelj! Erre jó a szódabikarbóna! Az is lugos. Mostmár legalább megértettem, hogyan mûködik ez a kuruzslás!Kép

zsuzsu

LányokKép
Látom, hogy a PCO-ról csevegtek. Ha ez segít valakinek, akkor Nekem folyamatosan PCO-sak a petefészkeim. Ezt UH-on állapítja meg hónapról-hónapra az orvosom. Tüneteim egyáltalán nincsenek...
BesztikeKép
Mi van Veletek???? Még egyben?Kép

Én is üdvözlöm az új tagokat és kívánom, hogy ne maradjatok itt sokáigKép
Az esélyeseknek természetesen drukkolokKépKép

doris

Csajok, amíg én fogalmaztam a levelemet, Ti már mindent és sokkal jobban leírtatok a PCO-ról. De mostmár legalább tisztán látunk.Kép

BesztiKép
Neked is külön köszönet. Nagyon érthetõen írtad le. Ezek szerint én a 2. tipusba tartozhattam.

Egyébként hogy vagy?
Ha jól tudom, július elejére vagy kiírva, ugye? Addig már csak egy hét van!
Gondolom már nagyon izgulsz!
Drukkolok nagyon!

zsuzsu

Sziasztok!

ZSUZSU,
akkor pedig nincs mese, inni kell a habzó Kép szódabirkabónás oldatot! Remélem, ez helyrehoz, és ha még ráadásul a hõd is igy marad, netalántán még magasabb lesz, akkor már szerintem jól érezheted magad! Drukkolok!

JUDIT,
tényleg nem vagy vészmadár, teljesen megértem, hogy most ezek a gondolatok forognak a fejedben. De mielõtt nagyon kétségbeesel, várd meg, mit mond a dokid.

BESZTI, ORSOLY,
köszönjük az infókat, az ember mindig tanul.

Apropó: mizújs a zebrafarmos lapunkkal? Akkor most hol van? A tar.hu-n (ahol én sajna nem látom), vagy a zebrafarm.freeservers.com-on? És lehet még infókat, képeket küldeni?

Pápá,

Rita
knérita

Zsuzsu Kép
Hát nekem sajna tényleg nagyon sok kis tüszõ volt, és teljesen körkörösen körbevették mindkét petefészkem Kép
A doki meg is mutatta az UH-n, hát nem volt egy kellemes látvány.....

Orsoly Kép
Te vagy az általam oly nagyon óhajtott pozitív példa....Kép
(bár azért remélem az én petefészkeim nem egy vetéléstõl állnak majd helyreKép) Ez szörnyû lehetett.....

Judit
judit
Heves

Orsoly, ne haragudj, a vetélésednél említésénél Kép ilyet akartam írni, bocs, ez így nagyon durvának tûnik Kép

Judit
judit
Heves

Zsuzsu, Orsoly, Beszti, Judit, Bogár !

Nagyon felbuzdult a topic a PCO témáján. De ez a jó. Remélem, hogy nekem csak progi elégtelenségem van, csak részleges PCO-m, és nem a genetikai PCO. Egyébként a ciklusaim teljesen szabályosak 28-30 naposak, de kevés vérzéssel jár a mensi. Egyébként a cukrom teljesen normális, és a vérnyomásom pedig alacsony.

Judit
Egyáltalán nem ijesztettél meg, sõt azért vagyunk itt, hogy észrevételeket tegyünk, és segítsük egymást ezzel.

Orsoly
Köszi a meglátásodat, kérem a dokit a progi megtámogatására.

Zsuzsu
Az LH-FSH arányomat nem tudom, de megkérdezem a dokimat, mert nála van a lelet. A következõ ciklusom elején megyek hozzá férj negatív lelettel. Kíváncsi vagyok mit fog ezek után javallani. Azért a bogarat elültettétek a fülembe a PCO-val.

Pussz
CatEye

Cat
Kép
cateye

Judit! Ugyan, nem bantottal meg vele, es kivanom hogy tenyleg ne igy alljon neked helyre a dologKép

Cateye: dehogynem tudod az LH-FSH aranyodat, hiszen ott van a hormoneredmenyed a masik topikbanKép Neked majdnem 1:1Kép De szerintem meg kell probalkozni a clostyval vagy a Serphennel aztan majd kiderul mi a helyzetKép Bar ezzel most Jim biztos nem ert egyetKép

Pussz: orsoly
orsoly

Sziasztok lányok!
Kép

Kép Doris! Kép
Örülök, hogy újra itt köztünk, - bár nyaralni kellemesebb. Kép Hogy éreztétek magatokat? KépKép A táblába beírtam egy-két megjegyzést, abból látod hogy kinek mikor lesz a köv. inszem, Edelweissnak szombaton lesz a beültetése. Sajnos csak egy alkalmas petesejtje volt (3 tüszõbõl kettõ üres volt) de az az egy szépen megtermékenyült, és szombaton ültetik vissza. Marcsinak most volt az inszeme hétfõn. Orsoly, Zsuzsu, és Kamilla már hivatalos kismama. Cipomama pedig annyira rosszul van a három (egyébként tökéletesen fejlõdõ) embriótól, hogy a redukció kapcsán a teljes abortuszon gondolkodott el. Próbáltuk beszélni vele, nem tudjuk hogy hogyan döntött.
Ahhoz képest, hogy alig tudok jönni, viszonylag nyomon tudom követni az eseményeket Kép csak a részletek maradnak ki Kép ami ugyanolyan fontos lenne nekem Kép. Nekem pedig megjött, ma vagyon 4cn-en..

Lányok!
Annyit beszéltetek a PCO-ról, és ahogy átolvasgatom, egyre megerõsíti a kétségemet, hogy talán én is?............ Szerintetek ezen tünetek alapján PCO?
* hyperprolactinaemia esetén fennáll a PCO esetõsége (nekem nagyon magas a prolaktin szintem gyogyi nélkül)
* FSH:LH arányom legutóbbi vérvételkor 1:1,79 (majdnem 1:2)
* a vérzésem rendszertelen (gyogyi nélkül 32-42 nap, gyogyival 29-32)
* furcsa volt, hogy a dokim felsorolt pár apró (szerinte domináns!! nevetséges volt - mármint a dokim) tüszõt egy UH alkalmával (7-9 mm-eseket, kb. 3-4) de mellettük volt egy 17mm is
* pattanások (bár - lekopogom- mostanában ritkultak)
* átlag magas vagyok, de régen duci voltam 10 kg-val (és nem magamtól fogytam le, hanem stressz és családi okok miatt, szóval "eredetileg" husibb lennék)
* sötét haj - ergo sötét szõrzet, a lábamom Kép sok, köldököm alatt is megáldott a természet egy-két erõteljes sötét szállal ill. a mellemen is
Szerintetek is érintett vagyok ebben a témában?

Köszi
Pusz
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Zsuzsu

Nem PCO, hanem megfázás témában. Talán érdemes lenne tényleg várnod egy picit, ha a tüneteid nem nagyon erõsek. Nekem a doki, amikor az elején mondtam, hogy milyen tüneteim vannak, nem is nagyon foglalkozott vele, elõször azt hittem, egy kicsit flegma, de késõbb rájöttem (meg mondta is)azért, mert úgy gondolja, hogy most a teherbeesés a legfontosabb, ezt a bajt meg majd utána kikezeljük. Csak amikor meglátta, hogy a vizeleteredményem mennyire rossz (többek között ilyen volt rajta: zsúf.bakt.), akkor mondta, hogy na jó, akkor azért mégis valamit csináljunk.
Késõbb babásan úgyis lesz vizeletvizsgálat attól függõen melyik kórházban akarsz szülni, változó gyakorisággal.

A bajt azonban orvosolni kell, ezt a körzetim mondta, mert késõbb komoly gondokat okozhat a babának.(fõként neki, nem a mamának).Egyébként tüneteim nekem is csak csípõs érzés volt.

Bea
Bea

Vanda! Ezek szerintem eleg sokunknal elofordulnakKép En pl tudom, hogy apukamtol orokoltom a dus szorzetet ami a hajon jol jon, na de a koldok alatt meg a mellen mar nem annyira....de hat ez vanKép Szal nem csinaljatok lanyok, most hirtelen mindenki PCO-s lett a topikon?KépKépKép

orsoly
orsoly

VandaKép
Köszi a beszámolótKép Akkor megint többekért izgulhatunkKép
A nyaralás csodaszép voltKép A természet gyönyörûKép Rengeteget lubickoltam a tengerben (már úszóhártyákat is növesztettemKépKépKép ) Az emberek mosolygósak, kedvesek és fõként boldogok!!!!KépKép A telefonunk nem mûködött így teljes volt a nyugalomKép Mondanom sem kell, hogy visszavágyom...KépKép Sajnálom, hogy Neked megjött, de ne csüggedje, majd talán most...Kép Írok Neked magánbanKép

Nem tudna nekem valaki abban segíteni, hogy hol tudnék bejelentkezni a Kaáliba? Sajna egyszerûen nincs idõm kotorászni....

ui: Lányok bocsi, hogy nem reagálok egy csomó dologra... Nem az érdektelenség az oka, hanem a teljes behavazottság a munka miatt.....
doris

VandaKép

Szerintem összekevertél Zsuzsóval, én nemhogy hivatalos, de még kismama sem vagyok. Sajnos.Kép
Ami késik, nem múlik, remélem hamarosan én is követem Zsuzsót.Kép

A PCO témához:
Ha valakinek van domináns tüszõje, az nem PCO-s, én így tudom! Szerintem Te nem vagy az.Kép

CateyeKép
Megnéztem az Erazmusz topikban, az LH-FSH arányod teljesen rendben van, majdnem 1:1-hez. (Egyszerüen el kell osztani az LH-t az FSH-val, akkor kapod meg az eredményt.Kép)
A tesztoszteron viszont tényleg magas.
Azt mindenképpen kérdezd meg a dokidtól.Kép

BeaKép
Köszi szépen az infót.Kép
Ha nem múlik el, vagy enyhül holnap reggelig, akkor elkezdem szedni a gyógyit!

Lányok!
Alice-zal mi van?

zsuzsu

Sziasztok!Kép

Doris!Kép De jó újra hallani felõled!Kép Merre jártatok?(Én azt hiszem lemaradtam errõl.) Remélem sikerült egy kicsit kikapcsolódnotok!Kép
Zsuzsu!Kép Nagyon bíztatóak a tüneteteid és a hõd is, kezdesz gyanússá válni!Kép Csak azt a fránya felfázást próbáld valahogy kikezelni, egyenlõre én is a természetesebb gyógymódokat választanám! Küldök egy pár gyógyító sugarat:+++++++++++++++++++++++Kép
Rita!Kép Tök jó fejek ezek a smiley-k, jókat mosolygok rajtuk!Kép Úgy látom érted is lehet most már izgulni, úgyhogy drukk beindítva! Most már tényleg ideje lenne valakinek elindítani a babaesõt!
Edi!Kép Ne keseredj el addig, amíg nem jött meg!! Lehet, hogy még csak túl korai volt a teszt. Én azért még tovább szorítok!KépKép
Edelweiss!Kép Szerintem ez az egy pöttömke is nagyon jó eredmény! Mielõtt visszarakják és megnézed, beszéld meg vele, hogy jól ágyazódjon be, hisz lesz elég helye!Kép Nagyon drukkolok!Kép
Évának is küldöm a babatapasztókat!+++++++++++++++++Kép
Marcsi, Lujza!Kép Hajrá!!Kép
Cipómama!Kép Biztos borzasztó lehet ez a mostani állapot, de gondolj arra, hogy esetleg késõbb bánni fogod, ha mind a három maszatkát elveteted. Én mindenképpen a redukció mellett szavaznék (bár tudom, hogy ez nem a szavazatokon múlik...)Kívánok sok erõt a számotokra legjobb döntéshez!Kép
Vanda!Kép Brekirõl tudsz valamit? Olyan régen nem hallottam Róluk!Kép

Puszi, Sien.
Sien

Orsoly! Kép
Még csak nem is mondhatom, hogy "gyönyörû sûrû" hajam van. Egyébként nálam ez a PCO gyanú nem most jött elõ, - korábban. CSak most pont téma, és ahogy olvastam a sorokat, végigfutott a hátamon a hideg. Pedig nem kellene görcsölni, csak tudom, hogy elég nehezen kideríthetõ betegség, és hogy a legtöbb nõdoki nem is fedezi fel. Ezért van az, hogy legtöbb nõnél a meddõségük kapcsán a meddõségi központban történõ -végre- alapos kivizsgáláskor derül ki. Pedig már hamarabb is kiderülhetne, ha a "sima" nõdoki alapos lenne!

Tényleg,
mit tudtok, van még ilyen, hogy "Optimális családtervezõ ----akármi" ? Állítólag régen volt ilyen a megyeszékhelyeken is (tehát vidéken is) és ott elkordináltak õk is mindenféle vizsgálatra.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

SIEN,
köszi a drukkot! Kép

VANDA,
én az õsszel, mikor elhatároztuk a baba-kérdést, utánajártam, de alig néhány helyen van csak. Régebben volt a megyeszékhelyeken, de pl. hozzánk (Kiskunhalashoz) a legközelebbi Szekszárdon van (több mint 100 km). De úgy látom, Te pesti vagy, a központjuk a Bolgárkerék utcában van, de a telefonszámot igy fejbõl nem tudom, otthon van valahol. Ott mondták meg nekem is a legközelebbit, ahova végülis nem mentünk el (lehet, hogy kellett volna, és akkor már babás lennék?). De szerintem érdemes elmenni, hiszen kivizsgálással kezdik a dolgokat, ami egy óriási dolog annak tükrében, hogy a nõgyógyik általában min. egy év próbálkozás után hajlandók az emberrel foglalkozni. Talán a szulés.lap.hu-n ott van a telefonszáma a központnak, vagy a baba.lap.hu-n, ha van idõd, keress rá.

Pusszantás,

Rita
knérita

SienKép
Szia-sziaKépKép Hát pont elkerültük egymást a nyaralásod miattKép Nekem nagyon jól sikerültKép St. Martinon voltunk, ez egy aprócska szigetecske a Karib-szigatekenKép A Te pihenésed jól sikerültKép Most hogy álltok?
Nem tudsz segíteni a Kaáli telefonszámát illetõen?

doris

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?