A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2005.őszi babák

Ancsi!
Nagyon arik a gyerkőcök együtt, Melike is pasizik már?Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Most néztem rá Leonra, de még mindig húzza a lóbőrtKép
Már 1/2 2 óta alszik...

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Mea
Most röhögtem egy jó nagyot a monológodon.(Haj)

Egyébként én is htb vagyok, és én is szeretem és én sem kívánkozom vissza dolgozni egy percig sem.

És mégis vannak ambícióim, csak sajnos nem a mai kor által elfogadottak. Szerintem az is ambíció, ha valaki szép családot akar.

Ja és persze nem azért szültem a fiúkat, hogy a nagyszülők neveljék fel.

Ráadásul buta sem vagyok, sőt.

Természetesen kiváncsiak vagyunk Rátok, sőt most is emlegettünk. Jövő héten majd összehozunk valamit.

Egyébként én olyankor is festettem már hajat, amikor megvolt és nem lett semmi baj. Bár én is hallottam már, hogy nem ajánlják.

Kép
Kép Kép
sildike

Mea!
Látom közben leesett, kinek a frizujáról kellett volna képKépKép
Én voltam a lassú.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi
Nálunk Bazsika kb. 1 óta Lacika pedig 1/2 2 óta alszik.Kép

Az hány zsiráfnyi?Kép

Kép
Kép Kép
sildike

Akkor most befogjam?
Apa pénteken nem dolgozik, így én már be is jelentkeztem kozmetikushoz és fodrászhoz. Csak hogy ne legyek lompos azért, mert nem dolgozom. Kép
Vendég

É szombaton megyek.Kép Nekem is pofa alapállás?

Kép
Kép Kép
sildike

Havtünde!Kép
KépKépKép

Ancsi!Kép
Hát igen jól esik az biztosKép

Sildike!Kép
Jövő héten tuti jó lesz már nekünk is csak kedd nem jó, mert akkor jön a nagypapámKép

Mea
mea

Sildike!Kép

Egyetértek az ambícióiddalKép
Szerintem az lenne a jó, ha a férjek mindenhol keresnének úgy, hogy a nő otthon a gyerekekkel foglalkozhasson meg az egyebekkel.
Mert ez volt a jobb verzió(szerintem) nem ami most van, hogy mindenkinek hajtania kell mint a güzü, idő nincs a gyerekekre....
Meg hát mindenki maga tudja mi a jó.
Nekem ez a jó, hogy itthon lehetek és én ezt élvezem is.
Nem mondom mehetnékem van nekem is de nem a munkahelyreKépKépKép

Azért elvagyok itt ezzel a sok KépKépKép jellel itt magambanKép

Mea
mea

Sildike!
A szívemből szóltál nagyon!!!KépKépKép
Én se igazán mennék vissza dolgozni, majd meglátjuk, hogy hogy alakul.
Szeretek itthon lenni, értelmesen be tudom osztani a napokat, jó programokkal töltjük el az időt.
Meg szerintem az is elég, hogy két pici gyerekkel van otthon az ember+háztartás+főzés.
Szerintem a karriert és a családot nem lehet összeegyeztetni, ha mind a kettőt 100%-san akarja csinálni az ember.
Én is abból indulok ki, hogy a gyerekeket magamnak szültem (még ha vannak a héten nagyis napjai is a fiúknakKép), én szeretném őket felnevelni, én szeretnék értük oviba, iskolába menni. Én akarok velük du. játszani, tanulni.
De ezt szerintem nem lehet megtenni, ha este 6-ig dolgozik az ember. Manapság meg ritka az olyan munkahely, ahol 4-kor végez az ember.Kép
Ha visszavesznek úgy melózni, hogy 3-4 között leléphetek, akkor meggondolom, mert azért anyagilag sem lenne mindegy. De ha nem, akkor nem fogok két (esetleg háromKép) gyerkőc mellett este 6,7-ig melózni és fürdetésre hazaesni!
Akkor még főzni, takarítani is kell! Mikor foglalkozom a fiúkkal?
És igazad van, hogy manapság tényleg nem divatos, ha szép családot akarsz, foglalkozni szeretnél a gyerekeiddel, otthon várni őket, amikor a suliból hazajönnek, stb.
Szerintem ez van olyan fontos, ha nem fontosabb, mint bármelyik munka!!!Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Ja és még annyit, hogy én se vagyok hülye, van diplomám, nyelvvizsgám, stb.
De ettől függetlenül nem áldoznám fel a gyerekeim gyerekkorát semmi pénzért!Kép
És én most vettem egy fürdőt, hajat mostam, "borotválkoztam", arcpakolást raktam fel, normálisan felöltöztem, kifestettem magamKépKépKép
Mert próbálom mindig normálisan várni Apát haza, nem "tréningben", kócosan....Kép
Akkor én is befogom a pofámat, jó?!Kép
Ja és fodrásznál már voltam, kozmetikus meg a barinőm, jövő héten megyek hozzáKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi, Mea
Maximálisan igazat adok Nektek.
Persze azt sem ítélem el, aki a gyerekek mellett önmegvalósítani akar, csak nem értem meg.
Abban Barbi teljesen igazad van, hogy karrier+gyerek nem megy együtt.
Amúgy én azt szoktam mondani, hogy kinyírnám az első emancipuncit. Hát kellett nekünk ez, hogy a család helyett/mellett még dolgozzunk is? Nekem nem az biztos.Kép Én dolgozom eleget itthon.

Amúgy én is szépen beosztom a napjaimat. Nekem annyi segítségem van, hogy Laci születése óta minden pénteken jön hozzánk egy nagyon kedves hölgy takarítani és vasalni. Sokszor jókat dumálunk is.

Egyébként nem nagyon volt még olyan, hogy unatkoztam volna. Rengeteget játszunk a fiúkkal, sétálunk, Medveparkba megyünk, Duna-partra, babatalikra, Bazsikával ültetgetünk már kint a kertben, stb. Nem tudom, hogy ilyen színes gyermekkort tud-e biztosítani az, aki dolgozik gyerek mellett.

Én megmondom őszintén, hogy 3-4 gyerek mellett nem is szeretnék egyáltalán visszamenni dolgozni.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildike!
Fiúk felkeltek már?
Leon nem akarKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Barbi

Én is diplomás közgazdász vagyok, két nyelven beszélek. Dolgoztam már sokat, sok helyen, külföldön is, magas pozícióban is, de ennyire jól, mint a fiúkkal még soha nem éreztem magam.Kép

Én is mindig le vagyok szőrtelenítve, havonta járok fodrászhoz, kozmetikushoz szerencsére nem kell. És én is általában normálisan felöltözve várom haza apát, sőt a gyerekek előtt is igényes vagyok magammal szemben. Így lesznek ők is azok.

Kép
Kép Kép
sildike

Barbi
Lacika már lassan ébredezik, Bazsika még húzza a lóbőrt.

Kép
Kép Kép
sildike

Sildeike!
Nekem most takarító néni nincsen, eddig volt.
1-2 hónapja én csinálom a lakást, de nem olyan vészes, rosszabra számítottamKép
Nekem meg nagyik, dédi a segítség.
Mi is sok programot csinálunk a fiúkkal, lassan jön a telek szezon, akkor pénteken megyünk ki és csak hétfőn jövünk haza!
Akkor aztán semmi idő unatkozni, inkább kevés, semmire se jutKép
Medveparkban mi is voltunk, tervezzük megint, Nolcsinak nagyon tetszett, főleg a méz etetésKép
Meg sokat járunk az állatkertbe, mi is megyünk babatalikra, barátnőmhöz.
Szerintem 3-4 gyerek mellett nem is lehet dolgozni. Mármint ha a gyerekeket úgy neveled, ahogy én szeretnémKép Ha nekünk is lesz még, akkor tutira én se fogok dolgozni.
Persze, én se ítélek el senkit, ha karriert csinál és gyereket nevel, csak jól írtad, nem tudom megérteni.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Jogilag egyébként a "házimunka" teljes munkának számít. Én sem hagynám Zitát a hét minden napján másra. Biztos nagyon rosszul esne, ha nem látnám az első lépéseit, ha nem lennék mellette a mindennapokban.
Ettől függetlenül eljárok én is tanulni, egésznapos előadásokra, barátnőzni. De ez csepp a tengerben.

És DUDUKLY, visszatérve hozzád, képzeld, nem akkor voltam depressziós, amikor olyan rohadtul ráértem.
Vendég

Sildike!
Én meg szervező mérnök vagyok és én is dolgoztam már külföldön is (Hollandiában)!
Te merrefelé?
Kozmetikushoz csak szemöldök+szempilla festésre járokKép
Szerintem nagyon fontos, hogy Apa ne mindig csak lomposan lásson ha hazaér. Szerintem neki is egy jó érzés, hogy úgy jön haza, tiszta a lakás, gyerekek rendben, Anya is normálisan néz ki.
Persze ez nem mindig sikerül, de törekedni kell ráKép
Pl. tréning gatyában max, itthon vannak a fiúk, de én még a játszira is normális ruhát adok rájuk.
Jó, oda van olyan farmer, ami nem a legdivatosabb, de normális, meg edzőcipő.
Rosszul vagyok a tréning ruhától, komolyan mondom!

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Tünde!
Az más, de nem egész héten napokig egyedül/mással hagyod Zitát.Kép
Én is kéthetente Apa anyukájánál hagyom a két fiút (Nolcsit meg hetente), meg barinőzök is, de szerintem ez még belefér.

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Nálunk Bazsika szinte minden hétvégén nagyizik. Apuék elviszik pénteken, vagy szombaton és vasárnap amikor ebédelni megyünk visszahozzuk. Már Lacika is aludt náluk kétszer + síelés alatt is.

Kép
Kép Kép
sildike

Nolcsi én anyukámnál szokott aludni, Leon még nem aludt ott.
De a telkünk nagyon közel van anyuékhoz, úgyhogy azt beszéltük meg, hogy vasárnaponként(minden 2. héten) anya elviszi a két fiút és kedden Apa megy értük.
Leon 3/4 6-kor végre hajlandó volt felkelni, bevágott egy nagy adag rizspépet, most játszikKép
Én meg már elpakoltam egy gép ruhát és teregettem. Nagyon hatékony vagyok ma.Kép Már csak főzni kéne, azt ma még nem csináltamKép
De mindjárt kiveszek a mélyhűtőből cs. mellet meg májat, répával, almával, z.borsóval meg krumplival berakom sütö zacsiba és megsütöm.
Persze előtte befűszerezemKép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Hello Kép Kép Kép

Sildike, Barbi
Néha írigyellek titeket, hogy ennyit alszanak a fiúk. Dani most dőlt ki egy fél órája, biztos mindjárt ébred, Beni meg már nem alszik délután.

Így a mai vitát sem tudtam egyenes adásban követni, csak átfutottam.
Én is szerettem dolgozni, de százszor jobban szeretek itthon lenni és babázni. Teljesen kielégít. Mi is járunk babatalira Kép, sétálni, játszótérre délutánonként (mondjuk nem ma, ilyen borzalmas időben).
Én is azért szültem gyereket, hogy én neveljem fel, lássam, ahogy megfordul, mászik, feláll és én halljam az első szavait. Nekem mosolyogjon, mikor felébred, mikor játszunk.
Ha tehetném, nem is állnék meg kettőnél! Még a terhességet is élveztem, Dani születése pedig nehéz sem volt. De már nem vagyunk fiatalok, én sem, de Apa jóval idősebb nálam. Van két féltesó is, akik ugyan nem laknak velünk, de az autóba így sem férünk el mindannyian.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Sildike!
Mégegyszer köszönjük a vendéglátást, nagyon jól éreztük magunkat!!!

Hú lányok, látom, megint forr a hangulat. Kép

Sildike, Prüntyi!
Nem pont a nagy véleménykülönbségekről és vitákról beszélgettünk a talin? Erre tessék...

Havtunde !

Ezt aztán jól odamondtad Kép Kép Kép, tényleg nagyon karakán nő vagy!

Mellesleg az én párom is szokta olvasgatni a Babaneten, pláne, amikor Gergőről dobok fel képet.
Alig várja, hogy ki mit reagál rá, és dagad a melle a büszkeségtől, amikor dícséritek! Kép

Mea!
Hogyhogy nem mentél? Azért meg megjött? Attól még tud festeni, én is voltam már egy csomószor úgy fodrásznál.
Én úgy tudom, hogy csak a dauer-nál számít, nem?
Miért nem csörögtél rám reggel? 11-kor indultunk csak , simán eljöhettetek volna. De kár!

Ja, szerintem félreértetted Sildikét, nem lehet, hogy a Te hajadról akart képet látni?

Most olvasom, hogy kedden jön a nagypapád. Akkor nem is jöttök hozzánk meg a börzére??? Kép Kép Kép

És íme a talis képek:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

folyt.köv.

Kép
kuha

tali képek folyt.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
kuha

Ancsi Kép!
Köszi az érdeklődést!!!
Andris még mindig kötött egy kicsit, még egy hónapot kell viselnie a terpeszpelust, e már nem kell visszamennünk kontrollra.

Azt is megfejtettem, hogy miért kellett annyit várni a múltkor is, pedig időpontunk volt. A nővérle azzal a jelszóval jött ki, hogy akkor most mindenki adja ide a papírjait, aki 1 órára jött. Erre az agész rendelő, vagy 15 anyuka odasereglett. Hát normálisak ezek?

Látom ma parázs hangulat alakult ki (az utakon is megketgültek az emberek.
csak gyorsan átfutottam, majd mindjárt elolvasom részletesebben is. De egy valami feltűnt és arra szeretnék reagálni:

Dudukly Kép!
Bírom a humorodat és a hozzállásodat sokmindenhez

DE

ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtálom az előítéletet a depresszióval, vagy bármely más betegséggel szemben!!!!
Azt hiszem, egyébként is tévedsz, mert bizony a parasztság és a városi munkások körében is igen magas volt és maradt az öngyilkosságra való hajlam, az alkoholizmus, ami mind-mind a depresszió szélsőséges megjelenési formái. (Biztos olvastál, Móriczot, Mórát, József Attilát).

De válaszolhatnám (DE EZT EGY PERCIG SEM GONDOLOM KOMOLYAN, CSAK SARKÍTANI AKAROK, HOGY MILYEN BÁNTÓ LEHET EGY-EGY ÁLTALÁNOSÍTÓ KIJELENTÉS) azt is, hogy miért ne, úrnak születni kell a paraszt meg nő mint a gomba!!!!!

Annál is inkább tehetem ezt, mert felmenőim között szép számmal vannak mindenféle társadalmi rétegből. Nagymamám pl. grófi papa, parasztlány anyuka szerelmének gyümölcse. Remélem senkit nem bántottam meg, de ki nem álhatom ezeket az általánosításokat, amik köszönő viszonyban sincsenek a valósággal.

UFF, én beszéltem.

ayse

Sildike,
Biztos jó lehetett a mai minitali. Legközelebb mi is szívesen csatlakoznánk. Kép
Bazsika : pica KépKép Babamasszázs Kép

Ayse
kullancsisz nagykovácsienzisz Kép Csak nehogy találkozzatok vele!!!

Cleo,
Nagyon jók a képek Majáról és Jackról. Maja tényleg beleadott apait-anyait. Kép
Igazán szépek mind a ketten, hallod Manka. Rendesen jóképű fiad van! Kép

Sis,
Hol csavarogsz? Kép

Ancsi,
Ugyanott tartok alvás ügyben, ahol Te. Dani is kétszer kel, az első ébredés mostanában elég korán történik, még éjfél előtt. Próbáltam már visszasimogatni, mert biztos, hogy nem éhes. De nincs lelkierőm sírni hagyni. Apa sem az az önfeláldozó típus, hogy ő felkeljen és simogassa vissza. Így mindig csak reménykedem, hogy ma később ébred.

Majola,
De ügyesek vagytok, hogy ti már túl vagytok ezen és Julcsi már csak egyszer kel. Kép Addigra valószínűleg tényleg megéhezik, vagy esetleg szomjas.

Jucc,
Gratula a féléves Gergőnek! Kép

Barbi,
Jobbulást Leonnak. Nem lehet, hogy ma amiatt is alszik ilyen sokat, mert nincs igazán jól? Kép

benianyu

Csajok!Kép

Talis képek szupik!!!Kép

Húúú Kuha tényleg basszus akkor van börzeKép
Erre nem is gondoltam...
Na megpróbálom nagyapámat máskorra megbeszélniKép

Mea
mea

Láááááááááááááááááááááááányok! Kép

Sildike, köszönjük a vendéglátást! És köszönöm a fejvédőt, nagyon szupi, mindjárt megmutatom!
Kuha, de vicces, hogy pont erről volt szó! Jók a képek!
Ja, az 5.-e most nekem nem jó(pont szerda, amit megbeszéltünk) megyek fogorvoshoz, de a csüt, péntek már jó! Beszéljétek meg!

Hencsi, köszönöm szépen, most olvastam, aranyos vagy! Ha jó neked is a jövő hét gyere majd át, ha meglesz az időpont, megismered a többieket is. Kép

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sildike
Kép

Én egy képet csináltam Kép a többit eldumáltuk...Kép
Kép

Kép

Kép
prüntyi

Kuha, az a könyöklős kép tuti lett!
Milyen bőrze? Milyen bőrze? Ééééééééééééééén iiiiiiiiiiiis Kép

Kép

Kép
prüntyi

Ayse, Kép
gondoltam, hogy a depis dolgot nem hagyod szó nélkül! Én csak azért nem reagáltam részletesebben, mert tetszett Dudukly jelzője, hogy akkor ki is a paraszt, és ki is az úr... Kép
Vendég

Sis, Kép
merre vagy?

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

(hétfejű helyett csak 7db egyfejűt tudok küldeni KépKép)
Vendég

Babatalis képek szuperek! Kép

Ancsi Melikéje is és a Dunahraszti-különítmény is!!!Kép

Gergő csodálkozós képe!!!! Kép (hallod Gergő-apuka, dagadjon a melled!!!)

Sildike Kép!
Nagyon klassz lakásotok lehet!!!

ayse

Vagy azt se. KépKépKép
Vendég

Kuha!Kép

Lemondtam nagypapimat keddre és csütörtökön jön.

Úgy hogy ha esetleg kérhetném akkor péntken legyen a találka!!!
LégysziiiiiiiiKép
Ha nektek is jóKép

Mea
mea

Prüntyi!Kép

Mogyoródon lesz babaruha börze, oda készülünkKép
Kuhékhoz megyek és onnan megyünk együtt oda.
Gyere Te is ha gondolod, Kuha is bizti örülne nekiKép

Mea
mea

Mea, köszi, szívessen!
Megdumáltuk! Kép

Kép

Kép
prüntyi

PrüntyiKép
Nincs mitKép
Már úgy megnézném megint Tündikét, mert nagyon tetszett a talin, annyira kis helyes arca van és az a kis pisze orra, nagyon cuki babaKép

Mea
mea

Prüntyi!Kép

Te fent vagy Iwiwen vagy Skype-on???

Mea
mea

iwiwen (Somogyi Károlyné)

Majdszóljatok előtte, hogy hányra menjek!

Kép

Kép
prüntyi

sziasztok!

gyors bekukk csak, belázasodtam. Kép

Ildi! Kép
Köszönjük a vendéglátást, nagyon aranyos vagy! Kép Sajos a picáról Kép lecsúsztunk, de legközelebb tovább maradunk. És talán Viki is jobban bírja majd a strapát.

Kuha!
Tökjó képeket csináltál. Mi meg csak pofáztunk ezerrel. Kép

Tünde!
Hát nem csodálom, hogy úgy reagáltál ahoygan! Teljesen igazad van. Egyébként a talin tényleh pont ilyenekről beszéltünk.

Lehet, én is "dagadt háziasszony vagyok" egyeseknek.. Kép Nem? Kép

Szóval, remélem kialszom a nyűgöm, de a gyomrom (eddig sosem) fáj. Kép És 37.8-at mértem. Kép

Jóéjt, még lehet bekukk 1x.

Dóri
Vendég

Helló!!!!

FULLDOKLOM A DÜHTÕL ÚGYHOGY NEM IS ÍROK EGYENLÕRE....SEJTHETITEK HOGY HOGY TELT A NAPOM ÉS HOGY HOGY SIKERÜLT LÉNA-ANYÓS BÉBISZITTERKEDÉSE ILLETVE TART MÉG MOST IS!!KépKépKépKépKépKép

NEM LÁTOK A LILA GÕZTÕL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOLNAP ÍROK.....

Megann

Kép

Kép
megann

Sildike, Dóri, Kuha, Prüntyi
Nagyon jók a talis képek! Kép Szépek vagytok rajta! Kép

benianyu

Megann
Kép Kép Kép

Dóri Kép
Jobbulást!

benianyu

Prüntyi!

a börze kedden lesz, 9-12-ig. Én múltkor 9-re mentem le, az pont jó volt, de utána elkezdett gyűlni a nép, akkor már nem volt olyan könnyű válogatni.
Úgyhogy úgy kéne jönni, hogy nagyjából 9-re leérjünk. (Feltéve, ha babkocsival akartok lemenni, az kb. 20 perc. Ott van Prüntyi, ahol ma vásároltunk!!!)

Kép
kuha

Megann!

Jaj ne már megint mik történtek???Kép
Szegénykém.

Mea
mea

Prüntyi!Kép
IwiwKép

Mea
mea

Benianyu Kép köszönjük!

Kuha, ok!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!
Benianyu!
Mindig ilyen sokat alszik délután, mondjuk több mint 4 óra azért nem szokott lenni, de 3,5 simánKép

Kuha, Prüntyi, Dóri, Sildike!
Talis képek szuperek lettek, nagyon szép minden baba és mama isKépKépKép
Én is irigykedek!!!!Kép

Rakok fel képeket én is.
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
barbapapa

Andris eddig akkor kacagott, ha csikiztük, ringattuk, hintáztattuk, de mostanában a különleges hangokra is. Hogy úgy mondjam, kialakult a verbális humora.

Ma zárlatos lett a vasalónk, mire a férjem kijelentette, hogy azonnal kell venni egyet, mert vasaló nélkül nem lehet élni.
Mondtam, hogy én például kiválóan tudnék élni vasaló nélkül is (általában az ő és a gyerekek ruháit vasalom, meg az ágyneműket).
De nem volt apelláta, már itt is figyel a sarokban az új, hogy mikor veszem használatba Kép.
A másik sarokban meg az égigérő ruhahalom Kép. (Bruhaha)Kép
Én meg itt ülök Kép.
A férjem meg a Bajnokok Ligája előtt KépKépKép.
(de ne szóljak semmit, tegnap lemondott egy részéről a Vészhelyzet miatt).

Vettem a dm-ben egy adag színes műanyagkanalat, egy kis almával fogjuk ünnepelni vasárnap Andris féléves szülinapját.
Ayse

ayse

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?