A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Exdeus! A sétafikálásról meg annyit, h. én hallottam olyan véleményt, h. aki sokat sétafikál terhesség alatt, annak nem tud majd egyedül elaludni a babája, ringatni kell folyton, meg nyüzsi lesz egész nap. Hát nálunk ez stimmel... Megszokta már a pocóban. Még uccsó hónapban is több km-t sétáltam naponta (mert persze mindig menni kellett vhová). Aki meg pihen, annak a babája is "könnyű" baba lesz. Tartanék egy rövid közvéleménykutatást: többieknél ez hogy van? Megállja a helyét a vélemény?

Üdv.mariann

Mariann
Kép
kmarian

Dancsi! Te hol is laksz? Remélem nem minket fogsz, mert én meg mindig elfelejtem lekapcsolni.Kép Bár én csak Csonginak dumálok itthon. Én még senkit sem hallgattam le Kép.

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Üdv!
Pomat, Enikő tökéletesen leírta a cukis infokat. De a Minyon sortízes alatt van, a Casablanca meg kockatízes alatt, tehát eltéveszteni sem lehet. Kép
Dancsi, nem lehet semmi ez a bébiőrös dolog...én is bekattannék.
Mariann, ebből a szempontból én nem aggódok. T.i. anyuéknál vagyunk (és leszünk is még egy ideig), itt van 1 db öcsém, aki ha itthon van, állandóan zenét hallgat pl. Tehát nyüzsi lesz bőven.
Persze a séta nem állandó, inkább tömegközlekedek, igaz, az is zajos. Viszont a sándorfalvi út melletti tízesben lakunk (troli, busz, minden), tehát a nyüzsit e téren az is biztosítja, ha egyszerűen kinyitom az ablakot. Kép

Megjártuk a szülőszobát. A férjem cakli-pakli kijelentette, hogy ha lesz lehetőségem, akkor a lila szobát válasszam, mert akkor Õ tud játszani az ággyal. Mondtam neki, hogy OK, de előtte szóljon, hogy szálljak le róla. Mert ha nem, akkor ajaj. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exi: Jófej a férjedKépKép A klinikán nem is voltatok???

Mariann: Én Bogival végig feküdtem, mert vérezgettem+első gyerek extra fekvésKép és mégis egy hiper üvöltős, rosszul elalvó baba volt! Violával nem pihentem, (egy nagyobb hiper gyerek mellett lehet??KépKép) és ő meg egy nagyon jó alvó nyugis baba lett!
Nálam pont fordítva lettKép

Dancsi: Jó a bébiőrödKépKép és miket hallasz?? Én is szoktam hallani a szomszédságból ezt aztKép Bébiőr nélkül, csak úgy alanatúr a falakon átKép Egyszer kiadok erről egy könyvetKépKép

Enyim Viola ma 2x esett el úgy h felrepedt a szájaKép Tiszta nyűg volt, olyan fél 5 fele bealudt szerencsére!

E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő, a Klinikán nem voltunk, ugye a kórházban szülünk. Az oda menő csoport valamikor a jövő héten fog látogatni az ottani fő akárkicsodával (főnővér, vagy ilyesmi).

Ági és
KépKép
exdeus

Hú asszem tényleg összekevertem a cukrászdákat. A Minyont még nem figyeltem a Casablanca meg már régóta ott van azt hittem arról van szó. Azt hittem csak egy Minyon van Szegeden, az amelyik a Kossuth L. elején az APEH-el szemben van, de tévedtem. Holnap ha jó idő lesz megvizslatom ezt a számomra új cukit. Hátha nekem is bejön. Mégegyszer bocs ha felrevezettem valakit.
pomat

Sziasztok!

Mi is megjártuk az orvost, Zsófi is megkapta a kéthónapos oltását ma. Ö kicsit érzékenyebb volt mint Linda, szegénykémnek kellett vagy 1/2 óra mikorra megnyugodott. Annyira, de annyira sirt, hogy nekem is eröt kellett vennem magamon, hogy ne sírjak vele együtt.
Zsófi is hizott ám 4860g (pelenkával) most és 57,5 cm-re mérték. Már az 56 P.Oliveres bady kicsi rá Kép

Hordozó: Zsófi imádja, sokszor ölbe sír, és csak a hordozóba nyugszik meg. A védőnőnk azt mondta, hogy nagyon sok baba imád benne üldögélni, mert valószínűleg többet lát, jobban tud közösségi életet élni Kép, De nagyon remélem, hogy a gerincenek nem árt, optimista vagyok: hát mégis csak pici babáknak tervezték…

Exdeus, Jégvirág!
Én is élveztem a sétát, és gondolom a csajok is Kép.

Ma tényleg hiper rossz idő van.

Üdv: Rika

KépKép

KépKép
rika07

Kmariann!
Én is végig feküdtem a 9 honapot a lányommal, és nem igényli a ringatást, söt nem érdemes elringatni. Nagyon felületesen alszik és ha elringatja valaki tuti felébred mikor a kiságyba földet ér a feneke, bekapcsol a vízszintmérő Kép.
Igy Õ ébren kerül a kiságyba (álmosan) és magától alszik el, szerencsére.

Enikő!

A szomszédokról én is tudnék mesélni a könyvedbe Kép.
Alattunk a gyerek zenét szerkeszt számgépen+ gitározik a másik szobába az anyja ugy hallgatja a tv-t, hogy hallom mikor milyen reklám megy stb. Hozzátenném, hogy én csendben szeretek elaludni.
Fölöttünk már sokkal jobb a helyzet: Apa bömböltette a zenét, ugy, hogy a földszinten is hallottuk (10. emelet), de hál isten most börtönbe van. Van 4 gyerek a legidősebb 6 éves a plafon naponta ránk akar szakadni.(fogócskáznak, labdáznak stb.)
Mellettünk pin-pong asztaluk van és ping-pong partykat csapnak akár hajnal 3-ig is.
A 4. szomszéddal semmi gond Kép
Amugy teljesen felvan újítva a lakás és áruljuk, ha valakinek felkelltettem az érdeklődését nyugodtan irjon , küldök képeket Kép.
Ja fölöttünk tuti forgótárcsás mosógép van, hangja fenomenális és reggel 5-6 körül szoktak mosni!!!
Rika

KépKép

KépKép
rika07

Képzeld el, hogy megnyertél egy versenyt, s a nyereményed az, hogy a bank
minden reggel 86. 400 forintos számlát nyit a nevedre. Ám mint minden
játéknak, ennek is megvannak a szabályai, pontosabban két szabály van:
- az első szabály, hogy mindazt a pénzt, amit napközben nem költöttél el,
este visszaveszik tőled; csalni nem lehet, tilos áttenni az összeget egy
másik nap számlájára; csak elkölteni lehet. . . de másnap reggel a bank új
számlát nyit a nevedre, rajta ismét az egy napra szóló 86. 400 forinttal;
- a második szabály, hogy a bank előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor
véget vethet ennek a kis játéknak; akármelyik pillanatban közölheti, hogy
kész, ennyi volt, a számlát lezárják, és nem lesz folytatása.
A kérdés, hogy mit tennél ebben a helyzetben? Elgondolkodtál?! Minden
reggel, alighogy felébredsz, kapsz 86. 400 forintot, azzal az egyetlen
kikötéssel, hogy a nap folyamán költsd el, mert a fel nem használt
összeget este, amikor lefekvéshez készülsz, visszaveszik Tőled. Csakhogy
ez a mennyei manna-eső vagy játék, ahogy tetszik, bármikor véget érhet.
Érted?! A
kérdés, hogy mit tennél, ha ilyen ajándékban lenne részed?! Elköltenéd, az
utolsó fillérig?! Önmagadra?! - Azokra, akiket szeretsz? - Idegenekre?

Hát úgy gondold át, hogy ez a varázsbank igenis létezik! És Te minden
reggel ébredéskor megkapod a magad ajándékát! Igen! És ezt a varázsbankot
úgy hívják: idő.
A múló másodpercek bőségszaruja! Minden reggel, ébredéskor
kapunk 86. 400 másodpercnyi életet arra a napra, de amikor este elalszunk,
a maradékot nem lehet átvinni másnapra; a tegnap elmúlt, és azok a
másodpercek, amiket nem éltünk meg a maguk teljességében, jóvátehetetlenül
elvesztek. A varázslat minden reggel előlröl kezdődik; ismét kiutaltak
részünkre 86.400 másodpercnyi életet, de a játékszabályok
megkerülhetetlenek: a bank minden előzetes értesítés nélkül, bármikor
megszüntetheti a számlánkat - az élet akármelyik pillanatban véget érhet.
A kérdés tehát az: mit kezdünk a napi 86400 másodpercünkkel?

Ha meg akarod érteni, mit jelent egyévnyi élet, kérdezz meg egy diákot,
aki elszúrta az év végi vizsgáját.
Az egyhavi életről kérdezd az anyát, aki koraszülött gyermeket hozott a
világra, és várja, mikor hagyhatja el a baba az inkubátort, hogy ő
épen-egészségesen a karjába szoríthassa.
Ha az egyheti élet érdekel, fordulj a munkáshoz, aki gyárban vagy bányában
dolgozik, hogy eltarthassa a családját.
Az egy napról faggass ki két szerelmest, akik epekedve várják, hogy
viszontlássák egymást.
Hogy mit jelent egy óra, elmondja Neked a klausztrofóbiás, aki beszorult a
felvonóba.
A másodperc megértéséhez nézd meg azt az embert, aki hajszálhíján úszott
meg egy autóbalesetet.
És a másodperc ezred részének jelentőségét elmagyarázza Neked az a
sportoló, aki ezüstérmet nyert az olimpián, holott egész életében az
aranyéremért edzett.
Az élet varázslatos dolog! Használj ki minden másodpercet, ami megmarad
Neked!

KépKép

KépKép
rika07

Sziasztok!

Mi is a hordozó-atósülést használtuk, és használjuk most is. 2 hónaposan megtanulta a lábával hintáztatni magát a kiscsaj, ezerszer el is aludt így. De ha bealudt, én mindig kivettem és áttettem az ágyába. Mostanság már az etetőszékben is elvan.

A Csillag téri Casablanca-ban tényleg igazi palánkos fagyi van??? Én nagynagy fagyiimádó vagyok, úgyhogy ez igen értékes infó! Lehet, hogy többször fogunk arra sétálni? Kép

Szülőszobalátogatás: én egyáltalán nem bántam, hogy nem láttam a szülés előtt, tiszta para vagyok az ilyen helyektől, tökmindegy, hogy néz ki és mi van benne. Nem beszélve arról, hogy mikor odakerültem, oly mindegy volt, mi hol van.

Járkálás/ringatás: én is sokat mentem pocakosan, és Marietta szerette a zötyögtetést. Nem tudom, lehet -e összefüggés. Mindenesetre az a teória, hogy a zenék, amiket még a pocakban hall, megnyugtatólag hatnak rá születés után, az nem jött be nálunk.

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Ez nekem nagyon tetszett, gondoltam megosztom veletek is!

KépKép

KépKép
rika07

Norus, azért jó volt, mert így tudom, hogy mi merre van, hova induljak. Mert ha mentő visz, akkor ők tudják, de én kicsi naíva honnan tudjam, főleg abban a helyzetben? Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Marian! Én mind2 csajommal dolgoztam a 31.hétig, szóval egyáltalán nem pihentem, tettem, vettem, intézkedtemKépGyalogoltam is, nem is keveset, tornázni is jártam stb. Sőt, ugyebár a 2. terhességem alatt már volt egy mozgékony 3évesem.Kép
A teóriád lehet hogy igaz vhol, de nálunk abszolut megdőlt!Lotti is és Lindikém is alapvetően nyugodt gyerkőcök!Kép

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Norus: a Palánkos fagyi dolog biztos, a cukrászatban (Palánkéban) dolgozik egy kedves barátom tőle tudom, hogy oda is ők szállítanak.

Mariann: lehet hogy nekem se kellett volna a 35. hétig melózni, meg egyébként is folyton nyüzsögtem a terhességem alatt is, torna, meg felkészítő, meg minden ilyesmi. Lett is egy olyan nyüzsi gyerekem hogy szemmel nem tudjuk követni néha, nemhogy tettel. Szóval szerintem lehet benne valami.
pomat

Mariann,
hát nemtom, mert én sokat rohangáltam, Boldit mégsem kell altatni, csoda baba egyelőre, leteszem és magától elalszik. Kivéve este, amikoris pár napja csak cicin alszik el. De kicsit megrázom mielőtt leteszem aludni, hogy nem teljesen beájulva kerüljön ágyba.

Hogy miket fogok be? Semmi különöset, gyerekzsivalyt. Kép De csak a Brevi bébiőrrel. Ez van a teraszon, mert Boldi ott alszik nappal. A másik 2 bébiőrünk Philips, azokkal nincs baj.

Melinda,
Boldi ma irtó jól evett, tegnap volt 5310 gramm, ma pedig mr 5430! Kép

Szülőszoba: amikor ott van az ember, rohadtul nem érdekli, hogy hol vajúdik! Kép Kép
Vendég

Dancsi, igen, Inci is kihangsúlyozta, hogy ha épp még eszünkbe jut, hogy a színekkel "machináljunk", és épp szabad lesz a három közül min. kettő, akkor választhatunk. És a férjemnek nagyon szimpi volt az elektromos ágy. Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!

Te itt laksz az utca végén??? Én a Lomnici 35-bem lakom.

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Sziasztok!

Rika! Nagyon tetszik, amit írtál!!!!!!!!!!!!!!!!!! Köszi. Kép

Dancsi, igazad van. Én nem is emlékszem, milyen színű volt a fal pl. a szükőszobában. Hogy őszinte legyek egyik alkalommal sem érdekelt. Apa velem volt, a szülésznő és a doioki, és ezt éreztem a legfontosabbnak. Gondolom más is így volt ezzel. Jó éjt mindenkinek!!! Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Zita: Mi is a Minyonból rendelünk tortát, ha kell. Nagyon finom a lúdláb tortájuk és a gyümölcsösek is. Mi azokat próbáltuk. A menyasszonyi tortám is onnan volt!

Nekünk sincs pihenőszékünk, és Gréti imádta és imádja a hordozóját. Még mindig elfér benne, Maxi Cosi, az a nagyobb fajta.
Amióta tud mászni azóta nem üldögél benne, csak az autóban. De mi jól kihasználtuk a hordozót az tuti. Én is abba hurcoltam a lakásban, ha dolgom volt. Sokszor ott aludt el. És ő is hosszabban és jobban aludt sokszor a hordozóban mint a kiságyában.

Exi: Én 14 órán át a lila szülőszoba vendége voltam Kép Mind3 üres volt mikor érkeztünk, és automatikusan oda tettek.
Mi is szórakoztunk kicsit az ággyal 2 fájás közt. Kép

Én is sokat sétáltam, lótottam-futottam, és nyugis babám van Kép Úgyhogy nálunk is megdőlt a dolog!

Rika: Jót röhögtem a szomszédaitokon, vagyis inkább a csattanón a végén Kép
Amúgy nem vicces a dolog, tök gáz Kép
Jó ez amit beírtál még Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
Most én vagyok az embör helyett!

Kmariann!

Igazad lehet, én a 4. hónap végéig dolgoztam, és egy hónapot kellett feküdnöm - amit alig bírtam ki. Utána bezzeg bepótoltam, hogy járhattam, mert rengeteget sétáltam, és a lányunk elég nyüzsi is. Kiskorában is sokat volt kenguruban, még főzés közben is, mert nem lehetett lerakni. Olyankor úgy üvöltött, hogy nem kapott levegőt. A babahordó bevált néha, később jobban. Kézben aludt csak el - még most is a nyakamba kapaszkodva alszik csak el. Most már azért jobb, de azért még két-háromszor felkel. Azért 5 hónapos korától szoktattuk, hogy leraktuk. Jó figyelemelterelés volt a játszószőnyeg, és a sok játék a földön körülötte. De a karácsonyfának még februárban is állnia kellett, mert az volt a kedvenc, és akkorra unta meg. Kép)
Nagyon bújos, és nyüzsi is egyben, emellett kiegyensúlyozott, kedves, barátságos, jókedvű. Nem bánom, hogy kézben volt sokszor. Igaz, nagyon fárasztó sokszor, de jól bírtam. Nagyon jól beváltak a már említett séták, vagy amíg a férjem heti-kétheti egy-két órára levitte sétálni a picurt, mikor már 4-5 hónapos volt, fürdés, zene, cappuccino, kedvenc dvd film. Az elején nem is tudtam nagyon mit kezdeni magammal, mintha hiányzott volna egy részem.

Melinda!

Szépen fejlődik a picurod, ne aggódj! A doki azt mondta, fél éves korig havi 600 gramm gyarapodás optimális. De lehet több, és kevesebb is. A mi lányunk 3050-nel született, 3 hónaposan 5940 gramm, fél évesen 9050 volt. Segített az óránkénti szopi is. Egy évesen 11,5 kg volt, most 20 hónaposan 12,5 kg.

Üdv
goripapa

Szia Jégvirág!

A mi nagylányunk is Gréti!
A lila szülőszoba az a II.-ben jobbról az első volt? Akkor mi is ott voltunk! Az volt eddig a legjobb, de megmondom őszintén, a szoba falszínére nem emlékszem.
goripapa

Sziasztok!
Goripapa: Téged ismernünk kéne?
"Most én vagyok az embör helyett!" Azaz ki? KépKép És ki az embör??Kép

Exi: Oké, akkor tényleg felesleges elmenni a klinikára is!

Rika: Szomszédaid: hiper brutál amiket írtálKép
A másik édes, és elgondolkoztató, köszi, hogy megosztottad velünk!!

Bogi ma bent alszik az ovibaKép Reggel olyan földhözverős hisztit nyomott amiről már 1,5 éve azt hittem leszokott! A párom arra ébredt, hogy ordít, és közölte velem, hogy ha haza merem hozni összeköti velem a bajuszt. Amúgy igaza van, mert a fejünkre nől a gyerek,valahogy meg kell rendszabályozni, de nem vagyok biztos benne, hogy így a megfelelő...Kép Sztem nem szabadna büntetésnek éreznie az ottalvást, mert utálni fogja! Én inkább az esti altatás előtti meseolvasás-megvonást tartom megfelelő szankciónak! De nem akartam vitát korán reggelKép
Evvan!!
Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Goripapa és párja: Üdv itt Kép
Igen, jobbról az első.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

SziasztokKép

<pre>
Pocaklakó Gyerkőc(ök)
Név Szülinap neve Várható születése Hol születik Neve Mikor született? Mennyivel született? Hol született?
Exdeus (Ági) 12.18 Péter László 2006.06.04 II. Kórház - - - -
Szszkinga 06.17 Kitti 2006.05.20 Női Klinika - - - -
Vesm (Mónika) 02.14 ???? 2006.05.27 II. Kórház - - - -
Era101 06.17. Eszter/Fanni /Balázs 2006.09.24. Női Klinika
KnéRita - Prücsök 2006.05.25 - Judit 2003.11.02 2840 gr / 50 cm Női klinika
Zita_29 05.19 - - - Márk László 2005.03.31 3440 gr / 49 cm Női klinika
Jégvirág (Bea) 02.25 - - - Gréta 2005.05.20 3530 gr / 56 cm II. Kórház
Zituska 02.23 - - - Botond 2005.12.21 3680 gr / 52 cm Női klinika
TfIldikó 09.10 - - - Noémi 2004.07.09 3200 gr / 48 cm Női klinika
Szilde (Edit) 05.18 - - - Hanna Krisztina 2004.02.10 2780 gr / 47 cm II. Kórház
Bibi226 (Ibolya) 07.23 - - - Barnabás 2005.11.27 3340 gr / 49 cm Női klinika
Klzsuzsi 08.09 - - - Dénes Árpád 2006.01.11 3090 gr / 47 cm Női Klinika
Hajni 11.27 - - - Dorka Lenke 2005.03.09 3080 gr / 49 cm -
Erika29 07.05 - - - Lili 2005.05.28 3600g / 50cm Női Klinika
Karmen 05.30 - - - Orsi 2004.01.28 2940 gr / 53 cm II. Kórház
Rika07 - - - - Zsófia Boglárka 2006.01.23 4020 gr / 50 cm Női Klinika
Timika 07.21 - - - Kristóf Dominik 2006.03.06 3300 gr / 49 cm Női Klinika
Melinda29 01.26 - - - Lotti Nikolett 2002.08.20 3100 gr / 49 cm Női klinika
- - - Linda Dorottya 2006.01.27 3280 gr / 49 cm Női Klinika
Romy1 (Dóra) 07.01 - - - Richárd 2004.08.12 2300 gr / 47 cm Női klinika
- - - Dávid 2005.09.13 3860 gr / 56 cm II. Kórház
Ceniko (Enikő) 01.23 - - - Boglárka Lilla 2002.03.25 2980 gr / 49 cm Női klinika
- - - Viola Róna 2005.02.04 2300 gr / 46 cm Női klinika
Dancsi - - - - József Balázs 2004.05.15 3740gr / 53cm -
- - - Boldizsár 2006.01.24 3780gr / 53cm -
Zsuzsófi 01.13 - - - András Bence 2003.06.27 3770 gr / 51 cm Női Klinika
- - - Kata Kitti 2006.03.09 3350 gr/ 50 cm Női Klinika
Pankata 09.10 - - - Ádám Róbert 1999.12.15 3900 gr / 54 cm Nyíregyháza
- - - Dávid Roland 2005.07.13 3400 gr / 52 cm Női klinika
Gerika 04.25. - - - Péter 1995.11.21 3890 gr / 55 cm -
- - - Dániel 1997.12.09 3470 gr / 51 cm -
- - - Benedek 2003.07.03 3680 gr / 49 cm -
Révi 12.17 - - - Gréta 2000.03.16 3150gr / 49cm -
- - - Csongor 2000.03.16 3250gr / 50cm -
- - - Blanka 2002.12.18 3900gr / 51cm -
- - - Balázs 2005.10.27 3820gr / 51cm -
</pre>
pankata

Szóval hazaértük Alsópáhokról, és csak ajánlani tudomKép SZUPER volt Kép
A Fiúk is istenien érezték magukat, és olyan pihentető volt ez a pár nap, hogy csak nnnaKép Az őszi szünetet ott töltjük, az tutiKép
A környék is gyönyörű, a hotel pedig annyira baba- és gyermekbarát, hogy elképzelni is nehéz...kicsit tartottam attól, hogy ugyebár itthon minden kéznél van a Kicsihez és ott mi lesz... De ha bármi gondunk volt, azonnal megoldották. Pl. nem vittem cumisüveg-melegítőt, de már a bejelentkezéskor rákérdeztek, szükség lenne-e rá, mert akkor szívesen biztosítanak nekünk, mivel az emilben rákérdeztem a mikróra (az nem volt szobában) és gondolták, hogy ez hasznos lehet... Na ez volt a nyitány Kép
Játszótér, játszóház, uszoda, minden mi szem-szájnak ingere, külön baba, gyerek és külön felnőtt kaják meg étlap...

Majd olvasgatok is, csak látom sok bepótolnivalóm vanKép

Puszka Mindenkinek,
Kata

Üdv az újaknakKép
pankata

Goripapa!

Az én lányom is 20 hós.Kb.11kg.Mi az utóbbi időben kezdtünk el hízni.1 évesen nem volt még 9 kiló sem.

Enikő!

Hát,a fegyelmezés nem egyszerű.Már most látom,hogy nem lesz könnyű.
Sajnálom a Violát.KépBalesetek nálunk is vannak.

Rika!

Nem semmi szomszédok...A mi házunk nyugis,csak néha kiabál a szomszéd a gyerekekkel és a férjével.

Melinda!

Nagyon jó baba a Lindi.A Noémi soha nem volt nyugodt,de reménykedem...

Mariann!

Én kb.a 30.héttől keveset mozogtam,de a lányom egy örökmozgó törpeterminátor.Jó,igaz előtte nem ültem én sem a fenekemen.Kép

Dancsi!

Örülök,hogy már nincs az evéssel gond.Kép

Ildi
tfildiko

Goripapa vagy mama?Kép Üdv. Nem aggódom, csak furi, hogy Lotti után van egy kis fókabébim.Kép Lotti 1 évesen volt 8,79 kiló, 2 évesen 12, 3 évesen 14.Most úgy 15,5 körül mozog.

Dancsi! Szép napi hízást produkáltatok, grat!

Kata! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!

Tegnap Lindi elég zűrösen aludt el, csak megérezte gondolom az oltást, nyűglődött sokat (nem sírt, hanem inkább kiabált,és nyögött), semmi nem volt jó neki, nem kellett se cici, mellettünk sem volt jó, kiságyban se, sehol. Adtam neki egy fél kúpot, azt mondta a dokinő, hogy ha nagyon nyugtalan, kaphat. Nagy nehezen úgy éjfél körül csendesedett el, és így reggel fél 6ig aludt, akkor evett és fél 11ig húzta a lóbőrt -elfáradt az iccakaKép-

Enikő!Miért nem szeret Bogi az oviban aludni? Viola miatt vagy más oka van?
Azért én az esti mesétől nem fosztanám meg!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Melinda: Okés, akkor milyen szankciókat alkalmazzak, azért, hogy ne hisztizzen!?? Ötleteket szivesen fogadok!Kép
E

ceniko
Szeged

Lányok,köszike a biztatást nagyon sokat jelentett!!!

Ma már kicsit jobb kedvem van!!!

Én a Barnival,nagyon sokat sétáltam a kinti friss levegőn mikor terhes voltam,és ennek lehet hogy most iszom a levét?,mert csak kinnt szeret lenni!

Nponta legalább 7-8 órát kinnt kell vele lenni,úgyhogy szalad néha az egész lakás!!

Enikő,ha van tiped a hisztire hogy csíllapítsam én is szívessen veszem!

Van hogy eldöntöm hogy nem veszem fel hagy sírjon,de úgy űvőlt,hogy inkább felveszem mert elkezd fájni a fejem!

Persze mindig eléri amit akar,de hát őt imádjuk a legjobban,és inkább hagyjam sírní?
A férjem szerint,a Barni 1 igazi kézbentartós baba!!!

A hordozót a Barni is nagyon imádja,szeret benne üldögélni!

Mikor a pocimban volt a bóbitát énekeltem neki,és lehet hogy megutálta mert mikor elkezem mindig elkezd sírní!!

Kata,jó hogy jöttél!!!

Üdv. az új topikosoknak!!

Puszancs Bibi

Kép
bibi226

Üdv!
Enikő, hisztire ötletem nincs, de ez az ottalvás szerintem jó. Igazából ha utálja, akkor is muszáj neki ott aludnia, vagy legalábbis ott maradnia. Talán legyen ez az első lépés. Remélhetőleg többre nem is lesz szükség, és Bogi megérti, hogy mi miért van.
Mariann, én a Csongi végén lakom (89. hsz.).
Bea, akkor nekünk is jó játék az ágy, egy megnyugtató. Kép Mi megbeszéltük, hogy visszük a lasztit is, tehát ha nem az ágyon ücsörgök, akkor azon, és játsszunk az ággyal. Kép Nekünk Inci azt mondta, hogy választhatunk, ha van lehetőség rá...csak bele ne éljük magunkat nagyon a lilába...

Ági és
KépKép
exdeus

Helló!

Ma fogta magát a párom, és vett Dénesnek is egy pihenőszéket. Dini imádja! Kép Sokkal tovább szeret benne lenni, mint a hordozóban, ez ráadásul könnyebb, így ha mozog benne, magát hintáztatja. Majd lefényképezem, és felteszem a fotót!

Dénes ma 2x 1 órát játszott "egyedül"! Először a rugózó tehenét bámulta 1 órát és nagyokat nevetett, du. a kiságya feletti zenélő forgót bámulta tátott szájjal. Kép Büszkén figyeltem az önállóKép gyermekemet!

Kata, üdv itthon! Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Exi, egy Skoda tali miből áll? Nem lesz nehéz egy 6-7 hetes babával, aki még 3 óránként szopizik, elmenni rá? Szívből kívánom, hogy Törpeti nyugodt, jókedvű baba legyen Kép, mert egy sírós-hasfájós bébivel szerintem nem menne a dolog!

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Tudja vki Ágcinak az e-mail címét??? Szeretnék tőle tanácsot kérni, hogy mit tehetnék még a szopiértKép Mert egyszerűen nincs elég tejem, csinálhatok én bármitKép

Iszom a szopis teát, iszok rengeteget, eszek rendesen, soakt szoptatok, és egyre kevesebbKép Illetve mennyiségileg ugyanannyi, csak a csaj igényel egyre többetKép Ma már a 7 órás etetés után is pótolnom kellettKép

Nagyon el vagyok keseredveKép

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsuzsi, a háromóránkénti vagy tökmindegy szopi megoldható!
Én már rájöttem, hogy a kocsi ehhez tökéletes terep, négy sötétített ablak, hátradönthető ülés...stb. Kép
A sírós-hasfájósságot meg meglátjuk.

Ági és
KépKép
exdeus

Zsuzsófi!
Fel a fejjel, próbálj meg megnyugodni, mert az aggódás is csökkentheti a tej mennyiségét. (Persze tudom, mondani könnyű.) Ha sok folyadékot iszol, és szopisteát is iszol, akkor nem lehet gond. Egyszer kevesebb, másszor több, te is tudod. Nem lehet, hogy estleg, csak cicizni szeretne Picurka? (Csak egy ötlet. Dáviddal én is azt hittem kevés a tejcsi, pedig csak egyszerűen "bújni" akart.) A helyedben nem pótolnék, de ez csupán az én véleményem.

Cenikő!
Miért nem szeretne ott aludni? Esetleg az óvónéni miatt, vagy talán másik kisgyerek az oka? Fél? Próbáld "kiszedni" belőle, hátha kiderül. Szurkolok neked, hogy gyorsan megoldódjék a dolog. A nevelés gyönyörű, de nehéz feladat. Sok türelmet kívánok hozzá!!!

Jégvirág!
Nekünk is Maxi Cosi van, szintén elégedeztt vagyok verle, de ami a lényeg a picuroknak is tetszik. Én is abban vándolotattam őket, ha úgy adódott. Mikor kicsik voltak kevés ideig tettem bele őket, mostmár picit hosszabb időt is töltenek benne, és különösen Dávid imád benne aludni!!!

Képzeljétek, Dávidot megkínáltam sütőtökpürével és imádja!!!!!!!!!!!!!!! Annyira édesen nyammogott, öröm volt etetni.

Jó éjt:Romy

Kép

Kép
romy1

Sziasztok!

Sajna nincs sok időm!:-((

Szeretném megkérdezni,hogy nincs-e valakinek véletlen kb 10 db bébi ételes üres üveg a nagyobbik fajtából?Nem a desszertes,hanem az a kecskeméti fajta.Nagyon megköszönném!

Szép napot:Évi
révi

Zsuzsófi: szerintem is a legfontosabb, hogy ne aggódj, nyugodj meg, és minél kevesebbet mozogj. Sörrel hogy állsz? Én azt is ittam naponta 1-2 üveggel. Hátha neked is segít. Szerintem se pótolj rá, inkább szoptass gyarkrabban. Ha pótolsz, annál kevesebb fog termelődni. Én éjjel is felkeltem fejni eleinte. És szopi után is fejd ki a melled teljesen üresre fejővel, márcsak azért is mert ha a baba nem üríti ki, mert elfárad, vagy elalszik, akkor az a mennyiség ami benne maradt "elveszik". Ha lefejed akármilyen kevés is, de esetleg pótolhatod azzal, ráadásul a tested érzi, hogy nagyon éhes a baba, így várhatóan többet termel.
Ja és egyél sokat, kalóriadús kajákat, ez még nem a fogyókúra ideje. Én a terhességem alatt szinte ugyanannyit ettem mint előtte, de a szoptatás alatt sokkal többet. Mire Ajni 5 hónapos lett, már könnyebb voltam mint mielőtt teherbe estem, szóval a tejtermelés rengeteg energiát felemészt.

Remélem bejön velemelyik tanácsom.
pomat

Zsuzsófi,
Ágci is csak azt fogja tudni neked tanácsolni, mint itt a többiek.

A legfontosabb, hogy megnyugodjál és az agyadban határozd el, hogy lesz tejed, csak idő kérdése.

Ha kell, szoptass 1-2 óránként. Kell pár nap, mire a tejhozam visszaáll. Nekem Boldival kb. a 10. napra lett rengeteg tejem, akkor megbetegedtem, iszonyúan leapadt és kellett megint vagy 10 nap, hogy újból "ömlős" legyen. Majd Boldi elkezdett sztrájkolni, kibuktam, megint lepadt és megint több napba telt, mire visszállt a kínálat. Ez nem megy 1-2 nap alatt.
Most hétfő óta eszik rendesen, és azóta fejnem sem kell, mert beállt a kereslet-kínálat egyensúlya.

De ha pótlást adsz, még kevesebb lesz. Tudom, irtó fárasztó, mind testileg, mind lelkileg. De ha szoptatni akarsz, akkor ki kell bírni ezt a pár brutális napot. Költözz az ágyba a kicsivel, valaki addig legyen el Bencéve, ne foglalkozz semmivel, csak a babával. Éjjel is altasd az ágyadban. Nekem ez bejött.

És még valami: az, hogy tápistert adsz, nem katasztrófa azért, sok millió kisbaba felnőtt tápszeren és kutya bajuk.
Vendég

Révi!

Én ki szoktam dobálni a bébiételes üvegeket, mert nem fér sehova, de ha valakinek a jövőben kell, én tudok majd gyűjteni. 10 db meg elég hamar összejön, de most persze egy sincs.

Üdv.Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Zsuzsófi!

Egyetértek Pomattal. Én is így kezdtem, hogy kifejtem mindig és akkor a szervezet többet kezdett termelni "kereslet-kínálat" alapon.

Én este a napközben kifejt tejet adtam oda neki. Egész nap gyüjtögettem így össze kb 100 ml-t de volt hogy csak 70-et, de mégiscsak az én tejemmel pótoltuk.

Ne add fel! az alkoholmentes sör meg tényleg segít!!!

KépKép
türelmetlen_mama

Zita: Isten éltesse Márkot születésnapja alkalmából!
Képeket kérünk szépen majd a "buliról"!!! Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Nem tudom mi van de Viola ma már másodjára alszik!!! Reggel fél 8kor keltettem őket. Ellőttem Bogit oviba, és mire hazaértem (8:30) Viola bealudt! Olyan fél 10 fele felébredt enni, majd kaja után ismét a kiságyba kérte magát és kb 10 óta alszik!! Front van, na de ennyire???? Éjjel is aludt nem volt gond!

Én meg tegnap ablakot mostam, naná, hogy mára esik az esőKépKép

Dancsi: Én pl nem tudtam volna napokra az "ágyba költözni" Violával, mert nem volt segítségem és szerintem nem szabad a nagytesó rovására menjen ez az egész "kistesó születik" dolog! Nekem 100%-osan kellett teljesítenem Bogival, főznöm neki, ellátni a családot, nem lett volna kapacitásom arra, hogy szinte egész nap szopjon a kicsi! De szerencsére nem is kellett!Kép

Nekem az alkoholmentes sör sokkal többet ért, mint bármilyen tea! Szal én sörpárti vagyok, mert még jól is esettKép Én ezt a szezámkrémet próbálnám még ki! Sokan dicsérték! A szezámkrémet egyébként hogy kell alkalmazni? Csak kérdem!

Zita: Boldog szülinapot MárknakKép Isten éltesse sokáigKép

RÉvi: Nekem nincs sajna, nem adtam nekik bébiételt! Jól van a csipet csapat?Kép

Szép napot!
Enikő

ceniko
Szeged

Szia Révi!
Megnézem,sztem lehet,hogy lenne üveg.Merre laksz?
Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Révi!
Találtam 10 üveget.Kép
E.

szilde
Szeged

Zita! Isten éltesse az 1éves fiúcskát!! Kérünk majd képeket az ünnepről, no és a tortáról!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Ezek a nagyobb fajták.Ezek közül egy Kecskeméti 8-hós kortól,a többi Univer,de ugyan akkora az üvege mint a kecskemétinek.

szilde
Szeged

Zita!

Boldog szülinapot kívánok a Márknak!

Enikő!

De sokat tud aludni a lányod!Legalább van egy kis szusszanásnyi időd.Az enyém nem alszik.Kép

Bibi!

Én is sokat énekeltem a lánynak a Bóbitát,de miután megszületett.(Volt egy időszak,amikor csak a kezemben aludt el,és énekeltem neki.)

Ildi
tfildiko

Zita!
Isten éltesse Márkot!KépKép
E.

szilde
Szeged

Sziasztok!

Nálunk is érdekes a helyzet, tegnap Zsófi egésznap sírt, nyöszörgött, fogalmam sincs miért. Ezek után elaludt 1/2 3-kor és este 9-kor ébredt fel. Na hát biztos voltam, hogy éjszaka nem lesz alvás, 6,5 óra alvás után. Hát tévedtem fürdés+kaja és 10-kor már megint aludt, majd 5-kor kellt enni és vissza aludt reggel 9-ig. Ugy kb.18 óra alvas egy fürdéssel és 2 evéssel. Utána megint sirás nyöszörgés és most megint elaludt. Tehát vagy sir vagy alszik. Szerintetek ez lehet a 2. hós oltás miatt? Vagy mi ez?

Enikő!

Én sem az ovis ottalvással büntetném magamból kiindulva. Én alapból utáltam az ovis alvást és ha még ez lett volna a büntetésem is, hát brutális lett volna a gyerekkorom Kép
Esti mese elhagyása, nem rossz, mert akkor egy olyan dolgot vonsz meg tölle aminek Õ nagyon nagy szükségét érzi. Olyan dolog marad el ami valójában nélkülözhető, de számára nagyon fontos. Az viszont rossz benne, hogy a &#8222;büntetését&#8221; a nap végén kapja meg és addigra el is felejti, hogy miért nincs mese.

-Állítólag az is jo lehet, ha a hisztis gyereket magára hagyják, és ha észre veszi, hogy senki sem figyel az Õ dühkitörésére akkor abba hagyja.
-Állítólag sok esetben nem a kiváltó okot kell orvosolni, hanem a háttérben van egy nyomósabb ok: fáradság, éhség, &#8222;szerelem&#8221;, bármi leleki eredetű. Egy dühkitörés vásárláskor: Jol van kislányom, biztos nagyon fáradt vagy hazamegyünk és eszel a kedvenc ételedből és utána lepihenünk. Közben mosolyogni kell, és nem beszélni a közvetlen kiváltó okról!

Ezt mostanában olvastam, saját tapasztalatom nincs, de a barátnőmnek annál inkább.

A vedd meg ezt anya, nálunk ugy működött, hogy anyám mindenre azt mondta, hogy fizetéskor megveszi. Mikor eljött a fizetés szinte mindent elfelejtettünk az öcsémmel csak egy két dolog jutott az eszünkbe, persze azt meg is kaptuk. Igy mindig megnyugodtunk, hogy fizetéskor megkapjuk.

KépKép

KépKép
rika07

Zita!
Bolog szülinapot and sok sok ajándékot Márknak.
Már kérdeztem, (lehet mér válaszoltál is), mi van Enikővel? Fia lánya lett?

Rika

KépKép

KépKép
rika07

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?