Nna.
Kiáztattam magam a kádban kicsit, mindjárt szebb a világ, még egy ilyen esős-szeles nap után is
Ha nem haragszotok, most csak a magunk kis életével színesíteném a topicot, ma már nem akarok ingerkedni
Máté kedden először kapott krumplit

Megfontolás: Szerintem nagyon felizgattam múltkor az almás sztorival, azért kapkod ennyire minden elhaladó kanál után

Annyira érdeklik a kaják, hogy muszáj volt megkínálnom, gondolom, két hét ide-oda nem számít annyit, nem ettől lesz beteg, hozzáteszem, az én hitem szerint a karmán múlik, hogy beteg lesz-e valaki. Nem ragozom, ez kb. ilyen "jó tett helyébe jót várj" című történet.
Szóval megfőztem egy krumplit héjában, egy darabot átpasszíroztam neki anyatejjel. Az első falattól meg akart fulladni, aztán rájött, hogy jé, ezt le is lehet nyelni, és a harmadik falatnál már alig bírtam kiszedni a kezéből a kanalat

Valszeg ezután ellopom Róki módszerét, és két kanállal játszunk
Annyira aranyos, marokra fogja a kanalat, és cucuzza, aztán mikor nincs rajta már semmi, nyöszörög, egyébként meg evés közben végig nagyokat nyög nyelés után
Ma kendővel mentünk zöldségeshez délelőtt, gondoltam, ha elered az eső, így elég egy ernyő kettőnk feje fölé. Természetesen az ernyőt itthon felejtettem, mákunk volt, hogy nem esett
Vettem neki pár szem krumplit, meg golden almát, az jó édes. Hazafelé elkezdett mocorogni, gondoltam, lekötöm kicsit a figyelmét, elkezdtem hát enni az egyik almát. Épp úgy reagált, mint vártam, csücsörített érte ezerrel, én meg nem fogtam vissza magam, odanyújtottam neki. Cucuzta a levét, meg kis darabokat is sikerült leharapnia, először azt hittem, öklendezni fog tőle, de simán elnyammogott rajta, aztán meg lenyelte
Vizet adok neki kaja után, attól is fintorgott először, pedig inni már régóta nem lehet a közelében, mert elmarja a poharat, és simán dönti a saját szájába

Ma megivott vagy fél deci vizet a délután folyamán, bár inkább még csak játék ez neki. Szerencsére még mindig a cici a fő attrakció, és nagyon remélem, hogy még jó sokáig az is marad.
Jut eszembe, anyukám megvuduzott pénteken. Szigeti tali után hozzá mentünk, én meg annyira fáradt voltam, hogy kidőltem, és egy órát aludtam, míg ők játszottak Mátéval. Anyu megkérdezte: olyan nyúzott vagy, megjött már szülés óta? Mondom: egyszer, azóta semmi... Erre este beállított...
Mea!!!, szombatra mindezt elfelejtettem, és befestettem a hajamat, de legnagyobb csodálkozásomra megfogta, pedig én is úgy tudom, hogy ilyenkor nem olyan az eredmény, a dauer pl. egyszer régen, egy messzi-messzi galaxisban nem fogta meg. Bár való igaz, vörös helyett most is kicsit lilás lett, de nagyon vagány
Ma már nem olyan vészes a helyzet, gyorsan kitombolták magukat a vörösök, úgyhogy Mátéval fürödhettem ismét. Újabban teljesen megbolondult ugyanis, ahogy hozzáér a feneke a fürdőlepedőhöz, visít, mint akit vágni visznek, én meg rájöttem, hogy a vízicici hiányzik neki, úgyhogy két napig úgy történt, hogy Máté beteker törcsi, anya leül wc-tető, és megaszopi indul

Ma a kádban nem érdekelte őt sem a halacska, sem a kiskacsa, egyből rávetette magát a cicikre, vagy fél órát áztunk a kádban. Nem is sírt törölközésnél
Viszont mostanság nyolc-negyedkilenc körül alszik, és éjjel már csak háromszor kelünk, éjfél előtt, kettő tájban, meg ötkor, aztán fél nyolcig szunya.
Nappal háromszor-négyszer fél óra alvás van, nagyjából azonos időkben kivitelezve, szóval remélem, nemsoká visszaáll az édeni állapot.
Azon filóztam, hogy nem lehet-e, hogy Máté a peteérést/mensit érezte meg, mármint hogy kevesebb lett a tejci a hormonok hatására, és azért szopizott ennyit mostanság? Mert körülbelül két-három hete kezdődött a kálváriánk, tehát simán elképzelhető, hogy mit nekünk növekedésiugrás/mozgásfejlődés/nappalinemevés, egyszerűen ilyen prózai oka volt a dolognak... Viszont ezt nem szeretném havonta két hétig eljátszani, úgyhogy lehet, hogy inkább mégis elhiszem az ellenkezőjét

Na, megyek, beájulok apával.
Pusztok
Sisotris, Máté és Apa